Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap voltunk fogdokinál!
Az én fogam még mindig nincs kész, de legalább már azt tudom, hogy mibe fog nekem kerülni.
Regina fogát viszont ingyen megnézte a dokim, és Hál' Istennek, nem fogkő, és nem is lepedék, amit én annak néztem! A doki azt mondta, hogy a fog kibújása elött kapott antibioticum okoz ilyen fogelszíneződést. Azt is mondta, hogy ezért érzékenyebb a fogzománc, és a késöbbiekben majd jobban oda kell rá figyelni. Félévente kell a kontroll.
Egyébként a náthából már kigyógyuló félben vagyunk, csak egy kicsi orrfolyás van, meg néha egy-két krákogás.

Cs. Kati!

Örülök, hogy jól vagytok, és újra tudsz írogatni nekünk. Sajna nálunk is a "pénz a legkevesebb":lol: , de elöbb- utóbb kész lesz a ház, és utána már csak az öröm marad!

Elin!

Örülök, hogy Lilcsi is meggyógyult, gondolom most kezditek elölről a bölcsibe szoktatást. Ilyenkor te táppénzen vagy? Ezt sosem tudtam, hogy hogy müködik, mert ahol dolgoztam, ott a főnök az anyukákat eklüldte szabira, akinek meg nem volt elég az fizetetlent kapott. Ha meg mégis betegácsiba ment az ember, attól megvonta az egyéb pénzbeli juttatásokat.

Olive!

Én sem eröltetem a kaját, Regi sem eszik sok darabosat, igaz nem is beszél, de nem aggódom, mert én is csak 3 évesen kezdtem beszélni. Szerintem ez is csak genetika.

Bogyó!

A minap gondoltam rátok!
Regina is felmászott a polcra, de olyan gyorsan, hogy mire észrevettem, már esett is le. Szegény olyan csúnyán beverte a kis fejét, akkora lila pukli lett rajta, hogy komolyan féltem, hogy agyrászkódást kapott. Persze a sírás után már semmi baja nem volt.

szirwen1

Sziasztok!

Szirwen, nem semmi, hogy milyen mellekhatasa van az antibiotikumnak! Sok mas mellekhatasat ismertem, de erre nem is gondoltam, pedig egyszer a tv-ben lattam egy musort, ahol egy kislanynak mutattak a fogait es neki is pont ez volt a baja, mint Reginek. Mar el is felejtettem, csak ahogy irtad, eszembe jutott.

Nori, en eloszor azt hittem, hogy Lilcsi valami uszogumival birkozik, meg csodalkoztam is rajta, hogy milyen kicsi. :oops: Aztan olvastam, hogy WC uloke. :lol:
Szerencse, hogy nem volt semmi mellekhatasa az oltasnak Lilcsinel.
Kerdezted, hogy mennyi nalunk a lakasberles. A mi varosunkban egy 2 haloszoba+nappalis lakas kb. 250e Ft havonta + rezsi, de Londonban ugyanez sokkal tobb. A rezsinel nem a gazszamla meg a villany rengeteg, hanem az onkormanyzati ado. Egy ekkora ingatlanra havonta kb. 30e Ft adot kell fizetni. Ezert a penzert meg egy kukat sem kepesek szolgaltatni, a hatso kertbe szemeteszsakokba gyujtjuk a szemetet, aztan egy heten egyszer meltoztatnak erre jarni es osszeszedni. Ilyenkor elozo este vagy aznap reggel a hazon keresztul elore kell cipelni a zsakokat es kitenni a jardara. Addigra mar a kertben a kobor macskak es errefele koszalo rokak szetcibaljak a zsakokat, mivel ennivalot keresnek. Szoval, amikor a hazon keresztul kicipeled az utcara, potyog belole minden, ugyhogy takarithasz is. Remek megoldas a XXI. szazadban, nem?! :evil:

Julcsi, nagyjabol befejeztem a ruhaselejtezest, ugyhogy most mar befernek Lolli ujabb ruhai is a szekrenybe. A paprikaskrumpli is elkeszult. :D

Sancsi, veletek mi ujsag? Eneh meggyogyult? Jartok ujra bolcsibe?

Nalunk most szunet lesz a zenebolcsiben. Iskolakban is ilyenkor februarban 1 het szunet van.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Kinek hogy telt a hétvégéje?
Ami engem illet, elég vegyesen!
Szombaton feljött anyós, meg após, hogy vigyázzanak Dávidra, ugyanis mi bálba voltunk Vecsésen. Pontosabban Székely farsangi bálban reggel 5-ig :lol: ! Aztán ott aludtunk a Vecsési barátainknál, mert úgy beszéltük meg hogy Gyuri ott kialussza magát, aztán jövünk haza! De az élet (vagy inkább a halál) közbeszólt, ugyanis, 9-13-kor csörgött a telefon, hogy haza kéne jönnünk mielőbb, mert meghalt a sógórnőm apukája. :cry: :cry: :cry: És ott van Clau, akire vigyázni kéne, amíg az anyja intézkedik! Mondjuk nem tudom az apja mire való, na mindegy! :roll: Ugyhogy vihar iramba, haza kellett jönnünk!
De legalább a bál jól sikerült! :lol:

Olive

Örülök, hogy haladtál a munkával! :lol: :lol: :lol:
Mint mondtam, már nekem is kéne szanálnom Dávid ruháit, és már nagyon várom, hogy legyen bababörze, mert már mindent kinőtt mindkét fiam! Ákinak ugyan most vettem a jeans club-ba 2 nadrágot ami 3900 helyett 1000 ft-ba került, de ez kevés!

Szirwen

Sajnálom, hogy Reginek ilyen gondjai vannak a fogával! :cry:
Gondolom az esés a kedvét nem vette el, az új mutatványtól? :roll:

Nóri

Veletek miujság? tudtál menni dolgozni, és Lilcsi bölcsibe?
Végre valami amitől nem lett beteg!!!! szegénynek már kijutott a "jóból" így is! :cry: Csak használjon is, az a lényeg!
Ez az oltás mennyibe került? ez a 16 ezres? És az igaz hogy ebből 2 kell adni, mert nincs még 2 éves Lilcsi?

Kati

Nagyon örülök, hogy végre jelentkeztél!!! És örülök, hogy ilyen teendőid voltak, amikiet írtál!!! :lol: Előbb utóbb csak elkészültök, és lesz egy szép saját kuckótok, ami csak a Tiétek! :lol:

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Tyű, én már olyan régen voltam, nem is biztos, hogy emlékeztek ránk... :? De végre-valahára "beköltözött" a net a lakásunkba, ezért most gyakrabban tudok jönni :!:

Gyönyörűek a pici és a nagy babók is :!: :!: Eszter és Edit, sszeretettel gratulálok a bűbájos Borókához és Zalánhoz, aki szintén tündéri :lol: :!:

Bogyó, látom Dávid is kész fiatalúr már, Lolli pedig valódi kis hölgy. :D
Szirwen, Regiről is jó lenne fotót látni... :) Bendegúz is sokáig nem volt hajlandó rágni, mindent megevett, de csak pépesen. Szerencsére most már beleharap az almába, megeszi-megrágja a kolbászt, parizert, sajtot, de a kenyeret csak nyalogatja. :roll:

A minap voltunk disznóölésen a felvidéki barátainknál, ott készült ez a pár kép, amit láttok:

Kép Kép Kép Kép Kép

Mindenkinek további szép napot :lol:

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Megint én.

Nóri, most látom Lilcsi is milyen szép nagylány lett. Az a gyönyörű haja... :D Milyen újra dolgozni?

Kati, kiváncsi lennék Jocira is... : :) Egyébként beszéd terén nekünk is van mit fejlődni: papa, mama, kaka, áll, kakajó, gyere, vár ("r" nélkül), kb. ennyi a szókincse Bendegúznak.

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Szirwen! Akkor neked is "kedves" munkáltatód van.
Hát én sajnos már nem vagyok táppénzen. Igazgatóm szépen megkért, hogy menjek vissza gyedre :evil: . Úgyhogy most itt tartok....és hogy áprilistól is mi lesz???? Mert én úgy vettem ki a szavaiból, hogy nem nagyon akarna foglalkoztatni gyes mellett....sem.
Úgyhogy most március 20-ig jegelve van a dolog, majd akkor visszatérünk rá.
Addig is keresek is melót, meg nem is. De nem sok lehetősége van az ember lányának itt a vidéki városban. Pedig van egy rakat végzettségem is :roll:

Julcsi! Igen, ez a 16ezres oltás! Prevenar. De 2 éves kor felett 1 szuri jár. Alatta kettő, 1 hónap különbséggel. És mivel Lilcsi közel van a 2 évhez, a 2 oltásos verziónak nem sok értelme lett volna...

Szia Andi! Én halványan emlékeztem rád. Tudtam, hogy volt valaki egy szöszke kisfiúval, de a neved az már nem ugrott be :oops: . Jó nagyot nőtt Bendegúz is.

Olive! Elképesztőek ezek az árak ott kint!!! Belegondolok, bnőm Bristolban lakik a barátjával....nem tudom, mennyit tudnak félretenni...bár nyáron készülnek délre menni....pedig mosogatólány egy pizzériában.
Csalogatott, menjünk mi is Lilcsivel....de ez már nem nekem van kitalálva.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

CSak két videót hoztam:
az elsőn Kriszta első találkozása Borókával, a másodikon Kriszta táncol. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.videoplayer.hu/videos/play/131494
http://www.videoplayer.hu/videos/play/131400

Andi, örülök, hoyg ismét jelentkeztél, most már tényleg gyere gyakrabban! :) Bendegúz még mindig gyönyörű!!! :)

Örülök a meggyógyult babáknak!!! :)
Mi jól vagyunk. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Olive!

Igen mostanában mindenféle baj utoléri szegény Regit, de legalább most esünk túl rajta, és talán késöbb már nem lesz gond vele.

Bogyó!

Az még nem is baj, hogy mindenre felmászik, de viszi magával a poharát, és abból önti ki a vakvilágba az innivalóját! Szinte mindennel pancsol, a vízet az egyik pohárból töltögeti át a másikba, minden vízes, minden úszik. Ez egy nehéz időszak.

Andi!

Igérem én is teszek fel képet, csak még nem tudom, hogy mikor. Ha sokat alszik Regi akkor megpróbélok most.

Nóri!

Akkor sajnos hasonló helyzetben vagy mint én! Engem sem várnak vissza, én is keresek munkát. Itt a környéken nem sok van, a városban kéne keresni, de azt sem én, sem a párom nem szeretné, mert tyar a közlekedés, de ha nincs más muszáj lesz.

szirwen1

Kép Csak egy kép...

szirwen1

Sziasztok!

Edit, megnéztem a lányaidat, tüneményesek! Irtam is kommentárokat. Kriszta is mekkorát nőtt, nagyon jó a mozgása :)

Nóri, nagyon sajnálom a munkaügyedet... :cry: Kivánom, hogy minél hamarabb találj valamit!

Szirwen, édes a lánykád és jó sok foga van. Most már biztosan "rákap" a rágásra :)

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Sziasztok!

Itt vagyok végre! Mondhatni meggyógyultunk.
Már nem is tudom mikor írtam utoljára. A lényeg, hogy én is jól lebetegedtem, azért nem is jelentkeztem, inkább kúráltam magam, és pihentem (máramennyire Enéh hagyta).
Kisasszony már nagyon jól van, így hétvégén megkockáztattunk egy Veszprémi kiruccanást is. Nagyi kórházban volt, őt látogattuk, meg Enéhnek se ártott, ha kicsit nem velünk van, hadd szokja, mi meg jól elmentünk moziba.
Tegnap voltunk dokinéninél. Mondta, hogy még mindig hurutos a füle, és még itthon akarta tartani, forgattam is a szemein rendesen, és mondtam, hogy jó lenne, ha már mehetne, mert azon kívül semmi baja, nem lázas, nem fájlalja, az orrát is alig kell szívni, eszik is rendesen, stb…, úgyhogy áldását adta rá, és mehettünk a bölcsibe.
Bölcsi! Kb., ott folytattuk, ahol abbahagytuk! Bement a gyerekekhez, jobbanmondva úgy kellett betolni, de utána mintha ott se lettem volna! Kb. 5 perc után el is tűntem, de még ott maradtam a bölcsibe. Jó volt, mert az udvarra is kivitték. Kapott bölcsődés overállt is (még szerencse, mert jól összesározta magát), annyira kis édes volt benne! Apja meg se ismerte (bejött értünk). Utána jöttünk haza, jobbanmondva a körzetihez, mert ő vett fel táppénzre, ugyanis nekem tegnap lejárt a szabim, ma kellett volna kezdenem. Szóltam bent, mondtam mi van, mondták ok. Holnap már el is jöhetek a bölcsiből, majd benézek a melóhelyemre. Remélem nem azzal fogadnak, hogy ne is jöjjek többet.

Röviden ennyi, majd még jelentkezem.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok Lányok!

Sancsi
Hát már ezért az 1-2 napért, csak nem rugnak ki! :roll: Mondjuk a mai világban bármi megtörténhet!!! Örülök, hogy meggyógyultatok végre!

Kicsiand
Hát persze, hogy emlékszünk Rátok. Szerinted egy ilyen szempárat el lehet felejteni???? :lol:
Örülök, hogy jelentkeztél, és annak még inkább, hogy mostmár sűrűbben fogsz jönni. :lol:
Jó egészséget nektek.

Elin
Sajnálom, hogy így alakult a munkahelyeddel a dolog! :cry:
De talán annyival jobb így, hogy Lilcsi immunrendszere kicsit vissza tud erősödni!
A hétvégével kapcsolatban, küldök mailt! :lol:

Szirwen
Gyönyörű Regi!!! Egy pillanatra összekevertem Bendegúzzal! :oops:

Edit
Én majd ezután fogom megnézni a videókat, de biztos vagyok benne, hogy nagyon aranyos rajtuk mindkét gyönyörű lányod!!! :lol: Szopi terén minden oké?

Mi
Ma megyünk a temetésre. az orvos epilepszia rohamot állapított meg ami álmában érte a bácsit! :cry: Én a 2 gyerekkel otthon maradok!

Legyen mindenkinek szebb napja, mint Nekem

bogyo75

Sziasztok Lányok!

Bogyó aranyos vagy! Nagyon sajnálom, hogy ilyen szomorú napotok van :cry:

Sancsi, jó, hogy túl vagytok a nyavalyákon! Enéh betegsége előtt hányszor voltatok bölcsiben? S általában mennyi a beszoktatási idő :?:

Edit, hogy birod a mindennapokat?

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Sziasztok!

A mai napunk nagyon jól sikerült, kisasszony már ott is evett. Reggel mentünk, betoltam (mert szó szerint, be kell tolni a csoportszobába), ott voltam vele kb.5 percet, elmondtam neki, hogy most elmegyek, de ő maradjon, és játszon a gyerekekkel, és majd jövök érte.
Nézett rám nagy kerek szemekkel, szerintem el akart jönni velem, de maradt. Fél 12-re (ebédre) visszamentem, de nem mentem be hozzá. Ebéd után kihozták, és jöttünk haza.

Mondta a dadus, hogy nagyon jól evett, igaz kézzel (nem kanállal), és nem volt vele semmi probléma. Mondták, hogy ebéd előtt elpilledt, de hü**e voltam, és nem kérdeztem rá, hogy ez konkrétan mit is takar náluk, aludt-e, vagy csak pihegett. Itthon nem aludt semmit, így most kidőlt nekem fél 6-kor. Próbáltam még picit ébren tartani, de nem ment. Remélem alszik reggelig (volt már ilyen).

Én meg kiélveztem az "első szabad" délelőttöm. Persze így is a gyerek körül forgott minden gondolatom. Bementem a Takkoba zoknit venni, és sikerült venni két télikabátot a kisasszonynak. Az egyik 1250, a másik 1990 volt (nem írtam el)! Igaz, majd csak jövőre lesz jó rá, de erre a pár hétre (reméljük) már nem is vettem volna kabátot.

Bogyó!
Kitartást a mai naphoz.
Nagyon remélem, hogy nem lesz baj. Volt egy kis időm, így a melóhelymere is beugrottam. Nagyon örültek, és már várnak vissza. Mondtam, hogy még a jövő héten valószínű nem megyek, de utána már nem lesz gond, mert anyósom tud majd vigyázni Enéhre.

Kicsiand!
A beszoktatás az általában 2 hét, de egyénenként változó. Mi a betegség előtt már voltunk 3 napot, akkor is nagyon tetszett neki, és szerencsére ezt a 2 és fél hét itthonlét alatt nem felejtette el.
Úgy gondolom, szerencsések vagyunk, hogy ilyen hamar beszokik (remélem nem betegszik le megint), de van ott egy kisfiú, ők 1 héttel előbb kezdték mint mi, és még mindig sír, egész nap a dadus ölébe ücsörög.

Nem tudom, hogy a héten fogok-e még gépezni, mert Sanya holnaptól itthon van, és pénteken lemegyünk Veszprémbe, úgyhogy ha nem jelentkezem, akkor mindenkinek kellemes hétvégét!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Még egy kép!
A bölcsibe:
Kép

Majd teszek még fel, csak elő kéne varázsolnom az adatkábeleket! Épp ma meséltem Szirwennek, hogy milyen rendes volt a párom, mert rendett tett a sz.gép asztalon. Jah! Csak semmit se találok, de a szándék a fontos!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam itt!

Rita: Tominak nagyon boldog második szülinapot kívánunk! Nem tudom, hogy ma van-e, csak emlékeztem, hogy a napokban.

Minden csemete gyönyörü, nagy ritkán el tudlak olvasni benneteket. Alida is lelkesen nézi ilyenkor a "babákat".

Edith: Boróka gyönyörü kislány, és látom, Kriszta is nagyon örül a kishúgának! Remélem Te is jól bírod, bár ahogy ismerlek, biztos az örömteli részét látod jobban, és a nehézségeket csak utána.

Eszter: Zalán és Réka is tündériek. Hihetetlen, hogy az újszülöttek napok alatt is mennyit változnak.

Többiek bocs, hogy nem tudok mindenkinek személy szerint írni, inkább még magunkról írok kicsit. Alida nagyon jól van, egészséges, jókedv?, és ez a lényeg. Mi már kicsit rosszabbul bírjuk, de a fáradtságon kívül más baj nincs. Majdnem egész januárban egyedül voltunk itthon, amíg Gyula alkotott Szigligeten (persze a számítógépet is magával vitte). Ebben a félévben mégtöbb tárgyat kellett fölvennem, hogy végezzek egy év alatt, most már minden nap be kell mennem...
Alida egy percig nem lazsál, mikor ébren van, de nagyon szófogadó és sokat segít. Mindent rögtön megfigyel, olyan, mint egy házmesternéni! A legkisebb változás is felt?nik neki! Na lejárt az idôm, megpróbálok még egy képet feltenni, hátha sikerül.

Sok puszi Mindenkinek!
zsuzsi 81

Nem megy, ezek is túl nagyok. Pedig úgy küldték nekünk, és reméltem, hogy nem túl nagyok. :(
zsuzsi 81

Sziasztok Lanyok!

Rita, TOMINAK NAGYON SOK BOLDOG SZULINAPOT! Remelem, Norbi otthon tudott lenni es tudtatok harmasban unnepelni. A szulinapi kepekbol majd rakjal fel nekunk nehanyat!

Zsuzsi, orulok, hogy jelentkeztel! Alida mindig is olyan kis vidam, mosolygos baba volt. :D Lolli is ilyen, mindig jo a kedve. :)

Sajnos Lolli benyelt valami virust, ugyhogy nem volt tul jol a napokban. Nem tudom, honnan szedte ossze, mert senkirol nem hallottam a kornyezetunkben, hogy ilyen tunetei lennenek. Se a torka nem fajt, taknyos sem volt, csak hanyt. Azt is csak akkor, ha enni kapott. Evett par kanallal es kb. a 4-5. kanal utan sugarban jott vissza minden. 2 napig ment igy, csak a kamillatea maradt meg benne. Nem is tudom, hogy leirjam-e ujabb tapasztalatunkat az angol egeszsegugyrol. Nem fogjatok elhinni, hogy ilyen letezik.

Ugy kezdodott, hogy egyik este fel ora alvas utan sirva felebredt es abban a pillanatban, ahogy felebredt, kihanyt mindent. Nem csak az utolso kaja, hanem az elozo is jott. Nem tudtam mire velni, mivel kohogni nem kohogott, nem latszott, hogy barmi baja is lett volna. Azt hittem, hogy csak egy egyszeri hanyas volt, de tevedtem. Masnap folytatta. Reggel ivott 150 ml tapszert es meg csodalkoztam is, hogy megall, mert 200-at szokott inni. Na, egy perc piheno utan kizudult az egesz. Aztan kesobb adtam neki egy kis tejpepet, azzal nem volt gond. Az ebed viszont par falat utan sugarban zudult ki. Barmit probaltam adni neki, minden kijott.

Felhivtuk az NHS Directet (oket kell hivni, amikor nincs rendelesi ido). ok negyed oran keresztul kerdeznek adatokat es mindenfele kerdeseket feltesznek a betegseggel kapcsolatban, aztan kozlik, hogy fel ora mulva visszahiv egy vedono. Fel ora mulva hivott is a vedono, aki ujra adatokat vett fel es ezer kerdest feltett. Ezek utan kozolte, hogy o tanacstalan, lehet, hogy sulyos az eset, majd 1 oran belul visszahiv minket egy ugyeletes doktor. Hivott is minket valami indiai doki, aki megint kerdezgetett, aztan kozolte, hogy biztos valami virus. A megoldas, adjunk neki sokat inni es ha belazasodik adjunk neki Calpolt (ez paracetamol szirup). MOndja neki a ferjem, hogy a Calpolt ki szokta hanyni, meg most amugy is hanyos, ugyhogy az nem lesz jo. Erre azt mondja, akkor adjunk Nurofent. Most ez mitol lenne jobb? Ezt is biztosan kihanyna, de mondtam Nigelnek, hogy hagyja rajuk, van magyar kupunk, majd kap azt, ha lazas. Viszont ezt sem ertem, hogy mi az, hogy csak adjunk neki valamit, ha belazasodik? Nem kene esetleg megvizsgalni, hogy mi az oka? Mivel masnap is folytatodott a hanyas, hivtuk a korzeti ovosi rendelot. Nem tudtak aznapra idopontot adni, hanem 2 ora mulva visszhivott egy doki, aki azt tanacsolta, hogy 12-18 oraig ne adjak a gyereknek enni, csak inni es majd ha elmulik a hanyas, csak akkortol etessem. Mondom neki, hogy azt honnan tudom, majd, hogy mar nem hany, mivel csak akkor hany, ha eszik. Erre elismetelte ugyanazt, amit mar elozoleg mondott. :evil: Ekkor mar ereztem, hogy itt nem erdemes kerdezni. Aztan meg azt mondta, hogy majd higitott tapszerrel kezdjem az etetest. Ezt egy kicsit erdekesnek talatam, ugyhogy fel is hivtam az anyukamat ( o 40 evet huzott le otthon az egeszsegugyben), meg meg egy baratnomet is, aki itt lakik Angliaban es tudom, hogy tavaly az o lanya is volt beteg. Mind a ketten azt mondtak, hogy nehogy tejet vagy tapszert adjak neki, mert ilyenkor a tejszarmazekok a legrosszabbak. Ugyhogy rizst meg krumplit adtam repaval (a krumplit es a rizst nem eszi meg magaban). Ezeket kapta tegnap keso delutantol kis mennyisegben, de ezek legalabb megmaradtak benne. Szerencsere a kamilla teat szinte vedelte, ugyhogy a kiszaradas nem fenyegetett. Ja, azt meg nem is mondtam, hogy az angolok gyumolcslet mondtak, hogy adjak sokat, amig nem eszik. Ez is erdekes, mert a gyumolcsben levo sav es cukor ugy tudom, szinten nem tesz jot a hanyos gyomornak. Ugy latszik ez is maskepp mukodik itt. Amikor mondtam, hogy kamillateat adok neki, akkor megkerdeztek, hogy ez valami magyar szokas? Na, nem is reszletezem tovabb, mert csak felidegesitem magam rajta. A lenyeg az, hogy meg mindig dietazunk, fokozatosan terunk vissza a regi etrendre, de ugy tunik, Lolli mar sokkal jobban van, persze nem az angol orvostudomanynak koszonhetoen. Ja, es tegnap, amikor adtak mara az idopontot, a doki felhivta a figyelmem, hogyha jobban lesz Lolli, akkor mondjam le az idopontot. :roll: :twisted: Persze nem mondtam le, ugyis akartam kerni beutalot a korhazba a szeme miatt, mivel meg mindig el van dugulva a konnycsatornaja es itt csak 1 eves kor utan nyulnak hozza. Adott a doki valami papirt referencia szammal es azzal hivhatjuk a korhazat, hogy idopontot kerjunk aprilisra. Azert meg hozzatette, hogy addig meg siman el is mulhat. Allandoan ezzel hiteget. Csak tudnam, hogy miert pont most mulna el magatol, amikor mar majdnem 11 honapja, a szuletesetol kezdve kuszkodunk vele. Na, mindegy. Kerunk majd idopontot, de azert otthon is elviszem marciusban a szemeszetre.

Kicsiand, orulok, hogy elokerultel es most mar surubben fogsz tudni jonni. Bendeguz meg mindig gyonyoru.

Sancsi, ez nagyon jo, hogy Enehnek igy tetszik a bolcsi!

Szirwen, jo nagy lany lett mar Regi is! Lenyugozo az a vigyor! :)

Jobb, ha most befejezem, mert a vegen ram untok. Nem jelentkezem napokig, aztan meg nem birom abbahagyni az irast. :wink:

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Edithnek elfelejtettem irni, hogy tunderiek a lanyok! Megneztem a videot es olyan jo volt latni, hogy Kriszta milyen orommel fogadta a hugicat. :D Szinte meghozod az ember kedvet a kovetkezo babahoz. :wink:

KépKép
olive

Julcsi! BOLDOG NÉVNAPOT NEKED!!!
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Olive! Tapasztalatból és hallomásból tudom, hogy hányásra itthon is csak a diétát és a sok itatást javasolják ilyen hányós babának. Az itteni topiklakók orvoshoz sem mennek ezzel sokszor, csak ha valami receptköteles gyógyszer kellene a babának. Ha lázas, akkor viszik persze, de a doki sem csinál mást, megnyomkodja hasát, meg meghallgatja mellkasát.
Ja, igen! A tej....Lilcsinek, amikor középfülgyulladása volt (a neten olvastam, nem orrvos mondta), akkor sem szabadott volna tejet adnom neki. No, de kérdem én, akkor mit evett volna elalvás előtt? Teát? Nem hiszem, hogy sokáig aludt volna :?
És hányós betegeknek még az enyhén sózott limonádét szokták javasolni, nagyobbacskáknak (pár éves) meg a szénsavmentesített kólát. Utóbbit meg a "Doktornéni könyve" javasolta :lol: Ezekben benne vannak azok az ásványi anyagok, amik a folyadékvesztéssel hiányozhatnak.

Lilcsi visszaszokott a bölcsibe! 2 napig már egésznapos volt. Enni eszik rendesen, még repetákat is kér. Sírdogál még, de mostmár inkább akkor, ha a dadusa kimegy a szobából.
Itthon meg olyan rossz nélküle! :cry: Nem találom a helyemet, csak ténfergek, pedig rengeteg tennivalóm lenne. De majd beszokok én is

Sancsi! Nagyon el van mélyülve Enéh :lol: Akkor a jövőhéten még otthon vagy?
Most Lilcsinek vettem gyöngyfűző készletet, mert már nem hagyta békén a cipőket :roll: . Jól el van vele, csak hamar beidegesedik, ha nem sikerül neki :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Boldog szülinapot kívánunk mi is Tominak!!!

Julcsi, sok boldogságot névnapod alkalmából!

Edith: Megnéztem a videokat. Nagyon aranyosak a gyerekek, mintha Rékát és Zalánt láttam volna. Olyan jó hogy így szeretik egymást! Kriszta tündéri ahogy táncol, főleg amikor csípőre teszi a kezét. A mailedet megkaptam, bocsánat, de még nem volt érkezésem válaszolni, de jól vagyunk, minden rendben.

Olive: Remélem mielőbb rendbe jön Lolli. Tényleg fura az angol egészségügy. Amikor Réka hányt 9 hónaposan, akkor valami vírus nyalt be és kb két napig csak langyos kamilla teát ivott kortyonként és fokozatosan kezdett el enni, ahogy a hozzátáplálás kezdetén. Nagyon talpraesett, ügyes lány vagy!

Elin: sok sikert a munkához!

Csilla: Enéh nagyon gyönyörű!

szirwen: nagyon szép Regina is! Rég láttam már!

Még valamit akartam kérdezni, de szita a fejem. Mi jól vagyunk egyébként. Zalán megkapta a 3 hónapos! oltását, szalad az idő. ?ost 64 cm és 5230 g volt. A hasfájás megszűnt, de mostanában néha ismét sikítva sír, a doki néni szerint alul az ínye fájhat, talán jön a foga. Hurrá! Nekem 4 hónaposan már két fogam volt, de anyu szerint nem szenvedtem egyáltalán. Rékus rengeteget beszél, most már mondatocskákat is alkot, nagyon helyes.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Olive!
Itthon épp most van egy ilyen hányós vírus, lehet nálatok is az van. Általában 1 napig tart. Enéh is benyelte, de belőle még a folyadék is kijött.
Pénteken délre visszamentem a bölcsibe, akkor már aludt. Sajnos kb. fél óra után a szél becsapott egy ajtót, amire kisasszony felébredt, és már nem aludt vissza, hanem kis idő elteltével elkezdett sírni, és mikor a dadus kihozta sem nyugodott meg. Elindultunk Veszprémbe, az úton vagy aludt, vagy sírt, persze fogalmuk se volt, hogy mi lehetett a baja. Mikor leértünk szinte nem lehetett életet verni belé, és még lázas is volt. Mondtam, menjünk el az ügyeletre, ne maradjon itt a hétvégére úgy, hogy nem látta orvos. Mielőtt bejutottunk volna a dokihoz, 2x hányt. Mondta a doki, hogy semmi komoly, de inni csak olyan 20 percenként pár kortyot adjunk neki, lázcsillapításra meg kúpot. Este-éjjel még hányt párszor, de hajnal 3-kor mint akit kicseréltek, felébredt, és semmi baja se volt már. Másnap még volt egy kis hőemelkedése, de mára már az sincs, igaz, enni még nem nagyon akar.
Azért nem semmi ami nálatok van! :/ Telefonos ügyelet! Hmmmm….. Én ugyan szoktam a védőnőnkkel, és a dokival telefonon konzultálni, de azért ők ismerik a gyereket.

Elin!
Nekem mondta a védőnő, hogy ne adjak tejet-tejterméket, mert az meggátolja a lepedék felszakadását. Én kubut adtam Enéhnek este. Szerencsére nem volt gond, elég volt neki, meg csináltam neki teát, ha éjjel megszomjazna.
Elvileg itthon vagyok, legalábbis remélem, hogy kiír a dokim, hétfőn kell visszamennem hozzá, de közbe azért be-bejárok a melóhelyemre, én is szoktatom magam. :)

Etterke!
Köszi a bókot!
Jó hallani, hogy Zalán túl van a hasfájáson, de sajnálom, hogy most a fogai (?) kínozzák.

Bölcsiről!
Csütörtökön mikor beadtam, sírva fakad, kéredzkedett volna vissza hozzám, de a dadus elvitte. Mondták, néha sírdogált, de azért játszott is. Megpróbálták ott altatni, de nem akart. Persze hogy nem akart, mert nem volt ott a „jajdeszereti” takarója. Mivel azt mondák, hogy csak megmutatják az ágyát, így nem is vittem, de pénteken már elaludt. Pénteken már csak akkor sírt, mikor beadtam, mikor meglátta kedvenc Zsuzsa néniét, akkor már semmi baja se volt. Enni változó, hogy hogy eszik. Csütörtökön zöldbabfőzelék volt, abból nem nagyon evett, de pénteken a sárgarépát megette. Mondták, ha hétfőn rendesen fog aludni, akkor lehet kedden már egész napa ottmarad. Jó lenne, és nagyon remélem, hogy a jövő hetet megússzuk betegségek nélkül, mert ha már beszokott, akkor nem lesz gond, ugyanis anyósom jön vigyázni rá, ha lebetegszik.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Most van egy kis időm, így írok. Képzeljétek, Kriszta anyósoméknál van a héten, így ismét egy gyerekes anyuka lettem. :D Így van időm is. :)
Jól vagyunk, éljük mindennapjainkat. Betegségek szerencsére egyelőre elkerülgetnek, amiért nagyon hálás is vagyok. Kriszta továbbra is az az eleven kiscsaj, aki eddig volt, megy a duma ezerrel, és mintha kezdődne valamiféle dackorszak. Boróka szombaton múlt 6 hetes, tegnap mértem, 5050 g volt, továbbra is csak anyatejet kap, bár csak az egyik mellemből szopizik. A másik annyira sebes lett, és olyan fájdalmas volt, hogy már nem bírtam tovább és inkább szüneteltetem abból a szopit. HA meggyógyult, még próbálkozom, de nem hinném, hogy azt még elfogadná. Tejcsim van, sőt, amióta fejek, ismét nagyon duzzadnak a melleim, bár múlt héten pár napig elég kevés volt. Biztos megnőtt a Boró igénye és kellett a pár nap, hoyg a szervezetem is átálljon.
Hát, kb. ennyi rólunk.

Olive, nem semmi, amit leírtál, bár valóban, nem minden hülyeség, amit mondtak. Csak éppen furcsa, hogy mindent telefonon intéztek. :roll: Pl. most amikor szültem az egyik csecsemősnővér mondta nekünk, hogy ha lázas a baba, gyerek, SOHA ne vinni ügyeletre, főleg, ha más tünete nincs. Illetve főleg ilyenkor, télidőben. ott sem tudnak csinálni semmi mást, csak lázcsillapítást javasolnak. Termszertesen, ez is relatív, mert ha már pár napja hány, akkor más kategóriába tartozik.
Én is úgy tudom, hogy csecsemőknél, akik még aktívan tejcsiznek/tápszereznek nem szabad elvenni ezt tőlük. (No most mondd meg, mit adnál egy 2-3-4 hónapos babának, ha nem tejfélét?) A Kubut is hallottam, hoyg jó (a benne levő répalé miatt) és a kólát is, de én azt max 5 éves kor fölött adnék. Különben a kóla a benne levő kátrány miatt jó. De én még magamnál sem alkalmazom, úgyhogy, a gyerekem se sokat fog kapni!
Remélem,a zóta már teljesen jól van a drága!

Nóri, örülök, hogy Lilcsi jól van! És nagyopn ügyes a bölcsivel!!! Büszke lehetsz rá!!! :D

Sancsi, remélem, Enéhnél is annyi volt a hányás, és nem lett betegebb! Ő is nagyon ügyes, ha ilyen könnyen beszokik a bölcsibe! Az a kicsi pityergés még belefér :) Képzeld, hogy éreznéd magad, ha tudnád, nem is hiányzol neki!? :wink: :wink: :lol: :lol:
Én is legelőször telefonon beszélek a dokinővel, és annak függvényében, hogy mik a tünetek és mennyire súlyosnak találom, maradunk a táv-konzultálásnál vagy délután kijön ő. (Nem itt ügyel, csak itt lakik, a rendelő kissé messze lenne, ezért jön mindig ő hozzánk.) Eddig mindig bevált. Illetve, ha úgy gondolja ő, hoyg nem ér rá kivárni a délutánt, amíg jön, akkor küld ügyeletre vagy szakrendelőbe. Pl. így volt a fülével, ill. a szemével múltkor, mikor megcsípte valami.
Különben Enéh gyönyörű. NAgyon régen nem tettél képet róla. Jómúltkoriban megnéztem a weboldalát és meglepődtem, hoyg mekkorát nőtt, és milyen kislányos már. (Ezt úgy értem, hoyg nem babás. :) )

Eszter, jó hallani rólatok is! Örülök, hoyg már nics hasfájás, sajnos, mi még küszködünk vele. Azért még várhatnának a fogacskák, lesz idejük ezután is kínozni szegénykét! Próbáld meg a Chamomilla CH15 homeós szert, ez be szokott válni fogzásra. Legalábbis Krisztának még mindig adom éjszaka, amikor ny9szrög, és sejtem, hoyg a foga miatt van. Illetve utána mindig jól alszik. Babáknak fel kell oldani a bogyókat pici forralt, lehűtött vízben és úgy kell adni, evés előtt vagy után min. félórával.

Julcsi, utólagosan is boldog névnapot kívánok, illetve még utólagosabban nagyon köszönöm a hófordulós köszöntést! :)
Remélem, jól vagytok, és csak lustaságból nem írsz! :wink: :lol: :P

Zsuzsi, jó olvasni felőletek!!! Biztos gyönyörű nagylány lett Alida! Igen, ő is mindig olyan mosolygós volt, mint Kriszta és Lolli. Boróka is sokat mosolyog, ha beszélünk hozzá. mMég azért nem lehet tudni, de szeretném, ha Krisztára hasonlítana ilyen szempontból!
Ha van időd, küldj pár képet mailben és felteszem őket ide. Ezen a héten biztos tudnék időt szakítani rá, és nagyon szívesen megteszem. :)

Rita, tényleg, szívesen néznék szülinapi képeket Tomiról!!! :) Légyszíves dobjál fel párat! :)

Szilvi, te is mutathatnál gyakrabban fotókat Regiről. Olyan gyönyörű, hogy nem kell "bújkálnod" vele! :D :D :D

Nos, remélem, nem maradt ki senki, ha meg igen, elnézést kérek. MOst ennyi tellett tőlem.
Puszilok mindenkit!!!! :)
Szép napot! itt ma reggel havazott, pesdig már azt hittük, vége a télnek. De azért oylan szép fehér minden! :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még annyit, hoyg ZSUZSI, BOLDOG NÉVNAPOT mára!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Zsuzsi, Julcsi boldog névnapot!

Tominak boldog szülinapot!

Én is előkerültem, Regina a pakolos korszakában van, egy percre sem tudom egyedül hagyni! Most épp a száraz ruhákat szedegeti a szárítóról. Csütörtökön végre megcsinálja a doki a fogam, és nem is kerül sokba! De még van több fogam amin tömést kell cserélni.

Olive!

Ez nem semmi!
Már értem miért olyan nagy a kereslet a magyar orvosok iránt külföldön.

Most mennem kell v.törik!

szirwen1

Sziasztok Lányok!

ZSUZSI, ELŐSZÖR IS NEKED KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT
Kép

Köszönöm mindenkinek a köszöntéseket, és Nórinak a virágot! :lol: :wink:

Edit
Úgy tűnik, már ismersz, mert valóban a lustaságom miatt nem írok, na meg azért se mert semmi különös nem történik velünk.
Örülök, hogy egy picit tudsz pihenni, és Krisztára vigyáz anyósod. De gondolom már a lelkifurdalás megkörnyékezett, amiért "lepasszoltad" . Pedig semmi okod nincs rá, mert erre szükséged van, hogy egy kicsit Te is pihenj.
Sajnálom, hogy az egyik cicid annyira fáj, de a lényeg, hogy van anyatejed!!!
Nálatok adnak 6 hetesen oltást a babáknak?

Olive
Én angliával kapcsolatban, ezek után már semmin nem fogok meglepődni! :roll:
Mondjuk már azt is furcsáltam, hogy a sarok vér vizsgálatot ilyen korban csinálják, hisz nálunk 3 naposan a kórházban elvégezték ezt a CPU-nak nevezett vizsgálatot. Aminek a mai napig nem tudom, mi volt a célja, mit szűrnek ezzel? :roll:

Most mennem kell felébredt Dávid!
Később még jövök!

bogyo75

ÉS ismét itt!!! Tényleg jódolgom van! :P

Julcsi, nincs lelkiismeretfurdallásom... NAgyon hiányzik, az igaz, már az este nagyon hiányzott, de tudom, hoyg jó helyen van, és én is lazítok egy kicsit. Elvégezhetek olyasmikat is, amiket külömben nem, és főleg, hoyg napközben is tudok valamennyit pihenni. :)

Nincs oltás nálunk 6 hetesen, két hónaposan kap legközelebb oltást, majd 4 és 6 hónaposan. Utána meg már egyévesen. Ja, még van egy másik, amit pár hónaposan adnak be, de azt csak nemrég kezdték ilyen korán adni, az valamikor később volt.

Megyek, mert mindjárt ébred Boró, és még van egy kis dolgom addig.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Bogyó!
Ha jól tudom (de azért ne vegyetek rá mérget), a cpu valami enzim-betegség (ez nem biztos), de az a lényeg, hogy aki cpu-s annak a szervezete nem tudja lebontani (asszem) a fehérjét. Ami nagyon fontos ennél, hogy Kb. 2 éves koráig rendesen fejlődik a pici, majd leáll, és megreked ezen a szinten, vagy visszafejlődik.
Ha ilyen van, akkor a szoptatós anyukának is, és a babának is speciális étrendre van szüksége.
Én erre emlékszem, de ha van időd, a neten biztos írnak róla, keress rá.

Edith!
Örülök, hogy jól vagytok!

Nálunk!
Tegnap nem voltunk bölcsibe, mert kiasasszonynak hasmenése volt. Most a vírus, vagy az AB okozta, nem tudom, de mára már nem volt semmi baja, így elmentünk a bölcsibe. Már ott aludt, majdnem egy órát. Mondták, holnap vihetem úgy, hogy ott is reggelizzen. Megpróbáljuk, remélem sikerül időbe elindulnunk.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Julcsi, utolag nagyon sok nevnapot kivanok. Olyan ciki, en mindig lemaradok a nevnapokrol. Be kene mar szereznem egy magyar nevnaptarat. :oops:

Zsuzsi neked is minden jot nevnapod alkalmabol!

A kolarol en is hallottam, hogy szoktak adni hanyos gyerekeknek a katranytartalma miatt, de azt majd csak kesobb lehet alkalmazni, bar en nem szivesen tennem, nagyon kolaellenes vagyok.

Edith, ez nagyon jo, hogy anyosod vigyaz egy kicsit Krisztara, biztosan rad fer egy kis pihi. A szopi miatt meg ne aggodj, a lenyeg az, hogy kapja Boro a tejcsit!

Mindjart folytatom, csak vissza kell olvasnom, hogy miket irtatok.

KépKép
olive

Sancsi, Lollinak is volt egy kis hasmenese, amikor mar a hanyas megszunt. Azt mondta a doki (miutan mar az egeszen tulvoltunk), hogy igen, ez a lefolyasa ennek a virusnak. Eloszor hanyas, aztan hasmenes. Lehet, hogy Enehnek is ilyen volt.

Azzal a sarok vervetellel tobb betegseget is szurnek, az egyik az, amirol Sancsi irt, de azon kivul meg mast is neznek. Lehet, hogy otthon mas, mert itt neznek egy olyan betegseget is, ami a feketeknel szokott csak elofordulni. Mondjuk azt nem is teljesen ertem, hogy a fehereknel miert szurik, amikor nalunk nincs ilyen verbetegseg. Ezen kivul nezik meg a cystic fybrosis-t, ami eleg szornyu egy betegseg, akiknek ez van, max. 20-30 evet elnek, mivel a tudejuk felmondja a szolgalatot. Egyik baratunknak a legjobb baratjanak ez a betegsege van es elmult 30 eves, ami nagyon ritka. Szegeny nagyon rondan kohog. Milyen borzaszto lehet az a tudat, hogy meg vannak szamlalva a napjaid!

Amugy ezt a szurest itt Angliaban az 1. honapban szoktak megcsinalni, csak mivel Lolli nem itt szuletett, nala ezert csak most csinaltak. Mondjuk, azt nem teljesen ertem, hogy miert 10 honaposan csinaltak nala, mivel julius ota itt vagyunk es azota tobb mint 6 honap telt el.

Meg a Lolli multkori betegsegere visszaterve, ugy tunik "jol jott" nekunk ez a hanyas, ugyanis azota olyan farkasetvagya van, mint meg soha! :shock: Azota olyan jol eszik, hogy hihetetlen. Sot, reggelinel jo nagy hisztik is vannak, mivel hirtelen akar enni es en meg nem engedem, mivel ismerem mar, hogy akkor visszabukna mindent. O viszont 3 perc alatt le akarja tudni a reggelit es irto nagy hangoskodas van, amikor lelassitom.

Edith, azon en is gondolkoztam, hogy mi lenne, ha meg csak par hetes vagy honapos lenne Lolli, mert akkor ugye meg csak tejet enne. Viszont gondolom, akkor is meg kene vonni a tejet fel-1 napig es csak vizet vagy teat adni, mert a tejet nem tudna emeszteni es csak megterhelne meg jobban a gyomrat. Szerencse, hogy korabban nem ert el minket ilyen virus, mert az itteni dokiktol akar ki is nyulhat az ember. Anyukam mar multkor azt kerdezte tolem, hogy az angol dokik vajon nem eskudtek fel gyogyitasra? :roll:

Remelem sikerult mindenkinek valaszolnom, de ha nem bocs, most rohanok, mert lejart a mosogep.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

BOLDOG SZÜLINAPOT TOMI!

Edit, Eszter: Le a kalappal előttetek, hogy még 2 manócska mellől is tudtok fórumozni!

Sancsi: Mindig érdeklődve olvasom Enéh bölcsibe szoktatásáról szóló beszámolóidat, és örülök, hogy ilyen talpraesett kislány!

Képzeljétek, Ákos ma megy először egy un. családi napközibe, épp most van ott apjával (mivel én dolgozom :( ), tiszta ideges vagyok! Törökbálinton van egy családi házban, heti2x fog járni, ennyit még talán bírunk anyagilag. Mivel ugye bölcsikből elutatísottak, sőt azt mondták, még az ovi sem biztos. :( Egyik bölcsödevezetőnő magánbölcsibe irányított, mondván csak havi 60ezer, nem igaz, hogy nem tudjuk kifizetni! Alig bírtam ki, hogy ne mondjak valamit neki..... Manapság ez a normális? Hogy 60-70-80 ezreket kelljen havonta fizetni???? Egy szlovák partnerünk is épp meséli, hoyg gyerekét havi 75ezer HUFnak megfelelő koronáért járatja oviba, pedig hát ő sem milliomos.

Amúgy semmi kül, azon kívül, hogy kb két hete lecseréltük régi Suzukinkat (amilyen volt Sudiéknak is pl.) egy KIA CEEDre. Ákos majdnem sírt a boldogságtól amikor szalonból hazahoztuk az autót. Persze azt gondolja, régi Suzukit is megtartjuk (na persze!) csak az ő kedvéért, de valószínüleg az húgomé lesz. :D

Még csomó mindent akartam kérdezni Tőletek, de bocs, most rohannom kell, még benézek!

Puszi Mindenkinek!

Kép
mölli

Sziasztok!

Mölli!

Én is gondolkoztam magánbölcsin, úgy hogy csak egy fél napra adnám be Regit, de nálunk az a fél nap 40ezer Ft. Napi 4 óra. Ennyit mi sem tudunk fizetni, ezért Regi nem fog bölcsibe járni.

Olive!

Angliában legalább szűrik a gyerekeket!
Itt mostanában úgy kell kérni az orvost, hogy küldje el a gyereket kivizsgálásra. Sokszor az anyukák nem is tudják, hogy vannak kötelező szűrések. A barátnő lánya csipőficamos, vagy 4-szer szólt az orvosának mire az hajlandó volt elküldeni.

Ma apa éjszakára megy dolgozni, ugyhogy az esti fürcsi apa nélküli lesz. Most azért így jobb, mert napközben többet van az apjával a gyerek. Ugyis olyan keveset látja.

szirwen1

Sziasztok!

ISTEN ÉLTESSE - utólag is - TOMIT, JULCSIT ÉS ZSUZSIT :D :D

Nóri,
nagyon jó az új vonalzód :lol: Hogy megy a gyöngyfűzés Lilcsinek?

Sancsi,
tündéri az az elgondolkodó tekintet Enéhről :!: Fantasztikusan jól haladtok a beszoktatással, csak igy tovább! Gondolom lassan te is megszokod, hogy nincs mindig melletted...

Zsuzsi,
kitartást a tanuláshoz :!: Ki van Alidával, amikor nem vagy otthon?

Olive,
nagyon örülök, hogy Lolli rendbe jött, s "eszik ezerrel"! A helyedbe biztos kiakadtam volna én is a telefonos távgyógyitáson.

Mölli,
milyen nagyfiú már Ákos is :) Milyen az családi napközi? S a többi napon kire tudod bizni őt :?:

Edit,
tetszik a Boró, mint becenév! Kriszta hogy szólitja a hugicát?

Julcsi,
a PKU-fenilketonúria egy nagyon ritka anyagcserebetegség, ami igen szigorú és speciális -szinte fehérjementes - diétát igényel, főleg gyermekkorban. Mesélj a fiaidról?! :)

Szirwen,
jó, hogy megoldódnak a fogproblémáid :lol:
A pakolásról jut eszembe, minap sehol nem találtam a tejet, amit a boltban vettem. Már elkönyveltem, hogy szenilis öregasszonyként ott hagytam a boltban, amikor este lefekvéskor megtaláltam az éjjeliszekrényben... :? Tegnap meg a fürdőruhámat húztam ki a csizmából :!:

No, további szép napot Nektek!

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket!
Majd rakok fel képeket, de mindig rohanófélben vagyok Tomitól.

Zsuzsi, Julcsi, Nektek Boldog névnapot kívánok én is!

Edit, megnéztem a videokat, nagyon arranyosan fogadta Borókát Kriszta! Neked meg így szülés után is irigylésre méltó az alakod!

Rita & Tomi
Kép
ritike

hopi, új vonalzó is kéne!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Most tudtam csak ideülni, és olvasgatni egy kicsit. Köszönöm szépen, hogy gondoltok ránk, olyan jól esett! Jól vagyunk, én kicsit taknyos lettem, úgyhogy Alida ma egész nap ilyeneket mondott: náthás lett a lábam! Folyik a bokám! Aztán peszre nagyokat nevetett. Mostanában sokszor odajön hozzám, megsimogat és megkérdezi: hogy vagy mamikám?

Edith: Küldök Neked néhány képet mailben, olyan aranyos vagy, hogy amint van egy kis idôd, rögtön felajánlod a segítséged! Azért biztos hiányzik már Kriszta! Alida, ha lát egy kisbabát a gépen, rögtön mondja, hogy Boróka! :)

Sok puszi
zsuzsi 81

Azt még elfelejtettem írni, hogy a felkerülendô képek januárban készültek Szigligeten az alkotóházban, mikor Gyulát meglátogattuk.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Itt vannak a képek Zsuzsitól! :D :D :D
Gyönyörű nagylány lett Alida, ZSuzsi, és látom, nyomatja ő is a szöveget, mint Kriszta. Neki fájni szokott mindene, még a sarka is. :P :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép

Nóri, boldog névnapot Neked! :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Amikor bejelentkeztem, Alida kepei jelentek meg es nem lattam, hogy ki tette fel, csak Alidat lattam hirtelen. Azt hittem, hogy csatlakozott hozzank egy uj forumtag es tett fel nekunk kepeket. :oops: Nem ismertem meg Alidat, olyan nagylany lett! Nagyon szep a kiscsaj, buszke lehetsz ra Zsuzsi! Rolad meg meg nem mondanam, hogy faradt vagy, olyan jol nezel ki a kepen! Vagy akkor eppen kipihented magad Szigligeten? A konyhatok is nagyon tetszik, erdemes volt ra varni.

Edith, koszonjuk, hogy feltetted Zsuzsi kepeit.

NORI, SOK BOLDOG NEVNAPOT!

Voltunk ma zenebolcsiben es ott mindig kifarad Lolli a nagy koncentralasban. Hazafele elaludt a babakocsiban, pedig mostanaban nagyon nem akar ott aludni, o inkabb nezelodik, akarmennyire is faradt. Most sikerult elaludnia, pedig ugy szurkoltam, hogy ebren maradjon, ugyanis elkezdett esni az eso, igy egyenesen haza kellett jonnunk, nem tudtunk setalgatni addig, amig fel nem ebred. Most a nappaliban alszik a babakocsiban. Szerencsere sikerult kigombolnom a kabatjat es levenni a sapkajat, ugyhogy nem izzad be. Csak most az ebeddel csuszunk el nagyon.

Rita, nektek tenyleg uj vonalzo kell! :lol: En meg mindig elfelejtem lecserelni a kepet Lolli vonalzojarol, de most mar hagyom, mivel nekunk is hamarason uj vonalzo kell. Jofej vagyok, mindjart 1 eves es egy olyan kep van rajta, amin par hetes. Ide is kellene felraknom ujabb kepeket, de mindig elfelejtek kicsinyiteni. Talan a napokban mar raszanom magam.

Bogyo, Davidka hogy van? Regen irtal rola.

Most mennem kell, ugy hallom ebredezik a kisasszony.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Nori, most nezem a vonalzodat. Neked egyszerre van a szulinapod Lilcsievel?

KépKép
olive

Köszi Olive! :lol:

Igen, mindketten március 27-én születtünk :lol: Lilcsi lett a 37. szülinapi ajándékom :lol:

Lilcsi nagyon belejött a bölcsizésbe...lassan minden nap más kis pasi kezéből szedik ki :lol: Már reggelente sem sír, mikor átadom, meg már nem olyan fáradékony sem, mint az elején volt.

Kicsiand! Szépen fűzöget már Lilcsi, de csak akkor, ha rááll a kezére. Míg arra rá nem jön, addig meg csapkodja, ha kicsúszik a cipőfűző a gyögyből :lol: Kis fúria :roll:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Edith:
mégegyszer nagyon köszi, hogy feltetted a képeket! Magatokról viszont nem írtál!

Nóri:
Boldog névnapot! Jó kis szülinapi ajándékod lehetett 2 éve! Az én anyám és nagymamám is egy napon születtek.

Olive:
Ez nem a mi konyhánk, az az almádi házban van, ez pedig a Magyar Alkotómüvészek Országos Egyesületének az alkotóháza, ahová Gyula befizetett. Ha lesz jó gépünk (talán a házassági évfordulónkra), akkor lefényképezem a mi konyhánkat is. Ott zöld a járólap és krémszínü a konyhaszekrény. Legszívesebben odaköltöznék, olyan szép kis ház lett. Érdekes, hogy nem látsz fáradtnak, mert nem pihentem egyáltalán. Persze azóta sem...

Most nem tudok többet írni, padlizsánkrémet kell csinálnom, és a gép is olyan lassú.
zsuzsi 81

Nóri, először is Boldog névnapot kívánok Neked :lol:

Kép

Olive
Köszi hogy kérdezed, Dávidka ugyanolyan rossz, mint eddig, ha nem jobban :roll: Ha valamit nem ér el, akkor úgy sikít, mint akit nyúznak. Iszonyúan akaratos gyerek. Én már most félek, hogy mi lesz ha közösségbe megy? :roll: Gyurit már felkészítettem előre, hogy biztos hetente kell majd mennünk rapotra Dávid miatt. :roll: :lol: :cry:
Szegény Ákit úgy veri, hogy sokszor nekem fáj. Pedig Áki imádja Őt!
Nagyon örülök, hogy helyrejött Lolli étvágya, Akkor már nem Nektek kell megenned a bébiételt?! :lol:

Nóri!
Akkor mindketten kosok vagytok!!! Egyébként 5-6 évet simán letagadhatsz, nem nézel ki 37 évesnek. :P
Úgy tűnik, csak jó volt az oltás, amit beadattál! Örülök, hogy Lilcsi ilyen szépen, és gyorsan beszokott a bölcsibe!
Az biztos, hogy Én már januárba be fogom oltatni Dávidot, hogy márciusra, mire viszem a bölcsibe, teljesen védett legyen!
Nagyon sajnálom, hogy Nektek ennyi betegségen kellett átesni! :cry: Tényleg Nóri, szerinted mikor jelezzem a bölcsibe, hogy majd akarunk menni? Most májusba a beiratásnál? Vagy ott nincs is olyan?
Csak azért nem tudom mert amikor Áki volt, akkor csütörtökön oda mentem, és hétfőn már kezdtük is a bölcsit! :roll:

Kicsiand!
Tényleg gyakrabban jössz, aminek szívből örülök! :lol:
Mint fentebb olvashattad Dávid borzalmasan eleven gyerek!!!!
Erőszakos, és akaratos! Ugyanakkor imádni való kis duma gép!
Annyit bír már halandzsázni, és mellé még a kezével is mutogat, meg lehet zabálni!!!
Kép

Zsuzsi!
Örülök, hogy Te is tudsz most jönni!
Nagyon aranyos Alida, És tényleg hatalmasat nőtt!
Remélem tavasszal ujra tudunk majd találkozni! Akár többen is! :lol:

Mölli!
Az új autóhoz gratulálok, használjátok balesetmentesen, egészségben! :lol:

Most mennem kell, további szép napot mindenkienk!

bogyo75

Szép Napot Mindenkinek!

Nóri, Isten éltessen sokáig!
Kép

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Sziasztok!

Nóri!

Nekünk sajna nincsenek ilyen szép képeslapjaink, de azért mi is
Boldog névnapot kívánunk!

Mi jól vagyunk végre megcsinálta a doki a fogam! Több mint 1 órát ültem a székben, (már azt hittem, hogy sosem lesz kész) egyáltalán nem éreztem semmit, csak az éjszaka fájt nagyon. 10.-én megyek újra, mert most már az egész fogsorom rendbe teszi.

Kicsit aggódom, mert Regina még nem akar beszélni. Megrekedtünk az anyánál, apanál. és nem mutat hajlandóságot arra nézve, hogy mást is akarna mondani. Néha elvétve 1-2 szó, de az is ritkán, és csak egyszer. Ilyen volt a tea, a gyere. Folyton beszélek hozzá, próbálom beszéltetni, de semmi eredménye. Mindent megmutat, de mondani nem akarja.

szirwen1

Sziasztok!

Zsuzsi,
gratulálok szép nagy lánykádhoz! :D Hát, a szemeit biztosan apától örökölte... Aranyosak vagytok együtt!

Bogyó,
Dávid ennivaló kis kópé, és látom még mindig nagyon ragaszkodik a cumihoz. :lol:

Szirwen,
mi sem tartunk sokkal előbbre :( , én is türelmetlen vagyok, bár még nem aggódom, hiszen Bendegúz mindent később csinál. Ráérős tipus.

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Sziasztok Lányok.

Itt a tavasz :lol: :lol: :lol: Imádom ezt az időt, és ma amúgy is nagyon jól ébredtem, ugyanis hosszú hónapok után először, Dávid átaludta az éjszakát!!! :lol:
Mondjuk napközben extra hisztis volt, és délután apjával együtt 4!!! órát aludtak :shock: 12-30 tól 16-30-ig!!!
Erre mondják, hogy apja fia! :lol:
Egyébként épp most jön Dávid 10. foga alul bal oldalon 1 rágófog, a másik oldalon már szinte teljesen kint van.

Erről eddig nem hallottam hogy a rágás befolyásolja a beszédkészséget, (2 oldallal ezelőtti téma) de ha ez igaz, akkor nálunk nem lesz gond, ugyanis Dávid előszeretettel elrágcsálja a csemege uborkát, rántott sajtot, és töpörtyűt kenyér nélkül :lol: :roll: Meg ha olyanja van, a kenyeret üresen :lol:

Szirwen, Kicsiand
Egyáltalán nincs miért aggódnotok hogy még nem beszélnek a csemetéitek!
Ha szemmel láthatólag megértik amit mondtok Nekik akkor semmi baj nem lehet!
Egyszercsak el fognak kezdeni beszélni, és akkor abba se akarják majd hagyni!!! :lol:

Edit!
Hozzátok is megérkezett már a tavasz???
Hogy vannak a lányok? És Te?

Képzeljétek pénteken Dávid lenyelt egy datolya magot, amitől kicsit bepánikoltam, de nem történt semmi baj, ugyanis még aznap este kikakilta! :lol:

Mindenkinek legyen nagyon szép napja!!!

bogyo75

Sziasztok!

Látom nem sok mozgás van itt a forumon. Persze mi is inkább kint vagyunk a szabadban, gondolom mindenki, aki csak teheti kimegy a levegőre. Anyósomék felé vannak bányatavak, vasárnap arra sétáltunk. Regina olyan aranyos volt, látott kacsákat, és mutatta, hogy Ő oda szeretne menni pancsizni a kacsákkhoz. Hétfőn meg virághagymát ültettünk, én ültettem, Ő meg locsolta. Persze nyakig sáros volt utána. Ma délelőtt elmentünk vonatozni, meg vásárolni. Azt gondoltam, hogy ennyi séta után, majd egy nagyot alszik, és jól eszik, de egyik sem történt. Nem tudom, hogy mi az oka, de megint nem akar enni, és aludni. Majd holnap újra megpróbálom, normális kajával megetetni.

szirwen1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?