Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :)

Sajnos itthon vagyunk. Pénteken voltunk egy szülinapi zsúron, valszeg ott benyaltunk valamit, mert a fiúk nagyon köhögnek és húz a mellkasuk. Pár napig nincs bölcsi. :cry: Alig bírok velük, mert pörögnek azért, ráadásul nyűgösek. :evil:

Vikóka :)
Hihetetlen az az elégedett pofa a kölköknél. Luca egyre jobban hasonlít Rád!

Fogfájás: Inkább előtte vállald be a beavatkozást, mint kint szenvedj vele.

Detti :)
Jó lesz nekik a nagyobb csoportban hidd el. Azért ott sem lehetnek túl nagy gyerekek, mivel ez egy bölcsöde, gondolom mindenki 4 éves kor alatt van. Legalább tanulnak a fiúk egy kis alázatot. :lol: :lol:

Én nagyon boldog vagyok, mert úgy néz ki, hogy beérett a nevelésünk, és a fiúk is nagy geocaching funok lettek. :D Már Ők akarnak menni ládázni, és imádják. Szombaton 2,5 km-t gyalogoltak egy mukk nélkül, 2 ládát is levadásztunk velük. Igaz folyamatosan el kell vonni a figyelmüket a gyaloglástól, pl. lószart elemeztek egész úton, de így nem nyafognak, hogy elfáradtak. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!

Jobbulást a fiúknak!

Meme!

Igen járunk bölcsibe, január vége óta, bár nagyon fárasztó. Azóta változott a napirendünk. Este 8-kor már alszanak, viszont reggel 7-kor ébrednek maguktól. A gond, hogy hétvégén is. :( De legalább hétköznap nem kell ébresztenem őket. Este viszont úgy kivagyok dőlve, hogy 9-kor én lefekszem aludni.

Gyöngyi!

Vezetéssel haladok, bár egyedül csak az utca aljáig, de már a fiúkkal együtt. Ha a férjem mellettem ül, akkor máshova is. Még egy kis bátorság kéne.

Detti!
Remélem a nagyobb csoport jobb lesz. Bár ennél csak jobb lehet.

Képzeljétek a múlt héten betörtek hozzánk. :evil: :evil: Amig bölcsiben voltak a fiúk én meg elmentem vásárolni. Kb. 4 órát nem voltunk itthon. A kamerát vitték el és tegnap vettük észre, hogy a hajnyírót is. Pont tegnap akartunk hajat vágni a gyerekeknek, erre nem találtuk, ráadásul most vettük pár hónapja 17.000,- Ft-ért. A kamerát pedig a gyerekek születésére kaptuk anyukámtól és a hugomtól. A karácsonyi felvétel pedig még benne volt. Szóval rettenetesen fáj érte a szívünk.

A fiúk jól vannak, de kb. 1 hete Vendel visszatartja a kakiját..., mert szerintem fáj neki. Azóta ezzel küszködünk. Megszakad a szívem, mert amikor kell neki, akkor mindig sír és közben mondja, hogy "kakaja". Annyira sajnálom. Már mindent adok neki, savanyú káposztalét, szilva lekvárt, rostos italokat, glicerin kúpot és paraffin olajjal is próbálkoztam. Na meg ma reggel Laevolac-ot is. Ez mondjuk jó volt, csak még mindig megy a műsor. Remélem hamar túl leszünk ezen, mert annyira rossz nézni, ahogy szenved.

Kata

Kép
kateduo

Cat!

Tök jó, hogy már így túráznak a fiúk.

Kata

Kép
kateduo

Kata :)

Nálunk a laevolac vált csak be.
Én is próbáltam mindenfélét, de a kaják és az innivalók egyáltalán nem hajtották meg. De hiába adsz akármit, ha ő nem akar kakilni. Nálunk sztem azzal volt a gond, hogy visszatartotta, ha nem voltak meg a körülmények. Pl. ha elmentünk valahová. Aztán meg már jött a többi, egy fájdalmas kaki után nem meri elengedni legközelebb, és beindul az ördögi kör. De lekopogom mióta bilizünk és megy bilibe is (ez viszonylag gyorsan megoldódott, bár nagyon féltem tőle) azóta nem volt ilyen gond.
Sztem nagyon fontos, hogy ne húzodjon el a dolog, mert akkor sokkal nehezebb túllenni rajta. Inkább add a laevolacot, hátha akkor hamarabb túl van a rossz élményeken.
Nálunk még Rékára is hatott, hogy Bobónak fájt, mert azt hitte, hogy akkor neki is fog. Így ő is visszatartotta. Az volt a szerencse, hogy amúgy ő annyira nem hajlamos a székrekedésre, hogy még így sem volt nagy gond. De azért kellett a rábeszélés.

Amúgy mi újság a csontproblémátokkal? Azóta sem derült ki, hogy mi okozhatja? És javult valamit? VAgy most mit csináltok?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szia Brigi!

A Laevolacot hogy adtad, milyen adagban? Nekem pont volt itthon, aztán az interneten keresgéltem, hogy gyereknek mennyit kell adni. 5 ml adtam. Én is arra gondoltam, hogy inkább adom, amig rá nem jön, hogy nem fáj....
Csontproblémával egyenlőre semmi. Barátnőm, aki aneszteziologus az ortopéd klinikán, igérte, hogy rákérdez ott egy dokinál. Sztem elfelejtette...., de megint rákérdezek. Jó lenne ezen is túl lenni. 28 -án meg megyünk bőrpróbára pulmonológiára.

Kata

Kép
kateduo

Brigi!

Kb. mennyi idő alatt állt helyre a dolog? Hetek? Vagy pár nap? Nekünk 1 hete tart.

Kata

Kép
kateduo

Cat,
köszi szépen a tippeket!
Tulajdonképpen mi ez a geocaching...? Valamiféle alternatív turázási forma? (most egyébként kimentünk Tápiószentmártonba, az Attila-dombhoz, meg persze a Kincsem lovasfarmhoz, nagyon élvezték :) )
Sajnálom, hogy betegek vagytok!!!!! :cry:
Az egyetlen dolog, amivel lelket verünk beléjük hajnalban a felkeléskor, hogy érdemes a bölcsi miatt felkelni, az az, hogy Samu és Oli is ott lesz, és várják őket. Benit meg Lindával lehet motiválni :D

Gyöngyi,
igen, olyan nagylányok!! nem biztos, hogy ehhez magasnak is kell lenniük. Az enyimek egyébként különbözőek nagyon, Sári 102-3 körül, Natus, 98 cm körül. (Sárcsi sokkal nagyobb a koránál.)

Vikóka,
légy túl a fogadon!!!!!!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Itt vannak az ígért fotók a Tőserdőről. Van csónakbérlési lehetőség, mi éltünk vele, és nagyon jó volt! Gyönyörű madarakat láttunk, és a növényzet is csodás. :wink: Ez augusztusi időszak volt.

Kép

Kép

Kép

Kép
baba888

Gyors hatás érdekében reggel éhgyomorra kell 10 ml-t adni, fenntartásra meg 5 ml akármikor.
Nálunk kellett laevolackal legalább 1 hét, és utána is előfordult több hétig, hogy kérte, hogy adjak, vagy ha láttam, hogy gond lehet. De ez visszatérő dolog volt nálunk. Három-négy havonta egyszer tuti előjött. A laevolacot én csak tavaly év vége felé kezdtem. Addig hőmérőztünk, meg kúpot kapott. A kúppal az a baj, hogy az csak az ingert növeli, ami amúgy is megvan már, csak fájdalmas a művelet, úgyhogy attól üvölteni szokott szegénykém. De legalább túl volt rajta. De most tényleg remélem, hogy a tudatosság sokat segít és nem nagyon fog előfordulni. Voltak most is bogyósabb időszakok, de olyankor akkor minden adag pisihez jön valami, és így nem gyűlik.
Amúgy meg próbálj rostosabb kajákat adni. Zöldbab, spenót, nekem ezek jobban bejöttek, mint a "tej - szilvalekvár" variációk.
Meg sok folyadék. Én rostos üdítőbe tettem nekik a laevolacot.
De most aztán tényleg kiveséztem a témát.

Baba :)
Tényleg gyönyörű ez a hely. De azért gondolom nem a csajokkal csónakáztatok. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ez a széklettartás nagyon rossz, és ördögi kör. Akkor szokott előfordulni, ha pl. hasmenésük van, ami kicsípi a feneküket, és fáj a széklet ürítés. Visszatartják, amitől mégjobban fájdalmas lesza dolog. Ismerek ikerpárt, akik fetrengenek a fájdalomtól ilyenkor fél napot amikor jön a megváltó kúp, és együtt a laevolaccal kirobbantja belőlük a cuccot. Szerintem is akkor édemes folyamatosan adni a laevolacot, hogy ne legyen fájdalmuk, és persze a rostdús táplálkozás.

Nettke :)
Torokgyulladásuk van a fiúknak. Samu lázas is, Oli csak köhög. Pénteken mehetnek csak bölcsibe, így megkezdődik a ping-pongozás a nagyszülők között. Ma itthon maradtam, de a főnöknőm rögtön tett egy pikírt megjegyzést, hogy reméli nem ragadok itthon egész hétre. :evil: :twisted: Pedig én is benyaltam a fiúktól, szarul vagyok, csak nincs lázam. :cry: De úgy látszik aki visszamegy dolgozni, az már csak meghalni maradhat otthon. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

A geocaching Amerikából indult kincskeresés. Geoládákat keresünka természetben, kézi GPS-el, amik el lettek rejtve szép helyeken, amiket meg akarnak mutatni az embereknek, valamiért érdekesek. A ládában vannak apró ajándékok és egy jelszó amit be kell jelenteni a geocaching.hu oldalon, Így gyűlnek a megtalálások. Nekünk eddig kb 280 megtalálásunk van, és kb 1500 láda van elrejtve. Vannak nehézségi fokok, mi a fiúk miatt csak az 1-2-es terepet merjük bevállalni, de korábban mentünk kettesben keményebb terepekre.
Nagyon szép helyekre jutunk így el, és nem utolsósorban némi környezettudatosságot tanulnak a fiúk.

Imádják a pasik, főleg amikor rálelnek a ládára:

Kép

Cat
Kép
cateye

Cat,
ez nagyon rosszul hangzik.. sajnálom!! a főnököd férfi, ugye..?
nekünk is ilyesmi volt a múlt hét előtt, csak nem volt láz igazán, és bonchitis-szé fejlődött a köhögés. Gyógyuljatok. Hiányolták ám a fiaidat a bölcsiben :cry: a lányaim.

Baba,
ez ám a gyönyörű hely!!! Bárcsak ilyen idő lenne már.

Kép
nettke

Nő a főnöknőm, de nincs gyereke. 35 éves, most jár hormonkezelésekre, mert nem esik teherbe.

Sajnos nem igazán tudja átérezni ezt a gyerek dolgot. Pedig most nagy szüksége lesz empátiára, mert szarba hagyott minket a bébiszitter, nem jön vissza, ma közölte. :evil: :twisted: :evil:

Megint kereshetek bébiszittyót. Tele van a tarisznyám a megbízhatatlanságukkal. :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat

Nektek minden napra kéne a szitter ugye? Mert ha csak alkalmi, a mienket nagyon tudom ajánlani- de ő dolgozik, így állandóra nem tudná megoldani.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat,

Sajnálom, hogy a szitter lelépett :( A gyerkőcöknek jobbulást! Most megint jön a nagy hideg, hátha könnyebben elpusztulnak a bacik :roll:

Szerencsére az én főnököm tök normális, akkor maradok itthon, amikor akarok (pedig senkinek nincs még gyereke a kollégáim közül, illetve akinek van, az meg még nem jött vissza dolgozni).
De nálunk eléggé baráti a társaság, úgyhogy max. én csinálok belőle lelkiismereti dolgot, ha nem tudnék menni dolgozni.

Kata,

Remélem nektek is megoldódik ez a kaki-ügy! Kíváncsi vagyok én is, hogy mit mondanak erre a csont problémára. Tudod, egyszerre szívtunk a Heim Pálban... :roll:

A skacok átkerültek a nagyobbakhoz. Tegnap angyalok, ma ördögök voltak :shock: De úgy látom, hogy az itteni gnők egyértelműen azon vannak, hogy segítsenek megoldani a helyzetet, és ennek nagyon örülök!

Detti

KépKép
kiliman

Lilla :)
Igen, nekünk minden napra kell a szittyó, ráadásul sürgösen hétfötöl. Szerencsére jönnek a jelentkezök, ma is megnézek 2-t, és már holnap is jön egy.

Mondjuk megáll az eszem, hogy milyenek is jelentkeznek. Csomó gyeses jelentkezett, aki vagy hozná a gyerekét/gyerekeit is, vagy haza akarja a fiúkat vinni, mert nekik sok a játékuk. :shock: :shock:

Tök jó, hogy ilyen jó fejek a gondozónök. 8)

Edit :)
Átutaltuk az elöleget Alsópáhokra. 8)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!

Sajnálom, hogy elment a szittyótok. Az egyik osztálytársam a micimackón talált bébiszittert. Jót.
Nekem még meg sem fordult a fejemben, h kiválthatná a férjemet.
És még nem köszöntem meg az ággyal kapcsolatos válaszokat és a linket, Most köszönöm!
És irigyellek ezekért a túrákért, meg nagy tisztelet is érte.

Lilla!
Kérdeztem már a múltkor, hogy hol van a nagylajoson az a turi? Ott a Fogarasi vagy Mogyoródi útnál?

Detti!
Biztosan jobb lesz a fiúknak az új csoportban. Bizonyára nem érezték magukat olyan jól, ha éreztették, hogy ott nem kívánatosak. Nem is csodálom, ha harapott Bernát (lehet, h én is harapnék ilyen hozzáállás mellett). Az meg különösen jó, h az új csoportban odafigyelnek rájuk.

Baba!
Olyan szépek a felvételek, hogy a Natonal Geographicaban is elkelnének. A hely pedig csodás.

Ditke!
Milyen a munka? A csajok hogy bírják? Az enyémeket megviselte, h elmentem dolgozni.

Képzeljétek! Ádám elkezdett beszélni. Még nem mondatokban ugyan, de most hirtelen nagyon sok szót mond. Meg nem is egészen tiszta a kiejtés, de annyira édes, ahogy mindennek akarja mondani a nevét. Van már batacs (bakancs), budi (bugyi), tetűc (teknős) és hasonlók.

Szobatisztaság:
Hát, nem tudom, mi lenne a teendőm, kérik az alsónadrágot - amit én egyszerűen bugyinak hívok (a férjem szerint a fiúk nem bugyit hordanak, hanem gatyát :)) -, de állandóan bepisilnek. Mindig akkor szólnak, h pisilni kell, amikor már belecsurgott. Azért hősiesen vécéznek is (jécé), és olyan is van, hogy még bepisilés után is megy a vécébe. A maximum az 2 óra volt, amit kibírtak szárazon. De a tegnap pl. 3-szor cseréltünk nadrágot 5-8-ig.

No, puszi mindenkinek. Remélem, mindenkit elkerülnek a bacik ebben a hidegben.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari :)

Gratulálok Ádámnak a beszédhez! Jót nevettem a szavakon, föleg a budin. :lol: :lol: :lol:

Mi is bugyinak hívjuk az alsógatyát. Söt Oli dugyinak hívja, így azon is mindig röhögünk. Ha kérnek bugyit, akkor nehogy vissza add rájuk a pelust. Kell egy kis idö amíg tudatosul bennük az inger, meg az, hogy mikor csurog, addig lesznek balesetek.

A Micimackótól hívtak szitterek, csak nincs gyakorlatuk, csak a papírjuk, az meg nekem kevés. :(

Cat
Kép
cateye

Cat,
sajnálom. Mármint a Timi-ügyet. A gyerekek is megszokták valamennyire, most meg új jön...

Annamari,
mi is bugyinak hívjuk, persze nálunk a két lány miatt ez adott :D
de Beninél sem fogok mást mondani, csak ha már nagyobb lesz.

Megint kell utalnunk Páhokra???

Kép
nettke

Sziasztok!

Bocs, hogy tegnap csak cat-nek írtam. 3 nap sulim volt megint, ráadásul Robi hazacipelt vmi náthás nyavaját és mire ő kigyógyult, sikeresen elterjesztette körünkben. Így most mindenki náthás. Azért elégedett vagyok, több, mint 2 hónapot bírtak a manók betegség nélkül. És kopp-kopp, most sincsenek nagyon szar állapotban. Szóval úgy tűnik, Flixotid bevált. Meg az immuno kid vitamin. Ezt is szedik már 2 hónapja és nagyon sok cikis helyzetet túléltünk vele. Szóval aki vitamint akar kipróbálni, nekünk ez nagyon bevált. Jobben, mint eddig bármi: Béres csepp, Aloe- gél, gumimacis vitamin.

Képzeljétek, vettünk egy nagy levegőt és belevágtunk: lecseréljük az ágyukat. Szombaton lesz kész a 2 fenyő ágyikó- gyönyörűek lesznek! Nagyon sokat vacilláltunk, hogy milyen legyen, mert iszonyú pici a szobájuk. Végül nem mertük emeletesbe rakni őket, így viszont a komódtól búcsúzunk. Mindegy, úgyis csak pár hónap és költözünk....

Annamari

Bocs, tiszta lüke vagyok. Igen, a NL és a Mogyoródi sarkán van a turi. Azért ne kenődj el, ha elsőre nem jársz sikerrel. Nagyon ki kell fogni. Van, amikor úgy kérek zsákot, annyit találok, ma meg pl csak kisebbekben voltak szépek, alig találtam vmit.

Mi is bugyizzuk Dávidét is. Nálunk is ez van, hogy bugyit akarnak- Dá már alváshoz is: rájött, h sokkal kényelmesebb, mint a pelus. Mindig panaszkodik, hogy szúr, nyom a p. De alváshoz 1-szer próbáltuk és nem ment, nem merem 3 órát pisiben altatni. Délelőtt ők már megbízhatóak, legalábbis tartani tudják, de szólni nagyon néha. Estefelé, amikor fáradnak, gyakoribbak a balesetek. De pl már át lehet velük menni a Mamához bugyiban és nem pisilnek be az úton se, ott se. :D

Cat

Sok szerencsét a szitter találáshoz. Fiúk hogy viselik az ilyen váltásokat? Szerették a régit? Jobbulást nekik!

Nettke

Ti is gyógyuljatok meg!

Vikóka

Irány a fogorvos, ne halogasd!

Kata

Pont én is most akartam rákérdezni a csontos problémára. Valahogy nyomozd ki mi ez, ne hagyd magad lezárzni! Remélem kaki-ügy is hamar rendeződik.

Ditke

Azért legalább kicsit jól esik újra dolgozni? Gratula a nyelvvizsgához! Nagyon ügyi vagy!

Brigi

Akkor ti most totál szobatiszták lettetek?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!
Sajna mi is betegek vagyunk :(
Atikát vasárnap hajnali fél 4-kor vittem az ügyeletre, mert már megint ugatósan köhögött, és húzott a mellkhasa. Persze mire odaértünk a hideg friss levegőtöl jobban lett, és majdenm hogy lecsesztek, hogy minek vittem be ha jobban lett.Elmondtam nekik az októberi intezíves esetünket, így már másképp néztek ránk.Teljesen felháborodtam, hogy ha jobban van a gyerek akkor már nem is kell neki gyógyszer???
Hétfőn reggel el is vittem őket a háziorvoshoz, mert már reggel Ákos lázas volt.Estére Atikának 39,5 lett a láza, alig tudtam levinni, csak a hűtőfüsdő segített.
Most már látszólag is jobban vannak, mert már verekednek.
Ma lett volna a bölcsiben a farsang, de így ebből most kimaradtunk.Majd pénteken csinálunk itthon farsangi bulit nekik a hugicámmal.Majd teszek fel képeket.

Szobatisztaság:
Mi most úgy állunk, hogy Ákosnak csak estére kell pelus.
Atikának csak délben és este az alváshoz, de azért még vannak balesetek, sokszor becsorog.De már ennek is örülök, mert eddig hallani sem akart arról, hogy lekerüljöna pelus.

Cat!
Nagyon vagányak a fiúk a geoládával.
Sajnálom, hogy újabb szitter után kell néznetek, biztos nem egyszerű feladat.

Annamari!
Látod-látod csak beindulanak a srácok a beszéddel.

Lilla!
Mi az a Flixotid????

Ditke!
Gratula a nyelvvizsgához és a melóhoz!!! :)

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Gyönygi!
A múltkor nem írtam, hogy milyen édesek és szépek a csajok a farsangi ruhában.

Vikóka!
Luca tisztára TE!!!! :D

Cat!
Sajnálom a bébiszitter dolgot...., tényleg sürgős lenne nektek, hogy valaki elhozza őket a bölcsiből. Gondolom már ők is megszokták már ezt a lányt...
Tök jó a kép a geoládával. :D

Judyt!
Tudom, hogy Lillától kérdezted, de mi is flixotid-ot használunk most Gergőnek 6 hétig. Neki azért, mert mióta először beteg volt (november eleje), azóta nem múlt el teljesen az a mélyről jövő csúnya köhögés. Amikor már azt hittük teljesen meggyógyult, ha feküdt, aludt, akkor köhögött, napközben semmi. Aztán a pulmonológus ezt írta fel. Ez egy szteroidos spray, de nekünk is nagyon bejött. Teljesen elmúlt tőle. Gergőnek a hörgői voltak begyulladva és sosem tudtott teljesen meggyógyulni.

Annamar!
Édesek a fiúk dumái...., már én is alig várom!

Ditke!
Én is gratulálok a nyelvvizsgádhoz.

Brigi, Cat!
Köszi a tanácsokat, úgy néz ki alakul ez a kaki ügy. :D Ma már sírás nélkül ment, csak úgy vettem észre, hogy éreztem a büdöset... De reggel adtam laevolacot, hogy rájöjjön nem fáj.

Baba!
Csodásak a képek, talán egyszer mi is eljutunk oda.

Lilla! Detti!
Csontproblémát én is mihamarabb le szeretném tudni...., csak nem a Heim Pálban....
Lilla, mikor mentek Egyiptomba?
Ágyról csináljatok majd képet. Mekkora a gyerekek szobája? Nálunk is az a gond, hogy két szabvány ágy nem fog beférni, asztalossak kell majd csináltatni. Költöztök??? Hova?

Nettke!
Sztem nekünk márciusban kell megint utalni.

Edit, Meme, merre jártok?

Kata

Kép
kateduo

Hát egy-egy baleset előfordul Bobónál. Kb. heti egy-kettő. Meg ő reggel-hajnalban még sokszor pelusba pisil. Réka szoba és ágytiszta, de éjjel még mindig pelusba rakom, bár tényleg fölöslegesnek tűnik. Kakikérdés teljesen megoldódott. Megy bilibe, WC-be, ahova éppen. Nagyon ügyik. Réka mindig úgy szól, hogy "anyaaaa, be fogok pisilni!!!!" Bobót meg ültetgetni kell, de elég neki egy kis odafigyelés. Utcán, idegen helyen, ha megyünk, utazunk soha nem pisil be.

Biztos tuti lesz az ágyuk!! Hová költöztök?

A lányok már nagyon várják az ovit. Megint voltunk játszani, és gondoltam azért elkezdem őket felkészíteni, hogy ha ovisok lesznek, akkor ott kell ám maradni az ovónénivel, én meg hazajövök. Erre Bobó: "Ajja gondojtam, hogy (rögtön azt hittem, hogy szeretné, ha én is maradnék, de ...) te szépen fejöjtöztetsz engem, én meg ejsétájok magammaj". Nesze neked ragaszkodó gyermek. Még elkísérni sem kell. :)

A bugyizással azért majd vigyázzatok kicsit később. Én máig emlékszem, hogy hogy égtem elsőben, amikor kiröhögtek a többiek, hogy a fiúk nem bugyit hordanak. :oops:

Annamari :)
MIóta próbáljátok a bilizést? NÁlunk az első héten nagyon sok baleset volt, mert még tanulták, hogy hogyan lehet előre szólni. De sztem a fiaid még nem teljesen érettek, ha max. két órát bírnak. Viszont ha te bírod idegekkel, lehet, hogy hamarabb ráéreznek a lényegre, ha pelus nélkül vannak.

Na mennem kell!
Puszi mindenkinek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Hova költöztök? Tessék csak elárulni! :wink:

Ezt a bébiszittert nagyon nem szerették a fiúk. Szeptembertől volt, de megérezték, hogy csak a pénzért csinálja, semmi elhivatottsága nem volt. Lehet a sors akarta így, hogy ne jöjjön vissza, igazából megbízhatatlan volt. Nem akarom elkiabálni, de most 2 nagyon jót is találtam. Holnap még jön megint 2 lány, és akkor választunk.

Képet majd kérünk az ágyakról, meg a birtokosaikról. :D

Brigi :)
Édes Bobó dumája! :D

Pisi balesetek még nálunk is vannak Olinál. Mondjuk szerencsére csak alváskor, de van, hogy délben is, mert 3 órát alszik és nagyon mélyen. Egyik reggel 6-kor mentem be, és néztem, tök száraz volt. Betakargattam, és csak 1/2 7-kor keltettem őket, addigra tök pisis volt. Úgy kibukott tőle, hogy azóta éjjelre kéri a pelust. :? Lelkileg nagyon megviselte, hogy bepisilt. Lehet én is rosszul reagáltam le, nagyobb ügyet csináltam belőle csalódottságomban, ezzel jól elcsesztem, mert éjjel csak pelusba alszik, jól visszaestünk. :evil: :twisted: Képzeljétek Samu meg SOHA nem pisilt be, sem éjjel, sem nappal, tavaly június óta. Hihetetlen erős és stabil idegrendszerű gyerek.

Csajok :)
Keresek a fiúknak mesés esernyőt. Samu békásat akar, Oli kacsásat. De bármilyen állatra rá tudom beszélni őket. :D Olyan 1500-2000 Ft-ot gondoltam max érte, mert most ez megint egy úri hóbort náluk. A nyúl hozza majd nekik.

Cat
Kép
cateye

Cat,

http://www.bababorze.hu/index.php/cPath/35

Egy kicsit felette van a 2000 ft-nak, de még szerintem így sem olyan drága.

Lilla,

Hova és mikor?

Judyt,

Gyógyuljatok meg hamar! A farsangról mi is lemaradunk a bölcsiben, mert aznap megyünk a Kolpingba :wink:

Ez a sok ügyes szobatiszta gyerek!!!! Én úgy érzem, hogy fényévekre vagyunk a dologtól :( Nyáron Bernát már belepisilt a bilibe, szól is néha, aztán bekerült a kórházba, és azóta nem érdekli.
Nem is tudom, hogy vegyem rá őket. Fürdés előtt ráültetjük (már ha nem tiltakoznak) őket a wc-re, de kb. 2 mp múlva közlik, hogy nincsen kaki, és le akarnak jönni...
Remélem, a nyár majd segít ebben az ügyben...

Én meg Like a bike-ot keresek (pedál nélküli két kerekű bicikli). Nem láttatok valahol ilyet?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Vagyok én is,csak elég kutyául :( !

Nettke!
Majd március 21-éig kell utalni a következő 50%-ot!De előtte dobok fel egy emlékeztetőt,hogy senki ne felejtse el!

Cat!
Megkaptam az e-maileteket az utalásról!Ne hari,hogy nem válaszoltam rá!Fel akarom hívni a Kolpingot,hogy minden rendben van-e,mindenki utalása odaért-e (mivel semmilyen visszajelzés nem jött tőlük),csak délre annyira padlón vagyok már,muszály lefeküdnöm a fiúkkal. Telózni meg akkor tudok csak,ha ők alszanak vagy mással vannak.

Szobatisztaság: nálunk is alakul! :lol: Beni és a Marci kérésre bármikor belepisil már a bilibe (fürcsi előtt mindig bilizünk).De Oli tojik rá!!!Egyszer váéletlenségből sikerült neki,de azóta semmi.Majd ő is megérik.
Viszont az alsónacit még mereven elutasítja a Beni is és a Marci is. Így azzal még várok!Most vettem nekik egy adag Thomasost,meg keresnék Sam-aset!Hátha el tudom velük csábítani őket!Valószínűleg ezt is egyszerre fogják csinálni.
Mi kisgatyának hívjuk azt a bizonyos fehérneműt, megkülönböztetve a hosszú nacitól,amit nacinak vagy gatyának nevezünk. Nekem eszembe se jutott lebugyizni!!!

Megvolt az allergiavizsgálat is!Okosabbak nem lettünk (sokkal!).De egy végtelenül aranyos,segítőkész és beszédes dokinénit fogtunk ki,aki minden kérdésünkre részletesen válaszolt.Így azért sok mindent megtudtunk. A bőrpróba negatív lett,de vettek a Benitől és a Marcitól vért is. Annak az eredménye kb. 3hét múlva lesz meg. Szuper ügyes csajszi volt a vérvételen is,így egy hang nélkül levette a fiúktól a 2 kémcsőnyi vért.A bőrpróbát is hang nélkül tűrték mindketten,pedig vagy 30 allergénre nézték ( ez 30 pici szúrást jelent az alkaron) kizárva a keresztallergiát a méz miatt. Mindenki nagyon dicsérte őket,el voltak ájulva,hogy milyen ügyesek (na és persze anya kb. 150szer elmesélte,hogy mi fog ott történni :wink: )

Detti!
Megtennéd,hogy a Kolpingban kicsit szétnézzel "nagyfiús anyuka" szemmel is???! Az érdekelne,hogy a nagyobbak mit tudnak ott csinálni? Persze a fürcsin kívül!Az tudom,hogy van ping-pong terem talán az Erzsébet házban.Meg azt hiszem valahol kint lehet óriás bábukkal sakkozni.Vagy nem? De esetleg biliárd, rex, csocso??? Vagy Boboországban társasjáték,kártya ?
Előre is köszi!

Elnézést a többiektől,hogy nem reagálok senki hsz-re,de mindjárt lefordulok a székről!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Csak igy tovabb. :) Betorest sajnalom, kar a felvetelekert.

Cat :)

Remelem a fiuk mar sokkal jobban vannak! A bebiszitter ugyet sajnalom, de vegulis ha nem szerettek a fiuk, akkor nem is annyira kar erte... Kivanom, hogy most egy olyan bebiszittert talaljatok, akit nem csak a penz motival!
A fiuk nagyon ugyesek a ladazassal. Egesz kedvet kaptam en is hogy kiprobaljuk itt a geocachinget, tenyleg tokeletes lenne a kornyek megismeresere... a kezi GPS-k ara egy kicsit azonban elbizonytalanitott, felnek beruhazni ra mielott kiprobaljuk hogy tetszik-e a csajoknak. Autos GPS abszolut nem hasznalhato? (Bocs, ha nagyon amator kerdes volt...)

Akkor jo felreertettelek... de azt mar mindenesetre latom, hogy a csajok nem tartoznak a magasak koze. ;) Sari tuti modellnek keszul. ;)

Vikoka :)

Fogad hogy all?

Csak nem megvalosul a nagy koltozes?! Ne csigazz itt mindenkit... ;) :D
Errol a Flixotidrol nem is hallottam meg. Nalunk most a Flavon Kids abszolut bejott, januarban kezdtek az ovit, es meg egy napot se kellett azota itthon maradniuk (kopp-kopp)...

Judyt :)

Jobbulast nektek is!

Nalunk a koltozes zokkentette ki a csajokat a bilizesbol es junius ota egyaltalan nem voltak hajlandoak raulni... egeszen ket nappal ezelottig, amikor is bevezettuk, hogy aki termel a bilibe, kap mazsolat. :D
Mi a nemeteknel rendeltunk Like a bike utanzatot, egeszen olyan mint az eredeti, viszont csak 18 euro volt... Ha erdekel keresek egy kepet valahol.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi,

Érdekel! csinálsz képet a tiétekről? Szeretik a lányok? Itthon 10e ft-ért láttam darabját, az fából van (fémből nem szeretnék). Ausztriában karácsony előtt volt 40 euróért, de mire odaértünk a boltba, elfogyott :(

Edit,

Persze, körbenézek. De én pl. nem tudom, hogy mennyit utaljak majd, mert üdülési csekkel szeretnék fizetni. De ezt is megkérdezem pénteken.

Detti

KépKép
kiliman

A csajok nyar vegen kaptak, es a koltozesnel sajna mar nem fert be az autoba, majd most hozzak ki Anyukamek nekik, igy sok tapasztalat meg nincs vele. Emese kapizsgalta hogy kell hasznalni, Reka nem nagyon, de o nem rajong annyira a kismotorert se, es ossz-vissz 2x sikerult eljutni a kiprobalasig. Egyebkent ilyen a mienk (a sajatrol nem talaltam kepet, lehet meg nem is keszult):
Kép
A nemet ebay-en rengeteg volt anno, de mostanaban nem neztem.

Jobbulast neked!
Nagyon ugyesek voltak a fiuk az allergiatesztnel! En ugy tudtam, hogy a borproba biztosabb eredmenyt ad a verbol nezett allergianal. Ezek szerint nem igy van?

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Gyöngyi!
Ha a bőrpróba pozitív,akkor tuti allergiás arra az adott dologra.Mert abban az esetben van annyi ellenanyag a szervezetben,hogy azon az adott kis helyen,ahol éri a bőrt az allergén,azonnali reakciót váltson ki. De ha csak kevesebb anyag van a szervezetben (az is allergia),azt lehet vérből kimutatni. Viszont az is gyakori ( ez főképp ételek esetében),hogy nincs kimutatható ellenanyag (hiszen diétázunk),mégis allergiás rá. Ezért nálunk például,ha valamit esznek a gyerekek és kijönnek a pöttyök a szájuk körül,akkor is melleznünk kell,ha az allergiavizsgálat erre az adott anyagra nem mutatott allergiát.
Még annyit mondott a dokinéni,hogy azok a számunkra a legveszélyesebbek,amik már közvetlenül étkezés után jelentkeznek.Mert ezek okozhatnak nagy galibát (lásd: bedagad tőle a gyerek szája,szeme, nyelési, légzési nehézséget okoz stb.)
Kösz!Jobban vagyok!
Jó ez a bicó!!!

Detti!

A legjobb ha rákérdezel az üdülési csekkre is!Mi is fizetnénk azzal,ha addig megkapja apa (ha nem,akkor marad a kp).Majd oszd meg velem is,ha megtudsz valamit!
Egyébként anno nekem azt mondták,hogy ha nem jelezzük előre az üdülési csekket (azt hiszem nálatok is beírtam egy adott összeget),akkor el kell utalni azt,ami a visszaigazoláson van. Majd a végszámlázásban meg rendezik a dolgot!!!Hisz úgyis van egyéb fogyasztás,szolgáltatás is!

Lányok!
Rákérdeztem a Kolpungra!Megkapták az elutalt pénzeket,szobák rendben!

Cat!
A tietek még nem volt ott (nem látta a srác),mert 5-6 nap az utalástól számítva.De azzal se lesz gond!!!
Sikerült bébiszitter ügyben dönteni?

Meme!
Apukád? Kristóf szülinapi tortájával kapcsolatban meg tudtad őket kérdezni?

Judyt!
Jobbulást nektek!!!Mégiscsak jól jön a Kolpingos előrelátás: minden szobába bekészítik a bilit is! :wink: :lol:

Annamari!
Nagyon ügyesek vagytok!Egyszer csak azon kapod magad,hogy 2 cserfes "lórika papagájjal" élsz együtt! :wink: :lol:

Brigi!
Micsoda nagylányos duma!Azért azmegnyugtató,hogy így gondol az ovira,nem?!

Edit

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke!
Nem is meséltem,hogy az enyémek tisztára be vannak zizzenve Esztergomra!!!Minden reggel úgy kelnek fel,hogy ma Esztergomba megyünk!!!Na és persze sorolni kell,hogy még ki jön velünk! :wink:
Náluk jobban már csak a Dávid van beindulva!Főképp,hogy már előtte pénteken megköszöntjükitthon.Vasárnap meg az anyuékhoz megyünk.Így az egész hétvége buliból áll!!! :roll: :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata, Kata, Kata, Kata

Írtam privit!

Detti

KépKép
kiliman

És akkor jöjjenek a "jóhírek":
Fogügyben úgy döntöttem, hogy inkább megvárom amíg hazaérünk, mert amilyen szerencsés vagyok mostanában biztos lenne valami gixer, és mehetnénk fogfájósan vagy esetleg varratokkal síelni. Már nem fáj kb. egy hete, és így bízom a dologban...

Más: ma "klassz" dolog történt velem. Durr-defekt az M3-ason. Szerintetek? Nem kívánom senkinek. Az a szerencse, hogy egyedül voltam az autóban, mert épp dolgozni mentem. Nem volt nagyon nagy gáz, de azért megrándult az autó. Kerékcsere? Na, az mókás volt, félig én, félig pasi-segítség az út mellett...

Amúgy itthon minden Ok, készülünk az Apa-szülinapja hétvégére.

Szobatisztaság? Hát nálunk is cél a nyári leszokás, de még csak apró jelek vannak: szólnak kakiláskor, volt, hogy belepisiltek a bilibe, szeretik a WC fellépőt...bizakodom, de egyáltalán nem téma nálunk...

Üdv, Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Vikóka!
Ez nem hangzik túl jól, még jó, hogy ilyen szerencsésen megúsztad.
A fogadhoz meg drukk, én voltam úgy síelni, hogy egy velünk lévő lánnyal egész nap fogorvos után rohangáltunk, épp hétvége volt és nem rendelt senki..., persze a végén sikerült találni egyet. Mindenesetre legyen biztosításod. :wink:
Pelusról leszokást mi is nyáron szeretnénk, most én se nagyon foglalkozom vele, a ruha is túl sok... :wink:

Detti!
Írtam, remélem megkaptad, nálam olyan furin néz ki....

Edit!
Jó, hogy már jobban vagy.
Ezek szerint eddig nem volt kimutatható az allergiátok? Csak onnan tudtad, hogy pöttyösek? Kiváncsi vagyok mit mutat ki a vérvétel. Bár tényleg úgy van, ahogy írtad, mert pl. mi amikor voltunk tejérzékenység vizsgálaton, én erősködtem, hogy vegyenek vért, ők pedig mondták, hogy nincs értelme, hisz ha tejmentesen éltek, akkor nincs benne a szervezetükben a tej és így nem is mutatható ki.

Cat!
Sztem tök jó, hogy Oli 6-ig kibirta, ha belegondolok, hogy néha hajnalban én is alig bírom, csak ugye mi felnőttek felébredünk, nem úgy mint a kis bundusaink, olyan mélyen tudnak aludni.

Gyöngyi!
Mazsola...tetszik!!!!! :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Brigi,
persze, nem a csajokkal voltunk, :) ez még 2005 nyarán volt, "csak" a kutya csónakázott velünk, folyton a mozgó evezőlapátról akarta lenyalni a vizet. :lol:
Nagyon komoly, hogy Bobó rögtön egyedül akar az oviba menni!! :lol: :lol:

Nettke,
hát igen, én már csak túlélésre játszom tavaszig, minden napsütéses nappal kicsit újjáéledek.

Annamari, Kata,
köszi!! :)

Kata,
ez a betöréses dolog elég szar lehet!! Nincs riasztótok? Szomszédok semmit sem láttak? Száradjon le a kezük, a szemét tolvaj bandának!!! :twisted: :twisted:

Kép
baba888

Gyöngyi :)
Az autós GPS-t is lehet cachingre használni, de kell hozzá valami szoftvert venni, amivel a túristautakat feltöltitek rá. Még úgy sem lesz valami pontos, a kézi azért az igazi, és az törésálló, nem kell félteni mint egy PDA-t. Érdemes használtan venni kézit, szoktak árulni. Pár tízezer Ft. A legegyszerűbb új kézi GPS olyan 35-40 ezer Ft.

Vikóka :)
Ez a durrdefekt rosszul hangzik. Én nem tudnék kereket cserélni, meg lennék lőve. Te azért ügyes vagy!

Mi a hír a bölcsiben? Hogy bírják a fiúk?

A betörést nagyon sajnálom. Nekem a rémálmom, hogy egyszer hazajövök, és nyitva az ajtónk, idegenek turkálnak a cuccainkban. :( :(

Judyt
Remélem meggyógyultatok! Vároma képeket a házi farsangotokról, ugye ma van? Nagyon jó ötlet volt tőletek.

Szerencsére helyrejöttek a dolgaink. :D Meggyógyultunk és van új bébiszitterünk, aki nagyon JÓ!!!! A fiúk is nagyon szeretik első perctől kezdve! Ja és Oli ismét bugyiban alszik, és sosem pisilt be! Hurrá! Hurrá! :)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Baba!

Eddig nem volt riasztónk, de most majd lesz, szereltetünk fel. Meg infrasorompónk is lesz a kertben, bár azt csak akkor tudjuk megcsinálni, ha lesz normális keritésünk. Szomszédok nem láttak semmi, egy idős házaspár van melletünk, ráadásul pont ott elég sok a bokor is. Na azokat is megritkítjuk.

Cat!

Teljesen izgalomba jöttem ettől a geocachingtól, ahogy nézegettem az oldalt, tök jó dolog lehet. Lehet, hogy beleváguk mi is.... :D :D
Volt már olyan, hogy nem találtátok meg a ládát?
Jó, hogy sikerült ez a szitter dolog, talán így még jobb is.

Detti!

Milyen az új csoport?

Kata

Kép
kateduo

Volt, hogy nem találtunk meg ládát. Kb a 285 megtalálás mellett 3-szor. Nagy csalódás. Mindig visszamentünk később, és új nekifutásra megtaláltuk. Illetve volt egy amit azért nem találtunk, mert ellopták. :(

Nagyon-nagyon klassz dolog, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Mindjárt indulunk is ládázni, két kastélyládát akarunk levadászni a fiúkkal. 8)

Cat
Kép
cateye

Itt vannak a láda megtalálásaink, bem. oldalunk:

http://www.geocaching.hu/users.geo?id=902

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Már jobban vannak a fiúk, igaz még köhögnek egy kicsit.
Ezért nagy gondban vagyok, hogy menjenek-e hétfőn a bölcsibe vagy még maradjanak???
Igaz csak úgy tudom megoldani, hogy Anyóséknál lesznek, mert nekem s.o.s. határidős melóm van.

Megvolt a házi farsang, nagyon élvezték.Azóta is állandóan mondogtaják buji (buli) tánc.
Volt süti, gyerek pezsgő, zene, tánc.
A tesóm macska volt én meg varázsló.

Íme képekben:

Ákos boci, Atika tigris:
Kép

Kép

Hugicámmal a cicával:
Kép

Velem, mint varázslóval:
Kép

Cat!
Örülök, hogy sikerült jó szittert találnotok!!!!

Datti!
Bocsika, hogy még nem jelentkeztem, de még folymatban van a ruhák átnézése.Egy részét már lefotóztam, de még nem értem a végére.

Judyt
KépKép
judyt

Mindig tudtam, hogy nagyon kreatív vagy, de le a kalappal, hogy milyen fantáziád, és kézügyességed is van! Egyszerűen eszembe sem jutna megpróbálkozni ilyesmivel, nekem egyszerűbb a boltban megvenni, pedig mennyivel ötletesebb így. :oops: :oops: Ráadásul ez
a házi farsang is nagyon jó ötlet, hogy Ti is beöltöztetek. :D

Nekem is köhögnek még a fiúk, és Samunak dől a takony az orrából. Nem tudom hétfőig mi lesz, de nagyon kellene menniük bölcsibe.

Cat
Kép
cateye

Oszinten szolva en azert vagyok szkeptikus a verallergia teszttel szemben, mert nekem 2x csinaltak (igaz 1 ev elteressel) es teljesen mas eredmenye volt a 2nek... Azert remelem nalatok kiderul valami!

Oli meg mindig keri a pelust estere? Samu irto ugyes, hogy nem volt meg semmi balesete!
Koszi a GPS-s infot. Lattam a geocaching.hu-n hirdeteseket, erdemes mashol is nezni? - egy uj nem ferne bele most a koltsegvetesbe...
Szuper hogy sikerult uj es jo bebiszittert talalnotok! Remelem sokaig marad. ;) Tovabbi jobbulast a fiuknak!

Sikerult valahol futobiciklit talalni? Megtalaltam azt a boltot ahol mi vettuk, de sajna ok mar nem forgalmazzak... A baratnomeknek Kokua-juk van, a fiai imadjak, hihetetlen milyen szaguldozast tudnak rendezni.

Meme :)

Apukad hogy van?

Vikoka :)

Hu, nem semmi a durrdefekt. Szerencse hogy nem tortent semmi komolyabb. Nekunk anno az oktato azt javasolta ha kerekcserere kerulne sok, vegyunk fel egy egy szammal kisebb bluz es ugy kerjunk segitseget...
Hogy sikerult a szulinap?

Szuper jok lettek a jelmezek, a fiuk meg irto edesek - foleg amikor olelik egymast. :D
Gyogyuljatok meg ti is gyorsan!

Csajok!
A lanyok szerda ota delutanonkent vegig bugyiban vannak, neha vannak balesetek, de ugy altalaban jol megy a dolog. Most a hetvegen mind2 nap vegig bugyiban voltak, tegnap es ma is (eddig) 1-1 baleset volt. Holnap viszont ovi, szerintetek adjak rajuk pelust vagy probaljuk meg ott is a bugyit? Felek hogy ott a sok gyerek kozott esetleg nem jutnak el idoben a WC-re es ez kedvuket szegi... masreszrol ha pelust adok rajuk, akkor meg lehet azzal teszek rosszat... :roll: Mit javasoltok?

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi :)

Pelust vissza nem adunk! Megzavarja őket, ha napokig bugyiban voltak, és most megint pelust kapnak. Persze azért kérdezd meg őket, és ha bugyiban akarnak menni, akkor inkább vigyél váltócuccot és abban vidd őket. Nagyon ügyesek! :D

Azóta Oli megint bugyiban alszik újra, és nem pisilt még be. :D

GPS: Csak a geocaching oldalon érdemes nézni, és lecsapni rá. Annyira strapabíróak ezek, hogy nem lehet bajuk, nem tudtok hibásat venni. Szólok én is ha jó vásárt látok. 8)

Nem féltek ettől a futóbiciklitől, hogy pont emiatt nem tanulnak meg rendesen biciklizni? Végül is 2,5-3 éves kortól már a rendes biciklin lehet menni, az enyémek már ott nyomták.

Cat
Kép
cateye

Koszi. Akkor holnap bugyiban mennek, majd keszitek tobb valtast is. Igy az elejen a hosszabb utakat hogy lehet megoldani? Ma csak fel orara mentem el veluk a boltba, elotte pisiltek. Hogy csinaljuk ha hosszabb idore kell elmenni? Sajna, sokaig meg nem tudjak tartani, a baleset tobbsege ugy tortenik, hogy a pisi legeleje becsorog a bugyiba...
Oli nagyon ugyes!Szuper, hogy ilyen gyorsan visszaallt!
Nalunk a futobicikli tenyleg kicsit kesoi, de igazabol a masodik szulinapjukra kaptak, csak keson jutott el hozzank... de ha mar megvan, akkor szeretnem ha hasznalnak. A baratnom tapasztalata szerint nem volt gond utana a biciklire atszokassal, sot szerinte segitette es nagyon gyorsan megtanultak a fiai biciklizni. Most pedig mind2t hasznaljak.
GPS, geocaching infot koszi, es elore is koszi hogy nyitva tartod a szemed! ;) :D

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok,

Cat,

A Like a bike-nak pont az a lényege, hogy könnybben megtanulnak majd biciklizni (jó, enélkül is megtanulnak a gyerekek, tudom), és az egyensúly-érzéküket nagyban elősegíti. Nem lesz szükség pótkerekekre, és rögtön át tudnak majd ülni kétkerekű bicóra. És ezzel is tudnak már jönni velünk biciklizni, mert mennek majd vele, mint a szélvész... :lol:

Ja, a geocachinget kipróbáljuk mi is, bár pda-n van a gps-ünk, de megnézzük, hogy ezzel hogy fog működni.

Gyöngyi,

Az a K-betűs márka rohadt drága, az az eredeti, nem? Na, olyat biztos, hogy nem veszünk :( Viszont itt nálunk a Müllerben árulnak egy fajtát, fából van, lehet, hogy pont olyat, mint amit te is mutattál. Lehet, hogy majd a nyuszi azt hozza :)

A bölcsiről: eddig 4 napot voltak a másik csoportban, ez idő alatt 1 harapás történt. Ez nagyon jó arány! (mellesleg bocsánatot kértem a harapott gyerek anyukájától, aki legyintett egyet, és azt mondta, hogy belefér, az övéi is harapnak). A gnők szerint jobban fogják viselni a nagyobbakat.

Judyt,

Nagyon király ez az otthoni farsang! Tök jó, hogy ilyen kreatív vagy. A ruhákkal ráérsz, még egyébként is 0 fok van napközben :twisted:

Kata,

Írtam privit, biztos megkaptad. A betörés szörnyű, nem is az elvitt értékek miatt, hanem mert egy idegen sz@r alak hozzáért a személyes dolgaidhoz, megsértette a magánszférádat :twisted: :twisted:

Hétvégéről:

A Kolpingban töltött napok jól sikerültek. Legfontosabb tanulság: TUTI, hogy veszünk az autóba dvd lejátszót :shock:

A Gizella házban voltunk, ami közel volt az étteremhez és a Bobóországhoz, de messzebb volt a medencéktől. Áprilisban az István házban leszünk, nagyjából mindentől messze :roll:
Asszem, Edit kérdezte, hogy nagyobb gyerekeknek milyen elfoglaltságok vannak: csocsó, ping-pong, a mászóvár is jó kb. 14 év alatt.
Születési anyakönyvi kivonatot nem kértek, rákérdeztem, szúrópróba szerűen ellenőrizhetik, de aki már többször járt ott, annál nem...

A gyerkőcök nagyon élvezték a fürdést, tök ügyik voltak, mert még a nagy vízben sem engedték, hogy fogjuk őket (tényleg, nem tudjátok, hogy mikortól tanítanak normálisan úszni? Mi vittük őket 3 hónapos koruktól kezdve, szóval a közeget nagyon ismerik.)

Tetszett nekik a bölcsi, az ovi és a mászóvár is.

És akkor néhány kép:

Kép Bernát úszik

Kép Ambrus

Kép Egy köntösben ketten:-)

Detti

KépKép
kiliman

Igen, a Kokua az eredeti, nekem eszembe se jutott azt venni, szerintem is brutal ara van... A baratnom ugyenezeket mondta egyebkent a futobicikli-bicikli viszonyrol, es tenyleg egybol ketkerekure ultek at a fiai, de meg most is hasznaljak a futot, nagyon szeretik.
A mienkkel nekem annyi gondom volt, hogy nehol nem tul szep az eldolgozas, illetve a szelepnel baromi kis lyukat hagytak, igy egy uj pumpat kellett beszereznem, hogy fel is tudjam fujni a kereket... Egyebkent jokat olvastam a Bambino es Puky markajuakrol...
Bolcsis hirek nagyon jok, remelem ennel mar csak jobb lesz! ;)
Kepek szuperek, edesek a fiuk egy kontosben! :D

Csajok, ha a Pixmaniatol rendelnetek, most akcio van - nem nagy, de legalabb a postaktg. egy resze megterul. ;)
2008-02-04 - 2008-02-25

Ezeken a napokon akár 15000 Ft kedvezményt is kaphat a kiválasztott termék árából. A kedvezményt adó kódot termék megrendelésekor a www.pixmania.com oldalon, a rendelés érvényesítésekor kell megadnia az erre a célra kijelölt helyen.

pix-akcio021 : 1000 Ft kedvezmény, a következo összeg feletti vásárlásnál: 35000 Ft
pix-akcio022 : 1500 Ft kedvezmény, a következo összeg feletti vásárlásnál: 65000 Ft
pix-akcio023 : 3300 Ft kedvezmény, a következo összeg feletti vásárlásnál: 130000 Ft
pix-akcio024 : 6000 Ft kedvezmény, a következo összeg feletti vásárlásnál: 220000 Ft

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Judit!
Annyira édes ez az otthoni farsang dolog. És a jelmezek....ha én ilyenre képes lennék...

Gyöngyi, Detti!
Nálunk megtörtént a hordozható DVD megrendelése és épp a pixmania-ról. A napokban várjuk, hogy kiszállítsák, és március 1-én lesz a próbaút vele. Irány Ausztria!

Szülinap? Jól sikerült. Eddig nem "mondtam" Nektek (nehogy Zsolt is olvassa), de képzeljétek, meglepetésbulit szerveztem a férjemnek. Meghívtam 25 embert, és lefoglaltam egy különtermet (akinek mondd valamit a Champs-ben, mert ott volt a tejfakasztó-buli, ami igencsak jóra sikerült). Külön öröm, hogy senki nem buktatta le a bulit, és Zsolt is csak annyit mondott, hogy átfutott a fején az ötlet, de nem volt benne biztos. Fél háromra értünk haza...a hétvége többi része pihivel telt, meg egy jó kis ünnepi ebéddel...Ja,a legnagyobb sikert a szülinapi torta aratta, lásd fotó!

Kép Zsolt 1 / 35 éves...

Többen kérdeztétek priviben, hogy mennyivel mentem a durr-defektnél? Szerencsém volt, mert ugyan autópályán voltam, de pont egy olyan részen, ahol 100 km/óra a korlátozás. Így kb. annyiva mentem. Rántott ugyan a kormány, de tudtam korrigálni.

Ja, Detti! Édesek a srácok! Én is olyan fürdőköpenyt néztem ki, mint ami Ambruson van, de nem kapok egyelőre a megfelelő méretben.

Na ennyi...
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Gyöngyi!
Allergiavizsgálat:valszeg semmi nem fog kiderülni,ui mi már hónapok óta keményen diétázunk.Szerintem semmilyen ellenanyag nincs már a vérükben!Ha ezt tudom( illetve sok minden olyat tudok előtte,amit nem tudtam),akkor valszeg nem szuratom meg őket ennyiszer!!!De!Azért nem vagyok igazán dühös,mert 1. nagyon jól tűrték 2. nagyon sok minden megtudtam a dokinénitől az allergiáról.Így azért mégis megérte.
Konklúzió: nagyon érik a gyerekorvos csere,mert újabban egyszerűbb neki szakorvoshoz elküldeni vagy valamilyen ürüggyel lerázni (pl. Dávid migrénje esetében emeljük a gyógyszer adagot),mint elmagyarázni és alternatívát felajánlani.

Cat!
Milyen volt a szombati ládázás? Mert akkor itt őrült hideg volt!Akkorra széllel,hogy nem mertem a fiúkat kivinni!!!

Detti!
Köszi az infót,én kérdeztem!
Mennyire hidegek az összekötő folyosók?Lehet fürcsiköppenyben lemenni fürödni?
Tök jók a képek!És az úszás!Nagyon ügyesek a srácok,hogy így karúszóval bele mernek menni a mélyvízbe!
Örülök,hogy a böli is alakul és mindannyian jobban érzitek magatokat az új csopiban!!!

Vikóka!
Szuper ez a torta!Mi is ezt a fajtát csináltattuk a Dávidnak tavaly a szülinapjára!!!

Más: ki mivel keni a gyerekek arcát ezekben a hideg napokban???Én már annyiféle krémet,kenceficét kipróbáltam,de semmi nem válik be. A Marcinak meg a Beninek irtó érzékeny bőre van,teljesen kipirosodik,kiszárad,hámlik az arca. Pedig mikor kimegyünk, bekenem őket, este fürcsi után bekenem őket. Most épp egy svájci terméket használunk(amiben mandulaolaj van )felvátva egy gyógyszertári krémmel.De a hétvégén megint elocomozni kellett a Beni arcát(brrr :cry: ),mert már sírt evés közben,hogy csipi neki a leves!!!Ti mit használtok?

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla!Detti!

Utólag is boldog névnapot mindkettőtöknek!

Edit

Kép

Kép
edit73

Majd jövök hosszabban, most csak Editnek:

Az enyémek arca, főleg Nikié is ilyen. Főleg tavaly volt gond, akkor foltok is kijöttek rajtuk. Idén nem- azaz pont Dávid lábán van 1, de nem vészes. Kintre én Bübchen szél és időjárás krémet kenek rájuk, jó vastagon, mindenki nevet rajtuk aki látja őket, mert először fehér, utána meg jó zsíros nyom van rajtuk. De nekünk ez így jó. Kezükre szintén és 10 fok alatt szigorúan kesztyű.
Tavaly néha arcuk így is brutálul nézett ki, dokinénink azt javasolta, hogy a sima fürdetőkrmet kenjem rájuk jó vastagon. Nekünk a bübchen jobben bejött.
Amúgy ha csúny nekik, többször bekenem babakrémmel bentre is- olyan jó illatuk is lesz tőle! Fürdés után gyógyszertári testápolóval kenjük őetk: cremor aquosos- nagyon jó. Néha ha reggel száraznak látom a lábukat, akkor is bekenem vele.

Köszi a névnapi köszöntést!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?