Új privát üzeneted érkezett!

Giga!
A Pampers-nek van egy illatmentes törlőkendője.Sensitiv!Az nagyon jó! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Pompoka hogy lehet a nőiről feltenni a vonalzót képpel együtt? Akárhogy variálom nem jön össze :oops:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Pimpoka :oops: :oops: :oops: :oops: bocsi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Semmi baj... :D hát én úgy csináltam, hogy a kép és a vonalzó elöl(tudod, a címből)kiszedtem mindent, az elején és végén csak az [img] maradt és a kép után rögtön, szóköz nélkül tettem a vonalzót.

hát így, ha nem megy, szólj nyugodtan, segítek

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Ja, Timi, hogy elférjen, a Benyó képét+vonalzóját is rövidítsd meg!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee!
Szerintem se gond, hogy visszavált egy kicsit. Lili is szokott mászni. Főleg, ha szétunja magát. Sőt, van olyan is, hogy lefekszik a hátára és mint a hernyó kúszik a földön. Jó kis söprű olyankor, minden koszt összeszed. :wink: :lol: Ne aggódj emiatt szerintem.

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintem Bulcsú felcserélte a nappalt az éjszakával. Bár most pont fent van. :roll: Éjszakánként én nagyon keveset tudok aludni, mert ő ébren van, nyögdécsel, vagy sír. Nagyon nehezen tudom visszaaltatni. Nappal visszaalszik a cicin, többnyire, de éjszaka ez nem megy. Arra is gondoltam már, hogy lehet, hogy fáj a hasa, mert húzkodja a lábát is. Most kipróbálom, hogy nem eszem semmi tejterméket. (habár a tegnapi rakott krumpli maradékát még meg kellett ma ennem az isteni besamell mártással :oops: )
Szóval mit csináljak, hogy inkább éjszaka aludjon hosszúakat. Nappal elvan 3-4 órát, de este kb. 2-t. :?:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Katica, részvétem a nagypapa miatt... :( Tesódéknál meg lehet nem végleges. Sok olyat hallottam már mint amit Tiop is leírt...(mellesleg velünk is megesett, a múlt századba...:oops:)

Nircee, én nem gondolom, hogy MArci visszafejlődött volna. Még óvodában is sokszor közlekednek mászással a gyerekek. Ebben az életkorban ez normális, hogy nem csak jár, hanem mászva is közlekedik. Szerinem nem kell aggódnod... :wink:

Danka, ez igen!!! Hát erről beszélek, ha a kitartás kerül szóba! :wink: :) NAgyon ügyik vagytok!!! :D

Tüccs, na én is sejtettem, hogy a szárítónak ez lehet a sorsa kint, úgyhogy ki se teregettem. Utálom a szelet... :x

Betegeknek jobbulást!!!

thenus

Köszi Pimpoka úgy nézem sekerül :D :D már csak a Bencéét kell megcsinálnom :D :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Köszönöm lányok a kedves szavakat.
Nircee, tényleg rossz, egy halálhír mindig rosszkor jön, de most valahogy "megerősítettem" magam, és nem engedem, hogy kiborítson, a baba miatt. Máskor rosszabbul érintett volna. Fizikailag egyébként jól vagyok, az álomkór még rajtam, remélem, hamarosan elmúlik. Márc. 3-án megyünk genetikai uh-ra. A fura az, hogy akkor leszek 14 hetes, de a doki mondta, hogy arra a hétre kérjek időpontot. :shock: Csak meg lehet még ilyenkor is mérni a tarkóredőt.

Danka, megkönnyeztem a történeteteket, annyira meghatott, hogy a pici fiad nem adta fel, és küzdött. Meglett az eredménye :D

Tiop, én is reménykedem, hogy ez csak átmeneti szünet, és még leszenk ők egy boldog pár. Ha meg így kellett alakulnia, azért imádkozom, hogy mindkettő boldog legyen, és én is el tudjam fogadni a szitut.

Andi, felháborító, amit ez a némber művelt a rendelőben. Nem értek hozzá, de nincs valami szervezet, aki ellenőrzi az orvosok munkáját? Nem lehet őket "bepanaszolni" valakinél? Azért mégis veszélyes az, hogy egy ilyen ember kezében van sok kisgyerek gyógyulásának a sorsa.

Nircee, nem olvastam erről semmit, de én amit gondolok "józan paraszti ésszel" az az, hogy ne aggódj e miatt, Marcinak újból megtetszett a mászás, utánozta a kisfiút, és rájött, hogy mókás így közlekedni, de ha nem csinálsz belőle ügyet, egy-két napon belül visszatér a "kétlábas" életformához. Szerintem.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

sajna túl hosszú a kettő együtt :( :(

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Ez őrület ennyi rossz történik hirtelen! :(

Andi
Nagyon sajnálom Bogit! Azt a bunkó dokit megcsaphattad volna! Ez ám az elhivatotság!Szerintem is be kéne mószerolni!Ez türhetetlen! Én úgy tudom hogy hányások után nem szabad 15 percig enni inni adni de utána hogy ki ne száradjon 5 percenként evőkanálnyi folyadékot kell adagolni! Hányás ellen még nagyon jó a kikevert kóla ugyanígy adagolva!Magyarázatot nem tudok de nekünk már bevált egyszer! A smectát meg a nurofenes fecskendővel szoktam beadni! Keserű csoki még jó lehet minél magasabb kakaó tartalommal,de tejcsoki szigorúan tilos!Az legalább még egy kis energiát is ad!

Danka
Nem semmi amin keresztül mentetek! Minden elismerésem, a szopi visszaállításában is nagyon ügyesek voltatok!

Katica
Részvétem! A tesódék meg ha nem volt gyökeres a probléma,még egy kis frissülés után simán egymásra találhatnak 8 év nagy idő!

giga
A Johnson'snak is van illatmentes törlője,nem a sensitive hanem egy másik,sajna a nevét nem tudom.

timi
Nekünk a múltkor mikor kötőhártyája volt Karolnak,azt mondta a doki hogy kamillát semmiképpen ne tegyünk rá mert allergizálhat annyira kiszárítja a hártyát! :roll:

Na lépek mert hát nálunk sem fényes ám a helyzet!Flávi a szerdai oltás óta nagyon nyűgös,alig alszik és minimálisat eszik!Éjjel 15 percenként felsírt!

Jobbulást minden kis betegnek!

lice
Kép
Kép
lice72

F@sza......
a férjem lázas és megy a hasa.... Áááááááááááááááááááá!!!!!!!!!! Marcinak még mindig semmi, 37,2, de rohadt nyűgös. Az előbb 15 perc volt egy pelenkázás, mert úgy visított és rúgkapált, mint egy malac a vágáskor. Én meg kivagyok, a hasam fáj a közelharctól. :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Danka!
Tényleg nem semmi ami veletek történt! Nagyon ügyik vagytok! :wink:

Nircee!
Nagyon vigyázz magadra! A család többi tagjának meg mielőbbi jobbulást!

Kép
Kép
giga1

Köszönjük szépen az együttérzést, a gyógypuszikat és drukkokat!

A betegeskedőknek jobbulást kívánunk!
Vendég

Jó reggelt!

Végre van egy kis időm írni. Család szunyál...

Verna, nálunk bevált ez a külön szoba dolog. Amióta nem egy szobában alszunk, Laura mérföldekkel jobban szundizik. Remélem nálatok is meglesz a várt eredmény. :wink:

Pimpoka, ez a Metro-s sztori nem semmi. :shock: Engem még csak átvágni akartak ott azzal, hogy a polcon valami még 2.000 Ft volt, de mire a pénztárhoz értem már 6.000 lett belőle... Gyorsan emelkedett az ára. :lol:
Lelle tüneményes a kis felmosó cuccával. :wink: Már most milyen nagy segítség ez a lány. :lol:

Thenus, jobbulást a párodnak és a keresztapádnak! A temetéssel kapcsolatban pedig igazad volt. Én sem mentem volna el...

Ichtus, részvétem! A tesódék dolgát pedig sajnálom, de lehet, hogy még van remény. Gondolom a lánnyal ettől függetlenül tartani fogod a kapcsolatot. Vagy a tesód nem örülne neki?

Danka, örülök neki, hogy jó vége lett a kórházas dolognak. Beni babának pedig nagy gratula a kitartásához!

Andibab, eszméletlen mik történnek veletek! A dokinő meg elmehet a sunyiba... Ichtusnak igaza van, hogy be kéne panaszolni valahol az ilyen orvost. :cry: Jobbulást Nektek! Gyógypuszik mennek. :wink:

Murphyke, Lilinek is jobbulást! Jobban van már?

Vadmálnának Gratulálunk!

Nircee, Nektek is jobbulást kívánunk! Vigyázz magatokra! A "visszafejlődéssel" pedig szerintem sincs gond. Marci biztos jópofának tartotta a mászást és egyszerűen leutánozta. :wink:

Czakoca, Nektek is jobbulást kívánunk!

Giga, nálunk Sára cserélte fel egyszer a nappalt az éjszakával. Én úgy oldottam meg, hogy egyszerűn ébresztgettem nap közben. Tudom, hogy rosszul hangzik, de nem volt más ötletem. 2 napig csináltam ezt és megoldódott a probléma. Nagyon nehéz volt az a 2 nap, mert legtöbbször üvöltött, mint a sakáll, de megérte.

Felébredt a csajom, úgyhogy mennem kell...
Majd jövök... :wink:
Vendég

Sziasztok,

Légyszi' segítsetek szülésznővel kapcsolatban!!!

Májusban fogom szülni az első babámat a Flór-ban szülni és most szeretnénk szülésznőt választani. Dr. Erdélyihez járok és ő is fogja levezetni a szülést. Ő azt ajánlotta , hogy menjünk be a szülészetre és válasszuk ki aki szimpatikus. Azért így elég nehéz.

Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét!!
anettoo

Sziasztok!

Lányok! Lenne egy kérdésem.
Holnapra nagyon jó időt mondanak, picit kivihetem a babát? Vagy még korai?

Mindenkinek szép hétvégét kívánok!

Kép
Kép
susytunder

Anettoo!
Én most szültem Ignáthné Évánál, és nagyon jó szívvel ajánlom. Csak jót tudok mondani róla!

Susy!
Én tegnap vittem ki először Bulcsút a levegőre. Igaz csak kb. negyed órára és csak az erkélyre. Ma is szeretnék kimenni vele egy kicsit többet, de ha ilyen orkán marad... hát nem tudom. Holnapra tényleg szép időt mondtak. Holnap mi biztosan elmegyünk már sétálni. Szóval én kivinném a helyedben. :wink:

Kép
Kép
giga1

sziasztok,
helyzetünk nem sokkal jobb, tegnap koradélután hányt utoljára, azóta viszont 2 db babapiskóta+30ml tápi amit evett. csak sima vizet hajlandó inni semmi mást. humana elektrolitot kéne adnom neki, de esélytelen :(
szerintetek milyen kajával próbálkozzam? főtt krumplit nem eszi meg :(
kis láza is van és egész végig alszik a kezemben. ami fura, h hasmenés nincs, hála (kopp-kopp).
megyek mert nehéz így írni.

kata

Kép
murphyke

Sziasztok!

Bogi ma reggel láztalanul ébredt, szerencsére már alig-alig megy a hasa, csak szegénykém annyira kiéhezett, mivel gyakorlatilag 2 napig nem evett semmit, hogy ma délelőtt már könyörgött a kajáért. Igaz, reggelire kapott 2 falat melegszendvicset, de az még visszajött belőle, úgyhogy nem kapott mást, csak egy kis banánt, az bentmaradt. De megszakadt a szívem, mert könnyes szemekkel mondogatta, hogy "Anyuszi, Bo éhes, enni hamm-hamm. Bo eszik tejsölt" vagyis tejfölt akart enni, de hát azt most nem lehet... olyat sírt... Ebédre megevett egy nagy tányér húslevest, a másodikból nem kért, és elment alukálni.
Roni meg a tegnapi napot kompletten végigaludta. Úgy 3-4 órát volt ébren összesen, meg amíg etettem, mert kajálni felébresztettem. Láza nem volt, picit folyós volt a végtermék, meg tőle szokatlanul 4x rakta tele a pelust, de mást nem lehetett észrevenni rajta. Remélem, a nagy alvással, kialudta magából a nyavaját...
Én meg tegnap estére lettem "kész" hasgörcsök, hányinger, stb... De egyéb még nincs...

Murphyke,
alma, banán, répa, rizs, inni esetleg almalé, csipketea (hideget igyon! úgy nem irritálja a hányós pocit!)

Anetto,
Évát én is nagyon jó szívvel tudom ajánlani!

Katica,
részvétem!

Danka,
kitartás, nem semmi a lelkierőd!

Nircee,
nehogy elkapd a nyavaját a férjedtől! Ha nagyon rossz az állapota, neked meg semmi bajod, esetleg hazaköltözhetne pár napra az anyjához, nehogy téged meg a babát is megbetegítsen! (anyuci biztos örülne, hogy visszakapta a fiacskáját... :P )

Henus,
lehet, hogy kiakasztó mindenkinek így szétválni (legtöbbször a környezet éli meg tragikusabban, nem a volt pár), de még mindig jobb, mintha 5-6 év múlva, esetleg 2 gyerekkel jönnek rá, hogy már nem akarnak semmit a másiktól! (egy kolléganőm az esküvő előtti héten mondta vissza az egészet, rájött, hogy a vőlegénye nem igazán az, akit ő korábban látott benne - rá egy évre megtalálta az igaz szerelem, már kisbabájuk is van...) Azt igazán csak azok tudják, akik benne vannak, hogy érdemes-e továbbmenni, vagy inkább vége a közös útnak...

Most ennyi, lépek hajat mosni, míg csend van!

Pápá!
andibab

Sziasztok!

Marci ma ismét lázas, délben volt 38,4. A kedve változatlanul jó, de kissé folyós a kakija, de nincs igazi hasmenése. Éjjel azonban 6x ébredt, fájdalmasan felvisított, inni sem akart, aztán egyszer csak visszaaludt. Úgy sajnáltam szegénykémet, de vigasztalni sem engedte magát, mert akkor csak jobban visított, így megsimogattam, adtam neki inni, majd hagytam. A szívem szakadt meg. De reggelre semmi, szuper a kedve.

A férjem éjjel végig lázas volt, de ma már csak hőemelkedése volt, azért majd este mérjük. A hasa szerencsére azóta nem ment. Nekem sem egyelőre, de nem vagyok túl jól. Egyébként Csabinak hazaköltözni már semmi értelme, mert eddig együtt voltunk, puszilkodtunk, egymás után ittunk az üvegből, tehát mikorra kijöttek a tünetei, már rég elkaphattam a dolgot. Van itthon Humana Elektrolit, meg Normalit, ez utóbbi terhesek, szoptatósok és 1 hónapos kortól csecsemők is kaphatják heveny hányás/hasmenés esetén. Úgyhogy fel vagyunk szerelve, aztán majd meglátjuk. Igyekszem vigyázni magunkra, úgy tűnik, szerencsére csak egy gyengébb formáját kapták meg a fiúk, én meg még ellenállok.

A kis betegeknek jobbulást!!!!!!
Úgy látszik, nem vagytok jól, mert ma alig jelentkezett valaki. De rossz ilyeneket olvasni! Olyan jó volna, hacsak csupa vidám dolgot írnátok!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok,
Gyors gyógyulást kívánok minden kicsike és nagy gyereknek! Majd csak elmúlik már ez a beteges időszak és végre tavasz lesz! Nekünk is nagyon nehéz és frusztrált időszak volt a beteges időszak, mindig csak rosszabb lett a helyzet és sokszor azt sem tudtam mit csináljak...Azóta is vannak rémálmaim éjszaka ezzel kapcsolatban... Szóval átérzem a helyzeteteket!

Mi most nagyon jól vagyunk. Benike elkezdett gügyögni 1 hete és majd elolvadunk, ha meghalljuk. Aztán 2 hete elkezdett fókázni, emeli a fejét és a mellkasát hason fekve, nagyon-nagyon aranyos.

Érdekes, hogy amióta volt a betegség, Beni csak 5 naponta kakil, de szerintem ennek semmi köze a betegségnek, csak éppen most alakult ki. Előtte minden pelusban volt kaki.
Jövő héten kapjuk az első DiPerTe-t, a betegségek miatt elmaradt. Pedig már a másodikat kellene kapnunk.
Más újság nincs.

Remélem jó éjszakája lesz mindenkinek!

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok.

Csak gyorsan olvastalak titeket, holnap keresztelő és szülinap nálunk. Pörgök mint a mosógép. Ennyi vendégem még sose volt. 13fő :shock:

Betegeknek jobbulást még mindig!

Majd jelentkezem , ha túlvagyunk a holnapon.

Ja, és olyan tortája lett Dórinak, hogy elaléltem, mikor megláttam. SZUPER!!! Majd teszek fotót róla.

KépKép
tüccs

DÓRINAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!!

Kép
Kép
nircee

HAPPY BIRTHDAY TO DÓRI!

Kép
andibab

Sziasztok!
Hát sajna ma én is csak panaszkodni tudok. Sajnos Bulcsú hasfájós. Éjszakánként kb 3 órát alszom összesen. Eléggé hulla vagyok, de szegénykémet jobban sajnálom. Tegnap vettünk Infacolt. Remélem hatni fog nála, és hamar elmúlik ez a szenyaság!

Tudom, hogy volt valaki (vagy lehet, hogy többen is), aki összeragasztotta a kirakós polifómot. A kérdésem az lenne, hogy milyen módszerrel? Én csak a formákat szeretném összeragasztani, úgy hogy magából a puzzle formából ki lehessen majd szedni. Ötlet?

Jobbulást a kis betegeknek!

Tüccs!
Jó bulizást nektek! Várjuk majd a képeket!

Kép
Kép
giga1

Szia Ichtus!

Köszönöm szépen, megkaptam, és el fogok menni hozzá!
Kedves, hogy ennyi mindent átküldtél, és időt szakítottál rám!
Remélem hamarosan egyenesbe jön minden körülötted!

Üdv:
Reni
péceli reni

Giga
Remélem hamar elmúlik nálatok a hasfájás. Általában az infacol segít, ha nem, akkor a Gripe water nagyon jó! Az espumisannak ugyanaz a hatóanyaga, mint az infacolnak tehát ha az nem válik be, akkor kicsi a valószínűsége, hogy az espumisan jobb lesz.

Remélem mindenki jobban van mára!

Lenne egy kérdésem. Tudom, már volt szó a ritka kakilásról, de nem találom azt a részt a fórumban. Beni hétfőn kakilt utoljára, azaz holnap lesz a 7. napja, hogy semmi. Most már azért kezdek aggódni. Mit csináljak?
Köszi előre is.

KépKép
Kép
danka33

DÓRINAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!!

KépKép
Kép
danka33

giga: én is összeragasztottam. Simán Silvertape-pel leragasztottam a hátulját (sima széles ragasztószalag - csak a silvertape azért jobb mert az valami textilszállal is meg van erősítve így tovább tart) és jól rányomtam. Teljesen stabil. (Én ráadásul még 3*3-as blokkokat is összeragasztottam belőle így 2mp alatt fel lehet szedni az egészet ami nálunk fontos mert a nappaliban is és a teraszon is ezt szoktam lerakni Lillának)

Sok sikert! (iszonyú macera)

Hasfájásra babamasszázst próbáltátok? (babamasszázs utána pedig meleg fürdő - lehetőleg kicsit ülő pozícióban felhúzott lábakkal... mondjuk lefekvés előtt). Éjjel meg ugye a sima lábfelhúzogatás és pocakmasszázs.

Szurkolok, hogy hamar vége legyen ennek a kemény időszaknak!
Vendég

Dórinak boldog szülinapot kívánok :)))
Vendég

sziasztok!

A mai nap jól sikerült, Dóri tüneményes volt. A templomban nyugiban végigülte a keresztelőt, majd itthon is mindenkivel kacérkodott. Ebéd után szó nélkül elaludt, majd délután ott folytatta, ahol abbahagyta. Teszek fel képeket, utána alvás, mert hulla vagyok.

Danka!
Szerintem még 1-2 napot várhatsz, aztán jöhetnek a kínzó eszközök. Nekem enyhe kamillateát is javasolt anno a védőnő, de csak 1-2 kanálnyit.

Kép Dori Kép megint Dori Kép torta Kép ajandek

KépKép
tüccs

Ez a torta tényleg gyönyörűséges!!! Gratulálok!!!

KépKép
Kép
danka33

(Lilla anno segített is összeragasztani a cuccot -anno 5 hónaposan- én sima széles celluxot használtam de az nem volt az igazi)

Kép
Vendég

Sziasztok!

Nah túl vagyunk egy durva fosós napon. Szegény Lili olyan büdiket csinált, hogy majd elájultam. Kb 5 percenként cseréltem rajta a pelenkét dél óta. Úgyhogy mostmár nem fölül, hanem alul jönnek ki a dolgok, nagy trottyok közepette. Tök fura, utoljára egész picinek trottyolt ilyen nagyokat.
Enni még mindig nem nagyon eszik, ez volt már a 3. nap :( szegény tökre le van gyöngülve, meg jól össze van szakadva. De legalább ma már mozgott valamennyit, meg nagyjából jó kedve volt. Tegnap egész nap rajtam feküdt.

megyek mert fölébredt...

Kép
murphyke

Gratula Dóri tortájához :))) Gyönyörű :))))
Vendég

Tüccs, tényleg szép nagyon a torta. Hol csináltattátok?
Dóri pedig tüneményes!!! Olyan nagylányos! :wink: :oops: :)
A könyvek szerint nem hiába tart 1 éves korig a csecsemőkor. Innentől már tényleg inkább (kis)gyerekesek, mint babásak. :roll: :D
De nem kedden lesz ténylegesen Dóri szülinapja? :shock: Csakmert, most mindenki köszöntött. VAgy én emlékszem rosszul? :shock:

Na jóccakát, mert eléggé államos vagyok....

thenus

Sziasztok

Szoktalak benneteket olvasgatni, nagy Gratula a picikhez, régen írtam már inkább csak olvasgatlak titeket.
danka: nálunk is volt ilyen,hogy 7 napig nem kakilt és a gyerekorvosunk azt mondta, hogy 5.-6. nap valamit azért kell csinálni. Én úgy voltam vele hogy nem gyógyszert adok neki hanem gyümölcslevet amiben sok a rost, így vettem neki egy Hipp őszibarack italt és még aznap volt kaki.
A doki azt mondta, hogy mivel csak cicizett így semmilyen rost nem kerül a szervezetébe és ő ajánlotta az őszit vagy a Gripe watert.

Remélem tudtam segíteni

Dórinak boldog szülinapot

Kép
picurk

Sziasztok!
Tüccs!
Nagyon szép volt Dóri tortája,és a leányzó igazi tünemény!Tényleg úgy van ahogy Henus mondja,1 éves kortól már kisgyermekek!(ez a kor olyan hamar eljön) :oops: :? :(
Én is azon csodálkozom,hogy mindenki köszöntött,mert a vonin még nem vagytok 1évesek! :roll: :shock: Na mindegy! :oops: a lényeg,hogy szépek vagytok nagyon! :wink:
BOLDOG SZÜLINAPOT DÓRÁNAK!
Kép
dANKA!
Kakival kapcsolatban én is csak azt tudom mondani,ha kizárólag csak anyatejet kap a babakko ez normális,de ha nem csak azt kap akkor lépni kel!Én is mindég először rostos őszilét adtam nekik,tornáztattam,maszírozgadtam a pocit!Kamilla is szóba jöhet,de az allergizáló,úgyhogy azt nem szokták nagyon ajánlani!Esetleg egy kiskanál kifacsart narancs leve is jó! :wink:
Susy!
Ha nincsen akkora szél,nyugodtan kiviheted a babát!!!a jó levegő sosem árt nekik!Én télen is kivittem az 1 hetes fiamat!Simán átmentünk Fótra anyuékhoz! :wink: Na nem hózáporban!!! :wink: :!:
Andibab!
Örülök,hogy jobban vagytok!!!!Javulgadtok! :wink: :D
Betegeskedőknek jobbulást!
Anettoo!
Üdv itt! :wink: Én is az Erdélyinél szültem 3x! :D Zsanit Tasnádiné Erzsikével szűltük együtt,nagyon jó volt!Merem ajánlani 100%-ban! :wink: :P Mikorra vagy kiírva?Tegyél vonit magatokról! :wink:

Zsani egyre többet pisil a bilibe.minden fűrdés előtt rákéreckedik és valamikor bele is pisil!aminek ő is és mi is nagyon örülünk!Hétről-hétre változik fejlődik,egyre többet beszél,megért mindent amit mondok neki,és pl:mondom,hogy dobja ki a kukába a narancs héjat -megy és kidobja,vagy,hogy hozza ide a csizmáját ,szóval felismeri a tárgyakat és tudja,hogy mi hól van .Elmondja minden öltözködésnél,hogy ez a sapka-kapka,ez a sál-sál,ez a cipő-zipő,kesztyű-kettyű.Persze azt már nem vesszük fel!(kesztyű)Ha éhes,vagy szomjas akkor már nem csak cuppog,vagy nyammog,hanem szépen kéri,hogy -inni-adó,enni-adó,kaja húúúúú!Tudnám még sorolni annyi mindent mond már! :D a nevünket mondja ,tesókét is!Roli-oland,Anett-Ani,Aztán van olyan szó amit visszafelé mond,mint a takarót-kihagyja a t betűt és felcseréli a k-t és az r-betűt!valahogy így hangzik-okara! :lol: Na jó befejezem,az ömlengést :oops: Teszek egy képet róla ,múlthéten gyerekzsúron voltunk! :wink:
Ő persze állandóan ott volt ahól nemszabadott-számítógép! :? Hiába,ő már ezen nő fel. :? :oops: A szája egy kis baleset-Anettel játszottak! :?
Kép
Kép
Ez pedig még tavaly készűlt
Kép
Anettet gondolom megismeritek
Kép
Szép napot ,sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok,

Tüccs, Dóri tortája nagyon szép lett, de Dóritól nem szebb! Olyan szép haja van, nagyon sűrű. A kersztelő is most volt vagy félreolvastam valamit?

Giga, ha az infacol nem jön be, nálunk a homeopátia nagyon jó volt. Az ismerősünk kisfia is Bulcsúval egyidős és ő is hasfájós, de a szülei szerint majd kinövi, nem kell használni semmit. Igaz, hogy kinövi, csak nem mindegy, hogy 4-6 hétig üvölt vagy nyugiban van. Lelle 3-4 hetes koráig volt hasfájós. Ja a polifómot én először vastag celuxszal ragasztottam össze, de mitsem ért, mert Lelle élvezte, hogy így is szét tudja szedni, csak kicsit nehezebb és utána azzal az ezüstszínű vastag ragasztószalaggal ragasztottuk. No, azt nem tudta szétszedni, de én sem, miután eltettük, szikével vadostam szét.

Danka, ahogy olvastam, hogy mi történt veleket, sírtam is. Ha Lellének felmegy a hője, folyton ilyenektől rettegek, hogy kórházba kell vinni majd. De Beni baba annyira ügyes volt, hogy visszatért a szopihoz. Kaka ügyben nem tudok segíteni, nálunk volt rendesen mindíg.

Minden kis és nagy betegnek gyógyulást kívánok!

Mi szombaton elmentünk hattyúkat, vadkacsákat etetni, meg játszizni és kirándulni kicsit. Tegnap pedig a dédikéket látogattuk meg Bogácson. Lelle oda és vissza aludt a kocsiban, ez volt az egésznapi alvása, összesen egy óra, mert természetesen csak félút környékén aludt el. De még most is alszik. Annyira szép volt az idő tegnap, gyönyörű napsütés, de sajna már szerdától állítólag hideg lesz.

Lelle is megért bármit, kivisz mindent a kukába, ha megkérem, a pelenkáit kérés nélkül is. Nagyon érdekes ez, mert pl. minap mondtam neki, hogy kóstolja már meg a joghurtomat, csak mártsa bele az ujját és nyalja le. Megértette, megcsinálta. Nagyon szeret fogócskázni, bújócskázni. Azt hittem ezek később jönnek.

Na megyek, mosogatok, míg alszik, oh és mennyi vasalnivalóm van....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

csajok, tök szomorú vagyok :cry: azt hittem kezdünk jobban lenni, erre Lili tegnap este kihányta a vacsit, pedig már 2. napja nem hányt :cry: most meg már annyira éhes, de csak nagyon kicsiket kap egyszerre, meg már azt sem tudom mit adhatok neki és mit nem. szóval teljesen kész vagyok :cry:

Kép
murphyke

Jó reggelt!
Az előző hozzászólásomnak nyoma veszett :(

Murphyke,
Nagyon sajnálom a kis Lilit. Nem tudom, próbáltad neki adni a Normaflore-t? Szerintem mi attól kicsit jobban lettünk, kórház után is adtam neki. Próbálj meg minél több folyadékot belediktálni, de csak kicsiket és minél többször.

Köszönöm a kakis hozzászólásokat! Egész éjjel ezen filóztam, hogy akkor most adhatok neki pár kanál öszilevet, vagy narancslevet, nem baj, hogy még csak 3 hónapos múlt?

Picurk
Gyere gyakrabban! Mondom én, aki nagyon ritkán járok errefelé. De itt a lányok nagyon kedvesek és jó a hangulat!

Tiop
Zsani nagyon kis szép csajszi! És gratulálok a korai bilizéshez! Biztos sokat tanul, okosodik a nagyobbaktól!

Lelle
Ti is nagyon ügyik vagytok! Én is csak kapkodom a fejem, hogy Beni mennyire gyorsan változik. Egyik napról a másikra újabb dolgokat fedezünk fel. Nagyon szeretem!!!

KépKép
Kép
danka33

Kép Már így emelgetem a fejem!

Kép

Kép

KépKép
Kép
danka33

ezt még le kell írnom, mert nagyon kiakadtam:

a barátnőm sógornője a sote II-es klinikán szült, fertőzést kapott szülés közben a baba, ezért intenzívre került, ahol éjszakára a csecsemős nővér beragasztottaa cumit a szájába! ráadásul mikor reggel leszedték neki a tapaszt, az föltépte a bőrt a szája körül!
én annyira de annyira kiakadtam, azt hittem ilyesmi csak a balkánon, esetleg az oroszoknál fordul elő (ahogy nemrég láttuk a tv-ben). és erre kiderül, hogy itt nálunk is. komolyan, hova tartunk, ha ilyen emberekre vannak bízva a gyerekeink? legszívesebben most rögtön odamennék és agyonverném azt a nőt. a szülők följelentették a főigazgatónál, de gondolom nem sok változás történt. azt hiszem én ennél tovább mentem volna (habár ki tudja, egy beteg újszülöttel örül az ember ha meggyógyul és hazamehet).

Kép
murphyke

Murphyke, én ezt a kistarcsai kórházban is láttam... igaz nem ragasztották, hanem kötszerrel kötötték. A cumin átfűzték és rákötötték a fejére, hogy duguljon be.

A másik, tesóm barátnőjének a kisfiának meg kifordult a köldöke, az egyik doki azt mondta, hogy ragasszák, a másiknak nem tetszett és feltépte a ragasztót és ugyan úgy járt, mint a barátnőd sógornőjének a kisbabája. A kis pici pocakján az az érzékeny finom bőr a ragasztóvan együtt feltépődött.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Danka,
édes egy kuksimanód van!!! Nagyon szép kissrác!
Őszilevet nyugodtan adhatsz már neki (általában az alma mellett az őszibarack az első gyümi, ami már ebben a korban is adható a babáknak, ha hozzátápit kezdenek) persze ne sokat adj, max 50 ml-t egyszerre. A narancslevet felejtsd el, a citrusfélék allergizálhatnak!

Murphyke,
nagyon át tudom érezni, mennyire nehéz most neked. Én is kész vagyok, mint a mateklecke. Éjjel már Roninak is lázcsillapítót kellett adni, reggelre ő is hasmenéses lett, Bogi tegnap visszaesett és most neki is "rohangál" a pocija. Már mindkét csajon 2x cseréltem ma idáig ruhát, szerencsétlen mosógép el fog szédülni, és a mi felnőtt ruháinkat is ki kéne már mosni valamikor...
Próbáld meg a Daedalonetta kúpot, azt hányásra szokták javasolni, hátha segít. Meg persze a Normaflore-t.

Ja, azt nem is írtam, hogy hétvégén Bogi leokádott - sorry, de nem lehet szebben fogalmazni - engem tetőtől-talpig, plusz a kanapét, a szőnyeget és saját magát. Mindezt azért, mert hasfogót (smecta) itattam vele lefekvés előtt. És ha ő úgy gondolja, hogy nem akar valamit megenni-meginni, akkor addig erőlködik-üvölt és köhög, amíg ki nem jön belőle. Kábé 2 hónapja van ez a hisztije - mert hiszti, egyébként semmi baja, ugyanezt csinálja az uncsitesóm 3 éves fia. Gondolhatjátok, mekkora boldogsággal láttam hozzá este 9-kor szőnyeget és kanapét súrolni, mosni, gyereket öltöztetni, stb. Persze ilyenkor Apuci baromi nagy segítség, ült a fotelben és csak annyit jegyzett meg, hogy "tényleg kell a hasfogó a gyereknek?" - fú, azt hittem, mindjárt felpofozom... Érdekes módon, ma reggel is adtam smectát a csajnak, elkezdte volna a szokásos hisztit, de megfenyegettem, hogy rácsapok a szájára ha elkezdi a balhét, valamint úgyis beletöltöm, ha nem ezt, akkor egy új adagot, és jééé, lement gond nélkül a cucc...
Szerencsére Roni még nem kategorizál ennyire, neki simán belekeverem a teácskájába a smectát és a normaflore-t is.

Na megyek, talán lejárt már a mosógép.

pápá!
andibab

Köszi a tippeket lányok hasfájás és a polifóm területén is!

Tüccs!
Gyönyörű volt Dóri is és a torta is! :D

Tiop!
Nagyon szépek a gyerkőcök!

Pimpo!
Milyen homeos szerek vannak a hasfájásra? Már én is gondolkoztam rajta! Segíts!!! :(

Murphyke, Andi!
Gyors jobbulást a picuroknak!

Danka!
Gyönyörű Beni! És mekkora szemei vannak! :shock: :wink: Igazi csajozós! :lol:

Murphyke!
Hát ezen a leragasztós sztorin én is kiakadtam! Ekkora parasztokat!

Andi!
Nálunk is megy majd minden nap a mosógép. Ha egy nap nem megy, akkor másnap két adagot kell mosnom. Hihetetlen. Főleg az uraság ruháival van tele. Egy nap nem tudom hányszor öltöztetem át, mert minden ruhája tiszta pisi lesz. Kifolyik a pelenkákból, vagy pelenkázáskor spriccel le mindent. :roll:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Mivel annyian kérdeztétek, igaziból holnap lesz Dóri szülinapja, csak előre hoztuk vasárnapra és a keresztelővel együtt tartottuk. A tortát innen lestem, azt hiszem Tiop tette fel egyszer a képet és Hatvanban egy cukrász csinálta meg.
Ma akkorát néztem, mint a moziban. Dóri a múlt héten rendesen elkezdett mászni, ma délelőtt meg meg magától majdnem felállt minden kapaszkodó segítsége nélkül. :shock:

Murphyke
Jobbulást Lilinek, vigyázzatok a kiszáradással.
Tényleg annak mik a jelei????

Az ilyen cumi-beragasztós nővéreket és társaikat azt hiszem az Egészségbiztosítási Felügyeletnél lehet bejelenteni, ők pedig kötelesek kivizsgálni az esetet.

Danka!
Nagyon szép Beni! Hatalmas szemei vannak!

Tiop
Gratula a bilizéshez nektek, aránylag könnyen ment, nem?? Ja, és Zsani abban a szemüvegben nagyon vagány! Akkorát nevettem! :D

Na megyek, ezer a dolgom.

KépKép
tüccs

Andi: nálunk is ez van, egyszerűen nem hajlandó sehogy se bevenni se a smectát, se a humana elektrolitot. ahogy megérzi az ízét köpi kifele. szerencsére a normaflore-t nem érzi a vízben. smectát meg úgy adom neki, h írt föl a dokinéni hasmenés elleni tápszert abba rakom bele, mert máshogy esélytelen.
ma eddig 2*60 ml gyógytápi meg egy negyed banán amit evett. nagyon remélem nem jön ki belőle. inni iszik, de csak vizet hajlandó semmi mást.
főzök husilevest, sztetek adhatok neki belőle? megpróbálkozom egy kis répával meg krumplival.
Ja tegnap este, Lili is engem hányt le meg magát. király volt :?
Fú Andi nem irígyellek, marha nehéz lehet két beteg gyerekkel, én már így is kivagyok.

Kép
murphyke

Sziasztok!

Hát látom nem túl jó az általános kedélyállapot.
Betegeskedőknek jobbulást. Már azt lehetne hinni, hogy a járványok lecsengtek.. :( Én is mindig tele voltam aggodalommal, ha picinek valamelyik beteg lázas lett, meg a hányástól is mindig féltem. Most, hogy már egy kicsit nagyobbacskák jobb.
De most persze majd kezdődik elölről. :) Persze ezzel jár és válalom minden nehézségét.
A cumileragasztós sztori meg kimondottan érzékenyen érintett, így, hogy most nemsokára születik a baba.
A képek viszont klasszak, jó nézni őket, hogy minden kisgyerek, baba milyen vidám még e olykor nagyon is cudar világ ellenére is.

Velem csak annyi rossz történt, hogy nst-n pénteken 160/110 vérnyomit mértek. De már egész csütörtök este stresszeltem magam, hogy biztos magas lesz. Alapból se olyan alacsony (130/70, 80) szokott lenni, és terhesség végén mindig megemelekdett egy picit. Na ezért izgultam. :(
Írt fel az orvos gyógyszert, és hogy méregessem itthon. Na mondanom se kell, hogy itthon egy nap alatt egyszer se mértem 130/85-nél magasabbat. :? Kipróbáltam a gyógyszert, és abból a fél is levitte 100/70, 110/80-ra. Az meg elég alacsony, így szerintem nem szedem, de folyamatosan ellenőrzöm.... Fehérje nincs, ödéma minimális. Az utóbbi hónapban egy kg-t híztam, ezt nem lehet, hirtelen súlynövekedésnek mondani.

Bocsi lányok, ha fárasztalak benneteket az utolsó hét nyűgjeivel, azért jó dolgok is vannak. Sokat voltunk mi is a szabadban a hétvégén, sütögettünk is.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?