Sziasztok
Gorsi
Ez az elesés rosszul hangzik, de hidd el jól ki van bélelve a babókádnak a pocakod biztosan nem lett semmi baja.
Én is estem néhányszor Napoccsal is még nagy pocóval is télen, de azért szerencsére sikeresen tudunk mi anyukák álltalában elvágódni, úgy hogy a kicsi észre se vegye.
Játék ötletet má írtak többen, nekem ebből a szempontból szerencsém van Napocska azt szeret játszani amit a tesói még ha nem is kimondottan másfél évesnek való.
A játszósátor jó dolog a fiaimnak is volt, ha szétesik mindíg és nem gond hogy nem lehet pl. esténként dabakokban elrakni, akkor szigetelő szalaggal az ösze illesztéseknél összeragaszthatod, így is felborul de lagalább egybe, egy mozdulattal felállítható,/én így csináltam, annk idején, most Napocsnak nincs mert hármójuk dolgainak már kicsi a szobájuk egy sátor nem fér el/ és még valami jutott az eszembe ebben a korban már szeretnek bevásárlóst és főzőst játszani, a fiúk is nem csak a lányok, legalább is az enyémeknél így volt, pedig nagyon különböző stílusuak.
Lehet kapni különböző tányérokat, edényeket, műanyagból formázott züldségeket stb.
Borcsa
Roppant szűk szavú vagy.
Látod nálam el is sikkadt hogy Réka ilyen nagy lány már, ha most nem figyelek fel arra amit írtál a drótról és társairól.
Zenei suli , biztos nagyon jó dolog elég sok pályát alapozhat meg, főleg ha szereti /gondolom ezért is csinálja/. Képzeld én is hegedültem valamikor, persze csak olyan délutáni órákon, nem iskolai szinten, sőt furulyáztam is.
Írhatnál a lányokról kicsit bővebben is, Lucának küldünk gyógyikat
Bogancsi
Látom nálatok a gyerek sereg szeret tanulni, legalább is lelkes, nálunk már kevésbé pedig kisebbek még tarthatna a lelkesedés, de csak a játékon meg a kosárlapdán stb. jár az eszük.
Szó szerint át kell néznem mind a kettő órarendje szerint a táskát, a leckét kikérdezni, megírkálni Mátéval és még csak az eljén tartunk.
Küldhetnél némi ügybuzgalmat a gyerkőceidtől erre felénk.
Képzeld Mátém is focizik, ennyi előnye van hogy elsős lett roppantúl várta már, egy edzés után már meccsre is mehetett, igazi meze van stb,sőt egy stoplist is kapott a szomszéd fiútól aki már feljebb jár, most nagyon boldog vele, bezzeg vonalakat húzkodni nem igen akar.
Tominak gyógyikák a csalánkájára én Calcium injekciót szoktam velük itatni az hamar hat és nálunk tuti.
Félek Napocskám is lebetegszik amióta írok, és ő alszik, már többször sírt fel, bedig nem szokott, kicsit taknyoska is akárcsak Máté.
Rebi
Szegény nagymama, annyira sajnálom.
Csenguson meg vándorolnak a csalán kiütések? Szerintem az nem méh csípéstől van akkor, az nem "ballagna" tovább, inkább valamilyen allergia lehetett, manapság csak győzzük kitalálni mitől.
A sok rossz mellett azért sikerült megvenni amiért mentetek és még egy plussz bari is be nézett, látod azért nem minden olyan rossz!
Zsuzsi
Házunk van ahogyan eddig még mindíg a bútorokra vár, én egyre idegbetegebb vagyok a türelmetlenségtől.....inkább le sem írom.
Menyi ötleted van, biztosan jól elvagytok Dorkával nem panaszkodhat!
Márti
Aranyos ez az Álombaba elnevezés!
Jó ötlet a doboz házikó, de szerintem Napocs szétszedné mint a többi papírtárolóját, bebizonyította az apjának hogy neki nem való kartindoboz játéktartó, mert tönkre teszi igen gyorsan.
Napsi is szert olvasni csak az a baj hogy a fiúk képes könyveit leginkább és néha eltépődik ami elég gond ilyenkor.
Napsugaram is szopizik még napi kétszer átlag mégsem hagyta el, lehet hogy azért mert a bátyámék kislányától hetekig látta hogy szopizik és persze akkor már neki is kellett....
Nyuszimanó
Kirándulás és mókusok ez szuperul hangzik.
Az én anyukámék is folyton mondogatták hogy miért lesz Mátékám Máté, most a Márk után a következő meg Lukács lesz előszedem az összes evangélistát stb. Nem, Napsugár lett, ami megint csak nem tetszett nekik mert mi lesz ha nem lesz szép kis lány, a neve ezt sugalja, és milyen idétlenül hangzik hogy Napsugár néni, majd nem teszik neki sorolhatnám.
Nekem meg az egyik fülemen ki a másikon meg még kijebb, nekem tetszik és kész engem szid majd ha nem teszik. Egyszer változtathat neve indoklás nélkül is, nekem szép mindenképp, és rengeteg közhasználatban lévő nevet tudnék mondani ami nevetséges ha lenénizik. A felekezeti hozzá állás meg nem igazán érdekel, nem eszerint válogattam, hallgass csak a szívedre.
Máté szeptember 21.-én van.
A névnap és szülinap kapcsolatát már érdemesebb megnézni, bár nálunk sincs sok közte mert Mátéka augusztus 2.-ai.
Nekem tetszik a Márton /én egy Márton lúdra emlékszem egy meséből/ is és a Marcell is mindegyik Marci. Mit szólsz a Mátyáshoz / Matyika / vagy a Márkhoz? Haza beszélek.
Petrán kívül más ötlet?
Norci
Drukkok a hányás mentes terhességhez /na ez gusztusosan hangzik így/
.
Vilike tényleg írtó aranyosan beszélget, Napocska idegenekhez nem szól hiába nyaggatják, csak a szomszédoknak köszön hogy Szia-szia!
A többediknél mindíg izgulósabbak vagyunk mert már annyi mindent láttunk és hallottunk magunk körül, hogy mi minden lehet a babával, hogy el sem hisszik hogy azok kirívó esetek és a picik többnyire szépen fejlődnek és születnek meg akárhányadikként is. Ne aggódj minden rendben lesz, mondom én aki amíg a lányom a kezemben nem volt végig azt hittem hogy sosem lesz egy kis lányom mert tutira közbejön valami, és mégis!!!
Laura
Köszi!
Nálatok is ketté vált a család alvás szempontjából?
Nálunk is ez volt, amikor a második megérkezett, a gyerekeknek nagyon jó az állandó biztonságérzetük meg van, a házasságnak nem biztos, apuka kidobottnak érzi magát. Legalább is nálunk így alakult, de biztossan lehet ezt is okossan csinálni, úgy hogy ne érezze magát a párod sem mellőzöttnek, csak nekem nem sikerült.
Toncsi akkor is nagyon ügyi ha hajnalban még szopizik, de addig is szundizik.
Cory
Gondolom nem igen érsz rá most olvasgatni, örülök, hogy Zsoma baba szopizi és nyugodtabb vagy, mindíg az eleje a legnehezebb, aztán majd csak összerázódtok. Balu is megszokja ám hogy nem kell ébrednie azért mert Zsoma sír, ott vagy és megnyugtatod, egy idő után nem fogja zavarni, Márk is volt hogy velem aludt és Máté babával és nem ébredt fel egy idő után már, csak ha nagyon cirkuszolt a kicsi.
Engem is érdekelne hogyan fogadta a picurkát a bratyója, mi volt a szülinapján stb. persze ha lesz néhány perced.
Zsuzsa
Te merre jársz?
Beával mi újság, hogy bírja a nagymamázást?
Fiúk a sulit?
Szila
Nagyon szépet hímeztél, remek ajándék!
Tennél fel egy osztály táblázatot az újabb pocisokkal, meg aztán megint jönnek a szülinapok és nem vagyok képbe majd elmentem? Köszi, remélem jól emlékszem és te szoktad.
Hangáról is írjál!!!!!!!!!
Napocskáról:
Egyre többet beszél, napról-napra szemmel látható és hallható a fejlődése, a fiúk is nagyon élvezik hogy most már ennyire kommunikál, a mondatok még nem mennek, egyenlőre a szavakra gyúr.
Nagyon sokat babázik, fésüli őket, öltözteti, itatja, eteti őket anyáskodik nagyon aranyos.
Utánnoz engem is főz, tereget, törölget amit csak ér, boltba megy.
Elég sokat járkál,már el lehet menni vele boltba mindenféle járgány nélkül is, nem kell felvennem.
Bilizéssel sehol sem vagyunk,visszautasítja határozottan....
Ő is eljátszik egyedül is ha a tesók nincsenek itthon, építgetni is szeret és rajzolni, énekelni és verselni is próbál már /szavakat mond csak belőle/.
Nagyon anyás, egyre jobban, el mentem egy színházi előadást megnézni /A kaktusz virága/ nagyon jó volt ,rengeteget nevettünk, a Janza Kata és a Pintér Tibor játszottak benne /többek között/ az utóbbi rendezte akinek a pucér sejhaját is láttuk amikor ledobta a törölközőjét ami fedte lefelémenet a színről.
Tehát elmentem, az apjával maradt,látta hogy vasalom a ruhám, öltözök másba mint eddig ugyebár, hát ez már gyanús volt neki, láttam rajta hozta a kis cipőjét hogy menjünk ki sétálni /esteledett/. Ahogy betettem az ajtót azt mondta az apja még egy kicsit mászkált és szomorkodott, tiszta durci volt, aztán kérdezte a Laci hogy mi a baj, mire sírva fakadt és ordította hogy anya.
A fiúk is megjöttek pár perc múlva az edzésről akkor is szaladt ki hogy ANYA, aztán csalódottan hogy BÁKIKA /MÁRKIKA/.
Sokat becézget minket én többnyire ANYUCI/ANYUCIKA vagyok,a Márkom BÁKIKA/MÁKIKA,Mátém ÖCSIKA /lévén még ragozni nem tud/, az apukája APAKÁM.
Majd teszek fel újabb képeket róluk a topikjába.
Pusz: Dzsili