Új privát üzeneted érkezett!

Ancsa!

Basszus!De bunkó vagyok!
Most nézem én is.....bocsika :oops:

Rékának boldog hónapfordulót!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Köszönjük szépen!4 hónapos nagylányok lettünk.

Kép

Kép
ancsa03

Bocs, hogy úgy eltűntem az utóbbi napokban, de tetőzik a szopihiszti. :(
A mai napunk katasztrofális volt. A kiscsaj ébredéskor szépen eszik, de amint nem dől a szájába nem hajlandó vele tovább foglalkozni. Utána 1-1,5 órát kedélyesen elvan, aztán kezdi keresni a kajcsit, de hiába teszem cicire (mindegy melyikre, mindegy milyen pózban) nem hajlandó szopizni, csak ordít. Úgyhogy elringatom, szerencsére elalszik. Kb. fél órára. Akkor felébred, újra szopizik (már amennyit), és így tovább. Ma (a délelőtti 2 órás szunyát leszámítva) ebből kifolyólag alig aludt, én teljesen kikészültem estére, persze tejem is alig volt.
Fürdés után óriási ordítást követően nagy nehezen sikerült annyira lenyugtatni, hogy szopizzon kicsit, és persze egyből el is aludt rajta.
Kíváncsi vagyok mikor kel enni, meg hányszor, bár eddig éjjel szerencsére nem volt üvöltözés.
Hétfőig kapott haladékot a kiscsaj.
Ha addig nem sikerül vmi tűrhető állapotokat kialakítani, akkor feladom.
Annyira de annyira elfáradtam, az elmúlt 11 hétben nem volt olyan hét, amikor ne lett volna vmi gond a szopival.
És persze ingerült vagyok, fáradt vagyok, szegény Sebi se érti, miért mindig ő issza meg a levét.
Most szerencsére anyuéknál van, holnap meg anyóséknál lesz, úgyhogy hétvégén legalább ő jól érzi majd magát.
Bár nagyon hiányzik, alig tudok vele foglalkozni, és persze akkor is azon jár az eszem, hogy vajon Csilla mit fog művelni a köv. szopinál.

Bocs, hogy most nem reagálok senkinek, megyek aludni.

Kép
Kép
Kép
cas

Réka :)
nagyon meg tudlak érteni a pocifájással kapcsolatban. Juli is hangelmenésig tartó üvöltéseket produkált anno minden nap 3 és fél hós koráig. Pláne első gyerek révén különösen meg voltam ijedve ettől. Legtöbbször együtt bőgtünk. Szóval küldök neked sok +++++ energiát. :D

Dominika :)
hát a kilókkal én is így vagyok most. 171 centi vagyok, ehhez már csak 57-58 kiló (kb. az egyetem elején voltam utoljára ennyi :P ). Pedig sztem rengeteget eszem, de már akkor is kb. 4 kilóval vagyok könnyebb, mint amivel a terhességet kezdtem. Kezdenek lötyögni a nadrágjaim... :roll:

Edith :)
Merre laktok Erdélyben? Mi minden évben járunk Csíkszentdomokosra a barátainkhoz, meg már párszor körbejártuk. Milyen idő van nálatok most? Múlik már a tél?

Cas :)
hihetetlen, mintha én írtam volna... :? Nálunk szombat-vasárnap volt olyan, hogy azt mondtam - sokadjára és nagy kiborulások közepette - hogy feladom, nem bírom tovább, mert 3 hós korára már azért össze kellett volna hogy szokjunk és neki is bele kellene jönni a szopiba, holott ugyanaz a helyzet mint nálatok... :? Sosem ment jól, szerintem már nem is sztrájk, ami nálunk folyik (mert az időszakos), de nálunk folyamatosan, minden szopinál van.
A tejjel én is hasonlóan érzek ilyen napokon, de aztán meg ha vlenül van egy jobb nap, hipp-hopp sokkal többet szopizik Sára. Szóval végül én úgy látom, nem a tejci kevesebb ilyenkor, hanem olyan szörnyű technikával eszik, hogy mindig bennemarad egy csomó.
Én pl. - minden elvemmel ellentétben - muszáj vagyok méricskélni Sárát, mert ő következetesen kb. 20-30 g-okat eszik és nem hagyhatom, hogy kb. kétóránként ennyit egyen, mert záros időn belül kiszáradna. :? Szóval van olyan nap amikor az előző naphoz képest két-három decivel többet eszik - és nem gondolnám, h a tejtermelésben - inkább a szopimunkában - van ilyen változás.
Meg mindig azon gondolkodom, mi a csudától nő Sára, mert napi 600 g-tól még sosem evett többet. Ilyenkor mindig azzal bíztatom magam, hogy még egy kiscsecsemő sem akart éhen halni önszántából. Ha egy nap nagyon vacak szopiilag, lesz majd egy jobb, amikor pótol. Szerinted?
Nagy-nagy kitartást Nektek! Én még reménykedem benne, hogy nekünk is összejöhet... Ilyenkor mindig összekaparom magam és újrakezdem az energiamaradványaim felhasználását. :wink:
Julcsi egyébként nálunk is nagyon sokat nagymamázik. Szegénykém, ilyenkor legalább játszanak vele... Nálunk még az vált be, hogy pl. fest vagy gyurmázik, amíg mi a szopival küzdünk.
Régebben ilyenkor még tudtam neki mesélni, meg mondókázni, de most már nekem is minden energiám arra megy rá, hogy Sára valamennyire is egyen (lehetőleg tök csöndben) :?
Bocsi, h ilyen hosszú voltam, csak jó azért egymással megosztani a dolgokat, ha már ilyen vacakul mennek... :wink:

Kia :)
Bírom ezt az ágyvándorlást! És képzeld, tegnap mi is átaludtuk az éjszakát (pont 11-től 5-ig). Persze lehet, h Sára próbálkozott :roll: , de én teljesen beájultam este és gondolom ágyút lehetett volna sütögetni a fülem mellett... Lehet, h ez a titka az éjszaka átalvásnak? :lol:

Ancsa :)
Isten éltesse a kisasszonykádat! :D

KM

Kép
Kép
kismok

Jó reggelt!
Még sehol senki???

A drágalátos szeles időnek köszönhetően szuper éjszakám volt: Sára 6x ébredt. :shock:
És már végleg fenn van 7 órától. Meg persze Juli is.
Nem vagyok ám álmos.... 8) :lol:
KM

Kép
Kép
kismok

Szziasztok!

Köszönöm az együttérzést és a küldött energiákat!!!

Egy gyors kérdés. Valahogy elnéztem (illetve Csongor is többet eszik pár napja), de el fog fogyni a tápszerünk, fel lehet ezt ügyeleten iratni? Kicsit betojtam.

A szopisoknak kitartás amíg bírják!!!

Puszi

Kép
solymosy

Vagy nincs valakinek feleslegbe egy Milupa Aptamil HA Pev tápszere? Elszaladnánk érte, ha van. Kedden úgy is megyünk orvoshoz a 2 hós vizsgálatra és addig kitarana, viszont ha ma nem lesz, holnap már nem tud mit tízóraizni.

Köszi

Kép
solymosy

Réka
Kunyeráld ki a gyógyszertárban, ahol venni szoktad, hogy adjanak most egyet recept nélkül, és kedden viszed a receptet.
Nálunk (ha volt nekik) akkor adtak.
De lehet, hogy az ügyeletes orvos is simán felírja...

Kismok
Csilla csak kétszer kelt, viszont 5-kor már nem akart visszaaludni. :?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok!

Írtam Gem-nek egy sms-t, mert már kezdtem aggódni. És hát tényleg nem volt minden rendben Velük. Majd elmondja, ha szeretné. Küldjünk Neki sok-sok + energiát, erőt, kitartást!
Jövő héten jelentkezik.

Annyira sajnálom, hogy nem nagyon akar senkinél rendeződni ez a szopi-dolog. Nektek is kitartást kívánok.

Dominika, Kismok
Én is 171 cm vagyok, de tuti hogy 75 kg-nál több. :oops: :twisted: Pontosan nem tudom, majd 10-én a doki megmér. Akkor megyünk a 6 hetes kontrollra.
Hogy csináljátok? Így is alig tudok mit enni, hátha még diétáznék...
De most a Csajom a legfontosabb, és hogy anyatejet kapjon amíg lehet.

Réka
Itt Íro-ban is van Milupa Aptamil, nekünk is az van itthon vész esetére. (14 € volt egy doboz -és itt nem írják fel receptre)
Olvasom, hogy kaptatok görcsoldót. (most a Grpipe Water-rel kísérletezünk) Lehet nekünk is az kellene, mert nagyon nyög, morog, erőlködik. Van, hogy álmában is, és nem ébred fel, csak mi! :twisted: Viszont nem sír a pocija miatt. Csak este hangoskodik, mikor már elfárad, vagy ha éhes. Akkor aztán nagyon tudja mondani. :)

A Babákat nem lehet eleget dícsérni - gyönyörűűűek mind!

Domidina
Érdekes, amit a kendőről írtál. Pont most gondolkodtam rajta, hogy beszerzek egyet, de ahogy olvastam a véleményedet, inkább nem kérek belőle.

És egy kép búcsúzóul, mert ébredezik! :)

Kép

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Visszaolvastam amíg bírtam. :oops:
Előszőr is Gemnek küldünk nagyon sok + energiát.
Múltkor én is írtam, hogy rég láttan, de mivel sem az iwiw-en nincs az ismerőseim között és az e-mail címét sem tudom nem tudtam írni neki.
Mi kopogjam le kop-kop-kop még nem érezzük a szelet, még nem nyekereg. De ami késik nem múlik. :? most mi 1 hét alatt 230 grammot híztunk. Ez a múltheti 60 grammos fogyáshoz képest rengeteg. Tuti van valami az oltásba amitől étvágytalanabb volt. Nekem bedurrant a jobb mellem csüt. éjszaka nem aludtam semmit mintha 1000 tű szúrta volna. Lefejtem a teje, de nem sokkal lett jobb. Este langyos zuhannyal megmaszíroztam azóta elviselhető. :?
Mennem kell mert a kiscsaj álmába bekakilt és most felébredt rá. :lol:

drumka

Kriszti!

Fő a szopi, addig nincs fogyi! Rajtam is van felesleg bőven, de majd leadom. Egyébként alig eszek és régen arról voltam híres, hogy semmitől sem híztam!
Napsugár nagyon sokat nőtt!!!
És milyen szééép....

Réka!

Gyógyszertárban némi kunyerálásra teli árban adnak, VISZONT! a Brendonban is lehet HA-s tápszereket kapni! :shock:
Csak azt nem értem, hogy akkor a gytárban mért kell nyalizni érte??!!
Persze a tápszer mindig hétvégén vagy ünnepnapon fogy el....de már én is többet váltok ki egyszerre.

Cas!

Nagyon-nagyon sajnálom, hogy nem normalizálódik a helyzet! :cry:
Csodálom, hogy eddig egyáltalán kitartottál!!!!
Egy ideges anyuka egyik gyereknek sem tesz jót, lehet, hogy tényleg valami mást kell kitalálni, még ha ellenzed is.
És pihenned is kéne már!
Tudom, hogy ellenkezik elveiddel, de lehet, hogy elő kéne venni azt a fránya üveget?

Kismok!

Sajnálom, hogy ilyen sz..r éjszakátok volt! :cry:

Kép

Kép

Kép

dominika1

sziasztok!
Megjöttünk, de már nem is panaszkodok, mert látom, hogy mindenkinek megvan a maga keresztje :)
Kismok :D
Jéééé, ránk találtál?? de jóóóó! szia :wink: Az már nem annyira, hogy Sára nem feltétlen egy minta baba, nagyon sok energiát kívánok Nektek!
Cas :D
Sajnálom! de legalább vannak nagyik, akik segítenek! Tudom, hogy neked ez nem vigasz, de tényleg próbálj meg minél többet pihizni!
Gem :D
Remélem, hogy nincs nagy baj (nem olvastam vissza, csak ezt az oldalt), s hamarosan jelentkezel! :roll: A lányok adjanak Neked/Nektek jó sok energiát! (Tudom, hogy könnyű pofázni :oops: )
Réka :D
Remélem, hogy azóta van tápi utánpótlás! s ahogy a hozzászólásokat nézem, arra következtetek, hogy Csongor hasfájós :roll: Sajnálom, s kívánom, hogy mielőbb maradjon abba, hogy ne szenvedjen a kisbogár!
Utólag is boldog hófordulót a legidősebb (remélem, hogy jól tudom) topik babának!
Kriszti :D
Nagyon szép Napsi baba!
Ezek szerint Nektek bőven van tejcsitek :wink: külön gratulálok!!
Hogy vagytok??? Összeszoktatok már? Apácska??
Dominika :D
Mi kaptunk aiba kengurut, de nagyon furán érzem őt benne :roll: ezt nem tudom másképpen fogalmazni :oops: eszi a szélét, s nem úgy láttam, hogy nagyon szeretné...de persze jó, mert van mellette két szabad kéz :wink: mi Chicco-t kaptunk, úgy tűnik, hogy ez mínőségi...ha esetleg tudtam segíteni :roll:

Sikeresen elintéztük az anyakönyvi kivonatát, s persze kapott útlevelet is a Drága. Most már hivatalosan is magyar állampolgár...nem volt egyszerű, de sikerült. Viszont mivel ezzel kellett minden nap keresztülmenni a városon, ezért anyuékon nem tudtam úgy/annyit segíteni, mint szerettem volna. Nagyobb kupi maradt utánunk, mint volt :oops: Közben párom, s az anyukám lebetegedett, aput csak hétfőn engedték ki péntek helyett, szóval volt elég....tegnap szopi után farmerben aludtam el, ahogy voltam :oops: A repülőn nagyon jól viselkedett Marcus, egy igazi TündérHerceg. Visszafelé végig aludt...s még egy: egy teljes hétig nem méricskéltem, mert nem volt nagyon hol, s így is átaludta otthon az éjszakákat :lol: itt már ébredt a szokásos hajnali 4 órakor :? de már itthon sem mérem minden kaja előtt/után :lol:

Bocsi akikhez nem "szóltam", de tényleg csak ezt az oldalt volt időm átfutni...igyekszem behozni magam :oops:

Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Köszi a biztatást mindenkinek, ma egész jó napunk volt! Nem maceráltam annyit a cicivel, így sokkal kevesebb ordítás volt belőle, és éhen se maradt a kiscsaj. :)

Gem
Remélem mihamarabb rendeződnek nálatok a dolgok, akármi is a baj! Küldök sok-sok pozitív energiát!

Titti
Napsi gyönyörűűűű!!! :)

Drumka
Drukkolok, hogy gyorsan helyrejöjjön a cicid. én aztán tudom, milyen szar neked. :(

Krisz
Hát pontosan az üvegre gondoltam én is, hogy hétfőig a haladék! Aztán ha addig se jutunk egymással dűlőre, akkor lefejem ami van, és jöhet a cumisüveg! (CSak sajnos én nem nagyon tudok fejni, vhogy nem indul be tőle a tejleadás, aminek gyors apadás és tápi a vége... Sebinél már végigcsináltam egyszer.)

Szilvi
Üdv újra itt!
Milyen volt itthon? Hoztatok egy kis jóidőt! :)
A nagyik pedig tényleg aranyat érnek, így ma egész nyugis napom volt, tudtam pihenni! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi :D
nagyon ügyik voltatok a nagy utazással! Nem minden két és fél hónapos mondhatja el magáról, hogy már repült. :D
Apukád hogy érzi magát?

Cas :D
na, de jó! Nekünk a mai volt az eddigi legpocsékabb nap! :? Alig evett és összesen nem aludt egy órát ma...

Tittina :D
Gyönyörű a kis Napsi! Nem is tudtam, hogy ti meg Íro-ban éltek. :D

Kép
Kép
kismok

nekünk van itthon HAs tápink, egy doboz bontatlan, igaz beba HA start + de én szívesen odaadom, ha még nem sikerült szerezni, mert nekem van még egy fél doboz és az elég egy hétig.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Megvan a tápszer. Úgy csináltuk ahogy Cas és Kriszta írta. Kunyeráltam, illetve annyira nem is kellett, mert jól ismernek a gyógyszertárban. Ez valahogy eszembe sem jutott. Köszi az ötletet, mostmár nyugodt vagyok.

Ma nagyon nehéz délelőttünk volt, szerintem a szél miatt. Nagy nehezen elaludt 2 körül, de folyamatosan nyög. Egyedül a legnagyobb szélviharban volt a legmélyebb álomban (nálunk állítólag 140 km/h-s szél volt itt Csepel és környékén). Nekünk elvitte a kukánkat és felborította, így az egész kert tele volt a kuka tartalmával. Úgy néztünk ki utána, mint egy szeméttelep!!!
Visszatérve Bucikára, Nekem mostmár tudom, hogy egy nagyon-nagyon érzékeny kisfiam van. Alapvetően érzékenyek a csecsemők, de rá valahogy fokozottabban igaz. Én is az voltam, hát valószinűleg örökölte tőlem.

Cas
Sajnálom a szopi dolgot, de szerintem is ha már úgy érzed a vége az energiádnak, ne csináld így tovább. Tudom nagyon nehéz feladni, főleg úgy hogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod, de csak arra gondolj, hogy pihenned kell neked is és a két gyerkőcnek is RÁD van a legnagyobb szüksége, hogy legyen erőd foglalkozni velük örömmel.
Majd írd meg hogy alakulnak a dolgok, de nagyon szurkolok neked is és sok energiát hozzá.

Gemnek szintén, bár nem tudom miért küldöm, de ha Titti így írja, biztos nem kis dolog. Gondolunk rád!

Ancsa
Köszönöm a felajánlást, de ahogy látod megoldódott. Azért nagyon jól esett és bevallom mivel tudom ti tápisak vagytok reggel kétségbeesésemben majdnem felhívtalak telefonon :) , hogy te biztos tudsz segíteni.

Én ma reggel sem tudtam fejni. Reggel óta csak a kezemben aludt és ahogy letettem a kiságyba felébredt. (bár hozzáteszem amíg világos van alig alszik a kiságyban, csak kb. 6 után tudom nagyon letenni, de a mai nap kiváltképpen katasztrófa volt).
Talán megszokhatta a babakocsit, mert minden nap sétálunk vele egy azon időben és sokat alszik benne kint az udvaron. Ettől függetlenül a reggeli első etetés után 7-8 körül hiába alszik el és teszem le, kb. 20 perc után felébred. Kicsit kivagyok, mert semmit nem tudok csinálni a következő etetésig, mert újra altatás, leteszem, felkel stb. És ez így megy egészen a du. 4 órási etetésig. Akkor aztán van egy nagyobb nyüglődés (bár pont ma cáfolt rá, mert egy barátnőnk ölében simán aludt 1 órát és olyan nyugodtan altatta el, ahogy én hetek óta nem). Este és éjszaka szerencsére semmi gond az elalvással. Lehet hogy ennek köze van a pocifájáshoz, csak reménykedem benne, mert akkor ha az elmúlik, ez is...

Szilvi
Üdv itthon nektek. Az nagyon jó hogy így viselte az utat, igazi kis ügyi babátok van.

Titti
Nagyon édes Napsi és tényleg olyan sokat változott az arca.

Én is teszek fel képeket. 7 és 8 hetesek. Az egyiken már nagyon felismertük a tükröt (nagyon szereti) és sokat dumál már, illetve mosolyog, a pocifájás ellenére is. Milyen csuda babám lenne anélkül, már mint a messisás várom, hogy elmúljon a dolog. Ha lenne centim, mint a katonáknak, mindig visszavágnám napról-napra, hogy egyel kevesebb hasfájós napunk van már.

Puszi,
Réka

Kép
solymosy

Akkor a képek (ja és van köztük még 6 hetes is):

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
solymosy

Cas!

Sajnos a fejés miatt tényleg csökken a tejmennyiség... :cry: már nekem is érezhetően kevesebb, dehát ameddig van, annak is örülök.
És vígasztaljon az, hogy tényleg MINDENT megtettél.
De nagyon drukkolok, hogy rendbe jöjjenek a dolgok...

Szilvi!

Maradok a kengurunál és pont a Chicco-t szemeltem ki. Vagyis másmilyet is kinéztem, de az hulladrága.
én a fiamat végig kenguruztam és nagyon bejött. Köszike a tanácsot!

Réka!

Örülök, hogy megoldódott a tápikérdés.
Csongor mennyit nőtt!!!! :shock:
Rohamosan öregszenek a gyerekek... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Réka:Én nem ajánlottam fel semmit,Mert mi bukós tápit iszunk.Lehet,hogy keversz valakivel,de attól függetlenül nagyon szivesen segitettem volna.Nekünk Milupa Milumumil AR van.Szivesen segitek bármikor.
Nagyon cuki Csongor.

Cas:Örülök,hogy javult a helyzet.Minden elismerésem a tied,hogy igy küzdesz.azt hiszem én nagyon hamar feladtam a küzdelmet,és ahogy irtátok,a fejéstől meg egyre kevesebb lett,aztán meg semmi.Úgyhogy mi tápizunk.

Szilvi:Üdv újra közöttünk!!!!!

Na megyünk dolgozunk még a házon.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa
Igen, bocsi Nyafi írt.Meglehetősen szórakozott vagyok amióta ez a csöppség megvan :) .

Nyafi
Neked pedig írok ma privit!

Kriszta
Tényleg őrült tempóban nőnek. Az első két képen 6 hetes, az utolsókon 8, és micsoda különbség!!!

Fejés
Hát sajnos én is tudok csatlakozni, hogy akárhogy csinálod csökken. Szedem a MoreMilk Plus kapszulát amivel kicsit fent tudom tartani a mennyiséget, de már hol vagyunk az 50/50%-tól!
Én is csinálom amíg tudom, aztán meglátjuk meddig megy.
Ez van és ezt kell elfogadnom. Egy dolog biztos, hogy az ember tényleg csak arra gondoljon, ő mindent megtett.
Nekem egyébként is azt mondta egy barátnőm, hogy meglátom majd "Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond!". Szóval akkor még sehol sem tartunk, majd csak ezután kezdődik az életünk és annak legjava. :lol:

Kép
solymosy

Szia Cas!

Nagyjából ugyanezt éltük át egy héttel ezelőtt (tündér babócám most 10 és fél hetes). Néhány nagy korty tej, utána vígasztalhatatlan üvöltés, krokodilkönnyek és semmi hajlandóság további majszolásra. Néhány nap múlva odáig romlott a dolog, hogy a sírás során ívben megfeszült a háta, és fájdalmasan üvöltött, ilyenkor 30-50 grammnál többet nem volt hajlandó enni, azt is bő fél óra kínlódás árán.

Végül rájöttünk, hogy mindezt a légbuborékoknak "köszönhetjük". Meggyőződésem ellenére a patikában vettünk egy szert (nem tudom, ide lehet-e írni a nevét, de talán mindegy is, melyik volt) szélgörcs ellen, és két nap alatt rendbe jött. Persze amikor benne voltunk, nem volt egyértelmű, mi bántja, hogy tudunk segíteni neki (volt, hogy azt hittem, nekem nincs tejem, vagy valami miatt fáj a szája, azért nem tud szopizni).

Az a baj, hogy amit leírtál, egy kegyetlen ördögi kör: a gyakori (2 órán belüli) evéstől és a sírás során nyelt levegőtől tele lesz pici buborékokkal, ami fájdalmat okoz neki, ettől sír, amitől ismét levegőt nyel és a hasát is megfeszíti, ami szintén csak ront a helyzeten. És mivel szegényke éhes, újra túl korán eszik és kezdődik az egész elölről..... A szopizás után a babóca megnyugvásával/elalvásával a buborékok mozgása is csökken, amit az első néhány korty tej újra elindít, ettől kezdett el (legalábbis nálunk) néhány slukk után rettenetesen sírni.

A szoptatásról rengeteg infót a http://www.lll.hu/-n találsz, érdemes átolvasni, sok okosat írnak.
Remélem, tudtam segíteni.
d0r0ttya

Sziasztok!
Látom mindenkinek megvannak a napi gondjai, nálunk éppen az evészet megy kicsit döcögősen, de a védőoltásoknak tudom be...csüt. kapott mindkét combijába, de jól viselte, csak egy kis hőemelkedés volt estére.
Mindenkinek kitartást, Cas ne bánkódj a cumisüveg miatt, te is nyugodtabb leszel, hidd el! :)
Szilvi ügyesek vagytok a repüléssel, le a kalappal, sokszor még a felnőttek is nyűgösen tűrik, ügyi a babókád :) ráadásul vagy 5 óra, ha jól emlékszem :)
Mennem kell, majd jövök! Kép Kép

Kép
kkriszti77

Kép

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Kriszti, nagyon aranyos Bence! Remélem, megjavul az evőkéje, illetve remélem, hogy tényleg az oltások miatt volt a döcögősség! :)

Réka, Csongor is tündéri. :) Jó, hoyg kiadták a tápit. Egyszer nekem sikerült ugyanígy gyógyszert venni Krisztának. Csak hétfőtől adhattak volna ingyenesen gyógyszert, de kiadták szombaton. A receptet meg csak hétfőn vezették ők be. Az ilyesmi azért szerintem sokszor csak jóindulat kérdése.

Szilvi, örülök, hoyg szerencsésen hazaérkeztetek! :) Marci nagyon ügyes, hyog olyan jól viselte a repülést! :) Én még sosem ültem repülőn. :P

Cas, mint már többen is írták, ne bánkódj amiatt, hoyg cumisüveget kelle elővenned. Tudom, hoyg mit érzel: csalódottság, hoyg most sem ment, lelkiismeretfurdallás, szomorúság, meg minden - én is átmentem ezen, csak sokkal korábban, de hidd el, Csillának és Sebinek is jobb egy nyugodt, kiegyensúlyozott, mosolygós anyuka, mint egy örökké ideges, sírós paramami. :)
Azért remélem, hogy hátha mégiscsak meggondolta magát Csilla a hétvégén és megijedt az ultimátumtól, mára pedig már simán megy a szopi. :) Tudom, nem vigasztal az, hyog másoknál hoyg van, de nézd, nálunk is van szopi meg cumisüveg is és azt mondhatom, hoyg tejem is van bőven. Sőt, pár napja elővettem ismét a játszócumit, hogy ne kelljen mindig a mellemen elaludnia. Főleg azért, mert nincs mindig szüksége tejcsire és az folyik, ha akarja, ha nem. :D
Nem így képzeltem én sem, de most sokkal jobb minden, mint amikor nagy kínok között szoptattam, én is nyugodtabb vagyok, és Krisztára is több, tartalmasabb időm jut. Szóval, fel a fejjel! :)

Fejés: Csodálkozom, hoyg mindenki apadást észlelt a fejés óta. Nem tudom, de nekem úgy veszem észre, hoyg azóta ismét jól van tejem. Illetve nemcsak veszem észre, hanem így van. Boróka ugye szopizik a bal mellből, üvegből pedig kb. 100-150 ml-t eszik meg 1 nap. Ezt általában este, de sokszor ébredős éjszaka után délelőtt is kínálom lefejt tejjel, hoyg egy picit pihenjen az állandóan igénybe vett bimbóm. És ezenkívül minden nap lefagyasztok 2-3,5 dl tejcsit. :shock: Ennyi még az elején sem volt. Most azt csinálom még, hogy amikor üvegből kell ennie, előveszem a fagyóból a januári tejcsiket, hogy lassan kezdjenek fogyni és a frissebbek maradjanak tovább.
Igaz, hoyg én kézzel fejek. Nekem csak ez jött be. Pedig van kézi és elektromos mellszívóm is. Az elektromost használtam az utóbbi napokban, és mire már megszoktam az erősségét észrevettem, hoyg teljesen belilult tőle a bimbóm. Úgyhogy maradok a jól bevált tízujjas "mellszívónál". Igaz, egy cserélhető derék olyakor jól jönne! :wink:
Én gondolom, azért nem apad a tejem, mivel kézzel állandóan masszírozom a melleket, illetve amikor a bimbót nyomogatom, az olyan, mintha a baba szopizna, nem csak simán a vákuum miatt folyika tej. Különben van úgy, hoyg beindula tej és akkor csöpög magától, csak alája kell tennem a poharakat (persze, ilyenkor is segítem kézzel), és akkor egy idő után elcsendesedik, nyomogatásra is csak cseppenként folyik vagy nagyon vékony sugárban préselődik ki, de nem szabad abbahagyni, mert pár perc után ismét beindul.
Időigényesebb, az igaz, de azért nem vészes. 10-15 perc alatt ált. végzek két mellel. Ha csak az egyik van, még hamarabb.

Kismok, Marosvásárhelyen élünk, illetve rögtön mellette egy nagyközségben. :) Csíkszentdomokoson jártam többször, nekünk is van ott egy ismerős család, de már rég nem voltam ott. :)
itt nálunk nincsenek olyan telek, mint pl. Domokoson, úgyhogy, remélem, bátran kijelenthetem, hoyg véget ért a tél. Most hideg van, mert pár napja itt is szörnyen fújt a szél meg esett/esik az eső, de voltak már nagyon szép tavaszi napok is. :)

Bocs', ha valakihez nem "szóltam". :oops: Most már mennem kell. Szép napot, kellemes hetet mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Azt még elfelejtettem írni, hoyg az este mértük a csajszit és így, 8 hetesen kereken 5500 g volt. 6 hetesen 5050 volt, úgyhogy 2 hét alatt 450 g-ot hízott. És gondolom, hyog ez a szám válasz az újonnan felmerülő kérdésemre: vajon eszik-e eleget? :oops:
Mert amikor láttam, hoyg miylen sokat fagyasztok le és csak 1 üvegnyit eszik meg a szopizáson kívül egy nap alatt, már kezdtem aggódni. De aztán nyugtatgattam magam, hoyg ha éhes lenne, akkor sírna, nem aludna napközben is 3 órákat és főleg nem gyarapodna ilyen jól. Ugye?
Boróka 3850 g-mal született, kb. 3700-ra esett vissza, úgyhogy 2 hónap alatt mintegy 1800 g-ot hízott, ami szerintem tök normális érték. :roll: :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith!

Még kérded???? :lol: :lol: :lol:
Tökéletes 2 hét alatt 450 grammot hízni!!!

Nekem a fejés tényleg nem jött be kézzel, csak géppel. És nagyon ingadozik a mennyiség.

Kismok!

Sárának boldog 3. hónapfordulót!

Cas!

Minden okés???

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy "örültök" nekünk! Köszönjük :wink:

Nagyon tündéri Csongor Baba, nekünk is van ilyen szőnyegünk, s Marci is imádja magát a tükörben nézegetni :lol:
Barátnődnek igaza volt :wink: de a nagy gyerek is hatalmas öröm ám :lol:

Kriszti :D
Bence is nagyon szép babóca, s jó nagyok vagytok már ti is, ne aggódj a kajcsi miatt, biztos, hogy helyrerázódik minden hamarosan! Milyen az új otthon?? Megszoktátok már?

Edit :D
Egészen más "hangvitelű" a hozzászólásod már, látszik, hogy végre minden a helyére került nálatok is, s már megint az a nyugodt anyuci vagy, mint voltál :wink:
Repülés - majd szervezünk egy baba/mamatalit itt nálunk egyszer, s akkor repülhetsz :wink: 8)
Igaz csajszik???

Mi - az otthon doktornénink tanácsára - tegnap kipróbáltuk az almalevet, fele forralt víz, fele almalé - s úgy tünt izlik neki. Van tejem, de a kajcsik között szeretnék neki inni adni, de a teát nagyon ritkán fogadja el, s azt is csak cukorral, így gondoltam megpróbálom.....terveim szerint négy hós korától próbálunk majd új ízeket "falatozni is". Természetesen az anyatej marad :roll:
két hét alatt "csak" 150 grammot hízott, tegnap fürcsi előtt mértük, s 6440gramm volt, ami nagyon jó, de az eddigi növekedési ütem fele sincs :wink:
Kristófról akartam még dicsekedni, hogy egyre gondoskodóbb az öcsikével 8) 8) csütörtökön elmentünk a Tesco-ba, s anyuval, s Kristóffal hagytam Marcust...Anyunál sírt, még Kristóf egy órát sétált vele, s egy hangja sem volt :lol: :lol: azóta is bátran felkapja, beszél hozzá,,...nagyon jó dolog :lol: :lol:

Na mentem, :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

tényleg...
Kismok :D
Isten éltesse Sára Babát a negyedéves "szülinapja" alkalmából!!
Apu, sokkal jobban volt, hogy otthon voltunk, köszi érdeklődésed!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Domi is imádja a bratyóját! Képesek hosszú percekig csak "dumálni"!!!
Biztosan tudja Marcus is, hogy Kristóf még gyermek (legalábbis nekünk biztosan)!
:lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a konstruktív ötleteket, meg az érdeklődést! Nagyon jól esik!!! :)
A helyzet talán javult picit, bár még nem tökéletes. :)
Egyelőre elhalasztottam minden "segédeszköz" bevezetését, mert alapvetően ügyes a csajszi, csak jól találjam ki, mikor éppen mire vágyik. :lol: (Altatásra, szórakoztatásra, cicire... :D)
És bízom benne, hogy csak átmeneti a probléma.
Persze a heti mérlegelésnél kiderül, ha nem gyarapszik rendesen, akkor nincs mese, tovább nem szórakozunk! :(

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Ez talán erőt ad: nálunk (lekopogom) 4 napja nincs kajahiszti!!!!!Nem tudom minek köszönhetem.....azóta alvás is van rendesen.
Talán mégis hasfájás volt csak rosszul ítéltem meg?! Nem tudom.
Bízom benne, hogy nálatok is rendbe jön!!!!
Drukk drukk!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Köszönjük a "szülinapi" jókívánságokat! :D

Cas :D Kriszta :D
nagyon örülök a jó hírnek, remélem most már így is marad! :D
Nálunk sajnos továbbra sem jó a helyzet és egyszerre nagyon kis adagokat eszik meg Sára, aztán persze sír és ellök, akkor is ha, emiatt a tej mondjuk épp a fülébe-nyakába folyik...
Nem tudom, lesz-e nálunk valaha is jobb a helyzet, mert már idestova 7 hete tart folyamatosan. De már nagyon unom, h egész nap etetek és sehová nem tudok elmenni se egyedül, se vele, mert félóránként meg kitalálja, hogy éhes...
Kíváncsi vagyok, mit mondanak holnap az uh-on... :roll:

Szilvi :D
nagyon aranyos Kristófod van. Olyan jó lehet nézni, hogy a kamaszodó nagyfiad hogy el tud játszani a picivel. :D
Én már alig várom, hogy Sárával papikat kanalazzunk. Csak nehogy nagyon ráfaragjak mint anno Julival... :roll: :wink:

nagyon jó kis súlyban van Boróka! :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Kismok
Boldog hófordulót este Sárának!
Majd írd meg holnap, hogy mi volt az UH-on.
Irigykedek a fogyás miatt. Én még akarok...

Neked és Cas-nak is kitartás a hiszti miatt.

Cas
Mi lett a haladékkal? Eredmény?

Levi egyre ügyesebb , már max. 5 perc alatt jóllakik :lol:
Tegnap esti mérés: 6870 gramm. :shock:
Pedig 3-4 óránként eszik.

Szilvi
Örülök, hogy jó volt az út és a kicsi is jól bírta.
Apukád hogy van?

Nagyon szépek a babák: Napsi, Csongor, Bence.

Edith remélem neked is javul a cicidolog (szép lett a vonalzód), mint Krisztának...
Nem jött vissza a hiszti?
Ha nem jött.. ne is jöjjön!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Hát Levimanónak is Boldog hófordulót kívánunk!Meg kell hagyni, jó súlyban van a kis díjbirkózó!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Sárának és Levinek boldog hófordulót!!!

Most nem nagyon tudok visszaolvasni csak gyorsan átfutottam amit írtatok.

Kérdés: Ti már túlvagytok az első oltáson. Kinek hogy sikerült? Láz miegymás?
Mennyi idő múlva jön a láz, ha jön? Úgy értem meddig kell figyelni? Pl. valahol azt olvastam, hogy kb. 5 óra múlva kell megnézni, ha akkor nem lázasodik be már nem is fog? Vagy nézzem egész éjjel, hátha.
Én hülye, ezt nem is kérdeztem a dokinál!

Egyébként Kriszta a szopihiszti nálunk is javult. Előfordul azért, de többnyire nyugodtan eszik. Tegnap mondjuk volt egy 5 órakor alig evett, talán 40-et és nem tudom mi volt akkor a baj. Mert amíg az ágyon várakozik én készülődök, addig nyugis, nézelődik, na amikor meg elkezdette enni, kezdődött az ordítás 45 percig. Ott már föladtam. De azóta se semmi.

Szóval most a szuri hatását figyelem....

Edina

KépKép
domidina

Kia :D
A kis Sárivalegyidős Levinek is boldog hófordulót kívánunk!

Dominida :D
sztem ezek az oltóanyagok már sokkal jobbak, mint még a két évvel ezelőttiek. Sáránál nem volt se hőemelkedés, se aluszékonyság. Talán annyi h következő nem elég nyűgös volt, de kitudja, azért volt-e, vagy csak úgy (S. egyébként is eléggé nyűgös típus). Szóval nem kell tőle félni.
Max a szurihelyre kenni egy kis SP54-krémet.

Kép
Kép
kismok

Edina!

Láz nagyon kevés esetben jelentkezik, ha eddig nem volt, mostmár nem lesz.
Nálunk egy mellékhatás volt: aluszékonyság (nem titkolom pont jól jött a kajahiszti közepén) :lol:
Más mellékhatásról nem tudok, a szuri helyét borogatni kell.
(ha a folyton rúgkapáló Lilit egyáltalán lehet borogatni)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Domidina!
Nálunk volt láz, illetve hőemelkedés, éjszakára fürdés előtt már picit melegnek éreztem, utána 38,1-et mértünk popsiban, kapott egy germicidet, és nem volt gond, de ugye mi egyszerre két szurit kaptunk, mindkét combba (ipv, és prevenar pluszban), délben kapta, ja és másnap estére is hőem. volt. Én úgy borogattam mindkét lábát, hogy odakötöttem neki ruhazsebkendővel 1 bevizezett papírzsepit, és úgy nézett ki, mint egy hajótörött kalóz :lol: :lol: :lol:

Kérdés: Mostanában egyre többször fordigatja a fejét jobbra-balra-oda-vissza gyorsan, mintha viszketne a tarkója, de közben hiába beszélünk neki, nem lát nem hall, csak forgatja a buksiját, ez normális?
Ja és tornáznunk kell, mert lusti kinyomni magát hason :roll:

Szilvi: Köszi a kérdést, már megszoktunk az új helyen, se perc alatt ment, muszáj volt, én már innen mentem szülni, gyorsan lezavartuk a költözést, már nem tudnám elképzelni a régi helyen :)
A jót könnyű megszokni, tudod... :lol:

Kép
kkriszti77

Kriszti! És megvakartátok? :D

Kép
nyafi

Nyafi!
:shock: :lol: :shock: :lol: :lol: :lol:
Sztem olyankor fárasztja magát, mert nem eléggé álmos még, de már aludna, vagy vmi ilyesmi, legközelebb lekamerázom, mert állati vicces olyankor, még a szemei is forognak, nemcsak a feje :lol: :lol: :lol:

Kép
kkriszti77

Kriszti!

Csak altatja magát valszeg!!! Ha viszketne nagyon, akkor azt erőteljesebben is jelezné.
Nyösszögni nem szokott??Vagy morogni?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Köszike, már tegnap elolvastam amit írtatok, csak a férjem elfoglalta a gépet és után ki is kapcsolta, uh. nem tudtam válaszolni.

De minden ok. volt, se láz, se borogatás. Meg sem látszik a helye. Ami talán az oltás számlájára írható, hogy 8-tól aludt reggel 4-ig. Igaz máskor is felkel 3 körül, így tovább húzta egy kicsit. Na meg most f8-kor sem evett sokat, pedig tej volt bőven, gondolhatjátok ennyi pihentetés után milyen kemények voltak a melleim. Próbáltam lefejni amit benthagyott, persze túl sokat nem sikerült, a fejővel nem igen jön ki, de azért valami mégis.

Persz este olyan nagyon fáradt és álmos volt. 5 kor megint csak keveset evett, volt egy kis sírás közben, aztán nem is aludt a fürdetésig. El is aludt a pelenkázón pár percre. Aztán nem kellett altatni egy pillanatot sem kaja után. De azóta is eszik, alszik.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Betegek vagyunk. :(
Tegnap du-tól folyik és dugul az orrom meg tüsszentek, illetve olyan "nagy" a fejem. azt hittem, valahol megfáztam, de az éjszaka arra ébredtem, hoyg Borónak is bedugult az orra és fulladozik. Kiszívtam porszívóval és már elég sok trutyi be volt oda sűrűsödve neki. Krisztának (még - kopp, kopp) semnmi baja, de a húgom ismét orrfolyásra panaszkodott a reggel. Úgyhogy mégiscsak valami vírus üthette fel a fejét. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Átfutottam az írásaitokat... most nincs sok időm, mindjárt ébred Boró enni. :)

Levinek és Sárának utólag Boldog Hófordulót! :)

Mára pedig Csongort illeti sok-sok puszi kéthónapossága alkalmából!!! :D (De nem én puszilgatom... :roll: )

Kia, Kriszta még hisztizget, termézsetesen, de valamicskét alakult, amióta itthon van. Azért mopst már nem merem Boróval egyedül hagyni, mert piszkálgatja, cumit dugna a szájába meg ilyenek. Érdekes módon, mielőtt elment ilyesmi nem volt és bár addig sen hagytam őket együtt felügyelet nélkül, azért nem féltem, hoyg bántaná. Most már nem bízom benne! :roll: :oops:

Hát valóban kis husi a lányom :D , dehát ez van. MAjd leadja, amikor elkezd futkározni. Kriszta egyéves kora óta 1 kilót, ha hízott, pedig azóta már lassan telik az év. :roll:
Husibaba:
Kép
Huncut szopizós:
Kép
Fülig érő ... mosoly:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szió!

gyönyörű a kis Boróka! :D
Én még nem is csináltam meztelenkedős képet Sáráról. Ma le is fényképezem... :D
Gyógyuljatok meg gyorsan. Sára már kétszer átesett ilyen náthás víruson (nővérkéje hozta haza neki a baba-klubból), de nagyon gyorsan átesett rajta. A tejci megteszi a hatását, meglátod... :wink:

Csongort Isten éltesse eme éltes kora alkalmából! :lol:

Mi ma voltunk Sárával uh-n és a jó hír az, hogy nem reflux okozza a szopigondokat. A rossz meg az, hogy szorosan záródik a nyelőcső gyormor feletti része, így az nem tudja olyan gyorsan elnyelni a tejcit, ahogy folyik. Ezért kell neki mindig abbahagyni az evést és ezért tud csak pici adagokat enni egyszerre. Szóval eben-guba... :?
Ez csak kinőhető, kezelni nem lehet. Azt mondta a dokinéni, 1 éves korára talán elmúlik... Csak addig én megőszülök az állandó etetéstől + hogy nem tudok sehová elmenni...
Na, mindegy, azért túléljük...
Gondolom...
:wink: :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Sedit: jobbulást Nektek, gyógyuljatok meg minél előbb!

Kérdés:
A dokim FLORAGYN-t javasolt a hüvelyflóra helyreállítására. Viszont végigjárattam az összes patikát, de sehol nem lehet kapni, és megrendelni sem tudják, egyszerűen nincs, nem gyártják, vagy mittudomén.

A neten is lehetne rendelni, de jelenleg most ott sem kapható.
Sokan dícsérték, hogy nagyon jó készítmény, a GYNOFLOR-hoz hasonlították. De úgy tudom ez csak receptre kapható.

Mit tudtok erről a termékről, illetve használ valaki közületek hüvelyflóra helyreállítására vagy fenntartására valamit?

Az előbb még akartam írni, hogy 4920 kg Lili, ami szerintem nem rossz ahhoz képest, hogy 2600-al jöttünk ki a korházból.

Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!

Csongornak bolgog 2 hónapos hófordulót...

Sárának,és Levinek igy utólag boldog 3 hónapos hófordulót...

Edit:Mielőbbi gyógyulást nektek.
Boróka fantasztikus kiscsajszi... :lol:

Kismok:Kitartás Sára etetésével kapcsolatban.

Nekünk is volt egy kis orrfolyásunk,de hálistennek pár nap alatt elmúlt.
Ma mi is megyünk méreckedni.Nagyon kiváncsi vagyok.

Jó hallani,hogy kezdenek helyreállni a szopigondok.

Kép

Kép
ancsa03

Edina!

Én használtam ilyen PH helyreállító kúpot kb 4-5 éve és bevált.

Ajánlják még a (ne akadj ki) natúr joghurtot is. :oops:
Ezt mondjuk még én se mertem kipróbálni. Úgy ajánlják, hogy a natúr joghurtba kell a tampot picit beáztatni s utána felhelyezni.
Mielőtt kipróbálnád, azért egyeztess egy dokival is.Ha mered...

Edith!

Jobbulást nektek!

Kismok!

Örülök, hogy nincs nagyobb gond, és sok-sok kitartást!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta: Én is használnám mert jókat írtak róla, csak hát nem lehet kapni....

KépKép
domidina

Ja és ez a joghurtos dolog, hát elég megmosolyogtató :lol: :lol: Talán ezt kihasznám...

KépKép
domidina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?