Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Csokinyuff!!

Ne gondold, hogy rosszul csinálsz bármit!!! Az a jó, ami neked és a gyerekednek is jó!!!!!
Van olyan barátnőm, aki 8 éve nem a férjével alszik, hanem felváltva a sorba születettt gyerekekkel :lol: :lol: Mondjuk ez nekem túlzás, de náluk nem okoz semmi gondot, nekik így jó!!
Másik barátnőmnél addig aludtak velük a gyerekek egy ágyban, amig szopiztak éjjel, nekik így volt kényelmes, ő is tök jókat aludt a gyerekekkel. Csak én nem tudok aludni, ha ott vannak. Szerintem egyik sem lényeges, ha mindenkinek így jó. Lényeg a minnél jobb alvás!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Andi!!!

A mandula nem tud visszanőni!!!! Akkor a levágott lábunknak is vissza kellene nőni!! :lol: :lol: :lol: Na, jó most vicceskedek!!! :oops: :oops:
Szóval akkor mondjuk, hogy "visszanő", ha nem tökéletesen végzik a műtétet és egy kis darab bent marad, akkor az újra meg tud duzzadni és továbbra is gondod okoz. Persze pár év múlva. Tehát ez nem attól függ, hogy hány évesen veszik ki, hanem a műtétet végző orvos alaposságátl, a műtéti technikától!! A Gyerekklinikán (Bp) például nem szokott ilyen előfordulni, mert ott valami spéci endoscopós technikával csinálják. Ott vették ki a barátnőm két fiának. A másik barátnőm fiainak a Heim pálba, de onnan többször hallottam, hogy "visszanő" Nekik a valami prof csinálta, és nem "nőtt" vissza.
Úgy kell érdeklődni doki után, hogy meg kell kérdezni, hogy hányszor vették ki a gyerek manduláját, mert ha kétszer, akkor elsőre szarul csinálta. Mentségükre legyen mondva, hogy kicsinek biztos nehezebb, mert kicsi a mandula is, nehezebb vele bánni. A hugomnak is kétszer vették ki, elsőnek 2 évesen (szerintem ez még elég korai, csakhát ha sok gondot okoz) másodszorra, 6 évesen. És hozzá kell tennem, hogy a hugom a sok fülgyulladás miatt halláskárosult!!!
Lehet, hogy súlyos dolognak hangzik, hohy műttét, de higgyéek el, nagyon sok gondot okozhatnak a mandulák.
A torokmandula meg sokszor egy olyan baktériumot tárol, ami hosszú távon károsítja a szivet, vesét, ízületeket.

Ne sokáig halogassátok szerintem, mert nem biztos hogy jobb lesz, viszont hosszú távon sok galibát okozhat. Inkább beszéljetek több dokival, hogy biztosak legyetek abban, hogy ki kell venni. Nem szoktak csak úgy műtétet javasolni a fülészek.

Nem akarlak benneteket álnyugtatni, szerintem jó ha tudjátok, hogy milyen hatása van annak, ha szarul működnek a mandulák. Mindemellett értem az aggódalmatokat is a műtét miatt. Én sem hoznám meg könnyen a döntést, rágódnék rajta rendesen, de........
És igaza van Évának a tavasz és a nyár a legjobb idő erre. És akkor jobb lesz a következő tél!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Hali!

Zsizsa!!

Ez jó ötlet és tanács!!! Tuti megér egy próbát Andi, Éva.
És most látom Andi, hogy Te is azt írtad, hogy több orvost is meg fogsz kérdezni, jól teszed!! :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

GYöngyi!
Férjem nem gond ugyanis már lelépett mikor MAaj még csak két hónapos volt :wink:
Mi jol elvagyunk igy ketten különben lehet zavarna :oops:
Vendég

Hali.

Köszi Gyöngyi a véleményt :)

a torokmanduláról azt olvastam a neten,hogy 5éves kor alatt csak nagyon szükséges esetben veszik ki,mert még ilyenkor nagyon jelentős az immunrendszer védelmében a szerepe...
Az is tuti igaz,hogy sok galibát tud okozni,de mondjuk (laikusként) attól még hogy nagyobb az átlagosnál nem bizti,hogy kóros működésre utal.vagyis ha azon az elven indulunk ki,hogy dobjunk ki mindent mert bajt okozhat...Szóóvvvallll tényleg nem egyszerű.tényleg az a tuti,hogy több doki véleményezze... :wink:

itt találtam érdekes leírást.Évi.olvasdd el te is.
Gyöngyi által leírt endoscopos technikát említi.A Szent István Kórház egyik dokija:

http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/III/6/384main.htm

csak sajnos Szolnokon tuti nem így műtenek :(

KépKép
KépKép
cleo27

eszembe jutott még egy kérdés :P

Ha pl. mi ugye szolnokiak pl a Szent István kórházban műtetem a gyerekek (fogadok dokit magánúton stb) akkor most ilyenkor is vannak plusz költségek? (persze a doki pénzén kívül) -mert ugye nem a körzetes kórházba viszem?!
hogy van most ez az egész? :roll:

KépKép
KépKép
cleo27

szal...gyereket

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Andi, Martin 5 éves elmúlt ezért már nincs immunológiailag jelentősége a mandulának. Norbinál még igen, de neki még csak az egyik gáz. Ha ki is veszik az orrmandit, és visszanő az kb 2-3 év tudtommal és nem nő teljesen vissza, az legalább kicsit véd, ami újból kinő, de már nem okoz elzáródást. Azt már nem kell utána az esetek többségében bolygatni.
Zsizsi, kössz a tippet, de már kértem időpontot egy barátnőm gyermekgyógyász anyukájától homeos kivizsgálásra. Most már nem szarakodhatom el az időt, másfél hétig, ha nincs javulás, akkor időpont. És sajnos senki sem bíztat, hogy jobb lesz. A gyerek érdekeezt diktálja. Nekem sincsenek manduláim és nem bánom, hogy nem felnőtt koromban kellett vele küzdeni. Ha muszály, akkor megyünk újból a kés alá. Nem egy leányálom és én is nagyon félek a roszz evő Martin mit fog nekem művelni a mandula kivét után.
Andi egy tipp, megfogadod ha akarod! Ha azt mondják, hogy nem csak az orrmandula, hanem a torka is csúnya - nem gyulladt, de nagy és rücskös vagy fehér nem értek hozzá- akkor jobb egy műtéttel letudni mindkettőt egyszerre. Ha most kiveszik az orrot, a következő fertőzést a torok próbálja kivédeni és megnagyobbodik (a fehérvérsejt termelődik - nyirokszerv). Aztán úgy jártok, mint mi, fél év múlva újabb műtét. De nálunk szeptemberben gyönyörűek voltak a torokmandik. Ha már most kicsit gáz, akkor nem érdemes várni, hátha nem romlik majd tovább. Fog romlani és újabb tortúra vár rátok ősszel.
Ellenérv: Sziszi még csak 3,5 éves.... ezért elég lehet csak az orr.
Most légy okos!

Hallásvizsgálat: mi hetente jártunk. Egy pici füldugót dugnak a fülébe, ő ül a széken, te mellette állhatsz. A dugó egy géphez van kapcsolva és valami frekvenciákat mér. Kinyomtatják, ha jól simul a dugó, akkor fél perc az egész, ha kicsit igazgatják, akkor másfél perc. Nem fáj, ott lehetsz mellette. A fülnyomásvizsgálat ez. Ebből kiderül mennyi savó van a fülében, ha lapos a görbe, az nem jó, a magas a jó. Majd beszkennelek egyet, de most megyünk vendégségbe. Ha van még kérdésed, priviben telefonszámot cserélhetünk és holnap ingyen felhívhatlak Matávoson.

Alvás: én mindkettőt 10 naposan raktam külön szobába. És utána jobban tudtam pihenni.

Kösz mindnekinek, mindent!

Holnap jövök.

Éva

KépKépKép
agmano

Jelentem kész az ablakpucolás,és a függönyök mosása,vasalása! :lol:

Kép

Kép
kory

Kory!!

Jézusom!!! Mi a francot csinálsz ilyen időben?????? :lol: :lol: :lol:
Nálunk itéletídő tombolt: egy csomó cserepet levitt a tetőről (és amikor kimentem megnézni még a szemüvegemet is lefújta rólam a szél, szaladtam utána :twisted: :twisted: ), nem volt áram, ezáltal fűtés sem és csak félig sült meg a tortám :cry: :cry:

Évi, Andi!!

Én azt tanultam, hogy a torokmandulát akkor indokolt kivenni, ha évente legalább 4 tüszösmandulagyulladása van a gyereknek. Ezek a tüszök maradhatnak a mandulán, amik tárolhatják a bacikat és szórják, ekkor támadják szép alattomosan a szivet, vesét, ízületet. Mivel tünetet nem okoz, nem kezelik antibiotikummal és alattomosan szórodhat a baci. De valóban fontos szerv és nem is nagyon szokták szerintem megelőzésként kiszedni.
Sokkal gyakoribb a gond az orrmandulával. A környezetemben a gyerekek felét érinti. És ennek a kivételénél semmit nem éreznek a gyerekek utána.

Évi!! Akkor most nálatok mindkét fiúnál kivették már az orrmandulát?? Azt hittem csak Martinnak :oops: :oops:

Elég nehéz okosnak lenni. Mert ha csak az egyiket veteted ki és később mégis kell a garatmandulát is, akkor vered a fejed a falba, hogy jó lett volna egyszerre. DE ha nem lesz gond a garatmandulával, akkor meg áldod az eszed!! De nem látjuk előre a dolgokat!!
Nem tagadom nehéz a döntés :roll: :roll: :cry: :cry:

Csokinyuff!!

Igen, tudom, hogy nincs férjed! És ezért gondoltam is magamban, hogy mennyivel jobb lehet neked Majával aludni, mint egyedül - teljesen megértelek!! :lol: :lol: :lol: Ne aggódj : nem lesz mindig így, és akkor úgyis sajnálod, hogy vége :lol: :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Gyöngyi!
Szakaszokban ment az ablakpucolás,2hete csináltuk az alsó
szintet,tegnap az egyik emeleti szobát,kora reggel meg a többit.
Utánna itt is ítélet idő volt.
Apa is segített.

Kép

Kép
kory

Kory:te nagyon rendes háziasszony vagy :wink:
Én azért elég rendetlen vagyok :oops: :oops:

Mandula:4 egy évben?Az rengeteg,remélem egyikőtök gyerekénél sem ilyen durva a helyzet!!

Csokinyuff:Újra férjhezmenni??Kérdezz engem!!!Szakétő vagyok :wink:
Vendég

Amúgy itt is tombol a vihar!!
A fiam retteg tőle,és mit ne mondjak én is utálom!!!
Már volt áramszünet is,de akkor még világos volt..
Vendég

Bárány!! Te rendetlen?? Neked van felmentésed!!
De én nem vagyok ágynyugalomra ítélve, mégsem mosok ablakot csak évente kétszer!! :oops: :oops: :oops: Bőven elég az is!!! :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!

Martinnak még csak 1-szer volt mandulagyulladása mégis felszívta a bacikat és óriásira nőtt. Azt mondta a gégész, hogy ez lappangva alattomosan jött elő.
Norbi is átesett orrmandula műtéten, neki nincs tubusa, de januárban 2-szer volt egymás után mandulagyulladása, ami már a jobb oldalin meg is látszik. Nála még nem téma a műtét, csak a füléből a savó felszívódás.

Éva

KépKépKép
agmano

Hali.

nekünk a 3,5év alatt asszem össz 2* volt tüszős mandi (abból az egyik csak gyanú vagy mi...kezdődő?! )

Kory.nagyon szupi csaj vagy :) én ma csak mostam :lol: ,meg rucikat pakolásztam.eeeeeeeennnnnyyiiii.na jó főztem is.
olyan ..........idő volt ma nálunk is

Nem tudom mi volt ma a gyerekeimmel.Zsolti reggel 4-kor,Sziszi 4:30-kor kelt.most meg röhögnek a markukba...21óra és nagyban játszanak (persze délután alukáltak)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Hali!

Köszi a fogadtatást, reméltem, hogy nem veszitek beleszólásnak! :)

Éva,
mi is be voltunk már jelentkezve homeos dokihoz időpontra (alkati szer meghatározásra, hogy ne legyen annyit beteg), ekkor annyira szörnyű volt már a lányom horkolása, hogy többször felébredt éjjel, hogy nem kap levegőt, és nekem csak hallgatva a horkolást is légszomjam támadt. Pár nappal az időpont előtt teljesen véletlenül felfedeztem ezt a szert, gondolkodtam, hogy elkezdjem-e adni, hiszen mentünk a dokihoz, de annyira nem bírtam már hallgatni a fuldoklását, hogy úgy gondoltam, legfeljebb leállít, és mást javasol. De így már úgy mentünk a dokihoz, hogy jelentősen javult az állapota, így azt mondta, hogy szedjük akkor tovább is. Itt van amúgy egy oldal, ahol homeos dokinéni válaszolgat, több helyen is kérdés a megnagyobbodott mandula: http://209.85.129.104/search?q=cache:A_ ... en|lang_hu . A Kismama januári számában egy homeos doki írt a mandulaműtétekről, korábban meg a fülproblémákról (novemberi szám), szerintem érdemes elolvasni.
Persze van, amikor szükséges a műtét, de remélem, a homeos doki, akihez mentek, talál majd valami megoldást! Szerintem a mandula fontos szerv, vannak ismerőseim, akiknek teljesen helyreállította az egészségét (a férjem és a tesóm is ilyen), de vannak, akiknek, miután kivették, minden nátha a gégéjükre ment, és gégegyulladásuk volt, mert a mandulák nem állították meg fent a fertőzést, többeknek meg visszanőtt a mandulája... Ezért kerestem én is alternatív megoldást a műtét helyett (pedig már komolyan megfordult a fejemben a műtét, a homeos doki volt nekem is az utolsó mentsváram a fül-orr-gégészet előtt).

Minden jót!

Zsizsa
zsizsa

Köszi Zsizsa!

KépKépKép
agmano

Kory:beszédhiba??Ez egy régi felvétel de most ugyan így beszél a kicsi fiam(aki szeptembertől sulis)
Vendég

Bárány!
Hát ez olyan kis vagány!
És nem durva,én mindent értettem,Kingát
még néha a mamák sem!

Kép

Kép
kory

Biztos ismered a dalt :D :D :D :D :D :D :D :D
3 évesen még hozzá is tolmács kelett :D
Vendég

Szia!
Éppen azon rágom magamat,h.az oviba semmi logopédiai
foglalkozás nincs.
Bezzeg görkori,angol és társai az van.
Hát nem tudom mi a fontosabb?
Persze kinek mi.
Most ezen emésztem magam igen intenzíven.
Itt az a trend,h.5éves korban felmérik,és ha kell akkor küldik
logopédushoz.
De egy 5évesen nem tudom lehet e annyit "faragni",mint egy 3évesen.
Más szemlélet meg azt mondja 5éves korig nem szabad beleavatkozni
a beszédbe,mert addig élettani.
SZERINTETEK?
Szilveszter 3évesen idegen számára mennyire volt érthető?

Kép

Kép
kory

Szia!
Kory:Szilveszter 3 évesen idegen számára semennyire nem volt érthető!!!Mindig szóvá is tette mindenki(mai napig is).
Az ovinkban szintén csak az utolsó évben mérik fel őket...tehát őt is csak idén szeptemberben mérték föl,és édes kevés ez az egy év!
De a suliban 3.-ig foglalkoznak vele.Szindivel is addig foglalkozott!
De hiába!!Állitása szerint a Szindi az egyetlen gyerek akit nem tudott az "r" betűre megtanítani!Szerinte Szilveszternek van még esélye!Hát majd meglátjuk.....
Vendég

Sziasztok!

Kory, nálunk is csak a sulisokat szűri az oviban logopédus, előző év szeptemberben. Aki nagyon zűrös középsőben, azt az óvónő és a szülő kölcsönös beleegyezésével már középső második félévében elkezdik. Szerintem addig még ráérsz aggódni, és ha úgy érzed, hogy gázos, akkor középsőben elviszed logopédushoz, 2 év alatt biztos megtanul mindent mire sulis lesz. Martin is pocsékul beszél(t), de ki tud mondani minden hangot, csak lusta szépen beszélni. Vele jövőre kicsit foglalkoznak és kész. Azért én itthon néha rászólok, ha már nem bírom hallgatni.
Nálunk szerencsére nem kell külön elhurcolni őket, mert az ovinak van logopédusa, aki hetente 1-szer foglalkozik az érintettekkel.
Majd viszed közösségbe Kingát, akkor rájössz, hogy nem a Te gyereked a legsoványabb, legrosszabbul beszélő, leglustább stb.
Ott aztán minden féle van, igaz Bárány?

Megyek!

Éva

KépKépKép
agmano

Tényleg van minden féle...de az én gyerekem sajnos a legroszabb beszélő a csoportban,annak ellenére is hogy vannak 3-4évesek is!
És az ovónéni szerint a leg kevesebb ételt ő eszi...ami izlik neki azt megeszi de az átlag heti 2 ebéd!!!Reggeli soha!!!
Szóval nekünk sikerült egy két negatív leget begyűjteni!!!
De ez nem jelenti,hogy Kinga is ilyen nehéz eset lesz!!!!!!
A beszéddel én még 3 évesen eggyáltalán nem foglalkoznék!!!
Talán azért is furcsállom,hogy Kory foglalkozik vele mert az enyémek abszolult érthetetlenül beszéltek 3 évesen és mivel akkor még nem jártak oviba(csak 4től),és a környezetemben nem volt velük egy idős gyerek,internetet sem olvastam,ezért elkönyveltem magamban,hogy egy 3 éves még nem tud beszélni...és ez a természetes!!
Vendég

Viszont tekintettel arra ,hogy nagyon rosszul beszél,hetente 2-szer viszi a logopédus.!!!!!Ez is valami!
Rajta kivül egy ilyen kisfiú van,vele jár egyszerre!!
Asszem 300-an járnak abba az oviba!Akkor most sírjak :( :( :(
Vendég

Bárány, nem hiszem, hogy Szilvi a legrosszabb evő. Martin is az ,de mikor hallom, ha valmelyik nem eszik semmilyen gyümit, akkor megnyugszom, hogy Martin csúcs, mert értékes gyümiből megszik 3 félét :lol:

Pozitív hozzáállás kérdése az egész! Ugyan Martin a legrosszabb főtt étel evő, de mást eszik. És trataaammm, tegnap óta eszik lekváros sütit!

Már 14. oldalon vagyok a szakdoliban, szerdán kész leszek!!!!!!!!!!!
Pussz!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!!

Bárány!!!
Kép

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!

A beszédhibával nálunk is "csak" suli előtt kezdenek foglalkozni. De ez régen is így volt! Valóban nincs értelme előbb kezdeni, mert a háromévesek beszédhibáját nagyrész anatómiai adottságok okozzák: a nyelv, fogak, szájpad egymáshoz viszonyított nagysága. Ha belegebed sem tudná kimondani az "r" betűt :lol: :lol: :lol: Nálunk mindkét lány korán kezdett beszélni (igazi csajok) érthető mások által is (bár erre a barátnőm azt mondta, hogy akinek gyereke van, annak a füle beáll erre a gyerek kiejtésre :lol: :lol: :lol: ) Marietta most lesz ügye 5 éves és nincs "r" betűje. És nem aggódom, majd lesz. Talán már írtam is, hogy van egy csoporttársa, aki 4 és fél éves és teljesen érthetetlen a beszéde számomra (pedig az én fülem már megszokta ezt :lol: ) Most középsőben kezdenek el vele foglalkozni, valóban az ovónénik és a szülők kifejezet óhajára. De nem is kell győzködni a logopádust, ő valóban nem a normál, korának megfelelő beszédhibával beszél.

Szilveszternél valóban van beszédhiba, de érthető amit mond (és én nem ismertem a dalt :oops: :oops: :lol: :lol: )

Zsizsa!!

Nekem ez teljesen új, hogy egy mandulakivételt meg lehet úszni a homeos szerekkel :oops: :oops: :oops: , de jól hangzik!! :lol: :lol: :lol: Jó hogy jöttél!!! :lol: :lol:

Csajok!!

Ti hogy viseltétek a vihart?? :roll: :roll: :roll: Nálunk elég durva volt!! Egy csomó cserepet levitt a tetőről!! De ennyivel megúsztuk!!

ágyöngyi

Köszönöm szépen Gyöngyi!!!!!!

Beszédhiba:Szindi nem tanulta meg az R betűt..és saját bevallása szerint nagyon zavarja!Nem azért mert cikizik(nem szokták),hanem mert azt mondja szinte erőfeszítés neki minden R betűs szó..hiába nem használja!!Na ezt nem tudom átélni..nem voltam még raccsolós...

Agmanó Ovóni szerint Szilveszternél nincs roszabb evő a csoportban...gyümölcsöt sem eszik SOHA!!Itthon napi egy banán de erőszakkal bele verem szinte...ezen kivül semmi más!!!
De nagyon jó húsban van ennek ellenére!!!
Csipszet szereti!!!De csak a csítoszt!!!Én hülye meg is veszem,!!
Vendég

Sziasztok!

Nem akarok dicsekedni, de Norbi kezdi azt r-t berregni. Nálunk a tanulószó a Trabant - hiába, fiúk.
Képzeljétek, most mindnefelé kislányok fognak születni, új vírus van a városban. Kár, hogy nem 3 éve volt :twisted:

Éva
agmano

Sziasztok.

most csak 2 szóban rólunk.Sziszivel voltunk kontrollon (mellesleg reggelre már a másik füle fájt)Elvileg nincs még középfülgyull....de most délutánra már tiszta láz...rossz a kedve stb.úgyhogy holnap visszaviszem megnézetem újra a fülét.de lehet,hogy vírus?!

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT A BÁRÁNYOKNAK! :lol: :lol: :lol:
Ti ma ünneplitek vagy a hétvégén tartottátok?
Gyöngyi!
Akkor mindenképpen azt mondod,h.még a hiper aggódó anyukának is
fólösleges 3évesen logopédushoz vinni a gyereket?
Írtad,h.lehet anatómiai a dolog,de a fogai ilyenek már nem változnak,nem?
Azzal a kislánnyal aki 4 és fél éves mi lesz:Logopédus olyan csodákra
képes,h.lesz ő még tiszta beszédű?
Ott nem aggódik az anyuka?
Én már unom,h.sokan mondják"jaj,gyere már anya fordítsál".
"jaj,annyira mondja de nem igazán értjük"stb..
Persze én 90%-ban értem,de ez kevés.
Éva!
Minket mindkét vírus elért a fiús és a lányos is!

Kép

Kép
kory

Bárány.

Sok boldog névnapot kívánok

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!
MINDENKINEK!!!

Kory ne érdekeljen ki mit mond!!!!Aki egy három éves beszédét megkritizálja még ha kedvesen is az ....na nem is mondom!!!
Egy három éves nem beszél érthetően!!!Én ehez tartom magam!!

Cleo Sziszinek jobbulást!!!Ha lázas akkor tényleg jobb ha visszaviszed!
Vendég

Bárány, boldog névnapot!
Sziszinek jobbulást! Képzeld nem ismerem leírni, de jól bevált a fenyegetőzés pisi ügyben.
Kory, minket csak a fiús vírus :(
Norbi is jó taknyos lett ma megint /még mindig, és mondja, hogy fáj a torka. Neki a baloldal van majdnem középig.
Akkor most arra fogok játszani, hogy ha műtét, akkor egyszrre mindkét gyereknek és mindent elintézni egy füst alatt, mert már én is unom az állandó orvoshoz mászkálást.
Holnap megyünk bőrgyógyászhoz szemölcsözni, megnézetem a letapadt fütyköst is. Fiús anyák (Bárány) kinek volt már letapadási gondja és hogyan oldódott meg? Martinnál 1,5 évesen lejött.

Éva

KépKépKép
agmano

Hali.

Egyetértek.egy 3 éves élettanilag,korából adódóan is "rendelkezik" hanghibákkal.Nem kell törődni ki mit mond és kritizál.

A legújabb logopédia fejlesztés szerint is az iskola előtt max 3évvvel szokták megkezdeni,ha nagyon szükség van rá.általános esetben kb 5évesen,de a tapasztalatom az,hogy pl itt Szolnokon is csak az utolsó pillanatra-nagycsopira-hagyják.
Én tavaly év elején "felmérettem" Zsoltit a nev.tanácsadóban -és 4 hang-felcserélése volt (vagy nem volt tiszta).én most ebből már csak 1-et hallok (r),pedig nem volt egy deka fejlesztésen sem eddig.(Tavaly is azt mondták,hogy 5évesen vigyem vissza,mert magától is sokat fog alakulni)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Éva!!

Ez a fajta vírus járhatott felénk három éve és öt éve :lol: :lol:
Akkor jól haladsz a szakdolival? Képzeld egy barátnőm épp ma államvizgázott sikeresen :lol: :lol: Két, az enyéimmel egykorú csajszi mellett. Olyan büszke vagyok rá!!!
Fütyi???!! Ebben saját tapasztalatom nincs!!!Bocsi

Andi!!

Akkor jobbulást Sziszinek!!! Szegénykém!!!
Mariettát én is itthon tartottam ma (és holnap), mert regel olyan köhögési rohammal kelt, hogy öklendezett tőle :cry: :cry:

Kory!!

Arra gondoltam, hogy a foga is nől még, meg a száj összes alkótórésze. És akkor az egymáshoz való viszonyuk fog változni. Ahogy Andi is írta: egy év alat is nagyon sokat fog változni és javúlni a kiejtése és az érthetősége. Sokat fog lendíteni rajta az is, hogy az ovónénik és a gyerekek nem fogják megérteni, akkor szebben mondja majd. Most minek erőlködjön, hiszen így is megérted :lol: :lol: De nem csak ez van benne, hanem tényleg így beszélnek még a három évesek. Biztos gyerektelen vagy felnőtt gyerekekkel rendelkezők nem értik!! Én is mindig értetlenkedtem, hogy tök szépen beszél a lányom, akkor miért nem érti az anyósom :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Névnapi köszöntést mégegyszer köszönöm szépen!!!

Nekünk volt letapadt fütyi gondunk!De olyannyira szük volt csórinak,hogy pisiléskor tömlő szerűen felfújódott és csak autánna kezdett csöpögni a pisi...érdekes volt mint egy lufi úgy megtelt!!!
Meg akarták műteni de én nem akartam!!
Vendég

Na,előjött a fütykös téma!
Jaj,olyan hihetetlen,h.nekünk is van itthon egy kis tökink.
Én eldöntöttem,miután egyszer a kismama újság vagy 6 oldalon keresztül ezzel foglalkozott,és vagy 4oldalon keresztül anyukák írták le a véleményüket,h. 1éves koráig nem húzogatom a kis tökijét.
Ugyanis 80%-ban ezt írták,meg sokan akik ilyen apró gyermeknek húzogatták,h vékonyan megrepedt,utánna hegesedett és ebből lett a galiba.
Aki húzogatta annak is nagyrészt korrekcióra kellett mennie.
Dr.nőnk azt mondta húzogassam,soha nem csinálom,minden alkalommal leviziteli,és megdicsér,h.szépen alakul :lol:
Lányok egyszerűbb esetek! :lol:
Bárány!
Nálatok,h.alakult?

Kép

Kép
kory

Nekünk is azt mondták,hogy 1 éves koráig ne bántsuk!
Na addigra úgy lenőtt!!!Doktornéni fölhúzta berepedezett,és utánna lett még roszabb!!Aztán hosszú hosszú idő alatt sok kitartással és huzogatással megoldodott műtét nélkül!!
Egy idő után magának húzta minden fürdésnél...de addig volt egy jónéhány kétválrafektetés(anyám segitett),és erőszak!!
Na ebbe a hibába mégegyszer nem esek !!!Nulla éves korától húzogatni fogom(mint anyáink)
Vendég

De láttam a környezetemben nem egy olyat,akinek ha soha nem let volna huzogatva akkor sem lenne szűk!Ez is adottság!!
Vendég

Bárány, nálunk is ilyen tömlősen ment a pisi, most egy picit már engedett, most csak jön, de természetesen fölfelé... hogy tudjak wc-t mosni.
Én 1 évig egyiket sem piszkáltam, Martinnak fél év alatt lejött, Norbinak 2,5 év alatt sem. Sosem szakítottam be, arra ügyelni kell, ha fáj elengedem. És mindig fürdés után a felázott puha bőrt.
Most megnyugtattatok, nem fogok szólni a dokinak, húzogatjuk itthon és majd rendeződik. Amúgy ő is szokta kakiláskor húzogatni, mert akkor wc szűkítőn ül és stabil, nem billeg, ráér játszani azzal ami kéznél van.
Szóljatok, ha untok már az örökös problémáimmal! Mindig van valami bajunk :(
Jó pihenést!

Éva

KépKépKép
agmano

Még dobok egy képet: unokatesók

Kép
agmano

Agmano:Szilveszter csak vizesen tudja felhúzni a mai napig...ezért a wc-n nem ment volna!!!

Nagyon szép gyerekek!!!Ő a 31 hétre született baba??Hát gyönyörű és fejlett!!!Gratulálok a szüleinek!!!
Vendég

Sziasztok!

Igen ő a koraszülött keresztlányom 7 hetes lesz csüt-ön. A fiúk elég bénák a képen, de tök lelkesek voltak kb 10 percig. Aztán már uncsi volt, ráadásul sírt is :? Martin még este is azt kérdezte, miért sírt.
A mai napom=0
Sebaj, majd holnap összekapom magam!
Volt Martinnak az oviban egy nagyon jó barátja már 1 éve, de most a cimbora új játszópajtást talált magának, úgyhogy szegény Martin csak megy utána, fogni akarja a kezét, de a volt bartátja elküldi. És a szülinapján sem a Martint fogja maga mellé ültetni, pedig ez nagyon fog neki fájni. :cry:
Nagyon sajnálom, de nem tudok ellene tenni. Ilyenek a gyerekek.

Éva

KépKépKép
agmano

Éva!
Hogy mik mennek az oviba nem semmi.
Elhiszem megviseli a kis lelküket.
A keresztlányos most hány kg,és mennyi volt,mert nagyon szépen
utólérte magát?
Megy már a szoptatás?

Kép

Kép
kory

Fiúkat nem nagyon köti le a babázás :D :D
Én fiam bele sem nézne egy babakocsiba a világért sem!!
A lányom viszont világ életében odavolt a babákért!!

Az én fiamnak tavaly 2 vele egy korú barátja volt az oviban,az eggyik még év közben vidékre költözött(se szó se beszéd) a másik szeptembertől suliba ment!!Mindkettő eset nagyon nagyon megviselte a fiamat lelkileg!!Én azt hittem ő a mamlasz....de ezek szerint más gyerek is érzékeny...Együtt sírtam vele!!Sőt talán én jobban!!Szerintem az életben a szerelmi bánataikat is végig fogom bőgni...
Vendég

Csajok!
Ettől mindig röhögnöm kell!
Van ilyen kultúra a 21.sz.-ban!
http://www.gatveder.hu/lista.php

Kép

Kép
kory

Na,erre gondoltam,a nagy hapcira!
http://www.gatveder.hu/adatlap.php?id=1000811

Kép

Kép
kory

Kory megfordult a gyomrom :? :? :? :? :? :? :? :?
Vendég

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?