Új privát üzeneted érkezett!

Ilke
Én is néztem mindenüt a kötrés pépet. Aztán aszembe jutott, hogy a múltkor ki volt téve féláron a Rosmann-ban, meg is kérdeztem mitért ilyen olcsó, erre mondták, hogy kivonják a forgalomból. Úgyhogy szerintem ez történt. persze lehet, hogy valahol még fel lehet hajtani. Hanna utálja Kép

Kataa
a 30-40 dkg az a mi dokink szerint is ok lenne Kép. De nekünk csak 50-100 g van.

Rit, Conti
A gyed a gyerek 2 éves koráig jár csak, azután már nem. Amellett semmilyen munkát nem vállalhatsz (hivatalosan). Ha 1,5 éves korától 4 órában dolgozol vagy otthon, akkor gyes-t kaphatsz (ami jóval kevesebb bár nem tudom pontosan most mennyi). Az 3 éves korig jár. Ha tehát 1,5 éves korától dolgozol 4 órában akkor ezalatt gyes-t kapsz, de biztosítási időnek számít. Ha 180 munkanapot dolgozol így, akkor újra jogosult leszel a gyed-re (ha lesz egy új gyereked), ami az ezalatt a 180 nap alatti kereseted alapján kerül kiszámításra. Ha tehát a fele munkaidő alatt a feleét is keresed a gyeded is kevesebb lesz. De ugyanannyi biztosítási napnak számít. Tudtommal.

Csics
A gasztroenterológiára megyünk, remélem ott minden felmerülő vizsgálatot megcsinálnak, vagy legalább elküldenek rá. A tejallergiát hogyan mutatták ki Petinél? Vérvizsgálatból, vagy macerásabb?

Conti
Mi is ezt az idétlen alvási rendszert vezettük be Kép. Bár próbálom leszoktatni róla.

Üdv
dec8
dec8

Dec8!

Szerintem ez igy nem teljesen helyes a GYED-röl.
Én ugyanis ténylegesen egy percet sem dolgoztam a két gyerek között, Benivel GYED-en, majd GYES-en voltam, aztán a GYES lejárta után kb. 60 napig (40 munkanap) fizetett szabin. És igy is jogosult voltam a TGYÁS-ra és GYED-re is, és a pillanatnyi fizetésem szerint számolták...

Sasha!

Drukk a fogyihoz!KépKép Ha lesz eredmény (biztos hamar leszKép), akkor könnyebb lesz tartani. Viszont szerintem ne tarts nagyon kemény diétát. Én ugy tudom, hogy 1500 Kcal alá nem nagyon szabad menni, mert különben a szervezeted azt hiszi, hogy "éhezel" és erre áll be, és ha többet eszel egy kicsivel is, akkor rögtön tartalékolni fog belöle, és visszajön a leadott súly. És nehéz is tartani. Az 1500 Kcal-t azért már könnyebb, abba még egy dobozos gyümölcsrizs is belefér uzsiraKép. Feltétlenül sportolj!
Hajrá!KépKépKép

Zsani!

Puszi!KépKép

Zsuzsa!

Mennyit szopik még?

Forti!

Jaja, ez nagyonjó hir, hogy ennyit hamizik!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kryss
Üdv. újra "itthon"!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok
Megint egy hetfoKépDe legalabb sut a nap.
Alex ma annyira elaludt a hajat hogy ugy nez ki mint egy pank,nagyon vicces. : )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Hétvége nagyon jól telt, sokat voltunk kint a levegőn és már szpombat délelőttre elvégeztem mindennemű házimunkát. Voltunk anyósommal egy turis ismerősünknél, hát megint olyan szuper gyerekholmikat tett ele nekünk, szinte majdnem mindegyik új!

ÉÉÉÉÉÉSSS Dani elkezdett táncolni! Ha hall vmi jó zenét, akkor rázza a seggét Kép Áll egy helyben, röhög és riszál Kép

Szilcsike
Rosszul tudod a nagymama gyest. anyósom még kb. 10 évre van a nyugdíjtól és Danival ő van otthon Gyesen. a lényeg, hogy ne legyen bejelentett munkahelye.
Gyed mellett egyáltalán nem lehet dolgozni, hanem gyes mellett lehet napi 4 órában dolgozni más bejelentett melóhelyen. Ezt a gyes irodán mondták nekem. Jelenleg a gyes 19E vmennyi nettó, anyósom most kapta meg, visszamenőleg is Dani 1 éves korától kezdve.

Ági
A Veresegyházi ár akkor tuti szuper! Mesélj, milyen pontosan, mert mi is meg nézzük, ha egyáltalán még vannak eladó vityillók! Kép Mi oylat néztünk ki egyelőre a neten, ahol alul nappali, konyha, WC, fürdő, kamra, terasz, felül pedig 3 kisebb szoba, WC fürdő és terasz. + Garázs és előkert. mindez 18 milláért kb. legalábbis a weboldal alapján. lehet közben már változott.

Ilke
Toligás macskakergető Lili Kép
Ne aggódj a suli miatt, Lili biztos jól elvan. Nekem Dani 8 hónapos korában volt először, hogy egy teljes napra Bécsbe kellett mennem. Ő észre sem vette, csak este volt bújósabb. Aztán volt egy teljes hét, amikor tanfolyamon voltam, most meg ugye dolgozom. Nagyon rugalmas, nincs nyafi, de nem is érzem, hogy eltávolodott volna vagy ilyesmi. Sokszor ölelget, amikor már otton vagyok Kép

Rit
Igen maradt az úszáspénz 5800. megkérdeztem, nem változott.

Zsani
Gratula a sétához! ÉS a villával kanállaél evéshez. Dani is ügyesebben eszik villával, mint kanállal és mindezt balkézzel Kép a tejbegrízt percek alatt eltünteti a tányérból. Most már egyre szebben beforgatja a kanalat a szájához.
Nálunk is ngy kedvenc mindennemű paradicsomos tészta Kép

sasha
az tök jó, hogy mozogsz is! Az első 2 hét nagyon szar, de hamar belerázódik az ember lánya, és utána már hiányozni fog!
nekünk már csak kb. 1 év van hátra az anyósnál lakásnál, május körül már nézegetünk lakást!
kitartás és alkalmazkodóképesség kérdése az egész,persze ehhez 2 fél is kell.

pusz, most mindjárt lebombázzuk a gépemet Kép majd jövök, ha ismét rendben lesz

puszi
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Beszti!

Amíg az ember otthon van, addig is jár neki minden évre a fizetett szabadság? Csak azért kaptál meg minden ellátást, mert ezt a szabit kivetted közben (azaz kvázi "visszamentél dolgozni"), vagy amúgy is járt volna?
Lehet, hogy gyengeelméjű vagyok, de egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy mi van, ha az ember a két gyereket egymás után szüli, akár a GYED-en, akár a GYES-en belül...

Sasha,
Sok kitartást a fogyókúrához!
De jó, hogy Gabinak ennyi foga van! Solyminak még csak most jön az 5-6., ő viszont nagyon bátran és lelkesen jár. Az élet igazságos Kép

Kataa,
A kistesó mindig nagyon nehéz, mert a nagy gyerek valszeg féltékeny (a tesóm kislánya is ugyanezt csinálja, mint amit leírsz), de kinek van ideje 4-6 évet kivárni, mire a nagynak megjön az esze? Kép

Zita
parazita

Kataa
Mi már megvettük neki az úgy ülését a kocsiba, kettő között vaciláltunk: a Römer King Quickfix és a bébé comfort nemtudom mi a neve ülés között, az első a legbiztonságosabb jelzés miatt a második a legkényelmesebbnek titulált ülés miatt. Végül ez a második lett, biztonságilag ez is benne van a top10ben, viszont mi iszonyú sokat utazunk, így nagyon fontos a kényelem.
AZ ÜLÉS HAMARABB LETT MEG - DE KÉPZELD ÍGY UTÓLAG ELMONDHATOM: HOZZÁ VETTÜK AZ AUTÓT, PASSZOL A SZINÉHEZ KépKépKép

Kryss
Helló te világjáró, de jó egyeseknek!! Tényleg ti most pontosan meyik városban laktok kint??

sasha
1-2 év anyóséknál egy szobában hárman... hát nem irígyellek, biztos lesznek nehézségek bőven. Viszont a jó kéró kilátás sok mindent megér!! Kép

conti
Mi is állatkertbe készülünk, de mejd egy szép szerdai napon - akkor biztosan nem lesznek sokan KépKép Nevezetesen jövő szerdán, a SZÜLINAPON!!!

Beszti
a te számításod szimpibbnek hangzik, bárcsak úgy lenne!!!
Amúgy a gyes már 5 éves korig jár - csak olyan kevés, hogy szerintem nincs ember, aki kihasználná...

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Parazita!

Tudtommal mindenképpen megkaptam volna mindkét ellátást akkor is, ha akár a GYED, akár a GYES idötartama alatt születik az újabb gyerek (az összege persze más lett volna, de hogy pontosan hogyan változott volna, azt nem tudom). Azért kellett kivennem a szabimat, mert lejárt a GYES-em is és még volt két hónapom a szülésig, igy egyszerü volt nekik is, nekem is. A fizetett szabadság jár a gyerekkel otthon töltött idöre is, bár nem tudom, hogy pontosan mennyi, de nem kevés. Benivel 3 évet voltam itthon, és a GYES után ötvenvalahány napom lett volna, május 10-töl augusztus közepéig kitartott volna. De ezt sok helyen ugy szokták megoldani, hogy kivetetik a szabit akkor, amikor vissza akar menni az illetö dolgozni (nálam ez egyébként is teljesen értelmes dolog volt, mert tanitok, és akkor már csak egy hónapra tudtam volna visszamenni dolgozni akkor is, ha nem lettem volna babás, mert utána nyári szünet, igy meg augusztus végén az új tanévben kezdhettem volna).
A GYED és TGYÁS egyébként biztositottsághoz kötött ellátások, azaz pl. munkaviszonyodnak kell lennie. Sem a GYED, sem a GYES alatt nem szünik meg a munkaviszonyod (azt hiszem fiz. nélküli szabit kell kivenned (de lehet, hogy rosszul emlékszem, és csak a GYES-nél?)), ezért biztositott vagy, és ezért járnak. Csak az összegben lehetnek különbségek, mert azt viszont hozzákötik az elözö év jövedelméhez. Mondjuk én is tartottam töle, hogy mi lesz igy, hisz pont Nátán születését megelözö évben 5 hónapig GYED-en és utána 7 hónapig GYES-en voltam (és ugye a TGYÁS és GYED sem teljes pénzek, hanem az akkori jövedelem 60-70 % k. változik), de ezt egész jól megoldotta a két hónap szabi, mert igy már másképp számolták. De ne kérdezd hogyan, nem tudom, csak azt, hogy jobban jártam.

Tesó: én nem vagyok benne biztos, hogy féltékenység szempontjából 4-6 év elég lenne, hogy megjöjjön az esze. Talán 12-14 évesen már igen. A 4-6 év csak arra lenne jó, hogy esetleg már nem annyira féltékeny vagy nem mutatja. Viszont én ugy vettem észre, hogy nagyon jól belerázódik mindkét gyerek a kezdeti idö után. Szeretik egymást, és ugyan vannak veszekedések köztük (föleg, hogy a kicsinek is megjött a hangjaKép), de ez már nem olyan nagy gond.

Rit!

A GYES nem csak akkor jár a legkisebb 6 éves koráig, ha az anyukának 3 vagy több gyereke van, és föállású anyaként van otthon? (Van még egy, de az rám egyenlöre nem igaz: ikreknél.)
Tudom, hogy a GYES nem nagy összeg, de még igy is több, mintha semmit nem kapnál. Nálunk "nem számit a pénz"KépKépKép (legalábbis az enyémKépKépKép), mert elötte sem abból éltünk amit én kerestem, tanárként nem kerestem egetrengetöen sokat. Ma már a diplomás minimálbér mellett persze más lenne a helyzet, kicsit többet nyomna a családi kasszába, de most meg már be vagyunk rendezkedve a (majdnem) egykeresös modellre.
Bár pont most, új lakás és autó(k) tervei kapcsán nem ártana nekem egy kicsit több pénz, de remélem anélkül is sikerülni fog.
Örüljek, hogy igy van, és megtehetjük.KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hello
Mivel a taki nenink szabin van 10 napig,megprobaltam vasalni,de Alex 15 percnel tovabb nincs meg a jarokaban ugyhogy hamar abbamaradt a kiserlet: ))
Mosni meg rendet tartani,meg csak tudok de a vasalnivalo kezdi elerni a plafont.Meg jo hogy iszonyu sok ruhank van: )

Zsuzsa
Te szegeny,remeelm azert nem faj nagyon a labad.Gyogyulast neked!!!Viszont gratula a varva varthoz.Most aztan hajra teso project: ))hat Alex is meregette a fuvet,de most mar birja csak hat neha enne is: )

Parazita
Igen a szabi minden evben jar,sot a fizetes emeles is minden evben.Ami azert kulon jo mert ha visszamegyunk akkor mar tobb lesz a fizu.En ugy tudom hogy ha bejelentett a fizetesed akkor ha babas vagy akar gyed es plane gyes alatt akkor jobb elmeni a szulesig tappenzre.Aztan ujra indul minden elolrol.Bar ha nem dolgozol kozben nem lesz olyan magas a TGYAS-od.na ezert tervezek en kb 9 honapra vissza menni: ))
Igazad van, mar elore feltem a noveremet akinek November elejen jon a teso hogy mit fognak szolni az ikrek.: )

Na megyunk levegozni
Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit
Na mond mar milyen szin??A mien passz hogy milyen markaju,le kene menni a pincebe megnezni.Mega nagyi vatte tavaly amikor eloszor jottek az ikrek hozzank.De a szine kek/sarga(ami nekem amugy is mania: )).Jo lesz a bordohoz 
JA akartam mondani hogy a Krisztaek is jarnak aDunaparti jatszora ,majd biztosan osszefuttok egyszer.

Beszti
Tenyelg lehet hogy lemaradtam,de mit is tanitasz Te??
Igazad van, jo is ha nem a GYED-bol kell gazdalkodni,nekunk sokan mondtak amikor meg dolgoztam es kiderult hogy babas vagyok hogy milyen h..e vagyok hiszen par ev alatt a ket fizunkbol nagyon megalapozhattunk volna mindent.Hat igen de ha egy no babat akar,nem szamit a money: ))Nekem megeri hogy most 7-8 honapot anyueknal lakunk de mar itt dumal Alex mellettem.
Es ha vissza is megyek csak azert hogy ha mar majd 10 evig becsulettel fizettem a nem keves TB-t hagy vegyem igenybe ami jar;))))
Persze ha mar GYES-en leszek mde meg nem ujra babas es megsem vesznek vissza sem dol ossze a vilag ,nem halunk ehen,de nalam ez elvi kerdes.Az anyasag is egy komoly hivatas ,hat fizessek meg : ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Zsuzsa
Nagyon sajnállak, jobbulást a lábadnak. Hogy estél ekkorát? Vagy Te is csak rosszul estél?
Akkor drukkolok, most már mehet a tesó project ezerrel! Remélem gyorsan összejön!

Képzeljétek tegnap anyóséknál voltunk, és diót szedtünk a fáról. Levi is nagy buzgón szedte össze amit leráztunk, lelkesen pucolta, ezáltal állati szép fekete minden ujjacskája. Le fog égni a pofám csütörtökön ha megyünk gipsz levételre, mert olyan a gyerek mintha 2 hete nem mosdattuk volna.

Forti

Kép
Kép
forti

Kataa
És mit szólnak, hogy 9 hónapra akarsz visszamenni?
Nekem kicsit kiakadnának itt a melóhelyen, pedig a főnököm nagyon családcentrikus és bababarát a melóhely, de szerintem ez kitolás lenne velük. Annyira rövid idő, hogy még tervezni sem lehet alatta "munkailag".

Fizuemelés csak akkor jár, ha volt mindenkinek egységesen, akkor az emelt fizut kapod meg, ha visszamész dolgozni, egyébként nem. Nálunk, míg otthn voltam Danival nem volt emelés, így maradt az a fizum, amivel elmentem.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor: azért Juli még nem olyan ügyes az evéssel, mint Dani, de én akkor is büszke vagyok rá Kép

Forti: lehet hogy már próbáltad, akkor nem szóltam, de nálunk bejött hogy Julinak is adtam a fözihez kanalat és ö is kotorászhatott benne Kép

Zsuzsa: jobbulást!

Én meg megyek dolgozniKép Tök fáradt vagyok, mert reggel 2 órát sétáltunk Julival... Ö bezzeg birjaKépKép

zsani
zsani

Beszti
Komolyan? Akkor engem félrevezettek. Na épp azon gonodlkodtam, hogy még dolgozhatok is a gyerekek közt.
Igazad van, a gyed alatt fizetés nélkülit kellett kivennem, tehát, annak elvileg munkaviszonynak kéne számítani.

Zsuzsa
Jobbulást!! Ez azért eléggé rosszul hangzik. Hogy bírsz így Előddel?

Üdv
dec8
dec8

Sziasztok!
Egy kicsit eltűntem, de nem szabadultok tőlem végleg Kép
Péntek, szombat suli volt, vasárnap pedig kirándultunk egy hatalmasat. Bejelentettük a bővebb családnak, hogy jön a kistesó: volt nagy örömködés és irigykedés is.

Viki! Szeretném tőled megkérdezni, hogy hogy történik a "programozott" császár? Megállapítja a doki a szülés várható időpontját, és előbb kiveszik a babát, vagy be kell feküdni a kórházba? Nagyon megköszönném, ha írnál erről, mivel valószínűleg én is császárral fogok szülni!

Táncolás: Nóri is egyből táncol, amint valami zenét hall. Sőt! tegnap volt a társaságban két kislány, azok énekeltek neki, ő pedig egyből elkezdett táncizni, SŐT dudolt ő is. Nagyon édi volt.

Ma egyébként nagyon rossz napom volt, hányinger, fejfájás stb.... Már várom, hogy belépjek a 4. hónapba! Kép Kép

Szép estét mindenkinek, pussz
Magdi
Magdi

Alex a felarnyekban aludt vagy 3 orat delutan es kepzeljetek nagyon barna lett a laba a zokni meg a rovidnadrag kozotti intervallumban: )Tisztara mint egy munkas: ))

Ja es hat a lenyeg,ma eloszor megallt kapaszkodas nelkul!!!!!!!
Es ha elfarad nem eldol mint egy zsak hanem leguggol es negykezlab megy tovabb: )))

Forti
Jo lehet Levi fekete kezene izgulj csutortokig meg halvanyulhat ; ))

Gumicukor
Meg semmi nem szolnak,merthogy nem tudjak : ))
Igazabol egy csom varicio van meg.Mi 7- en vagyunk babaval otthon arra a 4 helyre.Es mar mindenki a 2.-kal kiveve en.Szoval tudom hogy van egy kollegano aki akar babat csak meg nem jott osssze.Ha osszejon akkor ugyis megkerdezik az otthon levoket hogy ki akar visszamenni.Na itt jonnek en a kepbe.Nalunk meg visszajovo anyukat sohasem rugtak ki,,marcsak azert sem mert ilyenkor nagy lenne a vegkielegites,meg tenyelg toleransak a Finnek(merthogy nekik dolgozom.(tam) : )).De ha megsem lenne babas ez a kollegina es ugy dontunk hogy mehet a kovi baba meg Alex 3 eves kora elott akkor storno minden: ))Viszont ha egyenlore eleg nekunk Alex akkor meg nem kerdes.
De azert a dilemma mert tudom jo lenne egybe letudni az otthon letet,csak hat nem biztos, hogy kibirnek otthon egyben 5-6 evet: ))Nem a munka imadat miatt hanemen olyan vagyok hogy kell a tarsasag: ))
Igen en is igy ertettem, ha van emeles,nalunk minden evben van: )

Magdi
Hat igen ugy van a progi csaszar,van olyan korhaz ahol megvarjak mig beindul a szules,es van olyan ahol a 39.het betoltese utan mar megbeszeles targya az idopont.Altalaban elozo este vagy aznap kora reggel kell bemenni.
Nekem is az lett volna,ezert vagyok otthon a temaban,csakhat Alexnak eleg volt 38 het odabent: ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hahó!

Visszajöttünk mi is a nagyizásból, Gergő nagyon jól érezte magát, sokat sétáltunk, meg volt aratás, szüret, búcsú, csupa falusi mulatság apája falujábanKép kapott is anyóséktól a búcsúban lufit, kisautót, meg pacit is, hát az utóbbi kettőtől fél kissé, mivel a paci fekete és nyihog meg vágtázik, a kisautó meg megy (elemes). Szóval csak messziről méregeti őket.
Az út odafelé szupi volt, végig aludt, vissza katasztrófa, szinte végig ordított, mert nem alvásidőben jöttünk, hanem este sötétben, soha többé ilyet, az tuti. Éjjel is többször megébredt nálunk, így két éjjel velem aludt. Anyóséknál viszont moccanás nélkül aludt este 8-tól reggel fél hétig. Ki érti ezt?
Cumiról teljesen leszokott, már alváshoz se kéri, hurráKép 2 éves unokatesója mindig cumizik, játék közben is és már logopédushoz akarják vinni, mert hogy a cumi miatt nem mondja jól a s betüt, de szerintem ez még korai.
Apósom gyönyörűszép hintát faragott a Gergőnek a kertbe, olyan mint a játszótéri, két hinta lesz rajta, egy biztonsági Gergőnek, meg egy nagy nekemKép Csak még nem hozták el, az a baj.

Kataa
gratula az álldogáláshoz! Nálunk még kapaszkodás van, de a leguggolás már nekünk is megy.
nekem is a bordó autóban kék-sárga ülőkéje lesz GergőnekKépő nem bír ki 2 percet se a járókában, de már megtanulta, hogy ha én vasalok, ő játszik valamivel és már nem is próbálkozik rángatni a zsinórt meg az állványt, ruhát...Kép

Zsuzsa
jobbulást a térdednek! Én 19 hónál tartok (9+10), de akkor megnyugodtam, hogy ez normális. drukk a babyprojekthez!

Tánc
Gege is táncol a zenékre, vagyis csak rázgatja a testét, vigyorog meg lalázikKép

szopis anyukák
mit lehet csinálni, ha a ded friss négyszem fogával kirágta a cicimet, csak az egyiket és csak egy tűhegynyi pnton, de baromi rossz, ha éppen ráharap arra a részreKép

na megyek
jó éjt
Judy és Gergő
Judy

Judy!

Hogy érted, hogy kirágta? Szopi közben nem szabad rágni hagyni (nem is tud), viszont ha utána csinálta, akkor ne hagyd annyi ideig a cicin, hogy megtehesse.
Ha a továbbiakban jól szopizik, akkor a friss sebnek is pár nap alatt teljesen meg kell gyógyulnia. Semmmi teendöd vele, nem kell fertötleniteni, mosni, jót tesz neki, ha szabadon van, és rajta marad a szopi után a baba nyála. Ha az aktuális testhelyzetnél fáj, ha ráharap, akkor most egy ideig ne olyanba szoptass, hanem valami másikba (pl. ülés helyett fekve), mert a testhelyzetváltoztatáskor másképp kerül a szájába a mell, ezzel elkerülheted, hogy azt a részt megint megharapja.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa!

Matematika-számitástechnika, ált. isk. felsöben.
Egyébként én is gondolkoztam már azon, hogy vajon becsületes dolog-e egymás után szülni a gyerekeket, aztán meg fölvenni a járandóságokat, de azt hiszem, még igy sem vagyok se túl-, se megfizetve.KépKépKép (Jelzem, hogy a férjemnek papir szerint tökéletesen ugyanez a végzettsége, azaz akár ha nem is annyit mint ö (elismeremKép, hogy szakmailag azért az ö tudását nem érem el), de mondjuk a 2/3-át nyugodtan odaadhatnák nekem is.Kép Nem lenne gondunk!!!KépKépKép)
A GYES összegét meg egyszerüen nevetségesnek érzem, mert ezzel szemben a pszichológusi álláspont meg az, hogy a gyereknek az a legjobb, ha az anyuja leg. 3 évig, de ha lehet még tovább is otthon legyen vele (és biztositsa neki azt a nagyon könnyü, semmi munkával nem járóKép hátteret, mint a tiszta otthon, meleg ebéd stb.).
Állás kapaszkodás nélkülKépKépKép!

Dec8!

Szerintem ennek feltétlenül érdemes utánajárni. Abban én szinte biztos vagyok, hogy járnának a járandóságok, viszont lehet, hogy azért mondják, hogy menj vissza dolgozni, hogy összegszerüen se járjál rosszul.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
én úgy tudom, nem. De nálunk sajna számít a pénz, így szóba sem jöhetne egyébként sem. Csak most azért kezdtem el agyalni, mert szeretnénk egy másodikat, viszont jövő nyár előtt nem akarok még teherbe esni, viszont jövő októberben meg már 2 éves lesz Dodesz. Így gőzöm sincs, hogy csináljuk. Any idea???

Kataa
Már akinek. Nálunk ugye angol főnökség van, és általában csak a felső vezetők kapnak rendes fizuemelést, a többiek a minimálisat: tavaly pl 7% volt!!! ez nem elírás, tényleg hét!!! Kép:Kép Mondjuk nálunk rengeteg ember is megy perelni a munkaügyi bíróságra ésalában meg is nyerik. Elég gáz, nem?
Az ülés?? Sötét olajzöld belső és fekete külső. Nagyon szép. A kocsi meg sötétzüld gyöngyházmetál - az is nagyon szép KépKépKép Ma vittük el dokibácsihoz átnézetni, zöldkártyáztatni + klímát töltetni... úgyhogy csak este autózhatok legközelebb KépKép

Beszti
szerintem is nevetségesen alacsony a gyes. Ezért gondolkodom a mellette 4 órán. Viszont így is kevesebb lenne a pénz, nem?? Mert a munkahelyemre nem mehetnék vissza 4 órában, más cégnél tudnék melót, viszont azt nem tudom, hogy ezz csinálhatnám-e úgy, hogy mellette gyesen vagyok az eredeti cégemnél, illetve azt sem, hogy ez hogy befolyásolná a következő tgyást, gyedet.

Képzeljétek tegnap találtunk mi is mamuszkát itthonra Dodesznak - csak ennek annyira nem csúszik a talpa, hogy szinte tapad, így szoknia kell benne a járást Kép
Kapott motort is - a Pólusban voltunk - utána le sem lehetett szedni róla, vagy rajta ült, vagy tolta, lényeg, hogy a teljes járdaszélességet lefoglalta ő egyedül. Közben jó sokat kellett ott várnunk, megvettük az új szgépünket, viszont este negyed 9volt, mire a kocsiba is berakhattuk, addig tartott az összerakása. Dodo végig rohangált, motorozott ezerrel, még haza úton sem aludt el, viszont fürdés után mintegy parancsszóra beájult. KépKépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok Lányok!

Corában van csomó mamusz. A kérdésem csak az lenne, hogy miért FEHÉR mindegyik talpa (vagy világos színű)? Miért nem fekete vagy sötétkék? Most ezen vagyok egy kicsit kibukva.

Amúgy üdv mindenkinek,
MJ-Móni
mj__móni

Zita!

Andrisnak tegnapra utólag is boldog szülinapot!KépKép

Magdi!

Nórinak holnapra boldog szülinapot!Kép (Róla nem találtam képet, mert nem vagy regisztrálva...)

Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Jo reggelt

Ma Alex mar a 3.napja CSAK negyed 8-kor ebred,ami tole nagyon jo, az eddigi 6-hoz kepest: ))Mar csak azert is mert akkor egyet alszik de az hosszu.

Nem is mondtam hogy tegnap eleteben eloszor nem akarta megenni az almat puffasztott rizzsel,csak kopkodott es vagta a pofakat.Gondoltam nem ehees,de aztan 2 kremturo csak lecsuszott neki: ))

Zsuzsa
Szuper hogy javul a labad,csak probalj pihengetni.Ha az ember biztonsagos kornyezetet csinal otthon,meg pihengetni is tud a baboca mellett egy kicsit: )

Judy
Most mar csak Nyuszit kene megkerdezni hogy az O bordo autojaban milyen a gyerekules : ))
Nekem nagyon ismerosen hangzik a lo.Nem egy eleg nagy fekete es piros-kek anyagbol nyereg van a hatan.ja es iszonyu ahogy nyerit meg vagtazo hangot ad??Nekunk is ilyen van,de 2 het utan kikerult belolle az elemm ert nem birtuk.Mar egy tapsra is megszolalt: )
De jo neked,pedig Alex tenyleg tunderien jo de a vasaloallvany nagyon izgatja meg a ruhaszarito is : )

Beszti
Akkor neked nem lesz gond segiteni a fiuknak a matek hazinal: ))
Nekem mindig fejfajast okozott a matekora,ezt valaki vagy szereti vagy nem,nincs kozeput: )))
Ne aggodj ,miert e lenne becsuletes,hiszen fizettuk a TB-t rendesen,jo hogyha mar vallami vissza is jar.Nekem a tobbi Europaban barhol,meg a Lengyelek is csak fel evig kapnak fiztest aztan lehet visszamenni dolgozni,csinalj azt a gyerekkel amit akarsz.Na itt jonnek kepbe a magyar lanyok gyerek vigyazonak: ))

Na megyek mert ma en vagyok a soros a fozesben.
Kataa es a Alex

Kép
Kép
kataa

Zita
Hu tenyleg,nagyon nagyon boldog szulinapot kivanok Solyminak!!!!

Rit
Hat nalunk altalban az alap 10%,a tobbi emga fonokkel torteno egyezkedesen mulik.Azt tudom hogy nekem most nincs egyezkedes csak az alap,mert oruljek hogy itthon vagyok: ))
Az biztos hogy ha biztositott vagy naluk akkor mashol nem lehet 4 oraban dolgozni.,Viszont ha amugy sem mennel vissza akkor meg fel kell mondani es igy barhol mashol dolgozhatsz 4-ben.En mar ezt megkerdeztem: ((

Mjmoni
Hat passz,nekunk kek a mamusz alja: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Zsani
Régebben próbálkoztunk, hogy ő is kapott kanalat, de mindíg a kezével mászott bele. Most pedig még nem tudunk próbálkozni a gipsz miatt, de hála istennek csütörtökön már leveszik és utána megint kisérletezünk.

Judy
Tök jó hogy Gergő így letette a cumit. Levi is így csinálta kb. 10 hónapos korában. Egyik nap még cumizott másnap már nem kellett neki. Így legalább nem kell kínlódni nagyobb korában azzal, hogy hogyan vedd el tőle.

Zita
Nagyon boldog ELSŐ születésnapot kívánok Andrisnak! Kép
Kép

Magdi
Szintén nagyon boldog ELSŐ születésnapot kívánok Nórinak! Kép
Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Hahó!

Ma Gergő is aludt reggel háromnegyed 8-ig, és most megint, nem is tudom mi lehet, biztos front.

Beszti!
Hát, nem tudom, hogy hogyan csinálta, nem harap ő sosem, de mégis ez van, szerintem azért, mert néha hátrafeszíti magát cicivel együttKép Köszi a tippeket, remélem rendbe jön.

Kataa!
De pont olyan a paci és csengettyű is van a nyakában. Nálunk még csak akkor működik, ha megnyomjuk a hasát.

Zita
Boldog szülinapot Solyminak!

Forti
Én is örültem neki, hogy elhagyta. Levinek azóta nem is kellett a cumi? Remélem Gergőnek se fog.

Magdi
Nórának is boldog szülinapot!

Judy és Gergő
Judy

Sziasztok!

Pár napig rossz volt nálunka netKépKépKép
Elég pocsék hétvégénk és hetünk volt/van, beteg az egyik tengerimalacom, szegénynek nem sok esélye vanKép Méhgyulladás. vasárnap óta kap antibiotikumot, de semmi hatás. Nem eszik, nem iszik, óránként itatom. Nem tudom még meddig próbálkozunk, valószínűleg az lezs a vége hogy el kell altatniKépKépKép Ráadásula férjemmel is össezkaptunk miatta, mert ő utálja a malacaimat, ezt megértem, nem szereti mindneki, de nem hogy segíten , vagy vígasztalna, még az állatorvoshoz se akar elvinni kocsival, így még kerezstbe is tesz, így eléggé kibuktam. nem a mali miatt, hanem én miattam kéne segítenieKépKép Ráadásul emma hisztisebb mint valaha, állandóan a nyomunkban van és ha már 2 szót szólunk máshoz (pl szomszéd), és nem vele foglalkozunk, akkor rögtön hisztizik. Szerintem ez már nem normális kategória, és vaalhogy be kell keményítenünk és leállítani, mert ezt nem lehet bírni. 5 percig nem lehet mást csinálni, még úgy sem ha ő is ott van mellettünk, mertaz neki nem elégKép és egyáltalán nem érti hogy "nem szabad", ha rászólok, akkor kinevet, ha eréjesebben szólok rá, akkor rögtön hiszti. ha eleve nem viszem magammal, pl a konyhába vagy az erkélyre akkor hiszti. ha viszem, akkor fix hogy belenyúl abab amit csinálok és ha rászólok megint hiszti. ha valamit kigondol, akkor ha nem teljesül azonnal hiszti (pl hintára mutat, d emire leszedjüka falról és felakasztjük már ordít, mert nem ül benne azonnal ahogy kigondolta). Nem tudom mit lehetne tenni. Amúgy okos, értelmes, rengeteg mindnet megért, és minden érdekli, csak épp élni nem hagyja az embert ha ébren van.

Szülinaposoknak boldog szülinapot!!!!

Hamarosan nálunk is aktuálisKép Van valami jó torta tippje valakinek? na nem itthon sütős, hanem hogy milyet érdeme srendelni, valami jópofát, amiből Emma is ehet már.
Tényleg, van jó hír is, elmúlt a kakaó allergiája, már nem lesz pöttyös tőle, úgy látszik kinőtte! Sőta Beba 2+ tápszert is jól bírja, pedig sovány tej van benne, eddiga z ilyen tápszerektől kiütéses lett.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukkantásra jöttem, látom Magdi kérdezett: a program csaszira nekem csak aznap reggel, éhgyomorra kellett bemennem. Mivel az előző szülésem is csaszi volt, és a 2 szülés között csak 15 hónap telt el, illetve a Máténak már az Uh-n is látszott, hogy nagy lesz a súlya, azt mondta a doki, hogy túlhordani semmiképpen nem enged. Szept. 9-re volntam kiírva, először úgy volt, hogy 8-án lesz a császár, aztán nem tudom, miért, de áttette 5-re az időpontot (szerintem csak azért, mert 8-a hétfő volt, és akkor amúgy is nagy a nyüzsgés a kórházban.Kép).
Ha bármi érdekel, kérdezz bátran!Kép

BESZTI! MI VAN ÁGIÉKKAL? Ha jól emlékszem, azt írta, Neked küld majd sms-t.

Manó!
nagyon sajnálom a malackádat!Kép Ha ez vígasztal, amiket Emmáról írtál, akár én is írhattam volna a Leviről. Én még ilyet nem láttam, hogy ennyire nem lehet hatni egy gyerekre... nagyon nem vagyok híve a verésnek, nem is ütöttem rá még sokszor, de már megesett, hogy én is odacsaptam. Ha nagyobbat ütök, akkor is csak kinevet. Agyon meg azért mégsem verhetem. ne idegeskedj, majd kinövik ezt is!

Képzeljétek, elvittem a Levit fodrászhoz, mert már nagyon a szemébe lógott a haja. Olyan édes volt, csak akkor kezdett el sírni, amikor meglátta a tükörben, hogy levágják a szép hosszú haját. Remélem, ezek után már senki nem fogja kislánynak nézni!Kép

Zita Solymijának és Magdni Nórijának NAGYON HAPPY BIRTHDAY!!!!KépKépKép

Na most mennem kell, ha valéaki tud Ágiékról, írja meg lécci, plíííízzz...

Ja, még Áginak annyit (írta, hogy a férje kinyomtatva elviszi neki az irományainkat), hogy én szinte ugyanúgy emelgettem a Levit pocakosan is, csak a hosszabb hurcolászást csinálta a férjem. Meg persze én is óvatosan emeltem, nem dobáltam, meg ilyesmi.

Viki és a Fiúk
vikici

Sziasztok!

Szülinaposoknak nagyon boldog szülinapotKépKépKép

Ilke, képzeld a Bettinek a piros ruci annyira tetszett, hogy elkezdett sikongatni, felhúzta a fejére, és irány a tükör.

Munkahely téma, nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem kocsival 50 perc volt a munkahelyem, esélyem sincs, hogy nyolc órában menjek vissza majd dolgozni. Bár még messze van, mert legalább 3 éves korig itthon maradok. De ez nagyon jó hír, hogy egyből el lehet majd menni egy-két hónap szabira.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Végre ujra itt vagyok...!

Mi most apósoméknál lakunk, végre itt is van net. Voltunk három hétig a szüleimnél, ketten Petivel, de apa már nagyon hiányzott, ugyhogy inkább visszajöttünk. Egy szobában vagyunk hárman, meg a bútoraink lapra szerelve, meg a ruháink zsákokban, nem leányálom, de ez van. Várhatóan október közepén tudunk költözni.

Petit eléggé megviselte a költözés, a szüleimnél jól elvolt, megint nyugis volt, aztán az újabb költözés megint megviselte. Éjszakánként 2-5-ször felsir, és ilyenkor van, hogy meg sem ismer, csak sir-sir, aztán végül cicin megnyugszik. Lehet, hogy a foga is bejátszik. Nappal nincs semmi gond, este is gyönyörüen elalszik magától, de az éjszakák nagyon zürösek. Sokszor mellettem köt ki, de ettől aztán senki nem alszik rendesen.

Egyébként már nagyon ügyes, elindult egyedül, egyre biztosabban jár, mondogat szavakat, mint baba, hoppá, hapci, vau-vau stb. Egyébként is rengeteget "beszél". Már mindent eszik, jó étvágya van. Az önálló evéssel még várnunk kell. Sokféle új tudománya van, nem sorolom most fel, ügyesedik napról napra.

Manó!
Ne keseredj el, Peti is csak nevet, ha valamire mondom, hogy nem szabad. Ha ráütök a kezére, kicsit bőg, aztán csinálja tovább.KépIgen, egyes napokon engem is nagyon bosszant, de ezek szerint korspecifikus.KépPedig nekünk itt anyósoméknál most elég sok a "nem szabad" dolog.

Szülinaposok!
Minden jót kivánunk mindenkinek, akik az előző egy hónapban, ill. ma töltik az első szülinapjukat!Kép

Pocakosok!
Problémamentes és boldog babavárást kivánunk!Kép

Zsuzsa, Judy!
Én is 21 hónapnál járok, már én is várom, hogy megjöjjön, hogy lehessen tervezni.

Zsuzsa!
Jobbulást!

Viki!
Gratula az új babához!KépSok boldogságot nektek!

Na, most megyek, kihasználom ezt a kis időt, amig a ded sétál a nagyszülőkkel, és megpróbálok visszaolvasni.

Dió és Peti
szabotimi

Közben csodák csodájára elaludt Betti, pedig már jó pár napja nem alszik délután.

Manó, hidd el máshol is ez a helyzet. Maximum néhány percig van el egyedül, aztán koslat utánam. Sajnos egyszer már rá is léptem a konyhában, szerencsére nem lett baja, odasettenkedett mögém.
Várom már, hogy tudjon beszélni!!!
Nekünk is volt egyszer egy macsink, akit el kellett altatni, mert rosszul adták be az oltást neki és lesántult, így a kutyánk mindig elkapta és nyúzta. De olyan hülye volt, hogy úgy is mindig odament a kutyához. Esmeralda volt a neve, szegény mazo cica.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok
tegnap irás közben lefagyot a gépem Kép igy most kezdhetem megint elöröl Kép .

Dec8
petikénél volt vérvétel és egy kétnapos macerásabb vizsgálat is söt UH is megnézték a gyomrát is a macerásab a kilégzéses vizsgálat volt ez 2 nap is csinálták az elsö nap tejcukort néztek ugy hogy tejcukros folyadékot itatak vele éhgyomora petikével és a vizsgálat alatt nem ehetet semmit ez egy fél napos vizsgálat volt igy csak délután ehetet bármit is de éjféltöl megint semmit nem ehetet mert másnap szintén volt egy kilégzéses tesztje amikor megint megitatak vele egy szintelen folyadékot szintén nem ehetet semmit egész délelött viszont szerencsére estére már otthon lehetünk mert mi befeküdtünk a korházba és ezeket a vizsgálatokat nekünk a Sote Tüzolto utcai Gyerekklinikáján csinálták meg .

Ilke
petike köszöni jol van a csuzdás balesetet el is felejtete.Kép

Forti
igen már tudjuk a nemét bár idáig csak egyszer tudták megmondani hogy mien nemü az meg még a 18héten volt de azt hiszem ezt leirtam akor Kép

Sasha
miért akartok elköltözni a lakásotokbol nem értem ? valamiröl lemaradtam ? Kép .Hinta a bébihintábol is kitud egy kisgyerek esni akár menyire is biztonságos föképp ha nem kapaszkodik és sokat mozog bene meg tekereg ,a laphinta meg kényelmetlen még egy felnöt számára is szerintem és balesetveszélyes Kép én majdnem leestem a laphintárol petikéstül mert csak 1kézel kapaszkodtam mert a másikal petikét fogtam aki az ölembe ült .Bár az uj babahinták sokal jobbak mint a régi hagyományos hinták az igaz .

Kataa
én vasalni akor szoktam ha petike alszik a takaritást meg akor is megtudom csinálni ha fent van csak beteszem a kiságyába bár igy sietnem kell mert hamar elunja a kiságyba levést Kép .

Zsuzsa
Jobbulást a lábadnak Kép

Zita
BOLDOG SZÜLINAPOT UTOLAG is Andrisnak Kép

Magdi
Nektek is BOLDOG SZÜLINAPOT Kép

Mano
ne aggodj petike is csinálta és csinálja hogy kinevet engem mikor rászolok és néha nagyonakaratos tud leni söt sirni is tud ha nem az van amit ö szeretne de ilyenkor elmagyarázom neki hogy miért nem szabad ezt vagy azt csinálnia és általába megérti . Igaz nem mindig elsöre de megérti hisztire azt ajánlom hogy had hisztizen elöbb utobb abahagya ha látja hogy nem foglalkozol a hisztijével .

Viki,Mano
én nem verem egyátalán petikét inkább ha felboszant nagyon kicsit hangosaban beszélek vele mert nekem elég rossz élményeim vanak e-témában
Kép .

Lányok
képzejétek ma megint roszalkodot petike ma 1 20ft vet a szájába és akart lenyelni Kép mert oda atam neki egy kicsit a pénztárcámat hogy játszon vele és valahogy kieshetet belöle egy 20ft de ugynézki semmi baja nem lett töle még szerencse hogy a 20ft-os nagyobb mint a torka igy is felsérte megint a fogát vele Kép én meg gyorsan kiszedtem a szájábol miközben a gutakerülgetet Kép és mindezt 1 perc alat csinálta amig nem néztem oda mit csinál Kép mindent a szájába vesz és megkostol Kép vagy megene Kép voltam a dokinéninél is megnézte a torkát nem let semmi baja sem .megmérte a sulyát is és még mindig nincs 8500gr Kép és alig hizik Kép pedig eszik tápit ,fözeléket,hust,gyümölcsöt,kap Szojatejet söt szójajughurtot is kap pépet is kap mégsem hizik legfojebb 5-10dkg 1-2 alatt Kép .Voltam ma terhesgondozáson is és most 58kg vagyok Kép a pocaklako meg 28 hetes csak a vérképem rossz még mindig vashiányos vagyok pedig szedek vasat a vércukrom viszont jo Kép.

Pusz csics és petike a 8fogu
csics

Hello
Forti,Judy
Alex is kb 10 honap utan vot amikor mar nem kellett a cumi elalvashoz sem.Mindig remalmom volt hogy meg 3 evesen is cumival a szajaban setal,de szerencsere nem: ))

Judy
Ha-ha,majd fog kesobb,eloszor nekunk si csak a hasanal nyomva nyeritett aztan mar mindig,lehet hogy kipurcant az erzekeloje.Kivettuk az elemet,de Alex azota is csodalkozik hogy hiaba dobalja nem beszel vissza a lo: )

Mano
Gondoltam hogy valami tortenes van hogy nem jossz: ((
Sajnalom a malacod ;(((
Hat Emma tenyleg nem semmi,en elhiszem hogy kivagy tole neha.Szerintem ebben a korban mar huncutul kihasznaljak hogy Te es anyukad minden kivansagat lesitek.Biztos kinovi csak ido es a Te turelmed kerdesemszoritok hogy hamar legyen.
Akaratossagban azert mi is elen jarunk mert tud am O is hisztizni,de olyankor otthagyom es fel perc alatt abbahagyja: )
Szoval akkor Ti is BEBA2+-t esztek.Kepzeld 1 het alatt elfogyott mar a fele,ugyhogy megint jol jartunk.
Torta tipp az meg nekunk sincs,en ugy gondolom hogy nem fog belole ugysem enni nagy menniseget.Mi talan fules mackosat veszunk.

Viki
Szerintem is hiaba egy kis utes,bar meg nem kellett Alexnal,de az unokaocsiknel hiaba miden,kinevetik a noveremet ha a popsijukra ut.Szerintem minimum 3eves kell hogy legyen a gyermek hogy megertse.

Conti
Hat ez a miert mi nem koltozunk ki a varosbol.Nekem sem lesz senki aki elmegy majd az oviba ezert csak 6 oraban gondoltam visszamenni,de ha csak 8 lenne belole az sem baj mert 15 percre dolgozom.: )

Csics
Mar megoldodott a vasalas tema,mert megojtt a taki neni: )Aztan ha visszmegyunk az uj lakasba mar lesz eleg nagyo hgy ne erdekelje a vasalas: )
Akkor most mennyit hiztal eddig??nem sokat ahogy latom: )
Petikenek viszont kivanok tobb dkg-t neked meg tobb vasat: ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hahó!

Képzeljétek ma gergő kiesett a babakocsijábólKép Kint söpörtem a járdát az udvaron, ő pedig nézegetett a tulikocsiból, kb két méterre volt, hogy ne rá menjen a por és pont háttal nekem. aztán a tompa puffanást hallottam, hátranézek, gergő a földönKép Most vagy nem kapcsoltam be az övét, vagy kikapcsolta maga. Fejre esett de nem magasról, szerencsére semmi baja, alig sírt, de mégis. Kis púp van a homlokán, de nem látszik a hajától.
Aztán inkább homokoztunk, eddig nemigen raktam be a homokozóba, pedig már megvan egy ideje. Hát ezt nagyon élvezte, csak nem értem miért éreznek késztetést a babák, hogy megegyék a homokot.

Manó!
Szegény malacKép Hát a hisztire nem tudok megoldást. Nálunk is vannak ilyen napok, ált hidegfront idején. Én nem figyelek oda, azt mondják, ha nincs közönség, nincs hiszti. Gergő megérti, hogy nem szabad. Én csak elmondom határozottan és elviszem onnan, a kezére nem ütök rá, mert van, hogy a rászólástól is sírva fakad, olyan kis mimóza a lelkemKép így már megtanulta, hogy a konnektorok, virágok, vasaló, stb.. tabu. Persze van, hogy próbálkozik, de mindig rámnéz, hogy mit szólok. szerintem legyél vele határozott és következetes és megtanulja majd. Kitartás, a pároddal meg béküljetek ki hamarKép

Dió!
Gergő sem alszik jól idegen helyen, én is magam mellé vettem az anyuéknál. Itthon szerencsére hamar visszarázódik. Jó költözködéstKép

Kataa!
Akkor úgy látszik a 10 hó a cumielhagyás ideje a babanetes babáknálKép biztos összebeszéltek. Remélem később se kell nekik. Paci még hallgatKép

Csics!
20 ft-os sztoriKépLátom nem csak nálunk vannak ma rémtörténetek.

holnap megyünk a kocsit elhozni, jupiiiiiiiii!

pusz
Judy
Judy

Zita
Boldog szülinapot Andrisnak!!!

Magdi
Boldog szülinapot Nórinak!!!!

Manó
Hanna is úgy csinál mintha nem értené a nem szabadot. Csak vigyorog rám, ha erélyesebben szólok, akkor hangosan röhög rajta. Enegm az szokott kiborítani, hogy az apjának persze áhitattal szót fogad.
Szegény malacka. De legalább a malacka menyországba kerül !?

Csics
Nekem ez jó sok tortúrának tűnik. Remélem Hanna nem jut el idáig.

Üdv
dec8
dec8

Először is mindenkinek köszönjük a születésnapi gratulációkat! Szombaton buli is lesz...

Viki,
Mi North Lauderdale-ben laktunk, és a környéken járkáltunk (Miami, Boca Raton, West Palm Beach, ilyesmik). Tényleg szörnyű a páratartalom, és nagyon gyakran esik. Az épületekben meg úgy hűtenek, hogy kész felfázás... Én kellemesen csalódtam az amerikaiakban, sokkal barátságosabbak, mint gondoltam. Ezzel együtt Amerika egy borzasztó kegyetlen világ, én képtelen lennék ott élni.

Kataa,
Solymi is borzasztó akaratos, és rengeteget nyafog, kivéve, ha megyünk valahová, mert olyankor el van foglalva a látnivalókkal. Úgylátszik, én untatom Kép
Én is gondoltam rá, hogy pár hónapra visszamegyek melózni, de végül is Gumicukorral kell egyetértenem, hogy ez nagy kitolás lenne a munkahelyemmel.

Beszti,
Hát, nem lettem sokkal okosabb, de majd úgyis kiderül. Gyönyörű a táblázat!!!! Kép

Conti, Manó,
Nyugi, a Solymi is képtelen nélkülem élni, kivéve, ha éppen olyat csinál, amit nem lenne szabad... Nem nagyon tudok tőle semmit csinálni, mert fogja a lábamat és visít, hogy vegyem fel, vagy menjek vele.

Tali nem lesz valamikor?

Zita
parazita

Judy
Nem, azóta szinte rá sem néz. Oda adtam neki kb. fél hónapja, kíváncsi voltam hogy emlékszik-e rá, a kezébe vette, nézegette, egyszer bekapta rágott rajta kettőt és dobta a játékai közé. Ennyi!!
Jobbulást Gergő buksijának!

Csics
Még most sem tudom a pocaklakód nemét. Kép Kép Ha már egyszer le is írtad (biztos nem olvastam akkor valamiért), elárulnád nekem is?

Zita
Tényleg a tali! Szerintem is lehetne már! Régen láttuk egymást lányok!!!!

Manó
Szegény malacka. Hisztire ötlet nincs, csak az előttem szólókkal tudok egyet érteni, én sem figyelek olyankor rá (bár nálunk minimális a hiszti). Ütni én sem ütöttem még, én is rászólok és odébb viszem.

Dió
Jó költözést.

Ilke
Bocsi hogy csak most reagálok, de valahogy átsiklottam az írásodok, azt hittem azóta nem írtál, hogy megkérdeztem milyen az isi.
Örülök, hogy Lili simán vette az akadályt, és hogy tetszett a suli. Én már harmadik évfolyamos vagyok, csak tavaly évet halasztottam, azért írtam úgy hogy most kezdek. Amúgy a GDF-re járok, gazdasági szakra. Most az évhalasztás miatt eléggé gázos lesz a helyzetem, a nyakamba vartak erre a félévre 16 tantárgyat és még van mellette olyan vizsgám is az előző két évről amit meg kell csinálnom. Kép Nem tudom mikorra fogom letenni az összeset, de most már nem adom fel. Amúgy ha nem halasztottam volna, most lennék végzős.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok,
Hát most egy csomó jó dolgot kell elújságoljakKép. Elsőként, hogy Lili úgy néz ki, hogy kezd rákapni a darabos kajcsikra. Ma, amit a kistányérjára raktam főtt krumplit és pattiszont szépen megeszegette, igaz én tartottam a szájához de szépen harapta és mind! megette. Plussz még a szokásos 3 dl főzit is. Teszek fel majd az albumunkba képeket róla. Ráadásul egy kézzel olyan szépen ivott, hogy egy csepp sem ment ki. Ami a kezébe volt kiskanál, azzal néha beletúrt a főzistálkába és szépen a szájába tette. Csak néztemKép.
A másik, hogy pár napja mondtam apának, hogy kellene egy új szekrény Lilinek, mert már nem tudom hova tenni a ruháit. Erre fogta magát tegnap megtervezte, levágatta egy lapszabászaton a hozzávalókat és ma össze is szereltük. A fenyő ajtókat még holnap 1x átkeni lakkal, aztán kész is lesz. Annyira örülök neki, azt hittem, hogy hónapokat kell még várjak ráKép. Persze most van egy pár szabad napja, így jobban belefért az idejébe. Ennek örömére készítettem neki egy tuti jó vacsit. Borban pácolt husi, almával és szőlővel. Hmmm, csak ajánlani tudom mindenkinekKép.
Lili egyre többet beszél, és már nem csak dünnyügés megy hanem érteni is néha valamit. Egy kezét fogva napról napra magabiztosabban sétálgat.

Kryss,
Baby Bell ha jól tudom az Árkádban van, de az nem Újpesten van. Egyébként Újpesten a MegaToyst is megnézheted, én is ott vettem Lilinek őszi zárt cipőt.
Csuda jó lehetett a nyaralásotok!

Zsani,
Felteszek egy képet a büdöskéről a profilomba. Szerintem kb. 50 cm magasak lehetnek. Ha tetszenek szívesen küldök.

Sasha,
DepiKép, ilyenkor gyere és írj nekünk.

Dec8,
Köszi a Mildis infot.

Forti,
Tök jó, hogy csütörtökön már leveszik a gipszet!
De jó, hogy neked már csak 1 éved van a suliból. Én még nem tudom, hogy hogy lesz rá időm, persze tudom, hogy meg kell oldani majd valahogy, csak a kérdés, hogy minek a kárára.

Conti,
Lili is egyből kiszúrta a piros rucit. Tényleg mamuszt végül sikerült venned?

Csics,
Próbáld meg esetleg kukorica és rizsliszttel készíteni a főziket Petikének, én úgy vettem észre, hogy az eléggé hízlal. Mivel én nem adok még glutént Lilinek így kukorica darából készítem a tejbegrízt is, Lili imádja. A gyümölcspépeket pedig kukorica pehelyből kutyulom.

Szülinaposoknak sok-sok puszi!

KépKép
KépKép
ilke

A vége lemaradtKép.

Nyuszi,
Ma érkeztek haza, ugye? Mesélj, milyen volt a picibaba? A toligának még mindíg hihetetlen sikere van.Kép

Most nézem már 1 óra van, sipirc aludni, mert már csak én vagyok fent.Kép

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

mj-móni
Mi a Váci úti Tescoban vettünk mamuszt, világoskék hímzett egérrel az elején és sötétkék talpa van. Nagyon jó, abszolút nem csúszik. Ez nem a Tescoban volt, hanem kivül az üzletsoron a cipőboltban, 1900 pénz

Magdi
Boldog szülinapot Nórinak!!!!!!!!!!!!!! KépKépKép

Kataa
Tegnap nálunk is csak a krémtúró csúszott, semmi mást nem volt hajlandó megenni. Úgy látszik, ilyen nap volt.
Most már elég rég nem jártunk arra a játszóra, találtunk sokkal jobbakat, kb. ugyanolyan távolságra, úgyhogy nem tudom, talizunk e Krisztáékkal. Ők nem járnak úszni???

csics
szereted a céklát??? egyél azt, helyrehozza a vashiányodat Kép

manó
nálunk gesztenyetorta lesz, de én sütöm Kép

hiszti
nálunk szinte nincs is már. nagyon nem voltam rá vevő, és kb 1 hete abbahagyta Kép

Nálunk most a motorozás a sztár dolog, pedig csak szülinapjára akartam odaadni, de nem tudtam megtenni. másfél naja van meg, azóta még a fürdőszobába is behozza KépKépKép

Rit és Dodi

rit

anemona7

Helló!

Forti!
Igen van eőnye, hogy leköltözünk anyósékhoz, csakhát olyan sok az a 2 év. Jó-jó, valszinű lesz eredménye is, mert lesz szép házunk, kerttel és jobb életminőségün, de addig egy 9 nm-es szobában leszünk 3-an. Egy ágyban. Így sincs meg a magánszférám ami nagyon hiányzott, de már kezdtem megszokni, de most nagyon gáz lesz. Na meg ráállam egy rohadt mérlegre és nagyon kiakadtam... A régi 32-34-es méretem helyett most 42-es a méretemKép
Persze, biztos vagyok benne, hogy Gabi is elindulKép Mostanában néztem, hogy a fiamnak kicsi a lábaKép Valószinű azért sem indult még el. A 19-es szandiba még nem telejesen ér végig a lába pluszba meg 11,5 kg... A 10 hónapos kislánynak meg majndem 21-es lába van és vígan járkál, míg egy másik 8 hónaposnak éppen jó a 19-es és már kézenfogva jár. Szóval kis pracsker nagy súlyKép

Kataa!

Igen, sokminden volt. Jött a két rágófoga a gyereknek, se éjjel-se nappal nem volt nyugton, nagyon anyás, a wc-re már úgy megyünk, hoyg jön velem be... Anyósnál lakástól is tartok, meg sehová se járok. Jó itt a lakótelepen kavírnyálok, de az is olyan már, mintha be lennék zárva ideKép Nálam a fénypont a havi nagybevásárlás az Auchanban, vagy a Tescoban...
Csúnya dolog, de volt valami jó is abban, hogy a Csabi kórházban volt... volt kihez elmenni és felöltözni... bár nagyon nincs mibe.

Conti!
Egy elég durva diétát csináltam 5 napig aminek képzeld nem volt eredménye... A mindmegette.hu-n volt. Meg a fogyis topikban még mindig azt csinálják a lányok. Eléggé feléledt az a topik. Van ott aki csak pár kilótól akar megszabadulni, de olyan is aki többtől. Nézz be!
A berendezés nagyja megy anyámékhoz a kisebb része a pinyóba az ágy meg egy asztal a számítógépnek jön velünk. Több nem is fér el 9 nm-en, ja meg a hűtőnk.
A lakónk veszi meg a lakásunkat...Kép

Beszti!
Köszi a drukkot, remélem is hogy lesz eredménye, mert kicsit gáz amit a mérleg mutat, bár akiknek így bizalmasan elmondtam hogy hány kiló vagyok az mind elcsodálkozott, mert kb 15-el kevesebbet mondott volna.
A diéta szerintem 1000 kcl volt, de csak 5 napig ment. Így változtattam rajta, a főétkezéseken. Azt bármit csak kistányérba kisadagotKép Így kb olyan 1700 klc lett.Bicajozom az itthoni szobabiciklin amit anyóstól kértem kölcsön, de baromi szar. Nyikorog, meg miegymás és már párszor feltörte a fenekem... Viszont úgy néz ki, hogy novembertől (akkortól lakunk anyóséknál, így a rezsink kevesebb és marad rá) járni fogok konditerembe és a bérlethez járni fog 6 alkalom szauna és itt van 5 percre. Egy kutyás ismerős ajánlotta. Ő is eléggé nagy súlyú (de ő hormonbetegség miatt, meg agydaganata volt, de már jól van ismét) és mondta, hogy nem egy olyan hely ahonnan kinézik a nagyon súlyos emberkéket. Ez jó. Én mindig úgy féltem elmenni akár aerobikra, mert én ott izzadok, meg fulladozok a tobbi barbi meg csak bámul... Volt ilyen már, igaz érégebben.

Gumicukor!
Azért nagyon szar a bicaj, mint említettem, mert nagyon fájnak az ülőgumóimKép Már csak attól is sajog, ha rágondolok, hogy rá kell ülniKép

Zita!
Köszi a drukkot! Igen az élet igazságosKép A fiam fogakra gyúrKép
Boldog első szülinapot Solyminak!KépKépKép

Rit!
IGen, rmélem megéri az a pár év!Kép

Csics!
Eladtuk a lakást, mert szeretnénk egy házat venni. Viszont 8 millióból itt kispesten, de még a környékn sem és semmiylen zöldövezetben nem kapnánk. Vidékre meg nem költözünk. Viszont ha 0 forintot befektetünk akkor 0 forint lesz a hasznunk. Így most van tőkénk amit ha okosan bepörgetnünk akkor van reményünk hogy 2 év mulva tudunk venni egy házat, addig viszont nyomorgunk. Van akinek bőven elég a panel, de sem én, sem a párom nem szeretjük. IGaz máshol még nem is laktunk, de milyen jó lenneKép

Ilke!
Köszi, csak depi közben elég nehéz ide jókedvűen írkálni. Inkább elrohantam egy piszomókushozKép

puszi
sasha és a 11,5 hetes Gábor

Kép
sasha

opsz... talán inkább 11,5 hónapos a Gábor...

Kép
sasha

Sasha,
Szerintem kampányszerűen ne fogyókúrázz, mert többet ártasz vele, mint használsz. Hosszútávra kell kitalálni egy megfelelő étrendet, persze lehetőleg mozgással párosítva... Próbálj kigondolni olyan kajákat, amiket szívesen eszel, de nem hizlalnak. Nekem ilyen pl. a zöldséges tészta (sok zöldség, kevés tészta) joghurttal és sajttal. Vagy kevés vajon, teflonban sütött csirkemell rizzsel, zöldséggel. Ne tarts otthon olyan kajákat, amiktől elcsábulsz, de ha mondjuk megkívánsz egy kis édességet, akkor nyugodtan egyél meg egy pici csokit - a lényeg az, hogy meg tudj állni időben. Az is jó módszer, hogy este már ne egyél sokat, és a tévé előtt ne nassolj.
Na, most aztán marha sok okosságot előadtam Kép. Remélem, azért tudsz valamit használni belőle.
Az együttlakás kemény lesz, de lebegjen a szemed előtt a cél... Anyósodék milyenek?

Ilke,
Irigyellek, hogy a férjed ilyen "slágfertig"...Kép

Ma jó kis hidegfront van, Solymi jó sokat aludt Kép Ő még csak azt tudja mondani, hogy "vau-vau", de azt minden állatra. Ha azt mondom, hogy "nem szabad", ő is néz rám, és csinálja tovább. Várja, hogy odamenjek. Ráütni nem szoktam, csak szigorúbban szólok rá és elviszem a tetthelyről.

Zita
parazita

Sziasztok, jó reggelt!

Képzeljétek, a fiam mostanában nem hajlandó elaludni. Tegnap a déli alvásból 1/2 2 lett, az estiböl 1/2 10, és aztán 1/2 5-kor meg megint az ágyunkban kötött ki.
Ki tudja venni az ágyrácsot, ez jó is, mert hajnalban, ha éppen szopizni akar, nem kell felkelni hozzá, hanem kimászik az ágyából, és átjön a szobánkba. Nem kell teljesen felébrednem...
Viszont délután meg este pont ez a baj, hogy állandóan kimászik, ahelyett, hogy aludna, és ordit. Valahogy meg kell oldanom az ágyrácsot, hogy ö ne tudja kivenni, csak akkor, ha mi is akarjuk (elvesztettük belöle a rugókat, és még nem kaptam másikatKép).

Sasha!KépKép

Épp reggel gondoltam rád, irtam is, csak aztán nem jutottam el az elküldésig. Itt van a szomszéd kislánya, hát nem egy egyszerü eset, állandóan nyekereg valamiért. Ha a fiam hozzányúl ahhoz, ami nála van, már nyekegés ezerrel. Hát most betettem az ágyba (amiböl a Nátán ki tud mászni, de ö még nem), hátha az a baja, hogy álmos (Nátán még biztos nem lehet az, de ki tudja, ha jól tudom, ö sokat szokott aludni, meg azt sem tudom, mikor keltették reggel).
A konditerem nagyon jó, mert rendszerességre szoktat. Én is ugy gondoltam, hogy tök ciki egy csomó Barbi és Stallone közé bemenni, de aztán nem volt annyira az (igaz én direkt "Fogyiklubba" mentem, ahol várható volt, hogy lesznek rajtam kivül súlyproblémákkal küzdök). De azért sem, mert a Barbik közel sem olyan szépek, jó-jó soványak, de ebben ki is fullad az összes tudományuk. Legalábbis nálam a nöiességhez némi dimb-domb, meg izom is hozzátartozik, de olyat, aki szerintem is szép lett volna, keveset láttam.
Egyébként meg mindig azzal biztattam magamat, hogy a Barbiknak nincs szüksége (annyira) a kondizásra, mint nekem, tehát nekem "több jogom van" ott lenniKépKépKép.
A depinek most már vége? A pszichomókus segitett?

Zita!

De, legyen tali!Kép Mikor?
Mi lenne, ha megint rendszerességgel belönénk a hónap valamelyik napját (miattam maradhat az elsö csütörtök is, bár aznap 10-12-ig mindig van elfoglaltságom, de megoldjuk)?

Viki!

Nem tudom, mi van Ágiékkal, nem nekem fog SMS-ezeni! De ha a férje kinyomtat minket:

Ági!

Remélem jól vagytok!KépKépKép

Manó!

Malacka:Kép.
Emma: nem vagy egyedül. Nátán ekkora mértékben azért nem, de elöadja magát. A hiszti nálunk is megy, ha rászólok, vagy valami olyan van, ami neki nem tetszik, akkor fekszik le a földre és hisztizik. Azt hiszem irtam is a múltkor, hogy egy bevásárlás során mit müvelt, ugy hisztizett, hogy már azt hittem, el kell játszanunk, amit idösebb korában a nagyobbal is: menekülés a helyszinröl (a gyerekkel együttérzöKép emberek kellemetlen pillantásai között ("Mit csinált azzal a pici gyerekkel!!!!")), mig lenyugszik.
Nálunk a legelviselhetetlenebb a délután, amikor már fözni sem tudok, mert ha nem adok neki abból, amit fözök, akkor orditás van, viszont mindig nem akarok adni, mert ne egyen már étkezések között (mondjuk pl. a sárgarépa, alma stb. még jóis, de azért mégse szokjon rá, hogy mindig kap).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hello

A na p jo hire hogy verge a doki szerint gyogyult azz Achillesem,es nem kell mar bejarnom kezelesre: ))
Hu ,annyira nyomott ido van hogy Alex ma is jo sokaig aludt,c,es most is csak asitozik ajatek kozben,remelem az uzsi majd elnyomja;)’

Judy
De jo hogy nem lett baja Gergonek.Milyen biztonsagi ovetek van?mert az 5 pontost szerintem meg ebben a korban nem tudjak kinyitni.

Parazita
Igazad van,ezert is gondoltam hogy ha mennek elore megbeszelnem hogy jo-e ez igy nekik.Ha esetleg azt mondjak hogy inkabb ha mar vegleg tudok jonni,az is ertheto,es hat lenyeg a hosszu tav majd,mert itt nem kell tuloraznom es lesz ido az oviba menni)

Csics
Igaz,vagy pl a 7 gabonas pep is hizlalo,azt ehet Petike???

Rit
Hat nalunk masi s csuszott csak az alma nem.Remele mnem szokik le rola,mert az nagyon egeszseges es telen majd kap eleget,mert a melyhutoben figyelo barrack-szilva hegyek is vegesek: ))
Es hol van az a jatszoter???tudod kell az info ha visszamegyunk: ))Nem ar nem jarnak uszni,mert Boti nem nagyon komalta.
Lehet hogy igazad van en sem vagyok vevo a hisztire..,talan ezert is nem csinalja : ))

Sasha
Hati gen vannak ilyen napok.Es a depi teljesen velejaroja az otthon levesnek.Ezert akartam en is csak suliba jarni hogy tortenjen mas is : ))Hat nem jott ossze,igy marad a csavargas.Mindenkepp csinalj magadnak a korzeten kivuli programokat is ,megeri: ))En nagy dumas leven,ciki vagy nem ciki de csak ritkan beszelunk a gyerekekrol a baratnoimmel,mert az is egy kikapcsoladas ha csak csacsogunk: ))
Hajra mozgas,mert az is jo ha az ember lehangolt.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Zita!

Köszi a tippeket kajálás ügyben... csak sajnos van énnekem egy rántotthús és pörkölt, meg töltött-, rakott-, székelykáposzta imádó párocskám és lehetőleg a köret ha kell akkor krumpli legyen... Mostanában direkt úgy főzök, hogyha csinálok valami pörit, vagy bármi mást, hogy 1 db egész csirkemellből csinálom csak. Az kb olyan 40 dkg, tehát sok nem jön ki belőle, így hogy több maradjon a páromnak, meg a gyereknek is jusson én kevesebbet eszem belőle..Kép
Após csendes, nem egy beledumálós fajta, anyósnak meg be nem áll a szája és nagyon pánikolós. De nagyon nagyon, olyannyira, hogy már én is rászólok, hogy nem kell annyira pánikolni már!

Beszti!
Jaja, én is úgy vagyok vele, hogy semmi joguk kinézni egy kövér vagy molett nőt a konditeremből, hiszen épp azért van ott, hogy tegyen ellene...
A pszihonál 2x voltam, mert megilyedtem saját magamtól. Majdnem eljárt a kezem, mert annyi indulat volt bennem és hát én nem akarok bántani egy 11 hónaposat, de még egy 5 éveset se, ha elkerülhető... Végülis segített, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem ő, hanem az, hogy fent van a picsában a Hűvösvölgyi útnál és gyönyörű helyen vanKép na meg az amit mondott. 1 normális dolgot mondott, mégpedig azt, hogy nem vagyok hülye és hogy az összes anyuka ugyanígy van ezzel, hogy na most aztán mindjárt jól elfenekelem... Ez nekem elég is volt, mert tudom, nem csak bennem van ez a kényszerKép De szerencsére nem történ fenekelés, meg semmi, mert tudom, hogy ez van és kész, ilyen a gyerek. Tegnap megint a csekkes dobozzal akart játszani, mert valahogy mindig elővadássza, de azt nem szabad. Mikor a 15. szólás után is visszament hozzá akkor fogtam magam bevittem a szobájába és becsuktam a rácsot (a kutyák miatt volt eredetileg, de funkcionálhat járókaként is, egy egész szobányi járókaKép) és ott bömbizett jó 10 percig. Akkor visszavittem a dobozhoz és megmutattam neki, hogy azt NEM SZABAD... Miközben mondtam neki addig ő intette a nemet a fejével.... Lehet felfogta?Kép

Kataa!

Igen, hidd el szívesen csinálnék magamnak más programot is, de csak 1 barátnőm maradt, a többi lemorzsolódott, elköltözött (hová máshová mint az USA-ba?, pláne a másik legjobb barátnőm), így nincs sok választásom. Van egy anyuka akivel jóba vagyok, de neki más témája sincs, minthogy a lánya hány dl tápszert evett, mit evett, mit csinál, milyen ruhákat kapott egy másik gyerekről, és hogy a férje már megint csak 9000 forintot hozott haza és hogy a főnöke soha nem fizet rendesen és hogy... szóval elég gáz. Még csak egy rohad kozmetikusnál se voltam több mint 1 éve. Olyan helyeker nem is tudok elmenni ahová pénz kell. Ergo, tömegközlekedés is kilőve...Mostanában akárhányszor lógtam, mindig elkaptakKép
Na de ha leköltözünk, akkor nem lesz rezsinkKép Illetve csak abba kell beleadni ami nem általány. Villanyba és a vízbe.... A többi megmarad nekünkKép Akkor majd mehetek kondizni, de addig is marad az önsajnálat amiből már szerencsére kezdek kilábalni... Még jó, hogy van net.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok Lányok,

Hiszti és akaratosság téma.

A legjobban az idegesít, hogy Chris feláll a kádban aztán pedig akkorát zakózik mint egy ház és beveri a kádba a fejét.

Mára adig jutottunk, hogy ha feláll a kádban és szigorúan rászolok, akkor visszaül legörbült szájjal. Persze ilyenkor gyorsan elterelem a figyelmét és úgy 5 mp-ig nyugton is vanKép

Viszont tegnapi nap meglepett és nem tudom mit csináljak. Szitu ugyanez. Gyerek feláll, szigorúan szemébe nézek, komoly hangon mondom, hogy "Nem szabad, nem mert elesel és megütöd magad". Erre ő visszaül a kádba, megrázza a fejét és azt mondja " ...emmm"

Jaj szegény kismanó miért pont ezt kellene megtanulnia legelőször, hogy NEM? Most mit csináljak?

Üdv,
MJ - Móni
mj__móni

sasha
Ez nem lábmérettől függ. Dodo vígan járkál egyedül a 17es lábával KépKép
Miért nem járkálsz valahova??? Én meg a másik véglet vagyok, minden nap menőkénk van, mindíg máshova,már néha én sem győzöm Kép

Kataa
Másik irány KépKép most a Klauzál térre járunk, tök jó Kép
képzeld ma felnyomtam az első lakást a netre, ami a legnehezebben fog elmenni szerintem (29nm) - anyósom most hívott (övé), hogy pénteken jön egy közvetítő, állítólag simán eladja, már van rá vevő. Remélem. Hiszem, ha látom. Viszont ha tényleg bejön, jövő héten hírdetem a következőt KépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok
Kataa
idáig öszesen 8kg Kép mert elöbb lefogytam 50kg aztán keztem el hizni Kép.

Judy
szerintem ki bujt az övböl ezt már a fiam is csinálta Kép jobbulást Gergönek Kép.mostanaban minden héten csinál valami hasonlot Kép csuzdába beüti a száját, 20ft kostolgat ,szoval rosszalkodik néha .

Cumi
cumija nem volt soha viszont a cumisüvegéröl nem mondana le egyelöre a világ minden kincséért sem Kép.

Forti
el árulom ha az Uh nem tévedet akor ö is fiu lesz Kép igy tejes férfiuralom lesz a családban Kép csak hát ép nevet nem találtunk neki még pont azért mert fiunak mondták Kép .

Ilke
pont ezt montam apjának hogy kiprobálásra vegyünk kukoricapelyhet mert találtam egy jó reggeli receptet a Kismamában hát nem volt lelkes az ötletöl a párom de azért rábeszélem hogy vegyünk petikének megétem mert ezek a tejmentes ennivalok egy vagyonba kerülnek Kép .Lili nagyon ügyes hogy már enyi mindent tud Kép petike csak néhány szót tud mondani amit más is ért járni meg csak akor tud ha foghatja a kétkezem akor még szalad is Kép .

Sasha
petike sem jár még pedig elmult már 1 éves Kép csak ha fogom a két kezét akor aztán nagyon megy söt szalad fökép ha apját meglátja petikének a lába viszont nagyobb mint a sulya Kép Kép 19-20 lábmérethez 8kg 30dkg társul nagylább kissúlyKépKép
.Igy már értem Kép nekünk se élet célunk hogy itmaradjunk a panelba ezért fogunk mi is elköltözni csak mi ha lehet vidékre Kép .Depi elen menyetek el a párodal ha tudtok moziba,vacsizni menyetek oda ahová szeretnétek mi ha minden igaz jövöhéten megyünk moziba ,vacsizni ha a nagyinak hétvégére esnek a szabadnapjai mert én is már tiszta depi szoktam lenni hogy nem tudunk sehová eljutni mert mindig van valami elintézni valo hétvégén is és a nagyi se ér rá akor amikor mi nekünk jo lenne .Fogyihoz Drukolok hogy sikerüljön .Kép

Kataa
azt is kap petike 7gabonás pépet mert aban nincs tej és tejallergiások is ehetik söt mézes grizt is kap mert aban sincs tej de sajnos csak ez a ketö van amit ö is kaphat Kép.

Lányok
ugylátom hogy minden gyerek már jár egyedül aki elmult 1 éves csak petike nem akar Kép kezdek elkeseredni Kép .

Pusz Csics és petike
csics

Móni!

Pont ezt csinálja a Gabi is. Kádban feláll és akkor esik-kel. De szerencsére eddig mindig elkaptam és nem koppant nagyot, csak az ijedtségtől bőgött, de akkor is olyan bűn makacs. Mondjuk ő még a kiskádban fürdik. A kis IKEA-s kádjábanKép Bele a nagykádba és akkor ott. Az csúszásgátlós, de még abban is néha elesik. Kapott most egy szivacsot, ami be van vonva frottír anyaggal. Azzal nagyon sokáig elvolt. kb 2 hétig. Márha kibírod, hogy abból szívogatja a vizet legtöbbször.Kép De tényleg jól elvolt vele, nézte ahogy a víz alat bugyborékol, meg kicsorgatja belőle a vizet.. most már kezd veszíteni a varázsából, mert azzal együtt feláll, de ki nem adná a kezéből, úgyhogy a funkcióját nem tölti be, marad a kézzel csutakolásKép

Rit!
Én naponta 3x megyek sétálni és alkalmanként legalább 1-1,5 órákat. A kutya miatt... és ha már lecuccoltam a gyereket, a teáját, meg mindent akkor már beugrunk egy játszóra is hintázni, meg körbecsavarogjuk a telepet, de már minden zugot ismerek, pláne, hogy az eddigi 24 és fél éves életemből 24-et itt töltöttem...többnyire.

sasha

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?