Új privát üzeneted érkezett!

banya, ha egyszer eljutok a hordozós klubba persze hogy megtapizhatod a Mobyt, de most márciusban szerintem nem lesz jó. :(
OFF-ra: Babzsákot lehet csináltatni tönkölypelyva töltettel, csak sokkal nehezebb lesz, de ha nem akarod pakolgatni, akkor megoldás lehet. Nem árulják alapból csak párnának a súly miatt, de van olyan gyártó aki megtölti a fotelt is azzal ha kéred (de nem tudom melyik, mert rég volt amikor csináltattuk a régi munkahelyemen és nem tudom melyik céggel, hívj fel párat esetleg).
kattix

Banya: mondjuk minden relatív, de én a Popolini kendőt nem nevezném olcsónak :?
http://www.kekpanda.hu/product.php?bid= ... 0&begin=50

KépKép
livus

KAttix :) a környezettudatos mama erre való fórum szerintem
Pumama varrt babzsákot tönkölypelyva töltéssel.

Szerintem Moby Wrap és Lívia-féle rugalmas között nincs különbség, nekem utóbbi volt, tökéletes. Öszeizzadni pedig nem feltétlenül fontos, kendő alá egy tetrapelus a mezítelen részeimre (nyak, mellkas "kilógó" részei )és máris jól aludt benne a csemete
Nanduban sem izzadtunk nyáron sem - igaz, nem vagyunk különösebben izzadósok.

Én tapiztam Popolini kendőt, klassz, de nem bio, akkro már vennék Ágitól egy Lanat, ha midnenáron külföldi darabara vágyom, az bio és egy magyar családot is támogatok vele (igaz, Popolinivel is támogatok egyet)
indianyo

Kicsit keresgéltem a Thebabywearer fórumokon nyári kendő ügyben, ott sok sivatag-közeli horodzós mama is van. Hát csak érdekességképpen, ők miket ajánlottak:
- géz (? szóval gauze angolul) anyagú kendő: Calin bleu: http://www.naturalnursery.co.uk/product ... ts_id=1266
- Didy Nino
- Storchenwiege Leo natural
- Vatanai: http://www.tragezauber.de/Tragetuecher/ ... ::228.html
- Gypsy mama Bali baby breeze: http://gypsymama.com/shop/breeze.htm

kamcsatka

gale

Wow, géz kendő? Tök jó vékonynak tűnik a képen. Na tutira nem bírom ki majd hogy nyáron ne szerezzek be egyet ha bejön a hordozás nekünk. Tudtam, hogy ez a topik függővé tesz majd, már nélkületek is alakult, de rohamosan romlik az állapotom. :D
kattix

Kattix, jobb, mintha a cigire szoknál rá...:-)

kamcsatka

Judit: örülök, hogy tetszik! Teszel fel majd képeket????:D :D :D

A Lana jól szellőző biopamut. Szerintem tökéletes nyárra. Vagy tévedek? :?:

kisvic

A kendőben én nagyon szeretem, hogy télen-nyáron, éjjel-nappal, újszülöttől sózsákig ugyanaz a kendő van velem és segít.
Én is úgy vagyok a nyári meleggel, mint Indi: nyáron meleg van és kész, tehát nyáron melegben hordozok. Nyáron is az az igazán fontos, hogy a kendő kényelmes legyen, jó legyen használni és hogy jól legyen megkötve. Szerintem ezek a szempontok többet számítanak a dögmelegben is, mint hogy milyen vastag a kendő. Segít a melegben, ha olyan kötést választunk, ami a lehető legkevesebb ruhát adja ránk. Pl. a kenguru ilyen az elöl hordozások között. A (túl) vékony kendő veszélye, hogy vág.

hordozo

Ismeri valaki a Yamo nevű hordozót? Olyasminek tűnik, mint Ergo és társai.. Egy izraeli barátnőm ajánlotta, nekik nagyon bevált.
http://www.sobebabies.com/shop/yamo-bab ... p-199.html
http://www.yourbabycarrier.com/yamo.html
Olga
oola_2008

Sziasztok, nincs véletlenül valakinek egy használt felesleges Ergoja? Már nagyon beleszerettem, de az új ára kicsit borsos. Esetleg egy Tonga is megtenné L-es méretben. Az esetleges ajánlatokat várom az alábbi címre:
Kisdiofa@gmail.com
babintiti

A címem kicsi k-val, mégegyszer:
kisdiofa@gmail.com
babintiti

Sziasztok!
Lehet, hogy már írtam, most megismétlem. Még jövő hét végéig keresek anyukákat, akik hordozókendőt használnak, használtak, és szívesen kitöltenének egy kérdőívet, melyet a lányom készített, ebből készül a szakdolgozata. (gyógytornász hallgató)
Köszönettel kívánok további szép napot!
Cím:nemiklose@freemail.hu
nemiklose

[quote]N írta:yáron is az az igazán fontos, hogy a kendő kényelmes legyen, jó legyen használni és hogy jól legyen megkötve.

Tapasztalatom, hogy ami vág, abban jobban leizzad az ember lánya. Nálam még az is szempont, hogy ne legyen túl sötét anyagból a kendő, ne szívja a napot.

KépKép
KépKép
safrany

nemiklose

Bocsi, hogy csak úgy felraktam a kérdőívet, azt kérném, hogy minél több hordozókendő használó legyen szíves kitölteni. Már írtam ma, hogy a lányom szakdolgozatához kellene. Köszönöm az ötletet, nem tudom jól csináltam-e kedves Safrany?
Üdv:Éva
nemiklose

Kedves Eva,
Igyekszem kitolteni a kerdoivet (bar egyes kerdeseknel bizonytalan vagyok, nem emlekszem minden esetben mit mikor csinalt eloszor).
Jo hir, hogy egy gyogytornasz hallgato ezirant erdeklodik :)

Sára

Kép

Kép
saara

Olga (oola_2008)
Nekem van egy Yamo hordozom. Kenyelmes volt amig leanykam nem volt ilyen nehez.
Jobban nez ki mint az Ergo, a pantok hatul keresztezhetoek ha elol hordozol, a kapucnija is jobb. Nem tolja le a nadragomat ha a hatamon hordozok, mert a dereka kicsit ivelt. Viszont az Ergo kicsit egyenesebb dereka nekem kenyelmesebb.
eduso

Eduso!
Köszönöm a választ! Hány kg a lányod? (barátnőmé 9 kg, és még nem panaszkodik). Ezek szerint az Ergo "letolja" a nadrágot, ha hátra veszed? neked mind a kettő van?
oola_2008

biobaba

Olga,
Lanyom 12.5kg es 83cm. Ugy 8-9 kg-ig sok minden kenyelmes volt, ami most mar nem annyira.
Az Ergo-t ha szorosra huzom a nadragom dereka alatt akkor mar nem tudja letolni, de jo alacsony dereku csiponacinal ez nem megy.
Bar nem tamogatom az Ergo uzletpolitikajat, van az is. (Egy anyukaval csereltem egy masik hordozoert)
Ja meg annyi, hogy a Yamonak egy picit rovidebb a "teste" es nincs benne ulesszukito.
eduso

Kisvic, teszek majd fel képet, ha lesz, egyelőre nincs :?

Képzeljétek, ma összeszedtem minden bátorságomat :lol: és a hátamra kötöttem Danit! 20 percig nézelődött, nyugisan tűrte, hogy a kisebbik bátyja hisztizés közben épp próbálta leordítani a fejemet, aztán szépen elaludt. Kezdetnek nem is rossz :wink: , de házon kívül még nem merném megpróbálni; nemigen menne úgy, hogy a kendővel fel ne törölném az utcát. Ti hogy csináljátok, van ennek valami trükkje?

Judit
Kép
patonayj

Judit! Gratulálok! Én is így kezdtem, nagyon jó érzés, már mindenhol fel tudom kötni. Tudod nagyon tetszett, amit Ági írt ezzel kapcsolatban. A lényegre emlékszem csak, miszerint nem zavarja, ha lelóg a kendő a földre, legfeljebb ha koszos lett, kimossa. Azóta engem sem zavar, ha a végei kicsit nem tiszták, ez nem ér a gyerkőhöz, és igazán nem zavarja. Egyébként van erről egy jó kis videó, ha megtalálom, belinkelem. Nagyon ügyes az a lány, ő megoldotta. :)

Dóri
foldori

Judit, itt nézd meg

Aki Szegeden szeretne sétálni különféle hordozót mutogatva a népeknek, akkor szombaton (márc 1.) jó idő esetén (ha nem esik) találkozzunk a Kárász utca és Széchenyi tér sarkán a Kerek Perec előtt 1/2 4 kor.
Szerintem meg fogjuk ismerni egymást :D

Dóri
foldori

Judit! Igen, Dóri jól elmondta a véleményem lényegét. Köszi, Dóri, olyan jó volt így megemésztve és újra kiköpve elolvasni! ;) Azért megismétlem, valahogy nem bírom ki. Szóval szerintem alapigazság, hogy a kendő vége koszos. Nem baj, úgysem rakjuk a gyereket soha a végébe. Ha sár van, és tehetem, igyekszem úgy helyezkedni, hogy minél kevésbé legyen sáros a kendő vége. Pl. belépek egy boltba egy kendőkötés erejéig (nem, cseppet sem néznek hülyének ;)) vagy az aluljáróban kötözök, vagy a füvön, ami még tűrhetőbb. Aztán, ha elmúlt az esős idő, kimosom a kendőt. Addig felesleges; ha megszárad a sár, lepereg vagy ledörzsölöm. Legnagyobb gond akkor már a masszív kutyakakis utca...

hordozo

Eduso, mi van az Ergo üzletpolitikájával? Tudnál erről írni egy kicsit bővebben?

A kendőzésnél engem is főleg a mellékes mocsok zavarna (pisi-kaki-egyebek), önmagában a kosz, sár nem.

Bár én Bamberoo-t és Ergot használok, nem kendőt, a hordozó nekem is elsősorban biztonságérzetet ad, hogy tudom, hogy ha berakom a hordozóba, biztos, hogy meg fogom nyugtatni a babámat és pl. bemehetek egy boltba, mert nem fog ordítani, stb.
Biztos a babakocsis anyukák is kitapasztalják, hogy mi a hatásos, de ennél jobbat el sem tudok képzelni: nyűgös a baba, ripsz-ropsz, felkötözöm, ringatom egy kicsit, megsimogatom-puszilom a buksiját és máris nyugodtan nézelődik. Sőt! általában öt percen belül elalszik.

Viru
Kép
viru

2008. február 28., Budapest-Csepel: vagány, cigiző középiskolások beszélgetnek a HÉV-állomáson. Egy fiú fennhangon meséli a lányoknak, hogy valakinek "az egyik gyerek elől, a másik a hátán volt". Közelebb lépek, hogy halljam a részleteket, de már csak annyit csípek el, hogy "a feje meg így félre volt biccenve" (és a srác mutatja, oldalra biccenti a fejét).

Hát, tudjátok, arra gondoltam, ez nem semmi! Nincs még minden veszve, ha egy lakli kamaszfiúra olyan hatást gyakorol egy hordozó anya, hogy másnap cigizés közben erről mesél a "havernőinek" :)

Ági: épp a múltkor tárgyaltuk ki Indiékkel, hogy milyen jó volt, mikor anno írtad ezt a koszos kendő dolgot. :) Megnyugodtunk, hogy ha a mester is ezt gondolja, akkor mi is nyugodt szívvel járhatunk kissé koszos kendővel 8) :lol:

KépKép
livus

Dóri, Ági, köszönöm! Dóri, ez tényleg ügyes megoldás, de azt hiszem, nekem még egy darabig inkább piszkos lesz a kendőm vége :lol: (Dani még csak 2 hónapos, de biztosan lesz ő még ilyen okosan együttműködő nagyfiú :wink: )

Judit
Kép
patonayj

Judit, szerintem nem sokan próbálták ki :) , de aranyos megoldás. Túl sokáig van szabadon az a gyerek odafönn, az enyém biztos megtalálná az utat lefelé :( .

Hú, képzeljétek, egyszer játszóházba mentem hátamon a fiammal, s amikor eljöttünk, komolyan mondom, elfelejtettem, hogy a lába körül hogyan kell kötni, mert éreztem magamon az összes anyuka vizslató tekintetét, s olyan zavarba jöttem, hogy na. Aztán odakint igazítottam a dolgon. De komolyan egészen hatalmába kerített a kétségbeesés, hogy hogyan fogom én felkötni (aztán a lányt öltöztetni.) Azóta már sokat fejlődtünk :)

Dóri
foldori

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, amióta nem jelentkeztem :lol: de mindent elolvastam, és szép fotókat láttam, szép anyukákkal és babákkal. Ez jó!!!

A lányaim nem lettek bárányhimlősök...én viszont rohamosan bálnásodok, hatalmas lett a pocakom. Autóba már csak akkor ülök, ha nagyon muszáj (közben minden bukkanót és fekvőrendőrt a pokolba kívánok), a BKV-zás pedig már csak egyedül megy. Nem tudom, eljutok-e még a hordozós klubba...Ma egy védőnő 3 hetet adott nekem a szülésig, pedig 6 lenne hátra. No, mindegy.

Csöppke,

látom, eljutottál ide :) Egyébként én is meg akartam kérdezni tőletek, hogy nyári hordozásról milyenek a tapasztalataitok. A nagyobbikom ugyan júniusi, de őt azért nem hordoztam annyit, mint ahogy most tervezem Hármaskával. Szerencsére bírom a meleget - az viszont eszembe sem jutott, hogy világos kendőt vegyek :roll: A Jakob gyönyörű, bordó-barna. Ilyenkor kényelmesebb esetleg egy mei-tai? Mert akkor rástartolok, és megvarrom.

Még egy kérdés:

Elolvastam, amit Ági ír a honlapján arról, hogy elkényeztetem-e a a sok hordozással a babát. Én TUDOM, hogy nem, de most úgy érzem, erre a kérdésre vagyok a legkevésbé felkészülve. Ti mit szoktatok mondani, ha valaki megkérdezi? Egyszerűen csak azt, hogy nem, mert ez így jó nekünk?

Köszönöm,

Nuska+ (34+0)
nuska1

Egy kis emlékeztető: mához 1 hétre, március 7-én TEXTILPELEKÁZÓS- ÉS BABAHORDOZÓ KLUB BUDAÖRSÖN!
Mindenkit és bárkit szeretettel várunk, szép időt remélünk.

kamcsatka

Dóri, és mások! Te is így kötözöd a babád a hátadra? A kérdésem arra vonatkozik, -függetlenül attól, hogy koszos-e a kendő vége vagy nem- hogy így eldugod a kezeit, mint az a hölgy a videóban? Mert nálunk a bugyor jobban szereti, ha a kezei kint vannak. Szeret mutogatni. Ha nem lehet kinn a keze, akkor egyból elalszik. Ami persze nem olyan nagy baj, mert így is nagy öröm hordozni, csak akkor lőttek a délutáni pihenésnek, olvasásnak vagy sajátidőnek.
Ilona
nesica

Livus,
hű de kiváncsi vagyok, kit láthattak azok a vagány gyerekek :) tudtommal Csepelen hárman vagyunk, akik a hátukon hurcolják a gyereküket...

o
orsko

Nesica! A kezét rakhatod így is, meg úgy is, igény szerint.

hordozo

Orsko, hamarosan négyen :)

Judit
Kép
patonayj

Kamcsatka:

jövő héten biztos ott leszünk a klubban, mert lesz Kozy-kérdésem. Sikerült beszereznünk egyet Amerikába szakadt unokatestvérem segítségével, de az örömöt a kipróbáláskor üröm váltotta fel. Így vettük fel (alant), de a séta végén már minden baja volt, végül eltört a mécses. A térdhajlata tejesen ki volt dörzsölve, de nem tudom, hogy attól-e, hogy vágta a Kozy, vagy attól, hogy túl sokat fészkelődött. Vagy lehet, hogy egyszerűen csak a kendőhöz van szokva: ahhoz, hogy a hátamra kötöm, jó magasra, és szabadon van a keze is. Mindenesetre ma vége szakadt az eddig (immár öt hónapja) sírásmentes kendőzésnek is. A piacon sírásra fakadt, amikor már a ki tudja hanyadik sorba álltam be. (Mondjuk senkinek nem jutott eszébe, hogy előre is engedhetne.)
Kép
Amúgy nem vagyok az a fajta, akin a Valentin napi szuvenírt árusítók meggazdagszanak, de nnek a limitált példányszámban készített szivecskés Kozynak nem tudtam ellenállni.

Györgyi

Györgyi

Kép
szerencsefia

én általában nem akadok ki a beszólogató idegeneken ezért nem is nagyon emlékszem a párbeszédekre, de annyi rossz történetet olvasok, hogy mostanában elkezdtem magam figyelni miket válaszolok.

mindig próbálom megőrizni a kedélyes hangulatot és minden beszólás mögött inkább a jóindulatot feltételezni, még akkor is ha erőltetni kell. végülis csak pár odavetett szóról van szó, szóval nem kell hosszan erőlködni, az azért nekem se menne.

a kényeztetős kérdésre nekem kétféle válaszom van

- de igen. és olyan jó! (nagy mosoly és biztos-te-is-simered-az-érzést tekintet)

- addig ölelgetem amíg lehet. olyan hamar felnőnek. maholnap már a kezemet se akarja majd megfogni. (kis mosoly és szentimentális tekintet)

Persze ha valaki őszintén kérdez akkor én is úgy válaszolok. Még a hátamról is hajlandó vagyok levenni a gyereket csak azért, hogy megmutassam hogy került fel.
de a beszólások általában olyan helyen és szituban érnek ami a felszines csevegések helye. (pl. szupermarketben sorbanálláskor)
Ezen a szinten nem bántanak a kérdések és simán adok rájuk kedves semmitmondó vagy közhelyes válaszokat.
savitri

Györgyi, az a szívecskés Kozy nagyon szép, néztem én is a honlapon. Élőben majd megnézzük, mi lehet a baj, lehet, hogy egyszerűen csak tényleg a kendőhöz van szokva, és kész. Arra is gondoltam, hogy a Te babádnak kicsit érzékenyebb a bőre, talán azért vágja, de akkor ugye a kendő is vágná. Bár, a Kozy vászonból van, az egy durvább anyag, mint a kendő pamutja. Valószínűtlen, hogy rosszul kötöd meg, nem lehet elrontani. De 5 hónap kendő után lehet, hogy szokatlan neki. Amúgy ha megrövidíted a bodyt (egyszer felhajtod, úgy kötöd a derekadra), ki tudja tenni a kezét. Kamilla már úgy is kiteszi, ha akarja, hogy normális hosszúságú a body. Működnie kell, annyi olyat olvastam, hogy valaki 5-10 féle hordozót használ párhuzamosan.

Savitri, én is sokszor csak közhelyes választ tudok adni még a jóindulatú kérdésre/megjegyzésre is, mert első nekifutásra olyan nehéz megfogalmazni, mi is a jó ebben, ez inkább egy beszélgetés alkalmával derül ki.

kamcsatka

Sziasztok Lányok!

Tudna valaki segíteni, hogy mi a különbség az Ergo és az alábbi háti hordozó között?? Az árban látom, de más??

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=13

Igazából csak egy hétre keresem, mert megyünk szigettúrára és arra kellene, mert nem tudom, hogy homokban, terepen mennyire jó a babakocsi...

Gondolkodtam egy deuter háti hordozóban, de egy hétre 30e ft nem szívesen fizetnék ki... Kölcsönözni igaz lehet, de árban majdnem ott lennénk, mit ez a liliput hordozó.... Aminek még az előnye, hogy böröndbe is beledobható...

Kisfiam most 14 kiló és másfél éves... Már jár, de még azért kell cipelni....

Köszönöm a segítséget

Bunny

KépKép
KépKép
bunny75

Valaki keresett használt ergo-t. Itt találtam:

http://cgi.ebay.com/Ergo-Baby-Carrier_W ... dZViewItem

KépKép
KépKép
bunny75

smzsgalf

Kamcsatka:
ma változtattunk a kötésen: felhajtottam az alját, hogy kitegye a kezét, és mindkét pántot a lába alá kötöttem. Így talán jobban elvan, de még nem biztos, mert ma rövidebben sétáltunk (a vihartól is tartva). De így nekem nem olyan kényelmes, mert nem simul olyan szorosan hozzám, hamarabb kiáll a hátam. A Kozyval még az is van, hogy nem alszik el benne úgy a gyerek, de ez lehet, hogy attól van, hogy elöl hordozásnál folyamatosan duruzsolok a fülébe, hogy eltereljem a figyelmét az esetleges kényelmetlenségekről. De sebaj, így legalább séta után összebújva a puha ágyikóban én is tudok szundítani egyet (éjszaka dolgozom, ezért nappal alszom, ha ő is).
Hát nemtom... :? Majd kivesézzük. :wink:
Györgyi

Györgyi

Kép
szerencsefia

Györgyi! Én is észrevettem, hogy nyomot hagy a lábacskáján az ilyen típusú hordozó. Talán ha így próbálnád megkötni (tudom, hogy ez kendő, de a tekerés segít máshová helyezni a szárakat), akkor nem birizgálná a lábacskáit.

Ilona, én nem így kötöm, az én kendőmnek már kicsit piszkos az alja. Azért próbálom ide-oda dugdosni, de ez nem mindig jön össze. Ja, a kezeivel bajaim vannak, mert ha a hóna alatt viszem a kendőt, valahogy visszaficánkol, s már a kendő alatt is van. Ez is meg fogom tanulni Ágitól :) :) Éljen!! A Mei Tait tudom úgy kötni, a kendőt nem.[/url]

Dóri
foldori

Ági és Dóri! Köszi a választ!

Közben fölvetődött bennem egy kérdés. Nekem ugyan Nandu-kendőm van; a legnagyobb / 5.20 mínusz 40 cm /. Nagyon mérges voltam a megrövidítés miatt, mert elég magas vagyok, szükségem lett volna még arra a pár centire. De a szülés körüli napokban nem volt kedvem elbumszlizni Zuglóig az okításra, hogy a hölgy kicserélje nekem hosszabbra. Bár ahogy olvastam régebbi hozzászólásokat, nehezen tudta volna ezt megtenni, hiszen mindegyiket csak ekkorára szabták.
Ezért csak telefonon reklamáltam, és akkor kaptam ezt a csereígéretet. Aztán megbékéltem a sorsommal, mert a pocak leadása után megfelelőnek bizonyult ez a hossz is.
Aztán rémlik, hogy olvastam még itt más hozzászólásokat is, melyek arra utalnak, hogy nemcsak a kendő hosszával van baj.
Szóval a kérdés: a kötözési módok, amelyek a kendőhöz mellékelt fényképes útmutatóban találhatóak, azok között van, amelyik jó és használható?
nesica

Györgyi, persze, amjd megnézzük, de gondolkozzunk még: szóval akkor csak elöl hordozásnál vágta? Mert akkor jobban odaér a pánt a lábához, mint háton hordozásnál. Amit Dóri mondott, az nagyon jó (lexi -twist, nekem Lívia mutatta, egy amerikai csajszi találta ki állítólag, akit így hívnak), de a Kozy-val valószínűleg nem megvalósítható, ha Neked is a standrad hosszúságú pántos van. Én is csak úgy tudom megkötni elöl ezzel, hogy a háton keresztezés után elöl megcsomózom elöl a popsija alatt,mert nem tudok még elöl is egy kersztezést csinálni. Ezt a Bamberooval meg tudom csinálni, mert annak kb. 2m-es a vállpántja. Ettől függetlenül nálunk soha nem hagy nyomot, egyikkel sem.
Egyébként én nem szoktam ezt a lexitwistet csinálni a Bamberoo-val sem, egyszerűen egymáson átfektetve keresztezem (szépen kisimítva) a pántokat.

kamcsatka

Szia Bunny!

vedd meg a liliputist! én ugyan nem próbáltam, de pont azt tudja amit az ergo.
azt mondod csak egy hétre kell. szerintem az egy hét alatt éppen beleszeretsz majd. hihetetlenm könnyebség a babakocsihoz képest.
sokkal könnyebb benne a gyerek mint gondolnád.
a vázas drágát viszont nem ajánlanám. pont olyan problémás mint egy babakocsi és kényelmetlen is. najó a rögös terepeen legalább nem kell tolni, de a hordozók közt egy elég béna és kényelmetlen megoldásnak számít.

ha nagyon számít az ár akkor, próbálj ki egy Lívia féle Mei Tai-t. Pont azt tudja amit az ergo vagy a liliputishordozó csak nem csatokkal hanem kötözőkkel.

KépKép
savitri

Egyetértek Lilivel, de hozzáteszem, hogy annyival tud többet az Ergo ezeknél, hogy van alvókapucnija. Ha elalszik a gyerkőc, nem csuklik hátra a feje. Én nem tartom feltétlenül szükségesnek, de praktikus. Viszont csak ezért nem érdemes Ergót venni...

KépKép
KépKép
safrany

[quote]E írta:gyetértek Lilivel

Mármint Savitrivel :oops: :)

KépKép
KépKép
safrany

Györgyi, szerintem mikor hátraviszed a pántot, ne a gyerkőc popója alatt kösd meg, hanem kicsit magasabban, a dereka környékén. Jobban hozzád fog simulni így a baba. Vagy kicsit bűvészkedve vezesd el a hátravitt pántokat a lábai alatt, és úgy kösd meg a popó alatt, úgy nem szorítja le a lábacskáit.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

Ja, azt el is felejtettem mondani: nagyon szép a Kozy!!! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?