Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Született fotómodell Ágikának boldog hófordulót. :D Nagyon jó képek!

Botinak is boldogat és jó utat, jó szórakozást a következő hétre!

Gabci, Ádi is olyan édes apával. Különleges pillanat, jó, hogy sikerült megörökíteni. :)

Macsek, köszi a linket, nagyon jó ajándékötlet!

Jutta, szerintem varrass nyári overált Dorkának, olyat amiből nem tudja kivenni a kezét, biztos siker lenne! :)

Kat, ez a szakdoga téma nem semmi. Nem egy lányos dolog, az biztos. Hát kitartást, aztán néha felüdülésként olvass vmi habkönnyűt, pld. Babanet. :D

4 hónaposan duplázni? Már bocs, de ekkora baromságot rég hallottam. Sokszor előfordul, belátom, de egy 4 kilós gyerek, ami ugyebár manapság nem ritka, ha minden héten meghízza a nagy könyvben előirt 12-15 dekát, még 6 hósan SE dupláz. És akkor mi van? Szép? igen. Egészséges? igen. Ügyes? igen. Túl van beszélve. :roll:

Jó hétvégét, bár az idő állítólag elég trutyi lesz. :evil:

ukati74

Égikának és botikának nagyon boldog hófordulót kívánunk!

Ágika képeiben ismét kigyönyörködtük magunkat. Olyan édes az a kiscsaj!!!

Ezen felbuzdulva, én is megpróbálok feltenni pár képet.

Kép Fürdés közben apát eszem

Kép Így szoktam reggel ébredni

Kép Padlón vagyok

Kép Anya, leszerelhetem az arcod?

Kép
waterlilly

Ó de cuki ez az Esztella! És Anett, milyen jó kis pillangód van! :D

ukati74

Köszi, Kati! :wink:

Kép
waterlilly

Zsu:
persze, akkor is kell víz a sinlachoz.

Anett:
nagyon aranyos Eszterbaba.

Jolka:
pedig nekem úgy tűnt, h nekem címezted. akkor bocs!

Súly:
Lilla kicsi súllyal született és ő 2.5 hós volt, mikor duplázott.
nagy súlyú babáknál nem szoktak ilyen hamar.

és most röhögjetej a nyomorom.
elmentem venni avent csőrös poharat.. a csaj nagyon rámakart valami nubyt tukmálni, h az jobb mert cumisüveg meg csőröspohár is,mondom legyen, hátha.. leírás szerint fogzó babáknak jó, mert maszírozza az ínyét. :lol: de, h ne kelljen má visszamennem vettem csörös poharat is. tetszett is Lillának, míg üresen odaadtam neki nézegetni. inni egyikből sem. az avent csőröséből nem tudott inni sztem, a nuby-é annyira ömlik, h majd megfulladt, a nuby cumisüvegcumija meg csak úgy simán nem kellett. Átöntöttem az eredeti üvegbe és megivott 170 ml-t, közben Marcit nézte.
eddig ugye félhomályban vagy sötétben evett. most vagy éhes volt, vagy nemtom... :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, hogy lehet ezt cérnával bírni??? (No meg pénzzel...:( )

Lehet, hogy hagyni kéne a csudába a trükköket, és "ha éhes lesz, eszik" alapon rábízni magatokat a sorsra?

Fűtésszámla: nekünk 31 000 volt a januári. 58 négyzetméterért!!! Az 5. emeleten!!! Úgy, hogy csak 21 fok van a lakásban!!! (Pedig az ablakaink hőszigeteltek.) :evil: :evil: :evil: :evil:

Jutta, hogy álltok alvásügyileg? Nagyon szurkolunk ám nektek!

És mindenki: rakjatok képeket, olyan édesek a gyerkőcök!!!

Mi ma banánoztunk! Úgy nézte a csaj, ahogy ettem... Szép, hibátlan, érett banán volt, hát odaadtam neki. Úgy rácuppant, mit aki még nem evett ma. Szívta, cuppogtatta, amikor elvettem tőle, sírt! :shock: Lehet, hogy itt az ideje elkezdeni a hozzátápit??? A kiskanállal szépen lehet etetni, a vigantolt azzal kapja.

Kép
waterlilly

Lilly:
nekünk a 150 nm-re ennyi, de tavaly max 25 ezer volt... ezért lepődtem meg. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Anett, Eszter gyönyörű! :-) Miben van a közös képeteken? Az a színes rácsos? És nekünk is van ilyen rózsaszín takarónk! Jól körbepárnázod alváshoz, az biztos :)
Szupi h viszik a kismamaruhákat. És Eszti ruháit is meghírdetted?

Duplázás: mindenkinek köszönöm a választ! Súlyon kívételesen nem parázok, csak elmélkedtem. Ha 3,73 kilóval született volna, most duplázott volna :D

Nem kaptunk habtapit, se rolót. Vettem viszont recept nélkül tápit, és ugyannyiba került, mint receptre :shock: Lehet dokinéni azt gondolja, hogy kár nekünk a ha, és nem támogatással írta fel eddig?!

Hajni, mire kipróbálod az összes poharat és cumit, addigra Lilla visszasírja a régi aventes cuccait :lol:

Beáéknak jó utat! Meg mindenkinek jó hétvégét, aki megy valahova. Meg annak is, aki nem, csak lenne jó idő. Mi kimegyünk a Hungexpo-ra, remélem nem lesz nagy dugó.

Jutta, nem tudom. Nyárom meg olyan meleg lesz, hogy este 7 előtt ki se tudunk majd menni a levegőre. Akkor hogy fogunk aludni? (Nadin is jókat alszik kint délután, ha elég hűvös van). És nálunk délután már nagyon a teraszra süt a nap, szóval át kellene szoktatnom már tavaszra a délelőtti kint alváshoz, ebéd után meg szigorúan bent. Tényleg abban kell akkor bízni, hogy mielőbb megtanulja visszatenni a cumit.

KépKép
kertikiri

Voltunk ma fodrásznál Marcival:
Kép
Kép

Kép
Kép
h@jni

Kép

Kép
Kép
h@jni

Hajni: nagyon szép kisfiú Marcell és tök jó lett a haja!

Kép

Kép
mogyoland

Zsu! Mér' van az, h ha én mondok valamit, azt Te mindig lehülyeségezed?
És Ukati! Hát, attól még, h nem hallottál róla...
Úgy, hogy kaptam ma hülyét, barmot, megyek is!
:arrow:

Kép
ermoni

Súlygyarapodás
csecsemőkorban Az érett újszülöttek születési súlya általában 3000 és 3500 g közé esik (születési súly). Az első napokban 2-300 g-ot veszít a baba a súlyából (súlyesés, újszülöttkori), a súlyesés megállása után bekövetkező gyarapodás valamivel lassúbb, ezért általában a 10., ritkán a 14. napra nyeri vissza az újszülött eredeti születési súlyát. Ezután az első 4-5 hónap alatt megkettőzi, az első év végére megháromszorozza a születési súlyt. Minél kisebb a születési súly, annál rövidebb idő alatt duplázza meg, az ellenkezője áll a nagy súllyal született csecsemőkre.
Az egészséges, helyesen táplált csecsemő gyarapodásának mértéke a következőképpen alakul az első év folyamán:
1. negyedév: kb. 28-30 g/nap vagy 850-900 g/hónap
2. negyedév: kb. 20 g/nap vagy 600-700 g/hónap
3. negyedév: kb. 15 g/nap vagy 400-500 g/hónap
4. negyedév: kb. 12 g/nap vagy 360 g/hónap
A fenti számok csak hozzávetőlegesek, nem jelentik azt, hogy a csecsemőnek minden áldott nap ennyit kell gyarapodnia, azaz átlagos számok hosszú távra vonatkozóan.
Sokkal fontosabb, hogy a csecsemő fejlődése egyenletes-e. E tekintetben is nagyok az egyéni különbségek.
A súlyadatokat helyes lejegyezni és megfelelően ábrázolni, így hamarabb észre lehet venni a várttól való eltéréseket. 3-6 napos időközöknél sűrűbben azonban nem érdemes mérni a súlyt, még ez is fölösleges sokszor, hiszen a csecsemő gyarapodását annyi más jelenségen le lehet mérni. Igen fontos az ún. összbenyomás, amelyet valójában sok apró jelenségből rakunk össze öntudatlanul (étvágy, turgor, mozgásigény).
forrás:
http://www.vitalitas.hu/konyvek/babalex/bls.htm

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Hádegyönyörűűű, mármint Marci! Megmutatom Dorkának holnap!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Majd fotózok én is vmi csábosat a lányról, hátha nem csak nekünktetszik Marci, hanem neki is a kiscsaj!

Súlyduplázás: mi mostmár duplásztunk, hiszen 3,3-mal született Dorka, de szerintem is függ ez a születési súlytól is, kicsit könnyebb duplázni alapon! ÉS ha jó súlyban van korához képpest, ill. nem éhes, nem nyűgös akkor úgy van jól ahogy van! Nadin tuti okés, meg Janka is, meg szerintem nagyjából minden baba errefelé, senki se olyan veszett pici... sőőőőt...

Móni, ez a cumi-zavar szerintem ált. hülyeség, de nekem sikerült Dorkánál kialakítanom azzal, hogy amint nyösszent egyet álmában kapta a cumit. Most 3 éjjel bírt valahogy nélküle is aludni, és innentől az első nyöszörgésre nem rakom a szájába, de elalváshoz igen. Ellenben vmi fájdalomcsillapító hatású cuccot beszerzek oltás utánra, mert Dorka ugyan lázas nem volt (ezért nem adtam neki semmit) de extra nyűgös pár órával oltás utántól igen, azt meg magamtól gondolom, hogy nem lelkileg (egyik védőnő - nem az enyém mondta) viselte meg, mert akkor gyógytorna után 1 évig nem aludna! :?
Marad az hogy vmilye igenis fáj - erre utal az is, hogy 3-4 óra után lesz csak nyűgös - arra meg vmi fájdalomcsillapító kellene gondolom!

Kiri, a HA-s tápi drágább!! Így támogatással annyi mint a másik simán!

Hajni!!!! Hízik, nem??? Eszik, nem??? Hát akkor hagyad már azt a csajt, majd ha szomjas is lesz lecsúszik a tápi vagy a tea!
Szomjan nem fog halni és azért ezek a pépes izék is rengeteg vizet tartalmanak!

Jutta

KépKép
jutta

Móni, a baromság természetesen a trendnek szólt és nem neked. ÉN hülyeségnek tartom, hogy a "gyerekeknek 4 hónaposan dupláznia illik", mivel egyrészt nagyon nagy különbségek vannak a születési súlyok között, másrészt nagy különbségek vannak a gyerekek között is.
De őszintén szólva könnyebb lenne azért írnom, ha nem kéne minden szót kétszer átgondolnom. Leírtam, ami először szembe jutott erről, ha megbántottalak, akkor itt és most bocsánatot kérek érte.
És akkor én is :arrow:

ukati74

KATA!!!

Most láttam a fotósorozatot a picasan!!!! Halálra röhögtem a babakocsis-altatós képeket!

BEFOGOM A SZÁMAT! HÁT ITTEN NEM CSAK AZ ÉN GYEREKEM NEM ALSZIK! :lol: :lol: :lol: :lol:

Cumit visszakapta, anya meg szedni fog vmi energia-koffein bombát - úgy se szoptat - és kész!

Jutta

KépKép
jutta

Anett, Eszti nagyon édi, a padlós képen olyan kis aranyos pofit vág :D
És ha eszi a csaj a banánt, szerintem nyugodtan adj neki mást is!

Marci nagyon szivtipró az új sérójával :lol:

Móni, csak a dokinő véleményét irtam le, de Jutta pl pont most irta másra ugyanezt (mármint hogy a cumizavar hülyeség) :D :oops: Nem lehet, hogy kicsit érzékeny vagy mostanában? Ez egy nyilt fórum, mindenki elmondja a véleményét. És látom Kati véleménye is hasonló :wink: Lényeg, hogy nem bántásból irtam ám!

Holnap tartjuk a családdal a névnapomat, hogy én hogy fogok kaját főzni, azt nem tudom. Még vásárolni is kell és ebédre jönnek. Jó fáradt leszek estére :?

Timi, te hova bújtál?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hello,

Éppen EGYETÉRTETTEM Mónival, hogy ált. tényleg hülyeség - azaz nincs, csak én csesztem el!

Zsu, kajarendelés + valami saját gyártású desszert??

Jutta

KépKép
jutta

Kajarendelés? Hát nemtom. Asszem sütök egy kis csirkét, az egyszerű és hamar megvan. Desszert? Sajna nem sok tejmentes desszert van :? De majd sütit hozunk a cukiból.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Tejmentes.... el is felejtettem!

Jutta

KépKép
jutta

Képek:

Kép

Az új sapiban!

Kép

Nagy munkában meglesve!

Jutta

KépKép
jutta

Anett: nagyon cuki Eszti. Annak meg külön örülök, hogy meg van örökítve a padlón. :D
Hajni: most komolyan. Össze tudod számolni, mennyi pénzt költöttél el Lilla " hóbortjára"?
Marci meg gyönyörű. Fiúra ilyet ritkán mond az ember, de tényleg teccik. A sérója is vagi lett.
Zsu: majd írd meg ám, hogy sierült a holnapi menet. Én is hasonlóan tervezem a napot, bár nem ünneplés miatt. Apa sz@rul van. Ígértem neki husi levest, meg vmi 2. is kéne, és ehhez bevásárolni. De, hogy pihenni tudjon, el akarom vinni Ádit minimum 2 órára sétizni, ha az idő engedi... remélem összejön.
Jutta: nem is kicsi Dorka! Nagyon elmérhették.
Móni: férjed, hogy van?
Kat: érdekes a szakdolid témája. Ha egész életemben ezen kotlanék, akkor sem tudnám megírni... én már csak ilyen hülye vagyok.
Nálunk szép idő volt. Sétáltunk egy jó nagyot. És irtó fini puncskockát ettem. Nyammi.
Erről jut eszembe. Anett, te miről beszélsz? Méghogy vastag a karod és dagi vagy. :P :P
A tetkód is tuti.
Tényleg, Ciripke, neked hol is van és mi?
Volt szó róla nyáron, de elfelejtettem.
Ebben a kérdésben majd nem lehetek túl konzervatív ha Ádim úgy dönt kell neki. Apának viszont nagyon nem jön be. Volt annó vitánk belőle, mikor örökké "önmegvalósítottam"
Na el aludni. A gyerek negyed kilenc óta szuszizik. :D

Kép
Kép
gabcii

Dorka édes pofa! Nem tűnik soványkának Ő sem! :wink:

Kép
Kép
gabcii

Kriszti, az csak egy mezei babatornázó a földre terített pléden... Alváshoz szereti a szopispárnát. Amíg újszülöttke volt, azzal támasztottam meg a kis hátát és azóta is szeet azzal aludni. Csak már alig fér tőle az ágyban....

Gabci, hát ez egy viszonylag előnyös fotó a karomról... A múltkor hogy jártam! Bemegyek a Mark's & Spencerbe (leárazás), és veszek egy felsőt magamnak. Nem próbáltam meg, mert gyerekkel voltam, meg a 10-es méretük pont jó rám. Aha. Nem tudtam beledugni a karom! Szűk volt!!! Kullogtam vele vissza... :oops:

Na kinek van még tetkója?...

Jutta, Dorka imádnivaló. A férjem a lelkemre kötötte, hogy az aktuális poénját írjam le neked:
- Hol a gyerek? A nyúlon túl? Ja, nem! A nyúl az...!!!

Nekem a múltkor az oltáskor a doki szólt, hogy úgy 4-5 óra múlva nyűgös lesz a gyerek, és akkor adjak neki kúpot. De nem adtam, nem kellett, szerencsére. Fél 5-re vittem az oltásra, fél 9-kor lefekvés, és végigdurmolta az éjszakát (már az előző oltásnál is ez volt.) Amit viszont csinálok, hogy ahogy hazaérünk, beborogatom a szúrás helyét, éjjelre is. A rota elleni szir-szartól meg tényleg a hasuk fáj. De én azt nem adattam be, mert nem járunk gyerekközösségbe.

Marcika tényleg nagyon szép kisfiú!

Kép
waterlilly

Sziasztok!
csak ide jutottam...

Waterlilly!
Hol vastag a karod? A szőnyeges kép tényleg szuper.

Hajni!
Nagyon sokat változott Marci pofija, sokat nőtt. A csillag szeme a régi. Göndörhaját nem sajnáltad levágni? Hogy türte a fodrászt? Nekem Apa akakrja Manó haját levágatni velem. Én még kivárom a sapkás szezon végét, addig élvezem, hogy gündör birka. :)

Jutta!
:) :) :) Kis boldog baba Dorka!Tökéletes.
Nagyon édes! Igazi csajos rucija van. ááá, nekem is kell egy kiscsaj.

Zsu!
Én rendelktem Ákos névnapjára a kaját. Ez lesz a születésnapokon is. Múlthétvégén viszont végig a konyhában álltam anyósomék.

És sikerült felteni a képeket.
Két jó tesó
Kép
Göndör birkám
Kép
Névnapi szerzemény
Kép
Ekkora vagyok
Kép
Imádok fürödni
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

:) :) :) Mindenki alszik.... Élvezem a csöndet és a nyugalmat, fiúk szuszogását. Tuti, ha leteszem a fejem, Ákos tejcsit követel. :)
Szép álmokat nektek! Nyugalmas éjszakát!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jó reggelt!

Jöttem ébreszteni! :lol:

Nem bírtam megállni, hogy ne nézzek be!
Anett, nagyon jók a képek, a "leszedhetem anya fejét" nagyon bejött! Hol árultad ki a kismama ruháidat? mert nekem is el kellene adnom, jó sok van.

Hajni, hát nektek is lehet otthon nemhasználatos gyűjtemény. Én azt hiszem ha megyek talira elviszem az összes vadi új cumikat, aztán válogassatok belőle...van belőle bőven! Marci gyönyörű!

Jolka, Márkó is gyönyörű, és olyan szépek az ilyen tesós képek!!! Ákos nagyon szép fejlett baba :wink:

Zsu, jó ünneplést! :wink:

Ja tegnap asszem íratam (vagy akartam?), hogy én Húsvét előtt nem kezdek hozzátáplálást. Tegnap viszon Matyinak elég rossz napja volt. A jobb cicimből majdnem csutkára szopta a tejcit, a bal nem kellett neki!!! Kínomban kipróbáltuk a banánt. Hát nyamnyogott vele pár kanállal, persze nem is várhatok többet elsőre. A tejem meg újfent lecsappant. Megint fogok szedni homeobogyót, meg elkezdek asszem naponta fejni.

Ja, és a gázszla nekünk is horror. pl. jan 42.000 Bár mi 130m2-t fűtünk. Képzeljétek, tavaly kaptunk támogatást, és most vettem észre, hogy a rohadék gázművek valószínű egy fillért nem számolt el!!!! :twisted: :twisted: ugyanis a mostani hónapban volt rajta levonás, és januárra is kevesebbnek kéne lenni, a szemét bandája. Nagyon kiakadtam, bocsi!

Ma teljesen egyedül leszek a gyerkőcökkel. Apa már dolgozik. Anyukám ma nem jön át. Szóval örülök, ha lesz 1-2 Órám dogát írni. Sétizni szeretnék, ha nem fog esni az eső, és nem lesz nagy szél, majd meglátjuk. Remélem Matyika jól lesz. És Gerit is figyelnem kell. Tegnap este odakapott a hasa környékéhez, mintha valami fájt volna neki nagyon. De mikor kérdezem nem nem mondja. Most aggódom, hogy mi van.

Na szép hétvégét! vigyázzatok magatokra, ha időm lesz még benézek! :arrow:

Kép

Kép
katherina

Jó reggelt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ugye délután 170 ml-t evett, este 120 ml-t ( ez kivételesen elég volt, mert csináltam utána pépet, de nem kérte) hajnalban meg 180 ml-t. Most vagy már nem fáj a foga, vagy újra kell neki a régi tápi vagy rájött, h a létező összes tápszert és cumisüveget felvásároltam már neki....
Mindegy, most örülök. :lol: :arrow:

Gabcii:
hát, inkább nem számolnám össze. :oops:

Kat:
mi nem kapunk gázártámogatást, de idén azért nem kaptok, mert azt dec 30-ig újra kellett volna igényelni. most is igényelhetsz, de csak a köv. hó első napjától kapod meg, visszamenőleg nem. :?

A megmaradt cuccaim fele a teszveszen van, felét elpakoltam, h jó lesz későbbre ( pl. a csőrös poharak). az aventes üvegeim felét már eladtam. a Mam még mindig az isten. :) a TT meg Bibuskánál. :wink: Igazából a tápszer sok ami megmaradt, úgy látom a banános is megmarad, mert a régi HA-s kell neki inkább. :?

Zsu:
tupperes pohár tupperware
ilyen:
Kép

Kép
Kép
h@jni

Jutta:
nekünk is tetszik Dorka.
Marci szerint aranyos baba, szval még számít a 2 év korkülönbség. :lol: :lol: :lol:

Jolka:
szépek a fiúk.
jéé, de göndör a haja.. még soha nem vettem észre.
én nem sajnáltam levágatni, most volt először fodrásznál, előtte én szoktam vágni neki...

Móni:gyere máááá

Zsu:
ha ez vígasztal, akkor most 2 vasárnap nálunk is ünneplés volt. 10 emberre főztem/alkalom. leves, főétel 3 féle, a desszertet mondjuk nem én csináltam... Szval kitartás. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Hát befog pár éjszaka nagyon jól alszik a csaj nyilván most alábbhagyott a fogzásunk!

Móni: ugyanmár ne csináld!
Amugy te is beszoktál "szólni"

Jolka: nagyon szupik a babák !
Ákos csak nem kompban ül?

Hajni: hát én akkor nem értem mi van Lillával lehet ,hogy ő is érzékenebb fogzáskor mer hát úgye azt hol érzik hol nem!

Dorka nagyon szuper kiscsaj!

Eszitibaba is nagyon tetszik nekünk!

Ki is az a Helvéciai barátnő hátha ismerem?

Apa is dolgozik 24 órába majd holnap reggel jön haza! :cry:
" hónapig szinte itthon volt olyan jó volt !Minden nem tarthat örökké de örüljünk ,hogy van munkája ebbe a rohadt világban!

Andi: remélem nállatok is hamar megoldodik Gyula melója!
Ikrek jól vannak!

Gabci. szépek lehetnek -e a fiúk hát hogyne itt vagytok bizonyitékokként te is meg Jolka, Hajni!
Meg akinek fia van!
Apa meg gyógyuljon mihamarabb!

Kat: akkor te sem unatkozol!

Kép

Kép
mogyoland

Mekkora szélvan nállunk !
mindehol ekkor van!Eszméletlen jön még kutyára dér!

Kép

Kép
mogyoland

Először is a lényeg!

Tetszik nekünk Marci! Dorka mosolygott rá!!! :lol: :lol:

Másodszor!
Dorka ma, altatás nélkül (mármint volt dúdolás meg minden, csak ELaltatás nem volt) aludt ma délelőtt bent a kiságyában majdnem egy órát!! 1x mentem vissza hozzá megsimizni és utána átmentem a szomszédban, mire hazajöttem aludt. Apa nem ment már fel hozzá! :D :lol: 8)
Hát ami 1x megy az még nem tuti de ami 2x az már mint tudjuk az... tehát már csak 1x kell megismételnünk, ugye? :wink:

Szél az van, itt is!

Fogzásra ti nem akartok vmit majd adni???
Mert már nagyon aktuális lesz!

Tuppewares pohárból mennyire jön a cucc? (Bár még szerintem nem aktuális)

Hajni, ennyit főzni!! Na most vagy Lilla egy tündér, vagy Te, vagy mindketten! :lol:

Megyek főzni!

Jutta

KépKép
jutta

Ja és Jolka! A Te fiaid nagyon jó tesók és Ákos az élő példa arra, hgy a nagyobb babák később mozognak teória sem mindig igaz!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
nem tom, h mennyire jön belőle, a héten kapom majd meg, akkor megmondom.
Az aventesből elégge, a Nuby-ból meg ömlik. ( iylen volt Marcinak is, csak neki a kemény, most a szilikont vettem, ami végülis cumi, csak más a formája).

Kép
Kép
h@jni

Jutta:
én sokszor főzök, megszoktam.:)

a menük:
1. vasárnap:
húsleves, rántott hús, chilis bab, tejszínes-gombás pulykamell, rizs, burgonyapüré, diótorta (ezt nem én sütöttem)
2. vasárnap:
húsleves, vadas zsemlegombóccal, szűzérme sütve- ehhez párolt zöldség sajtos-tejfölös mártásban sütve), rántotthús, burgonypüré, rizs, hasább. és torta ( nem én csináltam).

Szval nem volt vészes, meg már megszoktam. :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

alszanak de jó! :lol:

sétinek lőttek, esik az eső! :(

Hajni, biztos gyorsan fogalmaztam. Szóval tavaly megigényeltük a gázártámogatást. megkaptuk. én nem néztem a szla-t nagyon, ill. néztem, de nem tudtam kiigazodni rajta, azt gondoltam, természetesen kevesebbel számolnak. aztán decemberben beadtuk az igénylést az újabb támogatásra, megkaptuk jan. 1-től. januárban még nem gondoltam, hogy nem vonják. Csak most kijött az újabb szla, és látom, hogy ott külön sorban ott van a levonás. Ez se a januári, se az előző évi szla.kon nem volt rajta. és ahhoz képest, hogy az előző hónap 42.000 volt, most több fogyasztásra kérnek 28-at. Ebből látszik, hogy hiába volt megítélve tavaly is a támogatás, és januárban is, nem vonták le nekünk. Azért vagyok ilyen nagyon mérges :twisted: :twisted: :!: mert több 10e Ft.ról van szó!!! Jövő héten bemegyek, és rájuk borítom az asztalt, ha ezt visszamenőleg nem fogják jóváírni.

na kidurrogtam magam, megyek tanulni!

Pedig utálok veszekedni!!! de mindehol átvágják az embert, akit lehet. és úgy látszik engem is sikerült!

Kép

Kép
katherina

Sziasztok!

Hát mi kapjuk a gázártámogatás remélem bár nállnuk is apa intézi ezeket a dolgokat de azt tudom a határozatot magkaptuk ,hogy jár!
Hát mi most 21000ft fizettünk
Pl. múltkor 22000 ft volt a villanyszámlánk valami nagyon eszi az áramot!
A boyler most csinálja meg az Apa mert mondjuk most 16000 ft volt.

Kép

Kép
mogyoland

ehhh, én azt hittem, h nem lehet rosszabb, tévedtem.
hajnalban megitta a 180 ml-t , fél10 70 tápszer, 140 tejpép.
utána fél1-1 körül szokott enni. nem kérte se a tápszert se a pépet. próbáltam most újra, egyik sem kell neki...
fasza lesz, ha már a kanál sem kell majd. :?

Kép
Kép
h@jni

hol van mindenki??? :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
h@jni

Na látom megint kakis témába sikerült kezdenem :? Az internetes társalgásnak van egy olyan hátulütője, hogy ha nem olyan hangulatban olvasunk, mint amilyenben a másik írt, akkor könnyen lehet félreértés.

Hajni, milyen pépet eszik Lilla a Sinlacon kívül? Marci nagyon szép, édes kis bandita lehet :lol:
Most megint Nadin sem eszik, 3 óránként kb. 100 ml at-t tudok belediktálni. Visztont megint kel hajnalban, lehet h akkor teleszívja magát, de azt nem mérem. És nem csak hogy kel, de ébren is marad, ma pl. 4-6-ig. :?

Itt írtó nagy szél volt az előbb, vitte le a házak tetejéről a cserepeket. Épp idejében értünk haza.

KépKép
kertikiri

Kertikiri:
sinlac pép és tejpép, ezeket eszi felváltva.
egy ideig ette a humana tejmentes almapépet,de már valamiért nem , bár sztem is jobb a milupa ha-s.
Ha Lilla is enne 3 óránként 100-t örülnék mint majom a farkának...
de asszem áttérünk a napi 4 kajára, sztem sok neki az 5 és nem éhes...

nálunk jég volt. :shock:
kocsi kint állt az udvaron, kirohantam,h beállok, erre elment az áram. így nem nyílt a garázskapu. jöhettem vissza, szétcsapkodott. március van, legyen máá tavasz :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Jutta, végre képek! Nagyon édi a cicafüles csajszi :D

Vendégség jó sikerült. Mivel királykisasszony reggel fél 6-kor kelt, igy volt időm mindenre :lol: Bevásárlás, főzés, apa is segitett sokat. És Panka cuki volt, nem sirt most a szüleimnek se!

Jolka, Manó ilyen göndör hajú? Nem is láttam még igy. Most göndörödött be, vagy csak mindig rövid volt neki? Jóképű mindkettő :D Ákos már elvan egyedül a bébikompban???

Hajni, akkor ugye most megnyugodtál, hogy Lilla evett? Ez a Tupper pohár miben különbözik a többi csőröstől? Nekem Panka este 100-at evett, meg most délután is :?
Én még akkor se voltam képes ennyi mindent főzni, amikor nem volt még gyerek :shock:

Kat, egy fotókkal tűzdelt beszámolót kérünk az asztalborogatásról :lol:

Nálunk jégeső esett, volt jó kis orkán! Letépte a sufni ajtaját :shock:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Eddig főztem + romeltakarítás.
Hajni: őszintén szólva, nekem lövésem sincs mért csinálja ezt Lilla.
Tuti, hogy nem éhes, mert ha az lenne vmelyiket megenné. Ezt bizonyítja a 170ml.
Kat: tegyél rendet közöttük, hajrá! :wink:
Szegény kis Gerike. Egyébként, ha fáj vmilye megmondja, vagy letagadja?
Mogyo:ha Apa nincs otthon, Anyósod nem akar "odaköltözni", segíteni? :D
Jolka: nagyon tetszenek a fiaid. Manónak tényleg kis birka haja van. Le ne vágjad! Jól áll neki.
Akos meg olyan értelmesen néz. nagyon drága
Anett: bizti el volt méretezve a ruha. Ne vakítsál, akor sem hiszem el, hogy vastag a karod ( vagy bár mid is)
Lecsekkoltam a kismama rucis fényképeket. Csini vagy rajtuk.
Nekem van tetkóm.
Kinek is van még?
Jutta: ezért kérdeztem a múltkor, hogy nem alszik-e el Dorka egyedül, ha lerakod. Próbálgasd többször ezt így, s hidd el sikerülni fog.

Nálunk irtó pocsék idő van. nagy szél, esővel. Séta ugrott.
Apa, nincs vmi jól még mindig. Ha már ő elfekszik, télleg gáz van.
Ádi a mai kanalazásnál botrányosan viselkedett.Fél üveg őszibarack-csirkehúst bele erőltettem, egészen addig amíg képen nem kezdett köpködni.Komolyan mondom, mérges lettem rá.
Aztán teát sem ivott, csak börrögött és köpdösött tovább. :evil:
Most már nyugi van. Épp alszik. ÉN is tudnék, de már nincs rá időm sztem...

Kép
Kép
gabcii

Hajni, most látom, hogy megint nem eszik a csaj. :( Érdekes, hogy nekem csak a tápszert nem eszi. Lehet, hogy megforditom és előbb kapja a tápszert utána a cicit, de akkor félő, hogy azt nem szivja ki, akkor meg fejhetek :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Gabci, nekem nincs tetkóm!
Őszibarackos csirke? Ilyen párositások vannak???
Párodnak mi baja? Jobbulást neki!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hajni!
Ezt a menüt mennyi idő alatt készíted el? :shock: Nagyon tudsz vmit hallod ha kevesebb, mint 1 egész nap! :D
Kriszti: nem értem mire írtad,hogy kakis témába kezdtél.
Zsu: ja, kissé furcsák a húsos kaják és elég fürészpor ízük van.
Ma végignéztem a boltban a kínálatot. Idősebb babáknak van lasagne, vadas pl. Akkorát néztem.
Apa lázas, köhög, taknyol .Remélem csak megfázott és semmi fertőző. na meg azt is, hogy nem tüdőgyulladása van. A nyáron volt neki és nagyon oda volt.

Kép
Kép
gabcii

Jolka, tényleg édesek a fiúk! Megértem, hogy kevesebbet jössz, igazából szinte mindegyik többgyerekesünk eltűnt (Timi, Cirip???!!!), Hajni még bírja :lol: De Hajni valamit nagyon tudhat, ha ennyit bír főzni :D Az a tejfölös-sajtos párolt zöldség hogy készül?
Jutta, aranyos Dorka. Csak én elég rosszul látom a képeidet, vagy nagyon kicsik, vagy nem tudom :cry:
Macsek, Veletek mi van? Jó a takaró, én is megnéztem.
Gabci, hát a duplázásra gondoltam, jó kis perpatvar kerekedett belőle.
Néztem a Kismamát, alvás cikk :shock: vagy :cry: nem tudom sírjak vagy nevessek. Szögegyenesen ellentéte annak, amit pl. a gekkóban mondanak. Nem mintha bármelyiket is követni tudnám, de nem értem hogy lehetnek egy szakmán belül ilyen ellentétes álláspontok. Illetve értem, nem egy szakma, az egyik gyógypedagógus, a másik szoptatási tanácsadó.

KépKép
kertikiri

Mééé, mit mond egyik ill. másik? (alvás)

Bár tudom: szoptatási tanácsadó: nem baj, ha a gyerek nem tud csak cicin elaludni és az se, ha éjszaka 2 óránként cicizik.... ja nekik nem baj, csak az anyjának ha mondjuk ez 1 évig is fennáll mint helyzet (sőőőőőt lehet ez 2 is, csak hogy megnyugodjatok)

Másik: a gyereknek 4-5 hónaposkora után illik egyedül elaludni ill. éjszakát átaludni (ez tök jó, csak azt nem mondják, hogy hogyan kell kivitelezni) és itt jönnek a sírnihagyásos módszerek

Én inkább a második felé húzok, és nem véletlen. Szomszéd több mint 1 éves gyerek 2-3 óránként eszik éjszaka... gondolom, hogy nem éhes ill. szomjas (látszik rajta, hogy nem holnap fog éhenhalni) csak ha félálomba kerül, akkor már cici kell a visszaalváshoz... (hogy mennyire erről van szó az is mutatja, ha egyik szülő se moccan meg - konkrétan levegőt is halkan vesznek 8) akkor néha már magától visszaalszik, de ha véletlen reccsen az ágy akkor jön a sírás) és anyuka szerint nem egyre ritkábban, hanem egyre sűrűbben kel éjszaka!!!!! 3-4 hónaposan 1x kelt fel enni. Szerintem ez nem normális és kész! (tudom Jolka pont nem így gondolja)...
Ja és ismeretségi körben 2 éves gyerekről is hallottam hasonlókat... 5-10x kelt minden éjszaka és cicizet... nappal már csak a délutáni elalvásnál cicizett... amúgy meg evett persze
mindent, tehát az anyatej nem kaja volt neki, hanem altató...
Na jó eldugulok, mert biztos páran tök mást gondoltok!!!
(hozzáteszem, nővéreim 5,5 hónapig csak és kizárólagosan szoptatott (még vizet se kaptak!) gyerekei SEM keltek soha éjszaka 2-3 hós koruktól. tehát ez nem az anyatej / tápszer kérdése szerintem... hanem szoktatásé / szerencséjé vagy mittomén...)

De nagy hírek: Dorka hasról hátra fordult ma 2x!!!! :lol: :lol:

És voltunk ma vásárolni (tök jól viselte), vettünk farmert páromnak és nekem, és neki is vettünk pár dolgot a Brendonban!
És üzenem a ruhagyártóknak, hogy :twisted: :twisted: :twisted:
65 kg és 170 cm vagyok erre alig bírtam farmert venni, mert szűkek voltak általában!!! Kérdem én, hogy kicsit dagi emberek hol vásárolnak?

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok!

KIb@sz nagy szél volt a garázsajtót kivágta ugy ,hogy elhajolt a vasajtó most nem birom becsukni!

Gabci: hát... :roll: lehet kijönne de még egyszer sem kértem meg de azt hiszem nem is fogom!
Mikor hazajöttünk a kórházból kiakart jönni segiteni takaritani én mikor meghallotam gyorsan kitakaritottam s párom szolt neki telcsin ,hogy megcsináltam! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Ja 2 hónapja nem fürdött a csajszikám a kiskádban nem tudom ma mit szól hozzá! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?