Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kory, bocs, hogy magamtól nem dícsértem, de szépek a vonalzók!
Méghogy mikortól alszik?! Ma fél éjszaka fenntvolt Martin bazi nagyok a torkában a mandulák, és átlag 1 héten 1 éjszaka van nyugtunk, de akkor megszokásból ébredek. Nyáron szokott jobb lenni a helyzet, amikor nem betegek.
Nagyoj jók a képek, Judit, Gyöngyi és Kory! Mi is kint voltunk egész hétvégén, tegnap Norbi 8-kor aludt (fél 10 helyett).
Bárány, gratula a bárányhimlőhöz. Az oviban dühöng mindhárom csoportban, ma Martinéknál alig volt gyerek, remélem elkapjuk, még mindig jól jönne, kivéve a vizsgák miatt, de az majd lesz valahogy.
3 és fél hét után újra egyedül vagyok itthon, úgyhoyg megyek is szakdolizni, mert nincs sok időm, bocsi, ha nem reagáltam mindenre.
Ja és én nem vagyok kineziológus, de asszem az első baba miatt van ez a rémes aggódás Bárányban. Csak ahhoz kell szakember, hogy ezt lecsökkentse. Szerintem mindenki aggódik a babájáért, ez valamennyire természetes. Én is állandóan a bugyimat vizslattam mindne pisilésnél, hogy nincs-e gond.
Tündi, remélem nincs gond?

Puszi, majd jövök!

Éva

KépKépKép
agmano

Judit, irígylem a tehetségedet! Nekem a 2. nevem Judit 8)

Éva

KépKépKép
agmano

Éva köszi.
Remélem nemsokára mikor dolgozhatók, sikerül munkát találni igaz a mai világba :? :roll:
Vendég

Sziasztok!

Köszi az aggódást Éva nincs gond. Kopp-kopp.. Siófokon csináltuk csütörtök óta a fiúk szobáját. ( gipszkartonos plafon szigetelés) jövő7en jönnek az ablakosok ablakcsere az egész házon. Mire (március végén) költözünk,addig rendbe akarjuk rakni a fiúk szobáját festés,padló stb.,hogy oda betudjuk rakni a cucaikat,aztán vissza van a mi szobán újra festés előszoba stb. Szóval ezért vagyok ritkán.Fiúk jólvannak? Fülcsik?

MEGCSÍPET AZ ELSŐ SZÚNYOG! Már most előmerészkedtek. :evil:

Kory: csak próbálgattam a kajákat,úgy mint te,és arra jöttem rá,hogy az édeseket szereti Domi,savanyúkat nem. :? :lol: az alma-banán jöhet,sima alma az már fúj. Tegnap próbáltam az alma-krumpli,hát amilyen képet vágott hozzá,ízlelgette,de a végén csinált hangal egy waaot,és jól megrázkódott. :lol: :lol: szegény,gondoltam,ha már az alma-banán-krupli megy bepróbálkozok ezzel,de nem jött be. :)
Amúgy igen 4fogunk van.Alul kettő középső,felül kettő vámpír fog. De nagyon nyűgis és a középső felsők is bevannak duzzadva. :evil: :shock: Jó korán jön,de ez van.

Csokinyufff
:nagyon ügyi vagy! Nagyon szép Maja. :)

Gyöngyi: Jók a képek. :)

Bárány:Ne aggódj!! Minden rendben van és lesz!

Bocs,de most menem kell..
varga tünde

Bárány!
Szilveszternek pöttyök,láz?

Kép

Kép
kory

Kory ez nagyon ergya barihimlő egyenlőre...20-30 pötty láz nélkül.
(Szindinek is ilyen volt anno)
Vendég

Sziasztok!

Martin múlt hetet kihagyta az oviban, már csak ő és még egy kislány nem lettek bárányhimlősek a csopiban. De aki most van, az már átesett rajta, úgyhogy valszeg erről lemaradtunk...
Bárány, mindenki azt mondja, hogy nagyon light-os most.
Jól haladok a dolgaimmal.

Éva

KépKépKép
agmano

Én nem voltam még bárányhimlős. :? :( Félek is tőle.. :shock:
varga tünde

Sziasztok

Judit.huu...nagyon szupi lett az ajándék :). hát az egy dolog,hogy grafikus valaki,de te tehetséges-is-vagy :)

Tündi.jó,hogy jelenzkeztél.gratula a fogacskákhoz.jó korán kijönnek neki :shock:
Akkor nagy munkában vagytok,de bizti szép lesz minden ha kész lesz.
Remélem kinyírtad a vérszívót:lol:

Kory.akkor legközelebb tuti megnézzük a lovardát.máj 1-én mindíg itt vagyunk Szolnokon-tudod itt is mindíg van banzáj :lol: -ami a lurkóknak való :lol:

Évi.akkor te sem unatkozol :wink: .hát akkor a barikák elkerültek benneteket. -dolgozom a transformers ügyön :)

Bárány.tök jól viseli akkor nagyfiad :) viszket neki amúgy?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Háát Tündi akkor te valószínüleg a gyerekeidtől el fogod majd kapni a bárányhimlőt.Miért nem oltatod be magad?
Vendég

Látod ezen még nem gondolkodtam,mostanában. :oops: Akkor volt eszembe,mikor terhes voltam Domival,hogy bekellett volna,el is felejtettem. De most újra elgondolkodok rajta,hogy szóbakerült. :wink:
varga tünde

Én nem vagyok híve a bárányhimlő oltásnak, szerintem jobb átesni rajta. De az tény, hogy felnőttként ez nagyon megkínozza az embert!!! Hiszen gyerekbetegség :lol: :lol: :lol:
Tünde!! Szerintem is gondolkodj el az oltáson, nálad nem lenne ilyen light-os! :evil:
Én átestem rajta, így nem félek tőle, de a csajok még nem voltak :roll: :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Amúgy osztom a véleményed Gyöngyi!
Nem vagyok én sem híve a bárányhimlő elleni,és az influenza elleni oltásnak!
A többinek viszont igen!!!
Vendég

Csak halottam,hogy felnőtteket nagyon megviseli,és ha még babát is akar Tündi akkor jó lesz ezt a dolgot tisztázni...
Vendég

Úristen Bárány, mikor lettél Te 24 hetes terhes? Hogy van Szilveszter? Tegnap megköpdöste Martint az udvaron egy kiscsoportos, még halkan reménykedem, ott tombol most a bárányhimlő. :?
Tündi, gratula a fogakhoz! Jó munkálkodást- bár ez nem jó, de mikor már ott vagytok, akár a legnagyobb kupiban, az már jó. :D
Andi, köszi a transzformer-infót. Már csak azt nem tudom, hogy 500 és 10000 Ft-osok közül melyik érné meg a legjobban. Ne is essen szét 5 perc alatt, de ne is legyen profi.
Judit, még ráérsz aggódni a munkahely miatt, vagy előbb elmész dolizni, mint 2-3 év? Azt hallottam, hogy a grafikuskodás is ma már számítógépen megy. Társulhatnál egy web-fejlesztő céggel, piszokul menne a bót. Férjem könyvel egy ilyen céggel, rengeteg munkájuk van. Sajnos a kétkezi munkát nem fizetik ma már meg, hiába vagy tehetséges... Mindent azonnal akarnak a megrendelők és pl. az egyedi elefántos kötésű rucit sem fizetnék meg az emberek, hanem megveszik a kínaiban a silányat. Azért az egy kis mellékkereset lehetne, hogy ilyen Micimacis dolgokat csinálsz és árulod a Vatrán - ha van rá időd.
Jelentkező mindjárt itt is lenne :lol:

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Agmano:tényleg röpül az idő...hát még ha sétálgatnék csavarognék a gyerekekkel...de nem panaszkodom,még a márciust áprilist pihenéssel töltöm,májusban már biztos,hogy megmozdulok...vásárlás stb.
A kismamis topikomban már mindenki mindent megvett én meg itt fekszem mint a bot :( Na mindeggy!!!Ha egy időre született egészséges baba lesz a végeredmény akkor nagyon megéri :D

Barihimlő:kivánom,hogy olyan legyen nektek is mint Szilveszternek...már le is szárdt a fele annak a kemény 20-30 pöttynek!
Vendég

Egyébként a mi csoportunkban karácsony óta nem volt senki bárányhimlős...sőt az egész oviban sem...máshol meg nem voltunk közösségben,de még egy bávásárló központban sem!!!
Úgyhogy az ovónéni sem tudja honnan kapta!!
Vendég

De jó, Bárány!
Sztem még tök ráérsz vásárolni, meg úgyis sok mindened megvan.
Ezzel még adós voltam Korynak.

alexandra.hu: Tanulj szórakozva sorozat: 800 Ft/db, az utolsót nem ismerem, az 250 körül van

Kép

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano:a vásárlással azt akartam érzékeltetni,hogy a juniusi mamik topikban mindenki boldog bizakodó,én meg fekszek az ágyamban és egyre jobban befordulok...
Vendég

Bárány!
Te csak fordulj ide felénk :lol: !
És írjál sokat!
Én is azt szerettem terhesen ha már harminc akárhány hetet
lehetett mondani, akkor már kisebb a para.
Szilveszternek láza sem volt,meg evett is?-hát ez szuper.
Kingát nagyon féltem tőle,egyébként se eszik csak tiszta vizet kér minden betegségénél.Soknak meg még a nyelvén,szájában is van pötty.
Éva!
Köszike!
Szóval ezekre gondoltál?
És házhoz rendelni is lehet ezeket?
Norbival szoktátok nézegetni?
Micimackó világa újságba aranyos kérdések voltak,ki ül ez mellett stb..
Éva!
Neked a gyerekek végülis csak akkor alszanak rosszul ha betegek?
Írtad,h.nyáron jól alszanak.
Nálunk Kinga rendszeresen felnyöszörészik,iszik,meg csak úgy.
Már kiakaszt!
Minden éjjel vagy 4-5alkalommal,a kicsi jobban alszik,mint a nagy.
Gyöngyi!
Marietta meddig kelt,és hányszor,és hogy?

Kép

Kép
kory

Egy utcsó kuk a 7en. :)

Majd talán jövő7 szerda este már leszek.Vagy előbb, :roll: még nem tudom .

Bárány: ne depiskedj!! ez parancs.. :wink: :wink: Csak pozitívan!! :) Mikorra is vagy kiírva?

http://www.babavilag.com/ :) nekem tetszik. :)

Csajok
: ezt ismeritek? :
http://www.egyszervolt.hu/3d/fomenu/ind ... ?intro=yes

Szióka! Jó 7végét!

Kép
varga tünde

Tündi...próbálom,de junius messze van :(

Kory,se láz se tünet nem volt,vagyis egy kicsit fájlalta a torkát,de szerintem abszolult nem volt neki piros csak a doktornénitől halotta,hogy bárányhimlőhöz társulhat torokgyuszi,és imádja a streptils-cukorkát :D :D Van ilyen szélhámos :wink:
Étvágy:rabszódikus,hol így hol úgy,de még mindig klasszisokkal jobb mint Szindi valaha volt :D Ő inkább inni nem akar csak és kizárólag parancsszóra iszik és soha de soha nem szomjas,ezáltal pisilni is igen ritkán szokott...na én ettől vagyok kiakadva... :twisted:
Vendég

Kory Szilveszter tavaly még fölkelt éjszaka,és nem is akár,hogy...sírva mint egy csecsemő...(nyáron lesz 7),de szerintem ha beteg lenne vagy köhögne,még most is képes lenne fölsírni :twisted:
Vendég

Sziasztok!!

Kory!!

Meddig kelt MArietta? Rossz a kérdés: meddig fog kelni???? :lol: :lol: :lol: Szóval még ő is kelni szokott éjjel, de én már azt mondom rá, hogy jó alvó :lol: Van amikor teljesen végigalussza z éjszalát, de van hogy felkel pisilni, vagy fene tudja miért kel és mellénk bújik az ágyba :lol: :roll:
Két éves kora körül nagyon jól aludt, akkor több volt a végigaludt éjszaka, aztán ez maradt miútán megszületett a Sára, de olyan 3-4 hónappal később nála is jöttek a gyakori kelések, akár sírva, az állandó "veled alhatok?" balhék. Szerintem ennyi idő kell, hogy elkezdje feldolgozni a kistesó érkezését. És ha minden oké alapból, akkor hol máshol tenné ezt, mint éjjel álmában :lol: :lol: A pozítiv stressz is stressz és azt is ugyanúgy fel kell dolgoznia, mint a negatív élményeket . Szerintem nálatok is "csak" ez történik most. Türelem, mert elmúlik. Én is sokszor kiakadtam, hogy a kicsi jobban alszik, mint a nagy :lol: :lol:
Nálunk már csak egy-egy kelés van minden éjjel. DE még mindig nem aludtam végig egyetlen éjszakát sem, mióta megszülettek a csajok!!! :cry: :cry: Ha kétszer kell kelnem éjjel, akkor már jól vagyok! :lol: :lol:

Bárány!!

Akkor most nem arról volt szó, hogy nem kell állandóan az ágyban feküdnöd??? :lol: :lol:
Mikor mész visza a dokihoz??? Ígérd meg, hogy ha nem nyiltál tovább, akkor befejezed ezt a szígorságot és kicsit élvezed az állapotodat!!! Nem tesz ez jót a lelkednek , így!!! Élvezned kellene a napfényt, olyan szép idő van És nem indokolt orvosilag a teljes ágynyugalom, Te is beismerted!!! Élvezd ki a napokat!!! :lol: :lol:

Viszont hallod, tök jó így átesni a bárányhimlőn!!!! :lol: :lol: :lol: Ez is bizonyítja, hogy a jó immunrendszerű gyereknek meg sem kottyan egy ilyen kis fránya virus (csak tudnám mitől ilyenek a gyerekeid, add meg a receptet!!! :lol: :lol: )

ÉVa!!

Nem kellene tanulnod??? :oops: :lol: :lol:
Akkor lehet ti is mingyá bárányoztok??? :lol: :lol: Hát már én is szeretném, de minket erre elkerül ez az állat! :roll: :roll:

ágyöngyi

Tegnap láttam a TV2-n a rotavírusról szóló műsort! Engem nagyon megijesztett, mert van egy 2 hónapos kisfiam. Ezért utánanéztem és hasznos információkat találtam a következő oldalon: http://www.gyermekbetegsegek.hu/rota.aspx
anna-anya

Fülészet: nem túl jó hírek. Martin torokmandulái majdnem összeérnek nyugalmi állapotban. 2 hét múlva újból megnézik, mert most volt még náthás, ha akkor is ez a helyzet, akkor újabb műtét. Már szinte horkolva lélegzik és éjjel felébred, mert hanyatt fekve nem kap levegőt. Norbi mindkét füle tiszta savó, 2 hét intenzív orrcseppezés, addig remélem elkezd felszívódni. Vele eddig még sikerült, remélem neki nem kell cső, de az ő egyik torokmandulája is elég nagy. Neki még nem jöhet szóba műtét, mert egyrészt még kicsi hozzá, másrészt, mert nincs panasza.

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Ma voltam az orvosnál(2 hetente kell mennem ezentúl),nem változott a méhszáj 3100,ez azt jelenti a doki szerin,hogy éljek úgy mint egy influenzás,járkálhatok és üldögélhetek egy kicsit,de azért pihenjek sokat...így fogalmazott.. :roll:

Gyöngyi azért a fiam össze-össze szedett ilyen takonykórokat az oviban...de szerintem az immunrendszerük valóban nem rossz..hogy mitől talán attól hogy 4 kutya volt a lakásban akikkel néha egy tálból ettek,sokat voltak koszban álltaluk.. :D
És nagy dózisban szívták a kutyaszőrt...más nem lehet,mert minden más olyan mint átlagoséknál.. :roll:
Vendég

Lányok ez az anna anya egy idióta!!!Más topikban is felbukkan ne foglalkozzatok vele...
Vendég

Agmano:valahogy nem lehetne megúszni a műtétet?
Az nagy baj,hogy összeér??
Persze semmi baja nem lesz a műtéttől,csak hátha el lehet halasztani egy pár évet,hogy nagyobb legyen
Vendég

Sziasztok!

Gyöngyi, én írom a szakdolit becs szóra, csak néha pihizek és benézek ide!
Nálunk is átlag napi 1-2 átjövetel van éjszaka, és a nagyobb a rosszabb, pedig 2-3 hósan átaludták az éjszakát. Ha nagyon kipurcannak napközben és későn fekszenek, akkor jókat alszanak, de ha du nem aludna Martin, akkor lenne nyugodt éjszakánk, csak akkor az ovival mi lenne. Amúgy Norbi 2 éves koráig jól aludt, Matin 3 éves koráig. Vagy már elfelejtettem? :oops: Szóval nyugodj meg, Kory, még pár évig lemondhatsz a nyugodt éjszakákról. Meg lehet szokni.

Bárány, jó, hogy nem nyílsz tovább és jó ez a barika! Sztem én annyira lesem, hogy direkt nem fog összejönni.
Martin már szinte horkolva lélegzik nappal is és éjjel felébred, mert hanyatt fekve nem kap levegőt, ez szerintem elég nagy baj, nagyon sajnálom őt. Ha 2 hét alatt nem javul, mert ugye ő is most volt taknyos és még lehet attól dúzzadtabb a mandulája, akkor nem vacakolunk, kivetetjük. Állítólag minél kissebb, annál kevésbé fog rá emlékezni. És inkább most, mint ősszel megint kezdeni előlről. Vigyázni nehogy műtét előtt beteg legyen stb.
Ősszel még tök rendben volt a mandulája. Szerencsétlen helyzet, hogy decemberben még mindig nem volt ilyen komoly a helyzet, akkor 2 műtétből megúsztuk volna, a tubussal együtt megcsinálhatták volna.

Másoknak nincs ilyen mandulás dolga? A barátaink közül sincs senki -csak a kozmetikus fia, akinél már évek óta nem voltam.

Gyöngyi, szerinted érdemes várni? Homeopátia segíthet? Most Homeogene9-et szopogattatok vele.
Norbinál is elkezdjük a homeos szert, mert már egyik bibije begyulladt, a kicsik pedig egyre nagyobbak és lesz szép fehér közepük.
Bárány, nálatok mi újság a szemölccsel?

Kory, nyugodtan adjál Kinga kezébe ceruzát és a neki való feladatokat segítségeddel megoldhatja. Bár van, hogy Norbi színez ha nem kell, akkor is. És, ha megunta, akkor ne erőltesd. Norbi hamar megunja, de Martin minig is szívesen foglalkoztatózott. Rendelhetsz neten is, akkor érdmes 10000 fölé menni - összebeszél a család így húsvét előtt-, mert ingyenes a futár. Másnap ottvan.

Na, folytatom az írást!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Bárány, igazad volt anna-anya csak a gyemekbetegségek.hu-t menedzseli. Egyik oldalon két hónapos, másikon óvodás a gyerke, de minden bajra a fennti oldalon van válasz. Érdekes...
Na folytatom. 6. oldalon vagyok 25-re kell bővítenem jövő csüt-ig, de most megint 2 nap suli.
De mindjárt vége...kitarok.
Judit eltűnt?

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Éva!!

Csak piszkoskodok!! :lol: :lol: A másik topokban is van egy csaj, aki a vizsgáira készül, ezt mindig onnan tudjuk mindig, hogy feltűnően sokat jelentkezik :lol: :lol: Ha nem készül vizsgára, akkor eltünik hetekre (a topikból) Jó neki is van mentsége persze: két csajszi és a munka!! :lol: :lol:

Orrmandula!!
Minket nem érint. Illetve egyszer volt a Mariettának egy arcüreg gyulladása, akkor találtuk azt a dokinőt, aki az arcüreg átmosást tanította nekem (is) Akkor a Sárának is igen masszív volt a taknya, asszem 18 hónapos volt. Akkor mondta a dokinő, hogy ki kellene venni a manduláit, mert a teső egy csomó mindent hazahoz az oviból és rajta csattan, állandóan beteg lesz. Akkor nagyon elgondolkodtunk rajta, de úgy érzem jól döntöttem, hogy nem vetettük ki, hiszen semmi tünete nem volt, megelőzésként meg hülyeségnek tartottam. És az átmosásokkal nagyon jól lehetett uralni a nátháit.
Martinnál más az eset, neki fül problémái is vannak (a duzzadt mandula is ludas ebben is), és a horkolás annak a jele, hogy nem kap rendesen levegőt. És ez azért is gáz, mert a szervezet oxigén ellátása nem biztos, hogy tökéletes, így az agy sem kap kellő oxigént, ez bizony hosszú távon (évek!!) hatással lehet a teljesítőképességeire. Biztos láttatok már tátott szájú, bambán néző kisgyerekeket - tipikus adenoid forma. Ezt ne hagy kialakulni!!
Nagyon fontos szerv a mandula, de lehet nélküle élni. És ha hibásan működik, akkor több bajt okoz, mint hasznot.
Minnél nagyobb egy gyerek, annál nehezebb kivenni a manduláit. Felnőtt korban ez két hét komoly szenvedés. Náluk: másnap már nem is emlékeznek rá(mint a bárányhimlő :lol: :lol: )
Szerintem ezt nem úszhajátok meg homeoval, az csak a tüneteket csökkenti, az okot nem szünteti meg. És ez nem a homeo ellen, mert ez az a helyzet, amit nem lehet csak műtéttel megoldani - mint a vakbélgyulladást.
Ha bizonytalan vagy, tudod, akkor több orvos véleményét kell kérni!!!
És abban szerintem is igazad van, hogy akkor inkább most kell kivenni, mint megvárni, hogy jővő ősztől megint jöjjenek a betegségek és akkor nem lehet műteni pedig indokolt lesz.
Nem csak saját kútfőből vagyok ilyen tájékozott ám!!! :lol: :lol: :lol: Nekem két barátnőm is van 3-3 gyerekkel, ahol mindegyik gyerek füles volt (tudod, az egyiknél volt a tubus is) és a műtét óta sokkal kevesebbet betegek a gyerekek. Pedig az egyik fiúcska a műtét előtt képzeljétek fél évig is kapta az antibiotikumot, annyira szarul volt.

Igaz, hogy megcsinálhatták volna a tubussal együtt, de ebből is látszik, hogy csak akkor akarják kivenni a manduláit, amikor indokolt, most lett az.

Bárány!!

Ne légy ilyen elitélő!!!! :lol: :lol: :wink: :wink: Maradjunk annál, hogy nem értünk vele egyet :lol: :lol:
De tudod vannak olyan emberek, akik félnek a betegségektől!! :lol: :lol: :lol:
Tegnap amikor olvastam el akartam mondani a véleményem a Sanyimnak, de lehurrogott, hogy őt ez nem érdekli, ez az én asztalom :twisted: :twisted:
Ma mivel hívott fel délelőtt munkahelyemen?? Hogy hallotta a tv-ben, hogy milyen komoly betegség ez a rota, nem kellene beoltatni a gyerekeket?? Hát enyhén kiakadtam rá!!!! Telefonon kell ezt megbeszélni a tv alapján?? Ha én mondom meg nem érdekli!!! Bleeeeeeeeeeeeeeee!!!

Akkor ez jó hír!!!!!!! Nem nyiltál tovább!!! Hallod???? Fel is fogod???? :lol: :lol: :lol: :lol: Hivatalosan, orvosilag is alá lett támasztva, hogy sétálhatsz és élvezheted a napsütést!!!! Ki az ágyból!!!! Csak a házimunka alól kaptál felmentést!!! (kicsi irigy!!! :oops: )

Hahó Többiek!!!!!! 8) 8) 8) 8)

ágyöngyi

[quote="agmano"]S írta:agmanoziasztok!

Bárány, igazad volt anna-anya csak a gyemekbetegségek.hu-t menedzseli. Egyik oldalon két hónapos, másikon óvodás a gyerke, de minden bajra a fennti oldalon van válasz. Érdekes...
Na folytatom. 6. oldalon vagyok 25-re kell bővítenem jövő csüt-ig, de most megint 2 nap suli.
De mindjárt vége...kitarok.
Judit eltűnt?

Éva

És bárányhimlős asztmás is a gyereke!!
Csak ,hogy teljes legyen a kör,mert arról is belinkelt némi szörnyűséget...
Vendég

Sziasztok!
Akkor ne reménykedjek még átaludt éjszakákról.
Csak tényleg furi,h.a kicsi végig aludja,Kinga meg szinte soha,és
rendszert csinál belőle.Szerintem megszokásból kel,nyafog,iszik..
Csak így 3évesen már unalmas.
Olvasom mindenhol,hogy ugye a megszerzett ismereteket éjjel ragtározza az agyunk ő meg nyugodtan 3óránál többet nem alszik.
Vagy alszik 3órát,majd óránként kel,és hajnal felé alszik jót reggelig.
De azért csak raktároz,mert nagyon jó emlékező tehetsége van stb...

Gyöngyi!
Te még melyik topicba szoktál írni?
Nálatok este mikor vannak lefektetve a csajok?

Éva!
Hát ezt még olvasni is szörnyű mennyi gond van a füllel-mandulával,nem még megélni.
Ha a mandula kivétellel ezek tényleg megszünnének akkor én is
azt mondom,h.minnél előbb.
A gyerekek hangulatán is meglátszik ez,vagy ők már ehhez
hozzászoktak valamennyire?
Szóval olyan beteges kis ábrázatuk van?
Előzőleg kérdeztem ,h.neked melyik Danielle Steel könyv
tetszett?
Nekem azok amiket leírtam,ha akarsz még ilyen könyvet olvasni akkor ezeket nagyon ajánlom,ez tényleg olyan amitől nem lehet szabadulni.

Bárány!
Nézelődsz már az interneten babakocsi ügyben például?
Én mindent a 32.hét utánra hagytam.
Nekem németből van a kocsim,apa könnyedén hazahozatta.
(közlekedésmérnök egy német cégnél).
Pusz mindenkinek!

Kép

Kép
kory

Éva!
Már jött a könyves csomag amit rendeletem,van közte egy Danielle is,tudod húsvétkor olvasom.(szeretném)

Kép

Kép
kory

Sziasztok!
Kory eleinte nézegettem,babakocsikat,kiságyakat,minden félét ami babacucc,de az utóbbi hetekben egy olyan rossz hangulat és egy olyan elbizonytalanodás történt,hogy semmit nem nézek.. :(
Na jó ezt a gondolatsort inkább nem folytatom..elmegyek aludni...
A többi kismama miért boldog ?
Vendég

Bárány!!

Neked nem is kell segítség, Te magadtól is meg szoktad találni a szörnyűségeket, nem??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kory!!

Ne felejtsd el, hogy most a testvér születést dolgozza fel Kinga!!
El fog múlni. Olvasd el a Gyereknevelés- Altatás topikot. Írtam oda is, kicsit össze is zördültem az egyik csajjal az elvei miatt, de hátha nektek beválik (nekünk nem vált be, csak a kivárás hozta meg az eredményt).
Mariettánál mostanság nagyon bevállt a jelzőfény, szinte a szemébe világít, de így sokkal jobban alszik :lol: :lol:
Nálunk olyan 8 - 1/2 9 a fekvés ideje. De nálunk a Marietta nem alszik napközben. Reggel 1/2 7- 7 a kelés ideje. Ha hétvégén fél 8-ig alszunk azért hálás vagyok!! :lol: :lol: :lol:

Ja, egyébként lakcím szerinti topikba írok, a vecsésibe. Őket többségében személyesen is ismerem. Szoktunk játszóterezni és velük szerveztük a télapó ünnepséget és a farsangot is. Jó fej csajok, ők is!!! :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!

Kory, a Kaleidoszkóp és a Családi album szerintem is nagyon jó volt. A Zoya, ami még nagyon tetszett, ajánlom, de a vége már nagyon meseszerű lett. És volt még egy-kettő-sok, ami nagyon tetszett. Egyikre sem mondom, hogy rossz volt, legfeljebb nem túl érdekes az alaptörténet. Én kb. már vagy 20-30-at elolvastam, csak sajnos nem mostanában, hanem még 10-15 éve... Mostanában csak 6-ot olvastam és nem mertek többet venni, mert akkor a gyerekeket csak leültetem a dvd elé és olvasok.
Örülök, hogy bejött az alexandra-online. Pécsi cég :lol:
Ja, és a nem alvásra mindig lehet okot találni, hogy ma pont miért nem aludtak (meleg, hideg, szél, eső, front, telihold, pisi, kaki, ivászat, este sósat evett, keveset evett, sokat evett, sok volt az élmény, elfáradt, nem fáradt el, beteg lesz, beteg volt... stb.) :roll: Legjobb beletörődni, ma nem aludt. Pont. Holnap sem fog.
Asszem már én is várom Martinnal a műtétet, mert sajnálom, ahogy hortyogva lélegzik, de ő már megszokta és nem zavarja - észre sem veszi, de volt, hogy az oviban csúfolták, mert horkolt alváskor.
Most megpróbálok bejelentkezni a bőrgyógyázszatra Norbival aztán írom tovább a szarságaimat.

Éva

KépKépKép
agmano

Éva!
Hát kijut nektek is a fiúkkal az orvoshoz járás!
Sajnos!
Ilyenért csúfolják a gyerekek?-nem semmi!
Én most a Derült égből..,ezt rendeltem meg.
Ezt olvastad?
Bárány!
Légyszi ,te is olvass el egyet,hidd el eltereli a gondolataidat.
Szinte várod,h.lapozzál.
Milyen babakocsit szeretnél?
Külön szobába lesz a picur?
Nekem Kinga 6hós korától alszik külön,a kicsi meg 1hós korától,és
nagyon bevált.

Kép

Kép
kory

Kory,tök vagány vagy,hogy ilyen hamar külön mered tenni a gyerekeket.
Tudom,hogy én nem vagyok normális de 5-6éves korukig én nem mertem őket egyedül hagyni :oops:

Babakocsi kibababa stb gondolatokat egy időre talonba tettem
Vendég

Hali!!

Nálunk a Marietta az első naptól külön szobában aludt, csak én pár hétig vele aludtam, aztán egyedül aludt (jó igen gyakran ott voltam nála, mert 7-8X kelt :lol: )
Sára asszem 3 hétig volt mellettünk mózesben, de nem tudott benne rendesen mozogni és átraktam őt is a gyerekszobába a tesója mellé.
Így is minden neszre felkelek, de ha mellettem szuszogtak, akkor semmit nem tudtam aludni. :roll: :roll:

ágyöngyi

Gyöngyi!
Én detto!
Mint egy babaörző úgy működtem még a gyerekek a hálószobánkba voltak.
Egész éjjel hallgattam még a tudatomon kívül is őket félálomba,vagy álomba.
Reggel meg úgy éreztem "én egész éjjel felvoltam"
Nem tudtam elaludni,mindig hallgatóztam.
Jobb így,és már a gyerekek se tudnának eleludni velünk,főleg
nem köztük.Volt mikor Kinga beteg volt,h.odavettem de annyira
fura volt neki,hogy betegen se aludt el.

Bárány!
Mik ezek a borús gondolatok,h.a baba dolgok kizárva?
Mire fel?
Remélem nem a B6-os ceruzányi kinyílásodra!
Más probléma meg nincs,igaz?
Tessék kicsit büszke pocakosnak,jókedvűnek lenni,mert hamar
vége lesz,és nagy valószínűséggel már ilyen többet nem lesz az életedben,és akkor meg irigyen fogsz nézni a kismamikra.
Jó???????????

Kép

Kép
kory

Sziasztok!
Kory fekszem az ágyban zsirosodó kocos hajjal mint egy beteg bálna!!!Figyelgetem a mocorgást,és a méhösszehúzódásokat,és gondolkodok mi normális mi nem..
Reggel lezuhanyzok fölveszem a nappali szerkóm...visszafekszem az ágyba.Este lezuhanyzom fölveszem a pizsit és visszafekszem az ágyba.Az orvos azt igérte hogy ha 6-8 hétig nem változikm a méhszáj akkor felment a fekvés alól
Már most is irigyen nézek(néznék)más kismamákra,én is szeretném élvezni ezt az állapotot félelmek nélkül.
Vendég

De fogjam be a szám mert korházban feküdni sokkal roszabb...
Vendég

Hát én szeretem hogy MAjám velem alszik még mindig. Pont az a jó hogy érzem hogy mellettem van és szuszog....
Én tudom mellette aludni.
Amikor kiságyba tettem ami a szobámban van már akkor rossz érzéssel töltött el.... :(
lehet csak én nem jol csinálom de nekem jó vele aludni főleg hogy nagyon sokszor felkel :wink:
Vendég

sZIASZTOK

Évi.Teljesen ebben a helyzetben vagyunk mi is szóról szóra.Tegnap már este mondta Sziszi,hogy fáj a füle-ma vittem is a fülészeti ügyeletre-behúzottak a dh-k +a bal erezett.ráadásul szintén műtétet javasoltak,mert neki is hatalmasak az orrmandulái és a torokmandulái is.folyamatosan de van dugulva az orra,horkol.én annyira sajnálom őt.jó-jó tudom most is túlleszünk hamar a füles dolgon,de endgem is most a műtét aggaszt.nem tudom,hogy döntsünk....
1.ugye a füles dolgoknál a fő ludas az orrmandula lehet...de mi van ha 1/2év múlva visszanő????!!!!mert ugye ez hatalmas %-ban fordul elő bárhogy is tagadják az orvosok...na persze lehet szerencsénk...
de mi van ha mégis...fél évente műtét majd? :evil:
Nagyon nagy dilemmába vagyok e miatt.na persze meg ezt agyilag kibírni,hogy műtsék...na én erre tuti nem vagyok képes...

Gyöngyi.ez nagyon carul hangzik ...ez az oxigénhiányos állapot vagy mi...hát nem lett tőle jobb kedvem :cry:

Bocsi,hogy most nálam ez a téma... :oops:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Szerintem az orrmandula műtét nem olyan vészes...tapasztalatom nincs de így halottam.És úgy tudom 5 éves kor után nem nő vissza,bár a barátnőm gyerekének kétszer vették ki..de nem volt 5 éves az elsőnél.
A garatmandulától rohadtul félnék én is de ha nincs más választás....
Azért húznám halasztanám amíg csak lehet.
Vendég

Hali!

Bocs a belekottyért, az "elmúlt napon"-t böngészve megütötte a szememet az "orrmandulaműtét" szó. Mivel mi is hasonló cipőben jártunk, gondoltam, gyorsan beírom, mi segített nekünk. Próbáljátok ki a homeos Lymphomyosot cseppeket, az én brutálisan horkoló 4,5 éves lányomnál csodát tett, egy hét alatt teljesen elmúlt a horkolása. Egy próbát megér szerintem, olyan 1700Ft körül van az ára. Ha nem válik be, még mindig ott a műtét lehetősége.

Ezt írják róla: "A Lymphomyosot felhasználási lehetőségei: csökkent ellenállóképesség, fokozott fogékonyság banális kórokozókkal szemben, ismétlődő fertőzések, orr- vagy garatmandulák megnagyobbodása, akut vagy krónikus mandulagyulladás, nyirokcsomó-megnagyobbodás (banális fertőzés következményeként vagy például mononukleózisban), ödémaképződés (műtétet, sérülést követően, illetve vese vagy szív eredetű ödema), lymphatikus drenázs elégtelensége (májzsugorodás, műtét utáni állapot), salaktalanítás, ekcéma esetén kiegészítő szer."

Üdv: Zsizsa
zsizsa

Bárány.
szerintem jó minden infód :)
csak igen...Sziszi még csak 3,5éves...
a torokmandulát én sem akarom kivetetni.de amúgy valamelyest döntöttem:beszélek a házi (gyerek)dokinkkal-ő nagyon tapasztalt (bár igaz...nem fülész),utána megcsináltatom a hallásvízsgálatot-ez után ajánlottak egy híres (?) szakembert Mezőtúron és kérek tőle is egy szakvéleményt.ez után döntünk.ha tényleg szükséges kivetetjük az orrmandit....
bárány.6-8hét?akkor legalább van egy cél...és el fog jönni az is.De szerintem tényleg nem olyan vészes a helyzet.
És te is fogod élvezni még a pocakoskodást.tavasszal te is fogsz még nagy hassal jönni menni.:)

Tudja valaki hogy megy egy 3,5évesnek a hallásvízsgálat???

Évi.ti hogy vagytok?

KépKép
KépKép
cleo27

Hali Zsizsa.

én személy szerintem örülök,hogy jöttél.nyugodtam kotyogj csak bele :) :) ez nem a sértődések fóruma.
utána is fogok nézni a cseppeknek amit ajánlottál...érdekesen hangzik :)

Ti is közel jártatok a mandi-műtéthez?

Ha van kedved,gyere írogass ide.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?