Új privát üzeneted érkezett!

Edit :)

Hazajöttünk szombaton az első kastélyláda után, olyan istentelen szél volt. :evil: :evil: :twisted: :x A fiúk nagyon csalódottak voltak.

Én gyógyszertári Linola Urea krémet használok a fiúknak az arcukra, és Lipolotion testápolót. Az utóbbit magamnak is imádom, mert nagyon jó illata van. A Linola viszont teljesen illatmentes, de jó zsíros.

Cat
Kép
cateye

Edit,

Köszi a köszöntést :)

A folyosókon simán lehet fürdőköpenyben mászkálni, áprilisban meg már végképp. Egy szakasz volt (kb. 20 méter), ahol hűvösebb volt, de radiátorok ott is fűtöttek.

Mi is bübchen krémet használunk, ha éppen nem felejtem el :shock:

A bölcsiben minden jól alakul, azóta nem volt harapás :lol: Ma voltunk a pszichológusnál is, és kaptunk kemény házi feladatokat...

Vikóka,

Ezt a fürdőköpenyt még tavaly vettük Ausztriában egy C&A-ben, amikor síelni voltunk. Ezt akartam lecserélni a napokban, mert 80/86-os méretezésű, de rájöttem, hogy még néhány hónapig mégiscsak jó lesz.
A torta nagyon jó lett :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Ennek a Bübchen-nek a testápolóját használtuk,az nem jött be.A krém milyen?Kimondottan bébi?Mert sok krémmel az a gondunk,hogy csipi a gyerekek arcát és így nem engedik bekrémezni magukat vele .Ilyen volt pl. a Nivea baby és a Johnson baby kréme is!

Cat!
A tietek sima gyógyszertári?Nem kell hozzá recept?Hipoellargén?

Detti!
Szuper,hogy alkul a bölcsi!Elmeséled a pszihológust?

Többiek merre vagytok?

Edit

Kép

Kép
edit73

Egyszer Samunak az arcán volt piros folt, és ezt a krémcsaládot ajánlotta a bölcsis dokinö.(Linola) Nem vényköteles, és több krémjük is van. Teljesen hipoallergen, és illatanyagmentes.

Cat
Kép
cateye

Detti :)
Engem is érdekelne a pszichomókus feladata. :D

Cat
Kép
cateye

sziasztok,

Edit,
nektek az ételallergia mindig arcon jön ki?
Nekünk a térdhajlatban van most Sárinak hátul egy csomó piros petty, viszket is... nem tom mi lehet, nem volt ilyen.. vagy kontakt-dolog, esetleg új öblítőtől lehet..?
Volt ilyen valakinek?

És igen, rettentően izgatottak a szombati pancsi miatt, szazszor is elmondtuk már mikor, kivel, hogyan megyünk "uszodába"!!! Csak Beni gyógyuljon meg, ui megint voltunk betegek, 1 hét szünet után Natus és Beni belázasodtak múlt csütörtökre, 2 nap láz után minden oké, de hétfőn Beni megint hőemelkedett, meg nyamvadt volt eléggé... szóval remélem ő is helyre jön! Most mamánál dekkol, sztem semmi baja, csak kényeztetteti magát :wink:

Vikóka,
csuda szép volt tőled ez a parti, klassz volt a torta is!

Detti,
mi volt a pszicho-nál, és pl mi a házi feladat? Hadd okuljunk mi is :D

Kép
nettke

Tegnap vendégeink voltak. Na, ki tudja, hogy kik Ők?

Kép A VENDÉGEK!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikoka :)

Szuper volt a torta! Mennyi ido alatt erkezett meg hozzatok a DVD lejatszo?

Mi regebben a Linola Fett furdetot hasznaltuk a lanyok szaraz borere (ez letezik kremben is), az is nagyon jo volt, lehet most a testapolot mi is kiprobaljuk, bar nalunk inkabb a kezuk es a labuk szaraz. Azonban ezek a termekek szerintem nem hipoallergenek.

Szuper hogy javul a bolcsihelyzet? Fiuk hogy vettek a csoportvaltast?

Nettke :)

A lanyoknak szokott a terdhajlatban voroses folt lenni, ez altalaban nalunk is piros pettyekkel kezdodik. Igazabol meg nem jottem ra, hogy mitol jon ki, de eleg rendszeresen elofordul. Egy ismeros szerint ekcema, de dokinal meg nem jartunk vele... En Sudocream-et szoktam kenni ra, attol 1-2 nap alatt el szokott mulni.

Bilizes jol alakul, Emenek 1 balesete volt osszesen az oviban, Reka pedig mindig ugyanabban jott haza, mint amiben ment. :P

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Bocsánat, nem hipoallergén a Linola Urea krém, most nézem. :oops: :oops:

A Linola Fett olajos fürdetöt is használjuk, Oli böre nagyon száraz, így heti 2-3* ezzel fürdetem.

Ezt találtam róluk:

http://www.psoriasis.hu/linolafett.html

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Megvagyok, csak olyan zsúfolt napok voltak, aztán valahogy mindig a fáradtság győzött.
A picikéim náthásak voltak, így 2 napot itthon voltak az oviból.nem lett komolyabb, szerencsére.
Aztán most meg Kristófnak van valami hasfájós vírusa. Szegénykém elég sokat szenved.
Apukám is hazajött, jól van, köszönjük mindenkinek az együttérzést.

Cat!

Annyira tetszik nekem is a geocaching oldalatok, ill. ez az egész. Meséltem is itthon, csak sajnos Lacikámat nem sikerült "fel villanyoznom".
A fiúk szoktak álmodni? Mert , ugye ez is egy most következő életkori dolog. Nálunk Zsombinál elég erőteljesen előjött.

Gyöngyi!

Én sem adnék már pelust. A lányaid bizonyítják, hogy készen állnak a feladatra. Ügyesek, gratula.
Nálunk ha Zsombinál volt baleset, átsiklottunk rajta, aztán annyi.

Nettke!

Most a hideg napokban jött ez ki? Mert nálunk Zsófinál az előző pár kegyetlen hideg ekcémát hozott ki. Ilyen tünetekkel mint amit leírtál. Doktornéni írt fel rá kenőcsöt, 1-2 nap alatt rendbe jött. De, kihozhatja, mint írtad új öblítő, mosópor stb.
Érdemes megmutatni, mert nagyon kellemetlen tud lenni. Nekem van, így tényleg tudom.

Edit!

Ugyanaz, mint amit Nettkének írtam, hogy a doktornéni írt fel valamit, amit gyógyszertárban kevertek ki, szuperül hatott. Ha kell, elkérhetem mi volt benne. nem jegyeztem meg.
Zsófinak is a szája körül jött ki.
Érdekes, hogy a barna tónusú gyermekemnél jött ki.

Vikóka!

Tuti a torta, meg Baba csajai is. :wink:
A kis sármos Bencéd mit szól hozzájuk?

Detti!

Húúú, nem akarom elkiabálni, de megoldódik az ovis-ügy?!
Pszichomókus mit tud mondani?

Megvolt a Kristóf farsangja:
Álmos vezér és az " ikrei" Kép

Pénteken lesz az oviban. De, ott nem tudom minek fognak beöltözni. Mindennap mást akarnak! A legújabb. Zsófi mint Eperke, Zsombi mint Tűzoltó Sam.

Meme
szinta

Cat!

Köszi!Ezt a Linola krém+fürdőolaj kombinációt kipróbáljuk.A Dávid is ilyen volt picinek,csak akkor egy avonos fürdőolajat használtunk heti 2-3szor + valami krémet és az bevált.Az a fürcsiolaj már nincs,krémet meg addig nem találtunk jót.De ma elszalasztom apát gyógyszertárba,ha megjött melóból!

Nettke!
Igen,mindig arcon.Nekem is az ekcéma jutott eszembe arról,amit írtál. Lehet öblitő vagy más mosó ill tisztálkodószer miatt is.
Gyógyuljatok meg szombatig mindenképp!!!Bár én minden nap elmondom nekik,hogy csak akkor tudunk talizni,ha senki nem lesz beteg!!!

Gyöngyi!
Szuper ügyik vagytok!Gratula a bugyizáshoz!És már idegen terepen is!Hiába a lányok azok lányok!Nem véletlen,hogy a jó isten őket teremtette tökéletesebbre :lol: :wink: !!!!!

Meme!
De jó,hogy apukád jól van!!!
Szuper lett Kristóf jelmeze!Te csináltad? Zsombi és Zsófi hogy bírták a "nagyok" buliját?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Megvolt szombaton az ágycsere. Szerencsére nagyon jól ment, pedig izgultam miatta, főleg, hogy még náthásak is voltak. De nagyon izgatottan várták, segítettek Robinak összeszerelni is, és azóta gond nélkül alszanak benne.

Kép

Kép Íme a büszke ágytulajdonosok :D

Detti

Pszichós dolog engem is érdekel! :D Azért az jó, hogy magától is rendeződni látszik a dolog. Szerencse, hogy átkerültetek a másik csoportba.
Leméred, hogy hány cm hosszú pólókat szeretnél a fiúknak nyárra? Nem lesz kicsi a 92-es, nem akkor fognak méretet váltani éppen?Most már jönnek majd a turiba a tavaszi-nyári cuccok. 8)

Edit

A Cremor aquosust alap testápinak mindenképp ajánlom, próbáld ki, jó lesz. Mi egész pici koruk óta ezzel kenjük őket, pont Niki kapta az ekcémás, irtó száraz bőrére. A bübchen tudtommal babáknak való, nekem sose panaszkodtak, hogy csípi őket, még kifújt arcra se. Mondjuk akkor nekem minden csíp kicsit, de muszáj kenni, mert anélkül el se múlik. Nekem nátha alatt szokott totál kisebesedni az arcom-orrom.

Meme

Jók a képen az ősmagyarjaid. :D Kristófnak jobbulást!

Gyöngyi

Ügyik a csajok! Ott amibe járnak, azt már ovinak hívják?

Vikóka

Jó lett a torta. :D Mi is szeretnénk menni hozzátok! :wink: Mikor dobtuk fel ezt a témát, kb novemberben? :P Most épp meggyógyultunk... De Ti is jöhettek ám, ha van kedvetek!

Cat

Valamikor csatlakoznánk hozzátok egy ládás kiránduláshoz. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Nagyon tetszenek az ágyaitok. Az meg különösen, hogy szinte mondják az első képen: " Apa, majd mi megcsináljuk". Niki is hogy tolakodik, haláli!!!
Először mi is ilyenekben gondolkodtunk. De, aztán megkapták a mi gyermekkori kis heverőinket, s egypár év múlva dupla ágyat szeretnék nekik. Úgy is majd az kell, nem ? :wink: Bár, ez is elég nagynak tűnik.
Kristófnak már az van.

Edit!

Kristóf jelmezét félig én csináltam, állítottam össze, félig nagyikám. Tulajdonképpen a nadrágon kívül ( ami nem is látszik) a többit én.
A picik meglepően fegyelmezetten majd vidáman vettek részt a farsangi mulatságon. Bár, Zsombi első reakciója a tömeg láttán, hogy menjünk haza, mert ő nem öltözik be. Aztán mondtam, hogy oké, haza viszem, de senki nem tud vele otthon maradni. Inkább maradt. A végén meg tisztáztuk, hogy de jó, hogy nem hagytam rá, mert szuperül érezte magát.
Hihetetlen Zsófi mennyire egyértelmű reakciókat ad, amelyekre egyértelműen tudok reagálni, ezzel szemben Zsombinál olyan összetett, nehéz dolgok jönnek. Lassan rá kell jönnöm, hogy a kis érzékeny, sérülékeny lelkének nem mindig az a jó, ha ráhagyom, mindenben alkut kötünk. Mert itt a példa kimarad egy tuti jó kis mulatságból, ahol tényleg remekül érezte magát.
Sőt, új szerelme is lett.

Meme
szinta

Többen kérdeztétek, hogy mi volt a cicológusnál. EGy nagyon szimpatikus pasival beszélgettünk. ÚGy érzem, hogy érti is a dolgát.

Kikérdezett mindent a gyerekekkel (és velünk) kapcsolatban, onnantól kezdve, hogy megfogantak. A tegnapi találkán nem a harapás témakörét boncolgattuk, hanem a gyerkőcök éjszakai "viselkedését". Tudni kell, hogy Bernát minden éjjel 11 és 12 óra között felkel, sír és tejet követel, majd pedig átkerül a mi ágyunkba :( Igen, tudom, hogy ezt mi csesztük el, elég rendesen, de hát így alakult... :shock:
(Viszont: tegnap volt a 4. éjszaka, hogy a tejivás után nem vittük át az ágyunkba, hanem végig, reggel 7-ig ott maradt!!!! )

Szóval, a pasi azt mondta, hogy erről a tejivásról (és a mi ágyunkban való alvásról) sürgősen szoktassuk le őket (Ambrus is át szokott járni, bár ritkábban, mint a tesója). Próbálkozásaink már voltak korábban is, többször is, de éjjel elég gyengének bizonyultak a nevelési módszereink, sajnos :(
Tehát: házi feladat, hogy ne adjunk neki tejet éjjel. Bernát nagyon-nagyon szereti a tejtermékeket, a tejet, a bölcsiben is megiszik 3-4 pohárral reggelire meg uzsira is. Azt gondoltam, hogy ez egy baromi nehéz feladat lesz, de nem! Tegnap éjjel nem adtam neki tejcit, hanem néhány korty vizet kapott (arról nem volt szó, hogy a tejet helyettesíthetem-e némi vízzel).

Nagyon kíváncsi leszek, hogy ma éjjel mi fog történni. Ezzel együtt persze az ágyunkba való átvitelről is le kell szoktatnunk, de ahogy már mondtam, 4 éjszaka már nem visszük át. Mindez azért (is) nagyon fontos, hogy a szobatisztaság ki tudjuk alakulni, megtanuljon uralkodni önmagán.
Ambrus tekintetében ilyen tejivási szokások nincsenek, vele ebből a szempontból nincs nehéz feladatunk.

Mi, ketten is kaptunk feladatot, amit egymással kell megoldanunk, de az úgysem érdekes :lol:

A bölcsiben meg tök jól alakulnak a dolgok, ma megint nem volt semmi probléma, harapás, lökdösődés. Sőt, Bernát ebédel is, ami korábban, a másik csoportban nem így volt...

Ja, és a pasi azt is mondta, hogy tök jó, hogy eljétől kezdve úgy nevelem őket (főleg én, mert az édesapjuk tök laza ebből a szempontból), hogy szigorúan betartottam-betartom a napi programjukat, szinte percre pontosan (ez mondjuk a Bakságomból fakad :) ).

Mondjuk az meglepett, hogy azt mondta, hogy már oviban szedjük őket szét külön csoportba, hogy a személyiségük normálisan fejlődjön különböző képpen, de én ezzel nem értettem egyet. És nagyon javasolta a külön programokat is, ezzel viszont egyetértek.

Két hét múlva újra megyünk, már várom.

Meg mondott még egy csomó érdekes dolgot, de mosmár lassan befejezem, mert kidőlök.

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Meme,
megint nagyon klassz lett a gyerkőcök jelmeze!! :D

Lilla,
szuper lett az ágy, dehát ennyi segítséggel nem is csoda. :wink: Jó, hogy eleve ilyen a formája, és nem kell rá külön leesésgátló.

Lányok, erősen gondolkodom szeptembertől a bölcsin.
Nagyon szerettem volna itthon maradni velük az oviig, de azt hiszem nem fog menni.
A lányokon úgy látom, hogy egyre rosszabbat teszek nekik azzal, hogy folyton csak együtt vannak. Hiába járunk el ide-oda, csinálok programokat, azért nagyrészt csak itthon vagyunk.
Nálunk Zsófi szeret egyedül játszani, elmolyolgat magában, Anna viszont iszonyúan igényli a társaságot. Ennek az az eredménye, hogy ha épp nem tudok ott ülni, és játszani velük, hanem egyedül kéne nekik, akkor Anna a Zsófit piszkálja, elveszi tőle a játékokat, stb. Persze ezt Zsófi zokon veszi, indul a hiszti, megyek igazságot tenni, játék vissza, Anna meg ezen bedühödik. S a végén mind a kettő dühös, frusztrált, mert nem tudnak megnyílvánulni a maguk kis dolgaiban. Persze vannak idilli pillanatok, mikor jól eljátszanak együtt, de ez a ritkább, és általában annak is az a vége, hogy Anna nagyon felbuzdul, hogy Zsófi nevet rajta, és addig "erőlteti"a játékot, míg Zs. megunja és megintcsak nyafogás a vége.
Zs. amúgy elég jól túllép ezeken a döccenőkön, Annában viszont valahogy felgyűlik, és azt látom, hogy egyre dühödtebb, sokszor még bosszul is! :(
Viszont, ha társaságban vannak, akkor szinte rá sem bagóznak egymásra, olyankor A. is megtalálja a magának való társat, játékot, stb.
Arról nem beszélve, hogy az én idegeimet is kicsinálják ezzel, próbálok türelmesebb lenni, programokat csinálni, kifárasztani őket, kerülni az ilyen helyzeteket, de néha olyan kudarcként élem meg, hogy nem tudom ezt jól kezelni. Sokszor gondolok arra, hogy mások biztos sokkal ügyesebben kezelik az ilyen problémás helyzeteket, csak én vagyok ilyen béna, türelmetlen.. :(

Na befejezem a panasz áradatot, most vagy megjavulnak, vagy nem. :wink:

Ja, Cat,
te sok helyet megnéztél anno, ismered a XIV. kerületben az Egyesített Bölcsit?

Kép
baba888

Cat,
bocsi, nem jót írtam, nem egyesített bölcsödék, hanem a Mályva téri érdekelne. Legalábbis erről beszélt a védőnő. De végülis másik is jó, ha jó. Szóval érted? :D

Kép
baba888

Baba,

Amennyire ellene voltam a bölcsinek, most annyira pártolom.

Nekem-nekünk nagyon jót tett - még a bonyodalmak ellenére is. A gyerekek megtanultak szépen enni, minden nap új énekkel meg mondókával jönnek haza, mindenképpen önállóságra nevelte őket a bölcsi.
Arról nem is beszélve - de szerintem ezt már mondtam is - ,hogy nekem is tök jó, hogy nem vagyok velük a nap 24 órájába, mert már kezdtem megőrülni (pedig mi is majdnem minden nap mentünk valahova).

Szóval: szerintem próbálkozzatok meg vele. Mondjuk sietned kell, mert én legalább 1 évvel a beszoktatás előtt jelentkeztem, és akkor voltunk a huszonvalahanyadikok :shock:

Lilla,

Az ágyikótok nagyon jó. Nincsenek vándorlások?
Egyébként mi mostanában kezdtük el hordani a 92-es ruhákat, nem hinném, hogy nyáron 98-asra lenne szükségünk. Bár ez nyilván márkától függ: pl. a H&M 92-es még szinte nagy, a Next nem nagy, de nem is kicsi.

Meme,

Nagyon jól sikerültek a jelmezek! Nálunk holnap lesz farsang, tehén és csirke jelmezeket sikerült szereznem - köszönve Katának :wink: :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Na lehet,hogy én leszek itt a kakkuktojás,de sok mindent nem értek!!! (vagy csak másképp jár az agyam! :wink: :o )

Detti!
Az miért gond,hogy éjszaka tejet iszik Bernát?
Mondjuk én elvből nem adok már régóta vacsi után nekik semmit,csak vizet (a fogaik miatt),de nem értem,hogy mi az összefüggés a kettő ( a tej és a gyerek bölcsis viselkedése )között!!Én totál amellett vagyok,hogy jöjjön éjszaka a gyerek a szülői ágyba,ha igényli!!!Persze csak abban az esetben,ha ez egyik szülőt sem zavarja!!!Mert ez alap-feltétel!!!Nálatok ez gond?

Baba!
Szerinted böliben nem lesz az gond,hogy valamelyik gyerkőc odamegy a Zsófihoz és piszkálja,amikor ő épp elmélyülten játszik? Vagy épp Anna "egrecírosztat" 1-1 gyerkőcöt,aki pont szuperul eljátszott?
Ezek teljesen normális dolgok olyan helyen (családban, böliben, oviban,társaságban),ahol több gyerek van.Én is "veszekedtem" a tesóimmal és az én gyerekeim is nyúzzák egymást. Mindengyiknek meg kell tanulni kezelni ezeket a helyzeteket!Kinek-kinek vérmérsékelete szerint!Ki arrébb áll,ki meg visszaüt!!
Ezért ne add őket közösségbe!!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Köszi!Ha nem jó be a Cat által ajánlott szer,akkor kipróbáljuk.Este már fürdőolajban fürödtek,meg bekentem az arcukat (nálunk csak az a gond).Nem volt nyafi,hogy csípne!

Meme!
Szuper,hogy ilyen jól érezték magukat a srácok!Nálunk nincs ilyen családi farsang a suliban - sajnos!Na majd jövőre az oviban!!!
Igen,ez az "egyik gyereket könnyebb megérteni,a másik bonyolultabb lélek" nálunk is sokszor előjön. Meg ahogy változnak is jönnek meglepetések. Most pl. a Marci napok óta elutasítja a családi fürcsit Esztergomba.Pedig szombaton megyünk!De még nem tudom,mivel tudom rávenni,hogy ő is akarja!Meg hogy mi lehet a gond vele,hiszen imádnak fürödni.Ez még sose volt gond!!!
Édes lehet ez a kis "visszahúzodó" fiatalemberke szerelmesen!!!Mennyivel idősebb a kiválasztott? Kristóf szerelme még megvan?

Edit

Kép

Kép
edit73

Baba!
Még neked akartam annyit írni,hogy nálunk Oli volt játék szempontjából a későn érő típus! Pár hete látom azt,hogy egyáltalán eszébe jut egyedül odamenni a játékokhoz és kiválasztani magának valamit.Eddig csak tengett-lengett,semmi mellé nem ült le,alig lehetett közös játékba bevonni. A zene hallgatás érdekelte, tévé meg kint az udavaron eljátszott. De itt bent semmilyen játék nem érdekelte!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Baba :)

Mindenki úgy gondolja, hogy jó döntést hozott, amikor adta, vagy nem adta bölcsibe a gyerekeket. Rossz is lenne azzal a tudattal élni, hogy elkövettem valamit a gyerekekkel szemben, amit nem kellett volna.
De!! Hadd fogalmazzak meg én is ellenvéleményt. Ha visszaolvasol tavaly ilyentájt nekem ugyanilyen problémáim voltak a lányokkal. Kinőtték (nagyjából :roll: ) Borka extra figyelmet szeretett volna és ezt agresszióval fejezte ki. Ha tudtam, megadtam, ha nem, tűrtem. Természetesen ha volt program, akkor ő is tündérien viselkedett. Nálunk pont rosszul jött ki, mert anyagi okokból muszáj volt dolgoznom, és így nem lehettem vele annyit, amennyit szeretett volna. De ott a másik lányom, aki csendes, molyolós típus, és aki szereti, ha a dolgok úgy vannak, ahogy ő kitalálta. Neki is "jár" a bölcsi, mert a másik rosszalkodik? Egyszer írtam neked, amikor még picik voltak a lányok, és panaszkodtál az éjszakai szopira, hogy még örülni is fogsz neki egy kicsit később. Igazam lett. Fél év múlva, ha nem adod be őket a bölcsibe, örülni fogsz, hogy otthon vannak veled és imádnivalóan játszanak és mondókáznak együtt, és kihasználhatod azt a kevés időt, amit még teljesen egymásnak tudtok szentelni.
Az önállósodás meg a korral jár. Ha mennek bölcsi, ha nem. Lehet, hogy rásegít, de miért siettessem, úgyis túl hamar nagyok lesznek. És az enyémek például egész télen egyszer voltak betegek! Amit ha bölcsisek lennének egész biztosan nem mondhatnék el.

Ezzel nem akarom a "bölcsiseket" bántani!
Csak láss egy másik oldalt is, aki nem adta be és nem bánta meg. És nem azért, mert nálunk nem volt gond, hanem mert megéri túlélni azt a pár hónapot, hogy nyerj még egy évet velük.

Látogassatok meg, ha nagyon unatkoztok! Annyira nem is vagyunk messze. :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Betegség: az való igaz, hogy amikor bölcsibe kerültek a fiúk, többet betegeskedtek. DE! az immunrendszerük igencsak felkészült már a bacikra. Az oviban ilyen problémánk már biztos, hogy nem lesz (a kolléganőm szeptemberben adta be a gyerekét az oviba, előtte a gyerek nem volt beteg egyszer sem, azóta minden hónapban otthon marad vele két hetet).
Arról nem is beszélve, hogy amióta beszedték ezt a felsőlégút immunerősítő izét, azóta egyáltalán nem betegek. A bölcsiben két hete van hányós-fosós vírus, őket ez elkerülte - eddig szerencsére, kopp-kopp.

A bölcsinek én abban is látom a nagy előnyét, hogy a közösségi szocializációt megtanulják - igaz, hamarabb, mint az oviban, de én ezt nem látom akkora problémának.
Mondtam, hogy én is nagyon tartottam a bölcsitől, de a véleményem megváltozott. Persze hallottam olyat is, hogy valakinek egyszerűen képtelen volt beilleszkedni a gyereke, emiatt nem is vitte többet bölcsibe. Ilyen is van, szerencsére nálunk max. 5 nap alatt sikerült beszokni.
(És, mint kiderült, a harapás sem amiatt volt, hogy nem akart Bernát odajárni, hanem mert a gnők nem tudták kezelni).

Edit,

A harapásnak és az éjszakai tejivásnak nincs köze - látszólag - egymáshoz. De én sem tartom normális dolognak, hogy egy 2,5 éves gyerek éjjel - mint a csecsemők - tejet igyanak. Szerencsére tegnap éjjel sem adtam neki, inkább ivott két korty vizet, és beletörődött. A pszichológus szerint ez nemcsak fizikaliag vet(het)i vissza a szobatisztaságot, hanem lelkileg is, mert nem tanul önkontrolt (mivel követeli a tejet), ami meg a szobatisztaság alapeleme.
Ja, és Bernát megint a saját ágyában aludt (Ambrus nem :( ). Én úgy gondolom (bár nem így csináltam eddig), hogy a gyerek ne aludjon együtt a szüleivel. Reggel átjöhet, de éjjel 1-kor ne.

KépKép
kiliman

Fúú de sokat írtatok! :D

Baba :)
Én megértelek, hogy miért akarod a lányokat bölcsibe adni, én is így akartam mint Te, és hasonló volt a felállás a két fiú között is, mint nektek a lányoknál.

Nagyon örültem, hogy sikerült bejutnunk, a fiúk nagyon sokat profitálhattak a bölcsiböl, önállóak, jól szocializáltak, széles látókörüek lettek. DE ahogy Brigi is írja kb 2,5 évesen eljött egy olyan idöszakuk, amikor kicsit bántam, hogy nem velem vannak, mert nagyon édesek, jól kezelhetöek, nyitottak lettek, és érzem, hogy sokmindenböl kimaradtam, pont amikor rácsodálkoztak a világra, megértettek dolgokat, és ahogy lereagálták, ami a lényeg. Meg ugye elkezdtek beszélni, mondókázni stb. Ezekböl én csak este és hétvégén részesülhettem. Öket nem viselte meg, söt imádják a bölcsit, és ez a lényeg, de engem igen. Persze lehet ha meg otthon vagyok, akkor bezizzenek, nehéz utólag megítélni.

Mondjuk nálunk muszáj volt visszamennem, pont akkor jött a lehetöség, hogy visszamehetek, és ebben a szférában nem sokat könyörögnek az embernek, tehát vagy megy vagy nincs többé állása. :roll:

A betegség meg olyan dolog, hogy ha nem a bölcsiben akkor az oviban lesznek betegesek az elsö évben, ha hajlamuk van rá, ne ez legyen a döntö érv. Egyébként a betegségektöl erösödik az immunrendszerük, egyszerüen ezeken át kell esniük. A közösségbe kerülés ezzel jár.

A Mályva téri bölcsit nem ismerem, sajnos, tölünk messzebb van az Örs felé. Van ott egy ovi is.

Meme :)
Az enyémek is mostanában kezdtek el álmodni. Ez szerintem kor sajátosság. Ja és most kezdtek el félni is. Föleg Samunál jött elö. Egyre többször kérik a klasszikus meséket mesélni. Így a kedvencük a Piroska és a farkas lett. Igen ám, de most állandóan a farkastól félnek, és ezzel is ijesztgetik egymást. :roll: Minden nap este le kell ellenöriznünk, hogy nincs-e farkas a szekrényekben, hütöben és egyéb helyeken. Ma éjjel is felsírt egyszer Samu, és amikor mentem be ott remegett az ágyán, hogy pók van a sarokban. Persze nem volt. Hiába van éjjeli fény, csak a nagyvillanynál hajlandó elaludni.

Zsombi lelkivilága sokszor hasonlít nekem Olira. Ö is ugyanilyen. Sokszor nem tudja, hogy mi lenne neki jó, tiltakozik, aztán Ö érzi a legjobban magát, ha sikerül rábeszélni. Na de nem mindig sikerül. :roll:

A házifeladatot akkor kell végrehajtanotok, ha nem megy át Bernát hozzátok éjjel? :lol: :lol: :lol: Tippelhetek?

Én sem értek egyet a szülökkel való alvással, söt az éjszakai tejezéssel sem. :roll: Viszont vannak dolgok amitöl a szülö fél nemet mondani, tenni ellene, és mégis oly könnyen megy, nincs az az ellenállás, mint amire a szülö számít. Így sült el nálatok is ez a dolog. :D Nálunk a cumi elvétele volt ilyen. 8) Okosabbak ezek a gyerekek mint mi gondoljuk.

Lilla :)
Nagyon klasszak lettek az ágyak! Olyan furcsa, hogy már Ök is ilyenben alszanak. Menthetetlenül felnöttek. :P

A ládázást majd megbeszéljük, mert jön a jó idö. Most vasárnap már egy másik családdal megyünk, de a jövö vasárnap jó lenne.

Remélem bevállik a krém. Örülök, hogy nem panaszkodtak, hogy csíp. :P

Cat
Kép
cateye

Nem is tudom írjak-e vagy nem. :oops: Megint csak egy kis filozofálgatás. Senki ne vegye magára!!!

Én nem tartok a bölcsitől olyan értelemben, hogy nem tud egy gyerek beszokni, vagy rosszul érzi magát. Sztem a legtöbb gyerek alkatilag alkalmazkodó és azt szereti, ami van. Csak nem biztos, hogy azért, mert tényleg úgy jó neki, vagy csak nincs más lehetősége. Cat, te is írtál olyat korábban, hogy a fiúk nehezen viselik, hogy csak este találkoztok. Persze ma már jóval több, mint három évesek, és számomra természetes, hogy mostanra fontosak lettek nekik a társak, de biztos, hogy kétévesen is jobb volt így nekik?
Rendben, sokmindent tanulnak a srácok a bölcsiben, de a nem bölcsisek is megtanulják mindezt máshol, máskor, máshogyan. És nem lesznek ettől kevesebbek. Viszont én úgy érzem, hogy a család kevesebb lesz attól, hogy idő előtt külön életet él, és ez sztem sokkal fontosabb, minthogy a gyerekek már kétévesen önállóak legyenek.
Természetesen senki meg nem mondja, hogy milyen lenne egy gyerek, ha járna/nem járna bölcsibe, de azért nem lehet minden fejlődést a bölcsire fogni. Fél év alatt az én gyerekeim is rengeteget változnak bölcsi nélkül is. Átalakultak a játékaik, beindult a beszédük, szobatiszták lettek, próbálnak önállóan öltözni, és még sorolhatnám. Ha bölcsisek lennének nyugodtan mondhatnám, hogy milyen jót tett nekik. Így meg azt mondom életkori változások. Egyre értelmesebbek.

Ezzel együtt azt mondom, hogy ha lett volna olyan lehetőség, hogy heti két-három alkalommal, nem kötelező jelleggel elvihettem volna őket délelőttre mondjuk, akkor gondolkodás nélkül mentek volna. Mert a lányok is imádják a társaságot, de arra még nem voltunk (vagy csak voltam :oops: ) készek, hogy egészen szétváljunk.

De a bölcsi előnyeitől és hátrányaitól függetlenül, abban egészen biztos vagyok, hogy abból semmi hátránya nem lesz egy gyereknek, ha otthon maradhat az anyukájával.

Sztem érdemes kiböjtölni a nehezebb időszakot, már csak azért is, hogy aktív résztvevője lehess annak a folyamatnak, amikor a gyerekek számára kinyílik a világ. Én hiszek abban, hogy ez nem csak nekem (a szülőnek) fontos, hanem a gyerekeknek is.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Edit

Remélem beválik a krém! :D

Baba

Ez a dolog, hogy ennyire különbözőek, nálunk is pont így van. Niki tök jól elvolna egyedül, de Dávid piszkálja. Társaságban is azt látom, hogy N elvonul sokszor kicsit egyedül lenni, míg Dá mindig!!! mással játszik. Ezt még én sem tudtam megoldani, mert persze azt azért nem lehet, hogy csak Dáviddal játsszak, olyankor Niki is mindig előkerül. :roll: De mivel majdnem pont 1 évvel vagyunk idősebbek nálatok, kb ugyanúgy fejlődnek majd ők is. A nyáron nagyon nagyot fognak változni, nagyosodni. Már nyáron sztem beszélni fognak vmilyen szinten, Zsófi tutira, de Anna is gyorsan beindul majd. Nálunk okt- nov körül már mondókáztak! Össze se lehet hasonlítani őket a mostani önmagukkal, meglátod. Sokkal élvezetesebb lesz velük otthon lenni, bár nyilván lesznek rossz napok is. Én kb Karácsonytól látom rajtuk azt, hogy megértek az elszakadásra: pl játszóházban felém sem néztek 2 óráig. Előtte én úgy érzetem, hogy rám van szükségük. Nyáron Londoni utazásunk is nyomot hagyott Dávidon, most viszont a Wllness 7végénk után ment az élet tovább mint ha mi sem történt volna. Sztem nem véletlen, hogy úgy találták ki, hogy oviba járhat minden gyerek 3 éves korától, de bölcsibe csak az, akinek a szülei dolgoznak. A bölcsi azért valahol kényszermegoldás. Ezzel nem azt állítom, hogy kripli lesz a bölcsis gyerekből. :wink: :P

Detti

Érdekes ez a párhuzam az éjszakai ivás és a szobatisztaság között. Ezen kívül akkor még csomó minden van, amiben meg kéne tanulniuk várni, vagy egymásnak odaadni a játékokat, meg ilyenek- ez is önkontroll. Nem gondolnám, hogy ettől ne lenne szobatiszta a gyerek. Ők még nem úgy gondolkodnak ,mint a felnőttek, simán megfér az agyukban 2 teljesen ellentmondó dolog is, egyik helyzetben van önkontroll ,másikban nincs. Ettől függetlenül én nem adnék neki éjjel semmit, vizet se. Most áthidaló megoldásnak nem rossz, de max pár napig, utána ugyanott lesztek vele, ahol eddig: nem alussza végig az éjszakát és titeket se hagy.

Cat

Elvileg jó a jövő vasárnap.

Én is csak lesek, hogy mekkorák már, olyan édesek a nagyágyban. :D Annyira simán átszoktak, ezt tuti jól csináltam: most jött el az ideje.
Félelem: nálunk pár hónapja Dávid, amikor kivettük a 2 rácsot az ágyukból, éjjelre mindig visszarakatta, mert félt a harapós kutyától.Nappal sose. Marha sokat dolgoztam rajta, hogy ne legyen téma, most az új ágynál nem is jött elő szerencsére. (beugrott viszont vmi az olvasmányaimból: állítólag nem jó, ha ellenőrizgetik a farkast az ágya alatt, stb... ,mert akkor az olyan, mintha a felnőtt is hinne benne, mintha valóban lehetne ott farkas. Most épp nincs, de bármikor lehet. Ha gondolod, megpróbálom előásni a félelemmel foglalkozó írományt. arra sajna nem jól emlékszem, hogy szerinte akkor mit is kéne pontosan csinálni. Én arra hegyeztem ki a dolgot, hogy NINCS harapós kutya a házban, nem tud bejönni, zárva az ajtó-ablak. Egy idő után elhitte. :wink: )

Piroska és a Farkas nálunk is nagy kedvenc, meg a Hófehérke is. :D

Meme

Tényleg 3,5 évesen kezdenek el álmodni? Niki néha felsír éjjel, ritkán, de egészen más hangon, mint amikor csak úgy megébred, v a cumiját keresi. Mi mindig azt hittük, hogy rosszat álmodott.

Én is sokszor szembesülök olyan dologgal, ahol alkut kell kötni velük, vagy 5 felől körbejárni a témát, hogy oké legyen. Az tuti, hogy a kreativitásomat semmi sem fejleszthetné jobban, mint velük az élet. :roll: De olyan jó, amikor aztán legközelebb hasonló v ugyanabban a helyzetben már emlékeznek rá és ők mondják maguktól, hogy mit miért és hogyan. :D De jobb, mintha rájuk parancsolnék, akkor csak ordítanak.
Nálatok Kristóf se volt egyszerű eset kiskorában, nem? Neked már nagy gyakorlatod lehet az ilyen áthidaló megoldásokban. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi,

Tök egyetértek veled, mint bölcsibe gyerekét nem adó anyukát. Ha én sem adtam volna be őket, valószínűleg ezen okokból kifolyólag nem tettem volna.
Kétségtelen, kényszermegoldás is volt, anyagiak miatt (is) kellett ezt megtennem, és az elején iszonyat rossz volt, teljesen kész voltam, még a gnőknek is bőgtem :( Attól voltam kiborulva, hogy nem én fogom először hallani az első szavaikat, egyáltalán: hogyan tudnak majd nélkülem boldogulni. De nagyon jól megtanultak mindent, és hangsúlyozom: két éves koruk előtt biztos nem jártak volna bölcsibe, akármilyen helyzetbe is kerültünk volna.
Viszont ezzel együtt mostmár nem bánom, és jó döntésnek tartom.

Ja, és még egy nagyon fontos dolog: 6 órába jöttem vissza dolgozni, 8-tól délután 2-ig tart a munkaidőm (szerencsére anyagilag is megéri, sikerült jól megegyezni), mikorra felkelnek a bölcsiben, már ott is vagyok értük :lol:

Összegezve: mind a két oldalnak van előnyei és hátrányai is, és nekünk kell meghozni a nem is olyan könnyű döntést.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Igazából Brigi fogalmazta meg nagyon jól azt ,amit mondani szerettem volna. Lehet,hogy én már azért is látom másként a világot,mert itt van kontrollnak a Dávid.Higgyétek el,csak pár évetek van!!!!10évesen már nem mennek az anyuval kezénfogva,puszit is csak kettesben adnak...stb.

Detti!
Az enyémek is éjszakai ivók voltak!Csak mi vizet ittunk cumisüvegből!!!Amikor elvitte az cumisüvegeket a kukásautó,próbáltak pohárból inni kérni éjszaka.Na és ezt 2 nap után leépítettem!Egy pá napig elmondtam,hogy lefekvéskor kapnak utoljára inni,utána nem. Ma már ott tartunk,hogy 2korty elég nekik,de ez is csak a szobatisztaságig tart.
Ha az éjszakai nyugodalmatok miatt szeretnéd,hogy ne igyon tejet Bernát,akkor ne adj neki vizet helyette!
Az önkontrollt miért csak úgy tanulhatja meg a gyerek,ha éjszak nem teljesítem a kérését?
És amúgy Ambrus miért aludt veletek?Ezt nálatok Bernát nem veszi észre?
Oli nálunk minden reggel elmondja,hogy anyával aludtam. Amúgy ő olyan,hogy ha visszateszem a saját ágyába,akkor visszajön (igaz csak a kórház óta).Nekem a Dávid is ezt csinálta,miután kórházban volt 2 évesen. Nagyon hosszú idő kellett neki is,hogy visszaálljon a rend.Én úgy gondolom,Oli is leszokik magától erről.

Edit

Kép

Kép
edit73

Hűűű,
megint micsoda termés lett hozzászólásokból!
Köszi a kiütés-tippeket mindenkinek, nem hideg-ekcéma, az tuti, várom, hogy mi lesz vele, javul vagy sem, ha nem, irány holnap az orvos! Ha kaja volt, akkor múlnia kell.

Detti,
fura nekem ez a tejivás-szobatisztaság összefüggés. Mármint azt értem, hogy ha sokat iszik, könnyen bepisil, de ezt az önuralom dolgot nem igazán. De ha a szaki mondta, biztos így van.
Bevallom, én is azt gondolom, hogy mindenki az ágyában aludjon, ennek ellenére kb a 2éves koruk óta mi is beengedjük őket (addig soha, csecsemőként sem!!!) a nagyágyba, ha éjjel felébrednek. Úgy gondolom, ha szükségük van összebújásra, mert rosszul ébrednek az éjszaka közepén, akkor ezt megadhatjuk nekik, és akkor mi is, és a gyerek is nyugodtan alszik.
Lehet hogy nem jó, de akkor mi a jobb megoldás, mit kell tennetek Bernáttal? Mivel szereled le, mikor felsír és jönni akar? Komolyan érdekel, mert Sárika és Nati is át-átjönnek hozzánk időnként.
(ma pl Tomi ki is ment a kisszobába, mert először Nati, aztán Sári, majd Beni érkezett, és nem volt több hely. Édesen aludtam 4esben velük :lol: )

Baba,
asszem elég sok bölcsi mellett és bölcsiről lebeszélő komment jött Neked!!
Én bevallom, nem bírtam tovább, én nem is jártam velük sokfelé (akkor nem volt kocsim, nem is vezettem), nekem mint embernek megváltás volt, hogy nem voltunk összezárva bölcsitől fogva. Minőségibb lett az együtt töltött idő. Néha azonban érzem, hogy bár Sárinak isteni jó a bölcsi, Beninek fejlsztőleg hat, Natus azonban még igényelt volna egy kis "anyucizást". Szóval ember legyen a talpán, aki teljesen objektíven tud ebben dönteni. Én befordultam volna, és ez volt a legfőbb szempont akkor. Majdnem két és fél évesek voltak, szóval nem is volt korai.
Azért gondolkozz még egy ideig ezen, persze a jelentkezést ha beadod, még nem kötelezed el magad semmire!

Lilla,
mi is Piroskát olvasunk, nomeg Hófehérkét!!! :lol: :lol:
És a hét végén vettük le az ágyakról a rácsot, és most már az enyémek is ilyen rendes nagyos kiságyikón alszanak :lol: :lol:
Végül is kvázi egyidősek a gyerekek.

Kép
nettke

Sziasztok!

Húúúú de sokat írtatok!!!!!!!

Baba!

Talán áthidaló megoldás lehetne, ha mondjuk csak délelőttre vinnéd őket bölcsibe. Én 9-re viszem őket és 3/4 12-re megyek értük. Kb. 3 óra az amit külön töltünk, viszont nekem elég arra, hogy addig gyorsan bevásároljak vagy itthon csináljak valamit, amit mellettük sokkal nehezebben tudok és ne legyek olyan türelmetlen , mint amikor egész nap együtt vagyunk. Nálunk az a gond, hogy mind a ketten az igazán fiús dolgokkal szeretnek játszani és nincs olyan óra, hogy ne vesznének össze valamin, én úgy érzem, mintha folyamatosan veszekednének. Ettől szoktam kiborulni. Persze vannak tündéri pillanatok is... Képzeljétek, pár napja ők is bevonulnak a szobájukba és érdekes módon ott nem vesznek össze semmin. Ha a nappaliban játszanak ugyanazokkal a játékokkal, akkor veszekedés van. Nem is értem, talán az ujdonság ereje.... Mindenesetre nagyon klassz! Persze ez nem olyan hosszú idő, kb. fél óra, de én ezt fejlődésnek látom. A múltkor pont főztem délután és olyan jól elvoltak a tv szekrény melletti kis sarokban. Folyton oda kukkoltam, hogy na mikor húzzák már ki a scart kábelt, de nem húzták. Aztán gondoltam egyet, megnéztem mit művelnek. Majd elájultam, elől felejtettem a ceruzákat és totál összefirkálták a falat!!!!!! A nagy munkában tök jól egyetértettek. Holnap megyek radirt venni, hátha lejön.
Szóval a lényeg, reggel együtt reggelizünk, aztán elsétálunk a bölcsibe 9-re, 3/4 12-kor értük megyek, akkor még picit szoktunk játszani az ovi játszóterén, aztán haza, kb. 1 körül mennek aludni. Szerintem ez is egy köztes megoldás. Aztán ősztől pedig egész naposak lesznek, mikor már 3 évesek lesznek. Ja és ők is szeretik a bölcsit, reggel szaladnak befelé, bár ők teljesen megszokták, hogy ebéd után jönnek el, mert állítólag ahogy lenyelik az utolsó falatot, felállnak, köszönnek és már indulnak kifelé.
A betegség pedig tényleg úgy van, hogy az elején folyton betegek, aztán erősödik az immunrendszerük. Ezt nem lehet kikerülni, ahogy közösségbe kerülnek. Vagy bölcsi vagy ovi, előbb vagy utóbb úgyis túl kell esni ezen. A fiúk most 4. hete járnak bölcsibe, ez rekord!!!!!! Sztem már ők is erősödtek.
Húúúúú, de hosszú lettem.
Ja és tényleg nagyon nehéz ez az elszakadás, én már gondolkodtam rajta, hogy pszichologushoz kéne mennem. Még mindig nem tudok elszakadni tőlük, nem tudok nélkülük egy hétvégére sem elmenni a férjemmel, nem visz rá a lelkem. Viszont sokszor megőrülök, ha együtt vagyunk, úgy érzem begolyózom. De ahogy kilépek az ajtón, már szenvedek a hiányuktól.

Meme!
Örülök, hogy apukád jobban van. És nagyon klasszak a jelmezek. Végül mi lesz az ovis jelmez?

Lilla!
Szuper az ágy!!!! Este ha lerakod őket aludni, nem jönnek ki?

Detti!
Azért csinálj majd egy képet, kiváncsi vagyok!!!!

Kata

Kép
kateduo

Detti!

Én sosem adtam nekik inni éjszaka. Viszont Gergő ma velünk aludt... :wink:

Kata

Kép
kateduo

Nettke

Kérek én is képeket a büszke ágytulajdonosokról! :wink: Nálatok hogy ment az átállás?
Nemsokára ébrednek a macik Veresen, nem? Lassan talizhatunk. :wink:

Kata

Ezt a se velük se nélkülük állapotot én is jól ismerem. Bár, nekem a konkrét elszakadás nehéz, meg utána még kicsit, aztán belejövök. :wink: Persze nagyon sokszor gondolok rájuk, de attól még tudom jól érezni magamat. Neked is ki kéne próbálni: ha túléled az első pár órát, utána már tök jó lesz! Persze alapkövetelmény, hogy abszolút megbízzál abban, akire hagyod őket.
Most már fél napra én is szívesen beadnám őket bölibe, ez teljesen jó megoldás volna. De enyémek már nagyob várják az ovit is. Azért most a jó időben más lesz itthon is, nem fognak annyira unatkozni.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)
Ezt én is olvastam a félelemröl, hogy nem szabad a farkast ellenörizni, meg föleg nem szabad olyat csinálni, hogy majd én elhesegetem a nem létezö pókot a sarokból stb. Mindig mondom neki, hogy nincs itt farkas, de Ö nyitogatja a szekrényeket, és ellenörzi mindenhol. :roll: Baromi erös a képzelöereje, és sokszor már a szobájába sem mer bemenni, ha nincs bent senki, hanem Olit küldi elöre, megkéri, hogy menjen be. Ha neki nem esik baja, akkor megy Ö is. :roll:

Brigi :)
Igen, én írtam, hogy nekünk 2 évesen korai volt a bölcsi, még fél év kellett volna otthon. Nem igazán értették, hogy miért kellett nekik oda menniük, nem fogták még fel ésszel, pedig jól érezték magukat. Azt hiszem Nettkéék 2,5 éves kora az ideális a bölcsizésre, addigra tök jól megérnek rá. Most meg már imádják, barátaik vannak, zsúrokra járunk, tehát 3 éves koruktól sokat vesztenénk, ha nem járnának közösségbe.

A bölcsis nem bölcsis lét ellen/mellett számos érvet lehet felhozni. Szerintem az a lényeg, hogy a gyerek és az Anyuka is kiegyensúlyozott maradjon. Mert bármelyik oldal sérül, az senkinek nem jó.

Adok én nekik ha nem tudom 10 évesen puszilgatni öket! :D Imádom amikor hozzám bújnak, rajtam pihennek, beszívom az illatukat. Szerencsére nekem mindkettö nagyon bújós. :D

Kata :)
Egyáltalán nem kóros amit érzel, ez a se velük se nélkülük állapot. Én is pont így érzem. Nem visz rá a lélek, hogy elmenjek Zolival kettesben egy 7végére, mert egyszerüen nem érezném jól magam. Csak rajtuk kattognék, ennek meg nincs semmi értelme. Még egy esti színház vagy vacsi is megvisel, nehezen hagyom ott öket. :roll:

Cat
Kép
cateye

Konklúzió: MI nem tudjuk elviselni nélkülük az életet, nem pedig ők nélkülünk :) A pszichológus erről is kérdezett, hogy hogyan tudtam elszakadni tőlük. Nehezen, minden egyes alkalommal küzdök, de azért sikerülget.

Baba,

Egyébként ez a félnapos bölcsi megoldás lehet, valóban. Csakhogy én ezt nem tudtam megtenni, mert nálunk ráadásul kérték a munkáltatói igazolást is, kamut meg nem akartam volna vinni :roll:

Nettke,

Az mondta a szakember, hogy ha éjjel felkel, és sír, akkor - ha az ágyában nem sikerül megnyugtatni - vegyük ki az ágyból, és vigyük egy semleges helyre, de semmiképpen ne a mi hálószobánkba. Ez Ambrusnál egyébként működött is néhányszor, hogy kivettük, és sétáltunk vele a folyosón pl. Aztán megnyugodott és visszatettük az ágyába. Szerencsére Bernátot még sikerült az ágyában tartani (immár 5 éjszakája, ilyen még nem volt a 2 év 4 hónap alatt).

Edit,

Ambrus azért szokott arra rá, hogy nálunk aludjon, mert reggelente észrevette, hogy Bernát nincs az ágyában, hanem velünik volt éjjel. Erre úgy gondolta, hogy akkor ő is inkább velünk alszik. Úgyhogy mától egyik gyerek sem jön át, akármi is történik.
Nagyon sokszor kelünk fel úgy reggel, hogy fáj mindenünk (pedig profi a matracunk és az ágyunk sem kicsi), mert mind a két gyerek ott alszik közöttünk, keresztbe-kasul.

Detti

KépKép
kiliman

Cat :)

Hát igen, 2 és fél ...
De épp most beszéltük, hogy akkor meg olyan édesek. Az a három, ahogy Lilla is írta, sztem tökéletes. Addigra érettek, okosak, kell nekik a társaság.
Olyan rossz lenne azt érezni, hogy kimaradok a lényegből, a világra csodálkozásból, a felfedezésekből. De sztem ez nem csak nekem fontos, hanem nekik is. A visszacsatolás, az öröm és büszkeség, amit érzel, amikor rájönnek valamire. De lehet, hogy tényleg csak önzés, hogy a legszebb időszakot magamnak akarom kisajátítani. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Az enyémek éretlenek voltak 2 évesen, de lehet más gyerkőce meg nem. A lányok egyébként is hamarabb érnek... :D

2,5 éves kortól meg tényleg nagyon jó lett velük az élet, amit korábban is leírtam, de sokan nem bírják ki eddig sem otthon, és ezt tiszteletben kell tartani. Mások vagyunk. Egyik embert kielégíti az otthonlét, másik ember becsavarodik tőle. Na és sok függ attól is, hogy mennyi segítsége van az embernek.

Az sem mindegy, hogy kinek milyen a munkája, mert ugye pénzből él az ember. Az egyik tud otthon dolgozni, mert olyan a hivatása, a másik ember nem tud, mert orvos, mérnök, közgazdász stb.

Egyébként optimális megoldás a délelőtti bölcsizés, és ebéd után hazavinni őket. Ez játszóházszerűen működhet így.

Ma összefutottunk a játszónkon Babáékkal, az érintettekkel. :D Csömörig jutott a híre a játszónknak. :lol:

Cat
Kép
cateye

Jaj, sajnálom, hogyha bántó voltam. :cry: :oops:
Tényleg mindenki tegyen úgy, ahogy jónak látja!

JÓ éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

Nem voltál bántó egyáltalán, tényleg :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Cat!
:lol: :lol: :lol:
Majd 7év múlva megkérdezlek a puszikról!!! :wink:
Amúgy házon belül még enyém "nagymajmom" is bújos.Ha valamilyen okból az apjuk helye felszabadul az ágyban(meló,éjszakai tévézés,esetleg buli),rögtön ugrik és velem alszik.Meg még fürödne is velem,ha hagynám!Az összebújva tévézés meg nálunk állandó program! De ez már csak 4 fal közt!!!Az utcán vagy haverok előtt már nagyfiú! :wink: :)
( és ez teljesen normális!csak épp néha olyan szomorú,annyira gyorsan teltek el az évek :( )

Detti!
Igen,én erről beszéltem!Ha a szülőket zavarják a gyerekek éjszaka,akkor nem szabad hagyni,hogy ott aludjanak!Mert a kialvatlan,nyűgös szülő senkinek sem jó.De akkor ez a dolog a ti meggyőződésetekből fakad és nem kizárólag a pszihomókus tanácsára teszitek.Mert az nem lenne jó!!!A gyerekek is éreznék és valószínűleg a gyengébbik "láncszemnél" bepróbálkoznának!

Nettke!
Ismerős ez a reggeli ágy-jelenet sok gyerekkel :lol: Én imádom! :D Főképp azért,mert addig heverészünk pizsiben az ágyban, megreggelizve, ameddig akarunk!!!Ilyenkor rengeteget csacsognak és nagyon érdekes,addig ismeretlen apróságokat fedezünk fel a gyerekek jellemében! :wink:

Edit

Kép

Kép
edit73

Komolyan mondom, ez a világ legjobb topikja!!!!!!!
Annyira szeretem, hogy ilyen segítőkészek, őszinték és sokfélék vagytok!!
Nagyon köszönöm a sok választ, véleményt, mert nem azt mondom, hogy így már könnyebb dönteni, de sokat segít, hogy több oldalról, más-más látószögből kapok információkat.
Azt kell mondjam, hogy mindaz amit leírtatok (mindannyian) pont így kavarog bennem.
Hogy bánnám, ha kimaradnék a legszebb dolgokból, a legjobb időszakokból, hiszen most is nagyon élvezem látni a fejlődésüket, és sokszor sajnálom apát, hogy ezeket ő már csak másodkézből élvezheti. Ugyanakkor mégis érzek valami késztetést a bölcsire miattuk és miattam is.
Tudom, hogy a bölcsiben is lesznek konfliktusok, Edit, ahogy írtad, de ha több korukbeli társaságában vannak, talán találnak maguknak megfelelő játszótársat, a saját habitusukhoz való partnert. És hogy Zsófinak is "jár"-e a bölcsi? Hát szerintem azért nem büntetés a bölcsi. :lol:
Azt hiszem egyenlőre a következőket teszem: keresek egy bölcsit, bejelentkezünk. Szeptemberre elmúlnak 2 évesek, meglátjuk, akkor hol tartunk majd, és asszerint megyünk, vagy nem.
És ha megyünk, még mindig ott van a félnapos lehetőség, ami amúgy elég optimálisan hangzik.

Még egyszer köszönöm, tényleg nagyon jó csapat vagytok!! :D

Kép
baba888

Sziasztok!

Mikor megláttam mennyit írtatok :

:shock:

Szerintem itt újra volt egy nagyon jó téma, amit mindenki a maga szemszögéből, maga élethelyzetéből megközelített, leírt, véleményezett.
Élvezet volt olvasni, hiszen így azt gondolom, Baba minden érzelme, kétsége felszínre kerülhetett, példázva!

Baba!

Irigy vagyok, egy kicsit...
:wink:
Na, de komolyan. Néha örülnék ha nem az enyémek lennének az egyik " legöregebb" iker pár itt, hiszen akkor én is így lehetnék mint te, hogy előttem ezeket már megélték, tapasztalatok hada látna el, csak az én helyzetembe kellene belevetíteni.
Bár, azért csöndbe azt is megsúgom, hogy sokszor örülök, hogy ekkorák.
De, a témához újat már nem tudok rakni, csak le tudnám írni pl: ugyanazt mint Lilláéknál, csak Zsombi és Zsófival. Egy biztos, nagyon-nagyon nehéz korszakhoz érkeztél a csajokkal. Természetesek a nehézségeid, az, hogy ezt nehezebbnek véled.
Nálam ekkor volt az, hogy a legtöbb segítséget kértem, kaptam, szerencsére volt kiktől. Ha nálad ez nem megoldott, s esetleg ezt egy félnapos bölcsibe tudod megoldani, hát csináld úgy.
Egy szülő sosem tudja mikor csinál jót vagy rosszat !!!!!
Itt meg mellé kettő különböző gyermekről van szó, így lehet egyik problémáját megoldod, a másikét előhozod. Nagyon nehéz.
De, egyet viszont szerintem mindenképpen jegyezz meg: nekik te vagy a legjobb anya a világon!!!!!! Ezt erősítsd fel magadba kérlek!

Edit!

Zsombi eddig egy nagycsoportosba volt szerelmes, de most egy vele egykorúra váltott. Ő is ott volt a farsangon, eddig észre se nagyon vette az oviban, pedig még mint családok is jóban vagyunk.
Igen, Kristóf még mindig kitartóan ugyanabba a kislányba szerelmes. Valamelyik nap éppen mesélte, hogy a kislány is észre veszi őt!!!!!
Holnap megy matek versenyre, nem tudom mennyit gyógyul addig, de a tanárnéni kérte, ha lehet vigyem.
Dávidé hogyan sikerült? Ő, hogy áll a lányokkal?
Kristóf is csak így itthoni kis cica már. Pedig kicsinek milyen anyás volt, jesszus!
De, elfogadom, ez van, ennek is örülök!

Detti!

A agypasi körül sokat nem értek, de várom a következő alkalmat, aztán hátha akkor értelmet nyerek! Pl: Zsombinak semmi önuralma nem volt, mikor szobatiszta lett. Sőt, hisztije mondhatom fénykorát élte! Mindez 2 évesen és 3 hónaposan. pedig ahhoz az kell!
Viszont a fiúk új csoportbeli viselkedésének nagyon-nagyon örülök!
Kiegyensúlyozottabbak lettek?

Cat!

Húúú, lehet ezután jön ez nálunk?
Micsoda egy agyafúrt kis fickó a kis Samu! Oli végre is hajtja, ha ilyet kér tőle?

Kata!

Én sem tudok elszakadni! De, nem gondolkozom szakemberen. Hidd el, ilyen típus vagy, ennyi. Mehetnék 4 napra Erdélybe Lászlókámmal meg a barátaival. Hát, szerinted megyek?
Pár év, eljön az elszakadás, az milyen nehéz lesz.
Sokszor uralkodnom kell magamon, hogy Kristófnak is elég szabadságot adjak, bár kiköveteli, de jól is teszi.

Lilla!

Igen, Kristóf sem volt egyszerű eset. Bár, Zsombinál talán könnyebb? Zsófikánál talán nehezebb.
De, legalább látom hogy van a munkának eredménye!!!!!

Brigi!

Nem voltál bántó szerintem sem. Csak te az egyik oldalt mutattad be, amihez elveid szólnak ennyi.
Már írták a többiek régebben, de tényleg nagyon átgondolt, lényegre törőek a hsz-aid!
Kertészkedsz már ebben a szép időben?

Más: Eldőlt a holnapi ovis farsang jelmez kérdés!
Zsombi: Verseny-biciklis férfi ( ezt így mondja a kis életem) , Zsófi- Eperke.

Jó éjt mindenkinek!!!

Meme
szinta

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, bár tudom, én jövök ritkán :oops:
Már nem is emlékszem pontosan mikor írtam utoljára :oops:
A csajok már megint betegek, kezdték takonykórral aztán most hányás-fosás egy hete. Pepe fogyott egy kilót, most már csak 11 kg :shock: :( Bármit adok neki azonnal jön ki belőle, napok óta nem eszik :(
Én nagyjából dolgozom, bár a csajok miatt volt mikor itthon kellett maradnom. A családom összekapta magát, egész sokszor meg tudták oldani a gyerekfelügyeletet, engem is meglepett :)
Azért remélem jövő héten tudnak oviba menni, farsangi hét lesz :)
Múlt hétvégén voltunk kettesben a párommal Fenyőharaszton. Na, ezt a szállodát sem ajánlom senkinek, nekem nem jött be. Mindenesetre jó volt kicsit kettesben lenni, bár azt megállapítottuk, hogy márciusban mégis visszük a csajokat is, mert azért nagyon hiányoztak. :)

Bölcsi:
Én alapból elég bölcsi-ellenes voltam-vagyok, én személy szerint nagyon örülök, hogy nem adtam őket bölcsibe. Anyagilag persze jobb lett volna ha dolgozom, de nem kenyérre kellett, azt meg kibírjuk, hogy kevesebbet kirándulunk vagy hogy nem veszek túl sok új ruhát. Tény, hogy ha visszamentem volna dolgozni most talán nem lennék állás nélkül (ahol most vagyok ott csak május végéig lehetek), de mindezek mérlegelésével is arra jutottam, hogy jobb itthon maradni. A 2-3 éves kor közötti időszak nehéz, de szerintem mindannyiunknak rengeteget jelent. 2 évesen még nehéz volt bárhol otthagyni őket, sírtak, oviba meg szinte egy könnycsepp nélkül beszoktak, nekem is sokkal könnyebb volt így otthagyni őket. Nagyon érezhető rajtuk a fejlődés, sokkal értelmesebbek, érettebbek egy év alatt. A veszekedéseket meg szerintem a bölcsi sem oldja meg, max. nem mi hallgatjuk egész nap. A lányok ovi mellett is folyton szekálják egymást itthon. Viszont még így is úgy érzem, hogy lemaradok valamiről. Persze nem tarthatom örökké magam mellett őket, de jobb nyerni egy évet-szerintem. És az is igaz amit valaki írt, hogy itthon is rengeteget önállósodnak, ez nem mind a bölcsi eredménye. Tény, hogy a lányok is eltanultak egy-két dolgot a többiektől, de sok rosszat is összeszednek (pl. itthon eszükbe se jutott a kilincsen lógni, az oviban már az első héten megtanulták
:evil: )
Tény, hogy könnyebb türelmesnek lenni velük, ha nem egész nap az én idegeimen táncolnak, de azért annyira nem volt vészes időszak :) No meg most is ki tudnak azért akasztani néha :lol:
a betgeségek miatt meg kifejezetten örülök, hogy nem egy évvel korábban szedték ezeekt össze. 3 évig egyszer sem kaptak antibiotikumot, egyszer sem volt takonykórnál komolyabb bajuk, egyszer sem hánytak. Erre most 3 hónap alatt Pepénél 3 középfülgyulladás, egyszer fel is szúrták, egy laryngitis, most meg a hányás-hasmenés. Tény, Csenge nagyobb súllyal született, sokkal könnyebben viseli, kevesebbszer beteg és akkor is hamarabb kimászik belőle, de Petra nagyon kicsike volt és ez most is meglátszik rajta, sokkal gyengébb, betegesebb.
Persze mindenki a saját helyzetét ismeri, annak megfelelően kell dönteni, remélem nem bántottam meg senkit. De nem hiszem, hogy a bölcsi megoldást ad azokra a problémákra amik életkori sajátosságok.

Szülői ágyban alvás:
Nálunk egyik sem kap éjszaka inni már vagy 1 éves koruk óta, addig is csak vizet adtam ha adtam. Soha nem vittem át a mi ágyunkba egyiket sem, mégis, ahogy megtanultak kimászni 18 hónaposan már jöttek is. Következetesen visszavittem őket, Pepénél néhány alkalom elég volt, Csenge meg egy hónap után is átjárt, nem tudtam vele mit kezdeni. Mára elfogadtam, ő ilyen, jön és kész. Éjfél-1-2-óra, mikor mennyi, jön, lefekszik és már alszik is. Ha visszaviszem, nyugtalanul alszik, egy csomószor felébred, megint jön... én úgy gondolom, hogy ez nem éri meg. Fáradtan ébred ő is meg mi is. Így bejön, lefekszik, és tulajdonképpen már várom mikor jön, olyan jó mellébújni, hallgatni a szuszogását :)
Pepe sokáig nem jött, aztán egyszer csak megkérdezte, hogy hol van Csenge éjjel. Nyilván megmondtam, erre közölte, hogy akkor ő is jön. Néha átjön éjjel, de többnyire csak reggel. Viszont addig nem kelhetünk fel, míg legalább egy percre nem bújt mellém. És ez valahogy olyan jó érzés - annak ellenére, hogy négyünknek már kicsi az ágy...

Szobatisztaság:
Én ha hosszabb útra mentünk mindig adtam rájuk pelust, azért az szerintem nem lenne szerencsés, ha összepisilnék az autósülést, nem szárad ki egyhamar, pláne ebben a hidegben. Vagy a repülőn sem hiszem, hogy értékeltek volna egy balesetet. Amikor olyan helyen voltunk ahol el lehetett menni könnyen pisilni ott bugyi, ahol nem ott pelus. Nem volt belőle gond, mindig megdicsértem őket ha száraz maradt a pelenka. Az oviba menetel előtt nagyon gyötörtem Pepét a pelenkával, mert vele sokszor fordult elő baleset nappal is, mindig akkor szólt mikor már az első csepp bement. Azt értem el vele, hogy totál stresszelt a bepisilés miatt. Nagyon meg akart nekem felelni, láttam, hogy nagyon akarja, sírva fakadt ha bepisilt, úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem foglalkozom a dologgal, legfeljebb nem lesznek még ovisok. Előre szóltam az óvónőknek meg a dajkanéninek, hogy lehetnek balesetek és szerencsére teljesen megértőek voltak. Aztán kiderült, hogy én paráztam túl a dolgot, talán ha egyszer-kétszer fordult elő baleset. Az alvás már nem megy ennyire, alvás közben sokszor pepisilnek, de ezért sem haragszanak, egyszerűen csak mindig hozom haza az ágyneműt.
:oops: Itthon nem foglalkozom az alvás alatti bepisiléssel, mindig pelenkában alszanak. Persze egyre többször marad száraz a pelus, de majd csak akkor veszem le róluk a pelenkát ha biztosan nem pisilnek be, így tudnak nyugodtan aludni és nem akarom megint stresszelni ezzel a szobatisztaság-kényszerrel. Egyszer majd megérik rá.
Egyébként egyre többször gondolom azt, hogy nem erőltetem a dolgokat hanem rájuk hagyom, mert sokkal több kárt okozok az erőltetett fegyelmezéssel mint a türelmes kivárással. Remélem igazam lesz :)

Álom: Nálunk már elég régóta álmodnak, sokszor csak felsírnak és látszik, hogy zavartak, simán vissza lehet altatni őket, mostanában viszont már mondják is, hogy mit álmodtak. Szerencsére nagyobb gond ebből még nem volt.

Jó éjt mindenkinek!
Ditke
ditke62

Egyáltalán nem voltál bántó! Legalább Baba mindkét oldalt megismerte. :D Úgyis mindenki a saját belátása szerint tesz.

Az az egy biztos, hogy egyik gyerek sem fog sérülni a késöbbi életében, se azért mert ment bölcsibe, sem azért mert otthon maradt. :P

Ditke :)
Az enyémek 3,5 évesek, és Oli soha, Samu életében egyszer kapott antibiotikumot, de kihányta, így nem is adtam be neki. 2 éve közösségbe járnak, és egy laryngitist leszámítva kb 3-3 torokgyulladásuk volt. Szóval ez is alkat kérdése.
Az biztos, hogy a koraszülés hajlamosít betegségekre. Koraszülött gyerekeknél nagyon nem ajánlom a bölcsit.

Edit :) ,Meme :)
Én elöre tudom, hogy nagyon nehezen fogom elengedni a fiaimat, borzasztó anyós leszek. :twisted: Már a gondolatba is belebetegszem, hogy elviszi 1-1 nö öket tölem. :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat!

Én is félek majd anyós lenni!! :wink: :lol: :oops:
Már megkértem Lászlókámat - egyébként is sokszor ő a " józan " eszem - , ha majdan nem úgy viselkedem, nem úgy teszem a dolgom tegyen helyre!
Ő realista, lényeglátó, így majd megold !!!! :lol:

Meme
szinta

Cat!

:D :lol: De mi csak szörnyű anyósok leszünk,viszont Meme imádott anyuka is! :wink: :lol:

Meme!
Nem tudom,mi a helyzet a Dávid múltkori matek-verseny eredményével,mert nincs matektanárjuk.Így még eredményt se mondtak!A feladatlapot láttám,brutál volt!De a Dávid is megy ma Zrínyire!Kristóf is oda megy?
Meg valami törire versenyre is készült,de eeről apa többet tud, mert vele csinálta a feladatokat. Annyira zaklatott volt az utóbbi pár napunk,hogy alig tudtunk beszélni.De amjd a hétvégén! :wink:

Ditke!
Jó,hogy azért néha jössz!
Ezzel a szobatisztasággal én is hasonlóképpen jártam.A Beni meg a Marci most már kérésre bármikor belepisil a bilibe.Tettem velük egy próbát,rábeszéltem őket az alsónacira egyik délelőtt. A Marci fél óránként bepisilt,abszolút nem szólt.Beni se szólt,de tudta tartani 2órán kersztül.Akkor már én mondtam neki,hogy üljön bilire,mert megyünk ki.Kint sem volt gon.Délig tök ügyi volt.Aztán ebéd előtt lusta volt pisilni,én meg ráhagytam.Persze kaja közben bepisilt.Hiába nem csináltam belőle problémát, átölötztettem, feltakarítottam.Mégse akar még hallani se a kisgatyáról!A Marci bármikor szívesen felveszi (csak fél óránként bepisil),de a Beni elutasítja mereven.Így most én is várakozó állásponton vagyok!
Majd csak megérik a nyáron az agyuk is,meg a szervezetük is erre a dologra!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ki rendelt már kocsi DVD-t? Én most szántam rá magamat, de véletlenül találtam egy index-fórumot, ami a Pixmania-ról szól. Hát, eléggé elment a kedvem tőlük. Vikóka, ti onnan rendeltetek? Megjött és minden okés?

Anyósjelöltek :D

Még van 15-20 évetek, hogy dolgozzatok rajta. :wink: Meme, te majd gyakorolsz Kristóf csajain és Zsombinak már nyert ügye lesz. 8)

Brigi

Jövő 7 elejében ne gondolkodj, bocsi: elfelejtettem, hogy H-K suli és ráadásul Nix újra betaknyult. :evil: Cs-p?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit

Nálunk is totál ez van: tartani már tudják, de szólni még nem igazán, na jó, ritkán. :? Viszont abszolút bugyizni akarnak- így tűröm.... Most pl voltunk útlevelet csináltatni délelőtt és bugyiban akartak jönni. Simán kibírták hazáig. Délelőtt nem is szokott gond lenni, de du már fáradtabbak lehetnek, vagy mi. akkor történnek a bakik.
Most Dá kitalálta, hogy pelus nélkül alszik- sztem fel lesz avatva az új ágy. :roll: De mindegy, raktam alájuk eldobható pelenkázólapot, a kedvét meg nem akarom elvenni.

Ditke

Bocs, írni akartam neked, hogy jobbulást a lányoknak!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Csak egy gyors bekukk, válasz Lillának:
Igen, mi a pixmania-ról rendeltünk. Február 12-én éjjel adtam le a rendelést és ma délelőtt kaptuk meg a szajrét. (Nem kértem semmiféle express kiszállítást.)
A minőségről még nem tudok nyilatkozni, mert csak a Lurkók alvása alatt fogom kinyitni a dobozt, lévén meglepi lesz Nekik. A próbaút pedig jövő szombaton lesz (725km). Ha megjöttünk, akkor részletesen be tudok számolni.

Amúgy ezt rendeltük:
http://www.pixmania.com/hu/hu/586152/ar ... dvd-l.html

Csá, Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikó

És minden garanciapapír rendben kitöltve megérkezett vele? Állítólag ezt szokták kispórolni belőle. És ha reklamáció van, Franciaog-ba kell visszeküldened, meg ilyenek. Meg leírás se szokott lenni hozzá. Kíváncsi leszek, hogy válik be.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Tuti megérnek a szobatisztaságra, nem szabad siettetni. Az embert ugye hajtja a kíváncsiság, meg sittetné ezt a dolgot, de az az abszolút tapasztalat, hogy magának csinál munkát, mert éretlen az agyuk rá, akkor nem fog menni a dolog. A kivárás a legjobb amit tehet az ember, mert csak egy görcsös dolgot indít el a nagy akarással, és akkor még nehezebben fog menni. A nyár optimális ilyen szempontból, minden gond nélkül szobatiszták lesznek akkor a fiúk. 8)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ágybanalvás:

Egyik barátom gyereke 5 és 1/2 éves, és még mindig átmegy aludni a szülőkhöz, mert az anyukának "az olyan megnyúgtató" :). Igaz, hogy a haverom, az apuka már közel négy éve nem képes a saját ágyában normálisan aludni...

Szóval, klassz ha ott a gyerek, és oda lehet bújni... de nem hiszem hogy hosszú távon egészséges.

Szép hétvégét

az igazi Kiliman ;)

KépKép
kiliman

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?