Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én sem értem a tömeges lelépést!
Mi van hol vagytok???
Kata!
Este ha elaludtak a skacok megkeresem a számot!
Gabi!
Ha nem lahat leengedni az sem baj! Vegyétek ki a hátsók közül valamelyik rácsot vagy kettőt. Mutasd meg neki és hidd el este is kitalálnak rajta ha arról van szó! Először mi is ezt csináltuk aztán fejlesztettük tovább. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Én is vagyok, csak vagy időm, vagy energiám nincs írni... Kép
Na jó, nem panaszkodom, mindannyian túléltétek ezt az időszakot, én is túl fogom Kép

Erika! Jó lehetett a tegnapi napod! Nem irigyellek!

A hétvégénk kicsit zűrösen telt, a férjem folyamatosan dolgozott, egyedül voltam a négy gyerekkel, aztán szombaton tartottunk családi összejövetelt, a két nagy kint volt a többiekkel a kertben, a két pici még bent a házban, én meg rohangáltam a kettő között Kép De azért jó volt, néha még beszélgetni is tudtam a tesóimmal.
Képzeljétek, az ikertesóm is terhes megint, drukkoltam, de nem lesznek ikrei. Pedig milyen jó poén lett volna... Kép

Tegnap találtunk egy jó cipőboltot, csak ajánlani tudom. A Hirsch cipőbolt, a Fogarasi út 13.-ban, a Tesco-val szemben van. Féláron lehet kapni nagyon jó cipőket gyerekeknek és felnőtteknek is. Jól be is vásároltunk, vettünk 3 pár cipőt, meg egy papucsot. Kép Rengeteg gyerekcipő is volt, tényleg féláron.

Ti mit csináltatok a hasatokkal szülés után? Mikorra várhatom, hogy "emberi" külsőm lesz megint? Még csak 3 hete szültem, de már nagyon zavar, hogy nem tudom felvenni a rendes nadrágjaimat. Kép

Megtörtént az első séta is a babákkal, ők aludtak, én meg élveztem, hogy levegőn vagyok, szóval jó volt. Kép

Zizi
debyand

Szia Zizi!
A tegnap még volt egy elcsúszás is a kádban (szintén szőke herceg részéről!), mivel kiszedték a csúszásgátlót maguk alól. Igaz akkor úgy tűnt, hogy "csak " az állát verte be a kád szélébe, és a nagy zokogást sikerült is egy kis vigasztalással csillapítani.
Erre ma reggel látom, hogy "eltűnt" az egyik kis foga lent, visszanyomodott az ínybe!!!KépKép
Nem tudom mit lehet ilyenkor tenni?! Többnyire becsukja a száját, vagy úgy tesz, mintha vmit kivenne a szájából és nekem akarja adni. Persze üres a kis keze! Lehet, hogy úgy érzi kiesett a foga? Vagy nyomja az ínyét és az kellemetlen neki?
Mivel nem beszél még, nem tudom mit érezhet.A szívem megszakad, amikor nyújtja a kis kezét és nem tudom mit szeretne. Persze azóta mindig a fogait lesem ha beszélek hozzá,mindig a hiányzó fogára "téved" a tekintetem, lehet, hogy már hülyének néz!Kép
Szerinted el kell vinni orvoshoz? Mit tud vele csinálni? Gondolom már semmit...Kép
Na megyek, mert már megint zajt hallok!!!!!!!!!!!
Szia!

KépKép
herika

Szia Erika!

Fogalmam sincs, hogy mit lehetne csinálni, nagyon sajnállak Téged is, meg főleg a srácot, bár ez nem sokat segít rajtatok Kép
Mindenképpen érdemes lenne megkérdezni valamilyen fogorvost, sőt elvinni megmutatni, hátha mond valami okosat. Ilyenről én még nem hallottam...
És mi látszik a foga helyén? Nem is vérzett? Nem lehet, hogy tényleg kiesett? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de nehéz így elképzelni.

Remélem a mai napotok nyugisabban telik Kép

Zizi
debyand

Szia Zizi!
Az ínyével egyszintben látszik a foga "hegye".
Úgy néz ki hirtelen, mintha kitört volna, nem látszik - de ahogy közelebbről is megnéztem ott van az, csak "benyomódott". Elég hülyén lehet ezt megfogalmazni...
Már feltettem a babaszobán a gyerekfogorvosnak a kérdéseimet ezzel kapcsolatban, talán fél év múlva válaszol...Kép
(A gyerekorvostól annak idején a kukiügyről érdeklődtem - cca 3 hónapja - , de még nem volt ideje válaszolni.Kép Na mindegy!)
Most alszanak végre, ezért ezek a percek, órák valóban nyugisak!!!KépKép
Remélem Nálatok is csend és nyugi, talán egy picit Te is tudsz ilyenkor pihenni.Kép
Üdv.Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Erika!
Itt nálunk volt egy kislány akivel ugyanez történt. Már nem emlékszek mi lett a vége az ügynek, de ha találkozok velük megkérdezem. Sokszor összefutunk a játszón úgyhogy még az is valószínű, hogy estére választ adok.
Addíg is vigyázzatok magatokra!
Ezek a napok nem a legszerencsésebbek ahogy nézem. Nálunk a nándus esett le a csúszda létráról és nagyon megijesztett. Beszorult a levegője és nem vett levegőt pár másodpercig. Szörnyű zavart lett a tekintete és úgy bámult maga elé mint aki nem lát. A menése meg mint a higany. Hát nem kívánom senkinek a tegnap esténket! Szerencsére fürdés után már jól volt csak a buksiját fájlalta. Azért ma megnézettem a doktornénikel és mindent rendben talált!
Zizi!
Kitartás!!! Egyszer megnőnek... De amikor ennyire picik annyira aranyosak, soha nem lesznek még egyszer ilyenek, használd ki!
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Végre megjavították a gépünket és újra itt lehetek köztetek!!! Már elvonási tünetek jelentkeztek nálam, hogy lassan egy hete nem tudtam netezni. Végigolvasom amiket írtatok és írok.

Puszi mindenkinek

Éva
p.éva

Erika

A telket az Expresszben találta egy barátnőm, felhívtuk, elmentünk, megtetszett és megvettük. Nagyon olcsó volt, millió Ft. Jövőre úgy néz ki elkezdjük az építkezést, már nagyon várjuk, úgy néz ki új tervet csináltatunk, mert a régi nem tetszik.

Vikics

Nektek is simán lehetne kertes házatok! Tudjátok, hogy mennyit ér a Pilisborosjenői telketek? MI akkor elmentünk arra, amikor mondtad, hogy lehet, hogy eladná a férjed és egy ingatlanossal beszéltünk és azt mondta, hogy ott 15 millió alatt nincs telek!!!! Szóval én a ti helyetekben utánajárnék az biztos és eladnám jó áron. Állj rá szerintem!
Szegény fiacskádat sajnálom!
Nálunk állandóak a balesetek, tegnapelőtt Zolika a 4.lépcsőfokról szaltózott le az udvaron, Ádám meg a csúszda tetejéről zuhant le, de szerencsére ezek a gyerekek vasból vannak.

Ednia

Örülök, hogy ránktaláltál! Irj sokat. Egy darabig írtam neked a másik topikon, de nem válaszoltál, aztán már nem írtam. Nagyok már a babáid? És hogy bírod?

Barbara

Örülök, hogy ránk találtál! Megnéztem a térképet, Ráckeresztúrtól kb. km-re van Etyek, nincs olyan messze.
Irj te is sokat!

Zizi

Nekem a hasam még ma is csúnya, már lement teljesen, csak a bőr lifeg a helyén, amit valószínű egyszer meg kell műttetnem, de még lehet, hogy vállalunk egy negyedik babát és addig felesleges.
Amúgy kell egy jó pár hónap, míg újra beleférsz a régi ruhidba.
Édesek lehetnek a fiaid! Ilyenkor olyan jó visszaemlékezni, hogy a mieink is voltak ilyen kis manók, de meglátod hamar el fog szállni ez az idő én is azt mondom használd ki!!!

A fiaimnak most az az új szokásuk, hogy mindent megköszönnek, még éjszaka is ha felkelenek kiabálnak, hogy inni-inni és amikor beadom nekik a cumisüveget: "köszi", hangzik el és alszanak tovább. Olyan kis illedelmesek! Bármit a kezükbe adok, egyből megköszönik, tündériek!

Most átadom a helyem egy kicsit a férjemnek, mert megy a harc a gépért.

Irjatok sokat! Később jelentkezem.

Éva
p.éva

Erika

A telket az Expresszben találta egy barátnőm, felhívtuk, elmentünk, megtetszett és megvettük. Nagyon olcsó volt, 1,3 millió Ft. Jövőre úgy néz ki elkezdjük az építkezést, már nagyon várjuk, úgy néz ki új tervet csináltatunk, mert a régi nem tetszik.

Vikics

Nektek is simán lehetne kertes házatok! Tudjátok, hogy mennyit ér a Pilisborosjenői telketek? MI akkor elmentünk arra, amikor mondtad, hogy lehet, hogy eladná a férjed és egy ingatlanossal beszéltünk és azt mondta, hogy ott 15 millió alatt nincs telek!!!! Szóval én a ti helyetekben utánajárnék az biztos és eladnám jó áron. Állj rá szerintem!
Szegény fiacskádat sajnálom!
Nálunk állandóak a balesetek, tegnapelőtt Zolika a 4.lépcsőfokról szaltózott le az udvaron, Ádám meg a csúszda tetejéről zuhant le, de szerencsére ezek a gyerekek vasból vannak.

Ednia

Örülök, hogy ránktaláltál! Irj sokat. Egy darabig írtam neked a másik topikon, de nem válaszoltál, aztán már nem írtam. Nagyok már a babáid? És hogy bírod?

Barbara

Örülök, hogy ránk találtál! Megnéztem a térképet, Ráckeresztúrtól kb. km-re van Etyek, nincs olyan messze.
Irj te is sokat!

Zizi

Nekem a hasam még ma is csúnya, már lement teljesen, csak a bőr lifeg a helyén, amit valószínű egyszer meg kell műttetnem, de még lehet, hogy vállalunk egy negyedik babát és addig felesleges.
Amúgy kell egy jó pár hónap, míg újra beleférsz a régi ruhidba.
Édesek lehetnek a fiaid! Ilyenkor olyan jó visszaemlékezni, hogy a mieink is voltak ilyen kis manók, de meglátod hamar el fog szállni ez az idő én is azt mondom használd ki!!!

A fiaimnak most az az új szokásuk, hogy mindent megköszönnek, még éjszaka is ha felkelenek kiabálnak, hogy inni-inni és amikor beadom nekik a cumisüveget: "köszi", hangzik el és alszanak tovább. Olyan kis illedelmesek! Bármit a kezükbe adok, egyből megköszönik, tündériek!

Most átadom a helyem egy kicsit a férjemnek, mert megy a harc a gépért.

Irjatok sokat! Később jelentkezem.

Éva
p.éva

Böbe!

Már meg akartam kérdezni régebben is, hogy a lányaid "rendes" neve az Eperke és a Szederke? Láttam, hogy a profilodnál is ezt írtad és én még nem is hallottam ilyen nevekről. Elővettem az utónévkönyvet és meglepődve láttam hogy benne vannak.

Először nagyon furcsának tűnt, de ahogy többször ismételgettem most már nagyon tetszik és nagyon külünlegesnek tartom őket.

Érdekelne, honnan jutott ez eszetekbe?

Gabi!

Melyik sulit választottad? Én azért nem mentem el olyanba ahol egy hét folyamatos konzi volt mert a lányokat nem tudtam volna kire hagyni. Azért az én sulim se olyan rossz ám. Havi egy tantárgy van csak. Egyre kell koncentrálni. De az sem baj, ha nem tudsz a hónap végén vizsgázni, el lehet tolni akár a ciklus végéig is.

Kata
kovkata

Még valami: mindig is három gyereket szerettünk volna de mivel ikreink születtek elsőre a férjem egy kicsit bizonytalan a harmadikat illetően. Az a gond, hogy ha mi megjelenünk valahol pl. családi összejövetelen akkor az ikrek a sláger. A többi gyerek (unokatesók) a háttérbe szorul. A férjem és én is egy kicsit, szóval attól félünk, hogy a harmadik bébinknek nem lenne túl jó az ikrek mellett. Persze lehet, hogy nem így lenne.

Van közületek olyan, aki ikrek után szült babát? Vagy ez hasonló lehet azzal is, ha egy gyerek után jönnek az ikrek. Nálatok nem okozott ez problémát?

Kata
kovkata

Sziasztok

Éva
Tényleg aranyosak lehetnek a fiúk.Kép

Erika
Sajnálom a fiadat, azért szerintem a biztonság kedvéért kérdezd meg egy dokitól. Ezek a balesetek elég idegőrlőek, én is folyamatosan rettegek, hogy valami komoly sérülés történik de mint azt a gyerekorvos szülés után közölte velem, ezek a lurkók tényleg vasból vannak. Nálunk egy fél éve gurultak le az emeletről a lépcsőn, azt hiszem akkor átvészeltem egy szívinfarktust. Egy-két kék folt semmi több, de azért a látványt és a hangot nem kívánom senkinek.

Vikics
Elég ilyesztő így leírva is ami történt, hál' istennek nincs semmi probléma Dundival. Értesz a digit. fényképező gépekhez? Venni akarok egyet de akkora túlkínálat van, hogy nem lehet kiigazodni, vajon melyik a jó vétel.
Ha tudsz, kérlek adj tippet max. 100.000-ig.

Zizi
Mondtam, ha fáradt vagy babázunk szívesen, mailban jöhetnek.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Kata!
Nekem is az tetszett meg először a távoktatásban, hogy mindig csak egy tantárgyból kell készülni a vizsgára. Sajnos, nem tudtam, hogy azt is fizeti az állam. Ha tudom, talán végigcsinálom. Késő bánat! Most Szarvasra vettek fel a Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági, Víz- és Környezetgazdálkodási Karára, környezetgazdálkodási agrármérnöki szakra, ahol később hulladékgazdálkodásra szeretnék szakosodni. (Jó hosszú neve van mi?! Kép ) Sajnos mielőtt beadtam a jelentkezésemet nem érdeklődtem utána, hogy hogy vannak a konzultációk, még a felvételin sem kérdeztem meg, csak akkor derült ki, amikor az értesítést küldték. Mindegy, valahogy majd csak megoldom! Kép Anyukám is azt kérdezte, hogy miért ilyen messzire megyek tanulni, és miért három gyerek mellett, meg egyáltalán! Szerintem ki kell használni a lehetőséget, hogy most "ingyen" szerezhetek diplomát! A régi munkahelyemre már nem valószínű, hogy vissza tudok menni két műszakba dolgozni, ezért mindenképpen tovább kell lépnem valamilyen irányba. Én a tanulást választottam, mert talán tudok távmunkában dolgozni.

Szerintem elsősorban rajtatok múlik, hogy a harmadik gyerek hogyan éli meg a helyzetet. Kicsit más a szitu, ha egy után jön még kettő, mert az első a testvérei megszületéséig egyke volt, minden figyelem ráirányult. (Nálunk ez a felállás, ráadásul mindhárman azonos neműek, fiúk.) Ha viszont ikrek után születik egy harmadik, az egy testvéri pozicióba születik, vagyis könnyebben alkalmazkodik a helyzethez. Szerintem a kicsinek mindenképpen jó dolga lesz családon belül, mert őt a szülein kívűl a nővérei is kényeztetik -akár fiú, akár lány. Meg aztán neked is könnyebb dolgod lesz, tudsz végre babázni, sokat tudnak segíteni a lányok mindenben.

Vikics!
Szörnyű lehetett, amit Nándival megéltél! Örülök, hogy végül rendbe jött!
Próbáltam kiszedni az egyik rácsot, de nem jön! Kép
Majd még megkérem a páromat is, hátha neki sikerül.

Zizi!
Évához hasonlóan nekem is csak a bőr "lóg" a hasamon. Lehet, hogy hosszabb ideig kellett volna hordanom a haskötőt, akkor jobban visszahúzódott volna. Ha kicsit elengedem magam, és nem húzom be a hasam, akkor egyből megkérdezik, hogy már jön is a negyedik? Kép Egyszer már felhívtam egy plasztikai sebészt, de épp akkor ment szabira, így nem jutottunk messzire. Mostanában kellene újra hívnom, de még gondolkozom.

Bocs, kicsit hosszú lettem, a jövőben majd visszafogom magam.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Éva!
A mi telkünk még nem ér annyit csak nesokára fog. Ott van már az áram és hónapok kérdése a gáz is de a vezetékes víz még nincs. A párom is szerintem ezekre vár aztán eladja majd, mert mi szinte biztos, hogy sosem fogunk ott lakni. Pláne, hogy ilyen drága.
Kata!
Szerintem ez a harmadik gyerek téma sem egyértelmű. Ha én egyszer az életben szülnék egy kislányt az tuti nálunk ő lenne a No1. Anyósom és népes kis családja világ életében lányt szeretett volna legalább egyet, de sosem jött össze még unokai kőrben sem. És nálunk ha egy ilyen lenne a Levi és Dundi is halálra kényeztetné a kicsit. Sok függ attól, hogy Ti hogy vezetitek elő a dolgot.
Andi!
Leírom az én vágyamat, mert már hatak óta azokat bújom melyiket kérjem karácsonyra. Szerintem a ami most a legjobb az a Sony DSC-P8. 3,2MP 3x optikai 2x digit zoom asszem. FÉMházas, tud videót felvenni hangal a kártya méretéig 640X480 felbontásban is. De még tud egy csomó nyalánkságot. A www.depo.hu alatt nézte, most asszem valahol 110e Ft De jó a Sony DSC-P72 is, közel azt tudja mint a P8 csak az nem fémházas és elemekkel működik nem Li ion akksival (ez nem hátrány mert elemet mindenhol kapni).Ja és a P72 az 90-100e Ft között van de nézdd meg a depon.
Bár szerintem ha hosszútávra gondol az ember megéri egy kicsit többet perkálni egy masszív fémházas gépért pláne ha az ember lányának gyerekei vannak...
Vikics

KépKép
vikics

Vikics

Akkor tényleg várjátok ki még a többi közművet, aztán milliomosok lesztek!!!
A másik gépet teljesen szétment?
És megkapod karácsonyra amit kinéztél?

Gabi

Irj csak nyugodtan, örömmel olvasunk mindenkit!
Én meg azt bánom, hogy nem mentem el a felvételire, de jövőre beírok többet is és valahova csak felvesznek, én sem akarom kihagyni,hogy ingyen van a suli. Máramelyi, mert amiket kinéztem, az mind magániskola volt.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Köszi a bíztatást mindenkinek, az esetek nagy többségében én is élvezem a "dupla" babázást, amikor írtam, kicsit rossz éjszakám volt, azért panaszkodtam egy kicsit.

Gabi!
Milyen távmunkára gondolsz? Mert nekem ez a szívem vágya már nagyon régóta, de ahogy körülnéztem, nem sok a lehetőség egyenlőre. Remélem idővel már jobb lesz. Engem akkor érdekelne a dolog, mikor már az ikrek is ovisok lesznek. Tanulni most nem nagyon akarok már, legfeljebb még egy nyelvet, de azt is csak később. Az én szakmámban (vegyészmérnök vagyok, gyógyszer-vegyészként diplomáztam) viszon nem nagyon van lehetőség távmunkára. Na mindegy, még van 3 évem eldönteni a dolgot. Kép

Kata!
Szerintem igaza van Gabinak, a harmadik gyerek beleszületik a helyzetébe, ez lesz számára a természetes, biztos, hogy nem lesz rossz dolga! Kép

Zizi
debyand

Kata!
Igen, ez az anyakönyvezett második nevük. Angelina Eperke és Bettina Szederke a rendes nevük. Mikor a 33. héthez értünk, úgy gondoltam, mivel gyanúsan koraszülésre voltam ítélve, hogy mostmár jó lenne nevet választani. A férjemnek nemigen tetszettek az általam kiválasztott nevek. Ő valahogy a hagyományos Mária, Erzsébet, Margit stb. neveket találta volna megfelelőnek. Akkor csak viccelődve mondtam neki, hogy akkor nem válogatunk tovább, találtam két humoros gyümölcsnevet. Aztán a 37. hétig ezen a néven beszéltem hozzájuk. Apjuknak is ezen a néven emlegettem az apró csintevéseiket, oldalbarugás, boksz, csuklás. Mikor megszülettek korábban mint kellett volna, nagy zavar volt körülöttünk. Én egy kicsit magam alatt voltam, hogy nem lehetek velük, mert elvitték őket a PIC-re. Apjuk, hogy egy kicsit jobb kedvre derítsen beanyakönyveztette őket ezen a néven. Úgy vagyok a nevükkel, hogy ők a szerelem és kitartás gyümölcsei.

Erika
Melyik napokra esik a kétnaponta és meddig szoktatok lenni? Szeritem is meg kellenne mutatni a kiskopét, vagy legalábbis felhívni a háziorvost és megkérdezni, mit lehet ilyen esetben tenni. Az a baj szerintem, ha tényleg benyomodott, hogy más irányba fogja tolni a maradandó fog csiráját. Nem szeretnélek megijeszteni, de lehet, hogy azt onnan ki kell venni, hogy a későbbiekben ne okozzon gondot. Mindenesetre mindenképp beszélj orvossal, ha csak telefonon is. Remélem azért minden rendben lesz. Ird meg, ha van valami infod. Szederke is elesett a multkor, de neki csak egy pici tört le a fogából. Után megint ráesett, felszakadt az szája és csúnyán bedagadt. Én is azt hittem, hogy elmozdult a foga, mert a dagadt szája alól csak kicsitlátszott ki, de mostmár látom, hogy egyszintben van a többivel, csak az a kis darab hiányzik belőle.

Zizi
Sokat gondolunk rád a férjemmel és hugommal. Emlékezzünk az elmúlt időszakra, ami már soha nem lesz többé. Tényleg ilyenkor a legaranyosabbak, mikor még ennyire picik. annyira hamar megnőnek, hogy szinte észre sem lehet venni. Kellemes babázást kívánunk.

üdv. Böbe
böbe

Sziaztok!
Képzeljétek! Még tegnap este válaszolt a babaszobán feltett kérdéseimre a gyerekfogorvos!!!Kép
Kellemes meglepetés volt, mivel a másik (nyáron feltett!) kérdésemre egy gyerekgyógyász a mai napig még nem bírt...Kép
Délelőtt elmentünk fogorvoshoz és sajnos a gyanúm beigazolódott: "visszacsúszott" a foga. Ami még rosszabb, hogy bár kb. visszamegy a helyére pár héten belül, az ütéstől ez a fog elhal teljesen 1-2 év múlva.KépKépKép Elszíneződik és majd a begyulladt íny jelzi mikor kell megfúrniuk a fogat, hogy "lecsapolhassák" a gyulladást...Kép
Most 10 napig csak pépeset ehet, még kiflit se kaphat - mi persze pont kiflivel a kezében vonultunk be a fogászatra...Kép
A másik bitangot is megnézettük, ha már ott voltunk - egyet fizet kettőt kap KépKép - mivel neki meg a fogán fehér kis csíkot látni. Kiderült, hogy zománchiány, valszínűleg a méhben neki kevesebb jutott, ezt a csatát Ő vesztette el a bátyussal szemben.KépKép
Azért, hogy a maradandó fogakkal ez ne fordulhasson elő, sok tejterméket kell ennie-innia.Ezzel nincs is gond, napi 2x 3 dl tej reggel-este a min. porció! Napközben sajt, túró rudi, Petit Danone... Nekem kellett volna a terhesség alatt napi 1l tejet inni, szemben a 8 havi 3 literrel!!!Kép
De sajnos nem bírtam...Kép
Szóval ez a helyzet a fognyűvőkkel!KépKép
Köszönöm Mindenkinek a bíztató sorokat!!!
Üdv. Erika

KépKép
herika

Sziasztok

Erika
Nagyon sajnálom a kisfiadat, a lényeg, hogy ne fájjon neki. Az egy vígasz, hogy ezek nem végleges fogak.

Vikics
Köszi, én is adok egy linket, http://www.fotomarket.hu - itt fellelhető az összes digigép a részletes paraméterekkel, ismertetővel, árakkal. Érdemes átmolyolni. Nem olcsók ezek a ketyerék, tényleg megéri a kukacoskodást.
Nálam nem jön be a "karácsonyi" duma, sajnos már vagy 15 féle dolgot kisírtam nevezetes ünnepünkre, valami mást kell kitalálnom, mondjuk Télapó!Kép Ha nincs tele a puttonyod akkor meg kellett kapnod egy nagyon hasznos kis leírást amit egy jólelkű fotóbubus rakott fel a netre. Nekem jól jött.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Erika!

Sajnálom nagyon, ami "szőke herceggel" történt (sajna a nevére nem leltem rá), még az is lehet, hogy ti megússzátok gyulladás nélkül. Lehet, hogy a doki minden eshetőségre felkészített, de nem biztos, hogy úgy is fog alakulni. Egyébként ha kalcium miatt kell sok tejterméket enni, akkor figyelmedbe ajánlom még a mákot és az olajos magvakat. Az én fiaim egyáltalán nem kapnak tejet és tejterméket, mivel tehéntejfehérje allergiásak, sőt az ikerterhességem alatt én sem ehettem, mégsincs semmilyen probléma a fogukkal vagy a csontjaikkal. Mi még tápszert sem ettünk, mert azt mondta a dokink, hogy a természetes anyagokból jobban hasznosul minden, mint a mesterségesből. Van egy remek sütink is, ami egyrészt nagyon finom, másrészt igazi "vitaminbomba", sokféle olajos mag van benne.Kép

Zizi!
Ezt a sütit neked is ajánlom, mert nálam tejserkentőként is működött.Kép Ha érdekel, elküldöm a receptjét.
Bármilyen távmunkára, amit csak lehet itthon találni. Csatlakoztam egy lev.listához, ahol csajok vannak, és a legtöbbjük ilyen munkát keres. Remélem előbb-utóbb mindeniki talál is!Kép

Lányok!
Nyomozott már valaki műv.ház ügyben? Van egy új tippem is, megkérdezhetnénk az ovikat vagy bölcsiket. Biztosan jól jönne nekik valami kis extra bevétel, a termek meg a játékok adottak. Azt is ki kellene találnunk, hogy melyik az a része a városnak, ami kb. egyenlő távolságra van mindenkitől, hogy ne legyen senkivel kiszúrva.

Gabi
efgabi

Szia Gabi!
A szőke a Riki(Henrich Márk)- a barna a Ricsi(Martin Richárd)KépKép.
Talán azért nincs a fiaidnak szükségük a tejcire, mert egy életre elláttad a legfontosabbal Őket, anyatejjel...Kép
Nekem sajna nem szopiztak, ebből kifolyólag a tejem is elapadt hamar. Ami anyatejet kaptunk (hetekig tartó telefonálgatásaim nyománKép), az elég csekély mennyiség volt a napi igényükhöz képest! Meg aztán ki tudja kitől is származott az a tejci?! Lehet, hogy egy dohányos, v. ki tudja milyen anyától... S akkor annak azért nincs olyan nagy tápértéke, mint egy igazi, "hazai" anyatejnek.
( S akkor az érzelmi, meghitt rész hiányáról itt nem is beszélnék...Kép)
Szóval Nekünk maradt a tápszer, s napjainkban a bolti "tej".
De szerencsére isszák! Képzeld, ha nem tennék?!
Már nem is lenne foguk???????!!!!!KépKép
Hát ha így haladunk...
Azt a "bomba" receptet leírhatnád!
Előre is köszi!
Megyek mert "mindjárt" kelünk...Kép
Jó éjt Mindenkinek!!!!!!!!!

KépKép
herika

Jó reggelt mindenkinek!

Ma oltásra készülünk, 10-re megyünk az orvoshoz. Még most kapják meg a 15 hónapos oltásukat, mert mindig volt valamelyiknek valami baja és így elcsúsztunk vele. De most végre makk egészséges mind a kettő és gyorsan megkapják a szurit.
Jó lesz már túlleni rajta, mert már nagyon idegesített, hogy ennyire el vagyunk maradva.

Erika

Reméljük, hogy nem lesz úgy, ahogy az orvos mondta, csak minden rosszra fel akart készíteni.
Az én fiaim egyáltalán nem isznak tejet, egyszerűen nem hajlandóak még a kakaót sem elfogadni. 10 hónapos korukig szoptak, aztán hiába volt még egy csomó tejem, nem kellett nekik, próbáltunk tápszert adni nekik, az sem kellett, és a tej sem. De a tejtermékeket nagyon szeretik, azzal talán pótolják. Mondjuk az én orvosom azt mondta, hogy egyáltalán nem baj, hogy nem isznak tejet, mert ez a tej már nem olyan mint régen. Hát most kinek higyen az ember?

Na rohanok, majd még jelentkezem.

Irjatok!!!!!!

Éva
p.éva

Túlvagyunk az oltásokon, most alszanak mind a hárman. És mit látok? Sehol senki?

Fél ötre meg szülőire kell mennem az oviba, a gyerekeket átviszem anyuékhoz.
Tegnap végre, egy év után eljutottam a fodrászhoz, végre valami emberi formám lett, csak majdnem kihullott a hajam, amikor fizettem. Majdnem 8000Ft volt, hogy levágták és bemelírozták. Hát ha tudom, hogy ennyibe kerük, akkor inkább nem megyek el, inkább a gyerekekre költöttem volna ezt a pénzt, de most már nem bánom, mert végre valahogy kinézek.

Éva
p.éva

P.Éva:
Most bírtam csak újra jönni, de megint csak futtában, lassan kaja idő van. A gyerkőcök nőnek mint a bolond gombák. A Virág már 65cm (46) és 7,2kiló (2,29), Gábor pedig 70cm (47) és 8,4 kiló(2,62).Sajnos a kisasszonnyal vannak kisebb-nagyobb gondok. Nagyon lassan fejlődik. Voltunk vele Svábhegyen a neurológián. Nem találtak semmit, ezért tovább küldtek vérvételekre:? anyagcsere, kromoszóma és MRI.Most már azért napról-napra ügyesebb. Nagy ritkán már hasra fordul, már nyúl a tárgyakért, sőt a szájába is veszi őket. Egyre többet gagyog. Gábor ezzel szemben mindent csinál. Kis segítséggel felül, sőt a kiságyában felhúzza magát térdre. Mászik, van egy foga, Pörög-forog, stb... Ja és 1-án múltunk félévesek.
Na eddig tartott a nyugi. Majd jövök még.
vedina

Edina

Gratulálok a kicsikhez, Gábor nagyon ügyes! Virág miatt meg ne aggódj, még egyáltalán nincs lemaradva semmiről, hiszen még csak fél évesek.
Az a lényeg, hogy ő is szépen gyarapodik. Szép súlyuk van! Mi tegnap voltunk méreckedni, hát nem sokkal vagyunk nagyobbak nálatok. Zolika 9,90 és 84 cm, Ádám 9,70 és 83 cm. Ja és mi 20 hóznaposak voltunk 7-én.
Vannak valahol képek a babáidról?
Nekem az albumban a P.Éva családja néven vannak képeim.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Sajnos, ahogy megjött a hűvösebb idő, megjött az első megfázás is Kép Andris szerencsére egy nap alatt átesett rajta, csak egy kicsit volt taknyos, Zsófi viszont már második napja küzd vele. Ő is csak náthás, és egy kis hőemelkedése van, de rettentő nyűgös, szeretne sokat kézben lenni, ami persze nem mindig megoldható Kép
Ma nagyon aranyos volt, 9 körül fogta magát, megfogta a kispárnáját, bekérezkedett a kiságyába, elkérte a cumiját, és lefeküdt aludni. Azóta is alszik. Kép

Éva! Ne sajnáld azt a pénzt, néha magadra is kell egy kicsit költeni, nem csak a csemetékre! Kép Kép
Zsófinak kb. egy hónap múlva lesz aktuális a 15 hónapos oltás, pont egybeesik a fiúk 2 hónapos első oltásával, úgyhogy már megbeszéltem a doktornővel, hogy kijön házhoz, ne kelljen a három gyerekkel bemenni a rendelőbe. Ja, és lemértem, valóban nem fér be az ikerkocsi a rendelő ajtaján...

Edina! Tényleg nem semmi súlyuk van a babáknak! Virág pedig majd behozza, egy év múlva már biztos "utoléri" Gábort!

Erika!
Örülj neki, hogy ennyi tejet isznak a gyerekek! Az enyémek sem hajlandók a tejet meginni, kakaót se, teát se nagyon, úgyhogy minden étkezéskor vizet isznak Kép Persze a túrókrém, joghurt, túró rudi megy, úgyhogy remélem kapnak elég kalciumot.
Andrisnak is letört már egy pici darab az első metsző fogából, de tényleg csak egy pici, és neki 2-3 év múlva úgyis kiesik, azt mondták ne aggódjak miatta.

Gabi! Légyszíves írd le a receptet! És ha tudsz valami jó távmunkás tippet, szóljál légyszíves!

Zizi
debyand

Zizi

Nem lehet akkor most könnyű a Zsófival! Van valaki, aki segíteni tud pl. amikor szoptatsz? Vagy egyedül vagy egész nap? Nem lehet könnyű egyedül a négy gyerekkel? És hogy oldjátok meg Andris oviba vitelét? Nálunk elég nagy tortúra, amig elvisszük a Lorát és hazahozzuk az ikrekkel. A férjem reggel korán megy el és nem mindig ér haza addigra, mire Loráért kell menni. Mostanában mindig ebéd után hozom el, mert nem hajlandó ottaludni. Andris ottalszik?
Nekem is nyűgösek ma egy kicsit a fiúk, de szerintem ez a tegnapi oltásnak köszönhető. Pedig állítólag majd csak a 10. napon lehetnek lázasok, a Loránál is így volt.
Most megyek, mert szétfő a bableves és még ezer dolgom lenne, de ebben az időben én is olyan nyűgös vagyok, egész nap csak feküdnék, ha tehetném.

Többiek!!! Merre vagytok???

Éva
p.éva

Szaisztok!
Az időjárás révén mindenkinek megkergültek a kölkei? Nálunk nemhogy megy a szirénázás egész nap a fiúk részéről, de napok óta felfordult a napirendjük. A hét elején szinte állíndósult a 4-től 6-ig alvás ma meg szinte délelőtt elaludtak.
Erika!
Jobbulást Rikinek!
Éva!
Mi van a telekkel? Sínen az ügy? És mikor veszik ki a gyerek-sereg manduláit?
A fodrász nem volt semmi! Én is ritkán megyek fodrászhoz, akkor is megbánom. De ha még ilyen horror összeget kérne bele is betegednék.
Gabi!
Szerintem kéne csinálni valahová egy listát magunkról, hogy ki merre lakik, e-mail cím , gyerekek neve esetleg egy kép, stb...
Én meg is csinálom szívesen ha elkülditek az adatokat mail-ben. És én meg majd mindenkinek elküldöm aki rajta van.
Andi!
Kösz a címet! Még nem néztem át, de arra felfigyeltem, hogy az árakat érdemes a depo-ban nézni. Ezen 160e az ami ott 110e az meg nem mindegy. Az infókat meg még átböngészem.
Ti milyet választottatok?
Kata!
Itt a telefonszáma a Salusnak:
204-39-38
1117 Bp., Dombóvári u. 1.
És van még a Dr. Leo is aki ilyeneket csinál. Néztem a rectepre csináltathatók között vagy egy olyan kis szép drapp cipő, hogy mi az őszi-télit tutira ott csináltatjuk.
Azt meg megtalálod a www.drleo.hu vagy wwww.elit.hu -n is asszem.
Vikics

KépKép
vikics

HÁt még mindig sehol senki?!

Végre alszik az egész csapat, gondoltam olvasgatlak benneteket egy kicsit, dehát nincs mit.

Irjatok!
Éva
p.éva

Sziasztok!

Mióta elkezdődött a suliKép, nem nagyon van időm.Kép De azért nem tűntem el!Kép

Éva!

Gratulálok a telekhez!Kép

Edina, Barbara!Kép

Üdv. itt!Kép Barbara, írj Te is a babákról! Vannak képek?Kép

Erika!

Jobbulást Rikinek!
Szerencséje van (ha lehet ilyet mondani), mert az egyik oszt.társamnak már a maradandó fogaival (az első kettővel) történt ugyanez, benyomódott az ínyébe, és most úgy néz ki, mint egy vámpír!KépKép

Megyek, visszaolvasok egy kicsit, mert jó rég nem voltam!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Vikics!
Nagyon jó ötletnek tartom a listát, már küldöm is az adatokat!
Nekünk a gyerekdokink nem akarja felírni a cipőt, ti hogy és hol intézitek?

Zizi!
Küldöm a süti receptjét!

Erika!
Nem semmi a fodrász ára, én is kiakadnék! De igaza van Zizinek, néha magadra is kell költeni! Nekem szerencsére házhoz jön a fodrász, a játszótéren az egyik anyuka fodrász, olcsón és jól dolgozik, és még jól el is dumálunk. Ja, és akkor jön, amikor már este alszanak a srácok, így nem kell kapkodni, szívességet kérni senkitől, hogy vigyázzon a srácokra. Abból a szempontból rossz, hogy utána lefekszem aludni, és másnapra alig látszik valami a frizurámból.

Éva!
Nekem is macera az oviba járás, bár reggel elviszi a párom a nagyot. Szegény Gergő, már többször szóvá tette, hogy majdnem mindig az utolsók között hozom el, de nem tudok két gyerekkel előbb odaérni. Talán, majd ha a kicsik is bölcsisek lesznek.

Gabi
efgabi

Gabi

Én voltam fodrásznál, nem az Erika, de mindegy, a lényeg, hogy legközelebb nem megyek oda, az biztos.

Éva
p.éva

Sziasztok!
Gabi!
Nekem a dokinénink írt egy beutalót a orthopédiára aztán az orthopédus írta fel a cipőt. De nem vagyok benne biztos, hogy amúgy kell-e egyáltalán beutaló az orthopédiára. Most néztem egy cipőt éppen a Dr. Leonál ami nagyon tetszik. De úgy készüljél, hogy akár 6 hét is lehet amíg elkészül, úgyhogy jó előre kezdjél intézkedni, hogy mire kell meglegyen.
Kép

KépKép
vikics

Sziasztok

Vikics
A linket a gépek leírása miatt küldtem, úgy láttam elég szépen felvázolják a dolgokat. Én egy Olympus C720-t néztem ki de sajnos elolvastam a tesztjét és kiderült, hogy nincs benne képstabilizátor (pedig jó ha van, főleg kölköknél) Mi ez a depo?

Hogy mi se lógjunk ki a sorból, egyetlen pici fiamnak 40 fokos láza lett tegnap estére, de sajnos ma is folytatódott. A kúp édeskevés volt, kellet a fürdő is.

Éva
Vastag bőr volt a fodrász arcán...nem semmi!
A Hajas szalonban vannak ilyen árak. De legalább apa elégedett remélemKép

Jó hétvégét mindenkinek!
Andi
Ambrosia

Sziasztok,

rendszeresen és NAGY élvezettel olvasom a topikot. Most gondoltam én is írok, erre mind a két kisasszony éberen vigyorog (nézzétek az időt!). Nem hagyják Anyát kapcsolatteremteni!

Majd nekidurálom magam, hogy képeket is felrakjak, csak megvárok egy friss sorozatot, meg idő is köll hozzá. A találkozó képeit már nézegettem, jó, hogy a hozzásylókhoz arcokat is lehet kötni!

Éva! Az építkezéssel kapcsolatban szerintem érdemes mefontolni, hogy legyen egy elvonulós szoba (lehet nevezni dolgozónak vagy vendégnek stb), ami kívül esik a gyerekek hatósugarán, és ahova el lehet kicsit bújni - akár mert dolgozni vagy tanulni vagy aludni akar az ember, ne adj isten beteg. Mi most egy 3 szobás házba lakunk, és nekünk ez volt a nagy tapasztalat (most fogjuk átrendezni ennek jegyében a házat).

Nektek van- tapasztalatotok arról, hogy hogyan aludjanak a gyerekek? Pontosabban: mi most a lányokat egy franciágyban altatjuk (most 10 hónaposak), mert a rácsos ágy 2 hónapja nem működik. Ők láthatóan nem bánják, de szerintetek?

Na megyek, mert eddig tartott a türelem részükről.

Üdv, Barbara
MBarbara

Sziasztok!
Ezer bocsi, de tegnapra már a Ricsi is lebetegedett, ma meg már az én torkom is fáj...
Zizi!
Jobbulást a gyerkőcöknek!!!Kép
Te mit adsz Nekik ilyenkor? Én kenegetem Pulmex babyvel a mellkasukat és Nurofent adok a lázra.
És a lázukat hol méred? A popsiban nem engedik, megfeszítik és felveszík a "híd"pozíciótKép.
A hónalj pedig elég nehézkes, mivel nem akarják az istenért se zárva tartani, állandóan oda kell "szorítani" a karjukat...Kép
Zsuzsi!
Ez a vámpír hasonlat jó volt, hangosan nevettem (röhögtem!!!!Kép). A Riki most olyan, mintha cikk-cakk (v. cik-cak?) ollóval rendezték volna a fogait...
Éva!
Egyszer már engem is sokkolt egy vágás-melír ár. Mivel elég sok hajam van, 20 melír tincset tettek bele /á:300/db!!!!, amit fizetéskor közöltek/, s így vágással 7000.- Ft volt, 2!!! éve.Kép Talán érthető, hogy azóta nincs melírom, én festem, és évente max. 2x vágatom a hajam...
Gabi!
Értem én a célzást: az én hajamra is ráférne a fodrász...Igaz???Kép (Jól van na! Csak vicceltem!Kép)
Mint már Éva írta, ez a mostani horror fodrincs találka vele történt,s hál'istennek nem velem. Valószínű kisebb infartust kaptam volna én is...
Vikics!
Tényleg jó ötlet ez a lista! Írd le pontosan milyen adatokat küldjünk.KépKép
Ambrosia!
A fiacskádnak jobbulást, ami remélem azóta már bekövetkezettKép.
Barbara!
Nálunk születésük óta saját, külön kiságyuk van, s 9 hónapos koruk óta mi kijöttünk aludni a közös szobánkból is, így azóta Ők "egyedül" ill. ketten alszanak. És hál'istennek:ALSZANAK!
Üdv. Mindenkinek, megyek orrszívó-porszívózni...KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Jobbulást mindenkinek, aki betegeskedik!
A válatozatosság kedvéért ma Zolikát kellett elvinnünk a Heim Pál sebészeti ügyeletére, mert a nagylábujja teljesen begyült a körömágynál. Az egész tiszta vörös és visít, ha hozzáér valami. Kaptunk rá egy jó kis párakötést és ha holnapra nem javul, akkor felvágják neki. Már csak ez hiányzott! Mi mindenen átesünk, ami csak történhet egy gyerekkel. De amúgy jól van, csak ha fáj akkor kiabálja, hogy: "bibib-bibib" - ez a bibi akar lenni.
Most értünk haza, anyósoméknál voltunk ebédelni, alszik az egész család, csak éppen most árulnak itt előttünk krumplit és hangosbemondóval kiabálnak, úgyhogy lehet, hogy ez rövid pihenés lesz.

Jó hétvégét mindenkinek!
De azért aki itthon van írjon ám!!!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Végre van egy kis időm leülni a gép elé, a két nagyobbat már lefektettem, a két kicsi még alszik, és van még 20 percem az ő fürdetésük előtt. Sajnos a hétvégét megint egyedül töltöm, a férjem dolgozik, csak valamikor vasárnap éjszaka fog előkerülni. Kép

Köszi a jókívánságokat a gyerekeknek, jobban is vannak már, úgy látszik tényleg csak megfázás volt. Kép

Gabi!
Köszi a receptet és az infót, megkaptam!

Vikics! Tényleg jó ötlet, amit írtál, ha lesz egy kis időm, elküldöm... Kép

Erika!
Én most Panadolt adtam Zsófinak, illetve éjszakára lázcsillapító kúpot, meg orrcseppet (Nasivin). Van, hogy Nurofent adok, mikor melyik van itthon Kép A Pulmexet én is szeretem, ha köhögnek mindig használom azt is.
Lázat nagyon ritkán mérek, csak ha nagyon muszáj, körülbelülre meg tudom állapítani tapintással is Kép Egyébként Zsófinak popsiban mérem, ami elég nagy üvöltéssel jár, Andrisnak már hónaljban, de ő is csak úgy bír nyugton maradni arra a pár percre, ha közben mesét olvasok neki.

Éva!
Az oviba-menés még nincs megoldva nálunk. Reggel a férjem el tudja vinni, délután pedig Anyu szokta elhozni, illetve a férjem, ha éppen ráér. De lassan ki kellene találni valami megoldást, hogy én is el tudjam hozni, mert nem akarom állandóan Anyut nyúzni. Az a baj, hogy ahhoz messze van az ovi, hogy Zsófi odáig elsétáljon. (Az én tempómban 10 perc séta), babakocsizni meg nem tudom a babák mellett. Másrészt a csoportszobák fent vannak az emeleten, elég nehézkes lenne a három gyereket felvinni, az ikerkocsit biztos nem tudom felvinni, ha csak a babákat viszem, akkor ott fent nem tudom hová lerakni, szóval még nem találtam ki a jó megoldást.
Ja, és Andris ott alszik mindig, már eleve így kezdtük, és azóta is ragaszkodom hozzá, de nem is akar hazajönni, ezt szokta meg. Nagyon rövid lenne úgy a délelőtt, ha már délben érte kéne menni. És az oviban jobban is alszik, itthon nem mindig hajlandó.
Nálatok is megy a krumli-árulás? Mi is ezt hallgatjuk szinte minden nap. Kép
Zolikának jobbulást!

Andi! Kristóf jobban van már?

Barbara! Nem gurulnak le éjszaka? Ja, és mit csinálsz velük ilyenkor éjfélkor, ha nem alszanak? Rendszeresen fent vannak?

Na, jó éjszakát mindenkinek, kezdem a "második menetet", a picik fürdetését, etetését, aztán talán én is aludhatok egy kicsit... Kép

Zizi
debyand

Vikics!
Köszi a számot bár már rákényszerültünk, hogy vegyünk cipőt itthon de jó lesz az még később is. Megjegyzem, nekünk sem akarták felírni a cipőt.

Barbara!
Az én lányaim kezdettől fogva csak a saját ágyukban aludtak. Ez jó is volt, de most kicsit gondban vagyunk amiatt, hogy csak ott hajlandóak aludni. Minden programot úgy kell igazítanunk, hogy az alvásra 12.30-15.00-ig otthon legyünk. Nem akarnak "idegen" helyen elaludni még a mi nagy ágyunkban sem főleg ha mi is ott vagyunk. Van utazóágyunk is már megpróbáltam azt is, hogy felállítottam a szobájukban és abba tettem Őket. Fél óra üvöltés után visszamehettek az ágyukba.
Egy kivétel azért volt, amikor nyaraltunk Alsópáhokon akkor az utazóágyban aludtak de csak azért mert szinte beleájultak a fáradságtól (sok játék, fürdés stb). Hát nem tudom majd mi lesz később. Bár bölcsibe nem fognak járni mire az ovi kezdődik addig meg még sok idő van. Most 16 hónaposak.
Kata
kovkata

Vikics!

Most néztem meg az albumban a képeiteket nagyon jól sikerültek. Szuper az a babakocsi! Még nem is láttam ilyet, leírnád hogy milyen márkájú, hol lehet kapni stb...

Kata
kovkata

Sziasztok
Nem tudjátok mi van Dorisékkal? Már nagyon régen nem írt magáról semmit.

Erika
Örülök, hogy tényleg nincs komolyabb baj Riki fogával. Mi is betegek lettünk egy kicsit. A lányok náthássak, 5 percenként szívóm az orrukat, mire befejezem az egyiket, a másik már újból nyalogatja a sajátját. Remélem nem így fog zajlani a tél. Voltunk a Tescoban, 999 Ft-ért nagyon aranyos vatelinnel bélelt, vízlepergetős anyagból van kantáros kisnadrág. Belülről polár anyagú, sőtétkék és vajszínű színekben. Ha esetleg valakit érdekel.

Kata
Az én lányaim is kezdetektől a saját ágyukban alszanak, és bizony nekünk is gondot jelent, ha valahová elmegyünk és ott töltjük az altatási időt. Nehezen és csak nagyon rövid időre alszanak el. Szederkét folyamatosan puszilgatni kell az arcán és a fülén, Eperkét meg ringatni szoktuk. Persze a kezünkből már letenni nem tudjuk, úgyhogy aki ringatja, az felkészül egy félórás gyerekcipelésre. De ezeket a kellemetlenségeket leszámítva, nagyon örülök, hogy a saját ágyukban alszanak. Ha újra kezdhetném sem szoktatnám őket másra.

Mennem kell orrszívni.
Üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!

Erika, Éva!
Bocs a cseréért, valamit elnéztem.Kép

Vikics!
Köszi, melyik ortopédián voltatok? Mi a Kútvölgyiben voltunk, nem tudom, hogy ott lehet-e beutaló nélkül ilyet kérni. Majd megérdeklődöm, de légyszi kérdezd meg te is ott, ahova ti jártok. Köszi előre is.

Zizi!
Csodállak, hogy négy gyerekkel egyedül ilyen jól bírod, még egy kis csevegésre is be tudsz ugrani!Kép Az oviba járást nálatok szerintem képtelenség megoldani segítség nélkül. Ahogy leírtad, el sem tudom képzelni, hogyan lehet kivitelezni egyedül. Amikor mi Gergővel kezdtük a bölcsit, a kicsik 3 hónaposak voltak, én csak kocsival tudtam elmenni érte. Két hordozót a két karomra akasztottam, be a kocsiba, bölcsinél ki a kocsiból, be a bölcsibe. Bent Gergőt felöltöztetni, aztán vissza minden. Nálunk a bölcsiben nem volt emelet, csak itthon. Egyszer így két babahordozóval megcsúsztam a lépcsőn, és le is estem.Kép Szerencsére a srácok be voltak kötve, nem estek ki, de mind a hárman megijedtünk.
Nem tudod megkérni valamelyik anyukatársat, hogy hozza haza neked Andrist, ha anyukád pihenésre vágyik?

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Mindenkin kitört a takonykór? Nálunk szerencsére a lányok jól vannak, csak én betegedtem le. Az első este megpróbáltam, hátha két tábla csokitól elmúlik, de nem. A második este pedig "kénytelen" voltam bemenni a párommal vacsorázni Bp.re az A38-ra, barátokkal, mert itt volt a párom anyukája és nagynénje meg a lánya, és a 3 életben megedzett asszony elzavart minket kikapcsolódni! Istenem, több, mint egy év után! Még hőemelkedéssel is nagyon jól esett!

A lányok nem gurulnak le az ágyról, mert egyik oldalon fal van, a másik oldalon meg egy összetekert paplan. Na jó, egyszer Eszter legurult, de akkor ott voltam mellette (ahogy ez lenni szokott), de szerencsére csak nyögött egyet, és aludt tovább.

Erika,

nekünk fülhőmérőnk van, drága barátnéimtól ezt kaptuk babaajándéknak (merthogy nem olcsó). Nagyon klassz dolog, mert 3! sec. alatt megméri a hőt. A lányok teljesen megszokták, ha belerakom a fülükbe, rögtün figyelni kezdenek, mert amikor megmérte a hőt, csippant egy picit, és ez tetszik nekik. Nekem nagyon megnyugtató, hogy akár 5 percenként is megmérhetem a hőjüket, amikor gyanúsak vagy betegek vagy már beadtam a gyógyszert. Azért egy beteg gyereknél jó, hogy egy stresszel kevesebb! Ja, és azóta a párom is könnyedén rávehető arra, hogy megmérje a saját hőjét (a beteg gyereknél a beteg férfi semmivel sem egyszerűbb eset).

Olyan jó ilyet leirni: a mai nap eddig egyszerűen tökéletes volt. Néha azért jár ilyen is nekünk, igaz? Most megpróbálok IDE egy kis jóérzést átsugározni. Kép)

Üdv,

Barbara
MBarbara

Sziasztok!

Hát sajnos én ezt nem mondhatom el magunkról, két-három napja a fiúk olyan rosszul alszanak, hogy már nem bírom sokáig, óránkétn, félóránként váltják egymást éjszaka. Már olyan fáradt vagyok, hogy a türelmem is kevesebb. Most is üvölt mind a kettő, de mára már elég volt. Egész délelőtt a Heim Pál kórházban ültünk egy kötözés miatt. Holnap már a helyi orvoshoz viszem el, ő is el tudja látni a Zolika lábát.
Most el is búcsúzom, mert még ezer dolgom van, lejárt a mosógép is és már hulla vagyok.

Jó éjszakát mindenkinek!

Éva
p.éva

Sziasztok

Mindenkinek jobbulást aki beteg!!!
Kristóf is túlvan a "háromnapos lázon", de azóta mintha kicserélték volna a fiatalembert. Egész nap komoly mint a véreshurka és le-föl rodeózva teszi a dolgát. Ha valami nem tetszik már üvölt is. Lehet, hogy én rontok el valamit? Baj hogy egész nap velük vagyok? A párom szokta mondani, hogy hagyjam őket néha egy kicsit egyedül mert meg fogok zanzulni.
Ti nyáron adjátok nekik a D3-at? Vagy csak az én orvosom ragaszkodik makacsul ehez? Úgy hallottam csak ősztől kell ismét elkezdeni.

Éva
Zolikának puszi a lábujjára! A babalábaktól amúgy is elolvadok.Kép

Kép
Ez nem igazság, nekem miért nincs olyan???

Andi
Ambrosia

Andi

Édesek a picikéid!!!!! Mikor készült ez a kép?
Látom itt is a másiké sokkal érdekesebb, mint nálunk is.
Én néha szoktam őket egyedül hagyni, mint pl. most is én itt vagyok a gépnél a fiúk meg a szobájukban játszanak, nyitva van az ajtó, ha valamit akarnak úgyis jelentkeznek, egy kicsit nem árt az önállóság. És én is örülök, hogy van egy kis nyugtom. Ma éjjel már valamivel jobban aludtak, szerencsére. Zolika lába is már gyógyul, már kifakadt és kijött belőle a sok geny is. De még ma elmegyünk a sebészetre egy utolsó kötözésre.
Tiszta ideg vagyok, mert reggel óta nincs nálunk víz, nem tudom miért, nem is jelezték, hogy ma nem lesz. Nem tudok főzni a gyerekeknek sem és mosni sem tudok. Remélem, hamarosan megjön.
Most megyek egy kicsit rámolni.

Irjatok!!!!!!

Éva
p.éva

Képzeljétek, a férjem ma találkozik a tervezővel és egy csomó tervrajzot hoz haza és együtt kiválasztjuk, hogy milyen házunk legyen. Úgy döntöttünk , hogy nem marad meg a régi terv. Már nagyon izgulok, olyan jó lesz álmodozni!
Itt a neten találtuk ezt a tervezőt és nagyon olcsón lehet nála terveket venni. Késztervei vannak, amiket lehet módosítgatni és a hasznos alapterületet kell figyelembe venni és annyiszor 500Ft a terv. Ez egy 100 nm háznál mindössze 50ezer ft, ami nagyon olcsó, mert már több helyen érdeklődtünk és több százezrekben beszélnek a tervezők.

Éva
p.éva

Helló Éva!

Nagyon jó dolog ez a ház-tervezgetés, a tervrajz tényleg csak ennyibe kerül? Nekünk 170 ezerbe került 142 nm hasznos alapterülettel, igaz mindenféle engedéllyel együtt.
Mi talán már októberben le tudunk költözni a 3. emeletről. Már nagyon várom, mert a 3 csemetével rendesen kinőttük a lakást.

Nagyon gondolkodom, hogy hogyan rendezzem el a csajokat. Mindhárom babának lesz külön szobája, de nem tudom, hogy az ikrekkel mitévő legyek. Most egy szobában alszanak egy 2*2 méteres matracon a földön, ahova időnként mi is közéjük bújunk és jó nagyokat durmolunk együtt. Szóval nem tudom,hogy mit lépnének a lányok, ha egy számukra óriási, új házban még külön is választanám őket éjszakára, egyedül egy szobában... De lehet, hogy csak én csinálok belőle problémát. Ti mit gondoltok?

Zizi, nagyon szupi vagy a négy gyerkőccel egyedül nem lehet könnyű.
Többieknek is kitartás!
ikeranya

Sziasztok

Éva
Biztos az én puszim is segített!Kép Köszi, ezt még a júliusi szabi alatt videóztam.
Lehet, hogy rossz korszakot élünk, de mint a kismajmok úgy lógnak rajtam egész álló nap. Csak azt hallom, hogy ana...,ana...,ana. A Kristófot meg a láz óta mintha kicserélték volna, belebújt a kisördög. Ha nem kap meg valamit, vagy nem veszem fel azonnal elkezd hisztizni. Tulajdonképpen a legnehezebb dolog a kettőjük közötti vitákat koordinálni. Mostmár az sem elég ha valamiből kettő van, amit csak tudnak mindent megkaparintanak a másik orra elől, tök mindegy mi az, és hány darab. A lényeg, hogy ne a másikhoz kerüljön a szajré. Tombol a féltékenység, az irigység és az önzés. Egyébként ennivalóan édesekKépKépKép
A tervező tényleg olcsó.

D3 ügyben válasz?

Megyek mert lefordulok a székről
Andi
Ambrosia

Csilla

Jó neketek, hogy már lassan költözhettek!!! Biztosan megszokják majd az ikrek az új házat és élvezni fogják az új szobájukat.
Azt szeretném kérdezni, hogy a terven kívül az engedélyeztetésért még sokat kellett fizeteni?
És hamar engedélyezték a tervet? És hol építkeztetek?

Andi

Ne aggódj, nálunk ugyanez a helyzet. Állandó harc mindenért, de majd csak kinövik egyszer.

A változatosság kedvéért most a Lorena betegedett meg. Tüsszős mandula és füllgyuladása van. Szegénykémnek mostmár biztos kiveszik az orrmanduláját, ha meggyógyul.

Éva
p.éva

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?