Új privát üzeneted érkezett!

Végre csináltam egy képet a pocakról:

Kép

Kép
Kép
nircee

Nircee, szép a pocid! :wink: ÉS milyen nagy, ahhoz képest, hogy 12 hetes vagy!! :shock: :shock:

NEkem ilyen idős koromban még semmi sem látszott. Sőt. Októberben tudtam meg, hogy terhes vagyok, és csak a februári szülőin közöltem a szülőkkel, de még akkor sem nagyon látszott semmi. :oops: Aztán mekkora hordó lettem... :oops: :roll:

thenus

Én mondtam!!!!!!! Most legalább látszik, hogy nem túloztam, mikor Giga kis pocakjára irigykedtem! :oops:
Pedig a hányingerek miatt nem igazán tudok enni, és még fogytam is 2 kilót, de a hasam az ekkora lett! :roll:

Kép
Kép
nircee

Hát sziasztok!
Nagyon szépen köszönjük a gratulációkat! Tüccs! Neked az értesítést külön! :wink:

Visszaolvasni nem igen fogok tudni, mert ezt két gyerek mellett szinte lehetetlen, még úgy is, hogy itthon van Attila, meg anyukám is ideköltözött csütörtökig. :? :wink: De azért majd igyekszem visszacsatlakozni a társalgásba.

A szüléstörténet:
Úgy érzem meseszép szülés, születés volt. 13-án hajnali fél 5kor ébredtem a fájásokra. Akkor egy órán át figyeltem és 8 perces környékiek voltak. Keltettem Attilát, és felhívtam az Évát. Anyósom hála az égnek felvette a telefont ( :wink: ), és jött Lilihez, aki ekkor még édesdeden aludt. Elköszöntem tőle és bementünk a kh-ba. A tágulás most is nagyon lassan ment, de nem voltak erős fájások. Aztán délután 2 felé beültem egy kád vízbe, ami meghozta a hatását, és beindította a fájásokat. Onnantól kezdve jöttek azok a fajták, amikor az embernek nincs kedve beszélgetni. :) 4 óra után volt burokrepesztés, és utána 1-2 fájásra rá már a tolófájásokat kezdtem érezni. Azt nem tudom, hogy hanyadik fájásra született meg Bulcsú. Azt viszont tudom, hogy 16:43-kor pottyant ki erre a világra. Egyből a hasamra tették, és csak egy kicsit később vágta el Attila a köldökzsinórt. Gátvédelemmel szültem, de egy icike-picikét így is varrni kellett, de hála a jó égnek (és az ügyes kezeknek :!: ) nem is érzem. Remélem ez így is marad majd! Fantasztikusan szép élmény volt ez nekem! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki segített nekem a szülés alatt! :wink: Az első szülőszobán voltam, ahol a szülőkerék is van, és abban is szültem meg. Naggyon jó dolog! Köszönöm a kórháznak, hogy megvették ezt a szuper ketyerét, mert fantasztikusan szép szülésem volt benne! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Bulcsúval szerencsére minden rendben van, bár beijesztettek egyik reggel, hogy egy kicsit mintha sárga lenne, de aztán a vérvételnél kiderült, hogy még csak a közelében sincs. :D Így, hogy vele, és velem is minden rendben volt tegnap haza is jöhettünk.
Tejcsi van bőven, hála az égnek! Megpróbálom majd Lilit is visszaszoktatni, mert akkor nem kéne fejni. Talán sikerül... :D
Az első napunk érdekesen alakult. Lili nagyon nagy szeretettel fogadta az öccsét itthon. Simogatta, puszilgatta. Aztán amikor Bulcsú rázendített Lili úgy sírva fakadt, hogy nem is tudtuk megvígasztalni. :( Addig sírt, hogy még az orra vére is eleredt egy ici-picit. A helyzet azóta se jobb ezen a téren. Most is szeretgeti, meg érdeklődik utána, de ha elkezd sírni, akkor itt áll a bál.
Az első éjszakánk meg katasztrófa volt itthon, de ezt majd kicsit később, mert rákezdett a kisfiam. :)
Fényképeket szintén majd egy kicsit később teszek fel!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Giga!
Nagyon szép volt a szülésed,legalábbis ahogy olvastam átéltem újra az enyémet!Mintha láttalak volna téged a szülőkerékben!Örülök,hogy szép és jó élmény volt Bulcsú világra jövetele!Tejcsinek is nagyon örülök,és csak így tovább!
Mégegyszer gratulálok!Legyetek nagyon boldokok és éljetek egészségben.boldogságban.............! :wink: :D
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga, még egyszer gartulálunk! Végül melyik dokinál szültél?
Vendég

Giga, jó, hogy jelentkeztél! :wink: Örülök, hogy ennyire jó élményekkel jöttél haza. :)
Ugyanezt akartam kérdezni, mint Pilla, hogy végülis ki volt a doki? És Lili, hogy viselte amíg nem voltál otthon?
MAjd várjuk a fotókat! :wink:

thenus

Giga: gratula ismételten! :) Örülök, hogy jó volt a szülés, de kicsit aggódva olvastam, hogy nehézkes a két gyerkőccel... Azért ilyenkor mindig elbizonytalanodom, hogy tényleg akarok-e mostanában még egy gyerkőcöt... ;)

Bár az a helyzet, hogy a férjem már teljesen kisajátította a gyerekemet, úgyhogy tegnap közölte, hogy csinál nekem egy fiút, hogy nekem is legyen sajátom... ;)
Vendég

Giga!
Én is nagy gratula még egyszer!!! Jó volt olvasni, hogy szép élményeid maradtak!
Szegény Lili, mekkora újdonság lehet ez neki! Szegényke biztos nem tudja mi történik, ki ez a kicsi emberke veletek.
Sok pihenést kívánok főleg az éjszakákra!

Lányok, megvan a ludas a nem-evés ügyben. Dórinak kibújt a 6.foga. Ma rendesen be is ebédelt. Érdekes, mert az első 5foga nem viselte meg egyáltalán. :roll:

Szép vasárnapot mindenkinek!!

KépKép
tüccs

Giga, mégegyszer gratulálok Bulcsúhoz!
Jó volt olvasni a történeteteket! Remélem hamar összerázódik a család. Lili biztos nagyon édes, ahogy együtt sír a picivel (bár lehet, hogy ti ennek most nem nagyon örültök :? )
Már izgatottan várom a képeket a kis nyövevényről!

Tüccs, nagyon örülök, hogy Dóri elkezdett mászni (is). Nagyon ügyes kiscsaj! És gratula a fogacskához is!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!!

Most csak egy gyors kérdésem lenne, ebben kérném a segítségeteket!
A kisfiam gyógytornászát, aki a Flór koraszülöttjén dolgozik, is megkérdeztem, kit ajánlana orvosnak, és ő egyik javaslatként Szentágotai doktort nevezte meg. Tud valaki felvilágosítást adni róla? (Pumperkától már kaptam, de minél több embertől hall az ember véleményt, annál jobb!!)
Még nem döntöttem, hogy kit válasszak, és nem könnyű....( val. az a baj, hogy a jelenlegi orvosomban nagyon megbízok, így nehezebb váltani.. :( )

Előre is köszi:

mákszem

Kép

Kép
mákszem

Mákszem, nekem is Szentágotai az orvosom. Megbízható, türelmes, kedves ember és szerintem nagyon jó orvos. Én jószívvel tudom ajánlani neked!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee!
Neked akartam még írni, hogy dögös a poci!! Biztos azért van, mert már második baba. :roll:

Szantre!
Köszi!

KépKép
tüccs

Csajok,
még mindig fordítok, reggel 9-ig le kell adnom az anyagot. Már csak 2 oldal van hátra, de már alig látok. Az utóbbi 4 napban csak 4-5 órákat aludtam. Hogy fogom bírni a csajszikat holnap egész nap???
Megpusztulok.........
andibab

Íme néhány kép:

Kép
Már nagyon éhes vagyok!!! :D

Kép
Simi-simi.

Kép

Kép
Kép
giga1

Pilla, Thenus!
Bokor doktor volt bent a szülésnél. Nagyon szimpatikus doki!

Thenus!
Lili mindig akkor alszik teljesen zavartalanul amikor én nem vagyok otthon. :wink: :lol: Amikor be kellett pár napra feküdnöm a kh-ba, akkor is Attila nagy büszkén mesélte, hogy milyen ügyes lánya van, és egy nyekkenés nélkül átaludta az éjszakákat. Bezzeg amikor én is itthon vagyok... :lol:

Verna!
Én csak azt tudom mondani, hogy minden nehézség ellenére nagyon jó dolog két gyerkőc. Amikor látom, hogy Lili mennyire szeretné megsimogatni az öccsét, meg odabújni hozzá, hát az mindent megér! :D Tudom, hogy nehéz lesz az eleje, bár most még nem igazán az, mert Bulcsú eszik meg alszik.
A sírással meg már egy ici-picit javultunk. Megijed még Lili, ha felsír a kiskrapek, de talán már nem annyiszor. Szépen lassan majd megszokja. Az esti fürdetést Bulcsú már élvezte, de az elején még volt egy kis sírás, no több se kellett Lilinek úgy rázendített, hogy alig tudtuk megnyugtatni. Szegénykém... Kíváncsi lennék, hogy miért van ez a nagy könnyzápor ilyenkor. Tegnap pont őt néztem, amikor az öccse rákezdett, és frankón láttam rajta, ahogy megrémül attól, hogy sír a kicsi. Annyira megijedt, hogy csak na!!! :shock: Remélem hamar kinövi. :?

Tüccs!
Gratula Dórinak!

Kép
Kép
giga1

Giga!

Hatalmas gratula még egyszer!!!! Nagyon szép szülésed volt! Bulcsú baba is nagyon szép!!!!!
Kicsit én is elbizonytalanodtam, mikor írtad a nehézségeket, de nekem már nincs visszaút... :lol:

Mindenkinek szép napot kívánok!

Kép
Kép
nircee

Jó Reggelt!

Gigga!
Még egyszer gratulálok.A képek tündériek. Ez a megrémülés nálunk is volt, csak enyhébb formában. Amikor a kistesó felsírt akkor a fiam mindig megmerevedett, de sírás nem volt.Csak látszott, hogy kellemetlenül érintette a dolog. Aztán pár hét múlva ez sem okozott neki (na meg nekem) gondot.
A kérdésem az lenne, hogy a vajudás alatt hagytak sokat talpon lenni? Én a fekvést egyiknél se bírtam. :( És nem tudom, hogy itt mi az álláspont ezzel kapcsolatban. De az is lehet, hogy orvosa vállogatja.

Szantre!
Köszönöm az infót, azért majd pénteken rákérdezek a szűrésekre Szentágotainál.
Esetleg, ha arról írnál még nekem, hogy szülés alatt mire számítsak vele kapcsolatban. Sétálás, oxitocin infúzió, gátmetszés, meg bármi, ha eszedbe jut és hasznosnak véled számomra...
Ti a Naplás úti rendelőbe tartoztok?
Ha igen, ki a védőnénitek és a gyerekorvosotok? :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Giga!

Gyönyörűek vagytok! :D

R
péceli reni

Giga, nagyon szép a kisfiad és tündéri Lili is, ahogy a kistesót simogatja! Sok örömöt kívánok hozzájuk!

Pumperka, ne aggódj, annyit sétálhatsz vajúdás közben, amennyit akarsz (én is szinte végig talpon voltam, csak a kádban feküdtem, meg a végén a kitolásnál.) Ha nem kell beavatkozni a szülés menetébe, akkor szerintem úgy vajúdsz ahogy jólesik. Oxitocin, fekvés csak indokolt esetben van.
Szentágotai engem nem nagyon zargatott (nem is igényeltem), csak néha bejött ellenőrizni a méhszájat, meg a kitolásnál hívták be - és ott volt éjjeli 2-3 órától, Márk pedig csak 6.05-kor született meg. Szülés alatt is türelmes volt, próbált segíteni, hogyan nyomjak, mire összpontosítsak (bár az utolsó 20 percről nagyon ködösek az emlékeim :oops: )
A gátmetszést majdnem megúsztam (pedig első szülés volt), végül vágott egy picit, és utána a következő fájáskor ki is bújt a fiam. :) Harmadik szülésnél szerintem törekedni fognak a gátvédelemre.
Remélem tudtam segíteni.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja, igen, a Naplás úti rendelőbe járunk, a védőnőnk Szabó Kriszta, a dokinéni pedig Tengelyi Zsuzsanna.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Köszi, Szantre!

Teljesen megnyugodtam, jöhet a szülés!
Bár még egy két dolgot el szeretnék intézni, de olyan 85%-os készültségben vagyok!
A lányom születésének a vége nekem is elég homály. :? :oops: :?
Dokinéni és védőnő nekünk más, de mi a Naplás út másik oldalán lakunk szerintem mint Ti. Ez egy kicsit idétlen mondat lett. :oops: :oops: :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!
Szantre már megelőzött. :) Úgy vajúdsz ahogy jól esik, amíg nem kell közbe avatkozni, de miért is kellene... :wink:

Kép
Kép
giga1

Pumperka, mi az Adorján utca végén lakunk. És Ti?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Mi a Jászladány utca elején. Ami a Háromdobossal van szemben. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Giga!
Tényleg nagyon szép Bulcsú! Igazi hapsis arca van, és nagyon kisimult, nem látszik, hogy most született! :wink:
Védőnőt választottál? Mennyit adtatok neki, ha megkérdezhetem?
A dokinak végül semmit nem adtatok? Azért irigyellek a bátorságodért!

Nircee!
Nekem is kb. ekkora hasam van, és olyan furi, mert ha jól látom, Neked is a felső része keményebb, pedig a bébi még a köldök alatt van. Biztos a szervek már "felnyomódtak"! :D

Eszter
Kép
Kép
eszti80

Sziasztok!

Hát igen, vajúdni lehet minden pózban, de mi van a szüléssel???? Van itt olyan, aki ELSŐ babáját nem hagyományosan fekve szülte? Én nagyon szerettem volna függőlegesen, ülve szülni, de még csak esélyt sem adtak rá (na, Anyuka, akkor feküdjön szépen fel az ágyra, a férje majd tartja a hátát, mi meg a lábát...) Félre ne értsetek, szép élmény volt a szülésem, és a hazai viszonyokhoz képest nagyon haladó és toleráns a kórház! Ugyanakkor rengeteget olvastam még korábban ilyen témában, és sajnos az a helyzet, hogy a fekve szülés a lehető legrosszabb testhelyzet mind a mama, mind a baba szempontjából, teljesen természetellenes, és csak azért találták ki, hogy az orvosnak kényelmesebb legyen. És ha már olyan sokmindenen változtattak, akkor miért éppen e legfontosabb szakaszon nem??? Fekve nem segít a gravitáció, sőt, kissé felfele kell tolni, a gát itt tényleg gát, a baba elsődlegesen a végbélnek és a gátnak feszül, és azon kellene "áttolni" őt. Persze, hogy 98%-ban végeznek gátmetszést!!! Függőlegesen segít a gravitáció, a baba szinte teljesen szabad úton csúszhat ki, a metszések aránya is elenyésző.
Nem uszítani akarok, meg tudom,hogy vannak indolkolt esetek, mikor pl. a vágás, vagy az oxitocin kell, sőt, nagyon is jól jön, de automatikusan miért kell ezt csinálni? A WHO szerint az indokolatlan gátmesztés nem más, mint "a szexuális csonkítások egyik fajátja". Nem beszélve arról, hogy míg a repedésnél csak a bőr reped, addig a gátmetszésnél mélyen, az izmokat vágják át. Nem mindegy!!!!! Persze ismétlem, van, mikor kell, de nem is ezzel van a gondom.

Én emiatt is örülnék neki, ha Kiscsibe mondjuk úgy jönne, mint Czakócáéknál! Akkor nem tudnának beavatkozni, már csak a befejező művelet maradna a dokinak. Én egyáltalán nem félnék így szülni, szívem szerint amúgy is az otthonszülés híve vagyok, de azért annyira mégsem vagyok bátor, és a kórházban csak nagyobb biztonságban vagyok, ezt aláírom. Csak én azt vallom, hogy egy nő eredendően tud beavatkozások nélkül is szülni, és az orvos és a kórházi eszközök csak arra valók, ha valami komplikáció adódik. Akkor viszont legyen ott minden!!!

Na mindegy, csak most elgondolkoztam. Lehet, hogy most a tipikus "a kezét nyújtotta, de az egész karja kell" szituációba kerültem, nem tudom. Persze megint felvetem majd a szülési pozíció és a gátvédelem témáját a dokimnak, de úgyis tudom, hogy az lesz a válasz, hogy: "majd meglátjuk, ha lehet, akkor nem lesz akadálya". Aztán valahogy majd mégsem lehet...

Persze végülis tök mindegy, a lényeg, hogy egészséges baba szülessen, hogy most milyen úton, akár műtéttel is, az mindegy. Csak ha már valami megy amaga módján, akkor nem kellene megnehezíteni a nő dolgát. Szerintem.

Kép
Kép
nircee

Eszti,
nekem Marcival is pont ilyen "kockahasam" volt, utáltam is rendesen, hogy nincs szép kerek pocim. Csak az utolsó napokban kezdett kikerekedni. :roll: :? Csak most nagyobb, mint akkor ugyanennyi idősen. :oops: :wink:
Szerintem a gyomrom van felnyomódva, Marcival végig olyan gyomorsavam volt, hogy a végére teljesen kimaródott a nyelőcsövem, iszonyatos volt, most meg nagyon hányingerem van, és már megint kezdem érezni a gyomorsavat. :evil: :evil: :evil: Egy anatómiai csődnek érzem néha magam. :cry:
Eddig senki mást nem láttam, akinek ugyanilyen pocija lenne, és most nagyon örülök, hogy találtam egy "sorstársat"!!!! :wink:

Kép
Kép
nircee

Nircee, szívemből szóltál. :) (Zárójelben jegyzem meg, hogy én támogatom az otthon szülőket, bár én szerintem nem szülnék otthon. csak megértem aki igen.)Én ugyanezeket gondolom a szülésről. Itt mondjuk sohasem adtam neki hangot, egyrészt mert nem volt alkalom, másrészt meg itt általában mindenki meg volt elégedve azzal ahogyan szült. Én mondjuk ugye császásros voltam, és őszintén szólva csak a szülés után gondolkodtam el igazán ezeken a dolgokon. De akkor viszont nagyon belemélyedtem, és arra jutottam, ha mégegyszer szülnék ezerszer tudatosabb lennék már a terhesség alatt, és lehet a vége sem császár lenne. Egy csomó dolgot vissza tudok vezetni Szonján is ami tudom, hogy a terhességi időszakra vezethető vissza. Meg a császárra... De már teljesen elkanyarodtam a témától. :)
Amúgy pont a napokban néztem egy pocakos fotót magamról, és megállapítottam, hogy akár körzővel is rajzolhatták volna, annyira kerek volt... :lol: :lol: (konkrétan strandlabda :D ) Na a körző nyomai azóta is látszanak... :oops: :oops:

Giga, nagyon szép a kisfiad! Tényleg nem látszik rajta, hogy nemrég bújt ki! :shock: És Lili is édes, ahogy simizi. :wink:

thenus

Sziasztok!

Giga
Bulcsút mintha kivasalták volna! Nagyon szép, nyugis, sima arca van. Aranyosak vagytok a képen 3-an.
Azért kiváncsi vagyok, Lili visszaszokik-e a cicire. Ilyen esetet még nem ismerek, hogy pár hónap szünet után a gyerkőc újra szopizik. Hajrá!

Lányok, ki az a Bokor doktor? Nő, férfi? idős? Csak úgy kiváncsiságból kérdem. :roll:

Pumperka
Ebben akórházban tényleg úgy szülsz, ahogy akarsz. Aztán Nircee-nek is igaza van, a végén az ember lánya az ágyon köt ki. Szerintem ha ragaszkodik valaki valamelyik másik eszközhöz, biztos nem ellenkeznek a dokik. Csak speciel én mozdulni / beszélni se tudtam az utolsó órában, nemhogy még válogassak, hol szüljek. Szóval nehéz észnél lenni már ekkor.

Lenne egy kérdésem a MÁK-os babakötvénnyel kapcsolatban. Azt a 40ezer ft-ot szeretném Dóri számlájára átutaltatni, csinált már valaki ilyet??? Engem az önkormányzathoz küldtek, onnan meg a MÁK-hoz, de Egerbe kéne menni, ahhoz nem fűlik a fogam.

KépKép
tüccs

Sziasztok! Sajna megint pocsék éjszakánk volt! :(

Giga: Bulcsú gyönyörű, és édesek együtt a tesók! :)

Vajúdási póz: nekem sajna nem nagyon volt lehetőségem, mert végig rajtam volt az nst meg az infúzió. Egyedül a labdára ülhettem, de akkor is vinni kellett velem az egész berendezést, ebben Évike nagyon sokat segített. Szívem szerint mozogtam volna, járkáltam volna, kádba mentem volna, de a fránya gépet nem tudtam magammal vinni. :(
Wc-re is úgy tudtam menni, hogy Éva tolta utánam az infúziós állványt, persze ez még az elején volt, a végén már igencsak feküdnöm kellett - így is egyszer lerántottam az nst, amikor hirtelen felpattantam...

Otthon szülés: az tény, hogy a szülések 90%-a minden orvosi beavatkozás nélkül le tud zajlani, csakhogy senki nem tudja megomondani előre, hogy melyik az a 90%... Éppen ezért én óriási felelőtlenségnek tartom (elnézést, ha bárkit is megsértenék ezzel, de akkor is így gondolom), mert ha pont beleesik valaki abba a 10%-ba, akkor azzal akár a babája életét is kockáztathatja...
Én a saját esetemről tudom, hogy bizony nem tudtam volna beavatkozás nélkül szülni - mindenfajta vérnyomás és egyéb problémától eltekintve: Lolot fenntartotta a köldökzsinór, esélye sem volt kibújni. Ezt pedig nem lehetett tudni előre. Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha nincs ott a műtő, mivel a szívhangja nagyon leesett, és tényleg 5 percen belül kiszedték, 9-es Apgarral...
Vendég

Verna,
én is pont ezért mondtam, hogy nekem sem lenne bátorságom otthon szülni. Csak maga a háborítatlan szülés lehetősége az, amit hiányolok a kórházban, olyan esetekben, mikor egyébként minden jól megy (tehát 90%-ban beavatkozásmentes szülések kellenének!!!). És az orvos azért van ott,hogy felismerje, ha beavatkozás szükséges, és akkor azt haladéktalanul meg is tegye, de azt is ismerje fel, ha semmi szükség rá, és ne akarjon mindenáron nagyon fontos és nagyon elengedhetetlen lenni. Én csak ezt hiányolom, nem konkrétan ebben a kórházban, hanem úgy általában a kórházakban.

Kép
Kép
nircee

Nirce!

Így két szülés valahogy én is így látom a dolgokat. Hiába a vajúdás ma már sokkal emberibb, de a kitolásnál még mindig a régi gyakorlat az elterjedtebb. ű
Bár a hozzászólásotokból és Giga szüléstörténetéből azt szűrtem le, hogy Kistarcsa tényleg baba- mamabarát szüléseket szeretne.

Az első szülésem 13 óra volt. A második feleannyi. Kb 6 óra. Akkor most számíthatok arra, hogy most még feleződik? 3 óra :roll:
Azért is választottam Kistarcsát, mert az van hozzánk legközelebb. Lehet, hogy apának haza kell érnie, a nagyokat el kell helyezni, ezzel akár egy óra is elmehet, vagy több. :shock:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Giga,
nagyon szép babócád van! Olyan jó látni... GRATULA! (nem tudom, olvastad-e, de a szülésed napjára hajnalban megálmodtam, hogy szülsz, csak én álmomban kishugit láttam - lehet ő már a harmadik volt...? :wink: - mellesleg szoktam ám megálmodni dolgokat, néha boszinak is néznek, csak aafránya lottószámok nem akarnak megjelenni álmomban :lol: - tudom-tudom Pimpoka, azt nircee anyósából kell kisajtolni.... :lol: )
Lili miatt nem aggódj, azt nem szabad elfelejteni, hogy ő is "kisbaba" még. Nekem itt volt ez a széltoló "nagylány", de bizony ő is kétségbeesett az elején, hogy miért sír a baba, az első 3-4 napban ő is elpityeredett sokszor, mert azt hitte, hogy valami baj történt a babával, mert ő már tudja, hogy sírni akkor szokás, ha gond van. Ilyenkor mindig igyekeztem egyszerre megnyugtatni a kettőt. Persze ez nem egyszerű, de vannak módszerek - én pl. felvettem Ronit az egyik karomba, leültem a ringatófotelbe vele, és így Bogi is oda tudott bújni hozzánk és együtt hintáztunk. Ilyenkor kezdte el igazán megnézegetni és simogatni a hugit, aztán ha abbamaradt a sírás, baromi büszke volt rá, hogy ő vigasztalta meg. Sőt, a pocifájós időszakban volt, hogy ő simizte a baba hasiját, és tökre örült, ha a kicsi pukizott végre és elhallgatott. :wink: Mostanra meg van már, hogy pl. mosogatok épp, Roni valamiért elkezd reklamálni - szerencsére nagyon keveset sír, inkább csak hangot ad annak ha valami nem tetszik, vagy nem sikerül neki - aztán mire beérek a konyhából, Bogi már ott van mellette és csitítgatja, meg bohóckodik neki - pofákat vág, hangosan röhög, berreg-cuppog, hogy a kicsi megint jókedvű legyen. És hála az égnek, működik ez az "ingyen bébiszitter" dolog!
Lilinek is csak meg kell szoknia az új szitut, el kell fogadnia, hogy az ő saját tulajdonú anyukáján ezentúl meg kell osztoznia egy ilyen kis izékével, akivel most még játszani sem lehet.
Csak az eleje macerás amíg összeszoktok, aztán megy szépen minden magától, szerintem még gondolkodni se lesz időd azon, hogy mi van épp... :wink: :lol:
Vannak kicsik, akiknél hosszabb, vannak akiknél rövidebb a megszokás. Elfogadni úgyis csak akkor fogja majd a tesót, ha nagyobb lesz (kábé 4-5 éves), és megérti a dolgot - értelemmel is. Az érzelmek pedig jönnek-mennek, de alapból minden kisgyerek szereti a "babákat".
Nálunk is őrült imádat van, de azért előfordul, hogy közli velem a nagylány, hogy ugyan tegyem már le Ronit az ágyába és menjünk játszani... Meg anya ne csak Ronit tejcsiztesse, hanem Bogit is kakaóztassa a cumisüvegből... Ez van... De akármilyen nehéz is, olyan nagyon rövid ideig lehet őket babusgatni, hamar elszáll a picikor. Egyszercsak azon veszi észre magát az ember, hogy a gyerek nem hajlandó megfogni a kezét, mert ő már nem "kicsi". :roll:

Henus,
te is és nircee is, mintha saját magamat hallanám! Volt orvos, aki szerint elkerülhető lett volna anno Boginál a császár, ha nem az 50 éves "rutin" húsdarálóba kerülünk bele, ha nem az az orvos ügyeletes és az a szülésznő ügyeletes, akik épp voltak... Tudom, hogy én is elcsesztem pár dolgot, de már nem nézek vissza, mert minek... Az egyik barátnőm pl. a második gyerekét otthon szülte meg, mert nem értek volna be a kórházba. És semmi gondjuk nem volt... Azt is kinyilatkoztatta, hogy ennek fényében a harmadikat már eleve úgy készül, hogy otthon hozza világra.

na mennem kell, valaki keres, szerintem nem tudunk továbbforogni a járóka oldalától... :lol:
andibab

Eszti!
Gondolom a "védőnőnél" a szülésznőre gondoltál. :wink:
Igen választottam szülésznőt. És nagyon jól tettem, mert maximálisan segítségem volt a szülés alatt.

Nircee!
Én is egyet értek veled ezekben a dolgokban, de ahogy Tüccsnél is nálam is ez volt a helyzet Lilinél. Egyáltalán nem volt már erőm 14 óra vajúdás után leszállni az ágyról. És tény, hogy nem én nyomtam ki a gyereket magamból (amiért egyébként hálás vagyok Szabó dokinak, mert addigra már annyira fáradt voltam, hogy nélküle nem ment volna), de én sem fekve képzeltem el a szülést. Bulcsúnál pedig, hogy tudtam a szülőkerékben szülni, hihetetlen élményt nyújtott, amit soha életemben nem fogok elfelejteni! Mellesleg megjegyzem, hogy nálam a doki nem csinált semmit a szülés alatt (leszámítva a burokrepesztést, és a végén a varrást), a szülésznő volt az aki a munka dandárját végezte (no meg talán én... :wink: ). Szóval a doki állt, és figyelt, és ez én úgy érzem, hogy így volt jó. Összesen kb.6-an voltunk bent a szülőszobában, amikor a kitolási szakasz volt, de mégis úgy éreztem, hogy csak hárman vagyunk (én, Attila és a szülésznő). Nagyon jó volt így, hogy biztonságban éreztem magam, hogy ott van a doki, de mégsem avatkozott bele feleslegesen a dolgokba. Úgy gondolom, hogy ez is egyfajta szakmai tudást jelent!

Tüccs!
A Bokor doki fiatal pasi. Nekem nagyon szimpatikus volt (a fent leírtak miatt is)!

Kép
Kép
giga1

Nircee!
Én úgy érzem, hogy nekem teljesen bejött az amit a legutóbb írtál. :D

Andibab!
Igen, olvastam az álmodat. :wink: Nem semmi vagy! :lol:
Nagyon remélem én is, hogy Lili hamar meg fogja szokni a babasírást, bár Bulcsú eddig nem igazán mutatja ki a foga fehérjét (de ami késik, nem múlik...). Szerintem a java majd csak ezután jön. Én is próbálom úgy csinálni, hogy Lilit rávezessem arra, hogy ő nyugtassa meg az öcsit, de sokszor csak még jobban behergeli magát azon, ha Bulcsú rákezd egy-egy légvétel után. Persze nem adom fel, és nem csinálom azt, hogy akkor rögtön arrébviszem a lányt, csak ha már nagyon látom rajta, hogy nem bírja. Szegénykém. Nehéz lehet azért neki! :(

Kép
Kép
giga1

Giga
A véleményedre lennék kiváncsi, mivel csak dokival és csak szülésznővel is szültél már. Melyik verzió volt neked a biztonságosabb, jobb???

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Giga

Nagyon édes a kisfiad! Gratula mégegyszer!

Hú nagyon hosszú szülésed volt, le a kalappal :D

Én pont az vagyok akit ki nem tudtak volna robbantani a fekvésből szülés alatt :oops: ...Szonjánál voltam fél ülő helyzetben de marha kényelmetlen volt az a hiper szuper ágy nekem...és még azt sem mondhatom, hogy gyorsabban született, mert jobban hatott a gravitáció, Dorka gyorsabb volt...pedig feküdtem.

De én már nem is filózok ezen...szüléseket letudtam :lol:

Itthon nem mertem volna szülni...ellenben az epémet nembánnám ha itthon csak úgy kikapnák :oops:
becsi
Iklad

Sziasztok!

Tiszta zombie vagyok,már három éjszaka nem alszunk mert hol az egyik gyerek hol a másik ébred! Karol taknyos. Flávinál meg olyan táplálkozási változások vannak hogy fele annyit eszik mint egy hónapos korában lehet hogy az anyatej hiánya miatt? Ráadásul ekcémás foltok is megjelentek rajta pedig HA tápit eszik ami lebontott fehérjét tartalmaz. Nyugtalanabb is és a hasfájás is gyakoribb pedig már két hónapja kinőtte. A hónalja és az álla alatt pedig csúnya vörös folt van az nem ekcéma mert nem száraz,volt már valakinek ilyen? Doktornéni a héten jön oltani nemtom várjak e addig :roll: :roll:

Giga
Nagyon tündéri babád van! Nálunk dettó ugyanaz volt a helyzet hogy Karolina kétségbeesett ha Flávi sírt,pedig ő már 4 éves és azzal magyarázta hogy sajnálja a kistesót mert biztos valami fáj neki és bőszen noszogatott hogy csináljak már valamit. Állandóan puszilgatná ölelgetné és nagyon gondoskodó.Azóta is tart a szerelem és ennél nagyobb boldogság nincs is hogy a gyermekeim ennyire imádják egymást. :lol:

Életmód,mozgás,diéta
Teljesen egyetértek nálam is a mozgás vált be és az infra. Régen heti 5-6 szor futottam és tornáztam felváltva, most pedig taposógépezek mindennap és infraszaunázok heti 3-4szer. De a diéta muszáj kiegészítőnek mert sajnos én türelmetlen típus vagyok mindent szeretnék azonnal pedig tudom hogy a lassabb fogyás esetleg tartósabb. Andi küldjél még ilyeneket nagyon érdekes volt!

lice
Kép
Kép
lice72

Lice: neked mennyire jött be az infraszauna? Úgy értem a fogyásban is hatékony? Én még eddig csak kétszer voltam, de nagyon tetszik, csak kicsit drága... ;) Mondjuk ha hatékony, akkor nem sajnálom rá a pénzt!
Amúgy ma is volt szúrásom, remélem, továbbra is olyan sikeres lesz a fogyasztásban, mint eddig! ;)
Vendég

Nircee!
Marcinál nekem is volt gyomorégésem a vége felé, hát, nem kellemes!
Érdekes, mert most az elején nálam is jelentkezett újra, de szerencsére 2 hét alatt elmúlt.
Remélem, TÉged sem kínoz majd végig!

Giga!
Igen, a szülésznőre gondoltam, nem a védőnőre! :D :oops: Biztos már a következő mondaton gondolkodtam.
Egyébként hogy fogadtad fel? Csak felhívtad vagy személyesen? Kell vagy érdemes vele többször is találkozni előtte?
A dokid ki is volt a terhesség alatt?

Eszter
Kép
Kép
eszti80

Apa ma vett labdás sátrat Szonjának!!!! :D :D :D
NAgyon tetszik neki. Csak az a baj, hogy minket is betuszkolt, és ő elment reklámot nézni nekünk meg nem szabadott kijönni... :? :lol: :lol:

Kép

Kép

thenus

Sziasztok!

Giga: gyönyörű Bulcsú baba! Nagyon édesek Lilivel!

Csajok gyors kérdés: mi a véleményetek a Besafe és az STM autósülésekről?

Köszi
Kata

Kép
murphyke

Sziasztok!
Giga!
Nagyon szép Bulcsú és édesek a tesók együtt! :wink:
Nircee!
Szép a pocid,mintha a sajátomat láttam volna ennyi idős terhesen.Nekem mondták,hogy ennyi idősen állitólag kicsit felfúvodnak az anyukák és azért látszik már ekkorának a poci.Majd figyeld meg,hogy 1 hónap múlva felveszi normális formáját! :wink: Ne legyenek kétségeid a kettő gyerköccel kapcsolatban,mert nem éri meg az aggódást!Az első pár nap lessz "szokatlan"de meglázsd egyhamar belejödtök ti is és olyan lessz mintha mindég is két gyerkőc lett volna4 :wink: :D
Vajjudás-szülés!
Rolit nem itt szültem hanem az Uzsoki utcaiban szűltünk Zsoltal!Ott még le is szíjazták a lábamat és feküdtem félig!Borzalmas volt :evil: :( (mondta is Zsolt,hogy sajnálja de itt ez a szokás)El is húzodott a kitolás,nagyon nehezen született meg Roli(3850gr,57 cm)Itt vágtak,muszály volt!Anettet már itt Tarcsán szültem,nem kötötték a lábamat ki (szülőágyon szültem,akkor volt ott kipróbáláson)Megtámaszthattam a talpaimat és volt két kapaszkodó is a lábtartó mögött.Itt már majdnem ülve szültem és sokkal gyorsabb volt a kitolásis.Vágni itt is vágtak!Zsanit már az új szülészeten szültem,így adott volt nekem a teljesen szabad mozgás,gátvédelem,űlve szülés!Az ágyat egy pillanat alatt átalakították űlő hejzetbe,így 2 nagy nyomásra meglett Zsani ,gátmetszés nélkül!Végig olajozta a gátamat Erzsike így megtudtuk védeni és nem kellett vágni!Szépen összedolgoztak Zsoltal,így a kitolás csak rajtam múlott ,a végén segített csak rá Zsolt éppen hogy a tenyerével megnyomdta egy ici-picit a hasamat!Nem úgy mint anettnál és Rolinál!Ott aztán az egész alkarjával nyomdta ,minden egyes kitolásnál!Mondta is,hogy ha ijen gyorsan menne minden szülése annak nagyon örülne!Nem vágtak!Szerintem azért sok esetben jól jön az a vágás,mert ha reped akkor nem csak a bör reped,hanem roncsolodnak a szövetek is,és azt nagyon nehéz összevarni szépen rendesen,és még sokkal rosszabb ,mint ha vágtak volna!Ha felkészül az ember a gátvédelemre akkor 95%,hogy nem kel vágni!első babánál szerintem elkerűlhetetlen a vágás!

Henus!
Jók a képek!

Szép napot mindenkinek!
sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga: HATALMAS GRATULA BULCSÚ BABÁHOZ :) EGYSZERŰEN GYÖNYÖRŰ:))))))
Vendég

Ui: én első gyerekként szültem Lillát a szülőkerékben és talán emlékeztek, de én is oda voltam meg vissza. Aki szülés előtt áll az próbálja ki ha van rá lehetősége! Örülök, hogy Gigának volt :D
Vendég

Csakegy, de jó, hogy jelentkeztél! :lol:
Mi van veletek? Jól vagytok? Miket tud már Lilla? Mindjárt itt a szülinapja!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja, most néztem meg jobban, még egy hónap van a szülinapig.. :oops: De az sem sok idő :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tüccs!
Én megmondom őszintén, hogy nekem a szülésznős szülés sokkal jobban bevált. :wink:

Eszti!
Írtam privit.

Csakegy!
Tényleg jó, hogy jelentkeztél! :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok,

Giga, nagyon édesek a gyerekek! Tegyél még képeket! Én arra vagyok kíváncsi, hogy amikor megszületett Bulcsú a kerékben, akkor a lepény is ott született-e és, hogy az utómunkálatokat hol fejezték be. Azt a pár öltést a kerékben vagy ágyon csinálták?

Amikor én szültem, tökre elterveztem, hogy én szülőszéken fogok szülni, mert nekem az nagyon jó volt, azon ücsörögni. Viszont amikor a vízben jöttek a tolófájások, akkor a szemem előtt csak is az ágy lebegett. Igaz, ott is majnem ülve szültem. Na, és visszagondolva, hogy ha széken szülök, akkor még utána át kell mászni az ágyra meg ilyenek, és már annyira nem is bántam, hogy nem ott szültem.

Tegnap voltam Surányinál, rendes volt, mint mindíg. De 6ra kellett mennem, és most először nélkülem feküdt le Lelle. Nem volt semmi gáz, Apa, anyós jól ellátták este, délelőtt-délután az anyukámmal és a hugommal volt. Élvezte, nem sírt egyszer sem.
Persze jó sok pénzt elköltöttem az Ikeában. Lellének muszáj volt venni egy negyedik matracot is, mert az új kókusz szintén penészes lett. Úgyhogy most egy vastag szivacsmatracot vettem, ha kész a ház, akkor kap úgyis új ágyat, új matracot.

Na most megyek és konyhát rendbeteszek, Apa főzött tegnap...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?