Új privát üzeneted érkezett!

Nem is mondtam, vasárnap estétől, ma estig a drága kislányom 130 grammot hízott, így most 3610 grammosak vagyunk. Növekszünk lassacskán :D

Kép
bettó

Sziasztok!

Na, most volt időm, visszaolvastam! Addig Milán az apucival aludt. Illetve Milán aludt, az apucija meg nézte, nézte, nézte.....és elaludt ő is. Nagy itthon a boldogság!

Majd leírom én is a szüléstörténetemet, csak még össze kell szedni magam. Egyébként én csak a szülés kezdetekor kezdtem el a homeós bogyókat szedni, negyedóránként 5 szemet, és meggyőződésem, hogy az segített tágulni is, meg a fájások is attól erősödtek. Ja, és aznap megittam majdnem 1 liter málnalevél teát, hátha segít! Hát segített!!! Utólag már jó visszagondolni az egész szülésre, de ott, akkor azt mondta, soha többet! Hát, soha ne mondd, hogy soha!

Na, akkor holnap jövünk!!

Pusza!
Jóéjt!!!

jutiboszi

Juti! Egyem a kis Milánkádat! Nagyon édi! És olyan jó, hogy végre írtál, tökre aggódtam. Hogy élted meg a kórházi napokat? Mennyit lehetett veled Milán? Kiváncsiak vagyunk minden részletre!

Én úgy szedem a bogyókat (vagy ezt már írtam? :roll: ), hogy:
1. hét 1. nap Pulsatilla, 2-6. nap Caulophyllum, 2. hét 1. nap Pulsatilla, 2-6. nap Cimicifuga és ezt váltva szülésig. Vajúdáskor félóránként lehet a caulophyllumot.
Te mit szedtél? És vedelem a málnavelelet, de nem hat :D

Bettó, én egyszerűen csak fejtem szopi után is, meg 2 szopi között is olyan időarányban, ahogy Pilchard írta.

ÉS AKKOR MI MÁR BIZTI NEM LESZÜNK FEBRUÁRI BABÁK!!! :lol: Sebaj! Héba-hóba keményedek, néha nyilall alul... Szorítsatok!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Juti! Apa nálunk sem tud betelni Kincsővel. Olyannyira, hogy még azt sem tudja megállni, hogy ne simizze me és persze ilyenkor anya örömére pici csaj fel is ébred :lol:

Manka! Még az esti szopizásnál is fejted? Hogy volt erőd? Nekem nagyon nincs erőm hozzá. Még a peluscsere is félig csukott szemmel megy, annyira álmos szoktam lenni. Arra meg végképp nem tudnám rávenni magam, hogy mé hajnal 3 körül másszak ki fejni. Elég, hogyha napközben csinálom?

Kép
bettó

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés.
Sajnos tegnap jöttünk haza még csak a kórházból, mert Niki baba elkapott egy hugyúti fertőzést a szülés alatt, mivel a burokrepedés és a szülés között 15 óra telt el, de most már jól vagyunk.
A ma délelőtt elég nehéz volt nem akart elaludni, de éjszaka csak kétszer voltunk fenn enni, bár utánna nehezen ment a visszaalvás.

Gyorsan rakok egy képet. Azt hiszem itt kb 3-4 napos, már nem emlékszem, de ez lett apa és a nagyszülők kedvence.

Puszi mindenkinek.

Kép

Driennke

Kép
driennke

Hlljátok!!
Akkora vihar van, hogy csak na!
Dörög, villámlik, és szakad a jég!

Remélem a gyerekeket nem zavarja meg. Egész nap nagyon nyugtalanok!

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!
Bocsi,hogy igy eltüntem,de ágyba voltam parancsolva...
Hétfőn engedtek haza minket.Dóri már akkor meghaladta a születési sulyát
Nagyon jó étvágya van és szerencsére nekem nincs gond a tejcsivel sem.Fejem rendszeresen,reggel pl kajcsi után még 160 ml jött a két ciciből összesen.
Aludni is nagyon jól alszik a drága.Éjjel 3 órát alszik egyszerre:)
Majd még jövök sziasztok!
ildikó82

Driennke! Üdv itthon! Nagyon szép kislány Niki! Majd mesélj még, és jó, hogy most már minden rendben van!

Bettó, áááá, dehogy! Az este, az olyan fürcsi körül kb, nem éjjel. Úgy kb. 7-kor fejtem utoljára. Sokat fejtem ugyan, mert nagyon eltökélt voltam, hogy szoptatni akarok, most biztos nem fogok annyit. :roll:

Fájdogál a pocim, de csak néha. Pedig ma átrendeztünk egy szobát, meg összeállítottuk a járókát, szóval csomót pakoltam, meg felmostam.

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Sziasztok!

Akkor jó. Napközben én is nagyon eltökéltem magam és fejni fogok. Most is fejtem már, de szopi után nem jött semmi az aventtel, hogyha viszont a kezemmel próbáltam, akkor még jött egy kevés, de nem sok. Kiürítené teljesen? Most tényleg nagyon elhatároztam magam. nem érdekel, hogyha nem lesz kedvem egyedül enni, akkor is fook és igenis magamba fogom tuszakolni a 3 liter folyadékot is! Ja és iszom a laktoherbet és egy győgynövény keveréket, amit tejben kell felforralni, állítólag nagyon hatásos. Igazából szerintem túlzásba viszem az aggódást is, hiszen a védőnő azt mondta, hogy egy hét alatt kell neki 100-120 grammot híznia, nekünk már 130 volt tegnap. Sebaj, inkább fejek és fagyasztom le!

Driennke!
Édes a kis csöppség! Örülök, hogy ilyen jó étvágya van.

Vivien! Itt Debiben mé olyan nagy vihar nincs, de Kincső is egész nap nagyon nyűgös volt. Talán most van, hogy fél órát egyfolytában alszik. Enni is alig akart, kettőkor evett normálisan, utána két sírás között szopizott, de me sem mertem mérni, hogy mennyit evett. Viszont, írtad, hogy a csajok nálad is nyűgösek voltak, kicsit megnyugodtam (bocsi), mert tudom, hogy nem kaja probléma volt.

Képzeljétek, próbálkoztam azzal is, hogy hátha a pocak fáj, bár nem mutatott olyan jelet és hasára tettem a drága szépségem olyan mozdulatot tett, mintha meg akarna fordulni és a kis buksiját is úgy felemelte, és tartotta, hogy csak na. Olyan kis ügyi volt :D

Kép
bettó

Drienke:nagyon édes kis hajasbaba.

Juti:hú,tényleg csalóka a kép,mert nagyon nagynak néz ki,vagyis hosszúnak.

Bettó:ezt a szaporitó fejést én Aminál este a szopi után csináltam csak,de én nem éreztem változást.
Én meg eszem a milk more plust,de nem érzek most se semmit.
mondjuk 5 nap alatt hizott 23 dekát,úgyhogy nagy baj nem lehet.

De ma alig eszik,30 gr-kat csak,és mivel volt Vele amúgy is gond ezért most ez kicsit idegesit.

Hajrá Manka!!!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard

Manka! Írj, hogyha van esemény! :wink:

Pilhard! Szerintem ne agódj túlzottan, Kincső is alig eszik ma, csak sírdogál. Úgy látszik nagyon megérzik a frontot :?

Kép
bettó

Ilyet még sose csinált az én kis tündérkém. Annyira ki volt dőlve, hogy a cumi egész alvás ideje alatt a szájában maradt. Eddig mindig kiköpte, amikor már nem kellett neki. :D

Kép
bettó

Szép jó reggelt mindenkinek :)

Hogy aludtak a babák?
Itt a szokásos :?

Kép
Kép
labasv

Ti mit csináltok a csuklással? :(

Kép
Kép
labasv

Vivien!

Zalán is elég sokat csuklik.
Vagy rárakom cicire, és akkor elmarad, de egy barátnőm azt mondta, hogy kiskanállal kell neki citromlevet adni , és attól a keserűtől annyira meglepődik , hogy abbamarad.
azért nekem ez kicsit drasztikus :)

Frontérzéknység nálunk is van.De az evés akkor is megy.
Képzeljétek egy hét alatt 24 dkg-ot hízott.Fejlődik a kicsim...
Gratulálok az új babákhoz!
Nagyon édesek!

Zsuzsi
zsuzsi80

Lányok!

Azt hiszem végképp elegem van! :evil:
Panaszkodás következik...

A mai napig egymásnak adják a kilincset az én rokonaim és a volt párom rokonai. Eddig is mérhetetlen nagy önfegyelemre volt szükségem, hogy elviseljem a folytonos megjegyzéseket, okoskodásokat és azt, hogy 1 percig nem nevelhetem a gyerekeimet a saját lakásomban úgy, ahogy jónak látom, és ha nem akarok veszekedést, akkor nekem "hallgass" a nevem. :evil:

Ha jön valaki, az csak olyat hajlandó csinálni, amit kifejezetten kértem, hogy NE! Próbálok következetes lenni, próbálom úgy nevelni őket, hogy ne azt szokják meg, hogy az első nyikkanásra ki vannak véve, de hiába. Borul az egész, amint beteszi valaki a lábát. :x

Amikor már órák óta sírnak, és minden ki lett próbálva többször is, akkor nem marad más, mint hagyni őket sírni az ágyban, és 20 percen belül elalszanak. Nem azt mondom, hogy élvezem, de ezt kell tenni, ha nem akarom, hogy a fejemre nőljenek fél éven belül. Meg kell tanulniuk, hogy ketten vannak, anya meg egy van. :x

Erre,, vagy állnak a kiságy fölött és szövegelnek a gyereknek, amitől ugyan úgy nem alszik el, mert látja, hogy van ott vki, vagy csak azért is fölveszik, és nekem kezdenek el dumálni, hogy bezzeg a másikat nem hagynám sírni :shock: , meg pszichológus szerint nem lehet hagyni, hogy sírjon, vagy max 10 percig. És én vagyok rossz anya...stb! ÁÁÁÁÁÁÁÁ :evil: :evil: :evil: :evil:

És altatás címén 2 órán át b@sztatják őket, amitől ugyan úgy sírnak, és amikor a végén a végkimertültségtől elalszanak, akkor halálosan elégedettek magukkal, hogy ugye ők megmondták, nekik volt igazuk! Lám lám!
És ilyenkor kedvem támadna törni zúzni, amitől ugye szintén én lennék a nem normális, és hogy viselkedek így, meg örülhetnék, hogy segítenek.
:x :x :x

:x :x

Bocsánat, csak azt hiszem a végére jár a toleranciám... :cry:

Kép
Kép
labasv

Sziasztok

Nem akar a billentyűzetem rendesen műkdni bocsi miatta, pontosan felkiáltó jelet nem hajlandó írni
:twisted:

Adri az én védőnőm a gyerkőcével úgy járt, hogy neki is mindig csuklott a kisfia, adta is a citromlevet. Rosszul tette, mert ilyenkor azért csuklik némelyik gyerkőc sokszor, mert a kis gyomruk még nem zár teljesen és amikor megmozgatjuk kijn egy kis hami és ezért csuklik. Na ő úgy járt, hogy állandóan citromlevet adott neki és kicsit kimarta a belül a gyerkőct, be is kerültek miatta a kórházba, ott mondták neki, hogy ha ilyen a gyerkőc - ez nem vészes, mert kinovik- a kiságyat a feje felől meg kell kicsit emelni, hogy ne legyen teljesen vízszintes. Nálunk is csuklik Kincső, hogyha egyből kaja után megmozgatom és tényleg csak akkor jon vissza hami neki, én is cickóra teszem és pár korty után elmúlik neki.

Vivien nagyon édes ez a vonalzó :D
Nem, hogy panaszkodsz, most totál el tudom képzelni, hogy mit érzel. Ma tartottuk férjem uram névnapját. Már az olében - ami persze nem helyes, de már más meoldás nem volt - majdnem elaludt, amikor szóltam a vendéseregnek, hogy legyenek már halkabban. Na persze várhattam én azt. Bevonultunk a szobába, mikor végre kidőlt a kis drágám. Apácska bement meglesni újdonsült szerelmét, erre persze nagynéni és vőlegénye ment utána. Szerinted úgy jottek ki, hogy a kislányom alszik tovább? Nem igazán. Ez volt 10-kor, mikor elmentek, 12-kor aludt el rendesen a kis dráám és persze cicin, mert már más nem tudta megnyugtatni. Én is ennek ellenére próbálom magam tűrtőztetni, da negyon kezd telni a pohár. Ja és próbáljam leszoktatni a cicn alvásról. Így sajna nem fog menni.
Na jól kipanaszkodtuk egymásnak magunkat :D
Amúgy este érdekes, de nagyon jól aludt, betartotta a 3 órát, pár nap után ez kész csoda :roll:

Kép
bettó

egy pár friss kép, a számítógépnél alukált el, és persze Alíz lében: Kép Kép Kép

Kép
bettó

Amúgy úgy látszik, igaz az, hogy amit sokszor hall a pocakban, attól megnyugszanak. Emlékeztek, amikor pár éjszakát ép előtt toltottem? A gép zúgására szerintem emlékszik, meg a helyre ahol ültem :D

Kép
bettó

Bettó: Köszi :)
Tegnap találtam az oldalt. Tele van nyagyon cuki vonalzókkal. Némelyik figura még mozod is :lol:

Én bármit próbálok, Jázmin egész nap sír... :cry:pedig még a hasa sem fáj. Viszont egész nap folyik a nyála. Ha nem tudnám, hogy korai, azt hinném a foga... :roll:

Kép
Kép
labasv

Sziasztok

Ma hazaérkeztünk :D
Minden rendben Tomival,nagyon jó fiúcska.Úgy néz ki lesz tejcsi.
Megpróbálok visszaolvasgatni.

Kép

Kép
lecso

Vivien!

Teljesen meg tudom érteni a problémádat!
Nekünk is bejön az altatásra, hogy azt az altatódalt énekelem neki, amit még akkor amíg a pocakomban volt.

Ezen kívül elalszik a hajszárító zúgására, has simire, illetve a porszívó zúgását is szereti.
Csak mindig váltogatni kell a taktikákat.

Zsuzsi
zsuzsi80

Zsuzsi de jó neked. Én ma a Bikini lemezt tettem be egy darabig műkdtt is, most este már nem jó neki.

Adri ügyi ez a Zalán nem semmi súly.

Vivien le a kalppal 20 percet én nem tudok várni egyszer eljutottam 10 perchez, de mire bementem a gyerek feje kicst más szinű lett :?

Kép
bettó

Sziasztok!

Paramami vagyok!!! De már egyre nyugtatom magam, elég nehéz. Most épp azon paráztam, hogy nem elég neki a tejcsim, mert sokaktól hallottam, hogy szopi után még közel 1 decit le tudnak fejni, nekem meg alig jön 10-15 ml. Ha egyáltalán annyi jön! Van hogy csak néhány csepp. De anyu is nyugtat folyamatosan, hogy szépen alszik, nyugodt baba egész nap, és ha éhes lenne még, akkor biztos jelezne. Most átlagban 50-60g-ot eszik.

Bettó! Én is megpróbálok mindent megtenni, hogy sok tejcsim legyen, iszom a Laktoherbet, amellett még egy csomó folyadékot iszom. Ma már söröztem is, hátha....persze alkoholmentest! Tudtok még praktikákat? Mert jó lenne, ha sok tejcsi lenne, én is szeretném lefagyasztani. Azt olvastam, hogy kb. a 10. napra normalizálódik a tejtermelés, és a babához igazodik.
Holnap jön a védőnő, talán ő tud segíteni. Szeretnék sokáig szopiztatni, megérdemli a kis drága!

Vivi! Megértelek!!! De le a kalappal előtted, úgy veszem ki az írásaidból, hogy nagyon jól tűröd! Én biztos nem bírnám! Ma volt a nagymamim és a bátyám a barátnőjével látogatni, de én nagyon örültem nekik. Mami annyira édes volt, ellátott tanácsokkal, amiket én is jónak látok, szóval nem kellett okoskodásnak vennem, mert segített sokat. Nem tudom, mit tennék a helyedben.

Lili! Izgulok nagyon érted!!! Már nincs sok!!! Várom már nagyon Ti bébiteket is!!!!!!!

jutiboszi

Képzeljétek, nekünk egyáltalán nem szabad sírni hagyni, mert a kórházban síráskor beszürkült, és azt mondta a dokinéni, hogy vigyázni kell, mert terhelésre elszineződhet-ezt szó szerint így mondta. Ez azt jelenti, hogy nem veszi jól a levegőt sírás közben, szóval nálunk nincs bömbi!!! Nem is nagyon hallottuk eddig a hangját, csak kicsit nyöszörög néha. Jól bírja az orrporszívózást is, meg a fürcsinél is csak a hajmosásnál sírt, de nem sokat.

Trükk: fürcsinél rátettük a kezünket a mellkasára, és abbahagyta a sírást.

Szóval eddig lekopogom, (kopp-kopp-kopp) nagyon jó baba, eszik, alszik, mosolyog, leseget.

jutiboszi

Sziasztok!

Driennke! Nagyon szép Niki baba.

Edina! Üdv itthon!

Fejés: megvallom őszintén nagyon unom (most is ezt csinálom), minden etetés után kell, mert nem szopcsiznak, de mindent a cél érdekében. Annyit kitudok fejni, hogy szinte alig kell vmit pótolni.
Azt ovastam valahol, hogy a női mell olyan mint egy WC tartály, ahányszor ürítik mindig vissza telik, elég hülye hasonlat, de van benne vmi. Én most pl. 300 tudtam fejni.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Vivien! szerintem most már küldd el őket! (Nem tudom hogyan, mert nem ismerem őket...) Ez már tényleg nem állapot. Nem kell belerokkani az anyaságba csak a hülye rokonok miatt.

Juti! Én is paramami voltam/vagyok/leszek. Szóval ide azokkal a parákkal! :lol: Én nem vagyok sírnihagyós párti (persze ikrekkel egész más a helyzet, arrl nem tudok nyilatkozni), hiszen valamire szüksége van, amikor sír. A simi, szeretgetés is uolyan szükséglet, mint a szopi vagy a kakis pelus.
NAGYON FONTOS JUTI! Anyukádnak igaza van! Nem a más baba tejadagja a mérvadü, hanem az, hogy Milánnak mennyi kell. Mert neked teljesen més összetételű lehet a tejed, mint aki 180-at szopik :) És Milán még csak 1 hetes, ilyenkor keveset szopnak, Szonja se szopott többet. Tejszaporításhoz fontos a sok pihenés, ami, tekintve, hogy gyermekágyas vagy, tarts be! Homeós bogyó: urtica urens vagy phytolaca. éN fejtem sokat, de annyira macerás és utálatos dolog volt számomra. Szóval sok innivaló és pihi! Meg gyakori mellretétel, mert ahogy Driennke írta, a baba szaporítja a tejet azzal, hogy kiszívja, és utána újratermelődik.

Én nem azért nem alszom, mert vajúdok :D Bár már örülnék neki! Át kellene vándorolnom a márciusi babákhoz :lol:

Lecso, üdv itthon!
Többiek hogy vannak? Laura pl?

Puszi

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Juj, bocsi a sok hibáért, sötétben gépelek... látszik, hogy éjszaka van... És nem is Driennke, hanem Adri írta a szopis hasonlatot.

Bettó, édesek a képek nagyon!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

ááá, titokban azért kukkolom őket sírásnál :wink:
meg van légzésfigyelőnk.

A rokonokról még csak annyit, aztán lezárom, hogy közölték, hogy idegnyugtatót kéne szednem, meg rosszindulatú vagyok... :shock:

Kép
Kép
labasv

Juti! Mérlegetek van otthon? Engem nagyon megnyugtatott. Szerintem nagyon jó az 50-60gramm! Nekem reggelre végre annyi tejcsi volt, hogy szopi után még 80 gramm lejött, de Juti van nekem is olyan, hogy nem jön semmi. Totál leszív. És bizony, hogyha alszik a bab, akkor nem lehet gond! :wink:

Manka! Mizujs? Fájások???? :D

Adri! Nálunk is olyan szépen szedi Kincső a grammokat, mint Zalán. egy hét alatt 220 gramm plussz, most 3700 vagyunk. Olyan jó, tudom,hogy jóllakott :lol:

Kép
bettó

Sziasztok!

NAGYON ELEGEM VAN EBBŐL A VIHARBÓL,nem lehet aludni fél éjszaka miatta.

Vivien:én is csak azt tudom mondani amit a többiek,csodálom hogy igy birod,én már elküldtem volna asszem melegebb éghajlatra mindenkit.

A sirni hagyást kétgyerekkel totál meg tudom érteni,hiszen elég nehéz egyszerre egy embernek ellátni két gyereket,plusz magát,plusz egyéb dolgokat.

Aminál nem birtam hallgatni ha sir,most jobban tlerálom ha Petike sir,vagy ha csak nyöszörög nem kapkodom fel,úgy mint Aminál tettem.

Juti:
Ne aggódj ezen,én se tudok szopi után fejni semmit,igy volt Amival is,mégis csak szopizott 4 és fél hós koráig.
Most is csak akkor tudok fejni ha egyik ciciből neme szik,és az se több 40ml-nél.

Tudom hogy sokan nem hisznek ezkben,én csak leirom Neked azokat a tejserkentőket amik közszájon forognak.,ill.amiket én hallottam
MAci kávé,ananászlé,alkoholmentes sör,ca-pezsgőtabletta.
Homeós bogyó:urtica,ricinus chommunis
Van egy új gyógynövényes kapszula,More milk plus(jó drága)
Meg a szopis teákat ismerem még.

Tudom hogy a tejcsi a szopi alat termelődik,stb.stb..de az én tapasztalatom akkor is az,hogy a folytonos szopitól nem lett több tejem,ellenben ha volt szünet igen,nekem mondhat bki bmit ,ez az én tapasztalatom.

ŰNekem még az a kedvencem hogy pihi-pihi-pihi.Mikor?
reggel 6-kor kipaatan Ami szeme,megcsinálom a kakaóját,közbe csinálok kajáta férjemnek.közbe petike vagy alszik vagy nem.Vmikor megpróbálok reggelizni,teát főzök,mosogatok,adok reggelit Aminak,szopiztatok,és akkor még semmit nem játszottam a lánnyal,nem voltunk kint,és már hipp-hopp 10 óravan.

Manka:hajrá ,hajrá,nagyon drukkolunk!!!
Március az szép hónap,én is márciusi vagyok.
:wink:

Laura!én is akartam kérdezni megoldódott a szopi gondok?

nekem péntek óta megy el a tejcsim,elkezdtem szedni augmentint,nőgyógyász irta fel,és azt mondják attól nem lehet,de azért gyanús.= végén nagyon kevesett evett Petike,mindig elfárad a szopi közben,és egyszerűen nem lehet megetetni.És 30 gr-al is elvan 3 órát,meg 70-el is.Pedig olyan szépen evett 70-ket.Abbahagyom ezt az antibiót,és remélem rendeződik a dolog.

KépKép

KépKép
pilchard

sziasztok!

Tejtermelés: nálam is a pihenés jön be leginkább és a sok folyadék!

Zsuzsi
zsuzsi80

Hadd legyek nagyképűűűű!!!! Csak most az egyszer!!! :wink: :lol: Iliko! Ilyet én is tudok!!!! Rajztanárnéninek tanultam.... De szépek nagyon a képek!!!!

jutiboszi

Csajszik!!!

Köszi a szopis tanácsokat!!!! Igyekszem. A védőnénim azt mondta, hogy elég napi 1 csésze tejserkentő, azon felül a megfelelő (napi 5x) táplálkozás, sok-sok folyadék, és pihenés. Na, a pihenés nem volt nagyon, de mától meglesz, kaja, ivás rendben. Azon felül alk.mentes sör, gyümölcslé higítva.... Asszem menni fog. Ma reggel már csak úgy spriccelt fejéskor, 30 ml lejött. Hurráááá!!!

Ja, és fájt a bimibi is, mert rosszul tartottam szopi közben, úgyhogy most új pozícióban szopizunk, és megyünk venni szopis párnát. Mindent a cél érdekében!! Látom már a kiutat!!!

Lili! Köszi Neked is a tanácsokat, ha nem megy így a szopi, akkor jönnek a bogyók, de olyan lusti vagyok szedni, tényleg csak ha már semmi nem segítene, akkor kezdem el szedni.
Szülés közben Caulophyllum és Cimicifuga volt felváltva negyedóránként. A végén meg a kitolást segítőből, meg a méhlepény leválását segítőből kaptam a szülésznőtől. Azoknak nem tudom a nevét. A málnalevélből meg az első rendszeres 10 percesek után kezdtem el inni, napi kb. 1 litert, de csak 3 napig, mert aztán be is indult. Érzel már valamit?????? Nekem háromszor is rendszeres 10 percenkénti jósló volt, az első 1,5 órás, a második 2 órás volt. Aztán szépen el is múlt. És csak 1 ujjnyira tágított.

Na, most megyek, eszek valami fincsi ebédet, aztán pihenek, mert kellllll!! Ja, délután megyek sétálni anyucival, addig Milán marad az apukájával, és hétvégén már kitehetjük Milánt az erkélyre, jövő héten meg már vihetjük napi fél órát sétálni!!! De nagy fiú már.

jutiboszi

Sziasztok!

Most a héten nem hiszem hogy sokat leszek!Levi+Apa is itthon!Családösszeszokás van :D
Na meg Levi beteg(nem jókór :( )Mandulagyulladása van+hörghurutja+lázas.Remélem nem kapja el Tomi.

Csajok,akinek van/volt gátmetszése:mennyi idő alatt gyógyult meg??????? :?

Manka:szorítok,drukkolok,hogy hamarosan kibújon a csemete!

Kép

Kép
lecso

Lányok, nálam semmi :roll: Ha ez a hidegfront nem hozta ki Ábrist, akkor mi? Tényleg nem gondoltam volna koraszüléspara közben, hogy a végén még től későn jön ki. Semmi jósló, azaz a szélkor kicsi keményedések rendszertelenül, kicsit fájtak, ennyi... Már a múlt héten 1 ujjnyi voltam, most hátha kettő, de azzal még hazaküldenek. Ja, és tökre köhögök. :cry:

Edina, nekem soká, de azért, mert hülye voltam, és beleültem párszor egy kád vízbe, mert nagyon kívántam, és 6 hét előtt nem kellett volna. De a 6. hétre rendbejött teljesen, bár apával még várnunk kellett, mert a heg azért érzékeny volt. Frontkor most is érzem néha. Szonja is beteg, itthon van.

Pilchard, én tökre megértem, hogy milyen az élet, ha van egy nagyobb is, de szerintem a Te pihenésed mindennél fontosabb. Még apa reggelijénél is. Nagyon nehéz félretenni a dolgokat, amikor úszik a lakás, stb., de talán ez a pár hét az, amikor kell. És bocs, hogy belekotnyeleskedek, hiszen nem ismerem az életeteket. Jött egyébként segíteni neked most valaki?

Juti, szerintem így okés lesz a tejcsi! Nekem csak ezeket mondta a homeós dokim. És irgum-burgum, mert nem mutiztál otthoni képeket a nagy fiúról. Látod, mondtam én anno, hogy kell neked az a szopis párna :lol: Én is nagyon szeretem, úgy bevált!

Lassan elkezdem én is a szülésbeindító fortélyokat. Apával nem merünk akciózni, mert már 1 ujjnyira nyitva vagyok, és valahol olvastam, hogy akkor már nem túl jó a fertőzések miatt. Vagy ez szerintetek hülyeség?

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Halihó

Billentyűzet még mindi nem jó, de kiderült, hogy miért: apácska, míg a kórházban voltunk, megkínálta egy kis gyümolcslével, így pár billentyűzet sztrájkol :twisted:

Nekem is a pihenés hozza meg jobban a tejcsit. Napkozben alig érzem bedurranva, viszont délután mikor pihenek este már jobban érzem, reggel meg még jobban, de ezt már említettem :D

Lecso Jó osszeszokást :wink: Jobbulást a nagyfiúnak :wink:

Pilhard sajnálom, hogy ennyire készen vagy. Én is hamar szerettem volna második babót, de egy részről a császár miatt azt mondta a dokim, hogy 3 év várakozás, másrészről már most sincs időm nekem sem semmire, hát akkor két gyerkőc mellett. Én igaz csak akkor veszem fel, hogyha már sír, nyszrgésnél még nem, de éppen elég, hogy cickón akar elaludni.
Mától viszont drasztikusan csak cumival aludhat el, szombaton ugyanis apával kimozdulunk és tesóm fog vigyázni Kincsőre, és egy hami is bele fog esni, így meg kell tanulni cumival elaludni. Persze amúgy is :D

Kiváncsi vagyok Ami mikor jon haza a pici fiacskájával. Nagyon kiváncsi vagyok már. :roll:

Kép
bettó

Manka Sajna az akcióhoz nem tudok mit mondani, mi nem próbáltuk. Amúgy én állítom, hogy nekem a málnalevél hatásos volt, bár igazából nem lehet tudni, hogy nélküle is ilyen gyorsan táultam volna :roll:

Igazából én sem foglalkozok az itthoni dolokkal, éppen eszek, iszok, néha mosogatok, vasalok, de amúgy mostmár pihi. A sebemet is, hogy éreztem és hétvégén a rossz idő miatt nem lehetett kimenni pihi volt, és bizony sokkal jobban érzem magam. :D

Kép
bettó

Sziasztok csajok! :D

Meg nem olvastam vissza,csak kepet teszek fel nektek a manomrol.Remelem mindenki jol van es megszületett mindenki baboja.
Puszi

Kép

Kép
ami6

Ami nagyon édi a kis manód - áááááááááá nem tudok felkiáltójelet írni - :twisted:

Kép
bettó

Sziasztok!

Ami!
Nagyon aranyos Marc!

(Már megint fejek :? , ami persze a babák szempontjából jó, de szinte ebből áll a napom)

Ma szuper éjszakánk volt :lol: , 21:30 körül elaludtak és utána 3:15-kor kelltek és reggel 7:30-kor, ezzel szemben tegnap 3 óránként kelltek.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Adri
De jó nektek, hogy jó éjszakátok volt. Mi nem igazán aludtunk. Nem sírt Kincső vagy ilyesmi, csak most, elé sokat kakilt este, és fel is ébredt rá. Eddi elé volt akkor átpelenkáznom, mikor szopcsi idő volt, most viszont nem. Ráadásul, mivel felébredt, de nem volt éhes nyoszorott, ásított, fészkelődott, kivéve az alvást. Azt csak akkor amikor már éhes volt. Rá fél órára kaki és kezdődott előről. Remélem nem lesz rendszer belőle. Bízom benne, hogy még mindig csak a rossz idő miatt ilyen.
Nálatok egyszerre kellnek a csoppségek?

Kép
bettó

Sziasztok!

Adri megértem hogy unod a fejést!Levinél én is fejtem 4 hónapig.Most úgy néz ki ismét beindul a nagyüzem nálunk is.Tomi cicizni kb 40-50 percet szokott el-el alással és akkor sem biztos hogy jól lakott.Van hogy 1,5 óra is volt már .És mivel keveset eszik úgy is fejni kell,így üvegből adtuk neki este.Kb 15-20 perc alatt így letudja és tudom hogy jól lakott.Jókat alszik utánna.A mi éjszakánk az üvegnek köszönhetően is jó volt.Reggel 6:30-ig 4-szer evett.Ez jónak számít,és közben 2-3 órákat aludni is tudtunk.Mivel sárga egy kicsit ezért a védőnéni szerint ha enm ébred fel éjszaka 2-3 óránként akkor ax 4 órát hadjam aludni,mert minnél többet eszik annál hamarabb elmúlik a sárgasága.

Bettó:ne is mond a kakit!Soha nem tudom mikor rakjam tisztába.A kórházban volt,hogy 10 percenként raktam,de mostmár kicsit tanultam és várok-várok,de még így is van hogy 2-szer kelle egy etetésnél.

A fiúk nálunk elmentek Tomi papírjait intézni,így most egy kicsit ráérek amíg Tomi alszik! :D

Szasza,Ági:nálatok nem féltékenyek a nagyobb csemeték?Nálunk tegnap már Levi az volt.Meg is síratott! :( Ugye Levi Tomit hozzám kapcsolja,az én pocakomban volt,én hoztam haza a "riválist".Egész nap mintha büntetett volna.Este megkérdeztem,hogy haragszik rám?Azt mondta igen,kicsit kifejtette bővebben is ,de nem értettem(nem beszél még tisztán)De azt kivettem a mondani valójából hogy Tomiról beszél! :? Ma úgy néz ki javult a helyzet!Átölelt már+puszit is adott.Kérdeztem tőle hogy szeret-e és IGEN volt a válasz . :D Örültem mint majom a farkának.

Kép

Kép
lecso

Manka drukkolok továbbra is!!!!

Málnalevéltea?Én azt mondom lehet benne valami igazság!Nálunk már reggel voltak keményedések,majd kb 20-30 percenként fájásocskák.8:30-kor már rendes 5 perces nyenge fájások voltak.10:30-ra bementünk a kórházba,megvizsgált a doki,d e teljesen zárt voltam.Az nst mutatott gyengébb rendszers fájásokat.11 után mér 3 percesek lettek,ami a gép szerint még mindig elég lightosak voltak.Hááát én nem annak éreztem.12-ig néztek nst-vel,majd kiküldtek a szülőszobából sétálni a folyosóra hátha agravitáció meghozza a várvavárt eredményt.Kb 14h-ig sétáltunk,de a méhszáj csak nem nyílt.Újabb 1 óra nst.16h-kor kaptam az osztályon egy szobát.Szóljak ha változik a helyzet,erősödika fájás vagy pont hogy gyengül,abbamarad.17:30-kor már nagyon elegem volt mindenből.Visszasétáltam a szülőszobához,elmondtam hogy még mindig nagyon fáj.A baj az lehetett hogy nem az egész hasm hanem csak a hasam alsó részében+a hüvelyemben éreztem a fájásokat.Újabb nst,majd 18h-kor vizsgálat.Na és végre 1 újnyira nyitva voltam.Ekkor már nagyon erős fájdalmaim voltak,azt mondtam ezt nem lehet kibírni.Kértem fájdalomcsillapítót,de azt mondták előszőr a doki megvizsgál megint.19h-kor 2 újnyira nyitva voltam,a doki azt mondta még nem ad fájdalomcsillapítót majd meglátjuk mi lesz!(A fájdalomcsillapítót úgy szeretik beadni,hogy a kitolási szakaszra elmúljon a hatása).Olyan 20:30körül egy másik orvos beadta végre a fájdolomcsillapítót.Majd megvizsgált,3 újjnyira voltam nyitva.Jött a burokrepesztés.A burokrepsztés után egyből a 3-ból 4 újjnyi lett,de még volt pereme a méhszájnak.Rá 10 percre már jöttek is a tolófájások,ekkor volt olyan 21h-ra.A fájások 3 percesek voltak,egy fájás alatt kb 3 nyomás fért bele.A szülés altt felvetődött a császármetszés lehetősége,mert fájt a az előző heg+eléggé inogott a léc a jó szívhang és a rossz szívhang között!Egy nagyon aranyos dokinéni volt velem a szülésnél+szintén aranyos szülésznő!Oxigént kaptam,hogy minnél több jusson Tominak,ne kelljen a császár.Végül 21:55-kor megszülettet Tomi!!! :D Nehezen haladt előre a szülőcsatornán,aminek az oka valószínűleg hogy fent is volt még a tolófájások elkezdődésekor+2-szer a nyakán volt a köldökzsinór!8/10-es apgárt kapott.Nehezen akart elkezdeni sírni,de viszont nagyokat pislogott :D .Elvitték a melegítőhöz,kapott oxigént,rendbehozták,felöltöztették,majd utánna visszahozták.Apa végig ott volt vele addig.Eközben engem is rendbehozott a dokinő,majd meghitt 2 óra jött hármasban!

NEHÉZ VOLT,HOSSZÚ VOLT AZ A NAP,DE MEGÉRTE!ÍGY UTÓLAG MÁR NEM TŰNIK RÉMESNEK,SŐT!

Na jó hosszúra sikeredett,pedig nem úgy indult hogy ezt mind leírom :lol: ,csak a málnalevél teáról ide jutottam :lol: .Szóval ha úgy nézzük 3 óra alatt tágultam 4 újjnyira,lehet a málnalevélteának köszönhetően!? :D

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!!!

Lili!

Ne hari, képek még nem készültek itthon, mert apukám hétvégén jön, és akkor lesz nemulass. Fotózás a hobbija, szóval lesz bőven fénykép!!! AZ esküvőnkön is ő volt a fotós!!! Nagyon ügyes! Majd meglátod!
A szopis párna még egyelőre kényelmetlen, nem tudom, hogyan használjam. Nincs valami kép itt a neten? Vagy leírás???
Az apucival való együttlétre meg azt tudom tanácsolni, hogy ha van kedvetek, szerintem gumival lehet. De azt is hallottam, hogy simán is nyugodtan, mert a millió kistesó beindíthatja a szülést!

Ami!

Köszi a képeket, nagyon édes a kis Manód!! Majd ha lesz időd, írj, hogy vagytok, milyen volt!

Driennke!

Nagyon szép a kisbabád, és örülök, hogy most már minden rendben van. Várom tőled is helyzetjelentéseket!

Lecsó!

Nálunk 10-20 perc egy szopi, abból 5 perc az evés, a többi csak "kéjelgés" szerintem anya cicijén. Utána meg vagy elalszik a cicin, vagy a kiságyban cumival. Ngayon jó gyerkőc, könyvet lehetne írni róla.

jutiboszi

Képzeljétek, mi volt ma reggel!!!! Éjjel 5körül elkezdtem szoptatni, de le kellett gyorsan tennem, mert elkapott a hasmenés. Éppenhogy kiértem a wc-re! Aztán ez megismétlődött még párszor, jó híg volt, már bocsi :oops: , és mellé még társult hányinger is, és nagyon gyenge is voltam. Gyors ébresztettem anyut, hívtuk az ügyeletet. Vírust kaptam el, Smecta, Normaflore, és már mostanra jobban vagyok. Úgy aggódtam, nem is mertem szoptatni, így egy szopi majdnem kimaradt, de Milán olyan türelmesen kivárta a következő evést, egy szót se szólt, lesegetett, tátogott szegénykém, de semmi sírás. Nagyon nyugis baba! És a másik, hogy úgy kirágta már a bal bimbit, hogy reggel vérzett szopi közben, és úgy fájt, majdnem elájultam. Ugye gyenge voltam a hasmenés miatt, plusz még a vér is.....ááááá!
De talán most már minden okés lesz. Most hoznak anyuék bimbivédőt, talán begyógyul, aztán lehet rendesen szopiztatni. Ja, és a védőnő azt mondta, hogy nyugodtan szoptassak, mert Milán védve van az anyatejjel. Micsoda szerencse, hogy tudok szoptatni!!!

jutiboszi

Sziasztok!

Betti! Sajna nem mindig kellnek egyszerre, de felébresztjük őket :oops: :cry: , mert különben az egész napunk csak az etetésből állna.

Nálunk Anna van úgy hogy 2-3 naponta csak 1* kakil, Zalán pedig naponta 1* vagy 2*, azt mondta a dokinénink hogy 3-4 nap belefér még.

Egyébként 2 teljesen más egyéniség Anna imádja ha puszilgatjuk, rendesen tartja a kis arcocskáját, Zalán meg inkább azt szereti ha simogatjuk. Képzeljétek Anna "ebédre" 200-at evett, a kis haspók, Zalán tartotta magát a 130-ához.

Hasfájás: az espumisan nálunk se nagyon segít, csak az a papaverines keverék (már tudom a nevét, mert tegnap megkérdeztem a dokinénit, meg Pilchard is írta már). Nálunk azért fáj a pocak szerintem mert Zazó a méretéhez képest sokat eszik, azért gondolom ezt mert kaja közben és után is van büfi, van puki is és kaki is. Ja képzeljétek, ahogy erölködik szegény, mikor görcsöl a pocija és nyom szokott bukni is :cry: , úgy sajnálom. Ha nem fájna a pocija szinte észre sem lehetne venni annyira jó kisfiú, bezzeg Anncsusz ha megébred szinte egyből sír, de általában jó gyerekek.
Napközben szinte csak "ebéd" után alszanak, de nem is bánom inkább éjszaka aludjanak.

Pár kép tegnapról:

Kép együtt

Kép Zalán

Kép és megint Ő

Kép Anna

Kép jól lakva

KépKép
KépKép
jadika

Adri
Tünemények ezek a gyerkőcok :D
Nem semmi étvágyuk van. Én sajna nem mindi tudom, hogy mennyit eszik, nemmindig mérem me hami előtt és után, pedig nem ártana.

Juti
Türelmesen várom nagypapit :wink: Kis ügyi kisfiatok van, nem semmi. Kincső nem bírna kihagyni egy hamit sem, annyira szeret cicin lenni.

Képzeljétek ma délelőtt megint sírás volt. Vettünk Infacolt, hátha tényle a poci. Adtam is neki egy adagot, na hami kozben volt aztán nagy dirr-durr. Még bofi is. Így amit már csak játékként szopizik, az ki is jott :shock: Véül cumi a szájába és csucsu.

Kép
bettó

Szegény Juti jól megjártad :( De szerencsére úgy látszik hamar túl lettél rajta :wink:
Tudjátok, most hogy noveltem a tejcsit? Nem hittem el de két napja bejott. Éjszaka egymás után ugyanarról a ciciről szopiztatom, majd a reggeli a már jól megteltből van. Reggeli után a jóllakott Kincső szépen alukál és lefejtem tegnap 80-at, ma 120-at. Na? Nem semmi ugye?

Lecsó nálunk az éjszakával szerencsére, a kakis dolgon kívül nincs ond. Kincső még a szemét sem nyitja ki. Ilyenkor bezzeg negyed óra alatt végez és már alszik is. Napkozben szórakozik inkább. Úgy nem tudom letenni a kiságyba, hogy még félig ébren van. Hogyha már nem is cicizik, cumi mostmár egyre tbbet van a szájában és meg kell várnom, míg mélyen elalszik. Ezért nálunk is van, hogy egy órát mellette vagyok. Most mondjuk fél óra alatt vézett mindennel és johettem ki csinálni a dolgomat. :D

Kép
bettó

Bettó!

Sok sikert a fejéshez!!! Remélem hosszú távon is bejön, ha igen, írd meg, kipróbálom én is. Nekem most hogy kimaradt egy szopi, így evés után 80 ml-t tudtam fejni, de szerintem ha továbbra felváltva eszik a cicikből, akkor visszaáll. Nekem most ami használ: eddig már 3 liter folyadékot megittam, és estére meglesz a 4,5 liter is, mert ugye a hasmenés miatt muszály inni, nehogy kiszáradjak.
És most van is bőven tejci! Bár érezhetően hígabb a tejci is. Szerintem eddig azért nem is evett sokat, mert jó sűrű volt a tej.

jutiboszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?