Sziasztok!
Bocsánat, hogy így ismeretlenül írok nektek. De hoztam néhány esetleg hasznos tanácsot, amit egy nagyon kedves csecsemős nővérke osztott meg velem anno.
De először is had gratuláljak minden újdonsült kismamának a csodálatos babákhoz! Tünemény mindenki.
Mi okozhat hasfájást? ( érdemes végigpróbálgatni, hátha bejön valamelyik. )
Előfordul, hogy a mami által elfogyasztott tejtermékeket nem bírja a baba hasa. Próbáljatok meg legalább egy hét teljes tejtermékmentes diétát tartani. Sem tej, sem sajt, túró, joghurt stb.
A szoptatós teakeverékkel is vigyázzatok, mert fúj az is. Egy filtert nem egy bögréhez, hanem egy-másfél liter vízhez tegyetek.
Ami kerülendő: banán, és a ROSTOS gyümölcslevek.
Ami ajánlott minden mennyiségben: SZŰRT gyümölcslé. Amúgy a szűrt almalénél szerintem nincs jobb tejserkentő.
Ha a baba szopizott, de elalszik és kb fél-egy óra múlva megint éhes akkor ugyan abból a ciciből adjatok neki tejet amelyikből legutoljára szopizott, met ha csak az első tejet szopizza ki akkor hasfájást okoz, mivel az hígabb és több benne a laktóz ami a pocakfájásért felelős. A hátső tej zsírosabb laktatóbb.
Saját tapasztalat: a kisebbik lányomnak rettentő az étvágya. Szinte 4 hónapos koráig max 2 órát bírta evés nélkül. De viszont neki minden fájdalomra és nyűgre a cici a megoldás. Még a hasfájásra is. Ellenben a nagyobbik lányomnak meg nem. Ezt azért írom, hogy ki lehet ezt is próbálni, de óvatosan, mert ez elsülhet a visszájára is.
Remélem tudtam valakinek segíteni. Ha nem akkor bocsánat az okoskodásért.
Sziasztok és további soksok örömet és boldogságot mindenkinek.
Rita