Új privát üzeneted érkezett!

Andi, Murphyke!
Nekünk annó amikor Lilinek volt hányásos hasmenéses nyavajája azt javasolták, hogy a smectát vagy teába, vagy banánba keverjem bele. Nekünk a tea bevált. Simán megitta vele.
Remélem nálatok is bejön valamelyik módszer.

Tüccs!
Hatalmas gratula Dórinak!

Kép
Kép
giga1

Fú, gyógyulást az összes pici babának!!!! Szegénykék :(

Normaflore elyett inkább Protexint adjatok, az összes orvos ismerősöm arra esküszik, a Normaflore állítólag kamu.

(durvák a lekötözős/leragasztós sztorik. Én tutira perelném a kórházat és feljelenteném a kérdéses nővért - lenne olyan jogi kategória amibe beleférne. Amíg az ember nem lép addig azt hiszi, hogy mindent szabad és ki tudja hány babával fogja ugyenezt eljátszani. Mondjuk fura a dolog, mert Kistarcsán a csecsemőosztály fődokija állítólag ritka rendes és korrekt ember így szerintem nem is tudja, hogy mi folyik ott... legalábbis sanszosnak érzem. Bár már fene tudja... a mi gyerekdokink is addig volt csak kedves amíg azt hitte, hogy hálapénzt kap. Amikor rájött, hogy nem, akkor azonnal morcos lett és utána már azt se vette észre, hogy Lilla lába tiszta ekcéma... most keressük az utódot aki pénz nélkül is odafigyel a gyerekre amikor sima rendelési időben megyünk... mert ugye ha házhoz hívnánk az is más sztori, de én képtelen vagyok olyan orvosban megbízni aki a munkaidejében 0 extra szolgáltatásért is a markát tartja - a XVI. kerületben nem tudnátok véletlenül egy korrekt gyerekdokit ajánlani?)
Vendég

Csakegy: én tudok dokit ajánlani, de ő magánban rendel, házhoz is megy. Tehát fizetünk a rendelésen, de legalább tiszta ügy.

Tovább visszaolvasni most sajnos nincs időm...

Voltunk Pilláékkal csiribiri tornán Kistarcsán, jó volt, élvezték a csajok! :)
Vendég

Ez is mindig felháborít,hogy mi mindent meg kell tennie az embernek, hogy találjon egy becsületes lekiismeretes orvost, és akkor még, hogy szakmailag mennyire jó arról nem is beszélek. Azt elismerem, hogy képességeiket tekintve nem egyformák, de az ,hogy milyen a hozzáállásuk az azért rajtuk múlik. Én azt az állapotot is utálom, amikor a pénz után hírtelen megváltoznak, sokszor átesve a ló túlsó oldalára. Én nem várom el, hogy ki...... a fenekünket, soron kívűl behívjanak, csak a normális bánásmódot odafigyelést megkapjuk. És ez persze a gyerekorvosokra is igaz. Méginkább, mert oda sűrűn jár az ember, főleg ha több gyereke van.

Hasmenésre nekünk is a Smecta vált be legjobban és szintén teába raktuk. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bocsánat, de csak gyorsan kotnyeleskedek egy picit, aztán majd később reagálok, mert rohanok is tovább.

Hányásra legjobb a kóla! Tudom, hogy hülyén hangzik, de tényleg bevált. Kicsiknek ki kell keverni belőle a buborékokat.
Kaját pedig ne sokat, ha sír érte a gyerek akkor SE! Egy háztartási szex, aztán 1-2 óra múlva még egy, stb. Ha elmúlik a hányás, akkor sem szabad többet adni neki, mert sajnos kezdődik minden elölről.

Tényleg nem okoskodni akartam, csak megosztottam veletek a saját tapasztalatomat. Sárának is volt ilyen fosós-hányós betegsége, be is akarták fektetni a Flór-ba, csak nem volt hely a gyerekosztályon. Így a doktornő elmondta, hogy mit csináljunk otthon. Kóla és nagyon kevés kaja... Már másnap jobban volt, de betartottuk a diétát és rendbe is jött nagyon hamar, mindenféle kiszáradás nélkül.
Vendég

A kóla pedig nem literszámra, csak max. fél deci egyszerre. Tényleg megfogja a cuccot... :wink:
Vendég

verna: köszi, de per pillanat inkább sima TB-s dokihoz mennénk (majd ha visszamegyek dolgozni akkor valszeg váltunk privátra, de most inkább marad a sima TB-s). Sajna a normális dokik mind tele vannak, a mi körzetünkhöz meg ez a dokinő jár. Mondjuk azon is filózok, hogy átmegyek az én régi gyerekdokimhoz. Aranyos volt, lehet, hogy megér egy próbát, hogy elvállal-e.
Vendég

naccempilla: höhö :)))) háztartási szex :)))) Freud bácsi tapsikál örömében :)))))))))
Vendég

Sziasztok!

Mi már szerencsére gyógyultak vagyunk, ma már voltunk is babaklubban. Marci most durmol, teljesen kifáradt, lelejmolta mindenki kajáját, miután itthon megevett egy kis adag bundáskenyeret (nesze neked tojásallergia, de a férjem ezt csinált, és Marcit ezer szekérrel sem lehetett eltántorítani onnan). Aztán itthon még egy kis finomfőzi, most meg kipurcant. :lol:

Danka,
nagyon édes Beni baba! Én is 3 hósan adtam Marcinak őszilevet, mert ugyanez volt a gondunk. Ha mégsem segít, végső esetben ihatsz egy adag Laevolac-ot, és azt az anyatejen keresztül ő is megkapja, vagy akár közvetlenül Beninek is adhatsz belőle, persze nagyon keveset, max. 1 teáskanálnyit! De előbb mindenképpen barilé, a gyógyszer csak végső esetben!!!!!

Tüccs,
ez a torta egyszerűen fantasztikus volt!!!!! És Dórika hogy élvezte!!! Kész hölgy már! :shock:

Tiop,
Zsani nagyon ügyike!!!!!! Bár mindig az volt, a nagyon "húzzák" Őt magukkal. :wink: A képek nagyon jóóóók!

Andi,
KITARTÁS!!!!! ÉS JOBBULÁST!!!!! 2 gyerekkel nagyon nehéz lehet, sajnálom, hogy még apa sem segít ilyenkor.... :? :roll:

Murphyke,
NEKTEK IS JOBBULÁST!!!!!!

Pumperka,
terheseknek a 100/70 - 110/70-80 az elfogadott vérnyomás, egyáltalán nem alacsony, úgyhogy ha addig vitte le a gyógyszer, akkor szedd ezentúl is!!!!

Kóla,
ez tök igaz, nekem - akármennyire is szentségtörés - de most az émelygésemre is a kóla az egyetlen nyugtató ital! Egyszerűen akármi mást iszom, csak felfodul a gyomrom, a kólától megnyugszik... :? :?: Egyébként a Pepsi ebből a szempontból a legjobb. Azért is lett a neve Pepsi (a pepsin-ből- így írják???), mert anno gyomorbántalmakra fejlesztették ki, és gyógyitalként árulták. Csak azóta belekerül mindenféle más is, de alapvetően még mindig jó a gyomornak!

Cumi- és köldökragasztás,
F E L H Á B O R Í T Ó!!!!! Ilyet tenni egy újszülöttel!!!!!!!! Én azonnal elvittem volna a gyerekemet, ha ezt meglátom, nem érdekel, van még kórház, akár fizettem is volna érte, hogy vegyék át, de az ilyen MEGENGEDHETETLEN!!!!!!! Ja, persze a feljelentés nem maradt volna el, néhány fotóval illusztrálva!!! Elszomorít, hogy ilyen Kistarcsán is előfordulhat!!! Erről még nem is hallottam, pedig vagyunk itt már páran! :shock: :shock: :shock: Erre nincsenek szavak!!!!!

Kép
Kép
nircee

Giga!

Hasfájás tipusonként a következőket kell alkalmazni:

COLOCYNTHIS 5 CH
Erős, görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a pocak masszírozására, vagy a lábak hasra való hajlítgatására, vagy melegre enyhülnek.

DIOSCOREA VILLOSA 5 CH
Hirtelen kialakuló éles, periodikus visszatérő fájdalom. Összegörnyedve erősödik, hátrafelé kifeszülve, illetve a hát masszírozására enyhül.

LYCOPODIUM CLAVATUM 5 CH
A babának igen kifejezett haspuffadása van, az anya által fogyasztott ételek jelentősen fokozhatják ezt, és a görcsöket. A panaszok jelentősen erősödnek 16-20 óra között.

Egészen pici forralt vízben fel kell oldani 5 golyót, (csak egy irányba szabad kevergetni és valamilyen cseppentővel adni neki egy-két cseppet belőle. Minden kaja után adtam.

Lellének használtak ezek. Hamar el is múlt a hasfájása. Próbáljátok meg!
Sokat segít még a meleg cseresznyemag párna, a dm-ben lehet kapni.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee!

Akkor is, ha nekem 130/ 80 volt végig a terhesség alatt, és a gyógyszer után egy órával tök nyomi vagyok?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, nem tudom, hogy a Te esetedben akkor ez hogy van, mindenképpen kérdezd meg az orvosodat!!! De az tuti, hogy elvileg ez már magasnak számít terheseknél, de hát vannak emberek, akiknek eleve alacsonyabb vagy magasabb a vérnyomása az átlagnál. Anyunak pl. alapban 70-80/50-60, ha nagyon ideges, akkor már 110/70, de akkor teljesen rosszul van.

Kép
Kép
nircee

70/50 :shock: :shock: :shock:
Ilyen vérnyomással a férjemet már mentő vitte kórházba, tök rosszul volt.
Igen ez is egyéni, de azért a 140/90-es határt meg szokták húzni.... :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Hát én ezt a cumikötősdit nem akarom elhinni... :shock: Pimpoka, tutira odakötötték a szájához? Nem csak a nyakába tették, azért kötötték rá a kötszert? VAlahogy ez nekem nagyon hihetetlen... :shock: :shock: Főleg a csecsemősön, ahol hosszú ideig nincsenek is a babák. Anyukák hozzák viszik őket. :shock: Na mindegy...

Vérnyomás: Nekem is magasabb az átlagnál, terhesség alatt mindig 120 körül volt. Mindig azt mondták ez jó...

thenus

Régi, de jó :wink:

Oviban:
A gyerek nagyon kínlódott, hogy felhúzza a csizmáját, erre hát odament segíteni neki az Óvó néni. Bizony nagyon megizzadt, amire a kisfiú lábára felráncigálta a csizmát, ám alighogy letörölte a homlokáról a verejtéket, a kissrác azt mondja:
- Óvónéni, fordítva van a lábamon a csizma.
A nő látta, hogy a gyereknek igaza van, hát gyorsan lehúzta róla, és nagy kínlódások közepette ismét, most már rendesen felcibálta a kissrác lábára. Ekkor a kisfiú megint csak megszólal:
- Ez nem is az én csizmám!
A nő egyre idegesebb lett, őrült tempóban lerángatta a gyerek lábáról a csizmát, miközben az folytatta a mondókáját:
- ... hanem a bátyámé, csak ő már kinőtte, és ma reggel ezt adta rám az anyukám.
Az óvónő már lilát látott, de uralkodott magán. Ismét ráadta a kisfiú lábára a csizmát, pedig még mindig nagyon sok tuszkolást igényelt a művelet.
"Na, végre", gondolta az óvónő, majd megkérdezte a gyereket:
- Pistike, hol a sapkád?
Mire a gyerek:
- A csizmámban!
:lol: :lol: :lol:

thenus

Vérnyomás: nekem terhesség alatt 140/90-ig nem avatkoztak be egyáltalán, addig teljesen normálisnak számít - terhesség alatt is! ;) 140 felett még simán előfordulhat idegesség, ilyesmik, ezért inkább az alsó értéket (diasztolés?! nem tudom pontosan) nézik, mert az sokkal többet árul el. Engem pl. 145/95-nél fektettek be a kórházba, és azt mondta rá Surányi, hogy nem a 145 a gáz, hanem a 95...
Meg aztán tényleg azt nézik, hogy a terhesség kezdete óta mennyit emelkedett (van valami határérték, azt hiszem 15 az elsőnél és 5 a másodiknál?! de ebben nagyon nem vagyok biztos...)

Nircee: akkor ha meggyógyultatok, akár jöhettek is csiribiri tornára ti is jövő héten! :) Volt olyan szivárványos ernyő is, amit hiányoltál! :) A csajok nagyon csípték, Lolo sokszor sikítva kacagott! :)

Pimpoka: mint homeos szakértő, segíts nekem légyszi: mi a Chamomilla adagolása? Sajnos elfelejtettem... fogzásra használom.
Vendég

Sziasztok!
Cumi kötözés,ragasztás!
:shock: Én Tarcsán pont fordítva tudom!Kinem álhatják a cumit a csecsemősök!Én pont bentvoltam amikor az egyik babának kiesett a cumija,és én vissza akartam tenni.Mondták,hogy ne tegyem,mert nekik nincsen idejük mindég visszatenni a szájukba és különben is tök felesleges,mert a szopási késséget elnyomja!Vagy mi a szösz!Rontja ,legalábbis valami ijesmire utalt a csecsemős!Kb 1-2 gyerkőcnek volt cumija,és azt sem a csecsemősök tették a szájukba!Na mindegy!De amit írtatok az felháborító és hihetetlen! :twisted: :cry:

A kóla tényleg jó hányinger ellen is és a hasmenésre is! :wink: Én nem merek ijeneket beírni,nehogy kapjak a fejemre! :oops: :? :cry: :cry: :lol: :lol: Nekem még a körzetim azt is mondta ,hogy ha beteg egy gyerkőc akkor nyugodtan adjunk neki kólát,ha azt kívánja! :wink:

Henus!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: Nagyon jó!!!!!!!!!!!! :lol:

Sziasztok!
Köszi a dicsit mindenkinek!Már rég akartam írni mind ezt mert ez nem most alakúlt ám ki,hanem folyamatasan kb úgy 1 éves korától kezdve!Aztán csak szépen többet-többet produkál! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Verna, ha 9 Ch a hígítása, akkor 5 golyóka!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hát jó kórházban is történnek olyan dolgok amik nekünk nem tetszenek és nem akarjuk elhinni. Ezt a saját két szememmel(+szemüveg) láttam, hogy odakötözték a cumit és azért mert sokat sírt.
Az egyik kisfiúnak, aki már akkor ott volt amikor mi szültünk, az anyukája rühes volt és voltak valami egyéb gondok is, mert a gyereket nem adták oda, az anya az atomfizikus párjával pedig többször megpróbálták ellopni a babát. Nah, hát neki a szájába kötözték bele a cumit, az meg szerintem mindegy, hogy kinek a gyereke, senkiével ne tegyék.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

hm ezt a kólás dolgot már egy csomó mindenkitől hallottam. akkor hozatok a bizti kedvéért egy fél litert.

Kép
murphyke

Sziasztok!

Most nem nagyon olvastam vissza, csak átfutottam.

Dórinak boldog szülinapot!

Képzeljétek, albérletet keresünk Zuglóban, mert eddig bírtuk az együttélést a párom szüleivel. Alapvetően jól elvoltunk, sokat segítettek, de a felszín alatt elég sok feszültség felgyülemlett, ami pont akkor robbant ki, mikor Márk betegen 20 perce sírt...
Szóval másnap reggel a párom betelefonált, hogy nem megy dolgozni, összepakoltunk és átmentünk az én szüleimhez és most gőzerővel lakást keresünk.
Elég szűkösen fogunk kijönni, főleg, hogy a rezsi mellett a bérleti díjat is fizetni kell és csak a párom dolgozik, de muszáj lépnünk. Egyszerűen még mindig gyerekként kezelnek bennünket, és ez így nem mehet tovább!!

Ez van most velünk, úgyhogy valószínűleg csak hébe-hóba tudok majd jelentkezni.
Pocakosoknak kitartást, betegeknek jobbulást!

Szép estét!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre,
drukkolok, hogy minél hamarabb találjatok egy jó lakást!!! Hiányozni fogsz, de azért ha majd egyenesbe jöttök, mindenképpen gyere vissza!!!!

Minden elismerésem azoké, akik együtt tudnak élni a felmenőkkel. Tudom, hogy ez sokszor nem kívánságműsor, hanem kényszer, de én 1 napig sem bírnám egyikkel sem! Pedig a szüleimet nagyon szeretem.

Verna,
jövő héten mennénk, ha addig nem jön közbe semmi. Hol van ez helyileg, mennyibe kerül, mikor van?

Murphyke,
szerintem megér egy próbát a kóla, max. nem jön be. Persze Lili ne kapjon belőle sokat, csak néhány kortynyit, attól azonban nem lesz semmi baja.

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

Kép

Lányok, ez a cumi beragasztás nagyon rosszul hangzik. Tavaly ugyebár volt róla szó, hogy valahol a sötét balkánon még így némított el csecsemőket egy gondozó, de azt álmomban sem mertem volna gondolni, hogy Magyarországon is alkalmazza valaki ezt a módszert. :cry:

Nircee, a torna tényleg nagyon jó volt és a lányok is jól szórakoztak. Nekem mondjuk a csapat nem jött be, de ha többször megyünk, hátha befogadnak minket is. Amúgy Kistarcsán van a foglalkozás, a Deák Ferenc utca 10-ben. 950 Ft egy alkalom, és hétfőnként tartják 1/4 11-től.

Háztartási szex... Siettem, így le is írtam... Itthon csak így hívjuk. :oops:
:lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

DÓRINAK NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!!
Kép

Hogy áltok a projectel?????????

Cs1!
Örülök hogy látlak!! :D
Hogy elment az idő Lilla babával is... :shock:

Kép
Kép
ancsa81

Tüccs!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Dórinak!

Szantre!
Minden jót kívánok nektek az új helyen! Remélem hamar rátaláltok a legjobb megoldásra! Nagyon várunk vissza!

Ma egy kicsit jobb volt az éjszakánk. Bulcsú kint aludt a nappaliban. Pont az ablakkal szemben van egy utcai lámpa, így az adott neki egy kis világosságot. Ha felébredt én kimentem hozzá és megetettem. 3-4szer kelt fel este, de fél óránál egyik etetés sem tartott tovább (nem úgy mint az elmúlt napokban, hogy volt olyan amikor 2és fél órát is fent voltunk hajnalban). Így most én is aludtam vagy 6-7 órát összességében. :)

Kép
Kép
giga1

Jó reggelt!

Szantre,
kitartás! Nem egyszerű jó albérletet találni, tudom, mert mi már a negyediket nyúzzuk... a párod munkahelyén nincs olyasmi, hogy lakhatási támogatás? talán adnának, ha létezik ilyen... Egyébként csatlakozom nircee-hez, én se bírnám az ősökkel, bőven elég, ha havi egy hétvégét eltöltünk valamelyiknél, és már kész az idegbaj. Szerintem baromira egészségtelen, ha több generáció él egy fedél alatt, a világunk ezen a fejlődési állomáson már rég túllépett, és szerintem a Ti kicsi 3 fős családotok is sokkal jobban fogja magát érezni, ha már a magatok urai lesztek. Drukkolok, és gyere ha tudsz!

Nálunk a helyzet nem sokat változott, max annyit, hogy lázuk nincs a csajoknak, csak némi enyhe hasmars, viszont reggelre Bogi megtaknyosodott... sose lesz vége... :cry:

Ja, és hétvégén bejelentette a lakás tulaja, hogy úgy készüljünk, hogy legkésőbb jövő tavaszig el akarja adni a lakást, mert kertes házat akarnak venni, elegük van a belvárosból és az ottani lakásukat tartják meg csak, mert azt drágábban tudják kiadni, és mihelyst megtalálták a megvásárolnivalót, rögtön túladnak ezen. Felajánlotta, hogy akár mi is megvehetjük, de már most tudom, hogy amennyit kérni fognak érte az kész röhej, a pasi felesége szerint 16 milliót ér, szerintem meg örüljenek, ha 12-t kapnak érte, mert ahogy gyorsan felmértük, min 3 millát rá kellene költeni a felújításra, de 1-et mindenképp, mert botrány a szigetelése (pontosabban abszolút nulla) és az összes ablak-ajtó cserére szorul... És még a frissen felújított hasonló lakások is 15,5-ért mennek a környéken, de nem nagyon veszik őket... nincs elég bajom, még ezzel is idegesíthetem magam...

Pápá!
andibab

Dórinak boldog szülinapot!

Szantre!
Megértelek, én se bírnám hosszútávon, remélem sikerül minél hamarabb megtalálni a megfelelő lakást.

Giga!
Majd csak alakulnak az éjszakáitok, lassan én is csatlakozhatnék a hajnali kelőkhöz...

Így, hogy a vérnyomás miatt aggódom, szeretném, ha már megindulna a baba, de hát még több mint két hét, és jóslok se nagyon vannak már 4-5 napja. :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok,

Dóri, boldog szülnapot!!!

még a cumis dologhoz azt szeretném hozzátenni, hogy a kisfiú állandóan a csecsemősöknél volt, nem volt bent vele az anyja.
Valamint, hogy amikor én ott voltam és 6 ágyasban voltunk, akkor akinek 5 perctől tovább sírt a babája, többször és megkérdezték a csecsemősök, hogy cumi van-e. Én mondtam, hogy nincs és nem is kell, de azért apának szóljak, hogy hozzon. Nem hozott, mert nem szóltam. Ezt egyébként két csecsemős mondogatta, az egyik akkor egy rövid, "színes" hajú nővér volt a másik meg egy jó nagy darab fekete hajú idősebb nővér. És a "színes" hajú nővérke feszt kérdezgette, amíg nem indult be a tejcsi, hogy adjon-e cukros vizet Lellének. No mindegy, lehet hihetlennek hangzik, nem is kell elhinni, de akkor és ott ez volt.

Szerintetek az normális, hogy Lellének már 3 hónapja nem jött egy darab új foga sem? Még mindíg 6 van, 4 fent, 2 lent. Ahogy most belenyúltam a szájába úgy éreztem, hogy rágófoga jön, ez lehetséges?

Szantre, és mi volt a gond azzal, hogy Márk már 20 perce sírt? Valamit rosszul csináltál az anyós szemében? Vagy ő másképp csinálta volna?

Hm, én nagyon szerettem a férjem szüleivel együtt lakni, eddig még nem történt semmi ami miatt csalódás vagy sértődés lett volna, egyik részről sem. Mondjuk nálunk Lellével kapcsolatban elég sok dolog le van szögezve, az egyik pl. hogy én nevelem és etetem. Ha valamelyikükre rá van bízva Lelle és eltérőt szeretne enni, amit kiírtam vagy vittem, azonnal telefonálnak, hogy szabad-e. Vasárnap, ahogy indultunk Bogácsra az anyósom szüleihez a mi házunk előtt találkoztunk és Lelle kicsit lazábbra volt öltöztetve, mert tudtam, hogy a kocsiba úgyis tűzni fog a nap, valamint aludni fog. Láttam, hogy anyósom arcán átfutott, hogy jajj szegénykém meg ne fázzon, de egy szót sem szólt, mert tudta, hogy miért öltöztettem úgy. Anyukám már kicsit sápítozott volna, hogy fehér nadrágot adtam rá, de nekem azokat a legkönnyebb kimosni. De nálunk feltételezem, hogy azért ilyen jó a kapcsolat, mert ők viszont az após anyukájával éltek elég sokáig. Gondolom megfogadta, hogy ő bizony nem lesz olyan, mint az ő anyósa volt. Dédikével sincs gond, csak ő mindent megcsinált az unokái helyett, kinyalta a sejhajukat rendesen.

Andibab, lánykáid gyógyulóban, ez már jó. Az viszont nem annyira, hogy nemsokára költöznötök kell, ha minden igaz. Én gyűlölöm a költözködést, innen már csak a sajátba, többet nem vagyok hajlandó.

Na most megyek, el kell hozni a kocsit Apától.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, Laurának sem jött ki új foga, úgy 4 hónapon keresztül. Rendületlenül tartotta magát a 8 darabhoz (4 alul, 4 felül). Most kezdtek el jönni a felső rágói.
Az meg, hogy nem pont sorrendben jönnek, szerintem teljesen normális. Nincs két egyforma gyerek...
Vendég

Hi!

Pimpoka,
ha ez megnyugtat, a barátaink kisfia Bogival egyidős, és még csak most jött ki a 16. foga, elvitték fogászhoz, aki azt mondta, hogy semmi baj sincs a kisfiúval, ez a lassú fogzás is teljesen normális. Szerintem Lelle nincs elkésve semmivel!

Lányok,
Akkora a Jóisten állatkertje... Muszáj kiadnom magamból a mérget! Felhív a drága anyósom - merthogy a férjem nem vette fel a telefonját - és megérdeklődte, hogy "Ugye akkor most már végre jönni fogtok, készülhetek?". Mondom, persze megyünk, ha a csajok rendben lesznek, és ezt csak péntek délben fogom eldönteni. Erre kicsit sértődötten közli, hogy pedig ő annyira készül, hogy HÚSVÉTOZIK majd a gyerekekkel... HÚSVÉTOZIK FEBRUÁR VÉGÉN!!! Azt hittem, nem hallok jól, de kétszer is elmondta... Meg hogy már bevásárolt "csokiból" - a piacon vagy a 100Ft-os boltban veszi azt a fajtát, amit még süteménybevonóhoz se lehet használni, és kakaós massza felirata van... Tavaly nem engedtem, hogy Bogi egyen belőle, szerinte viszont most már nem kellene annyira féltenem a gyereket - lehet, hogy megtartotta a tavalyi készletet, és azt akarja odaadni... Itthon ha csokit kap a csaj, csak Kinder szeletet vagy Milka rizspelyheset adunk neki, mást nem, abból is csak egy kis szeletet. Miből gondolja szerintetek ez a hülye, hogy majd ő akármilyen sz@rt megetethet a gyerekemmel??? :evil: :evil: :evil:
Arról nem is beszélve, hogy normális, kisgyerekek által is fogyasztható ételt nem tart a házban, hanem vásároljak be itthon vagy útközben a gyereknek hétvégére, és majd azt eszi a csaj. Arra is képtelen, hogy megvegyen 3 üveg szentkirályi vizet, hogy tápszert tudjak keverni a kicsinek, még azt is itthonról viszünk. Ha tart otthon virslit - merthogy Bogi szereti a virslit - akkor max a Tesco gazdaságost veszi meg, párizsiban ugyanígy, csak azt még le is fagyasztja... Nem mintha párizsit adnék a lánynak, eddig csak csirke vagy pulykasonkát kapott, virsliből is a füstlit. A paprikás csirkéhez is én vegyek normális tejfölt, mert ő nem veszi meg csak a 10%-ost, mert fogyózik (már vagy 30 éve folyamatosan, de érdekes módon csak hízik a fogyókúrától)...
De mindez nem azért van így, mert olyan szegények, csak szimplán hülyék. Ha valaki szegény, az nem csináltat tél végén :!: (múlt héten) vadiúj cserépkályhát a nappalijába 300ezerért, és nem rendelkezik üdülési joggal 750ezerért hogy minden évben 2 hétig áztassa a tyúkszemét Hévízen, meg nem 2-en laknak együtt egy 5 szobás házban... Úgy ki tudnak akasztani az ilyen kicsinyes ostoba emberek!!! Persze anyósom egyfolytában nyavajog, hogy semmire se futja, meg hogy nincs egy rendes ruhája, meg annyi a kiadása. Pl elvárta volna, hogy a két fia fizesse ki a nyomorult cserépkályháját, de szerencsére mindkettőnek eléggé határozott párja van... :wink: Most az a legújabb műsor, hogy nyáron át kell építeni a fűtési és a vízvezeték rendszert (meg akkor már a konyhát és a fürdőt is :shock: ), és hogy az milyen sokba fog kerülni. Na addig álljon féllábon, míg tőlünk egy vasat is látnak! Kábé százmilliárdszor elmagyarázta már nekik mindkét gyerekük, hogy 2 idősödő embernek luxus fenntartani azt a házat, ráadásul nincs orvos, gyógyszertár, hétvégén bolt, stb a faluban. A férjem és a sógorom is többször közölték, hogy nekik nem kell az a ház, soha nem fog egyikük sem odaköltözni, nyugodtan eladhatnák, és vehetnének egy kisebbet, amit ki is tudnak használni és még készpénzük is lenne belőle, hogy a drága mama vehessen magának új göncöket...
Fú, nagyon kiakadtam! És most csináljak bevásárlólistát a hétvégére, meg szerezzek nyugtatót, hogy ne másszak a hülye képébe... :evil: :evil: :evil:
andibab

Mindenkinek köszönjük a köszöntéseket!!

Délelőtt babaklubban voltunk, Dóri annyira félénk volt, ott is folyton engem keresett és bújt belém. Nem tudom, ez mennyire normális, de tényleg nagyon anyás. A többi gyerkőc (volt 10hós és 15 hós is) sokkal felszabadultabb volt. :roll:
Azért igyekszünk minden héten menni ezentúl, ha lehet 2x is.

Ancsa!
4-én megyünk 21.napi vérvételre, abból kiderül hogyan tovább.
:wink:

Szantre
Sajnálom,hogy így alakult a helyzet, de szerintem sokkal jobb lesz külön majd nektek. Nagyon ritka az olyan, ahol 2 generáció súrlódásmentesen tud együtt élni. Szóval drukkolok a mielőbbi albérlet találáshoz!

na, mennem kell, ennyit hagyott a csaj.

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Szantre!
Sajnálom,hogy így alakultak a dolgaitok,de külön sokkal jobb lessz!Bár eleinte nehezebb lessz (mint írtad kijönni),de azt is meglehet szokni! :( :wink:
Andibab!
Lassan-lassan gyógyulgatok!Nem tart minden örökké,csak nehéz kilábalni a bacikból,mert egyik jön akkor jön a másik is! :( Gondolkodtatok rajta,hogy megveszitek a házat???Vagy már elvan döntve,hogy mentek tovább?? :roll: Sajnálom. :(
Pimpo!
Zsaninak is így volt,hogy egy jó darabig 6 db foga volt ösz-visz,és úgy kb 16 hónapos korában 4 db jött egyszerre (rágók)azóta folyamatosan jön neki,így már bepotólta a lemaradást!Rolinak és Anettnak a nagykönyv szerint jött,de Zsaninak mondthatni össze-vissza! :roll: :? :lol:
Pumperka!
Nincsen sok már hátra,kitartás!Lehet,hogy ez a "vihar előtti csend"most nálad! :wink: :D
Szép napot sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab, együttérzek és sajnálom az anyós témát...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.13 11:33-kor.
Vendég

Andi!
Hát ez nem semmi! Jól rátok jár a rúd mostanság. Betegség, lakás, anyós... :evil: Kitartás!

Pumperka!
Tényleg nincs már sok hátra neked sem! Nemsokára te is kelhetsz hajnalok hajnalán. :wink: :lol:

Pimpo!
Lilinek is most stagnálnak a fogai. 7 van neki, és a 8.sehogy sem akar kibújni neki. Féloldalas a szája. :D 4 van fent, és 3 lent. :lol:
Szerintem is normális, ha nem pont olyan sorrendben jönnek, ahogy az a nagykönyvben meg vagyon írva!

Tüccs!
Szerintem csak idő kérdése és Dóri is feloldódik a társaságban. Minden gyerek más. Van aki anyásabb, van aki meg simán jön-megy a gyerkőcök között. Biztosan jobb lesz majd, ha már megismer ott néhány gyerkőcöt Dóri.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Dórinak Boldog szülinapot!

Andi basszus, asszem ezek nem a te napjaid, kitartás!

Nekünk is stagnál egy ideje a fogzás, pont mint Gigáéknál a 8. nem akar kijönni alul.

Ma volt normálisnak mondható kaki, hányás tegnap du. volt utoljára. egyedül az evés gáz, az nagyon nem megy, ez már az 5. nap h szinte semmit nem eszik. ereje 0 fekszik egész nap, piheg, alszik. Legalább a vizet megissza, banánt eszeget, egy-két háztartási keksz, napi 150 ml gyógytápi azt annyi :(

Kép
murphyke

Köszönöm a fogas válaszokat!!!

No, Andibab, te aztán jól megvagy áldva. Mégis, hogy lehet ilyen egy nagymama??? És te hogy bírod ott vele akár egy hétvégét is? A húsvétozás nagyon aranyos, így egy hónappal előtte.

Murphyke, Lili szegénykém megszenved ezzel a betegséggel. De ha már azt írod, hogy lement 150 ml tápi, ez már jóval több az eddigiekhez képest és a pocakja is kezd rendződni, hátha pár nap múlva kimásztok már belőle. Szorítok!

Becsi, te már megint eltűntél...

A Rossmannban még mindíg 5500 Ft volt 2 csomag libero, úgyhogy a Metroshoz képest 4000 Ft-ot spóroltunk. (Nircee, mennek holnap a pontok!)
Valamint még azt akartam mondani, hogy a Humana 2-es tápi, az 1500 grammos a Müllerben most csak 2500 Ft, ha esetleg valaki gyerkőce is ezt issza, megéri most többet besapjzolni.

No, természetesen Lelle elaludt, megyünk majd zenebölcsibe, addigra kiszunyókálja magát remélem.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

kész, feladtam, belefáradtam, kivagyok.

úgy néz ki, hogy Bogi visszaesett, délután már úgy ment a hasa, hogy már megint szinte folyt, az apja most fürdeti hűvös vízben, Roni is belázasodott, és mindkettőnek csöpög az orra is. holnap doki. aztán majd meglátjuk. mindenesetre jól belémvágta az ideget a híradó a rotavírus-járvánnyal.

tele van a t...m.
andibab

Andi: nekem is beleültette a bogarat a fülembe, én azzal nyugtatom magam, h csak az elején volt lázas és az se volt magas, de jár az agyam ezerrel.

Kép
murphyke

Mi volt a híradóban?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok,

jajj, remélem gyógyulgattok lassan végre!
Most én is ezen gondolkodom, hogy akkor nekünk rotavírusunk volt???

Képzeljétek, kaki sehol. Utoljára múlt hét hétfőn volt, azaz holnap a 9. nap, hogy semmi. Már itattam tegnap, meg ma őszilével, semmi... Ma maszíroztam egész napa a hasát, már lemaszíroztam róla a bőrt... semmi. Ma este már hőmérőzésre vetemedtem, de lehet, hogy nem csináltam jól, mert semmi... Úgy csináltam, mint mikor mérem a lázát... Most ez hülye kérdés, de annál mélyebbre kell dugni a hőmérőt?
Én már nem akarok orvoshoz menni, minden második héten oda járunk... ahhh elegem van!

Gyógyulást a betegeknek!!!!!!

KépKép
Kép
danka33

Bocs mindenkitől, de most csak Andibabnak szeretnék írni:

Hihetetlen, ami Veletek történik mostanában, komolyan mondom, kezd rémálommá válni! Csak annyit tudok írni, hogy kitartás, és ha azzal segíthetünk, hogy itt kiírd Magadból a feszültséget, akkor írj nyugodtan!!!!! Csak nagyon sajnálom, és már rossz olvasni, hogy megint mi történt, de csak mert sajnállak!!!! :cry: :cry: :cry:

Persze ez nem nyugtat meg, de az én anyósom most vasárnap már idehozta Marci húsvéti ajándékát, amit persze azonnal át is adott: egy kismotort, ami persze nem az a klasszikus alacsony 3-kerekű kínai darab, amit esetleg tudna is lökögetni a gyerek, hanem egy jó magas 4 kerekű csoda, ami bár elég stabil, de akkora, hogy ha ráül szegénykém, lábujjhegyen van, persze nem tudja magát ellökni, és azonnal le akar szállni. Erre anyósom: miért nem használja, minden gyerek motorozik ilyenkor??? Mondom talán azért, mert még magas neki, erre a válasz: dehogy magas, meg majd jövő hónapban már teljesen jó lesz neki. Na ja, havonta 5 centit nőnek ilyen korban, mi??? Áááááááááá!!!! Ja, és azért nem vett 3 kerekűt, mert az olyan instabil, és azzal mindig felborulna Marcika. Érdekes, több millió kisgyerek azzal motorozik, de pont Marci (aki egyébként "zseni, és már most kezdeni kellene a fejlesztését"!!!! :evil: :evil: :evil: ) borulna fel vele.

Szóval én már nem is szólok semmit, csöndesen végigvárom azt az 1 órát, amíg itt van, aztán szépen elteszünk minden baromságot, amit hoz, és megy minden a maga medrében. (persze soha meg nem kérdezné, hogy mire van szüksége a gyereknek, ő is tonnaszámra hozza a csokit - de legalább Kindert, amit a végén én eszek meg, ha már elment. 1-1 szeletet kap, de nem minden nap 1 rudat!)

Kép
Kép
nircee

Danka,
nekünk sem segített soha a hőmérőzés. Szerintem most már adhatnál neki egy kis Laevolac-ot, mert most már nem lenne szabad várni, de vigyázz, tényleg egy kiskanálnyit!

Kép
Kép
nircee

Danka, én soha nem csináltam hőmérővel kaksi előcsalogatást, mert szerencsére nem volt rá szükség, de szerintem nem kell mélyebbre dugni, hanem inkább kicsit ingerelni, csikizni a lázmérővel, legalábbis én így gondolom.
De ha így sem volt semmi, akkor nem lehet, hogy Beni teljesen hasznosítja az anyatejet és nincs is mit kikakilnia???

És, ha a dokitokat hívnád fel telefonon, biztos segítene,javasolna valamit?

Ilyenkor inkább azt javasolják, hogy az anya igyon, egyen olyan dolgokat, amik esteleg megmozgatják a baba pocakját, én ilyenekről olvastam, hogy szilvalé, paradicsomlé, őszilé.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Danka, nem kell mélyre dugni a hőmérőt, csak ahogy Pimpoka is írta, inkább "csikizni".
Vendég

Becsi Szonjájának BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT Kívánunk!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Andi
Mostmár tényleg szebb napokat kívánok nektek. Ez őrület, amin keresztül mentek. Remélem a rendes dokitok kitalál valamit, ami rendbe teszi a csajokat.

Danka
Sajnos nincs több ötletem kakicsalogatásra, de szerintem kérd ki a dokitok véleményét akár telefonon is.

Dóri se volt tegnap valami jól, 38,1 volt este a hője, remélem kialussza mára. Most ébredezik.

A rotavírust én is hallottam fél füllel, de lekéstük a riport elejét. Valamelyik vidéki kórházat mutatták, ahol tele volt a fertőző osztály rotás gyerekekkel. :shock:

Szonjának mi is boldog szülinapot kívánunk!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Dórinak, és Szonjának Boldog szülinapot!!!!

thenus

Jó reggelt!

Látom a kis hasmenősöknek még nem sikerült teljesen kigyógyulniuk a kórból. Jobbulást nekik!
Dóri, remélem kialussza a lázat. Szerencsére ilyen nálunk is szokott lenni. :wink:

Itt szülinapból is jut mindennapra?
Szonjának boldog szülinapot!

Remélem a rotavírus nem éri el ezt a térséget. :evil:

Lassan én is már az utolsó dolgokat rendezgetem. Lehet, hogy ma kifertőtlenítek egy-két dolgot. Mellszívó stb.... Túl hamar se akarom, mert akkor gondolom sok értelme nincsen. Vérnyomira szedem a gyógyszert. A mérő egy nagy kalap sz..... Így igazából nem tudom mennyit segít, de az látszik, hogy kevesebb,de elég össze-vissza mér. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

sziasztok!

doki csak délután lesz... addig csak kibírjuk... ezt ma kaptam, tanulságos, szerintem:

http://fusz.hu/node/8036

sziasztok, megyek a kis kakigépeimhez....
andibab

Sziasztok!

Szonjának boldog szülinapot!

Utánaolvastam a rotavírusnak és sztem nekünk az van. 3 fokozatú a lefolyása és mi a középsőben lehetünk. Azt írták, h szinte minden kisgyerek elkapja, olyan 5 éves korig veszélyeztetettek. Az is elkaphatja aki megkapta az oltást, csak enyhébb formában. A kiszáradás miatt lehet halálos kimenetelű. Azért tippelek arra, h nekünk is az van, mert a tünetek megegyeznek, mi nem kaptuk el, ráadásul 3-7 napig is eltarthat. Nekünk ez a 6. nap. Ja és pár nap a lappangás. kedden voltunk zenebölcsiben és pénteken jött ki a betegség, máshol nem kaphatta el sztem.
Úgy látom jobban van Lili, 90 tápit evett reggelire és nem jött vissza. Úgyhogy reménykedek, hátha vége lassacskán.

Andi: szorítok, hogy végre ti is túl legyetek rajta!

Tüccs: Dóri remélem kialudta a lázat, vigyázzatok magatokra!

Kép
murphyke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?