Új privát üzeneted érkezett!

Szaisztok!

Juci istenem de édes halacskáid vannak. :) Nagyon cuki az úszópelusuk. :) Niki is imádta a vizet. :) Lesznek majd vízalatti fotók? :lol:

Rékaróka azért beírtalak a táblába, és reméljük el is tudtok jönni majd. :) Képet nem kapunk??

Vicuska hát igen, beletudnak szólni a kis csöppök a programba. :) Remélem azért Ramika mégis engedélyez egy kis "anyaidőt" neked. :)

Benszi anyám, Én is totál bepörögtem amit anyósodról írtál. Nem csodálom, h kiakadtál. Menjen a .... hűűűűűűűűűű.

Estrella nagyon szépek vagytok együtt. Én apát nem láttam mondjuk, de azért nem tagadhatod le, hogy a Te lányod az tuti. :)

Sharon, hogy van a kis Anna G? :)

Na mennem kell hív a lányka. :)
Egy táblát azért dobok. Jó sokan leszünk! Éljen éljen éljen.
Én le is foglalom akkor Április 19-re. :)

Kép
Kép Kép
Kép

chesti

Sharon! Mi a rotavírus ellenit adattuk be, ami nem oltás, hanem meg kell ennie az orvos jelenlétében 2X. Mivel én akarom vinni babauszira, jógára meg mindenfele, és ezt könnyen el lehet kapni más gyerekektől, mi úgy döntöttünk ezt adatjuk be. Egy kisfiúnak most volt ilyen fertőzése a szomszédunkban, és egy hétig kórházban voltak anyucival együtt, mert kiszáradni készültek mind a ketten.
gombahölgy

Sharon

á,mi ettől messze vagyunk,de meg is elégednék heti 150-el,csak legyen annyi.Vagy havi lebontásban legyen meg az adag.Az én kis angyalkám 40 percig szopizik :oops: :oops: drága kis újszülöttem :oops: de ha hagynám egy óra lenne,csak már mondta a védőnő hogy ne tegyem. :D Kezdünk talán helyrerázódni,tegnap már csak egyszer rángatózott.De határozottan lusti,noszogatni kell,mindig rámalszik.
Holnap meg oltást kapunk,a múltkor 2 napig aludt tőle :? A rotán én is gondolkodom :roll:

Gomba

meséld el hogy csináljátok a rendszerességet a fürdetésben??Én mindig akkor fürdetem,ahogy megéhezik 7 és 8 között vagy később.Akkor fürcsi,evés és szundi.Szerencsére 2 hete végigalussza az iccakát.Pont ezért szeretnék rendszert vinni bele.Egyáltalán mi az ideális időpont a fürcsihez???

Kép
lukrécia

Zsókuci,
Küldöm a kilóűzőket! :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: Kitartás a fogyizáshoz!

Chesti,
Hát Lencsilány már kész hölgy, olyan szép! :D

Lanett,
Sajnálom ezt a hülye vinyót, gondolom mekkora bosszúság! Az biztos, hogy néha nem árt kiírni az anyagot cd-re is!

Juci,
Tündériek a vízicsibéid! :lol:

Lippa,
Boldog névnapot neked!
Kép

Estrella,
Hát a te anyósod is :evil:
Nagyon jó ez a kép rólatok! :wink:

Benszi,
Hát szép kis anyósod van! No comment! :twisted:

Kriszta,
Hát nem semmi Bélátok, hogy ennyire nem mutatja magát! :shock: Fura, mert a mi két kis manónk mindenét olyan jól lehetett látni, mert ficánkoltak egyfolytában. Néha kellett hozzá egy kis bökdösés, de akkor legalább fordultak úgy ahogy kellett.
De örülök, hogy amúgy minden rendben vele! :D Próbáljatok meg tényleg valami semlegesebb színt választani, pl bézs vagy világoszöld.
Hát nem irigyellek a felújítás miatt! Mi is most fejezzük be majd nemsokára, és utána költözködünk. Hát nem lesz kellemes! :roll:

Vicuska,
Holnap napközben tutira nem tudok jönni, úgyhogy előre is boldog szülinapot!
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Chesti, talira nem tudom, hogy el mehetek-e, tekintve, hogy a férjem születésnapját ünnepeljük akkoriban. De én rajta leszek, az biztos!
Niki egy angyal :lol: :lol: :lol:

Gomba, Benedek olyan férfias :wink: Asszem rá is pályázhatnak a csajszik közül páran :wink:

Zuzmó, kitartás a nehéz napokhoz!

Lippa, boldog névnapot!!!!!

Vicuska, Boldog szülinapot! És remélem összejön a csavargás :wink:

Juci, nagyon édesek a kis eszkimóid :wink: :lol:

Estrella, látom, nagy a boldogság! Szépek vagytok!

A korábbi témákhoz hozzászólva, a renszeresség nálunk is nagyon bejött.
Nekem az a meglátásom, hogy az első hetekben, teljesen a babára kell bízni, hogy mikor eszik, alszik stb. Megmutatja ő, hogy hogyan jó neki. aztán szép lassan felfedezhetővé válik egy-egy fix pont, amihez már igazodni lehet.
Nálunk az első ilyen a délelőtti alvás volt, nagyjából azonos időben.
Ehhez már nagyjából be tudtam lőni, hogy következőre kb. mikor alszik el.
Ma ott tartunk, hogy este 9-től reggel kb hétig alszik. aztán van délelőtt egy rövidke alvás, délután egy hosszabb, majd késő délután még egy rövidke.
A fürdés nálunk is nagyjából azonos időpontban van, utána már tudja, hogy a karban ringatós éneklés, majd az ágyban elalvás következik.
Nem tartom magam mereven semmilyen időponthoz, de a ritmushoz nagyjából igen. Nekünk így vált be.

KépKép
naposoldal

Ja. Azt nem szabad szem elől téveszteni, hogy ez egy folyamat. Kialakul az szépen magától, nem kell aggódni, vagy sürgetni

Zsókám, drukkolok a fogyidhoz! Nem lehet könnyű, de ha muszáj, akkor hajrá! hess kilók!

KépKép
naposoldal

Sziasztok,

Estrella,
Nagyon helyesek vagytok a képen! :D

Benszi,
Jó rólatok olvasni, és főleg azt, hogy azért már úgy érzem kezd beállni nálatok is a rend :D
Anyósod: no comment… :evil: :evil: :evil:

Lanett,
Majd hétfőtől? Ez ismerős :lol: :lol: De ha mégis kezded, akkor már előre is kitartást hozzá! :wink:

Kriszta,
Hát, ez a „Béla” nagyon szégyenlős :wink: Fessétek sárgára a szobáját, az eléggé unisex :D
Örülök nagyon, hogy minden rendben van! :D Képet nem kaptál? Nem tudsz feltenni?

Vicuska drága,

Holnap én sem valószínű, hogy tudok jönni, ezért már most:
Kép
A táblában már javítottam is :wink:

Réka,
Én nem a 90 naposat csinálom, hanem kalóriát számlálgatok :D A vonalzón első körben 90 napot céloztam meg vele, azért volt rajta annyi :wink: Aranyos vagy, köszi azért! :D

Lippa,
Köszi drága, puszi Nektek! Remélem jól vagytok!

Chesti,
Köszi hogy így szervezkedsz (megint :D)! Remélem is, hogy jó sokan leszünk! :D

Rebe,
Köszi szépen! :D

Napcsi,

Nagyon-nagyon remélem, hogy tudtok jönni Ti is a talira! :D Hol vannak a képek a gyönyörűségedről? :P Na, ha jöttök a talira, akkor majd jóóó sokszor lefotózom és majd én felrakom :lol: :lol: :lol: Köszi a drukkot a fogyihoz, édi vagy!

Holnap is hosszú napom lesz (ma is 12,5 órát dolgoztam :roll: ), utána meg még megyünk át a sógornőmékhez, úgyhogy szerintem már csak hétvégén, vagy péntek este jövök!
Sok puszi! Szép álmokat mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Vicuska, nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Kép

jucicuki

Vicuska Boldog szülinapot! :lol:

Kép

chesti

Vicuska!!

Nagyon Boldog Szülinapot!!!!! :D :D :D

Napcsi

Az iccaka szerencsére nálunk is megvan,csak hol este 8-tól hol11-től.Ahhoz igazodva alszik reggel,csak jó lenne kicsit stabilabban.Vagy ne erőltessem?Változó,hogy este hogy éhezik meg és akkor fürcsi,evés,alvás.Na de azért fel nem keltem,hogy minden este 7-kor fürödjünk. 8)

Zsókucikám

Nagyon pörögsz! :wink: :lol:

Kép
lukrécia

Kép

"Bélánkról" tettem fel egy képet, itt még megmutatta az arcát, de utána eltakarta a kezével, és végig ott is volt, közben nagyokat ásitott, uncsi volt neki az ultrahang.

Rebe - hétvégén már kaptam előzetest, mert a gyerekszobával kezdtük és még az nem is olyan rumlis, hát már félek az egésztől. Főleg hogy mi itt is lakunk addig, és még csak most jön a nagy munka. Lehet hogy a nagy munkák alatt kiköltözök addig anyósomhoz, úgy is egyedül van, én meg legalább addig nem nyelem a port.
toldikrisztina

Köszönöm Lányok a köszöntéseket, nagyon édesek vagytok!!

Hát, a csavargás most úgy néz ki összjön, mert pohárból meg tudtam itatni, bár előke kell hozzá.. :lol: nem nagyon tetszik neki, de azért nyelte a tejcikét, más választása nem is volt.
:twisted:

Annyira kell ez a pihinap nekem, remélem nem találtok önzőnek! Lassan 5 hónapja itt vagyok vele non-stop...

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Kriszta, ez a kép tök jó! Milyen cuki "Béla"!!!

Kép

vicuska2007

Vicuska

szerintem senki nem tart önzőnek,Raminak is jobb,ha kicsit feltöltődsz és jobb kedvvel vagy újra otthon. :D

Kriszti

elsőre nem tudtam kivenni Bélát a képből,de már rájöttem :lol: Cukorka :D Szerintem se nyeld a port,ha kibírod az anyóst :wink:

Kép
lukrécia

Vicuska
Kép
Nem tartalak önzőnek,tényleg kell egy kis kikapcsolódás,feltöltődés!Mindenkinek jót fog tenni,majd meglátod!

Luki
Mostanában nem készült kép,de igérem rajta leszek :D

Kriszta
Hát ne m irigyellek felújítás ügyben,ha teheted inkább költözz anyósodhoz!Mivel "Béla"nem mutatja meg magát lehetne a szoba sárga és zöld kombinációja vagy csak eggszínű sárga.

Napcsi
Próbáld meg elintézni azt az áprilisi napot!Úgy szeretnék már veled is talizni!
gabicsibe

Köszönöm lányok Béla dicséretét, nekem is úgy tetszik, kedd óta állandóan gyönyörködök a képben.
Férjemmel eldöntöttük, hogy valóban valami semleges színre festjük a szobáját, és majd a bordürt utólag tesszük fel, ha már tudjuk tényleg hogy mi lesz.

vicuska - szerintem nem vagy önző, kell egy kis kikapcsolódás. Én legalább is teljesen megértelek, mivel szeptember óta itthon vagyok, az orvosom nem enged dolgozni, és néha úgy mennék csavarogni. Szegény férjem meg örül, hogy hétvégén pihen, de azért néha beadja a derekát, és elmegyünk csavarogni.
toldikrisztina

Kép
Már szeretek ám fürdeni :)
Vendég

Nagyon édes Dórababa.
toldikrisztina

Estrella,
Tündéri kiscsajod van!!! Örülök, hogy már jól megy a fürdés is. :wink: Mi még csak mosdatásnál tartunk, mert nemrég esett le a köldökcsonk, és még kicsit váladékozik, mi meg nyuszik vagyunk addig beletenni a kádba... :shock:

Igyekszem holnap végre visszaolvasni, és mindenkinek reagálni, addig puszi, és jó éjszakát mindenkinek! :)

Kép

Kép
mamm

Mamm

rakjatok csak kevés vizet a kádba,ahogy beleültetitek nem ér fel a víz a köldökéig.Szerintem így lemosni is egyszerűbb. :D Képet kérünk. :D

Kép
lukrécia

VAn egy beteg Dorkám!
Lázas, hány, hasmenése van.
Doktornéni szerint torka nem piros, valószínű, vírus, ÁNTSZ-ben már jártunk
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

jucicuki

Lukikám
pusszantás,jó szorakozást ma anyudhoz :lol: :lol:

Mamm
tényleg nyugodtan fürödjetek,nem baj ha vizes lesz a csonk csak áznia nem szabad,kevés viz kell a kádba :wink: :wink:

bibar

Juci
Jobbulást Dorkának!

Estrella
Nagyon édes ez a csajszi :D

Bibar
Nincs új kép Oliról?
gabicsibe

Luki, nálunk is pont így volt, ahogy mondod!
Gyakori volt, hogy akár 11 ig is kukorékolt, de aztán szépen aludt éjszaka. És ilyenkor reggel kicsit tovább.
De aztán ahhoz én mindig ragaszkodtam, hogy kb.azonos időben kerüljön az ágyába, és így szépen beállt egy idő után, hogy egyre könnyebben elaludt, és már nincs 11ig kukorékolás.
Szerintem jó úton haladtok nagyon! És a lényeg, hogy alszik éjjel, nem?
Én sem erőltetném a helyedben, hogy a fürcsi percre pontosan ugyanakkor legyen, ha így bevált nektek. Csak úgy sac per kb. :wink:

KépKép
naposoldal

Zsókám, most aztán elszégyelltem magam :oops: :oops:
De a képek a gépben vannak, azt még fel kell rakni ide, szóval lesz majd kép, jó?

Kriszta, szépen látszik Bélátok arca! :lol: Szegénykém, félő, hogy Béla marad, akkor is , ha kislány, olyan sokat Bélázzuk :lol: :lol:
Na jó, ha már tudjuk majd a nevét, átszokunk :wink:

Gabikám, én aztán rajta lennék, hogy menjek a talira, remélem sikerül, de a családdal még egyeztetni kell, és az nálunk nem egyszerű.

Juci, szegény Dorka, gyógyuljon meg nagyon hamar!!!
Jujj de nehéz lehet ilyenkor.

Estrella, nagyon szép a kislányod! És szuper, hogy szeret már fürdeni. nálunk is a melegebb víz, melegebb fürdő jött be eleinte, mostmár nem kell rásegíteni a fűtésre, és nagyon szeret fürdeni.

Vicuska, nagyon jó csavargást neked mára!
Kell néha egy kis kikapcsolódás! Úgy sem tudsz teljesen, az egyik feled mindig otthon van :roll: :wink:

Mamm, hogy vagytok, hogy telnek a napok?

Nálunk tegnap kapott a lánykám először almalevet pár kanállal.
Nem volt semmi különös reakciója, pedig bekészültünk a fényképezővel, hogy majd fintorog, meg cuppog, de mintha mindig ezt ette volna :shock: :roll:
Viszont a napja tegnapis, ma is felborult, amit nem értek. A délelőtti alvásból ( ami néla kb fél óra 40 perc szokott lenni, )kétórás alvást csinált. Lehet szerintetek összefüggés? Vagy csak véletlen?
Hiszen még olyan pici mennyiséget kap, annak is a fele a ruháján, meg rajtam kötött ki :roll:

KépKép
naposoldal

Kriszta,
Nagyon aranyos "Béla"! :wink:
Szerintem ha bírod az anyósod, inkább költözz át, sokkal jobb lesz neked!

Vicuska,
Én nem tartalak önzőnek, sőt... Kell a pihenés, és kikapcsolódás mindenkinek. Neked is jót tesz, feltöltődsz kicsit, meg Raminak is jó ha az anyukájának jobb a kedve!

Estrella,
Jaj de cuki Dóra baba!

Juci,
Jobbulást Dorkának!

Kép
rebe
Dunaharaszti

ja, köldökcsonkos fürdéshez egy sztori:

Már fürdettük Nórit egy két napja itthon, mikor leesett a csonk. Akkoriban jött a védőnő, és mondtam neki, hogy leesett. Erre ő: jó, akkor mostmár érheti víz is.
Én meg magamban csak vigyorogtam kínomban, ( de neki nem mondtam semmit, nehogy má' alkalmatlan hülye szülőnek nézzen), ugyanis nekem fogalmam nem volt, hogy nem érheti víz :shock: :oops: :oops: Mi bizony vígan lubickoltunk 8) :oops:

KépKép
naposoldal

Napcsi
néha nekünk is felborul minden,szerintem ez normális,hiszen mi sem müködünk nap mint nap ugyanúgy :wink: :wink: milyen nagy már,almalevet kap :P :P kérünk képet!!!!!!!!!!!!!!!

Gabicsibe
na jó,ha ennyire szeretnél :P :P :P :P :P Kép elöször nadrágban,jót nyujtozva:))) Kép nagyon éhesen...

bibar

anyukák
valakinek van elektromos hintája??ha igen megnyugtatja a babát?vagy csak ideig oráig?kinéztem egyet de majdnem 20.000 ft,megvenném ha néha helyettesitene engem :P :P délután 5-7ig nagyon dili a babám,semmi nem nyugtatja meg csak a cici,igy nem tudom a páromnak lepasszolni egy kicsit,pedig pont akkor van itthon :shock: :shock: :shock: egész nap tündér,de a 7-es fürcsiig sir :cry: :cry: gondoltam ez a hinta beválna :oops: :oops:

bibar

Bibarci, nekünk olyanunk nincs, csak pihenőszékünk, ami azért szintén mozog picit.
De én az első hét használata után azt mondtam, hogy ha ennyit bírtam használni, akkor már megérte.
Nagyon jól elvan benne, tudom vinni magammal a lakás különböző pontjaira, így ő nyugodtan elvan, mert lát, hall engem, meg kicsit rugózik is. Én így szoktam hajat mosni, de még lábat szőrteleníteni si :oops: :lol:
Igaz, mostmár kicsit kevesebbet használjuk, mert már nagyobb a mozgásigénye, de még mindig jó.

Nagyon szép Oli baba :lol:

KépKép
naposoldal

Szóval nem szoktam síelni lábszőrtelenítés közben, arra azért nem jó a pihenőszék :oops: :oops: :wink:

KépKép
naposoldal

Ja, és esténként az én babám is majdnem mindig nyűgösebb, én olyankor szoktam hordozókendőben magamra kötni, olyankor azért jobban elvan.
Vegyetek egy apuci méretűt, és akkor te olyankor kaphatsz egy kis nyugit, apu meg egy kis kondizást :wink:

KépKép
naposoldal

Bibar!
Hintát nézd meg a tesz-veszen meg a vaterán, illeteve úgy emlékszem Chestiéknek volt valami mega Fischerprice óceános csoda, kérdezd meg, hátha kölcsönadja neked. Úgyis csak egy-két hónap ez az időszak.

Kép
Kép
zuzmó

Bibar nekünk volt fisher price-os, és nagyon szerette. Aludt is benne. Ha tudod vedd használtan, mi olyan 24 körül vettük, és azon az áron is adtuk el.
Itt láthatod, meg leírás van.

https://www.arzuhanas.com/Fisherprice-K ... t3855.html

Niki igy imádta :)

Kép

Olivér milyen nagy már :) Tündéri. :) De jó ez a körbekerítés :)

Napcsi kééépet! :)

Juci jobbulást DorkánaK! :(

Estrella Dóri nagyon édes, látszik azért már megbékélt a vizzel. :)

Kriszta, ha teheted tényleg inkább költözz addig amig rumli van.

Vicuska meg volt a nagy anyanap? :)

Niki ma robbanásszerűen "okosodott". :) A nem az frankón ment neki eddoig is, de ma az igen bólogatás is volt, és jól használta. :) Kérdeztem éhes vagy, álmos vagy, pisi van, és megfelően használta a nemet, és az igen bólogatást. :) Édessem :)

chesti

Chesti, Rebe, Gabicsibe, Naposoldal, Mamm:
Köszi a dicséretet. Szerencsére már megszerettük a vizet. :)
Jucicuki:
Jobbulást a lánykádnak.
Bibar:
Nagyon édes Oli.

Holnap lesz az első sétánk, kíváncsi leszek. Majd jelentkezem.
Jó hétvégét mindenkinek.
Kép
Vendég

Sziasztok!

Hát a mai nap felemás volt. Ugyanis reggel a férjem közölte, hogy ő bemegy dolgozni, persze a Ramira ha kell vigyáz ott...erről tegnap még szó sem volt..na, mindegy bementünk, én lepattantam anyuval.
Délután jött a férjem értem és közölte, hogy ez a mai nap neki pokol volt, mert a Rami sírt ezerrel és nem akart enni. A kolleganőm meg elárulta, hogy Ramika egész nap nála volt bennt. Ja, mi Péterrel egy udvarban dolgoztunk azaz nem egy helyen de nagyon közel egymáshoz.
De az a 3 óra anyukámmal szuper volt! Vettünk nekem egy szuper táskát. De elhatároztam, hogy soga többet nem kérek ilyet a férjemtől, elég nagyot csalódtam benne! 1 hónapja lefixáltuk ezt a napot, nem értem miért nem tudott itthon maradni. :evil:
És mindíg azzal jön, hogy ebből élünk!

Kép

vicuska2007

Bibarkám

jaj de csinos a kis vőm!!!!!!Nagyon menő a szerkó!! :lol: :lol:
Azért elképzelem ahogy üvölt éhesen Ti meg vígan kattogtatjátok a gépet..... 8) 8) :lol: :lol:
Szerintem marha jó lehet ez a hinta!!!Mi kaptunk egyet kölcsön,de az nem elektromos,szerintem csúcs lehet!!!!!!!Mennyi idős kortól lehet berakni a babát???Nem kell megvárni amíg ül?Nem tudom hogy van ez. :roll: Azért a cicizést nem bizti hogy bevállalja helyetted.... :lol:

Napcsi

Rakjál már fel képet!!!!!! :x :D :D :D PLEASE!!!!!!

Estrella

Olyan szép ez a kislány :P

Juci

hogy van Dorka????

Képzeljéteg tegnap oltást kaptunk és belázasodott Falatkám.Olyan rossz volt,védtelen kis babám.Ráadásul megint persze egyedül voltam,bénáztam azzal a kúppal..... :shock: :shock: :shock:

Kép
lukrécia

Sziasztok lányok!

Bibar!
Mi is hintát keresünk a lányoknak, és a Vaterán van most nagyon sok elég jó áron. Nekünk van pihiszékünk is, és kincset ér!! De ezt is használtan vettem a babaszobán, szerencsére nagyon jó állapotban van.Szerintem nézd meg minkét helyen biztosan találsz valamit. :wink:

Judit!
Csak nem a 30? Utólagosan is Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok!!
Dorkának jobbulást, illetve mielöbbi gyógyulást!!
Csajokat különrakod ilyenkor?
Nagyon szépek a csajszik láttam a képeiket!!!
Megvolt a második tornánk is, alakulunk szépen.Sikerült most is 1 órát összehozni.Mi 4 ezer Ft-ot fizetünk, de márciustól már csak 2 ezer lesz mivel kapunk támogatást.

Estrella!
Dóra baba egyre szebb, és az a hajszerkezett!!!!
Szépek vagytok, nnnaa!!

Agnese!!
Köszönjük Milán ajánlatát, ő egy hős ha bevállalja a két lányomat!!
A kis karakterük alakul rendesen!!

Chesti!!
Niki olyan bájos kislány!!!És látom okos is!!
Talira szeretnénk menni, a gond csak annyi, hogy nálunk a párom minden szombaton dolgozik. Valakit kell találnom, hogy eltudjak menni. :roll: Így maradok a talánnál.
Látom jó sokan jönnek, mekkora ez a helység???

Vicuska!
Boldog Szülinapot!! :lol:
Csavargás milyen volt?

Napcsi!
Mintha a mi napirendünket olvastam volna vissza.Nálunk is szép lassan alakult így ki.

Bibar!
Oli olyan kis formás pasika!
Tudom, már foglalt!!

Zsókuci drága!!
Hajrá a fogyihoz! Nekem is nagyon kéne, de még szopi van addig nem akarok.Pusza!! :lol:

Szoptatás alatt hízott valaki?Nekem sikerült visszaszednem azt ami szülés után lement! :cry: :cry: :cry:

A többieknek nagy pusza!!

Brigi :wink:

Kép
brigii

Na, azért itt van az én kincsem:
Kép Kép szülinapi csokrom

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Második nekifutásra talán sikerül. Az előbb Máté kikapcsolta a gépet. :evil:

Zuzmó,
nemcsak Jázmin szereti a szg-et kapcsolgatni, látod? :wink: Össze lehetne őket kötni huncutságban! De jó, hogy nemsokára ismét babázhatsz!

Brigii,
jelentem, én már fölé mentem a szüléskori súlyomnak. :evil: :x :( Mondjuk, nálam a sok szénhidrát tett be, ami a kis depimnek "köszönhető" (vagyis magamnak, hogy megettem). Épp most készülök fogyózni.

Bibar,
pihenőfotel:
Kép
Itt már kinőtte, de nem találtam hirtelen másikat.
Máté imádta, volt rezgő funkciója, és, ha ő mozgott, akkor a fotel is. Életmentőnek bizonyult.
Szerintem is lehet jó állapotú használtat venni. Máté sokat nyúzta, és mégis nagyon jó állapotban adtuk el, a lány nem győzött csodálkozni, hogy tényleg használtuk-e. Mindig letakartam pelóval, így nem kopott és koszolódott.

Juci,
jobbulást a beteg Dorkának! Reméljük, Lili nem kapja el.

Vica,
vannak ilyen apukák. :cry: :shock: Enyémnek is akadnak húzásai, sok mindenről le kell mondanom, amit korábban ígérgetett. Úgy látszik, Ő nem bírt még felnőni a feladathoz. Várom, hogy tudjanak értelmesen kommunikálni, szerintem, akkor lesznek majd igazán jó kapcsolatban. Ha nem, akkor így jártam. :roll:

Luki,
Germiciddel kínlódtál? Úhh, az brutál! Én sorozatban hajigáltam a kukába, mert nem bírtam elvágni.
Éjszakai szopit kihagyva nem lett kevesebb a tej?

Jajjjjj, Mátét is kúpoztam a héten. Keddről szerdára belázasodott éjszaka. Ő szólt félálomban, hogy kakált (sosem szokott éjszaka, talán a láz?) - hümmögött, ahogy a kakát jelzi. Miután nem hagyta abba, megnéztem, és forró volt. Másnap elvolt, kis hőemelkedés, aztán estére 39,4 lett a láza! azt hittem elromlott a digitális hőmérőnk, amikor megláttam a 39,9-et popsiban. Aztán a másik is kb. ugyanannyit mutatott. Hűtő-fürdőzött, lázcsillapító, éjfélre lement. Az a durva, hogy közben Máté játszott, jött-ment, kicsitt bágyadtabb volt, de semmi különös. Éreztem, hogy melegszik, de mivel jött a fürdés, és úgyis akartam neki adni éjszakára Nurofent, gondoltam, 1 órát még kibír. Na, sosem csinálok ilyet többet. Ennyi idő alatt is felugorhat. Hja, nincsenek még tapasztalataim. Reggel doktornéni. Torokgyulladása van! kapott antibiotikumot, amitől már jobban van. Kap majd Normaflort a bélflórájára.
Joghurtot akartam, de megint hasmenés lett a vége. Most egy időre kiiktatom.

Chesti,
erről jut eszembe. Voltunk bőrgyógyásznál. "kinövős" ekcémája van. Kapott fürdőolajat - hetente 2x, és olyan krém keveréket, amiben hydrocortison és hidrofiles krém van. De ezt nem váltottam ki, mert panaszt nem okoz neki, inkább homeóssal kenegetem.
2 éves korig inkább ne fogyasszon: tej, olajos magvan, tojásfehérje . Tejtermékekkel óvatosan, figyelgetni. Nem korlátozta a napi mennyiséget!!! Ha bírja, mehet.

Zsókám,
lehet csatlakozom hozzád a fogyóban. Drukkolok! Nekem a 90 napos nem menne. Más módszert kell választanom.

Estrella,
fürdés: ugye-ugye. :wink: :lol:
Nekünk ilyen volt, bánom, hogy nem korábban vettük. Máté kb. 3 hónapos koráig nem bírta a fürdést. Se háton, se hason. Az áttörést az hozta, amikor már szépen tartotta magát hason, és úgy tettük a nagykádba a szivacsra. Onnantól kezdve vízimanó. :P
Kép
Nagyon szépen gömbölyödik Dóra baba. :lol:

Napcsi,
hasonlóak (voltak) a pihenőfoteles szokásaink. Máté is sokat mozizott a fürdőben. Apa pedig nálunk is kendőzött. Akkor még élvezte az apaságot. :roll:

Védőoltás:
mi, ugye különleges esetnek számítunk, és voltunk a László kórházban oltási tanácsadáson (dr. Kulcsár Andrea, többek között a Kismama magazin és a Házipatika.com tanácsadója).
A pneumococcus elleni, és a bárányhimlő elleni védőoltást kell Máténak a kötelezőkön kívül.
A rotát én személy szerint sajnálom, hogy nem kaphatta meg (épp akkor ment a kórházas mizériánk, és nem lehetett még azzal is terhelni). NAgyon parázok tőle!
A meningococcus ellenin vacillálok. Ideje lenne döntenem, mert mindjárt 1 éves, és még előtte ki kell váltani, hogy kapjunk rá támogatást.

Uhh, jó sokat írtam, és még így sem jutott mindenki sorra. Hiába, na, sokan vagyunk - szerencsére. Lehet, nyitni kellene már egy külön babás és egy külön kismamás topikot. :wink:
Sajnos, a fenti topikban is nagyon sokan vannak. :cry:

Gyorsan pár fotó, aztán lépek, mert nyöszörög nagyon. Ebből együttalvás lesz megint. Tegnap apa éjszakás volt, kihasználta, és ott szuszogott mellettem. Imádom! :lol:

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
share

Kedves Barátaim!
Mostanában is izgalmasan telnek a napjaim. Időnként alaposan kifáradok.
Egyszer bealudtam játék közben. (Megj.: a háttérben apa elég tekintélyes hangerővel hallgatta a Neo-t. :lol: )
Kép

Fogat is tudok mosni. A hajam banán-zselével készült. 100% természetes alapanyag.
Kép

A sóskát sem eszem különbül. Anya azt hitte, majd a krumplikockák leradírozzák a nyomokat. De kis naív.
Kép

A fogacskákról jut eszembe:

Kép
Uppsz, bocsi! "Kicsit" elfeküdtem a hajamat. Anya viszont nem adott banánt, hogy helyrehozzam. Azt mondta, azt csak fürdés előtt majszolhatok önállóan.

Szoktam sportolni is.
1. Papától kaptam karácsonyra egy klassz hintát.
Kép

2. Anyával és apával kirándulunk.
Kép

3. Mama elvitt 1x kerékpározni.
Kép

Anya mostanában sokat nosztalgiázik. Azt mondta 1 évvel ezelőtt még a pocakjában laktam, és csak ennyi látszódott belőlem.
Kép :oops:

Mindenkit puszilok, Máté

Kép
Kép
share

Közben volt egy ébredés-visszaalvás. Szegénykém! Bedugul az egyik orrjárata, és olyankor felneszel. :cry:

Kép
Kép
share

Share és Máté!! :lol:
Nagyon jók a képek, milyen nagy fiú már Máté!!!
Te még szoptatsz?, mert hogy most akarod elkezdeni a fogyit.
Engem azzal vigasztaltak szülés után, hogy az ikrekkel, majd csak úgy "olvadnak le rólam a kilók"!!Na azért ez pont fordítva sült el! :cry: Nagyon nehezen megy vissza a hasam,a sok szénhidrát az nálam is betett rendesen. :roll: :roll:
Én is sokat nosztalgiázok, pedig még csak 6 hónaposak.

Vicuska! :lol:
Rami milyen szép kis csajszika, na azért a közös képetek is szupi!!
:wink: :wink:

Kép
brigii

sziasztok!

megvan az első betegségünk. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
tegnapelőtt éjjel 8szor kelt,tiszta nyafika volt és úgy sírt,s reggel amikor tettem tisztába olyan melegnek éreztem, és igazam is volt.38,2 volt a láza.
Kicsit piros a torka, de a legfőbb gond a bal fülecskéje be van gyulladva. Valószínűleg a hülye anyja tehet róla, hétfőn útközben elért minket a szél és én nem fordultam vissza hanem ltoltam anyuékhoz (1 km) igaz hazafelé már apa eljött értünk kocsival mert teloztam neki, de azt hiszem ennyi elég volt.És ha jól visszagondolok kedden hajnalban már sírás kelés volt. szóval jól kitoltam szegénnyel.
Kapott antibiotikumot, orrcseppet, fülcseppet és termosapkát. Sóval melegítéssel próbálkoztunk először bírta is de aztán már nagy visítás volt amikor közeledtem a sóval töltött zoknival, így lett a sapka potom 5200ért.
Olyan kis bágyadt, sokat alszik, nemigen eszik nagyon rossz így látni.
Átaludta az egész éjszakát, de én 10szer minimum fennvoltam és megnéztem. Nem kellett a csipogó, magától is felébredtem, azért az emberben menyire bennmarad még álmában is hogy nincs minden rendben. 5kor felsírt, de amire felvettem már szopizta az ujját aludt volna vissza, de én beleszuszakoltam egy kis teát, meg melegítettünk a sapiba betétet meg kapott fülcseppet (jaj gyerekek, hogy utálja )úgyhogy felébredt, de nem volt fenn egy fél órát. most nem lázas, viszont a kis keze meleg úgyhoy sztem be fog lázasodni mire felkel. és hajnalban köhögött jópárat. mintha nem lenne elég baja szegénykémnek. :evil:

ja du. itt volt anyu aztán beszélgettünk és mondta hogy ez lehet visszvezethető az inkubátorra, mert pl. az ő praxisukhoz tartozó korababák szinte mindegyike küzd fülgondokkal. De én még mindig azt mondom a hülye hétfői séta tette be a kiskaput.

hab a tortán: bumlizik a fogam, ha eszek 1 falat akármit is rögtön rákezdi, ha a vízen kivül iszok vmit azonnal fáj, tgnap 5 szem fornettit ettem egész nap, de ami utána volt...áááááá. úgyhoy nem eszek hétfőig,mert felénk nics fogdoki ügyelet, csak az a gáz hogy a gyomrom meg fáj az éhségtől.

Vissza most nem tudtam olvasni. A képeket nézegettem, olyan kis édesek a gyerkőcök!!!!!
Dóra baba képét elnézegetve, erősen felmerül bennem a kérdés Réka is volt ekkorka? :roll: :? olyan régen volt már...

Bocsánat hogy most csak magunkról irtam, nagyon sok puszi mindnkinek!!!!!

lanett

Lanett
szegénykém :cry: :cry: :cry: jobbulást nektek.neked meg a fogad :twisted: utálom a fogorvost :twisted: :twisted:

Share
tündéri képeket raktál fel,csodás kis krapek :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek köszönöüm a hintás véleményeket,hétfőn hivom a csajt az árzuhanásról és rendelek :P :P sajna a vaterán nincs használtan ilyen jó,anyósómék megszponzoráltak nekünk egy szuper 30.000-est,már nagyon várom :P :P :P

Chesti
régen én is ezt az akváriumosat néztem ki :wink: :wink: ja és a babakocsim is az árzuhanásról van :wink:

Vicuska
boldog szülinapot :P :P :P :P csodás a kiscsaj :wink: :wink:

most csak ennyi mert sirunk :cry: :cry:

bibar

Lanett

jaj szegénykém,szörnyű lehet,én csak az oltás utáni láztól is totál ki voltam,mi lesz ha beteg a kicsi????? :roll: :?
Kitartás és jobbulást nektek!!!!

Vicuska

nagyon szépek vagytok!!!! :D

Share

Tüneményesek a fotók!!!!! :D Jobbulást Máténak!!!!!!
Nekem a germicid elvágása nem volt gond,inkább a felrakása..... :oops: :lol:
Az éjszakai etetés kihagyására rááll bizonyos szintig a tej.Az első pár reggelen az uram tolt ki az ágyból,mert nem bírtam oldalra fordulva kikelni :oops: :lol: ,annyira fájtak.Most is hajnalban többször felébredek hogy igazgassam a betétet,mert kifolyik mindenfelé,de valahogy mintha már azért kellemesebb lenne.Na meghát így én is jobban kipihenem magam,az sem tesz rosszat a tejnek... :wink: De valami fantasztikus újra aludni éjjel :wink: :lol:

Bibarkám

valamikor rádcsöriznék :oops: (hiányzom már bizti :lol: )megnézegettem a hintákat,kíváncsi vagyok a véleményedre.Na csók :P :P :P

Kép
lukrécia

Lanett,
együttérzésem a betegség miatt!
Máté is rákezdett a köhögésre. Rossz hallgatni. :cry:
Ne okold magad!!!! Melegítésen, cseppeken kívül nem igen tehetsz mást. Pneumococcus ellen kapott oltást Réka?

Brigii,
igen szopik még. :lol: Ez nagy szó nálunk. Eddig nem is mertem semmilyen diétába belefogni. Akkor fogytam, amikor anyukám meghalt, de 1-2 hónap múlva már vissza is jött az étvágyam, és a kilók is. Úgy voltam vele, ha 1 éves koráig kihúzzuk a szopit, akkor majd utána jöhet a fogyi. Elérkezett az idő...

Luki,
kilőtte a kúpot? Hmmm??? :wink: :lol: :evil:
3 hónap után tényleg megkönnyebbülés, ha pihenhet az ember.

Bibar,
hajrá hinta! Majd fotót kérünk. Én azt mondom, az ilyen beruházás megéri. :wink:

Most ráértem kicsit. Máté visszaaludt (peló csere, orrszívás, reggelizés azért megvolt :wink:), gondolom, nyomja az antibiotikum. Párom délután megy dolgozni, és úgy döntött, ha enni akar előtte, jobb, ha elkészíti a kaját. :lol: Ritka dolog, kihasználtam.

Orrszívás kérdés:
mennyi ideig (időtartamig) lehet egy alkalommal szívni? Van eü-s, aki tudományos magyarázatot adna egy parázó anyukának? :roll:
LUCIA :?:
Most, hogy tele van, percekig szívom, és jön rendesen, de félek, hogy kárt okozok benne. A bőgést már megszoktam - érdekes, "kicsinek" tűrte szó nélkül, még vigyorgott is, most pedig ordít, ill. a legújabb, hogy jajjgat. :? Amikor először csinálta, nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek rajta.

Csajok, én már nagyon várom a talit!!!!!!!!!

Jó hétvégét!

Kép

Kép
Kép
share

Share
Jobbulást Máténak!Ez a hajszerkezet csúcs :D

Lanett
Rékának is mielöbbi gyógyulást!

Bibar
Köszi :D ha van még jöhet :D

Luki
Falatkáról kép?
gabicsibe

Sziasztok!

Rebe, haladgat az a centi, nekem már csak 4 nap maradt, mert csütörtökön szabin leszek (tudom, hogy csalni nem ér :D )

Gombahölgy, látom, bevált a kendő, ha még főzni is tudsz vele! Mi is kapunk egyet, majd gyakorlok a plüsspingvinen kötéstechnikát :)

Chesti, tényleg tündér vagy, hogy szervezed a talit! Örülök, hogy Niki már sokkal jobban van, jó őt ilyen mosolygósnak látni a képeken :)

Zuzmó, hova felvételizel? Sajnálom, hogy Jázmin ennyire szenved :( Találtál lázmérős cumit? Az 1 perces digitális nem megoldás a hóna alatt, muszáj végbélben mérni?

Zsókuci, én is kalóriaszámlálgatással fogytam annak idején 10 kilót, szóval jó a módszer... a 90 naposat is végigcsináltam 1 évvel ezelőtt, igaz, akkor nem kifejezetten fogyni akartam, inkább csak éreztem, hogy kell egy kis tisztító-kúra. És tényleg be is vált! Viszont nehogy már ilyen feltételeket szabj magadnak, mikor mi itt mind arra várunk, hogy minél előbb induljon a BMC-s sorbanállásod ;)

lanett, sajnálom a gépedet :( Remélem, sikerült megmenteni a képeket. Ez a rémálmom...Jobbulást Rékának!

Jucicuki, tündériek a kis eszkimóid :) Dorka jobban van?

Agnese, szegény Milán, a 40 fok nagyon durva :( Remélem, már jobban van!

Toldikrisztina, akkor ezekszerint egyelőre nem túl kooperatív Bélátok. Sebaj, addig is lehet találgatni, és izgulni, bár tudom, hogy azért kicsit idegesítő lehet. A halványsárga meg tényleg tökéletes babaszoba-szín, hátha a tesó más nemű lesz, nem? ;)

Estrella, gyönyörű a kis hajasbabád :)

Bibar, Olivér nagyon férfias!

Vicuska, sajnálom, hogy így alakult a nap... tudom, hogy nem vígasztal, de (tisztelet a kivételnek) a pasik tényleg akkor kezdenek el felelőségteljesebben állni az ilyesmihez, ha már tudnak érdemben kommunikálni a gyerekekkel. Legalábbis ezt tapasztalom a környezetemben. Persze vannak igazi anyalelkű apák is, kiváncsi vagyok, én milyet fogtam ki a gyerekemnek :) Rami mindenesetre nagyon szépséges :)

Lukrécia, a lázcsillapító kúp az egyik főparám a gyerekgondozással kapcsolatban... Azért beügyeskedted? Lement már a láz?

Share, továbbra is rajongója vagyok Milán frizkójának :D

Velem az van, hogy voltam terheléses vércukorvizsgálaton, és nagyon klassz lett az eredményem, ugyhogy egyelőre nem kell diétázni :) Mostanában elég intenzíven nyúlnak-feszülnek a méhszalagjaim, ezért időnként fájdogálok, de normális mértékben.
Ja, és ma férjhezmentem :D 4 személyes + anyakönyvvezető minimalista esküvő volt, amilyet szerettünk volna, esküvői képek, pocakfotóval egybekötve itt:

http://gallery.elan.rulez.org/elan/Eskuvo/

Kép
elan

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?