Új privát üzeneted érkezett!

Ichtus, egyébként nekem is azt mondta a doki a védőoltással kapcsolatban, mint neked. Az 5.3-as cukor normális, de majd holnap bizti elmondja a doki. A gumi cukor meg elég jóóóó!

Henus, na, kafa, hogy Szonja ilyen jól viselte távolléted. Hát én Pesten csak az Örsig vagyok betáplálva, persze ha kell vezetek a városban is, de inkább metrózok.

Nircee, örülök, hogy rendben volt az uh.

Andi, szép helyen jártatok! A beszámolót még várjuk.

Ma voltunk Lellével sétálni, és majd két órán át a saját lábán sétált és futkosott. Nagyon aranyos volt, teljesen kidőlt, de még 3/4 órát sem aludt.
Azt vettem észre, mióta kakaós tápit iszik, utána kéri a vizet, iszik pár kortyot és alszik. Egyáltalán nem eszi és issza meg az édeset, kakaóból is csak keveset teszek, hogy megigya, viszont csupaszon már nem kell neki a táp. A nurofen szuszpenziót sem tudom neki beadni, mert nem nyeli le. De ez az édes nem szeretés biztos változik, mert amikor ovis voltam az én kedvenem a pörkölzsíros kenyér volt, míg mindenkinek a csoki. Na de mostanság....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Akkor most majd jól beszámolok... egy-kettő... :lol: :lol: :lol:

Sikerült viszonylag időben elindulnunk első nap, lényegében ebédtől lehetett elfoglalni a szobát, ebédre oda is értünk, 1 perccel megelőzve a barátainkat (miután megbeszéltük, hogy 11-re érkezünk, számomra teljesen evidens volt a min. 1 órás késés mindkét részről - 2 kicsi gyerekkel akkor se tud senki pontos lenni, ha megfeszül). Bogi amúgy második napra már nem volt náthás, Roni is csak nagyon enyhén, naponta egyszer kellett kiszívni az orrát. Az ebéd már első nap tök fini volt, egyébként is a kajára és az étterem személyzetére nem volt panasz egész idő alatt, reggeli svédasztal, ebéd választható 2 levesből, 3 főételből és 2 desszertből, vacsi választható 2 főételből és 2 desszertből. Ráadásul, ha honvédségi igényjogosultként (beutalóval) megy a család, 3 éves kor alatt nem kell a gyerekekért fizetni, és ennek ellenére féladagos ellátás mégis jár nekik - szóval Apuci meglehetősen jóllakott volt egész idő alatt... :wink: A pincérek meg nem győztek nyüzsizni a gyerekek körül, bármit megkívántak, előteremtették nekik - jól el is lettek kényeztetve egy hét alatt.

A szobával már voltak gondjaim, bár a honvédségi szállók pénzhelyzetét ismerve, örülhettünk, hogy volt fűtés és melegvíz (nem vicc!!!)... igazság szerint az is tök gáz, hogy egy hétre 1 tekercs :!: wc-papírt adnak egy szobához... még szerencse, hogy vittünk.

A fürdőszoba csak zuhanyzós volt (szinte az összes honvédségi szállodában így van, kivéve persze a tábornoki pihenőket és lakosztályokat), a csajszikat így lavórban fürdettük, amit úgy kértünk pluszba, nagy móka volt, csuromvizes lettem minden este mire megfürdettem Ronit, aztán Apa jött Bogival, ők plafonig áztatták el a fürdőszobát, szokásukhoz híven...

Kép

Kép

A szobának volt előtere gardróbbal, onnan nyílt a fürdő és a "nappali" rész a tv-vel és egy kanapéággyal, ezen aludt Bogi, mert ő már nagylány, és tud aludni nagyágyon egyedül... nem vicc, ő akarta így! Összvissz 2x esett le az elbarikádozás ellenére... de semmi gond sem volt, visszaraktam és aludt tovább! Roninak adtak rácsos kiságyat, vittem bele az itthoni megszokott "cuccát" és ő a "hálószoba" részben aludt velünk, az ágy végében - a franciaággyal csak az volt a kínom, hogy kicsit ki volt már feküdve... de azért jó volt... :oops: :wink:

Aztán az utsó este kissé kikészültem idegileg, mert a hálóban leszakadt a nagycsillár üvegbúrája, ráesett a franciaágyra, aminek a közepén épp Roni fetrengett és játszott. A gyerek feje mellett landolt az a sz@r kábé 3-4 centire, onnan pattant le a földre, ahol ezermillió szilánkra tört szét (még a takarítás után is sikerült beleülnöm az ágyban egy üvegszilánkba). Kissé megviselt a dolog, de a férjemet is, nagyon megijedtem, bár a személyzet baromi gyorsan intézkedett, jött az ügyeletes karbantartó meg a takarító, meg a recepciós hölgy ellenőrizni őket, de mégis nagyon rányomta a bélyegét az egész hétre ez a kellemetlen befejezés. El is határoztuk, hogy a honvédségi üdülőket kezelő kht igazgatójának küldünk egy "szerelmeslevelet", mert azért voltak egyéb problémák is (pl. méteres betűkkel van kitáblázva, hogy tilos a dohányzás az összes épületben, de ez a takarító és karbantartó személyzetre valószínűleg nem vonatkozik, ők vígan telefüstölik az egész szállót).

Amúgy egy isteni gyönyörű, végtelenül csendes hely Mátraháza, a szálló egy huszonvalahányméter magas fákból álló fenyőligetben van, Kékestetőre panorámás. Van saját szánkópályája, játszótere, borozója - fincsi a forraltbor és a zsíroskenyér lilahagymával - és jár oda egy nagyon jókezű masszőr, akihez be lehet jelentkezni, persze nem hagytam ki a lehetőséget!

Minden nap mentünk valahová reggeli után kirándulni a környéken, pl. Recsk, Parád, Fallóskút, Kékestető stb., csak aznap nem mentünk, amikor a hófúvás volt, kábé 2 méteres látótávolsággal. Ebédre értünk mindig vissza, ebéd után alvás (gyereknek, szülőnek egyaránt), délután meg óriási randalírozás a folyosón. A felső - vagyis második - emelet egyik folyosójára költöztették be az összes kisgyerekes családot, és mivel a szobák kicsinek bizonyultak a közös tomboláshoz, a folyosón nyitottuk meg a dühöngőt és az óvodát a kölyköknek. Annyira jól érezték magukat, a legidősebb 6-7 éves volt, a legkisebb meg 5 hónapos - az én Ronikám. Volt, hogy egyszerre 9-10 nyüzsimanó tombolt-játszott-fogócskázott-birkózott-kiabált-stb és akkora volt a hangzavar, hogy a saját gondolataimat sem hallottam!

Persze a vacsoraidőt alig lehetett tartani, mert mire lecsillapodott az összes kölyök, és el lehetett őket cipelni normális ruhába átöltözni és utána kajálni, majdnem mindig elkéstünk. Vacsi után vagy ment tovább a játék, vagy elsétáltunk a borozóba persze a gyerekekkel együtt, vagy jött a fürdés-altatás-hisztizés-kiakadás esti műsor. Egyik gyerkőc se akarta elhinni, hogy a többiek ott lesznek még másnap is, alig tudtak elválni egymástól!

A szálloda egyik fő attrakciója a mókusetetés. Azok a kis piszok dögök oda vannak szoktatva az ablakokhoz. Elég 2 diót párszor összekocogtatni az ablakban állva, és lóhalálában vágtatnak a fákról az ablakpárkányra a kajáért. Volt, hogy nem raktunk még ki nagyon kora reggel nekik kaját, és odajöttek az ablakhoz, feltámaszkodtak az üvegre két manccsal, és esküszöm, hogy olyan szemrehányóan néztek befelé, hogy elszégyelltem magam... pedig nem éheznek a kis dögök. Van olyan, amelyik már kézből elveszi a diót vagy mogyorót, illetve mesélte az egyik recepciós hölgy, hogy néha nyáron bejárnak a nyitvahagyott ablakokon a szobákba, és megkeresik maguknak a diót-mogyorót. Ennyire tudják, hogy úgyis mindenki visz nekik kaját! A madarak se semmik, olyan sivalkodást csapnak 10-15-en az ablakodnál, ha raksz ki valami aprókaját nekik, hogy az eszméletlen!

Most ennyi, mert még dolgom van. Jó éjt mindenkinek!
andibab

sziasztok!

Katica!
Akkor az én háziorvosom elmehet a sunyiba!Ezt találtam a 15 hós óltásról!Egyépként szerintem a gyümi joghurtokat eheted!
Milyen mellékhatása lehet az MMR oltásnak?

Az oltóanyag élő, gyengített kanyaró, rózsahimlő és mumpsz vírusokat tartalmaz. A természetes fertőzéshez hasonló módon hat a védekezőrendszerre (immunrendszer). Általában az 5-12. nap között ún. oltási betegség léphet fel lázzal, kiütéssel, esetleg nyálmirigy duzzanattal. A tünetek sokkal enyhébbek, mint a természetes betegségnél és 1-2 napnál nem tartanak tovább.

A kisgyermekeknél kialakult lázas állapot gondos megfigyelést és folyamatos lázcsillapítást igényel (gyógyszeres és hűtőfürdő). Az oltást követő reakciókról minél hamarabb értesíteni kell az oltást végző orvost!
Mondjuk eddig sem nagyon bíztam a házi orvosunkban! :oops: :? :cry: :cry:

andibab!

Nagyon szép helyen voltatok!Az viszont gáz,hogy majdnem nagyon rossz lett a vége!Azért ijet!!!!!! :shock: :evil: Isten is veletek volt! :wink: :!:

Sziasztok!Szép napot!
:D

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Giga,
azt álmodtam, hogy éjjel szültél!!! Mizujs???
(Igaz, álmomban nem öcsit, hanem hugit kapott Lili. :shock: )
andibab

Sziasztok!

Andi, örülök, hogy jól éreztétek magatokat!A képek szupik lettek.

Henus, tiszta jó, hogy Szonja ilyen kis tündér volt. Amikor én voltam ama nevezetes suli napon, 11 óra távollét után Sára is rögtön a cicire vetette magát. Kabát táska még rajtam, de a gyerek már bontott ki :lol:

Tiop, ezekre a mellékhatásokra gondoltam, amiket leírtál, csak nem jól fogalmaztam, oltási reakció helyesen :oops:

Annyira süsü vagyok, elfelejtettem a dokit megkérdezni a cukorról :twisted:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Csajok! VAlaki nem tudja véletlenül Kovács Réka mobilszámát?
KAtica?

thenus

Henus, elküldtem priviben.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

KAtica, kössz! :wink:

thenus

Henus, szívesen! :wink:

Hová tűnt mindenki? Kicsalogatott titeket a jó idő?

Megyünk babatalira Isaszegre. 5 poronty, 5 anyuka, közülük 3-an kismamák vagyunk :wink: egyszerre jönnek a kistesók is.

szép délutánt nektek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Lányok,

tudtok valamit Gigáról? Csak nem "két darabban" van már?
andibab

Sziasztok lányok!

Hát ti aztán írtatok nem győzöm visszaolvasni! Mi jól el voltunk veszve, mert nálunk volt az Anyukám segíteni 10 napig és rengeteg intéznivalóm volt! Karolináéknál is meg volt a farsang majd teszek fel képet!

Üdv az újaknak!

Encsike
Nagyon sajnálom. :( Átérzem a fájdalmadat, én is kétszer átéltem mindkét gyerkőcöm előtt! Fel a fejjel nemsokára egészséges pocilakód lesz!

Giga már azt hittem lemaradtam Bulcsú kibújásáról de ezek szerint nem hamarkodja el a kisfickó! Kitartás nagyon izgi! Üdvözlöm az Évát!

Jutta
A Sinlackot még Karolina ette 7 hónapos korától,nagyon szerettük mert nem tartalmaz cukrot és jól lehet variálni gyümölccsel. Persze Dorkának még gondolom natúr adod! Nekünk a kórházban tápszer helyett „véletlenül” írta fel a kórházi gyerekorvos (Bajcsy). Mikor meghozta a férjem éjszaka, látom hogy 4 hónapos kortól van,még jó hogy nem adtuk oda az újszülött babának.

Katica
Én úgy tudom az 5,3-as cukor még nem vészes, csak az édességeket kell nélkülözni (gumicukrot is :( ) de azokat a szénhidrát tartalmúakat mint a tészta,kenyér stb lehet enni módjával.

Tiop
Zsani nagyon ügyes hogy már így jelzi hogy bilizne. Ez nagyon korai nem?

Szantre
Gratula Márknak! :)

Tüccs
Sajnálom … :cry:

Pilla
Ezek a kajás képek. :shock: ….Te hogy diétázol? Én most kezdtem a 90 napos szétválasztót!

Andibab
Jók a képek. Én is imádtam Mátraházát.Melyik szállóban voltatok?

Bocsi hogy nem írok most mindenkinek,de szólít a kiskrapek….Sziasztok!

lice
Kép
Kép
lice72

Sziasztok!

Lice, még nem kapjuk... no de majd... (Sinlac)

DE, kérés:

Van egy másik topikon egy kislány, akit szépségversenyre neveztek!
Egy gyönyörű, mindig mosolygós kislány!!

http://www.babavilag.com/pictures.php?g ... &pic=11333

Ha nektek is tetszik, lszi szavazzatok rá! (előtte regisztrálni kell a honlapon)

Az ő nevükben is köszi!

Jutta

KépKép
jutta

Kedves "Mindenki" :D !

Nem oly rég sikerült végre megtalálnom a helyem itt a társalgóban... :oops:
Hát mit ne mondjak, egy pár napba tellett, de most örülök, hogy itt vagyok!
Olvasván, mennyire odafigyeltek egymásra, milyen kedvesen próbáltok segíteni egymásnak, úgy éreztem; csatlakozok...
Hátha én is tudok néha-néha egy-két ötlettel gazdagítani benneteket..., és persze tisztában vagyok azzal is, hogy sokat kapok majd én is, melyet előre is köszönök!
Jelenleg 11. hetes kismamának mondhatom magam, Ő az első babám. Nagyon tündéri, igazából nem okoz nekem semmi problémát, csak a pocakom nő, és a nadrágok tulajdonképpen már 1,5 hónapja nem jönnek rám. A munkahelyemen lévő vásárlók már 4. hónapot szoktak mondani, de ez biztos, hogy nem így van. :)

Tud valaki valamilyen tapasztalatot mondani Dr. Surányi Tibor főorvosról? Vagy hallot már róla elsőkézből valamit? Bármilyen információt szívesen olvasnék, hisz a napokban őt választottam orvosommá. Egy 3 gyeremekes anyuka ajánlotta, de senki mással nem tudtam beszélni róla. Mivel nem rég költöztünk Pécelre a férjemmel (és a világ legrosszcsontabb kutyájával), még nem sok embert ismerek itt. Köszönöm előre is!

Most pedig kívánok mindenkinek boldog perceket! :)

Reni
péceli reni

Kedves Anyukák!

Segítségeteket szeretném kérni. :oops:
Utólagos engedelmetekkel, indítottam egy másik topikot Pest Megyei Flór Ferenc Kórház néven.
Nem szeretném, a „kenyereteket” elvenni, nem szeretném, ha megsértődnétek, csak ebben a topikban már nagyon sok hozzászólás van és igen nehéz kiszűrni egy egyszerű várandós kismamának a kórházzal kapcsolatos információkat.
Ha megkérhetlek titeket, időnként nézzetek be és lássatok el minket „kezdőket” jó tanácsokkal. Higgyétek el nagy szükségünk, van a segítségetekre, tapasztalatotokra.

Leendő anyukák, akik a Flór Ferenc kórházat választottátok, gyertek és kérdezzetek!

Előre is köszönöm a hozzászólásotokat.

Üdv. Kranyikné Sántha Judit :D
kiskacsa88

Helló!

Teszek fel néhány képet Szonjáról. A vasalós kosár a kedvenc pihihely. :D

Kép

Kép

Kép

thenus

Szia Kiskacsa!

Én átnézek oda is, mert én is kezdő vagyok! :roll:
Szerintem senki nem fog megharagudni Rád!

R
péceli reni

SMS JÖTT!!!!!

"Ma délután megérkeztem közétek 3150 grammal és 53 centivel. Anyukám és én is jól vagyunk. Kálmánchey Bulcsú"

GRATULÁLUNK!

KépKép
tüccs

Gigaaaa, Gratula!!!!
:D:D:D:D
Szinte tudtam. Tegnap óta nagy volt a csönd. :roll: :lol: :lol:
A méretei alapján formás kis babó Bulcsú. :wink:

thenus

Kiskacsa, én nem sértődöm meg, de az a véleményem, hogy felesleges a másik topic, mert ha valakinek kérdése volt, itt is feltehette, és válaszoltunk rá. Nem kellett lapozgatnia, keresgélnie. ÉS nem tudom, de én nem biztos, hogy csak azért át fogok menni a másik topicba, hogy megnézzem, milyen kérdésre tudok válaszolni... :roll:
Ez persze csak az én véleményem. :wink:

thenus

Kedves Giga!

Fogadd őszinte gratulációmat! Kívánok sok örömöt, egészséget, és boldogságok mindenkinek a családban! :D

Reni
péceli reni

Gigáéknak hatalmas gratula Bulcsúhoz!!! :)

Hát, tényleg elment egy kicsit beszélgetősbe ez a topik, ami azt mutatja, hogy jó kis csapat verődött itt össze, még évekkel szülés után is vissza-visszajárunk! ;)

Én egyébként Surányinál szültem, és már sokszor elmondtam, hogy szakmailag nagyon toppon van, jó volt nála szülni.
Érzékeny kismamaként voltak kisebb "lelki" problémáim vele, de nem a szüléssel kapcsolatban, szóval jó választás.
A férjem is nagyon meg volt vele elégedve, ahogyan bánt velem szülés közben (határozottan, de nagyon kedvesen biztatott - a férjem szerint néha úgy beszélt velem, mint egy öt éves gyerekkel, de akkor nekem pont arra volt szükségem! ;) ).
Vendég

Istenem, a lottószámokat mér' nem bírom megálmodni??? :oops: :lol:

HATALMAS GRATULA BULCSÚHOZ!!!!
andibab

Sziasztok!!!

GIGA hatlamas gratula! És sok egészséget a családnak!

Csajok, tényleg felesleges új topikot nyitnotok. Minden újnak bármikor segítenek a lányok (én is de én még szinte kezdő vagyok, azért már egy szülésen túl :lol: ) és több topikot tényleg nehéz figyelni. (nekem még néha ezt is, mert pörög az élet és én egy korosztályos topikban is érdekelt vagyok, néha "szégyelem" is magam, hogy ritkán jövök és csak bele-bele kotyogok a társalgásba :oops: ).

Szerintem minden dokiról, szülésznőről és bármi egyéb kórházzal dologról lesz kit kérdeznetek, a többi téma meg idővel mindenkinél aktuális lesz, ahogy nőnek a babók. :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Hatalmas Gratula Giga!!!!! Ahogy olvastam, rögtön könny szökött a szemembe! :oops: Hiába no, a hormonok....

péceli reni,
üdv köztünk!!!! Nekem nem Surányi a dokim, de mikor Marcival terhes voltam, pont akkor akadt problémám, mikor a dokim szabin volt, és hozzá kerültem. És ennek ellenére nagyon kedves volt, körültekintően vizsgált, nem csak kényszerből. És mástól is jókat hallottam Felőle, úgyhogy jól döntöttél! Én is csak 12 hetes vagyok, de már én is elmehetnék 4 hónaposnak. Marcival is ez volt, ilyen alkatok vagyunk. Kiröhögtek, mikor 8 hetesen mentem kismamagatyókat venni, de nem tudtam mit tenni, a rendes nadrágjaim nem jöttek rám. :oops: Aztán nem nőtt a hasam egészen az 5. hónap végéig.

Kiskacsa,
én sem sértődök meg, tényleg kicsit eltértünk az eredeti témától, de osztom Henus véleményét. A gyerek mellett örülök, ha erre a fórumra van időm, itt nagyon szívesen segítek mindenkinek, ha tudok, de másik fórumra már nincs energiám. Egyébként eddig is sok "új" jött hozzánk, és a legtöbbjük ittmaradt, ezért is dagadt ennyire fel ez a topic. :wink: :lol:

Henus,
nem semmi Szonja! Valóságos Kisördög! :wink: :lol: :lol: :lol:

Andi,
jaj, de irigyellek én is!!!!!! Mondjuk azt a csilláros sztorit leszámítva, mert az eléggé ijesztő!!!!! :evil: :evil: :evil: Még jó, hogy Roninak semmi baja nem lett!!! Belegondolni is rossz!!!! :shock: :shock: :shock:

Katica,
az 5,3 tényleg nem magas, amit a többiek is írtak, ne egyél édességet, de ez még nem olyan magas, hogy az egyéb szénhidrátot megvond magadtól!!!! Csak figyelj oda, ennyi az egész.

Gumicukor,
hű, milyen csinos vagy!!!! Nekem már most majdnem ekkora a hasam!!! :oops: :oops: :oops: :roll: Mikor én voltam, akkor nekem sem kellett cukrot vinnem, de a többiek már elmondták, hogy mit tegyél. Hű, de utálom ezt a terheléses dolgot, nem is a lötty miatt, az nekem ízlett :oops: , hanem a 2 órás éhezés miatt. Rosszabb, mint a vérvétel, komolyan, pedig nekem tűfóbiám van!

Verna,
minden ruha jó lett, köszönöm a kitűnő modellnek! :wink: :lol:

Ma olyan édes volt Marci: kint sétáltunk a kertben, és csak a füvön fogja a kezemet, mert az hepehupás, a teraszon egyedül rohangál fe-alá. Na, ott voltunk a teraszon, erre odajön hozzám, és megfogja az egyik kezem. Mondom, mit szeretnél, itt tudsz járni, erre elkezd húzni: hát oda kellett mennünk a szomszéd kutyához a füvön át!!! Tudom, hogy ez olyan apróság, de eddig még így magától sosem irányított, mindig arra mentünk, amerre én mentem. Számomra olyan megható volt ez az önálló akarat! :D :D :D

Kép
Kép
nircee

Péceli Reni... :oops:

Kép
Kép
nircee

Köszönöm Nircee és Verna!

Nagyon kedves, hogy ilyen hamar írtatok! :mrgreen:
Azért ez megnyugtató számomra...
Várok még-még hozzászólást, légyszííí!,
Köszönöm!

Nircee!
És hogy tudtad "titkolni" mindezt az emberek elől? (az is lehet, hogy én vagyok túl sokkal kapcsolatba)
Vagy csak én vagyok úgy, hogy nem mindenki előtt szeretném még feltárni, amit egyelőre szűk csládi körben szeretnék megélni?
És kicsit bővebben kifejtenéd: Péceli Reni... :oops:

Verna!
Priviben megírhatnád azokat a "leleki" problémákat, kíváncsivá tettél! És egyébként a magánrendelőjébe jártál, vagy a korházba?

Jó éjt mindenkinek!

(Bár lehet, hogy csak én bénázok "szokásomhoz híven" , de nem találom az említett másik fórumot. Az viszont teljesen érthető, amit írtatok ezzel kapcsolatban véleményeket.)

R
péceli reni

Giga, gratulálunk Bulcsú babához!!!!Sok örömöt, és jó egészséget kívánunk!!!!(Én is egyből elérzékenyültem a hír hallatára)

Reni, én is 11 hetes kismama vagyok, és Pécelen élünk :lol: Ti merre laktok? Mi a vasút másik oldalán.

Nircee, érdekes, nekem még egyáltalán nem látszik a Babszem, azt hittem most hamarabb fog látszani, mert második baba, de nem. Még a régi gatyáimat hordom, Sárika is csak a 20 hét környékén kezdett domborodni. Pedig most hamarabb szeretnék "büszkélkedni" a pocakommal.

Köszi lányok a vércukros infokat. Én is így gondoltam, hogy az édességet visszafogom, a gumicukrot is :( :wink: , de jó hír, hogy a szénhidrátot nem kell hanyagolnom egyenlőre. Remélem, a terhelésesnél sem lesz gond.

Kiskacsa, csatlakozom az előttem szólókhoz, nem lesz mindenkinek ereje, ideje több fórumot nézegetni, és itt is mindig szívesen válaszolunk az újonnan jöttek kérdéseire. Ettől persze működhet az a fórum is...

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Reni,
hát, a családomnak, a legközelebbi barátaimnak és a közvetlen munkatársaimnak rögtön elmondtam, amint pozitív lett a teszt. Én nem vagyok babonás, de azért a tágabb körnek én is csak a 12. hét után mondtam el!
A családomnak és a barátaimnak azért mondtam el, mert meg akartam osztani az örömömet, a kollégáimnak meg azért kellett (bár titkolni akartam), mert észrevették, hogy sápadt vagyok és megváltoztam. Erre az egyik kolléganőm (persze mikor a főnököm is ott volt) megkérdezte, hgy csak nem terhes vagyok? Erre mit mondtam volna, az arcom azonnal elárult. Nem bántam, mert onnantól a tenyerén hordozott mindenki. :lol: :lol: :lol:
Idegenek nem vették észre, mert a nadrág kivételével igyekeztem a régi ruháimat hordani, így max. azt hitték kicsit meghíztam, arra meg ugyebár nem illik rákérdezni. :lol:

Katica,
valahogy mostanában én is szívesebben büszkélkedek a pocakkal, néha még kicsit rá is játszok, kidugom, lássa csak mindenki! :oops: Tiszta őrült vagyok!!!! :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok,

Giga, isten hozta Bulcsút!!! Gratulálunk!!!

Péceli Reni, én Surányi fan vagyok. Teljes mértékben elégedett voltam vele. Nagyon türelmes, nekem szinpatikus, rendes, mindíg várja a kérdéseket, csak nagyon kell figyelni, mert olyan halkan tud beszélni. Szülés is remek volt vele, a férjem is és Lelle is elégedett volt. Kistesót is vele és a kistarcsai kórházban szeretnénk a világra hozni, amennyiben ezt majd az eü lehetővé teszi...

Én hétfőn megyek hozzá. Nekem ez mindíg nagyon meglepő, hogy tudja, ki vagyok. Bemutatkozok(csak a vezetéknevemnél járok) és már mondja is, hogy Évike(pedig úgy utálom, ha így hívnak), na hát most a leghamarabbi időpont ez és ez, hétfőn csak 6ra tudott adni időpontot és mondta is, hogy jó későn érek majd haza. Tudja ki vagyok, pedig már 1 éve 1 hónapja 1 hete és 1 napja szültem nála :D. Na mindegy, nekem ez nagyon jól esik, hogy képben van és nem csak "átmennek" a keze alatt az emberek.
Viszont most kíváncsi lennék, ha valaki volt nála mostanság, mennyibe kerül egy komplex vizsgálat???

A hétfőt kicsit bonyolult volt megszervezni, mert mindenki dolgozik napközben vagy egyetemen van. 4 embert vesz igénybe :D. De úgy látszik sikerült. Ja, mert délben indulok már, mert hát ikeába, árkádba csak kell mennem... Este apa és anyós fektetik majd le, mert addig nem érek haza, hacsak nem repülök, de nem kéne. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz.

Henus, nagyon jó kis kosarad van, de nekünk ez csak a tized gúnyának lenne elég, persze most pont vasalnom kellene, de semmi kedvem... pedig még csak két adag várakozik, meg kettő szárad. Szonja hogy tűri a hajában a csatot és a hajgumikat, hogy csinálod? Nekem hozza, hogy tegyem be, de azzal a mozdulattal ki is szedte.

Andibab, tudod, hogy a lottószámokat a Nircee anyósából kell kisajtolni :D. Nircee, ha lányod lesz, hozzál már össze egy találkát anyósoddal légyszi, hogy jósoljon majd nekem.

Lelle már 5 napja láztalan, semmi baja, néha hallom, hogy szörcsen egyet az orra, de nincs bedugulva, nem kell szívni. Szerintetek elvihetem holnap a zenebölcsibe? Kedden nem mentünk, mert akkor aludt, meg még nem is akartam vinni akkor, de holnap már vinném, mert nagyon szerti. Hm?!

Témázgatással, új topikkal kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy ki az a társaság, aki képes csak arról beszélni, hogy milyen a kórház, kinek ki az orvosa, szobák, mit kell vinni, nővérek...stb, ha megszületnek a babák, nem hiszem, hogy csak ilyen téma lesz, mert akkor jön a szüléstörténet, kinek mennyit, hogyan szopizott, kinek tápszeres a gyekőc, ki ad és ki nem ad cumit, hol alszik, hogyan kell fejni, hány fok legyen a szobában és később, hogy forog-e rendesen, kell-e cipő vagy sem...stb, szóval én eddig is csak ide írtam(meg mikor visszaköltöztünk egy miskolciba, de az bezárt) és ezután is ide fogok.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Hatalmas gratula Giga! Juj beleborzongtam, olyan jó :D
Én is elérzékenyültem pedig nem is vagyok terhes.

Ichtus: pont gumicukrot eszem :oops: az 5,3 sztem sem gáz, nem értem miért mondta a védőnő.

Henus: Szonja nem semmi. Nagyon cuki a copfokkal.

Osztos a csajok véleményét a másik topiccal kapcs. sajna itt is egy csomószor csak olvasni tudok, mert mire írnék már mennem kell.

Andi: nagyon szép helyen voltatok! Tök szupi lehetett. Gondolom jól kipihentétek magatokat. Annyira aranyosak a csajok.

Péceli Reni: sajna én nem ismerem Surányit, nem tudok segíteni vele kapcs.

Nircee: végre valaki akinek szintén ízlik a cukros lötyi :lol: eddig engem mindig hülyének néztek, mert nekem bejött az íze :oops:
Édes lehetett Marci, ahogy húzott. Lili megy a feje után, ált. persze mindig arra amerre nem lehet. És utána sértődés van mert nem engedem neki.

Csajok, a tápszert meddig kell adni? Lili elkezdett marha szarul enni, csak a reggeli meg esti tápszert eszi meg normálisan, a többi kajából csak csipeget. És nem csak azért mert nem éhes, egyszerűen nincs hozzá kedve. Elkezd csapkodni, a kezével eltakarja a fejét, kiköp mindent.
És mennyi idő míg megtanul kanállal enni? már nagyon várom, mert kikészít ez az időszak. Tőlem nem fogadja el, egyedül még nem megy. Szóval kész vagyok. Mindenhol azt olvasom, h nem gáz ha keveset eszik, mert a tartalékból futja. Ja persze, milyen tartalékból? A kisasszony sose a sonkáiról volt híres :?

néhány kép:

így gyűjtögetek és sétafikálok:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Kép

csak nem matekzseni leszek?
Kép

csak úgy mint a nagyok:
Kép

na elteszem magam holnapra.
jó éjt

murphyke

Kép
murphyke

*osztom

Kép
murphyke

Murphyke, Lelle sem nagy evő, sőt. Most mértem és 9.2 kg. Nem sovány, de nem is dagi. Reggel max 100 ml. tápot eszik, este 150-200 ml. Napközben ő is csak csipeget. Délelőtt egy banán vagy alma, ebére főzök neki, de néha hozzá sem ér, és eszik inkább egy fél kiflit, ha semmi nem megy, akkor virslit, mert abból egy felet megeszik. Délután ha olyan kedve van, eszik egy fél danoninot vagy gyümit, vacsira a táp.

Én 2 éves koráig tervezem, hogy tápot adok neki, legalább vacsira. Persze, ahogy majd ő kívánja, most még én kívánom így, mert így fürcsi után jön a tápi, mese, fogmosás. Ha darabosat enne este, akkor ezt megtörne. Meg a kajázás szerinte szórakozás, móka és lehet huncutkodni akkor.
Hogy mikor esznek evőeszközzel, hát szerintem még nem mostanság. Türelem. Türelemre, időre van szükség. Ismerkedjen a kajával, állagával, ízével, színével, hőmérsékletével. Lelle legjobban a mokkáskanállal tud enni, amiket vettünk neki műanyagot, egyiket sem használja, mert ált. vastagok, nem megy rá a kaja. Villából pedig az ikeás jött be eddig a legjobban vagy a süteményes villa.

Nagyon jók a képek! Szülinaposokat nem is raktál még!

Ja és egyébként minden nap elmondom magamnak, hogy nem érdekel mennyit eszik, mert jól van, vidám, kiegyensúlyozott, boldog baba, ha éhes, kér. Ha nem az, úgysem eszi meg. Viszont minden este, amikor apa mesél, ő tápizik, sorra veszem mit evett és feszt aggódok, hogy elég-e. Elég, de holnap is ugyan ezt fogom végig zongorázni, hogy elég-e, nem éhezik-e. Gyerekdokink mindíg azt mondja, hogy még nem látott gyerek éhen halni(normál körülményekre gondolok).

Nircee, nem felejtettem a liberos pontokat, csak még a 10 db mellé várom azt a négy másik csomagot és egyben küldöm. Majd írj egy címet priviben!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, ma másfél óráig vasaltam. :? :shock: Szerintem az végeláthatatlanul sok. :? :(
Egyébként én nem nagyon szoktam a dokimról véleményt mondani elvből, de most, hogy említed Surányit, hát igen...:roll: Sokszor motyog az orra alatt, és ha még rágózik is közben, na akkor bagoly legyen a talpán aki érti amit mond... :) Én egyszer annyira nem értettem mit beszél (pedig nagyon jó fülem van ám! :D ), hogy megkértem mondja hangosabban. NA azóta bátran szólok, hogy scusi, de nem értem... :oops: Amúgy tényleg mindig várja, hogy kérdezzen az ember. :wink:

Murphyke, Szonja olyan 14-15 hónaposan kezdett a kanállal igazán ügyesen enni. ÉS kb 2 hónapja pedig villázik, szerintem elég sok sikerrel. Nekem mondjuk olyan gondjaim vannak, hogy a bébi kanál, már túl pici, a felnőtt, túl nagy (ennek ellenére mindig azzal eszik :) :? ) Kéne egy olyan köztes, mint a süteményes villa. De igaziból még nem is kerestem... Csak minden evéskor elmondom, hogy olyan kéne.. :roll: :oops:

Nircee, hát Szonja eddig ha sétáltunk, vagy csak úgy mendegéltünk, sosem az én vezetésem szerint jött. :? Engem az szokott meghatni, ha arra megyünk amerre én szeretném, és végre az én akaratom is érvényesül.. :roll: :lol: Amúgy ő mutogat merre kell menni. :lol:
MA pl. elsétáltunk a játszótérre, ami olyan 200 m kb, szóval nem sok. Onnan aztán egyfolytában ment volna az oviba ami onnan 10 m. Nem is tudtam lebeszélni, be kellett menni. :wink: :D

Valamiért ma álmosabb vagyok a kelleténél, úgyhogy Jó éjszakát!!!!

Tiop, te ma hol voltál?? :shock:

thenus

Tudtam, hogy még valamit elfelejtek. :oops:
Pimpoka, kérdezted a csatokat gumikat Szonja hajában. Hát az elején amikor már lehetett ilyesmiket a hajába aggatni, nehezen tűrte. Elment a tükörhöz, és módszeresen mindent kirángatott. :) :?
Mostanság elég sokáig megmaradnak a gumik, a csatok, meg egész nap, most választottam le neki fufrut, és a maradékot muszáj letűzni.
Múltkor pl. megkérdeztem, tehetek e a hajába gumit. Szaladt a pelenkázóhoz, mutogatott a csatos dobozra. LEvettem, és közös erővel választottunk 2 gumit. :D Egy lilát, és egy zöldet. :oops: :) , de az esztétikai nevelés majd csak később következik. :oops: :D :D
Viccen kívül, tűri, de eljön mindig a pillanat, mikor kiszedi. :wink:

thenus

Jó reggelt!

GIGA! GRATULÁLOK! :wink:

Andibab, nagyon szép helyen voltatok, de ez a csilláros sztori nem semmi. :shock:

Henus, örülök, hogy Szonja ilyen jól bírta nélküled. :wink: Fém gyermek evőeszközt lehet kapni a bevásárlóközpontokban is, három darabos kiszerelésben. Kanál, kés, villa. A kanál kicsit nagyobb, mint egy teáskanál, a villa végei lekerekítettek, a késnek pedig semmi éle. Mi anyutól kaptunk egyet Laura születésekor és még megvan az én gyermekkori készletem is.
Szonja milyen cuki a kosárban! :wink:

Murphyke, Laura már egész ügyesen használja a villát, igaz segítséggel. Én segítek Neki rászúrni a falatokat. Lassan nekilátunk a kanalazásnak is, csak elég nehezen veszem rá magamat, mert én utálom mikor a feje búbjáig kajás lesz.

Pimpoka, szerintem nyugodtan mehettek a zenebölcsibe. Ha láztalan és tünetmentes a lány, akkor mi akadálya lenne? :wink:

Péceli Reni, üdv köztünk! :wink:

Ichtus, diétás gumicukor? :? Az 5,3 amúgy szerintem sem sok... :roll:

A másik topic... Néha annak is örülök, ha itt tudom követni az eseményeket.
Azt hiszem eddig is szívesen válaszoltunk az itt feltett kérdésekre, és ezután is így lesz. Úgyhogy tessék csak kérdezni! Nem harapjuk le senki fejét!
Vendég

GIGA !

GRATULA és SOK BOLDOGSÁGOT!!!!
Kép
becsi
Iklad

Sziasztok!
Üdv az újjaknak! :wink:

Másik topic!
Véleményem megegyezik a töbséggel!Nekem így is van egy másik Fórumom,de nagyon sok!Egy harmadik meg már maga lenne a tébolyda! :lol: :lol: szerintem nincsen semmi gond,ha néha eltér a téma,hiszen a végén úgy is vissza kanyarodunk az eredeti Topic témához!Nem lehet állandóan a korházról beszélni!Csatlakozz te ide hozzánk! :wink: :D

GIGA!HATALMAS NAGY GRATULA BULCSÚHOZ!
Kép Kép

Murphyke!
Zsani mondjuk elég korán kezdte a kanállal evést,de te nyugodtan tedd az ételt Lili elé és hagyd őt próbálkozni!a kanalat is elé teheted(egyet neki egyet magadnak).Már írtam töbször,nem muszály nekik az etető székben enniük.Vedd az öledbe és űljetek eggyütt az asztalhoz,próbáld meg úgy megetetni,hogy hagyod őt belekontárkodni az ételbe!Előbb,vagy utóbb rájön,hogy milyen jó kanálal enni(így tanúlják meg)!Zsaninak vettem olyan kanyarintott evőeszközt amit nem kel neki fordítani!eleinte avval evett,de most már a mi (felnőtt )kanalunkal akar enni!Szoktam neki virslit felkarikázni és azt fogpiszkállóval eszi meg!Szépen felszúrkálja,még tetszik is neki,így mókás a kajcsi!Egyépként Zsani még most is sokat cicizik,este és reggel cici,majd velem reggeli(9 óra felé)ebédig gyümi!aztán van,hogy ő sem nyúl az ebédhez,akkor nem erőltetem elteszem késöbre,és odadom neki ha kellően "kiéhezett".Egy nap 1x eszik főtt kajcsit.Sokat csipeget,ebből abból!Nem kel görcsölni a kajcsival,mert ha nem fogy de a súlyát tartja akkor nincsen gond,hiszen ők annyit mozognak már! :wink:
Jók a képek nagyon!a kis titkárnő!!!! :wink: :lol: Édes!!!!! :wink: :P

Henus!
Szonja nagyon kiskirály!!!!!!Modell lessz belőle! :wink: :lol: :P Jók a képek nagyon! :wink:

Nircee,Katica!
Még jó,hogy büszkék vagytok a pocakra!!!!! :lol: :wink: :wink: Csak mutassátok meg nekünk is ám!!!!!!!!! :wink: :D

Mindenkinek BOLDOG VALENTINT KÍVÁNOK!

Kép
Sziasztok!Szép napot!

Kép
Kép
Kép
tiop

Itvan pár kép a kajcsiról!
Kép
Kép
Kép
Kép
A virsli a kedvence! :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Ja! Lice, a 90 naposat én tuti nem bírnám ki, úgyhogy bele sem kezdek.
Úgy fogyózok, hogy nem eszem semmilyen pékárut, és az ebéd mennyiségét is a felére csökkentettem.
Reggelire vagy felvágottat nyomok salátával, vagy virslit magában. Vacsira valami gyümi, puffasztott szelet, kefír. Az ebédről viszont nem vagyok hajlandó lemondani. :oops: Már 5 kilót leadtam... :wink:

Tiop, Zsani már kész nagylány! :shock: Milyen ügyesen fogja a poharat. :wink:
Vendég

GIGA!
ÉN IS SZÍVBŐL GRATULÁLOK!

Remélem én is hamarosan csatlakozom a picibabások társaságához. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pilla: nem próbálod ki végül is az akut?! Nekem nagyon bevált, akarom is folytatni! Pénteken jön a barátnőm teljes állapotfelmérésre, akkor átmegyek vele, és megbeszélem az Erzsivel, hogy folytassuk a szúrást, mert még min. 9 kilót kéne fogynom... (11-et fogytam eddig, de most megállt).

Evés: hát én eddig azt hittem, hogy Lolo keveset eszik, de ezek szerint nem! :)
Reggelire általában eszik valami hideget: mostanában leggyakrabban kakaóba mártogatott brióst, abból kb. felet, kétharmadot eszik meg. Ebédre vagy amit főzök, vagy üveges: kb. 200 grammnyit tud megenni, de már elég sok mindent eszik. Tegnap pl. csirkemell volt párizsiasan, steak krumplival, nagyon ízlett neki. Ebéd után általában van valami gyümi, vagy Kinder süti (tejszelet, Paradiso), esetleg egy kis szelet csoki, vagy Danonino. Uzsonnára nem eszik sokat, kb. 3/4 banán vagy más gyümölcs. Vacsorára vagy ebéd maradék (hús körettel, főzelék, leves), vagy hideg szendvics (pl. kifli vajkrémmel és felvágottal - fél kiflit eszik kb.), utána megint valami desszert (pl. egy narancs, mandarin, vagy a már felsoroltak közül valami).
Persze változó, ha kedvére való az ebéd, vacsi, akkor elég sokat meg tud enni, ha nem, akkor kínlódunk...
Nagyon szereti amúgy a leveseket, krumplis dolgokat (pl. paprikás krumpli, rakott krumpli (külön neki csináltam a napokban egy sort, kolbász nélkül, párizsival - ebédre is, vacsorára is sokat evett belőle).
Ettől függetlenül nem egy kövér, iszonyú sokat mozog. ;)
Vendég

Sziasztok!

Hát jól eltűntűnk,de sajnos ezr dolgunk volt.
Most sincs időm vissza olvasni,csak megakadt a szemem valamin:
GIGA,
GRATULÁLOK ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK! :lol:

Rólunk röviden:
Levi nagyon sokat beszél,állítólag ilyen korban nem szoktak ennyit,de ő simán megérteti magát,hogy mikor mit is szeretne.:)
Egész nap jön-megy,most hogy jó idők voltak mindig elsétáltunk a másik utcába a kisboltba és a jutalm egy túrórudi volt,aminek nagyon tudott örülni,így most már minden nap monda,hogy "judi,judi" és hozza a sapkáját,hogy indulhatunk is. :wink:

Kismamik,vigyázzatok magatokra
Üdv,
mindenkinek,

Kati és Levente

Kép
mano83

Ha majd nagyon megáll a fogyásom, akkor lehet, hogy kipróbálom az akupunkturát. Egyelőre megy így is, és annyira nem vágyom rá, hogy szúrkáljanak. :shock: :oops:

Lolo már nem is kap tápszert?
Vendég

Verna: beleolvastam a blogodba, Flóra és Lili detto egy méretek mindenre, magasság, súly, lábméret :lol:

Kép
murphyke

Pilla: az a helyzet, hogy sose kapott tápszert, mert ugye 9 hónapos koráig szopizott, és utána már egyszerűen nem fogadta el a tápszert... Mondtam a védőnőnek, azt mondta, nem túl szerencsés helyzet, de hát ez van... ha nem issza meg, beletömni úgysem tudom (próbáltunk többfélét, ízesítettet is, de kiköpi mindegyiket). A tejet, kakaót se nagyon issza, csak úgy, hogy belemártogatom a brióst, kalácsot. Tejterméket viszont elég sokat kap.

Murphyke: azért vannak előnyei is a kisebb csajoknak: tovább jó minden ruha, cipő... ;)
Vendég

Jajajaja... Már emlékszem erre a tápszeres dologra (szita agyam van, na...).
Vendég

Sziasztok!

Péceli Reni- üdv. Neked! Én is kiváncsi vagyok merre laktok, mert mi májusban költözünk Pécelre.

GIGA- Hatalmas gratula a formás kis Bulcsú babához!!!!!! Neki meg sok tejcit kívánok, hogy szépen gyarapodjon!

Tiop- Ha minden igaz a jövő hét utáni héten megyek a dokihoz "pofavizizitre"; legalábbis akkora szeretnék bejelentkezni, mennyivel előtte érdemes felhívni; elég 1 héttel, vagy érdemes már most? Kb. mennyit kell várni nála? (Sajna jelenlegi orvosomnál van, hogy 1,5 órát :shock: )

Most rohannom kell, mert nem lesz különben fincsi valentinnapi vacsi! :D
macifülke

Sziasztok!

Murphyke!
Dóri dettó ugyanezt műveli a kajával kb. 2 hete. Reggeli-esti tápszer lecsúszik (240ml), a többivel kínlódunk. Hisztizik , csapkod, kiveri a kezemből a kanalat. Egyszerűen nincs kedve enni. Én egyelőre nem aggódok, mert 9,6kg, szóval vannak hurkáink és ha éhes lesz, tutira enni fog.

Üdv az Újaknak!!!

KépKép
tüccs

Te, Macifülke!, Te tegnap még nem Mákszem voltál? :shock: :shock: :lol:

thenus

Sziasztok!
Pilla!
Bizony nagyon hamar elsajátitotta Zsani a poharat!!!!Nagyon ügyes,csak szeles egy kicsikét néha. :lol: Megy az idő rendesen,nőnek a gyerkőcök! :? :P :wink:

Macifülka/mákszem! :lol: :lol:
Én mindég legalább 2 héttel előtte telefonáltam,hogy biztos jó helyet kapjak!A várakozás álltalában 10 percnél tovább nem tartott!Egyszer vártunk rá 1 órát,de akkor "szülni "volt és telefonált,hogy nem is jön ne várja meg senki.Jelentkezz be bátran,az a biztos! :wink: sok sikert! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?