Új privát üzeneted érkezett!

Andi,
ne idegelj ilyen videókkal, mert elvetélek!!!!! Én már híradót sem vagyok hajlandó nézni, mert érezhetően megy fel a vérnyomásom!!! Én nem mondok semmit, mert legalább ezen a fórumon ne politizáljunk, de hogy ennyi szemellenzős van ebben az országban, az mindig meglep.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

bocsi :oops: , de most el vagyok foglalva a bajaimmal... :cry:
mikor nyavajám van inkább elbújós vagyok 8)

DÓRINAK MI IS BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!

A köszöntéseket pedig köszönjük...bár csak délután bulizunk...igaz Szonja negyed2-kor közénk kérte magát és az 1,40-et megvártuk együtt...közben pedig azt számoltam, hogy mióta gyerekezünk ez a 18. szülinap amit ünneplünk...jó mi :D

Most is rohanok, mert készül az ünnepi kaja /fokhagyma krémleves, rántott hal, rizs/ és dermed a torám...a cukisat nem szeretjük, így ha minden igaz saját Oroszkrém lesz...

Még egyszer köszi, hogy gondoltatok ránk, ha egyenesbe jövök remélem több kedvem lesz jönni...

Sziasztok
becsi
Iklad

SZONJÁNAK:

BOLDOG SZÜLINAPOT NAGYLÁNY!

Kép
andibab

Sziasztok!
Andibab!
Kitartást!!!!!Ennél okosabbat nemtudok mondani!!Anyós............... :evil: De tudod,mit:Legalább nincsen szorulásuk a csajoknak! :? :wink:

Becsi!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT SZONJÁNAK!
Kép

Minden betegeskedőnek jobbulást! :cry:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Szerencsére nem lett lázas Dóri, viszont délelőtt is és most is alszik. Kicsit furcsa, nyúzott , mint egy béka de szerintem nem lesz baja.

Pumperka!
Hűű, nem sok van hátra már, kitartás. Annyira jó, hogy megint lesz szüléstörténetünk és egy legkisebb babánk. Bár azért Bulcsú se olyan öreg még.. :D

Giga
Tényleg, milyenek az éjszakáitok?? Hasfájósságra sikerült valamit találni??

Becsi!
Mi baj van/volt veletek??

KépKép
tüccs

Csajok miért nem számol tovább a vonalzóm??
Újat kell csinálnom??

KépKép
tüccs

Tiop,
már nagyon hiányoztál, bíztam benne, hogy 3 gyerekkel tudsz valami okosat... persze, szorulásuk tényleg nincs, az nekem van az idegtől, meg attól, hogy nem bírok rendesen enni... :oops: :?
Anyósékohoz valószínűleg nem megyünk, ezt a férjem mondogatta tegnap este, de nem tudom, hogy szólt-e már az anyjának.
Roni már elég vacakul van, nyűglődik, nem eszik, reggeli csak 100 ml, ebédre meg 50 ml tápi ment le, kicsi teát kb 20 ml-t azért tudok vele itatgatni egy-egy alkalommal. Csak panaszkodik, meg tekergeti magát, biztos fáj a pocója.
Alig várom, hogy Apa hazaérjen, 3-ra kaptunk időpontot a gyerekorvosnál, egyedül nem bírnám a két csajt vinni, főleg, hogy Bogi kijelentette, hogy csak a Roni pociját nézheti meg a doktorbácsi, "a Bo poci nem nézi!" és rázta a copfjait...
Kicsit jó lenne már 5-6 nappal előrébb járni...
andibab

Szonja!
Boldog szülinapot kívánunk mi is!

Kép
Kép
giga1

Andi!
Remélem tud valami jót mondani nektek a dokitok!

Tüccs!
Pont az előbb gondolkoztam rajta, hogy megosszam-e veletek az éjszakánk történetét, vagy inkább most ne keseregjek, úgyis ezer baja van mindenkinek. De ha már így rákérdeztél leírom. :oops: :roll:
Bulcsúnak nem olyan vészes a hasfájása. Lehet, hogy az Infacol használ, lehet, hogy egyébként sem lenne olyan súlyos, de inkább adom neki a lötyit. Tejes dolgokat nem nagyon eszem. Bár ma reggel nem tudtam ellenállni egy pohár kakaónak. Majd meglátom, hogy lesz-e rá valamilyen hatással. Éjszaka egyébként kb. 3 óránként kelek hozzá és etetem. Szerencsére Lili általában nem ébred fel a sírására, bár még nincsenek egy szobában. Bulcsú kint alszik a nappaliban, de csak azért mert rájöttem, hogy nem szeret sötétben aludni. Ott ugyanis nincs semmi sötétítés, és pont a házunk előtt van egy utcai lámpa ami ad valamennyi fényt.
De nem is ez a sztori lényege. Nem Bulcsúval vannak a gondok, hanem a nővérével. Nem tudom pontosan, hogy mióta, de kb. azóta mióta megvan az öcsi, Lili nem hajlandó este elaludni, pedig álmos. Dőlöngél össze-vissza. Eddig kb 2deci langyos tejcsivel simán elaludt, de most már azt sem issza. Próbálgatjuk altatni. Bent vagyunk vele fél meg háromnegyed órákat, és addig csendben is van, amíg ott vagyunk, de mihelyst kitesszük a lábunkat jön a hiszti. Tegnap már odáig fajultak a dolgok, hogy este 8-tól 8:58-ig ment a zene-bona. Attila már ott tartott, hogy viszi a lányt a hidegzuhany alá, de én lebeszéltem róla. Sajnáltam szegénykémet. Aztán azt mondta, hogy ha 9-ig nem hagyja abba tényleg alá dugja. Erre 2 perccel 9 előtt elhallgatott és elaludt. Még órákkal később is hallottam szegénykémet ahogy szipogott. :cry: Úgy sajnáltam. Aztán hajnali 1 órakor felébredt. Bementem hogy odaadjam a cumiját. Ilyenkor rendszerint simán vissza is alszik, de most természetesen nem így lett. Simán felébredt, és amikor kijöttem tőle megint jött a hiszti. Most nekem durrant el az agyam, és már nagyon pipa voltam. Aztán apóca kikapta az ágyból és már vitte volna a fürdőbe lecsitítani a csajt, de megint leállítottam. Nem tudom, de nekem ez annyira drasztikus módszer, mármint a hideg zuhany. Tudom, hogy van amikor csak ez használ, de akkor is sajnáltam. :oops: :( Aztán behozta hozzánk az ágyba. Még ekkor is csak sírt és sírt. Nem tudta megnyugtatni. Aztán átvettem én, nálam megynyugodott kicsit később. Megpróbáltam lefektetni közénk, hogy aludjunk. Egy darabig nyugiban is volt. Aztán jött a játszás. Felkelt, mászkált össze-vissza, dumált, gagyarászott, és csöppnyi jelét sem mutatta annak, hogy aludni óhajtana. Na itt lett elegem, és visszavittem a kiságyába, ahol szintén folytatódott a hiszti, de most már könyörtelen voltam, és hagytam. Álomba sírta magát megint. Szőrnyű dolog ez, de tényleg nem volt más ötletem. :oops: :( Ma este kipróbálom, hogy mi van akkor ha neki is hagyok egy kis fényt a szobájában. Hátha az a baja. Bár eddig nem úgy tűnt, mint aki nem hajlandó elaludni sötétben. Ja! És hozzá kell tennem, hogy a délután alvásoknál semmi probléma nincs. Vígan elalszik, és ugyanúgy altatom ahogy este szoktuk. Szóval nincs ötletem. Ha a Bulcsú lenne az oka, akkor szerintem a délután is gázos lenne, nem? :roll:

Lenne még egy kérdésem:
Lehetséges olyan, hogy a jobb ciciben kevesebb tej termelődik, mint a balban? Ha igen, hogyan tudnám elérni azt, hogy a jobb oldaliban is kicsit több legyen? A balból egyébként mind a két gyerkőc ügyesebben evett/eszik. :?:

Kép
Kép
giga1

Giga, sajnálom az éjszakáitokat, de a kicsi lányt mégjobban. :( És sajnos nem tudok neked semmi okosat mondani, mert én teljesen más elvek szerint rendezem ezeket a dolgokat. De hátha a csajok mondanak valamit. :roll:

Andi, remélem a doki megbiztat egy kicsit!!! :wink:

thenus

Giga!
Pedig szerintem a kistesó az oka! Hogy délután miért nem csainálja? Ez jó kérdés. Este Bulcsú már alszik olyankor amikor Lillát fektetitek este?
Abban viszont igazad van, hogy a drasztikus módszerek most nem jók, olyan kicsi még ő is, és biztos a kis lelkét most megviselte a tesó érkezése. Mégcsak 2 hét telt el. Magadat se hibáztasd! Megpróbáltad, magatokhoz vetted, a kimerültségtől egy idő után én is biztos hagytam volna sírni. :oops:

Nálunk abban az időben, az Áron pillanatok alatt rájött, hogy a szoptatás alatt, nem tudom megakadályozni őt, ezért amikor szoptattam állandóan elkezdett valami olyat csinálni amért rendszeresen szólva volt neki, hogy nem szabad. Így akarta kivívni, hogy vele foglalkozzak. Ő már akkor odacipelte a széket bárhová, és bárhogy raktam fel a dolgokat, mindent kiszúrt és mászott fel érte. Pedig előtte már eléggé betartotta, ha szoltunk neki valamiért.... Szoptatások között viszont nem csinálta a rosszaságot, legalábbis nem jobban.Ez is hónapok múlva javult,kb Csenge 3 hónapos korára, addigra megszokta, hogy mostmár a zoptatás is az életünk rendje. Sajnos a tejem eléggé megsínylette a zaklatott szopikat, nekem amúgy se volt sok, akárhányszor tettem mellre őket...
Kitartást. Bár tudom az éjszakai nehézségek mindig hatványozottabban nehezek. :)

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Thenus!
Mik azok az elvek?
Kíváncsivá tettél!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bocs Giga, hogy leliiláztam Lilit!
Livia vagy Lilla?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Simán Lili. :wink: :) No problemo egyébként.

Kép
Kép
giga1

Giga
Szerintem is Bulcsú miatt viselkedik így Lili. Biztos nehéz lehet , de most 2x annyi türelem kellene hozzá.
A nagy tudományos könyvekben azt is olvastam, hogy ilyenkor érdemes beiktatni fél-1 órát a napból, amit csak kettesben töltötök. Játék, olvasás, akármi szigorúan kettesben. Ez most biztos soknak és kivitelezhetetlennek tűnik, de érdemes lenne megfontolni. :roll:

KépKép
tüccs

Köszi lányok a tippeket. Én is ilyesmire gondoltam, csak azt nem értem, hogy közben meg olyan szeretettel bánik vele. Szóval biztosan nem utálja, vagy féltékeny rá, mert akkor nem simogatná olyan finoman, nem puszilgatná. Ha sírni kezd a srác, ő már megy is és nézi, hogy mi a baj, és simizi. Megpróbálok nagyobb türelemmel lenni felé. És időt is megpróbálok szakítani arra, hogy csak vele lehessek egy kicsit. Napközben mondjuk nehéz megoldani, mert akkor egyedül vagyok itthon. Amikor meg Attila hazaér már sötét van ahhoz hogy lemenjük sétálni egyet. De majd legfeljebb bevonulunk egy kicsit a szobájába.

Kép
Kép
giga1

Giga,
én nemrég olvastam ezt a könyvet és nagyon jó! Pont erről szól, hogy valójában a gyereken nem látszik, hogy féltékeny, sőt ha nagyobb, nem is érzi azt egyértelműen hogy ő az, de a viselkedésén változások következnek be, ami az új jövevénnyel van kapcsolatban. Biztos nincs most időd olvasgatni, de ha egyszer lesz, olvasd el! Nem száraz, nagyon jó olvasmányos, rengeted példával.
Ebben is azt írja, hogy kell időt szánni a tesóra, ami csak az övé és akkor nem foglalkozol mással. Persze én ezt el se tudnám képzelni, mert most sincs elég időm, sokszor úgy érzem magamra sem. Mindenesetre szeressétek nagyon Lilikét és ez a lényeg, akkor minden rendben lesz!

Kép

KépKép
Kép
danka33

Lett kaka! A 9. napon! Kamillateát javasolt a védőnő reggel és azt adtam neki. Persze nem biztos, hogy ettől lett, de mindenesetre lett! Ráadásul észrevettem mikor nyög és elejét vettem annak, hogy a feje búbjára is kerüljön. Baj is lett volna, ha fürdetnem kellett volna, mert napközben tök egyedül vagyok. Így kibontottam a pelusát és cserélgettem a feneke alatt a popsitörlőket, közben lelkesen biztattam, hogy nyomjon :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
danka33

Szia Giga!

Sajnálom, hogy Lili nem alszik éjszaka... Nem jut eszembe semmi, hogy miért lehet. Viszont nemrégiben jártam egy kismama oktatáson, ahol a babamasszázst, illetve a szoptatást tanították.
Ha az egyik melledben kevesebb a tejcsi, akkor az a teendőd, hogy Búlcsút először ahhoz a bimbódhod teszed, amelyikben kevesebb tejcsit érzel. Így az első szívásoknál (amik erőteljesebbek) beindítják a csatornákat, ill. a tejtermelődést. Próbáld több féle helyzetbe rakni Bulcsút, hogy több csatornát tudjon megszívni. Te magadon úg ytudsz segíteni, hogy a nagyújjad a bimbód fölé, a másik 4 újjad pedig alá teszed, és simogatós-masszírozós mozdulatokkal össze"lapítod" a bimbó irányában.
Ezek beindítják az ingereket, és pár perc múlva szinte magától beindul, csak győzze Bulcsú lenyelni azt.
A lényeg, hogy kitartás, és ne add fel!

A kis betegeskedőknek kívánok sok-sok energiát a gyógyuláshoz, szüleiknek, pedig a kitartáshoz!

Reni
péceli reni

Szonjának boldog Szülinapot!!!

Giga,
én már előre felszerelkeztem mindeféle szakkönyvből, most bőszen olvasom őket e témában. Ahogy a többiek is írták már, biztosan feszeng Lili, csak nem mutatja ki, hiszen még annyira kicsi, és sokszor maga sincs tisztában az érzéseivel. Fel kell dolgoznia a frusztrációját, amit minden gyerek máshogy csinál. Mindenesetre a napi minimum fél óra kizárólagos együttlét nagyon fontos! Továbbá próbáljátok valahogy elérni, hogy Rá több figyelem jusson olyan értelemben, hogy bevonot Őt a pelenkázásba (odaviheti vagy odaadhatja pl. Bulcsú pelusát), vagy a fürdetésbe, vagy választhat ruhát a kicsinek, ha erre már képes. Így fontosnak érzi majd magát, nem kirekesztettnek. Továbbá arra is figyeljetek oda, hogy ha jönnek látogatók, akkor ne azonnal a kicsit rohanják le, hanem pár percet csak a "naggyal" töltsenek, így jobban feloldódik, és utána már nem zavarja annyira, ha a kicsivel foglalkoznak.
Remélem, valamennyit tudtam segíteni. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Dokibá megnézte a csajokat, azt mondta, hogy szerinte nem rota, de az kicsit gáz, hogy Bogi már egy hete nem bír belőle kimászni. Annyit mondott, hogy a kajastop miatt ne idegeljem magam, arra figyeljek, hogy elég folyadék menjen beléjük, főleg Roniba, naponta legalább 8-9 dl, ez tápi-tea-víz együtt. A granulátumos babateákat adjam neki nyugodtan - szerencsére azokat meg is issza. Bogi meg eszegessen kekszet, krumplit, rizst, de az már jó, ha enni kér (most túrórudit kapott, mert már nem bírtam ellentmondani neki), csak ő is igyon sokat, nála úgy 1,5 liternek simán el kellene fogynia, mivel kifelé is sok folyadék jön. Igaz, ha Bogi nem változik péntekig, akkor vissza kell mennünk hozzá, és ad tenyésztéshez mintavevő cuccot, mert akkor lehet hogy más is van, nem csak vírus.
Viszont mivel hajlandó mindkét csaj inni, így nem fenyeget minket a kórház. Bár ott sem sokat csinálnak a gyerekekkel (a doki ezelőtt kórházban dolgozott, csak tudja :roll: ), csak bekötik nekik az infúziót 3 napig, aztán mehetnek haza, mert kell a hely a következő turnusnak...

Most megyek, mert Bogi egyfolytában "dógozni" akar menni, veszi a cipőjét-kabátját, fogja a kocsikulcsot, és indul... :shock: vissza kéne csalogatni... :wink: :lol:

Jó éjt!
andibab

Andi
Na, csak kikecmeregtek már ebből a nyavalyából. Szerintem jövő héten már fél disznó fog nálatok vacsira elfogyni.. :lol:

Danka
Gratula a terméshez ! :D

KépKép
tüccs

Keressük az Év Bábáját
Nemzetközi Bábanap Magyarországon - 2008. május 5. Millenáris Park

A nemzetközi bábanapokhoz kapcsolódva Szövetségünk a Margitszigeten Bábanapot szervez, amelyre ezúton is szeretettel meghívunk minden kismamát, bábát, szülésznőt, és érdeklődőt.

Célunk a bábák ismertségének és elismertségének növelése, és a kismamákkal való közvetlen kapcsolat-felvételi lehetőség kiépítése. A szülés-születés téma holisztikus megközelítésének szellemében, minden kapcsolódó és peremterület ill. szakma képviselőit várjuk a téma - családok, érdeklődők és kismamák felé történő - komplex bemutatásának céljából. Bábás, szoptatási tanácsadós, védőnői, doula, kismama, homeopátiás, aromaterápiás, őssejt kutató… sátrak állítását tervezzük. Az Országos Bábaszövetség a szakmánk társadalmi értékét hangsúlyozandó Bábadíjat alapít, amelyet első ízben ezen a napon ad majd át annak a bábának, akit a kismamák és a kollégák ajánlása alapján a Bábaszövetség elnöksége kiválaszt.

A Bábadíjhoz történő ajánlásokat címeinkre: (Rákóczi Ágnes: endomed@t-online.hu 1038 Bp, Ráby Mátyás utca 28/b.) vagy az Országos Bábaszövetség honlapján, a www.babaszovetseg.hu címre kérjük.

Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Szülésznő neve:

Kórház neve:

Kismama és babája neve:

Indoklás röviden:

A beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük és semmilyen célra nem használjuk fel.
nováky_rita

Sziasztok!
Giga!
Nagyon sajnálom,hogy ezek mennek most nálatok!Nálunk ijen sosem volt(mondjuk 4 év van a gyerekekk között,na jó Roli és Zsani között több)!Szerintem érzi Lili,hogy most "kicsikét ő háttérbe szorúlt"ami érthető!Próbáljátok őt hagyni este játszani,szaladgálni,ne akarjátok őt "görcsösen"elaltatni!Érzi rajtatok a feszültséget és akkor ő rá is átragad!Amikor cicizik Búlcsu akkor beszéj Lilihez,hogy menjen oda nézze meg,hogy cicizik a tesó simizze meg a buksit,és akkor te is tudod őt simizni(Lilit)Mond neki,hogy látod,te is így ciciztél és hasonló dolgokat!(lehet,hogy mondod neki,akkor bocsika)Fűrdésnél legyen jelen,érezze,hogy "szükség van rá",ugyan úgy a pelenkázásnál.Kérd meg,hogy hozzon egy pelust neki(megfogja érteni,tuti)!A hidegzuhanyt szerintem felejcsétek el,mert most csak rosszat érnétek el vele!Nagyon sok türelemnek kell most lenni vele szemben,hiszen eddig csak ő volt és senki más!Mondani kel neki százszor és ezerszer,hogy nagyon szereted,és amikor a pici alszik akkor "többet"foglalkozz vele!Tudom nem egyszerű,de meglátod megfog óldodni,a helyzet csak idő kel hozzá!Lilinek ez most nagyon nagy változás,és segíteni kel neki,"átvészelni"ezt az időszakot-sok-sok szeretettel!Tudom,hogy szeretitek,félre ne érts! :wink: Remélem tudtam segíteni!Kívánom,hogy mihamarabb egyenesbe jöjjetek! :wink: :)

Andibab!
Sajnálom,hogy nem tudtam segíteni,hidd el nagyon szerettem volna!Remélem,hogy péntekre megoldodnak a kakis gondok!Én Zsaninak reszelt almát adtam még (ijen picin)amikor volt hasmars+hányás!És minden órában kapott pár korty tiszta vizet!Pár nap alatt rendbe jött!Kívánom,hogy mostmár ti is rendbejöjjetek!Sz@r ügy az biztos! :( :twisted:

Danka!
Örülök a kakinak!annak ideén Rolinak is a kamilla segített!(bár mostanában azt mondják,hogy a kamilla alergizál) :? Azért mondtam inkább a rostos cuccot!Nálunk is voltak ijen időszakok,de szerintem majd minden babánál 1x előfordúl! :wink:

Szép napot mindenkinek!
Sziasztok! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

A László kórház tele van rotás, fosós-hányós gyerekekkel... :cry: :shock:
Vendég

Jó reggelt!

A röhej az, hogy tavaly még nem is hallottunk rotáról, max. hasmenéses-hányós vírusról (nemcsak a rota, hanem pl. a calici is ilyen tüneteket okoz!). Fura, hogy most ilyen mértéket öltött ez a járvány! Már nem is merünk sehova se menni, ahol gyerekek vannak. Szerintem holnap is kihagyjuk a zeneházat, pedig Marci szerencsére jól van, de most inkább nem kockáztatnék. Inkább a kertben játszunk.

Andi,
Jaj, nagyon drukkolok, hogy mihamarabb véget érjen ez a rémálom Nálatok!!!! De legalább kórházba nem kell mennetek, azért ez jó hír! 2 gyerekkel nem is tudom, hogyan lehetne megoldani. :cry:

Giga,
remélem, nem vetted okoskodásnak, amit írtam, csak épp tegnap -tegnapelőtt olvastam ezekről, azért írtam le őket, hátha segít. És a hideg zuhany tényleg nem mostanra van, azzal pont az ellenkezőjét érnétek el! Most szeretetre, nem büntetésre van Lilinek szüksége, akármennyire nehéz is ez, majd meglátom én is.

Danka,
gratula a kaksihoz!!!!! :wink: Végre megoldódott Nálatok is a helyzet!

Murphyke,
jól vagytok már?

Tüccs,
Dórinak lett végül láza?

PIROSKA?????????????????????????????

Kép
Kép
nircee

Nagyon szépen köszönöm lányok a sok-sok segítséget! Nagyon kedvesek vagytok! A tegnap esténk már jobb volt. Nem vittük rögtön fürdés után aludni a lányt. Itt rohangált a nappaliban a hálózsákjában, le is fényképeztük a kis szellemet. :lol: Annyira aranyos volt, ahogy rohangált a szákba "varrva". :lol: Sőt még egy barátok köztöt is megnézett velünk. Aztán a reklám alatt elvittem aludni. Először volt egy ici-pici hiszti, de gyorsan abbahagyta amikor elkezdtem ringatni az ölemben, meg énekeltem neki. Aztán amikor már nagyon fájt a derekam (egyébként baromira be van csípődve valami, alig bírok hajolni :( ) betettem a kiságyába. Úgy járt a lába mint a motolla. Nem hittem a szememnek. Dörzsölte a szemét, borzasztó álmos volt, de mégis iszonyatosan pörgött. Már kezdtem aggódni, hogy ez most mennyire normális? :shock: Hagytam hadd játszon a cumijával, felüljön a kiságyban, magyarázzon. Én csak csöndben ültem mellette, és próbáltam nem felrobbanni. Aztán szép lassan lehiggadtam, és megértettem, hogy ezzel nem megyünk semmire, ha én dühöngök (magamban), mert ahogy írtátok megérzi a gyerek és ráragad. Felvettem az ölembe, és sétálgattam vele a szobában, énekeltem neki halkan, és nagy nehezen elaludt. Annyira büszke voltam magamra, hogy ilyen türelmes tudtam maradni (nem nagy erényem a türelem... :oops: ), és borzasztóan örültem annak, hogy a kislányom végre nem üvöltés közepette aludt el. :D
Amiket írtatok többnyire úgy is csináljuk. Szopizásnál Lili is odajön, simogatja az öcsit, nézi, hogy mi történik, beszélek hozzá. Sokat mondókázunk napközben. Igazából pont hogy Bulcsúval foglalkozunk keveset: etetem, tisztába teszem, meg büfiztetem. Ennyi. De egy ennyi idős babával szerintem mást nagyon nem is lehet még csinálni. Lilivel próbálok majd még többet foglalkozni, mert tudom, hogy ez neki nagy megpróbáltatás. A fürdésnél is mindig jelen van. Most este kipróbáljuk majd, hogy ha letesszük a kiskádat a földre segít-e megmosdatni Bulcsút. Pelenkázásnál segít kivinni a koszos pelust a kukába. Mindig meg is dícsérem, hogy milyen aranyos, hogy ennyit segít. De majd megpróbálom ebbe is jobban belevonni, a baj csak az, hogy Bulcsú mindig visít ezen alkalmakkor, és ilyenkor szeretem inkább gyorsan megcsinálni szegény kiskrapekot. :?
No, lényeg a lényeg köszi a sok tanácsot, tippet, megfogadom őket!!!

Andi!
Az tényleg jó hír, hogy isznak a lányok. Anyukám nekem mindig azt mondta, hogy ilyen rosszullétekkor amit megkíván az ember (Bogi-túrórudi), az bajt nem okozhat, hiszen tudja a szervezete, hogy mi a jó neki. Ha nagyon rosszul van az ember, akkor úgyse tud legyűrni semmit a torkán. Ha már viszont megkíván valamit az a gyógyulás jele. Remélem nálatok is így lesz :!:

Danka!
Gratula a kakihoz! Ügyik vagytok! :wink:

Ja!
Bulcsúnak tegnap éjszaka leesett a köldökcsonkja (végre!). :D Most már nagylegény a kiskrapek. :D

Majd mindjárt teszek fel képeket is, csak tisztába teszem a sz@ros lányomat. :lol:

Kép
Kép
giga1

Nircee!
Ne butáskodj! Persze, hogy nem vettem okoskodásnak, sőt! Nagyon köszönöm a segítséget, hiszen azért kérdeztem, hogy osszátok meg velem az ötleteiteket. :wink:

Íme a képek az én gyönyörűségeimről:
Kép

Kép

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nah úgy néz ki túljutottunk rajta (kopp-kopp sokszor). Most csak attól tartok, nehogy visszaessünk mint Bogi.
Az egyetlen gáz, hogy nagyon rosszul alszik már 2. éjszaka, fél óránként-óránként fönt van. ezért napközben sokat alszik, én meg hulla vagyok.

Giga: kitartás nektek!

Csajok, bocs de megyek annyira fáradt vagyok, h nem tudok fogalmazni sem, inkább házimunkázok :?

Kép
murphyke

jaj de aranyos Bulcsú! és Lili mekkorát nőtt, nem semmi! tényleg mint egy kis szellem :lol:

Kép
murphyke

Jó reggelt!

Giga,
kitartás, Lilikének most gyorsan fel kellett nőnie, hiszen már nem ő a baba, hanem az öcsi. Nehéz ezt egy ilyen csöppcsajnak átélnie. Igazán csak akkor kezdhetsz el aggódni a viselkedése/hisztije miatt, ha még 3-4 hónap múlva se változik semmit a helyzet. Boginál is volt ilyen, de túlléptünk rajta sikerrel. Bulcsúnak micsoda egy pofikája van! Megzabálom!!! :D

Murphyke,
hagyjad már a fenébe a házimunkát! Amikor a csaj alszik napközben, te is pihenj!!! Ne félj, a mosogatnivaló meg fog várni... :wink:

Tegnap vacsira Bogi párolt halat evett rizzsel, ma reggel pedig megevett 12 "katona" májkrémes kenyeret, és megivott 2 dl teát. Lassan talán kifelé mászunk a dologból. Most meg közölte, hogy "Bo éhes, tújójudi konyhában kérek". Tegnap este meg elmondta élete első bővített mondatát ragozva-hibátlanul: "Anyuci gyere, Apuci elvette a telefont!" Csak Roni nyűgös baromira, szegénykém amint eszik vagy iszik valamit, azonnal telemegy a pelus. Csak a bőrét ne csípje ki, már felváltva használom a gyógyszertári popsikrémet a cinkoxidos Gabi krémmel, eddig úgy tűnik, bevált.

Megyek, mert valaki nagy gondban van, nem tudja begyömöszölni a szájába a plüss zebráját... :shock: :lol:
andibab

Nircee
nem lett Dóri lázas, kicsit folyik az orra és délelőtt köhögött is , de nem tartom vészesnek. Egyébként fogra is gyanakszom, mert újra nem eszik szinte semmit. :? Persze ez legyen a legnagyobb bajunk, itt a többiek most inkább betegebbek.

Giga
Lili és Bulcsú is igazán szépséges gyerkőcök. Lilinek csudaszép égkék szemei vannak. Ha az öcsi is örökli, lesz mégegy "Levink". :)

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Hoztam pár képet...
buli jól sikerült, ajándékoknak sikere volt, torta isteni lett.

Tegnap még megnéztem pár képet....Dóri tortája tényleg nagyon szép!

Giga, látom zajlik az élet...többet nem tudok hozzá tenni mint amit írtak...sajnálom szegény Lilit nehéz most neki, főleg, hogy még olyan picurka...de ténylegez a hiszti nem az aminél büntetni kéne, nagyon ügyes voltál tegnap így tovább!!!
Mi ha visszanézzük Dorka kisbaba videóitBence mindenhol olyan szomorú, akkor szinte észre sem vettük....pedig róluk szólt a 24 óra...és ő már több mint 4 éves volt...és imádta Dorkát!

Mikor hideg zuhanyt emlegettek ugye nem szószerint értitek???mármint a hideget...
mi zuhanyoztunk már hisztit, de soha nem hideg vízzel, a cél az volt, hogy kizökkentsük olyannal ami eltereli a figyelmét és akkor már más nem használt...azon viszont meglepdött miért pancsizunk éppen most.

Megyek mert ébred, eddig tanulgattam, sajna csak ilyenkor van időm mikor alszik.....este már rongy vagyok

Kép

Kép

Kép

sziasztok
becsi
Iklad

Most csak Gigának írok, mert szokás szerint nem nagyon van időm: mi tesó nélkül is nagyon megszenvedtük az elmúlt hetekben az éjszakákat, úgyhogy ez simán lehet akár életkori sajátosság is - persze nálatok Bulcsú jelenléte még valószínűleg rá is tesz egy lapáttal...
Most hosszú idő óta javult a helyzet, és azt kell mondjam, hogy a friss levegőn való sok-sok mozgás vált be!
Úgyhogy én a helyedben bevágnám a picurt a babakocsiba, a nagyot kézen fognám és vinném, amikor csak lehet!
Mi most játszóterezünk sokat, ami azért jó, mert Lolot simán el lehet engedni, hiszen ott nincs autó, meg semmi különösebb veszély - persze figyelek rá, de sokszor csak messziről, pl. olvasok a padon, amíg ő játszik. Nálatok meg, ha a picur elalszik a babakocsiban, közben akár tudnátok Lilivel sétálgatni, játszani a szabadban a babakocsi közelében...
Napi 1-2 óra a friss levegőn úgy elfárasztja Lolot, hogy hosszú idő után először végigaludta az éjszakát, pedig mostanában tényleg rengeteget szenvedtünk vele!!!
Szeritnem nálatok is beválna, ha van bármilyen lehetőséged a szabadba menni a gyerkőcökkel, tedd meg! (A mi védőnőnk kb. 3 hetesen már simán engedte, hogy jó időben levegőzni menjünk, amit meg is tettünk! ;) ).
Vendég

Sziasztok lányok!

Bocsi, hogy bepofátlankodom, de kérdezni szeretnék tőletek a Flór Ferenccel kapcsolatban, illetve főleg a dokik érdekelnének.
Arról van szó, hogy én elvileg a Bajcsyban fogok szülni júliusban, egy nagyon szimpatikus dokit találtam, csak sajnos az a baj, lehet, hogy júliusban pont szabin lesz, de ezt csak májusban fogja megtudni.
Úgyhogy elkezdtem gondolkozni a tarcsai kórházon, mert az sokkal közelebb van, csak a doki személye miatt bevállaltuk volna a Bajcsyt.
A kórházzal kapcsolatban alaposan kiműveltem magam, sok mindent tudok már, itt is próbáltam visszaolvasgatni (persze azért nem a 290 oldalt, úgyhogy biztos kérdezek olyat, amiről már írtatok). Csupa jót olvastam meg ismerősök is dícsérik. Szóval nem is a kórházról várnék én infókat, hanem a dokikról. Különböző infok alapján leszűkítettem a kört: Várkonyi, Szabó, Surányi, Erdélyi és esetleg Cseh Erika, bár nő nőgyógyásznál még sose voltam.
Ha megtennétek, hogy írtok a tapasztalataitokról; hogy melyiknek hol és mikor van magánrendelése; telefonszám hozzájuk, meg hát érdekelnének az anyagiak is, mennyi egy vizsgálat, szülésért fix árat kérnek és ha igen, akkor mennyit vagy amennyit gondolunk, szóval szinte minden érdekel. És ha esetleg valamelyik dokiról tudjátok, hogy már befizetett egy júliusi nyaralásra, nahát azt is szeretném tudni, mert akkor igyekeznék nem őt választani.
Ha nem akarnátok itt írni ilyenekről, megadom az e-mail címem is: lyuhej@freemail.hu vagy priviben is, bár énnekem sose sikerül elküldeni, nem tudom, kapni sikerülne-e.
Előre is köszönöm mindenkinek!

Amúgy gratula a pici és nagyobb gyerekekhez, nagyon helyesek. És jobbulást a kis hasmenéseseknek!

Teó

Kép
teó

Sziasztok!
Becsi!
Nagyon jók a képek,gyönyörű a csajod!Mekkorát nőttek a gyerkőcök,hihetetlen! :shock: :wink: :D a torta is szép volt,jól látom,hogy katicák vannak rajta?Nagyon szép! :wink: :D
Giga!
Lili a kis szellem,oltári aranyos !Tesóka mijen kis höri!Szépek nagyon!Örülök,hogy sikerűlt megoldanod a helyzetet,csak így tovább! :wink: :D
Tüccs!
Örülök,hogy nem lett komolyabb bajotok!Remélem nem is lessz! :D :wink:
Andibab!
Hejzet?????Ahogy olvastam,már sokkal jobb!Étvágya van,az már tényleg jó jel! :wink: :D

Hidegzuhany!
Remélem én is,hogy csak így hívjátok és nem hideg az a zuhany és nem is zuhany ,hanem csak kizökkentés!Nekem azért nem lenne szivem betenni a kicsit a zuhany alá!Én régen megspricceltem vizzel és az is tök hatásos volt Rolinál is és Anettnál is!Kizökkentette őket a makacsságból és megnyugodtak!Mondjuk ruhástól zuhanyzás,még lehet,hogy jó móka is lenne számukra! :lol:

Teó!
Küldöm az e-mailt! :wink: :D

Sziasztok
Szép napot
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

VAlahogy kicsit langyos itt a hangulat! :shock: :)
Remélem nem a betegségek miatt nem írtok!

Becsi, tök jó a torta!!! :D NAgyon ügyi vagy! Szonja pedig nagyon nagy már! ÉS jól áll neki a rövid frizkó. :wink:
JA, nekem olyanok egyébként mint 3 tojás :wink: :D

Andi, csajszikák??? :roll:

Giga, nagyon édes Lili. Nem gondoltál még rá, hogy inkább kezes-lábas pizsit adj rá?? NEm okoskodni akarok, de abban jobban tudna futkosni... Én mondjuk utáltam a hálózsákot, már kb4 hónapos kortól nem használjuk. Nem birtam, hogy örökké a gyerekre volt tekeredve.... :x

Verna, foglalkoztat egy kérdés: Te hányadik osztályban tanultatnád meg a Himnuszt a gyerekekkkel? Úgy értem az összes versszakot??? A héten valamin nagyon meglapődtem... :shock:

Amúgy az biztos, hogy a gyerekek minnél többet vannak a levegőn annál jobban tudnak pihenni, de ahhoz is hozzászokik hamar a szervezetük, és egy idő után nem dőlnek ki, hanem elég jól birják... :wink: :? Szonja is első két nap mikor sokatvoltunk kint aludt mint a bunda. NA mostmár visszatért a régi kerékvágásba, pedig ugyanannyit vagyunk a levegőn... :roll: :?

thenus

Sziasztok,

Henus, a himnuszt, ha jól emlékszem az 5. osztályban tanították, legalábbis még nekem. Én középsuliban tanítottam, de németet, úgyhogy csak saját emlék. De ez tanterv szerint megy, nem pedig, hogy ki mikor tanítja.

Levegőn mi naponta 2-3 órát vagyunk. Lellét nem nagyon dönti le a lábáról. Tegnap pl. összesen 40 percet aludt délelőtt. Délután voltunk zenebölcsiben, ahol még úgy pörgött, mintha felhúztam volna és ez folytatódott itthon is.

Hálózsákban én szeretem/szeretném altatni, gyapjú hálózsákunk van, aminek én nagyon örültem,mert nem aggódtam és keltem fel éjszaka, hogy megnézzem, nem rúgta-e le magáról a takarót. Jól viselte Lelle is, de mihelyst rájött, hogyan kell lehúzni a zippzárt és jó gyorsan kibújni belőle, azóta nem tudom benne altatni. Nálunk vacsi, mese után már nincs járkálás, kiságyba be és csucsuka.

Becsi, nagyon szép tortája volt Szonjának!!! Gyönyörűt sütöttél!!! És mik voltak az ajándékok?

Andibab, na, hogy vagytok ma?

Én szülinapi bulit szervezek. Anyósom 50. éves lesz, csak hétfőn, de most tudtam a hétvégére az embeket összeszedni. Meglepi bulit csinálunk neki. Holnap Pesten lesz egyetemen és fél 6ra ér haza, a vendégeket 5re hívtam és remélem minden nagyon jól fog sikerülni és lesz nagy meglepi. Én már úúúgy várom. Úgyhogy holnap reggel átköltözünk anyósékhoz és ott csinálom majd a fini kajcsikat, meg szerintem ott is alszunk. A csirkés dolgokat én készítem, valamint a salátákat, após az egyéb husikat, a dédik sütnek, a fiúk rendezkednek a többiek feladata a jó hangulat.
De megyünk holnap még egy másik szülinapi buliba is, úgyhogy 3ra mindennel kész kell lenni, mert mi 3-fél5ig Lelle kis unokatesójának lesz az 1. szülinapja. Na, szóval nálunk holnap mozgalmas nap lesz.

Most pakolnom kell, mert a konyhaasztal tele van és rohamosan nő a vasalatlan halom is...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Nem is a szabad levegő a lényeg, hanem a sok-sok mozgás. Én úgy vettem észre, hogy Lolo a lakásban egyszerűen nem tudja kielégíteni a mozgásigényét, sokszor hisztis, de ha kiviszem, és szaladgálhat kedvére, akkor jól elfárad, és jobban alszik (délután is, éjszaka is). Most mondjuk keltünk éjszaka, de csak inni, nem volt hiszti, nem állt fel, nem akart a mi ágyunkba jönni, szépen visszaaludt gyakorlatilag rögtön...

Thenus: ahogy Pimpoka is írta, a kerettanterv határozza meg, hogy mit mikor kell tanítani. A Himnusz hetedikes anyag, akkor kerül sorra a reformkor irodalma. (A felsős irodalom tananyag úgy néz ki, hogy ötödikben a meséket és mondákat tanulják a gyerekek - kis világirodalmat is (Biblia, eposzok), utána pedig lineáris rendben a magyar irodalmat, időrend szerint. Nem a legjobb egyébként, már csak azért sem, mert nem mindig kapcsolódik más tárgyakhoz - az lenne a jó, ha egyszerre vennék pl. történelemből ugyanazt a korszakot, és a művészeti oktatás (rajz, ének) is kapcsolódna hozzá szorosan. Sajnos a gyakorlatban ilyen kapcsolódás nem nagyon van, vagy ha tananyagban van is, a tanárok nem működnek együtt, hanem mindenki próbál haladni a saját tanmenete szerint...
(Az más kérdés, hogy egyre több gyerek van, aki rendesen írni-olvasni sem tanul meg hetedikig...)

Hideg zuhanyhoz meg annyit, hogy ez a hiszti még nem igazi hiszti, valami oka mindig van, és lehet, hogy a hideg zuhany még inkább rontana a helyzeten... (Valamelyik este Lolo nagyon álmos volt, emiatt elkezdett sírni, miközben az apja vetkőztette a fürdéshez, és hiába vittem a kádba - amit egyébként mindig imád, bármilyen álmos is - mászott ki a kádból és közben sírt... csak az segített, hogy gyorsan lefektettük. Persze csak utólag derült ki, hogy az álmosság volt a baj, de azt tudom, hogy ha valami drasztikus eszközhöz folyamodtunk volna, még rosszabb lett volna.)
Vendég

Kicsit koraérett voltam én már ötödikben tudtam... :D:D:D

Amikor elküldtem visszagondoltam és hát az valóban korai lenne még, mert épp, hogy az alsót elhagyja a kisdiák, elég nagy falat lenne a Himnusz.

Nálunk a 2-3 óra kintlét az minimum 2/3 részben aktív mozgás. Minap pl. begyalogoltunk Apa munkahelyére, 2 buszmegálló, nem nagy táv, de Lellének eléggé nagy, igaz, hogy a 15 perces úthoz 1.5 órára volt szükség, de nagyon élvezte. Még csavarogtunk a városban és hazafelé már a babakocsiban ült, előre hajolva szendergett, eléguggoltam és mondtam neki, hogy dőljön hátra, aludjon egy kicsit, hát tojt aludni. Majd kézenfogva felgaloppolt a harmadikra, ami volt vagy negyed óra, de feljött. Hát aludni nem nagy kedve volt, csak néha el-el dőlt az ülőpárnán. Viszont éjszaka nagyon jól alszik, de ez eddig is így volt. De van olyan is, hogy kiviszem és még a játsziig sem jutunk, már horpaszt. Mozgás alapján nem tudom "kiszámolni", hogy mennyire fáradt, fog-e napközben aludni, mert nálunk az a legnagyobb gond, hogy napközben nem alszik, pedig nagy szüksége lenne még rá.

Hideg zuhany:én iszonyatosat csalódnék magamban és bárkiben a családban, ha ilyet tenne. Semmire nem látom megoldásnak és bele sem gondolok, hogy működik, berakják a gyereket a kádba és ráengedik a hideg vizet??? És ez mire jó, hogy utána az anya bőgve kérjen bocsánatot a gyerekétől és hónapokig utálja magát, mert ilyet tett? A felnőtteknek kellene inkább több türelmet tanulniuk és a gyereknek megtanítani, hogy meddig mehet el, nem pedig egyszer mindent engedni, máskor meg nem. (Giga ne érts félre, ezt nem neked írtam, mert hiszen te sem tetted meg, szerencsére, hanem csak a véleményem írtam le erről)

Kép

Kép

Kép
pimpoka

PImpoka, Verna: Na pont ezért kérdeztem a HImnuszt. Én is így emlékeztem, hogy hetedikes anyag, de megkérdeztem, hátha azóta mióta én tanultam változott valami.
Az történt ugyanis, hogy a kolléganőm kisfia az anyósom osztályába jár. Negyedikesek. Kérdezi a kolléganőm, hogy hány versszakot kell megtanulni a versből, mert most azt vették. Én nagy naívan mondom, hogy szerintem az elsőt. Az valahogy normálisnak tűnne. Erre anyós: Dehogyis, az összeset!!! :shock: Kérdezem, miért? Az majd csak hetedikben lesz nem? Erre ő: Hát igen, de legalább addigra majd tudni fogják. :shock: Én meg kifejtettem, hogy szerintem ez butaság, mert egyrészt a Himnusz nem egy "Aludj el szépen kis Balázs", a nyelvezete sem egy alsósnak való, és ez akkor inkább magolás, mint tanulás. Erre anyós mondta, hogy dehogyis, mert volt aki már harmadnapra felmondta. Én meg találtam mondani, hogy jó nagy buta volt, miért nem játszott inkább helyette....Erre röhögött.
Csak felháborodtam ezen egy kicsit, hogy amikor a mai gyerekek amúgy is bazira le vannak terhelve tanulás szempontjából, miért kell ezt még fokozni olyannal, amiből akkora nagy profitjuk nem is lesz...Na mindegy is... :roll:

Zuhanyoztatásról pedig ugyanazt gondolom, mint PImpoka, Gigáéktól függetlenül. Én az oviban egyszer egy levegőt már alig kapó gyereket arcon spricceltem vízzel. És szerintem is az volna itt a lényeg, hogy kizökkentsük a gyereket belőle, és másra figyeljen.

thenus

Sziasztok

Köszi a torta dicséretet, de azért nem egy cukrászati remekmű küllemre, viszont elfogyott, még veszekedtünk is rajta....tényleg isteni lett, nem gondoltam volna, hogy egy pudingporból és tejszínből ilyen jó tortát lehet összehozni...
A díszek pedig tesco egység csomag...örülök, hogy megtaláltam, volt mindenféle.....

Hiszti:
Azért Ti akiknek 1-2 éves a gyerkőc még nem nagyon találkozott igazi hisztivel...Henus biztos, de oviba meg azért viselkednek valamennyire...gondolom én.....én most 2 és 3 között várom Szonja hisztijeit, néha a nagyon is szoktak, de ők már tudják, hogy nem érnek el vele semmit...
Én iszonyat hisztis voltam, ájulásig /szószerint/ és magas lázig....nem emlékszem mit csináltak velem...csak arra, hogy éreztem ezt már én abba sem tudom hagyni........aztán egyszer csak elájultam...na itt már hatott volna zuhany...de félek tőle, hogy engem inkább elfenekeltek...és ez csak rosszabbat tett.

Henus

Örülök, hogy Bencének nem anyósod a tanára :wink:
Nekünk óriási szerencsénk van a miénkkel...és imátkozom, hogy Dorka is megkapja...
Hétvégére általában nincs lecke, cipelni mindig csak azt kell amiben esetleg van valami házi, a többi bent van...nincs magolás stb
Szeretik is....
Pont a legutóbbi szülőin mondtam, hogy annyira hálásak a gyerekek ezért, ha pedig hajtás van dogára akkor úgy dolgoznak mint a kisangyalok.

Na lépek ebédeltetni...

Szorítsatok hamarosan hozza a párom a pajzsmirigy eredményem.... :cry:

Sziasztok
becsi
Iklad

Sziasztok!

Csak egy percre jöttem, mindjárt kész az ebéd, aztán meg alvás, remélem mindenkinek - nekem is...
Köszi a kérdéseket, Bogi szerencsére már jól van, néha úgy érzem, hogy túl jól :roll: folyamatosan enni kér, de azért nem engedem még zabálni. Ronikám meg fosik mint a lakodalmas kutya. Nincs rá szebb kifejezés. Tegnap kihányta az ebédjét, meg hőemelkedése volt, de ma már próbálgatott enni, de mindig indul tőle a pocikája. Inni viszonylag eleget iszik, bár több is férhetne...
Megyek, mert őfelsége Boglárka királylány szólt, hogy enni akar, talán már kész a kaja. Fincsi sült tőkehal lesz, provancei mártással, és rizzsel.

pápá!
andibab

Sziasztok!

Andi örülök, hogy már kifelé lábaltok a nyavajából, látom Boginak igencsak megjött az étvágya :wink: jól hangzik az ebéd nálatok, nálunk gomba pöri van tarhonyával, imádják :wink:

Giga nálatok is alakulnak a dolgok mégha lassascskán is, hatalmas türelem kell most Lilihez, mert még ő maga is kicsi, le a kalappal előtted, hogy ilyen kis korkülönbséggel bevállaltad őket

Az összes szülinaposnak boldog szülinapot utólag is :oops: :D :D

Nincsen valakinek itthoni munkára ötlete? Nagyon úgy néz ki, hogy szeptembertől el kell mennem dolgozni, már pár helyre be is adtam az önéletrajzomat, de ha van valami valós munka akkor még itthon maradnék egy évet a lányzóval. Olyan sz@r, hogy a gyes ilyen alacsony összegű :evil: nem fogunk tudni kipótolni már akkora hiányt :(

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Hm...
Vendég

Én még tényleg nem találkoztam igazi hisztivel. Pedig van egy 7 évvel fiatalabb hugom és egy két évvel idősebb nővérem is és emlékeim szerint egyikünk sem volt hisztis. Amikor Németországban éltem és vigyáztam kölkökre, egyszerre 3ra, 2.5, 11, 13 ők sem hisztiztek. Lehet csak nekem jutott ki mindíg a jóból :D.

Becsi, ilyenről még nem is hallottam, hogy hisztibe bele lehet ájulni.

Én úgy érzem, hogy elég sok türelmem van és nehéz kiborítani(persze a felnőttek kitudnak(Lelle szülinapi tortája pl.)), persze Lelle is feszegeti néha a határokat, hogy meddig mehet, de egyenlőre még elég ránéznem kicsit másként.

Czakoca, sajna semmi ötletem sincs, én csak sulit vállaltam be szeptembertől, meg lehet kéne újra vállalni gyerekeket németezni. Te nem tudsz valamiből magánórát adni? Esetleg Detti mellett még gyerekeket bevállalni?

Andibab, most már csak kicsi Roninak kell gyógyulgatnia és visszatérehettek a nyugis kis mindennapokba.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pilla, már akartam tőled kérdezni, hogy Sára szeptertől jár majd középsuliba vagy már középsulis, vagy több osztályos gimibe jár vagy mik a tervek a továbbtanulással kapcsolatosan?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sára még csak hetedikes, mert év vesztes. Tervek nagyon nincsenek, mivel nem túl jó tanuló, elég tanácstalanok vagyunk. Viszont gyönyörűen rajzol, és a rajz érdekli is.
Nem lesz egyszerű dolgunk jövőre... :cry:
Vendég

Eseménydús volt ez a szombati nap a fórumon...

Kép
Kép
giga1

akkor én teszek fel képet Dóriról
Kép Anya fésült meg

KépKép
tüccs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?