Sziasztok Lanyok!
Rita, TOMINAK NAGYON SOK BOLDOG SZULINAPOT! Remelem, Norbi otthon tudott lenni es tudtatok harmasban unnepelni. A szulinapi kepekbol majd rakjal fel nekunk nehanyat!
Zsuzsi, orulok, hogy jelentkeztel! Alida mindig is olyan kis vidam, mosolygos baba volt.
Lolli is ilyen, mindig jo a kedve.
Sajnos Lolli benyelt valami virust, ugyhogy nem volt tul jol a napokban. Nem tudom, honnan szedte ossze, mert senkirol nem hallottam a kornyezetunkben, hogy ilyen tunetei lennenek. Se a torka nem fajt, taknyos sem volt, csak hanyt. Azt is csak akkor, ha enni kapott. Evett par kanallal es kb. a 4-5. kanal utan sugarban jott vissza minden. 2 napig ment igy, csak a kamillatea maradt meg benne. Nem is tudom, hogy leirjam-e ujabb tapasztalatunkat az angol egeszsegugyrol. Nem fogjatok elhinni, hogy ilyen letezik.
Ugy kezdodott, hogy egyik este fel ora alvas utan sirva felebredt es abban a pillanatban, ahogy felebredt, kihanyt mindent. Nem csak az utolso kaja, hanem az elozo is jott. Nem tudtam mire velni, mivel kohogni nem kohogott, nem latszott, hogy barmi baja is lett volna. Azt hittem, hogy csak egy egyszeri hanyas volt, de tevedtem. Masnap folytatta. Reggel ivott 150 ml tapszert es meg csodalkoztam is, hogy megall, mert 200-at szokott inni. Na, egy perc piheno utan kizudult az egesz. Aztan kesobb adtam neki egy kis tejpepet, azzal nem volt gond. Az ebed viszont par falat utan sugarban zudult ki. Barmit probaltam adni neki, minden kijott.
Felhivtuk az NHS Directet (oket kell hivni, amikor nincs rendelesi ido). ok negyed oran keresztul kerdeznek adatokat es mindenfele kerdeseket feltesznek a betegseggel kapcsolatban, aztan kozlik, hogy fel ora mulva visszahiv egy vedono. Fel ora mulva hivott is a vedono, aki ujra adatokat vett fel es ezer kerdest feltett. Ezek utan kozolte, hogy o tanacstalan, lehet, hogy sulyos az eset, majd 1 oran belul visszahiv minket egy ugyeletes doktor. Hivott is minket valami indiai doki, aki megint kerdezgetett, aztan kozolte, hogy biztos valami virus. A megoldas, adjunk neki sokat inni es ha belazasodik adjunk neki Calpolt (ez paracetamol szirup). MOndja neki a ferjem, hogy a Calpolt ki szokta hanyni, meg most amugy is hanyos, ugyhogy az nem lesz jo. Erre azt mondja, akkor adjunk Nurofent. Most ez mitol lenne jobb? Ezt is biztosan kihanyna, de mondtam Nigelnek, hogy hagyja rajuk, van magyar kupunk, majd kap azt, ha lazas. Viszont ezt sem ertem, hogy mi az, hogy csak adjunk neki valamit, ha belazasodik? Nem kene esetleg megvizsgalni, hogy mi az oka? Mivel masnap is folytatodott a hanyas, hivtuk a korzeti ovosi rendelot. Nem tudtak aznapra idopontot adni, hanem 2 ora mulva visszhivott egy doki, aki azt tanacsolta, hogy 12-18 oraig ne adjak a gyereknek enni, csak inni es majd ha elmulik a hanyas, csak akkortol etessem. Mondom neki, hogy azt honnan tudom, majd, hogy mar nem hany, mivel csak akkor hany, ha eszik. Erre elismetelte ugyanazt, amit mar elozoleg mondott.
Ekkor mar ereztem, hogy itt nem erdemes kerdezni. Aztan meg azt mondta, hogy majd higitott tapszerrel kezdjem az etetest. Ezt egy kicsit erdekesnek talatam, ugyhogy fel is hivtam az anyukamat ( o 40 evet huzott le otthon az egeszsegugyben), meg meg egy baratnomet is, aki itt lakik Angliaban es tudom, hogy tavaly az o lanya is volt beteg. Mind a ketten azt mondtak, hogy nehogy tejet vagy tapszert adjak neki, mert ilyenkor a tejszarmazekok a legrosszabbak. Ugyhogy rizst meg krumplit adtam repaval (a krumplit es a rizst nem eszi meg magaban). Ezeket kapta tegnap keso delutantol kis mennyisegben, de ezek legalabb megmaradtak benne. Szerencsere a kamilla teat szinte vedelte, ugyhogy a kiszaradas nem fenyegetett. Ja, azt meg nem is mondtam, hogy az angolok gyumolcslet mondtak, hogy adjak sokat, amig nem eszik. Ez is erdekes, mert a gyumolcsben levo sav es cukor ugy tudom, szinten nem tesz jot a hanyos gyomornak. Ugy latszik ez is maskepp mukodik itt. Amikor mondtam, hogy kamillateat adok neki, akkor megkerdeztek, hogy ez valami magyar szokas? Na, nem is reszletezem tovabb, mert csak felidegesitem magam rajta. A lenyeg az, hogy meg mindig dietazunk, fokozatosan terunk vissza a regi etrendre, de ugy tunik, Lolli mar sokkal jobban van, persze nem az angol orvostudomanynak koszonhetoen. Ja, es tegnap, amikor adtak mara az idopontot, a doki felhivta a figyelmem, hogyha jobban lesz Lolli, akkor mondjam le az idopontot.
Persze nem mondtam le, ugyis akartam kerni beutalot a korhazba a szeme miatt, mivel meg mindig el van dugulva a konnycsatornaja es itt csak 1 eves kor utan nyulnak hozza. Adott a doki valami papirt referencia szammal es azzal hivhatjuk a korhazat, hogy idopontot kerjunk aprilisra. Azert meg hozzatette, hogy addig meg siman el is mulhat. Allandoan ezzel hiteget. Csak tudnam, hogy miert pont most mulna el magatol, amikor mar majdnem 11 honapja, a szuletesetol kezdve kuszkodunk vele. Na, mindegy. Kerunk majd idopontot, de azert otthon is elviszem marciusban a szemeszetre.
Kicsiand, orulok, hogy elokerultel es most mar surubben fogsz tudni jonni. Bendeguz meg mindig gyonyoru.
Sancsi, ez nagyon jo, hogy Enehnek igy tetszik a bolcsi!
Szirwen, jo nagy lany lett mar Regi is! Lenyugozo az a vigyor!
Jobb, ha most befejezem, mert a vegen ram untok. Nem jelentkezem napokig, aztan meg nem birom abbahagyni az irast.
Puszi mindenkinek:
Olive es Lolli