Új privát üzeneted érkezett!

Curse!
Dehogy eu szabvány az a játszótár.Azért fényképeztem le,mert a hugommal mi is ezen a mászókán játszottunk,és ledöbbentett,hogy még ott áll és a hinta is kb 30éves.

mimi12

Sziasztok!

Mimi!
Még én is ilyenen játszottam a lakotelepünkön.

Megnéztem én is a játszokat az utcakereső segitségével. Nekem a József térnél lévő játszo jo lenne, mert beletorkollik a hugomék utcájába. Persze majd ha vége a virusos izéknek!

A tavas játszorol még a csuzdát is elvitték.

Sziasztok
Vendég

Ez még lemaradt!

Aggodom, probálgatja a papucsomat, és a toppomat!
Kép
Vendég

Judit!
a vírusokat nálunk a lányom simán hazahozza,pot mint nálatok is.Nem lehet kizárni a lakásbol őket(sajni).
AMúgy én nem vagyok paraanya :lol:

mimi12

Sziasztok!

Fura volt reggel mikor felkeltem nem működött a net, mert az egyik szolgáltató már kikapcsolta a másik még nem kapcsolta be!
Olyan volt, mintha hiányozna a fél karom, lehet hogy már függő vagyok???????

Én annyira nem tartok ettől a rotától, szerintem télen ezt kaphatták el a lányok, itt „csak” a kiszáradás veszélyes, azt meg végszükség esetén infúzióval meg lehet oldani!
Én már ilyen „lazán” veszek egy kis infúziót, volt hogy hetekig branül volt Bianka kezébe, edzett lettem a klinikán töltött idő alatt!

Gabibi, ma mész tornázni?

Judit, oké, akkor talit toljuk el!
Nincs csúszda már a tónál??

Mi sokat jártunk a Bodzafatérre, szép játszó, csak nagyon sokszor sötét van ott nappal is!!

Szerintetek, honnan szerezzek kismacskát?
Adjak fel hirdetést, vagy menjek el egy menhelyre?
arivirág

Szia Mimi!

Tudom hogy az esély meg van rá, hogy elkapjuk. A fiuk busszal járnak. Tavaj a férjem munkatársait is leverte a lábukrol. Mindenkinek a feleség is a gyerek is beteg lett. A az infulenzát és ezt is sikerült megusznuk akkor ezt a kis időt tavaszig ki kéne birnunk. Bevallom én para anya vagyok!
Ha te elkapnád akkor a pocaknak nem jutna annyi kaja.

Szia
Vendég

Arivirág!

Megkéne kérdezni Juccot, neki honnan vannak. A lányom mindig beállit eggyel, minden nyáron.

Szia
Vendég

Nekem kiscica kell mindenképpen, hogy megszokja már kiskorától, hogy itt vannak a lányok, meg valami gyerekbarát macsek lenne jó!
Nem tudom, ilyen van-e egyáltalán!?
:P
arivirág

Arivirág!

Én is csak kicsibe gondolkodtam. Szerintem a lányom oriásmacseszt cipel mindig haza? Volt hogy sirva telefonált haza a mamájátol és könyörgött had hozza haza.

Szia
Vendég

Azt hittem nagy kóbor cicákat hoz haza, és azokat fogadjátok be!
arivirág

Innen hoztunk, a kutyánkat!

http://kamera.indavideo.hu/video/Illato ... ndeszeti_T elep

Lehet egy macsekot is innen kellene!?
arivirág

[quote="arivirág"]
írta:
arivirág
Szerintetek, honnan szerezzek kismacskát?
Adjak fel hirdetést, vagy menjek el egy menhelyre?

Nekünk van egy 1éves fiu cicánk.Bár hozzánk nőt,és nemszivesen adnám oda.
No meg ha nemsürgős,akkor tuti lesznek kiscicák,mert jön az idényük.(lány cicánk is van)
De amúgy milyen cicát szeretnétek,fiut lányt,szine,.stb??

mimi12

arivirág

Szia!

Az utolso cica akkor került hozzánk amikor a Robikával terhes voltam. Az volt a szokása a szeleburdinak hogy bebujt a kocsi motorházába. A férjem minden reggel átvizsgálta a kocsit mielött elindult. Egyszer este jött haza, szakadt az eső, kinyitotta a kaput addig a cica előjött a sufnibol és bemászot a kocsi elejébe. Persze a férjem erre nem is gondolt. :cry: Beinditotta a kocsit. Az persze leállt, kinyitotta az elejét és a cicát betekerte az égszij. :cry:
Nem elég hogy a férjemnek szakado esőbe 1orába tartott kiszedni, de a lánynak is el kellett mondanunk. :cry:
Nagyon rossz volt igy megeggyeztünk nincs több cica.

Szia
Vendég

Lányaim két cicát szeretnének, egy Mircit meg egy Marcit!
Nekem így elsőre egy elég lenne!
Azt hallottam a lányok jobb egerészők, és hát nem lenne baj, ha fogna egy-két egeret!
Az hogy milyen legyen, hát teccik a fekete, a fekete-fehér, a vörös ….mindegy…csak kiskorától legyen velünk!
Amúgy nem sürgős, 1-2 hónap múlva is jó……
arivirág

ÚÚÚ ez elég drámaian hangzott, amit írtál!

Az első videón lehet szavazni a kutyamenhelyre…ha gondoljátok….
arivirág

Sziasztok!

Igen, igazad van Curse megkérdeztem közben a dokinénit és ő is ezt mondta, hogy fél éves korig ajánlják ezt az oltást Rota ellen. Azt mondta, hogy ennyi idős gyereket is lehet oltani víursos megbetegedések ellen, ez az oltás 2 ezer ft. De nem oltatom be. Rotára beoltattam volna mert azt rohadtul utálom. Mi korházban kedztük az évet pont egy ilyen hányós hasmenéses vírus miatt. A szilveszteri buli után elkezdett hányni Soma (Mondanom sem kell az ország másik felén voltunk, Alsópáhokon). Zsinorba hányt, megállás nélkül, aztán olyan hajnali 4-től már a hasa is ment. Mi meg pakoltunk a férjemmel ezerrel hogy el tudjunk indulni, bevittük a Hévizi gyerekügyetre, ahol egy igazi f@szfej volt az orvos. Azt mondta adjak neki hideg kólát az jó hasmenésre... :twisted: . Ekkor a gyerek már nem tudott állni a lábán, ö sszerogyott a férjem a karjába futott vele a kocsihoz, bevágtuk a kocsiba és padlógázzal jöttünk Pestre, jan 1-én hajnalban a szakadó hóban...................az ellenségemnek nem kívánom!!! Utána 3 nap korház, x üveg infúzió, stb........Rota vírus volt. Én konkrétan be vagyok tojva hogy megint elkapja.
Peni

KépKép
peni

Ja a lényeg! Mire a korházba értünk már tiszta acetonszagú volt a kicsi szája, az ajkai rá voltak száradva a fogaira, borzasztóan nézett ki. Azt mondta a doktornő, hogy kb 1 órája volt a teljes kiszáradásig!

KépKép
peni

Judit :(
Egyszer anyum is keresztül ment egy cicánkon.De legalább nem szenvedett.

Arivirág!Szerintem várjatok még kicsit.Tényleg pár hónap és a csapból is kiscicát akarnak elajándékozni.
Én lánymacska párti vagyok.Annyi,hogy vagy kiscicáitok lesznek folyamatosan,vagy ivartalanítattni kell.
Bár nekünk a fiu cicánk is tök aranyos,a Szabi már kiskorátol hurcolja.
Amúgy nem adnánk ám oda semmi pénzért :lol:
És érdekes,Marci a neve :lol:

mimi12

Cola tényleg jó állítólag…..én már soktól hallottam, bár még nem próbáltam!
Alsópáhokon wellnesselni voltatok?

Lányok a macskák ennyire fogyóeszközök??
Nemrég a szomszédét is elütötték!
arivirág

Igen, wellneselni. Hát lehet, hogy a cola jó, de a gyerek a kiszáradás határán volt. 1 korty vizet adtam neki, fél litert hányt...........egy csepp folyadék nem maradt meg benne. Szóval lehet, hogy egy ilyen gyomorrontásos hányás után jó a cola de a rota ellen sajnos nem :( . Napokig ment neki az infúzió a kis kezébe, egy csomó c vitamin, multivitamin injekciót, ásvány pótlást kapott.........rémes volt. Bár amilyen hirtelen rosszul lett, az első üveg infúzió után ugyanolyan hamar jól is lett, de az a néhány óra maga volt a pokol. BOrzasztóan aggódtam.

KépKép
peni

Sziasztok!

Köszi Peni hogy leirtad, hogy mi volt a te fiaddal!

Na paraanya ki se fog mozdulni! Bár most játszot a nagyfiam a Robival még puszilkodtak is. Nem kellett volna?!

Sziasztok
Vendég

Húúú, remélem senkit nem ijesztettem meg.........de tényleg így volt! Én is parás vagyok egybéként, bár az enyém ovis, szóval hetente valami új vackot hoz haza.......de én is rettegek, hogy mikor mit kap el.
Fő a pozitív gondolkodás: Bízzunk benne, hgoy minden gyerek megússza. :wink:

KépKép
peni

[quote="halmai judit"]
írta:
halmai judit
Na paraanya ki se fog mozdulni! Bár most játszot a nagyfiam a Robival még puszilkodtak is. Nem kellett volna?!

Judit!
Ezek a vírusok nem puszilkodással terjednek.Bőven elég,ha egy légtérben vagy egy olyan emberrel,akinek mondjuk a ruháján rajta van a baci vagy vírus.Nem tudsz mit tenni ellene.
Másrészt,én nem hinném,hogy pl a lányomnak jól esne,ha letiltanám arrol,hogy a SZabit puszilgassa ölelgesse.
Vagy a hugomnak van három lánya,a legkisebb Robika korabeli.Nem hinném,hogy meg tudná magyarázni a 10 és 6évesnek,hogy ne menjenek a kicsi közelébe,mert lehet,hogy a sulibólm,vagy oviból rájuk ragadt valami nyavaja.
Nem ilyet nem tehet meg az ember a gyerekeivel.
Más az ha egy gyerekvan,akkor könyebb de,állt az egyke gyerekek betegesebek is,hisz nem kap az immunrendszerük annyi infót.

mimi12

Peni, melyik oviba jár a kisfiad?
arivirág

Sziasztok!

Nem fogok tudni reagálni mindenkinek, csak röviden, mert benéztem, és láttam, többször meg lettem szólítva :wink:

Szóval: Stop Shop-os játszóház. Arra jó, ha nincs hol talizni, van a felnőtteknek is lehetősége leülni, beszélgetni, közben a kicsik tudnak csúszni-mászni, bébicsúszda is van, meg kisház. A többi rész a nagyobbaknak való inkább, egy tombolda. De a felnőttek is bemehetnek, végigkísérhetik a kölköket a pályán.

Kiscica: valóban jön a cicaszezon, nekünk két lánycicánk van :wink: Van egy fekete, bár ő még szerintem tavasszal nem fog szülni. Van fekete kandúr az utcában, az is folyton itt settenkedik, és van nekem vörös kandúrom. És cirmos lány is. Mindegyik szuper egerész, fiú is, lány is :)
Érdemes megvárni a tavaszi-nyári cicákat, ők lesznek szép erősek, egészségesek őszre-télre :)

Paramami: én nem vagyok az, az egyetlen, amit nem bírok, az a hányás. Tavaly szilveszterkor mi is végighánytuk-f.stuk a napot, szerencsére nem lett belőle nagyobb baj. De az tény, hogy a kóla jó a hányásra. Épp az a lényege, hoyg míg a vizet, teát kihányja az ember, a kóla megnyugtatja a gyomrot, és nem jön vissza. Nagyon kevés kell csak, és nagyon hideg legyen. Mi próbáltuk :wink:

Egyébként most mi is betegek vagyunk, tegnap föl se bírtam kelni. Balázs kezdte, vasárnap estére belázasodott, és elkezdett köhögni. Nappal egész jól van, esténként fölmegy a hője, és már taknyos is. Kedd estére én is belázasodtam, éjszaka Gergő is tüzes volt. Tegnap mi Gergővel jó szarul voltunk, neki egész nap liftezett föl-le a láza, többnyire csak bágyadtan feküdt. Az éjszaka mozgalmasan telt, valaki mindig nyafogott valamiért, leginkább orrot fújtunk és ittunk. Gergő éjjel is 39 fölött volt, de magától lement, és ma még nem volt semmi / kop-kop/, jól is van. Én beszélni nem tudok, rémesen fáj az egész légcsövem, torkom, köhögök, gyerekek szintén köhögnek, taknyolnak.

Most ennyi, mennem kell.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc: tényleg jó ez a kóla ügy? Én meg szentül meg voltam róla győződve, hogy az orvos hülye! Mondjuk én nagyon megijedtem mert a gyerek összeesett és szinte alig volt magánál.......ő meg kólát ajánlgat, olyan ideges lettem. Ha ne adja isten valaha lesz ilyen még esküszöm megpróbálom a kólát. Bevallom nem hittem, hogy ez jó bármire.......de most, hogy mondod, hogy nektek bejött, érdemes próbát tenni! Bár bízom benne, hogy nem lesz rá szükség. :) .
Arivirág: A Brumi oviba jár az Áfonya utcába.

Kismacska ügy: A szomszédéknál elég komoly szaporulat van minden tavasszal. Tök helyes kis házimacskák születneknekik folyton. MEgkérdezem esetleg a szomszédasszonyt, hogy várnak-e mostanában "macskabébit", ok? Nekünk nincs saját macskánk, mi csak lízingeljük a szomszéd maccsokat. Etetem őket...cserébe átjárnak játszani a fiammal. AZtán hazamennek :) . Aranyosak :)

KépKép
peni

A Kólás módszert nekem már nagyon sokszor ajánlották, úgyhogy tudta a doki miről beszél!

Nekem annyi idős lányom van, mint a Te fiad, de nem vették fel eddig oviba, mert itthon vagyok GYES-en!
Gondolom Somát azért vették fel, mert dolgozol?!
Bár, én hiába vittem munkáltatóit, hogy dolgoznák, nem hatottam meg őket…….
:D :D
arivirág

Arivirág: A Brumi ovi egy magánóvoda. Amikor ideköltöztünk másfél éve nyáron, az összes ovit felhívtam és sehová nem vették fel SOmát. Egyrészt azért mert nem írattam be tavasszal (tavasszal még azt sem tudtuk hogy elkötözünk Pestről) másrészt a legtöbb helyen azt mondták, hogy olyan kevés a hely, hogy 3 évest nem vesznek fel csak 5 éveseket mert az iskola előtt egy év kötelező. Én meg dolgozom.....szóval meg kellett oldani.
Nekem ez olyan fura, hogy azért nem veszik fel a gyereket mert Gyesen vagy.......és mikor fogják felvenni?? 5 évesen gondolom, akkor már fel KELL venniük ha akarják ha nem. Döbbenet.

KépKép
peni

Jaj, és köszönöm mindenkinek a macsek infókat, ha valaki majd tud arról, hogy valakinél születnek kismacsekok, az szóljon nekem, nagyon megköszönném!!!

Azt nem tudom milyen a jó egerésző cica, de az nem lenne baj, ha a mi majdani cicánk ilyen lenne, mert a kazánházban van egér, most méreggel írtjuk, de ez nem tetszik nekem
:x :x
arivirág

Sziasztok!

Mimi!
Ez a férjem mobiljával készült!
http://www.videoplayer.hu/videos/play/138137
Vendég

Még egy, ugyanazokkal a képekkel!
http://www.videoplayer.hu/videos/play/138145
Vendég

Kép

Jucc: Mielőbbi gyógyulást Nektek!
Tetszett amiket írtál erről a játszoról!

Peni, sajnos Érden ilyen a helyzet, ha nincs ismerőse az embernek, akkor nem igazán veszik fel annak a gyerekét, aki otthon van!
Minket már kétszer elutasítottak, fellebbeztünk, hogy nekem dolgoznom kellene, aztán semmi…mondták ha nem tetszik, vigyük jogi útra az ügyet!

Írtam a Polgármesternek is, ez ügyben…még válaszra sem méltatott a kedves……..
arivirág

Sziasztok!

Judit! De édes Robika a topban-papucsban! :)

Arivirág… ez már kezdődő függőség :wink: , én is tapasztaltam ilyet, ha nem volt net. Még jó, hogy akkor költöztünk, és így azért el tudtam magam foglalni. :) Belegondoltam, hogy 2001 óta folyamatosan netezek, talán két hó megszakítás volt. Csoda, ha meg vagyok lőve, ha nincs? :oops:
Gyermekbarát macsek? Ha kiskorától nálatok lesz, nem lesz gond vele. :)

Judit! Huh! Ez a macskás sztori! :( Nem csodálom, hogy nem akarsz többet!

Kólát megjegyeztem, veszek egyet itthonra végszükség esetére.

Jucc! Remélem, javultok!

Ovi: Azért gáz, hogy a szülő azért nem tud visszamenni dolgozni, mert nem veszik be a gyerkőcöt oviba. Ha magánba viszed, akkor meg a keresetedet elviszi az ovis költség. Elméletileg 3 éves kortól kötelező lenne bevenni a gyerekeket, és ha anyuci gyesen van, ahhoz sincs semmi közük. Szerintem. Persze a helyhiányról nem az óvónők tehetnek, de tudom, hogy ha van hely, akkor is ki tudják utálni a gyeses szülők gyerekeit. :( :twisted:
Viszont most volt az újságban, hogy két ovit bővítenek, meg épül egy, bár az alapítványi.

Kép
Kép
tekiroll

Oviügy: Tekiroll sajnos pontosan ezzel élnek vissza, hogy nem kötelesek felvenni a gyereket 3 évesn oviba. Az oviból 1 év kötelező, az iskola előtti 1 év. Egyébként nem kötelező az ovi, és az ovoda sem köteles felvenni a gyereket ha nincs hely. Ezért veszik fel az 5 éveseket mindenhova mert őket viszont fel kell venni.
MOndjuk amikor megtudtam , hogy ez a helyzet elkezdtem magánovit nézni és megdöbbentett, hogy Érden sok magánovi van és mindegyik teljes létszámmal megy, várolista van egy csomó helyen...........és jó drágák. MIvel én dolgoztam és dolgozom most is, csak ez a megoldás marad és én nagyon szeretem az ovit, maximálisan meg vagyok elégedve, de tény ami tény, pokoli drága.
Az ovibővítéssel talán jobb lesz a helyzet, bár egyre több fiatal pár kötlözik ki Érdre a fővárosból ami egyre több gyerket is jelent..........erre Érd nincsen felkészülve!-sajnos.
Peni

KépKép
peni

Sziasztok!

De eltűnt mindenki!

A kólás gyógyításhoz, még azt írnám, ha szükség lesz rá, akkor a szénsavat előtte keverjétek ki!

Gabibi, jól vagytok, régen írtál!?

Cruse, mi volt a szájsebészeten?
Nekem egy bölcsfogam bújt ki eddig, de avval nagyon megszenvedtem, ki kellett műteni, rossz volt!

Ovi:minket azzal az indokkal nem vettek fel, hogy az 5évesekkel megtelt már a létszám, közben meg beszélek nem egy anyukával, akinek a 3 éves gyereke oda jár!
Férjem szerette volna ha jogi útra tereljük ezt az egészet, de szerintem nem ér annyit az egész……
Már nem is bánom, hogy így alakult, elvagyunk hárman itthon, csak az lenne jó, ha tudnák külön-külön lenne néha a lányokkal!

Peni, Én is hívtam egy-két magánovit, hogy fél naposra felvegyék a lányom, de úgy nem nagyon akarták!

Jucc, jobban vagytok??
arivirág

Jó reggelt! :) Mi is fent vagyunk fél 6-tól... Már most fáradt vagyok, ha az előttünk álló napra gondolok. Megyünk anyósomékhoz, meg étterembe Géza napozni.

Tegnap meg apósom nővére és férje látogatta meg a bébit. Annyira büszke vagyok rá, hogy olyan barátkozós, simán hagyta, hogy más ölébe is üljön. :)
Elsétáltunk a játszóházhoz is, bementem felmérni a terepet, még egy-két hónap nekünk kelleni fog, mire érdemes lesz bemenni. :)

Ovi! Azt én is néztem, hogy sok a magánovi itt Érden, úgyhogy már nem is éri meg nyitni egyet! :)

Jaj! Férjemnek tegnap mondta a dokinője, hogy ez a vírus biztosan a rota volt... Hát! Szerintem nem sokat ért hozzá! :wink:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!
OVI: tényleg van ovi bőven.....én sem hinném hogy érdemes nyitni.
Arivirág: félnaposra nem veszik be a gyerekeket azt én is tudom de van olyan ovi ahol felveszik úgy, hogy heti 3 napot megy a gyerek, bár ha jól megvagytok otthon hárman és megteheted, hogy otthon maradsz akkor az a legjobb megoldás........szerintem :) .

KépKép
peni

Sziasztok!

Nem tűntem el csak itthon van a párom és jövünk megyünk :lol: Voltunk fent a Gellért hegyen :lol: Hát??????!!!!!!!

Majd jövök még.
Szép napot mindenkinek ebben a ronda időben :cry:

Curse,fogad??

Kép

Gabi
gabibi

Peni, mennyivel tud többet egy magánovi?
Jobban, többet foglalkoznak a kicsikkel?
Ha régebben találok olyan ovit, ahová heti pár napra felveszik a lányom valószínű megpróbáltuk, volna, most már marad itthon szeptemberig, utána már 5éves lesz, és nem tudják, nem felvenni!

Gabibi, mi is sokszor megyünk a Gellért hegyre, főleg a csúszdákhoz!
arivirág

Arivirág!
A magánoviban elvileg többet foglalkoznak a gyerekekkel.De nem is ez a pláne benne,hanem az,hogy felveszik :lol:
De vannak hátulütői is.Jól meg kell nézni,hogy az adott magánoviból mehet e a gyerek suliba.A lányomnál anno volt egy kisfiu,aki magánoviba járt,és szóltak anyukának,hogy irassa be rendes önkormányzati oviba a gyereket,mert különben visszautasíthatják a suliból.
Mondjuk ezt nemigazán értem,hisz ott jóval többet foglalkoztak a gyerekekkel,mint a sima oviban,ugyanis nincsenek annyira leterhelve az óvónők.

mimi12

Sziasztok!

OVI: A gyerek simán magánoviból iskolába ha az valóban Óvodaként működik. AKkor minden ugyanúgy működik mint egy önkormnyázati oviban. AKkor van "Gáz" ha nem ovi ahová a gyerek jár hanem mondjuk "házi napközi" "családi napközi" kreatív gyerekcentrum"vagy "gyerekmegörző" amit egyébként gyakran hirdetnek oviként, itt Érden is van egy-két ilyen. Ez nem minősül ovinak hivatalosan, ebben az esetben el kell vinni a gyereket a nevelési tanácsadóba ahol adnak egy papírt , hogy mehet oviba vagy nem. Az én fiam rendes oviba jár, tehát innen ugyanúgy megy iskolába mint bármelyik önkormányzati oviból. El kell kérni az adott magánintézmény működési papírjait abból kiderül hogy miként van kiállítva a működési engedély, óvoda-e vagy "csak" gyerekmegőrző. Nem mindegy, tényleg meg kell nézni!! A nagy előny mindenekelőtt az, hogy egyáltalán felveszik! Aztán a következő, hogy 10-en vannak egy csoportban, 2 óvónénivel és egy dadussal. Rengeteget foglalkoznak velük (mondjuk mivel 10 gyerek van egy csoportban van is rá idejük bőven). Heti kétszer van angollal való ismerkedés, egyszer viszik őket magánbusszal úszni, egyszer van tánc oktatás egy héten és ezen kívül minden nap valami foglalkozás. Vagy kézműves, vagy ilyen irodalmi , mesés-verses vagy mit tudom én milyen :) . MInden nap van torna és heti egyszer "nagytestnevelés". Minden hónapban mennek vagy színházba vagy kirándulni, jó időben pedig lovagolni viszik őket. Jár az oviba rendszeresen gyerekorvos, logopédus időnként felmérni őket és a nevelési tanácsadóból is jönnek évente kétszer felmérni a gyerekek iskolaérettségét illetve van valami pszichologiai felmérés is.-hogy tudják milyen irányba kell őket fejleszteni. Nagyon klassz ünnepségeket csinálnak és gyakran jár fényképész az oviba a gyerkeket fényképezik az ünnepeken. Nagyon jó a kaja is..........az udvari játékok is......szóval tényleg szuper, de istenverte drága...
Egyébként nem tudom, hogy egy állami ovi milyen mert az én fiam olyanba sosem járt. AMikor ideköltöztünk másfél éve akkor volt 3 éves, akkor kellett kezdenie az ovit, dehát nem vették fel sehová, tehát mi egyből magánba kezdtünk. Biztosan nagyon jók az önkormányzati ovik is, már ha felveszik a gyereket. :wink: .

KépKép
peni

Gellérthegy és csúszda? le vagyok maradva! :( :oops:

Magánovi: Valóban az a legfontosabb, hogy (persze ha van hely), felveszik a gyerkőcöt, és a kutya sem kérdezi, hogy gyesen van-e anyuka. Valamint a létszám jóval alacsonyabb, és így valóban többet tudnak foglalkozni a kicsikkel. Hogy jobban-e? Az azt hiszem nem magánzás kérdése. Ha egy óvónéni szívvel-lélekkel csinálja a hivatását, akkor állami oviban is jól végzi a munkáját. :) De tény, hogy ott túlterheltek a dolgozók, és az nem mindegy!

Önkormányzati oviban ugyanúgy létezik mindennapos testnevelés, heti 1, nagycsoportban két nagytesi, és mindennap valamilyen "foglalkozás", ami manapság kezdeményezés, mert nem frontális munka folyik, hanem a gyerekek az egész napos tevékenységbe folynak bele kedvük, mentalitásuk szerint. A kezdeményezések pedig általában komplexek, az irodalmi nevelést kapcsoljuk pl vizuális neveléshez, vagy ének-zenéhez, sőt akár matekhoz is (ez utóbbi ma a "környezet megismerésére nevelés" címszó alatt az egykori környezettel egy kalap alá tartozik).

Az egyéb foglalkozásokért (angol, tánc, bábszínház stb) külön kell fizetni.

Peni viszont nagyon fontosat írt, nem mindegy, hogy az ovi milyen papírokkal rendelkezik, vagyis valóban óvodai nevelésre szól-e a működési engedély!

Bocs az okoskodásért, szakmai ártalom, és anyuméknak is volt magánovijuk Kecskeméten. :)

Na megyek megnézem, nyerek-e a lottón, mert akkor nyitok egyet Istibizi, és félnapra is veszek fel gyerkőcöt! :)

Jah! Akinek államiba jár aprósága... mennyi a csoprtlétszám mostanság Érden?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Jó kis vihar volt!
Voltunk Budaörsön, ott nagyobb pusztítást végzett a vihar, mint itt Érden!

Tekiroll, akkor nyítod azt a magánovi?
arivirág

Tekiroll ha nyersz a lottón és nyitod a magánovit, valami kis "Babanetes" kedvezményt adhatnál :lol: . Egyből tudnál full létszámmal indulni :wink: .
Itt is jó kis vihar volt, jégeső verte az ablakokat egész hangzavar volt a házban....aztán a vihar után 5 perccel meg sütött a nap....jó bolond idő van.

KépKép
peni

Nem nyertem! :(
De ha egyszer megnyílik, lesz babanet kedvezmény is! :) Jajj, már megint álmodozom. :) :oops:

Mi Pesten voltunk a vihar idején, amikor jöttünk hazafelé du, láttuk az útmentén, hogy egy csomó óriásplakátot megcsavart a szél. Nem semmi!

Kép
Kép
tekiroll

Sajnos én sem nyertem........Tekiroll, álmodozz csak, tudod azt mondják a gondolatnak teremtő ereje van.......bár ez a lottó nyeremény vonatkozásában sajnos nekem sem jött még be. :lol: .
Mindenesetre a babanetes kedvezményt számontartom :lol: :lol: .

KépKép
peni

Sziasztok lányok!

Mi is probálkozunk a lottoval. A férjem a kolegáival is, már sokszor lehetett hallani hogy munkatársak , baráti társaságoknak kellett osztozkodni. Sokszor volt már 2, 3-sunk.

Az ovihoz, a lányomék 24-en voltak a csoportba. Ez szerintem az ovis csoport nagyságátol is függ. /a falakra gondolok/ ez kb 5×5volt. Mindenért külön kell fizetni: Uszás, bábszinház, ovitorna du-tán. Nekem a lányom az uj rendszerbe járt már, amikor a gyerekek azt csinálnak amit akarnak. Ha nem szeretne a foglalkozáson résztvenni akkor nem megy oda. Nekem ez nagyon uj volt. Minden kor más, annyi uj dolgot találtak már ki Robikánál is, hogy mint már mondtam, kezdőnek érzem magam. Nagyon remélem felveszik félnapra Robikát a Kutyavári ovodába, és 3évesen nem nyugdijjasan.

Szerencsére Robika átaludta a vihart, de a kutyám ugy remegett, hogy a kezembe kellett tartanom. Nem semmi idők vannak mostanában?!

Sziasztok
Vendég

Judit, a kutyavári oviba is jelentkeztünk ám mi is, csak oda sem vettek fel!
De szerintem jó kis ovi!

Én reménykedem, hogy nyerek a lottón, tudom, hogy nem, mert nem lottózok!
:wink:
arivirág

Mi is jelentkeztünk a Kutyavári oviba.........az én gyerekemet sem vették fel. Persze azóta már lehet, hogy kissebb a létszám.....bízzunk benne.

KépKép
peni

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?