Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni, hogy hová lehet babát vinni télen uszodába? Kecskemétiek vagyunk, a szüleink szegediek, az itteni uszoda egy ideig szünetel, gondoltam, ha hazalátogatunk elmennénk valahová. Mintha olvastam volna, hogy valaki jár babaúszásra... Vagy rosszul emlékszem?
Köszi a segítéséget:
Helga

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Lotti agresszor lett. Ma amikor elfogyott a Danonino (ma evett először), rámütött. Hát, egészen meglepett vele. Meg egyáltalán ha nem úgy van valami, ahogy ő eképzelte, csapkod, dühöng, sír. Mit tegyek?

Gabi3! Hát én nagyon szeretnék legközelebb gátvédelemmel szülni, persze tudom, ez nem mindig lehetséges. Lotti is jött mint atom (pedig kicsi feje vol), mégis a mély varrrataim 8 hónapig érzékenyek voltak. De szerintem repedni rosszabb lehet, mint ha vágnak.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kriszti! Sok boldog szülinapot Gergőnek!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ma egy kicsit darabos vagyok.

Zsófi! Én 3 ágyasban voltam, mindenem elfért, úgy hogy minden nap küldtem haza valamit.
A 6. napon távoztunk, de én prof. vizittel nem is találkoztam. Ja, a védőnővel is csak hazaindulás előtt 5 perccel. Ünnep volt, ugyebár.
Daru hozzám is bejött minden nap, vasárnap is, civilben!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok,
Emesu,
a profilidban lévő mél címre, küldtem egy levelet a klubbal kapcsolatban.

Mi jól vagyunk, tök jó volt a hétvége, csak rövid volt.

Gabi3,
a melltartókat elrejtettem vhova, holnap még megpróbálom kitúrni. Mostanában mindent úgy elteszek, hogy egyik nap még a kezemben, másik nap újat kell venni, iszonyú feledékeny vagyok, és fogalmam sincs mit csinál a bal kezem, miközben a jobbal épp pakolok. Azért próbálkozom.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Lányok! Köszi a sok-sok véleményt a gáttal kapcsolatban. Egy ismerősömmel találkoztam az egyik nap és ő említette, hogy a 2. gyerekét védelemmel szülte és inkább vágták volna. Mert elég súlyos inkontinenciája lett. Aztán gondolkodtam, és arra jutottam, miután elég sok szakirodalmat átböngésztem, hogy az inkontinenciája inkább a szüléstől lett, sem minthogy a védelem miatt. A másik, amiben Ninának igaza van, hogy a kitolás során dől el, hogy vágnak vagy sem. Az inkonti..., meg az izmok ellazulásától is lehet. Edzeni kell rá és kész. A védőnőm is az mondta, hogy eddig aki gátvédelemmel szült senki sem panaszkodott, hogy rosszul járt volna.

Kriszti: Boldog szülinapot Gergőnek!

Ágci: Egyszer csak beleszoksz a tanításba, nem egyszerű dolog.

Melinda: Hagyd rá Lottira, mert csak a fejedre nő. Tudomást sem kell venni róla,ha erőszakoskodik. Legalábbis én így szoktam csinálni a Flóval. Néha sikerül néha nem. Most próbálgatja mit szabad és mit nem. Ez az időszak dönti el, hogy mit engedsz meg neki, addig megy el ameddig engeded. Vigáyzz vele. Nem lesz könnyű.

Gabi3
inecsg

Szia Kobudo!

Bemásolom neked ide, amit Zsófi írt nekem pár hete a babausziról:

1. Szombat, Ligetfürdő, télen Gomba.
Egy aranyos néni (Mucika néni) tartja, 8-10-ig van ott, ebben az időtartamban mehetsz, amikor jólesik, és bekapcsolódhatsz.

Előnye: Egyszerre kevés gyerek van, többet tud a babával foglalkozni.
Hátránya: Nem csak ti vagytok a vízben, azaz közel se steril.
Ára:Belépő neked, (550 Ft), meg Mucika néninek 300 Ft.

2. Szombat sportuszoda.
Erről nem tudok semmi közelebbit.
Ki kell nekünk is próbálni.

3. Vasárnap, Sportuszoda.
8- 3/4 9-ig tart, komplett foglalkozás, végig gyakorlatokkal. 1000 Ft, és többen is bemehetnek.
Nálunk volt úgy, hogy anyu+apu nézte, Tamás, Panka meg én a vízben voltunk. Így is annyit kellett fizetni.
Előnye: A kismedencét a babausziig zárva tartják, azaz teljesen tiszta a vize. Konkrét gyakorlatok vannak, nem unatkoztok.
Hátránya: Egy oktató van, és sok gyerek. Kevés idő jut egyre.
Csak októbertől májusig van, pedig az úszást nem szabadna félbehagyni.

Ha rám hallgatsz, akkor szeptemberben elkezded a sportusziban, nyárra meg már elég nagy a Ligethez.
Mi is így csináltuk. Három hónapos volt Panci, mikor elkezdtük, és nem egész öt hónapos mikor levették a sátrat, és átszoktunk a Gombára/Ligetre.
Ekkorra már semmi baja nem volt tőle.

Az úszáshoz kell egy gumibugyi, amit rákötsz a csupasz fenekére, és arra ráhúzol egy kis fürdőgatyót. (micimackóban lehet kapni, de a sportusziban helyben is).

Kati

Kati
katicabogár

Szijasztok!

Nóri! A Klinikán szerintem is a 3ágyas a jobb, bár ha nincs hely, akkor muszály elfogadni a 10ágyast. Magánszobát én sosem láttam, de nem mennék oda, mert olyan egyedül lehet az, aki oda fexik. Kár hogy nincs fizetös 3ágyas szoba.

Zsófi! Szép cipöket vettetek! Miért irigyeltek, amikor a Sikó bement hozzád a 10 ágyasba naponta többször? Gondolom más orvos is bement a szobába..

Kriszti Gergöje már 1 éves? Te jó ég! Boldog Szülinapot akkor!!!

Gabi3! Jó lenne ha nem vágnának gátat, de ha elkerülhetetlen, akkor vágjanak, inkább mint több helyen repedjen a gát. Könnyebb összevarrni egy db egyenes vágást, mint sok össze-vissza repedést. Persze én majd mondom a dokinak, hogy próbáljuk meg gátvédelemmel, de semmi gáz, ha vágni kell. Úgyis összeforr. Nekem varratszedés is volt, és ezzel együtt is azt mondom, hogy nem olyan vészesek a szülés utáni napok a gátsebbel együtt. Bár van akinek jobban fáj, én végig ülve szopattam az elsö naptól kezdve.

SZijasztok, Lara
lara

Lara: Igazából nekem sem volt olyan vészes, főleg,hogy varratszedésem sem volt,mert felszívódóval varrt a dokim. De ha lehet inkább most elkerülném. Persze, ha muszály én is ezen az állásponton vagyok, mint te. Meg különben is,ha a baba állapota megkívánja, akkor úgy is vágnak. Így volt a Flóval is. Első szülésnél sem mindig vágnak. A Sári elég nyitott gátvédelelem témában, a szülésznőm is ügyesen védte (amennyire lehetett)Flónál, ezért kellett csak kicsit vágni.

Flórának már gyógyul az álla. Reggel már vakargálta. Kicsit sikerült is lekaparni a hegről. Az egy kicsit vérzett is. Remélem kibírja,míg meggyógyul.

Gabi3
inecsg

Nina:Megtaláltam a Kismama archívumát, de nem nyit meg nekem semmit. Hogy lehet elővarázsolni belőle a cikket?

Gabi3
inecsg

Gabi3
Ráklikkelsz a témára, és mögötte fog megjelenni az eredeti lapon.
Nina
nina74

Gabi!
Örömmel olvasom, hogy Sári elég nyitott a gátvédelmes témában. És a testhelyzet megválasztásban? (Az otthonszüléses oldalakon mindenhol azt olvasom, hogy a gátvédelem csak akkor ok, ha olyan a szülési pozició, amiben nem a gátra nehezedik a súly/nyomás. Pl. négykézláb van az anyuka)

Zsófi!
A 10 ágyas szobában 10 gyerek is ott volt éjjel-nappal?

Tudom, hogy ez nem reprezentatív minta, de azt látom, hogy igen gyakori, hogy valaki a 10 ágyas szobába kerül, hiszen csak itt a forumozók közül jópáran oda kerültek. Hát azért ezt szeretném elkerülni. Az egy ágyas szobában bárki ott lehet egész nap velem? Igaz? Báris védőnéni ezzel reklámozza.
norcee

Karmen!
Hogy vagy? Fájt nagyon?

Nóri
norcee

Sziasztok,
Lara, szvsz azért, mert a Sikó doki elég csinos, jóképű, gyakorlatilag a fehér lovát elhagyta vhol, de ez csak részlet kérdés.Kép Igaz Zsófi?!Kép

Én 3 ágyasban voltam és jó volt. Főleg, hogy lurkót elvitték, mert besárgult, és akkor még nem volt ennyire, hogy kiadják a babákat (csak elméletben), akkor volt kihez szólni. Rötyögtünk egy csomót a szobatársammal, a másikkal is jóban voltunk, még most is tartjuk a kapcsolatot.
Hát lehet, hogy benn lehet, de ki lenne benn? A férjem dolgozott, inkább bejött esténként 1-1 órára, tartogatta a szabit, mire hazamentünk, nagyszülők távol...

Ágci

Kép
Ágci

Nóri:
Nem tudom milyen a 10 ágyas, mert én is 3 ágyasba kerültem.
DE ha választani kellene akkor az egyágyas helyett én a 10 ágyast választanám.
Nem olyan klassz ám olyankor egyedül lenni.
Mondjuk nem vagyunk egyformákKép
sokkal de sokkal több infót tud az ember magába szedni a szobatársaitól, mint a kedves nővérkéktőlKép
Tisztelet a kivételnek persze.
Meg azért az sem szentirás amit a másik anyuka mondKép
De főleg ha első baba...
Árat tudsz?

Kármen: mi ujság?
Banita, Gabomamo?

Nina
nina74

Sziasztok,

Nori,

Jazminnal en is a 10 agyasba kerultem es szerintem borzalmas.Jazmin nem is volt velem, mert atment a gyemekkorhazba. De ha ott lett volna, akkor is borzalmas lettt volna. Szellemileg alultaplalt emberekkel voltam. Akkoriban nem voltak ejszaka a szobaban a babok.
Simont amikor szultem, mondtam a varras kozben a dokinak es a szulesznonek, hogy nem akarok a 10esbe menni. 5 korul jott a szuleszno,(hajnal fel3kor szuletett Simon)hogy csak a 10esben van hely. Kerdezte varok-e inkabb, v. jo a tizes. Persze vartam, es kb. reggel fel10kor kerultem a haromagyasba. Szerintem megerte varni nagyon. Nem mennek az 1 agyasba. Nagyon jo szobartarsaim voltak. Ma is tartjuk a kapcsolatot.
A klinikan pedig egymasban tartottuk a lelket, pedig mindharman tobbedszer szulok voltunk. Rengeteget rohogtunk es kipletykaltuk Aranka nenit (aki a kutyajanak szedte ossze a csontokat a mi ebedunkbol)es tarsait.
Szep az 1 agyas, de minek? Igy is eleg baja van az embernek, sokaal jobb, ha sorstarsakkal van.

Gatvedelem:
En mndtam a szulesznomnek, hogy ugy szeretnek szulni, ha lehet. O azt mondta, mindenkeppen, ha a korulmenyek olyanok.
Szerintem ha lehetoseg van ra, mindenki ugy szul. Az elso szulesemnel az egyik csajszi ugy szult, pedig nem volt fogadott orvosa, sem szulesznoje.

gabomamo
gabomamo

Nina: Én úgy hallottam,hogy a fizetős szoba 10 ezer körül mozog, naponta. Szerintem nem éri meg. És lehet hogy egy kicsit tovább is tartanak benn,hogy hulljon a zsozsó a klinikának. De ez csak feltevés.

Nóri: Elméletileg ott lehet veled a babód a 10 ágyasban is mert meg van rá a lehetőség, csak egy ágy van amin nincs ketrec. Én annak hívom. Én nem tenném bele a kölköt. Ja és amelyik ágyon én feküdtem, amelyiknek nem volt ketrece ott nem működött a nővér hívó csengő. Kép Engem nem is tettek volna 3 ágyasba, hiszen nállam nem volt ott a Fló. Örültem, hogy a 3. napon rám nézett egy csecsemős. És megkérdezte van-e már tejem. Addig le voltam tojva, senki nem ajánlotta a mellszívót. Én tudtam, hogy van ilyen lehetőség. Pedig nekem sokáig szükségem volt rá. A kézi fejést könyvből és a védőnőmtől sikerült elsajátítani.
Szerintem a Sári nem veszi megaláztatásnak, ha esetleg le kell térdelnie egy anyukához, hogy figyelje a gátat. Azért érdemes szülésznőt fogadni,mert az jobban rá tudja venni a doki, hogy változtathass pózt. De ha szerencséd van és bekerülsz az extra szülőszobába, akkor ott állítható szülőszék van. Aszongyák, hogy kényelmes rajta szülni. Már ha a szülés valahogy is kényelmes lehet.De ne nagyon ringasd bele magad, hogy majd a kitolás alatt csak úgy korzózhatsz. Nem akarlak elkeseríteni, de az otthonszülés tök más, mint a kórházi rutin.

Holnap megyünk nucha szűrésre. Egyedül megyek a Flóval,mert a Papa nem ér addig haza fővárosunkból. Szerdán meg megkapom végre a kiskönyvemet. Ha maradok a körzeti védőnőmnél, már rég az enyém a könyvecske.

Gabi3(12+4)
inecsg

Sziasztok!

Elgondolkoztam ezen az egyágyas dolgon. Egy dolog lehet, hogy meggyőzne. A lányom az első napon azért nem lehetett velem, mert a 37. héten született, és bár minden rendben volt, megfigyelés alatt kellett tartani. (A későbbi tapasztalataim alapján kicsit szkeptikus vagyok ezügyben: volt, hogy a főnővér szólt a csecsemősöknek, hogy ne a szobájukban kaszinózzanak, miközben töküresek a "boxok", ahol a babák vannak.) A harmadik napon pedig besárgult, így megint nem lehetett velem. Komolyan mondom nektek, szinte fizikailag szenvedtem, párszor sírtam is emiatt. Főleg, mikor alig vártam az éjféli szoptatást, és mikor nem hozták ki és elmentem megkérdezni, hogy miért nem, akkor annyit mondtak, hogy "nem szopott még értékelhető mennyiséget", ilyenkor nem szokták őket éjfélkor kihozni. Ezt azonban senki se mondta nekem előre. Még most is elszorul a torkom, ahogy eszembe jut.
No de nem is ezt akartam eredetileg írni, hanem azt, hogy egyszer az egyik csecsemősnővér megjegyezte, hogy vannak mozgatható kékfények is, amiket ki lehetne vinni a szobákba, csak az a tapasztalat, hogy ilyenkor többet vannak a babák az anyukájuk karjában, mint a fényben. De ha valaki a fizetősben fekszik, akkor lehet, hogy beteszik oda a fényt. Nekem biztos tök sokat jelentett volna.
Meg ezekben a szobákban az apa is többet láthat a gyerekéből. Gondolom, arra is van lehetőség, hogy lezuhanyozzon, és úgy már gond nélkül babázhat ő is. Szóval, csuda tudja. Annyira talán nem rossz. Más kérdés, hogy az ára elég húzós. Idén áprilisban 10ezer forint volt éjszakánként. Mi kilenc éjszakát töltöttünk bent. Mindenesetre elég muris lett volna, se fogadott orvos, se fogadott szülésznő, aztán fizetős szoba Kép.

Nóri: te komolyan gondolkodsz, hogy egyágyasba menj?

gabomamo: Arankán mi is sokat röhögtünk. Én azt bírtam, amikor hétvégén ő volt szolgálatban, és eljátszotta a nagyfőnököt.

Karmen: gondoltam rád, minden OK, ugye? Kép

Kati

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Kriszta!
Nagyon boldog névnapot Gergőnek! Kép

GAbi3!
GYógyulást Flócinak! Kép

A gátvédelemről legutóbb azt olvastam, hogy mostanában lettek 40-50esek (ez nem biztos) azok a nők, akik anno elkezdték a gátvédelmet, és igaz ugyan, hogy akkor nagyon hálásak voltak, most viszont a nagyrészüknél megfigyelhető a hüvelyelőreesés. Hogy az mi, nem tudom.

Nóri!
Én most először a 10 ágyasba kerültem, és képzeld, egy baba sem volt kint éjszaka, és engem is rá akartak beszélni, hogy vigyem be Jankát, mert ők aludni akarnak. Kép Még jó, hogy nem hagytam magam, mert másnaptól már amúgy is kékfényben volt. És hála a dokimnak átkerültem egy 3 ágyasba. Kép
Egyébként én sem mennék az 1 ágyasba, még akkor sem, ha van velem valaki.

Ma kaptuk a 3 hós oltást, és Jankát kicsit megviselte. Ott nem, mert csak kicsit sírt, de ahogy felvettem, elhallgatott, csak itthon először fájt a lába, estére meg belázasodott. Kép

Ildianyu
ildianyu

Katicabogár!

Azért ez a mozgatható kékfény érdekes. Én ugye már tudtam, hogy van, és egyből mondtam, hogy hozzák ki nekem Jankát. Na, erre azt mondták, hogy ha majd szopik 20-t. Ahogy szopott annyit kiköveteltem magamnak, de nekem sem akarták először, mert hogy akkor sokat van kézben, de nem hagytam magam. Kint volt 1 napig, aztán megint bevitték, mert csak romlott a sárgasága, pedig nem volt sokat kézben. Azt mondták, hogy aza baj vele, hogy nem az egész testét éri a fény. Mondjuk ez igaz, mert a fejét és a végtagjait nem érte, csak a törzsét.
Én is jó sokat sítam. Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Felmerült bennem egy újabb kérdés a kékfénnyel kapcsolatban. Ha benn tartják a csecsemőosztályon a babát sárgaság miatt, akkor csak 3 óránként mehetek be hozzá szoptatni, vagy kicsit sűrűbben is, pl: 2 óránként?

Olyan érdekes,mindenki mondja, hogy sokat sírt, ami természetes ilyen körülmények között. De én mondjuk egy nap egyszer bömbiztem a Fló miatt. És az sem volt olyan vészes. Anyukám próbált valami könnycsepp félét kifacsarni belőlem, mikor hazakerültem, de nem sikerült neki síróbajnokságot rendeznie. Kép

Jajj, már úgy vároma délutánt, hgoy lássam a kistesót.

Flórának már kezd gyógyulni az álla, folyton vakarná, szerintetek érdemes bekenni Bepantennel, hogy ne húzódjon?

Olyan érdekes, Flóra folyton babázna. Altatja, meg ringatja. Jó lenne ha a kistesóval is ilyen kis aranyos lenne.

Gabi3
inecsg

Sziasztok,Jó reggelt!

Dani ma 1/2 7.-kor átfordult a hasáról a hátára.Apukát is gyorsan riasztottam jöjjön nézze meg s megcsinálta Dani neki is!KépKépKép

Karmen:Hogy vagy?Rendben volt minden?

Ildianyu:Dani is itthon lett nagyon nyűgös,ott még nevetett is a dokinénire oltás után.Aztán egész hétvégén ordított itthon meg tegnap is,visszamentünk a dokihoz most phenylbutazonnal kell kenegetni az oltás helyén.

Gabi3:délután mentek uh.-ra?De jó nektek!Kép

Nekem az szimpi csak az 1 ágyasban,hogy saját bejáratú wc.-d van.Kép
Nekem a klinikán a wc.-vel voltak nagy gondjaim.mit ne mondjak elég visszataszító volt,nem volt villany,éjjel tök sötét volt,rámnyitottak,a többit nem részletezem...Kép
Haza kellett jönnöm vécézni.Kép

Szép napot!

ERika
erika76

Ildianyu: az én lányom két rohamban volt sárga. Először egy napra a teljes testét érő fény alá tették, de képzeld, másodszor a mobil fénybe. Pedig nagyon magas volt a vérében a bilirubinszint. Rá is kérdeztem, hogy miért, de azt mondták, mindegy.(!) Nem nagyon hittem, dehát erre mit mondjak? Gondolom nagyon sok sárga baba volt akkoriban, és ilyen jutott.
Arra én is emlékszem, hogy a fejőszobában a tízágyas szoba lakói panaszkodtak, hogyha valakinél kint volt éjjel a babája és sírt. Nálunk a háromágyasban nem volt gond. Akinél volt baba, az elnézést kért, a többiek meg megnyugtatták, hogy semmi gond, ez tök természetes.

Gabi3: most végiggondoltam, nem sírtam én olyan sokat: 1. amikor Kincső kibújt, 2. amikor nem hozták ki éjfélkor, pedig nagyon vártam, 3. amikor háromnaposan fény alatt volt, és bementem megnézni. Hason feküdt, iszonyúan ordított és a kis lábaival rugdosta magát előre, annyira kapálózott.
Ha a baba fény alatt van, akkor háromóránként hozzák ki szopni, mint azokat a babákat is, akiket az anyjuk "bead".Az én lányom olyankor mindig békésen aludt, eleinte ébresztgettem, de nem sok sikerrel. Ha az ember kicsit erőszakosabb, akkor be lehet menni gyakrabban is, nekem legalábbis sikerült. Egy-két nap után már nem izgattam magam, napjában többször bementem megnézni Kincsőt, elvégre az én gyerekem, nehogy már elzavarjanak. Ha épp sírt, akkor vagy fölajánlották maguktól, vagy rákérdeztem, hogy megszoptathatom-e. A végefelé már volt olyan csecsemősnővér, aki kijött szólni, hogy menjek szoptatni. Ez egy fiatal csaj volt, és egyszer valaki után még a kertbe is lejött, hogy sír a fia, menjen, szoptassa meg.

Egyébként én szívem szerint néhány csecsemősnővérnek adtam volna hálából valamit. Csak olyan hirtelen engedtek minket haza, hogy a férjemnek az egyéb elintéznivalók mellett nem jutott ideje ajándékot venni. Vissza meg már nem mentünk. Legszívesebben személyre szólóan adtam volna, mert Aranka pl. azt mondta egyszer, hogy anyuka, abből a mellből maga nem fog tudni szoptatni (lapos a mellbimbóm). Köszi.

Hogyhogy a tízágyasban nincs "ketrec" a babaágyakon? Nem olyan ágyvégre akasztható kosárkák vannak? Mondjuk nálunk mindenki a saját ágyában tartotta a babáját is maga mellett.

Kati

Kati
katicabogár

Szerintetek mennyire fontos, hogy az oltások között egy-egy hónap legyen ilyenkor? Kincsőnek október 9-én kellene kapnia a négyhónapost. Mi pedig azon a héten és a rákövetkezőn "el leszünk utazva", ha minden jól megy. Ilyenkor mi van? Persze majd a doktornővel is meg fogom konzultálni az ügyet, de kíváncsi vagyok előtte a ti véleményetekre. Köszi.

Kati

Kati
katicabogár

Kati:
Szerintem biztosan nem gond az oltások közti csúszás.
Gondolj csak bele, ha beteg a babó akkor sem adják be, hanem várnak vele.
Nina
nina74

Vanda éppen egy régi telefonkönyvön dolgozik.
Elég hatékonyan sikerül neki átalakítani körömnyi darabokkáKép
nina74

Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulációkat. Nekem is hihetetlen, hogy Gergő már egy éves. Szombaton alig lehetett szólni hozzám, mert mindig elsírtam magam. Gergő nagyon élvezete, hogy sokan voltunk körülötte. Nagyon tetszettek neki az ajándékok, mindenkinek mutogatta őket. A tortáján elcsodálkozott és mindenáron meg akarta markolászni. Napközben csak nagyon keveset aludt, ezért már 19 órakor beájult a kis törperős.

Kati: Az oltások közötti csúszás egyéltalán nem gond. Gergő is 6 hónapos korában kapta meg a 4. hónapos oltást, mert hasmenése volt.

Ma reggel tündéri volt Gergő. Teaivás után megtörölte a száját a szalvétával. Agyon puszilgattam érte.

Kriszti
gykriszta

Karmen

Bár már teljesen mindegy, de kicsit megvezettek. Képtelenség minden kromoszóma rendelleneséget szűrni. Nekem a Szabó doki magyarázta el, aki genetikus, és tuti, hogy legjobban ő ért hozzá.
Amikor Zsú terhes volt, félt hogy az apa fogyatékossága kromoszóma hiba. Ezért meg akarta csináltatni a vizsgálatot. Én beszéltem a dokival, és azt mondta, ha nem tudják pontosan milyen hiba, akkor nem tudják szűrni, mert mindre lehetetlen. Ezért kiimádkoztuk apukából a leleteket, és kiderült, hogy nem kromoszóma rendelenesség. Így nem kellett a vizsgálat.
Mivel már túl vagy rajta, így elmondhatom, hogy nekem bizony nagyon fájt (bár a másik két anyukának nem, ugyhogy váltotó), és utána keményen görcsölt. Nagyon meg voltam ijedve, hogy elveszítem. De kaptam egy szeduxen injekciót, és elmúlt. Hál'Istennek.

A gátvédelemről annyit, hogy, bár nem kértem, én a harmadiktól kezdve azzal szültem. Összehasonlíthatatlanul jobb.
Az tévedés, hogy az orvoson is múlik!!! csak a szülésznőn múlik. Egyrészt ő csinálja, másrészt neki van tapasztalata kinél lehet, és kinél nem.
Most a Zsúnál végig néztem, és higgyétek el, az orvos hozzá sem nyúl, csak a szülésznő. Az orvos kezében az olló van, ha vágni kell, hát vág.
De pl. Zsúnál sem tudott eléggé vágni, mert gyorsan jött a fej. Ezért egyszerűen már nem fért oda sz olló. Gátvédelemnél mindegy milyen gyorsan jön. Azt hiszem két kitolás elég gyorsnak számít, és semmi gáz nem volt. Viszont úgy éreztem magam a szülés után két órával, mintha mi sem történt volna.
De szvsz az a legjobb, ha rábízzátok a szülésznőre, hogy kell vagy nem a vágás. Csak válasszatok jó szülésznőt! Ez a lényeg.
meso

Meso: Köszi a gátvédelmes hozzászólást. Végre egy sokadszor szülő, akinek gátvédelme is volt. Kicsit megnyugodtam, nekem igazán jó szülésznőm van. Tapasztalt.

Nina: Vandának gratulálok a telefonkönyv transzformációhoz. Kép

Katica: De van a 10 ágyasokban is csak egyen nincs ketrec. Az oltások között nyugodtan kimaradhat több is mint egy hónap. De kérdezd meg a dokit is.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Részlet a ma megjelent Nők Lapjából:
"Ki fizeti a méhnyakszűrést?
az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egy júkius 24-étől hatályos miniszteri rendelet következtében valóban csak háromévente finanszírozza a szűrővizsgálatot (egyszeri negatív leletet követően, vagyis, aki fennakad a szűrőn, annak a további kezelést már fizeti a tébé)." Igazán rendesek nem Kép

10 ágyas szobába mindekinél kinn lehet a baba, bár mivel mikor én voltam benn, a többség a második gyerekét várta, így általába az éjféli szopi után már nem hozzatuk vissza a babákat. Volt ott egy először szülő is, akinek annyira sárga volt a kisfia, hogy 3 nap alatt talán egyszer sikerült szoptatnia, de az meg nem volt mérhető, hogy az osztályos gyerekorvos mondta a nővéreknek, hogy amint felébred a fény alatt a gyerek rögtön szóljanak az anyukának és menjen szoptatni. A mobilfény éppen valami "fejes" anyukánál volt Kép Kép Végül is nem tudom mi lett velük, mert mi hazajöhettünk.

Hát most ennyi!
Éva(vevike)
vevike

Sziasztok!

A 10 ágyasban kint lehetett volna velünk a baba, de mindenki bevitte éjszakára, hogy ne zavarják egymást. Én éjfélkor vittem be, és volt, hogy már reggel négykor kihozták, mert nem volt hajlandó aludni, és a csecsemősök idegeire mentKépKép
Amikor én ott voltam, minden ágyon volt ketrec, igaz Bence jó ha egyszer feküdt benne, mert jobban szerettünk együtt aludniKép

Karmen, ugye minden rendben van???

Nina, nem félsz a Telefonkönyv betűinek ólomtartalmától?
Nálunk Panka csak színes újságot téphet szét.

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Katicabogár!

Az oltásoknál az a lényeg, hogy meg legyen köztük a 4 hét. Több lehet, csak kevesebb nem.

Janka kezemben, Lili az ágyában randalírozik, nem akar aludni. Kép

Ildianyu
ildianyu

Zsófi:
Nem hiszem, hogy ettől az egy alkalomtól baja lenne.Olyan kitartóan nem csinálja, a szájába ő nem vesz semmit.
Ha baja lesz akkor inkább azért mert itt lakunk a Rókusi krton és a szánkba pöfög az a rengeteg autó.
Nina
nina74

Ildi: Számolj el legalább 10-ig, és fújd ki a levegőt. Máris jobban érzed magad. Én is ezt szoktam csinálni, ha már fenn van a pumpa és nem bírok az Ördögfiókával. Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Újra el kellett kezdenem a homeopátiás golyókatKép
Egyik napról a másikra egyszer csak nem elég Daninak.Óránként kell szoptatnom.
S megint annyit sír.Kép
Erika
erika76

Ildianyu, emilke ment a profilban lévő címre!

.:Angi:.
angiszeged

Szijasztok!

Ágci! Ejnye, mit szól ehhez Krisztián?Kép

Nóra! Szerintem az 1 ágyanál már a 10 ágyas is jobb lehet, mert ilyenkor a sorstársakkal a legjobb beszélgetni, pl próbálgatni együtt a szoptatást vagy pelenkázást. Amikor én voltam volt arra is lehetöség, hogy a 10 ágyasból átkérték magukat a 3 ágyasba. Söt volt egy 3 ágyas szoba, ahol egy büdös roma asszony volt egyedül, mert az ápolónök nem akartak senkivel kitolni, hogy összeteszik egyszobába vele.

Gabomano! Amig vártál Simi születés után a 3 ágyasra, akkor addig hol voltál, vagyis hol vártál?

Gabi3! Szerintem ha kékfény alatt van, akkor is csak 3 óránként lehet szoptatni, illetve pláne akkor csak 3 óránként. Hiszen a kékfény alatt pelusban vannak, leragasztott szemmel, a szopihoz ki kell öket venni onnan, leszedni a szemkötést, felöltöztetni öket, pólyázni, nem hinném, hogy 2 óránként erre hajlandóak lennének a kedves növérek.
Bár most hogy olvasom a többiek mit irnak, elbizonytalanodtam..
Mi volt az UH-n? Ird le a méreteket is, olyan kiváncsi vagyok!

Erika! Gratulálok Dani forgásához, nagyon ügyes! A Klinikán a budi tényleg elég gáz, ez tény.

Katicabogár! hát nálunk nem jöttek szólni, hogy sir a baba szoptassam meg, hanem benyomták a szájába a cumit, aztán azzal üvöltött..elég brutális ez a bababarát klinika..

SZijasztok, Lara
lara

Lara!
Megtaláltam a legolcsóbb megoldást: Innentől kezdve nem fürdök, mire szülni megyek jó büdös leszek, és kapok egy 3 ágyast egyedül. Kép

Bevallom nektek én tényleg gondolkodom az 1 ágyason, mert nagyon vonz, hogy saját WC-je, zuhanyzója van, ki se kell lépni a szobából. (Nekem mindig gondjaim vannak a WC-re menéssel, gondolom értitek, ismeretlen helyen, ha nincs teljes nyugalom 1 hétig se jön össze.) Férjem megtudja oldani, hogy egész nap bent legyen, így rögtön együtt lenne a család. Védőnéni szerint még fürdetni se viszik el a babát, hanem oda jönnek fürdetni.
Én úgy tudom, hogy az első 5 nap napi 10, a többi (ha még kell) napi 5 ezer.
Látom ti főleg a társaság miatt vonzódtok a több ágyas szobákhoz, de nekem itt a koliban elég nagy társaságom van, így egyelőre úgy gondolom, hogy annyira nem vágyom új ismeretlen emberekre. Nekem a férjem kell, meg az anyukám, meg a barátnőim.
Szóval októberben megnézem a saját szememmel, hogy hogy is néz ki a szoba, aztán meglátjuk, hogy hogy sikerül, hiszen az nem csak a pénztől meg elhatározástól függ.

Meso!
Nagyon örülök, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat.

Egyébként azon gondolkodom, hogy, mi volt akkor, amikor otthon szültek még a nők. A bábasszony is vágott/vart?
Ha találkozom keresztanyámmal, megkérdezem, mert ő az első gyerekét 1973-ban otthon szülte, gyorsan, komplikációmentesen.

Karmen!
Sokat gondolok rád, hogy hogy vagytok!

Nóri
norcee

Lara! Azért írigyeltek, amit Ágci is mondottKép

Nekem még a szülészetről is átjöttek szólni, hogy sír Bence, amikor ott volt megfigyelésen.

Nekem csak azzal a vén banyával volt bajom. Meg az egész hangulattalKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nori,
A harmadikat itthon szultem es nem vagtak. Nagyon feltem a repedestol, elotte konyorogtem, hogy inkabb vagjanak. Most mar latom, sokkal jobban jartam a repedessel. Osszesen kb. 5-6 oltest kaptam, 3 iranyba repedtem, de 2-3 nap mulva az egeszbol semmit nem ereztem mar, meggyogyult!
A repedes igazabol csak "feluleti", a vagas viszont izmokat is erint, meg mindent, ami magatol a budos eletben szet nem repedt volna! Vannak persze extrem esetek repedesbol is, de utolag nagyon orulok, hogy harmadszorra megusztam a gatmetszest!
Zsuzsi
zsuzsi74

No Lyányok, haza értünk az dokibácsitól. Csak két órát vártunk rá. Szülést vezetett. De rendi volt, mert gyorsan lezavarta azt a néhány türelmes várakozót,aki még ott maradt fél 7-ig. Kaptunk képet is pedig nem kértünk. Teljesen normális adatai vannak a babócának. Hátsó fali placenta, Flórának melső volt. A CRL: 62,5mm,a BPD:22,5mm. Az NT: Amit nem tudok,hog mi: 1,2 mm. 12 hetes és 5 napos. Az örök naptár szerint csak 4 napos. És a Fló ma 17 hónapos. Ja és tök jól jött, ki hogy várni kellett,mert így a Papa el tudott jönni, és ő is láthatta második gyermekét. Flóra a doki bácsi láttán elkezdett sírni. De aztán gyorsan megnyugodott. Vígasztalásul kapott egí fecskendőt. Kép A méhszáj: 3000, Flóval már a 16-sik héten 2100 volt.

Erika: Gratula Danónak a forgáshoz.

Olyan érdekes, hogymindenki azt mondja, hogy a budi gusztustalan. Én is finnyás vagyok a WC-r,de akkor valahogy nem jutott eszembe. Vittem budira való papírt, amit a gyógyszertárban lehet kapni, a pumpás domesztosz a legjobb megoldás, és elintéztem. Az nekem is zavaró volt,hogy nem lehetett bezárni, de letojtam nagyívben. És még csodálkozott is a z egyik nővér,hogy hashajtó nélkül sikerült produkálnom, amásodik napon. Kép Pedig én sem tudom olyan könnyen elereszteni magam idegen helyen, de a muszály nagy úr. JÓ kis közhely. Kép

Csajok, csütörtökön jöttök a Retek utcai jáccóra? Mi ott leszünk.

Holnap megyünk a védőnőhöz a kiskönyvért.

Zsuzsi74: Grtulálok a gátmetszés nélküli otthon szüléhez,én nem merném vállalni.

Lara: Muszály bepólyázni a gyerkőcöt,nem fagy az meg, úgy is dög meleg van a csecsemőosztályon. Bebugyolálni valamibe és lehet is szoptatni, meg én is be tudom öltöztetni, nem kell másnak csinálni. Szerintem kivitelezhető a kékfény kezelés alatt álló babó 2 óránkénti szoptatása.

Eldugulok mára, szájmenésem lett. Kép

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Erika!

Ne izgulj, ez a 3 hónapos ugrás. Én ma szedtem be az utolsó bogyókat. Janka egész nap csak cicizni akart, éjszaka is többször felkelt. TEljesen kétségbeestem, de 2-3 nap után helyreállt, sőt... Kép
ildianyu

Lara,

a szuloszobaban vagyis a megfigyeloben vartam a 3 agyasra.

Nemtom honnan veszed, hogy a szegedi klinika bababarat korhaz. Sajnos nem az. Es szerintem sok mindent meg kellene valtoztatnia azert, hogy az legyen.

Nekem is volt 1 fiatal csajszi csecsemos, akinek szoltam, ha sir Simci ejszaka, akkor szoljon. Szolt is.

gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Lara:A klinika tényleg nem bababarát kórház. Nagyon sok mindennek kellene megfelelniük, aminek a közelébe sem érnek.

Gabi3
inecsg

Gabi!

Gabi az NT az a nucha, más néven a nyaki redő. Az 1,2 teljesen normálisKép
Mi megyünk csütörtökön, ha addig semmmi nem jön közbe. Ma elviszem Bencét a sebészetre, mert nagyon idegesít, hogy mindig kifelé tarja a lábaitKép
Drukkoljatok, hogy ne legyen semmi baj!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi: Köszi a nuchás infót. Azért gondolhattam volna. Kép Csak nincs baja annak a kis evőgépnek!Kép

Gabi3
inecsg

A lényeget elfelejtettem, megvan a kiskönyvem szép gyöngybetűkkel kitöltve.Azt mondta az Inci, hogy még nagyobb is mint a naptár szerint, az Uh nagyobbat mutat. Te jó ég óriás bébink leszKép Azért remélem teljesen normális súlya lesz.

Gabi3
inecsg

Sajna mi nem tudunk most menni a játszóra, mert 11re jön a drnéni, du pedig vendégeink lesznek. SZóval legközelebb.
HAlli

GAbi3! Gratula, ezek nagyon jó hírek!
Erika! DAnihoz gratula!!! Ügyes kissrác!
Kriszta! Utólag is ratula, mindkettötöknek! Ez az ANyuka ünnepe is ámKép))

.:Angi:.
angiszeged

Gabi!
Zsófi megelőzőtt, de én is azt akartam írni, hogy az 1,2 mm az a nyaki bőrredő, és hogy ez egy tökéletes érték.

http://www.antsz.hu/oek/epinfo/szoveg/Heti2002/heti341.htm
Hát ezek szerint nem rossz, hogy éppen Szeged lakunk, ez egy egészen jó cikk a vizsgálatokról.

Nóri
norcee

Szijasztok!

Nóra! Akkor szolizni is menjél, ugy a biztosabbKép
Ha valaki veled lesz mindig az 1ágyasban, akkor biztosan jó lesz ott, az végülis csak nyugisabb.

Gabi! Szép nagy babucid van, jó lehetett látni! A Klinikán mindenkinek adnak képet vagy ez dokitól függ? Lehet, hogy azért nagyobb, mert egy picit idösebb, mint az idöpont, nem?

GAbomano! Asszem még nem bababarát, de várományosa a cimnek, legalábbis mikor Hangát vártam a szülésre felkészitön ezt mondták. Hát várhat még egy ideigKép

Lara
lara

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?