Sziasztok!
Elin, köszi a dicséretet szopi ügyben, de azért van itt rajtam kívül más szakértő is
Csbobo, azzal amit a lányok írtak teljesen egyetértek. Annyit tennék még hozzá, hogy van a picuroknak kb. 6 hetesen és 3 hónapos koruk körül egy fejlődési ugrásuk, amikor hirtelen több tejcsire van szükségük. Ennek a megoldása, a többszöri cicizés. Csonginál volt, amikor 3-4 napig akár másfél óránként is szopizott, aztán visszaállt a kereslet-kínálat egyensúly.
Egyébként miből gondolod, hogy kevés a tejcsi? Csak abból, hogy gyakran kér, vagy nyűgös is, van-e elég pisis pelus, ahogy Petri is írta?
Az, hogy 6 hónapos koráig KELL kizárólag szopiznia, szerintem hülyeség... ez is teljesen gyerekfüggő. Van aki még 10 hónaposan is szinte csak szopizik, van aki 5 hónaposan elkezdi a hozzátáplálást, mert a pici már igényli.
Nálunk ez úgy történt, hogy 5,5 hónaposan kezdtem fokozatosan egy szopit kiváltani szilárd kajával. Tehát szilárd kaja, majd szomjoltónak szopi.
10 hónapos koráig szopizott, és utána hiába akartam neki adni, már sem a tápszer, sem tej nem kellett neki.
Szal, egyelőre azért még ne izgulj
Petri, nem a frontot érzed? Nekem hidegfrontkor mindig megfájdul a fejem.
No, ma megyek sulis szülőire, már nagyon kíváncsi vagyok....