Köszi mindenkinek!
Köszönjünk jól vagyunk! Sőt ilyen szép időben nagyon is jól!!!
Hol is kezdjem...
Január 24-én 14:55-kor született KisKatánk, 4020 gramm és 57 cm volt. Összesen 14 órát vajúdtam, a szülés kb. 50 perc volt és egyáltalán nem gáz! Nem volt fogadott orvosom se szülésznőm, és nagyon nagyon nagyon elégedett voltam! Horváth Anikó (azt hiszem) és Dr. Blaskó Ervin segédkeztek Kata világrajövetelekor. Iszonyat rendesek voltak, nem is tudom leírni hogy mennyire!!!
Szóval 23-án még NST-n voltunk, de reggel éreztem, hogy furcsán fekszik a gyermek, egészen keresztbe. Délutánra elkezdett fájni az oldalam, szúrt, mint amikor futásnál rosszul veszed a levegőt. Este 8-kor már elviselhetetlen volt, átmentünk a szülészetre, de hazaküldtek, hogy nincsenek fájások... Ok, hazaértem, lefeküdtem aludni, aztán fél 12-kor egy pukkanás, magzatvíz el... Zuhanyzás, maradék cucc összepakolása, aztán vissza a szülészetre. Zuhany közben már kezdtem érezni a fájásokat, megindultak szépen. Felvettek a kórházba, aztán mondták, hogy apát küldjem haza, majd talán délben lesz gyerek. Na én ott maradtam szevedni, mondták próbáljak aludni. Na de könyörgöm, a hasamon a monitor, közben fájások egyre jöttek, hogyan??? Félájultam eltelt az idő, 7-re jött vissza a férjem, kaptunk szülőszobát és vajúdtunk tovább!!! Az abból állt, hogy sétáltunk a folyosón, én ájultam a férjemre borulva, ő cipelt... Nagyon álmos és fáradt voltam, amúgy tűrhető volt... Néha bementünk zuhanyzóba és labdán üldögéltem, na az tetszett... Csak a végére már annyira elfáradtam, hogy nem volt kezdvem levetkőzni... Azon gondolkodtam, hogyan fogom bírni a végét... Na aztán mikor megvolt a 10 cm tágulás, a fájások szépen visszaestek, meg rendszertelenül jöttek... Kaptam oxytocint, na attól beindultak. Jó pár nyomás, az elején bénáztam, aztán úgy kapott a szülésznő a gyerek után, úgy kicsusszant!!! Szóval nekem nagyon pozitív az élmény, már amennyire egy szülés pozitív lehet! Egyből pocakra rakták a gyereket, mert csak addig ért a köldökzsinór!
Apa elvágta, aztán ment a gyerekkel amíg ellátták.
Na viszont a gyerekes nővérek, hát az kritikán aluli volt. Alig segítettek, bunkók voltak. Kivéve az utolsó nap, na akkor a nappalos és éjszakás nővérek, azok tündérek. Jöttek, segítettek, nyüstöltek, hogy szoptassuk a gyereket.
Kicsit besárgult Kata, de azért vasárnap hazaengedtek, mert éjszaka 14!!!! szülés volt. Mire jött a férjem már a küszöbön ültünk!!!
Húúúú, egyenlőre ennyi, majd még írok!
Katácska édesdeden alszik... Na, ennyi kaja után, még jóhogy!
Zs