Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szilvi
Akkor majd DRUKKOLUNK Nektek hétfőn :wink:

A "beszéd"
Szerintem nem "hülye szülők esete".
Levi is mond hasonlót, mint az Apu szó.
Ági, Apu, agu, óó, gö... nagyon szeret beszélgetni :lol:

Tittina
Szép nagy lehet a kicsi, ha már a 62-eseket hordja..
Bár nekünk már "a 62-68-as ruhák vannak terítéken".

Edina
Néha nekem is olyan, mintha estére elfogyna a tej, de elég Levinek.
Este többször eszik.
Ahogy szopik, úgy termelődik...
Szóval egyen csak... ha úgy érzed nincs benne - akkor is van.
(Néha már azt hiszem üres, de Levi csak nyel és nyel .. :lol: )

Ruhák
Itt 25 fok van, pedig csak 2 radiátorunk van.

Amaryl
Aranyosak a kicsik :wink:
A fiúk mellett elhiszem, hogy nincs sok időd...

Edith
Jobbulást cici ügyben!

Krisz
Igen, olyan kis pöttyök. De hétfőn megnézi a dokinő..
Remélem nem lesz allergiás, Apa az :?

Anyasági tám.
180 napon belül a munkáltatóhoz vagy a Területi Államháztartási Hivatalhoz.
Kell hozzá:
-igazolás, amit a kórházban adtak (a terhesgondozásról)
-szig. -ed, lakcímkártyád, TAJ kártyád, adókártyád
- a kicsi TAJ kártyája
-születési ak. kiv.
- meghatalmazás (2 tanúval)
Összege 61043 FT.
Állítólag nekem már utalták a kártyámra a hónap elején (még nem néztem).

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Amaryl jó rólatok is hallani és képeket látni a csemetékről :)

Mi is két napja pótolgatunk. Most Csongor újra belassult evésügyileg és nagyon sokat bealszik. Aztán ugyanaznap leszív 25 perc alatt 120-at. Teljesen érthetetlen számomra a dolog. Néha kikészít, mert nagyon sok türelem kell hozzá, amikor nem akar szopizni rendesen. Igaz 4 napja nem volt kakija, lehet, hogy az is gátolta, remélem ma éjszaka már sokkal több kedve lesz hozzá (ma végre kijött aminek ki kell).

Azért még tovább küzdünk a tejcsiért, csak néha úgy érzem agyon szekálom. A legrosszabb, amikor már unja, hogy nem igazán jön a tejecske (pedig tudom hogy ez sajnos a nem túl jó mellretétel miatt van és hogy időnként nem jól szopik, mert a tej ott van), elkezd nyűgösködni és sírni. Ez annyira rossz. Ilyenkor hülye anya fejével gondolkodva úgy érzem hogy nem jó neki az én mellem és hogy ahelyett hogy megnyugtatnám és békét adnék neki, ehelyett sírni kezd rajta. Tudom hülyeség, mert sokszor nem is ezen múlik a nyugtatás és másnak is sír a baba a mellen.

Viszont végre megvágtam három képet, amiket felteszek.
Ezek 1 hónapos, 4 hetes és 3 hetes korában készültek.

Már mi is 62-es ruhákat hordunk. Kg-re nem olyan nagy (4 kg), de hosszra sokat nyúlt és így minden 56 ruha túl rövid neki. Azért már hurkái is vannak, amiket imádok :D .

Voltunk a héten az 1 hónapos orvosi vizsgálaton. Minden rendben van természetesen és figyelemreméltóan erősnek találták és stramp kikölyöknek. Büszke voltam rá, de egyébként mi is észrevettük milyen jól tartja a fejét és hasonfekve meg tudja fordítani (pontosabban már 1 hónaposan meg tudta).

Az anyagási még nekünk sincs elintézve, sem a többi papír, mert a TAJ kártyája nagyon lassan jött meg. Nem tudom ti hogy voltatok vele. Remélem a jövőhéten mindent elintézünk. Egyébként én is úgy tudom 180 napig lehet húzni.

Akkor a képek!

Puszi,
Réka

Kép
solymosy

Szóval a képek, mert az előbb elfelejtettem feltölteni :)

3 hetesen:

Kép

4 hetesen és én baromi fáradtan :) :

Kép

1 hónaposan:

Kép

Kép

Kép
solymosy

Réka - nagyon szépek vagytok! s bocs, hogy megjegyzem, de nem tudom nem észrevenni, de Neked is őrült nagyok/nagyot nőttek a melleid :wink: :lol:

Amaryl - tök jó, hogy jöttél felénk egy picit, s nagyon tündéri a kis családotok! Megértjük, hogy a három gyerkőc mellett nem a net az első dolgod! Anyósod?? Jobban van?

Titti - 62-es ruci 2 hetesen, ez szép :D dehát jó nagy babának születetett Napsi :lol: Vas - nekem a terhesség alatt csodákat tett (Cas jótanácsára), de vigyázz, mert nekem sokat fogott a székletemen, amit szülés után a kórházban kaptam...a nőgyógyász a három hetes kontrollon azt mondta, hogy nem kell azt szednem, de szedjek kettőt a "terhesvitaminból" (nálunk: Femivit, Magyarországon: Elevit, azért nem nevet írtam), most már ritkán szedem :oops:
Héfőn gondolunk Rátok is :wink:

Kia - köszönjük :wink: , s viszont!

Viki - nagyon csinik vagytok! Te bejársz valahova dolgozni, vagy otthonról nyomatod?? Bocs, ha már írtad, de mit dolgozol, hogy ennyire nem tudsz leállni???

Edit - sajnálom a szopi témát de ne idegeskedj miatta, bár én is ezt teszem,pedig terhesen azt hittem, hogy én ilyet (mármint idegeskedés, ha nincs tejci) nem fogok tenni :roll:

Olvasva magunkat, az az érzésem, hogy sokunkat annyira sikerül/t befolyásolnia ennek a szopiörületnek, hogy sokszor nem is a babázás szépségével vagyunk elfoglalva. Az eszemmel tudom, hogy nem normális, s minden második pillanatban tényleg nem is foglalkozom vele, de vannak "első pillanatok" is :wink:
Itt jön az, amiről Kirsszel írtunk egy pár hete, hogy régen minden más volt, többek között nem stresszelték az anyukákat ezzel a szopival sem. Aláírom, hogy sok új dolgot fedeztek fel (csak nehogy 10 év múlva rájöjennek, hogy mégsem úgy van :oops: ), de az Anya-Baba kapcsolat már az őskorban is ilyen volt..
Bocsi, de ezt le kellett írjam....

Ezt látni kéne, mármint most engem...ülök a gép előtt egy fél literes csoki fagyi felén túl már, s közben mögöttem a szép új szobabiciklim, s taposógépem :lol: :lol: de most csak a fagyievésre van erőm :oops:
Mennyit lehet tornázni ilyekor (lightosan persze, nem az olimpiára készülök :lol: )?

Nyafi - örülök, hogy "megúsztad" a kisműtétet!! Lábad???

Öltözködés - akkor én nem öltöztetem be Marcit, mert már estére a pamut hosszú rugi alá nem adok semmit...a szobában fürdetünk, s 25-26 fok van nála :wink:

Ma megünnepeltük a két hós szülinapját :wink: apukája hozott tortát, s volt itt a barátunk a négy éves kisfiával, s a nagynéniék :lol: Marci még nem kért tortát :wink: :lol:

Na jó éjt, nyugis éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Réka
Tudom, hogy nagyon aggódsz Csongorért, de amikor már úgy érzed, "agyonszekálod" a cicvel (ahogy írtad), és csak ordít, akkor hagyd békén vele kicsit. Ha nem eszik, hát nem eszik, nem buta, éhenhalni nem fog, ha éhes lesz, enni fog!
Negyedóra-félóra múlva újra megkínálod, és ha elfogadja hát elfogadja. Előbb-utóbb enni fog!
Csilla minden fürdés után, öltöztetés végén balhézni kezd, és jónéhány este rám hozta a frászt, mert seperc alatt úgy behergelte magát, hogy nem tudtam cicire tenni. Pedig látszott, hogy azt keresi, de annyira üvöltött, hogy nem tudott ráharapni. Persze teljesen pánikba estem.
Aztán vettem egy nagy levegőt, Csillát ölbevettem, és kimentünk a szobájából hintázni a hintaszékbe, hogy lenyugodjon.
Mikor abbahagyta az üvöltést, megint nekifutottunk a szopinak.
Volt, hogy egy este 3-4-szer kellett kimennem hintázni vele, de előbb utóbb mindig elálmosodott-kifáradt annyira, hogy cicire lehetett tenni, és akkor boldogan bekajált.
A másik, amikor tényleg keresi a cicit, de csak cicizni akar, viszont amint megindul belőle a tej, azonnal üvöltve köpi ki. Ilyenkor sincs mit tenni, elveszem tőle, és elbolondítom vmi mással.
Akkor is tud balhézni, ha már nem jön a ciciből, de ő még enne. Ilyenkor sincs nagyon más megoldás, mint cicitváltani, vagy ha már mindkettőt lerabolta várni 1/4 órácskát (addig el lehet vele játszani, mert már nem akar éhenhalni, így simán kibírja), mire termelődik annyi, hogy egy tejleadásnyira elég, és akkor megint megkaphatja.
Szóval nagyon sok oka lehet annak, hogy miért nem akar cicizni, szerintem soha ne erőltesd. Néhány próbálkozás után hagyd kicsit abba, pihenjetek 1/4 órát, és ha keresi, próbáld meg újra.
Remélem beválik! :)
Nagyon aranyos különben a képeken, és nem úgy néz ki, mint aki éhezik! :)
(Neked viszont "szép" karikáid vannak :()
Helyes mellretétel: bele fogtok jönni ebbe is! Kitartás!!! :) Ahogy nő, úgy ügyesedik!

Szilvi72
Micsoda ünneplés! Torta! :)
(CSak irigykedek... :D)
Szopiőrület: sajnos teljesen igazad van. Én is annyira görcsösen akartam szoptatni Sebinél, és nem lett jó vége. Most Csillánál sokkal lazábbra tudtam venni, mint anno, és jobban is megy. :)

Kép
Kép
Kép
cas

SZI!

AZ ANYASÁGIT ÉN A CSALÁDIVAL EGYÜTT POSTÁN INTÉZTEM, az anyakönyvi kivonatot kell eredetiben küldeni, a többi - kia leírta mit - másolatban. Ezt a MÁK-nál mondták.

Az összeg a nyuddij 225%-a és 180 napon belül kell igényelni. A családit 60 napon belül.

KÉRDÉS: volt-e valaki úgy hogy fájt a melle és nem a feszülésire gondolok. Ma elkezdett fájni még akkor is ha már kiszopizta, egy területen.
már napok óta azt érzem hogy lenne még benne de nem tudja kiszopizni.
attól félek nehogy begyulladjon, mert talán el van záródva egy-két tejcsatorna.
masszíroztam meg melegítettem szpi előtt, de fáj.
szopi után meg fél órával fejtem és lejött 20ml, persze nem arról a területről.
egyébkén 90ml szopizott belőle aztán még át kellett rakni a másikra de onnan csak 10-et bár lehet hogy még evett volna....

KépKép
domidina

Domidina
Ha szopi után érzel csomókat is, ahol fáj, akkor azt érdemes kimasszírozni, kifejni. Legközelebb próbáld meg úgy mellre tenni Lilit, hogy arrafelé legyen az álla, abba az irányba szopiznak a leghatékonyabban.
Ha vörös már a terület, és lázas is vagy, akkor jégkockával jegelni (de csak azt a területet, mert apaszt, pl. jégkockával). És csak szopi előtt borogatni meleg borogatással.
De az a tuti, ha megkeresel egy szopis tanácsadót!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Réka
Szépek vagytok. Csongor szépen tokásodik :wink:

Taj és lakcím kártya..
Nekünk hamar megvolt.
Karácsony előtt kész volt a születési, Apa bement érte és hazafelé beugrott a TAJ-ért is (nem várt szinte semmit). Azt mondák ha kész a szüli, akkor a TAJ is kész. ...és valóban így volt.
A lakcímk-t is hamar küldték.

Szilvi
Mellek - nekem alig nőttek :?
Ma reggel Levi jóllakott és még másfél decit kifejtem :shock:
Lassan tehénnek érzem magam :P
Fagyi :lol: Én is állandóan édességre vágyakozok :lol:

Én azt figyelmet meg, hogy Levi hasfájása kezd lassan elmúlni.
Már csak napi 1-2x kap Espumisant (megelőzésképpen).
Most épp alszik lassan 3 órája , jót tett a friss levegő :lol:

Dina
Nekem is volt a jobbossal ilyen gondom.
Tényleg jobb lett, arra volt az álla néhányszor, azóta semmi panasz. (ahogy Cas is írta)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sokatokhoz hasonloan en is felhulla vagyok. Zsofi megint taknyos volt, ugyhogy az elmult hetem remalom volt. Ugy nezek ki, mint egy zombi. Mintha teljesen megszuntem volna letezni, csak ugy nezek ki a fejembol, es allva elalszom. Zsofinak sikerult ma ejszaka 3, azaz harom orat aludnia egyhuzamban. Aztan szopi fel 4-kor, fel 5-kor, fel 6-kor, fel7-kor es fel8-kor. Aztan indult a nap. Szopival. :?

Nagyobbik gyermekem most jott be a kertbol, ahol apajanak segitkezett a vetemenyes felasasaban. Tudni illik, hogy amikor a parom kukacra lel, athajigalja oket a tyukjainknak. Namost ma Rebeka majdnem sikeresen megevett egy kukacot. Azt hittem, elajulok, amikor ezt igy meghallottam. De szerencsere meggondolta magat az utolso pillantban, gondolom, csak azert, mert ugy alapbol nem eszik meg SEMMIT sem. :( :( :( Ez most az egyszer jol jott.

Es egy kep Zsofirol
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem
Sajnál-sajnál! :(
Ez a takonykór jól rátok jár?! :(
Zsófi viszont még mindig nagyon aranyos, és a szemei gyönyörűek! :)
Rebekának pedig biztos nem lett volna nagy baja a kukactól, fehérjedús táplálék! :lol:
Sebit a csigák hozzák lázba, szerencsére még nem akarta megkóstolni... :?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Én is itt,csak kicsit hullán,de jelentem haladunk a felújitással.Lassan,de biztosan.. :lol: :lol:

Egyszeri segély:Mi is hamar megkaptuk.Születési,lakcimkártya 3 hét,utána a TAJ kártyáér elmentem személyesen,és már decemberben el is utalták.

Nagyon szépek a babák egytől egyig!!!!!!!!!!!!!!

Pénteki mérlegelés:4470g,56cm.Mi is megyünk holnap oltásra.Már a másodikat kapjuk.
Kedden meg megyünk a fejlődésneurológushoz,persze nem a korházba ahova kellene,mert ott nem tudnak fogadni,hanem én kértem a gyerekdokitól beutalót.
És képzeljétek egy éjszakára be kell feküdnünk a Madarászba az alváscentrumba,mert mondtam a dokinőnek,hogy sokszor beriaszt éjszakánként a légzésfigyelő.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!
Szivi: Egy cégnél dolgozom ahol fuvarszervezéssel foglalozunk. A helyzet nem lenne tragikus ki tudtam volna szálni belőle de a fuvarozók nem adnak autót a cégnek, valamiért ragaszkodnak hozzám. Igaz mindegyik fuvarozóval baráti a kapcsolat, és mikor a főnököm megemlítette, hogy vesz fel helyettem új embert azt mondták akkor ők kiszálnak, mert mi már úgy összeszoktunk, hogy ők nem akarják új emberrel tartani a kapcsolatot. Így van az hogy itthon két szoptatás között fuvartszervezek az EU bármely országába bárhonnan. Barbi meg alkalmazkodik hozzám. A déli evés után ma is 5 órát alukált. :lol: Igazából ez nem helyhez kötött munka, csak internet meg telefon kell, és én sem unatkozom a délutáni alvás alatt.

Dominda: Ez érdekelne, hogy pontosan hová kellene küldeni a papírokat. Sokan mondják, hogy az Államkincstárba végeláthatatlan a sor. Sokkal jobb lenne ha tényleg el lehetne intézni Postán, mespórolnánk egy stresszes napot. Így már holnap el tudnám intézni. :roll:
Na megyünk készülünk fürcsihez. :lol:

drumka

Sziasztok!

Gem
Zsófi nagyon szép! :wink:
Jobbulást!
Giliszta :shock: :lol:

Ancsa
Drukk holnapra!

A légzésfigyelő jól van lerakva?
Nekünk is sokszor bejelzett az elején, de már jó.
Remélem semmi gond nincs Rékával.
Majd írd meg...

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

giliszta helyett kukac :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia:Nem minden éjszaka,de azér biztos ami biztos.....Nekünk matracos van,azon fekszik.Remélem,hogy jól van berakva....
Kiváncsi leszek.Holnap bejelentkezek.Nem tudom mikorra kapok időpontot.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Drumka: Én a neten néztem meg hogy területileg melyik MÁK-hoz tartozunk. NEkem Székesfehérvárra kellett küldenem a papírokat, Bp-n nem tudom hogy hova, nézd meg a neten, de szerintem postázás előtt azért telefonon érdeklődj mert ki tudja, lehet hogy területileg eltérő az ügyintézés módja.

Egyébként éppen azért javasolták nekem is a postát, mert ahogy mondta a csak az utcán áll a sor vége, mi meg ezt nem tudjuk kivárni.

Kia, Cas: tegnap masszíroztam a mellem, meg este meleg zuhany, megy melegítő párnát tettem rá, meg mindig azzal a mellel kezdtem a szopit, és mára már javult a helyzet :lol:

Persze nem tudom ettől-e, de az esti 10-es etetésnél már nem volt elég a tejcsi Lilinek. Mindkettőből evett - aztán lehet hogy nem tudta kiszívni rendesen - de amikor meg nem jött semmi, üvöltött, rángatta. Persze nem evett azért így sem nagyon keveset, de még evett volna. Hát elég sokáig tartott míg el tudtam altatni ilyen állapotban :cry:

Kíváncsi leszek a mai napom hogy alakul tejcsi ügyben.... Valamivel szaporítanom kellene.... de mivel? Mert már több hete is volt, hogy 140-et evett, igaz reggel a kőkemény ciciből, de most már akkor sincs és szerintem már többet igényelne mint amiket most eszik.

Gem, nagyon édes Zsófi, egy tündér!

KépKép
domidina

még valami, nem nagyon szeretném ha így alakulna, de mikortól döntöttetek, vagy döntenétek úgy, hogy pótlást adtok a picurnak.

Tudom mindig azt mondják, ha nem fejlődik rendesen, na de ez csak napok múlva, hetek múlva derül ki, addig meg legyen mindig éhes???

KépKép
domidina

Ancsa
Drukk, hogy minden rendben legyen Rékával! :)
Szép nagy már a csajszi! :)

Domidina
Van olyan, hogy "fejlődési ugrás", ez azt jelenti, hogy szinte egyik napról a másikra egyszercsak több tejcsi kell a kölöknek. No ezt a cicik nem könnyen tudják követni, de 1-2 nap, és utolérik magukat. Ha kell, tedd még sűrűbben cicire, vagy nyugodtan add neki oda mind a kettőt. Pár nap és lesz elég tejci megint! :)
Ez olyan 6 hetes és 3 hónapos kor körül szokott lenni, ha jól tudom.
Pótlást akkor kezdenék adni, ha 1 hét alatt nem gyarapodna semmit (sőt, fogyna), éjjel többször kelne enni, nappal keveset és nyugtalanabbul aludna, és ébren meg folyton üvöltene és csak cicin maradna csendben.
De ettől még messze vagytok?! :)
Ja, és örülök, hogy javul a helyzet a csomókkal!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas: Köszi, valóban úgy gondolom én is hogy ott még nem tartok hogy pótlás kelljen, csak hát egy kicsit idegesítő volt késő este, hogy üvölt hogy még enne de ugye nincs mit a két ciciből sem.

De ez estére van inkább, mert most is 150-et evett igaz két ciciből, egyből csak kb. 100 jön le és az most sem volt neki elég.

Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!

Edina, azt hiszem, beköszöntött nálunk is ez az időszak... Az éjszaka még dugig volt mindkét mellem, az egyikből teljesen eláztam :oops: reggel pedig az egyik mell nem volt elég, a másikra is rá kellett tennem. MOst megint feszülgetnek azért, de nem úgy, mint ahogy eddig szokott lenni. Máskor volt úgy, hogy éjszaka közepétől csak koradélután került sor a másik cicire. De én is épp erre a megnövekedett igényre gondoltam...
Te méred minden evés után??? :shock: Az engem nagyon stresszelne (mint ahogyan látom, hoyg téged is stresszel, ha tudod, hoyg megette az adagját mégis hamarabb megéhezik vagy legalábbis sír.), ezért csak hetente mérem, de pl. 4 hetesen elfelejtettem megmérni. Most 5 hetesen 4780 g, ami szerintem nagyon jó gyarapodás az 1 hónap és pár nap alatt. (3700-ra volt visszaesve, kb ennyivel jöttünk haza a kórházból.) Azért most lehet, hoyg megmérem 2-3 naponta, azért, hyog ellenőrizzem, gyarapszik-e egy picit is, nehogy valóban ne legyen elég neki a tejcsi!

Különben most már két éjszaka tökéletesen aludt, úgy, ahogyan eddig is szokott. (Azért nem kiabálnám el. :roll: ) Az este is 10-kor elaludt és csak fél 3-kor kelt enni, nemhiába áztam el.

Még valami. Boróka is szokta rángatni a mellem, de neki olyankor görcsei vannak. NAgyon nyilvánvaló, hallom a bél-, gyomormozgást vagy talán egy-egy puki is kiszabadul olyankor. Nem lehet, hoyg nálatok is ez van, nem a tejhiány?

Gem, ZSófi tündéri. :D :D :D Milyen nagy már!!!
Boróka most kezd reagálni a mosolyra, hangra mosolygással. Annyira édes, amikor felfele kunkorítja a száját! :D

Viki, Barbi is csodaszép!!! :) Nem semmi, hogy azért a munkára is jut időd!

Ancsa, kitartást a felújításhoz! Egyszercsak meglesz! ÉS drukk a kontrollhoz!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
És nálatok mizujs? Gyógyulgatsz? :)
És igazad van, Csilla is szokta tépni a cicit, mikor csikar a hasa, én is hallom, ahogy buborog, és ő is pukizik nagyokat. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Hát, az a helyzet, hoyga bal mellem begyógyult, abban egy kis szúró érzés jelentkezik, amikor bekapja, utána már nem fáj. A jobb mellemen viszont nagy a seb még mindig.
De tudom, mi a baj, és fogalmam sincs, hogy begyógyul-e valaha, amiíg szopizik? Mert ezen kisebb a mellbimbó, és azt hiszem, rosszul kapja be. Főleg, amikor nagyon teli van a mell, és hiába nyomok ki belőle egy kicsit szopi előtt. HA már szívott belőle és kissé megpuhul, már jobban bekapja, oylankor nem is fáj csak egy picit érzékeny.
Ez van, azért még reménykedem...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
eddig mértem, na nem minden alkalommal csak kiváncsiságból egy-kétszer naponta, hogy mégis mennyiket eszik, csak hogy tudjam.
Aztán volt egy időszak amikor teljesen kiborultam, hogy nem elég a tejem amikor főleg láttam, hogy milyen keveset evett egy ciciből, akkor abbahagytam. Ez kb egy hétig tartott, amikor egyáltalán nem mértem.

Aztán most pár napja megint elkezdtem mérni, és tényleg csak azért hogy tudjam egy ciciben kb. mennyi tej van egy alkalommal, és hogy neki mennyi az igénye.

Hát lehet hogy nem kellene, mert tudat alatt lehet hogy igy is befolyásol....

Egyébként nekem már napok óta nem elég egy cici, ritkán van úgy hogy egyből jóllakik. Főleg reggel van tele, de akkor az kell, hogy átalugyja az egész éjszakát, ami pár napja már nem sikerült, csak olyan 4-5 órákat. Ez meg nem elég idő a feltöltődésre.

Most azért nem idegesítem annyira magam ezen, kétségbe nem esem tőle, majd csak lesz valahogy. Az már haladás, hogy nem borulok ki tőle....

Most inkább azt kezdem észrevenni, ha persze jól gondolom, hogy nem akarja magát fárasztani azzal a kisasszony, hogy megdolgozzon a kajáért.
Mert ugye az elején dől belőle a tej - bimbóvédővel szoptatok, lapos mellbimbó miatt - aztán a végére már alig csöpög. Lehet hogy lenne még benne csak hát ideges lesz már én meg azt hiszem, hogy azért mert már nincs benne.
Ekkor átteszem a másikra és ugye onnan megint könnyen eszik.
Csak hát ilyenkor meg egyik mellet sem üríti ki teljesen, és talán ezért nem termel annyit, mert a mell úgy látja hogy annyi is elég amennyit kiszív egyből....

KépKép
domidina

ja és a gyarapodás
2820-al született,
2600-al jöttünk ki a kórházból.

Az első hónapban 930-at hízott, akkor volt 3530 g.
a múlt héten kedden mértem, akkor volt 3820 g.

A heti hízásai pedig:
170, 290, 270, 250, 290, a következőt meg holnap mérem.

Úgy gondolom ez nem rossz....

KépKép
domidina

Domidina
"Csak hát ilyenkor meg egyik mellet sem üríti ki teljesen, és talán ezért nem termel annyit, mert a mell úgy látja hogy annyi is elég amennyit kiszív egyből...."
Na ja, viszont így sűrűbben ürülnek ki a melleid, ami megintcsak a tejtermelést stimulálja! Szóval ne pánikolj! :roll:
A bimbóvédőt nem próbáltátok elhagyni? Hátha menne anélkül is? :roll:

Edit
Hát igen, a jobbcici nálunk se tökéletes sajnos, bár csak pici seb van rajta szerencsére... :( Alig volt 1 hét, amikor teljesen gyógyult volt...:(

Kép
Kép
Kép
cas

Csilla kezd egyre jobban belejönni az ujjszopiba! És ma először szabályosan nevetett is! (Eddig csak vigyorgott nagyokat...) :D
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ancsa
Drukk a kontrollhoz!!!
Mikor mentek?

Edith
Remélem meggyógyul az a seb hamarosan és nem fog fájni . Cas neked is :wink:

Edina
Örülök, hogy már jobb a helyzet és eltűnnek a csomók.
Az étkezések utáni mérést pedig hanyagold.. csak magadat idegesíted.
Tőlem állandóan kérdezgette a védőnő, hogy mennyit eszik.
A válaszom az volt - nem tudom, nem mérem, csak hetente, de akkor 300-400 g-okat hízik :D
A 200-300 g tökéletes!

A rángatás nekünk is jellemző - főleg reggelente (pedig akkor tele van tejjel), sok-sok durranás is kíséri :P

A szurin túl vagyunk...
Levi nagyon ügyes volt.
Végig - a vizsgálatok alatt is - nevetgélt, beszélgetett. Csak pár másodperc sírás volt, amikor feszített a szer... és már folytatta is a mosolygást :lol:
A dokinő nem akarta elhinni, hogy ennyit hízott egy hónap alatt.

Volt ott egy anyuka a kislányával, aki akkora volt , mint Levi, csak véknyabb - csak ő 5 hónapos :shock:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas: Néha próbáltam anélkül a szájába adni szopi közben, de szerintem már annyira hozzászokott ahhoz, hogy majdnem egy nagy cumiszerüt kap be, hogy nem igazán tud mit kezdeni a bimbóval.

Szopizza, próbálja bekapni, de aztán ideges lesz és ordít!

Pedig jó lenne, majd még próbálkozom....

Kia, méréssel kapcsolatban van abban valami amit mondasz... tudom hogy nem kellene, csak most nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy alakul a tejcsim.
Volt hogy nem mértem és rettentően nyügös volt szopi közben is és utána is és nem tudtam most mi a baja, éhes még vagy valami más és bosszantott, hogy nem mértem meg, legalább akkor kilőttem volna egy problémát.

Folyamatosan nem akarom mérrni csak pár napig.

KépKép
domidina

Hello Lányok!

Hát mi is voltunk dokinál, de sajna nem Napsi miatt. Elvileg Őt vittük volna a 2 hetes kontrollra, de az én esetem fontosabbnak bizonyult.
Fél 3 körül, amikoris éppen befejeztem a mosogatást, felébredt a Kisasszony. Odaültem mellé, kierőszakoltunk egy kis kakit, aztán :shock: :shock: :shock: álltam fel egy pelusért és egyszer csak elöntött a forróság. Lenézek, a fehér melegítőm szép piros lett egy pillanat alatt. Gyerek betakar, szaladás fel betétet cserélni. Igenám! A WC-ről nem bírtam felállni - ömlött belőlem a vér. Lányom üvölt odalent: kakis, éhes Szegénykém. Telefonom odalent. Bepánikoltam. 3 (bocsika :oops: ) nagyobb darab valami is kijött belőlem. Tovább nem részletezem. Egy rémálom volt.
A (házi)doki megvizsgált, s azt mondta, hogy ha megismétlődik, akkor a kórházba menjünk. Írt egy levelet is Nekik.
Volt valakinek hasonló "élménye"???

A Csajomat nem nézte meg, hétfőn visszük.

Bocs, hogy senkinek nem reagálok, de kicsit kikészített ez a dolog...

Azért azzal eldicsekszem, ha nem haragudtok, hogy a 2 hetes Lánykám hason fekve egyik oldalról a másikra átfordítja a buksiját. :) És ha nem tetszik Neki az oldalfekvés, akkor a hátára fordul (de nem azért, mert elgurul. :)

Csilla gyönyörű!

Kép
tittina1982

Cas
Csilla tényleg szép kicsi lány! :P

Tittina
Ez szörnyűűű!
:cry: Valami maradt bent?
Csak akkor kell kórházba menni ha megismétlődik? :shock:
Remélem nem lesz semmi gond veled, nem fogsz ismét vérezni mert minden kijött most ami nem oda való volt.
Írj, ha valami változás van.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat az irományommal kapcsolatban! Nagyon sok jó tippet kaptam, úgyhogy kicsit át is írtam/szerkesztettem a cikket és raktam bele képeket, videókat pl a helyes mellrehelyezésről.

Íme az új verzió:
1202779432.588.txt

Jó babázást!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok csajok!!!

Hűűűű annyi mindent írtatok!!!!!Nem írok mindenkinek, mert olvasni is sok volt... :lol:

Tittina!!!

Nagyon szorítok, hogy ne legyen gáz veled!!!

Cas!

Ezek szerint Te se használsz cumit?? :lol:
Ez az új mosoly a hahota akar lenni?Én már alig várom, hogy produkálja.
Bár rájöttem,hogy Domiban a supermen reinkarnálódott.
Állandóan előretartja az ökölbe szorított kezét. :lol:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

CSak két videót hoztam:
az elsőn Kriszta első találkozása Borókával, a másodikon Kriszta táncol. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.videoplayer.hu/videos/play/131494
http://www.videoplayer.hu/videos/play/131400

Még próbálok jönni...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith
Nagyon aranyos Kriszta :lol:
Boróka a pocakban van :P

Ha belegondolok, hogy 3-4 év múlva jöhet egy tesó :lol:

Krisz
Levi is szokott Superman lenni :wink:

Tittina
Hoyg vagy?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Köszi Kia az érdeklődést. Most jól vagyok.
Itt nálunk 7ágra süt a nap, úgyhogy mindjárt elmegyünk egy kicsit sétálni.
Kipróbáltam azt az "átkönyöklős" szopi-pózt, amit írtál. Lehet, hogy nem ugyanúgy ahogy Te, de tényleg tök jól ki tudja szívni belőle a tejcit. :)

Kép
tittina1982

Edit!

Nagyon jóka videók, hát még a tánc!!!Én bele is szédültem.... :lol:

Kia!

Akkor már van egy superman és egy supergirl is???!!! :lol: :lol:

Tittina!

Örülök, hogy jobban vagy!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Csilla nevében is köszi a bókokat! :) Egyébként mióta belejött az ujjszopiba, a nappali elalvás is javult, eddig nagyon nehéz volt becsempészni a kiságyba, és azonnal felébredt, és előbb-utóbb sírni is kezdett, így viszont ha fel is riad rá, hogy beteszem, bekapja az ujját, és álombaszopizza vele magát. :) Ja, és hosszabbakat is alszik (nemcsak 45 percet), mert ha fel is ébred picit, visszaaltatja magát. :)

Kia
Sebi volt ilyen mosolygós óriásbébi, a dokinéninkkel (de főleg az asszisztensével) máig imádják egymást! :)
Azért milyen szar lehet a gyerekorvosnak, hogy a legtöbb kisgyerek az oltásélmények miatt amint meglátja bömbölni kezd?! :(

Domidina
Hát, ha eddig mindig bimbóvédőztetek, akkor valszeg nem volna egyszerű elhagyni, mert így szokta meg...
Én nagy nehezen leszoktattam róla Sebit annak idején, de elég strapás volt... :(

Titti
Brrrrrrrrrrrr... ez szörnyű lehetett! Nagyon-nagyon figyelj pár napig, és amint egy kis hőemelkedés vagy vmi kis rosszullét jelentkezik, irány a kórház!!!
Nem erőltetted meg magad előtte?
IDehaza szerintem egy UH-ra, és ha szükséges egy egészségügyi küretre biztos elküldtek volna. :?

Krisz
Vhogy idegenkedek a cumitól, én is szoptam az ujjam, öcsém is (13 év van köztünk), Sebi is, Csillának már eszembe se jutott cumit adni (Sebinek még vettünk, de vhogy nem tudtam magam rávenni, hogy betuszkoljam a szájába).
Egyébként a cumisüvegtől is sokáig "irtóztam", amikor először adtam belőle Sebinek tápit szabályosan rosszul voltam.
Pedig direkt szilikon és nem gumi-cumit vettem, gondoltam hátha a gumi kelti az undorom, de nem... ki tudja honnan jön ez a hülyeségem?! :D
Nevetés: igen, olyan gurgulázó hahotázás-féle, persze azóta se csinálja, hogy az apjának meg tudnám mutatni, de nagyon aranyos volt! :)
Supermen: Csilla mindkét kezét ökölbe szorítva tartja fel, mintha legalábbis most futotta volna le a maratont, és ő érne elsőként a célba! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Mi sem használunk cumit, és Csabesznál sem használtam. Szerencsére csak alvásnál használta és 4 éves korában már alváshoz sem.
Én se szeretem a cumit.
Viszont én a tápszerhez azt használom (mármint cumival adom), meg a lefejt tejnél és ugyanúgy szopizunk mellette.Szerencsések vagyunk asszem.
Képzeld! Domi viszont szopizza az ujját és közben "marcangolja" az arcát. Ez a dilije 2 napja van. Ja meg annyira rágja az öklét és tiszta nyál! Ha nem volna ilyen pici, még azt hinném, hogy jön a foga.....de nem ez tuti, mert lecsekkoltam.

Televagyunk supermenekkel!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Én sem tudok mindenre reagálni, nagyon sokat írtatok (ez tök jó :lol: )

Titti :D
Remélem, hogy nem ismétlődik meg a "dolog", tényleg nagyon figyelj magadra! Fogalmam sincs, hogy mi lehetett :shock: :roll:
Gratula a "forgolódáshoz" :wink:

Cas :D
Nagyon szép Csilla baba, s már én is várom, hogy megtalálja végre az ujjacskáját, mert az öklét már cuppogja, de az ujja még "nincs meg" :? Cumit már meg sem próbálom , folyamatosan kiköpdöste, cumisüveget is nagyon ritkán...de azzal nincs akkora baj, ha már rájön, hogy nem a cicit kapta meg. Persze nem örül neki, így tényleg csak akkor tuszmákolom neki ha (én úgy gondolom :oops: ) nagyon muszály :oops:

Gem :D
Zsófi baba is gyönyörűséges, micsoda szép szemek!! Szerintem ő rád hasonlít, ugye??

Kia :D
Gratula az ügyes fiacskádhoz! De mit is várunk tőle, Anyuci is nagyon talpraesett :wink:

Mi is jól viseljük/tük (kipp-kopp). A doktornéni szemüveges, s olyat vigyorgott rá, hogy nagyon büszke voltam. Na meg akkor is, amikor dícsérték, hogy milyen szépike :lol: :lol:
Mi már picvel több, mint 6 kilók vagyunk, s 63cm-t mért a nővérke tegnap..nem is csoda, hogy már a 68-as ruhákat is elkezdtük hordani...már vettem 74-est is :) Jövő héten megkapja a Rotateq-et, s ha minden jól megy, akkor lehet, hogy 22-én repülünk haza :roll: :roll: doktornéni elengedett :D

Edit :D
Megkönnyeztem a "tesófogadást", annyira megható, tényleg....ilyenkor mindig elhatározom, hogy lesz még kicsi babám :lol: Milyen murisan hangzik, hogy "kicsi baba", de vasárnap megnéztük a kisfiút, aki két hetes volt aznap, s hihetetlen, hogy micsoda méretkülönbségek vannak köztük, pedig a 7 hét az úgymond semmi :roll: Marci óriásnak tünt a kicsi mellett :wink:

Megyek, megkísérlem a vasalást ismét (mindig akkor ébred fel, amikor bedugom a vasalót :wink: )

Kérdés: van valaki, aki már elkezdett tornázni??? (lehet, hogy már kérdeztem,..)

Domi :D
Szuperwoman :lol: :lol: de lehet, hogy a "korosztályos" kick box bajnokságra készül, nem?? :lol: :lol: Mi a szintén korosztályos nyálbuborék fújó versenyre edzünk 8) :lol: :D :)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Krisz
Csilla szerencsére gyorsan rájött, hogy a marcangolás neki fáj, és ő csinálja, addig volt sok méltatlankodás. Ma már az orrát se fogja be közben a többi ujjával... :lol:

Szilvi
Sokat gondolok rátok, ma megint olyan hideg volt, bár sütött a Nap, de szívesen lettem volna nálatok! :D
Szép nagy már Marcus, a 6 kg az becsületes súly! :D
Vasalás: bezzeg az én lányom szereti nézni a pihiszékből, tetszik neki, hogy hadonászok a színes ruhákkal! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Voltunk kontrolon neurológia.Totál kikészültem.Berendeltek 9-re,mi odaértünk olyan fél 9 körül.Kijött a nő,mondta,hogy van három gyerek,akit tovább kell majd küldeni,és várni kell egy kicsit.Kb fél óra.Mondom rendben,hát úgyis mi jöttünk korábban.10 előtt 10 percel már megkérdeztem,hogy mégis meddig kell itt ücsörögnöm egy 3 hónapos babával?Nem beszélve arról,hogy egy büfé nem volt az épületben,ahol a vizet megmelegitsem a tápszerhez.Közölte a nő,hogy ő is egyedül van,és reggel óta dolgozik,és különben is mit panaszkodok,amikor szó nélkül tűri a gyerekem a várakozást.
Majd megnézi,és mondja,hogy egy picit gyenge a nyakán az izomzat,mert nem emelte fel a fejét,amikor a kezénél fogva felhúzta.majd mondta,hogy ha már itt vagyunk,akkor menjünk át a gyerekgyógyászhoz,mert ugye a kontrollra sem tudtam bejelentkezni már.
Újabb másfél óra várakozás,pedig csak ketten voltak előttünk.Aztán kijön az aszisztens,és kérdezi,hogy mi a baj,miért jöttünk.Mire én,semmi,csak egy kontroll vizsgálat.
Mikor bejutottunk,kiderült,hogy a fejlődésneurológus,aki azt mondta,hogy nincs komoly baj,azzal küldött át minket,hogy a korához képest nem fejlődik a gyerek rendesen,mert 3és fél hónaposan nem fordul hasról hátra,és vissza.
Aztán a gyerekgyógyász megnyugtatott,hogy azoknak a babáknak akik rendes időre,rendes súllyal születnek,azoknál igen meg kellene már fordulni,de azt is csak hátról hasra,és vissza nem.
De nálunk más a helyzet,mert pici súllyal születtünk,de majd másfél hónap mulva a kontrolon visszatérünk rá.

Hát röviden ennyi volt a napunk.
Ja mi is megtaláltuk az ujjunkat.De van,hogy egyszerre az egész öklét a szájába próbálja gyömöszölni.na ilyenkor mi is benevezünk a nyálbuborékfújó versenyre.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Tittina
Örülök, hogy jól vagy és bavált a póz.
Mi most már csak fexünk egymás mellett - úgy eszik.

Itt is nagyon jó idő volt.

Na igen, Cas , nem lehet könnyű a gyermekorvosoknak :lol:

Ököl-eszegetés
Az nálunk is állandó.
Néha az ínyéhez ér a körmével - akkor abbahagyja :P
Én adok neki cumit, főleg ha tisztába rakom (mert a mocorgástól bukna) vagy a kocsiban fekszik...
De nem sek ideig van a szájában. A keze finomabb.
A ruhák is néha annyira nyálasak :lol:

Szilvi
Köszi :oops: :P

Torna
Én nem csinálom...

Ancsa
Sajnálom, hogy ilyen napotok volt...
A nőnek tudnia kellett volna, hogy hamarabb született és neki több idő kell.
A lényeg, hogy Réka ügyes baba és jól van.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Réka, nem semmi, hogy milyen napotok volt! :evil: De legalább minden rendben van. :) Szerintem még normál időben normál súllyal született babánál is eléggé korai az átfordulás (bármerre) a 3 és fél hónapos babáknál. Igen, Kriszta pontosan ennyi idősen fordult a hasáról a hátára át, de a hátáról a hasára csupán 5 hós kora után sikerült, azt is nagyon ritkán. Szóval, ilyesmiken ne aggódj. :) :) :)

Ujjszopás, cumi: Én egyiket sem szeretném. De ha választani kell, akkor inkább cumi (persze, ezt úgysem én döntöm el :roll: ). Sógornőm 14, tesóm 17 éves koráig szopta az ujját, úgyhogy, köszönöm szépen, én ebből nem kérnék. Cumizni biztos nem cumiztak volna ennyi ideig. De Boróka nem fogadja el a cumit és nem is akarom adni neki, mert már bekavart amúgyis a szopiba, úgyhogy előbb-utóbb biztos megtalálja valamelyik ujjacskáját. :roll: De ez van. :)

Szilvia, hajrá, kistesó! :wink: Én is féltem attól, hoyg jeeszus, miylen nehéz lesz áttérni a "nagyról" a picire, de olyan természetes volt minden... :)
Én is mindig azt mondtam, hoyg talán 3 gyereket is vállalunk. De most úgy gondolom, hogy ez a kettő nekünk bőven elég. Legalábbis engem nagyon megvisel mindig ez a szülés utáni első időszak, és nem tudom, ha még egyszer végig tudnám csinálni. :roll:
Én sem tornázom (még) de ahogy magamat ismerem, ha bele is vágok valamibe, csak szalmaláng lenen. Talán a bicajozás az, amit szeretnék is csinálni. Úgyhogy nálam azt hiszem, csak a diéta segít. Mielőtt teherbe estem, a 90 napos diétával hoztam magam a Kriszta előtti súlyomra. No, de most több van rajtam. :roll: :oops:

Tittina, remélem, nem fog ismétlődni a dolog. Hát, látom ott mindent "nyugisabban" kezelnek. :roll: VAlóban, bármilyen kis jelre legyél figyelmes, és direkt kórházba menj, ha van valami ezután. De nagyon remélem, hogy nem lesz szükség! Szerintem, még 1-2 napig séta közben se menj túl messze.

Nekünk most az a problémánk, hogy Boróka 5!!!! napja nem kakilt. :shock: Tudom, még én írtam, hogy ilyenkor sem kell aggódni, nem is ez, csak annyira sajnálom! Mert látom, hoyg szenved, fáj a pocija és nem tud magán segíteni. A családorvos azt javasolta, hoyg esetleg picit próbálkozzak a lázmérővel, de nem tudom, jól teszem-e, ha beavatkozom. :oops:
Ja, és ezenkívül, nemhogy javulna a jobb bimbóm, hanem most már olyan szinten féáj, hogy csak na! Zsibbad az egész mellem tőle, azt sem tudom, hoyg hol fáj jobban.
Nincs gyógyszerész közöttetek? Nincs valami olyasmi kenőcs, ami érzéstelenítené a bimbót? Nem baj, ha nem gyógyul, csak bár ne fájna! (Lehet, hogy hülye vagyok, de ennél jobb már nem jut eszembe. :oops: )

Itt eddig gyönyörű idő volt már jópár napja, mára viszont hideg és szürke lett minden. Hátha azért dél felé felmelegszik mégis!

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas!

Csillának Boldog második hónapos születésnapot kívánunk!!!Örülök, hogy nem csak nálunk van nyálbuborékfújó, nyelvöltögető verseny!
Már kezdtem azt hinni, hogy csak az én lányom ilyen kis "neveletlen".

Edit!

Én is minden nap mondom, hogy majd holnap edzek! Aztán eljön a holnap és akkor is azt mondom, hogy majd holnap. Ezt egy hónapja művelem.:-)
Szóval össze kéne szednem magam........ :lol:
Cumi: hát igen ebben a témában is erősen megoszlanak a vélemények. A mi családunkban senkinek sem volt cumija, és tizenéves korunkig sem szoptuk az ujjunkat. Sőt fogszabályzó sem kellett senkinek szerencsére. Azt hiszem, hogy ez inkább alkati kérdés. Van, aki a cumit is nagyon sokáig használja és ha idő előtt elveszik tőle, akkor az ujját szopja tovább.
Szóval az ember sose tudja mikor teszi a legjobbat.

Ancsa!

Ez döbbenet! Nem elég, hogy amúgy is hihetetlenül "udvariasak" az emberek, de hogy ennyire bunkó legyen egy eü-i dolgozó!.....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ancsa
Éljen a gyerekbarát gyerekegészségügy! :?
Ja, és időre született babáknál se tesznek semmit kb. 6 hónapos korig, ha addig nem mozog (fordul, ilyesmi), nemhogy korababáknál?! :evil:
Szóval ne parázz, és legközelebb szerintem menj máshová kontrollra, ha lehet, vmi jobb szakemberhez... :roll: Biztos van máshol is ilyen! Egyébként helyileg hol voltatok?

Torna
Én is mindig majd holnap. Főleg hasizomgyakorlatok kellenének, mert szörnyen kinyúltak a hasizmaim és pocakom van... :?

Edit
Tényleg ne idegeskedj a kakin, de ha már nagyon szenved, akkor én megpróbálnék lázmérővel és tornáztatással-pocakmasszázzsal segíteni rajta, hátha. Egyébként van vmi kúp is (glicerines talán), ami épp csak arra jó, hogy ingerli a végbelét, és megindul tőle.
Cici: nagyon sajnálom, hogy ennyire nem gyógyul. :( Jó lenne, ha vmi szakemberhez eljutnál (tudom, hogy szopis tanácsadók nem nagyon vannak)! Esetleg bőrgyógyász? barátnőmnek sem akart gyógyulni, pedig már jól szopizott a lánya, úgyhogy harmadszor ment vissza a szopis ambulanciára, és akkor derült ki, hogy vmi gomba telepedett meg a seben, azért nem gyógyult, kapott rá kenőcsöt, és seperc alatt helyrejött.
Hátha a bőrgyogyi tud mondani vmit...
Vagy ha már nagyon elviselhetetlen, esetleg elgondolkodhatsz, hogy csak egy mellből szoptatsz, és a másikat elválasztod... :roll:
Érzéstelenítés: nem túl jó ötlet, mert a pici lenyalja, és akkor az ő nyelve is elzsibbad, nem? :roll:

Krisz
Köszi a hónapfordulós köszöntést! :D
Tényleg milyen nagy lányom van már?! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nem jelentkeztem egy kicsit és már alig bírtam végigolvasni amiket írtatok :D , előre is bocsi ha valakinek a hozzászólásához nem regagálok!

Csilla ismételten gyönyörű és tényleg csodaszép szemei vannak!

Levi nem semmi hogy gyarapszik, mi is hízunk, de azért ennél kisebb ütemben, de a lényeg, hogy egészséges és ennél fontosabb nincs.

Ancsa
Sajnálom a szokásos egészségüggyel ne kezdjél napotokat, nagyon rossz lehetett. Nekünk is kell mennünk csípőszűrésre, de úgy hogy előtte Apa odamegy kb. 2-2,5 órával és beadja a beutalót, majd hazajön és kb. fél 5 körül megyünk együtt Csongorral mert talán sorrakerülünk, de várni így is kell. Nem teljesen normális hogy egy 2 hónapos babával órákat akarnák váratni az embert.

Szilvi
Teljesen igazad van a szopistressz miatt. Pár nap kellett mire rájöttem én is tiszta hülye vagyok, ahelyett hogy örülnék és szeretettel tölteném együtt a fiammal az időmet, azon stresszelek, hogy mikor hány ml-t evett és hogy akkor mennyit kell pótolnom és egyébként is mi lesz ha tápszert kap és stb. Ez egy tiszta hülyeség már szerintem. A lényeg és legfontosabb a SZERETET amit kap és hogy ne egy idegroncs anyukája legyen, aki mindig ideges, hogy van-e elég teje (ugye nálunk ez még mindíg akutprobléma) és utána jön az hogy mit és mennyit eszik. Ha én ideges vagyok és kimerült a küzdelmektől, akkor azt ő is érzni és úgy gondolom hogy Csongor nem egy ilyen anyukára vágyik.

Egyébként tegnap voltam a 6 hetes kontrollon és a nőgyógyászom azt mondta, hogy akik PCO-sok voltak (a kivétel erősíti a szabályt, mert emlékeim szerint Kia te is azt voltál és nálad nincs ez), azt figyelték meg, hogy nagy százalékban sokkal lasabban termelődik a tej és lassabban is jön belőle. Szóval lehet, hogy az egész küzdelmemre ez is rájön, sőt biztos vagyok benne. Sok minden kipróbáltam a tejtermelés serkentése végett, amiket írtak (tedd gyakrabban cicire), de sok esetben nem vált be, mert mire újra éhes lett Csongor, továbbra sem tudom csak nagyon kis számú ml-eket leszívni (lehet hogy ez a lassabban termelődik része).

Egyébként mi most 50-50% arányosak vagyuk anyatej-tápszer ügyben, mert Csongor igénye megnőtt, de továbbra sem tudd többet leszívni, mit eddig. Tej van a cicmben, de ő nem tudja leszívni, viszont nem mindíg van időm fejni, mert az altatások is idő.
Hát ez van, a lényeget a doktornő fogalmazta meg. Maga a csoda hogy ő itt van a legnagyobb ajándék (tudjátok nekem szószerint menszeszem sem volt, annyira nem volt a hormonháztartásom rendben) és a többi már egy olyan dolog amin mindig lehet változtatni, javítgatni. Az is nagy dolog hogy itt tartunk és van valamennyi tejecske és tudok adni neki. És az az igazság igaza van szerintem is.

Azt hiszem mennem kell, mert ébredezik a Drága.

Mi cumit használunk. Szerettem volna ha nem, de így alakult. Abban reménykedem, hogy hamar leszokik róla, mert most is mielőtt teljesen elaludna fogja és kiveri a kezével a szájából, mert zavarja :) és elalszik csendben.

Puszi
Réka

Kép
solymosy

Réka
Tényleg mindig gondolj arra, hogy amíg egy csepp tejcsid is van, úgyis mind oda fogod neki adni, viszont éhezni nem éhezhet, így annyi tápival pótolsz, amennyire szüksége van, és kész! :)
A lényeg tényleg a szeretet, odafigyelés, öröm, mert olyan gyorsan elszaladnak ezek a soha vissza nem hozható első hetek, hogy szinte bánja az ember, hogy vége (még akkor is, ha sokszor nagyon-nagyon nehéz).
nekem is ezer emlék ugrik be, hogy milyen volt Sebivel az elején (őrült nehéz, de rengeteg öröm is). :)

Kép
Kép
Kép
cas

Réka!!!

Teljesen átérzem ezt a szopi ügyet, hisz nálunk is ez van!
Egy a lényeg: 1 csepp tej is pontosan egy cseppel több a nullától!!!! :lol:
És mire a hozzátáplálást megkezdhetjük, tele leszünk isteni idénygyümikkel és zöldekkel, amiben tutira nincs annyi vegyszer, mint a kintről behozott, hónapokig hűtőben frissen elálló "csodákkal".

És Cas-nek igaza van, a legfontosabb a szeretet, hisz ettől lesz boldog és kiegyensúlyozott baba!

Kitartás!Süt a naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Csajok Ti mit raktok a kiságy rácsához, hogy a babák ne tudják kidugni a lábukat? Nekünk van kb 30 cm magas fejvédő de csak a fal felől, hogy a másik oldalon ki tudjon nézni. De tegnap óta Barbi megfordul, és tegnap már 2X dugta ki a lábát a rácson. Félek, hogy egyszer kidugott lábbal akar majd fordulni.
Így kezdődött az egész:
Barbi békésen alszik: Kép
Mosolyogva ébre:
Kép
És megfordulva:
Kép

drumka

Viki!

Látom előadja a magyar vándort fekve!:-)
Nekünk is dettó ilyen brendonos ágyvédőnk van.... olyan édi.
Szóval vagy veszel még 1-et, vagy hagyod, hogy kidugja a lábát.A fiam volt ilyen vándorbajnok, de megtanulta visszahúzni is. Nekem jobb ötletem sajna nincs.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?