Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Remélem mindenki nagyon jól van ebben a változékony időben!!
Nálunk a gyerekek betegek,és Peti is az én torkom is kezd kapircolni!Péntek
este Mátét vittem az ügyeletre,39,5 volt a láza,és a hasa is megy.Ezenkívül
jönnek a fogai!Pénteken és szombaton nem evett szinte semmit,nem
engedte,hogy a szájába rakjam a kiskanalat,vagy a cumisüveget,csak cicizni
akart.Még jó hogy van mit,mert még folyadékot sem akart elfogadni
pluszban!Ma már evett rendesen!Hála az égnek!
Ádámnak folyik az orra,és éjszaka elkezdett krupposan köhögni.Már 4. éjszaka
nem alszom rendesen.Ezért nem volt erőm géphez jönni,esténként örültem,ha pihenni tudok!

Kriszta!
Megkésve,de mi is boldog szülinapot kívánunk Kristófnak!
Kép

Panka,Marika!
Nagyon ügyesek a babák!Édesek lehetnek,ahogyan kóstolgatják a gyümölcsöket!Máté próbálkozik a mászással,de farnehéz a gyerek,és nehezen megy!2-3 lépést azért megtesz.A kiságyban már föláll,de csak ha ült előtte.Nagyon tud magyarázni!Tetete,dedede.

Zoli!
Gratulálok Bendi 6 fogához!Édes lehet!Miket csinál mostanában?

Remélem hamarosan teljes lesz a kis csapat,és nem győzzük majd olvasni az irományokat!

Sok puszi mindenkinek!
Anita
kacajka

Sziasztok Lányok

Ma egészen jó idő volt Kép

Anita, Bendi éppen a mászással bajlódik, jobbra-balra már eltolja magát hason szépen elfordul. De mászni még nem nagyon akar, néha azért a játékokat megkisérli igy is elérni. Igazából a négykézlábazás hiányzik, úgy tünik el van kényeztetve, te, ti értitek miért???
Viszoont a keze sokat ügyesedett. sőt négykezesnek hívjuk meg az átlagtól eltérően sokkal kifinomultabban használja a lábait is fogásra, meg minden hasonlóra.
A mondókákat nagyon szereti, beszélne is szegénykém, de csak forgatja a nyelvét, meg alakítja a kis ajkait, azonban marad a bababa, mamamam stb. egyenlőre.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Zolinak már személyesenKép is beszámoltunk a szuriról, de nektek még adósotok vagyok.Kép

Szóval szurival minden ok.
Igaz már akkor sírva fakadt amikor beléptünk a rendelőbe. Nem értem miért. Én eddig úgy tudtam, hogy azok a babák félnek az orvostól akik gyakori vendégek ott, felismerik a helyzetet és tudják, hogy itt most valami rossz történik velük. Na Dodó ezt most rendesen megcáfolta. Amikor a dokibácsi közelített felé már ordított. A fonendoszkópot ki akarta tépni a kezéből, a spatulát majdnem kiütötte. Rendesen le kellett fogni, hogy belenézzen a dokibácsi a szájába. Ahol tegnaptól már 14 fogacska virít!KépKépKépKépKép
Szóval szuri megvolt, két vállba. Ez most még nekem is jobban fájt. Tudjátok az előző szuriknál még aránylag kicsi volt, nem tudta mi történik vele, de most annyira beszélt az arcocskája szavak nélkül. Olyan anya miért hagyod, anya miért nem segítel félét lehetett leolvasni róla. Olyan fájdalmas volt ahogy szinte könyörgött a szemével.Kép
A lényeg, hogy túlvagyunk rajta, mellékhatás eddig semmi.
És akkor had dicsekedjek egy kicsit.Kép
A sok-sok szó mellett Dodó most már azt is tudja, hogy hívják és hány éves. Ha megkérdezzük tőle, hogy hívnak, mondja, hogy Dodó (az istennek sem akarja a DóritKép). Aztán a hány éves vagy-ra mondja, hogy egy. Vagyis valahogy úgy, hogy EGYÜN és próbálná a kezével is mutatni, de az még nem az igazi. Zolinak meg is mutatta az új tudományát.Kép

Kriszta!
Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánunk mi is BOLDOG SZÜLINAPOT Kristófnak!!!KépKépKép

Marika!
Akkor minden ok, úgy látom.KépKépKép
Nekem hiányzik a szopizás nagyon, de mondjuk most egy pici előnye is van. Pl. tavaly 20 perccel hamarabb kellett kelni ha mi vittük Dancsit suliba, mert bele kellett számolni a szopi időt. Na most ennyivel tovább alhatunk, mert a reggeli tejcsit már megissza egyedül, amíg készülődünk.Kép

Panka!
Gratula Beninek!
Te jó ég, még nem is olyan régen született és már lassan lépegetni fog...KépKépKép

Anita!
Jobbulást nektek!
Részvétem az éjszakák miatt.
Képzeld, Dodónak is ment a hasa az elmúlt pár napban a foga miatt. Sorban jöttek egymás után a fogacskák. Most úgy látom megállt, de a hasa sem megy.Kép

Annamari!
Üdv újra köztünk!Kép
Remélem a torna sokat fog segíteni a kisfiadon. Azért gyere ha időd engedi és számolj be nekünk, hogy haladtok.

Tényleg Dittáról és Evaról nem tudtok valamit?

Jó éjt!

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Ma almalevet evett Beni, szegénykém szó nélkül ette, pedig olyan savanyú volt.Kép

MarikaKép
Dorka hanyas rucikat hord már? Beni most kezdi kinőni a 74-eseket.

AnitaKép
Hát nektek most akkor jól összejött. Nem irigyellek az éjszakák miatt.

ZoliKép
Bendi már ilyen ügyes?Kép Biztos fog az a mászás is sikerülni hamarosan.

KataKép
14 fog, nem semmi.Kép És szopi közben nem harapta a cicit Dóri? Én attól félek nagyon, hogy ha Beninek foga lesz majd harapni fog. Már fog nélkül is olyan dolgokra képes, hogy csak na.Kép
Édes lehet nagyon Dóri amikor a kérdésekre válaszol.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Ma megkaptuk az 5 hónapos szurit, kicsit késve, de megvan. Ti agyhártyagyulladás ellen kértetek szurit ilyenkor, vagy csak 1 éves kora után, vagy akkor sem. Mert most ez a nagy kérdés. Szegénykémet még 3-szor kínozzuk, vagy csak 1 éves kora után 1-szer.
Volt mérlegelés is 6720 g a kis tündér. A szurinál jót sírt, úgy sajnáltam alig lehetett megvígasztalni, úgy megsértődött. Most már remélem minden rendben lesz.

Anita! Remélem jobban vagytok már, úgy sajnálom a kis gyerekeket, amikor betegek, ugye te is kipihented már magad? Máté jó lehet, ahogy a mászással próbálkozikKépKépKép

Panka! Mi most kezdjük a 74-es ruhákat, amiket most kapott már pont jók rá. Sőt néhány korábbi ruha (amiről azt hittem, hogy majd karácsonykor talán már jólesz) is jó ráKép Ebben az időben olyan rossz, nem tudom mit adjak rá. Bent már jobban fel kell öltöztetni, így néha zavarba jövök, mert adom a pulcsit is kintre, aztán kiderül, hogy ott melegebb vanKép Dorka már próbálkozik a harapással, szerencsére a cicit nem nagyon harapdálja, még csak párszor próbálta, de az ujjaimat előszeretettel harapdálja. Tegnap este gondoltam visszaharapok, hogy tudja milyen, erre jól megsértődött és nagy sírások közepette a tudomásomra is hozta. Beni kezdi már élvezni az ízeket? Te saját almát használsz? Csak levet kap, vagy mást is? Kevered őszibarackkal?

Kata007! Dodó milyen ügyiKép El tudom képzelni milyen szemekkel nézhetett rád... A lényeg, hogy túlvan rajta az emberKép És sok rossztól kíméljük meg Őket.

Zoli! Akkor most 4 babánál szurkolhatunk, hogy másszon már szépen, rendesenKép (Remélem jól számoltamKép)

Többség???

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

MarikaKép
Szegény kis oltott Dorka.Kép Remélem a láz elkerül benneteket. Agyhártyagyulladás: én úgy gondoltam, hogy ha beadatjuk Beninek, akkor 1 éves kora után. De a héten már biztos jön a védőnő, majd megkérdem az ő véleményét is.
Öltözés dettó.Kép Bent pulcsi, mert hideg van, aztán kint döbbenek rá, hogy elég a rövidujjú is, mert meg lehet sülni. Ez a családi ház hátránya. Tavasszal is ugyanez volt.Kép
Hogy élvezi-e már az ízeket? Passz.Kép Az első 2-3 kanálnál olyan fintorokat vág, a többit fintor nélkül eszi meg. Az almát boltban veszem, mert a goldent szeretjük, itthon meg olyan nincsKép. Most még csak levet kapott Beni, múlt héten a baracknál próbálkoztam, hogy sűrűbben adom neki, meg is ette, de utána kibukta az egészet. Így hát azt most hanyagoljuk egy kicsit. Holnap kipróbáljuk az alma-őszit, hátha a barack vesz el az alma savanyúságából egy kicsit.Kép Szerdára pedig Hipp alma-őszit terveztem, hátha ízlene neki, mert úgy néz ki, hogy csütörtökön megyünk Pestre és akkor ott nem kéne az almareszeléssel pepecselni.Kép Jövő héten meg majd a meggyet kóstoljuk meg.

Puszi, Panka

panka

Marika, ez a visszaharapok efektus kacagásra késztetett Kép))))))))))))))))))))
Zoli
bbendi

Sziasztok!

Látom újra sűrűbbek az irományok. Kép

A nyár hamar eltelt, Gyöngy az utolsó 2 hétben úszni tanult, nagyon ügyi, gyorsan fejlődött. Újra oviba jár, tetszik neki.
Hanga még mindig nem indult el, csak a bútorok között, kapaszkodva, viszont napról-napra egyre tovább áll kapaszkodás nélkül. Jelenleg 86-os rucikat hord, nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba. 4 foga van, az 5. is készülődik, már dudorodik, fehérlik az ínye. Sajnos eddig mindig szenvedett előtte 2-3 napot. Még reggel és este szopizik, egyébként, szinte mindent eszik korának megfelelően. Gyöngy imádja a kishúgát és viszont, ez látszik, ahogy ölelgetik, szeretgetik egymást.

A múlt héten Pesten jártunk az állatkertben. Gyöngy nagyon élvezte, bár a kecskéktől megijedt, mikor meg szerette volna etetni. Hanga is nézelődött, aludt is a babakocsiban, séta közben. Még Szentendrére is elmentünk, ott ebédeltünk. A lányok meglepően jól bírták az utazást.
Vasárnap pedig "bevettük" az egyri várat, az ágyú volt a sláger.

Hamarosan visszük Hangát az 1 éves vizsgálatra, én akkor szeretném Gyöngynek beadatni az agyhártyagyulladás elleni oltást. Bár a mi orvosunk "ellenzi" (mellesleg a férjem is), de "az ördög nem alszik" alapon én nyugodtabb lennék, mivel már közösségbe jár Gyöngy.

Mára ennyit, most jelenésem van Gyöngy szobájába, mesét olvasni. Hanga már alszik Kép

Próbálok gyakrabban jönni

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Zoli! Sajnos másokat nem késztetett kacagásra és nem is tanult belőle, még mindíg én vagyis mi vagyunk a "fogkoptatói"KépKépKép Egyébként nagyon édi fejet tud vágni, amikor "támad", rendesen ráesik az emberre és próbál minél többet bekapni, hogy haraphassaKép

Panka! Mi Nestlés almaitalt vettünk neki, abban nincs hozzáadott cukorKép Dorka azt nagyon kedveli. Meg vettünk egy pár nyári almát is, mert abban elvileg több lé vanKép

Gyöngyöske! Lányok nagyon szépek lehetnek, és ügyesek. Gyöngy megtanult már úszni? Ovoda milyen? Bár visszaemlékezve nem okoz majd lelki sérüléseket nekiKép

Képzeljétek az itteni védőnő még meg sem látogatott (nem mintha hiányozna), a dokinő azt mondta, hogy lassan felkereshetem. Majd jó lassan felkeresemKépKép Gyerek mellett nem olyan könnyűKépKépKép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

Az én kis félévesem 8150g és 73cm.Kép

Marika!
Úgy látom, hogy mi nagyon egyszerre szoktunk netezni.Kép
Ebben a Hippben sincs cukor, sajna nagyon meg kell nézni ezeknek a gyári kajáknak az összetételét.

Gyöngyöske!
De jó, hogy jelentkeztél.Kép
Suli mikor kezdődik? Vagy már végeztél vele?
Lányok nagyon aranyosak lehetnek. Hogy rohan az idő, Hanga Kincső már mindjárt 1 éves lesz.

Anita!
Ádámnak sok boldog névnapot kívánunk!KépKép

ZoliKép
Látom szoktál kukucskálni.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Panka! Talán csak nem a babák miatt???KépKépKép Mi is egy csomó időt töltünk a kaják előtt a boltban, mire kitaláljuk melyik lenne jóKép Beni milyen nagy, bár látszik is rajta, képek nincsenek? Bár biztosan megint összefutunk valaholKép és akkor személyesen megtekintem újra a kis vőmetKépKépKép

Anita! Ádámnak
Kép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok Lányok

Zoli
Látom szoktál kukucskálni.

Ezt nem értem Panka?

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Panka!
Beni szép méretekkel rendelkezik, úgy emlékszem az apukája is szép szál legény. Kép
A suliba aug. végén kellett beíratkozni, ezért utazott a kiscsaládom velem, és így egybekötöttük az állatkerti sétával, rokonlátogatással és egy szentendrei ebéddel. Sőt a múlt héten már az első előadásokon is részt vettem. Ez az utolsó évem.

Marika!
Gyöngynek az ovi továbbra is tetszik, de sajna holnap irány a dokibácsi. Most mértem a lázát, 38,5. Már a játszótéren gyanús volt nekem, hogy mondta, hogy menjük haza, mert álmos.

Anita! Kép
Ádámnak mi is Boldog névnapot kívánunk!

Puszi mindenkinek

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat,de az Ádi névnapját Decemberben tartjuk!
Egyébként nagyon tetszett neki a malacka!
Máté ma négykézláb ügyben csúcsot döntött,kb.8 lépést tett meg!
Már nagyon jól vannak,lassan nyoma sem marad a betegségnek!Hacsak a Cekloretta által kiváltott allergiás pöttyöket nem vesszük figyelembe!
Máténál is a barack és az alma van toppon,Ádi meg ismét nem evett gyümit a nyáron.Egyszerüen nem tudom,hogy mit csináljak vele!Ma csak megnyalta a barackos kanalat,és úgy öklendezett tőle,hogy azt hittem,kijön belőle minden!Nincs valami ötletetek,mert én már tanácstalan vagyok!

Pussz mindenkinek!
Anita
kacajka

Sziasztok!

Marika!
Tegnap kérdeztem a védőnénit anyhártyagyulladás oltással kapcsolatban. Hát nem igazán akart nyilatkozni, de abból amit mondott azt raktam össze, hogy a mi dokinénink nem híve. Párom sem akarja beadatni Beninek, én meg nem tudom, hogy mi lenne a jó, így elnapolva a dolog. Azt azért sikerült kiszednem a védőnőből, hogy szerinte 1 éves kor alatt a 3 szuri a jobb, mert 1 éves kor után már elég erős az immunrendszerük a védekezéshez. Hát nem tudom.
Nestlé almát hol vettél? Igaz eddig csak az Intersparban néztem, de ott nem volt.
Mióta Szikszón laktok voltatok már babaúszáson?
Képek ígérem a héten lesznek.Kép

Zoli!
Úgy gondoltam, hogy hiába a korlátozott net, azért mindig be-benézel, hogy hátha írt valaki.Kép

Gyöngyöske!
Igen, párom 197cm. Volt kitől örökölni.Kép
Biztos örülsz neki, hogy utolsó év. És mindkét félévben kell járni suliba, vagy már csak a mostaniban?
Gyöngy jobban van már? Ha jól emlékszem tavaly is elég sokszor volt beteg, nem?

Anita!
Akkor tedd el Ádámnak decemberre a köszöntéseket, jó?Kép
Máténak gratu a 8 négykézlábas lépéshez.Kép
Az jó, hogy már jobban vannak.
Ádi zöldséget eszik vagy azt sem? Azt mondják, hogy a gyerekek tudják, hogy mire van szükségük a szervezetüknek és azt eszik. Nagyobbik öcsémbe pl. egy pici húst alig tudtunk beleerőltetni, bezzeg a nyers répát falta. Most meg 15 évesen húst enne hússal, igaz nőtt is most sokat. Szerintem Ádi sem reménytelen.Kép

Kata!
Írtad korábban, hogy egy ismerősöd szeptemberben indít itt Miskolcon is babaúszást. Tudsz erről valamit?

Lányok és ZoliKép
Gondolkodtam a talin és szerintem ha a jó időre várunk akkor lehet, hogy csak jövő nyáron lesz a következő.Kép Olyan jó lenne találni valami zárt helyet, már töröm a fejem, de hátha nektek is lenne valami ötletetek. Kár, hogy itt nincs olyan játszóház, mint Pesten a Mikkamakka.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok Lányok

Panka már értemKép
De tudnod kell, hogy javarészt képek nélkül netezem Kép Ha ezt lehet netezésnek hívni, csak akkor kapcsolom vissza a képeket, ha egy gombot nem találok Kép
+ aztán eltettem a kedvencekbe a lapokat amik érdekelnek, igy nem nyitok meg sok oldalt, csak ezekre koncentrálok.
Talán szabadulok a vodától, vagy másként megoldom, de sajna nagy úr a pénz, hamarosan eldől.

Zoli
bbendi

Sziasztok Lányok és Zoli!
Gyorsan elkezdtem intézkedni, holnap megyünk Miskolcra Dévényes masszírozásra, hétfőn pedig gyógytorna itt Tiszaújvárosban. Micsoda egy csúnya szó: centrális generált hypotónia! Anoxiás agyi károsodás! 22.-én fejlődésneurológus, aztán gyógypedagógia.
Az etetés is elég nehézkes. Nem ül szépen az etetőszékben és csak játékkal lehet lekötni a figyelmét, közben tátog. Különösebben nem érdekli mit eszik, nincs kedvenc, pedig már mindenfélét adok neki. Sajnos foga is csak kettő van, most bújik ki a harmadik. Ez eléggé leszűkíti a lehetőségek tárházát. Sajnos a tejpép nem gyere be.
Az agyhártyagyulladás elleni védőoltást két napja adattuk be, itt Tiszaújvárosban szinte minden baba megkapta. Nem lett semmi mellékhatás, sem hőemelkedés sem láz. Igaz már a második, harmadik Di-Per-Tét is így viselte. Valóban az ördög nem alszik és én már nagyon félek mindentől.
Remélem nem tűnik a hozzászólásom mindig panaszkodásnak!
Kedves Zoli!
Szeretnélek megkérni, hogy írj nekem Bendiről egy kicsit a saját címemre: vilmos@mail.tcnet.hu
Arról, hogy milyen idős, hogyan vettétek észre a hypotóniát és hogyan kezelik. Köszönöm előre is!

Üdv mindenkinek, örülök, hogy ilyen szépen fejlődnek a babácskák!
zannamaria

Még valami! Én ma érdeklődtem telefonon a Mazsola muzsikáról. Valami zenei foglalkozás akar lenni, összekeverve egy kis Kalovits-féle babaúszással. Mindössze 10 alkalom, alkalmanként fél óra ( ennyibe hogy fér bele az úszás ? )5000 Ft. A lemaradott órákat pótolni lehet.
zannamaria

Sziasztok Lányok

Zannamari, próbáljuk meg inkább úgy, hogy belinkelem ahol élek és virulok a netenKép
Elolvasod minden történésünket, ami kérdésed lesz azt mind megválaszolom, küldheted a profilokban lévő címek bármelyikére. Szinte mindenhol érintjük a hypotóniát, fejlesztést, kezeléseket.
Ezt különösen ajánlom
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9050385&uq=44

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9078884&uq=136
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html
http://noklapja.hu/forumkifejt.php?forumid=13428&id=18

Kérdéseidre könyebb segítséget találni, általam tapasztaltakat majd mailban elküldöm, persze a szakemberek, egyéb net lehetőségek - van bőven Kép- leírásával.

Tudod nagyon hosszú a történetünk, de vannak barátaink, ismerőseink IGAZ Lányok Kép?

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Panka!
Gratula a féléves paraméterekhez! Szép nagybaba lett a kicsi Beniből. Már meg sem ismernénk.Kép
Úszás: igen, lesz! Ha a hely is megvan, akkor szólok. Most keresik a megfelelő helyet, mert ugye itt Miskolcon uszoda szóba sem jöhet. Ennek előnye is van, mert nem kell + belépő a kísérő szülőnek.Kép Ők csinálják a Mazsola muzsikát is.Kép Tehát ha bővebben érdekel valami az úszásról, ugyanazon a telcsiszámon érdeklődhetsz.

Cici: De igen harapta.Kép Először viccesnek is találta, de amikor többszöri rászólásra sem hitte el, hogy az anyának fáj, akkor már cselhez folyamodtam, és tüntetőleg elraktam a cicit. Mondtam neki, hogy ha harapod akkor nincs cici, mert az anyának fáj. Szerintem megértette, mert nem mondhatom, hogy egyszer is úgy igazán megharapta volna. Pedig sajnos elég harapós. Főleg Dancsit szokta, de őt rendszeresen. Aztán engem, de az utóbbi időben már apa is sorra került kétszer.
Nem is tudom, hogy lehetne leszoktatni róla. Lassan teljesen tanácstalan vagyok. Hiába szóltam rá szépen, hiába szóltam rá erélyesebben nem használt. Próbáltuk anno a visszaharapást is, de az sem használt. Próbáltam a szájára ütni, az sem használ. Tudja, hogy rosszat csinál, mert azonnal bújik és adná a puszit a harapás helyére, de leszokni nem akar sajnos.

Zoli!

Gyöngyöske!
Ezek szerint lassan Hangát is üdvözölhetjük a két lábon járók táborában?Kép
Az agyhártyagyulladás elleni oltással nálunk detto ugyanaz a helyzet mint nálatok. Orvos + apa.
Gyöngynek mi baja lett végül? Voltatok orvosnál?

Anita!
Akkor én fel sem köszöntöm Ádámot. Pedig volt eszemben, mert az öcsémék kisfia is Ádám, de ők pont az ünnepek miatt szeptemberben tartják.

Marika!
Először is (vagyis másodszorKép, mert remélem az sms-t megkaptadKép) Kép

A bébikajákkal mi is így voltunk. Húúúú mit össze válogattunk, hogy melyik bébikaja lenne neki jó. Aztán egy idő után kitapasztaltuk, hogy Dodónak a Nestlé ízlett a legjobban. A mai napig is csak azt veszünk, mert ha olyan az ebéd amit nem szeret vagy megyünk valahová akkor "konzerves kaját" kap.Kép

Annamari!
Az írásod nem tűnik panaszkodásnak hidd el!Kép
Gyere gyakran és mesélj mire haladtok a tornával és masszírozással!

Azzal a bizonyos muzsikával pedig valamit nem jól értettél, mert az úszás az teljesen külön megy. Igaz egy házaspár szervezi, de a muzsikát a papa csinálja, az úszást a mama. Tehát külön helyen és időben zajlik a kettő.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok

Kata baj ha nem értem???

Zoli
bbendi

Zoli!

Bocsi!Kép Kissé szétszórt vagyok!Kép
Csak arra akartam reagálni, amit Marikának írtál a harapásról.Kép
Annak idején én is ezt csináltam Dodóval, visszaharaptam. Nem használt, de legalább elmondhatom, hogy én ezt is megpróbáltam.Kép

Ja, <a href="http://boci.uw.hu/dodo.mp3" target=_top>ITT</a> meghallgathatjátok Dodókám beszélőkéjét.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Marika!Kép
Nagyon boldog névnapot kívánok! Anyukámat is így hívják. Kép

Zoli!Kép
Én sem értem mit jelent amit Kata (nem) írt neked. De biztos valami rejtjeles dolog. Kép

Kata!Kép
Végül nem vittem el a doki bácsihoz Gyöngyöst, mivel a lázcsillapító levitte a lázát, azóta sincs semmi, még oviban is volt. Lehet, hogy a fáradságtól volt, sajna a párom is be szokott lázasodni, amikor nagyon fáradt. Kép Bár ma délután mind a két lánykánkak el kezdett folyni az orra.

Anita!Kép
Meglestem a fotóalbumban a fiúkról készült képeket. Nagyon vidámak és szépek.

Krisztáról, Dodusról tudtok valamit?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Kata!
Nagyon aranyos! Emlékszem anno Gyöngy is milyen hamar megtanult beszélni, az állathangok utánzása nálunk is ment ezerrel. Meg emlékszem a színeket is nagyon hamar megtanulta. Nagyon ügyes a kis Dóri, csak így tovább.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske!

Köszi!Kép
Több szót is mond már, de hirtelen ennyi jutott eszünkbe.Kép Sőt este Dancsi legnagyobb örömére kimondta tisztán, hogy Dancsi!KépKépKép
Nem semmi, hogy a fáradságtól is belázasodhat a lányod (és a párod).Kép

Jó éjt!

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Hát enyhén szólva jól eltűntem a nyáron, pedig néha be-be kukkantottam olvasgatni.
Már a 29. hétben járok, minden rendben van, múlt héten voltunk uh-n, de sajnos annyira összezárta a kis lábát, hogy nem látszik a neme! És egy kicsit aggaszt, hogy még mindig medencevégű fekvésben van: Bár a doki azt mondta, hogy ne aggódjak, még rengeteg ideje van megfordulni. Mindenesetre semmiképp sem szeretnék császárral szülni!!
Veronika aug. 18-án betöltötte a 3 évet, így szeptemberben elkezdődött az ovi. Az első 3 napon ott voltam vele, addig semmi beaj nem volt, de azóta minden reggel sír. És amikor hazaérek, akkor kezdem én is a bőgést! Bár az nyugtat, hogy az ovónénik azt mondják, a sírás csak addig tart, míg elmegyek, utána szépen eljátszik, eszik, délután is könnyen elalszik. Hát remélem, hamarosan belerázódik az ovis kis életbe.

Most van folyamatban a babakocsi beszerzése, én mindenképpen újat szeretnék, mert a Veronikáét eladtuk anno, mert nem voltam vele megelégedve. De ha ti esetleg tudtok olyan boltot Miskolcon, ahol lehet kapni használt, de jó állapotú kocsikat, azt is örömmel venném! De használtban tényleg csak a kifogástalan állapotú érdekel!

Mindenkinek minden jót, igyekszem gyakrabban írni!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok Lányok

Zannamari, ne gondold azt, hogy leráztalak volna, ilyet nem tennék, bár eléggé SUTÁRA sikeredett a válaszom. A többiek - nagyképűségem nélkül - megerősithetnek abban, hogy szívesen segítek bármiben. Várom a mail-t.

Ditta bár minden kisbaba más, de ha vígasztal nekünk 4-ből három az utolsó napokban, sőt egy a szülés reggelén fordult be. Az ovi nagyrészt mindenkinél akit ismerek igy kezdődött, ritka az a baba aki az első hetekben felhőtlen boldogsággal válik meg a szüleitől.

Lányok nagy gondom van a megoldáshoz kellene segítség, bár nem akartalak benneteket ezzel terhelni. ( Ditta irása alapján jutott eszembe a kérdés)
Szóval kitört a babakocsink kereke javíthatatlanul, most a főiskola, sulikezdés miatt sajna nem állunk úgy, hogy egy használt kocsit is vehetnénk.
Kérdezem van e valakinek eladó kocsija, halasztott fizetési lehetőséggel, de kölcsönbe is jó lenne legalább addig amig a hó miatt már nem lehet használni.
Bocs hogy ilyesmit kérek.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Holnap megyünk Dodóval az első Mazsola muzsikára, 9-re a Rónaiba (bemutató foglalkozás), majd beszámolok milyen volt.Kép
Egyenlőre csak erre az elsőre megyünk meghívottként, de ha megtetszik talán ott leszünk többször is. Igaz nem a közeljövőben, mert 22-én elkezdem a fogászatot és akkor egy hónapig tuti nem megyek sehová ha nem muszáj.Kép

Szia Ditta!Kép
Tényleg jól eltüntél!Kép Már kerestelek többször is.
A lényeg, hogy jól vagytok!Kép A medence végű fekvéssel kapcsolatban tényleg akár még a szülés előtti órákban is befordulhat a baba. Ezzel kapcsolatban én aztán tényleg mindent elolvastam, hidd el.Kép Nálunk Dodóval sajnos nem történt meg, ő azért lett császáros. Én az utolsó pillanatig reménykedtem, de ő így érezte jól magát.
Ha van időd nézz be ide: http://www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html
A farfekvésnél találsz 1-2 tippet amivel talán meg lehet fordítani a babát. Nekünk nem jött be, de nálatok hátha...Kép

Zoli!
Én sajnos nem tudok babakocsi ügyben segíteni, mert nemrégen adtuk el a Dodóét a 3 funkciósat és most vettünk egy sportkocsit ami esernyőre összecsukható. Tudom, hogy ilyenkor minden fillér számít, s írtad is, hogy most nem engedhetitek meg magatoknak, de mi pl. a Praktikerben vettük. Igen, jól írtam, a Praktikerben.Kép Vagy 5, vagy 6 ezer volt. A Tescoban detto ugyanaz a fajta, de napvédő nélkül 2 ezerrel drágább.

Jó éjt! K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok

Kata, köszi, ilyen van nekünk is, de hosszabb utakra nem jó ezért csak a teraszon üldögél benne Bendi.
Nem igazán lehet fixem ültetni, mert alacsonyan lehet bekötni és ő még nem ül rendesen benne, eldől előre, meg kényelmetlen pózokban, valamint a feje is rögtön ütődik a fémváznak oldalt.
Corában és a Praktikerben is néztem de csak drágábbak voltak és ami lényeg erre a két, három hónapra kell csak, remélem tavasszal már járni fog.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Én is vagyok ámKép Csak mostanság kicsit több a munkám és nem is történik velünk olyan sok izgalmas dolog. De olvasni olvasok mindent...KépKép

A kinti munkákkal lassan kész vagyunk, még egy kis bódét kellene összetákolnunk, mert a garázsban már nem férünk el. Nagy munka az őszre még az ültetés lesz. Remélem jól fog sikerülni, mert akkor tavasszal már a szép kertünkben, udvarunkon lehet talizni.Kép

Voltunk a F1-en, ami nagyon szuper volt. Remek kis ülő-álló helyet találtunk magunknak. Az idő is jó volt és a futam is érdekes, úgyhogy remekül éreztük magunkat.

Minden kedves név- és születésnaposunknak szívből gratulálok! Péntektől már én is eggyel több leszek.Kép

Azt hiszem Kriszta nem haragszik meg, ha írok pár szót róluk is.Kép (Mint egy pletykás szomszédasszony.Kép) Már az új otthonukban laknak, de azt hiszem net még nincs náluk. Nagyon jól érzik magukat. Kriszta most kezdte a fősulit Gyöngyösön. A gyerkőcök már jó nagyok és nagyon aranyosak.

ZoliKép, majd gondolkodom, kinek lehet körülöttünk már nem használatos babakocsija. Remélem sikerül találni egy megfelelőt.

KataKép, a lányokról régen láthattunk már új fotókat. Ha vannak, lécci muti meg nekünk is! Én sajnos nem tudtam meghallgatni Dodót, mert nincs hangszóró a munkahelyi gépemen.Kép

DittaKép, már a 29. héten jársz?? Gratulálok. Hogy rohan az idő. Használt babakocsit talán lehet venni a Bajcsy-Zsilinszkyn, a Szinvaparktól kicsit lejjebb, a Tiszai felé.

GyöngyöskeKép, olvastam, hogy Neked már elkezdődött a suli. Nekem csak október elején fog. De most nem kéthetente pénteken, hanem minden pénteken lesz tanítás.Kép A lányoknak jobbulást kívánok és küldök sok gyógypuszit cupp-cupp-cupp-cupp-cupp-cupp-cuppKép

MarikaKép, Dorka irtó édes a képeken. Igazi nő. Szerintem még néhány év és belőle modell, Belőled pedig fotóművész leszKép Milyen az új otthonotokban lakni? Védőnénivel mizújs?

PankaKép, Ti már nyaralni is voltatok a kis Benivel? Az ismerőseink meg még etetésre sem bízzák a 15 hónapost még a nagymamikra sem.Kép Sőt, mikor elmentem hozzájuk látogatóba, az anyuka nem mert elmenni wc-re. Nem tudom, hogy miért: nem akart engem a gyerekkel terhelni (hülyeség), vagy félt, hogy valami baja lesz a kissrácnak (hülyeség).Kép Hogy mennek a gyümik? A meggyet nem találta savanyúnak?

AnitaKép, szerintem is jó az új frizurád! Én is levágattam, bár nem ennyire drasztikusan mint Te. Bátor vagy!Kép Gyümik még mindig nem mennek? És ha gyümölcscentrifugán átengeded és a levével próbálkoznál?

Puszi Mindenkinek és kellemes napot!
Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Ma du. csak elvisszük a lánykáinkat a dokibácsihoz, mert Hangának reggelre bedugul az orra (de nem folyik napközben sem), viszont Gyöngynek időszakosan folyik a nózija. De nem köhögnek, nem tüsszögnek, nem lázasak. Én még nem vinném őket, mert szerintem több bacit összeszednek a váróban, de ilyenkor meg apa pánikol.

Ma van a húgom és a nagyobbik keresztlányunk névnapja. Már hétvégén ünnepeltünk. Kép

Ja és a lényeg: Hanga már megtesz 1-2 lépést kapaskodás nélkül. Kép Olyan aranyos.
Ha megkérem, akkor tapsol, csak úgy állva is, és ha kérdezem tőle, "hogy telefonálsz?", akkor odateszi a kiskezét a füle mellé, és mondja, hogy "ajó". Ezenkívül még, hogy "baba", amikor meglátja Gyöngynek a kis kopasz játékbabáját, vagy a 8 hónapos unaköccsét. Ez utóbinál teljes átélléssel: baba-baba-baba. Bár mostanában kezdi lerövidíteni: Babh (=baba) lesz belőle.

Dodus!
Már neked is ez az utolsó éved, + szakdoli írás? Miről írsz, és hol írod?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Szóval voltunk a Mazsola muzsikán.Kép
Nekem nagyon tetszett, Dodónak mégjobban.Kép Igaz a baletterem jobban elbűvölte mint bármi, hiszen az egyik fal csupa-csupa tükör. Igazi nő...Kép Kicsit nosztalgiáztam isKép, mert anno ebbe a terembe jártam balettozni évekig.Kép
Tehát a fogalkozás: ének a szülőkkel, gyerekekkel együtt (voltak nagyobbacskák akik már tudnak énekelni). Közben mutattuk is az éneket (Kerekecske, Töröm a mákot, Csiga-biga, stb.). Nem szigorúan kötött foglalkozás, tehát a gyerekek közben járkáltak, csúsztak a földön, egyesek a tükör előtt billegtekKép.
Itt egy másik hirdetés róla:
http://www.boon.hu/borsod/Borsod-66883.shtm

Elvileg minden hétfőn 9-kor van foglalkozás a SZOT Székházban. Ha valakit érdekel szerintem egy foglalkozást nézzen meg a gyerkőccel.

Ja, és ismerőst is találtunk.Kép Volt egy kislány aki nekem marhára ismerős volt, de nem tudtam honnan. A nagyival volt. Aztán meghallottam a kislány nevét: Karina!KépKép Igen a mi Kata(k)-nk kis Karinája. Annyira édes volt. Most kezdi a járást és amit összetotyogott a mamival...Kép Tündéri volt!

Dodus!
A F1 miatt kissé irigykedek.Kép
Új képek most nincsenek, valahogy mindig későn jut eszembe előkapni a gépet.Kép Vagyis van egy pár kocka (nem igazán tartom publikusnak) amin éppen egy éhező Dodó látszik. Egy 1 kg-os kenyér van a kezében és annak a végét rágcsálja...Kép

A hangfelvételt nagyon sajnálom, hogy nem tudod meghallgatni.Kép

Gyöngyöske!
Jobbulást a lányoknak!!!!!!!!!!!!!!
Hangának pedig gratula! Ügyes kiscsajszi! Egy hét múlva már egyedül járkál majd a lakásban.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi üdvözleteketKép Dorkától kaptam egy új fogacskát a névnapomra. Megvan a jobb (vagy bal) alsó ketteskeKép És fent is van 4 pici fehér pöttyKép

Dodus, Ditta! De jó újra látni TiteketKépKépKép

Majd jövök holnap, remélem továbbKép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok !

Bocsika azért, hogy sokáig nem jelentkeztem. Sajnos azt sem igérhetem hogy mostanában gyakrabban kerülök netközelbe, ugyanis augusztus végétől újra dolgozom. A lelki és szakmai traumát most nem ecsetelném, de élünk vagyunk és Karina is jól bírja a kiképzést a nagyival. Amint tudok jelentkezem.
Kata! Remélem, hogy hétfőn újra találkoztok és azt is, hogy egyszer talán én is el tudok menni.
Puszi mindenkinek! Él a régi e-mail címem is, azon jobban el lehet érni!
Kata
killes

Sziasztok!

Zoli!Kép
Köszönöm a biztatást a befordulással kapcsolatban! Hát remélem úgy lesz!
Egyébként nagyon fürge a gyerek, van úgy hogy fél óránként "belerúg" a húgyhólyagomba, és már rohanok is WC-re. Persze alig jön valami. De van úgy, hogy csak nagyon lassan mozog, mintha belülről simogatna! Ezt nagyon szeretem!

Kata007! (:
Neked is köszönöm a címet, már nagyjából átböngésztem.

Egyébként az ovi napról-napra jobb, ma már csak egy picit pityergett reggel, és megdicsérte az ovónéni, milyen ügyesen csinált mindent.
Annyira édes volt, mert amikor hazajöttünk az oviból, az összes babáját lefektette, és szinte "kijátszotta magából" a nap történéseit. Azokat mondta a babáknak, amiket én vagy az ovónéni mondott neki.

Ma vacsorázni voltunk a párommal, névnapomra kaptam (Edit) egy csokor virág kiséretében. Még a szülésig kihasználjuk, hogy kettesben legyünk, mert még Veronikát könnyen lepasszolhatom a nagyihoz, de két gyerkőcöt (ebből az egyik csecsemő) már nehezen megy.
Néha töprengek is rajta, hogy két gyerekes szülőként majd hogy jut időnk egymásra...

Na, jó éjt mindenkinek!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Tegnap a Corában minitaliztunk Éváékkal és Krisztáékkal is.Kép Nagyon aranyosak a gyerekek. És Laura már olyan ügyesen szaladgál.Kép

AnnamariKép
Majd írd meg, hogy hogy haladtok a tornával.

KataKép
Nagyon édes Dodó ahogy beszélget.
Ez a Mazsola Muzsika tetszik nekem, csak nem tudom, hogy Beni elég nagy lenne-e hozzá (bár 6 hónapos kortól írja). Meg a 9 óra nekünk még egy kicsit korai.Kép Na majd egy kicsit később.

MarikaKép
Utólag nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánunk.Kép
Dorkának gratu a fogacskákhoz.Kép Könnyen kijönnek neki? Benit már hetek óta kínozza, de még mindig semmi.

DittaKép
Jó hogy előkerültél és hogy minden rendben veletek. Majd drukkolunk, hogy beforduljon a bébi időben.Kép Tényleg, nevetek van már?
Neked is sok boldog névnapot kívánunk.Kép

DodusKép
Jó, hogy te is előkerültél.Kép Előre is nagyon sok boldog szülinapot kívánunk neked.Kép
Meggyet elnapoltuk, inkább a szőlőt vezettem be ezen a héten.Kép

GyöngyöskeKép
Hangának gratu a lépegetéshez.Kép Dokibácsihoz végül elmentetek?

Kata(k)Kép
Téged is jó újra látni.Kép Nekem már nincs meg a régi címed.Kép
Jó hamar visszamentél dolgozni, de tudom a kényszer nagy úr.Kép

Evaeváról, Mariannról tudtok valamit?

Talihelyszínre senkinek semmi ötlete?Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Megkésve mindenkinek Sok Boldog Névnapot kívánunk!

Jelentem,hogy Máté immár 4 fogacska tulajdonosa!Mára jött ki rendesen,és máris csikorgatja őket!
Több hetet szenvedtünk mire kibújt egyszerre a kettő.
Kata007!
Hihetetlenül aranyos Dorka!Jó sok mindent tud mondani!

Zoli!
Sikerült már kocsit találni?Mi is nagyon befürödtünk,mert már a 3.-at használjuk!Nem úgy vannak összerakva,mint a mieink voltak!Azok tényleg kibírtak szolgálni 2-3 gyereket!

Ditta!
Használjatok is ki minden percet,mert utána már nagyon nehéz!Néha én is úgy szeretnék elmenni valahová a férjemmel kettesben,de sajna nekünk sincs aki vigyázna a gyerekeker!

Na!-jó ötlet,szervezni kell egy babamegőrző szolgálatot!Kép

Marika!
Gratulálok a fogacskához!

Panka!
Nektek pedig kitartást,mert a fogzás nagyon hosszadalmas is tud lenni,mint most nekünk!

Kata!
Biztos nagyon furcsa visszamenni dolgozni!Neked legalább van hová!Én meg majd gondolkodhatok,hogy mihez is kezdjek!

Most nagy kedvem lenne tanulni,de sajnos amit szeretnék,az mind ki van lőve,mert egészségügy terén csak úgy lehet tanfolyamot végezni,ha az ember kórházban dolgozik,és az finanszírozza.Egyéni fizetéses nincs!A Fősulit meg nem merem bevállalni 2 gyerek mellett!Van most egy gyermek és ifjuságvédelmi ügyintézöi tanfolyam,holnap megyek érdeklődni róla.

Gyöngyöske!
Hogy vannak a lányok?Hanga gyakorolja a járást rendesen?

Dodus!
Jó rólad is hallani!

Remélem nem voltam nagyon szétszórt,és ki lehet hámozni a dolgokat!
Puszi mindenkinek!
Anita
kacajka

http://babanet.hu/album/main.php?album=895
Itt vannak új képek a fiúkról!
Anita
kacajka

Sziasztok!

Panka! Felsők még mindíg nincsenek kint, de türelmesen várjuk. Egy nap volt nagyon nyügi, akkor jött a 3. Most csak nyálcsorgatási világbajnok lehetne, mert úgy csorog a nyála, hogy egy veszett kutya is megirigyelhetné. Néha még a szájába veszi a pelust (legyen ami a nyálat felfogja) és akkor tényleg úgy néz kiKép Remélem a többi rendben kijönKép Ja azt írtam már, hogy mi a Corában szoktuk venni neki az almalevet (talán egyszer kézdeztedKép) Mazsola muszika biztos jó lehet, csak nem tudom Dorkával érdemes lenne-e, ahogy az úszás végződöttKépKépKép Ja táblázatban lehet majd javítani a lakhelyetKép (SzikszóraKép)

Gyöngyöske! Lányok hogy vannak? Krisztának sikerült téged elérni?

Dodus! Volt a védőnő. Lassan már tapasztalt vagyok velük. Ezt is szépen meghallgattam, bólogattam. Egyedül az háborított fel, amikor azt mondta, hogy fehér a gyerek. Hát nem is tudom, szerintem kifejezetten jó szine van.

Ditta! Boldog névnapotKép Milyen volt a vacsora? Ovi?

Kata007! Meghallgattuk Dodókát, kis tündéri hangja van. Viktor rögtön azt kérdezte, hogy Dorka mikor fog már így beszélniKép

Anita! Milyen nagyok a fiúkKép Máté már milyen szépen állKép Tanfolyamon volt valami érdekes? Eltudod kezdeni?
Engem is felvettek ide Miskolcra a közgázra. Remélem sikerül átvészelni az első félévet. Ha nem, akkor majd halasztok. Az első konzultáció 26-án lesz, egész nap. Szerintem nagy lógós leszek, mert Dorkát csak nem vihetem be magammal. Mit szólnának ha elkezdeném ott etetniKép
Most már eldugulok.

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

Marika!
Gratulálok a fősulihoz, sajna amikor én jelentkeztem itt még csak 4 éves volt a levelezőn a közgáz képzés, úgy tudom idéntől csak 3 éves itt is.
Gyöngy jól van. Mi és Hanga átestünk egy hasmenéses viruson, de Hangát ma mégis elvittük a dokibácsihoz, mert éjszaka és reggel nagyon folyt az orra.
Krisztával beszéltem.

Anita! Kép
Megnéztem a fotókat. Hogy milyen nagyok lettek a fiúk! Csak ámulok. Kép
Hanga nagyon óvatos, még mindig biztonságosabbnak érzi kapaszkodni, ill 4kézláb, szóval 1-2 lépésnél többre nem vállalkozik egyedül még mindig. De nagyon aranyos kis huncut csajszi. Ha rászólok, hogy "nem szabad", akkor oldalra hajtja a fejecskéjét a vállához, és onnan sandít rám. Ilyenkor meg tudnám zabálni.
Most sajnálom, hogy kezdődik a suli, mert most kéne sokat foglalkozni vele, már szinte mindent megért, és ő is megérteti velünk mit szeretne.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok Lányok

Én is megnéztem mindenkit, nagyok a gyerekek és szépek.

Marika, ma volt szülői, eddig is tudtam, hogy rendes, de ma már úgy gondolom tüneményesKép

Anita sajna nincs kocsi, marad a bébihordozó Kép

Ja majd elfelejtettem - mint a korábbi jelszavát - csináltam egy uj kétárat Bendiről, itt:
http://kep.tar.hu/bbb2002
megnézhetitekKép

Zoli
bbendi

Szia mindenkinek !

A vacsora jól sikerült, de az volt a lényeg, hogy elterveztük, hogy kettesben megyünk, aztán indulás előtt úgy megsajnáltuk (a hugommal lett volna), hogy Veronikát is vittük magunkkal. Az ovi jól halad, napról-napra ügyesebb, bár a reggelek még sírósan telnek.
Valaki kérdezte a neveket: Attila v. Anna.

Anita!
Megnéztem a nagyfiúk fényképeit!Kép Bár én mindig lányos anya voltam, és titokban most is kislányt várok, de ha ilyen édi kisfiúkat látok, hát üsse kő, jöhet a fiú!
Egyébként én is úgy vagyok, mint te, hogy jó volna valami újabb suliba belevágni, de 2 gyerekkel egyszerűen nem tudom, hogy oldanám meg.

Itt is olvasgatlak benneteket, hogy ki milyen suliba jelentkezett, milyenbe jár éppen... Ti ezt hogy szervezitek meg? Pl. Gyöngyöske, aki 2 gyerkőc anyukája. Biztos van jó nagymama, vagy valaki segítség, nem tudom...

Sajnos nekem anyukám még aktív dolgozó, így nem várhatom, hogy nyugdíjas legyen, a férjem nagyon ritkán tud itthon lenni, sokszor még hétvégén is dolgozik. Igaz van 2 hugom, de ők év közben suliba járnak.

Amikor a gyöngyösi főiskolát befejeztem, Veronika 1,5 éves volt, de azt is nagyon nehéz volt összeegyeztetni. Sokszor csak vizsgázni mentem, az előadásokat sokszor kihagytam.
Azt meg én nem tudom elképzelni, hogy vadidegenre (pl. bébiszitterre) bízzam a gyerekeket.

Szóval úgy döntöttem, hogy ezt a pár évet csak a gyerekeknek szentelem. Úgyis olyan hamar eltelik a gyerekkor.

Dodus!
Bocs, hogy megkérdezem, de ti mikorra tervezitek a bébit? Mert ha jól tudom, csak te lógsz ki a sorból a gyerekszámot illetően?!(:

Itt nálunk, biztos Miskolcon is, ragyogó idő van!!! Biztos van 30 fok is! Pedig a múlt héten már a fűtést is bekapcsoltuk!

Mindenkinek jó hétvégéz, élvezzétek ezt a szép nyári időt!!!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Egy gyors beszámoló.
Dorottyának megvan a 4. fogaKép Mégpedig a jobb felső kettes. Az ágyát tegnap lejebb raktuk,mert kistündér csütörtökön megtanult felüllni. Kép
Néha jó nagyokat puffan és elég érdekesen üll fel, spárgából hozza a lábát előre. De elég sokat gyakorolja tudományát, így nekem állandón felette kell állni, nehogy a parkettán nagyon megüsse magát. Hátrafelé elég jól megy a mászkálás, már a székek alól kell kihúzni, vagy a hempergő alá is bemászikKép

Zoli! Örülök, hogy nem csalódtálKép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

Én is vagyok, de csak olvasgattam. Valami vírus rendesen elkapott minket. Kezdtük Dancsival, hogy ment a hasunk. Dancsi nem is volt szerdán suliban. Délutánra ő egész jól lett, úgy nézett ki, én is. Csütörtökre viszont olyan náthás lettem, hogy borzasztó. Dancsiéknak a suliban szóltak is, hogy a napokban ha valakinek WC-zni kell, de fecsérelje az időtt a kéreckedésre, hanem szaladjon.
Én még most is hapcizok 10 percenként, folyik az orrom és köhögök.Kép Ma reggelre Dodó úgy összef...ta magát, hogy lepedő, ágynemű pizsi tiszta barna lett.Kép Reggel 7-kor zuhanyoztatni kellett, mert még a háta közepe is sz.ros volt. A pelust amikor levettem nem volt rajta fehér rész. Még a tépőzár is barna volt, úgyhogy gondolom el tudjátok képzelni hogy is nézett ki a gyerek.
Remélem hamar túlleszünk rajta, bár félek, hogy a náthát továbbadom a családnak.Kép

Panka!
A Mazsola muzsikán volt egy 3 hónapos baba is. Szvsz. ez aztán tényleg korai. Talán a 6 hónap tényleg reális. Amit ott csinálnak, ahhoz legalább ülni tudni kellene a gyereknek. Vannak olyan feladatok, ahol a baba szembe van veled a lábadon és éneklés, mondókázás van. Ez a baba spec. majdnem végigaludta az egészet. Hááát én nem adnék ki 5000 Ft-ot, hogy végigaludja a gyerek. Aludni otthon is tud, ingyen.Kép
Lenne egy kérésem: elküldenéd nekem a táblázatunk exceles változatát???????? Lééééégyszi!!!!

Ditta!
A vacsitokról egy film jutott eszembe.Kép Amikor a férj és a feleség készül nászútra, és éppen a mama első házasságából született kislánynak próbálják elmagyarázni, hogy ő miért nem mehet velük. Aztán következő jelenet: mindhárman ott ülnek a taxiban és a kislány megszólal, hogy megyünk nászútra.Kép

Anita!
Köszi!Kép Tiszta anyja! Beszélőkéje az van...Kép
Gratula Máténak a 4. fogacskához!KépKépKép
Megnéztem a képeket! Nagyon aranyosak a fiúk! De, hogy Máté mekkorát nőtt...Kép
Neked viszont tényleg nagyon jól áll a rövid frizura.Kép

Marika!
Köszi!Kép
Mond meg Viktornak, hogy ne izguljon, nemsokára Dorka is így fog dumálni nektek. Észre sem veszitek milyen hamar eltelik az a pár hónap.
Gratula a 4. fogacskához!KépKépKép
A felüléshez pedig főleg. Te jó ég, nemrég alig vártuk a híreket Viktortól, hogy megvan-e a baba, most meg már fel is ül a kisasszony...Kép

Zoli!
Megnéztem a képeket. Mekkorát nőtt ez a fiú...Kép Nagyon tündéri. Látom eleven is.Kép Nagyon tetszik az a kép amin a kiságyból éppen kidugja a lábát és a játékokat macerálja.Kép

Jó éjt! K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok

Marika, aki jó az jó Kép

Kata, valóban eleen Bendi a képen éppen alszik Kép

Tegnap éjjel szinte végig fel volt a lelkem. Ma délelőtt anya elvitte a dokihoz, diagnózis: Szinte minden felső foga és alul kettő egyszerre jön, +valami gyulladás is kijött emiatt az inyén, most egyeletőt kap a cumijára. sokkal nyugodtabb.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Múlt hét szerdán elszállt a gépünk, odalett minden ami a winchesteren volt.Kép De most, hog visszakaptam a gépet az első utam hozzátok vezetett.Kép Igyekszem visszaolvasni és majd jövök. Addig is legyetek jók.

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

Panka! Aztért ugye sikerült pár fontos dolgot megmenteni?

Zoli! Remélem Beni jobban van már, és kijött a foga.

Kata! Jobban vagytok már, elmúlt a fránya virus?

Én azt hittem, hogy még a virágoknak van egy kis ihenő, mielőtt Dorka megtalálja őket, de tegnap a CD állvány kipakolása után (na jó, csak pár CD-t akart megkóstolni) jött a virágtépés és földkidobálás.
Kép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

Máténak kijött az 5. foga!Éjszaka nem is aludtunk valami jól!Ádámnál nem volt ilyen rázós!

Marika!
A virágföld kipakolása sokáig volt Ádi kedvenc elfoglaltsága!

Zoli!
Fogacskák vannak már?
Nagyon drága a képeken!

Panka!
Bosszantó dolog!Mi valami olyan vírust kaptunk,ami teljesen lelassította a gépet.Aztán hozzáértők azt mondták,hogy ezt féregnek hívják teljesen beépült,alig tudtuk kiírtani!

Gyöngyöske és Kata007!
Jól vagytok már?Mi már lassan kimászunk belőle,és elkezdtük szedni ezerrel a vitaminokat!

Ditta!
Mi is szerettünk volna kislányt,kérdeztem is a dokimat,hogy lehet-e valamivel befolyásolni,erre Ő csak annyit felelt:"csak hozott anyagból lehet dolgozni!"KépPedig jó lenne még egy kis copfos a fiúkhoz!

Puszi!
Anita
kacajka

Sziasztok!

GyöngyöskeKép
Hanga Kincsőnek, igaz, hogy egy kis csúszással, de nagyon sok boldog első szülinapot kívánunk.KépKép
Hogy vagytok?

AnitaKép
Gratu az újabb fogakhoz. Fiúk édesek a képeken.

MarikaKép
Sajna semmit nem sikerült megmenteni, pedig lett volna mit.Kép De ez van, már kezdem magam túltenni a dolgon.
Ez a pelus szájbavevés ismerős.Kép Beni is szokta csinálni.
Gyümikkel hogy álltok?
Na erre a "fehér a gyerek"-re van egy jó sztorim. Nyár közepén, mikor mindenki kérdezgette, hogy mit csinálok Benivel, hogy ilyen jó barna, jött a szomszédasszony, aki a GYEK-ben nővér, hogy milyen fehér ez a gyerek, nem mondta a dokink, hogy vérszegény? No comment. Anyukám szerint már hozzá van szokva a szeme a kisebbség színéhez.Kép
Suliban bizti ügyi leszel. Első évben a matek a szóró tárgy, de az neked menni fog, nem?Kép
Gratu a felüléshez és az újabb fogacskához. Hogy milyen ügyi Dorottya.Kép

ZoliKép
Bendi nagyon aranyos. Milyen sokat nőtt. Beninek is ugyan ilyen pancsolója van.Kép
Fogak még mindig kínozzák Bendit?

DittaKép
Én kérdeztem a neveket.Kép

KataKép
Jobban vagytok már?
Táblázatot amint sikerül újra írnom küldöm, jó?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?