Sziasztok!!
Csokinyuff!!
Ne gondold, hogy rosszul csinálsz bármit!!! Az a jó, ami neked és a gyerekednek is jó!!!!!
Van olyan barátnőm, aki 8 éve nem a férjével alszik, hanem felváltva a sorba születettt gyerekekkel
Mondjuk ez nekem túlzás, de náluk nem okoz semmi gondot, nekik így jó!!
Másik barátnőmnél addig aludtak velük a gyerekek egy ágyban, amig szopiztak éjjel, nekik így volt kényelmes, ő is tök jókat aludt a gyerekekkel. Csak én nem tudok aludni, ha ott vannak. Szerintem egyik sem lényeges, ha mindenkinek így jó. Lényeg a minnél jobb alvás!!!!!!!
Andi!!!
A mandula nem tud visszanőni!!!! Akkor a levágott lábunknak is vissza kellene nőni!!
Na, jó most vicceskedek!!!
Szóval akkor mondjuk, hogy "visszanő", ha nem tökéletesen végzik a műtétet és egy kis darab bent marad, akkor az újra meg tud duzzadni és továbbra is gondod okoz. Persze pár év múlva. Tehát ez nem attól függ, hogy hány évesen veszik ki, hanem a műtétet végző orvos alaposságátl, a műtéti technikától!! A Gyerekklinikán (Bp) például nem szokott ilyen előfordulni, mert ott valami spéci endoscopós technikával csinálják. Ott vették ki a barátnőm két fiának. A másik barátnőm fiainak a Heim pálba, de onnan többször hallottam, hogy "visszanő" Nekik a valami prof csinálta, és nem "nőtt" vissza.
Úgy kell érdeklődni doki után, hogy meg kell kérdezni, hogy hányszor vették ki a gyerek manduláját, mert ha kétszer, akkor elsőre szarul csinálta. Mentségükre legyen mondva, hogy kicsinek biztos nehezebb, mert kicsi a mandula is, nehezebb vele bánni. A hugomnak is kétszer vették ki, elsőnek 2 évesen (szerintem ez még elég korai, csakhát ha sok gondot okoz) másodszorra, 6 évesen. És hozzá kell tennem, hogy a hugom a sok fülgyulladás miatt halláskárosult!!!
Lehet, hogy súlyos dolognak hangzik, hohy műttét, de higgyéek el, nagyon sok gondot okozhatnak a mandulák.
A torokmandula meg sokszor egy olyan baktériumot tárol, ami hosszú távon károsítja a szivet, vesét, ízületeket.
Ne sokáig halogassátok szerintem, mert nem biztos hogy jobb lesz, viszont hosszú távon sok galibát okozhat. Inkább beszéljetek több dokival, hogy biztosak legyetek abban, hogy ki kell venni. Nem szoktak csak úgy műtétet javasolni a fülészek.
Nem akarlak benneteket álnyugtatni, szerintem jó ha tudjátok, hogy milyen hatása van annak, ha szarul működnek a mandulák. Mindemellett értem az aggódalmatokat is a műtét miatt. Én sem hoznám meg könnyen a döntést, rágódnék rajta rendesen, de........
És igaza van Évának a tavasz és a nyár a legjobb idő erre. És akkor jobb lesz a következő tél!!