Új privát üzeneted érkezett!

Judy!!! Szuper!! Nekem akkor ment el, amikor kb hajnali egykor elkezdődtek a fájások!! Foyamatosan távozott ilyen nyunyás, nyúlós, rózsaszínes cucc!!!

drukkolok!! Hajrá! Ma megbeszélted Barbival, hogy kibújik??? :wink: Szólj, ha van valami!! Puszi, drukk-drukk-drukk!!! Gyerünk Barbi, kapd el anyát!! :lol:

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá

Kata

Az, kocsonyás barnás trutyi. Mondjuk elég kevés.
Felhívtam a szülésznőt, de sajna azt mondta, hogy zártnál is távozhat.

Mindegy, én várom a görcsöket ma éjszaka. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Hajrá!! Remélem beindul!! A telcsim bekapcsolva hagyom, tájékoztass ám, ha van valami!! Húú, hányszor fogom ma éjszaka nézni a telcsimet!! Nagyon drukkolok!! Puszi!!

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá

Kata!!Gyönyörű kislegény!!!Örülök,hogy jól vagytok!! :lol: Jó éjszakát Nektek!

Judy!Sztem nyílhatott a méhszájad!!Keményedés,fájás nincs??Húúú,nagyon drukkolok!!!!! :wink: :wink:
Vendég

Alexaa,

Keményedés van, de görcs még nincs.
Remélem lesz.

Megyek pihizek, hátha elindul.

Kata,

Mindenképpen írok, ha valami van. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Közben látom,hogy mit írtál Judy!!

Kata,szép vonalzót csináltál!!

Húú,reggel egyből belesek,hátha Barbika kibújik addigra!! :D :D

Jó éjszakát Mindenkinek!! :D :D
Vendég

Jó reggelt!

Megint micsoda hírekre jövök.
Judy nagyon nagyon drukkolok! Most már ki kell bújnia!

Kata, gyönyörű szép a kisfiatok, gratulálok mégegyszer!

madiani

Judy, 4:35-kor erős rugdalózásra kelltem, ha akkor esetleg megszültél megeszem a kalapom. Jah és a drága kisfiammal álmodtam. Mondjuk érdekes álom volt, de azért Roni nagyon szép volt :)

madiani

Szép jó reggelt mindenkinek!

Kata! Hát gyönyörű a kisfiad. Tényleg hihetetlen, hogy 9 hnap alatt hogy lesz egy csíkből egy gyönyörű szép kisfiú.

Hú Judy! Drukkokok nagyon. Bár szerintem mostmár bennvagy a kórházban, mert ilyenkor már itt szoktál lenni.. Barbi baba gyerer ki!

Ani! Első és legfontosabb: Igyál!!!!!
Lehet mostanában elkezdek nézni gatyókat, mert ugyan a gumi menet közben nagyon jó, de ha le kell ülnöm nyomja a pocim már.
A Brendon-ban tényleg drágák a gatyók. 2290ft-ért láttam egy farmert, még mondtam is Apácskának, milyen olcsó, meg is próbálom. mire Ő közölte, hogy Drágám egy nullát nrm vettél észre. Azt hittem elájulok. 22900ft egy gatyáért? Na nem! Megnézem a Távírdán.
De ott már ilyen pici pocira is van gatyó? Vagy a gatyónak az a gumi része fokozatosan veszi fel a poci formáját?

Alexa! Aranyos lehet Martinka, ahogy élvezte a jóidőt, a természetete, az állatokat. Biztos nagyot aludt a sok-sok élménytől. :)
n.k.ildi

Bocsánat a helyesírási hibákért, de aki gyorsan ír, és nem néz oda, az hibázik. :lol:
n.k.ildi

Jóóó reggelt!!!

Judy???? :shock: :D :D

Ildi!Most ébredezik Martinka,végigaludta az éjszakát!Ritka az ilyen!Biztos nagyon elfáradt tegnap! :D A kismamagatyók derekán a gumi állítható! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Kata, egy kiskirályfi a Geri babád! :D Nagyon szép babát csináltatok, büszke lehetsz rá! Tök meghatódtam azon amit írtál az anyaságról :roll: :lol: Nagy gátsebed van? :?
Judy :lol: :lol: :lol: szerintem Te már nem vagy itthon, vagy ha igen akkor se sokáig! Szorítok!!! Remélem a Te esetedben a nyákdugó tényleg a szülés kezdetét jelenti, nem úgy mint nálam (már majdnem 10 napja jött ki :) )
Vicuska, petezsákot sem láttak vagy csak a babát benne nem? (na remélem érted, picit hülyén kérdeztem :) ) A tesztjeid gyöny9rűek! Tetszik a vonalzód :)
Ildi, én a 13. hét végén éreztem Kisatit először :D Szurkolok!!! A pici ovisaid már biztos tűkön ülnek. És meddig gondoltad, hogy dolgozol majd? A kismamagatyók vagy gombosak (az tényleg csak nagyobb pocóra való) vagy gumisak, és a gumit odébb lehet gombolni, így már a normál hasról se esik le. A C&A-ban (plaza) ne vegyél!!! Szerintem is Távírda meg Skála, de a távírdáról nyílik a falköz, az ottani turkiban is elég gyakran van, ha bemész és megkéred őket, félreteszik ha kapnak!
Ani, én direkt nem akartam szülést nézetni apával, szerintem ő nem is kíváncsi mások szülésére így premierplánban :) én szívesen megnézem, sőt van az a sorozat a realityn, azt is nézem néha. Ha Kisati kibírja még 12 napig, talizhatunk és kölcsönvenném egy picit, ha nem baj! :) :wink:
Bessy, én se tudtam hogy megy a lombik, tök érdekes :) Remélem sikerül elsőre!!!
Kriszti, nem vagyunk ám régóta táciak (illetve már csak anyáék), "bevándorlók" vagyunk :) Amúgy szeretem azt a falut, tök jó kis csavargóhelyek vannak ott :)

Rólunk:
majd csinálok ma 2 jó képet a 2 kisjárgányról :D Nagyon tetszenek, csak nem tudom eldönteni, mikor melyiket használjam. Majd alakul :) Jó volt anyáéknál, sokat dumáltunk kettesben. Párocskám is elvolt a rokonyoknál :lol: ingyen beszélünk egymással mobilon, így végigtudósított mindent a mozgalmas esti viháncolásról (2 kiscsajjal, a sógornőmék gyerekeivel) mindenkivel beszélgettem egy csomót. Jó sok kisruhát is kaptunk, vannak köztük nagyon picik (szerencsére, mert olyan még nem sok volt) és nagyobbacskák is.
Vendég

hééééé mindenki eltűnt????? Judy?????? :shock:
Vendég

Alexa! Gondoltam én, hogy nagyot alszik. jön a jóidő, Martinka kifárad, ti is többet és jobban tudtok aludni. :)

Na akkor megnézem a Távírdán azokat a kismamagatyókat. Nekem a gumisak még tetszenek is. :)
A C&A-val amúgy mi a baj? Na nem mintha azok tetszenének, merthogy azokat már láttam.

Márti! Tényleg érezted már kisAtit a 13.hét végén? De jó lenne, ha én is így lennék. Olyan szuper érzés lehet.
Várjuk a képet/ket a járgányról!
Klassz, hogy kaptatok kisruhákat is. De még kitartás 2 hétig!!

A munkát úgy gondoltam, hogy május 31-ig. 29.-én ballagunk, azt még szeretném ott tölteni. Aztán ha Kismanó máshogy gondolja, Ő még változtathat a dolgon. Végülis 13hetet dolgozom, de lesz benne tavaszi szünet, meg lesznek ünnepek is.
Szerinted sok? Nem kéne május végéig dolgoznom?
Most hogy jön a jóidő egyre többet leszünk majd az udvaron, mozgok, meg ugye a szabad levegőben nem lesz annyi baci, mintha egész nap benn lennénk a csoportban. Te ha óvónéni lennél meddig dolgoznál?

Szerintem Judy tuti nincs már otthon. :lol: :lol:
n.k.ildi

Szilvi merre van?
n.k.ildi

Ildi, én az elején voltam nagyon fáradékony, illetve hát pont annyi idősen mint Te most, úgy a 16. hétig. Utána volt sok energiám, ezen sztem nem fog múlni, szerintem akkor hagyd abba ha már érzed, hogy sok lesz. Meg a dokid úgyis nézeget folyamatosan, ha úgy látja max előbb kiír táppénzre. De sztem nem lesz gond, csak ne nagyon cipeld az apróságokat! :lol: A C&A-ban vettem egy gatyát (az első kismamanacimat) 8000 Ft-ért, sajnos nem volt annyi eszem hogy előbb máshova is benézzek és sürgős volt. Hát a gatyó bársony, sötétbarna, de valami elképesztően szar anyaga van. Ugyan meleg és kényelmes, de még sose láttam ennyire szöszölős nadrágot. Mielőtt felveszem (hát már nem is használom mióta vannak másikak) fél órát kell eltöltenem a pucolásával, míg lejön róla az összes szösz. Ja arról nem is beszélve, hogy ugyanott 2 hónap múlva féláron volt a nadrág, de csak ez a szutyok. :evil:
Csajok, ki fog szólni, ha Judy Barbizik? :D
Vendég

Napocskás jó reggelt! :)

Itt vagyogatok, csak nem győztem visszaolvasni. :D
Ahogy Andesz írta, megnéztük a házikót, a hozzáértők szerint is megéri az árát. Most a hitel miatt rohangászunk. Elsőre nagyon lelomboztak, hogy 35 évig 97 rugót kellene fizetni. :shock: :shock: :shock: Majd utána sikerült jó mederbe terelni a dolgokat. Még párszor átrágjuk, átszámoljuk és lehet, hogy belecsapunk. Sajnos szorít az idő. :?
(Annyira elvették a kedvünket, hogy már arra is gondoltunk, hogy hagyjuk a házat és keresünk 10 misi körül egy 3 szobás lakást. :? )

Vicuska
Nagggggyon szorítok neked!!!!!!
Nézegettem a táblit, a kismamis rész vészesen csökken. Kell az utánpótlás. ;) :D

Ani
Én is a hétvégén vettem észre, hogy valami szivárog a cicimből. Titababa nem fog éhenhalni. :D
Apa ugratott is, hogy ha jól nem vigyázok, akkor tejben fogom őt füröszteni. :lol: :lol: :lol:

Kata
Hogy telt az első családi hétvége? :)
Jó, hogy ilyen gyorsan hazamehettetek.

Bessy
Örülök a jó híreknek. Március tényleg szép hónap. ;) :)

Ildi
12 hetesen már csak a kismama gatyesz jött rám, a többit kinőttem. :D
A skálában vettem egy farmet, ha jól emlékszem 4500 HUF volt. Egy bársonynacit szegeden szereztem be 5300 HUFért.

Judy
Hűha, micsoda fejlemények! Barbi babára csak sikerült ráijeszteni? :D
Nagggyon drukkolok!!!!!!!!
Vendég

Jó reggelt!

Judy!
millió drukk!!!!!!!!szerintem már szülsz!!!!!!!!!reggel 5 óta nem alszok,biztos megéreztem hogy jön Barbika :lol: :lol: :lol:

Kata!
nagyon szépséges a kis Geri baba!kívánok sok-sok boldogságot így hármasban :P :P :P
Vendég

Lányok,csinálni akarok magamnak vonalzót,olyan visszaszámolosat!
Márrmint,hogy azt írja be,hogy már csak 3 hét van a 30. szülinapomig!
Nem tudom ezt hogy írjam be!? :roll:

KépKép
KépKép
andesz78

Szia Vica! :D
Mai teszted?! :D

KépKép
KépKép
andesz78

Andesz!
ti ma mentek szurira? 8)

Szilvi!
szerintem ne mondjatok le a házról,ha ez az álmotok,manapság már szinte mindenki hitelre vesz :shock: mondjuk én is aggódok emiatt,a kocsik is,a ház is...az már igaz csak 17,5 évig :P :roll:
de szerintem megéri... :wink:
Vendég

Nem!
Gabiék mennek ma! :?

KépKép
KépKép
andesz78

Márti!
sajnos semmi se látszódott,petezsák sem... :( :( :(

Andesz!
én nem vagyok egy nagy számitógép zseni...majd Szilvi biztos segít 8)
a mai tesztem iszonyatosan halvány lett............................................................. :evil: :? :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Vendég

Szilvi, 35 évig 97 ezer HAVONTA?? Atyaisten!
Vendég

Vicuska
Nagyon szeretnénk a házat, de nem minden áron. Nem akarunk belerokkani a hitelbe.
Még átszámolgatjuk a dolgot egy párszor, alszunk rá egyet-kettőt és lépünk.
És a teszt miatt nem elmaszatolódni! Annak idején a nem egész 6 hetesen voltam UHn, akkor csak a petezsák látszott egy pici maszatkával. A bunkó doki már rögtön azt kezdte felvázolni, hogy lehet, hogy nem is élő terhesség... Hülye paraszt!!!!! Rá 2 hétre RL mutatta a kics dobogó szivű Titababácskát. :)

Márti
Ja, így indult az egész. Majd hanyatt estünk a székkel. Azért havi 97 rugó nagggggyon meredek! Arról nem is beszélve, hogy remegő kezű, járókeretes nyugdíjasok leszünk. Most olyan hitelről tárgyalgatunk, ami sokkal barátibb.
Vendég

Vicuska!
Nem feladni!!!
Csak egyfajta tesztet csináltál eddig?!

KépKép
KépKép
andesz78

Szilvi!
Mennyi píííízt kell felvennetek?

KépKép
KépKép
andesz78

Sziasztok,

Most értem haza a kórházból.

Reggel már nagyobb mennyiségű és véres kocsonyás anyag jött ki belőlem. Nagyon örültem és mentem is a kórházba.
Hidegzuhany.....
Méhszáj még mindig 2100-as masszívan zárt. Magzatvízet sajna megint nem tudtak nézni. NST-t megint 2x csináltak, mert kislányom aludt. Amugy a 2. jó lett.
Volt UH is.
Adataok

Koponyafekvésű
BPD 97 mm
FOD 113 mm
AD 109 mm
FL 74 mm
Becsült súly 4010 g :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Placenta: mellső falon III-as fokozatban érett, meszes gócokkal :roll: :roll:
Magzatvíz Átlagos
FHR 144/min

Amugy a koponya a bemenetre illeszkedik, mégsem nyomja annyira a méhszájat, hogy az táguljon.

Délután 1-re vissza kell mennem a kórházba bemutatásra. Az Orosz
főorvos is megvizsgál és eldönti, hogy mi legyen. Valszeg marad a császár holnap vagy csütörtökön. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Én tegnap úgy olvastam, hogy Kata fog szólni, ha Judy szül. De Kata most sehol. :(

Szilvi! Hát tényleg elég sok lenne a hitel. Ahol felvennétek a hitelt ott csak egy bankkal vannak kapcsolatba? Mert ahol mi néztük a bodajk-i házat, ott min. 10bankkal állnak kapcsoltaba, és a legkedvezőbbet nyújtják az ügyfélnek.
A házra a fél szoc-pol jár? Vagy ti azt már felvettétek korábban? Bár albérletre nem biztos, hogy lehet.

Vicuska! Fel a fejjel! Lesz még ebből petezsák!

Noelnek drukk a szurihoz!
n.k.ildi

Judy
Örülök a jó eredményeknek, a többi viszont annyira nem jó. :( Nagyon drukkolok, hogy ne kelljen szabni-varrni. :?

Andesz
A házat vagy 14,9ért adja, vagy 14,5 plusz az ingatlanirodát nekünk kell kifizetni. :? Kb. 10% önerőnk van, a többi hitel. :( A lakáskasszás se biztatott sokkal jobb ajánlattal. :?
Vendég

Sziasztok!

Gyors bekukkolok!

Ildi, köszi, iszom-iszom. :) Kismamagatyót meg nyugodtan próbálgasd, nagyon segítőkészek voltak velem is az eladók pedig szinte még nem is látszott a pocim.

Alexa, gratula az átaludt éjszakához. Minden nap jól ki kell fárasztani azt elöbb utób hozászokik hogy átaludja az éjszakákat.

Márti, persze kölcsönadom szívesen, de miért kell 12 napot várni? Ha nem akarsz mozgolódni szívesen feladom postán is. várjuk a képeket!

Szilvi, drukkolok hogy kapjatok jó feltételű hitelt. A 97 e az tényleg kicsit huzós, bár nem tudom mennyi pénzt akartok felvenni.

Andesz, próbáld meg a noivonal.hu-n ott magyarul van.

Vicuska, igazad van, nem szabad lemondani az álmokról. :) Nekünk is 17,5 fél évünk van még vissza a lakásból, 5 év az autóból. A másik autó már lejárt, de azt meg majd lehet le kéne cserélni egy pár év múlva, és addigra már lehet a lakást is házikóra cserélnénk. Tehát kezdődik előről az egész. 8)
Kérlek ne add fel! Már csak egyet kell aludni.

madiani

Judy! Pedig szorítottam ezerrel, hogy ma már ne írjál ide!
Az Orosz főorvos nevéről már hallottam, elég jókat, úgyhogy fel a fejjel.
A császártól ne félj, én is így születtem, anyának semmi baja nem lett, meg nekem se, bár még nem biztos, hogy ez lesz.
Amúgy ezt is csinálják epidurálisan, ugyanúgy hallhatod, ahogy Barbika felsír.
n.k.ildi

Ildi
voltam az ingatlaniroda által ajánlott hitelügyintézőnél is, ott 30 évig 88 rugót kellene fizetni. :?
A mostani ajánlatunk 30 év 77 rugósával... Még álmodozunk egy kicsit rajta....
A házra nem jár szocpol, mert az általuk megadott vételár felett van. :( Meg a szocpol csak adHATó.... :( :( :(
Meg van még egy pici kerékkötő, hogy nekem első ingatlan lesz, viszont apa nevém már volt egy fél lakás, amit a válásakor a fiára irattak... Erre még rá kell kérdezni ügyvédnél...

Ani
Kicsit utánaszámoltunk és a 30 év alatt 2,5-szeres árat kell visszafizetnünk. Az kicsit(?) meredek.
Vendég

Judy, nagyon szorítok hogy ne legyen császár. Szépek az eredmények és neketek is jó nagy babátok lesz.

madiani

Szilvi, mi 20 év allatt majdnem a dupláját fogjuk visszafizetni, de ez van nem volt akkor fölös 9 millánk (ebből 2,4 szocpol), havi 50 ezresével, ezt még valahogy megoldjuk.

madiani

Judy!
kitartás és fel a fejjel :lol:
remélem nem kell csaszi :shock: én is 4 kiló felett voltam :oops:

Szilvi!
szerintem ne kapkodjátok el a döntést :P
RL is vakarja a fejét,hogy mi is van....mondta is tegnap,hogy milyen jó ebből a szempontból az angolszász rendszer,ott 2 vérzéskimaradás után mehetsz csak UH-ra...(akkor ugye már 8 hetes elmúltál...) :roll:

Ani!
te azt mondtad nem akarsz kertes házat! :D pedig a szüleidé olyan gyönyörűséges kert :wink:

Szia Ildi! :D
Vendég

Vicuska!
Igazad van, még nem szeretnék házat.....de majd egyszer talán jó lenne. Anycám örülne ha hazaköltöznénk, már mondta is hogy melyik lenne Roni szobája. De nem hiába költöztünk el otthonról. Nagyon szeretem a szüleim és Gábor is szereti őket, de jobb a mi kis saját fészkünkbe külön.
Ne aggódj e te kerted is évről évre szebb lesz. Anycáéké is cirka 10 év alatt lett olyan amilyen. Mire a lánykátok már 7-8 éves lesz nyugodtan bujócskázhat a zöldesbe az öcsikéjével. :)

madiani

Köszi lányok a drukkokat,

Most már nem bánom a császárt a meszes méhlepény és a méretek alapján.

Már nincs helye szegénynek odabent, inkább a karomban van már a helye.

Délután még megírom mi lett a döntés. :lol: :lol: :lol: :lol:

Vicuska,

Szerintem korai volt, sőt tuti. Nekem sem láttak még ilyenkor petezsákot. Sőt még a 6. héten is nehezen találta meg az orvosom, és nem igen látszódott benne semmi. Aztán a 8. hétre lett biztos, akkor már szívhang is volt.

Szóval, fel a fejjel, ott lesz az a babóca. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Ani
Sajna nekünk sincs sok felesleges pénzünk. Lottón se nyertünk... De lehet, hogy venni kellene egy szelvényt. :lol:
Szocpol inkább nincs, mint van... :? Nem is számolunk vele. Meg állítólag 5 évre jelzálogot tesznek a házra vagy lakásra. :?
Jajj, ezzel a visszaköltözéssel minket is üldöznek. Nem győzzük elmagyarázni, hogy nincs értelme 3 évente költözködni. Meg szegeden és környékén semmi lehetőség nincs... Az ingatlanok meg aranyárban vannak... Ott 16ért egy lepukkant házat lehet venni.... :?

Vicuska
Igyekszünk megfontoltan, hidegebb buksival dönteni. :)
Nem tudom, hogy mennyivel jobb az a rendszer. Azért én nagyon be voltam ijedve, nehogy méhenkívüli legyen. :roll: De lehet, hogy csak én vagyok ilyen...
Vendég

Judy
Remélem, nem te fogsz délután jelentkezni, hanem Kata azzal, hogy már a szülőszobán vagy. ;) :)
Vendég

Szilvi,

Mi is ugy vettük meg ezt a kis 54nm-es lakást, hogy a 2 gyerek utáni szocpol 1 200 000ft volt az önerőnk. Egy kanyi pízünk nem volt. :lol: :lol: :lol: :lol:

6 300 000 ft-ot vettünk fel 25 évre havi 45 000 ft-ot fizetünk.
Persze azon vagyunk, hogy valahogy visszafizessük ezt, de még nem igen jöttünk rá, hogy hogyan. :wink: :wink: :wink: :wink:

Ma már hitel nélkül nem megy , sajna. Kivéve ha valaki milliomos. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Vicuska, gyorsan visszakerestem (mert már nem is emlékszem hogy is volt), én 6+0 voltam UH-on akkor látta petezsákot (bár elég kicsi volt), még nem volt látható a magzat. Majdnem 7 hetesen volt csak szívhang. Szóval nyugika, te csak 5 hetesen voltál.

madiani

Judy!
Jó nagy méretei vannak Barbi babának! :lol:
Én is ugy gondolom,ha a dokik ugy gondolják,akkor legyen császár!
Az első szempont,ugyis az,hogy Barbikának jó legyen! :D

KépKép
KépKép
andesz78

Szilvi, hogy érted hogy szocpol van is meg nincs is? Ezt nem értem. Igazatok van, sajna segítség (hitel) nélkül sztem már senkinek nem megy. :evil: Mi is szeretnénk elöbb visszafizetni, de hogy hogyan azt nem tudom. Ha van jó tippetek szóljatok! :) Lottót már adtam fel :)
Különben a lakásunkra jelzálogot terheltek 20 évre (azaz már csak 17,5). Másképp nem kaptunk volna rá hitelt. Max személyi kölcsönt irreállis kamatokkal.

madiani

Ani!
húúúúúúúúúú..............köszi :lol:

Judy!
nagyon szorítok,hogy minden okés legyen császárral vagy anélkül :D
Vendég

Ja,és az egyik ismerősöm,10 nappal utánam szült,császárral,és epidurált kapott,és nem kellett érte fizetnie!

KépKép
KépKép
andesz78

nekem meg már csak 5,5 évem van,hogy megszüljek 2 gyereket,(2 -re vettük fel a szocpolt,és 8 éven belül kell bemutatnom :shock: őket).....már ennyi letelt belőle....
különben vissza kell fizetni kamatostól :evil: :roll:
Vendég

Igen, Judy , Andesznak igaza van és te is jól állsz a dolgokhoz! Most a legfontosabb az egészségetek, Barbié és a tied!

madiani

Szilvi!
Általában a házat terhelik!
Főleg ilyen nagy összegnél! :roll:

KépKép
KépKép
andesz78

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?