Sziasztok!
Cas
Tudom már írtad az István kórházi szopiambulanciát. Lehet, hogy megkövezel érte, de rárálltam a napi háromszori fejésre (ebbe nem zakkanok bele) és így 50/50%-os anyatej/tápszer arány tudom tartni. Ráadásul megvettük a Szoptatnít nevű kis eszközt, ami egy kis tartáj amit a nyakadba akasztassz, jön belőle két kis tömlő, amit a mellbímbódhoz rakasztasz és akkor abból jön a pótlás. Így cicin szívja be, amit amúgy cumisüvegből adnál. Állítólag jó, mert stimulálja a mellett (ha ügyesen teszed be, még tejet is szív le a pótlás mellett) és így ő is szokja a szopot. Ezt adoptált gyerekek esetében ajánlják és azoknál, akik túl lustik az evéshez (több jön a pótlással a tömlőkön keresztül, így kedvet kap a szopihoz) és akkor ha nagyon kevés a tej és emiatt nehéz az etetés.
Persze elég macera előkészülni vele és a kis apró tömlővel a ciciden beletalálni szájába, amikor így is mocorog, de igyekszünk. Nincs mindig írőm hozzá és általában segítség kell, mert mire összekészítem, addigra már nagyon nyűgös és éhes, így valakinek addig foglalkoznia kell vele és hát éjszaka pláne nem nagyon megy a dolog, de legalább valami.
Kriszti
Nagyon durkkolok, hogy minden rendben legyen veletek és véglegesen elmúljon a múltkori rémálom.
Kia
Nagyon nagy fiatok van már!!! Kész férfi
Szilvi
Nagyon jó utat nektek és hidd el mire otthon lesztek minden nyűgöt-bajt elfelejtetek az utazással kapcsolatban.
Oltás
Mi a kötelezőkön kívül az agyhártyagyulladás ellenit adatjuk most be (már meg van az első vakcina, majd március 4-én meg is kapja). A gyerekorvosunk ezt javasolta leginkább, hát megfogadtuk a szavát.
Én is úgy tudom, hogy csak a BCG látszik meg és valóban 6 hetes kórtól kezdődhet a kifakadása (nekünk még csak dudorva van a helyén, de az jól érezhető).
Hasfájás
Nem tudom ti hogy álltok vele, de nálunk a héten tetőzött. Fél órát nem tudott nyugodtan aludni és borzasztóan sajnáltam már annyira fáradt volt. Persze én is ki voltam és a fejegetések mellett azt hiszem ez is betett, hogy hulla voltam.
Tegnap már csak két csésze laktoherb teát ittam és ma már semmit, mert próbálkozom, mi lehet az oka.
A MoreMilk Plus kapszulát én is szedem, de sajnos már arról is hallottam, hogy hasfájást okozhat, így most hiába nagyon-nagyon jó cucc, kénytelen vagyok a szedését visszafogni és szép lassan megszűntetni, mert csak így tudom kipróbálni, hogy mi miatt van a pocifájás. Már megszakad a szívem, hogy milyen fáradtka, a sok nyögésről nem is beszélve.
Az Infacolt szedjük még és a gyerekorvos azt mondta, hogy jövőhétig nem javul a helyzet, menjünk el és kitlálunk valami más megoldást, hogy a sok gáz kijöjjön belőle.
Ja, hozzáteszem, már csak húson, krumplin és rizsen élet, szóval már nem eszem szinte semmit.
Puszi, mert lassan kaja és utána megyünk vásárolni
Réka