Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nálunk mindkét oviban zárt ünnep a farsang :x Nagyon szépek vagytok Andi!
Holnap nemcsak dokinéni lesz, hanem fülészet is. Norbi fájlalja és kezd lázasodni is.

Mentem!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Nálunk is zárt minden ünnep az oviban.
Jelenleg az az épület amiben vagyunk két ovinak (2 és egy csoportnak) és egy bölcsinek ad helyet. Egy napon volt minkét ovinak a farsang és a masik oviban be lehet menni a szülőknek. A gyerekek együtt a tornateremben vidámkodtak. láttam képet, ahogy a szülők körbeállják őket. Nkem is nagyon rosszul esett, hogy nem láthattam őket, de belegondoltam, hogy ha nálunk is nyilt az egész, akkor 3X annyi szülő lett volna. A gyerekek már levegőt sem kaptak volna :cry: :lol: Így is van sok olyan gyerek aki feszélyezve érzi magát, hát még ennyi felnőtt jelenlétében. Ha nem vagyunk ott (mármint a sok idegen felnőtt) akkor sokkal felszabadultabban élvezik az egészet szerintem.
És nekünk nagyon szuper fotós az ovónénik, írtó jó képeket szokott csinálni. Tavaly is fényképeztek egész évben, nem csak eseményeken. Megörökítettek sima játékot, vagy az étkezéseket is (szülinap, gyereknap, farsang, anyáknapja, stb) Év végén a maradék csopi pénzből vettek cd lemezeket és mindenkinek kiírták a fényképeket. Nagyon jó volt látni őket így.

Már megint a fületek!!! :cry: :cry: :cry:
De legalább Marin füle már teljesen oké?? Tubus kilökődött teljesen?? jobbulást nektek!!!

Andi !!

Nektek is nagyon jók lettek a képek!!! Jól láttam, hogy Ti is vegyes csoportba jártok??

Csokinyuff!!!

Ennyi idősen így ül a csaj??? :lol: :lol: :lol: Tök ügyes. Emlékszem a Sára még 6 hónaposan is akkorákat dölt hagyatt, hogy mindig megijedt a hugom alattunk :lol: :lol: Csoda, hogy nem kapott agyrázkódást!!! Mászni már tudott, így hiába raktam puhára elment onnan és persze a kemény részen dölt hagyatt :roll: :roll:

Bárány!!

A szakáll tiltása is hülyeség, hiszen a tűzbe kámzsás sapkában és légzőkészülékben mennek be :roll: :lol: :lol: Nem kaphat lángra. Egyszerűen valakinek nem tetszik a fejesek közül. Nincs olyan tűzoltó a környezetünkben, aki tudná a tiltás okát :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

gyöngyi!
Maja meg pont hogy mászni nem tud nemtudom miért... és a forgás se az erőssége :?
Vendég

Sziasztok!

Végül Norbi nem panaszkodott többet a fülére és meleg sem volt már, úgyhogy fülészet elhalasztva 1-2 héttel, ha még bírja.
Martin tubusát is akkor ellenőrzik, de szerintem csak kicsit megindult, mert azóta figyelgetem és nem mozdul.
Ma dokinéni mondta, hogy csak kis megfázás, torkuk kicsit piros, kaptak Fenistil cseppet és Martin azóta egy nyikkanásnyit sem köhög, pedig már húzta rendesen és esténként szellőztettem is , nehogy krupp legyen. Úgy látszik végre megvan a köhögés csillapítónk. :lol: A Sinecod csepp semmit nem használt eddig.
Sajna múlt héten meghalt egy volt évfolyamtársam, ma olvastam a volt közvetlen szomszédasszonyom gyászjelentését, pedig még fiatal volt, lánya is csak 23 éves. Kegyetlen a sors...
Bocsi, de teljesen a hatása alatt vagyok....

Szóval most a héten igyekszünk meggyógyulni, aztán munka 1000-rel!!!!!!!!!
A zárt farsangnak én is azt az egy értelmét látom, hogy a gyerekek felhőtlenül jól tudják érezni magukat. Nálunk is készülnek fotók, de csak viszonyításul mondom, hogy a mikulásos megrendelés még nem készült el.... A karácsonyi, valahogy kari előtt kész lett, de a miki eléggé csúszik. Mikor lesz ebből farsangi fotó? Lassan már a húsvéti fotózás következik.
Andi! Norbi 1 hétig tök ügyes volt pisilés terén, aztán amióta Martin itthon van, nem megy el időben pisilni. Leöntöttem, nagyon nem tetszett neki, de nem hatotta meg különösebben. Most kezdjük előről, mindig szólok neki és elzavarom + a húsvéti nyuszival fenyegetőzöm, hogy pelust fog hozni, nem ajándékot. Ez nála jobban hat. Majd meglátjuk mikor növi már ki.

Pussz!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Dobok fel pár képet. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
varga tünde

Köszönjük a köszöntést!

Éva ez a fül dolog nagyon rossz lehet. :(
Fenistil cseppet azt csak receptre adják?
varga tünde

Szia Tündi!

Nagyon drágák!!!!!!!!!

Igen, a fenistil csepp receptes.

Pussz!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Ide is megírom(csak úgy mint a juniusi kismamás topikba),hogy egy darabig nem nagyon babanetezek,sajnos kinyilt a méhszáj (ceruzányi),feküdnöm kell és nagyon szomorú vagyik
Gyöngyi valami megnyugtatót tudsz erre mondani :( :?: :( :?:
Ha nem akkor inkáb ne is mondjatok semmit...
pusz mindenkinek
Vendég

Bárány nem lesz semmi baj! Csak tényleg feküdj,pihenj.
Belső nyílott ki?
Csak nyugi,ne idegeskedj.
Puszi
varga tünde

Bárány!!!

Megnyugtatót a leletek függvényében :lol:
Harmadik gyemeked (tudom negyedik terhességed) a méhszáj már nem a régi!!! Lazább, nem tud úgy tartani. Ha nincsenek görcseid és a pihenés alatt nem nyilik jobban akkor nem kell megijedni. Nagyok már a lurkók, tudsz mellettük pihenni (oké, azt nem hiszem, hogy nincs mit csinálnod , de...) , Tedd ezt!!! És ne parázz, harmadiknál már nem olyan meglepő ez, de jobb az óvatosság, persze hogy pihenést írt fel a doki. Ha nincsenek görcsök, fájások (nem indult meg a szülés), akkor még lehetőségnek ott az öszevarrás is. Ha csak a méhszáj gyengesége miatt nyilsz. De ez nem sok (tudom: nekem), nem kell feltétlenül tovább nyilnia. Ettől még túl is hordhatod a babát!!

ágyöngyi

Gyöngyi köszi a választ!
Van egy reményem,hogy mire jövő héten mennem kell a dokihoz addig bezáródik a méhszáj a sok pihenéstől+mindíg mondogatom magamnak,hogy be fog zárodni..
Lehetetlen?Nem szokott visszazáródni??
Vendég

Sziasztok!
Tündi!
Édesek a fiúk!
Éva!
Képzeld azóta próbálgatom a kicsit az újamról etetni,szívesebben szopogatja,de mient megérzi az ízt ugyanúgy rázkódik,mint valami
orvosságtól.3nap adok egy ízt,de még a 3.nap is ezt csinálja,még a
sütőtök se ízlik neki.
Bárány!!!!!!!!!
Nekem is ki volt nyílva a méhszáj,és nekem is egy ceruzányira,még
az uh-ot csináló nő is látta az uh-on.
Nem tudom pontosan,hogy hanyadik héten.
És próbáltam pihenni,de egy 3éves mellett,amikor minden egyes nap
este fél 7-ig magam vagyok ,hát gondolhatod....
Ráadásul tetőteres a házunk,így napjában 20szor másztam a lépcsőket is.
A lényeg:mikor itthon este 21-kor elfolyt a magzatvíz bekerültem a kórházba,másnap reggel 9-kor!lettem ugye megcsászározva(harántfekvésú kicsim miatt)na,akkor megnézték a méhszájamat és akkor is egy ceruzányi volt.
Szóval sem a terhesség alatt,sem a 12órás keményedés fájás után sem tágult.
Ha durván nyílik,akkor tényleg ott az összevarrás.Mellettem szülő kismamának is ez volt,36héten már kivették a varratot,azt a 41.héten indítani kellett.
Meg az sem mindegy,hogy ahogy Tündi is írja,hogy a belső van-e megnyílva?
Nekem az volt.
Persze pihenjél,de azért ne pánikolj annyira,fogják ezt mostmár nézni nálad folyamatosan!!!!!!!!
És akkor lenne a nagy gebasz,ha azért nyílna a méhszáj,mert fájásaid lennének,de nálad erről szó sincs.
Úgyhogy ne parázz,csak lightosan tudod!
Nem lesz semmi baj!
És tessék jönni írni!
Puszillak!

Kép

Kép
kory

Bárány!
És még egy,légyszi ne kezdj el olvasgatni a neten a nyitott méhszájról!
Tudod nincs két egyforma eset!
Köszi

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Ehhez már nincs több hozzáfűznivalóm!
Bárány! Nyugi, nincs vész, nekem 6 héttel később kezdődött ugyan, de csak 2 és feledik terhesség, nem 4. és fájásokkal, de még sokáig lehet húzni.
Úgyhogy pihenj amennyit csak bírsz, de szerintem az összezáródásra már nincs esélyed június előtt :lol:

Pussz!
Éva

Látjátok, megint nagyon dolgozom, ma vagy 4-szer jöttem... :D

KépKépKép
agmano

Köszi lányok ment aprivi Kory
Vendég

szintén bárány ne aggodj nem lesz semmi baj!
Csak pihenj!
nekem két honappal szülés előtt már egy ujjnyi volt és énmég csak kimélni se kiméltem magam mert vizsgáztam.
minden nap 2 órát buszoztam és legalább egy órát gyalogoltam
és hozzáteszem pont akkor volt a melegrekord...
nem lesz gond ne aggodalmaskodj!
kivárja az a baba az idejét!!
Vendég

Lányok kezdek megnyugodni...akkor ez nem is ritka jelenség,hiszen itt már 3-an jártatok hasonlóan és Csokinyuff nem is kimélte magát....
Vendég

Igen Bárány ne aggódj,csak élvezd a pihenést.. :)
Nálam mind a két gyereknél nyitva volt a külső,ha gondolod meg is írhatom priviben,hogy mikortól és mekkora volt. De a dokim az mondta,hogy ez természetes második gyermeknél,ahogy Gyöngyi írta.
Kicsit irigyelek a kiírt pihenésért.. :wink: :wink:
varga tünde

Bárány!
Tényleg ne pánikolj!
Mire megszületik a kicsi, szegény csórika családod már
az idegösszeomlás határára kerül.
Na,ezt a méhszájnyílást amint látod nem te fogod beírni a történelembe.
Csokinyuff méhszáját meg nem is a 4.gyerek nyomta,és a
legnagyobb ellensége az ilyennek a tömegközlekedés autóba való rázkódás persze ülve.Ezt csinálta napi két órába+a séta!
De te ezentúl fekve fogsz utazni,mint aki már 3napja úton van :lol:
Tényleg semmi okod izgulni mivel akármilyen hihetetlen de nem te vagy az első, így "súlyos esetekben "már tényleg összevarrják!
Akit meséltem csajt,hogy összevarrták,amúgy egy napon szültünk,és ő is Renáta,szóval őt a 26héten varrták be,és ezt követően is végig dolgozott fodrászként.Min.a napi 8óra volt amit nagy hassal összevart
méhszájjal topogott egy helybe a vendég körül.
Nekem a 28.héten mondta a dr.és előtte a 18.héten voltam.
Akkor szerinted mikor?
Voltunk utánna 4d-s ultrahangon,ott persze megnézettem,nagyon jól látják végig,szóval ott is ceruzányit mondtak.
Na,és az egész éjszakai keményedésem után is(enyhe vajúdásom)
után is egy ceruzányi volt.
Szóval az én esetemben így alakult.12órát vártam a műtétre,
persze nem voltak nagy fájásaim,csak keményedéseim,de nem tudom mikorra lett volna 4újjnyi mondjuk.
Lehet azóta most lennék 13hós kismama.
Szóval le a parával,mostmár kesztyűs kézzel bánunk itt veled :lol: ,hogy
eszedbe se jusson pánikolni.
Ja,amúgy egy kismama meg azt mondta,ő nem is nézeti,mert még az orvos kitágítja! :lol:

Kép

Kép
kory

jahh igen én is ki voltam tágulva és mégis amikor eljött az idő 18 órát vajudtam :oops: :oops:
Vendég

Andi!

Egyszer írtad, hogy a transzformert szereti Zsolti. Tudsz vmi képet küldeni róla? Vagy egy kis infót, hogy milyen gyártmányok, típusok vannak.
Hallottam, hogy van vmi kamionból robotot konstrukció is.
Másik kérdés, tudja-e kezelni ezt egy 3 éves?

Köszi!

Éva

KépKépKép
agmano

sZIASZTOK.

Bárány.
Pihizz sokat felpócolt lábban és tuti nem lesz gond.nekem is van tapasztalatom-mindkét gyereknél kinyílt korábban a méhszáj-Sziszivel 7hetet feküdtem +kórházban voltam 9napot.és látod túlhordtam én is mindkettőt

Évi.örülök,hogy nem fájdolgál már Norbi füle.a pici náthi meg majd elmúlik.
Majd keresek képet a transformersről,v.fényképezek :)
Szerintem 3évesnek (meg én sem azt vettem Zsoltinak) nem kell a tuti márkás trans.,tényleg vannak ilyen teherautóból,rendőrségi/tűzoltó autóból átalakíthatók,sőt még dínóból is :lol: .megmondom őszintén nagyon jól el lehet vele játszani,de az átalakításhoz tuti felnőtt segítség kell (vagy nagytesó :wink: )

Tündi.aztaaaa.nagyon helyesek a fiúk :)

Gyöngyi.igen,vegyes csopink van.3-7évesig van minden :lol:
Nálunk ilyen nyílt a farsang -de csak ez az egy ünnep van- a ballagáson kívün-ahol részt vesznek a szülők.Igaz elég nagy a tér az oviban -elfért mindenki kényelmesen (kivéve a büfét :twisted: )
Munka hogy megy?új előadás a lurkóknak?

Nyuff.Maja is augusztusi akkor...Hányadikán született?
nem semmi a 18óra,de majd a tesó ha lesz...bizti gyorsabban jön :D :wink:

Kory.Vérezgetés elmúlt teljesen?
Hát neked sem lehetett könnyű...nyitott méhszáj+kicsi gyerek :( .én is úgy sajnáltam Zsoltit,hogy nem jöhetek-mehetek,játszhatok vele-és ráadásul ő még 2sem volt. :? -mondjuk kis hősöm olyan jól bírta-csak anya szenvedett :?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

cleo!
24.én született
éjfélkor kezdődtek az ötpercesek és 18-22-kor született meg :shock:
teso... egyenlőre apa kelll :shock: :cry:
http://freevlog.hu/video/11231.html
maja fürdik meg a parketta is :shock:
Vendég

Csokinyuff!!

18 óra?? Én azt hittem azért tartott nálam ilyen sokáig, mert már öreg vagyok, de akkor nem :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem akarlak elkeseríteni, de én az elsőnél 16 órát, a másodiknál 14 órát vajudtam. De nálad nem így lesz tuti :lol: :lol: :lol:

Andi !!

Jó hogy jöttél!!! Már hiányoztál :cry: :cry: :cry:
Munka megy, de jobb lenne itthon :roll: :roll: :wink: :wink:

ágyöngyi

Köszi lányok a biztatást!
Tegnap elött meg tegnap nagyon szarul voltam,a gyomrom görcsölt enni nem tudok és rázott a hideg...tényleg nem tudom mi jön még kezdek nagyon befordulni..Este 37,1 voltam mivel nem tudtam eldönteni,hogy ez baj vagy nem ezért bevettem egy algopirynt.Ma jobban vagyok de kajára még mindig nézni sem tudok,nem értem imi ez??
Vendég

Anyám is erősködik,hogy muszály enni nehogy artsak a terhességemnek,de minek egyek hiszen érzem,hogy kihánynám...
Vendég

Te Bárány!

Remélem fekve Babanetezel!

Még sokáig bent kell maradni a picÚRnak!Pihi, pihi, pihi.........

Éva

KépKépKép
agmano

Háát azért ennyit fölkelek :oops:
Az igazság az,hogy a környezetemben mindenki ki volt nyílva valamennyire aki a 3.,4. gyerekét várta,szerintük ez tök természetes,úgyhogy azért nem akarok a ló túl oldalára esni a pihivel....
Napi 18-20 óra fekvés a többi üldögélés..lighos járkálás...
Vendég

Szép napsütéses napot! :)

Éva: transzformersz (huu bizti nem jól írtam) az a film? amiben átváltoznak,én láttam. igen abban van kamion is. amúgy most lesz a tescoban bionicol vagy mi,robotok leárazva,lehet azok is le lesznek.

Bárány
:talán az idegeség ment rá a gyomrodra. ne erőltesd meg,ha nem kívánod a kaját,egy-két nap böjttől nem lesz semmi bajod,max. gyümiket eszel. :)

Gyöngyi:gondolom a sok munka miatt sem tudsz annyit írni. Lányok jólvannak? tudom mit akartam,te tudtad,hogy a kecskemétit is a hipp gyártja?

Kory:ha nem kell neki, amit kínálsz inkább ne eröltesd. Domi se pl. az almát,krumplit nem eszi meg,DE ha van benne banán,az már más megeszi. ugyhogy mindent azzal kell megbolondítanom,hogy megegye. De azt sikongatva eszi. :shock: :lol: Mikor először kínáltam krumplival borzongott,és kiöklendezte. :)

Cleo:köszi. :)
varga tünde

Na akkor Maja anya által kreált cuccba :shock: Kép Ne zavarj pihenek!!! Kép hátulról Kép előről amennyi látszik Kép kukucs
Vendég

Sziasztok!!!

Tünde!!

Hát, igen a munka!! :roll: :roll: :roll: Be kell zsufolnom mindent délutánra. Tegnap meg nem is volt itthon apa, csak ma este jön haza. És tegnap délután még vigyáztam a barátnőm három gyerkőjére ( 9,6,4 évesek) Nem jelent sokkal több terhet, csak hát hárommal többen kérnek (különböző időben) inni, enni, stb :lol: :lol: :lol: És hogy még ne legyen egyszerű szegény "legkisebb" vendég gyerek összehányt engem. De olyan ügyesen csinálta, hogy minden az ölembe ment (bugyiig :oops: ) és csak a ruhákat kellet kimosnom, más nem lett olyan :lol: :lol: :lol: Szerncsére csak elrontotta a gyomrát a déli spenóttal, mert ma semmi baja. De este 9-ig ment a mosógép :lol: :lol: :lol:
Szóval zajlik az élet. :lol: :lol: :lol:

Ja, igen, emlékszem, hogy a Hipp gyártja a kecskemétit.De ha megnézed közelről sem olyan szigorúan ellenörzött a tartalma mint a hippnek. Nagyon meg kell nézni mi van benne, mert sokszor a 6 hónaposnak szoló kajákba is belerakják a tejet, tejszint. Szóval csak úgy szabad megvenni, ha az összetétellel tisztában vagy.

Bárány!!!

Pihi, de igazad van, nem kell átesni a ló másik oldalára!!! ha akkora lenne a gáz, akkor befektettek volna, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy otthon a háztartás és két gyerek mellett nem lehet szigorú ágynyugalmat véghezvinni!!!! :roll: :roll:
Ha nincsenek görcseid, akkor nem gáz.
És ismerve téged, tuti az idegeség ment a gyomrodra!!! :lol: :lol: :lol: Ne egyél, ha nem kívánod, a babának semmi baja nem lesz pár nap koplalástól, hiszen csak Te koplalsz, attól ő még megkap mindent ne aggódj!!!

Ja!! Bezáródni nem fog, ezt ne is várd, mert csalódni fogsz. Az a lényeg, hogy ne nyiljon tovább gyors ütemben. Mert ügye nyilnia kell, csak a vége felé és szép fokozatosan.

Andi!!

És te meg vagy elégedve a vegyes csoporttal?? Sokan ellenzik. Nekünk nincs vele semmi bajunk, szerintem tök jó, és külön örülük, hogy együtt fognak járni a Sárával.
Ja, képzeljétek elkészültek a farsangi fotók!!! És ezek tök jók lettek. Ugyanaz a cég csinálta, akik a nagyon szar karácsonyit, csak más volt a fotós. :lol: :lol: :lol:

Kory!!

Azért írsz magatokról is????? :lol: :lol: :lol:
Hogy vagy?? Legény hogy bírja? szopizik még? csajszi??

Éva!!

Ez a tarnszformer nekem kínai :lol: :lol: :lol: , hiába lányaim vannak :lol: :lol:
Olyan jó, hogy rendben van a fiúk füle. Használt a tubus is ezek szerint. :lol: :lol:

ágyöngyi

Csokinyuff!!!

Nem mondod, hogy te kötötted????? Nagyon tuti!!!!
És olyan szép ez a lány (is)!!! :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

gyöngyi de én :shock: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csokinyuff!
Nagyon ügyi vagy!
Honnan tanultál meg ilyen szinten kötni?
Gyöngyi!
Most jókor kérdezed,hogy mi van velünk,mert éppen a tegnapi
meg a mai naptól tetőfokon vagyok.
Oli már tápszert kap az utolsó vérzéstől,sajnos.
Nagyon nem is vette észre a különbséget ami nekem is meglepő,mert
a hozzátáplálást semmilyen formában és ízben nem fogadja el.
Biztos azért sem vette észre,mert az anyatejet is cumiból kapta.
Szóval ezzel eddig nem volt gond.
De már múlthéten is keveseket evett,3szor visszaadva az üveget
evtt 120ml-t.2hósan többet evett!
Meg nem szeretem így visszaadogatni a cumisüveget nehogy tukmálásnak vegye.és
mégjobban megutáljon enni.
De akkor egyen 40ml-t??????????????
Ma ,meg tegnap is ez ment,pedig a dr.nőnk írt új tápit is ami banán ízű kicsit sűrűbb,szóval a kislegénynek választék is lenne,de mindkettővel ugyanazt csinálja.
Tegnap meg ma 4óra elteltével is csak ordított, elkezdeni sem tudtam vele az evést.Ki-be teszem a k.ágyból,végül így megiszik vagy 70ml-t.
A hülye evése miatt,amiért tetőfokon vagyok,hogy borul az egész
napunk,napirendünk.Nem eszik, nem bír elaludni,ha elalszik 10percet alszik.Nyafog ,Kinga nem tud aludni,sírva kel stb..Kinga is ébred egyből, az is
üvöltve,mint egy csecsemő ,mert 20perce aludt el,de Olitól nem tud.
Olivér is folyton sír,biztos éhes csak maga sem tudja mi a baja.
Ha meg megkínálom azért üvölt.
Agyrém!
Ma legszívesebben kifutnék a világból!!!!!!!
Olivér is ,hogy 10percet alszik,tiszta nyafka,fogni meg nem akarom,ha eddig sikerült nem kézbe szokatni.
Ha meg nem fogom üvölt!
Hát ez van!
Nem tudom mindenki másnál nem téma az evés,a hozzátáplálás a kilók stb..Én meg itt vagyok majd megörülök a két gyerekkel...
Na,ezért nem írtam moat Gyöngyi magunkról,mert csak panaszkodni tudok most..
Kory

Kép

Kép
kory

Sziasztok!
Gyöngyi sajnos már felhomályosítottak,hogy bezáródni nem szokott :( :( :( De a jó hír,hogy nem egy ismerősömet megkérdeztem(3 gyerekesek)és ilyenkor már mindnek nyitva volt a méhszáj,persze nem annak örülök,hogy problémájuk volt hanem annak,hogy ennek ellenére időre szültek...Vagy 37.hétre de az eggyik barinőm egy újnyival épitkezett a másik szintén egy újnyival rubint rékázott..én a ceruzányival fekszek.Már az ovit is anyu intézi gyalogolnak(nem keveset),házimunka nulla..de azért az ágyból kikelek mert iszonyúan fáj mindenem...

Kory,anyukám talált egy füzetet amit Szindinek vezettünk anno 12 éve a születésétől egy éves koráig..hát én olyan jókat röhögtem rajta(akkor bezzeg sírtam),átlag napi folyadékfogyasztása 200gr volt de ebbe értsd bele a tápot(sűritve),és az italt is!!A max egy éves kora korül a napiu 300 gr volt!!!!NAPI!Szinte hihetetlen és túlélte,és beteges sem volt,csak nem volt soha pisis a pelusa,és kicsit horpadt volt a kutacsa...
Vendég

kory!
Nemtudom gyakoroltam....
én is csak áltsuliba az alapokat tanultam meg
Vendég

Hali

Nyuff.Aztaaa :shock: .nagyon ügyi vagy!!! szupi a szerkó :)-tetszik ám:márkanevet neki és mehet nagyüzemben :wink:

Kory.:( Hát már nem tudok mit mondani...de hidd el szerintem nincs baj.tudom marha car az egész helyzet,de hátha átbillen Oli ezen a rossz szérián.
És igenis gyere csak panaszkodni. :wink:
Képzeld nekem anno Zsoltinak volt egy rossz időszaka-semmit nem evett magától (igaz ő már nagyobbacska volt-kb 1éves)-de rájöttem,hogy a tatával meg zabál :shock: -hihetetlen mennyiségeket fogadott el tőle.szóval-próbáld meg,hogy más etesse...hátha

Bárány.pedig én mintha hallottam volna bezáródásról (vagy csak füllentett volna az illető?! :roll: ).
Szóval ha én 8hetet voltam 1ijjnyira nyitott belső méhszájjal-akkor neked is szuper az esélyed arra,hogy végighordod.

Gyöngyi.Szerintem jó a vegyescsopi.igaz,most az ovónők taktikáznak nálunk,hogy különválasztják a 2gyereket-mert akár egész nap elvannak kettesben....és ugye főleg Zsoltinak már nyitni kéne,barátkozni stb-ami megy is -csak Sziszi kicsit ráakaszkodik :(.
Na...majdcsak megoldódik.

Évi.kis náthisok hogy vannak?

Tündi.Bence mivel szeret játszani amúgy?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Cleo köszi a biztatást!Az orvosom szerint pont annyi az esélyem a végighordásra mint eddig volt...de én mindíg kétkedek hát ismertek.
Azt is megkérdeztem,hogy hány nőnek ilyen a méhszája és azt mondta 100-ból 30-40.Az elég sok...nem?Na mindeggy nagyon parás vagyok és a kismamás topikomat is azért hagytam ott mert ott mondenki happy és problémammentes és csak rombolnám a hangulatukat :(
Bezáródás:nekem a Szindivel sikerült de akkor még csak 10-14 hetes lehettem,és a méhszájseb kinyitotta a méhszájamat,és nem volot nyákdugó és mikor lekezelték a sebet visszazárodott a méhszáj és kialakult a dugó,de lehet,hogy ez csak ilyen korai szakaszban lehetséges és késöbb nem :(
Vendég

Sziasztok!

Andi, köszi a transzormer-infót.
Szupi Maja cucca.
Kory, én ezek után azt mondom, hogy az én nem evősöm semmi sem volt, DE!

Egy barátnőm - már írtam- 6 hónaposa sem eszik csap szopik, még nincs 6 kiló és borzong, ha valamit a szájába sikerül tukmálni, persze a gyümölcstől már 1 hónapja is hányt az undortól. Tejpép szintén visszajön, ha 1 kanál véletlenül lemegy. Kanál már mellőzve van előtte, ujjról próbálkoznak, de ami normális kaja lenne, azt még le sem nyalja. Az alkoholmentes sört, a csokit és a kolbászt szereti :lol: . Eredmény: kolbászos pépekkel kezdenek. Gyöngyi, most ne figyelj ide!
Másik ismerős novemberben született 2006-ban és még mindig nem eszik. A szopi megy ezerrel, mert nem eszik - igaz kicsit lusta az anyuka is...
És egy másik júnisi bab is csak szopni hajlandó...

Ne aggódj, nem csak jó evő gyerek van a világon és látod, még semmiről nem maradtatok le! Kitaróan kell próbálkozni, míg rájössz mi kell neki. Ha banán, akkor banán.
Esetleg tápszeres banánturmix csőrös pohárból vagy fecskendőből, Nurofenes adagolóból? Felnőtt tányérból felnőtt kanállal, vagy valami vicces színes kanállal? Csurgó cumisüvegből?
Most csak írom a hülyeségeimet, biztos átkozott szar időszakot éltek át... Kitartás! Egyszer már ügyesen megtaláltad a meogldást!

Sok sikert!

A náthások gyógyulnak, de tegnap fodrásznál voltam és ők anyáméknál voltak, mára tök betegek lettek a szüleim. Már tegnap is érezték, nem tudom miért nem mondták le a vigyázást. Most még az hiányzik, hogy ezt is elkapjuk.
Én tömöm magam vitaminnal, mert már nagyon le vagyok passzolva, 48 kiló az 51 helyett, minden cucc lóg rajtam, de már gyógyulok, alig vagyok már taknyos, de a rekeszizmom még mindig nagyon szar, már 22 napja.

Csak Martin fülében van tubus, biztos a nátha feszített odabent azért panaszkodott Norbi, de hamarosan megnézetem. Viszont a szemölcsökkel lassan haladunk.

Most megyek!

Éva

Éva

Éva

KépKépKép
agmano

cleo! :wink: :wink: :wink:
Az kellene hátha gazdag lennék... :shock:
Vendég

Agmano!
Köszi a sok jó tanácsot!Nagyon de nagyon ari vagy ,nagyon jól jön ilyenkor.
Meg jó,hogy hallani hasonlót,a barátnőd babáját pl.
Meg ne szüntesd vele a kapcsolatot :)
Olivérnek most ilyen cumisüveg,tej undora lehet.Mient elkezd enni,kapkod,fecereg,siet,rángatózik,minden.
Ugyanabból az üvegből kapja!
Nem bánnám,ha mellette a kanalast elfogadná!
De majd próbálkozunk,várjuk a csodát...
Éva!
Én szívesen adnék neked pár kilót!
Mennyit kérsz?van bőven!!!!
Ma 2-ig Korival kettesben vagyunk,mert férjem,meg anyósom elvitték a kicsit,mert továbbra is folyik a könnya szeméből,meg 5perc ébrenlét
után már váladékozik.
Szegénykének biztos átfecskendezés lesz a vége,mint anno Kingának.
Biztos ez nálunk kódolt dolog,mint az evés.
Ugyanahhoz az adjunktusnőhöz viszik.
Bárány!
Szindi adatai is megnyugtatóak a számomra,ami az evést illeti!
Bár Kori sem evett napi 400-nál többet,max.amit valaha egy étkezés során megivott az a 130ml.
Remélem már megnyugodtál a méhszájat illetően!
Látod valamilyen tapasztalata mindenkinek volt!
És ide tessék jönni,mert itt nem első gyermeküket váró,mindig happy anyukák vannak!
Gyöngyi!
Nagyon hiányzik,hogy mostanában csak kevesebbet írsz.
Írjál már a csajokról,apáról,na meg a kamasz iskolásaidról!
Kérdeznék Tőled!
Az miért lehet,hogy Oli két hós koráig soha nem büfizett vissza szóval csak levegő jött.
Most meg,mindig jön vissza tej,néha még fél óra múlva is.
Holott a tápszer sűrűbb ,mint az anyatej.
Ja,és most kevesebbet eszik,mint akkor!
Szerinted?
Tündi!
Nektek már felül is van fogacska?
Te,hogy jöttél rá,hogy a banánnal megeszi a kajákat?
Adsz valami vitamint a gyerekeknek?

Valaki ismeri az Ezüst Kolloid-ot??
Nagyon jókat hallottam róla,baktérium,vírusölő,közösségbe járóknak ajánlják,kis kortól!
Kory

Kép

Kép
kory

Először is minden porcikám fáj a fekvéstől :twisted:
Főleg,hogy háton nem lehet (védőnő szerint)csak oldalt...hát a csipőcsontom sajog rendesen.
Azt hiszem meg fogom kérdezni a dokitól pontosan mi is az az "inaktív" élet amit javasolt,mert nagy ijedelmemben ki sem fejtette rendesen...csak annyit mondott inaktív élet ,semmi cipekedés,és ovatos szex...
Lehet,hogy ennek az egész napos fekvéshez köze nincs de mint tudjuk én a szélsőségek embere vagyok :oops:
A védőnőt meg leszarom,mert az a Szindivel anno tökéletes egészséges terhességgel végig zárt mészájjal is ferde ágyra akart fektetni mert úgy itélte túl lent van a hasam(az orvos annyira felháborodott,hogy majdenem kirugatta)

Kory:az evésen tényleg ne aggódj,Szindi túlélte azt a fajta koplalást amire pédául Gyöngyi amár azt mondta,hogy kórházi eset (pl egész nap száraz pelus),és még csak beteges em lett sőt 3 topikban nincs még egy ilyen stram gyerek mint ő :wink: Mikor 3 éves volt megkérdezte a körzeti,hogy hova járunk magán dokihoz,mert,hogy hozzá sosem megyünk...Persze nem jártunk sehova,csak sosem volt beteg.Suliból még 6 év alatt csak egyszer hiányzott két hetet a plasztikai műtéte miatt (fül).
Ha nem látnám a füzetet,hogy mit művelt el sem hinném...pl arra sem emlékeztem,hogy 1 évesen csak 8 kiló volt.két évesen 11kg és 86 cm...utánna nem vezettem a füzetet..
Mára annyi hátránya lett az egészből,hogy messze a legjobb alakú lány az osztályból....
Hidd el a gyerekkori hurkácskák az alapkövei a kamaszkori kövérségnek.
Kinga és a fiad is egészségben föl fognak nőni evéssel vagy evés nélkül lényegtelen.A fiam sem egy jó evő,bár szindinél jobb de például ő sem iszik és alig pisil.De már nem érdekelnek..néha kibukok,de 1-2 nap és újra nem érdekelnek...
Vendég

Bárány!
Na,akkor Szindinél is van rosszabb!
Kinga
1évesen 7kg 74cm
2évesen 9kg
3évesen 11,07kg 95 cm!
Akkor nem hiába mondom ugye,hogy kiborító!

Kép

Kép
kory

Kory:a súly azért a magasságtól is függ és állítólag a csontozat sem egyforma...
Szindi 3 évesen 12 kiló volt,egy kutya :D :D :D :D
Biztos egy kicsit aktívabban feszítettem a szájába a kanalat :D :D
Magától Szindi nem élne.2 hónapos korában elkezdtem vizsgáltatni de amikor egy porszívócső vastagságú izét akartak ledugni a torkán akkor azt mondtam vagy túl éli vagy nem ...nem érdekel nem vizsgálhatják tovább!!!És túlélte.. :D :D :D :D
Törődj bele Kinga balettos alkat :D :D
Én el hiszem,hogy örülnél ha olyan kis husi musi lenne mint Gyöngyi lánykái,de ő biztos sokkal lazábban kezeli ezt a kérdést mint mi?Igaz Gyöngyi?
Vendég

Vizsgáltatás volt nálunk is,Bp-re is elvittem 100km-re,
meg tőlünk 200km-re Szegedre is gasztrora, persze ambulánsan!

Kép

Kép
kory

Ja,igen egy jóevő hústoronyt szeretnék,akitől el
kellene dugni a kaját,nem beleénekelni,belemesélni,
csellel elterelni a gondolatait...

Kép

Kép
kory

De többet nem próbálkozok,mert kettőnél nem jött be!

Kép

Kép
kory

Hali!!

Ezt nem hagyhatom szó élkül!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Husi musi??? Az én Mariettám????? Ez vicces!! Hát nem emlékszel a meztelen fotójára? Kiállnak a bordái!!! :lol: :lol: :lol:
Jó, igaz a Sárára nem lehet panasz, de ő sem husika, ám. Ennek ellenére valóban meg vagyok velük elégedve.
Viszont nem lehet miket egy lapon említeni, mert az én gyerekeim zabálósak!!! Mindig jó étvágyuk volt. Ez azért nagyon megnyugtató!!
Ha enyire nem ennének, akkor tuti én is paráznék, mint anya!!!! Még akkor is ha józan ésszel tudnám, hogy nem fog éhen halni. De az anyai szívemnek tuti borzasztó lenne, hogy "éhen halni látom" a gyerekem :cry: :cry:
Szindi valóban jó példa: alig evet, vékonyka volt és tessék lett belőle egy gyönyörű csajszi, aki még csak nem is beteges!!! :lol: :lol: :lol:
Csak Te már túl vagy rajta Bárány!! De akkor tuti nem vetted ilyen könnyen, igaz??? Amig benne vagyunk , nagyon szörnyű lehet (nem tudom milyen - mondjátok nyugodtan :oops: :lol: ), csak útólag könnyebb.
Marietta egy évesen igaz 9 és fél kg volt, de 81 cm
Két évesen 12 kg és 92 cm. Szerintem azért több kilóra, mert magasabb is. Sára is 9300 volt egy évesen. Szerintem a husi-musitól messze voltak, vannak :lol: :lol: :lol:

Bárány!!

Most hogy írtál a szexről eszembe jutott valami!! :lol: :lol: Annyira óvott volna a doki, hogy fekvést ajánlott, és szexet???? :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval ha nem tiltot el teljesen a szextől, akkor tuti nem ágynyugalomra gondolt!! Csak kíméld magad!!!! Úgyhogy ki az ágyból, és sétálgass a napsütésben!!! :wink: :wink: :wink: De nem takaríthatsz, nem cipekedhetsz, nem pucolhatsz ablakot, ne mássz lépcsőket és ne menj a bányába dógozni!!!!! :lol: :lol: :lol:

Éva!!

Nem figyeltem , jó??? :lol: :lol: De szerintem azzal nincs nagy baj, ha csak szopik és mást nem eszik, mert legalább valamit eszik. Ezzel elégedett lennél igaz Kory??? :wink: :wink: Kolbászos tejpép??? Ez tetszik!!! A lányaim is ették volna, ha eszembe jut :lol: :lol: :lol: :lol:
Szerintem is tök jó ötleteket adtál az evéshez!! Tetszettek :lol: :lol:
Jaj, ez a rekeszizom szarság még mindig tart????? Mi fene lehetett???? Szegénykém!!! Sajnálom!! És a kilóidat sem írigylem :oops: :oops: , pedig nekem is lenne miből fogyni, de ilyen áron, inkább nem!!! :oops: :oops:

Kory!!

A kori a Kinga???? Bocsi, de ez most nem tiszta nekem!!! :oops: :oops: :oops: És szerintem is kódolt ez a szemes probléma is. Én is azt láttam csak, hogy ahol az első gyereknek meg kellett csinálni, ott a másodiknak is. :(

Miért bufizhet Oli most többet?? Kapásból az jutott az eszembe, hogy többet mozog és ezzel a pocakot is jobban megbolygatja. És mivel ilyen kis bilimákosan eszik, tuti több levegőt nyel, mint korábban. És a tápszer nehezebben emésztődik, tovább marad a gyomorban, mint az anyatej, tehát még később is vissza tudja büfizni.

Ezüst kolloidról én is olvastam, de szerintem azért, mert itt írta valamelyikőtök. Mi most a gyógyszertári Multi-tabs -immuno kid nevű vitamint próbáljuk ki, mert megtetszett, hogy Lactobacilus GG probiótikum van benne. És mert a Sárával ellentétben Marietta nem hajlandó akármit megenni, így próbálkozom mindenfélével :wink: :wink:

Csajokról nem tudok mit írni - hálistennek -mert jól vannak. Csak az én szívem fáj, hogy a héten minden reggel valahova lepasszoltam a Sárát a munka miatt (apa is fusizik :lol: :lol: ) De ő egész jól viseli szerencsére.
Apa?? Mit is szeretnél Te tudni az én Uramról???? :wink: :lol:

Képzeljétek szombaton bálba megyünk!!! Az ovinak lesz alapítványi bálja, na nem puccos vecsési sváb bál, csak olyan nekünk való!! :lol: :lol: :lol: 5 éve nem voltunk sehol, kicsit izgulok :lol: :lol: :lol:

Suli???!! Zajlik az élet, nem is tudom eddig hogy voltak meg nélkülem?? :lol: :lol: :lol: :lol: Ma pl egy hetedikes fiu esett el olyan "ügyesen" hogy agyrázkódást kapott. :roll: :roll: Mindennaposak az itt-fáj ott fáj dolgok, az elesés okozta sérülések, tornatermi balesetek.
Holnap 6.-ban tartok előadást a kamaszkori változásokról!! Kíváncsi leszek a kérdéseikre!!! :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Felkelt a sáru, megyünk kicsit élvezni a napsütést!!!

ágyöngyi

Gyöngyi nekem Szilveszter is husi... :D
Legalább is én úgy látom,hogy jó húsban van és az emberek mégis azt mondják rá az oviban is,hogy magas vékony...pedig nekem akkor is jó húsban van...csak nézőpont kérdése :D
Kinga és Szindi nem husik de még beleférnek a normálisba...szerintem..
Viszont azt már érzem,hogy a harmadik gyerekem egy kis gombóc lesz és állandóan éhes lesz :D :D :D :D

Jaj Gyöngyi olyan ciki ez nekem ,de tudom diplomás védőnő vagy de utoljára had kérdezzem meg mit is csinálsz a suliban? :oops:
Tudom hogy írtad százszor de kiment a szita agyamból...
Mert Szindiék sulijában nincs védőnő,csak orvos egy évben egyszer...A lányom is 6.-os tarthatnál neki is :D

Sára mikor megy oviba?Bölcsibe nem vették föl?
Itt van magán bölcsi(nekem drága) havi 68 ezer
Vendég

Szerintem Kori az Kory férje és nem a Kinga...de nem biztos..
Vendég

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?