Új privát üzeneted érkezett!

Köszi mindenkinek a szopis-drukkokat, a mai nap teljesen jó! :)

Oltás
Mi ma voltunk, egyelőre semmi tünet, bár a dokinéni annyit mondott, 2-3 napig lehet láza. Az oltás helyén sincs semmi (vártam, hogy bedagad vagy ilyesmi).

Kriszti
Sok sikert a dokihoz, nagyon jó fej fickó, én emberileg is nagyon kedvelem! :)
Kenyér: na nem kell semmi komolyra gondolni, beleszórtam a hozzávalókat a kenyérsütőbe, és kész... 8)

Kép
Kép
Kép
cas

Upsz, asszem a szülinapi köszöntésekre elfelejtettem reagálni... :oops:
Szóval köszönöm a köszöntést mindenkinek! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Örülök, hogy rendeződött a szopihiszti.

Kia!

Köszi! Szurit jól viseltük, kis nyűg volt utána, láz szerencsére nem.

5500 grammosak és 58 cm hosszúak vagyunk!!!Kis pufilufi.

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Kriszti, együtt érzek Veletek, reméljük hamar megoldódik ez a dolog. Nem lehet egyszerű - kitartás!

Cas
Örülök, hogy javul a helyzet szopi ügyben. :)

Kia
Levi egy igazi "férfi" már. :)

Oltás
Egyenlőre fogalmam sincs, hogy itt milyen kötelező oltások vannak. Az biztos, hogy a K vitamint születése után szuriban kapta. Majd a 6hetes kontrollon rákérdezek.

Szopi-probléma
Gondolom sokan örülnétek, ha csak ennyi gondotok lenne, de néha kiakasztó tud lenni, hogy mind a két kezével kapálózik, elkapja a cicit, és össze-vissza markolássza, marcingolja, tépi. Így persze kijön a szájából és következik az ordítás, meg a dühöngés...
Ezen kívül minden jó! :P

Szilvia
Én is most néztem utána a konzuli ügyeknek. És még csak odáig jutottam, hogy 35€ a hivatalos fordítása az anyakvi kiv-nak. Ezt kell csatolni a születés hazai anyakönyvezéséhez nevezetű adatlaphoz. És még az útlevél-igénylésről nem is tudok semmit, mert pont ez a rész nem érhető el a weboldalon.
Amúgy jó utat Nektek holnapra! (én is vágyom már haza)

Na lassan fürdés, úgyhogy most búcsúzom.

Kép
tittina1982

Sziasztok!
"Csak" elköszönni jöttem, talán mostanra kész a csomagunk, de a mai napot nem kívánom senkinek...Mivel valahol "szakmabeli" vagyok, így a repülőjegyügyintézés nem okoz nehézséget, de ma de még úgy volt, hogy nem tudunk együtt menni, majd úgy, hogy a Kristóffal megyek, s Laci majd valamikor Bécsen keresztül utánunk, s du 4-re megoldódott így megyün együtt, de Laci elképzelhetően a konyhában, vagy a pilótafülkében fog utazni :? ja, s amikor itt felszáll a gép, akkor még nem fogom tudni (90%), hogy aput kiengedik-e a kórházból holnap (a holnap reggeli véreredményektől függ, aminek csak dél körül lesz eredménye)...de nagyon bízom benne, hogy már otthon lesz, illetve ha jól van, akkor a reptéren :lol: mire megérkezünk...hát ennyi az én sztorim, de szerintem már senki nem lepődik meg rajtunk :lol: :wink:

Titti :D Köszi :lol:
Angliában élő baba anyakönyvezését úgy oldották meg, hogy ott beadták, s nagyszülőt meghatalmaztak, ő pedig Magyarországon "kivette" a papírokat, s így azt mondják, hogy gyorsabb volt :roll: egy nagyon jó ismerős kolleganője volt a nagymama, innen az info 8)

Kriszti :D
Nekünk Hála Istennek az égvilágon semmi bajunk nem lett az oltástól :)

Cas :D
Otthon hova adják ezt a két hós oltást, hogy azt hitted, hogy megmarad a helye?? Nekünk a popsinkba szúrtak - mindkét oldalra -, s ott nem látszik semmi...
A felkarba mikor adják?? Azt ami felnőtt korban is látszik mindenkinek?? :roll:

Bocsi mindenki mástól, hogy nem reagálok, de csak ezt az oldalt futottam át, s még van egy-két dolog a pár órás tentikézés előtt...

Szorítson értünk, lécci mindenki egy kicsit holnapra!! Előre is köszönjük!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!!!

Nagyon nagyon drukkk drukk!!!!
Hajrá hajrá
szoryt szorít

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok
Nekönk azt mondta a dokinéni, hogy ezeknek a havonta beadott oltásnak nem tünete a láz és a levertség. Mi a bal combunkba kaptuk a következőt a jobba kapjuk.
Szilvia: aminek megmarad a helye azt általába a bal vállba adják az a BCG amit még a kórházba hazahozatal előtt szúrnak és általába a 6. hét körül ered meg. De ha ez nem történik meg 1 éves korig akkor újra oltják. Én úgy tudom ez az egyetlen oltás aminek megmarad a helye.
Ma asszem nyűgös napunk lesz. Reggel óta nyekereg. :(

drumka

Sziasztok!

Cas
Tudom már írtad az István kórházi szopiambulanciát. Lehet, hogy megkövezel érte, de rárálltam a napi háromszori fejésre (ebbe nem zakkanok bele) és így 50/50%-os anyatej/tápszer arány tudom tartni. Ráadásul megvettük a Szoptatnít nevű kis eszközt, ami egy kis tartáj amit a nyakadba akasztassz, jön belőle két kis tömlő, amit a mellbímbódhoz rakasztasz és akkor abból jön a pótlás. Így cicin szívja be, amit amúgy cumisüvegből adnál. Állítólag jó, mert stimulálja a mellett (ha ügyesen teszed be, még tejet is szív le a pótlás mellett) és így ő is szokja a szopot. Ezt adoptált gyerekek esetében ajánlják és azoknál, akik túl lustik az evéshez (több jön a pótlással a tömlőkön keresztül, így kedvet kap a szopihoz) és akkor ha nagyon kevés a tej és emiatt nehéz az etetés.
Persze elég macera előkészülni vele és a kis apró tömlővel a ciciden beletalálni szájába, amikor így is mocorog, de igyekszünk. Nincs mindig írőm hozzá és általában segítség kell, mert mire összekészítem, addigra már nagyon nyűgös és éhes, így valakinek addig foglalkoznia kell vele és hát éjszaka pláne nem nagyon megy a dolog, de legalább valami.

Kriszti
Nagyon durkkolok, hogy minden rendben legyen veletek és véglegesen elmúljon a múltkori rémálom.

Kia
Nagyon nagy fiatok van már!!! Kész férfi :D

Szilvi
Nagyon jó utat nektek és hidd el mire otthon lesztek minden nyűgöt-bajt elfelejtetek az utazással kapcsolatban.

Oltás
Mi a kötelezőkön kívül az agyhártyagyulladás ellenit adatjuk most be (már meg van az első vakcina, majd március 4-én meg is kapja). A gyerekorvosunk ezt javasolta leginkább, hát megfogadtuk a szavát.
Én is úgy tudom, hogy csak a BCG látszik meg és valóban 6 hetes kórtól kezdődhet a kifakadása (nekünk még csak dudorva van a helyén, de az jól érezhető).

Hasfájás
Nem tudom ti hogy álltok vele, de nálunk a héten tetőzött. Fél órát nem tudott nyugodtan aludni és borzasztóan sajnáltam már annyira fáradt volt. Persze én is ki voltam és a fejegetések mellett azt hiszem ez is betett, hogy hulla voltam.
Tegnap már csak két csésze laktoherb teát ittam és ma már semmit, mert próbálkozom, mi lehet az oka.
A MoreMilk Plus kapszulát én is szedem, de sajnos már arról is hallottam, hogy hasfájást okozhat, így most hiába nagyon-nagyon jó cucc, kénytelen vagyok a szedését visszafogni és szép lassan megszűntetni, mert csak így tudom kipróbálni, hogy mi miatt van a pocifájás. Már megszakad a szívem, hogy milyen fáradtka, a sok nyögésről nem is beszélve.
Az Infacolt szedjük még és a gyerekorvos azt mondta, hogy jövőhétig nem javul a helyzet, menjünk el és kitlálunk valami más megoldást, hogy a sok gáz kijöjjön belőle.
Ja, hozzáteszem, már csak húson, krumplin és rizsen élet, szóval már nem eszem szinte semmit.

Puszi, mert lassan kaja és utána megyünk vásárolni :)

Réka

Kép
solymosy

Réka
Miért köveznélek meg?!?!?! Inkább leborulok előtted, hogy így kitartasz, én már biztos feladtam volna (anno fel is adtam Sebinél), és csak tápit kapna a kölök... :(
CSak arra gondoltam, hogy jó lenne, ha látná Csongort szopi közben egy szakember, hátha meglát vmit, amivel tudna neki segíteni, hogy ne legyen ilyen küzdelmes nektek a szopi.
Ja, és ha az Infacol nem jó, javaslom a Sab simplex-et, CSilla is kapta, és a sikítozós sírások elmúltak, mert szétoszlatta az óriásbuborékokat sok picire, és úgy könnyen kijöttek és nem fájt a pocija. Recept nélkül kapható.

Szilvi
Drukk a sima úthoz! :)
Ja, és combba kaptuk az oltást, csak azt hittem megdagad vagy ilyesmi (Sebinél már nem emlékszem melyik milyen volt).

Kép
Kép
Kép
cas

Réka!

Hol lehet venni ezt a szopis valamit?????
Kipróbálnám, hátha bejön.
Figyu nekem nagyon beváltak az alábbi homeos bogyók:

Urtica Urens 5 ch reggel 5 szem (530 Ft)
Ricinus communis este 5 szem (530Ft)
Közte 2 filter laktoherb tea dupla mennyiségű vízzel felhigítva, mézzel.

Mivel én is fejek (meg szopi is van)így láttam is a hatását!!!
A laktoherb viszont szintén hasfájást okozhat, de ki is hagyhatod.
A homeos bogyók tutira nem okoznak hasfájást.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok, mindenkinek szép napot!

Én nagyon elvétve írok ide, de a szopi-hasfájás témához hozzászólnék. Nekem most hál istennek nagyon sok tejem van, Kitti igény szerint szopizik, és bőven jut neki. Ezt én is a Kriszta által említett homeós bogyóknak köszönhetem. Ami a hasfájást illeti, az nálunk nincs, és szerintem azért, mert én a Hipp szopis teát iszom, amiben van édeskömény. Napi 3 pohárral meiszok belőle, és észrevettem már, amikor valami miatt nem tudtam inni, akkor Kitti is sírós, hasfájós volt.
Szerintem érdemes kipróbálni. Látom a bébik gyönyörűen fejlődnek, egyik szebb, mint a másik!!
Kitti is legutóbb 2 hét alatt 530 grammot hízott...

Jó babázást, üdv: Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Szilvi
Drukk a mai napra!
Remélem minden jól alakul!!!
Jó utat! Vigyázzatok magatokra!
Apukádnak jobbulást!

Láz, nyügi nekünk sem volt az oltástól.
Azt mondta a dokinő, hogy ez már nagyon ritka , már nem olyanok az oltóanyagok, mint régen...
Mi az elsőt a jobb combunkba kaptuk.

A BCG pedig olyan volt , mint egy csúnya pattanás :P

Zsu
Az nagyon szép hízás! Gratula!
Képet hozol majd?

Nálunk a Laktoherb már nem bántja a hasát.
A hét elején ittam 3 pohárral, mert kevesebb volt a tej, mint a megszokott mennyiség.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

A Laktoheb nekünk is inkább használ, mint árt! :lol:
Tegnap megkérdeztem a dokinénit, hogy melyik plusz oltást javasolja, és legnagyobb meglepetésemre közölte, hogy 1 éves kor alatt egyiket sem. :shock:
Egyébként 1 éves kora utánra a pneumot és a kullancsosat javasolta.
Na most ezen igazodjon ki az ember.

Amúgy nem tudom minek köszönhetően, lehet, hogy a szurinak, lehet, hogy a borongós időnek, de ma reggel 8-11-ig és 12-től még mindig alszik a Domi!
Még nem is voltunk sétálniiiiii!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Cas

Aranyos vagy, tudom ám hogy kitartó vagyok :? , ezt is mondja mindenki körülöttem, csak talán azért is írtam mert még mindig nekem van lelkiismeret furdalásom, hogy mindent megteszek-e a fiamért. Hülye vagyok egy kicsit tudom.
Meglátjuk, mit teszünk szopi ügben, elmegyünk-e vagy sem.
Az általad írt hasfájásos szert pedig kipróbáljuk, hátha jobban hat.
Köszi a tippet!

Kriszta
Ezt mi a Váci út 168-ban található Brendonban vettük, mert csak ott volt raktáron, de van még egy bolt ahol azt hiszem lehet kapni (ez a címe: http://www.elefani.hu/).ű
A bogyókat pedig szedem, de a laktoherbet most tényleg kicsit hanyagolom, talán kipróbálom a Hippet, ahogy Zsu írta, köszi neked is a tippet.

Kia
Akkor az mázli, hogy nem bántja a hasát, bár én már a hazajöveteln napjátül ittam és eleinte napi 6 csészsével és kb. két hete napi 4 csészével, lehet, hogy besokallt a drágám. Meglátjuk...

Kép
solymosy

Sziasztok!

Na hazajöttünk végre.Hála istennek minden rendben.Nem volt légzés problémája.Csináltak egy teljes kivizsgálást is.ha már megszurták szegénykét,akkor nézettem neki cukrot is,szerencsére nem örökölte tőlem.Na de ami az éjszakát illeti,az maga volt a pokol.10 órakor,már zokogtam a gyerekkel eggyütt,és azt mondtam,gogy szedjenek le róla minden nyavaját,és hazamegyünk.Annyira sajnáltam.Szegénykének az egész fejecskéje,a mellkasa,az órra alatt,a lába ujján ilyen EKG szerő tappancsok voltak,és egy géz háló volt sapkának a fejére húzva,azzal tartották a tappancsokat.Nem fájt neki,csak csórikámon annyi szekentyű,meg kábel lógott,hogy nem tudott aludni.Álandóan beleakadt valamelyikbe az újja.
A leghosszabb alvásidő, egyszerre az 2 óra volt.Aztán reggel 5-kor leszedték róla az összes tappancsot,utána evett,és 8-ig mozdulatlanul aludt.Majd du-án 1 órára meg is kaptuk a zárójelentést.
Képzeljétek hazajöttünk,5 órakor evett,majd fél 8-kor felkeltettem,mert hogy akkor éjszaka nem fogunk aludni.Szó szerint aludt a fürdőkádban is fürdés közben.Majd evett,és reggel 5-ig aludt.Szegénykém teljesen kimerült.

Szilvi:Nagyon jó utat kivánok nektek..

Kép

Kép
ancsa03

Réka
Huh, pedig te aztán tényleg mindent megteszel a szopi érdekében! Egy percig se legyen lelkiismeretfurdalásod! Más tized ennyit se tenne!

Ancsa
Szegénykém, biztos nagyon nehéz volt mindkettőtöknek, de legalább túl vagytok rajta, és kiderült, hogy minden oké! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Ancsa!

Legalább túlvagytok rajta!!!!!És szerencsére semmi gond.És azt hiszem ez a lényeg. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Lányok!

Két kérdésem lenne:
Az egyik, hogy Napsinál van néha szájremegés. Az gond lehet? Van valaki másnál is ilyesmi?
A másik pedig, hogy kb mikorra rendeződik vissza az alsófertáj?
Mert ugye lassan 4 hete szültem, és még mindig nem olyan mint volt... :(

Kép
tittina1982

Titti
Szájremegés: Csilla akkor szokta csinálni, ha nagyon fázik (pl. vizesen fürcsi után) vagy amikor már magából kikelve ordít! :)
Alsófertály: mire gondolsz? A gátmetszés helyét már nem nagyon kellene érezned... Vagy?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Hideg volt a kis keze, de nem hiszem, hogy fázott volna...
Nem is ordított, nem is nagyon szokott. Nem hagyhatjuk, mert itt papírvékonyak a falak. Sztem rosszabbak ezek a házak itt, mint otthon a panellakások...
Alsó fertály: Nem metszés volt, hanem egy 3 centis repedés, amit varrtak. De az már rég nem fáj, nem is érzékeny. Viszont amikor pisilek, akkor néha fáj, csíp. És olyan, mintha még nem rendeződtek volna vissza a "bejáratnál" a dolgok...

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Nem tudom nálatok mi újság, de az én lánykám még csak most aludt el, kisfiam még küzd, anyukám altatja. Férjem ugyanis elment 3 napra Romániába....így némi segítségre szorulok gyerek fronton.

Ancsa!
Szörnyű lehetett nektek, de hál istennek hogy nincs gond a picivel! Egyszer én is nagyon kiborultam, mikr a fiamnak a kis fejéből vettek vért, pedig az csak pár perc volt..

Tittina!
Adj még időt magadnak, nem véletlen hogy 6 hét a gyermekágyas időszak. Legalábbis ezt szokták mondani :lol:

Szilvi!
Jó utat! Én biztos nagyon izgulnék a kicsi miatt! Meddig tart az út?

Gyorsan mellékelek még egy képet a törpéimről, aztán alszok.
Jó éjt mindenkinek: Zsu

Kép

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!
Időnként én is benéznék hozzátok, mint egy két és fél éves meg egy két és fél hónapos kiscsajszi anyukája!

Kia :D :D
nahát :lol: :lol: ! hogy itt kell találkoznunk! Kicsi a világ! No, meg a bnet! :D Nagyon szép már a kis Levi manótok!

Réka, Domi és még (hirtelen nem jut eszembe) más szopisztrájkos babák anyukái!
Nálunk 6 hetes kora óta megy a ramazuri. Minden héten kétszer feladom, mert már teljesen kivagyok, aztán felkaparom magam és megpróbálom újrakezdeni. Szoptanít nálunk is vendég kb. 2-3 hete, hívtam szopitanácsadót, nincs semmilyen cumi, mégis végigüvölt minden szopit Sára.

Holnap igyekszem visszaolvasni, de most már nagyon álmos vagyok és megyek - próbálok - szopiztatni.

KM

Kép
Kép
kismok

Ja, és Viki, Szilvi!
Nektek is szia! Akkor ezentúl itt is találkozunk! :D

Kép
Kép
kismok

Tittina
A fáj, csíp pisiléskor nekem gyanús, hogy vmi fertőzés! Irány a doki, biztos ír fel kenőcsöt és/vagy kúpot! És akkor a "nem visszarendeződést" is megkérdezheted...
Annyit tudok segíteni ez utóbbiban, hogy nekem Sebi után (4200 g) és most is (Csilla 3900 g) megsüllyedt a mellső hüvelyfalam. Ez ilyen nagysúlyú babáknál sajnos gyakori (így simán lehet neked is Napsi méreteit tekintve).
Segíteni rajta mindössze intimtornával lehet, de bíztasson a tudat, hogy elég lustácska vagyok, így nem nagyon vittem túlzásba Sebi után se, mégis 1 év múlva már nyoma nem volt a süllyedésnek. :)
Bízom benne, hogy most is helyrejövök, bár arra felkészített a dokim, hogy minden szüléssel romlik majd a helyzet. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Szia Kismok! Üdv itt/is! :lol:
Csajok kezdek agyvérzést kapni. :? A párom elment spanyolba Barbi nyűglődik tegnap délután óta a fiammal meg egyszerűen nem bírok. Barbi kezelhető, mert kiviszem és akkor 5 órát alszik. De a fiam egy botrány. Kb 1,5 hónapja szívja a vérem. Minden nap én megyek érte a suliba végig beszélgetünk de mégis valami nem stimmel. Semmibe veszi amit mondok. Mindenben a kedvére teszek, nehogy az legyen, hogy kitörjön belőle hogy persze mert a hugival többet foglalkozol. Befizettem szlovákiába táborba, gokart táborba, erdei iskolába, jég kori suliba ez sem elég. Kapott új telefont mert azt mondta a régi csöves az sem tetszett. Megállapodtunk, hogy minden nap másol négy sort, ebből van a legnagyy cirkusz. Hogy ő most lusta, meg nincs kedve stb. És hiába mondom neki hogy minél többet ír annál kevesebb lesz a hiba benne. Nem tudom mit rontottam el de kezdi az idegrendszerem felmondani a szolgálatot. Egyszerűen nem bírom, ha semmibe vesznek. Most nagyon kibuktam. Mi lesz ha nagyobb lesz? Akinek esetleg volt hasonló gondja és sikerült megoldania szívesen fogadom a tanácsokat.
Bocsi hogy így kitörtem, de már véges a türelmem. :cry:

drumka

Drumka
Fel a fejjel, első körben csak azzal tudlak vigasztalni, hogy kiskamasz a legény, tehát "kötelessége" elviselhetetlennek lenni. :D :(
Másfelől pedig szerintem ráérzett az ízére, hogy hogyan lehet téged ugráltatni, mert annyira szeretnéd a kistesó érkezését kompenzálni, hogy az már neki is feltűnt.
Szóval szerintem lazíts egy kicsit, a pszichológusok szerint az enyhén elhanyagolt gyerekek a legkiegyensúlyozottabbak! :D
Szerintem ne akarj folyton megfelelni neki (a legkisebb sóhaját azért nem kell teljesíteni), viszont ne várd el tőle, hogy olyan bonyolult dolgokat megértsen, hogy ha többet gyakorol, akkor kevesebb hiba lesz benne... hol érdekli az ilyen egy ekkora gyereket?!
Szerintem Karesz próbálgatja az erejét, meddig mehet el, úgyhogy szerintem most nagyon határozottan jelöld ki a határokat! Nyilván nagyon szereted őt, és szeretnéd, ha boldog lenne, de azt ne hagyd, hogy a "véredet szívja", ahogy írtad.
Gondolj bele, mi volna, ha Barbi problémásabb gyerek volna?! Megőrülnél szerintem elég gyorsan (én legalábbis a helyedben tuti). :)

(Hehe, kibicnek semmi se drága, anyámnak is hasonló okosságokat szoktam osztogatni, aki a 17 éves nagykamasz öcsémtől akar kiszaladni a világból, akkor legyek ilyen géniusz, ha Sebi akar majd az én fejemre nőni?! :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és a legjobb húzás a szófogadatlanság, mert akkor biztosan vele foglalkozol!
Pár napig ne dőlj be neki, pl. ha nem másol hát nem másol, ne is vedd észre! De próbáld rávezetni, hogy ezzel nem ér el semmit, és ha mégis jól csinál vmit, akkor viszont nagyon dicsérd meg!
Tudom-tudom, könnyű ezt mondani... :(
Nálunk Sebivel a kajából voltak ilyen játszmák, én frászt kaptam, hogy nem eszik, és egyre nagyobb tortúra lett minden egyes étkezés. (Ugye nálunk az étel és az evés mindig központi kérdés volt az allergiából adódólag...)
Aztán rájöttem, hogy senkinek nem jó, ha mindketten szinte sírva állunk fel az asztaltól, igyekeztem lazábbra venni a dolgot, és bevált.
Vége az evés körüli botrányoknak! :)
Nem mondom, hogy nagyevő, és válogatós is, de amit szeret azt jó étvággyal és vidáman eszi meg az asztalnál elfogadható mennyiségben. (És még el sem fogyott szegény gyerek...) :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Utánanéztem kicsit a neten, és én is azt találtam, hogy javasolt az intimtorna. Mert rátalátam az egyik leginkább zavaró problémámra, miszerint "levegő megy a hüvelybe és az onnan hanghatással távozik" - ez a gátizmok gyengeségének egyik tünete. A másik pedig, hogy ha elmegyek wc-re és pisilés közben próbálom megszakítani a vizelést nem sikerül. :( Pedig szülés előtt ez nem volt probléma.
A csípő, fájó érzés sztem azért nem lehet fertőzés, mert csak ritkán van. Egy nap kb csak egy pisilésnél.

Drumka
Sztem az a baj, hogy mindenben a kedvére teszel. Így tudja, hogy ha szót fogad, ha nem, akkor is megkap mindent. Szeretik, nem büntetik, stb.
Én csak a húgomat tudom felhozni példának. Egyik nagyi után, a másik, aztán Apa lett a gyámja. ha valami nem úgy történt, ahogy Ő eltervezte, vagy jött egy kis szigor, akkor már nem volt jó, ment máshoz. Tudom, ez nem ugyanaz, de sztem van egy kis hasonlóság...

Kép
tittina1982

Cas: Köszi a tanácsot. :wink:
Amíg Karesz kínlódott 3,5 óra volt 5 sor másolás :lol: addig én takarítás közbe elmagyaráztam neki, hogy nem nekem kell, hogy tanuljon. Ha 6 év múlva dolgozni szeretne mert nem veszik fel sehová akkor a tökéletes utat választotta. És elmagyaráztam neki, hogy semmi nem jár neki innentől kezdve alanyi jogon. Se tábor, se telefon semmi. Mindenért "meg kell dolgoznia" és mint a fizetés amilyen a munka olyan a jutalom. Másrészt én fél napokat könyörgök 5 sor másolásért, modtam neki, hogy akkor kezdjen el gondolkozni, neki mennyit kell majd könyörögnie egy táborért vagy bármiért. Megmondtam ezután más világ lesz. A számítógépre jelszót tettem, a mesecsatornákra jelszót tettem :lol: Ahogy tanul úgy választhat extra jutalmat. Meglátjuk vagy bejön vagy nem. :? :roll:

drumka

Drumka
Na kíváncsi vagyok, mi lesz az eredmény, én is vmi hasonlót csináltam volna! Drukkolok, hogy bejöjjön! :) Ja, és kitartás neked, mert biztos nem lesz mindig könnyű! :) De remélem Karesz is hamar rájön, hogy anya a "falkavezér"! :lol:

Titti
Ne ijedj meg, még nagyon közel volt a szülés, és nagyon meggyötrődtek a szövetek, tényleg mindennek helyre kell rázódnia. Nagyon sokat fog még javulni, a 6 hét gyermekágy nem véletlen 6 hét! Utána valszeg nem lesz tökéletes még (de pl. nekem már nagyon sokat javult)!
Szóval sok torna és türelem, nem marad mindig így!
nekem tényleg egy év múlva a doki se vette észre, hogy egyáltalán volt bármi elváltozás, úgy kellett rákérdeznem. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Hűűű annyit írtatok lányok!!!!

Tittina!!!

Én a fiam születése után megtanultam a hüvelytornát alkalmazni!
Garantáltan állítom, hogy pár hónap alatt nagyon nagyon jobbá tudod tenni az alsó fertályt.
És vígasztaljon az, hogy most ugyanolyan tüneteim vannak, mint neked. Gondolom ha mosod intim mosóval vagy bármi mással a vizen kívül, akkor az is csípi erősen!
Szóval: intimtorna megint elővesz. Ne aggódj, lépésről lépésre ha csinálod tényleg rendbe jön odalenn minden.

Viki!!!

Cas-nak igaza van!!!!!
A nem nekem tanulsz magadnak tanulsz szöveg pedig mintha ismerős lenne..... :lol: :lol: :lol:
Nem egyszerű a kiskamaszokkal annyi szent!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

A SZTRÁJKKAL KAPCSOLATOSAN: hogy álltok vele Cas, Domi, Réka?

nálunk mint írtam, 5-6 hete tart. ez azzal jár, h eszik kb 20-40 g-nyit , majd kifeszít, ordít tele tüdöből és kinyújtja a kiskezét, a mellkasomhoz feszítve és leszakítja magát a ciciről. nagyon nehéz megvígasztalni, aztán 5-20 p után újra próbálkozunk és ez így megy kb 50-70 p-et alkamanként.
És mivel kb. 2 óránként nyűgösködik, meg keres, így két szopi között marad tisztán 1 óránk jó esetben. És még nem altattam el (mert hát nem egy alvós fajta) és még egy picit sem foglalkoztam Julcsival.
A dologhoz hozzá tartozik, hogy Julcsival pontosan ugyanígy és ugyanennyi idős korában így jártam, de akkor még meglehetősen tudatlanul álltam a szopis dolgokhoz (úgy voltam vele, hogy ez természetes és persze hogy sikerül :? ). Neki volt játszócumija, így annak idején ennek tudtam be, hogy teljesen elutasított. Vagy egy évig agyaltam utána, hogy hol rontottuk el és ma - Sára ismeretében - végképp nem tudom a választ.

S. nem kapott sosem semmilyen cumit, így is ezeket a cumizavarhoz hasonló tüneteket produkálja. Ami még érdekes, hogy viszont cumizgatni a cicin határozottan szeret és ált. megnyugtatja.

Hétfőtől viszont nálunk még rosszabb a helyzet. Gyakorlatilag az etethetetlen kategóriába tartozik. :( Eszik 1 percig, utána üvölt. Próbáltunk már mindenféle pozíciót, de gyakorlatilag egész nap etetni próbálom. Az érdekes a dologban, hogy addig míg nem kerül evésre a sor, egész vidám, ennek vet véget a kaja.
Elcumizgat, aztán mikor megindul a tejcsi, kiköpi és üvölt (kivéve, ha kicsit elalszik már a sok sírás miatt).
Reggelre már tisztára kétségbe estem, hogy valami fizikai baja lehet, mert az nem lehet, hogy egy kiscsecsemő egyszerűen sosem éhes. Reggel végső elkeseredésemben már cumisüvegből is kínáltam neki egy kis lefejt tejcsit, de azzal ugyanazt csinálta, mint szopi közben, tehát nem a szopival van a gond, hanem a tejjel vagyis hát az evéssel.

Bocsánat, hogy ennyire részletezem most a dolgokat, de úgy gondolom több szem többet lát. Meg hát most már nagyon nehezen bírom mind fizikailag, mind lelkileg. Pláne hogy a két évvel ezelőtti eseményeket látom ismétlődni.
Szerintetek?
KM

Kép
Kép
kismok

Kismok
Nálunk nagyon sokat javult a helyzet, néha még el-elkezdi a hisztit, de szerencsére elég hamar rájön, hogy nem szalad el a cici előle, nyugodtan szopizhat amennyit akar. :)
Nálunk is voltak olyan napok, hogy amikor már szopis pózba próbáltam tenni (akár fekve az ágyon, akár ölben bölcsőtartásban) már magából kikelve üvöltött. És észre se vette, hogy ott a cici a szájában. :(
Próbáltam 1/2-1 órával az előző szopi után (hogy hátha akkor még nem nagyon éhes, és van hozzá türelme), volt hogy több órányi szünet után (akkor meg már nagyon éhes volt, és teljesen behergelte magát).
Sehogy se volt jó. :(
Ráadásul a fiam is annak idején csinálta ugyanezt, és őt elég rövid ideig tudtam csak szoptatni (sok más ok is közrejátszott), úgyhogy beparáztam én is.
Végül az lett a megoldás, hogy lefeküdtem mellé az ágyra, hagytam, hadd üvöltsön, és tartottam neki a cicit, hogy ha akar, akkor rá tudjon bármikor kapni, többnyire a bimbó hozzá is ért az arcához, meg pár cseppet kentem is rá, hogy érezze rajta a tejszagot.
Előbb-utóbb mindig lehiggadt, rátalált a cicire és szopni kezdett. Kezdetben még folyton el-elengedte, hogy üvölthessen még kicsit, de aztán újra meg újra visszatalált rá (én továbbra se mozdultam, csak tartottam neki a cicit).
Szóval pár nap alatt rájött, hogy nyugodtan elengedheti, ha nagyon dől a szájába a tej, és levegő után kell kapkodnia, utána is ott lesz a cici, nem kell aggódni.
Azóta többnyire nyugi van, csak ha már nagyon fáradt akkor kezdi a balhét néha.
Amíg ébren van kb. óránként van cicin, mondjuk többnyire 5-10 perc alatt le is rendezi, így Sebi se érzi, hogy folyton csak szoptatok. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Domi
Neked van valami könyved erre a célra? Vagy mit hogyan csinálsz? Írnál erről bővebben?
Nézegettem a Kriston Andrea könyvét - gondolkodom rajta...

Kép
tittina1982

Cas :)
de jó, hogy legalább már nálatok megoldódott a dolog. Épp kérdezni akartam, hogy Sebi hogy tolerálja a kishugit.
Nálunk hál Istennek ilyen szempontból nagyon jó a helyzet, de nagyon sokat kell ölelgetnem Julit, hogy vmivel kompenzáljam a jóformán egész napos szopit. Úgy sajnálom szegénykét, olyan sokszor kódorog a lakásban macikkal, babákkal, én meg olyan ritkán tudok vele játszani.
Én is próbáltam, ezt a "szájbatartós" dolgot, de Sára annyira felspanolta magát tőle, hogy kékre ordította a kis fejét. :cry: Mondjuk személyében kifogtunk egy igazi többemberes bébit. :P Ennyit arról, hogy a 2. gyerkőc egyszerűbb eset... :? :D

Sebi egyébként Sebestyén? Nálunk ő lett volna Sára fiú alternatívája (meg Julié is). De majd legközelebb... :D

Viki :D
időnként számomra is tök durva szembesülni azzal, hogy amiket annak idején mondogattak nekem a szüleim és már a könyökemen jött ki, most én mondogatom a sajátomnak... :lol:
Jelzem, Julcsi már most forgatja időnként a szemét, ha már unja a szövegemet... :lol:

Kép
Kép
kismok

Kismok
Igen, amikor Sebi is "elárvulva" flangál fel-alá, vagy tévézik/számítógépezik, akkor én is úgy tudom sajnálni! :( De ez a nagytesók sorsa, kiesnek a "kiskirályságból", és anyán-apán bizony osztozni kell. :)
Egyébként tényleg Sebestyén, na és ő aztán igazán többemberes gyerek volt! Rettegtem tőle, hogy megint ilyet sikerül összehozni, de szerencsére CSilla egy kis angyalka. :)
Szopi :( Remélem nálatok is rendeződik hamarosan, ahogy elnézem, hányan küzdünk ezzel a problémával, korsajátosság lehet...

És mindenkinek, akinek rossz napja van, küldünk egy mosolyt! :D
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Titti
A másik gépen van egy feladatsorom meg magyarázat is hozzá, holnap átküldöm neked!
Milyen címre?

Kép
Kép
Kép
cas

De rendi vagy Cas! :) Az életemet mented meg... Komolyan.
kriszta_dobos@freemail.hu

Csilla baba nagyon édes. Gondolom ez már nem reflex-mosoly, hanem igazi. És a rucija... Napocska van rajta. :)

Kép
tittina1982

Cas!

Ez a mosoly nagyon jól jött most!!!!! :lol:
Nekünk több, mint förtelmes a napunk. Domi egyhuzamban ordít és alig eszik.... :cry:
Az éjszakák pedig...brrrr.....
Kajahiszti még mindig megvan, és nem tudok vele mit kezdeni.

Tittina!

Leírhatok egy párat (addig keresem a könyvet), de ha Cas átküldi az mégjobb.
A legjobb az a tornában, hogy totál észrevétlenül lehet végezni, akár szopi vagy mosogatás közben.
És eljön az a nap is, amikor pisilsz és vissza tudod menet közben tartani (az is egy módja az edzésnek).
De ez nem egyik napról a másikra fog visszarendeződni!!

Kismok!

Nekünk is megvan még. :cry: :cry: :cry:
Eszünk egy keveset, kiköp, ordít, . Megvígasztalom, és kezdjük előröl. Kb 1 óra alatt elnyammog 100-120 ml-t. Ma eddig a percig 200 ml-t evett összesen.
Dokinéni semmi rendelleneset nem talált.
Nem tudok mit kezdeni a szituval.......most elaludt nagy dühében, de kb 40 perceket alszik. Néha jó napunk van, olyankor 150 ml-ket eszik, cicizik rendesen és legalább 1 x alszik egyhuzamban 3 órát.
A pláne az egészben az, hogy éjszaka minden gond nélkül eszünk, 10-15 perc alatt iszonyú vákummal kiüríti a cicit, félálomban büfizik és már alszik is.Szóval tényleg nem tudom hova tenni.
Na tépek kikérdezni a másik vérszívót történelemből.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Sajnos csak gyor futtába tudtam visszaolvasni kezemben a kis Tüncivel, bocs ha nem reagálok valamire.

A gátsebbel kapcsolatban tényleg szükség van a hat hétre, ennyi nekem is kellett hogy helyrejöjjön,igaz most már ok, egy kicsit még érzékeny de az idővel javulni fog.

ASZOPI HISZTI PÁR NAP KIHAGYÁS UTÁN NÁLUNK IS ÚJRA FOLYTATÓDIK, Drumka jól leirtad a szitut, dettó ugyanaz a helyzet.

A tegnapi nap volt szörnyű, minden etetéstnél eljátszotta, és volt, hogy már az eljén elkezdte, de megfigyeltem, hogy néha viszont amikor kiszívta az egyiket - már közben nem is büfiztetem - és után büfi, átteszem a másikra, hogy még egyen, na akkor rákezd.

A f9-es etetésnél alig evett valamit, már azt sem tudtam mit csinálja, elkezdtem kifejni a tejet, hogy odaadom üvegből, mert ennie meg kell címszóval. Na lefejni meg nem tudtam szinte semmit. Ők jobban ki tudják szívni. Persze még próbálkoztam azért, hátha, de aztán a sok erőlködéstől bealudt. A kiságyba viszont felébredt, aztán sírt még egy darabig és elaludt 10- órakor. Reggel f6-kor ettünk legközelebb.

De tudom mi volt a baj, mert reggel ébredés után bukott és megint alig evett, pedig nem is sírt közben, vagy 50ml. Rossz volt a gyomra nem kívánta a kaját.

Persze ma is ment a műsor,amikor a másik cicire áttettem.
Csak tudnám mikor mi a baja, miért csinálja, miért a hiszti.

én ülve szoptatok, ilyenkor a karomban hagyom hogy üvölcsön, aztán lenyugszik egy idő után és csak néz nagy szemekkel, na ilyenkor szopi párat aztán előről kezdi. Amikor már félig bealszik na akkor tudok többet belediktálni, de közel sem eszik annyit mint ha nyugodtan szopizna.

Na most már megy az ordítás uh. megyek...
Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!

Ma nagyon szép idő volt...
Sétáltunk egy nagyot hármasban!

SZIA KISMOK szobatársam!!!!
Csak gondolkoztam, hogy kis is lehetsz...
Aztán látom a két vonalzót :wink: :lol:

Remélem javul a szopi-sztájk mindenkinél!

Ancsa
A lényeg tényleg, hogy Réka baba jól van!
Azóta nem jelzett a l.figyelő?

Réka
A Laktoherb
Nem sok 4-6 csészével? Tudom, hogy annyi van írva a papírra, de...
Én napi 1-2-t ittam az elején, attól is fájt a hasa, de most már nem.
Össz 3 csészével ittam meg a múlt héten... a tej ismét rengeteg :lol:

Tittina
A pisi nekem is csípett az elején néha..
Megemlítettem a gyerekdokinak - abban az időszakban épp ő jött - azt mondta menjek laborba. De nem mentem...
Törölgettem kamillával minden nap 2-3x és el is múlt.
A nődokinak is mondtam a 6 hetesen, azt mondta akkor minden rendben, ha így elmúlt a kamillától.
Fáj még? Kipróbálod? ...vagy voltál dokihoz?

Zsu és Cas nagyon aranyosak a kicsik :wink:

Viki
Karesz javult azóta?
Kamaszkor - nem könnyű a szülőnek :?

Tegnap itt volt a kerilányunk...
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sajnos ma Csilla is hisztizett egyet, szerencsére csak egyet egész nap! valszeg az idegesítette fel, hogy ébredés után nem azonnal kapta a cicit :? szokásos műsor, már pózban hiszti, pár kortyonként hiszti, aztán eluntam és felvettem, akkor elhallgatott.
Szerencsére az autóban utána elaludt, azóta megint jókedvű és ügyesen szopizik.
De a gyomrom összeugrott, hogy már megint kezdődik előlről?! :(
Mindenkinek kitartást!!!

Titti
Igen, ez már tényleg direkt mosoly! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Kia:Hálistennek nem jelzett azóta...

Nekem is csipett amikor pisiltem,de nekem volt katéter a spinális érzéstelenitő miatt,és a doki azt mondta,hogy attól van.

Viszont nem tudom jártas-e valaki császár ügyben.Létezik,hogy bizonyos pontokon a hasamon még mindig olyan mintha el lenne zsibbadva.

Nekem még nincs tapasztalatom kamasz gyerekkel,de lassan én is át fogom élni ezeket a gondokat.
Viszont a hugomnál látom,hogy milyen az a dackorszak.
neki is most született meg a második baba,és a nagyobbik 10 éves.
Náluk pl.az megy,hogy milyen jó az öcsinek,mert neki nem kell tanulni.Közelharcot vivnak a tanulással..

Viszont az éjszakai evéseket másfél hét után ki lehet jelenteni,hogy elhagytuk,vagy még ne örüljek ennyire?????
Kép
És igy tudjuk szopizni az ujjunkat....

Kép

Kép
ancsa03

Cas:Tényleg nagyon szép mosoly......

Kia:Levi manó is tündéri..Mi is sétáltunk egy nagyot.Igaz kettesben,mert apa dolgozott....
Még a ruhák is megszéáradtak az udvaron olyan jó idő volt...

Kép

Kép
ancsa03

Köszi Lányok a tippeket!
Kipróbálom a kamillás törölgetést.
Próbálgatom a pisi visszatartást (nem minden pisinél persze), és talán egy picit jobb a helyzet a kezdeti ijedtségemhez képest...

Kép
tittina1982

Titti! Mikor nekem csípett a pisi én a gyerek sudocremjét használtam...(Nem tom ti mit használtok popsikrémnek. )Király.
Ancsa! Nekem nincs elzsibbadva és nem is volt. Meg kéne kérdezni a dokit.
Menzeszem végre elmult. Tej ugyanannyi, de nem baj. 80%ban így is anyatejes.
Séta én innen a babanetről sétálok egy lánnyal, itt lakik két utcára. Hétvégén meg apával. Most voltunk kirándulni is, kiscsaj kenguruban... :D Apa nyavajgott, hogy szűk meg szar, meg ilyenek, de 5 perc múlva megszokta. :wink:
Szopisztrájk nálunk úgy múlt el, hogy ha nagyon ficereg, akkor is ha van a cicimben átteszem a másikra. Lányok nem lehet, hogy kevés a tejetek egy ciciben?

Kép
nyafi

Titti
Mail ment

Krisz
Ugye te írtad a kardozást?! Na elkezdődött!!! :lol:

Nyafi
Amikor teli a cici, és dől(ne) a szájába, ha végre rákapna, akkor is képes csinálni a fesztivált. :(
Amikor hallhatóan szopik-szopik, de nem nyel, és kezd el tekeregni, akkor én is cicit váltok.
De a hiszti más... :(
Kenguru: én is ki akarom már próbálni! Tetszett Giginek?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ancsa
Örülök, hogy már nem jelzett be.
Ügyesen bekapta az ujját.
Levinek még így nem megy :lol:

Kenguru
Tegnap abban sétáltam vele a lakásban, de nem bírta sokáig...
Jobban élvezi kézben :? csak úgy én nem bírom sokáig :lol:

A múlt héten nagyon keveset hízott- tegnapi mérés: 6570 gramm.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Dominika :)
én is nagyon gondolkozom, hogy megkeressük a szoptatási amb-t. Ez az ami az Istvánban van, ugye? és a Sarlai Katalin dr. nőhöz kell bejelentkezni?
És mit tapasztalsz, érdemes volt? Nekem a szoptatási tanácsadó javasolta, mert semmi ötlete nem volt a mi esetünkhöz.

Edith :)
Mit jelent nálad az "itt"? Azt írtad: itt nem írják fel a tápszert...
Nem Mo-on élsz? Ne haragudj, de még új vagyok... :oops:

Réka :)
Szoptanítoztok vagy a fejés válik be jobban? Én pontosan ezt az utat jártam be Julcsinál két éve. 5 hetes kora óta nem akart szopizni, cumisüveget nem akartam adni, aztán jött a szoptanít, a végén már azt is letépkedte rólam és állandóan tiszta tej voltam. Na, ekkor mondtam azt, hogy nem bírom tovább. Úgyhogy fejtem én is ezerrel, bár időnként azt hittem ínhüvelygyuszit kapok már. Én azóta annyira de annyira felnézek minden anyukára, aki képes a baba ellátása meg egyéb teendők mellett még naponta nem tudom hányszor fejni... Hát, az százszor több idő mintha jól szopizna a baba. Legalább is nálam az volt (kb. 1 óra). Most már nem is tudnám csinálni, két felváltva ordító gyerkőcnél. Nagyon nagy kitartást és sok erőt kívánok hozzá.

Nyafi :)
először nekem is ez fordult meg a fejemben, de akkor nem hízott volna hetente 25-30 dekát.
Most tök mindegy, mi történik: ha éppen folyik a tejci, akkor is képes sírni.

Mivel egyébként nálunk már 6 hetes kora óta tart a cirkusz és egyszerre 30-40 g-nál nem hajlandó többet enni + rengeteget sír + alig alszik, bevallom eljutottam odáig, hogy lehet h nálunk nem is szimpla szopisztrájk van, hiszen már 6 hete folyamatosan tart és nem csökken. Én most vmi reflux-félére gyanakszom, mert kezdetektől a függőleges tartás vált be nála, és szinte mindig sírt egy kis adag kaja után is. A héten lehet hogy kapunk is beutalót egy gasztrós kivizsgálásra, mert ez nem tartható már sokáig. Lassan az egész család hangulatát megpecsételi. :?
De már annak is örülök, h idáig még vhogy ment a szopi, mert nálunk még egy ritka autoimmun nyavalya is bekever.

Remélem gyorsan megoldódik mindenkinél ez a szopibaj-járvány :wink:

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Mindenkinek szép napot kívánok, gyönyörű idő van!!

Minden szopi sztrájkos anyukának kitartást és sok türelmet kívánok!! Nagyon idegörlő lehet!!

Kismok!
Üdv! Nálam is hasonló korúak a gyerkőcök, mint nálad!! Sajna Krisz is sokat van magában , mióta megszületett Kitti, elég szívfájdító tud lenni. Először egy ördöggel vetekedett, mára picit jobb a helyzet!! Remélem a kis Sáránál nem lesz semmi baj!!

Cas!
Gratulálok, hogy túl tudtál lendülni Sebi nem evésén. Nálunk is megy a nyüglődés esténként, Krisz is képtelen leülni enni, én meg rohangálok utána...Sebi hogy viszonyul a kistestvéréhez?

Krisztofer sokat babusgatja a húgát, rendszeresen be kell tennem hozzá az ágyába, szeretgeti, puszilgatja, de azért ezerszer felszabadultabb, amikor a kicsi alszik és csak vele foglalkozom.

Mi ma voltunk ovi látogatóba, ezzel sikerült nagyon boldoggá tennem őt. Ide járunk baba mama klubba is, és Krisz nagyon szereti. Szeptembertől már ovis lesz a drága!

Kia!
Levi baba mennyivel született? Mert nagyon jó kis súlya van!!

Sziasztok, szép napot!!

Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?