Új privát üzeneted érkezett!

Igazi Kiliman! :lol:

Itt pont ez a lényeg: hogy csak akkor mehet éjszakára a szülői ágyba a gyerek,ha EGYIK szülőt se zavarja!!!
Az én uram pl. simán hajlandó a hitvesi ágyon kívül aludni( :wink: ),mert ő inkább olyan magányos alvó.Na jó!Az állandó külön alvás tuti zavarna,de időszakosan nem. Meg ha csak 1 gyerkőc jön,neki is oké!
Az én 11évesem is jön néha hozzám aludni (persze csak ha nincs az apja).Amikor a férjem állandó éjszakás volt,mindig velem (velünk) aludt!Nekem pl. nagyon jó érzés egy szobában ( és néha egy ágyban) aludni a 4 gyerekkel.
Természetesen,nem akarlak meggyőzni arról,hogy ez mennyire kellemes is tud lenni.Hiszen,ha te/ ti nem így érzitek,akkor nem is szabad megengednetek a gyerekeknek.

Lilla!
Nálunk csak Beni ilyen!Marci nem tudja fél óránál tovább tartani.De ha kéri az alsónacit,akkor én is ráadom. Mondjuk kintre nem,mert a múltkor is belepisilt az overállba és nagyon félek attól,hogy felfázik (tudod,mire hazajöttem a 3gyerekkel+ 3 bicóval,eltelt vagy 10perc).De neki is csak néha jut eszébe a kisgatya!!!
Viszont Olit nagyon frusztrálja a többiek sikere,így ő napok óta nem bilizik velük (neki csak egyetlenegyszer sikerült belepisilni a bilibe).Őt is hagyom a témával,mert ő meg olyan,hogy sokáig nem akarja csinálni a dolgokat,aztán meg soha többé nem lehet neki segíteni.Így voltunk a kanalazással is. Valszeg ő az a típus ,aki 3nap alatt lesz szobatiszta.

Cat!
Igen,igyekszem angyon türelmes lenni!Mindig rátok meg Meméékre gondolok!!Néha bevallom nehéz nem a saját kudarcomként megélni ezt a dolgot.De próbálom tudatosítani magamban,hogy erre a dolgora csak az idő hozhat megoldást.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit

Tutira nem a saját kudarcod a szobatisztaságos dolog!!! Látod, én már április óta levettem róluk a pelust rövidebb hosszabb időkre. Ha rajtam bármi múlt volna, ők már rég szobatiszták lennének. Azt se hiszem, hogy túlerőltetem és ők ellenállnak, látom rajtuk, hogy nagyon igyekeznek- de még mindig nem tudnak szólni. Eyszerűen nem képesek rá, hiszen a kakinál mindig szólnak. Ha tudnának, szólnának a pisinél is. Most van az, hogy néha már mindkettőnek sikerül szólni.

Nem kell ezt a szobatisztaságos dolgot sem túllihegni. Ez is olyan, mint a bölcsis téma: meg lehet közelíteni több féleképpen, lényeg, hogy senki ne sérüljön. Sztem, ha van kedvük bugyizni, nyugodtan vegyék fel, azzal rosszat nem teszel. De csak akkor, ha van ideged hozzá. Amikor kezdtük, én először 45 percenként, majd 1 óránként ültettem őket bilire. Aztán egyre tovább bírták és már számítottak is rá. Sokszor több órán át tartották akkor is, ha pelus volt rajtuk és eszembe se jutott biliztetni őket. Kicsit időigényes módszer, de ezzel megtanulják egyre tovább visszatartani a pisit. Úgy gondolom, hogy erre közel 3 évesen már a legtöbb gyerek képes- csak meg kell tapasztalni, hogy nem akkor pisilünk, amikor kedvünk tartja. A szólás meg.... ez még egy következő lépcsőfok. (Meme is ezt csinálta Zsombival, mert ő is nagyon szerett volna bugyit, de neki se ment egyből)

Kintre én se mertem bugyiban engedni őket télen. Most már Dávid kiköveteli, hogy úgy mehessen ki és szárazon is marad. Niki meg vagy bugyi, v pelus, ahogy épp a kedve tartja.

Ne aggódj, így vagy úgy, szobatiszták lesznek ők is! :D Emlékszel, nemrég még azt vártuk, hogy járjanak, meg beszéljenek... Ha azt nézzük, ez se jött vmi hamar egyikünk gyerekeinél se. Mért pont a szobatisztaság?!! :wink: 1 év múlva ez már nem fog számítani, mint ahogy most se számít már az, hogy mikor tanultak meg járni. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit :)

Nem szabad a szobatisztaságot kudarcként megélni, mert ez nem a Te hibád. Ha ezen múlna akkor nagyon sok gyerek már 2-2,5 évesen simán szobatiszta lenne.

Ahogy Lilla is írja ez olyan mint a járás meg a beszéd. Marhára várja az ember, aztán úgyis a maguk tempjában fog megtörténni, de egy év múlva már a szülőnek olyan természetes dolog lesz, hogy eszedbe sem fog jutni, hogy valaha ezen túráztattad magad. :wink:

Olid meg ugyanaz mint az enyém. Hallani sem akart 3 évesen a szobatisztaságról, aztán egyik napról a másikra tök szobatiszta lett, saját meggyőződésből. Ha cseszegettem volna miatta, akkor tuti nem lesz az. És marhára nem érdekelte, hogy Samu már szobatiszta. Mindig meg is dícsérte a kakák után, lehúzta neki a wc-t, sőt szólt, hogy menjek törölni a Samu fenekét, de neki eszébe sem jutott volna ráülni. :lol:

A bébiszitterünk mesélte, hogy volt egy romániai gyerekotthonban, ahol találkoztak egy 10 hónapos kisfiúval, aki járt, és szobatiszta volt. 3 szót tudott mondani: pisi, kaka és enni. :cry: :cry: :cry:

Cat
Kép
cateye

Remélem, ezt a szép napot mindenkinek sikerült a szabadban töltenie.
Már nagyon jól jött ez a 19 fok :lol:

Mi a Szurdok tanösvényt (Pilisszentkereszt) tettük meg. Nagyon jó kis túra volt, kb. 10-15 km-t sikerült túráznunk. A gyerkőcök tök jól viselték, Ambrus ment mindig elől :)
Aki nem ismeri, annak csak ajánlani tudom (valójában nem ilyen hosszú, csak mi kerültünk egyet). Van egy könyv, az a címe, hogy Budapest gyerekekkel. Tulajdonképpen egy programajánló (budapesti és Budapest környéke) kötet (túra, étterem, kultúra, játszótér, stb), ezt a mait is ebből néztük ki.

Lilla,

Amióta lecseréltétek az ágyakat, nem másznak át egymáshoz a gyerekek?

Cat,

Ezek szerint találtatok jó bébiszityót? A szomszédunkban van egy kislány, aki januárban volt két éves, és szobatiszta. Teljesen. Sem nappal, sem pedig éjjel nem kap már pelust. Két éves! Mi meg fényévekre járunk a dologtól :(

Bernát már egy hete nem jön át hozzánk éjjel, és nem kap tejet sem. Nagyon büszke vagyok magunkra!

Akkor néhány kép a mai napról:

Kép Unokatesóval a sziklafal alatt

Kép Bernát túrabottal

Kép Ambrus fenn a fán

KépKép
kiliman

Sziasztok.

Már ezer éve nem jelentkeztem...

Csak gyorsan írok magunkról pár sort, utána pedig megnézem a fényképeket.
Annyira édesek a gyerkőcök, mindig olyan jó nézegetni a képeket.

Már 25 hetesek vagyunk, és megmondom őszintén most vagyok a legjobban beparázva...
Eddig minden rendben volt, picik szépen fejlődtek, én is jól vagyok az állandó apró gondokat leszámítva.
Már felesleges leírni is, hogy mikor mi jön elő. De az a lényeg, hogy semmi komoly probléma nem volt.
Babák még úgy fejlődnek, mint általában egy szokott.
24. héten 660g-osak voltak és teljesen egyformák a méreteik.

Már félelmetesen nagy a hasam, nem is tudom mi lesz a végén.
Eddig hétvégenként néha kimozdultam, elmentem anyósékhoz, de már semmit nem merek csinálni, majd csak a 30. héten fogok megnyugodni.
Sajnos kezdenek előjönni a rémálmok, állandóan a koraszüléssel álmodom.
Orvosom teljesen optimista, a 32. héten szándékozik csak befektetni a kórházba, és ha minden jól alakul, a 36. hétre tervezi a műtétet. De szerintem addig nem fogjuk kihúzni....

Nincs valami tippetek, hogyan lehet minél tovább bent tartani a babákat? A fekvésen kívül...
Annyira jó lenne, ha legrosszabb esetben a 34. héten születnének. De addigra már nem is tudna hova nőni a hasam.
Már most is alig bírok felkelni az ágyból, a fürdés, hajmosásról ne is beszéljek.
Különben nagyon élvezem a terhességet, imádom amikor mocorognak, már meg is tudom őket különböztetni.

Nem is untatnak tovább benneteket, most pár napig biztosan fogok netezni, majd még felnézek.

Remélem mindenki jól van.

Puszilok mindenkit:
Ancsa
anches

Ja, és Anikó!

Mostmár tényleg megy a levél neked is.
anches

Sziasztok!

Detti :)
Nagyon jók a képek! És a fiainknak ugyanolyan Next mellénykéjük van. Tegnap mi is elövettük. :D :wink:

Ismerjük a Szurdok tanösvényt, nagyon szép hely. Mi már levadásztuk ott a geoládát. :D

Tegnap Szentendrén kirándultunk a Majdán fennsíkon és a Sas-köi barlangnál. Szuper volt. Egy családot megismertettünk a ládázással, azt hiszem szerelem lesz belöle nekik is. :D

Kép

Kép

A Detti által ajánlott könyv ez:

http://www.keletnyugat.hu/ujkonyvek/bud ... kekkel.php

Nekünk is megvan, és nagyon jó. Itt láttuk, hogy van Tüzoltó Múzeum Pesten, és a múlt 7végén meg is néztük. A fiúknak baromira tetszett.

Tüzoltó Sam(u)
Kép

Kép

Ancsa :)
Szerintem ez a para a koraszüléstöl normális. Nekem is volt, pedig csak 2 babát vártam. Föleg ilyenkor a legrosszabb amikor a 24-28 hetes periódusban vagy, mert akkor kétséges még a babák helyzete ha megszületnek. Egy dolgot tudsz csinálni, feküdni, és nagyon pozitívan gondolkodni, sulykolni magadba, hogy kibírod a 32-34. hétig. A pozitív gondolatoknak teremtöereje van, majd meglátod.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Igazán szép helyeken jártatok!És az idő is nagyon klassz volt a hétvégén.

Mi péntek délután szülinapoztunk.A Dávidot ünnepeltük!
Majd szombaton fürcsiztünk Esztergomban.Nagyon élvezték a fiúk.1/2 10-re értünk oda és este 1/2 6-kor jöttünk el. Egész nap egy hangjuk sem volt,sem sírás,sem veszekedés nem volt köztünk.Eszményi állapot volt. :lol: Igaz,szinte ki se szálltak a medencékből.Csak enni meg egy picit aludni!
Ott voltak Anették is 1/2 2-ig,így kicsit dumcsizni is tudtunk! :wink:

Vasárnap otthon voltunk a szüleimnél,ők is megköszöntötték a Dávidot.Az ottani arborétumban sétáltunk egy nagyot délelőtt: özikét, kacsákat,tyúkokat,malacokat,vaddisznót,szamarat,hattyút etettünk,megnéztük a kis nyuszikat,barikákat,a vadászgörényt meg az alpakákat. Délután meg játszótereztünk egy nagyot.
Bár napközben belázasodtak a fiúk,így most - születésük óta először - mindhárman egyszerre betegek.

Nettke!
Képzeld!Alig elmentetek,elaludtak a fiúk!Beni meg a Marci 3/4órát aludt,Olit meg 1,5óra múlva úgy kellett felébresztgetni!!!Így aztán nagyon jól bírták a napot,hazafelé se laudtak el.Igaz,este már 9óra előtt elaludtak minden szó nélkül. :lol:
Nektek hogy telt a délutánotok?

Ancsa!
De jó,hogy minden rendben!Hogy telik az idő!Már 25hetsek vagytok?!!Fekvés,pihenés és semmi idegeskedés - ennyi a hosszú pocilét titka. Hidd el,tudd még nőni a pocakod!!!Meg ők is kevésbé lesznek virgoncak az idő múltával!!!Aztán majd a 30. hét körül te is tuti megnyugszol!Már kevés kell ahhoz,hogy nagyon jó eséllyel induljanak neki a babák az életnek,ha mégis jönnének.De ter csak mondogasd nekik,hogy még maradhanak vagy 10 hétig.Más is szült már hármasikreket 36 hétre!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

nagyon jó volt, nagyot aludtak a kocsiban utána, meg még otthon is! Élvezték, máskor is menni akarnak :D
Sajnálom, hogy betegek lettetek!!!!

Cat, Detti
irígylem a kirándulásaitokat, csúcs lehet. Biztos jól alszanak a gyerekek utána :wink:

Kép
nettke

Jaj, Ancsa,

nagyon örülök, hogy jól vagytok!!!!!
NO PARA!!!!!!!!! Jó úton jársz!!!
36. hétre szült egy régi itteni topikos, Ebatta is , szóval meg lehet csinálni!!

Kép
nettke

Edit!
Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok Dávidodnak!!!! :ii

Cat, Kilimanék!
Nagyon szupi lehetett a kirándulás!!! :)

Ancsa!
Nagyon ügyesek vagytok!!! Csak így tovább!!!!

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Detti, Cat!
Nagyon nagyon klasszak a kirándulós képek. Már alig várom, hogy mi is kimozduljunk, csak a terasz miatt itthon kell lenni, amig csinálják. Talán a hétvégén már le tudunk menni apukámékhoz vidékre.

Mától itthon vagyunk, picit taknyosak a fiúk, amúgy semmi más nincs, remélem nem is lesz. kopkopkop

Edit!

Nagyon boldog Szülinapot kívánunk Dávidnak!!!!

Ancsa!
nagyon ügyi vagy, csak így tovább!!!

Detti!
A napszemüveg rajta marad a fiúkon? Nekünk Vendelnek lenne fontos, ugyanis egyáltalán nem bírja az erős fényt. Folyik a könnye, alig lát.

Pénteken egész nap kivoltam, amikor hoztam el a fiúkat a bölcsiből, egymás után kijöttek a gondozónők és rászóltak a fiúkra, hogy ne nyitogassák a szekrényeket. Teljesen igazuk volt, mégis rosszul érintett. Ti hogy csináljátok? Nekem tök nehéz feladat, hogy amig öltöztetem az egyiket a másik nyitogatja a szekrényeket és ha valami számára érdekes játékot talál, azt kiveszi. Közben folyamatosan beszélek hozzá, hogy tegye vissza, ne vegye ki, nem a mienk, csak a saját szekrényüket szabad kinyitni.....stb. de mintha süket fülekre találnék. Gondoljatok bele, bemegyünk egy kis helyiségbe , rengeteg kis szekrény (otthon is imádnak nyitni-csukni ajtókat), színes rajzokkal, jelekkel, ha pedig kinyitod, valami érdekes játék van benne. Csupa izgi dolog nekik. És erről kéne leszoktatnom őket, hogy ne nyissák ki a másét. Nektek is ezt csinálják vagy csak az enyémek?

Szombat reggel meg annyira fáradt voltam Gergő 3 x -i ébredése miatt, hogy gondoltam nem veszek ki őket rögtön a kiságyból, amig meg nem iszom a kávémat. Amúgy is tök jól elvoltak, vihorásztak. Ezek után mikor mentünk a férjemmel, hogy jó, most akkor már kivesszük őket, majd elájultunk. Deréktól lefelé meztelenek, minden kidobálva a kiságyból, a pelenkából kirázva egy- egy hatalmas kupac kaka mindkét kiságy előtt. Matrac összepisilve. Tápi kilocsolva + Gergő ágya előtt egy kis hányás is, mert rossz szokásuk, hogy néha lenyúlkálnak a torkukon és öklendeznek, közben nevetnek. :shock: Csakhogy néha ebből hányás lesz... Azóta ahogy ébrednek, abban a pillanatban vetkőznek. Ez az ebéd utáni alvásra is vonatkozik. Szóval fejlődünk........

Kata

Kép
kateduo

[/b]Isten éltesse Dávidot, szülinapja alkalmából! Mit kapott, mi volt a vágya, álma? :P

Kata :)
Háát én jót nevetgéltem a fiúk csínytevésein. Igazi kis ördögök. :lol: Gondolom egy darabig még nem akarsz a fiúknak ágyat cseréltetni. :lol: :wink:

Szerintem a bölcsis öltözésnél minden tesógyermek akit éppen nem öltöztetnek, az örjöng. Nekem Oli az ajtót szokta rugdosni unalmában, föleg ha már kabátban van és melege van, türelmetlen. Samu meg a többi szülöt tartja szóval, dicsekszik nekik, és megbeszéli velük a hétvégi programjainkat. :lol: Ezzel nem lehet mit kezdeni, ha nem tetszik a gondozónöknek akkor segítsenek öltöztetni. :evil:

Cat
Kép
cateye

Na csak pont az nem lett kiemelt, amit ki akartam. :lol: :lol:

Boldog szülinapot Dávid!

Cat
Kép
cateye

Kata,

A bölcsiben az enyémek dettó :) Amíg öltöztetem az egyiket, addig a másik csapkodja az ajtót, kinyomja a szappant az adagolóból, a wc kefével összekeni a falat :roll:

Mondjuk amióta átkerültek a másik csoportba, azóta az ottani gnő le szokta foglalni azt, amelyiket éppen nem öltöztetem.

A másik történeted vicces: mi pont azon gondolkodtunk, hogy a hétvégén levesszük a rácsot az ágyukról.
(képet majd teszek fel a farsangról)

Edit,

Boldog szülinapot a nagyfiúnak :lol: :lol: !

Detti

KépKép
kiliman

Lilla!
Kibontottuk a hordozható DVD-t. Elég klassznak tűnik, beüzemeltük, és jó a képminőség is. Az autós szett elég stabilnak tűnik, de erről majd az út után írok. Ami a garanciát illeti, erről nincsen konkrét infom, annyit tudok, hogy ma már szinte mindenhol a számla a garancialevél. Bízom benne, hogy nem lesz gond.

Ja, ja mielőtt elfelejtem: a tali az nagyon tuti lenne, és ha van kedved akkor én szeretném, hogy Ti gyertek, mert mi már voltunk Nálatok, de Ti még nem nálunk. Most elutazunk ugye egy hétre, de ha megjöttünk mindenképp keressünk valami alkalmas időpontot. Én - ha lehet - preferálom a szerdákat, de megoldható más nap is, csak szervezés kérdése.

Lehet, hogy én maradtam el, de elárultad a többieknek, hogy mit jelent a költözés?

Cat!
Köszi a könyvajánlót, már egyeztettünk Babával, és rendelünk mindketten, egy postaköltséggel. ;-)

Csajok! Mindenki aki már vett le rácsos kiságyról rácsot! Gondolom nem vagyok egyedül ezzel a kérdéssel, de engem érdekelne (és szerintem nagyon sokat segítene, mint ahogy mindig, amit mondtok), ha Ti, akik már tapasztaltok vagytok ebben, elmondanátok, hogy mi az, amire mindenképp figyeljünk oda, mondjuk el a Lurkóknak, stb..., amikor leszereljük a rácsokat. Mi a síelés utánra tervezzük a a nagy pillanatot. Már mindkét gyerkőc esett ki. Nem lett belőle gond, de...Kösz előre is.

Edit! Utólag is Boldog szülinapot a Nagyfiadnak! Elképzelem, ahogy a sok kicsi megköszönti Őt. Olyan cuki lehet!

Csá, Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Edit,
Sok boldog szülinapot Dávidnak!!!

Cat
okos, bátor Sam, a tűzoltó.. :lol: Nagyon helyesek!!

Kata,
bosi, de olyan jót röhögtem. Persze elképzeltem, ha velünk történik, nem biztos, hogy jót mulattam volna. :shock:

Kilimanék,
tényleg a fiúk 10-15 km-t végigtúráztak? :shock:
Nálatok is jók a képek!

Mi a városban maradtunk, mert csak fél napunk volt, Városligeteztünk, aztán a HHH-n megnéztük, hogy megy a napocska aludni. :D

Kép
baba888

Csak egy gyors a panaszkodás, hátha segít: szombaton indulunk Ausztriába síelni. Bence tegnap belázasodott (38,6C volt délelőtt), ma volt itt a dokinéni torok- és mandulagyulladás és már Lulkának is piros a torka. No comment...mégsem úsztuk meg, hogy elkapják a páromtól...tankönyvi eset vagyunk, máskor nem betegek, csak kizárólag elutazás előtt. Még jó, hogy nem utazunk gyakran messzire...

Megyek pakolászni...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Irigykedem a sok jó hétvégi programra. :wink: Mi itthon voltunk és a házat-kertet glancoltuk- lassan el kéne kezdeni hirdetni, ilyenkor van a szezonja. Tényleg, ha vmi ismerősötök véletlenül épp ilyen házat keres, reklámozzátok nyugodtan. :wink:
Nagyon jók a fényképek is- mint mindig- én is várom már, hogy valami szép helyen fényképezhessek végre.

Cat

Áll még a vasárnap? Gáz, ha még picit taknyosak lesznek addigra?

Ancsa

Hajrá, megy ez neked! Képet nem raksz fel magadról? Mi anno mindig mutogattuk mekkora a hasunk. :wink:

Kata

Ilyen vetkőzős korszakunk nekünk is volt- én is találtam egszer ilyen jó kis meglepit az ágyban- de akkor Dá már bőgött, hogy jaj kaka! :roll: Még jó, hogy nem lépett bele és kente szét. Uncsitesójuk egyszer szétkente a falon és valszeg még meg is kóstolta. :shock:

Detti

Nekünk ősszel volt egy rémes időszakuk, amikor még a kiságyból másztak át a másikhoz. L alakban voltak az ágyak és egyszerűen átbukfenceztek egyikből a másikba. Volt 1 hónap, amikor csak úgy volt alvás, ha a szoba 2 végébe széthúztam az ágyakat. Most nagyjából ott maradnak a helyükön- de nem akarom elkiabálni, mert eddig olyankor minden elromlott. Most csak ébredés után mennek át egymáshoz és együtt olvasgatnak. Rendszeresen arra ébredek reggel f 8-kor, hogy: Ez miiiii Niki?!!!

Vikóka

Hát, ez tényleg jellemző, hogy mindig ilyenkor lesztek betegek. Emlékszem tavaly is a Kolpingra. :roll: Most hogy álltok- rosszabb v jobb tegnap óta? Így is elmentek? Mi is voltunk betegen utazni, az orrszívást érdekesen tudtuk néha megoldani- kicsit se néztek hülyének a horvát autópályán, mikor megjelentünk egy porszívóval.... De az nem jó, ha lázasok is... Jobbulást!!!

Szívesen elmegyünk hozzátok, köszi. Asszem pont váltani fogjuk egymást, mikre hazajöttök, mi megyünk Egyiptomba. Szóval kb Húsvét után tudunk talizni. 8)

Ágy: mi elég fokozatosan csináltuk- először csak kivettünk rácsot, de Dávid még éjjelre azt is sokáig visszakérte. Aztná most meg mindig megnézegettük az uncsitesó nagylányos ágyát és meséltem, hogy majd ők is kapnak ilyet. Megnézték a neten is, hogy milyet fognak kapni. Szóval volt egy kis kedvcsinálás előtte. Na, aztán meg együtt rakták össze Apával és innen már nyert ügy volt. :wink: De elég gyorsan döntöttük el a cserét, így kb másfél-2 hét volt, amíg mondogattam nekik. Mondjuk őket eléggé lehet motiválni a nagyos témákkal, bugyi, ovi, stb... szeretik ha újat tapasztalnak. Nem tudom, a tieid mennyire érzékenyek a változásra. :?

Képzeljétek, Dávid megtanulta kifújni az orrát. De olyan jól, hogy akkor is fúj belőle, ha az orrszívó már nem hoz belőle semmit. Szóval nála le is szoktunk róla.
Niki meg tud számolni: 5-ig megszámolja a tárgyakat- pl tegnap Robi esett majdnem hanyatt, amikor lazán megszámolta az inggombjait. :D

A kisasszony jól leizzasztott minket a héten. Most, hogy a múltkor írtam, hogy nálunk szerencsére nincs székrekedésük sose, Niki 5 napig nem kakilt. Már adtam neki mindent és semmi. Ettem a kefét rendesen, hogy mi az eget csináljak vele. És nem visszatartotta, szegény mindig próbálkozott, csak nem jött semmi. Végül kutyultam neki uzsira egy jó kis rostos trutyit. Alma héjastul megturmixolva, aszaltszilvával, mazsolával és narancsot vágtam még bele apróra. Ja, és raktam még bele csomó búzakorpát. Na, ez segített. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Irigykedem a sok jó kirándulós képre, nálunk sajna elég unalmnasan telnek a hétvégék. Most pl. készre csiszolom a diplomamunkám :?
Remélem...

Ágy: mi elég későn, most ősszel szedtük le a rácsokat, alőtte csak ki volt véve kettő így szabadon tudtak közlekedni. Viszont mikor levettük nem volt semmi gond, egyszer sem estek le. Eleinte tettem párnákat az ágy köré, de pár nap után már rájöttem, hogy nincs rá szükség így nem is pakoltam.

Öltözés: oviban nincsenek nálunk szekrények csak függönnyel vannak eltakarva a felakasztott zsákok, de valahogy az enyémeket sosem izgatta, így nem tudok hozzászólni. Kivételesen ebben rendesek, nem rendetlenkednek öltözéskor.

Egész jó dolgozni, már kezdem élvezni :)
No meg kezdek visszarázódni a dolgokba, eleinte azért nagyon gáz volt, hogy a beteg sorolta a gyógyszereit én meg azt se tudtam mik azok :oops:

Cat!

Ez a ládázás nekem is nagyon teccik, bár a férjem nem rajong a dologért, de szerintem idővel megfűzhető. Nekünk csak autós GPS van, hol lehet hozzá szoftvert szerezni a túrautakhoz? Amíg nem próbáltuk ki a dolgot nem akarok beruházni kézi GPS-re, legfeljebb ha rajongók leszünk :)

A képek nagyon jók, szuper tűzoltók a fiúk :)

Vikóka!

Remélem gyorsan meggyógyultok, jó pihenést!

Holnap lesz az ovis farsang. Nálatok is délelőttre teszik?? Nem értem miért nem lehet délután, még mindig könnyebb korábban eljönni a nap végén mint egész napról... :(

Ditke
ditke62

Ja, a "teccik"mögül kimaradt a :D
:)
ditke62

Lilla :)

Lehet, hogy ugrik a vasárnap. :evil: :twisted: Mára mindkét fiú betaknyosodott, és Samu fájlalja a hasát. Be vagyok szarva, mert rota vírus járvány van, szajkózza a tv is, a László kórház már fel sem tud venni gyereket, telt házzal megy. Remélem nálunk csak egy enyhe vírus van.

Holnap még referálok. :roll:

Nagyon ügyesek a pörcök! :D

Ditke :)
Megkérdezem holnapra a túristaút szoftver nevét Zolitól.

Ugye Te nem oltottad a csajokat pneumococcus ellen? Tudom, hogy volt már róla szó itt a fórumon, csak most betojtam, mert egy 23 hónapos kisfiú haldoklik a szegedi klinikán pneumo okozta agyhártyagyulladás következtében. Sima influenza szerü tünetekkel indult neki a betegség, a hétvégén már nyomatták neki a penicilint, de teljesen hatástalan volt, most meg már agyödéma miatt kómában van. :cry: :cry: Most elgondolkoztam rajta, hogy lehet mégis oltatnom kellene?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Edit!

Még nem késtünk el ( 7 napba benne vagyunk): BOLDOG SZÜLINAPOT NAGYFIADNAK !!!!!

Vikóka!

Gyors gyógyulást, jó utat, érezzétek jól magatokat!

Kata!

Jesszus, ezek a srácok! Hú, nem semmik.
Nálunk, ha egyedül megyek értük az oviba, akkor a következő. Egymás mellé leülnek, és szépen sorrendben:egyiknél cipő csere, majd másiknál. Aztán így fokozatosan minden ruha darabnál. Még cselként rágó, apró rágcsa van nálam, mert ugye ebéd után vagyunk, így lehet. Azzal is tudnak egy kicsit foglalatoskodni. De, nincs elszökés, rosszalkodás.

Lilla!

Nálunk Zsombi még mindig nem tudja kifújni az orrát.

:cry:
De, ők is nagy matekosok. Bár, Nikinél ez nem semmi.
Micsoda jó ötlet ez szorulásra. Az anyai fantáziád ha tettekkel párosul, nincs határ!!!!
Valamelyik aloe verás szirupot hallottam erre csuda jónak. Nem hallottál még róla? Vagy maradsz a sajátnál, ha így bevált?

Cat!

Nem is hallottam ezt a szegedi esetet, de mi éppen kedden adattuk be ezt a fajta védőoltást a piciknek! Valamiért azt gondoltam nekünk ez megvan, aztán megnézettem doktornénivel, s mikor kiderült, hogy nincs, nem gondolkoztam beadattam. Ezen felül nálunk még a kullancs elleni van beadva mind háromnak. Kristinek már újra oltani is kellett.
Valahogy ez a lelkiismeretemnek is szól.
Húúú, a rota az kegyetlen. Jobbulást, és drukkolok, hogy valami enyhe hasi vírus legyen csak. Kristófnak 1 hétig volt, és nagy fájdalmakkal, már azt gondoltam valami komolyabb dolog is lesz, de aztán maradtunk a sima vírusnál.

Ditke!

Sajnos nálunk is délelőtt van a farsang és nem is nyilvános. Csak a suliban lesz az.
Biztos voltam benne, hogy élvezni fogod újra a munkát.

Megyek, mert sajnos Apa dolgozik, és a gyerkőcök szétszedik a házat!!!

Meme
szinta

Cat!

Én januárban oltattam be őket, annyi rosszat olvastam róla, meg a barátnőm szomszédjának a gyereke majdnem belehalt ebbe. Nem mertem nem beadatni.
Jobbulást Nektek!

Cat, Detti!
Kicsit megnyugodtam, hogy nemcsak az enyémek ilyenek "aktívak"....

Meme!
Nagyon jó gyerekeid vannak, tök jó, hogy ilyen rendesen öltözködnek. Az elején, mikor új volt a bölcsi, nekünk is ment, de aztán belelendültek. Nekem már a csoki, rágcsa, kaja sem segít. Néha viszek valami új játékot, egy autót vagy valami állatot, na de minden nap nem vehetek nekik valamit...

Ditke!
Nálunk sem mehettek be szülők a farsangra.

Lilla!
Nekünk a Laevolac tett csodát, de nagyon jót kotyvasztottál. Bár én úgy tudtam, hogy az alma fog... vagy csak reszelve?? :?:
Niki olyan kis okos!!!!!!

Vikó!
Gyógyuljatok, még van pár nap...

Baba!
Semmi gond...., kínunkban már mi is nevetni szoktunk a párommal. :wink:

Kata

Kép
kateduo

Gyors helyzetjelentés: köszi a drukkokat, eddig jól haladunk. Lucán még nem jött ki semmi (kopp-kopp), Bence pedig javulófélben...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok :)

Teljesen el vagyok havazva a munkával. Meg mindenféle egyéb dolgaim is vannak, úgyhogy most sajna csak olvasgatok.
A lányok a héten kaptak kullancsos oltást. Felénk azért elég nagy a veszélyeztetettség, legalábbis a térkép szerint. Védőnéni mondta, hogy ő a kertből is szedett már össze. Három házzal arrébb lakik, úgyhogy én beadattam nekik. A csajok hősök voltak, pedig én nagyon be voltam tojva, hogy milyen napunk lesz egy szurival megspékelve, de egy hangjuk sem volt. Megbeszéltük előtte. Nem volt sírás, nyavajgás. MÉg mindig meglepődöm, hogy milyen nagyok már. Bezzeg a cumi! :oops: Hát azzal nem tudunk zöld ágra vergődni. Mintha egyre többet használná, nem kevesebbet. Nem nagyon tudom motiválni, mert még az ovi emlegetése sem használ. Lehet, hogy mi cumival megyünk oviba. :cry:
A múlt héten kipróbáltuk az anyáéknél nélkül egy hétig programot a lányokkal. Hazajönni sem akartak a mamitól. :oops: Azért örültek, amikor megláttak, de semmi sírás, nyavajgás. Reggelente megállapították, hogy anyáék nincsenek, aztán ment minden a maga rendje szerint.

Ancsa :)
Nagyon szépen haladsz. Vigyázz magatokra, és nem untatsz, legalábbis engem biztos nem! Írj, amikor csak tudsz.

Kata :)
:lol: :lol: :lol: Azért jó, hogy tudtok rajta nevetni!
A csontos dokit meg keresd és ne hagyd annyiban!!! Most még korrigálni tudnak sokmindent, később már műtéttel tudják csak helyrehozni, ha valami nem úgy fejlődik, ahogy kell. Legyél kicsit "agresszívebb".

Detti :)
Engem nagyon érdekelne, hogy hogyan veszitek rá a gyerkőcöket egy hosszabb útra? Az enyémek teljesítőképessége 1-2 km max. Nem mintha nem tudnának menni, csak éppen nem haladunk és eltelik az idő. A hétvégén fent voltunk a Mecsekben és a Dömör kaputól eljutottunk a Flóra kilátóig, illetve annál egy kicsit tovább, de ha bárki megnézi a térképen, hogy az mennyi ... :roll: Hát túrának nem nevezném. Irígykedem a fiúk ügyességére!

Baba :)
Szuper volt a szerda. Csinálhatunk ilyet máskor is! Nagyon helyesek a lányok! Kérhetem, hogy küldd el a képeket, amiket csináltál?
A kemencéről meg vannak még kérdések! Majd írok privit.

Sajna autóm még mindig nincs. :( Lehet, hogy el is költöztök mire eljutnánk hozzátok, de bármikor szívesen látunk itt.
Niki nagyon ügyes a számolással. NÁlunk kettőig megy. :) A többi számot nagyjából tudják, csak számolásra nem használják. De egyszer eljön ennek is az ideje.

Na jó, ahhoz képest hogy a fejem búbjáig vagyok munkával jó sokat írtam. :oops:

Szép napot!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok! :D

Hasfájás elmúlt, de Samu nagyon taknyos. Baromi sürü zöld taknya van. Tekintve, hogy vasárnapra 100km/h-s szelet mond, és nem 100-asak a fiúk sem, inkább nem megyünk.

Vikóka :)
Nagyon jó utat kívánok nektek, és remélem a nö megússza a betegséget. :D

Most hallottam, hogy a párod hol dolgozik. Az én uram is hasonló szektorban van. :D

Sajnos rossz idöt mond a 7végére, pipa vagyok. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Vikóka,

Jó utat nektek, kíváncsi vagyok, hogy válik be a dvd lejátszó :shock:

Cat,

Igen, fos időd mondanak hétvégére :cry: Sőt, jövő hétre még havazást is :twisted:

Brigi,

Igazából nem tudom, hogy képesek ilyen sokat menni :?: Bernátnak volt egy próbálkozása, hogy emeljük fel, de aztán lebeszéltük róla, és beletörődött. Igaz, a vége felé, az utolsó 1-2 km-eren már csak utánunk kullogott, de bírta.
Amikor betettük őket az autóba, szinte még be se kapcsoltam a biztonsági övet, már aludtak is.

Oltás: én nem vagyok nagyon tisztába a nevekkel, az biztos, hogy bárányhimlő ellen megkapták az oltást, és kaptak kullancsosat is, amit egymás után kétszer kellett megkapniuk.
Ja, meg mégegyet, ami szerintem valami agyhártyagyulladás elleni volt.
Mi ezen a baromi drágán (17e ft/db???) gondolkodunk. Ezt valaki beadatta? Ez lenne a pneumo-s?

Számolás: a skacok el tudnak számolni 14-ig, rá is mutatnak számoláskor pl a gyöngyökre, de a fogalommal még nincsenek tisztában. De hát ez nem is csoda, még csak 2,5 évesek :lol:

Gyöngyi,

Itthon nem találok like a bike-ot :cry: :cry: A nyuszi hozná a fiúknak, de ahol eddig láttam, ott már csak egy db van, és nem is lesz több.
Még a jövő héten megpróbálom Ausztriában, hátha ott nagyobb a választék és a kínálat.

Ha minden jól megy, holnap lefoglaljuk a nyaralásunkat!!!

Detti

KépKép
kiliman

Vikóka,
jó utat Nektek!!!

Detti,
hová mentek nyaralni?? Ha szabad kíváncsiskodni.. 8)

Cat,
örülök, hogy úgy néz ki nem Rota... a frász jött rám tegnap, mikor írtad! Ha bekerül a bölcsibe, megúszhatatlan sztem... mindenesetre ezek szerint inkább jól megfázott. Sokat vannak kint mostanában, és csalóka a meleg idő.

Brigi,
mi is most küzdünk cumival, 3ból egy egyáltalán nem használ, a kisfiam most leszokik, nagyon könnyen (nyuszi elviszi, és hoz helyette kis piros autót. És addig se kell már. Szóval nagyon ügyi!).. de Sárika azzal megy oviba, ez tuti!! Nincs az az észérv, ígéret, parancs vagy bármi, hogy letegye!!! Csak alváshoz kell, de ahhoz nagyon. Szóval mi is azzal megyünk oviba, de már nem is izgatom magam emiatt.

Edit,
én is nagyon boldog szülinapot kívánok Dávidnak, sajnos az usziban egyáltalán nem találkoztam vele, hogy meggratuláljam!

Lilla,
ha stabilan bejön a jó idő, irány a macipark! Merre akartok költözni, közelben maradtok?
Niki csuda ügyes!!! Számolni mi is tudunk, egytól tízig, de kettőig fogják csak fel a számokat. Szóval nagyon fejlett a kisasszony!

Ancsa,
légyszi tegyél fel képet a picidról/magadról!! Nagyon kíváncsiak vagyunk!!

Kép
nettke

Ancsa,
a pocidról/magadról.. bocs

Kép
nettke

Sziasztok!

Edit

Ne haradgudj, tegnap kimaradt: Mi is Boldog Szülinapot kívánunk a fiatalúrnak! :D

Cat

Kár... remélem majd pótoljuk nemsokára. Samunak jobbulást!

Vikóka

Tök jó, hogy kezd múlni, remélem megússzátok minden további baj nélkül. Jó utat!!!

Meme

Aloes cuccokat nem hajlandóak meginni. Remélem amúgy se lesz ennek folytatása- szerencsére azóta kakil rendesen és nem maradt benne rossz érzés emiatt. Mindenesetre azóta tömöm mindenféle rostossal.

Ditke

Tök jó, hogy élvezed a munkát. Pont amire beleszoksz, jöhetsz is el. :(

Kata

A laevolac nálunk semmit nem ért. Azt már adtam neki, amikor második nap délelőtt nem kakilt és utána minden nap. Ehhez képest csak 5. nap este sikerült neki. De most még kapja egy ideig fenntartónak, hátha vmit segít.

Brigi

Megyünk szívesen, de majd csak Húsvét után. Addig még Egyiptom és nagyon el vagyok most havazva én is.

oltás: a Prevenar a pneumococcus elleni? Az tuti, h vmi agyhártagyulladás elleni cucc. Ez az a drága, Detti. Nekünk a pulmó-n épp ezek miatt, meg hogy a Venolint, Flixo-t támogatással kapjuk, ráírták az asztma diagnózist a kartonjukra. Mindkettőnek. Emiatt, meg mert koraszülöttek voltak, mi a 17-18 ezre oltást 4000-ért kaptuk meg. Úh dokinéni azt mondta, ne hagyjuk ki. Lehet, h elég lenne csak a pulmós papír- nektek nincs ilyen diagnózisotok?

cumi: Niki eléggé ragaszkodik hozzá, ráadásul van kedvence és csak azt szopja. de volt már, h kiszakadt és ki kellett cserélni és persze nem kaptunk ugyanolyan mintájút. De ezt simán elfogadta és napirendre tért felette. Én is csak alváshoz engedem, ez nagyon pici koruktól így van. De ahhoz muszáj! :roll: Cumi nélkül csak autóban v bbkocsiban alszik el. Azon már én is gondolkoztam, h mi lesz az oviban, ha esetleg ott fognak aludni. Majd meglátjuk. Engem egyelőre ez nem zavar- főleg, hogy dá az ujját szopja és azt meg még annyira se tudom elvenni tőle.

Rengetegen fogunk ősszel egyszerre oviba menni innen. :D Kb Katáék nem, ha maradnak a bölcsiben, meg Babáék.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nettke :)

Nálunk is csak Bobó cumis. Én már azzal is elégedett lennék, ha csak alváshoz használná, de nálunk már minden nyűg, veszekedés, rosszkedv, unalom, akármi azonnal cumiköveteléssé fajul. Mindig megbeszéltük, hogy a cumi helye a kiságyban van (régebben sokkal kevesebb gond volt ezzel), de mostanság állandóan kivándorol. Egy ideje elteszem inkább valami elérhetetlen helyre, de így meg megy az alkudozás. Ma például rossz napja volt, ezért egész délelőtt nyafogott a cumiért. Tényleg az idegeimre megy. :roll: :roll: :roll: Végső elkeseredésében visszamászik a kiságyba, és akkor már tényleg oda kell adnom, hiszen ez benne van az alkuban. Csak éppen aztán megint mehet a küzdelem, hogy elvegyem és eltegyem és kezdődik előlről.
És már látszik a fogain, és nem használ semmi. Az ilyen csereakció, hogy kap valami ajándékot helyette egyáltalán nincs hatással. Meg egyáltalán semmi, mintha a falnak beszélnék.
Persze tudom, hogy én rontottam el. Biztos lehetett volna másképp is, csak éppen nem voltam eléggé érzékeny, hogy észrevegyem a lehetőséget. De ez már késő bánat.
Most már azt sem tudom eldönteni, hogy fontos-e ez egyáltalán, vagy csak én görcsölök rajta. Tényleg nem is az izgat, hogy cumi van, hanem hogy mennyi.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nettke :)
Engem is beijesztett Samu a hasfájással. Aztán kért túró rudit. Mondtam neki, hogy nincs, ha fája a hasa, akkor diéta. Na erre már meggyógyult, nem féjt a hasa. :D Mondjuk lehet egy picit fájt neki, mert tiszta takony.

A cumi miatt ne izgulj (a Fiúk mindig mondják, hogy Sári cumizik :lol: ). Én azt hittem, hogy Samutól soha az életben nem fogjuk elvenni a cumit. Olyan volt mint Brigiéknél Bobó. Nappal is követelte, ha szar kedve volt, ahogy hazaértünk már otthon követelte, létezni nem tudott nélküle. Annyit sikerült elérnem, hogy az utcán/játszón egyéb kinti programokon nem kapta meg, 2 éves korától, mert ott kimondottan csúnyának találtam, hogy ekkora gyerek még cumizik. Az éjszaka nem érdekelt, fontosabb volt, hogy nyugtassa magát, mi meg aludjunk. Aztán egyik napról a másikra megbeszéltük vele, hogy odaadjuk a télapónak, és müködött. Na azért volt kb 2 kemény hetünk, számoltam a cumi nélkül töltött napokat, de sikerült. Ma már simán beszél róla, nem érdekli ha a hasonló korú gyerekek mellette cumiznak. 8)

Ennél is mint mindennél megérnek arra, hogy elengedjék a függö szert. Persze egy kicsit a szülönek segíteni kell, taktikázni, mint ugye a szobatisztaságnál, de érzi az ember, hogy mikor nem ütközik falba, enged a gyerköc a nyomásnak.

Képzeld a Peti valamelyi nap cumival és kismotorral jött a játszóra. Fura volt a 3 éves nagy gyerek cumival. Az Anyukája gyenge volt elvenni töle, pedig még a fiúk is butázták miatta. :lol:

Detti :) ,Lilla :)
Igen, a prevenar a pneumo elleni. Korababáknak felírják támogatással, így csak 4000 Ft, de egyébként 17.000. :roll: Agyalok még rajt.....

A szegedi kisfiú él, de még mindig kómában van. A másik ikres fórumról ismerik a szegediek. Állítólag tök paffok az orvosok is miatta, mert nem reagált a gyógyszerekre, baromira sajnálják. Viszont stabil az állapota, a vérnyomása már nem ingadozik. Ahogy az Anyukája masszírozta testápolóval felhúzta a kisfiú a lábát. Szóval azért vannak bíztató jelek. :D

Cat
Kép
cateye

Cat!
Én írtam, hogy a párom hol dolgozik? Vagy hol hallottad?

Detti!
A Prevenart mi is beadattuk, nálunk a bárányhimlősön megy a vacilálás. Valakinek van esetleg erről véleménye / információja?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka,

A bárányhimlő elleni oltást én azért szorgalmaztam, mert bár ezzel is el lehet kapni a betegséget (kb. 5 % az esély rá), de a szövődményei, és a pöttyök nem lesznek egyáltalán durvák, szinte észre sem veszi a gyerek.
Lányoknak egyébként nem javasolják az oltást, ők essenek inkább át rajta, mert később, amikor terhesek lesznek nem annyira szerencsés egy ilyen betegség.

A fiúk nálunk nem voltak koraszülöttek, viszont asztmás a Bernát. Lehet, hogy nekik is felírják olcsóbban????? Mert a 35e ft egy kicsit megijeszt :(

KépKép
kiliman

A prevenarhoz tudtommal nem elég a koraszülöttség- nekünk is csak a pulmis diagnózis miatt adták olcsóbban. A koraszülöttség csak 1 plusz tényező. Detti, sztem jó eséllyel kapjátokl ti is 4e-ért- kérdezz rá a gyerekorvosnál!

Mi a bárányhimlőt is beadattuk, és tavaly Egyiptom előtt a Hepa kombináltat is.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Elég a koraszülöttség a Prevenarhoz. AZ ikres fórumon többen így oltatták őket be. A 35. hét előtt születettek kapják kedvezményesen.

Persze ettől függetlenül lehet, hogy az asztmára hajlam is lehet ok önmagában, eddig én csak a koraszülöttséget hallottam, de már több ikrestől.

Vikóka :)
Havonta elmegyünk a másik ikres társasággal egy-egy nemzetközi étterembe, ahol az egyik ikres lány a pároddal dolgozott együtt. Nagyon dícsérte, hogy milyen jó fej. :wink: Ott tudtam meg, hogy most hol dolgozik. Hasonló szférában mint a párom.

A barihimlőre beoltottuk őket mi is. Nem volt semmi mellékhatása. Azért oltattam őket, mert ha elkapják, akkor 1 hónapig is itthon dekkolhatnék betegállományban velük. :roll: Nem engedhetem meg magamnak.

Kullancsra oltattam még őket, mert sokat túrázunk.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Most csak gyorsan. A koraszülöttségre nekünk nem írták fel az oltást, a pulmóst nem tudtam, így eszembe sem jutott, pedig jó sokat spórolhattunk volna, így elég húzós volt. Az egyiket a nagyim, a másikat anyukám fizette ki. Egyébként tegnap voltunk pulmonológusnál, Gergőt asztmásnak tekintik, kicsit kivagyok ettől... Eddig nem tudatosult bennem, tegnap nyilt ki a szemem. Tegnapelőtt pedig arra ébredtünk, hogy Gergő fuldoklik, iszonyatos hangja volt, általában tudom kezelni a helyzetet, most viszont én is megijedtem. Gyorsan Ventolin, Spiropent és Rectodelt, minden ami eszembe jutott és volt itthon. Szerencsére ez így jó volt és hatott is. Viszont a Rectodelt miatt nem tudták megcsinálni a bőrpróbát. A dr.nő azt mondta, hogy végül is nem annyira fontos, úgysem az alapján kezelik a gyereket, hanem a tünetei alapján. A flixotide-t még júniusig kell használni.

Bárányhimlőn én is gondolkodtam, aztán nem adattuk be.

Detti!
Tudod a kullancs oltásnak van 3. is..., ne felejtsd el, nekem is a múltkor jutott eszembe, amikor néztem az oltási könyvüket.

Vikóka!
Jó utat, sieljetek helyettünk is!

Cumi: Nálunk Gergő és én is úgy látom, rosszabb a helyzet, mint kiskorában, egyre többet használja.

Brigi!
Pont tszerdán akartam kérni a drnőtől valahova beutalót a csont miatt, de a fulladás miatt teljesen kiment a fejemből. Na majd a jövő héten...

Lilla!
A laevolacot nem tudom reggel adtad e éhgyomorra, akkor volt nálunk tuti, napközben nem vált be nálunk sem.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Védőoltás: Én csak a meningitis ellenit adattam be meg a bárányhimlő ellen, ez utóbbit is csak azért, mert 3-4 hét táppénzt nem tudok megoldani. A pneumococcus inkább kicsikre veszélyes, ahogy nőnek egyre kevésbé okoz súlyosabb szövődményeket. És azért egy oltásnak is mindig lehet szövődménye... Az én véleményem szerint ezek az oltások igen jó részben a gyógyszercégek kampányainak köszönhetően ilyen népszerűek. Ugyanaz mint sok más amit el lehet adni.

Megvolt a farsang, nálunk egész délelőttös program. Kezdődött az udvaron, minden csoport mondott verset meg énekelt, a nagycsoportosok még egy kis szerepet is betanultak. Aztán volt téltemetés: szalmabábégetés az udvaron. Utána bementünk és akkor kellett felöltözni. Bent is táncolás, éneklés. Aztán még a szülőket is bevonták mindenféle játékba: seprűtáncoltatás, székfoglaló, stb. Délig tartott a muri. Még az egyik óvónéni is felöltözött varázslónak :) Sajnos utána mindenki úgy gondolta, hogy hazaviszi a gyereket. Érdekes, hogy mennyi ember nem dolgozik.... Szóval az enyémek maradtak volna egyedül, persze nem akartak, az óvónők meg még rá is tettek egy lapáttal (mert gondolom semmi kedvük nem volt két gyereket pesztrálni, így mentek haza...) szóval hozhattam haza őket, meg telefonálhattam a munkahelyre, hogy délután se megyek be. Gondolhatjátok hogy reagált a főnököm... :( Miért nem lehet az ilyen programot szombatra, vagy legalább du-ra tenni? :evil:

Majd teszek fel képeket, csak kicsinyíteni kell még.

Ditke
ditke62

Prevenarhoz még ennyit:

(Pharmindexből másoltam):
"A Prevenar nem nyújt védelmet az oltóanyagban jelenlevő szerotípusoktól eltérő Streptococcus pneumoniae szerotípusokkal, sem egyéb, invazív megbetegedést vagy otitis mediát okozó mikroorganizmusokkal szemben."

Magyarul attól, hogy beoltatod még ugyanúgy lehet beteg Pneumococcustól, ezeknek rengeteg törzsük van. (Gyorsan megkerestem a könyvben, a 93-as kiadású könyv szerint 85 szerotípusuk van (azóta meg gondolom még több) )

"A konjugált pneumococcus vakcina használata nem helyettesíti a 23-valens pneumococcus poliszacharid oltás használatát azoknál a 24 hónaposnál idősebb gyermekeknél, akik a Streptococcus pneumoniae által okozott invazív megbetegedések szempontjából nagy rizikót jelentő állapotban szenvednek (pl. sarlósejtes anaemia, asplenia, HIV-fertőzés, krónikus betegségben szenvedők vagy immunrendszeri károsodásban szenvedő betegek)."

Tehát egy egyébként egészséges gyereknek simán le kell tudni küzdeni a kórságot.

"Ahogy más vakcina, úgy a Prevenar sem védi meg az összes beoltott személyt a pneumococcus okozta betgséggel szemben. Továbbá, a vakcina szerotípusokat tekintve, várhatóan az otitis media elleni védelem lényegesen alacsonyabb lesz, mint az invazív megbetegedések esetében. Mivel az otitis mediát számos, az oltóanyagban jelenlévő pneumococcus szerotípusoktól eltérő egyéb organizmus okozza, ezért az összes otitis mediával szembeni védelem várhatóan alacsony lesz"

Az idézőjelesek az alkalmazási előiratból vannak. Szerintem érdemes átgondolni.

70%-os térítéssel rendelhető (4787 Ft) 5 éves kor alatt kiemelten magas rizikójú betegeknek:
lépbetegségek, immunhiányos állapotok, visszamaradt magzati növekedés és alultápláltság, koraszülött csecsemő, méhen belül kialakult légúti megbetegedések, a szív veleszületett rendellenességei, a tüdő hypo- és dysplasiája, a tüdő veleszületett rendellenessége, a lép veleszületett rendellenességei esetén csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos rendelheti

A Menjugate oltóanyagra is igaz:

"Összetétel porampullánként:
C csoportú Neisseria meningitidis (11-es törzs) oligoszacharid: 10,0 µg
konjugálva Corynebaktérium diphtheriae CRM197 fehérjéhez: 12,5-25,0 µg
Összetétel előretöltött fecskendőnként:
Alumínium-hidroxid készítmény: 0,60 ml"

Tehát hiába oltatod be a gyereket , csak a 11-es típusú N. meningitidis ellen véd, ezen kívül még egy csomó baci meg ennek is a többi törzse okozhat agyhártyagyulladást. Sőt, a járványok során izolált törzsek legtöbbje az A csoportba tartozik. Nem beszélve arról, hogy nem csak Neisseriák okoznak agyhártya gyulladást.

Mennem kell, bocs ha túlzásba vittem a felvilágosítást :oops: :D

Megyek fürdetni. Jó éjt!
Ditke
ditke62

Ditke :)

Húúú ... Ez ám a tájékoztatás. Köszi!! Engem kicsit megnyugtattál. Nem nagyon tudtuk volna most ezt az összeget kifizetni, de nekünk mondjuk senki nem is javasolta.

Csajok :)

Még azt akartam írni, hogy beléptünk a miért korszakba Borkával! :) :) :)
Miért hosszú a zsiráf nyaka? Miért eszi a faleveleket? Mást nem is eszik? Miért nem bánt minket? Miért nem eszik húst? Mi az a növényevő? ............................. Mindez egy ebéd utáni pisilés alatt. :)
Az már régóta megy, hogy "miért nem mehetek ki?, miért nem dobálhatom le, stb.", de eddig inkább elégedetlenkedés volt, nem kíváncsiság. Most viszont már "klasszikus" kérdései vannak. Olyan aranyos. :) :) :)

Na megyek. Szép estét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat!
Eszembe juthatott volna, mert az illető hölgy fotóalbumában van egy ilyen vacsis kép, és akkor kiszúrtalak rajta. De ami a fő poén, hogy ma a fodrásznál, amíg várakoztam kezembe akadt egy női magazin, és hát ki van benne? BK, mint olvasószerkesztő. Ez a nap ma róla szól! Ha hazajövök majd írok is Neki, mert már ezer éve nem írtunk.

Na megyek, mert eléggé kipukkasztott az elmúlt két hét (mindenki beteg volt) na meg a pakolás együtt. Köszi a betegség elleni drukkot! Majd jelentkezem ha megjöttünk!

Legyetek jók (ha tudtok!)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Elfelejtettem írni a múltkor, hogy amikor Gergő fulladt, akkor nagy front volt. A dr.nő mondta, hogy aznap 3-szor annyi betegük volt, mint általában és a kórházban az összes bent fekvő betegük is rosszul volt. Nem tudtam, hogy az asztma összefüggésben lehet a frontokkal.

Brigi!

Édesek lehetnek a csajok! Végiggondoltam a válaszokat is, hogy miket mondanék... :D

Kata

Kép
kateduo

Brigi!

Jók ezek a kérdések, néha eléggé sarokba tudják vele szorítani az embert :lol:

Mondjuk nálunk még nincs az a klasszikus "miért-korszak". Kérdeznek miértet, de nem állandóan. Mondjuk vagy két éve volt nálunk egy ismerősünk a kislányával, na őt le se lehetett lőni, akármit válaszoltam, volt egy újabb "demiért" :lol:
ditke62

Sziasztok!

Ezt a szutyok időt!!!Iszonyat! :o Brrrr!
Hát nem egy izgalmaktól mentes hetünk volt!
Azzal kezdtük,hogy múlt vasárnap mindhárom fiú szinte egyszerre belázasodott.Aztán hétfőn délelőtt itt volt a dokinénink:szokásos tünetek,szokásos gyógyszerek.Mondjuk furi volt,hogy az Olivér is beteg lett,mert ő sose szokott attól megbetegedni,amitől a Beni meg a Marci. Innentől kezdve már hozta is a papírformát. 3napig 39,5 fokos láz antibiotikum és max. lázcsillapítás (váltott gyógyszer+hütőfürdő)mellett.Már totál ki voltam,mert amúgy nem köhögött,nem folyt az orra,se hasmeneés,se hányás,se fülfájás vagy bármia,mi indokolná ezt a magas lázat (39fok alá nem lehetett semmivel levinni).Kezdtem parázni,hogy ebből megint tüdőgyulladás lesz! Végre 4. nap kezdett alábbhagyni a láz,de elkezdett folyni az orra meg köhögni.Estére már jött a szokásos fulladás.Megint toltam belé az összes létező gyógyszert, cseppet, kúpott.Közben paráztam,nehogy befulladjon.Nem mertem egy percre se magára hagyni,mert be se állt a szája. Majd 3 napos kínlódás után most úgy tűnik,hogy felszakadt a válladék,elmúlt a fulladás és már szimplán csak köhög.Még tele az orra,a torka trutyival,de már javulóban.
A Beni meg a Marci ehhez képest könnyű menettel úszta meg: egy kis köhögés+ nátha, 1,5napi lázzal.

Miután még túl se estünk ezeken az izgalmakon,tegnap délután kidöntötte a vihar a ház előtt az egyik hatalmas (magasabb,mint a házunk) fenyőfánkat.A szerencsénk az volt,hogy a kerítésre döntötte és nem a háznak nyomta neki.Viszont így leszaggatta az összes vezeték,a házból se ki, se be, férfi meg egy se volt itthon (após a szőlőben,a férjem meg dolgozott). A villanyvezeték meg lógott a kapu előtt és himbálta a szél. :roll: :o :(
Kezdődött a keresztbe-kasul telefonálás,hogy segítséget szerezzünk. Hamarjában jöttek a tűzoltók (persze kellett hozzá egy kis protekció!),szétfűrészelték a fát,leszigetelték a villanyvezetéket.Majd estére befutottak az áramszolgáltatósok is (még jó,mert vaksötétben,fűtés nélkül kezdett gázos lenni a helyzet).Ma meg megjöttek a kábelesek is!Így mostanra helyreállt a rend! :wink:
A fiúk nagyon "élvezték" a felhajtást: tűzoltót és darus kocsit egyaránt.

Edit

Kép

Kép
edit73

Útólag is köszönöm - a Dávid nevében is - a jókívánságokat!

Védőoltás: mi kullancsost beadattuk mind a 4-nek,a bárányhimlőst beadatnám ( a múlt ismeretében),viszont a pneumosról ugyanazt hallottam,amit Ditke leírt. És ugyanezen érvek miatt mi sem adattuk be!De nem is fogjuk.

Cumi: nálunk az oviban tilos.Kiscsopiban beszoktatás alatt alváshoz megengedik,aztán szép lassan elveszik a gyerekektől.Illetve "leváltják" valami alvós rongyira vagy állatra.De mindezeket el is mondják a szülőknek,így a gyereket is fel lehet rá készíteni.Meg persze a cumis gyerekekkel is szinte nap mint nap megbeszélik.Szerintem a legjobb,ha eleve azt mondja az ember a gyereknek,hogy oviba már tilos vinni.
Ez olyan,mint a suli!!!mert mikor a Dávid suliba ment,meg kellett vele is (meg sok osztálytársával ) értetni,hogy oviba lehetett játékot vinni,suliban viszont nem!!!Még akkor sem,ha órán nem játszik vele,csak szünetben. Ebben (és az oviban a cumival kapcs.) nagyon következetesek voltak a nevelők.

Edit

Kép

Kép
edit73

Vikóka!
Remélem,meggyógyultatok és jó utat nektek!Majd mesélj meg persze képeket is dobj fel,hogy milyen volt!

Nettke!
Mi se sokat láttuk a Dávidot a fürcsiben! :wink: De majd a Kolpingban csak sikerül "összefutni" vele!!! :wink: :lol:

Brigi!
Ez egy fárasztó,de mulatságos időszak akkor az életetekben!Annyira édesek tudnak lenni az ilyen kérdések!

Ditke!
És a lányok élvezték ezt a zsizsgést?Nem volt nekik szokatlan,hogy ott voltál (meg persze a többi szülő is)?
Az ovi sajna ritkán gondol arra,hogy a szülő dolgozik.Abból a megfontolásból is,hogy az óvonénik is valakinek az anyukái.Így természetes,hogy sietnek haza. Sokszor nagyon kellemetlen tud lenni,de idővel megszokja az ember ezt a mentalitást is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Ez nem semmi!! Szerencse, hogy a házatok nem sérült meg! Amiket a tévében láttam, ez is benne volt a pakliban. Mi ki sem dugtuk az orrunkat, bár nálunk nagyon enyhe menet volt az országoshoz képest. A férjem gondolkodott szélkerékben, de megnézte a széltérképet. Kis túlzással kb. az ország legszélcsendesebb helyén lakunk. Ilyenkor nagy szerencse. De az apósod nem semmi, hogy az előrejelzések ellenére elment a szőlőbe. :shock: Utólag meg még inkább.

A srácoknak meg jobbulást. Szegény Oli!! :( Rémes lehet ez a magas láz. Ha belegondolok, hogy én már egy kis láznál is totál kiütve érzem magam.

Nálunk Borka, mikor mondtam, hogy oviba nem lehet vinni, közölte, hogy akkor ő inkább nem akar menni. :roll: Biztos lesz egy kis küzdelem. Csak remélem, hogy tényleg annyira igényli a társaságot, mint én gondolom, mert akkor talán nem lesz gond.

Remélem többiek megúsztátok a vihart!

Szép estét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit!

Ez kemény lehetett! Én mondjuk ki sem dugtam az orrom itthonról így csak hallottam a szelet, de komoly baj szerencsére nem történt.
A betegséggel meg jól megjártátok :( Ez az egy eset az amikor nem irigylem a több gyerekeseket :( Kettővel is épp elég boldogulni, le a kalapom előtted - illetve minden több gyerekes előtt :)

Értem én, hogy az óvónő is ember, csak ha mondjuk 3-ra teszik a bulit akkor ugyanakkor végezne mintha normál nap lenne, fél 5-kor mehetne haza. Na mindegy, csak most realizálódott bennem, hogy ezentúl így lesz az anyák napja, gyereknap, kutyafüle is :(
A másik amit nem értettem, hogy oké, hogy délelőtt van, eljövök egy órára, de hogyhogy mindenki haza tudja vinni a gyerekét? Bennem fel sem merült, hogy hazahozom.

Brigi!

Nemrég olvastam egy mondást és eszembe jutott a miértekkel kapcsolatban (szó szerint nem emlékszem, de kb.) : Onnan lehet tudni, hogy felnőttek a gyerekeink, hogy olyasmiket kérdeznek amire van válasz. :lol: :wink:

Itt vannak az ígért képek a farsangról:
Házi készítésű jelmez, katica és rózsaszín macska, ez volt a csajok kívánsága :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Jó éjt, a kis betegeknek gyógyulást!

Ditke
ditke62

Csajok :( :( :(

Rossz hírem van. Most olvastam az ikresen, hogy Ancsának a 25. héten megszülettek a babái. :( :( :(

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?