Új privát üzeneted érkezett!

Drumka
nagyon édes Barbi, az a mosoly!!! :D
Sebi hason aludt, és hamar elkezdett kúszni, így rendszeresen kidugta a lábát, meg visszahúzta. De aztán egyszercsak nagyon kidugta mindkettőt, és sikítva sírt, hogy segítsek neki, mert beszorult, rám meg a frász jött. Szóval szerintem tedd át a rácsvédőt inkább a külső oldalra... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és ilyen c&a-s bodynk nekünk is van! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Azon gondolkodtunk hogy valami átlátszó hálóz akármit kéne erre az oldalra tenni. Akkor ki is lát és nem is tudja kidugni a lábát. :roll:
Csa: mi ezt a bodyt ajcsiba kaptuk. Én ezeket a nacikat szeretem, felér a mellkasáig. Előszőr azt hittem hogy hatalmas a nadrág de aztán kiderült ilyen szabás, hogy ne tudjon lecsúszni és ne szorítsa a hasát. :lol: :lol:

drumka

Viki!

Ez a hálóizé jó ötlet, de hol lehet ilyet szerválni?
A gatyát lazán nagyobbnak néztem, de be kell vallanom, hogy logikus és ötletes megoldás.
Pláne ha ránézek a lányom méretes pocijára.:-)

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Na Csilla is bevágta a hisztit, nem hajlandó a bal mellemből szopizni, pontosabban csak úgy, ha fejjel lefelé rakom rá (így olyan, mintha a jobból szopna).
Hogy miért???!?!?!?!?! :shock:
Lehet, hogy elfekszi a nyakát, mert mióta az ujját szopizza csak arra fordított fejjel alszik?! (És amikor a másik irányba kéne fordítani a fejét húzódnak az izmok a nyakán, és fáj neki?)
Vagy megijedt vmikor amikor épp a bal mellemből szopott (Sebi elég gyakran "táncol" közben a "fejünkön").
Nemtom.
De a frász kerülget. :cry:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Szopi:
Jó olvasni a pozitív gondolatokat rám is rám fér. Valóban nem kellene stresszelni magunkat, mivel ez a babára is kihat. És csak a szeretet számít a boldogság, hogy ők vannak nekünk. És neki is egy boldog mosolygós anyukát kell látnia, hogy ő is ilyen legyen. Megérzi ha stresszelünk.

Én is azzal küzködök mint ahogy Solymosi is írta. Hiába teszem gyakrabban, tenném ha nem alszik, nem lesz több tej. Ez csak egy ördögi kör szerintem, mert ha gyakran etetem, nem tud annyit enni, és a szervezet meg ilyenkor nem azt érzékeli, hogy kevesebbet is termelhet, hiszen ennyi az igénye a gyereknek. Na szóval én is elhatároztam, hogy nem görcsölök rajta, ha nem lesz elég, hát mi van, pótolom tápival......

Már elő is vettem tegnap a doboz tejport, hátha kell, de szerencsére nem kellett...

Mocorgás:
Lili is ilyen örökmozgó, ő is az egyik oldalra mocorog mindig, ő jobb oldalára fordítja a fejét. Reggeli ébredéskor mindig a kiságy oldalában találom meg, vagy keresztbe.
Nálunk is volt, hogy kidugta a lábát, ilyenkor szerintem is tenni kell belülre valamit hogy ezt megakadályozza.

Na megyek mert hív az én Lánykám....

KépKép
domidina

Sziasztok!

Szopi:
Jó olvasni a pozitív gondolatokat rám is rám fér. Valóban nem kellene stresszelni magunkat, mivel ez a babára is kihat. És csak a szeretet számít a boldogság, hogy ők vannak nekünk. És neki is egy boldog mosolygós anyukát kell látnia, hogy ő is ilyen legyen. Megérzi ha stresszelünk.

Én is azzal küzködök mint ahogy Solymosi is írta. Hiába teszem gyakrabban, tenném ha nem alszik, nem lesz több tej. Ez csak egy ördögi kör szerintem, mert ha gyakran etetem, nem tud annyit enni, és a szervezet meg ilyenkor nem azt érzékeli, hogy kevesebbet is termelhet, hiszen ennyi az igénye a gyereknek. Na szóval én is elhatároztam, hogy nem görcsölök rajta, ha nem lesz elég, hát mi van, pótolom tápival......

Már elő is vettem tegnap a doboz tejport, hátha kell, de szerencsére nem kellett...

Mocorgás:
Lili is ilyen örökmozgó, ő is az egyik oldalra mocorog mindig, ő jobb oldalára fordítja a fejét. Reggeli ébredéskor mindig a kiságy oldalában találom meg, vagy keresztbe.
Nálunk is volt, hogy kidugta a lábát, ilyenkor szerintem is tenni kell belülre valamit hogy ezt megakadályozza.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Szopi:

Mocorgás:

KépKép
domidina

Cas!

Milyen érdekes dolgok vannak!!!!Felfedeztél egy újabb szopispózt!
Lehet egyébként, hogy tényleg elfeküdte a nyakát és fáj neki!Masszírozd meg neki, és ha fáj, azt úgyis jelzi!Akkor már biztos lehetsz benne, hogy ez volt a probléma. :?
Remélem, hogy "csak" ennyi.

DomiDina!

Esteleg, ha fejnél????
Nem próbálod ki? Mondjuk elalszik, rögtön utána fejsz. Így több termelődik és mire felébred, a ciciben is több lesz, mert ugye fejtél.
Csak egy ötlet.....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika:
Próbáltam a fejést egy kis átmasszírozás után, de teljesen elhagyagolható mennyiség jött le, talán egy-két korty.

akik pótlást adnak kérdezném, hogy mi a gyakorlatuk? méritek a babókat és tudjátok kb mennyi tejci van és kaja előtt elkészítitek a tápit és mennyit?
nálam ha pótlást adnék előre egyenlőre nem tudnám hogy kell-e a szopi végén mert lehet hogy akkor éppen elég a tejcsi, akkor meg kidobnám a tápit. vagy egy étkezést kellene kiváltani, hogy legyen idő a termelődésre?

KépKép
domidina

Sziasztok!
Mrgjátruk a Kincstárat. 1 órát kellet várni. Az ügyintézés 5 perc sem volt. Most itt ülünk a munkahelyemen (jöttem egy kicsit nosztalgiázni :lol: ) Kedden kapjuk a kéthónapos oltást és jövő csütörtökön csípőszűrés. :roll:
Na dolgozok egy kicsit. Majd még benézek. :wink:

drumka

DomiDina!

én így csinálom a hozzátápit:
Mindig szopival kezdünk! Utána lefejt tejcike (ha van) vagy tápi jön.
Tápit előre elkészíthetsz egy nagyobb mennyiséget és apránként melegítve ha adod, akkor kevesbb a pazarlás.
Kell egy kis idő mire kitapasztalod, hogy mennyit kér majd szopi után.
Vagy, amit én is szoktam, hogy van előre felforralt és lehűtött vizem egy steril edényben.
Van 4 cumisüvegem is, és mindig frissen el tudom készíteni a tápit!
Így akár 30 ml-ként is tudok frisset készíteni, ha kell. Kicsit macerás ugyan, de jómagam is jobban kedvelem a friss kaját.Illetve mi már kitapasztaltuk, hogy mennyi kell és így ritkán kell folyamatosan újrakevernem.

Remélem segítettem!

Viki!!!

Barbara milyen "éltes" korba lépett!!!Boldog hónapfordulót kívánunk neki!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Először is elnézést a betolakodásért. Minden, ami GAP baby, gyerek, felnőtt új ruhák a következő, linken: http://www.vaterabolt.hu/index.php?page ... eID=170099

Üdv.:
rubin

Sziasztok!

Nem tudom emlékeztek-e rám még a kezdetektől? Régen (nagyon régen nem írtam már) de mindent figyelemmel kísérek, hisz az én babám is annyi idős, mint a tiétek- 2 hónapos.

A babák gyönyörűek, gratulálok mindannyiótoknak!

Lenne egy kérdésem: az esti altatásal és az éjszakai alvásal ti hogy álltok?
Nálunk ugyanis az elalvás mindig kínszenvedés. Az éjszakai alvás pedig azért érdekelne, hogy a ti babáitok mennyit alszanak egyhuzamban? A dokinénink szerint már át kéne aludnia az éjszakát. De szerintem ez még korai. Vagy van akinek már megy?

Előre is köszi

rózsa22

Rózsa22!

Át kéne aludni???? ÁÁÁÁÁÁÁÁ dehogy......
Örülök, ha csak éjjel és hajnalban kel fel. Este 8-kor lefektetem és éjfélkor meg hajnali 3-kor kelünk.
Utána 5-6 között.

És ha vígasztal, már a fürci előtt megy a nyűglődés, meg utána is. aztán kicsi fenékrisza, etetés, fenékrisza és mehet alukálni.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne aggódj! Ilyenkor még természetes, ha nem alussza át teljesn az éjszakát.
Na persze vannak kivételes mázlisták is!

Teszel fel Fanni babáról fotót????
Hol szültetek???

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Képzeljétek most hallottam egy koleganőmtől,éppen találkoztunk,és mondja,hogy teljesen ki van akadva a vejére,4 nappan fiatalabb az unokája mint a Réka,és ugyan még szoptat a lánya (óránként),de nem elég a teje,és a veje nem engedi a lányának,hogy pótólja tápival.Azt mondja,hogy azért van otthon,hogy szoptason.

Nem tudom ki kérdezte,de a Rókusba voltunk,mert oda tartozunk.A gyerekgyógyásszal meg voltam elégedve,ő normális volt,csak a neurológussal nem.

Dominika:Lehetek kivételes mázlista?Bár lehet,hogy minden csoda 3 napig tart,de a második éjszakát aludtuk végig fél 8-tól 3/4 5-ig.

Drumka:Gratulálok a két hónaphoz.Nagyon gyönyörű Barbi.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Dominika: Hát a kivételes mázlisták sorából már mi is kiestünk, mint írtam Lili korábban átaludta az egész éjszakát, kb 10-től reggel 5-ig, de már pár napja erről leszokott.

Rozsa:
Most kb. az van mint Dominikáéknál 8-kor kaja és jó esetben alszik, aztán kaja kb éjfél körül, aztán meg 4-kor és 6-7kor.
Ha nem alszik 8 körül el akkor sajna 2-2,5 óra után újra kajcsi és régebben ilyenkor szokott alduni reggelig, mert talán annyira kifárad a sok sírásba , de sajna ez megszünt, remélem még visszajön...., mert én meg igényelném az éjjeli alvást, nappal nem igen tudok aludni...

KépKép
domidina

Ancsa!

A kolléganődnek elmebeteg a veje. Milyen megértő kedves hapsi.Öröm az ilyen emberrel együtt élni. :twisted: :twisted:

szurkolok Nektek, hogy megmaradjon ez a jó alvási szokás

DomiDina!

nappal én sem tudok aludni....pedig próbáltam... :cry:
De egyszer eljön a mi napunk is!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
nemtom kiderült-e, de én fekve szoptatok, tehát a "fejjel lefelé" az csak képletes! :)
Az a baj, hogy mióta megtanult ujjat szopni, gyakorlatilag alig forgatja a fejét álmában, így újra és újra elfekszi. De nemtom tényleg a nyaka-e a probléma, egyre inkább hajlok inkább vmi szopi közbeni rossz élményre.
Mindegy, pár napig csak így szoptatom, hátha elfelejti, aztán megint megpróbáljuk rendesen...

Ancsa
Azzal a fickóval szívesen elbeszélgetnék! "Remek" férj és apuka lehet! :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Edit
Olvastalak a másik topikban, és csak annyit szeretnék írni, hogy egy hős vagy, hogy eddig bírtad! Én aztán tudom, milyen sebes mellel szoptatni. :(
Azért én drukkolok, hogy menjen egy ciciből is a szopi, én először mindig azzal kezdeném, és csak utána pótolnék a másikból lefejt tejjel, hátha el tudtok jutni odáig, hogy csak az egyikből is mindig jól tud lakni? :) (ikres anyukáknak, tandemszopis anyukáknak sokszor sikerül... :roll: )

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Tudom, hogy fekve szoptatsz! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vizuális típus lévén azért el tudom képzelni ezt a "fejjel" lefelé szopit.... :roll:
Biztos javulni fog! Néha Domira is rájön az ötperc, most pl 2 napja nem tudom ülve szoptatni.
Ha meg ráhajolok, mindig félrenyel. :shock: :shock: :shock:
Olyan kis mohó béka.....
Szóval marad a fekve szopi, azon meg mindig tekereg, mint a kígyó és a világ minden kincséért nem ersztené el közben a bimbit! :shock:
Furi egy kiscsaj.

Csajok!!!!

Jár(t) valaki babaúszásra?????
Mi a véleményetek róla????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Dominika:
Mi tervezzük a babaúszást, van egy ismerősünk, akinek a kislánya jár(t), ő is és még nagyon sokan ajánlják. Kipróbáljuk, aztán majd kiderül hogy megy, de csak 3 hónapos kora után.

Csajok, olyan jól indult a napom.... :lol:
Éjjel felkelt 1-kor enni, és csak az egyik cici kellett, abból sem evett sokat hamar visszaaludt, aztán reggelre mivel a másik nem lett használva, teljesen átázott a felsőm, megint csak egy ciciből szopizott és 150-et!!!! Igaz a jobb mellemben mindig több van egy kicsit.
Aztán a következőnél megint elég volt a bal mellem, igaz abból már csak 100 jött le, és úgy néz ki hogy ha felkel megint elég lesz az jobb cici.
Jó lenne mert a másikban meg még nem sok termelődött.

Ma már megkapom postán a rendelt tejserkentőt. A boldogmama.hu oldalról ajánlotta a dokinő hogy próbáljam ki sokaknak használt és sok tejcsi lesz tőle. Most ne kérdezzétek mi a neve fejből nem tudom, de akit érdekel nézze meg.
Remélem beválik....

Szóval ma minden happy, süt a nap (igaz meleg az nincs) a kiscsajszim meg alszik már 9 óta, lassan már ébreszi a pocakja is...

Szép napot!!

KépKép
domidina

DomiDina!!!

Ti Hawaii-on laktok, hogy süt a nap??? :wink:
Örülök, hogy elég a tejcsike!!!!!

Úszás: pesterzsébeten találtam egy szimpi helyet, oda fogunk menni. Már most beiratkozunk.
Végülis 1 próbát megér!!!Amúgy is imádunk fürdeni!
Kíváncsi leszek rá, mert sok jó dolgot mondanak róla, de az sem elhanyagolható, hogy sok babánál fülproblémák keletkeznek.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika:Nálunk is 7 ágra süt a nap.Mindjárt rakom ki a ruhákat is,hogy fújja meg a szél a napon.
Mi a Campona-ba megyünk babaúszni,de majd csak márciustól,mert addigra talán kész lessz a felújitás,és már lessz egy kis időnk is.

Kép

Kép
ancsa03

És egy kép:
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

Jó nagy felújítást csináltok hallod-e?! :lol:
Olvastam a camponásról is, de nem tudom melyik jobb. Nekem egyforma lenne mindkettő.
A korunk miatt csak március közepétől tudunk kezdeni mi is. Már nagyon várom!

Rékababa nagy széééép!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

CAs, olyan jólesett, amit írtál... Hidd el, biztos te is csinálnád... egy ideig, biztos, hoyg csinálnád.

De hoyg a többiek is tudják, miről van szó, bemásolom, amit oda ítam.... Már enm volt időm ide is írni, mert akkor megébredt a csajszi.

"Két és fél hét után először ismét muszáj volt cumisüvegből adnom enni Borókának. :( Nem volt elég a tejcsi neki. Tegnap du-tól éjfélig egyik mellről a másikra tettem, szünetek alig voltak közöttük, de minden alkalommal megébredt szopi után és az ökleit tömködte a szájába. Utolsó mentsvárként odaadtam neki a cumisüveget 100 ml tejjel és bevágott belőle 90-et. Szóval tök éhes volt. :cry: Pedig már azt hittem, hogy csak a sebes bimbó lehet akadálya a szopinak!
Mert a jobb mellem nem akar gyógyulni. Tegnapelőttől még nagyobb lett a seb rajta. Még kb. egy hétig szeretném még húzni a dolgot, hogy hátha lesz valami gyógyulás, de ha akkor sem, akkor a jobb mellemről leválasztom. Ameddig tudom, azt még fejem. CSak ez már tudjátok, mit vonz maga után! Egy mell nem lesz elég, a többi tejet cumiból kell adnom, abból könnyebben megy majd, tehát ellustul, és szép lassan nem fogunk szopizni. De mindegy én már nem fogom tovább bírni. És mártírkodni se akarok, hogy de bizony én aztán akármit kibírok, mert nem ez a fontos."

Bocs', hoyg csak enyni vagyok...

Ancsa, gyönyörű babó Rékababa! :)

Aztán jövök én is képekkel!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Dominika:Nem a felújitás nagy,bár nem is kicsi,de csak akkor tudunk dolgozni,ha a párom itthon van,meg ahogy az anyósomék költöznek ki.Márpedig az nem túl gyors... :roll: :roll:
ha az üres házat kellett volna csinálnunk,akkor már rég kész lennénk.Ott tartunk,hogy a hálónk,a gyerekszoba,a wc,és a fürdő kész van annyira,hogy csak az ajtókat kell festeni.És itt megállt a tudomány,mert az anyósomék a többi helységből még nem pakoltak ki....

Köszönjük a dicséretet....

Szerdán megyünk az alváscentrumba,erre már egy hete nem riaszt a légzésfigyelő.na mindegy inkább megelőzzük a bajt....

Csak egy béna fotó...Ilyen szinű a hálónk..
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

tök jó málna színe van!
Mi szerencsére terhességem alatt átestünk a felújításon.Még szülés előtt 2 nappal konyhát festettem ( afiúk bénán festenek rájuk nem bízhattam)és bútort rámoltunk.
Utolsó pillanatban lett konyhám!:-)
Igaz felső része még nincs, csak alsó, de legalább kipaterolhattam az őskorból rámmaradt ideiglenes bútort.:-)
De szerintem az ember sose fejezi be ezt a felújítás témát.....hétvégén redőnyt szerelünk.
:lol:
Ja és a fürdőnk még mindig nincs kész!!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Ancsa,
Nagyon édes Réka baba és milyen nagy már!

Edit
Szopi téma. Szerintem is egy hős vagy és csodálatos anya hogy eddig bírtad, biztos nagy fájdalmakat éltél át és ezt csak azért tetted, hogy a gyermekednek a legjobb legyen. A cumisüveg tényleg nem a legjobb mód (én csak tudom), de a lényeg, hogy még abból is tejecskét tudsz adni, mi sajnos még tápit is kénytelenek vagyunk használni. Szóval arra gondolj, hogy abból is anyatejet adsz és ha van időd és energiád fejegetni, akkor pláne ne aggódj semmin. Egyébként ha pedig nincs (ezt is színtén megértem, mert tudom milyen amikor az ember hullafáradtan, mire szopi után nagy nehezen elaltatta a gyermekét még fejnie kell), akkor is a korábban írtak a legfontosabbak, amivel egyet is értettetek mindannyian. A SZERETET a legfontosabb amit adsz neki!!!

Egyébként utólag én is köszönöm a bíztató és pozitív hozzászólásokat!

Sokszor ámulva-bámulva olvasom amiket írtok. 100 ml egy ciciből stb. Nekem a kettőból max. ha jó napja van 80-at szív le, de az nagy szó. Hát ez van. Nekem is maradt a fejés és a tápszer, de továbbra sem adom fel és amikor csak tudom kihúzom tápszer nélkül, ha kell sokkal tovább tart mire elaltatom (nekünk szinte sosincs olyan, hogy ájultan, teli pocival bealszik). No, ez nem kis energia. Igaz, tegnap már besokalltam és este azt mondta, nem érdekel, több tápszert kap, hogy minnél hamarabb bealudjon, mert nem bírom tovább (nagyon sokat kellett egész nap babusgatni, hogy elaludjon) és még így sem igazán ment gyorsabban az altatás mint máskor. Szóval ez az elmélet sem mindig igaz.

Puszi, mert ébredezik,
Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!

Réka nagyon édi!!!!
Ancsa nekem is tetszik a szín....

Egyébként mostanra visszaálltam a két cicire uh. nem tartott sokáig az öröm....!
Egyszerűen Lilinek a 100 ml már sokszor nem elég. 2-kor evett kb ennyit, aztán abbahagyta azt hittem elég neki most ennyi is. Egy fenét, nem aludt el, nyöszörgött, sírt, aztán 1,5 óra után újra kereste a cicit, persze holt álmos is közben, uh. cicizett egy keveset. Hogy mennyit nem tudom, de kb. 20 ml. lehetett saccra.

Sajna a tejciserkentő nem jött meg, uh. majd csak a jövő héten kezdhetem el...

Sedit: sajnálom, hogy így szenvedsz a sebesedés miatt... nem is tudom eddig hogy bírtad, én biztos már rég feladtam volna. Szörnyű lehet....

KépKép
domidina

Sziasztok!

Jó régen írtam már ide, de azért néha olvastalak titeket, a képeket meg rendszeresen néztem, és minden baba nagyon édes.

Titti, ez már negy hagyhatom szó nélkül, a gyerkőceink először ugyanarra a napra voltak kiírva, és végül ugyanazon a napon születtek meg (bár nem a kiírt időpont szerint). Olivér 27-én 8:25-kor, Napsugár hánykor?

Mindenkinek jó babázást kívánok, ha több időm lesz, majd még jövök.

Judit

Kép
vjudyt

Hello Mindenki!

Gyors bekukk, mert a Kisasszony ma nem hagy(ott) még levegőt venni sem. :(

Amúgy minden a legnagyobb rendben, a nyűgösködést leszámítva. Hála Istennek rendesen szopizunk, telirakjuk a pelust, alszunk amennyit kell, és persze néha kiabálunk is.
Hétfőn megyünk dokihoz.

Judit
Tényleg nem semmi egybeesés. És az a pláne, hogy a fiúk szoktak késni, nem a lányok. :)
Napsugaram Mo-i idő szerint 15:08-kor bújt ki.
Gratulálok Nektek!

Kép
tittina1982

SZiasztok!
Látom babaúszásról is szó esik. Mi is majd a Camponaba megyünk (itt van 5 percre) sok jó véleményt hallottunk róla. Egy baj lesz, nem tudom hogy fog Barbinak tetszeni a nem 40 fokos víz. :lol: A fiam is abba az usziba jár az iskolával, és nagyon tiszta kultúrált. Igaz kicsit szűkösek az öltözők, de sok jó ember kis helyen is elfér. :wink: Viszont ha már többen tervezzük, hogy ide hordanánk a csemetéket, jó lenne összefutni az uszikon. :D

drumka

Viki!

Pont ezen agyaltam én is fürci közben. Mi is 38 fokosban fürcizünk, mert a 36-osban fázik!!! :shock:
Rólam nem is beszélva, hogy képes vagyok a termálfürdőben is rommá fagyni. :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi lesz velünk babauszin???

Nos én a camponásról sok jót olvastam, de a pesterzsébeti közelebb lenne. (talán)
Így is utazunk majd oda-vissza 130 km-t. :lol:
Szóval a szimpátia fogja eldönteni és a személyes tapasztalat.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Drumka:Ti itt laktok a XXII-ben,hogy 5 percre van a Campona?Nekünk is 5 perc kocsival,csak mi Diósdon lakunk.
Én benne vagyok a találkozóban.Mi hármasban megyünk.
6000Ft 4 alkalom2 felnőtt+1 gyerek

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Remélem nem haragszotok meg érte, de fel szeretném hívni a figyelmeteket 4 új csoportra a XI. kerületben. Mindegyik csoport teljesen ingyenes, előjegyzés nem szükséges! Jöhetnek idősebb gyerekek is, a hely egy játszószoba, jó nagy tér, tele játékkal.

1. Baba-mama szopis csoport. Két IBCLC-re készülő anyuka vezeti, én pszichológus vagyok, társam pedig gyermekgyógyász. Oldott légkörben beszélgetés a leggyakoribb szopis kérdésekről, problémákról amíg a gyerekek játszanak, ismerkednek. Lehetséges témák: a szoptatás menete, tejmennyiség növelése, visszatérés a tápszeres pótlásról az anyatejre, hozzátáplálás, elválasztás, alvás, szopis problémák, a szoptatás örömei, előnyei, az 1 éven túli szoptatás, tandem szoptatás, stb, stb. Minden hónap ELSŐ péntekén 10-12 óráig.

2. Szoptatásra felkészítő csoport várandósoknak. A szoptatás alapjai, hogyan kezdjük jól, az újszülött viselkedése, a szoptatás normális menete, felkészülés az első időszak lehetséges nehézségeire. Ide is jöhetnek nyugodtan idősebb testvérek, van jó sok hely és játék. Minden hónap HARMADIK péntekén, 10-12 óráig.

3. ANGOL NYELVŰ baba-mama szopis csoport. Mint fent, csak angol nyelvű anyukáknak. Minden hónap MÁSODIK péntekén, 10-12 óráig.

4. ANGOL NYELVŰ várandós csoport. Nemcsak szoptatás, hanem a babavárással kapcsolatos összes téma angol nyelvű kismamáknak. Minden hónap NEGYEDIK péntekén, 10-12 óráig.

Helyszín: XI. Bártfai u. 34/A, Korai Fejlesztő Központ
Tel: 363-0270
Megközelítés: Piros 7/173 busz a Bártfai u megállóig (Szt. Imre kórház).
Parkolási lehetőség van a környéken.

Várunk mindenkit szeretettel! Légyszíves adjátok tovább az információt bárkinek aki esetleg érdeklődik egyik vagy másik csoport iránt!

Köszönöm szépen!

(UI: Erősen gyanítom, hogy a babanetes postafiókom megtelt, és ezért nem jön bele új levél... akinek gyanús hogy esetleg nem válaszoltam valamire, küldjön emailt! Az nem telik meg! rokica kukac gmail pont com)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Ancsa: Igen a XXII. kerületbe lakunk tényleg lassú sétával 5 percre a Camponatól. Mi nem tudom, hogy fogunk menni mert apa amíg nincs hétvégi kamionstop addig szombaton is dolgozik ha jön föl lerakni autó, de nyáron tuti szabad a szombatja. Majd meglátjuk, igaz így hogy dolgozik azért legkésőbb du 5-re itthon van.

Segítség!!! Eddig Humana 1-es tápszert kapott Barbi kiegészítésnek, mivel ritka a Humana HA 1, és a dokinő inkább javasolta a HA tápszert ezért BEBA HA-t írt fel. Na most létezik, hogy akkora ízben a különbség, hogy Barbi nem eszi meg? Egyszerűen elfordítja a fejét és nem eszik. Viszont a Humana 1-et lehet recept nélkül venni. Lehet hogy nem kéne kísérleteznem?? Csak az allergia miatt aggódom... nem tudom mit csináljak :roll:

drumka

Drumka
Én azért lehet, hogy "erőltetném" kicsit a HA-s tápszert. Úgy értem, tennék bele egy kis szőlőcukrot, hogy édesebb legyen, hátha úgy megeszi (és ha már elfogadja ezt apránként el is lehet hagyni belőle).
Azt nem értem, hogy miért ritka a humana HA 1? A gyógyszertár nem tudja megrendelni?!
(Sebinek a speckó ritka tápszerét se tartották sehol, de gond nélkül megrendelték, és pár nap alatt beszerezték...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: Igazából nem tudom miért ritka a Humana talánn em annyira felkapott vagy nem tudom. De 6 gyógyszertárból egybe sem volt, és mindenhol azt mondták hogy meg sem rendelik mert ha elfogy amijük van 1-es meg 2-es akkor többet nem is rendelnek. Nem tudom mikor jön ka az allergia ha fogékony rá, vagy foggalmam sincs hogy működik ez, hogy mennyire számít hogy egy tápszer HA vagy sem. :oops: :roll: A fiamnál nem volt ilyen gond, ő 1,5 évig anyatejes volt. Ha valaki fel tudna világosítani jó lenne. :?

drumka

Nagyon sokat írtatok, vagy én voltam régen :roll: :oops:

Cas :D
Remélem,hogy egyszer tényleg eljöttök télen :wink: a tavaszba 8)
Nagyon klassz ágyneműje van Csillának! Tetszik nagyon :wink:

Réka :D
Szopi ügyben igaza van a dokinénidnek, s tényleg az a fontos, hogy egészségesek a babók, s hogy nagyon de nagyon szeretjük őket!!! :wink:

Edit :D
Nagyon sajnállak a cicid miatt, de attól ne félj, hogy ha cumisüveget kap, akkor az 100%, hogy leszokik a szopiról (szerintem legalábbis). Az én Minimanóm is kapott/kap pótlást, s volt olyan időszak, hogy azért imádkoztam, hogy ne utasítsa el a cumisüveget, mert csak a cici kellett neki :) Ő tudja, hogy mi jó neki, s szerintem nincs értelme, hogy tönkre tedd magad!

Torna: most halasztom egy kicsit, mert annak nincs értelme, hogy
"úgy csináljak, mintha tornáznék" viszont nagyon nem merek belevágni, mert féltem a tejemet (megjegyzem soha nem gondoltam volna, hogy én ilyet fogok írni). Most hálIstennek van belőle (csak a pénteki repülőútig, s visszaútra bírja ki, hogy ne kelljen tápszerrel kínlódni), s amit megfigyeltem, hogy rengeteget iszom..tudatosan is, ha nem vagyok szomjas...4 liter napi minimum bemegy :oops: :oops: Mondjuk most talán több normál kaját is eszek....tényleg sok minden közrejátszik, mert pl. enni/inni sem tudsz annyit, ha ideges vagy, vagy ha nincs rá időd :roll:

Viki :D
Barbi is nagyon szép és nagy baba! Nekem is HA-s tápit mondott a dokinéni Magyarországon, de itt nincs, s nem is kapott olyat, de semmi baja nincs...ha a másiktól eddig sem volt baja, akkor miért nem azt adod, ami eddig már ízlett neki??? Igazából nem értek hozzá, bocsi, ha hülyeséget írtam!
Le a kalappal előtted, hogy ennyit dolgozol két gyerek mellett...nekem, ha meg kell írnom két e-mailt, akkor már káosz van az agyamban, nem tudom rendesen az időmet beosztani :oops:

Titti :D
Remélem, hogy azóta is jól vagy/tok!! Csak így tovább szopi ügyben! Hétfőn drukk a dokihoz!

Na megint van ám dokis sztorim :oops: :lol: már röhögök csak az egészen....már megszoktam (csendben mondom: megszerettem) a gyerekdokit, bíztam benne, stb..(az oltásnál is annyira jól végezte a dolgát hétfőn), erre közlik három napja, hogy a következő időpontot törölni kell,mert már nem dolgozik a kórházban a doktornő :twisted: :twisted: a Rotateq-et hétfőn kapta volna meg, de addigra csak du. 2-re lett volna másik dokihoz hely, akkor pedig a Kristófot veszem fel a suliból...így megyünk kedden egy vadidegenhez megint....ez van :roll:

Ancsa :D
Nem irigyellek Benneteket sem az otthoni rendszer miatt!

Minket itt semmilyen további szűrővizsgálatra nem küldtek el... :roll: remélem, hogy ebből nem lesz baj később :roll: :roll:

Judit :D
Gratula Olivérhez!! Azért jöhetnél néha hozzánk :wink:

DomiDina :D
Én nem tudok leállni a mérlegeléssel :oops: :oops: de így érzem jól magam, s ahogy egyszer Cas írta nekem, ha nekem ez így jó, akkor csinálom :oops: :wink: engem nem idegesít, hanem megnyugtat....mert ha kevés, akkor tudom pótolni, ha meg elég, akkor örülök :wink: :lol:

Ezer bocsi, ha valakit kihagytam...megyek az esti fagyimért, s csicsika, mert mindjárt kellhetek...mostanában az éjszakai szopi után tág szemekkel figyel a Manóm...s másfél - két órát fent van...remélem, hogy nem lesz belőle rendszer :roll:
Viszont ma kaptam szülinapi ajándékot a fiúktól, voltam fodrásznál, s pedikürösnél, s addig ők voltak itthon....mondjuk két részletben, közben voltam itthon etetni :wink: s egyszer lefejt :lol: tejet kapott 8)
Holnap már öregebb leszek egy évvel, de most először (harminc felett) nem érzem, hogy milyen vén lennék, s ezt Marcinak köszönhetem :lol: 8) :D

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Boldog szülinapot Szilvi!!!

Kép
nyafi

Bocs', hogy senki másnak nem írok, de tegnap és ma is úton vagyunk.

Szilvi, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! ÉREZD IS MINDIG FIATALNAK MAGAD!!! :) :) :)
Sajnos, nem úgy van, ahogyan írtad. Az este Boróka szabályosan öklendezett a melltől, pedig szüksége volt rá az elalváshoz. Sajnos, tegnap megint nem volt elég a tejcsi a mellből. Tegnapelőtt még kihúztuk üveg nélkül. De tegnap a másikból sem tudtam annyit fejni, hoyg elég legyen, így kivettük az alső adagot a fagyóból. De az este, az éjszaka és ma reggel sikerült alkalmanként 40-60 ml-t kifejni a sebes mellből, úgyhogy remélem, me nem kell olvasztanom tejet. Különben eddig még csak szopizott ma, és hátha nem is kell cumisüvegezni.

Szerintetek mindig tegyem először mellre (eddig így volt) és utána pótoljam, ha kell, vagy inkább amikor a sebes cici lenne soron, adjak csak üvegből? Arra gondoltam, hogy addig pihenne egy kicsit a másik, nem szeretném teljesen lestrapálni! :roll: CSak akkor állandósulna az üveghasználat. Szóval, komolyan mondom, ezek a dilemmák megőrjítenek már. :roll: :lol:

Szép vasárnapot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
A szakirodalom azt javasolja, először mindig cici, és ha kevés akkor pótlás. :roll:

Szilvi
Nagyon sok boldog szülinapot! :)

Na csatlakozom a dilemmázókhoz én is! :(
Csilla mióta megtanult ujjat szopni (1 hete), kezdi ugyanazt a hisztit, mint anno Sebi: nem akar ráharapni a cicire, mintha "nem venné észre", hogy ott van a szájában. Fekve már egyáltalán nem hajlandó szinte, és ülve is csak hosszas üvöltések után! :(
Ma reggel már teljesen kiborított, itt bőgtem,hogy mi lesz így. :(
Ülve meg annyira bénák vagyunk, hogy kezd egyből kirágcsálni megint. :(
nemtom mi lesz így... mert már megint görcsbe ugrik a gyomrom szopi előtt... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas: Átérzem a problémádat, habár Lili nem emiatt ordít, de ordít egyre többször szopi közben. Biztos valami baja van, talán a hasa fáj nem tudom, de rettenetes mire végzünk a szopival.
Már ez meg pár napja.
Na meg ébredés előtt nagyon sokat pukizik és nyög nyöszörög, sír
miatta, fél órát kell tornáztatnom mire helyrejön. Lehet, hogy szopi közben is ez a baj?????

Szilvi: Boldog Szülinapot!!!
Én is mérem továbbra is, mondjuk most azért, hogy tudjam mennyit eszik, kell-e esetleg pótolni vagy sem, mert pár nappal ezeött előfordult, hogy 2 cici sem volt elég. De szerencsére most helyreállt az egyensúly, de mérem továbbra is.

Járandóságok:
Nem tudom hogy álltok vele, de én már el is intéztem. Irtam, hogy postán adtam fel és teljesen meglepődtem, amikor egy hét alatt visszakaptam az anyakönyvit, meg a megállapító határozatokat, uh. nem kellett heteket várni.
Lehet, hogy ez Bp. nem megy ilyen gyorsan, de ki tudja....

Edit: én is úgy tudom, hogy előbb a tejcsit kell odaadni neki, és utána ha még kell, akkor tápival pótolni.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Szilvi
Kép

A Rota.. Nekünk itt van a hűtőben már.. de csak majd márc. 17-én kapja meg Levi a 3 hónapossal együtt.

Sedith, Cas
Kitartást ciciügyben.
Sajnálom, hogy nem javul a helyzet.

Cumisüveg - cici
Szerintem sem szokik le , Levi is kapott az elején cumisüvegből is... és ügyesen szopik még most is.

Réka
Ez fura...
Aki PCO-s, annak lassabban termelődik és ürül?
Érdekes... :shock:
Lehet ezért fárad el néha?

Viki
Nagyon szép lányka Barbara.
Drukk a keddi oltáshoz!
A láb kidugása... Mi még nem vettük észre.
Manó még csak vándorol a kiságyban.

Tittina
Neked is drukk hétfőre!

Ancsa
Szép lett a szín.
Réka is szép baba.

Rózsának Fannihoz és Judytnak Olivérhez
Nagy GRATULA!
Sziasztok!

A mi éjszakáin változatosak.
Most pl. csak 4 órákat aludt, előtte 6-ot is.
Tej kicsit kevesebb van, de még elég Levinek - hagyni is szokott...

Ketten: Kép
Levi Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

...és a szerdai Uh-on minden rendben volt.
A dokinő nagyon gyorsan végzett.
Láttuk, ahogy jön vissza a tej :?
Levi felavatta a helyet - pisilt :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nektek nem fordult elő, hogy nagyon sírt álmában?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Mi is sírunk néha álmunkban. Néha nagyon keservesen és szívettépően. Szégyen, nem szégyen én ki szoktam venni. :oops:

Cas!

Nagyon szorítok, hogy visszarázódjanak a szopizós napok!!!!Talán csak ideiglenes.......

Szilvi!!!!

Boldog 18. szülinapot kívánok!!! :wink:
Ugye jól tudom a korodat???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Viki!

Egyébként van különbség ízvilágban 2 tápszer között. (én kóstoltam :oops: :oops: )
Humana HA1-et MINDIG lehet kapni az alábbi helyeken: Soroksári Tesco gytár, Csepeli SZTK,Csepeli Tesco gytár és XVIII kerület Nemes utca és Póth Irén sarkán lévő gyógyszertárban.
És HA-t adj neki, ha lehet mindenképp. Tudom, hogy ezek a helyek esetleg messze lehetnek lakhelyedről, de 1 havit előre is fel lehet írtani receptre. Mi is Örkényből utazunk fel érte. :cry:
És ezeket sajna tényleg nem lehet recept nélkül kapni...

No tépek, mert a fiúk szívják a véremet, hogy nem tudnak netezni!
Puszi mindenkinek!

Kép

Pasizik a csaj

Kép

Kép

Kép

dominika1

Boldog 2 hónapot Dominikának!!!!!!

Levit én s felébresztem olyankor, amikor sír...
De szerencsére mostanában nem fordult elő.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?