Új privát üzeneted érkezett!

Cseriani, nagyon köszönöm a nyuszikat és Olivér nevében a köszöntést. Bizony, ma FÉL ÉVES OLIVÉRKÉM!!!!!! Hihetetlen, hogy szalad az idő, nemrég született, most meg már kész nagyfiú lett.

Tegnap megkapta az első komolyabb cipőcskéjét, ugyanis már elegem van a "tutyis korszakból", ha elmegyünk valahová, normális cipő kell neki! Először ilyen puhább talpú kocsicipőt akartam venni, de nem volt a méretében, mert 19-es kell már neki és az csak rendes utcai cipőben volt. Így vettem egy szép kis Asso- magasszárú drapp cipőcskét potom 8300 Ft-ért, ki is voltam akadva az árára, na de ez az első igazi cipője - gondoltam. Az eladó szerint is jó nagy lába lesz a drágámnak, nagy lábon fog "élni" :lol:

Kép
timesz

Sziasztok!

Segígtségre lenne szükségem

Úgy néz ki kisbabát várok, a második babámat. A kislányom Kecskemétem született, de az nekünk messze van és nincs a kórházban egyáltalán fájdalomcsillapítás szülésnél, ezért úgy döntöttem, hogy legyen Szekszárd.

Semmit nem tudok az orvosokról, segítséget szeretnék kérni, kit ajánlotok. Elvárásaim: jó szakember, kedves, mindet meg lehessen beszélni vele és azért nagyjából tudja ki vagyok ja és nyugodtan fel lehessen hívni telefonon ha valami van és a szüléstől rettegek ezt vegye komolyan. A költségekre is kíváncsi lennék, magánrendelés stb...

Köszönet előre is.
muminn

Szia Muminn!
Itt valószínüleg mindenki a saját orvosát fogja neked ajánlani. Nekem Dr. Bakó Béla a nőgyógyászom. Én meg vagyok elégedve vele. Mindvégig figyelt rám és őt bármikor bármilyen bajjal lehet hívni. Magánrendelőjében tavaly előtt még 4000 Ft-t kért, most nem tudom mennyi. Ővele szerintem jól jársz. Ha kell a a telefonszáma szívesen megadom. Már irtam a szülés történetemet, ha van kedved utána nézhetsz. Ott leírtam, hogy miért is bízom meg benne.
Akitől szerintem mindenki fog óvni az a Huan doki. Itt finoman szólva senki sem szereti.

Timesz gratulálok nagy fiad fél éves születésnapjához. Majd meglátod, milyen gyorsan repül az idő. A gyerek cipők, főleg a legkisebbek sajnos ilyen drágák. Nekünk most éppen szerencsénk volt Rékánál, mert le volt akciózva 7000-ről 2990 Ft-re.

Emma én is csak csodálni tudlak, hogy be meritek vállalni a harmadikat. Én még mindig úgy érzem, hogy soha többet, bár majd lehet, hogy idővel változik.
Vendég

Szia Rékababa!

Köszönöma gyors választ, a Bakó Bélát már más is ajánlotta.
Igen megköszönném a telefonszámát.

Üdv. muminn

u.i.: elfogom olvasni a szülsétörténetet.
muminn

szia muminn én Dr.Kun Attilát ajánlom neked,bármikor hívhattam,mindig tudta,ki vagyok,és nagyon rendes volt a szülésnél. Utána is minden nap bejött a szobába,hogy hogy vagyok,és a kislányom vizsgálatairól is mindig érdeklődött a nővéreknél,és ha valami aggasztott,megvitathattam vele is. A kórházba jártam hozzá,mikor ügyelt,és annyit adtam,amennyit akartam,soha nem mondta meg...ez volt szülésnél is... :D

Timesz,feladtam.
Vendég

ja,és azt még elfelejtettem:minden alkalommal megnézett 4d-n is,és mindig adott cd-t...(de ez az info titkos :wink: )
Vendég

Szia!

Köszi a választ, ez nem egy utolsó szempont, és ő hol rendel?

Én kalocsai vagyok, tehát mindenképp magánrendelés jön szóba elsőkörben.
muminn

Bátaszéken rendel,de a kórház miért nem jó? Ő ott is úgymond magánrendel,mert neki B.széken nincs uh-ja...
Volt olyan,hogy fél órát is ott voltam nála.
Vendég

Ja, értem nekem jó a kórház is csak mint magánrendelés. Mert az új törvények miatt nem tudom, hogy lehet menni, magánrendelésre meg mindegy.

Mondjuk ha egy orvos magánrendelésen van tarifa az még nem is zavar, de ha előre megmondja, hogy szülésnél mennyit kér az igen.

És hol lehet őt elérni, hogy lehet nála bejelentkezni?
muminn

Muminn küldtem privit.
Vendég

Nem kérdeztem meg előre, hogy mennyit kér szülésnél és annyit adtam amennyit én szántam neki. Onnantól, hogy megállapította, hogy terhes vagyok természetesnek vette, hogy hozzá járok. Nála is lehet a szülészeti rendelőbe menni, ott te annyit adsz neki amennyit akarsz. Én azért szerettem a magánrendelőjébe menni, mert ott nem kellet várnom fél-egy v. több órát.
Vendég

Köszönöm Cseriani!!!! Ha valamivel meghálálhatom csak szólj bátran!!!

Kép
timesz

Üdv Muminn!! Akinél én szültem azt a dokit nem ajánlom,több okból is. Az egyik hogy ő nem minden nap van bent a kórházba csak hetente egyszer. Van magánrendelése Szekszárdon úgy hívják hogy Imre József. Ha szeretnéd megadhatom a számát. Pakson is szokott rendelni heti 3x,ez nem privát,nem kell fizetni.

Kép
Kép
josi

Josi köszi a választ, tehát azért nem ajánlod mert nem minden nap van benn a kórházban? Mert azért igen ez fontos lenne.

Dr. Kőszegi Lászlóról van tapszatalata valakinek? Róla is olvastam jókat.
muminn

azért is..mert pl én bent voltam szülés előtt 10 napot és csak akkor jött be hozzám (1x)amikor a kórházba jött. Kőszegi doktorról nem tudok se jót se rosszat. Nemsokszor találkoztam vele. De ha van fogadott orvosod a másik orvos amúgy sem szól bele. Csak a főorvos(Répássy),de ő aztán igen.....Végülis én nála szültem,mert nagyon elhúzódott a vajúdás és lejárt a doki műszakja,hazament és a főorvos császározott meg. A következő napokban mindíg bejött hozzám,kedves volt és a baba iránt is érdeklődött. Én kellemeset csalódtam benne!!

Kép
Kép
josi

mikorra várjátok a babát???

Kép
Kép
josi

Egyelőre van egy késett mensi és egy pozitív teszt, szóval még orvosnál sem voltam, viszont jövőhéten vagy utána időszerű lenne elmenni ezért keresem az orvost. Elvileg október vége.
muminn

muminn bocs, hogy többször elküldtem, nem így akartam, csak egyszer.
Vendég

No, akkor én is hadd pofázzak:
muminn:
Imre Józsefet én sem ajánlom, én nála kezdtem, de végül nem vállalta, hogy szüljek nála. :shock: A stílusa sem ragadott igazán magával.

Ezért végül Faludi doktornál szültem. Ő is a kórházban "magánrendelt", hétfőtől péntekig bent van, viszonylag sokszor ügyel hétvégén, akkor is lehetett hozzá menni. Kedves volt, válaszolt a kérdéseinkre, hajlandó volt elmagyarázni, mit, miért csinál, és nem volt "szabott tarifa" nála sem: amennyit gondoltunk, annyit adtunk a vizsgálatokért és a szülésre is.
Ja, és róla még annyi: mivel nagy babát szültem, és már az UH-n is látszott, hogy nagyon nagy lesz a fiam, felmerült, hogy téraránytalanság miatt legyen császár. Én kértem, hogy természetes úton hadd szüljem meg, és végül megígérte, hogy csak végszükség esetén lesz császár. Ilyen azonban nem volt. :) És bár a fiam 58 cm és 4310 g lett, viszonylag kicsi és szépen gyógyuló gátsebbel megúsztam az egészet.

Kép

Kép
enahma

Semmi gond :D
muminn

Bár rékababa írta és köszönöm is neki, de még aki igénybevette a fájdalomcsillapítást, mennyire használt neki?
muminn

Timesz! Gratula a fél éves szülinaphoz Olivérnek :lol: Cipőket lehet nagyon jókat kapni egész elfogadható árban, és nagyon jó minőségűek, sőt nekünk még a gyerekdoki is ajánlotta. Nem tudom, hogy máshol hol lehet kapni, de Szekszárdon két helyen is árulnak Maus-os cipőket, szandikat, és tényleg nagyon jók. Itt a Gróf Pál lakótelepen az egyik 10 emeletes alatt van egy használt ruhás, ott vannak ilyen cipők (azok nem használtak, teljesen újak!!!), és a Mikes utca elején, egy kis butikban, narancssárgára van festve, könnyű megismerni. Ezek a cipők 4500 Ft körül vannak, a szandik meg 3800 körül, nem tudom már pontosan, mostanában nem vettünk, még tavaly ősszel az oviba vettünk szandit. Érdemes megnézni őket.

Muminn! Én Enahmával ellenben a Faludit nem ajánlom, velem nagyon k...ög volt egyszer, ráadásul az UH-hoz abszolút nem ért. Én dr. Varga Józsefhez járok, Danit nála szültem, nagyon meg voltam vele elégedve, sajna Dominiknál nem tudott bejönni (de ez minden dokinál benne van a pakliban). Nem pénzéhes, én is annyit adtam neki, amennyit gondoltam, nem volt meghatározott szülési-tarifája (mondjuk nem is kérdeztem meg tőle). És ő is tudja telefonban is, hogy ki vagyok! :D
A Kőszegi nekem szimpatikus volt, mikor bent voltam a kórházban és ő jött vizitre, többet azonban nem tudok róla.
A Huan-hoz tényleg ne menj! A Szokodihoz szintén ne, én a Kiss dokit is mellőzném. Akik Bonyhádról jöttek át, őket nem ismerem.

Cseriani! Nem jött még össze a talink Emmával, sajna közbejött neki valami. De dokibácsinknak is közbejött egy szülés :? , így vele sem jött össze a "tali". Majd jövő héten megyek hozzá.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

muminn én csak a gázt,de meg voltam elégedve vele :wink: :lol:
Vendég

küldöm majd a doki számát is,csak egyenlőre nem tudom,hol a telefonom :twisted:
Vendég

Muminn,fájdalomcsillapítóról nem tudok mit mondani,mert nekem nem adtak.. :? :evil:
Mennyi idős az első babátok?

Kép
Kép
josi

Köszi mindenkinek a köszöntést, és a tippet cipővásárláshoz!

Hálából teszek fel 1-2 mai képet a (fél)szülinaposról: Kép Az első cipőm Kép Játék a kutyussal Kép Meztelenkedés

Kép
timesz

Josi, Dorka másfél éves :)
muminn

Timesz, naggyon vagány Olivér! Nem zavarja a cipő?
Cseriani, megvan a telefonod? :lol: Majd mesélj, mi volt Kunnál!
Randink Dadomival sajna nem jött össze, ahogy ő is írta - sajnos néha még a 2 nagyi is kevés... :?
Muminn üdv itt! Én is a Vargát ajánlom. :D Fájdalomcsillapítónak gázt kaptam én is, jól jött.
Negyedik gyerekem: hát, kellett pár hónap, hogy a legutóbbi szülésemről megszépüljenek az emlékeim... :lol: Úgy érzem, szülnék én bármennyit, de fel is kell őket nevelni, meghát a piszkos anyagiak ugye... Úgyhogy a következőnél - remélem, lesz - megállunk. :cry:
Vendég

Emmamami, ha rajta van a lábán a cipő, már nem zavarja, csak amíg felvesszük, azt nem csípi. Ritkán van rajta, csak ha megyünk valahová, és nem hosszú ideig. Puhatalpút akartam neki venni, de nem volt a méretében.

Nagyon csúnya szél fúj kinnt, ma nem megyünk sehová!!!

Lányok! Van egy problémám, hogy ha sétálunk babakocsival és besüt a nap a szemébe, kezdi a hisztit. Tegnap is egy jó hosszú utcán végig a szemébe sütött és sehol nem volt árnyék, a végén már majdnem kiugrott a kocsiból úgy vergődött. Nem olyan a babakocsim sajnos, hogy áttolható a fogantyúja a menetiránnyal szembe. Igaz van hozzá kis napernyő, dehát az nem az igazi.

Ti mit csináltok ilyenkor????

Kép
timesz

Én ráterítem a széles, piros sálamat a felhajtható napellenzőre (vagy mi a szösznek hívják). Általában elég féloldalasan, ahonnan süt a nap, a másik oldalon meg ő kilát, én meg belátok. Ha fúj a szél, csipesszel biztosítom a hatást (sima ruhacsipesz). :)

Kép

Kép
enahma

én is házi praktikát használok,általában a pelust terítem rá-mármint a textilpelust :lol:
Mi is cipőket vettünk ma,Kristóf kapott egy nagyon szépet,5000-ért,plusz bele egy sarokéket 3400-ért :twisted:
De a lába az első. Így az éket áttehetjük másik cipőbe is legalább :shock:
Elizám meg egy zöld,pöttyös kocsicipőt kapott,1000-ért,szintén kínai márka :D
Majd lefényképezem a pipőket,ok??? :lol:
Felétek is ilyen undormányos idő van? :evil:
Igen,megvan a telefonom,le volt halkítva,Kristóf meg eldugta,így hiába hívtam :D
Már nagyon készül az oviba,kiváncsi vagyok a hétfőre :?
Vendég

Csajok felétek is ekkora vihar volt, mint itt? Ezerrel fújt a szél, és egyszer tiszta fekete lett az ég, és akkora zuhi lett, mint nyáron, a nyári zivatarok idején. De olyan pillanatok alatt jött, hogy még a ruhákat sem tudtam beszedni az erkélyről. :?

Emma! Holnap mentek "nyaralni"? Jó pihenést nektek! A végén még "potyautassal" jöttök haza? :wink: Vagy ennyire még nem indult be a "tesóprojekt"? :lol:

dadomi

Emma tényleg holnap mentek??Nagyon jó nyaralást és utat nektek,érezzétek jól magatokat!!!És néha gondoljatok ránk :wink:
Dadomi itt is szörnyű idő volt,sokhelyen nincs áram,a férjem mamájánál Szd.on rendesen megkezdte a tetőt :twisted:
Majd a tűzoltók mennek ki megjavítani.
Na,megyek,Elizám kapargatja nagyon az inyét,a végén még kikapargatja a fogait :P
Vendég

Emma,hallottad,hogy az orkán neve EMMA??? :P
Tehát Emma tombolt ma :lol:
Na,és most jöjjön a beígért 2 cipős kép: Kép Kép
Vendég

Mi Pesten voltunk ma a keresztfiam szülinapján. Kb 15 percig tartott a vihar de az üllői úton egy pár háznak lebontotta a tetejét,az egyik helyen egy suzukit is eltalált. Szegény tulaj :?
Emma jó kirándulást,hétfőtől már megint mondja a jóidőt :)
Cserani,szépek a kiscipőcskék!!
Timesz én azt szoktam csinálni ha "lusta" vagyok megfordítani a kart(mert kb 20métert megyünk úgy), hogy arra az oldalra állok ahonnan a nap süt és úgy tolom 1 kézzel a kocsit.

Kép
Kép
josi

Enahma tőled szeretném megkérdezni hogy a mosható pellus így olcsóbb is mint az eldobható? Azért kérdezem mert a sógoroméknál is jön a baba,de nagyon kevés a bevételük :(

Kép
Kép
josi

Devcsa! Neked van segítséged Zsombor mellé, hogy tudjál tanulni? Nekem most éppen rohadtul elegem van az egész "pereputtyomból". Senki nem hajlandó pár órára elvinni a fiúkat, de még az egyiket sem, nem hogy mindkettőt, hiába kérek meg bárkit a kedves családomban. Bezzeg mikor dicsekedni kell a gyerekekkel, akkor nem kell könyörögni, de ha vigyázni kéne rájuk egy kicsit, az már mindenkinek hatalmas fáradtság. Marha jó két gyerek mellett szakdolit írni, ami ugye nem olyan, mint egy vizsga, hogy valamennyire fel tudsz rá készülni, max nem tudsz mindent. Ezt készre kell csinálni, jóra, formailag mutatósra stb. Nagyon elegem van abból, hogy állandóan falakba ütközöm, ha segítségre van szükségem. Pedig mielőtt jelentkeztem még ebbe a suliba, direkt megkérdeztem, hogy hajlandóak-e segíteni, mert segítség nélkül nem vágok bele, akkor persze lelkesek voltak, aztán ez addig tartott, amíg megígérték.
Na jól van nem fárasztalak benneteket a bajaimmal, de jól esett kiírni magamból.

Azért éjjel jó dolog is történt: Dominik este 11-től reggel fél 9-ig aludt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14 hónap után végre egy éjszakát aludhattam. :D :D

dadomi

dadomi Ne izgulj ez nálunk is így van. Mikor valami fontos vizsgám volt, oda adtam mamiéknak, hogy vigyázzanak rá, amíg elvolt egymaga, addig nem volt gond, mikor már kellett volna foglalkozni vele, akkkor hozták is vissza, hogy nem bírnak vele :? Tehát marad az esti tanulás. Szerintük ez olyan mint a mesekönyv elolvasom és már tudom is, minek ülök a könyv fölött órákat. De két gyerekkel tényleg nem lehet piskóta. Kitartás ! :wink:
Vendég

A mosható pelus sokkal drágább, mint az eldobható, de nem kell belőle folyton újat venni. :-)
Mindig az olcsó dolgok kerülnek sokba. Egy nagyon régi ismerősöm - irtó gazdag ember volt - szokta mondogatni, hogy: "Tudod, én nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsót vegyek."
Árminapuka

Kép

Kép
enahma

Devcsa! Akkor a te helyzeted is "fényes". :? Én meg mindig megkapom azt, hogy ugyan már miért nem lehet tanulni a gyerekek mellett, eljátszanak szépen, ja... Hát köszönöm.
Most pl úgy írtam a dolit, hogy Dani kb. 10 percenként itt lógott a nyakamon, vagy énekelt, vagy mesélt valamit ami épp eszébe jutott, vagy valamelyik zenélő, beszélő játékát nyomta a fülembe, hogy ugye hallom. Pedig ha szépen eljátszott volna, akkor lett volna ma 3 kerek órám, Domi fél egy óta alszik, mostmár biztos ébredni fog.
Az előbb hagytam abba az egészet, jó mérgesen bezártam mindent, Dani még mindig itt ül mellettem, és énekel. Beragasztom egyszer a száját... :roll:

dadomi

Szegény Dadomi! Nagyon nehéz lehet így szakdolit írni! Nem szép dolog a családodtól, hogy így viselkednek!
Minden elismerésem azoké az anyukáké, akik 1 vagy netán 2 baba mellett végeznek valamilyen iskolát. Piszok nehéz lehet, elhiszem. Az egyik barátnőm is Pesten lakik, távol a nagyszülőktől, és baba mellett végezte el a külker. sulit úgy, hogy éjjel tanult, mikor a baba aludt, de sokszor le sem feküdt úgy ment vizsgára. :cry:

Kép
timesz

Timesz! Lehettek akkor jó kis vizsgái a barátnődnek, alvás nélkül. Én egyszer mentem úgy vizsgázni, hogy éjjel 3-ig tanultam és Dani lázát csillapítottam, kb. 4 órakor aludtam el, 6-kor csörgött az óra. Hát a vizsgalapomra egyetlen mondatot írtam, és nem vagyok biztos benne, hogy az egyáltalán jó volt :? Aztán legközelebb 3-ast kaptam.
Azért ma 4 órakor elvitte apukám Danit egy kicsit játszóterezni, meg át hozzájuk (itt laknak a szomszéd lépcsőházban :roll: ). Holnap már ovi lesz, remélem Dominik bírni fogja a járókában a nap nagy részét. Irtó lelkiismeretfurdalásom van, hogy szegényt állandóan a járóka fogságára bízom, de még mindig jobb, mintha valami baja lenne, ahogy mászkál összevissza, amíg én írom a dolimat.
Most azon gondolkodom, hogy aludjak, vagy dogát írjak. De valahogy az ágy jobban vonz :shock:

dadomi

Hali!
Hétfőn mentünk! :lol: (Megyünk.)
Dadominak jó szakdogaírást, sok türelmet, minden elismerésem így, 2 gyerek mellett. nekem csak hanna volt, ő is elég volt, de segítségem is volt sok. Így is elegem volt...
Cseriani, aranyosak a cipőcskék!
Mindenkinek üdv, most csak ennyi, mert kipurcantott a készülődés. 9-én vasárnap jövünk haza, könyörtelenül visszaolvasok!
:twisted:
Cseriani, ha el tudunk menni a győri állatkertbe, mesélek külön neked!:wink:
Vigyázzatok magatokra!
Vendég

csajok szorítsatok,10-re megyünk az oviba. Haza majd anyu hozza délben-ő az ovival szemben dolgozik a polg.hivatalban...
Már beszél róla az uraság,várja..hát,kiváncsi vagyok :shock:
Majd jövök élménybeszámolni :wink:
Hétvégén ki akarunk menni a szőlőbe,kicsit rendet tenni,de hát ilyen ...időt. Tegnap meg,mire jó idő lett,már nem volt értelme kimenni :evil:
Mettszeni még korai kicsit,de van más dolog is :?
Meg hát ugye a gyerekek nagyon élvezték volna-Kristóf nagyon szeret kinnt lenni :D
Íme:(ez egy tavalyi kép) Kép
Vendég

Cseriani! Biztos hamar megszokja majd Kristóf a jó gyerektársaságot, de azért kíváncsi vagyok az első nap végén mit mond, ill. mondasz! Majd oszd meg velünk!!!

Kép
timesz

Igazi kis kertésznek tűnik a fiúcska a képen. Munkálkodni is segít néha???

Kép
timesz

Csajok nem tudjátok véletlenül, hogy Szekszárdon van-e antikvárium?
Vendég

devcsa sajnos nem tudom... :(
Pécsen van egy nagyon jó,azt tudom :?
De ez nem sokat segít rajtad :?
Vendég

Cseriani! Annyira jó ez a kép, Kristóf is, meg a háttér is! :lol: Szerintem már egyébként nyugodtan lehet metszeni, legalábbis a párom majdnem kész van már a szőlőmetszéssel - a lekötéssel még nem, az még várhat. Anyósoméknál a gyümölcsfák metszését is majdnem befejezte már. Nagy szőlész-borász a drágám :? Lassan hazaér az ovis nagyfiad, kíváncsi vagyok, hogy mit mesél majd! :lol:

Devcsa! Sajna ebben én sem tudok segíteni. Esetleg a tudakozót próbáld meg, hátha ők tudnak segíteni, ha más nem egy telefonszámmal, de elvileg ők címet is tudnak. Más ötletem nincs. :(

Dominikom annyira édes tud lenni, egyik nap az autós hordozójába fektettük Dani babáját és ringattuk, én énekeltem a Tente babát, erre ő is ringatta a hordozót, és mondta, hogy tente-tente, meg azóta is nagyon élvezi ezt a játékot :lol: :lol: :lol: 14 hónapos gyereknek mennyi esze van már! :lol:

dadomi

Cseriani, mi újság ovi ügyben?????

Megkaptam a nyuszikat, és Olivér majd megköszöni a kis menyemnek egy nagy cuppanós puszival !!! :oops:

Kép
timesz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?