Új privát üzeneted érkezett!

Gigi!
Igen ma voltam Uh-n a klinikán. Nagyon kellemes tapasztalatokkal távoztam. Simán volt szabad szék, várni ugyan kellett, de jól is esett ücsörögni, mert gyalog bentem be (Károlyiból). Vittem magammal az éppen aktuális Agatha Christie krimimet, így jól tellt az idő. Dokibácsi fiatal és kedves volt. Babának megvan mindene, ép és zártnak látszik. Tudjátok én már írtam, hogy egy csöppet se izgattam/om magam ezeken a vizsgálatokon, mert baba, ha rajtam múlik minden körülmények között marad.

Képzeljétek, mi úgy gondoltuk a férjemmel, hogy nem akarjuk előre tudni a nemét, erre olvasgatom itthon a klinikán kapott papírt, és rajta van a neme, igaz latinul, de egyrészt angolul is így van, másrészt tanultam latint... Szóval most már tudjuk. Férjem, akinek gondjai vannak a nyelvvizsgával, rögtön konstatálta, hogy mindig mondta, hogy nem kell ez a fene nagy nyelvtudás. Kép
Gigi, Karmen, nektek is ráírták?
Annyira jó, hogy már 4cm-s a talpa. Ezért is érzem ilyen intenzíven, ahogy rugdos.

Karmen, a nyaki bőrredő szűrés, amit a 12. héten néznek ok lett? Meg az AFP is? Te írtad ugye, hogy külön pénzért mész Uh-s dokihoz. Ő lát, vagy nem lát valamit az Uh-n?
Ne izgulj, biztos, hogy ok lesz minden!

Nem tudom Gigi, hogy meddig fogok dolgozni. Ha minden jól megy papíron szeretném az egész évet végigcsinálni. Tudod nekünk tanároknak a december utolja már téliszünet, meg van egy kolléganőm, aki továbbtanul, és vele megbeszéltem, hogy most én meg a férjem helyettesítjük őt, óracserésen, és majd visszaadja nekem, amikor már nehezemre esik menni. Ahogy számolom lesz vagy 2 hét, meg a férjem is tud helyettem lenni, mert (ahogy írtam már) ugyanott, és ugyanazt tanítja, mint én.
Egyelőre azonban nagyon élvezem a sulit, a gyerekek tisztára odavannak tőle, hogy babát várok, a lányok már nyúznak, hogy vigyem majd be gyakran, meg ajálnkoznak bébisintérnek. Kép

Nóri, aki megint bőlére eresztette a mondókáját
norcee

Sziasztok,

Zsófi,
sajna nem tudunk, hááát, inkább a játszón lennék. Gondolom a pénz miatt kérdezted. Figyu, Ninának odaadhatod, mert vele sűrűn össze tudunk futni, mert a bölcsi mellett laknak.Kép

Üvegek jöhetnek, Katicabogár is kaphat belőlük.Kép
Ha gondolod, nézz be az Ötletek, tippek témánál a szalvétatechnikásba, meg a varrás, miegyébbe, a lányok mindenféle jópofa ötlettel szoktak elő rukkolni.

Gabi3,
nekem mindenféle gyűjtögetett és apukaagyáramenő jöhet.Kép

Lányok,
vannak eladó hosszúujjú bodyjaink is, 200,-/db, 86-92-es méret, ha szeretné vki megnézni, szívesen küldök fényképet róla, itt nem foglalom a helyet.

Kismamáknak jó pocakosodást, anyukáknak frontmentes napokat!
Ágci

Kép
Ágci

Akkor holnap tíz Retek utcai játszótér! Megyek mert irtóra fáj a fejem.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Ágci, akkor odaadjuk ninának ha jön, meg a bébiételes üvegeket is, ok?
Mostmár direktbe gyűjtjük nekedKép
A body-k érdekelnének, mert belőlük Panka 80-asat hord, és néha az is kicsi, pedig csak 71 cm.

Tényleg, voltunk tegnap méretkezni, Panka 8940 g, 71 cm. Bence pedig 5420 g, és 60 cm. 8 nap alatt hízott 35 dkg-ot, és nőtt két centit! Az én nagy fiamKép

10-kor ott vagyunk:-)

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Halli! NAgyon jó volt találkozni Veletek, csak rövid volt, de remélem lesz még ilyenKép)

.:Angi:.
angiszeged

Angi: Szerintem is tök jó volt talizni. A jövő héten is összehozhatunk egy találkát ugyanitt.

Gabi3
inecsg

Jó lenne ha jövő héten is jó idő lenne még.
Vanda persze még nem alszik, itt ugrál a lábam alattKép
Tele volt kaviccsal a szandijaKép

Angi:
Nagyon cuki Virág baba. Nem is olyan picikeKép

Katica:
A Te babócád is nagyon aranyos. mindig ilyen jó kislány?
nina74

Nina: Lesz még jó idő, én megrendeltem. Kép

Gabi3
inecsg

Flóci azóta szundizik, már a zoldbablevest is alig bírta megenni, olyan álmos volt. Utána meg osszedobtam egy kis palacsintát, aki kér nyissa az ablakot,mert küldöm fénypostán. :-)

Gabi3
inecsg

KinyitottamKépKépKép
Lekvárosat légysziKép
Most már alszik Vandi is
nina74

Nina: Barack vagy meggy? Házi!.)

GAbi3
inecsg

SZijasztok!

Ágci! Anno nekem annyir bébiételes üvegem volt, hogy nem fértem már tőlük és kidobtam őket, ha akkor mondtad volna, most te lennél a legtöbb bébiételes üveg tulajdonosa a világon!Kép

Zsófi! Én elöször azt hittem, mindkét baba, Panka, de aztán rájöttem ám!

Karmen! Nagyon szoritok, minden rendben lesz!

Lara
lara

Sziasztok!

Angi:örülök,hogy megismerhettelek,legközelebb remélem beszélgetni is tudunk majd.Kép

Gabi3:veled sem tudtam sokat beszélni.KépMajd a jövő héten...Kép

Katica:Kincső végig szundizott?

Ahogy láttam csak az én kis Danikám olyan dundi tokás.Mi lesz még...?Kép

Puszi Mindenkinek!

Erika
erika76

Nóri! Nekem nem irták rá, igaz mi mindig azzal kezdjük, nem akarjuk tudni a baba nemét. A 12 hetes nucha 0,9mm volt, AFP 19 lett. Most megmérte megint nuchat 4,5mm szerinte kissé vastag. Nem értek vele egyet, mert akkor a többi nem lett volna jo, de most már nyugodtan akarom a 4 honapot eltölteni.
A Kaáliban is azt mondták tegnap, nem szokták mérni ilyenkor, nincs is leirva most mekkora a normális, szerinte ez nem irányado, de a korom miatt és a megnyugvás miatt jobb ha tulleszek rajta.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Hány éves vagy, ha nem titok?
Érdekes dolog ez az aminocentizés, én valami olyasmit hallottam róla, hogy szeretik ajánlani az orvosok, mert állítólag szép pénzt kap rá a kórház/klinika.
Én a magam helyében, nem ilyen tökéletes értékek esetében, hanem semmilyenben sem csináltatnám meg, és neked is csak annyit szeretnék mondani, hogy a helyedben is csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy egy esetleges rossz eredmény esetében (melynek szerintem esetedben 0-hoz tart a valószínűsége) elvetetnéd a babát.
Amúgy meg a létező genetikai betegségek csak kis százalékát tudják szűrni, tehát ez csak egy a sok közül.
Arról ugye hallottál, hogy meglehet már úszni a hasbaszurit, ha van elég pénzed és Londonba küldetsz ki vérmintát, ott abból is tudják szűrni, és állítólag nagyon hamar megvan az eredménye. (Itt olvastam valamelyik forumon, de csak felületesen, mert engem nem foglalkoztat ez a téma.)

Nóri
norcee

Erika:
elfelejtettem mondani, hogy a corában nagyon jó kis bundás mamuszka van 600 forintért.

Karmen:
Ki csinálja a magzatvizvételt?

Lara:
Hanga? Olyan régen irtál már róla.
Szemszoritás megy még?

Gabi3:
Fini volt a palacsintaKépKépKép

Ágci:
Áruld már el mit csinálsz az üvegekkel?
Könnyebb volt már ez a hét?
Vagy csak rosszabb lesz?
Jövő héten találkozunk valamikor?

Képzeljétek a fogorvos nem jött össze.
Rohantunk mert Vandi bealudt, a troli elment az orrunk előtt...
Mikor odaérünk ki volt irva, hogy szabadság miatt ma nem rendel.
Na puff neki. Holnap bumlizhatunk ujra.
A körzeti fogorvoshoz akartam menni, mert ahová eddig jártam ott anyósom aszisztálKép
Oda meg nem mennék szivesen. A fene tudja mit keverne bele a tömőanyagba.Kép
Na azért talán nem ennyire gonosz.
De milyen ciki lenne már beülni úgy a székbe, hogy vele nem kivánok bájcsevegni.

ÚÚÚÚÚgy fáj a fejem.Kép Ugyhogy megyek is alukálni
Jó éjt mindenkinek:
Nina
nina74

Sziasztok!

Mindig olvaslak benneteket.

Jól vagyunk. Próbálkozom a tanulással.
Lotti nagyon jó fej kis csaj. Imád enni, a reggelit már majdnem hogy kiköveteli (odaáll az etetőszék mellé. Tízóraizni sose szokott, mikor is enne, amikor 9 körül szokott ébredni.
Állandó mozgásban van, járkál (még kapaszkodva, de szerintem már csak a biztonság kedvéért ér hozzá a bútorokhoz, falhoz, mert 1 kézzel vezetve is szokott már menni).
Ma egész du. a sógornőmet szórakoztatta, bébitaxival játszottak. Nagyon tetszett neki, kész dilit vert ki, amikor egy kis ideig nem tologatta vki (a lába nem ér még le).

Legközelebb mi is elmegyünk a játszóra, ha úgy jön ki a lépés.

Jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Nina: A fogorvossal én is így jártam már kétszer is, úgy hogy inkább bejelentkezem előtte. A palacsinta nekem is ízlettKép Este nekem is fájt, azért nem írtam. Örültem, hogy letehetem a fejem.

Melinda: Nem sokára elindul egyedül Lotti.

Erika: Ha el kezd jobban mozogni Dani,akkor lefogy az a kis toka. Nem lesz hájpacni, te sem vagy az. Kép

Azt álmodtam, hogy 3 babám van egyszerre. És csak a Flóra sír a másik kettő alszik mint a bunda. Aztán kiderült, hogy tényleg a Fó nyöszörög, mert már reggel van. Jó mi.

Ágci: Mikorra kellenek az üvegek?

Gabi3
inecsg

Ágci!

Símán elfelejtettem a pénzt is, meg az üvegeket is. S mindez azért volt, mert apám megzavart azzal, hogy bejelentette, egy órával hamarabb indulunk. Onnan kezdve meg kapkodtunkKép

Beszéljük meg, mikor és hol, ok?
Hozzátok is el tudunk menni, ha kell, a jövő héten!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

hát még mindig nem működnek a html kódok. De kárKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

SZijasztok!

Nina! Mostmár nem nagyon szokta szoritani a szemét, totál megváltozott Hanga, idegen helyen, nem fél már, hanem érdeklödve megy és néz körül. Pedig hogy fél a baba-mama klubban emléxel? Na mostmár annak pont az ellenkezöje. Hát csak változnak..

Lara
lara

Nóri! hallottam rola, de már ezt a vizsgálatot is nehezen tudjuk majd kifizetni a vérvétel több 10e Ft lenne. Más orvosokkal is beszéltem, mind azt mondta, hogy nem kockázatos, nyugodtan vállaljam. Én meg azt hiszem, hogy a legjobb kezekben leszek, igy most már én is akarom. 33 éves multam. Nem gondolunk rá mi lenne ha, mert tudjuk minden rendben lesz, ha nem akkor majd meggondoljuk, de szerintem se tudnánk megvállni töle. De amig nem jár az ember abban a cipöben máskép gondolja sokszor mit is döntene.
Megkérdeztem. A kromoszoma betegségeket tudják csak szürni, olyan 99,5%-ban. A génhibát nem szürik ezzel, tehát nem csak a Down kórra hanem pont hogy a sulyosabb esetekben is! Mi ezért vállaltuk el. Ja és ez nem a Szabótól kérdeztem, direkt másik dokit. Igen, én is tudok róla, hogy nagyon megéri a korházaknak ez, de nekünk is ugy gondoljuk.

Nina! A Szabó prof. csinálja. Hallottam ma bent, ma volt az elöfelvétel ugyanis, hogy a Sári is csinál már ilyet, hát most valahogy azért nem akarjuk ezt ö végezze, azért vállaltam mert tudtam egy nagyon tapasztalt ember kezében leszek.

Jó hir! Legalábbis nekem. Elég hétfö reggel bemenni és du, hazajöhetek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,
Karmen,
nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, persze biztos jó kezekben leszel.

Zsófi,
ha jó nektek, kedd lenne az ideális, egyelőre legalábbis úgy néz ki, és délután 4-5 óra körül.

Lányok, itt van amaci képe, amiről korábban írtam, bocs a kép nem vmi extra minőségű.
Ágci
Kép

Kép
Ágci

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék!
Azok,akik babaklubba jártok,meg tudnátok írni mit szoktatok csinálni egy-egy alkalommal?
Előre is köszönöm:Emese.
emesu

Sziasztok!
Ha valakinek még cipő kell, a Cora passzássorán a Márkóban 30%-al olcsobban vannak gyerekcipők, bundásak is. Pl. siesta kiscsizma 6200-ért, tuti szörmés. Mi egy olasz, és egy melánia cipőt vettünk. 4100,4800 Ft-ért.
Itt a képük.
Ebből nem volt több, de még sok szép van.

Kép
Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Illetve a baloldaliból volt még egy 22-es. Az az olasz.

A magzatvízvételről csak annyit, hogy csak down kórra vizsgálják. :-(

Mi elmentünk talira, Pápára. :-)))
Sziasztok!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Ágci:Sikerült előkeríteni a melltartókat? Mikorra kellenek az üvegek?

Karmen: Hétfőn gondolok rátok! Mikor én szültem a Flót, akkor volt egy kismama, aki szintén ilyen szurkára ment, azt mondta sokkal ilyesztőbb, mint valójában. Csak nyugi!Kép

Lara: Ez a Hanga, hogy megváltozott. Kép

Gabi3
inecsg

Karmen!
Nekem 2 éve egyik kolléganőm volt ilyen vizsgálaton, és minden okés lett. Egy hetet feküdt otthon, aztán, már jött is dolgozni. Viszont az eredményt, képzeld úgy mondták meg nekik, hogy telefonáltak, hogy a férjével együtt menjen át. Szegény halálra is vált, hogy biztos rossz hír, ha nem mondják a telefonba, hogy makk egézséges a baba, meg, hogy a férjét is oda kell rángatnia. Szóval jó nagy feneket kerítettek neki, majd közölték, hogy minden rendben van, és fiú (mert ilyenkor már 100%-osan tudják a baba nemét).
Szóval nyugi, szorítunk nektek!

Lányok! Volt valaki a klinkán a fizetős szobában? Védőnénim szerint nagyon okés, és nagyon megéri. Jöhet magánban is.
norcee

Lányok!
Hallotátok, hogy azt tervezik, hogy csak 3 évente lesz ingyenes a méhnyakrákszűrés? A köztes években meg 10 000 Ft?

Teljesen el vagyok rajta képedve. Főleg amiatt, hogy a statisztikák szerint így is jó, ha a nők fele elmegy évente a most még ingyenes vizsgálatra. Ha fizetőssé teszik, bizonyos társadalmi rétegeket szinte halálra itélnek vele. Tudom, hogy nincs igazság a földön, meg, hogy a pénzesebbeknek mindig mindenhol több a lehetősége, de ez akkor is nagyon durva. Remélem szerveznek országos tiltakozást!

Nóri
norcee

Nóri: Fizetős szoba: Személy szerint nem mennék oda, egy részt drága, más részt találkozhatsz hasonló időben szült anyukákkal, akik esetleg tudnak neked segíteni , ha a nővérkék nem érnek rá. Csak ne a 10 ágyasba, az kész agyrém. Ráadásul télen tuti hideg. A szűréssel kapcsolatban: ez csak az államnak jó bevétel, amikor a Flóval voltam kismama, akkor hozták be azt, hogy az idősebb nőknek kötelező rákszűrésre járni. Az SZTK-ban álltam sorban, mögöttem két banya olyan 50-55 körül. Azt mondta az egyik, hogy ő biztos nem megy el, ne turkásszanak benne. Az ilyennek akár ingyen is lehetne, havonta, akkor sem menne el.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Karmen!
Mikor én szültem Annát volt bennt 3 kismama, akiknek csináltak olyat mint neked és ők is azt mondták, hogy sokkal jobban féltek, mint amilyen végül is volt. Azt mondták, hogy egyáltalán nem fáj, és csak pár órát kellett nekik bennt feküdni, aztán mehettek haza. Nagyon jó kedvük volt Kép

Nóri!
Én nem igazán értem ezt a fizetős dolgot, hiszen az ember lánya ahhoz megy rákszűrésre, akinél szült vagy nem? (Jó az időssebbek már nem, de gondolom nekik is van valami orvosuk. Rosszul gondolom? És a legtöbb dokinak, ha magánrendelésére mész akkor úgyis fizetni kell.
Végül is azért értetlenkedem, mert nekem természetes, hogy minden évben elmegyek a dokimhoz rákszűrésre és ott így is úgy is fizetni kell. Anyukám is rendszeresen elmegy, pedig ő falun lakik, de amikor a tüdőszűrés van,akkor kimegy egy nőgyógyász is és megszűrik a nőket is. Aki akar megy, és teljesen ingyenes!
Szerintem ez tök jó!

Gabi3!
Én Annával a 10 ágyasba voltam, de szerintem tök jó volt, mert nagyon jó kis társaság gyűlt akkor ott össze! Nem mindig olyan rossz az a szoba Kép

Na nem agyalok tovább, legyetek jók! Kép
Éva(vevike)
vevike

Éva!
Azért szerintem nem az az általános, hogy magándokihoz jár az ember, sőt ismerőseim nagy része, ha csak rákszűrést akar, akkor elugrik a körzetihez, másrészt nekem a magándoki mindig ingyen csinálja a rákszűrést (nem kér többet, mintha rákszűrés nélküli vizsgálat lenne). Most azonban azt akarják bevezetni, hogy csak 3 évente támogassa a tb, a köztes években meg, ha akarod ezt a vizsgálatot, akkor fizess 10 000 Ft-t, ami alatt én azt értem, hogy akkor a magándoki a saját tarifájához még 10 000 Ft-t hozzá fog tenni, ha csinál rákszűrést.

Mikor született Anna, hogy a 10 ágyas szoba is megtellt?

Nóri
norcee

Éva: Nekem csak az miatt volt rossz, hogy a Fló nem volt ott velem, meg egy nagy hodály az egész. És ráadásul abortuszosokat is raktak mellénk.

Azt nem is meséltem, milyen motoros balesetet szenvedett a Flóra megint. Most már megy, mint a meszes. Csak úgy hajtja a mocit. A garázsunk előtt egy részen kicsit nagyobb a repedés a járdán. A motor első kereke beleszorult és bumm. Megcsókolta a drága anyaföldet. De úgy hogy a szája nyoma ott maradt a betonon és szegénynek az álla csupa seb lett. Csak úgy visított. De vagy öt percig. Még jó hogy a fogainak nem lett baja. Utána mintha mi sem történt volna, hajtott tovább.

Gabi3
inecsg

Gabi!
És áprilisban, amikor Fló született ennyien voltatok egyszerre a klinikán, hogy működött a 10 ágyas, vagy mindig üzemel az is? A többi baba éjjel-nappal ott volt?

Nóri
norcee

Nóri: szerintem mindig üzemel a 10 ágyas. Sőt mikor én szültem annyira telt ház volt, hogy volt akit este fél 9 kor küldtek haza, mert kellett a hely.

Gabi3
Szegény Flóci. Remélem hamar meggyógyul az állacskája.

Nina
nina74

Nina!
És te melyik hónapban szültél?
Mert védőnéni szerint vannak frekventált időpontok, gondolom előtte 9 hónappal ünnep vagy áramszünet volt. Kép

Nóri
norcee

Nóri:
Előtte 9 hónappal nőnap voltKépKépKépKép
Nina
nina74

Zsófi! Nekem orvos mondta ezt, igaz nem a genetikus, de hétfön megkérdezem mi az igazság. Bár föleg azért vállaltuk, mert minden kromoszómát igérték megnéznek.

Nóri! Elképesztö ez a hir! Eddig is azt lehetett hallani, hogy Mo. a nök hogy elhanyagolják az egészségüket, nem járnak évente rákszürésre, akkor ezzel gondolják majd elösegitik a szürést?
Remélem csak tévhir lesz.

Gabi3! Szegény Flóci, nagyon mozgékony kislány lehet. Mikor mész a Szabóhoz?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Meso, Zsófi, Ildianyu, Gabi3, Nina, Angéla, Méri, Erika, Kriszti örülök, hogy találkoztunk! Jövő héten is maradunk a csütörtöknél, vagy másik nap?

Nóri: én láttam a fizetős szobákat, a szülőszobalátogatáson megmutatták. Tény, hogy sokkal szebb, mint a többi, de ha ingyenes lenne, akkor se mennék oda. Szerintem a klinikai tartózkodásnak az a legjobb része, hogy együtt van az ember teljesen hasonló helyzetű emberekkel, és rengeteg a közös téma. Nem beszélve arról, ha többedszer szült kismamával kerülsz egy szobába, akkor jól jön egy kis biztatás, mert néha az ember úgy érzi, hogy neki ez nem fog menni. Én pl. eléggé meg voltam ijedve, mert az első szoptatások nagyon fájtak. Na, gondoltam, szép lesz így hónapokon át. Az egyik szobatársam mondta, hogy neki a nagyobbik gyerekénél ez idővel elmúlt. Meg jó, ha van ott valaki, ha egy-egy pillanatra kimész valamiért, figyelnek a babádra.
Most júniusban is voltak napok, amikor tele volt a tízágyas szoba is, én valamilyen csoda folytán háromágyasban voltam.

Nina: többnyire ilyen jó Kincső, ha nyűgösködik, akkor inkább délután, estefelé, de az sem vészes.

Karmen: drukkolok!

Kati

Kati
katicabogár

Sziasztok!
Köszönöm a sok segítséget!Kép
Ahogy Füles mondaná:nem fontos,ne is törődjetek velem.
Emese
emesu

Az előb írtam jó pár sort, de Flónak sikerült belekontárkodnia és lement.Kép

Emesu: A klubban játszani lehet, főleg, de ha kicsi babád van, szokott védőnő lenni, vele meg lehet beszélni dolgokat. Ha többieket is érinti a témád, velük is meg lehet beszélni. Jó kis muri. Remélem nem sértődtél meg és még elolvasod.
Velem is előfordul, hogy a többiek nem válaszolnak a kérdésemre. Meg szoktam ilyenkor kérdezni még egyszer, biztos elkerülte a figyelmüket. Előfordul az ilyen.

Katica: Én is örülök, hogy megismerkedtünk, igaz túl sokat nem beszéltünk, de majd legközelebb. Az egyszobással én is egyetértek veled. Szerintem maradhat a csüti, az máskor is bevált.

Nina: Már kezd szépen gyógyulni az álla. Csütin megmutatom,milyen jól áll neki. Most már sokkal óvatosabban megy át a repedéseken.

Karmen: Szabóhoz majd csak a 20. héten megyek , addig van még 7 hetem. Ha lesz időd és kedved, írd meg nekem milyen volt nála.

Nóra: Mindig vannak olyan időszakok, amikor telt ház van a klinikán. Ezt nem lehet előre kiszámítani. Szerintem időjáráés függő.A szülésznőm mondta, hogy először a kissúlyú, korababák kezdik a sort, majd jönnek a nagyobbacskák. De én semmiképpen nem szeretnék a 10 ágyasba kerülni. Két nagyszekrény van 10 emberre. Az ágyad körül nem lehet a táska, esetleg a törölköződ, de azt is el kell tenni, ha prof vizit van.

Csajok! Mi a véleményetek a gátvédelemmről és gatmetszésről? Valamelyik nap beijesztett az egyik anyuka, hogy nem biztos, hogy olyan jó a gátvédelem, mint azt annyira hirdetik.

Gabi3
inecsg

Tetszettek a cipők? Vagy nem jót vettünk?

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gabi!

Én is a 10 ágyasban voltam (júni 27-Aug 3), és én nagyon élveztem. Volt velem három Zsombói anyuka, akikkel azóta is összejárunk, Na meg Négy Bence voltKépKépKép
Az én ágyam altt ott volt a táskám, az éjjeli szekrény mellett az ajándékba kapott mama-babacsomagok, az ágy végén a törülköző, meg a köntös, a kiságyban a Bence kiskutyája, kendője. És semmit nem kellett elraknom, akkor sem, ha prof vizit volt.
Na és hogy írigyeltek mind, mikor a Sikó bejött hozzámKép (Volt, hogy naponta többször isKép)

Szóval jó volt, bár szerintem ezt ki kell fogni.
Kíváncsi vagyok, hogy legközelebb hova fogok kerülni!

Karmen!
Az amniocézisről anyu írt a nevemben, én nem értek hozzá, neki viszont csinálták a kora miatt, és tényleg csak azt mondták neki, hogy nem Down-kóros, és hogy kislány.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kriszti: boldog egyéves születésnapot Gergőnek!

Kép

(Remélem, jól figyeltem csütörtökön, és tényleg tegnap volt!)

Kati

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Amikor én voltam bennt Annával akkor csinálták a magánszobákat és szerintem is csuda csinos meg minden, de hogy sokkal jobb a többágyas az biztos! Amikor megindulnak a hormonok, nincs jobb mint a sorstárssakkal együtt végigcsinálni. Kép Én már "tapasztalt" anyukának számítottam, de mivel szerencsére a többi anyuka is 2. gyerekes volt, így ment a nagy "tapasztalatcsere" Kép Egy volt aki először szült, de ő sem panaszkodott :-)

Gabi3!
Én hallottam már érvet-ellenérvet mindkettő mellett, de engem a gátmetszés győzőtt meg. Egyáltalán nem vészes, meg ha nekem Annánál gátvédelmet akartak volna csinálni, nem hiszem hogy sikerült volna nekik! Hipersebességgel távozott és én sem voltam ura a helyzetnek és önmagamnak Kép Szerencsére az előzetes császár miatt én elsőszülőnek számítottam, a doki is azt hiszem mindig csinál gátmetszést, így nem volt téma köztünk a dolog! Viszont volt a szobába olyan aki gátvédelemmel szült, azért neki könnyebb volt a mozgás az tény!! Kép Kép

Na megyek!
Éva
vevike

Gabi3
Szerintem ez a gátvédelem nagyon sok mindentől függ. Igy előre nem lehet eldönteni, hogy így vagy ugy akarok szülni. Totál helyzetfüggő. De azért a dokin is sok minden múlik.
A szobatársam pl nagyon ragaszkodott a gátvédelemhez. aztán meg nagyon bánta szegény. Mindenütt repedt.
Örült volna, ha vágnak egy picit.
De beszéltem olyannal is akinek remekül összejött.
De a kismama archzivban sok véleményt olvashatsz pro és kontra.
Nina
nina74

Zsófi! Ma megkérdeztem a Sárit is, ö is azt mondta, hogy minden kromoszomát megnéznek ilyenkor, nem csak a 21.-ket. Szóval szerinte se igaz, hogy csak Down kórra szürik, én el akarom ezt hinni, amugy 3 orvos miért hazudna már?

Gabi3! Nekem nagyon nem volt szimpi, majd megirom miért. De szakmailag szerintem nagyon jó, ezért nem foglalkozok az elöbbivel.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi3: szerintem a gátvédelemnek a legtöbb esetben akkor van igazán létjogosultsága, ha szülés közben végig szabadon választhatja meg a testhelyzetét a kismama. Így van esély, hogy nem fog repedni, vagy csak nagyon picit.

Kati

Kati
katicabogár

Sziasztok!
Gabi3, nem vagyok ám én sértődős!
Azért kérdeztem,mert mert szerveztünk itt Vásárhelyen tavasszal babaklubot,ahol azt csináltuk amit te is leírtál.Most indítjuk újra,és édeklődtm,hogy máshol mit is csinálnak.
Szeretnénk előadásokat is,meg egy pszichológus is felajánlotta a segítségét.
Köszi!
Emese
emesu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?