Új privát üzeneted érkezett!

Picur!

Asszem én tul ovatos vagyok, de nem mertem terhességem kezdete ota meleg vizes fürdöt venni. Igaz, hogy ez nálam forro vizet jelent, mert a kádban abban érzem jol magam. De sokak javaslatára nem probáltam ki, amugy is jön a meleg, és nincs kedvem ehhez. De télen gondban leszek, mert nagyon fázos vagyok, de akkor is maradni fog a zuhany. Ha meg tudok vele elözni egy fertözést, miért ne tegyem? Utána majd potolom, azt már eldöntöttem.

Kriszta!

Napozás: Valaki írta már feljebb, hogy ugy kell, hogy árnyékban ülsz a pociddal, és a lábaidat nyujthatod ki. Meg gondolom a karokat. Szoval ovatosan lehet, hogy a pocidnak is kinnt szabad lennie egy pici ideig, de jobb az árnyék.

Eszter!

Érezd jol magad az uton, aztán várjuk a beszámolot!

Velem annyi, hogy holnap megyek a 2.- uh-ra, és NAGYON NAGYON VÁROM!!!KépKépKép Biztos hatalmasat nött a "töki", (érzem valahogy, hogy fiu lesz) Kép, szoval nagyon kiváncsiak vagyunk RÁ. Szoritsatok, hogy minden rendben legyen, hétfön beszámolok, mi volt. Kép

Üdv:

Niki

Yo hétvégét mindenkinek!!Kép
Niki

Sziasztok,

Szerintem:

Napozás: Óvatosan, lehet, sőt kell is, hiszen kell a vitamintermeléshez és jó kedvünk lesz tőle. Kép Csak vigyázzatok, hogyha kicsit is melegtek van akkor azonnal be az árnyékba! Nehogy túlhevüljetek! És inkább este és reggel napozzon a kismama.

Meleg fürdő: A problémám ugyanaz ami Nikinek, amióta tudom a babát nem mertem beülni a kádba. Most nyár van, jobban is esik zuhanyozni, de mivel és is fázós vagyok, télen imádom a jó meleg kád vizes fürdőket. Úgyhogy erről meg fogom kérdezni a nőgyógyim véleményét a jövő héten és majd megosztom veletek mit mondott. De szerintem csak az elején vesélyes és csak a forró víz. Olvastam, hogy nagy pocakkal még jó is meleg, mert ellazítja a méhet, megnyugtatja a babát. Nyilván nem a forró víz, csak a jó kellemes meleg.

Helga!
De jó, hogy nincs semmi baj! Kép Annyira rá tudnak néha ijeszteni az emberre Kép még szerencse, hogy a legtöbb csak vaklárma.

Márti,
De jó neked, hogy tudtál fürdőrucit venni! Hozzál már haza "import árút" Kép Kép

Puszika mindenkinek! És jó hétvégét!

Mamacica
Mamacica_9

Sziasztok!

Bocsi hogy zavarkolódom, de a rubeola elleni oltás iránt érdeklődnék?
Szerintetek megéri beoltatni magam. A vetélés miatt úgyis várni kell akkor legalább legyen értelme, Ti mit gondoltok erről?
Indigo

Légyszi az email címemre írj, mert ide ritkán tudok bejönni, meg sajna már nem is ide tartozom.
Mindenkinek boldog babavárást.
torokm@vmg.sulinet.hu
indigo

Sziasztok,

biztos hallottatok mar arrol az ösi módszerröl, amivel ösanyáink idejében próbálkoztak a magzatelhajtásra (de randa szó): egy kád nagyon forró vizbe kellett ülni és meginni egy üveg pálinkát. Anyu szerint növérem azért született meg akkor amikor, mert este nagyon fázott és vett egy jó meleg fürdöt. Pár órával késöbb már meg is született a tesóm, úgy kb. 20 perc alatt és majdnem otthon, a helyi bába segitségével, mert úgy tünt, nem ér oda a mentö idöben. Szóval én csak zuhanyozni merek.

Én egy mezei Bee Dees fürdöruhát vettem (nem kimondottan kismama), aminek nincs felszabott combrésze, de teljesen jó.
Pocok

Sziasztok!

Megkérdeztem a Házipatika dokiját a masszírozásról. Azt írta, hogy egyáltalán nem tilos és nem is árthat!
Kocogás ügyben kicsit megdorgált: maximum 20 percet szabadna, igaz azt akár minden nap, én 30-40-et szoktam 5-ször egy héten. Csak a 17. hétig javasolja, mert utána "tünet nélküli méhszáj kinyílást okozhat". Azt mondta járjak inkább úszni. Járnék én, ha lenne hova!
Nagyon meglepödtem, hogy még írtak egy email-t is, hogy válasz érkezett a kérdésemre.

Most már lassan megyek haza! Szeretnék fényképet csinálna a babócámról. Még nem próbáltam, de állítólag a videokártyánk tudja. Valószínüleg el leszek vele egész délután!

Mindenkinek jó hétvégét!

Orsi
Orsi-12

Hali,
szerintem az ilyen dolgokat - napozas, meleg furdo - nem kell tul-izgulni, az a lenyeg. Nyilvan semmit nem szabad tulzasba vinni, de ami jolesik, azt normalis mertekben nyugodtan csinalhatod. A napozast szoktak ajanlani a nemtommilyen vitamin miatt, meg a szolariumot is, csak a higienere kell vigyazni. A meleg furdo meg a forro furdo kozott pedig azert lenyeges kulonbseg van, es forrot is csak az elso harom honapban meg az utolso hetekben nem ajanljak. A felesleges izgalom sokkal rosszab, mint a melegviz vagy napsugar. Kép

Szia Niki K.! Azért én majd megprószálom lebeszélni a doktort az AFP-rol, hátha sikerül. Végülis akkor sem vetetném el a gyereket, ha kiderülne, hogy beteg - az én gyerekem, és betegen is szeretni fogom, meg aztán nem vagyok én Isten, hogy emberi életekrol döntsek. Ha meg így van, nem teljesen felesleges az AFP? Nem bírom ezt a sok macerát, amit mostanában végigcsinálnak az emberrel, szerintem ez csak arra jó, hogy mamák egy csomót feleslegesen idegeskedjenek. Elég nekem ez a nyavalyás építkezés, ha idegeskedni akarok! Kép
mégegykata 11

A napfény a D vitamin képzésében játszik fontos szerepet.
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!
Még1kata! Én teljesen egyetértek veled! Én is gondolkodtam, mi van ha beteg a kis lurkó... Bár o már meggyógyított bennem valamit! Volt egy csomó a mellemben, ami eltunt... Most voltam a "szakorvosnál" délelott... Szerintem a Vida is örülni fog, ha meghallja... Én meg mosolyogtam, hogy micsoda mágus a babócám, mert még annak idején szövetmintát is vettek belolem, hátha rákos vagyok... Kép
Megírod milyen volt az ultrahang? (Ha jól emlékszem most hétvégén mész nem?)
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Niki K.
Niki K.

Sziasztok
A helyzet, hogy én tavaly abszolute nem bírtam a napot! Pedig egyébként imádom. De 10 percnél tovább nem tudtam napon lenni!
A meleg fürdot nekem azután nem ajánlották, mikor már kinyílt egy kicsit a méhszáj. Addig nem volt letiltva.
Nagyon azért ne pánikoljatok. Én mindent ettem és csináltam ami jól esett! Állítólag a természet jól kitalálta ezt, ha valami nem jó, majd jelzi a tested!
Évi
Évi (Évi)

Niki!

Köszi, igyekszem jól lenni, bár bevallom, aggódom egy kicsit, mert a férjem kedden 40 fokos lázzal ágynak esett, remélem, nem kapom el töle, hogy kinn pánikolhassak. Szerintem az én babám is fiú Kép. Persze lehet, hogy csak belémbeszélik, de azért egy kicsit én is azt érzem.

Csütörtökön meglesz az AFP eredményem, a férjem megkérdezi, szorítsatok!

Mindenkinek jó hétvégét és jövö hetet kívánok!

Eszter
eszter 17

Hello Lányok!

Vica! Nekem van rossz helyen a lepény. Sajnos az elmult két UH-n egy honapos különbséggel ugyanazon a helyen van. Pont rajta a méhszájon. Junius 20-án lesz a következö kontroll UH, csak emiatt, mert szerencsére babucival minden rendben. Jó lenne, ha addigra elmászna onnan. Neked mikor mozdult el? Meg ha még valakinek volt ilyen probléma, kérlek írjatok.

Beja! Az Adrián tök jó idő volt, mi egész délen voltunk. A víz kb. 20 fokos volt, de mire te mész biztosan melegebb lesz. Én egyébként napoztam és usztam is. Délben egy kicsit behuzodtam az árnyékba és mindig kentem magam 10-es faktoruval.

Jó hétvégét!

Adri
Adri 20

SziasztokKép

A héten sajna nemigen értem rá netezni, teljesen el vagyok havazva. Tele a hócipőm ezzel a céggel. Jövő héten egész héten auditál egy angol muki, utána meg elküldenek engem is külföldre de persze egydül . Repcsi, autóbérlés, vezetés stb. Nem vagyok oda az ötletért...
És ahhelyett hogy azért valamennyire lazítanának a munkámon csak rakják rám a feladatokat. Eddig is 8-fél hatig güriztem, azt hittem kicsit lazul a helyzet, de már látom a szomorú júliust és augusztust... Fel sem merül a fönökömben hogy akár holnap leléphetnék táppénzre, de ha ez így halad úgy elhúzok mint a szél.
Csak az a baj, hogy mi is építkezünk és az a 30% is nagyon sokat jelent.
Orsi, de nagyon irigyellek hogy leléphetsz egy kettő óra kürül....
Na jó nem panaszkodom többet, csak nem tudom mi a jó eget csináljak most. Lehet beszélni kéne a fönökömmel...

Amúgy jól vagyokKép A savam is kezd helyrezöttyenni..Kép RemélemKép És nagyon boldoggá tesz, hogy már a második triszesztert taposom.

Köszi mindenkinek a kismama bolt címeket,azt hiszem nekem is el kéne kezdeni ruhák után nézniKép Csak azt nem tudom mikorKép
Továbbra sincs info valami jó kis terhestornáról? Sajna nincs videonk és egyedül csinálgatom a Fitt mamában javaltakat, de jobb szeretek csoportosan tornázni járni... Köszi ha van valakinek ötlete. Engem a XIV vagy XVI kerület érdekelne...

Jó hétvégét mindenkinek, úgy tűnik szép idö lesz.
Pussz,
Évike
Évike 13

Sziasztok Lányok!

Tegnap voltam először orvosnál! Azt mondta, hogy minden rendben van, és jövő héten megyek UH-ra először. Már nagyon várom, és remélem, hogy minden rendben lesz.
Visszatérve a napozásra, nekem azt mondta az orvos, hogy nem kell túlzásba vinni, csak óvatosan! A szoláriumot egyenesen megtiltotta, és nem a higénia miatt!
Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de nekem festve van a hajam, már több mint két hónapja (lassan 3), hogy nem lett befestve és most a nőgyógyászom azt mondta, hogy a 12-ik hétig felejtsem el. De ő utána se ajánlja! Ti mit tudtok erről?
Egyébként annyira "hiányoltam" a rosszulléteket, ezen a héten megérkeztek! Nincs is étvágyam, így fogytam 1 kilót, most vagyok 51. De majd lesz ez másképpen is!

Gabi: Köszi a javítást, nagyon aranyos vagy!

Mindenkit puszilok:
Moncsi
Moncsi

Picur!

Én úgy tudom, hogy csak a forró fürdõvel kell vigyázni, mert alhasi vérbõséget okoz és valóban vetéléshez vezethet. De a langyos, kellemesen meleg fürdõ nem árthat!
Én is szinte minden nap meleg vizben lubickolok, és semmi gondom nincs! Kép

Eszter!
Tényleg, veled is egyidõs vagyok ezek szerint! A végsõ megerõsités csak 3 hét múlva lesz! Kép
Kellemes utat kivánok és pihenj sokat!

Lányok!
Szeretném tõletek megkérdezni, hogy ha kiderülne, hogy a babátoknak valami baja van, megszülnétek-e vagy sem? Tudom, durva kérdés, és még belegondolni is szörnyû, de azért akinek van kedve, irja meg!

Adri!
A méhlepény miatt ne aggódj! Azt olvastam, hogy ilyen esetben a 7. hónapig elvándorolhat a méhlepény, de ha nem is tenné, akkor csak többször kell ellenõrzésre járni (max. egy picit korábban kell bemenni a korházba), és ha végleg rossz helyen maradna, akkor csak császárral lehet szülni. Szóval fel a fejjel! (Nekem is rossz helyen volt, de elvándorolt 3 hét alatt.)

Évike!
Szerintem beszélj a fõnököddel!Elsõ a baba, nem? Kép
helga - 17 vagy 18

Évike 13!

Én táppénzre mentem a 12. héttől, mert rosszul voltam. A lényeg a táppénzem 5000 Ft-tal volt kevesebb, mint a fizetésem. Nem 30 %-kal!!! Fizetésként kaptam 66000 Ft-ot táppénzre pedig 61000 Ft-ot. Most a GYÁS annyi, mint a fizetés volt. Csak ennyit akartam.

Én 9 hetes kismamaként mentem a tengerpartra és reggeltől estig napoztam. Mellesleg van egy gyönyörű 3 hónapos babám.

Sziasztok:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

A fürdés témához annyit szeretnék hozzászólni, hogy én azt hallottam, hogy 37 fokos vízben lehet sokáig üldögélni akár. Én a kezdetektõl fürdök, és néha akár 2-3 órán át áztatom magam, és semmi gond!!

cory
cory27

Sziasztok!

Moncsi! A hajfestésről én is azt hallottam, hogy nem szabad, de ezt az első terhességem alatt nem tudtam, és elég sokszor festettem a hajam, végig. Ettől függetlenül tökéletesen egészséges, gyönyörű kisfiam van, már 1 éves múlt. Szerintem ez inkább csak óvatosság, de azért a 12. hétig szerintem bírd ki mindenképpen, utána már nem hiszem hogy problémát okozna. De én persze csak a saját véleményemet mondom, legjobb, ha az orvosodra hallgatsz.

Helga! Az az igazság, hogy én az első terhességem alatt sem mertem belegondolni, mi lesz, ha nem lesz egészséges a gyerekem. Szándékosan elhessegettem még a leghalványabb gondolatokat is ezzel kapcsolatban, és most sem vagyok hajlandó igazán végiggondolni ezt a kérdést. Biztosan egészséges lesz másodszorra is. Egyébként azt hiszem az ösztöneimre hallagtnék.. a gyerek az gyerek, akkor is az enyém, ha beteg, és ugyanúgy szeretném, mindent megtennék érte amit csak emberileg lehetséges.
KATA-Danianyu

Sziasztok!

Lányok,
Tudtok-e valami ellenszert nyálfolyásra? Már bocsi, nem túl guszta a téma, de nálam elég nagy méreteket ölt és borzasztóan kellemetlen. Főleg este fokozódik, félek rengeteg folyadékot vesztek vele. Meg nem csak az, de nagyon rossz az egész...
Tudtok ajánlani ellene valamit?

Moncsi,
Van valahol itt a Társalgóban egy topic, Hajfestés terhesség alatt címmel. Én azt hallottam, hogy leginkább a fesék szaga fog zavarni. Amúgy talán nem káros. Én is gondolkodom rajta, de nem igazán merem, még azzal együtt sem, hogy állítólag nem okoz semmit a babánál.

Helga,
Szeretném azt mondani amit erre a témára kell, hogy a beteg gyerek is az én gyerekem. De nem így érzem. Sajnálnám, és szivem megszakadna, de inkább megölném. Nem jó az senkinek ha beteg. Nekem egy élten át teher, főleg ha olyan súlyos a baj. Neki meg pláne rossz, hiszen vagy nem is tud a világról, ebben az esetben felesleges élnie benne, hiszen ezt a világot ismerni kell! Ha meg az értelme ép, de teste fogyatékos, akkor minek kínoznám azzal, hogy látja a társait futni, játszani és ő nem teheti meg?
A társadalomnak ép emberekre van szüksége, így is van elég baj, jobb ha többen tudnak hasznosan élni, dolgozni, és nem az eltartottak számát növeljük. Túl hidegen hangzik? Nekem is vannak érzelmeim, de logikátlanul nem cselekednék. Bizony, ha valami baja lenne a gyermekemnek inkább megválnék tőle. Borzaszó lenne. De borzasztóbb nevelni egy nem ép gyereket. Mondják, pl. hogy milyen aranyos egy Down-kóros gyerek. Hát ezt nem hiszem. Ez ugyanolyan mellébeszélés, mint amikor a még hajadon barátnőnk azt mondja az esküvőnk előtt, ő bizony nem menne férjhez...
Ez persze csak az én véleményem.

Bocs ha hosszú voltam!

Puszi,
Mamacica
Mamacica_10

Moncsi!

Hajfestés ezeken az oldalakon is téma volt úgy másfél két hónapja, keress vissza! A fodrásznál belélegzett gõzök azok,amik nem szerencsések, de ha nem festetsz, csak ott ülsz, akkor is kapsz belõle. Szóval akik festetik, nagyon mondják, hogy lehet, nyugodtan. Én aki sosem festettem, azon a véleményen vagyok, hogy nem létkérdés, minek a rizikó? A döntés a tiéd.

Mamacica! Tovább fejtve a gondolataidat, ha egy betegség x. héten derülne ki, és nem élettel összeegyeztethetetlen, hanem "csak" olyasmi, amit fent sorolsz, meddig, hányadik hétig lennél képes rá, hogy elvetesd?

Ildi

Sziasztok!

Helga, ne haragudj, de én nem vagyok hajlandó ezen gondolkodni. Az én gyermekem egészséges lesz, csak erre szabad gondolni.

Mamacica, sajnos nem tudok segíteni.

Lányok, képzeljétek, már 4 napja, hogy egyáltalán nem fájdogál a hasam. Úgy örülök, a Magne-B6 szedését is szüneteltetem egyenlöre, amíg nem érzem megint úgy, hogy szükségem van rá.

Sziasztok!
Mindenkit puszilok
BGabi

<pre>
Lkriszta 30 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 27 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 27 hét 4 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Szilvia 25 hét Svájc 27 év 1.b.
Pocok 18.c. 25 hét 5 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Erás 22 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Lara 1.c. 22 hét 0 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 21 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 10 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 19 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 18 hét 2 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 17 hét 4 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 17 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 16 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 16 hét 0 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 15 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 15 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Gabi 1.c. 15 hét 3 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 14 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 14 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 13 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 13 hét 2 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 13 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 13 hét Bp. (Érd) 25 év dec. köz. 2.b.
Picur 1.c. 12 hét 0 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 12 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 12 hét 4 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 12 hét 0 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 11 hét 6 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 11 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Pucur 2.c. 9 hét Budapest 29 év jan. 10. 1.b.
Mamacica 1.c. 9 hét 1 n Szolnok 28 év jan. 13. 1.b.
Erika 14.c. 8 hét 4 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 7 hét 5 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Tkriszta 6 hét 2.b.
Kinga 1.c. 4 hét Maglód 33 év 4.b.
</pre>
Bánhidi

Ildi,

Hanyadik hétig? Ezt nagyon-nagyon nehéz megválaszolni.
Azt hiszem félid&#337;ig mindenképpen megválnék t&#337;le, ha kiderülne, hogy beteg. Ha utána derülne ki? Kérdez&#337;sködnék, hogy mennyire lehet komoly a baj és mennyire gyógyítható. Ha nagyon komoly, akkor inkább megszülném id&#337; el&#337;tt. Én nem akarok beteg gyereket nevelni, akérmit is mondtok rám.
Ezt megel&#337;zend&#337;, elmegyek minden olyan vizsgálatra, ami kimutathatja a bajt. UH, 3D UH, AFP... nem tudom van-e még más lehet&#337;ség is.

Borzasztóan nehés kérdés ez a beteg gyerek dolog. Azt nem tudom, hogy a vélemények mennyire oszlanak meg, de kíváncsi vagyok mit írnak majd a többiek.

Puszi,
Mamacica
Mamacica_10

Sziasztok!!

Pár szo a hétvégi uh-rol:
Nagyon ari volt a baba. Kép Eszméletlen sokat fejlödött a multkori ota!! Bologatott, focizott, és láttuk a köldökzsinorját is! Kép Amikor megunta, hogy figyeljük öt a papájával, fogta magát, hasra feküdt, és egyszerüen felült ugy, hogy hátat forditott nekünk. Kép Ott vihogtunk rajta, hogy mennyire egyértelmü a véleménye... A doki abba is hagyta az uh-t, ö is mosolygott. Két hét mulva megyek AFP-re, kértem toxoplazma vizsgálatot is. Állitolag az AFP eredménye 3 hét alatt készül el!! Hát ez hogy lehet???

Évike!

Terhestorna felöl a védönödet kérdezd, én hozzájuk járok ingyen és bérmentve tornázni heti egy alkalommal.

Moncsi!

Nekem is lelki görcsöt okozott, hogy két hetes terhesen befestettem a hajam az esküvömre. Azota nem merem, a doki és a védönö sem ajánlotta. Hallottam már azt is, hogy a fejbörödön keresztül bejuthat a festék a keringésbe, ami káros, ill. azt is hallottam, hogy nem jut be, viszont a szaga, az a vegyszer, amit belélegzel, az a káros. Hát nem tudom... Inkább levágattam a hétvégén a hosszu loboncomat, most egész rövid lett (a kollégáim nem ismertek meg), de a festés lassan lenö, ami igazábol szöke melir volt. Inkább elviselem magam igy, akinek meg nem tetszik, majd nem néz rám. A gyerek a fontosabb.

Mamacica!

Hááát, eléggé elgondolkodtam a szavaidon. Én azt hiszem, hogy ha megszülnéd, és magadhoz ölelnéd azt a babát, már nem így beszélnél. És mi van akkor, ha egészséges a pocaklako, és a szülésnél sérül meg. Akkor mit tennél? Borzalmas dolog ilyenekröl beszélgetni, nagyon nehéz téma. Pláne, hogy én tudom, az enyém nem lesz Down koros a nyaki redö vizsgálat szerint. Engem is nagyon foglalkoztat, hogy mit tennék, ha beteg lenne. Rámehet a család is, a férjek általában nehezebben dolgozzák fel az ilyesmit, és lelépnek. Az anyuka meg egyedül marad a beteg gyerekkel. Én foglalkoztam ilyen gyerekekkel (autisták), és nem hiszitek el, mennyire okosak tudnak lenni. Lehet, hogy néhány dologban kevesebbet tudnak a többieknél, de más dolgokban sokkal fejlettebbek az átlagnál. Én hiszem, hogy minden babának, legyen az akár beteg is, IGENIS vannak értékei, csak észre kell venni öket. És rengeteg örömet tudnak okozni a szüleiknek, ha elfogadják öket. De: az utcán akkor is megbámulják öket, a társadalom valoban kiközösíti öket, és nekik hatszor annyit kell teljesíteniük, hogy emberszámba vegyék öket.

Bocs az eszmefuttatásért,

Sziasztok!

Niki
Niki

Niki,

Neked is igazad van. Valóban megsérülhet a szülés alatt is. Ebben az esetben be lehet perelni a kórházat vagy az orvost, de ez olyan visszás, mert a gyereket vagy az egészségét nem adja vissza.
Valóban borzalmas err&#337;l beszélgetni, de a homokba sem lehet a fejünket dugni. Hiszen a probléma létezik még akkor is ha nem akarunk tudomást venni róla.
Élni kockázatos. Hát még kialakulni! A magzatot ezer veszély fenyegeti. Szerencsére, azt hiszem mi mindent megteszünk a kisbabánk egészségért. Születnek egészséges gyermekek sokkal rosszabb körülmények között is. A magzatokat védik az angyalok.

Ebben bízzunk.

Puszika,

Mamacica
Mamacica_10

Mamacica!

Épp azt írtam, hogy nem szabad a homokba dugni a fejünket. Én a problémára igyekeztem rávilágitani több oldalrol is, sajnálom, ha nem voltam egyértelmü.

Remélem, hogy tényleg védik ÖKET az angyalok, szeretném hinni, hogy így van. Most tanulok gazdasági földrajzot, Szomáliában a legnagyobb a csecsemöhalandoság. Hát, ök valoban rosszabb körülmények közé születnek, és meg is halnak, mert éheznek. ...

Kedves többiek, írjatok már valami pozitivat, mert egyre szomorubb lesz ez az oldal. Részemröl lezártam ezt a témát, legyen boldog, egészséges, kacago kisbabája mindannyiunknak!!! KépKépKép

Pusz, Niki
Niki

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a sok tanácsot, biztos, hogy nem festettem be egy darabig a hajam, kibírom anélkül is.
Viszont lenne még egy kérdésem, tegnap vettem egy testsprayt, ami önbarnítós! Teljesen fehér a folyadék (olyan mint egy testápoló), nem leszel tole egybol barna, hanem szép folyamatosan barnulsz. Szerintetek ezt lehet használni?

Moncsi
Moncsi

Sziasztok,

asszem Lara irt a toxoplasma vizsgálatról, nekem nem volt, de ezt találtam róla, meg a rubeoláról is:
"Nem kötelezõ elrendelni, de ha kéred, elvégzik a szûrést különbözõ, a babát veszélyeztetõ fertõzésekre (toxoplasma, rubeola, CMV (cytomegalovírus), hepatitis B, C).
A toxoplasma- és a CMV-szûrésnek voltaképpen csak akkor van értelme, ha gyanítható, hogy frissen fertõzõdtél, vagy ha már a terhesség elõtt elvégzik és ha negatív, megismétlik a 8.-9. illetve a 14. hét körül. Mindkét vírus nagyon veszélyes lehet a babára, ráadásul, míg a toxoplasma kezelhetõ, a CMV által okozott bajokat nem lehet semmilyen kezeléssel megelõzni. Ha van rá módod, végeztesd el ezt a két vizsgálatot (vérvizsgálat) még mielõtt terhes leszel. (A BaBaPont.hu-n hamarosan bõvebben is olvashatsz a terhesség alatti vírusfertõzésekrõl."

A babapont.hu babaváró oldalán volt ez az elég jó leirás a vizsgálatokról, meg van egy szülés elötti ellenörzö-lista is, ami érdekes. Megpróbáltuk a párommal végigolvasni, ö a kb. 5. kérdéscsoportnál kidölt. Viszont igy legalább tudja, hogy valószinüleg nem tudna benn lenni velem, mikor picur születik és kezd belenyugodni.
Pocok

Sziasztok lányok!

Niki, szijaKép Örülök, hogy minden okés, és hogy ennyire megnevettetett mindannyiótokat a picuriKép Eszméletlenül aranyos lehetett!

Én már tûkön ülök a csütörtöki UH miatt, most már csak lesz egyszer június 14 délután 18.15... Kép

Lányok, én még anno a másik topicban is hangoztattam, hogy fõ az optimizmus, mivel a teherbe eséshez is optimizmus kell, pláne, ha nem megy egy csapásra a babakészítés. Ugyanúgy itt is hadd mondjam el, hogy a baba egészsége kérdésében is az optimizmus a fõ, a lelki egyensúly, a pozitív gondolatok, mert ne feledjük el, hogy szorongásainkat, félelmeinket a pocakban növekvõ baba is érzi!!!

Egyébként én teljesen jól vagyok változatlanul, éppen most gumis vagy megkötõs hosszú nadrág után hajtok, bár lehet, hogy inkább már egy vékony anyagból készült kismama nadrágot kéne venni... A jó idõ csak nem akar igazán jönni, pedig annyi klassz nyári rucim van, ami pocakkal is hordható... de hát ahogy most kinézek az ablakon, nincs most sem valami banánérlelõ forróság...

cupp, Beja (14dik)
Beja

Moncsi!

Tényleg nem tudom a választ. Én annakidején szörtelenitö krémet akartam használni, és Spock doki azt mondta, hogy csak akkor lehet, ha az összetétele engedi. Szerintem hivd fel a dokidat, sorold el a krém összetételét (mert ez bizony tényleg felszivodik a börödbe), és ö megmondja, hogy lehet-e.

Pusz,

Niki
Niki

Sziasztok!

Mamacica! El tudom fogadni a te véleményedet is, de én sose lennék képes megölni a saját gyerekemet, és nem azért írom ezt, mert egy ilyen kérdésre ezt "KELL" írni, ahogy írtad feljebb. Én így érzek. Biztos nehéz lenne, ahogy írtad is. Képzeld hány olyan n&#337; van, akinek egyáltalán nem lehet gyereke, és még egy beteg babával is boldog lenne, csak legyen... Egyébként meg úgy gondolom, nem vagyunk istenek, hogy más emberi lények sorsáról dönthessünk..Mi jogon vehetnénk el az élet esélyét bárkit&#337;l is?
Egyébként ami a félid&#337;s dolgot illeti, látszik, hogy ez lesz az els&#337; babád... Tudod te milyen egy 20 hetes kisbaba a hasadban? Mocorog, rugdos, jelez, kommunikál veled...lehetetlennek tartom, hogy meg tudnád ölni.
Egyébként gondolj csak bele, ha netán történne veled valami, és tolókocsiba kényszerülnél( sose legyen így!!) akkor már te is "haszontalan, eltartandó" tagja lennél a társadalomnak, akit akár meg is lehetne ölni, mert minek szaporítsuk az ilyeneket?
Ne haragudj a durva hasonlatért. Mindannyian mások vagyunk, másként gondolkodunk, megértelek valahol téged is, csak elfogadni nem igazán tudom a véleményedet.

Moncsi!

Fogalmam sincs, mutasd meg dokinak, biztos az összetev&#337;it&#337;l is függ, hogy káros-e.

Kata
Kata-Danianyu

Kata,

Nincs semmi gond Kép Ahány ember annyi vélemény. Maximálisan elfogadok mindent, örülök, hogy megbeszéljük, hiszen fel&#337;tt emberek vagyunk.
Abban viszont nagyon igazad lehet, hogy mivel még nem volt gyerekem, nem tudom átérezni milyen lehet amikor már rugdos meg jelez. Kép Valóban lehet, hogy akkor már nem tudnám bántani. S&#337;t, biztos. Most még nem tombolnak bennem az anyai érzelmek. Ez nem tudom baj-e vagy nem. Úgy gondolom a terhesség arra való, hogy ez id&#337; alatt anyává érjünk. Hiszen senki sem lesz az egy csapásra. Ugye?
Legalább ilyen nehéz kérdés a tolókocsiba kényszerülés. Fogalmam sincs, hogy hogyan reagálnám le. Reméljük nem kell kipróbálnom soha. Kép Mert nem vagyok egy okosság, hogy valami hasznosat tudnék tenni egy tolókocsiból...

Egészséget mindenkinek!

Mamacica
Mamacica_10

Beja! Kép SZIJA!!! Tök jo lesz az uh, majd meglátod! Össze-vissza kalimpál, és nagyon aranyos! Kép Ugy irigyellek, hogy még elötte vagy, én minden nap ujbol megnézném. Kép A kazit is rongyosra figyeltem már, pedig most csinálták rola a felvételt szombaton.

Kata!
Egyet értek veled. Annál is inkább, mert én a 13 hetes babámat láttam uh-n két napja, és bizony mindene megvan, kalimpál, rugdalozik, és kész kis emberkeKép Tele érzésekkel, szeretettel, és mi is imádjuk ÖT. És a párom az uh után azt mondta, szo szerint: "Uristen, aki abortusz követ el, nem tudja, mit csinál. " Ezt az elöbb már le sem akartam irni, de kihoztad belölem a hozzászolásoddal. (volt egy durva film régen a tévében, az volt a cime, hogy a néma sikoly. Nem részletezném, talán sejtitek, miröl szolt...)

Nálunk is elsö baba lesz, és nagyon szeretjük. És olyannak szeretjük, amilyen lesz. Kép Köszönöm a hozzászolásodat!

Pusz,

Niki
Niki

Lányok,

Tényeg ennyire jól látszanak a babák az UHon? Látszik ahogy mozgatják a kezüket, lábukat? Nekem az UH képek mindig olyan zavarosak. Láttam a férjem n&#337;vérének a 20 hetes UHját videóról, hát... nem látszik sok minden.
Ti tényleg mindet láttatok?

Puszi,
Mamacica
Mamacica_10

Sziasztok!
Most jöttem meg a védönötöl. Igazság szerint még mindig nem tudom ki az, mert bár 8-10-ig rendelt volna 9-kor még nem volt sehol. Szerencsére sikerült lecsalnom anyut is, és a városi vezetö védönö (aki véletlenül ott volt, és szerencsére osztálytársak voltak), hosszas gyözködése után hajlandó volt velünk foglalkozni. Ö egészen aranyos volt, nem is foglalkozott különösebben a súlygyarapodással. Igaz én alig kaptam levegöt, amikor megláttam a 76 kg-ót! Meg is álltam otthon, de szerencsére az otthonin még mindig "csak" 73 kg voltam. Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha abbahagyom a kocogást! Veletek is aláíratták, hogy csak vízmü által bevizsgált vezetékes vizet ihattok?

Bocsi, de a beteg baba kérdésbe nem szeretnék belegondolni. Megmondom öszintén nem is olvastam el, amit írtatok. Igyekszem távol tartani magamtól még a gondolatát is!

Sziasztok!
Orsi
Orsi-13

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltüntem, mert halmozodnak a vizsgáim, de örömmel olvastam végig a két hét termését!

Mamacica!

Legutóbbi pánikolásomra (egy kis enyhe vérzés tegnapi nap) a férjem azt mondta: nyugodjak már meg, nem lesz semmi baja a Pucurunknak, nem kell mindjárt a dokihoz rohangálni. Lehet, hogy igaza van, szerán megyek UH-ra és mindent megbeszélek a dokival. Tehát szerintem nem kell mindenféle rosszra gondolni el&#337;re, hogy mi lesz ha ez vagy lesz. Ha baj van elég ha akkor megtudod amikor kell és majd akkor döntesz, hogy mit teszel. Én is elég ideges voltam tegnap, de a férjem megnyugtatott.

B. Gabi!

Megtennéd, hogy kijavitasz a táblázatban, mai nap kezdtem el a 11. hetet.

Köszi: Pucur
Pucúr

Sziasztok
Azzal szeretném kezdeni, hogy én terhesség alatt totál számuztem a fejembol az ilyen gondolatokat is! Ha ilyen téma volt a TV-ben, gyorsan elkapcsoltam. Nem azért, mert így akartam a problémát a szonyeg alá söpörni. Tényleg fo az optimizmus, és higyetek benne,hogy a baba érzi, ha ti féltek, bizonytalanok vagytok!!
Mamacica! Nekem is azt mondták, hogy: "Csak az tudhatja, akinek már van gyermeke!" Ez 100%-osan igaz! 12 hetes magzatnak mindene kész van! És bár most te még nem érzed, de o ÉL odabenn!!
A dilemma nagy, én tuti tönkrementem volna, ha sérülten születik a gyermekem. Minden tiszteletem azé, aki végigcsinálja! De ha már megszületik, biztos nem tudnám eldobni magamtól!
Évi
Évi (Évi)

Mamacica!
Én UH-on alig láttam valamit. Láttama baba körvonalait, de ahogy a doki mondta azt, hogy integet ill. szalutál azt már nem. Viszont otthon tényleg láttam amit a doki mondott. Igaz lényegesen nagyobb képernyön, mint a rendelöbenKép

Nekem azt mondták, hogy a következö UH-on már nem igen fog teljes egészében rá férni a képernyöre a babóca.

Orsi
Orsi-12

Sziasztok!

Tényleg rossz belegondolni is Helga kérdésébe, de én ezt már korábban végiggondoltam, amikor olvastam a Down kór anyai vérböl való szüréséröl a Nök Lapjában. Megkértem a növéremet, hogy keresse meg nekem a cikket, mert elfelejtettem a telefonszámot felírni, erre visszakérdezett, hogy mert, mit csinálnék, ha kiderülne, hogy beteg a kisbabám?!?! Akkor sokat gondolkoztam ezen, és az eszem (+ a Férjem) azt mondta, amit Mamacicáé. Én hiszek a lélekvándorlásban, abban, hogy a gyermek egy lélek, aki általam akar erre a világra jönni, tehát, hogy ö már valaki, és nem nulláról indul a fogantatáskor, viszont az a része, ami már adott, halhatatlan. Szóval az eszem azt mondta, hogy ha nem sikerül neki épp, egészséges testet felépítenie, akkor talán jobb, ha megpróbálja újra. Ugyanakkor amikor abba próbáltam belegondolni, hogy elvetetem, befekszem, és "odatartom", hogy megöljék, akkor már tudtam, hogy képetelen lennék rá. Különösen, amióta az UH-n láttam a kis édest, ahogy kalimpált odabenn a csöpp kezével... Kép Aki megpróbál rá kezetemelni, azt én biztos, hogy megölöm, szétszaggatom, és a fecniket is megtaposom, ami marad belöle... (hogy én milyen állatian brutális vagyok?!?!) Kép
Akármilyen is a kisbabám, az enyém, én vagyok az egyetlen, akiben bízhat, akire számíthat, hogyan is fordulhatnék ellene én?!?! Ráadásul én abban is hiszek, hogy semmi nem véletlen, ami történik velünk életünk során, a születésünktöl a halálunkig. Talán valamiért fontos lehet egy beteg gyermeknek megszületnie, éppen betegen. Kis pont vagyok ahhoz én, hogy átlássam az élet nagy ok-okozati összefüggéseit.
Persze azért így általánosságban nem lehet dönteni, egyáltalán nem mindegy, hogy hányadik héten derül ki, és mekkora a baj. Talán ha akkora, hogy a méhen kívüli éltre egészen biztos, hogy nem lesz képes, akkor kár kihordani... Kép
Bocs, hogy világnézeti oldalra tereltem a témát, de azt hiszem, ez a kérdés csak ilyen alapokon közelíthetö meg. Nem szeretnék se vallási, se etikai vitába bonyolódni, ez az én véleményem, és az én világnézetem, senkit nem akarok se meggyözni, se megtéríteni. Ugyanis abban is hiszek, hogy az embereknek jogukban áll ahányan csak vannak, annyiféleképpen látni a világot. Kép
Ugynakkor remélem, hogy Mamacicának igaza van, mindannyiunk kisbabáját máris védik az angyalok, vagy bárki más, kinek-kinek a saját hite szerint. A lényeg az, hogy minden kisbabára nagyon legyen vigyázva, és mind-mind a lehetö legegészségesebben érkezzenek erre a világra. Kép

Ilyen borús, búbánatos napon mi másról is beszélgetnénk?!?!

Márti (12.)
Márti

Sziasztok!

Bocsi a kérdésért, ha nem ide való, de azok a témák, ahol ezzel foglalkoznak "halottnak" t&#369;nnek, nekem meg sürg&#337;s a kérdés, és szükségem lenne a tanácsotokra.

Szóval már csak egy hónapom van hátra, ezért szeretnénk megvenni a babakocsit (is), de a hétvégén végleg öszezavarodtam és teljesen döntésképtelen lettem.

Úgy gondoltuk, hogy a legfontosabb szempontjaink: két irányból tolható, nagy kerek&#369;, könny&#369;, lehet&#337;leg kétfunkciós, és tartós legyen a gép.
Eddig nem találtunk olyat, ami minden szempontnak megfelel (a legközelebb a Graco Coach Rider és a PegPérego Milano állt az elképzeléseinkhez).

Mi a véleményetek az általunk fontosnak tartott szempontokról és a kapható kocsokról (els&#337;sorban a fenti kett&#337;)?

Köszi el&#337;re is a segítséget!

Kriszta

ui: bocsi a névtelenségért, de valamiért nem sikerült a regisztráció...
Névtelen

Kedves Lányok!

Eddig csak olvasgattam a levelezéseiteket, mert nem volt bátorságom belekotyogni, de most úgy érzem szólnom kell a beteg magzatokról.

Ha valakit ez a téma valóban érdekel és rizikó mentes vizsgálatot szeretne az hívja fel a Családtervezési Központot 363-2229, 363-5272, ahol elmondják majd, hogy a Down kór sz&#369;résének az ismert amniocentézisen kívül van még egy módja:
VÉRVÉTEL. Sajnos meglehet&#337;sen borsos az ára 40.000 Ft., de aki ett&#337;l tényleg fél (mint én) az szerintem vágjon bele. A 16-18. hét között kell megejteni a vérvételt. A vérb&#337;l (erre nem tértek ki b&#337;vebben) más kromoszóma rendellenességet is ki lehet mutatni. Bizonyos fehérjék jelennek meg a mama vérében ami a Down korra utalhat.

Különben ha már összeszedtem magam kb. 8-10 hetes lehetek az els&#337; babánk és a 4. ciklusra sikerült budapesti vagyok. Orvosnál még nem jártam, úgy gondoltam megvárom marad-e vagy inkább menne. Eddig kibírta így most már a héten megyünk UH-ra a papájával. Rosszul voltam már párszor de hányni még nem hánytam, de nem is szeretnék. Érzelmi kitöréseim pro és kontra is vannak, ezért kissé fárasztó vagyok önmagam számára is néha. Nekem is termel&#337;dik nyálam, fáradékony vagyok de sebaj majd csak elmúlik.

Puszilok mindenkit sok szeretettel és vigyázzatok az emberkéitekre.

Miért nem tudom magam regisztráltatni?

Zsuzska8
Névtelen

Kriszta!

Halottnak tûnõ topicokban rengeteg infó van! Sõt, sokan olvassuk úgy a társalgót, hogy lekérjük az elmúlt nap (vagy utolsó bejelentkezésünk óta) összes termését, így ha halottnak tûnõ topicba ír valaki, az is felelevenedik. Több helyen is, többen kitaglalták, gyönyörû listák vannak a szempontokról, és olyanok írtak, akik akkoriban vették meg a kocsijukat. De esetleg a babakocsi börze jellegû oldalt is érdemes elolvasni, mert láttam ott már olyan hirdetést (valamelyik Peg Perego), ahol valaki egy hónapos babája mellõl árulta a kocsit, mondván, hogy nem vált be. Mazsolázz bátran, rengeteg infó van már itt a társalgóban!
Ildi

Zsuzska, és mindenki!

A Down-kór vérbõl szûrést illetõen a babanet fõoldaláról van egy link, az ezt a 40 ezres helyet ismerteti. De! Ha utána olvastok (baloldalt ott van, hogy keresõ), mások elmondták, hogy a szûrésnek nem is kéne ennyibe kerülni, meg a vérnek Angliába menni, hanem megy ez másképp is!

És még egy, a regisztrációkról. Ajánlom figyelmetekbe az Útmutató a babanet társalgójának használatáról topicunkat, ami pont azért nyílt, hogy a sok új babanetezõnek segítsünk, ott összeszedve megtaláltok sok hasznos dolgot. A linket is ide teszem: [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/61/61.html?992122879" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/61/61.html?992122879[/url]

Ildi

Sziasztok!

Gabi, én már 21 hetes vagyok, de valahogy a táblázatban csak 10. Kérlek javíts (szerdától meg már 22) Köszi szépen. Egyébként tök jó ez a táblázat és egyre hosszabb:-)

Csajok ezen a fogyatékosság dolgon tényleg ne stresszeljétek magatokat. Senkinek sem jó ez és nyomasztó. Beszéljünk vidámabb dolgokról. Mióta láttam UH-n én sem tudnám bántani, akármit mondanának róla.

Hétvégén kint voltam a bababörzén. Nem vettem semmit, de nagyon sok mindent lehetett volna. Minden ruhakupacból lehetett volna jókat válogatni, csak id&#337; kérdése. A használt babakocsikért viszont szerintem tul sokat kértek. Kb. 5e forint különbséggel hasonló újat lehet venni. Azt hiszem a gyerekülés is megéri, hogy új legyen. Viszont szerintem jó lehet a használt járóka, utazó ágy. De az árakat elnézegetve... Ti belegondoltatok már, hogy egy kisebb vagyont kell félretenni mire jön agyerköc?

Én egyébként biztonsági öv-terelöt kerestem volna használtan, de nem volt. Nem tud valaki?

Adri
Adri 21

Sziasztok lánykák!
Láttam egy bababolt honlapot, a Mester utca 13. alatt van, nagyon barátságos árakkal...
Igaz nem tudom mikor frissítették az oldalaikat utoljára....
Képzeljétek, tegnap telefonált egy gyerekkori barátnom, 3 hét különbséggel lesz mama, mint én... Olyan jó!
Puszi mindenkinek:
Niki K.
Niki K.

Hát Kedveseim!

Ezek szerint felejtsétek el a 40.000 Ft-os vizsgálatot! Elolvastam az említett oldalakat és nem hittem a szememnek. Nem gondoltam volna, hogy ennyire erkölcstelen a világ. Köszi Ildi!

Csak pozitívan próbáljatok gondolkodni!!!

Puszi
Zsuzska8
zsuzska8

Szia Mamacica!

Én 10 hét 2 naposan voltam az eslö UH-n, és eleinte nem láttam a szürke maszatban semmi babára utalót a vadul dobogó kis szivecskéjén kívül. A hölgy, aki az UH-t csinálta, mutogatta, hogy itt a fejecskéje, itt a popsija, stb., de nagyon nagy fantázia kellett hozzá, hogy bele tudjam képzelni. Aztán egyszer csak szembe fordult (addig oldalról láttuk) a kis huncut, és igazából a szürke maszatban keletkezö mozgás tette láthatóvá. Akkor, mikor már szemben volt, a csöpp kezecskéivel kalimpált, kicsit a lábacskáit is mozgatta, söt, valahogy az egész kis emberke mocorgott, na akkor (szinte) tisztán láttam öt. Kép Jaj, annyira édes volt, hogy majdnem elbögtem magam a meghatottságtól! Alig várom a pénteket, mert akkor kell visszamennem kontollra (azért, mert van egy ciszta a petefészkemben), és újra megnézhetem. Kép
Egy gondolat erejéig visszatérve az elözö burús témára: ha nem tudnál mit kezdeni magaddal egy tolószékben, akkor valószínüleg mégis rosszul "azonosítottalak"... Kép Kép
Fürdöruha ügyben annyit, hogy vinnék én szivesen, de tartok töle, hogy véget ér a strandszezon, mire én legközelebb eljutok Szolnokra. De végül is az IC egy bö óra alatt ideér... Kép

Márti
Márti

Lányok,

Szerintetek lehet fogorvoshoz menni az els&#337; harmadban?

Köszi a válaszokat el&#337;re is!

Mamacica
Mamacica_10

Sziasztok !

Csütörtökön voltam dokinál, minden rendben van, és úgy néz ki, hogy kisfiú.Lemérte a fejméretét,a combcsontméretét. szóval minden rendben. Nagyon boldog vagyok. Közben megjött az AFP eredményem.Azért leírom, mert erre mondta a doki, hogy tökéletes:AFP:33,2Ng/ml
MOM: 1 egész

Remélem mindenki jól van!!!

Boldog Babavárást:Király Kati
Király Kati

Sziasztok!

Olyan ffurcsa, hogy már a 11.héten látszik a pocakomKép Amikor a Danival voltam terhes, az ötödik hónap végéig nem is látszott szinte semmi.Most meg már szépen gömbölyödök..

Már 4 hete volt, hogy voltam UH-on, mennék már megint megnézni a babucit, de az én dokim csak 3 Uh-ot csináltat az egész terhesség alatt, sajnos.
Kata-Danianyu

Sziasztok Lányok!

Gabi légyszives javits ki a táblázatban, mert vasárnap kezdtem a 28. hetet.

A hétvégen én is voltam UH-n, nagyon aranyos és mocorgó volt a manócska, jól feladta a leckét a dokibácsinak, hogy megmérje.

A Bababörzén igen furcsák voltak az árak, volt aki tényleg csak a felesleges dolgoktól akart megválni normális áron, de sajnos voltak elmebetegek is.
Az új dolgoknál nagyon jó akciók voltak és tényleg pár ezer forint különség és újat kapsz.

A babakocsinál sokan azt hiszik, hogy a nagy kerék milyen jó, de az elsõ egyedüli BKV-s utazásnál sokan rájönnek, hogy nem a legkönyebb.

Csajok!
Kaptam egy nagyon aranyos kismamanadrágot, vékony anyagból van, elég szines sötét pink szinen, szines minták pontosan nem tudok leirni de nagyon jó pofa. Olasz márka, Felül megkötös mint a mai divatos ruhák.(Egy csomó fogja meg a vállad alatt.) Az a gond vele, hogy én sajnos már csak cipõkanállal férek bele.
Szeretném eladni, ha érdekel irjatok, 3500 Ft-ért vette a párom nekem.

Vica
tvica

Mamacica!Dentál higiénikus vagyok,lehet fogorvoshoz menni az elsö három hónapban,de az orvosok nem szivesen csinálnak ilyenkor komolyabb beavatkozást.Szuvas fogat betömnek,de olyan dolgot amivel a véráram útján eljuthat bármi az embrióhoz nem csinálnak.Akut esetben más a helyzet.Neked mi a problémád?
Bea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?