Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mesi!

Gratulálok a babócátokhoz és NAGYON BOLDOG ÉLETET ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK.
És természetesen várjuk a szülésról szóló beszámolót:)

Tegnap voltam dokinál, 30 héten 1,5 kg,ami a doki szerint teljesen jó. Csak farfekvéses eddig,de a doki szerint még befordulhat a jó irányba.
Látom írtataok a dokikról. Nekem Dr.Csütörtöki a dokim és én ajánlom mindenkinek, nagyon precíz,alapos és nem utolsó sorban kedves!

Szép napot Mindenkinek!

Kép

Kép
mannogab

Mazsuzs!

Köszike!!!!Még rakok fel a kockahasú lányomról fürcis képeket! :lol:

Judit!

Szerintem könnyen szültem.
Összesen burokrepesztés után 4 óra volt a vajúdás és a kitolás.
A kitolási szakasz nehezen ment, mert a Manó nagy volt a csípőm belső szélességéhez képest és gátat is kellett metszeni, mert a gátizmom nagyon feszes volt és már nem tágult.(pedig Erzsike ezerrel olajozta, hogy ne kelljen)
Na kb 10. tolásra tudtam megszülni, de hagytak is szülni időt, nem tenyerelt belém senki.
Utána volt egy kis gáz, mert a vérzés nem állt el, és csináltak kanállal egy kaparást. Majd összestoppoltak és megint egy kaparást, mert még mindig erősen véreztem.De utána minden okés volt.
De a lényeg, hogy a szülés gyors volt és jóval könnyebb, mint 19 évesen!!!! (bár én úgy éreztem, hogy gyorsasága ellenére, jobban fájt)
Sajna nekem mindkét szülés indított volt.

Búcsúzóul egy pár kép:

Fürcizek: Kép

Jót alszok!

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

dominika:olyan édes a kislányod,egy tünemény lehet:) :lol: :lol:
az én szülésznőm a dél pestiba a Szőczei Ica,ős egy angyal tudom ajánlani mindenkinek.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska!!!

Méghogy tünemény!!!!???? :shock: :shock: :shock: :shock:
Egy igazi hisztis béka! :lol: :lol: :lol:
De komolyan!
Amúgy megzabálom úgy imádom.

Evisan!

Szépen nő a pocid!!!!!
Fosztogatod még a vaterát??? Nekem is kéne 1-2 cucc, de félek, hogy valaki már mind felvásárolta! :lol:
Hehe. Lassan vághatod a centit!

Mesi!!!

Várunk máááár......képeket, beszámolót, illetve azt, amire idődből futja....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Mesiék ma mennek haza kórházból és az ígérte, amint lesz egy pár perce jelentkezni fog!

A beleegyezésével íme az első kép a pici Laráról:
Kép

Mesi!
Mégegyszer nagyon gratulálunk! És várjuk a jelentkezésedet!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Jajj mesi gyönyörű a kis Lara.
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Mesi!
Gyönyörű ez a kislány!!! Jajjj, de tündérke!!! :) :) :)

Dominika!
:lol: :lol: Áááá... mostmár nem fosztogatok. :lol: :lol:
Hagytam nektek is egyet-kettőt. :lol: Mostmár minden babacucc ki van mosva, átvasalva, és szépen behajtogatva a kis szekrénybe.

Jók a képek nagyon. :) :)

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Előszöri is nagyon sok gratula a kis Larának és anyucijának. Nagyon aranyos babuci. Ilyenkor nagyon irigykedek, hogy Mesi már babázhat.
De azért kivárom az időm, biztos ami biztos.

Dominika!
A te lánykád meg már tündéri formás kis hölgy. Ahogy alszik az embernek az jut eszébe, hogy nyomjon egy cuppanós puszit a kis pofijára. Persze akkor rögtön felébred és nemtetszését nyílvánítja ki.

Nekem az első szülésem volt nagyon fájdalmas és egy rémálom. A vajúdási szakasz volt egy egész nap. Mire már jöttek a tolófájások és nyomni kellett volna, addigra nem volt erőm semmire. A doki húzta a növér nyomta a hasam, hogy kisegítség szegény gyereket.
De az is igaz, hogy voltam vagy 50 kg, a gyerek meg hozzám képest nagy és elakadt a szülőcsatornában. Akkor volt olyan érzésem, hogy most az sem érdekel, ha meghalok, csak legyen már vége.
Ez volt 20 évesen.
A lányom meg a harmadik nyomásra megszületett. És a fájásokon kívül semmi rosszra nem emlékszem.
Remélhetőleg a harmadik babát sem lesz nehéz megszülni.

Kép
yusz

yusz:tuti hamar meg fogsz szűlni :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Köszi Nitácska jól esik a biztatás.
Szerencsére bejön velem a párom, legalább eltereli a gondolataimat.

Kép
yusz

az tényleg nagyon sokat segít ha bennt van a párod,nekem is nagyon sokat segített,nem is tudom mi let volna ha nincs bent.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Ma voltunk a magzatvíz eredményért. Szerencsére minden rendben, megnéztek ultrahangon is, és ott sincs elváltozás!!! Úgyhogy nagyon boldogok vagyunk!!! :D :D :D

Azt is megtudtuk végre, hogy kislány lesz. Most aztán pótolhatjuk a rengeteg lemaradást. Szegénykének eddig nevet se mertünk adni, meg még semmit nem vettünk. Úgyhogy megkezdjük a vásárlást is.

Mindenkinek további szép napot.
Sziasztok
Lilla
Vendég

Gratulálok Lilla!

Emlékszem én is milyen boldog voltam, amikor megjött az eredmény, és kiderült hogy minden oké.
Én nem vállaltam be a magzatvíz vizsgálatot, mert nagyon féltem a vetéléstől.
Helyette elmentem a Czeizel Endre klinikájára és az angol kombinált tesztet (2 vérvétel az egész) csináltattam. Igaz, 25000 Ft volt, de megérte.
Két nap alatt meglett az eredmény, amit uh-gal is alátámasztottak.
Azóta voltam már két uh-on, mindkettőn rendben találtak mindent. És mindkettőn kislányt mondtak.
Ja, és ez a kombinált teszt nemcsak a Down kórt, a nyitott gerincet szűri ki, hanem még másik 6 féle genetikai rendellenességet is, amit itt Mo-n nem is néznek, de az eredményét elfogadják a magyar orvosok is.

Kép
yusz

Sziasztok!
Lilla, nagyon örülök hogy minden rendben van a Picilánnyal. Most akkor megrohamozzátok a bababoltokat :D
Dominika gyönyörű a kislányod. El sem hiszem hogy hisztis :wink:
Lara baba is nagyon tündérke!
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Lilla!

Látod, látod, mondtam, hogy minden okés lesz!!!!!!
Hajrá vásárlás!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Mesi!

Lara baba gyönyörű!!!!

Andi!
Pedig aaaaaaaaaz!!!!!!!!!!! :lol:

Judit!
Írnál egy kicsit bővebben erről a tesztről? Mert én is félek a magzatvíz mintavételtől és még tervezünk babót.....
És az a fránya biológiai óra csak előre keyteg! :?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Lányok!

Dominika! Ezek a képek is tündériek a kislányról! Tényleg ennivaló csöppség. Érdekes módon és is lányt szerettem volna, de most már el nem cserélném Nándi babámat egy kislányra sem.
Egyébként mi is voltunk ilyen vizsgálaton amiről Judit ír. A 12. héten voltunk az Istenhegyi Klinikán. www.gendiagnosztika.hu olvashatsz a lehetőségekről. Nem olcsó vizsgálat de érdemes rá elmenni ha van az emberben egy kis félsz. Máshol is végeznek ilyen vizsgálatot de mi itt voltunk. A módszer amivel dolgoznak azt Angliából vették át a rendellenességek kiszűréséhez- ha jól emlékszem. Mi kb. két óra múlva megkaptuk az eredményt, ott megvárhattuk.

Lilla! De jó, végre vásárolhatsz. Annyira élveztem én is, és órákat töltöttem el a bababoltban válogatással. Mikor ránéztem az órámra, csak meglepődtem hogy mennyi ideje válogatok. Egyedül menjél ilyen helyre mert a férjek, pasik nem nagyon bírják az órák óta tartó válogatást. (Bár vannak kivételek és lehet hogy a te párod ilyen?? :D )

Mesinek Gratulálok ehhez a gyönyörű csöppséghez!

[b]Apcukk!
Ugye nem felejtkezel el rólam? Úgy lászik egyre bonyolultabb lesz az élet, ugyanis a MÁK fogja a családi pótlékot utalni ezek után. Akinek a munkahelye TB kifizetőhely volt, attól elvették ezt a jogot. Hallottatok róla? Vagyis akinek ezek után születik a babája, annak majd a MÁK-hoz kell mennie sorban állni. Az én munkahelyemen ezt a tájékoztatást adták. Akinek eddig folyósították az nem fog változást észrevenni, mert azt leadják még így a MÁK-nak. Hallottatok valami róla?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Ja, Lilla!

Neked még akartam írni egy bolt nevét és címét nem tudom ismered-e!

Mária nagykereskedés a Visegrádi u. 25 alatt. A Nyugatitól kb. 10 perc gyalog.
Nagyon jó ruhák vannak átlagos árakon és sok a magyar gyártó terméke.
Mi itt elég sokat vásároltunk. Adnak 5 % kedvezményt is a törzsvásárlóknak.
Szóval megéri ide is benézni.

A netes címe: www.bebibolt.hu

Üdv! mazsuzs

Kép
mazsuzs

Dominika!

Az úgy történik, hogy 12 hetes terhesen levesznek 1 kémcső vért, karból. Elküldik feldolgozásra Angliába. Utána 16 hetesen kell menni a következő vérvételre. Miután azt is levették szintén megy a vér Angliába. Két nap múlva megvan az eredmény. Itt szinte csak a szállítást fizeted ki, ami összesen 25000 Ft. De 3 éve még 30-35 ezer körül mozgott. Valószínű, hogy minél elterjettebb, annál olcsóbb lesz.
Ezzel a vizsgálattal lehet kiváltani a magzatvíz vételt. Ha még akarsz egy 4d ultrahanggal is megerősítheted az eredményt. És ami még plussz, az eredményben benne van az AFP vizsgálat is. Igaz ezt megismétlik veled, de már nem kell izgulni az eredménye miatt.

Kép
yusz

Judit!

Köszike! Amniocentézis kilőve!!!!! :lol:

Mazsuzs!

Neked is kösz! Megnyugtattatok!1 vérvételtől legalább nincs vetélési kockázat.
Amikor a fiamat szültem, lányt szerettem volna, de nagyon örültem, hogy fiam lett.
Most, hogy lányom is van, így kerek a világ.
Következőnek meg nemis tudom mit szeretnék??!!! :lol: :lol:

Családi pótlék: ha felhívod a területileg illetékes MÁK-ot, küldenek nyomtatványokat és nem kell személyesen intézni!Amúgy hallottam róla, hogy átvariálják, de nem tudom mikortól.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Csajok!!

Köszönjük szépen Mindenkinek a Jókívánságokat,nagyon kedvesek vagytok! Köszönjük,jól vagyunk,minden rendben :)
Hála az Égnek jól szopizik a kisasszony és sokat alszik, úgy néz ki nyugodt baba lesz,de majd meglátjuk ;)
A történetet majd kicsit később,mert fáradt vagyok. Bocsi..

Évi!!!! Te jössz lassan :)

Teszünk fel néhány képet róla:

Kép

Kép

Kép Végre itthon :)
m.mesi

Mazsuzs! Sajnos én eddig is a MÁKhoz jártam, mert a cég ahol dolgozok nem tb kifizetőhely. Legutóbb a Gyeshez kellett beadjam a papírokat. Nem egy leányálom. Rengetegen vannak, de én zárás előtt egy órával értem oda, és nagyon gyorsan rám kerűlt a sor. Kicsit később küldök neked privit is, nem felejtettelek el :wink:
Sziasztok,
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Kedves Mesi!

Nagyon aranyos kislány Lara! És milyen aranyos kis haja van :) ! Még egyszer sok boldogságot!

Várunk türelemmel a történetre!

Nutella

Kép

Kép
nutella

mesi:ilyen gyönyörű babát,hát nagyon nagyon nagy gratula és sok sok tejcikét neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Mesi!
GRATULA!!! De aranyoooos.......!!! Nagyon szép a kislánykád!!!

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy mennyit eszik egy 3-4 hetes baba? Roland nagyon telhetetlen és tanácstalan vagyok.

Előre is köszi
Mónika

U.i: Hajrá ÉVI!!!!!!!!!

Kép
Kép
bnemonika

szerintem változó hogy mennyit eszik egy 3-4 hetes baba.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Mesi!

Elbűvölő kiscsajszi!
Hihetetlen, hogy egy hete még a pocakodban lakott, most meg édesen alszik az ágyban.

Sok boldogságot hozzá és egészséget mindkettőtöknek!

Judit

Kép
yusz

Szia Móni!

Én azt tudom neked mondani, hogy van az unokatesóm, az ő kislánya most 8 hónapos. Az elmúlt fél év alatt többször is voltam náluk, azért is, hogy a babázásba valamennyire belejöjjek. Na de mindegy, nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy még most is gyakran megszoptatja, és emlékszem, kb. 4-5 hónapos volt a baba, akkor is ott voltam náluk egy napon, és volt, hogy fél óránként is mellre tette. De két óránként tutira cicire rakta. És a kislánya mindig is igényelte, és szorgalmasan szopott. Pedig mondom, akkor ő már 4-5 hónapos volt. Szóval szerintem ha a 3-4 hetes babád túl gyakran szopik, az nem baj.
Ja, és a kislány olyan kövér, mint egy kis fóka. De nekem erről az a véleményem, hogy szerintem nem baj, ha nagyon kövér lesz egy kisbaba, mert annyira fejlődnek még ilyenkor.
Különben ennek az unokatesómnak van egy fia is, ő már öt éves, és ő is nagyon-nagyon kövér volt kisbabának. Most meg egy inkább vékony testalkatúnak mondható kisfiú.

Hát, ennyit tudok erről mondani.

Jó, hogy felnéztél egy kicsit a topikra, már hiányoltalak titeket.

Puszi:
Évi

Kép
evisan

jóreggelt lányok.nálatok is szép idő van?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

ha valaki nézi az rtl klubbon a csak csajokat az én volt orvosom van benne aki cserbe hagyott:Dr Szőczei BEa

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszi a biztató szavakat, mostmár megnyugodtunk teljesen.

Mazsuzs!
Köszi a boltajánlást, megfogom nézni.

Mesi!
Nagyon édes a kislányod, sok boldogságot kívánok Nektek.

Nitacska!
Sajnos én még dolgozom, nem tudom megnézni, pedig kiváncsi lettem volna rá.

Judit!
Megírnád ennek a vérvételesnek az elérhetőségét, vagy e-mail címét, mert most az egyik ismerősöm is babát vár, még az elején van, de Ő is elmenne a 12. héten megcsináltatni. Egyébként én is legszívesebben ilyenre mentem volna el, csak nekünk nagyon nehezen jött össze a baba, és a hormoninjekcióktól meg az első 3 hónapban a vetélés elleni kúptól nem adott volna reális eredményt, ezért kellett megcsináltatni a magzatvíz vizsgálatot.

Sziasztok!
Lilla
Vendég

Lilla: A vetélés elleni kúp az milyen? Már bocsi de érdekel mivel nekem 3 baba ment el Niki előtt és még szeretnék egy gyereket. Amit Nikire kaptam kezelést meg már nem kaphatom a következő gyereknél.

Nitacska: itt is szép az idő, megyünk is sétálni. Hát megmondom őszintén nem volt szimpi a doki mikor láttam.

KépKép
anikoh

Szia Anikó!

Nagyon sajnállak a vetélések miatt, nekem egy volt, tudom milyen érzés. Én az Utrogestan hüvelykapszulát kaptam (nem kúp, csak rosszul írtam az előbb.) Elég sokat kellett betennem, napi 3x3-at aztán fokozatosan kevesebbet. Elég kellemetlen, de tisztasági betéttel elviselhető. Ez a vetélés ellen van, de ha beteg a baba, akkor azt nem tartja bent.

Ezt csak szigorúan receptre adják ki.

A betegtájékoztatót elolvashatod:

www.drinfo.eszcsm.hu / aztán rámész a gyógyszerek-re és beírod a nevét.

Szia
Lilla
Vendég

Lilla: Ismerem az utrot, progresteron pótlásra adják. Én is kaptam.Sajnos kevés volt. Azt hittem van esetleg valami új, amiről nem tudok. Bár amennyit dokikhoz jártam nem hinném, hogy van amiről nem tudok.Azért köszi!

KépKép
anikoh

Sziasztok!

Mesi, gratulálunk mégegyszer! Nagyon-nagyon szép kislány Lara baba! Gyönyörű!
Várjuk türelmesen a történetedet! Ja, és fotókat még! :D

Dominika, nagyon édi a kiscsaj!

Mazsuzs, a MÁK már idén jan.1-től küldi a családit. De ahogy írtad, ahol kifizetőhely volt a cég, ott nincs dolgod vele, mert a cégek átküldték az anyagokat. Tehát minden folyamatos és nem kell neked intézned semmit. Legalább is nekem a HR-n ezt mondta a srác.

Lilla, nagyon jó, hogy minden rendben! Ajánlanék neked én is egy bababoltot, nekünk bejött. www.babaholmiolcson.hu

Évi mi újság veled? Hogy vagy? Minden nap gondolk rád/rátok!

Móni, ha tudsz gyere gyakrabban! És kérünk fotókat a kispasiról!

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Anikó!
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. És nem vizsgálták a vetélések okát? Állítólag a Czeizerhez érdemes elmenni. Bár azt nekem se nézték meg, hogy mi lehetett az oka, csak azt mondták, hogy az első három hónapban előfordulhat. De a következő biztos összejön!!!
Megnéztem a képeket, tünemény a kislányod, gratulálok hozzá.

Lányok!
Még azt szeretném kérdezni, hogy cumisüveg- és ételmelegítőt érdemes venni? Mert mindenhol azt olvasom, hogy nem egészséges, ha a mikróban melegítik a babának az ételt.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok Lányok!

Mesi! Gyönyörű a kis hercegnőd!

Dominika! Tényleg jó, ha megvan az egyensúly a gyerekek között :) fiú-lány, bár én már azon filózom hogy az sem lesz baj ha megint fiú lesz. Bár be kell vallanom két öcsém van és igazán csak most a huszas éveik után jönnek ki igazán jól egymással. Addig mindig veszekedtek és csak a harc volt köztük. :)

Mónika! Egyetérted Evisannal. Egyen a baba amennyit akar. Nálunk is a védőnő mindenféle számításokat csinált, hogy mennyit kellene ennie a gyereknek, és sajnos pontosn nem emlékszem már de a súlyát szorozta be 150 ml kajával /nap? Szóval valami ilyesmi, de már tényleg nem emlékszem rá, és csak a frász jött rám ha nem evett annyit... Szóval ne számolgass, csak etess... :)

Nitacska! Itt is jó az idő! Jön a tavasz! Az RTL klub műsorát nem láttam, de akkor itt is bejön az, hogy mindig az a favorit aki nem is biztos hogy az...na, remélem érhető a lényeg.

Hexina! Lementettem az ajánlott bababolt címét. Még én is megnézem mi található ott.

Lilla! Én vettem ételmelegítőt de szoktam mikroba is melegíteni a kaját. Bár valahogy azért ösztönösen ritkán használom a mikrót, igyekszem elkerülni de van ismerősöm akinek négy éves a gyereke és semmi baja nincs a mikróban melegített kajáktól. Az ételmelegítőben mondjuk egy 220-250 ml-es üveg már nagyon sok idő alatt melegszik fel, időben fel kell tenni ha etetni akarom a babát. A cumisüveg és a kisebb bébiételes üvegekkel nincs gond.

Üdv: mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Lilla, a kért adatok a következők:
1148 Budapest, Bolgárkerék u.3 273-1913,
Információ: www.downszures.hu tel. 0620772-5845

Én ha jól emlékszem a vezetékes számot hívtam és rögtön időpontot kértem az első vérvételre.
Akkor egy nagyon kedves hölgy mindent elmagyarázott, kiszámolta mikor kell mennem.
Az első vérvétel után kellett fizetnem az egész procedurát, a második vérvétel kb 10 perc alatt lezajlott és mehettem haza.
Két nap múlva küldték meg az eredményt.

Sok sikert hozzá!

Mónika!

Az én két gyerkőcöm csecsemő korban rengetegett evett. Én is úgy voltam vele, ha sírt és láthatólag enni szeretett volna, megszoptattam. Akár letelt a 3 óra, akár nem.
Nagyon dundi kisbabák voltak. Most a fiam 15 évesen magas vékony, de erős gyerek, a lányomat meg szinte elfújja a szél.
Itt csak a genetika számít. De egy csecsemő egyen szerintem annyit amennyit csak tud.
Anyatejtől nem fog elhízni.

Üdv, Judit

Kép
yusz

Mónika!

Egyen annyit, amennyire igénye van!
Ne aggódj, már Domi is szinte gurul....(pedig ő még tápit is kap, mert kevés a tejcsike)
Holnap mázsálunk és szurit kap, kíváncsi vagyok hány kiló.

Mazsuzs!

Tökéletesen igazad van! Valójában tudom, hogy közhely, de a lényeg, hogy egészséges legyen!
Amúgy Domitesót is tervezünk, én tényleg mindkettőnek örülni fogok.
Amúgy Te Zsuzsa(nna) vagy??? Csak a topicnevedből próbálok következtetni....
Mert ha igen, akkor utólag is Boldog Névnapot kívánok!!!!!

Lilla!

Én mikróba melegítek és nem az egészséggel van a baj, hanem azzal, hogy az üveg míg hideg, addig a benne lévő kaja forró lehet.
Ennek pont a fordítottját tapasztalom! Az üveg forró, a kaja hideg!
Nekem van ételmelegítőm, de mire felmelegíti, addig végzek a mikróval ezerszer! Így mikrózok, mert már a melegítési időt is kitapasztaltam.Szóval én nem vagyok elájulva a cumisüveg melegítőtöl, de amikor hozzátáplálunk, lehet, hogy jobban hasznát veszem majd. (az enyém ételmelegítős is)

Hexina!

Köszi a bókot a kiscsaj nevében is.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Lányok !

Húrrá szép idő van .

Mesi . Még egyszer garatula a kislányodhoz , nagyon drága , és sok tejet jó egészséget .

Lilla . Nagyon örülök az jó eredménynek , és továbbiakra is jó egészséget .

Móni . Szerintem nem baj ha egy kicsit dundi a baba . Az én kislányom is kerek volt , igazából akkor evet amikor éhes volt és nem az órát néztem . Ma pedig szívem szerin tömném , mert rossz evő 7 éves elmúlt és 19kg . Örülj neki , hogy jó evő .

LÁNYOK !!!
Segítsetek ha tudtok , kalács receptet keresek kenyér sütőhöz , olyat amiben nincs tej . KÖSZI
hasadi

nitacska007!!!

a tesóm is irta hogy valami nődokis műsor megy az rtl-en de én nem foglalkoztam vele!!!a fenébe!!!majd a netről megpróbálom megnézni!!!kiváncsi vagyok nagyon a dokidra!!!

mesi!!!
gyönyörű lara baba!!! gratulálunk mégegyszer mi is!!!

kriszta!!!
holnapra nagyon drukkolok dominikának na meg persze neked is hogy a szurit hősiesen viselje a hercegnő!!!a kilóira is kiváncsiak vagyunk!!!már most bombázó alakja van neki!!!

apcukk!!!
te kinél is fogsz szülni???van rá esély hogy talizunk a kórházba majd!!!remélem jól vagy és minden rendben van veletek!!!

további szép napot csajok!!!
snápi ági

Kép
Kép
snápi

Hajni!

Sajna nem tudok és nem is találtam ilyet a receptkönyveimben.
Esetleg ha olyat találnál ami tejes és azt szójatejjel készítenéd el????

Ági!

Lekéstem az MSN-t..... :lol:
Holnap szurizunk, illetve mázsálunk is. Majd jól beszámolok róla!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Lányok!

Hajni!
Köszi szépen.
Küldök neked egy kalácsreceptet, amit a netről szedtem le. Beírtam a keresőbe, hogy "kalács, kenyérsütőgép" és kiadott egy párat. Ebben nincs tej, csak tejpor, nem tudom, az lehet-e benne:

Kakaós kalács
2,5 dl víz
1 enyhén felvert tojás
40 dkg finomliszt,
20 dkg porcukor (elnézve a receptet kristálycukrot tettem ,de így is sikerült)
1/2 mokkás kanál só,
1 evőkanál tejpor,
7 dkg kakaópor
5 dkg puha margarin
1/2 csomag friss élesztő (lehetne 7 g szárítottal is)
Az én gépembe (Nethaus) alulra kell a folyadékot, rá a lisztet (3., - 7., elkeverve), aztán a margarint és végül az élesztőt.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Ági, én is Hartmann dokinál fogok szülni. Nagyon egyformán állunk :) 3 hét múva fogok menni a rendelőjébe. A kórházba most addig nem kell menjek. Te mikor mész hozzá? Majd valamikor találkozhatunk.
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Kriszta . Azért köszi , és holnap szorítok Nektek . Nekem azt javasolták régen / védőnéni / , hogy egyből rakjam cicire és hamarabb meg nyugszik , nem tudom nálatok az orvosnál megoldható-e . Sok erőt holnapra .

Lilla .Nagyon köszi . Én is kerestem az interneten , de nem nagyon találtam , lehet rosszul . Nem lehet benne tejpor sem , de nem baj , mert a kenyér receptek is írják és nem szoktam bele rakni és így is jó .
Még egyszer nagyon- nagyon köszi . :lol: Majd meg írom hogy sikerült.

Üdv.: Hajni
hasadi

Lilla: Rengeteg vizsgálaton voltam. Nem a Czeizer foglalkozik vele!Meg is lett az oka de ami kezelést kaptam rá már a 2. babónál nem kaphatom mert allergiát kaptam az anyagra. Immun probléma van. Férjem és az én immunrendszerem hasonló (nem vagyunk rokonok) és ezért kilöki a szervezet az embriót. Meg trombózis hajlamom is van. Arra meg naponta adtam magamnak a heparin injekciót. Sajnos ez a probléma sokakat érint és csak egy csapat foglalkozik vele itthon.

Mikróban én nem melegíteném az ételt. Szerintem meg lehet oldani a melegítést forró vízben v. elektromos cumisüveg melegítőben

Móni: Elvileg testsúly szerint mérik, hogy mennyit kell ennie. Az alsó határ 120 a felső 150. Vagyis pl.: 5*120 az alsó és 5*150 a felső érték egy 5 kg-os babánál. De szerintem is annyit kell adni amennyit kér. Nem baj ha keveset eszik lényeg hogy hízzon. Az se baj ha sokat, Niki rengeteget evett és nem volt belőle baj.3,5 hónaposan megduplázta a születési súlyát.

Anikó

KépKép
anikoh

Sziasztok!
Már igen régen jelentkeztem, de nagyon sok munkám volt. De végre most jön 10 nap bevallásmentes nap.
Megvolt tegnap a szokásos heti CTG és Uh. Szerencsére minden oké, a méretei is pont a kiírt napnak megfeleőek. Csak tapintásra tűnik a dokinak kisebbnek. Mindig meg is jegyzi, hogy minek higgyen a kéznek vagy a technikának. De azért nem úszom meg, ezután is megyek hetente CTG-re és UH-ra. Így minden héten látom a picurt. :D

Volna két kérdésem hozzátok, mert sajnos arra az előadásra nem tudtam elmenni, ahol a gyerekágy volt a téma, és 3 év alatt sok minden változott.
1. Ha az "alapítványi" szobába akarok kerülni (már ha lesz hely), vagyis az egyágyasba, akkor itt mennyit kell fizetni. Fix tarifa van, mint egyes kórházakban, vagy becsületbeli csekkes fizetés? Illetve ha jól olvastam tőletek, akkor ide be lehet jönni látogatni is. De a babát ilyenkor is elviszik a látogatási időben, vagy itt ittmaradnak?
2. Én pizsama párti vagyok, bár az első két napra viszek be hálóinget is. Most se szólnak érte ugye, ha a kismama pizsiben van inkább?
Köszönöm a válaszaitokat előre is. Most ez foglalkoztat nagyon.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

LILLA:az rtl klubb honlapján meg tudod nézni ha kiváncsi vagy rá.
ANIKOH:nekem is furcsa volt látni a történtek után!
MAZSUZS:értettem a lényeget!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Zsuzsa!

Rég láttunk!Utólag is boldog névnapot!
1-es válasz: becsületi pénz van, de velem burkoltan közölték, hogy 10 000 alatt nem illik adni.
Papa bemehet, de utcai ruhára köpenyt és a cipőre nylont kell húznia. Ez mindig ki van készítve! Addig a baba is maradhat!
Más látogató nemigen mehet be (bár előfordul, hogy megengedik)

2-es válasz: tökmindegy mibe vagy. Tán a pizsi azért jobb, mert nem csúszik fel folyamatosan és nincs kinn a mindenség..... :lol:
De készülj fel, hogy dögmeleg lesz a kórteremben! Kb 28 fok.

Hamarosan vághatod a centit!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta!
Azt tudom, hogy nagyon meleg van a kórtermekben. Mikor a kicsi született augusztusban, akkor is fűtöttek a kinti 25 fok mellé. Szerencsére olyan pizsim van, ami vékony, rövidújjú, illetve halásznacis.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?