Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Két éve mi is 10.000-et adtunk a szülésznőnek, a csecsemősöknek
is 10.000-et, mert azt mondta a doktornőm, hogy inkább
pénzt adjunk nekik. Ő mondta meg az összeget is.

Kép
Kép

Hajni
ajni

Venczekone: köszönöm a pelus dolgot! :) Szerintem kelleni fog! A férjem amúgy is minden nap arra szokott járni,majd nem lesz olyan nehéz összehozni a dolgokat! Egyébként minden méretben vannak?

Ajni: gratulálok a kislányhoz! Nekünk is kislánynak látták az uh-n! :P
Ha most nem jársz a magánrendelőjébe,akkor a sima rendelésére jársz?
Mert nekem ugye rendel Battán,az nem fizetős.Eddig mindig oda mentem,ha bajom volt így a terhesség alatt.Jövőhéten megyek harmadjára a magánjába,de most kell fizetnem is,mert leveszi a bakter tenyészethez a mintát.A múltkor voltam,csak megvizsgált,meg beszélgettünk,uh-ztunk egyet és nem kért pénzt :shock:
m.eri

Sziasztok!

Üdv. az újaknak :)
Niki tök ismerős volt a neved de így , hogy írtad a 2006-os topic-ot így már tudom hova tenni.
Nem tüntem el csak tudjátok annyi minden van mindig :) Tegnap babaúszáson voltunk Benővel és du elmentem anyázni az önkormányzathoz mert több, mint 4 hónapja beadtuk az építési engedélyt és még mindig nincs jogerős határozat. Elég horror. Szerentnénk ha kész lenne mielőtt a második baba megszületik én még optimista vagyok és bítom benne, hogy legkésőbb május bvégére sikerül beköltözni. Tulajdonképpen csak egy kis átalakítás és hozzáépítés lesz.
Most, hogy dolgozom mert heti két napot visszajárok be tudok kukkantani hozzátok :D és írni is
Készülget a táblázat szerintem mára kész is lesz most szedem össze ki melyik dokinál fog szülni, mert rájöttem az sem árt a táblázatban.

M.eri
Fizetés: én is úgy tudom, hogy a magánrendelésen fizetet vizsgálati díjhoz egy nullát hozzá kell tenni és az a szülés díja. Mi nem tettük. Az az igazság, hogy havi egyszer jártam a magánra az alkalmanként 6.000,-Ft volt így bőven fizettünk. Kevesebbet adtunk és nem volt belőle semmi probléma. A szülésznőnek adtunk 10.000,- igaz nem akarta elfogadni mert, hoyg császár lett a vége de a férjem rátukmálta. Szerintem azt célszerű ha akarsz adni rögtön szülés után odaadni mert mi pl. nem is találkoztunk vele utána míg bent voltam a kórházban.

Én pizsmás vagyok és nyugodtan lehetsz pizsamában az elől gombolos az nagyon praktikus. Volt a szobában oylan kismama, aki melegítőben és polóban volt. Senki nem szólt érte. Abban vagy amiban jól esik.

Évi
remélem jobb már a kedved!!!
Én jártam 2 éve a felkészítőre de úgy emlékszem nem adtak listát, hogy mit vigyél be.
Akkor a babána csak popsitörlőt kellett vinni azt hiszem ez most is így van és mikor hozzátok el akkor apa viszi be azt a ruhát, amiben haza viszitek.
Magadnak pedig a szokásosat.
tanács ha megfogadod :) vigyél sok törülközőt vagy ha meg tudjátok oldani akkor naponta vigyen tisztát a párod vagy a család valamelyik tagja a vérzések miatt. Extra méretű betét és van azt hiszem a tessának ilyen necc-gumis bugyi, ami azért célszerű mert ott tartja a betétet és nem vérzed össze a bugyidat és eldobható. Bár én magamból indulok ki és nekem mindig sikerült átáznom. WC-re lehet kapni ezt a paprí ülőkét azt is célszerű vinni. Cicifix-be betétet mert lehet, hogy annyira beindul a tej, hogy eláztatja a pizsit vagy hálóinget de ezt szerintem elég ha majd apa megveszi ha szükséges már ha ilyenre kapható :D
Na jó befejeztem bár mé

Ajni
Mi azon ritka fehér hollók voltunk akiknél a szülés napra pontosan akkor történt mikorra a kiírás volt. Nálunk egy héttel el volt csúsztatva, mivel az első UH-n a méretei túl kicsik voltak. A jelek szerint bejött.

Hú megint sikerült jó sokat írnom. Ez van ha 3 napig nem jutok szóhoz :D :D

Remélem du felkerül a táblicsku is.

Kata
pocvarek

Sziasztok!

Átázás ellen nekem nagyon bejött a Tena Lady Super az első napra, utána ugyanebből az extra. Hatalmas még a kisebb is, de legalább bírják a strapát. Gyógyászati segédeszköz boltban kaphatók. Én ugyancsak itt vettem necc-gumis bugyit, de nem eldobhatót, hanem moshatót. Ami még jól jöhet, az a mellszívó.

Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok,

Tiszta hülye vagyok nem tessa, hanem ahogy Tündi írta Tena a betét neve.

elkészült a tábla :D .
Lányok légy szíves nézzétek meg az adatokat. A dokikat a hozzászólásokból visszaolvasva írtam bele. Remélem jó. Ha valami hibás bocsi és írjátok meg :oops: .

1202819425.6833.xls
pocvarek

Lányok,

én nem vagyok nagy számítógépes guru. Hogy tudom úgy feltenni, hogy képként jelenjen meg a táblázat és ne így.
köszi
pocvarek

Sziasztok!

Niki, milyen személyiséget takar nálatok az Alexandra név?
Én egyébként biztos vagyok benne, ha bekerülök, akkor érdeklődök az ismert nevek után, hátha tényleg sikerül vkivel összefutni.

Én egyébként túlhordtam a fiam, bár szerencsém volt másnap már meg is indították a szülést.
A lányom nem igazán nőtt semmit a 33. hét után, őt ezért indították meg a betöltött 38.hét másnapján.
Úgy érzem, ha esetleg most is túlhordom, akkor szeritem le fogom vágni az ujjaimat, mert elviselhetelen ez a zsibbadás és fájdalom.

Mindenképpen pizsire szavazok.

Hajni, Boldog szülinapot Lalinak!

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Sziasztok!
Új vagyok itt, de örülök hogy olvashatok Tőletek dokikról, Uzsokiról. Júliuselejére vagyok kiírva és az Uzsokin gondolkodom, mivel kerületi lakos vagyok és nem igen engedhetjük meg magunknak, hogy választott korházban, választott orvosnál szüljek. első babánk lesz, ráadásul 14. héttől görcsökkel, keményedéssel- vagyis aggodalmakkal. Most Hajdú doktor- róla tud valaki valamit?- vizsgált, mert eleinte magándokihoz jártam, de a keményedés miatt sűrűbben kell járnom, így az alkalmankénti 10000sok lett volna.
VAlaki fog járni a most induló "szülésfelkészítő tanfolyamra"? A heteket tudom mikor lesz, de az időpontot elfelejtettem felírni, hánykor kezdődik.
És a jóga hogy működik. MIkor indul új kurzus? Kit hívhatok információért?
Tudtok írni valamit a jelen helyzetről, hogy pénzileg mit jelent ha választott orvosm van, és mit ha az épp ügyeletes orvosnál szülök....?
Lehet anyagiasnak tűnök, de mivel sem én sem férjem nem dolgozik, és most költöztünk haza külföldről, így most még félre tudunk rakni egy bizonyos összeget, amennyi kelleni fog : dokinak, szülésznőnek, ágydíj...
Uzsokiba mindent én viszek, babának is magamnak is?
Milyenek a szobák? És a szülészet? Apuka ben lehet? Ugye babás szobába simán be lehet kerülni, vagy van esély hogy nem lesz üres...?
Minden érdekel komolyan.
És szívesen beszélek bárkivel gyermekvárásról, mert igazán rám fér, hogy valaki lelket öntsön belém, bíztasson, és arngeteg kérdésemre választ kapjak..
Előre is köszönöm!
anyjuk

Szia Anyjuk!
Sajnos hasonló problémáim voltak-vannak nekem is.Az elején én is sokat görcsöltem,ezért veszélyeztetett terhesnek kiírtak(bár eleve a munkahelyem környezete miatt sem dolgozhattam).4 hete elég durván keményedtem,szúrkált a hasam és majdnem be is kellett feküdnöm a kórházba.De szerencsére a gyógyszer amit felírt a doki,segített,habár elég erős volt.Azóta jobban vagyok,sokat kell pihenni(feküdni!)és szedem a Magne B6-ot és egy homeopátiás szert(Sedatfi Pc).
Én múlthéten voltam bennt a kórházban-egyébként nekem választott doki és kórház.De azt nem tudom,hogy mi a különbség a választott és a körzeti között...Körbevezetett a doki,megnéztük a szülőszobát,a szobákat,kórtermeket.Nekem tetszettek a látottak,fel van újítva minden(kivéve a folyosók).Megnéztem a fizetős szobát,nekem az jobban tetszett,mint a sima kórterem.Apukás szülésre van lehetőség,nálunk is így lesz.Úgy tudom,hogy a babák egész nap az anyukák mellett vannak.
Remélem tudtam valamelyest segíteni!Próbálj meg nem aggódni,mert attól is lehetnek keményedéseid! Próbálj meg a jóra koncentrálni-tudom,hogy néha nehéz-de a babának is jobb,ha nem vagy tele feszültséggel! Az a homeopátiás szer nekem nagyon bevállt,esetleg próbáld ki te is! Ez egy csodálatos állapot,próbálj erre koncentrálni!
Most vagyok a 24.hétben
m.eri

Sziasztok!

Kissani:
Köszönöm a Lali nevében a jókívánságot.

M.eri:
Én az első terhességemnél magándrendelőbe jártam a
Járányi doktornőhöz. Most pedig úgy döntöttünk, hogy
az sztk-ba fogok járni ill. már járok a Mecsér doktorhoz.
Teljesen meg vagyok vele elégedve.

Hajni
Kép
Kép
ajni

Kép szules2008_tablazat
ajni

Sziasztok!

Hajni:nagyon jól néz ki a táblázat, köszönjük!

Anikó:az Alexandra név mögött egy jó erős egyéniség lakozik,akaratos, határozott, de azért mindenkit levesz a lábáról.
Könyen tanul, nem vusszahúzódó, társaságba könyn beilleszkedik.
Csecsemőnek is akaratos volt már.

M.eri:minden méretben van pelus, majd egyszer összehozunk egy talit, és akkor meg tudod nézni milyenek.Mi is járunk felétek,úgy-hogy megoldjuk valahogy.

Kata:és mire jutottál az önkormáynzatnál,mert 4 hónap elég hosszú idő.A nyakukra kel járni,nekünk a lakhatási engedélynél csinálták ezt.

Anyjuk:üdv közöttünk!
Nyugodtan kérdezz!
A Hajdú dokiról nincs infóm,de általánosságban mindegyik doki jó az uzsokiban.Én nem gondolnám, hog ykevésbé törődnének veled, ha nincs választott orvosod.A szülésznők és csecsemősök is egítőkészek. legalábbis nekem pozitív tapasztalataim voltak eddig.

Babának eddig csak popsitörlőt kellett vinni,esetleg vihetsz saját kis takarót, sapit neki.Egy szoba kivételével az összesben ott vannak a baák az anyukával.A szobákba nem mehet be az apuka, csak a fizetősbe.Szülésnél bent lehet az apuka, kivéve , ha császár.
Most hirtelen ezekl jutottak eszembe, kérdezz, ha van konkrét dolog, amire még kíváncsi vagy.

Jó éjt!

Holnap lesz uh,meg ctg, majd jövök a beszámolóval, hogy mi volt.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Niki:
Köszi szépen, de nem az én érdemem a Kata csinálta,
a férjem meg tudta hogy kell képként kirakni. :)

Hajni
ajni

Sziasztok!

Csajok! Emlékeztek még az első időkre? Volt valakinek fejfájása meg szédülése a 11-12. hét környékén? Ha igen, akkor meddig számítsak rá? Azért kérdezem, mert most, hogy elmúlt végre a hányinger, émelygés, előjött egy enyhe fejfájás meg szédülés. Nekem az első terhesség alatt semmilyen tünetem nem volt, most meg tessék, mindent kifogok. :-( Hát nem gondoltam volna, hogy ennyire más lesz a Másodikkal.
Többedik babát várók! Nálatok is volt/van különbség a várandóságok között?

Előre is köszi:
Tündi

Kép
Kép
tündi76

SZiasztok!

Hát nálam van különbség a két terhesség között.
A fiammal négy hónapig hánytam, de aztán varázsütésre
megszünt minden. Most nehezebben viselem a terhességet.
Fáradékony vagyok nagyon, semmilyen étel nem esik jól
bár ennek ellenére azért hízok rendesen. :)

Hajni

Kép
Kép
ajni

Sziasztok!

Nem győzlek követni titeket! Sajna nem volt időm netezni a szokásos két napos Harry Potter őrület miatt, de mostmár kiolvastam, úgyhogy újra visszatértem a való világba :lol:

Nálam is a pizsama a nyerő! Most tök jó akciók vannak az Aranypókban, én ott szereztem be párat leértékelve.
Lehetőleg több darabot csomagoljatok, mert pl. nekem annyira erős volt a vérzésem, hogy az első-második napon vagy négy lett véres.
A boltba kapható, normál menseshez való Libress, Always és társait itt el is lehet felejteni még a legnagyobb is két perc alatt ázik át - én is mindenképpen a Tena betéteit javaslom.

Ami még most eszembe jutott, hogy az első szülésem után használtam hasleszorító bugyit, ami nagyon bejött. Kb. egy hétig használtam és a hasam nem lötyögött, szépen visszahúzódott. (Meg persze a gátrészt is jó szorosan tartotta, így az sem fájt annyira.)

Elkezdek írni egy listát a sok felmerült ötletből, hogy mi mindent lehetne vinnünk a kórházba, légyszi egészítsétek ki:

Anyukának szülés után:
- hálóing/pizsama,
- köntös
- eldobható bugyi
- nagyon vastag betét
- mellszívó
- szoptatós melltartó
- melltartóbetét
- nedves WC papír (lehetőleg olyan, ami teljesen natúr "sensitive")
- sima WC papír (ebből sem árt a legeslegpuhábbat venni, mert eléggé érzékeny a terület a szülés után)
- WC ülőkére való higiéniás papír
- hasleszorító bugyi

Babának:
- popsitörlő
- 1-2 db textilpelus
- pár db rendes pelus (bár úgy tudom azt adnak, de tartaléknak nem árt)
- kiskesztyű (hogy ne csikargassa össze-vissza magát)

Apukának szüléskor:
- ennivaló (nagyon fontos!!)
- innivaló (szintén)
- papucs (legalábbis úgy emlékszem három éve kellett)
- fényképezőgép / videokamera - tetszés szerint.

Anyukának szüléskor:
- szőlőcukor
- esetleg homepátiás bogyók
- frissítő kendő
- kitartás...

Hazamenetelre (apuka hozza be, úgyhogy nem árt, ha jó előre kikészítitek neki :-)):
- anyukának hazamenős ruha
Babának:
- pelus
- body
- rugdalózó
- kissapka
- valami meleg kezeslábas
- pólya (tetszés szerint, bár egyre ritkább)
- babahordozó/mózeskosár

Jó hír: Vera egyelőre 70%-ra mondta, hogy elvállal és lesz a szülésznőm. Nemsokára találkozunk és megbeszéljük a részleteket.

Na, pussz mindenkinek!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Köszi Niki a választ, ilyen tulajdonságokra gondoltunk, amikor a név mellett döntöttünk. Egy miss pipentyűnk már van, ráadásul mérlegből és tényleg órákig képes hezitálni. Jó lenne mellé egy erősebb karakter.

A három terhesség nagyon különböző volt nálam is. Szédülés nem volt, hányinger/hányás először kevesebb, másodjára 11. héttől a 20. hétig átlag 2 nap/hét, most pedig a 6 héttől a 14. hétig akár naponta kétszer is.

Gabi, a mama listáról kimaradt a társ, most úgy néz ki ugyanis, hogy egyedül leszek. :( Persze van némi esélyem, hogy talán mégsem.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Tök szupi a táblázat! Az enyémhez oda lehetne még írni:M.eri/ Erika.Kislányunk lesz(legalább is a 21.heti genetikai uh-n úgy látszott).Nincs kistesó és a Barbara név a befutó! Köszönöm!

Almadi: nagyon jó,hogy beírtad ezeket a szükséges dolgokat!
Ti nem kentétek valamivel a gátsebet? Én fogok venni Aloe sprayt,azzal fogom majd fújkodni(már ha lehet.)

Venczekone: Melyik szobában nincsenek bennt a kicsik és miért nem? :shock:

Ha nem lehet bemenni az apukáknak a kórterembe(meg akkor gondolom senki rokonnak sem),akkor hogy nézhetik meg a babát? Vagy mindig ki kell tolni őket a folyosóra ha jön valaki?

Egyébként ti nem repedeztek? Nekem a cicim kezdett el! És már van előtejem is,bár még csak ilyen darabkás...
m.eri

Sziasztok!

Nekem Bencével kb. 5 nap rosszullét volt, de éppcsak megéreztem. Most bezzeg! A 2. hónapban végig rosszul voltam, de iszonyatosan. Úgyhogy nekem teljesen más a két terhesség.
Tündi: a fejfájós-szédülés is megvolt. Ha épp volt két perc, amikor nem volt hányingerem, akkor jött a fejfájás...
Amikor meg már minden rosszullét elmúlt, megjelent az "álomkór", azaz este héttől reggel hétig aludtam. Kis családom elég nehezen viselte :-))

Anikó: igazad van, nekem is sokat jelentett, hogy ott volt a férjem, bár a vajúdás elejét végigaludta (éjjel mentünk be), amikor meg már nagyon fájt, akkor szegényre rámorogtam, hogy hozzám ne nyúljon (próbált masszírozni), csak arra figyeljen, hogy le ne essek a labdáról. Akkorra ugyanis már annyira elfáradtam, hogy két fájás között egyszerűen elaludtam.

Eri: A First jó ötlet, segíti a seb gyors regenerálódását. Bár én titkon reménykedem, hogy talán most elkerülhető lesz a gátmetszés...
A babát kitolod a folyosóra és úgy láthatja a család. Ha jól tudom csak az egy és kétágyas kórterembe mehet be látogató, a sokágyasakba nem. Ha teltház van, akkor csak olyan szobába tudsz kerülni, ahol hely van. Ha nincsenek sokan, akkor választhatsz.

Nekem elképesztően szárad a pocakom és a cicim. Próbálom kenegetni, így nagyjából kezelhető a probléma. Időnként viszket is.

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Csatlakoznék én is, kissani javaslatára. :)
A héten töltöm a 37.hetet, kisfiúnk lesz, nekem első babám lesz, páromnak már van 2 nagyobb gyerkőce, Marcellnek fogják hívni és a Halász dokinál fogok szülni.

Előljáróban ennyi!! Igyekszem elolvasni, amiket eddig írtatok. Én korábban a 2007-es topikba írtam.
makkmarci

Ez lemaradt az előbb...:)

Kép
makkmarci

Sziasztok,

nem semmi amit írtatok.Próbálom visszaolvasni.

Hajni,
köszi a férjednek, hogy feltette képként a táblát. Ha nem vagyok pofátlan akkor megkérdeznéd, hogy csinálta és elmondanád. Most is kiegészíteném az újakkal és akkor fel tudom tölteni.

M.eri odaírtam a táblázatba és makkmarci téged is beírtalak csak még meg kell tanulnom a feltöltést. :D

Niki
önkormányzat kiderült, hogy a baloldali szomszédnak még a régi címére valahova csepelre küldték ki a határozatot ott persze nem kereste. Most kaptam egy papírt, amit aláírattunk velünk, hogy lemondanak a fellebbezési jogukról és azt most viszem majd be az ügyintézőhöz és ha minden igaz akkor ma megkapjuk a jogerős építési engedélyt.

Tündi
Nekem szerencsére addig tök ugyanolyan a terhességem egy dolgot leszámítva, hogy most időben előbb jött az álomkór és minden hajnalban 1/2 5 körül kipattan a szemem és ennek hatására miután Benő 8-kor lefekszik én is az esetek 90%-ban elalszom. Azt hiszem én azon mázlistaák egyike vagyok, akiknek sem émelygés sem fejfájás sem egyéb kellemetlentünet nem vol.

Anyjuk, szerintem a csajok már mindent leírtak így én csak ismételném őket. Egy dolog biztos, ahogy én eddig hallottam az uzsokiban szülőket szinte mindenki csak jót mondott. Így szerinte csak jó kezekbe kerülhetsz.

Második és harmadik babákat várókat kérdezném. Ti előbb megéreztétek a másodiknál a mozgást? Azt hallottam, hogy elvileg előbb megérezzük de én csk várom és várom de eddig semmi. Pedig elvileg tudom, hogy mit kéne. Nálatok ez hogy volt?

Nem tudjátok, mikor van kismama torna az Uzsokiban. Erősen gondolkodom, hogy el kéne menni.Szerintetek Benőt elvihetem magammal ha nem tduom leadni a nagyszülőkhöz?
Kata
pocvarek

Férj:
"Én SnagIt-tel csináltam, de megy ez Shift+PrintScrn billentyű utáni Paint program indításával(Start - Minden program - kellékek), majd egy Ctrl+v gomb, után pedig a jobb felső gomb benyomása után ki lehet jelölni egy területet a teljesen lefényképezett oldalon belül, Ctrl+c, majd egy új megnyitása (nem kívánjuk menteni az eredetit), és jöhet a Ctrl+v. Na és ezt már elmenthetjük pl. jpg formátumban."

Itt Hajni. :)
Én nem éreztem hamarabb a másodiknál a mozgást. Igaz
Lalinál is elég nehezen jöttem rá, hogy ő mozog.

Kata szerintem nyugodtan elviheted a kisfiadat a tornára.
Én úgy tudom, hogy más is elszokta vinni. Igaz én még sosem
voltam. :)

Hajni
ajni

Sziasztok!

Jó sokat írtatok!

Tündi: nekem nincs nagy különbség a terhességek között, talán annyi, hogy a mostaninál az elején volt nagyon rossz, hogy akkor volt az a nagy nyári meleg, és semmihez nem volt kedvem, de ugye itta két gyerek.Most is inkább ez a helyzet, hogy y gyerekek miatt nincs időm magamra, nem tudok anniyt pihenni.
Meg még egy dolog, hogy most kijött a terhességi cukorbetegség, ez sem volt eddig.

Gabi: a listához:
anyukának szülés utánra:sok folyadék,instant szopis tea, vagy apukával othon lefőzetni a teát.
Mellbimbó kenőcs, garmastan, vagy a dm-nek van saját márkája,az olcsóbb.
Olvasni való is jól jön azért.
Evőeszközök, lehet mindenkinek egyértelmű, de én sokaknál láttam, hogy utólag hozták be, mert azt hitték adnak a kórházban.
Apukáknak még mindig kell papucs a szülőszobára, ha nincs akkor adnak a cipőra nejlont, de eléggé belel lehet izzadni.
Most ennyi jut eszembe.
Ja, és még az, hogy vastag betéteket lehet venni a kórházban is, az új épületrészben van egy gyógyászati segédeszközbolt, ott lehet venni, nem a Tena, de ugyanolyan jó.

Anikó:bocs nem akarok tolakodó lenni, de hogy értetted, hogy egyedül leszel?Ez a szülésre vonatkozik?

M.eri:a 2-es szobában nincsenek ott a babák, oda csak három óránként hozzák szopra őket.Az eddig ilyen vegyes szoba volt, hog yolyanok feküdtek ott, akik túlhordás miatt be kellett feküdjenek, vagy valami prőbléma volt.Nem tudom, hogy ez még most is így van-e.
A babákat ki kell tolni a folyosóra, ha látogatók jönnek, a fizetősbe bemehetnek a látogatók.Nekem személy szerint jobban bejön a folyosós látogatás, mert afizetős szobák nem túl nagyok, és ha oda becsődül az egész rokonság, akkor levegő is alig marad.

Makkmarci:üdv Neked is!

Kata:
nem semmi az önkormányzat, he nem mész be,akkor nem is tettek volna semmit?

Mozgás:én a másodikat hamarabb megéreztem, most viszont később,mér meg is ijedtem, hogy mi van már miért nem érzem.
A tornát sajnos nem tudom, én sosem voltam.

Tegnap megjártam mindent, meg volt az uh is, jó sokat kellett várni, de a lényeg, hogy minden ok,Zsófika nem lesz óriás baba, most kb 2,5kg.
Jövő szerdán újra ctg, nem jön valaki?

Niki
Vendég

Sziasztok!

Először is a lista frissítve:

Anyukának szüléskor:
- szőlőcukor
- esetleg homepátiás bogyók
- frissítő kendő
- kitartás...

Apukának szüléskor:
- ennivaló (nagyon fontos!!)
- innivaló (szintén)
- papucs
- fényképezőgép / videokamera - tetszés szerint.

Anyukának szülés után:
- sok folyadék
- tejszaporító tea (Laktoherb, vagy egyéb)
- mellbimbó kenőcs (Garmastan, vagy DM-es)
- hálóing/pizsama,
- köntös
- eldobható bugyi
- nagyon vastag betét
- mellszívó
- szoptatós melltartó
- melltartóbetét
- nedves WC papír (lehetőleg olyan, ami teljesen natúr "sensitive")
- sima WC papír (ebből sem árt a legeslegpuhábbat venni, mert eléggé érzékeny a terület a szülés után)
- WC ülőkére való higiéniás papír
- hasleszorító bugyi
- evőeszköz, szalvéta, pohár

Babának:
- popsitörlő
- 1-2 db textilpelus
- pár db rendes pelus (bár úgy tudom azt adnak, de tartaléknak nem árt)
- kiskesztyű (hogy ne csikargassa össze-vissza magát)

Hazamenetelre (apuka hozza be, úgyhogy nem árt, ha jó előre kikészítitek neki ):
- anyukának hazamenős ruha
Babának:
- pelus
- body
- rugdalózó
- kissapka
- valami meleg kezeslábas
- pólya (tetszés szerint, bár egyre ritkább)
- babahordozó/mózeskosár

Kép
Kép
almadi

Makkmarci: te már a finishben vagy!! Hogy bírod a nagy pocakot?

Kata: az első terhességemet 16 hetesen éreztem meg, a másodikat 14. De szerintem ez változó - gondolom függ a babóca méreteitől és aktivitásától is.
A kismamatorna engem is érdekelne, de én is csak úgy tudnám bevállalni, ha vihetem a törpét. Kata, ha vinnénk mindketten, talán eljátszanának együtt? Ja, de nekem csak a szerdai nap üres. Jó lenne megtudni mikor van.

Niki: legközelebb 25-én járok a kórházba (UH, vérvétel, vizsgálat+szülésznő), majd az első CTG március elején lesz.

Szép napot mindenkinek!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Köszi az üdvözlést! :)

Almadi: Elég nehezem viselem már ezt a finisht... Nem is a nagy pocakot, hanem mert nincs minden rendben. Nagyon dagad a lábam, magas a vérnyomásom és a ctg-im sem az igazik. A héten már kétszer voltam ctg-n és még holnap is mennem kell... Szóval inkább azt nem szeretem, hogy kezd nagyon stresszes lenni a dolog. Jó lenne már túl lenni az egészen.

Kép
makkmarci

Sziasztok!

Makkmarci: Kitartást és jobbulást! Már csak néhány napot kell kihúznotok, aztán jöhet a Babóca. A 37. héttől már nem számít koraszülésnek.

Niki: Jövő szerda de. én is az Uzsokiban leszek, megyek a 12 hetes UH-ra.

Képzeljétek, kb. egy hónapja vettünk Lucának egy gyerekágyat, azzal a hátsó szándékkal, hogy 2 éves korára leszoktatjuk a rácsos ágyról (ez ugyebár kell majd a Kistesónak). Mindig választhat, hogy hol akar aludni és egy hete már csak az új ágy a nyerő. A hétvégén szét is szedjük a régit. :-)

További szép napot mindenkinek:
Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!

Makkmarci, örülök, hogy jöttél!

A babamozgások nálam a 16. és 20. hét között voltak először.

Niki, igen, sajnos úgy értettem, hogy kevés az esélyem arra, hogy a férjem velem legyen, mert állandó éjszakás és nem tudja otthagyni a melóját. Más nem nagyon van, aki hívnák, vagy a távolság miatt, vagy, mert szinte mindenhol kisgyerek van. Valakinek pedig a gyerekkeimmel is kell maradnia.
Így is még örülhetek, ha épp nem lesz sztájk a vasutasoknál, és legalább Anyukám akkor fel tud normálisan utazni, amikor kell.

A gyereket én sem mindig tudom hová tenni. Jövő hét péntekre is azért kértem a legkorábbra időpontot, mert akkor a férjem még ébren van.
Uzsoki, 22-én, 8:30, ctg. Valaki?

Anikó

kissani

Tündi, az én fiam is egy hónap után most az első éjjelét töltötte az új ágyában! :D

kissani

Sziasztok!

[b]Anikó, Tündi
Megszeretném kérdezni, hogy az új ágynak van valami
oldalt, hogy a gyerkőcök ne tudjanak legurulni.
Mert az én két éves kisfiam még a kiságyba alszik.
Elég mocorgós és félek hogy le fog esni az ágyról ami van.
Vagy inkább szereljünk rá valami korlátot?

Hajni
Kép
Kép
ajni

Hajni, nekünk van a kiságynak kerete.
http://www.rs.hu/termek.php?cs=4&al=60&term=20
Ilyen.

A Dorinának pedig itt vettünk 3500 ft-ért egy felcsavarozható kis fa leesésgátlót, mert eddig éjjelre mindig odahúztuk a Roli ágyát, hogy ne essen le. Tavaly május végén költöztünk, azóta most lett igazán elpakolva a gyerekszoba :oops:

kissani

Sziasztok!

Hajni: nekünk is van leesésgátlónk.
Ilyen az ágy Kép

Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!

Én április 12-re vagyok kiírva és az Uzsokiban fogok szülni. Orvosom Dr. Kalocsai Géza, van esetleg olyan, aki szült már nála?
Kérdésem lenne az is, hogy van-e olyan szülésznő, aki alkalmaz gátvédelmet.

Köszönöm:
Lucus
lucus78

Sziasztok!

Kaja fő, Benő alaszik így van időm egy kicsit bekukkantani.

Köszi Hajni az infot majd megpróbálom a leírtak alapján vagy ha más nem akkor én is megkérdem apjukot, hogy tud -e segíteni. csak hát holtáig tanul az ember.... :D :D

Niki hát a menet az lett volna, hogy miután rossz címre küldik mert ez van az ingatlannyilvátartásban visszamegy a levél az önk.-hoz, hogy címzett ismeretlen ez legalább két hét, utána önk. elküldi a népességnyilvántartóba a cím miatt és ezek utén megy a újra a szomszédhoz ez min,.30 nap. Hát ez van de így most hogy bent voltam már a egy jogerős építési engedély birtokosai vagyunk és kezdhetjük a ház átalakítást.

Gabi kismama torna hétfőnként a faházban 5-től van. Én becéloztam a 25-i hétfőt. Tök jó lenne ha el tudnál jönni.

Nektek, hogy ment ez a kiságyra átszoktatást? Én is filóztam rajta, hogy kéne venni de attól tartok, hogy Benő folyton ki fog pattani az ágyból így meg most még tük kényelmes, hogy beteszem és nem tud kijönni. Csak hát júliusban a picinek meg kell a rácsos ágy.

Du. megpróbálokozm a frissített tábla feltételével remélem sikerül. MOst nem kell mert Benőkén ébredezik. Addig is jó hétvégét mindenkinek.

Kata
pocvarek

Sziasztok!

Kata: Mi párhuzamosan hagytuk a 2 ágyat és választhatott, hogy hol akar aludni. Kezdetben csak játszott az új ágyon, majd délutánonként ott kezdett aludni, aztán kb. egy hete már éjszakára is ezt választja. Persze délután volt/van, hogy kijött/kijön (mint pl. most is), ilyenkor egyszerűen visszarakom és nem engedem, hogy nekiálljon játszani. Néhány próbálkozás után már nem mászik le az ágyról csak bohóckodik, szövegel. Aztán elalszik. (Igaz, hogy jártam már úgy is, hogy mentem megnézni, hogy be van-e takarózva - hát a kisasszony tök csöndben mesekönyvet nézegetett.) Szerencsére az esti elalvás teljesen zökkenőmentes.
Én azt olvastam, hogy jó, ha az idősebb gyerkőc a kistestvér születése előtt néhány hónappal átszokik az új ágyra és a kiságyát a szülők szétszerelik és elrakják a látómezejéből, majd összeszerelik amikor megszületik a Kicsi, mert így nem érzi a Nagy, hogy elvette a Kicsi az ágyát. Hogy ebből mi az igaz, gőzöm sincs.

Jó 7végét mindenkinek:
Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!

Kata, nálunk sem volt olyan egyszerű a kiságy, mert Roland is sokáig csak játszott rajta. Ő is a délutáni alvást kezdte az új ágyon.
Amikor választhatott, akkor volt, hogy másfél órát vártam este, hogy lefekszik-e vagy sem. Ha beraktam a rácsosba, akkor ordított, hogy "oda", és mutatta a másikat. Akkor kivettem, de a másikra le sem feküdt, csak ült. Ezt csináltuk egy hónapig, de az elmúlt két éjjel szépen telt, fel sem ébredt. Én is attól félek, hogy éjjel kóborolni fog.

Mi már erre a kis időre nem szedjük szét az ágyat, szerintem nem sír utána.
Most végül az Uzsokiba hány napos házassági anyakönyvi kivonat kell? 300, 100 vagy 30?

Anikó

kissani

Sziasztok!

Én is április 12-re vagyok kiírva, mint Lucus, az Uzsokiban fogok szülni Jex doktornőnél. Első babánk, úgy tudjuk kislány lesz.
Jár valaki közületek szülésfelkészítőre? Úgy tudom a következő febr.27-én lesz, gondoltam elmegyek rá.
Még egy kérdés jutott eszembe, ha papás szülést szeretnénk a férjemnek el kell jönni valami felkészítőre, vagy ez nem feltétel?
Egyébként még rengeteg kérdésem van pl: milyen babakocsit ajánlotok megvételre? Harmadikon lakunk, lift nincs, úgyhogy a napi fel-lecipelés nem lesz egyszerű, van valakinek jó ötlete erre?

Anikó, nekem azt mondta a védőnő, hogy három hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell.

Köszi és Üdv.
Évi
evi76

Szia!

Február 27-én én is tervezek menni, úgyhogy biztosan találkozunk és majd annak idején valószínűleg a kórházban is. Én úgy hallottam, hogy a szülésfelkészítő után, ha előtte egyeztetünk időpontot meg lehet nézni a vajúdót és a szülőszobát.
Én szerintem felhívom őket. Velem tartanál? Feltehetnénk az összes kérdésünket.

Lucus
lucus78

Sziasztok!

Bocsi, de rövid leszek, mert kicsit fáradt vagyok, pedig ma nem is keltem túl korán és nem is tevékenykedtem sokat... :roll:

Anyjuk!

Üdv :lol: ! jóga minden pénteken 5-től a faházban. Infót kérhetsz a Müllerné Beától, ha gondolod elküldöm priviben a mobilszámát, vagy el tudod érni a kórházban is, ahogy akarod!
Amiben tudok segítek neked én is, de előre bocsájtom, hogy mivel első gyerkőc lesz nem vagyok tapasztalt, a kórházat sem ismerem, (bár mire Te szülsz már nekem is lesznek tapasztalataim) és sztem kicsit "paraanyu" is vagyok/leszek :oops: :shock: :wink: Most aztán jól kisegítettelek! Ugye?

Makkmarci!

Üdv. nálunk :lol: ! Te már nagyon a célegyenesben vagy :wink: !

Lucus, Évi!

Üdv. itt :lol: ! De jó nektek, hogy /valszeg/ egyszerre fogtok szülni! Jó lenne, ha csatlakoznának hozzánk olyan kismamik is , akik akkortájt szülnek majd mint én :roll: mármint ha minden jól megy.
Lehet, hogy én is megyek 27-én a felkészítőre! Nem tudjátok mi lesz a téma? Mondjuk szerdán meg tudom nézni a kórházban...
Az apás szülésnek amúgy nem feltétele az előkészítőn való részvétel, hisz úgy sem csinálnak semmit-mondta a Vera :wink:
Én még a szülőszobákat sem láttam :oops: Jó lenne azokat is megnézni, ha van rá lehetőség! Vagy Ti már láttátok?

Gabi!

Köszi a kórházi listát! Csütörtökön voltam a dokimnál és beszélgettem a Verával. Mondta, hogy 25-én találkoztok :) (ha jól emlékszem) :roll: és azt is mondta, hogy neked is nagyon jó a dokid! Szerencsére áprilisban szülőszobára van beosztvaa Vera, így nekem is van esélyem rá, hogy találkozzak vele a szülőszobán is! (amúgy én eddig nem is tudtam, hogy havi váltásban vannak szülőszobán ill. a nőgyogyi osztályon :shock: )

Kata!

Köszi a jótanácsokat! Tényleg hirtelen fejezted be a mondanivalódat, mondat közben :lol: :lol: :lol: Már kaptam az egyik barinőmtől olyan -általad említett- necces bugyit! Hát, érdekesen néz ki :shock: Gondoltam majd veszek még valamelyik kínaiban olcsó pamutbugyikat, olyan nagymamásat, amit ha úgy alakul nem sajnálok majd kidobni :wink:

Hajni!

Nekem minden adatom stimmel a táblázatban :P Köszi!
Talán még annyi, hogy sztem a szülés tervezett időpontja legyen a sorrend, ha Ti is így gondoljátok :roll: Ha nem, az sem baj, csak gondoltam mivel sokan vagyunk márc-áprilisiak könnyebb lesz adminisztrálni, ha beindul a babaeső! De csak egy ötlet...

Bocsi, de ezek csak ömlesztve!

Mondta a Vera, hogy egész nyugodtan lehetünk pizsiben is a kórházban, ha nekünk az kényelmesebb! Ennek örülök!

Ti milyen tusfürdőt, izzadásgátlót, testápolót visztek magatokkal a kórházba? Úgy tudom ilyenkor az illatmenteset ajánlják :roll: Vagy nem gond, ha azt használom, amit egyébként is szoktam? Vagy a baba miatt tényleg sokkal jobb az illatmentes?

Mivel nekem első terhességem, nincs összehasonlítási alapom, de mióta állapotos vagyok: elmúlt a migrénem és bár refluxos vagyok -az első pár héttől eltekintve- a gyomorsavammal sincs gondom. (tudom, hogy ez bármikor jelentkezhet pláne így a végén, amikor már nincs túl sok hely a gyomornak :( azért reménykedek, hogy elkerülhetem :? )

Csajok!

Ez komoly ezzel a házassági anyakönyvi kivonattal? Én eddig úgy tudtam, hogy egységesen mindenhol 300 napnál nem régebbit kérnek :shock: ! (gondoltam a fogantatás ideje miatt :roll: ) Mi már ki is kérettük anyósommal az önk.-tól. Bár, talán még a fent említett 90 napba is beleférünk :roll: .

Szerdán (20-án) megyek UH-ra a kórházba. Nem jön senki valami okból kifolyólag aznap?

Na, még jó hogy jeleztem: rövid leszek! De most már tényleg megyek aludni, mert babóm is erőteljesen ficánkol és én is vágyódom már az ágy után (bár néha úgy érzem jobb ülni, mert fekve nehezebb mozogni...nálatok is így van?)

Jó éjszakát Mindenkinek!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Sziasztok!

Csak egy gyors hsz:

Mi van ezzel a házassági anyakönyvi papírral? Nem jó az eredeti?!
Én erre nem is emlékszem, hogy ilyen lett volna az elsőnél... (Bár akkor belefértünk a 300 napba)

Tudja valaki, hogy pontosan milyen papírokat kell vigyünk szüléskor? Kismama-könyv, Taj kártya, személyi... ezeken kívül?
jó lenne ezt is a listánkhoz írni.

Majd még írok, csak most rohanok.

Pussz: Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!
Múlthét csütörtökön túléltem a terheléses vérvételt...Jó volt,hogy nem a cukros lötyit kellett innom.Aki vette a vért az is szimpi volt,ami jól is esett,mert elég rosszúl voltam. :cry:

holnap megyek a dokihoz az eredményekért,meg leveszi a 2.baktertenyészetet.

Tegnap megvettük egy ismerőstől a babakocsit,nagyon szupi.

Nagyon vacilálok a légzésfigyelővel kapcsolatban...járok egy másik fórumra is,ott mindenki javasolja.Nektek mi a véleményeteK? :roll:
m.eri

Hali, sziasztok!

Lucus és Benettke, menjünk együtt 27-én, ez jó ötlet, nekem telefonon (nem voltak túl készségesek) csak annyit sikerült kiderítenem, hogy 17 órakor lesz a faházban, de hogy mi a téma meg egyéb részletek nem derült ki. Egyébként én azt sem tudom mi az a faház és az hol van, még csak a szülészeten voltam az Uzsokiban, egyéb helyeket még nem derítettem fel, de gondoltam, majd a portán útba igazítanak.
Még én sem láttam a szülőszobát, de lassan jó lenne megnézni.

Én is gondolkozok a légzésfigyelőn, de csak akkor veszem meg, ha voltam valami tanfolyamon, ahol meg tudják mutatni, hogy mit kell csinálni, ha baj van, hogyan kell lélegeztetni. Tud valaki ilyen tanfolyamról, vagy ezen a szülés felkészítőn esetleg ezt megmutatják?

m.eri, milyen az a szupi babakocsi? Ebben a témában még szükségem lenne egy-két jó tanácsra, mi az amit jó ha tud a babakocsi, mi az ami meg tök felesleges jó drága pénzért?

Üdv.Mindenkinek:
Évi
evi76

Évi, Benettke!

A téma a következő lesz:
Mit tehet az orvos? Kérdések a szülész-nőgyógyászhoz.
A Márc. 12-i témája pedig:
A szülés eseményei - vendég a szülésznő
A lapon, amit kaptam, azt írják, hoyg a szülőszoba megtekinthető a bezsélgetések után, vagy telefonos egyeztetés alapján más időpontban is. Próbáltam őket hívni, de nem vették fel,...még próbálkozom.

Én sem tudom, hogy hol lehet a faház. esetleg találkozhatnánk 3/4 5-kor a főbjárat előtt:-)

Tudtok arról valamit, hogy milyen szülésznők közül lehet választani, ha fogadni szeretnék? Vállalnak-e gátvédelmet?

Lucus
lucus78

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje!

Én elkezdtem a babruhák kimosását,mert el voltam kissé maradva,most már ideje volt hozzáfogni.

Anikó:azért drukkolok, hogy a párod mégis ottudjon lenni a szülésnél, biztos Neked iskönyebb lenne.

Kata:hajrá átalakítás!
Kiságyas téma:a lányom annó magyon hamar átszokott a rácsosból akis heverőre,nagyon tetszett neki, a fiam már nehezebb eset, neki szétszedtük a rácsost,mert átalakítható, a picúrnak meg kaptuneg egy sima rácsosat.na miosta fiam csak úgy alszik el,ha oda fekszünk mellé,ez leginkább a mi ágyunkban van,és ha elaludt akkor tesszük át.Próbálkoztam mindennel,de annyira sír,és nekem meg kényelmesebb így,mint nagy hassal a földön kuporogni az ő ágya mellett.

Tündi:lehet, hogy szerdn összefutunk, 10.45-re van időpontom a ctg-re,de szerintem hamarabb odaérek, még nem tudom,hogy megy vonatom,mert attól függ.Egy jó tanács az uh-hoz,vagy korán menj, vagy a végére,mert múlt héten iszonyat mennyiségű kismama volt,nagyon sokat kellett várnom.

Gabi:tőlem még egyik szülésnél sem kértek semmilyen házaságra vonatkozó papírt.Remélem most sem fognak,mert én be sem szereztem.
Szülésnél a személyi okmányokkellenek,kiskönyv,meg az összes lelet, legalábbis én minidg odaadtam mindent.

M.eri:remélem jó lesz a cukrod,nekem ugyanis,magas lett,ezért diétára fogtak,aminek előnye , hogy nem híztam,viszont néha kínlódok.
Nekünk van légzésfigyelőnk,én így nyugodtab vagyok,pedig az ágyam mellett lesz a baba,téves risztás nem volt,egyszer riasztott, amikor az elem lemerült.
Milyen babakocsit vettetek?

Évi:úgy tudom amadarász utcában van ilyen tanfolyam,hogy mit kell tenni, ha beriaszt a légzésfigyelő.

Babakocsi:nehéz téma, sok mindentől függ, hogy milyen a legjobb számotokra.Pl emeletre kell e cipelni, milyen utakon használod, autóba mennyit tesziktek.Nekem több is volt, mire megtaláltam azt ami nálam nagyon nyerő, én használtan vettem meg,és nem bántam meg.Van már amit esetleg kinéztél?

Benettke: én is megyek 20-án ctg-re,csak nem korán reggel.
Tusfödő,meg dezodorok,én nem váltottm,ugyanazthazsnálom mint eddig,persze a kórházban nem fogom parfümözni magam.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Nekem is magas lett a cukrom, bár még határértéken belül.
A védőnő azért azt mondta, hogy ne egyek édességet.
Holnap megyek az orvoshoz, meglátom ő mit mond.
A hétvégén nem sikerült teljesíteni a védőnő kívánságát,
mert a kisfiamnak ünnepeltük a szülinapját. :)

Két éve tőlem is kértek házasságra vonatkozó papírt.

Hajni
ajni

Sziasztok!

Hát csajok, a táblázatot megcsináltam és etse apjuk segítségét kérem mert én nem tudom ezt beilleszteni. Egy részéig eljutotam annak, mait Hajni férje mondott de ide nem tudom berakni.

Szerintem érdemes elmenni a szülésfelkészítőre. Én mikor Benőt vártam akkor elmentem és egy csomó érdekes dolgot mondtak. Sőt mikor a férejm is ráért akkor ő is eljött. Az a jó, hogy a kérdéseisdet ée kételyeidet nyugodtan felteheted.

A szülőszobát meg lehet nézni de általában 5-10 fős csoportokban így végülis mindenkire sor került.

Faház a régi épület mellett van a kertben és az uzsoki utcából a régi épületet elhagyva van egy széles kapu ott be tudtok menni a kertbe és ott az első lehetőségnél elkanyarodva jobbra jobb kézre megpllantjátok a faházat. Na ezt nagyon jól leírtam. Remélem megtaláljátok.

Légzésfigyelő mi kölcsönöztünk egyet félévre. Egyre figyeljetek, hogy újratölthető elemet ne tegyetek bele mert azt valamiért nem szeretik. Ezt nekünk csak akkor mondták mikor visszavittük, hogy valami nem stimmel mert nem igazán működik. Mikor hazamentünk és kijött a doktornő akkor ő azt válaszolta, mikor megkérdeztem, hogy mit kell tenni ha beriaszt a válasz az volt, hogybőveelég ha kikapom és megrázom. Hát nem tudom, hogy ez tényleg elég-e.
Jó nekünk azért volt szükség erre mert a kórházban rendszeresen szürkült de, amint hazajöttünk varázsütésre megszünt szerencsére. Nekünk a kórházi csecsemősdoktornő kifejezetten a lelkünkre kötötte, hogy kölcsönzünk egyet de szerintem most is fogunk.

Gabi, kismamakönyv és taj kártya, személyi igazolvány. Azt tudom, hogy a férjem rohant el kikérni szülés után de az eredeti az biztos nem jó sajnos.

Este még megpróbálom berakni a frissített táblát. Evi76/ Lucus78 ha elkülditek az adatokat akkor beírom a táblázatba.

Kata[/quote]
pocvarek

Sziasztok!

M.eri: hogyhogy nem a cukros lötyit kellett innod? Velem még azt itatták...
Légzésfigyelő: nekem is van, használtuk az elsőnél is, téves riasztás nem volt (max. 1-2, ha a baba lefordult róla). Sajnos túl sok bölcsőhalál történt az ismeretségi körben, így én nem mertem kockáztatni.

Nekem sajna a 27-e nem jó, mert akkor megyek vizsgálatra a dokimhoz.

A hétfői kismama torna pedig szintén nem jó, mert akkor járunk Bencével angolra. Most úgy néz ki, hogy márciustól a Fila Fitness-be fogok járni, ahol a barátnőm tart kismamatornát (kedden és csütörtökön délelőtt).

Évi: Léghajó program a neve és tényleg a Madarász utcaiak csinálják (neten rákeresel, megtalálod)
A faházat a legegyszerűbben úgy találjátok meg, ha a hátsó portán mentek be. Azaz a főbejáraton túlmentek, végig a kerítés mellett, amíg nem találtok egy "nagykapus bejáratot", ami a teherporta. Itt juttok be a kórház udvarára és ott mindjárt jobbra lesz a faház. De a portás biztosan segít.

Babakocsi ügyben osztom Niki véleményét, mindenkinek mások az igényei, nekem is több volt az elsőnél, mire rájöttem, hogy milyet is szeretnék. (mostmár olyat vettem! :P )

Kezdek rosszul aludni... háton fekve fulladok, oldalt fekve meg a bébi bemászik a bordáim alá. Lehet, hogy meg kellene tanulnom állva aludni :lol:

Pussz: Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Nekem azt mondták a szülőszoba megnézéséről, hogy amikor egyébként is dolgom van arra, mint pl. pénteki ctg, akkor szóljak, és ha nincs roham, akkor megmutatják.
Amúgy nem hiszem, hogy meg tudnám máskor oldani, mert a gyerek, sőt a héten mind a kettő itthon van. A ctg-t is azért kértem 8:30-ra, mert akkor a férjem még ébren tud maradni éjszaka után, de napközbenre már nem tudok variálni.

Az a házassági papír másolat tuti, hogy mindenhová kell, csak kérdés, hogy hol mennyi idős papír a jó. Nekem már rutinos a család, mert amúgy 140km-re köttetett a házasság és ugye a papír, csak onnan kérhető ki. Anyukám már januárban buzgó volt és elküldte, ezért ijedtem meg, mivan, ha csak 30 napig fogadják el?
Köszi Évi, a 90 napos lenne a legjobb megoldás.
Anikó

kissani

Én 2 hete láttam a szülőszobát.Nekem nagyon tetszett! :D

babakocsi: igazából nem nagyon nézelődtem,hogy milyen a kínálat.anyu ismerősétől vettük meg 8000 Ft-ért.
fordítható kar,4 funkcióba dönthető,masszív,levehető huzatos,kistáska hozzá,alúl jó nagy pakolóval...
szerencsére buszoznom nem kell vele és arra jó lesz,hogy itt tologassam a boltig,meg kitoljam a teraszra.
tényleg figyelembe kell venni,hogy kell-e buszozni vele,emeleten laktok-e...stb.

várjuk a táblázatot!

Ha mennétek szülésfelkészítőre,majd leírhatnátok nagyjából,hogy miről volt szó! :wink:

Nem tudom miért nem cukros lötyit kellett innom.A dokim mondta,hogy mit vigyek.mikor bementem a vérvételre,kérdezte a csaj,hogy hoztam-e cukrot.Mondtam neki,hogy nem azt hoztam,mert a dokim mást mondott.Így maradt az ,amit vittem.Remélem nem lesz magas a cukrom,mert pont most tört rám az édesség mánia...
m.eri

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?