Sziasztok!
Második nekifutásra talán sikerül. Az előbb Máté kikapcsolta a gépet.
Zuzmó,
nemcsak Jázmin szereti a szg-et kapcsolgatni, látod?
Össze lehetne őket kötni huncutságban! De jó, hogy nemsokára ismét babázhatsz!
Brigii,
jelentem, én már fölé mentem a szüléskori súlyomnak.
Mondjuk, nálam a sok szénhidrát tett be, ami a kis depimnek "köszönhető" (vagyis magamnak, hogy megettem). Épp most készülök fogyózni.
Bibar,
pihenőfotel:
Itt már kinőtte, de nem találtam hirtelen másikat.
Máté imádta, volt rezgő funkciója, és, ha ő mozgott, akkor a fotel is. Életmentőnek bizonyult.
Szerintem is lehet jó állapotú használtat venni. Máté sokat nyúzta, és mégis nagyon jó állapotban adtuk el, a lány nem győzött csodálkozni, hogy tényleg használtuk-e. Mindig letakartam pelóval, így nem kopott és koszolódott.
Juci,
jobbulást a beteg Dorkának! Reméljük, Lili nem kapja el.
Vica,
vannak ilyen apukák.
Enyémnek is akadnak húzásai, sok mindenről le kell mondanom, amit korábban ígérgetett. Úgy látszik, Ő nem bírt még felnőni a feladathoz. Várom, hogy tudjanak értelmesen kommunikálni, szerintem, akkor lesznek majd igazán jó kapcsolatban. Ha nem, akkor így jártam.
Luki,
Germiciddel kínlódtál? Úhh, az brutál! Én sorozatban hajigáltam a kukába, mert nem bírtam elvágni.
Éjszakai szopit kihagyva nem lett kevesebb a tej?
Jajjjjj, Mátét is kúpoztam a héten. Keddről szerdára belázasodott éjszaka. Ő szólt félálomban, hogy kakált (sosem szokott éjszaka, talán a láz?) - hümmögött, ahogy a kakát jelzi. Miután nem hagyta abba, megnéztem, és forró volt. Másnap elvolt, kis hőemelkedés, aztán estére 39,4 lett a láza! azt hittem elromlott a digitális hőmérőnk, amikor megláttam a 39,9-et popsiban. Aztán a másik is kb. ugyanannyit mutatott. Hűtő-fürdőzött, lázcsillapító, éjfélre lement. Az a durva, hogy közben Máté játszott, jött-ment, kicsitt bágyadtabb volt, de semmi különös. Éreztem, hogy melegszik, de mivel jött a fürdés, és úgyis akartam neki adni éjszakára Nurofent, gondoltam, 1 órát még kibír. Na, sosem csinálok ilyet többet. Ennyi idő alatt is felugorhat. Hja, nincsenek még tapasztalataim. Reggel doktornéni. Torokgyulladása van! kapott antibiotikumot, amitől már jobban van. Kap majd Normaflort a bélflórájára.
Joghurtot akartam, de megint hasmenés lett a vége. Most egy időre kiiktatom.
Chesti,
erről jut eszembe. Voltunk bőrgyógyásznál. "kinövős" ekcémája van. Kapott fürdőolajat - hetente 2x, és olyan krém keveréket, amiben hydrocortison és hidrofiles krém van. De ezt nem váltottam ki, mert panaszt nem okoz neki, inkább homeóssal kenegetem.
2 éves korig inkább ne fogyasszon: tej, olajos magvan, tojásfehérje . Tejtermékekkel óvatosan, figyelgetni. Nem korlátozta a napi mennyiséget!!! Ha bírja, mehet.
Zsókám,
lehet csatlakozom hozzád a fogyóban. Drukkolok! Nekem a 90 napos nem menne. Más módszert kell választanom.
Estrella,
fürdés: ugye-ugye.
Nekünk ilyen volt, bánom, hogy nem korábban vettük. Máté kb. 3 hónapos koráig nem bírta a fürdést. Se háton, se hason. Az áttörést az hozta, amikor már szépen tartotta magát hason, és úgy tettük a nagykádba a szivacsra. Onnantól kezdve vízimanó.
Nagyon szépen gömbölyödik Dóra baba.
Napcsi,
hasonlóak (voltak) a pihenőfoteles szokásaink. Máté is sokat mozizott a fürdőben. Apa pedig nálunk is kendőzött. Akkor még élvezte az apaságot.
Védőoltás:
mi, ugye különleges esetnek számítunk, és voltunk a László kórházban oltási tanácsadáson (dr. Kulcsár Andrea, többek között a Kismama magazin és a Házipatika.com tanácsadója).
A pneumococcus elleni, és a bárányhimlő elleni védőoltást kell Máténak a kötelezőkön kívül.
A rotát én személy szerint sajnálom, hogy nem kaphatta meg (épp akkor ment a kórházas mizériánk, és nem lehetett még azzal is terhelni). NAgyon parázok tőle!
A meningococcus ellenin vacillálok. Ideje lenne döntenem, mert mindjárt 1 éves, és még előtte ki kell váltani, hogy kapjunk rá támogatást.
Uhh, jó sokat írtam, és még így sem jutott mindenki sorra. Hiába, na, sokan vagyunk - szerencsére. Lehet, nyitni kellene már egy külön babás és egy külön kismamás topikot.
Sajnos, a fenti topikban is nagyon sokan vannak.
Gyorsan pár fotó, aztán lépek, mert nyöszörög nagyon. Ebből együttalvás lesz megint. Tegnap apa éjszakás volt, kihasználta, és ott szuszogott mellettem. Imádom!
Puszi mindenkinek!