Új privát üzeneted érkezett!

Hahó!! ha vki idetéved , segítsen.

Fogzásra kellene valami jó kis szer. Dóri nagyon szenved.
Homeos szer is jó, akármi.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Látom, nem volt túl nagy forgalom hétvégén. Egy előnye van ennek, nem volt nehéz visszaolvasnom :wink:

Tüccs, mi a Dentinox gélt használtuk, (már nagyon rég óta nem bújt új foga), láthatóan jól esett neki, mikor bekentem az ínyét.
Így utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok Dórinak!!!

SZONJÁNAK IS BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!(kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel)

Otthon voltunk a héten anyukáméknál, Sárika nagyon sokat játszott Dédivel, kicsit elterelte a figyelmét Papó hiányáról. Pénteken lesz a temetés, akkor megint megyünk.

Remélem, a kis betegeskedők gyógyulgatnak, gyógyulást kívánok minden kicsi betegnek!!

Szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok,

Tüccs, Dóri nagyon aranyos. Fürdés után készült a fénykép? Jó nagy haja van!
Fogzásra én megpróbáltam a Dologél nevű gélt, nagyon fincsi, de ennyi, mert ahogy az ujjbegyemre nyomtam és megpróbáltam Lelle ínyét bekenni, addigra már le is nyelte. Szóval én nem tudtam neki géllel kenni. Chamomilla 15 Ch-t kapott, de most megint kezdjük, mert elindult két rágófoga, egyik fent, másik lent. Adtam még neki PODOPHYLLUM PELTATUM 9 CH-t minden kakkantás után 5 golyót, ezt akkor, ha ment a hasa és tudtam, hogy a fogzás miatt megy. Meg egyszer adtam Viburcol kúpot
(A Viburcol felhasználási lehetőségei:

* fogzást vagy hasi kólikát kísérő nyugtalan alvás, álmatlanság és sírás
* nyugtalanság lázzal vagy anélkül
* környezetváltozást kísérő vegetatív panaszok
* fertőzések), de én nem szeretek kúpot adni, mert Lelle ki nem állhatja és még nyugtalanabb lesz, ha meglátja mire készülök.
A dokink azt mondta, hogy ha nagyon sír a foga miatt, adjak egy adag nurofent.

Az anyósom szülinapi meglepi bulija nagyon jól sikerült. Mindenki megérkezett, kivéve az ünnepelt, mert a nagy szél miatt késett a vonat. A parkolóban természetesen észrevette a kocsinkat, mindenki ott parkolt, de csak a miénk tűnt fel. A sógrom barátjője csörgetett minket lentről, mi meg jól bevonultunk a nappaliba, úgy, hogy ha bejön rendesen csak akkor lát mindenkit. Após ment elé, de sejtet valamit, így amikor belépett mondta, hogy bújjunk elő. A férjem elő is bújt, én is Lellével aztán még kezet mosott meg ilyenek és mi meg úgy csináltunk, mintha csak mi lennénk ott, én beálltam a konyhaajtóba, hogy ne tudjon bemenni, aztán amikor bement a nappaliba, hát akkor annyira meglepődött, hogy rögtön sírva is fakadt örömében. Nagyon örült, mert azt hitte, hogy csak mi leszünk és mi akarunk kis titkos bulit csinálni neki nagyon szűk körben. Úgyhogy olyan jó volt, hogy így meglepődött és, hogy ennyire örült, hogy mindenki ott volt. A kaják is nagyon fincsik lettek meg a torta is jó volt, egy sakk torta volt, kívül-belül kockás volt.
Éjfélig tartott a buli, mi ott aludtunk náluk. Lelle természetesen a középpontban volt, nagyon kis aranyos és kedves volt mindenkivel. A sógrom nyuszijával is egyre kedvesebb lett, eddig a közelébe sem lehetett vinni, de most meg már a fülét huzigálta, ami a nyuszinak nem tetszett, én meg féltem, nehogy megmarja vagy megharapja. Fél9kor sikerült lefektetni, aludt is szépen, amíg elnem ért minket is a nagy szél, a tetőtérben meg nagyon brutál tud lenni, még így is, hogy a redőnyök le voltak húzva. Én éjfél után tértem nyugovóra, onnantól kezdve Lelle folyton felsírt a nagy zörgéstől, szélsivalkodástól, zúgástól, úgyhogy magunkhoz tettem, igazából nem kelt fel, elég volt hozzászólni vagy megsimizni. De engem ez, hogy vagy 10szer hallottam a hangját és hogy közöttünk aludt valamint a nagy széltől én alig aludtam. Egész nap olyan voltam, mint a mosott kaka. Tiszta nyomi.

Délután még jöttek vendégek, meg a tervező is, úgyhogy most már szépen kialakult a házacskánk terve. Még egy-két finomítás és mehet engedélyeztetésre.

Lelle fél1kor aludt egy órát, de délutánra olyan fáradt lett, hogy letojta a gyerektársaságott és bementünk a szobánkba és elaludt az ölemben, ez volt 5kor. Negyed7kor muszáj voltam felkelteni, mert még haza is kellett jönnünk. Ha hagyom szerintem simán alszik reggelig, de sajna nem ennyi napra készültünk és a férjem is megy holnap dolgozni. Ma kicsit később fürdettünk, hogy jól kifáradjon...fél10kor még danolászott a szobában. De már azóta édesdeden alszik.

Persze minenkitől kapott valamit, könyveket, babát, labdát, de legjobban egy duplo mentőautónak örült.

Tegnap még voltunk Lelle kisunokatesójának első szülinapján is, de sajna csak 3-5ig. Pedig nagyon jól érezte magát ott is Lelle, folyton a gyertyát akarta elfújni és a tüzijátákot. No meg persze Bence minden ajándéka nagyon érdekelte. A kaják ott is isteniek voltak, főleg a hortobágyi palacsinta és a ketchupos-mézes csirekszárny. Hmm, nyam-nyamm, nagyon ízletes volt.

Holnap jön a védőnő, pénteken hívott telefonon: csörög, felveszem, bemutatkozok az ismeretlen számnak, erre: hétfőn fél10kor ott leszek, a védőnő voltam, erre én: aha, jó és letette. Most nem tudom melyik jön, de annyira nem is érdekel, mert akikkel eddig találkoztam egytől-egyig nyombik voltak.

Na, én is nyugovóra térek, mert nagyon álmos lettem. Ja még azt akartam, hogy Lelle egyik nagylábujján bőrkeményedés szerű valami van. A cipő nem nyomja, mert amikor megláttam én is azt hittem, de még bőven jó. Szerintetek az orvos körbe röhög, ha ilyenért elviszem?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jó reggelt!

Lajának tegnap hasmenése volt, az éjszaka pedig belázasodott. Ez nem is lenne gáz, csak holnap lesz a műtét, amire másfél hónappal ezelőtt kaptunk időpontot. Ma felhívom a kórházat, hogy ilyenkor mi van. Szerintetek? El sem hiszem, hogy ilyen pechesek vagyunk...

Tüccs, nagyon jó haja van Dórinak! Csak vizesen ennyire göndör Neki?

Pimpoka, eseménydús hétvégétek volt. :shock:

Kis betegeink, hogy vannak? [/b]
Vendég

Pimpoka, szerintem nyugodtan vidd el dokihoz. Ha körberöhög, hát körberöhög, de legalább Te megnyugszol.
Én minden szir-szar kinövést megmutatok... :oops:
Vendég

Sziasztok!
Pilla!
Ez már tényleg nemlehet igaz!Sajnálom!Jobbulást nektek!
Pimpo!
Szerintem is nyugodtan vidd el Lellét dokihoz,már miért röhögne körbe?Lehet,hogy egy betokosodott szemőlcs,amit eddig nem vettetek észre(mert kicsike volt)Rolinak az volt,benőtt a körme alá,és olyan volt mintha egy börkeményedés lenne!Nem fájt neki sem!minnél előbb vidd őt el! :roll: Jó meglepi volt anyósodnak!Én is sirva fakadnék egy ijen meglepire! :wink: :D
Tüccs!
Nagyon édes a kép !! :lol: :wink: DENTINOX gélt használtuk mi is fogzásra!Nekünk is jól bevált! :wink: :)

Felétek is volt nagy vihar szombaton???Egész hétvégén olyan itélet idő van itt Mogyin,hogy azt lehetne hinni itt a világ vége! :oops: :? :roll: :(

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!(szebbet mint kint van) :(
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Felhívtam a kórházat, törölték a műtétet. Majd, ha a gyerek meggyógyult kérjünk új időpontot.

Én viszont azt gondolom, hogy ez már nem lehet a véletlen műve.
A párom egyik nap felfedezett valamit a dudoron, úgyhogy futok még egy kört a Laurával. Ha igazunk lesz, akkor meg sem kell műteni. Ha nem lesz igazunk, akkor tényleg csak ennyire szerencsétlenek vagyunk.
Vendég

Pilla, miért is menne zökkenőmentesen. Mi az amit felfedeztetek a dudoron? A fülével már minden ok?

Nekem lenne egy kéresem, ha esetleg lenne valakinek egy 2008-as ikeás katalógusa és megválna tőle vagy épp több van, szívesen fogadnám, mert múlkor sem sikerült hoznom, állítólag csak hétvégén van, mi meg nem járunk akkor arra. Az ötletek miatt kellene, szoktak benne nagyon jók lenni. Természetesen kifizetem a postaköltséget!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Hű, hétvégén tényleg jól leült a fórum...

Andi,
hogy vagytok?

Becsi,
nagyon jók a képek, a torta is szép!!! Mekkorák már a gyerkőcök!!! Apajzsmirigyeddel mi a gond? Nem is tudtunk róla! :shock:

Tüccs,
aszta, mekkora haja van Dórinak!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: Mekkora lett Ő is!!!!!

Pilla,
ez tényleg nem lehet a véletlen műve!!!!!!! Mit láttatok a dudoron? És mi van a fülecskéjével? Istenem, hogy mennyi mindenen kell ennek a kislánynak keresztülmennie! :cry: :cry: :cry:

Pimpó,
nagyon szupi hétvégétek volt!!!!! Kicsit irigyellek érte!

vihar,
hát nálunk akkora vihar volt, folyton a szomszéd rozoga kastélyt néztem, hgy mit fog onnan letépni és hozzánk vágni a szél, de szerencsére megúsztuk. A tuják szó szerint vízszintesig dőltek, annyira sajnáltam őket, de végül egyik sem tört el. Jó kis károkat okozott a kertben ez a vihar, de azért rendbe lehet tenni. Pont egyedül voltam itthon szombaton Marcival, épp elaludt az ölemben, mikor elkezdett tombolni, mondanom sem kell, meg sem mertem mozdulni. Pedig ki kellett volna húzni mindent az áramból, de úgy voltam, vesszen az egész, de én le nem rakom a gyerekem sehova, még bevágódik valami fa az abalkon, aztán nézhetek, volt már elég ilyenről hír a tévében.

Marci hol tud most éppen játszani? A mosókonyhában, a mosóporok között. :? Ott tologatja az autóját, mert véletlenül nyitva hagytam az ajtót (a férjemnek hiába könyörgök, hogy vegyünk néhány polcot, hogy ne a földön legyenek a mosószerek, a válasz: "nem fúrkáljuk szét a falakat, jó ez így, a gyerek majd megtanulja, hogy nem kell bemenni. Különben is, zárjuk az ajtót." Na ja, de előbb-utóbb felér a kilincsig!!!! Na mindegy, egyszer hazaállítok egy pilcrendszerrel, és akkor már fel kell szerelnie. Férfiak.... :roll:

Na, míg ezt leírtam, Marci szépen kijött, és becsukta maga mögött az ajtót (ha erősen megnyomják, rendesen becsukódik), úgyhogy nem kell felkelnem kihozni onnan. Olyan kis okos, pedig csak azt mondta, hogy jöjjön onnan ki, és bezárom az ajtót. 8) 8) 8)

Egyébként Marcinak és nekem is volt hétvégén hasmenésünk, de nem volt lázunk. Lehet, hogy csak mindketten ettünk valami nem túl frisset?!? De mi a fenét? A férjem is mindenből azt ette, mint mi. :?:

Marci legújabb szokása mostanában, hogy beül a pihenőszékébe (amit elvileg 9 kilóig lehet használni :? ), szól, hogy kapcsoljam be a rezgőjét, ekkor nevet egy nagyot,m hátradől, ezzel hintázásba hozza a széket, és mint egy kis basa, elterül, és élvezkedik. Látnotok kéne az arcát olyankor!!! Majd próbálok róla képet készíteni, de amint meglátja a gépet, rögtön meg akarja szerezni, így lőttek a témának. :? :roll:

Ja, és még valami, aztán eldugulok: Marci megtanult szívószállal inni, így vettem neki szívószálas poharakat, mert kis szívószálas kakaót, azóta csak így hajlandó inni. :lol: :lol: :lol: :lol:

És már egy ideje odajön, felhúzza a rihámat a pocakomon, odanyúl, magyarázza, hogy ott a kistesó, majd búcsúzóul megpuszilja a köldökömet. :lol: :lol: :lol: :lol:

Most már tényleg lépek.

Remélem, már senki nem beteg!!!

Kép
Kép
nircee

Köszi a kérdést, a füle teljesen rendbe jött. Mázlink volt vele, hogy kifakadt a furunkulus. :)

Szóval, nem szeretném elkiabálni a dolgot, de a gyerekorvos is megerősítette amit gondoltunk.
Múlt héten a párom észrevette, hogy szemei lettek a dudornak és megkeményedett a külső részre. A keményedésre én azt hittem, hogy csak bőrkeményedés, de apa azt mondja, hogy neki volt ilyen és ez szemölcs. Ma megmutattam a dokinéninek is és rögtön rávágta, hogy ez bizony egy szemölcs. Krémezéssel kiírtható...
Még kérek egy időpontot a Mátyásföld Klinika bőrgyógyászatára, hogy biztos legyek a dologban.
Ha ez tényleg egy szemölcs, akkor úgy tűnik valaki nagyon vigyáz az én lánykámra és mindenáron el akarta kerülni a műtétet.
Remélem nem kiabáltam el a dolgot, úgyhogy gyorsan le is kopogom. KOPP-KOPP-KOPP!!!

Most alszik a csaj, kapott lázcsillapítót. Pár nap diéta, Smecta por és Normaflore kúra vár most rá. Állítólag fél Csömör ilyen fostos... :cry:
Vendég

Sziasztok!

Most olvastam végig a múlt hetet! Nem semmi!
El vagyunk veszve,mert minden kis szabad időmben sportolok!
Két hét alatt 4 kilót fogytam!

Dórinak és Szonjának boldog szülinapot!

Andi
Szegények ti aztán belenyúltatok rendesen.Még szerencse hogy jól isznak a lányok!Én még ilyenkor ropit is adok Karolnak mert a jó sósra is sokat tud inni és mégsem terheli meg a kis gyógyuló gyomrát! De most már csak ti is kifelé jöttök belőle! Normolitot és Normafloret adsz nekik? Az élőflórás joghurt is helyrehozza a bélrendszert! Ennyi jut most eszembe,hátha segít!

Giga
Nálunk is az alvásnál jött elő hogy tesó érkezett!Még írtam is nektek hogy nem akar Karolin elaludni,hiszti,pisi 4-5x,ivás stb. Most már rendeződött és gyönyörűen alszik! Én is amikor csak adódik leülök Karolinával puzzelezni,rajzolni.Nagyon fontos hogy olyankor csak rá figyeljek,de amikor Flávi is igényli akkor együtt telepedünk le a szőnyegre és próbálom mindkettőt bevonni.Persze Bulcsú még kicsi,de biztos szívesen fogja majd nézegetni az építőkockákat,kirakókat pár hét múlva!Szoptatásnál mindig meséltem közben Karolnak,nagyon élvezte!
A hideg zuhany nagyon gáz, jó hogy nem csináltátok,Anyukám óvónő és ő mesélte hogy egyszer egy gyerkőccel ezt csinálták a szülei és sokkot kapott,mentőt kellett hívni!
Szopi
Ha növelni akarod a jobb mell tejcsijét mindig arra tedd előszőr az első szívások nagyon erőteljesek egy két nap és meglátod a változást utána megint lehet felváltva! Én is így csináltam csak nekem pont abban kellett csökkenteni hogy meggyógyuljon! És gyönyörűek a gyerekeid! Nagyon nehéz lehet ilyen kis korkülönbséggel,de nagyon ügyes vagy megoldod! :lol:

Pilla
Sajnálom hogy nem jön össze ez a műtét!Ne idegeskedj lehet hogy máshogy oldódik meg?Mit vettetek észre?

Piroska, mi van veletek?Didri légzés figyelése????

Jutta? És ti?Poci fájás megoldódott?

Pimpóka
Ez aztán mozgalmas!Hogy fér bele nektek ennyi minden egy napba??

Megyek! Igyekszem sűrűbben jönni! Nálunk minden oké! Ilyet is régen írtam le! Le is kopogom!

Minden kis betegnek jobbulást!

lice
Kép
Kép
lice72

Sziasztok!

Pilla,
remélem elkerülitek a kórházat!!! Drukk ezerrel!!!

Pimpoka,
nem semmi, mi mindenre van neked energiád! Azért jó volt végigolvasni, annyira jó ha a családban okésak a kapcsolatok!

A csajok már egész jól vannak, Bogi túlságosan is. Már 2 napja szó szerint az agyunkra megy. :x Arra is rájöttem ma, hogy nem jó ugyan, ha keveset alszik egy gyerek, de az pláne nem jó, ha túl sokat alszik. :shock:
Kisnagysád negyed tízkor mászott elő a vackáról, és azóta kezelhetetlen. Az előbb fejezett be egy 30 perces hisztiblokkot. Olyan visítás-sikoltozás-üvöltés-dobálás-rugdosás-verekedés produkciója volt, hogy csak ültem és néztem rá hülyén és megdöbbenve... Arra se volt eszem, hogy vizet löttyintsek a képébe, úgy leakadtam.
Az egészet látszólag az váltotta ki, hogy tegnap kapott egy hajgumi-hajcsatt készletet, és azt ma fel akartuk használni, de az a barom anyja (én) a 3 féle macis hajgumi közül csak kettőt vett ki a dobozból egyszerre. Erre olyan dühroham jött rá, hogy azt nem lehet leírni sem! Meg se várta, hogy befejezzem a frizuráját, eldobta magát és kezdte a hisztit. Kb 10 perc után untam meg, akkorra felébresztette Ronit is, szegénykém nem tudott délelőtt alukálni mert a nővére tombolt a lakásban. Mindketten visítottak, én meg hogy levezessem a dühömet, kimentem mosogatni, azt úgyis utálom, úgyhogy szidtam az edényeket. De legalább lenyugodtam 3 perc alatt. Ja, és az egész szépészeti készletet kivágtam a francba, azért tanuljon már egy kicsit a leányzó a tetteiből... 2,5 évesen tudom, hogy még kicsi, de annyi esze már van, hogy szándékosan hisztizzen és dühöngjön. Meg kell tanulnia, hogy az anyja vagyok és én állítom fel a korlátokat, nem kezelhet táncos majomként, pláne nem úgy, hogy közben a nála kisebbel meg szadizik. Arra nagyon keményen "rálépek".
Fél óra után abbahagyta hisztit, és most végre Roni is szundizhat egy cseppet, bár nemsoká ébreszti majd a pocikája, lassan itt a tejcsiidő. Már tegnap is csak 2x ment a hasa, ma meg még egyszer sem. Kap napi egy normaflore-t és iszik egyfolytában, így remélem, sikerült kimosni belőle a vírust, majd csütörtökön megyünk méretvételre és tanácsadásra, kíváncsi vagyok, mennyit vesztett a súlyából egy hét alatt.

Na, most meg idejött ez a némber, és felült az ölembe, és ölelget... Most micsináljak ezzel a hisztérikás pitchával???? :? :roll:

üdv mindenkinek!
andibab

ezt tegnap kaptam az iwiw-en, továbbítsátok légyszi:

Ésik Krisztina [krisztin] (317) Üzenek
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni!!!
Eltűnt a kislányom 5. napja, a rendőrségre nem tudunk számítani, szeretnénk ha elküldenéd körlevélben mindenkinek akinek csak tudod, hogy
eltűnt Rácz Vivien született 1993. augusztus 29. személyleírás:152 cm, átlagos testalkatú, barna hajú és szemű, fehér fogú, ismertető jele nincs! Eltünésekor sötétkék farmerben sötétbarna derékig érő kapucnis kabátban és fehér nike sportcipőben volt. mindenkinek a fokozott figyelmét kérem!
Elérhetőségem: 70/344-71-74 , 70/520-15-44 vagy hívd a rendőrséget!
MINDENFÉLE KÉPPEN KÜLDJÉTEK EL EZT KÖRLEVÉLBEN AKIHEZ CSAK TUDJÁTOK KÖSZÖNETTEL SZÜLEI ÉS BARÁTAI!
(KÉPE: INTERNETEN KERESETT ELTŰNT SZEMÉLYEK KÖZÖTT TALÁLHATÓ CSAK ÜSD BE A NEVÉT, AZ ORSZÁG BÁRMELY PONTJÁN FELTÜNHET!!!
andibab

a kép lemaradt:

Kép

Ő Vivien.
andibab

Sziasztok!
Andibab!
Örülök,hogy a csajok jobban vannak! :D :wink: Nyugi!Átérzem a hejzetedet!Hétvégén egyedűl voltam a három gyerkőccel,de azt mondtam,hogy nekem végem!Valami van a levegőben! :wink: :lol:

tovább küldtem ! :(

Kép
Kép
Kép
tiop

Egy kép Zsaniról!Nagyon szereti ezt a kis konyhát! :wink: :D Hangot is ad(élethű a mosogató hangja és a sütőé)Még Anett kapta 2 éve karira!
Kép
Kép
Na jó kettő lett belőle! :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Én szombaton Pécsett voltam, és hazafelé egy és háromnegyed órát késett az InterCity a vihar miatt. :(

Voltunk csiribiri tornán, alig volt valaki rajtunk kívül... biztos mindenki betegeskedik... :(

Ja, és képzeljétek, tegnap azt vettük észre, hogy Lolo fogából le van törve egy darab... nem tudjuk, mi történt, egyszer csak hiányzott. Totál kétségbe vagyunk esve, mert most már 6 éves koráig ez lesz, és akár még beszédhibás is lehet emiatt... :(
Vendég

Sziasztok!

Vettem Dentinox gélt, egyelőre ezzel kezelem Dórit. Eddig se evett sokat, de most már ott tartunk, hogy semmiből-semmit nem hajlandó se enni, se inni. Szóval frászt kapok tőle. Csak remélni tudom, hogy az ínye a ludas és nem valami más.
Én taknyos lettem, valami hülye vírus lehet, apa kezdte múlt héten, hát Dóri lehet, hogy most tényleg elkapja majd tőlem.
Ja, a haja szárazon is ilyen göndör oldalt és hátul. Majd teszek fel képet. Nagyon cuki. :)

Pilla
Remélem , hogy szemölcs az a nyavaja. Drukkolok.

Pimpo
Klassz lehetett a szülinap(ok), jó volt olvasni is a beszámolót. És köszi a részletes fogzás elleni felsorolást. El is mentettem még később is jól jöhet.

Andi
Jó, hogy rendbe jöttek a lányok. Túlságosan is, látom. :lol:

KépKép
tüccs

Tiop
Zsanit elfelejtettem dícsérni. Tündérien játszik! Tök, jó, hogy örökli a játékokat!!

Verna
A fogdokik szerintem ki tudják javítani a letört fogat!! Persze más kérdés a kivitelezés, de gondolom, később is ráér még.

KépKép
tüccs

Utánaolvastam, tejfogat nem pótolnak. :( Marad kis csorba fogú...
Én is az vagyok, legalább ebben hasonlít rám... :(
Vendég

De miért??
Ha nincs rá ésszerű magyarázat, szerintem csak fogdoki függő a dolog. De tényleg nem okoskodni akarok.

KépKép
tüccs

Henus, merre vagy? Rég jelentkeztél.

Piroska, Jutta? :shock:

Verna, sajnálom a letört fogacskát... :cry:

Tiop, nagyon aranyosan játszik Zsani. :wink:

Andibab, nem semmi, hogy mekkora egyéniség a lánykád. Van egy olyan érzésem, hogy Laura is hasonló hisztibébi lesz... :shock:
Vendég

Jó reggelt!

Megvagyok, Pilla, kössz a hiányolást. :wink: Csak hétvégén a keresztapámat látogattuk, páromnak kerestem könyvkötőt, meghát láttam a fórum is leült kicsit, de azért be-benéztem. :wink:
Olvasom Laja kálváriáját a kórházzal, puklival. Rögtön az jutott nekem is eszembe, hogy ez a sors keze, amiért most sem jön össze a kórház...:roll: hátha igazatok lesz...

Tüccs, Dóri halálos... :wink: :D Nekem napról napra nagyobbnak tűnik. A haja, is nagyon cuki... :)

Szantre, de kár, hogy nem jössz egy darabig! :( MOstanra már biztosan sikerült lakást találni, majd ha tudsz, jelentkezz!!!

Fogacska: hát nekem van egy ismerősöm, akik szerintem krimi amit a kislánnyal rendeztek. Most 4 éves a gyermek. KIcsinak folyton teázott cumiból, és hát jó feketék lettek a fogai. Már szinte úgy bújtak ki neki. Anyukája kigondolta, mivel full gazdagok, és csak ilyeneken kell, hogy járjon az agya, hogy az első négy kis fogacskára koronát fog tetetni fehér porcelánból. Meg is rendelte Ámerikában a kis "gyöngyöcskéket", mert olyanok voltak, és itthon felrakatta a dokinénivel. Na hagy ne mondjam szegény kislányka, alig tud beszélni, bazira zavarja, le vannak tompulva az érzékelői, stb... Nem hinném, hogy a fogkorona ilyen kicsiknek való. :roll:

Tiop, Zsani is olyan "nagylányos" már! :wink: :roll: Néha Szonján is észreveszem, hogy olyan dolgokat produkál, amik nem kisbabára jellemzőek, és ez sokszor megijeszt! Mindjárt felnő.... :cry:
Pl különbséget tesz a puszi, és a csók között. :oops: Ha puszit kérsz az arcodra nyomja, ha csókot, szó szerint lesmárol... :oops:
Mivel nem nagyon beszél (konkrétan csak néhány szót) olyan gesztusokkal tudja elmagyarázni mit szeretne, hogy csak lesünk... :roll:
Ami még sokszor megdöbbent, amiket ért: Múltkor jött, hogy vágjam le a körmét. Mondtam neki, menjen be a szobába, az ágyam mellől hozza ide az ollót. Ott van a szekrényen. Gondoltam elindul menet közben valami elveszi a figyelmét, és ottragad. Nem. Jött és hozta az ollót... Birom, hogy ilyen kis értelmes... :roll: :oops: :) Vagy a múltkor játszadozott a nappaliban a szőnyegen mi pedig beszélgettünk. Egyszer anyósom kérdezi, hol a tv kapcsoló. Mindenki bőszen keresi, egyszer csak Szonja felpattan és mutogat anyós szobájába. Mivel nem értettük mit szertne, kézen fogta anyósomat, ésbevezette a szobába az asztalhoz, és megmutatta, hogy ott a távirányító. :lol:

NA befejezem az ömlengést, és kezdem a napot, mert délután mennem kell, még van 3 továbbképzéses nap...
Szép napot mindenkinek!

thenus

Jó reggelt,

nagy a pangás.

Akkor elmesélem, hogy tegnap megszületett unokatesómék kisfia. A felesége abba kórházba szült, ami itt velünk szemben van. Felhívott délelőtt, hogy felszaladna, mert nem endedik haza a cuccáért és az unokatesóm majd idejön a kocsiért és hazamegy érte. Délben kellett visszamenni egy vizsgálatra. Unokatesóm annyira izgatott volt, hogy eltévedt a mi utcánkban. Átmentek és délután 6ra megszületett Botond. Ügyesek voltak. A szülők itt várakoztak nálunk, nagyon izgi volt. A keresztanyám annyira jól beállította a fényképezőgépet, hogy semmit nem lehetett vele csinálni, a férjem rohant haza, hogy megcsinálja. Aztán jött a telefon, Botond megérkezett. No, ez volt.

Olyan rossz idő van most itt, tiszta ború, szinte sötét van és most elkezdett esni az eső is, pedig Lelle már nagyon húzogatja a babakocsiját és kiabál, hogy tá-tá.

Volt tegnap a védőnő, de elhajtottam, szó szerint. Direkt gyűjtöttem kérdéseket, hogy ne legyen kínos a néma csönd, mert ha én nem beszélek, Ő meg sem nyikkan. Egyik kérdésre sem tudott választ adni, mindegyikre azt mondta, hogy nézzem már meg az interneten vagy ha megyünk a dokihoz őt kérdezzem. Aztán mondta, hogy Lelle már elmúl 1 éves és így majd már csak 2-3 havonta jön, én meg mondtam neki, hogy eddig sem járt gyakrabban, úgyhogy köszönjük az eddigi látogatásait, de ne pazarolja ránk az idejét. Kérdéseimre soha nem tudott választ adni, úgyis a dokihoz viszem, ha van valami, ebben az időben amit itt töltött nálunk, igyon meg egy kávét valahol. Ő meg mondta, hogy jó, akkor nem jön többet.

Tegnap voltunk dokinál, nem hagyott nyugodni a lábujján a bőrkeményedés. A doki is azt mondta, hogy sima bőrkeményedés, mindkét lábujján van, valószínű, hogy a vastag harisnya miatt. Majd keresek neki lábfej nélkülit, hogy ne legyen túl vastag a cipőjében.
Megmértük, hát semmit nem hízott, de annyira nem is kell már ilyenkor híznia, 9.4 kg, 82 cm.

Verna, miért nem lehet tejfogat tömni? Vagy miért nem tömnek? Mondjuk ilyen cseppeknek nem tudom, hogyan csinálják. De később biztos lehet pótolni. Nagy darab tört le? Melyik fogából?

Pilla!!! Tényleg jobb lenne, ha egy szemölcs lenne. Mondjuk azt sem könnyű kiírtani. De leglalább nem kell műteni.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Andi,
örülök, hogy a Lányok jobban vannak!!!!!!! Végre!!!!!!

Tiop,
Zsani nagyon édesen játszik! Ő is kész nagylány már!!!!!

Verna,
nagyon sajnálom a fogacskát! De én sem értem, miért nem lehet pótolni????? Úgy olvastam egyszer, hogy még a kiesett fogacskát is visszateszik, ha azonnal elviszi az ember a fogorvoshoz, hiszen a fog hiány később gondokat okozhat a maradandó fogaknál. Ha ezt meg tudják csinálni, akkor nem értem, pótolni miért nem lehet???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Henus,
nem semmi ez a fogkorona sztori!!!! Őrület, néha milyen hülyék a szülők.... Mondjuk mi is adtunk Marcinak sok gyümölcslevet, és csak néhny napja nem cumiból kapja, de egyetlen fekete pötty sincs a fogán, szép hófehér mindegyik! Úgyhogy nem csak attól függ, hogy kap-e cumiban mást is, hanem genetikai, és egyéb okai is lehetnek. Persze a cukros lötty nem tesz nekik jót, de megfelelő ápolással szerintem ki lehet küszöbölni a gondot. Mi pl. direkt Elmex gyerekfogkrémet vettünk Marcinak, akármennyibe is került. Igaz, én is Elmex-szel mosom az enyéimet.
Szonja nagyon értelmes!!!! Marci is minden nappal többet ért, nem győzök csodálkozni!

Pimpó,
nem semmi ez a szülés sztori! De most akkor jól értem, hogy nem sikerült fényképet csinálni Botondról? :roll: Szegények!
Milyen védőnő az ilyen? HA nem tud semmire válaszolni, akkor minek van????? :?

Kép
Kép
nircee

Nircee, de, szerencsére a férjem hazaért időben és beállította a nagyi gépét, de az apukánál is volt bent, csakhát a nagyi már túlizgulta magát. Nagyon rövid idő alatt szült, fél kettő után kezdték előkészíteni és ment a szülőszobára, 6kor meg már ki is bújt. Az ikertesójának három hete kb. ugyan ennyi idő alatt született a kisfia.

22 éves a védőnő, de semmi bajom a korával vagy a tanultakkal meg ilyesmi, csak egyáltalán nem felkészült. Az egy dolog, hogy én megkérdezem, utána olvasok, elmegyek a dokihoz és megnézem az interneten, de bizony van sok olyan kismama akinek nincs internete, nincs tapasztalata, nem ugrál a dokihoz, aki a védőnőtől várja a segítséget, akkor annak, hogy segít? No mindegy, szerintem ez gáz.

Lelle nagyon ügyesen iszik már pohárból. Cumiból a vizet séta és alvás alatt kapja. Legújabb hobbija, hogy sportkupakos vizet iszik. De nem a kicsi 2.5 deciset, az nem kell, csak a fél literes. Imád üvegből inni, hát néha vannak balesetek, hogy a fél üveg víz a nyakában köt ki,de az belefér a tanulási időszakba. Valamint imádja a szénsavas ásványvizet. Iszik egy kortyot és mondja, hogy: ááááááááááhh. Nagyon édes.

Henus, ez a fogkorana nagyon gáz, kínzás a gyereknek.

Ismeritek a Gekko-t? Véleményeket várok!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpó,
a barátnőm mindkét gyerekét viszi Gekko-ba, a kicsit kellett, de aztán a nagy is követelte, hogy mehessen. Nagyon meg van vele elégedve, rengeteget fejlődtek a gyerekek, csak nagyon drága, és azt mondja, hogy igazából semmi olyat nem csinálnak, amit otthon ne tudna a szülő is, csak ő most már dolgozik, és semmi energiája nem marad erre, ezért azt mondja, inkább kifizeti, addig meg van 1 óra szabadideje, addig relaxál. :lol:

Kép
Kép
nircee

A Gekko-t már én is nézegettem, de bevallom kicsit drágának találtam. Meg kicsit olyan "milliomos szülők gyereke vagyok" ízűnek...
Vendég

Gekko
pont a múlt héten néztem meg őket. Irtó drágának találom. Szerintem egy egészséges , jól fejlődő gyermeknek nincs ilyenre szüksége. Kivéve persze, ha milliomosok a szülők. :roll:

KépKép
tüccs

Igazán nem tudom, hogy milyen foglalkozás van a Gekkoban, csak egyik ismerősünk jár a kislányával és nagyon nagy változásról, fejlődésről mesél, meg hogy nagyon jókat csinálnak a gyerekek.

Igen, iszonyat drága, 20 ezer/hó, ami 4×60 perc.

Mi nem vagyunk milliomosok és ha mégis úgy döntünk, hogy kipróbáljuk, akkor bizony még jobban össze kell húzni magunkat, főleg ha az építkezés is elkezdődik. Amellett nem is tudnánk járni, mert fizetni kell majd a hiteltörlesztést, az albit egyszerre, amíg kész nincs a kéró. Hogy a gyerek, hogy viselkedik, úgy, amit a szülőtől lát, ahogy nevelik.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, félreértés ne essék, én nem arra céloztam, hogy Ti milliomosok vagytok. Egy másik fórumon nézegettem régebben a hozzászólásokat ezzel kapcsolatban és valahogy az volt az érzésem, hogy sok unatkozó pénzes mama járatja oda a csemetéjét. Ők is fejlőésről, meg nagy változásokról írtak, csak nekem nem szimpatikus módon.
Vendég

Nem értettem félre Pilla, csak nem tudtam normálisan megfogalmazni, hogy nem csak milliomosok gyerekei járhatnak ilyen helyre, vagy mi.
Na ebbe már kezdek most jól belegabalyodni. De értelek, hogy neked ebben a témában a stílus nem nem tetszett, ahogy azon a fórumon az anyák kifejtették.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

:wink:
Vendég

hi

nem akarok nagyon tájékozatlannak látszani, de mi az a Gekko?
andibab

http://www.gekkonet.hu/

Képességfejlesztő játszóház...
Vendég

Hát, az én barátnőm a legnagyobb jóindulattal sem mondható milliomosnak. 29nm-en laknak 4-en, fizetik a lakás- és kocsitörlesztőt. De 4 évig volt otthon a gyerekekkel úgy, hogy pont a pénzhiány miatt szinte szó szerint a 29nm-en tengődtek, max. a játszótérre mentek le. A kocsit nem használhatták csak vészhelyzetre, mert a férje nem engedte, mert kellett a pénz másra. És olyan helyen laknak, hogy csak a 7-es busszal mehetnének valahová, de 2 kisgyerekkel ezt nem igazán kockáztatta, csak ha nagyon muszáj volt. Így most, hogy újra dolgozik, úgy döntött, hogy ennyi jár neki, és szerintem igaza van. Egyébként náluk azért kellett menni, mert a kisfia mindennek nekiment, eléggé koordinációzavaros volt, és emiatt ajánlották neki, és rengeteget fejlődött a kisfiú. Csakhogy a nővére is kitalálta, hogy menni akar, de így kapnak családi kedvezményt, és "csak" 25ezer / hó így a 2 gyereknek.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nekem a barátnőm dolgozott Gekkoban, nagyon szerette. De az valóban olyan gyerekeknek való, akik valamilyen okból kicsit fejlesztésre szorulnak. Persze mehetnek egészséges gyerekek is, ha bírja a szülő anyagilag...

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szisztok!
Én nem tudom mijen az a Gekko,de megmondom őszintén,hogy amit eddig leírtatok,abból már kiszűrtem,hogy azoknak a gyerekeknek ajánlják akik kicsit segítségre szorúlnak mert valami oknál fogva lemaradtak a társaiktól!Szerintem egy egészségesen fejlődö gyerkőcnek nincsen szüksége "külső beavatkozásra",éppen elég az ,hogy a szülei foglalkozzanak vele!Eljárjanak játszótérre,sétálni(ami közben találkoznak másokkal is)Mi nem vagyunk "milliomosak"de én akkor sem járatnám a gyerekemet ijen helyre,mert szörnyű drága!Szerintem ennél jóval ólcsobb hely is van ahól tudnak a rászorúlt gyerekeken segíteni!Ez mind pénzhajtás!Nem akarok senkit megbántani,de a mai világban,már annyi felesleges ijen helyről hallani,hogy az ember már "jó dolgában"azt sem tudja ,hogy hová írassa a gyereket!Persze aki akarja hát tegye,ez csak az én véleményem!A gyereknek elsősorban a szüleire van szüksége,és a legtöbb fejlődést tőllünk tanúőlják el!Megjegyzem az egészségesen fejlődő gyerekekről beszélek most!Na mindegy!Eddig nem akartam beleszólni,de nekem is van véleményem!Senkit sem akartam megbántani!

Henus!
Nagyon ügyes és értelmes a te csajod is!Zsanival össze kellene őt ereszteni! :D :wink: Kíváncsi lennék rájuk,hogy mit kezdenének egymással!Zsani ha megyünk az úton állandóan beszél,minden babához,integet minden babakocsisnak(mint a Nicsak ki beszélben!)Zsani a csőrös poharát szokta letenni játék közben valahová(én rendszerint nem találom),és kérdezem tőle,hogy Zsanikám hova tetted,és ő megfogja ugyan úgy a kezem ahogy írtad,és elvezet a hejre ahól van a cumi!Nem csak a cumival van ez,hanem minden tárgyal amit keresek,ő biztosan tudja,hogy hól van! :lol: :wink: amikor írtad a körömvágást arról is eszembe jutott Zsani!Én a pellenkázón szoktam vágni a körmét,és amikor nagyon nem marad tisztába tevéskor akkor odaszoktam neki adni(direkt baba olló),hogy elmaradjon!Ő mindég odateszi a lábához,újjaihoz,hogy levágja a körmeit!Közben mondja,hogy lábom,kezem-anya olló! :D Tényleg csak csodálkozok én is néha,hogy mennyire okosak ezek a "kis lények"! :lol: :wink: Igen nemsokára kirepülnek a csajaink is! :cry: :wink: Ők már nem "babák"így van ! :wink:

Jaj még a foghoz akartam hozzászólni! :oops:
A tejfogat nem fogja senki sem pótolni!Igen én is hallodtam már arrol,hogy ha kiesik pl:2 évesen a fogacska akkor a doki visszateszi és visszanő ,de nem minden esetben!a fogpótlás pedig az olyan,hogy pl Rolinak tavaly pótolták a letört csontfogát,és még arra is azt mondta a fogdoki,hogy egy év múlva menjünk vissza mert ez csak egy ideiglenes "felépítés",ezt a fogat 100%-ban nem tudja pótolni ,mert még nem olyan erős,hogy elbírja a pótlást!Akkor egy ijen picike baba,hogy bírná a pótlást??Verna!Biztosan levan törve neki a foga,nem csak elkopott???azért kérdezem,mert sokan azt hiszik,hogy levan törve a foga az 1 éves gyerkőcnek,holott az nem törés,hanem kopás(ami tök normális)Úgy néz ki,hogy tiszta rece az egész,mintha hullámvasút lenne a fogacska!Bocsi,nem okoskodni akartam,de ha azt sem tudjátok,hogy hol törhetett le a fog(ami csak úgy magátol nem törik le,valami előzménye csak kel,hogy legyen)akkor szerintem az nem letörés!Nem vagyok doki,de szerintem ez így van!
Na befejezem,mert így is sokat "okoskodtam"már megint!

Sziasztok
Szép napot mindenkinek! :)

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Megnéztem a Gekko-t és hááát, őszintén szólva osztom tiop véleményét abban, hogy tökre felesleges flanc! Legalábbis a normálisan fejlődő, egészséges gyerekeknek. Ennél jóval olcsóbbak a játszóházak, és van köztük olyan is, ami nem csak gyerekmegőrző, hanem szakképzett emberkék foglalkozásokat is tartanak. Ha viszont egy gyerek fejlesztésre szorul, akkor sem feltétlenül pont ide kell hozni. Biztos szuper, meg gyerekbarát, meg modern, meg hozzáértő konduktorok dolgoznak ott, de 5000ft/alkalom.... akkor se fizetném ki, ha netto 200-at keresnék havonta... persze ez szigorúan magánvélemény!!!! :wink: :lol:

Verna,
megkérdeztem "egy ismerősöm ismerősét" aki egy szuper magánklinikán dolgozik fogászként, és ő is azt mondta, hogy nem javasolják az ilyen-olyan pótlásokat a tejfogaknál, de valóban sok szülő gondolja, hogy letört az, ami "csak" elkopott. Persze ha egy szülő ragaszkodik hozzá a fogász szakvéleménye ellenére, akkor ők is megcsinálják a fogacska "helyreállítását" a létező legmodernebb anyagokkal-technológiával - egész Európából járnak hozzájuk páciensek - de baromi sokba kerül. És nem szükségszerű, hogy beszédhibás legyen egy gyerek csak azért, mert egy darabka letört a fogacskájából....

Helyzetjelentés: Roni már 2 napja nem kaksizott... mostmár próbálkozni fogok a gyümölcslével.... :shock:

Megyek, valaki keres... persze nem engem, hanem a cumiját... :lol: :lol: :lol:
andibab

Sziasztok!

Csajok, ismeri valaki a Linea cipőt??? Vki azt mondta nekem, hogy ugyanaz , mint a siesta..

Boldog hófordulót utólag is Roninak!! Nem semmi, hogy már fél éves!! :shock:

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Köszi a fogas hozzászólásokat. Sajnos tényleg törés, egészen biztos, a jobb felső középső fogacskának a sarka hiányzik. (Nekem is pont ugyanilyen csorbulásom van, csak a bal felső...)
Tudom, hogy van, amikor recés a fogacska, Lolonak is olyan volt sokáig, sőt, a legfrisebben kibújt foga még mindig recés. Ez, amiről beszélek sajnos letört: délelőtt még ép volt, délután pedig már hiányzott a sarka...
Megnéztem, hogy látszik-e a fogbél, nem vérzik-e, nem mozog-e (mert ilyenkor azt javasolják, azonnal fogorvoshoz kell vinni), de szerencsére semmi ilyen komolyabb dolog nem történt. Csak egy kicsit csorba...
Reméljük, tényleg nem lesz gondja emiatt - a férjem azért aggódik, mert nekem is csorba a fogam (egyszer megcsináltattam, de letört a pótlás is egy idő után), és én is pösze vagyok - igaz, mondtam neki, hogy nem a csorbaság miatt, hanem az ujjszopás miatt nagyon kiáll a felső fogsorom, de nem nyugodott meg... ;) Szóval én vagyok a rossz példa...

Egyébként esés nem volt, de rágcsált kemény dolgokat a csajszi - persze tiltjuk neki, de nem lehetünk mellette minden percben, így néha csak későn vesszük észre, szerintem valami fémre haraphatott rá...

Mindegy, beletörődtünk, ennél nagyobb baja ne legyen a lánynak életében!
Vendég

tüccs,
az Asso ugyanaz tökre mint a Siesta, csak jóval olcsóbb. Szintén szuper a Falcon cipőcske is, Bogi már a második átmeneti cipit kapta ebből a márkából, és csak 5990-be került, ami azt nézve, hogy ősszel valszeg megint újat kell venni, nem mindegy. Az Asso is hasonló árfekvésben van. Sajna a Linea márka nekem nem mond semmit. Cipőcskékben azért merek ilyen magabiztosan ajánlgatni, mert anyám "ruhásként" végzett kerit, és ebben dolgozott vagy 20 évig, és nála mindig nagyon fontos volt, hogy egy gyerek lábára csak jó cipő kerülhetett. Boginak tavaly az őszicipőjét is ő vette meg, mert én akkor éppen a kórházban voltam, de kellett a cipi mert bejött a hideg.
andibab

Azért az Asso szandi se olcsó... A mienk valami 6000 körül volt...
Ha már ez a téma: Maus szandikról valakinek van tapasztalata?!
Vendég

Sziasztok!

Lányok, akkor most a betétes, vagy a betét nélküli cipő a jó? Mert a Siesta és az Asso betétesek. Én Superfit-et vettem Cicának, abban nincs betét, mert jelenleg többen javasolják a betét nélküli, mint a betétes cipiket. Egyébként már régen, de volt már ez téma, és valaki azt írta (már nem emlékszem, ki), hogy a Siestát csak azért javasolják a gyerekorvosok, mert itthon mindenki azt ismeri, de nem a legjobb. Én nem tudom, meg nem okoskodni akarok, csak kérdezem. Egyébként Siestát az áruk miatt nem vennék.

Kép
Kép
nircee

Andi
köszi a tippeket, gyűjtöm a szóba-jöhető márkákat.

Bevallom, siestát nem szívesen vennék , ha nem muszáj, mert tényleg nagyon drága. 3hónapot bírt Dóri cipője és máris kicsi. 9ezer ft volt, hát ezt anyagilag nehéz bírni. Persze nagyon sokat számít a minőség, szóval ezért is kérdeztem a márkákra.
Hétvégén mindenképpen kell vennünk újat.

Nircee
Betétes, vagy betét nélküli cipő...... ez már volt téma itt. Az igazság meg odaát van... :wink: :)

KépKép
tüccs

Csajok!
Itt egy videó Zsaniról ahogy krémtúrót eszik! :wink:
http://videa.hu/play.php?v=nY9izH5djzLKjmwp

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

hol tartottam?

Pilla

ja, 10 éves koromig bárhol bármikor képes voltam ájulást produkálni....szerencsére elhagytam

Látom talám jól alakul a sarkatok, de jó lenne ha nem műtenék!!

Dóri de édi :lol:

Nálunk is szép vihar volt, bár károkat nem okozott, de internet 2 napig nem volt.

Zsani is kis nőci már

:lol:

na fel is ébredt, de már csak befejezem

mi ma dokiztunk...

Szonját kardiológiára kell vinni, mert szívzörejt találtak...

Nálam nem tudni mi okozza a rosszuléteimet...pjzsmirigy okés, nagyon nem is filozott rajtam a doki...közben készülnek a vizsgálatok az epeműtétemre, így már naptárral járkálok.....szóval reménykedem csak frontérzékeny vagyok

:lol:

Jógára készülök most a jöv héten, hátha az kicsit összedobna testileg, lelkileg.Járt valaki?
azt hittem 35 éves koromra csúcsformában leszek, de most hogy közeledik 70-nek érzem magam....vagyis annak se, mert anyós annyi és kutyabaja.... :oops:

jó lesz ha jön a tavasz!

Giga

tesók??

ja cipő....senkit nem akarok drága cipőről lebeszélni...
de míg egy gyerekünk volt nagyon figyeltünkrá mi legyen a lábán...ennek ellenére Bence talpa katasztrófa....ortopéd betét , torna stb...
a csajok kop-kop, pedig rájuk már nem volt annyi az első cipőknél, sőt örököltek cipőt, ami állítólag a legrosszabb...
Szóval ez is elsősorban adottság...és akkor tök mindegy mi van a lábán picinek....

megyek

sziasztok

tényleg piroska?
becsi
Iklad

Sziasztok!

Köszi a hiányolást Henus! :lol:

Megvan a lakás Zuglóban. Elég jó állapotban van, de persze kicsit kopottas. Nagy kihívás lesz otthonos, meleg lakássá varázsolni, de nagyon fogjuk élvezni. Elkezdtünk áthurcolkodni, most még csak az apraját, a hétvégén pedig majd a nagyobb bútorokat visszük. Amíg nem tudunk beköltözni itt vagyunk megint a párom szüleinél (szent a béke), mert itt dobozolunk, szereljük szét a bútorokat.
Még rengeteg mindent kéne venni, főleg a konyhába, de remélem a hamarosan költözhetünk.
Internet eleinte biztosan nem lesz, de remélem azért be tudjuk majd köttetni, mert már nagyon hiányozna, annyira hozzátartozik a mindennapjainkhoz, mindent neten keresztül intézünk. Szóval amint lehet ismét csatlakozom a fórumhoz - vasárnapig pedig itt vagyok :wink:

Aki albérletben lakik, el tudná mondani, hogy a tartózkodási címet is rá kell-e íratni a Lakcímkártyára és ez elég-e ahhoz, hogy bejentkezzeünk a gyerekdokihoz Zuglóban? És a régi gyerekdokinak/védőnőnek csak telefonáljak oda, hogy elköltözünk, másik dokihoz járunk, ne keressenek :roll: :?:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szia Szantre!!!

Nagyon jó, hogy találtatok lakást!!!
Mi is albiban lakunk. Az állandó lakhelyünk az vidéken van a szülőknél, mert annak ugye lennie kell, hitel-számla-izéke-akármi miatt. A tartózkodási helyet /ideiglenes lakcímet/ célszerű bejelenteni, mert pontosan ahogy írtad, az orvos, stb miatt szükséges. Én is belefutottam egyszer abba amikor Bogi pici volt és ő még nem volt ide bejelentve, hogy vigyem a debreceni kórház szakrendelésére a vesetágulatával, mert oda tartozunk lakcímileg. Alig akarták elhinni a Klinikán, csak a férjem és az én lakcímkártyám győzte meg a kórházat arról, hogy Budapesten élünk csak még nincs bejelentve a gyerek tart.helye. Viszont ezt csak akkor tudod megtenni, ha a lakás tulaja aláírja nektek a lakcímbejelentő lapot! Te önhatalmúlag más tulajdonába nem jelentkezhetsz be ideiglenesen.
A dokit és a védőnőt is az érdekli, hogy életvitelszerűen hol éltek, aztán amikor először elmégy az új gyerekorvoshoz, akkor "bemutatod" nála Márk taj-kártyáját és a lakcímkártyát, és ennyi. És az új védőnőt nyomozd ki, hogy lakcímileg kicsoda, telefonálj neki, ő majd kimegy hozzátok, és ők a régivel elintézik egymás között a költözők papírügyeit, egyik elküldi a másiknak hivatalosan. Te csak jelentkezz be telefonon.

Megyek, mert most épp Hello Kitty mánia van és apa lekapcsolta a dvd-t Bogitól, kitört a gyalázat!!! :evil: :x :evil:

Pápá!
andibab

szantre

visszaolvastam mi a költözés oka....sajnálom, de biztos jobb lesz így...inkább távolról szeretni, mint közelről utálni...
ilyen menekülős nekünk is volt, csak mi hajnalban sutyiba...na az is szép volt...ráadásul nem is egyfedél alól...
csak remélni tudom, hogy mi nem ilyen szülők leszünk...

szerintem a gyerekdokinak szólni kell telcsin és elvileg ők elküldik az új dokinak a kartonotokat.....

Most fogtok először szülőktől külön élni?
becsi
Iklad

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?