Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

este jöttünk haza anyuéktól, úgyhogy utánolvasni valószínűleg csak holnap tudok, de végre itt van a táblázat!Kép

<pre>
Anyuka neve Gyerkőc neve Születési idő Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkőc
Andi3 Luca 01.08.16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi (sz.: 1998. december 25.)
Cory Balu 01.09.12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker. Zsoma (Zsombor) 2003. augusztus 31.
Heni (Henke) Barnabás 01.09.21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker. pocakban
Zsuzsa Bea 01.09.25 Kistarcsa Gödöllő István Gábor (1993), Miklós Bence (1995)
Szilvi (sztigris) Zsani 01.10.17 Budapest, Jáhn Ferenc Kórház Ócsa pocakban
Ladányikata Peti 01.10.17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker. pocakban
Rebi Ildikó CSENGE 01.11.07 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker. pocakban
Márti Ármin 01.11.15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker. Vilka (2003. május 29.)
Tikk Hanna 01.11.21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 01.11.25 Helsinki pocakban
Laura Romola 01.11.30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker. Antal (2003. június 5.)
Zsuzsi Dorottya 01.11.30 Budapest, MÁV Kórház
Beja Bálint 01.12.12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Zafi Réka 01.12.18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kőbánya pocakban
Bogancsi Tomi 01.12.18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Danimama Dani 01.12.20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 01.12.23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 01.12.25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Dzsili Napsugár 02.01.28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 02.02.01 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker. pocakban
Menta Helena 02.02.03 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker. pocakban
SzaBori Bátor 02.02.25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Solya Máté 02.03.08 Budapest, SOTE II. Ravensburg Sára (2000. december 11.
Andysj Madison Shannon 02.03.22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Edit Riki (Henrik Sándor) 02.04.29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 02.05.01 Budapest, II. Ni Klinika Budapest, XIII.ker.
Borcsa Barbara Luca 02.05.24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Norci Vili 02.05.31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker. pocakban
</pre>

Most megyek aludni...mert irtó álmos vagyok...

Ugye nem hagytam ki senkit a pocakosok közül?

Szila

Ui.: Henke: Barninak boldog szülinapot!Kép
szila

Sziasztok!

Kedves Gentleman Barnika! Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk neked!

ma nekem sincs erőm írni, mert nagyon fáradt vagyok. A hétvégék sem a pihenésről szólnak, ma állatkerteztünk Hannával, nagyon élvezte. én is.Kép

Jóéjt mindnekinek!

Tikk&Hanna
tikk

Sziasztok!

Ma nem lehet lelőni!

Cory!
Nem én írtam kúp ügyben, hanem Solya! Nekem szerencsére nincs ilyen jellegű tapasztalatom!

Szila!
A táblicskuban ki kellene javítani Cory Zsomiját, már nincs pocakban!(ide kellene egy vigyori fej, de a gépem még mindig nem ismeri fel!)

Rebi!
De jó, akkor tessék nyugodtan lógni és minnél többet Csengussal lenni!

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!
Raktam fel keresztszemes képek fotóit, amiket én készítettem. Akinek van kedve nézze meg!KépKép

Az órás Micimackóra a Bea azt mondta ma (ma lett kész), hogy idézem: "Szé le...", azaz szép lett. Azt hiszi, hogy az övé lesz, pedig neki majd mást akarok csinálni.KépKépKép

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=935

Sziasztok!
Bökögető ZsuzsaKép

beababa

Zsuzsa!

Tényleg nagyon szépek a munkáid! Én is csináltam Petinek születésére egy keresztszemes képet, így tudom mennyi munkád fekszik bennük. Gratulálok a kitartásodhoz is!
Mennyi idő alatt készültél le a Micimackóval!

Szia

Szilvi
bszilvi

Sziasztok!

Csak két rövid Ármin-szösszenet erejéig:

A Normafához mentünk ma és elindulás előtt Ármin sorolta, milyenm állatok lesznek az erdőben: "lesz ott mókusz, jüni (süni), őkike ... nyuszi ...bohóc Kép

Már ott találkoztunk egy szép, nyíratlan farkú magyar vizslával: Ármin csodálja, simogatja, majd a farkát megfogva csodálkozva mondja: "kutyus kötéllel" KépKépKép

Egyébként nagyot kirándultunk: legalább 2 km-t gyalogolt Ármin is Kép Gondoltuk, így jól kifárad - hát nem Kép Jól bevacsizott, fürdött, "szopákolt", meséltetett magának - majd felkelt, és nagyban játszik... Az erdő zengett Vilka kurjongatásától Kép, mindenki megcsodálta, milyen kicsi és máris erdőjáró Kép És ő persze elaludt rendesen az esti szopi után - és talán hízásnak is indult megint KépKépKép (bár ezt még nem akarom elkiabálni, kopkopkop)

SZila! Köszi a táblázatot! Kép

Danimama végképp eltűnt? Hónapok óta nem jelentkezett

Laura! Köszi a hírt Zafiról, épp azt beszéltük Andival, hogy felhívom vagy sms-ezek neki én is, de megelőztél Kép

Zsuzsi! Osztálytalálkozó: KépKépKép

Rebi! Egész más színű a hétvégi leveled, mint a hétköznapiak Kép (Kép) Legyél csak nyugodtan pofátlan a szabadnapok kivételénél, nem nagyon érdemelnek mást a kollégáid Kép

Cory! Mennyit hízott ZSoma? Új híreket!!!!!!! KépKépKép

Jaaa! Rajzoltam ma Árminnak "tulipánból paprika, paprikából jancsika ... stb"-t: már tudja a versikét, önállóan hajtogatja és nagyon tetszik neki, a mai napon 500-adjára is! Úgyhogy ajánlom! KépKépKép

Márti+Ármin+Vilka
márti

ááááááááááááá, javítottam a táblázatot....tényleg álmos vagyok már....holanp írok is majd...

Szila
szila

Szilvi!

Köszi!
Pomtosan nem tudom, hogy mennyi idő alatt készülnek el a művek, mert práhuzamosan szoktam dolgozni rajtuk, hogy ne unjam meg.KépKép A kötésnél is beosztom, hogy mennyit kötök meg, és utána hímzek, mert ha egyszerre kell kötnöm sokat, akkor begörcsöl a kezem. Kép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Először is Barnika nagyon boldog második születésnapot kívánunk!

Zsuzsi, Edit, Dzsili és a többiek köszönöm a kérdést. zh elég piti volt, szerintem megvan, de nem kiabálom el.

Edit!
Én is tanultam latint még gimiben fakton, így előnnyel indultam. Minden jog hallgatónak kell tanulni, hogy legalább kiolvasni kitudjuk a jogi kifejezéseket.

Zsuzsi!
Köszi kérdésed, ma reggel hányingerem volt, de nem hánytam. Ettől függetlenül össze se lehet hasolítani Vilivel való terhességemmel. A hasam estére továbbra is nagyon tud fájni, keményedni, de ezt leszámítva jól vagyok. Még az álomkór is messze nem azonos mint Vilivel, igaz akkor a hányás elleni gyógyszer is rátett egy lapáttal.
A szopi viszont egyre nagyobb nyűg nekem, borzasztó érzékenyek lettek a mellbimbóim és fáj is a szoptatás, ráadás, hogy Vili 11 fogú lett előszeretettel nyomja a rágófogait is oda szopi közben Kép Kép Így én is kíváncsian várom, hogy Dzsiliéknél és Gorsiéknál mióta nincs napközben szopi, hogyan zajlik az altatás, és ezt az egészet hogyan érték el.

Tücsők zene nekem tetszett és szerintem Vilienk is, úgy vettem észre, hogy nagyon lekötötte. Mi zenebölcsinek hívjuk és Vili mikor vége lett kiabálta, hogy "bőcsi" és nem akart kijönni a teremből Kép Kép

Márti!
Ármin Kép Hogy is van pontosan a tulipánból paprika ?

Zsuzsa!
Tényleg nagyon szépek a munkáid, írigy vagyok. A hímzéshez nekem sosem volt türelmem és tehetségem sem.

Tegnap voltunk az állatkertben mi is, no ott egy-két állat mellett hányingerem lett Kép , visoznt Vilinek nagyon tetszett, mondja hogy "orrsza" (orrszarvú), köszönt minden majomnak (szia mam), aztán jól elfáradt benne.

A héten Vili úgy összeszokott anyukámmal "nagyikával", hogy azóta is őt emlegeti Kép , játékból folyton őt hívja telefonon Kép, ma el is mentünk hozzá.

Cory!
Ügyi Zsoma és Balu is nagyon! Nem beszélve rólad!

Laura!
Nagyon jó fej vagy, hogy írtál sms-t Zafinak. Olyan jó tudni, hogy így aggódunk egymásért!

Rebi!
Hajrá szabadnapok, ha másnak jár, akkor neked is punktum.

Nyuszimanó!
Mi újság? Ma még nem jelentkeztél.

Solya!
Most már engem is felcsigáztál Tamtam ügyben. Tényleg ez a nevetek?

Mára ennyi, jó éjt midnenkienk:
Norci(ék)
norci

Ezt még muszáj leírnom, nem bírtam ki röhögés nélkül KépKépKép:

Ármin itt játszik a nagyszobában körülöttünk, közben persze be nem áll a szája:
Ármin: Nos, akkor most mit csináljunk?
Én: Nos, szerintem menj aludni!
Ármin: Nos, akkor talán előtte szopákoljunk!

(szopákoltunk és most alszik! Kép)

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti: én is akarok ilyen mondatokban beszélő gyereket KépKépKép
Zsoma: az elmúlt 4 napban 105g-ot hízott (heti 100g az előírás), és ma este 45-öt szopizott Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Köszönjük szépen a születésnapi köszöntéseket! Kép

Nagyfiú Barnika+Pocaklakó Boldizsár+Henianya
gesztenye

Márti: Kép Ármin imádnivaló Kép

Henke: Barninak mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk! Kép

Cory: Zsoma gyönyörű kisbaba! Általában a jó (kis)pasik problémásak Kép

Mi ma lassan szokásunkhoz híven egy hegycsúcson voltunk, most Dobogókőn (2 hete Kékestető).
Olyan szmog van a városban, borzasztó! Kép

Norci: mit tudsz a 7 hónapos terhes feleségről, aki balesetet szenvedett?

Dolgozóknak: jobb kedvet és kímélő munkát!KépKépKép

Üdv: Zsu
zsu26

Cory: tök jó, hogy ilyen szépen szopizik Zsoma! KépKép Ügyesek vagytok! Balu mit kapott szülinapjára? Volt azért neki is ünneplés?

Üdv: zsu
zsu26

Sziasztok!

Zsu: természetesen volt ünneplés, csak szombaton. És duplot kapott, ami azóta is sláger Kép Anyuéktól is azt kapott, így van elég nagy készlet.
Remélem, hogy ezek után szívdöglesztő fiaim lesznek KépKépKép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Most már itt vagyunk! Köszönöm mindenkinek a hiányolást, tényleg nagyon jól esik, jó tudni, hogy vannak, akik akkor is gondolnak rám, ha nem is mondom, hogy távol leszek! Egyre jobban összekovácsolódunk és nagyon jó, hogy számíthatunk egymásra!

A helyzet az, hogy nekünk is hirtelen haza kellett utazni, páran tudtátok, hogy apukám beteg, rosszabbul lett, ezért pakoltunk és mentünk. Sajnos két napra rá meghalt.Kép
Nem értesítettem senkit, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek ebben a helyzetben.
Andysj! Csak annyit akarok mondani, hogy azt hiszem tudom, mit érzel és csak a gyerekek és a család az, aki igazán segíthet! Sok erőt neked is, én úgy gondolom, hogy azért a nehezén még nem vagyunk túl!KépKépKép
Solya, az idézet, amit Andynak írtál, nekem is nagyon tetszik!

Balunak és Barninak utólag is boldog második szülinapot!KépKépKépKépKépKépKép

Norci! Neked meg gratula a csíkosodáshoz!KépKépKép

Nyuszimanó! Ha még egyben vagy és fiatok lesz, szerintem fontoljátok meg a Márton nevet, szerintem nagyon szép név!!!Kép

Zafi
zafi

Zsuzsi!
A lány túl van az életveszélyen, baba meghalt Kép Anno mikor Vilivel terhes lettem úgy volt, hogy együtt szülünk, akkor ő elvetélt. Azt is nehezne dolgozta fel

Norci
norci

Zafi!
Őszinte részvétem apukád miatt Kép

Gratulát köszönöm.

Norci
norci

Cory! De jó, hogy Zsoma így belejött a szopizásba, hogy már túlteljesíti az előírt adagot! KépKépKép A mondatokban beszélő gyerek tényleg nagyon vicces - nappal Kép Éjjel kevésbé Kép

ZSuzsi! Mi is majdnem Dobogókőre mentünk Kép Sőt, a Kékest is ajánlgattam, csak ahhoz korábban kéne felkelni és gyorsabban elkészülni!

Akartam is kérdezni: Ti mit csomagoltok egy egynapos kiránduláshoz? És mindezt mennyi idő alatt teszitek meg? Mi folyton akkora batyukkal járunk, mint a Mikulás: van benne 2-2 plusz pelenka, popsitörlő, meleg/hideg váltóruha, vmi ital, vmi kaja (ropi, kiksz, gyümi, ilyesmi, nem rántottcsirke!), takaró, textilpelus, vmi játék vagy könyv, esőkabát, babakocs(k), hordozókendő, pzs ... meg még ki tudja mi minden. ÁLtalában a fele sem kell, viszont néhányszor már elindultunk ezt-azt itthon hagyva és persze, hogy az kellett, ami nem volt! Ja, és mindez órák alatt rakódik össze, úgyhogy az elindulás kész idegbaj ... főleg, hogy mikor már minden kész, akkor biztos, hogy vmelyiket még tisztába kell tenni és/vagy meg kell szopiztatni - így aztán csoda, hogy egyáltalán valahová eljutunk Kép Csak én vagyok ilyen béna vagy ez a normális?

Márti++
márti

Zafi: őszinte részvétem!

cory
Budapest

Sziasztok!

Heni!Barninak nagyon boldog szulinapot kivanok!Kép

Cory!Egyre ugyesebb Zsoma és milyen szépen hizik mar!KépLatod,megy neked ez a kétgyerekes anyasag!Kép

Marti!Olyan jokat nevetek Arminon!KépKépCsucs szovege van!KépHonnan szed ilyet,hogy kutyus kotéllel?KépKép

Zsuzsa!Nagyon szépek a munkaid!Ugy megtanulnam ezt a keresztszemezést!

Andysj!Titeket ugye nem ért el Elisabeth?

Rebi!Igy mar sokkal jobb,hogy a leveledben tobb a Kép,mint a Kép!Kép

Nyuszimano!Mi oktober végéig maradunk itt,de jovore visszajovunk fél évre.Most egyenlore az a gondunk,hogy ezt a lakast nem tudjuk megtartani,tehat innen teljesen ki kell koltoznunk,ami nem lesz egyszeru.Mar elore rosszul vagyok,foleg még utana haza kocsikazni!Remélem még nem lesz olyan hideg.

Riki kitalat maganak egy nézést.Nem forditja el a fejét,hanem a szeme sarkabol figyel,de kozben olyan huncut fejet vag,hogy meg lehet zabalni.Kép

Tikk,Dzsili!Koszonom nektek az arpa személyleirasat!KépTavaly nyaron is volt ilyesmi,de akkor is csak talalgattam,hogy mi lehet az.Ma mar sokkal jobb,holnapra mar semmi sem lesz.

Solya!Jot rohogtem én is,de ez tényleg szomoru!Ez eddig senkinek nem tunt fel?

Jo éjszakat!
Edit
edith16

Zafi!
Oszinte részvétem!

Edit
edith16

[color=#119911][b]
[color=#119911][b]

Kép

[color=#119911][b]
dzsili

Kedves Zafi!
Most olvastam, amit írtál, nagyon elszomorított, fogadd őszinte részvétem!

Dzsili

Holnap írok a többieknek is ma már nagyon késő van!
dzsili

Zafi,
őszinte részvétem!

Szila
szila

Sziasztok!

Zafi
Öszinte részvétem!

Cory
Csengu hajnali fél5-töl 6-ig mesélte, hogy a picibaba Balué... aztán hogy Csenguskáé... de a Balué Kép Meg emlékszik Zsomára is, meg mutogatta Anyóséknak, hogy mekkora.. kicsit alulméretezte, de édesen vigyorgott közben... és majdnem teljesen tisztán mondja, hogy Zsoma. Pedig én azt hittem, hogy észre sem vette a nagy pakolásban, hogy ott egy minimanó KépKépKép Gratula a nagy evészethez! Kép

.. ehhh.. jók ezek a hétvégék, de nagyon hosszú ez az 5 nap Kép

Márti
Én is mindent pakolok.. meg aztán mikor azt hiszem, hogy kész, akkor Csenge még berak ezt-azt (pl. kavicsokat Kép) a táskámba... Néha megkérdezik, hogy kidobtak-e otthonról. Viszont a pakolás elég gyorsan megy. A nagyját lefekvés elött összekészítem, másnap már csak be kell ömleszteni a zsákba Kép
Ármin szövege nem semmi KépKépKépKépKépKépKép

Itt vagyok fél9 óta.... 10-ig lényegében semmit nem tudok csinálni (csinálhatnám a szakdogámat, de otthon van hozzá a könyv Kép) De fél1-kor mehetek haza KépKépKépKépKép Bár ilyenkor az is jó, hogy nincs bent még más... jobb egyedül ...

... még körülnézek máshol is, talán még jövök késöbb Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Zafi,
részvétem. Kép És sajnálom, hogy téged is érint az idézet. Kép

Solya
solya

Kedves Zafi!
Fogadd őszinte részvétemet, és kitartást a továbbiakhoz. Édesanyád hogy bírja?

Heniék
gesztenye

Andysj!Bocs,Isabelle-t akartam irni,csak mar kissé faradt voltam.Kép

Edit
edith16

Zafi!
Őszinte részvétem. Van most valaki anyukáddal?
Annyi mindent írnék Neked, de tudom ilyenkor semmi sem vigasztal Kép Az idő sokat segít, nekem is ezt mondták, és tényleg így van.

zsu
zsu26

Sziasztok!

Nagyjából elolvastam a termést, nem ígérem, hogy mindenre reagálni fogok, mert nagyon sokat írtatok!Kép

Solya,
a profil-képre gondolsz? Azt digitálissal csináltuk, Bence állított be rajta mindent, és eleve fekete-fehérként készült a kép.

Bogancsi,
édes lehetett Tomi a készülődéssel nagyonKép.
Ha Hanga be akar a székébe ülni, akkor az asztalhoz húzza és mondja, hogy "székbe ülni, ebbe"Kép (ha nem látom, akkor fel is mászik...).

Henke,
jó dumája van a fiadnak nagyonKép.

MÁrti,
hasonlóan néz ki nálunk is a hátizsák, ha elindulunk valahová....anyuékhoz is csak azért jött le Bence is, mert valakinek a hátizsákot is cipelnie kell Kép. Abban van Hanga cucca, az én cuccom, na meg a pelenkák és természetesen az "itthonhagyhatatlan" játékok.Kép Árminnak ez a "Nos, szopákolni..." dumája......hát kifeküdtem rajta teljesen.Kép Danimama megvan amúgy, szoktam icq-zni vele néhaKép.

Zsuzsi,
az állatkáinak sem ad puszit? Amúgy meg majd fog adni, ne félj!Kép Hanga sem mindig ad nekem puszit, bezzeg az állatainak....

Cory,
gratula Zsomának a hízáshozKép!

Most megyek még kicsit pakolászni, míg Hanga alszik.

Szila
szila

És hogy én is dicsekedhessek a kézimunkáimmalKép: http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=938

Szila
szila

Sziasztok!

Zafi! Ezúton szeretném kifejezni őszinte részvétem. Kép

Márti: húúúúúúú, az elindulás nálunk is nagyon nehezen megy. Nekem van egy pelenkázótáskám, amiben a pelenkázócuccokon kívül mindig van valamennyi keksz, papírzsepi, szappan, textilpelus, szájtörlő és az Elbújtam... sorozat néhány "kötete", így ezekre nincs gondom. Szeretem tudni előre, hogy mikor megyünk valahova, így amíg ők alszanak (kora reggel vagy délután) a többit (váltóruhák, víz, étel, játék, takaró) össze tudom készíteni.
De még így is elég macerás elindulni, hiszen reggel is és délután alvás után is kell nekik enni, pelusozni... szóval lassú a dolog.

Henke: Barninak nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk!!!

Sziasztok: Lauráék
p_laura

SZila!

Nagyon jók a kézimunkáid! Kép (bár én nem most látom először őket, máskor is szoktam őket nézegetni a többi topikban) Gyerekként én is szerettem hímezni és néha mostanában is elfog a vágy valamiféle manuális alkotás iránt - de valahogy nagyon bénán oszthatom be az időmet, mert legfeljebb előkészíteni van időm az alapanyagokat! Kép

Zsuzsa! A tieid is klasszak! Kép

Nyuszimanóóóóó?????? Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Zafi!
Részvétem apukád miatt!Remélem most már azért tudsz majd írni nekünk. Rékával mi újság? És a picurral? Mennyi idős is vagy már?

Szila!
A te munkáid is nagyon szépek! Nagyon jó ez a Micimackós óra!

Nyuszimanó!?

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

SZiasztok lányok!
Hát mi még egybenKép vagy inkábbKép Igaz még van 4 nap a kiírásig, de akkor is... már szeretném én is a babót a kezemben tartani.

Sajna nálam is jönnek elő a problémák. Tudjátok, eddig teljesen panaszmentes terhes voltam, erre az utsó héten jön rám a nyavaja Szóval ma jó kis dokis túrám volt, terhesrendelés, majd orvos után a Bőrklinikán kötöttem ki. Péntektől uis elkezdtem iszonyatosan viszketni, folyton vakarom magam, kijöttek a terhességi csíkok is az utolsó héten a hasamon, szörnyen nézek kiKép Kicsit be voltam tojva, hogy mitől ez a viszketés, (féltem, hogy valami májprobléma) no meg tiszta kiütés meg hólyag lett a testem ott, ahol viszketek
Szóval a diagnózis: terhességi viszketés, örüljek, hogy csak most jött elő. A legjobb gyógyszer a dokik szerint a szülés. Kaptam azért kencét is addig, szóval ez van.
Kérek drukkokat, hogy most már tényleg ki akarjon jönni a babóca, mert iszonyú ez az érzés. Senkinek sem kívánomKép

Zafi!
Fogadd őszinte részvétemKép Anyukáddal maradt valaki a családból, vagy mostantól egyedül fog élni?
Hogyhogy így megtetszett neked a Márton név, csak nem valaki a családodból Márton? Amúgy lehet, hogy ez lesz a neveKép

Márti!
Hát én csak bámulok Ármin beszédén, mondásain. Ugye írod őket? Én most fogok beüzemelni egy naplófélét Doncinak, igaz még csak a szavakat írom bele, de némelyik már most olyan fantáziadúsKép

Na megyek pihenni, mert hátha ma végre történik valami. (Minden nap lassan így fekszem leKép)

Puszi, Nyuszimanóék 39+3
nyuszimano

MÁrti,
na, igen, az alkotási vágy....én ha a hobbikatalógusokat a kezembe veszem, rögtön elkezdek kombinálni...Kép, mit hova akarok megcsinálni. Aztán jön a kérdés, hogy mikor? Este hímezek, úgyhogy olyan kreatív dolog marad, amibe esetleg Hanga bevonható. Ha nem, akkor marad a délutáni alvásidő alatt. De akkor meg a háztartás....szóval nehéz, de azért valahonnan igyekszem lecsippenteni valamennyi időt mindenhonnan. Most azt találtam ki, hogy papírmaséból csinálok lámpaburát (jól írtam?). Abba még Hanga is bevonható talán.

Én írom Hanga dumáit.Kép

Nyuszimanó,
én már annyiszor akartam neked írni, hogy ha Hanga fiú lett volna, akkor Márton lenneKép, úgyhogy nekem nagyon tetszik.Kép CsíkokKép, nekem is lettek a végére, bár nem viszkettek annyira.

Szila
szila

Szila!
Akartam már az előbb kérdezni, de úgy látom, lemaradt: mi az a dekupázs? Nálunk alvásidő csak nagy mázli esetén van, akkor hajat mosni szoktam Kép

Én is írom Ármin dumáit - ha épp a gép előtt ülök, akkor ide, hogy aztán dátummal együtt bemásolhassam a füzetbe Kép Ezért is kaptok ennyit belőle! Én egyébként mindig is szerettem olvasni-hallgatni az ilyen gyerekdumákat, úgyhogy nagyon szívesen olvasnám másokét is gyakrabban! Kép

Nyuszimanó! Drukk, hogy ki akarjon bújni! Kép Nálam mindkettő teljesen előjelek nélkül indult, a szülést (vagyis a magzatvízelfolyást) megelőző percekben sem éreztem még semmi különöset egyik alkalommal sem. SZóval, bármikor megindulhat! Kép Nekem nem voltak csíkjaim szerencsére, még csak viszketés sem, úgyhogy ez ügyben nem tudok mondani semmit - szerintem alkati dolog lehet!

Márti++
márti

Sziasztok!

Köszönöm az együttérzést!
Nem akarom szomorítani a társaságot, de a kérdésekre azért válaszolok, remélem nem baj.

Henke! Anyukám úgy tűnik elég erős, de a neheze most jön neki, mert eddig vele voltunk. Több, mint két hónapig minden reggel járt be a kórházba és este későn ment haza, az utolsó napokban már haza sem jött, nagyon kikészítette az egész, szerintem most még nem is nagyon tudja felfogni, hogy apu nincs már, de ezt nem is lehet felfogni. Igyekszünk programot csinálni neki, hogy ne nagyon legyen egyedül, ne unatkozzon, ne érjen rá gondolkodni, de ő is tudja, hogy szembe kell néznie a tényekkel és el kell tudnia fogadni.

Zsuzsi! Állandóan nincs senki anyuval, míg nővérem dolgozik, délelőttönként vigyáz a kislányára, legalább ennyi feladata minden nap van. Nyugodtan írd meg, amit gondolsz, inkább magánban, nekem nem rossz erről beszélgetni, bár tényleg nincs vigasz, nekem szükségem van rá, hogy kimondjak dolgokat, ezért nem zavar az sem, ha mások mondják el gondolataikat.

Nyuszimanó! Anyukám egyedül fog élni, nővéremék a közelben laknak, de összeköltözni egyikőjük sem akar. A nagyszüleim is a környéken laknak és most már nekik is jól jön a segítség, ezzel fogja lefoglalni magát anyu, miután munkája már nincsen.
A Márton név nekem mindig is tetszett és nem azért, mert apukám Márton. A kisfiunk (remélem tényleg az lesz!) második neve is az lesz, az elsőt apja után kapja. De ezt sem most találtuk ám ki, még a Réka sem volt pocakban, amikor ez eldőlt!Kép
Egyébként meg most már drukk a kettéváláshoz!KépKépKép

Bszilvi! Réka jól van, zsiványabb, mint valaha! Látáttok már sokan, hogy talin nem éppen ő a központ, na, otthon nővérem kislányát rendesen beszabályozta, pedig Réka a fiatalabb, de úgy néz ki, mégiscsak vezéregyéniség!Kép Zúgott egyet a betonlépcsőről, nem nagyot, csak jól beverte a fejét és lehorzsolta a fél arcát!Kép
Pocaklakó már egy hete mozgolódik!Kép Érdekes, hogy a temetés napján éreztem először...
Amúgy gondolom rendben van vele minden, szerencsére most nekem sincs semmi gondom, csak nagy a hasam és nem férek el tőle!Kép

Rebi! Ezek szerint egyidősnek vagyunk számolva? Szerdán leszek 18 hetes. Ha jól értettem korábban, te is. De szerintem mégsem lehetünk egyidősek, te hogy gondolod, mikor készült a kistesó?

Zafi
zafi

Sziasztok!

Minden most ünneplő Zsófinak boldog névnapot kívánok! (Nyuszimanó, nem tudtam, hogy te is?!)
Dzsili, Máténak is nagyon boldog névnapot!!!
A további szülinapi gratulációkat is köszönjük! Kép

Nyuszimanó, nagyon szorítok neked!!! Ez már valóban a célegyenes, de ezek a napok telnek a legnehezebben... Kitartás!

Márti! Ármin édeseket mond! Kép
Kívánságodra néhány Barnitól: (aki gondolja, ugorjon Kép)

Műanyag formával rajzolunk. Kérdezem:
-Melyiket rajzoljuk körül: a virágot, a repülőt, a házat vagy a nyilat?
-A markológépet! (Témacentrikus a gyermek Kép)

Még régebben Barni magától kitalálta, hogy "varázsol", azaz azt mondja, hogy csiribí-csiribá ("Csibidú-csibidá"), közben köröz a kezével, és hozzáteszi, hogy mit szeretne, pl (legfőképpen) túró rudi (tudó judi)...
Ma apa etette, de nem nagyon csúszott a leves. Jött a szokásos csibidú..., apa direkt nem reagált. Barni várt, aztán mikor nem kapott rudit, megrovóan azt mondta:
- Apa! Varázsoltam tudó judit!

Apa kapcsolta be az autósülésbe:
-Apa! Kilóg a fejed!
Arra nem sikerült rájönnünk, hogy honnan hova...

Tanítom a nevekre.
Én: -Apát hogy hívják?
Ő: -Gesztelyi Nagy András!
Én: -És engem hogy hívnak?
Ő: -Anya!
-Igen, de mi a nevem?
-A-nya!
-Hát igen, de mi a rendes nevem?
-Anyucika!

Lépcsőn felfelé magának halkan:
-Barni baba, ne félj, nem esel le nagy magas lépcsőn!

Ja, és egy a szomszéd Virágtól:
Apukája fürdött, Virág berontott hozzá, és letargikus hangon megjegyezte:
-Szegény apa! Fütyije van!

Mára ennyi, megyek szakdolit írni.

Jóéjt mindenkinek,
Heni+Barni+Pocakmanó
gesztenye

Sziasztok!

Szila: én sem tudom mi az a Dekupázs? Nagyon szép dolgokat csinálsz, kedvem lenne nekem is kipróbálni, de félek, csak nagy csalódás lenne belőleKép

Henke: jaj, de aranyosak ezek a beszélgetések!Kép Nagyon szépen beszél már Barni is! Kis babóca hogy van? Nem írod, hogy hányadik hétben vagy!

Zafi: jó, hogy tudsz beszélni az érzéseidről, ilyenkor ez is sokat segít!
Hát ezek a lányok egyre csibészek!Kép Rékáról igaz nem nagyon tudom elképzelni, ahogy rosszalkodik. Kép

Márti: nekem is ahogy Laurának van egy állandó szatyrom, amiben minden megvan, ha hirtelen el kell menni (víz, keksz, pelus, törlőkendő, játék, váltóruha). plusz az autóban tartok nagyon sok mindent (takarót, nagyobb játékot, mesekazettát, labdát, motort, babakocsit). Szerencsére Dorkát már könnyebb pelenkázni, és már kialakult a bioritmusa, így tudom, mikor kakil, azt általában megvárom és utána indulunk. Különben nem készülünk nagyon fel a kirándulásra, ha valami nagyon kell, azt benzinkútnál megvehetjük.
Kékestető kb. másfél óra volt, nagyon ajánlom, mert alatta van egy kis tavacska (Sástó), ahol lehet csónakázni, kacsákat nézegetni, nagyon romantikus helyKép
Útközben ha megéhezik Dóri és bébikaját viszek magammal, akkor vagy megállunk egy benzinkútnál és megmelegítettem a kaját vagy csak forró vízet kérek nagy pohárba, abba teszem a bébisüveget vagy már otthon előre zárva felmelegítem és jól betakarom, hogy ebédidőre még kellemes meleg legyen.
Most Dobogókőn, szerencsére találtunk egy családias éttermet (Ízek háza), ahol nagyon finom nyuszi vadast ettünk Dórival a szabadban. Mi ettünk ő meg motorozott, makkot szedett, mikor éhes volt, jött hozzám enni.
DE külön hangsúlyoznom kell, Dorka nem szeret nagyon enni, így könnyű nekem, mert nincs hiszti sosem kaja miatt, mert éhes lenne, így nyugodtan csúszhatunk akár órákat is az ebéddel, nem nagyon érdekli. Így könnyű. És aludni sem szokott, max. fél órát, amit a kocsiban könnyedén megtehet, ha akar.
Szóval Vilkával megértem, hogy hosszan készülődtök és ahogy hidegebb lesz még több idővel fog járni a készülődés sajnos.

Na most befejezem, mert nagyon sokat írtam, és nem is biztos, hogy hasznos volt ez nektek!Kép

Üdv: Zsuzsi, Jó éjt
Remélem nemsokára beindul a babaözön és örülhetünk a sok-sok babának! Milyen szép lesz a Karácsony!KépKépKép
zsu26

Sziasztok!

Rebi
Látom kibogóztad a GYES-.es dolgot, tényleg nem egyszerű.
Csengu „viszapártolt” hozzád, naná az anyu az igazi.
Mondtam én hogy ne strapáld magad a melóhelyen, úgy sem köszöni meg senki!!!

Zsuzsi
Semmi ördöngösség nincs nálunk szopi ügyben, egyszerűen nem kap cicit, ajánlok neki mást, teát, kakót, elterelem a figyelmét, aztán együtt lefekszünk aludni a nagy ágyba és ott maradok amíg el nem alszik, vagy tovább ha én is elszundítok.
Azt hiszem ez a gyerek mentalitásától is függ, van amelyikük könnyebben elfogadja hogy kevesebbszer szopizunk már, és szerencsére Napocska ilyen, van amelyiküket jobban megviseli. Nálunk nincsenek látványos cirkuszok ebből, és ő már nagyon régen nem szopizik sem éjjel, sem pedig hajnalban így azért nem zavaró hogy még igényli kétszer.
Valószínűleg nem az én érdemem, egyszerűen így alakult!
Puszi:
Az enyémek bújósak és puszizósak voltak kicsinek, a fiúk is, még most a koruknak megfelelően persze, de ez is típus kérdése.
Mint ahogyan az is mennyire nyílt vagy visszahúzódo egy gyerkőc, hogy szereti vagy nem ha másik kis ember ölelgeti stb.
A sógornőm lánya pl. ritkán adott puszit és igényelte hogy ölelgessék, most már nagy lány és legalább úgy szerei az anyukáját mint az én fiaim engem,csak másképp mutatja ki, egyszerűen más igényei vannak ezen a téren, ami természetes hogy egy anyukának ezért kicsit rosszul esik.
De a kapcsolatotok ettől még harmonikus és jó, talán csak később érti meg hogy miért is kell nekünk nagyobbaknak hogy megpuszizzuk egymást és hogy örömet okoz vele neked, lehet hogy nem sokára írod majd hogy le sem lehet állítani.
Párod jobban van már?

Cory
Zsoma nagyon ügyesen szopizik és hízogat már, nagy fiad édes lehet ahogyan osztogatja a dolgaikat!
Ibolyéknál jó kezekben vagy, ők biztosan sokat tudnak szopi és kakilás stb ügyben segíteni.
Természetes hogy aggodalmasabb vagy a kicsivel én is az voltam, pedig rá nem kellett fokozotabban figyelni mint Zsomára.

Solya
Köszönjük szépen!!!!!
</font>

Márti
Ármin szövege szuper!!!
Szerintem amit leírtál pakolás ügyben teljesen normális legalább is én évek óta így mászkálok mindenhova , miért lehet máshogy is????
Hidd el én szívesen el mentem volna talizni veletek, de …nálam mindig bejön egy de.
Hétvége a családé, akkor tudunk együtt kimozdulni, vásárolni stb. Hétköznap meg azt sem tudom, hol áll afejem ,mikor hová kell éppen szaladnunk milyen szakkör és foglakozás hánykor van, és még tanulni is kell másnapra nem beszélve Napocskámról, akinek némi rendszeresség azért kellene, de legalább is alvás az feltétlenül nappal is egyszer.

Zsuzsa
Ti hogy oldjátok meg mindezt?
Te szeretsz szalma lenni? Én ilyenkor valahogy nem találom a helyem, hiába van időm kikapcsolódni, olyan nyugtalan vagyok. Ha a gyerekeim itt szuszognak mellettem vagy játszanak sokkal nyugodtabb vagyok.
Megnéztem a munkáodat még mindig nagyon jók!!!!

Bszilvi
Törölni csak úgy tudod utólag, ha az egészet kitörlöd és a helyére beírsz valami rövidet, és arra módosítod, az üzenetedet ugyanis teljesen eltüntetni nem lehet ha már egyszer elkülted csak egy ideig módosítani. Beírod hogy bocsi kétszer ment el, töröltem és kész, egy sor marad ugyan de mégsem olyan hosszú szöveg, bár engem nem igen zavar előfordulhat bárkivel lejjebb lapozok, ha már olvastam egyszer.

Bogancsi
Drukk hegyek mennek, nagyoknak is és Tominak is az új bölcsihez! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Daninak gartaula a gólhoz és a jó eredményhez egyaránt!

Szila
Köszi a táblázatot a te munkáidat is megnéztük és temészetesen ügyes vagy, hogy ilyeneket tudsz készíteni, nekem most is itt van néhány dolog amit rendeltem és el akartam készíteni de egyszerűen nincs időm, majd egyszer….
A héten ablak puceva megy a háznál és az ebédlő asztal és székek csiszolás, festése mindez Napoccsal, és fent említett dolgokkal.Azért ez is elég kreatív, nem?

Nekem csak ahoz volt türelmem, amikor a fiúk voltak még kicsik, többször kifstettem a szobájuk falát hatalmas nagy, egész falat befedő mese képekkel, a hét törpétől elkezdve volt minden, na ez hetekig tartott mire felrajzoltam és kifestettem, aztán a következő festés előtt csiszolhattam le, de egyedi volt a szobájuk!
Ha találok képet megmutathatom.

Nyuszimanó
Nekem mind a három más időben/délután, hajnalban,délben/ és máshogyan született, volt minden magzatvízfolyás, oxitocin, burok repesztés úgy hogy sosem tudhatjuk előre, melyik perc lesz az….
Drukkolok hogy minnél előbb szülessen meg a pindurkád, most már, hogy neked is elmúljanak a kellemetlenségeid viszketés, vizesedés stb.

Napocs
Egyre többet használ egyszerű mondatokat, mint pl. :
Kakaó inni.
Kifi enni.
Vigyá ég /vigyázz éget/
Ama ficsi. / Alma fincsi/
Bákika dógó /Márkika dolgozik/

Pussz: Dzsili
dzsili

Márti: feltettem a profilomban egy képet, ami Sástón készült.

Üdv: Zsu
zsu26

Dzsili: Igen kérünk képet az általad festett szobákról!!!!Kép Húú, de izgi! Hogy csináltad? Festéket hogy keverted ki? És a mintát hogy rajzoltad fel??????

Üdv: zsu
zsu26

Zafi
Nagyon örülök hogy írtál magatokról, mindenki másképp tud gyászolni ezért nem akartalak kérdésekkel zaklatni, de ha úgy érzed hogy könnyebb ha beszélsz róla, vagy bármi másról szívesen veszem!!!!!
Réka kobakjára gyógyikák! KépKépKépKépKépKépKépKép
Olyan kíváncsi lennék a pocakra is, UH mikor esedékes, képzeld nálam Napocs akkor mozdult meg először amikor összevesztem apukámmal, szerintem érezhetnek ezek a kicsik valamit abból hogy szomorúak vagyunk, és próbálnak felvidítani!!!!

Heni
Köszönjük Mátémmal!Kép
Átugrottam természetessen az összes dumcsizós írásodat!!!!!Kép
Hogy mondhatsz ilyent, jókat derülök mindegyik manóka szövegén, az Anyucis sztori tetszett a legjobban, ismerős!KépKép
Napocs szerint még mindíg kukija van neki is, nekem is, úgy hogy ezen meg sem lepődök.
Rólad nincs pocis kép??

Zsuzsi
De jó nektek úgy mennék én is kirándulni végre..
Pont néztem hogy ha ilyen ütemben megy a babásodás itt a topicban akkor jövőre talán nem is marad gyerkőc tesó nélkül!!! Én meg csak irígykedek!!!

Én tudom hogy mi az a decoupage /dekopázs/ de nem árulom el, mert hogy Szilától kérdeztétek és nem akarok belemagyarázni, főként hogy belőlem sok is lesz mára, viszont így tutira ír Szila is!

Dzsili
dzsili

Zsuzsi
Keresek képet ha találok, nem bizti hogy van, de köszi hogy érdekel.
Ceruzával rajzoltam fel a képeket, létra és egyéb ilyen szépségekkel, aztán falfestékkel /diszperzit/ festettem ki, amiket a festők is használnak színező pasztakkál, csak én töményebben használtam.
De jó kis helyen jártatok, meglestem a profilodban! Piros sapis is aranyos!!!KépKépKépKép

Dzsili
dzsili

Szila,
igen.

Dzsili,
kösziKép Jó hangosan mondtátok! Kép
De ügyes vagy! Én is szeretném majd, de sablonok nélkül nem hiszem, hogy menne!

Nyuszimanó,
törelem babát terem. Kép Várj és figyelj befelé. Próbálj beszélni a babával, hogy neki már éppen ideje lenne kibújni, neked pedig már sokkal jobb lenne, ha megismerhetnéd, stb. Csak nyugodtan. Tudom, mit érzel, nem könnyű. HÁZI SZÜLÉSINDÍTÁS?!

Heni,
Barni nagyon "édes szájú"!

Solya
solya

Sziasztok!

Jó sokat írtatok az elmúlt napokban!

Először is: Zafi! Részvétem! Az én apukám már 4 éve meghalt, emlékszem, milyen rossz volt. Anyukámnak úgy igazából 1 év kellett, mire sírás nélkül tudott visszagondolni rá. Tehát nem véletlen az az 1 év gyász. Jó ötlet, hogy most többet próbáltok együtt lenni vele, de igazából az idő múlása segít a dolgokon.

Dzsili! Ne haragudj, de nem találom a kérdésedet.
Napocs is milyen jól beszél már. Helena még nem mond mondatokat, még rövideket sem, de azért szép lassan bővül a szórepertoárja.

Márti, Henke! Én nagyon szívesen olvasgatom Ármin és Barni szövegét, mert tényleg jókat lehet derülni rajtuk. És így már alig várom, hogy nálunk is hasonlóak hangozzanak el. Egyébként szerintem akár be is küldhetnétek egy párat a Kismamába. Vagy a szopizós dumákból az LLL újságba.

Zsuzsi! De jó, hogy ilyen helyekre eljuttok! Szerintem tök jó, hogy rá tudod venni a férjedet. Én Győzőt csak ritkán tudom rávenni, hogy hétvégén menjünk csak úgy kirándulni, mert ha nincs szervezett vendégünk, vagy vendéjárás, akkor inkább itthon ülne. Meg az is jó, hogy te is tudsz vezetni és van kocsitok!

Ha minden igaz, akkor október 9-én lesz a rutinvizsgám. Hát kiváncsi vagyok, hogy hányadszorra megyek át, mert eléggé bénácska vagyok. Kép

Jaj! Mielőtt elfelejteném: Barninak Boldog 2. szülinapot! Kép
Solya és Dzsili Mátéjának pedig Boldog Névnapot!!! Kép

Nyuszimanó! Viszketés ellen: KépKépKépKépKép

Képzeljétek! Helenának letört a bal 2-eséből egy darab. De nem azért, mert elesett, hanem mert nagyon gyenge ott a fogzománca. Kép Tudjátok, csak szopi 9 hónapig, se cumi, se tea, se szörp, se antibigyó, se semmi. A dokinéni nem értette miért, én sem. Kapott ecsetelést és majd nekem kell csinálnom itthon kétnaponta. Szerencsére nem szuvas.
Na ideült az ölembe, úgyhog gyorsan elküldöm, mielőtt ő tüntetné el.
Puszi!
Menta++
menta

Sziasztok,

dekupázs:Egy szalvétából vagy csomagolópapírból kivágott kedves mintával és persze a decoupage (dekupázs) technika segítségével - szinte minden felületre használható (üveg, fa, porcelán, gipsz, viasz, agyag, textil) - egyedivé tehetjük egyszerű dolgainkat. A díszítendő tárgy felületét le kell simítani. A mintát körbe kell vágni, a felületet a speciális dekupázs ragasztóval be kell kenni, a mintát rátenni és belülről kifelé haladvá elsimítani. Miután a ragasztó megszáradt, még egyszer át kell kenni. Tartósabb és fényesebb lesz, ha dekupázs lakkal átlakkozzuk.

(a hobbikatalógusból írtam ki lerövidítve)

Dzsili,
kíváncsian várom a képeket a szobáról. KépÉn is akartam ilyet csinálni, aztán valahogy lemaradt. Viszont hallottam, hogy úgy állítólag könnyű megcsinálni, ha diavetítővel kivetítik a falra és úgy rajzolják fel és festik ki. Ablakpuceva nálunk is volt és van is még, mert sok ablak van és Hangával max. 1 ablakot tudok megcsinálni. És igen, elég kreatív a székfestés!Kép Nekem is kéne.

Zsuzsi,
hát próbáld ki!Kép Miért lenne csalódás belőle? Én szinte szárnyakat kapok, amikor látok valami jó dolgot, úgy be tudok zsongani tőle...Kép

Most pl. láttam egy Praktika újságban szivacs-fotelt, és tökre tetszik, el is határoztam, hogy meg kéne csinálni....de hogy mikor? Mindenesetre, ha beszkennelem a leírást, akkor csinálok egy kreatív albumot, és oda felrakom. A többi praktikás dologgal együtt, hátha sokan kedvet kapnak - és időt is tudnak valahonnan lecsippenteni.KépKép

Henke,
ez az apa fütyije dolog nálunk is napirenden van ámKép. "Apa fütyije, látod?"Kép Na azért szokta azt is mondani, hogy "Hanga fütyije, Anya fütyije", de ezt általában akkor, ha apjához beszökött a fürdőszobába....Kép. Na akkor elmesélem, hogy is van ezKép.

Most mennem kell, mert extra nyűgi a jányom....itt lóg a nyakamban...

Szila
szila

Sziasztok!

Hú, nagyjából átolvastam a termést, csak annyi programunk van az utóbbi napokban meg a következőkben plussz bejött a "várt" álomkór is, úgyhogy tiszta ko vagyok.

Zafi
Fogadd őszinte részvétem! Ha most elveszíteném az egyik szülőmet, félig belehalnék, úgy érzem.

Zsuzsi
Azt hiszem még te kérdezted, hogy apa is volt-e uh-n. Nem volt, nem is volt biztos, hogy lesz egyáltalán. Majd a 12 hetesre jön, mert az a "rendes" uh, ez csak olyan kicsi volt, ami a doki szobájában üzemel. A képen persze alig látszik valami, de amikor mutatta a doki, a feje, szemei, a kicsi szíve jól látszott.Kép

cory
Örülök, hogy beindultak a dolgok Zsomával.Kép

Szila, Zsuzsa
Nagyon ügyesek vagytok!Kép

Henke
Barninak boldog 2. szülinapot!KépKépKép

Menta
Voltál már dokinál?

Zsuzsi
Peti mindig be akart mászni a tóba a kacsákhoz, amikor Sástón voltunk.Kép Télen egyébként befagy és a fél Mátra oda jár korizni.

Voltunk szombaton nosztalgia vonatozni. Jó füstös, büdös üzemelésű a vonat, úgy 2 óra alatt értünk a Dunakanyarba, de jó volt. Levinek ez egy céges kirándulás volt, sok gyerekkel. Zebegényben elmentünk egy gyerekbarát, játszóteres szálloda éttermébe, volt strandröplabda meg minden, aztán vissza is a vonattal jöttünk. Peti szuper jól viselkedett, olyan büszke voltam rá.Kép

Norci
Ha szopit kér napközben Peti, akkor kínálok neki mást, mert sokszor egyszerűen csak szomjas. De nemrég írtam, hogy volt 1-2 hét, amikor nagyon követelte és nem lehetett "lerázni", akkor adtam. Most visszaálltunk. Este fürcsi után szopizik, aztán együtt lefekszünk aludni 3-asban. Leoltjuk a lámpát és olyankor ha fáradt, akkor rögtön, ha nem annyira akkor max. félóra múlva elalszik. Mostanában nem jellemző, hogy este 6x rámcuppanna, míg el nem szunyál. Éjjel 1x ébred, akkor vizet iszik és visszaalszik. Nekem egyébként nem a terhesség miatt lett érzékeny a mellem, hanem Peti fogzik és akkor szopi közben borzasztóan nyomja oda a fogát és másképp is szívja. Amikor kiveszem a szájából a cicit, 3-4 fog nyoma erősen ottvan. Úgy látom a bal 3-as jön alul, aztán sorban a szemfogak. Csak a jobb alsó 2-es nem akar mutatkozni. Azért ne felejtsd el, hogy Peti idősebb, és Vili korában nem hiszem, hogy ez sikrült volna.

Üdv: Gorsi
gorsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?