Új privát üzeneted érkezett!

Most láttam az iWiw-en, hogy Susynak február 15-én megszületett a kisbabája, Kristóf!

Susy, ha olvasol még bennünket, sok örömöt kívánok a kisbabádhoz!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Susy!
Tessék bejelentkezni!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :D
Hatalmas nagy gratula nektek is!!!!!!

Kép

Szantre!
Köszi az infót! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Az IWIW-ről jut az eszembe!VAN 1 MEGHÍVÓM ,HA KEL VALAKINEK SZÓLJON! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Gratulálok Suzynak!! Jó egészséget!

KépKép
tüccs

Gratulálunk Susyéknak is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.13 11:28-kor.
Vendég

Gratula Susyéknak!
Nagyon várjuk a jelentkezését, a képeket, meg a történetét!

Pimpo!
Minden a kerékben zajlott. A kitolási szakasztól elkezdve a lepény megszülésén keresztül a varrásig. A doki először még meg is kérdezte a szülésznőt, hogy akkor most ez itt hogy is lenne. A végén a varrásnál megemelték a kereket, és így a doki is kényelmesen tudott dolgozni. Csak amikor már minden okés volt akkor mentem át az ágyra, és ott szoptattam meg Bulcsút.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Gratula az új babákhoz!

Képzeljétek a lányom szerelmes a barátnője 5 éves bátyjába és azt mondta "Anya annyira szeretem hogy szétszakad a szívem!" :lol: Mi lesz még később??? Még csak 4 éves! Persze Apa arcát kellett volna látni,nem tudom ki meri majd betenni a lábát hozzánk udvarlás címszóval,de nem irígylem! :lol:

Verna
Nekem bevált az infra, nem is a használat utáni súlyvesztést kell nézni mert az csak víz,hanem rendesen felpörgeti az anyagcserét. Én ha este használom nem is tudok rendesen elaludni.Meg hát az egyébb jótékony hatások mint fájdalomcsillapítás,gyulladásgátlás,bőr problémák,megfázásos tünetek enyhítése,immunerősítés stb. Nekünk főleg Karolinka krónikus középfüllgyulladására nagyon jó,heti egyszer bejön velem és azóta nem is volt dobhártya lyukadása,füllfolyása kopp kopp :)
Jó lenne az akupunktúra is de nekem valami közelebbit kell néznem max. Gödöllőig tudok el menni,gyerekek felügyelete miatt.Nagymamák sajna vidéken Apa sokáig dolgozik. :(

Andi
Jó fej Bogi! Neki is lesz egy beszélőkéje :lol: Karol 2 évesen először kedveskedve azt mondta "kicsianya", "picianya" ebből lettem "kisanyám" Most meg Anyaci meg Apaci van! :)
Ma ebédnél addig bohóckodott hogy leöntötte a tiszta terítőt,hát nem örültem ..erre ő "Sose sajnáld Anyaci majd csak kimosod!" :lol: Jó mi??

Kép Kép

lice
Kép
Kép
lice72

De rossz minőségű lett!Talán így!

Kép Kép

lice
Kép
Kép
lice72

Lice!
Nem semmi a lányod! :lol:
Nagyon szép gyerekeid vannak!

Kép
Kép
giga1

Lice, tényleg nagyon jó szövegei vannak a lányodnak :wink: :lol: :lol:

Pilla, Jutka Villője már elmúlt egyhónapos. Bejelentkezett, mikor megszületett a pici :wink: Szerintem még gratuláltál is nekik :wink: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tényleg? Basszus... Épp tegnap néztem a képeit és akkor láttam meg Villő babát.
Ebből is látszik, hogy öregszem és amúgy is szita az agyam.
Bár... Inkább kétszer, mint egyszer se... :roll:
Vendég

Pilla, Villő kislány :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Lice!
Kicsit közelebb hoztam a csajodat!Nagyon szép volt!Gyönyörű! :wink: :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

A ti csemetéitek féltékenyek?
Mert Lelle nagyon, mostmár az Apjára is. A zene bölcsibe egy volt csoporttársammal járunk, akinek van egy 10 hónapos Bendegúza, amíg a kocsiban ülnek, addig teljesen jól elvannak, mihelyst bemegyünk és Bende(aki egyébként nagyon kedvel engem) mászik hozzám, akkor Lelle útját állja és jól megcsípkedi. Vagy, ha játszik Lelle a többiekkel, Bende az ölembe mászik és meglátja, már sír is és rohan az ölembe, rázza a fejét, hogy ne, ne, ne.
Ha Apa puszilgat, megsimogat vagy átölel, akkor ugyanez. Tolja el az Apja kezét, rázza a fejét és sír.

No, nálatok van ilyen???

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpo: nekünk ma volt először, h amikor apának adtam puszit, akkor Lili is dúródott, hogy neki is. De még nem láttam rajta, hogy féltékeny lett volna, de kiváncsi leszek.

Csajok, egy barátnőmnek kellene légzésfigyelő, de nincs pénzük újra. Hol tudna venni megbízhatót?

Autósülésre még nem válaszoltatok :(

Üdv. Kata

Kép
murphyke

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.13 11:29-kor.
Vendég

Murphyke, nem ismerem ezeket a márkákat. :oops:
Vendég

Murphyke, én sem ismerem ezeket az üléseket, mert nekünk maxi cosi priori van, amivel elégedett vagyok, igaz néha az övfeszítő gombja kioldáskor beszorul.
De megnéztem őket gyorsan. Vélemények mindkettőről jók voltak. Nekem a BeSafe azért szimpibb, mert annak nincs fejszűkítője. Az STM ülésnek nem kivehető a szűkítője, szerintem ez egy idő után zavaró lehet a gyerekeknek. A maxi cosi is hasonló talpakon van, mint a BeSafe, én ezt kicsit magasnak találom, mert többször koppan Lelle feje az ajótnál.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szantre: köszi a kérdést, Lillának már van egy foga :)) (Vicces így majdnem 1 évesen... de legalább halál büszke rá... állandóan mutogatja és büszkén mossa - és azt is lelkesen engedi, hogy én mossam neki:)

Egyéként meg járkálgat (bár a négykézlábas rohanás az igazi... úgy már gyorsabb mint én) és marha sok mindent megért és elmutogat (hol az orra, szája, szeme, haja, bólogat ha megkérdezem, hogy okos baba-e vagy, hoyg ízlik-e neki valami. Fura szavakat motyom - na meg ha gyereket lát azonnal babázásba tör ki). Hát ennyi van. Nem unatkozik mellette az ember. Szereti a vetítést, a török és a teheneknél már a Mehemeddel együtt számlálgat...

És ott van a kb. 1 hete kinőtt egy azaz egy darab foga :))))) (komolyan... már azt hittem, hogy egy évesen még egy foga se lesz:)))

Ja... és eladok két nagyon nagy (és sajna 18e-s) használt Duplo vonatkészletet... ha valakit érdekel akkor szóljon... (Lillának vettem de marhára korai... Lilla még csak tarol... és nem hagy minket a kisvasúttal játszani:))))
Vendég

Egyébként meg úgy pörög ez a topik (szerencsére:))), hogy nem tudom követni... Bocsi mindenkinek akinek nem gratulálok stb.
Vendég

Igazából nem tudom, mi volt a kérdés az autósülésekkel kapcsolatban, csak fél szemmel elcsíptem, hogy volt valami:))))

Szóóval. Ha kérdéses, hogy melyik a jó és megbízható, érdemes felmenni az ADAC és az osztrák autóklub oldalára mert ott vannak babaülés töréstesztek!!!!! Csak olyat szabad megvenni szerintem amelyik legalább 2-essel (GUT - náluk ugye a 2-es a 4-es) átment a teszten. Ott egy csomó szempont szerint pontozzák őket.

Ha valakinek segítség kell mert nem ért valamit akkor szóljon (légyszi priviben mert soha nem fogom észrevenni a topikban) és szívesen segítek vagy lefordítok valamit...
Vendég

Sziasztok!

MA megint nem voltam itthon. Szonjával most sem volt gond, csak ma nem voltak itt a tesómék, és apával, mamával unalmasra sikeredett a nap. Már a vége felé kereste anyát. :?

Pilla, :lol: :lol: Nekem tetszett a "tudatlanság", és a "feledékenység" is :lol: Az a lényeg, hogy nem hagyott hidegen a babaszületés... :wink:

Lice, nem semmi Karol. Nagyon birom mikor ilyeneket mondanak. Én az oviban rendszeresen gyűjtöttem az aranyköpéseket. Év végén kitettem a faliújságra, a szülők jókat vidultak... :) :)

Pimpoka, ekkora féltékenység nálunk nincs, de megfigyeltem Szonjánál hasonló tüneteket. Pl ma is volt nálunk egy pici baba, és még csak meg sem dajkáltam csak adogattam a kezébe mindenféle játékokat. Szonja egyből kéredzkedett az ölembe. Mikor őt kértem hozzon játékokat a babának, hozott is, de én ne tegyem ugyanezt. HA meg apát megpuszilom jön ő is, és átkarolja mindkettőnk nyakát, olyan édi olyankor... :oops: :)
VAgy a másik, hogy ő is kér "csókot" mindkettőnktől... :lol: :lol:

NA most hulla vagyok, megyek fürcsi, és bubika.
Holnap akkora adag vasalnivaló vár rám, hogy még Pimpoka is megirigyelné... :oops:

thenus

Henus, tegnap itt járt anyukám és anyósom is, úgyhogy se vasalatlan se mosatlan!!! Hipp-hipp-hurrá!!! Vagyis már egy adag vasalnivaló van, de azt holnap este legyőzöm!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pilla!
Egyáltalán nem vagy tudatlan!Én is összekevertem a fiú lány nevet!Pontosan Pimpo Lelléjének kívántam valamit (már nem tudom mit)és azt mondtam,hogy a nagy fiúnak!Szerintem ezek a nevek annyira "két értelműek",hogy nagyon sokan összekeverik őket! :wink: Egyépként nekem is tetszett a "feledékenység",olyan aranyos volt,hogy szóltál! :D :wink:

Lice!
Tegnap csak gyorsan belinkeltem a képet,és időm már nem volt írni neked!Nagyon édes és gyönyörű a lánykád!Kis Bell! :wink: :P Szép volt nagyon!Ja és,hogy szerelmes a csajod?????Ezen már nem lepődök meg,és tetszett a dumája nagyon!tiszta csajos :lol: :lol: :wink: Ketten a képen pedig elragadóak!Szép családod van!Gratula nektek! :wink: :D Egyépként a fiam is tegnap mondta,hogy -anya nekem van egy szerelmem!Egy 5.-es kislány,és olyan szép nekem tetszik szerelmes vagyok belé! :D :wink: A fiam 3.-os! :? :wink: :lol:

Féltékenység!

Nálunk is olyan a féltékenység mint Henuséknál!Ami szerintem tök egészséges!Tényleg olyan édes olyankor! :wink: Pl a cicinél is észre vettem!Direkt mutattuk neki(egyépként nem szoktunk előttük ijet csinálni,puszinál több nincsen előttük),hogy apa "mintha bekapná"a cicit,és ő erre eltolta apa fejét és monta,hogy NE-NE!Szóval az az ővé,a saját tulajdona! :lol: :oops: :wink:

Szép napot ,sziasztok! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Már akartam írni rég,hogy akit érdekel Eladó ez a BREVI járóka!Árban megeggyezünk! :wink:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Lice
Gratula a kiscsaládhoz! Nagyon szépek a gyerekeid!

Pimpoka
én tegnap jártam úgy, hogy a doktornő meglátogatott és Dóri rettenetes hisztibe kezdett. Tisztán éreztem, hogy csak amiatt csinálja, mert én beszélgetek egy "idegennel" itthon és nem vele foglalkozom. Nagyon kínos volt, mert ilyen még nem történt velünk és nem is tudtam kezelni a helyzetet. Szóval a féltékenység nálunk is kezdődik..

Persze jó nagy lecseszést kaptam, miért vezetgetem Dórit, mikor még csak próbál mászni. Tulképpen igaza van a dokinőnek, csak bántott a dolog na. Annak idején hiába ellenkeztem, az anyósom (akit azért még szeretek..) kezdte el vezetgetni, aztán már mindenkinek tetszett a dolog, főleg Dórinak aki ki is követeli a dolgot rendesen.

Murphyke
Nem ismerem ezeket az üléseket sajna. Nekünk is maxi-cosi van.

Na sziasztok!

KépKép
tüccs

Tüccs, a Dévényes gyógytornászunk nekünk is mindig azt mondja, hogy amíg nem tud pl. forogni, addig ne üljön, vagy amíg nem tud mászni, addig ne álljon, de a Pető Intézetes konduktor ismerősünk szerint, ha elérte azt az életkort, amikor már állhat, akkor a megfelelő játékokkal gyakoroltathatjuk vele azt a mozgásformát IS. Meg persze azt is amiben el van maradva.
Szóval a szakemberek sem értenek soha egyet!
Én mindkét terület szaktudását elismerem és próbálom azt és úgy alkalmazni, amit Márk is elfogad.
Úgy tűnik hatásos, mert Márk először felállt, és kicsit később mászni is elkezdett.
De a mászás tényleg nagyon fontos, mert ott felváltva kell használniuk a babáknak a kezeket-lábakat és ezt segít összehangolni a két agyfélteke működését. És ez a mozgásforma egy csomó érési folymatot beindít. Szóval a szerintem is ösztönözzétek Dórit a mászásra.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szép jó reggelt!

Murphyke!
Sajnos én sem ismerem ezeket a márkákat. :?

Pimpo!
Érdekes, hogy nálunk semmi jele az ilyesfajta féltékenységnek. Sőt. Lili az a bújós fajta kiscsaj. Előfordult olyan eset, hogy mikor voltunk baba-klubban ő ment oda másik anyukához és kezdett el hozzá bújni. Na akkor én voltam inkább féltékeny. :wink: :twisted:
Hála az égnek Bulcsúra sem féltékeny. És most már elértük azt is, hogy nem sír, ha az öccse rákezd. Még mindig megijed, de már csak ritkán kezd rá ő is, csak akkor ha a csöppség nagyon kitartóan üvölt. :)

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Néztem én is az ADAC honlapját, de ott csak az isofixes ülésekre adnak jó minősítést, a többire kielégítőt. Na mindegy, asszem marad a Besafe. Nagy szemétség azonban, hogy ilyen rohadt drágák ezek az ülések :evil:

Tüccs: én is azt hallottam, hogy nem szabad ültetni, áltatni, jártatni amíg nem tud magától. Igaz, mi is járkáltunk kézenfogva Lilivel, de ő akkor már kapaszkodva ment egyedül is. Az a baj tényleg, hogy még a szakemberek is tök mást mondanak.

Voltunk tegnap zenebölcsiben, szupi volt. Lili riszálta magát, egy darabig lekötötte, de aztán inkább a cipőjét hordozgatta, adta oda mindenkinek.

Annyira zabálnivaló, mióta tud járni azóta állandóan hozza utánam a papucsomat, ahogy észreveszi hogy nincs a lábamon. Nem tudom honnan szedte, sose mutattuk neki.
Ma meg mondtam neki, hogy hozza ki a szobájából a szandiját hogy fölvegyük erre bement érte, ki is hozta. Annyira durva, hogy szinte mindent megért.
Már mondja, hogy ana,aja (ez lennék én), az apja: apa,papa, mondja a babát is, na meg persze a vau-t.
Mindenre mutat amit akar, ami csak akkor gáz, ha sok minden van azon a helyen ahonnan szeretne vmit.

így feszít a székben, és persze pörgetni kell:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

szép napot

murphyke

Kép
murphyke

Dórival nem az a baj, hogy nem érett a járásra, hanem, hogy lusta némely mozgásra. Gyönyörűen megy, meg se remeg a lába, már jópárszor felállt az ágynál, meg ahol tud kapaszkodni, csak neki kényelmesebb, ha valaki fogja a kezét. Sokkal bátrabb így.
Ami szerintem teljesen jól van így, hiszen bízik bennünk és így érzi magát biztonságban. Na mindegy, nem ostorozom magam, hiszen nem történt tragédia, csak tanultam az esetből.

Szantre
Márk kúszott a mászás előtt?? Csak kiváncsiságból érdekel.

Murphyke
Boldog hófordulót Lilinek!

KépKép
tüccs

Tüccs, Márk nem kúszott egyáltalán. Sőt forgni is alig :oops: Most már nagyon ügyesen mászik, de szerncsére még én vagyok a gyorsabb.

Azt szokták még mondani, hogy ha már bútorba kapaszkodva jár, akkor lehet vezetgetni, amíg csak álldogál, addig nem nagyon. (Mondjuk én is van, hogy kézen fogom Márkot, és akkor megteszünk pár lépést :oops: :oops: )

Giga, tök jó, hogy Lili már nem sír, ha a kicsi rázendít :)
Jó kisbaba Bulcsú? Vagy sokat sír?

Murphyke, édes a Lili. Még mindig olyan, mint egy kis manó. És nagyon ügyes, hogy már így megért benneteket.

Csakegy, Lilla is nagyon ügyes. Már várom, Márk mikor fogja ezeket csinálni, amiket írtál, mert ő csak egy kicsivel fiatalabb Lillánál. És ne aggódj nekünk még egy fodunk sincs :roll: :lol:
Miket adsz enni Lillának?
(Lehet, hogy priviben kellett volna, mert ezt nem is olvasod...)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok lányok!
Köszönjük szépen a dicséreteket,megmutattam Karolnak is és olyan jól esett neki! :lol: Mostanában a lányok között az oviban vannak gonoszkodások hogy "te csúnya vagy" meg hogy "nem szép a ruhád" :Ezt ő sajnos nagyon nehezen viseli, ő még soha nem mondott senkire ilyet,inkább dicsérős típus és hiper érzékeny.Pedig közbe annyira talpraesett és nagy dumás,de így nem védi meg magát! Dehát meg kell edződni,ilyen az élet :(

Murphyke
Én sem ismerem ezeket a márkákat egy teszten sem találkoztam velük. Nekünk is maxi cosink van két kategóriában is! Lili nagyon édes és milyen ügyes!De látom nálatok is ő a főnök (szék)!

Pimpóka
Nálunk Karol 1,5 éves korától úgy 2,5-ig őrült féltékeny volt az Apjára,ha sétáltunk szétválasztotta a kezünket stb.Aztán elmúlt és most újra előjött egy hónapja de nagyon súlyosan,annyira megviseli hogy nem csak sima hiszti ha elcsíp egy csókot hanem vérig sértődig és elmegy zokogni a szobájába.Nagyon sajnálom,úgyhogy most nem csinálunk egyenlőre előtte ilyet ,csak nem tudom ez e a helyes megoldás! :cry: Ráadásul egy régi fényképen is kiakadt amin csak ketten vagyunk az apjával és az esküvőin is hogy őt miért hagytuk ki!Mindig szépen elmagyarázzuk neki hogy mi a szitu!Szerintem a tesó érkezése így jön ki rajta,mert Flávira egyáltalán nem féltékeny inkább fordítva hogy Flávi csak rá mosolyogjon!

Lenne egy kérdésem aki ismeri a Fiscer Price-os tanuló kutyus, az normális hogy nem mondja végig a mondókákat Pld: Ez elment vadászni ......az icike picike .....és csönd :roll: :roll: Vagy direkt hogy mi fejezzük be? Csak hogy tudjam hogy selejteset vettünk e, mert tegnap végre lekerült róla a lopásgátló, most meg ezért nem bontom ki!

lice
Kép
Kép
lice72

Murphyke: Ugye a korábbi teszteket is megnézted? A legújabbak tényleg gázak, mintha csak isofixes ülések léteznének:( (Mi következő ülésnek egy Recarot néztünk ki, de valszeg inkább külföldről hozatjuk mert úgy olcsóbb - vagy simán elmegyünk a babyoutletbe és kinézünk egy olyat amin ott liffeg a cédula, hogy jó minősítéssel ment át az ADAC vagy az osztrák autóklub tesztjén - szerintem egy kört ez esetleg nektek is megérne. Legutóbb az ülések elég nagy részén kint volt a cédula ráadásul olyanokon is amik jól is néztek ki, kényelmesnek is tűntek és még csak drágák se voltak...)

Szantre: ennyit még visszaolvastam:)))) Igazából Lilla is most gyorsult be mindennel, napról napra csinál valami újat. Gondolom nálatok is nemokára itt lesz ez a szakasz... Egyébként meg amúgy sem lóverseny, minden gyerek mást csinál korábban. Lilla pl. nem mondja, hogy anya, apa. Régen mondta. A pápát is mondta. Már azt se mondja. Mást csinál helyette. (Ld. azt látjuk, hogy a passzív szókince fejlődik brutál módon). Azt mondják, 3 éves korukra úgyis egy szinten lesznek, akkor meg nem mindegy? :))) (A fognak meg örülök, hoyg csak most bújt ki mert cserébe meg se próbált megharapni - ld. már tudja, hogy az rágásra kell- ráadásul az a városi legenda terjeng az ismerősi körben, hogy a későn kibújó fogak később is romlanak. Remélem ez tényleg így lesz. (a fogorvosunk szerint ez városi legenda...)
Vendég

Sziasztok!

Lice, a tanuló kutyust ha kibontod, akkor végig mondja a mondókákat. :)

Ma olyan, de olyan szar napunk volt, hogy ihajjj...
Vasárnap ahogy mostam Laura fülét, feltűnt, hogy a bal oldaliba nem tudom bedugni addig az ujjam, mint a másikba. Belenéztem és egy dudor volt benne, ami szite teljesen elzárta a hallójáratát. Gondoltuk valami patti, vagy csak belekapott és az bedagadt. Aztán hétfőre fele akkora lett a duzzanat, így arra gondoltam, hogy el fog múlni magától is. Tegnap viszont elég sokszor vakargatta a fülét és újra megnőtt benne a dudor, úgyhogy ma úgy is mentünk egészséges rendelésre és megmutattuk a dokinéninek. Adott is beutalót a Flór fül-orr gégészetére. 1/2 10-re értünk oda és 12-kor jöttünk el. Direkt kérdeztem a doktornőt, hogy kell -e időpont, azt mondta, hogy nem. Viszont ott már egy "bunkó" nővér felvilágosított, hogy kell, de most már maradjunk, bár nem tudja mikor kerülünk így sorra. Ki van írva, hogy a gyerekeket előre veszik, de a végére szinte csak gyerekek maradtak.
Egy idős dokibácsihoz kerültünk végül. Próbált haverkodni Laurával, de a lány már érezte, hogy itt valami nem stimmel. Végül hárman tudtuk csak lefogni és a doki meg is jegyezte, hogy ilyen erős 15 hónapossal ő még életében nem találkozott. Szegény Lajám úgy sírt, mint akit nyúznak, nekem meg potyogtak a könnyeim, annyira sajnáltam. A nővérek meg csúnyán néztek rám. Biztos egyiknek sem volt gyereke.
Szóval a dokibácsi nem tudja mitől alakult ki ez a dudor, de biztos, hogy be van gyulladva. Betadine-os vattát kell beledugni péntekig, és pénteken reggel 8-ra vissza kell mennünk. Azt várja az orvos, hogy a dudli felső része megpuhuljon és egy csipesszel ki tudja fakasztani. Mivel most még kemény volt a teteje ez nem sikerült neki. Ezért is sírt annyira az én kislányom.

Más: tegnap nem hagyott nyugodni a gondolat és felhívtam a barátnőmet Villő ügyben. Mondta, hogy nekik van egy ismerősük aki Villő és fiú. Ma meg Sárát kérdeztem és kiderült, hogy egy évfolyamtársa is Villő és FIÚ! Akkor most a Villő fiú, vagy lánynév?
Vendég

Ja... és igazából ugyanazt eszi mint 6 hónaposan, glutént, kazeint még nem adunk neki (ld. kenyér, tejtermék még nincs). Mondjuk még szopik, kb. egy hónapot adok még neki. Utána már kaphat joghurtot és hasonlókat úgyhogy lesz miből beszereznie a fehérjét.
Vendég

Szantre!
Eddig jó baba Bulcsú. Nappal simán alszik 3-4 órát is egyhuzamban, este viszont max 2-t. :( Kicsit felcseréli a nappalokat az éjszakákkal. Nem sírós, legalábbis nem sokat lehet hallani a hangját. Alig nyitogatja a szemeit viszont. Másik fórumon az éppen megszültett babának akkor szeme van mint állat, de Bulcsú éppenhogy nyitogatja... :?

Pilla!
Hát ez nem hangzik túl jól. A bunkó nővérekre meg sz@rjál! Szegény te, meg szegény Laja! Olyan rossz amikor az embernek a gyerekét kell lefognia egy vizsgálathoz... :cry: Remélem hamar rendbejön a lány fülije!
A Villő szerintem is lány név, de anyukám meg fiút mondott rá. :roll:

Kép
Kép
giga1

Villő
A magyar utónévkönyvben a lányneveknél van, de el tudom képzelni, hogy engedélyezik mindkét nemnél, mert nem ismerik, és nem tudják fiú név-e vagy lány :? :roll: :wink:

Giga,
Márknak is kis csík szemei voltak születés után (még egy hónappal később is) és olyan volt mint egy kis ázsiai baba :wink:

Pilla,

szegény Laura ezekkel a puklikkal :( :cry: :cry:

Csakegy
Márk sem eszik még glutént, tejet, tojást, anyatejet viszont igen. De én néha aggódom, hogy elég sokféle tápanyag jut-e így neki.. remélem igen. Mi is egyéves kor után kezdjük majd bevezetni a 'veszélyes' kajcsikat.

Amúgy bárányhúst ehetne már Márk ennyi idősen? Eddig csak csirkét és pulykát kapott.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Csakegy,
üdv újra!!!!!!!! Hihetetlen,hogy Lilla is lassan 1 éves lesz!!! :shock:

Pilla,

ezt már nem hiszem el!!!!! Szegény Laja!!!!!!!!! Annyira sajnálom, tényleg nagyon megszenved ezekkel a puklikkal! De mi a franctól vannak??? :cry: :cry: :cry: A nővérekre meg tényleg sz@rni kell, de persze ezt könnyű mondani. Néha olyan bunkók tudnak lenni! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Sok-sok dudlicsökkentő pusza a kicsi lánynak!

ülés,
én sem ismerem ezeket az üléseket, én maradok az ismert márkáknál. Most egy Concordunk van, de a legközelebbi lehet, hgy nekünk is Recaro lesz, az nagyon komoly!!!! Az ára is, de az összesnek ebben a kategóriában (9-36kg).
Sajna az az igazság, hogy a legbiztonságosabb tényleg az isofix, mert ott nem lehet rosszul bekötni az ülést, és egy esetleges ütközésnél a karosszériával együtt lassul/mozog, ami a lehető legjobb védelmet nyújtja. A többinél ott a lehetőség a rossz bekötésre, ráadásul nem tudod teljesen olyan szorosra bekötni, hogy ne legyen egy kis mozgása, és ez egy ütközésnél már nem olyan szerencsés. De hát nem sok autóban van még isofix, legalábbis a régebbiekben (nekünk sem). Pedig anno csipogtam a férjemnek, hogy olyan autót vegyen, de nem hallgatott rám. Mondjuk az isofixes ülések sokkal drágábbak, mint a rendesek.

féltékenység,
hát nálunk ilyen nincs szerencsére, Marci csak rám néz, ha egy idegen baba van az ölemben, majd megy tovább. Ő is simán odamegy bárkihez egy kis haverkodásra. Ugye Pilla és Verna? :wink: :lol:

Lice,
nagyon szépek a gyerekeid!!!!!! De ezt már egyszer mintha megállapítottuk volna! :lol: A gyerekek kegyetlenek tudnak lenni egymással, sajnos tényleg hozzá kell ehhez is edződni. Ez a szocializáció elengedhetetlen része, hiszen soha nem lesz olyan, hogy valakit mindenki szeret, sőt. Csak hát nagyon rossz nézni, ha a mi gyerekünk szenved ettől. :cry:

Piroska,
mi van Didrivel???????????????????????????

Andi,
a Lányaid élőben is ugyanolyan gyönyörűek, mint a képeken!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Képzeljétek, ma mi történt! Marci jól belekapott az orromba, erre mondtam neki, hogy ezt ne csinálja, mert fáj anyának, és elkezdtem úgy tenni, mintha sírnék. ÉS erre ő is rázendített, alig bírtam megvigasztalni! Hát nem édes? De mostmár vigyáznom kell, mit csinálok! :lol: :shock:

És voltam ma genetikai Uh-on, szerencsére minden ok, tarkóredő gyönyörű, de a babamozi elmaradt, összesen 3 percet sikerült rögzíteni, mert Őnagysága elbújt a méhlepény mögé!!! Onnan kukucskált ki, de csak a feje búbját mutatta! Így sajna nem láttuk, mi van a lábak között, pedig nagyon kíváncsi lettem volna! Ilyenkor Marci már szélesre széttárt lábakkal mutogatta az ékességét! :? Még a 2D-n sem látszott, mert szorosan kersztbe tette a lábiját. De főleg az zavar, hogy a fejecskéjét is csak néhány másodpercig mutatta. :cry: :cry: :cry: Marcinak erről 40 percet videója van!!! :roll: Legközelebb márc. 10-én megyek, remélem, akkor már bátrabb lesz Kiscsibe!

Kép
Kép
nircee

Szantre: a pulykát én kiagyom, állítólag tele van antibiotikummal. Mindenki a csirkére koncentrál, arra mindig rá is írják, hogy garantáltan antibiotikum stb. mentes, a pulykával meg azt csinálnak amit akarnak. Mi a tanyasit szoktuk venni, annak az íze is tök jó, nem halízű... (és a Kaisersben mert ott mindig friss... a szüleim múltkor az Auchanban vettek ugyanolyat és szerintem azt rosszul tárolták mert már szaga volt).

Mást nem kapott még, vörös húst szerintem először majd a bölcsiben fog enni (ott sajna kénytelen lesz). A nyúl az ami még jó lenne szerintem. Az nagyon egészséges. (Én speciel elvi okokból nem eszek nyulat... a mikulást és a rénszarvasait sem eszem meg, miért enném meg pont a nyuszit?:))))

Tojássárgáját szerintem kapni fog véges időn bell.
Vendég

Csakegy, köszi hogy leírtad mikre figyelsz. Nálunk a védődnő össze-vissza beszél hülyeségeket, már csak bólogatok.. :roll:
Úgyhogy általában az internetről öszeszedett forrásokra támaszkodok, de ott is sok ellentmondásos infó van...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pilla
mik lehetnek ezek a puklik???? Tiszta érdekes. Mindenesetre sok gyógyvirágot Lajának. Szegényke, nem lehetett könnyű neki a dokinál. Ez a lefogás a legszörnyűbb minden vizsgálatnál. :cry:

Piroska!!!
El vagy veszve, mizújs???

Szantre, Csakegy
ismeritek a babafalvás hozzátáplálásos irományt? Itt a link, szerintem ez klassz nagyon.
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

KépKép
tüccs

tüccs: láttam a táblázatot és nem értettem vele egyet :( Ld. a baba első kajái között lehet pl. a hajdina és a köles (gluténmentes és olyan vitaminok stb. vannak benne amik iszonyú értékesek - még vérszegénység ellen is jók!!!) ... erre ők berakják a gluténes gabonák után. Logikátlan.

A csirke/pulyka szerintem nagyon korai 6-7 hónaposan (inkább 8-9), a nyers répát nem tudom miért tiltják 2 éves kor alatt (reszelve mehet már tök korán ha bio... max. nem emészti meg és kijön egyben), a mentatea meg 2-4 éves korig teljesen tilos, erre ők berakják 12 hótól (nem az allergia miatt...).

Szóval jó táblázat de szerintem nagyon sok hiba van benne...
Vendég

Ja... nálunk Lilla fő eledele a kölesgolyó - a Sparos bio kölesgolyó a legjobb (az nem olyan sós mint a Biopont). Iszonyú sokszor eszik hajdinát (lehet kapni instant hajdinapépet... én sokszor simán felkockázok almát és azt keverem a pépbe. Imádja... Ha jó sűrű a pép akkor simán megeszi kézzel... és nem kell hozzá csak meleg víz. Még útközben is simán kikeverhető, mindenkinek ajánlom. Létezik köleskása is, az is instant, ugyanígy működik. (Bioboltokban kapható, szerntem nem vészes az ára sem viszont iszonyú praktikus). Lilla sokszor eszik gyümölcsrizst is (bio barnarizspehely vízben -akinél van otthon táp akkor esetleg abban- megfőzve és nyakonöntve fruttapurával). Ez is 5 perc alatt elkészíthető kaja, szerintem nincs gyerek aki ne szeretné:)
Van még egy kedvenc gyorskaja, az almás kukoricadara. Vízben főzöm az almát mazsolával, kis fahéjjal - de csak addig amíg el nem kezd forrni a víz, akkor beleöntöm a kukoricadarát -biot veszek- és összefőzöm. Ez is max. 5 perc és Lilla ezt is imádja. Barnarizsből sokszor csinálok rizottót (mirelitt bio mexikói zöldségkeverékkel, bazsalikommal, borsikafűvel bio-vegetával). ha majd nagyobb lesz akkor sajtot is reszelek majd rá:)

A kedvence egyébként a grillcsirke :) (a mellehusa)
Vendég

Sziasztok,

nagyon jó volt Vizsolyban, Lelle nagyon élvezte, csak elég fura volt neki, hogy minden kerítés mögül ugat egy kutya, nyávog a macska, állathangok szólnak. Persze annyira fel volt pörögve, hogy csak nagy nehezen aludt el. Nem sokat, de hazafelé is szundított 20 percet. Jaj, olyan gyönyörű idő volt, sokat sétáltunk, meg persze a kocsit kitakarítottam.

Pilla, én sem tudtam, hogy ez lány név, csak a férjem javasolta, hogy ha Lellének kishuga lesz, legyen a neve Villő. Én pedig állítottam, hogy a Villő az férfinév, de nem, a Villő az lánynév, legalábbis én csak lánynévként találtam. Pl a wikipédiában vagy bárhol ahol rákeresek.

A Villő magyar eredetű női név, mely egy tavaszköszöntő népi szokás (villőzés) elnevezésével közös eredetű.

Nagyon rossz lehetett a dokinál. Ha Lelle sír valahol, dokinál pl. én is azonnal sírok. Oh, amikor először kezelte a gyógytornász, Apával versenyt sírtunk. Ilyen dudor volt nekem is a fülemben kiskoromban. De mindíg eltünt. Kifakadt. Csomó antibiotikumot kellett szednem. Reméljük Lajának is hamar eltűnik és semmi komoly.

Csakegy, ez a későn jövő fog olyan urban legend, mint a vágjuk többször, rövidre a haját és akkor több és dúsabb lesz.

Na, most lépek, mindjárt fürcsi, bubika és utána szeretnék varrni egy paplanhuzatot a Lelle paplanjára, elfelejtettem,hogy az Ikeásra nem lehet csak úgy venni. Vagyis csak ott, mert nem szabvány méret.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

,,,uuuuuzrzzzzzzmmmmmmm,.-g--jhcdgyfíkvjxdhxdgxdxlx

dfjcfhdfgsxslsléxlééeéeéeééeéeéeéeééáhehraaaaaaaaa

aaaaa
andibab

ezt Bogi írta nektek.... pápá!
andibab

Csakegy, nagyon jó recepteket írtál.. és tényleg egyszerűnek tűnik. Én legtöbbször bébikaját adok Márknak (persze nem mind megy át a rostán :? ), de annél változatosabban én se nagyon tudtam volna főzni neki. Kipróbálom a receptjeidet, már alig várom! :lol: :lol:

Andi, az én fiam is író lesz! (meg programozó, meg fogász, meg operaénekes, és focista :wink: )
Már van egy csomó elmentett dokumentum, amit ő 'írt'.

Pimpó, én imádom az IKEÁ-t, de tényleg jól kitalálták, hogy nem szabvényméretűek az ágyneműk, és vagy megvarrod a huzatot vagy fizetsz :evil: :evil:

Na, asszem mára eldugulok. Biztos azt hiszitek, hogy tengernyi időm van.. :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Szeretném veletek is megosztani, hogy 2008 február 15- én 18 óra 13 perckor megszületett a mi kis szemünk fénye.
Sajnos császárral szültem, mert nem tágultam semmit. Csütörtökön este negyed 12-kor elfolyt a magzatvíz és másnap 1 óráig semmi. Fájások megvoltak, főleg az oxitocintól. Aztán azt mondták nincs tovább, de olyan sokan szültek, hogy a műtőre várni kellett, és csak este 6-kor kerültem be.
3670 g és 55 cm. Jól vagyunk, de szivesen szültem volna inkább simán.

Giga! Én is szeretnék gratulálni neked! Kívánok jó egészséget és minden jót!

Kép Kép Kép
susytunder

Jajj, erre még reagálnom kell :oops:

Susy, gratulálok a gyönyörű kisfiadhoz. Csodaszép! Jó egészséget kívánok és sok örömöt Kristófhoz.
(Utólagos engedélyeddel én már megírtam a fórumon, hogy megérkezett Kristóf - láttam az iWiwen.)

Amiatt pedig ne rágd magad, hogy császár lett a vége, az a lényeg, hogy mindketten jól vagytok. Majd a következőt simán szülöd :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Susy,
HATALMAS GRATULA A FIADHOZ!!! GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!!

Ismét elsírtam magam! :oops:

Csakegy,
úristen, hát én nem vagyok ennyire tudatos az étkezésben!!! Bio-t szinte sosem veszek, nem azért, mert nem szeretnék, de nehéz beszerezni és nagyon drága. Én a bébiételeket követtem, Marci azt kapott 10-11 hós koráig, mindig ami a korának megfelelő volt. Mi 4,5 hósan kezdtük a bébikajákat, így 5,5 hónaposan kapott már csirkét és pulykát (Hipp-et, ami elvileg bio), és mondanom sem kell, semmi baja. :lol: Kikerülni úgysem lehet minden adalékot, előbb-utóbb találkozni fog vele (bölcsi, ovi). Persze én sem Cola-val tömöm, igyekszem odafigyelni, mit kap, de azért lecsúszik 1-1 túró rudi, vagy kinder csoki.
A sárgarépát elvileg a lehetséges nitráttartalom miatt nem ajánlják, ugyanígy a céklát sem. Marci mondjuk imádja a céklát, ha az van a kaja mellé, akkor alig tudok mást beletömni. :lol: :lol: :lol:
Szóval ahány ház, annyi szokás, és ahány lista, annyiféle variáció. :wink:

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?