Mééé, mit mond egyik ill. másik? (alvás)
Bár tudom: szoptatási tanácsadó: nem baj, ha a gyerek nem tud csak cicin elaludni és az se, ha éjszaka 2 óránként cicizik.... ja nekik nem baj, csak az anyjának ha mondjuk ez 1 évig is fennáll mint helyzet (sőőőőőt lehet ez 2 is, csak hogy megnyugodjatok)
Másik: a gyereknek 4-5 hónaposkora után illik egyedül elaludni ill. éjszakát átaludni (ez tök jó, csak azt nem mondják, hogy hogyan kell kivitelezni) és itt jönnek a sírnihagyásos módszerek
Én inkább a második felé húzok, és nem véletlen. Szomszéd több mint 1 éves gyerek 2-3 óránként eszik éjszaka... gondolom, hogy nem éhes ill. szomjas (látszik rajta, hogy nem holnap fog éhenhalni) csak ha félálomba kerül, akkor már cici kell a visszaalváshoz... (hogy mennyire erről van szó az is mutatja, ha egyik szülő se moccan meg - konkrétan levegőt is halkan vesznek
akkor néha már magától visszaalszik, de ha véletlen reccsen az ágy akkor jön a sírás) és anyuka szerint nem egyre ritkábban, hanem egyre sűrűbben kel éjszaka!!!!! 3-4 hónaposan 1x kelt fel enni. Szerintem ez nem normális és kész! (tudom Jolka pont nem így gondolja)...
Ja és ismeretségi körben 2 éves gyerekről is hallottam hasonlókat... 5-10x kelt minden éjszaka és cicizet... nappal már csak a délutáni elalvásnál cicizett... amúgy meg evett persze
mindent, tehát az anyatej nem kaja volt neki, hanem altató...
Na jó eldugulok, mert biztos páran tök mást gondoltok!!!
(hozzáteszem, nővéreim 5,5 hónapig csak és kizárólagosan szoptatott (még vizet se kaptak!) gyerekei SEM keltek soha éjszaka 2-3 hós koruktól. tehát ez nem az anyatej / tápszer kérdése szerintem... hanem szoktatásé / szerencséjé vagy mittomén...)
De nagy hírek: Dorka hasról hátra fordult ma 2x!!!!
És voltunk ma vásárolni (tök jól viselte), vettünk farmert páromnak és nekem, és neki is vettünk pár dolgot a Brendonban!
És üzenem a ruhagyártóknak, hogy
65 kg és 170 cm vagyok erre alig bírtam farmert venni, mert szűkek voltak általában!!! Kérdem én, hogy kicsit dagi emberek hol vásárolnak?