Lecsó!
Az tökéletes fogkrém! Csak éppen Gergő utálja!
Monee!
Akkor az én teljesen szubjektív véleményem:
Nagy értékű dolgok:
- Babakocsi otthoni
- Babakocsi travel system
Vagy két kocsi, egy nagy gumikerekű, amivel a faluban tologatod, és egy könnyű, kicsire csukható, amire rá tudod tenni a hordozót ill. a sportrészt is, amivel bejöttök Pécsre bevásárolni.
Vagy két váz, egy nagy gumikerekű és egy picire csukható, mindkettőre felrakható ugyanaz a kemény falú mózes, ugyanaz a hordozó és ugyanaz a sportrész. Tehát attól függően, h. hol akarod használni, csak az alját cseréled.
Több típusból is van ilyen. Nézz körül a boltokban, aztán nézz körül a neten. Ha nem is valószínű, h. egyben megkapod. Simán megvan az esély rá, h. vki csak a nagy kerekű mózeses verziót vette meg falura, egy másik pedig a hordozóst városba. Mivel egy márkán belül azért nem túl nagy a színválaszték még akár egyforma színűt is kifoghatsz!
És még rengeteg időd van!
Kavics is erősen pánikolt már, de végül csak egymásra találtak a Veneziájával!
- Kiságy matraccal
Hatalmas választék van a neten, de a pécsi topikon is érdemes körülérdeklődni, meg a börzén is figyelj oda majd, az ágy nem lesz kinn, de a fényképe kinn lehet, ill. akik nagyobb rucikat árulnak ott érdemes rákérdezni, mert lehet, h. hónapok óta ott áll szétszedve csak elfelejtették kihozni, vagy a barátnőjének, akinek a rucijait szintén ő árulja van otthon felesleges. Gyűjtsd a telefonszámokat!
- Pelenkázó szekrény ?
- Ruhás szekrény ?
Nekem egy 3 fiókos Ikea komód vált be legjobban ruhatárolásra. A szekrény szerintem totál felesleges és kényelmetlen, de ha szereted élére hajtogatva, kivasalva tárolni a babaruhákat, ám legyen, de még most szólok, h. szopi mellett legkevésbé vasalni és hajtogatni lesz kedved, akkor már inkább egy forró fürdő!
Pelenkázás: merev aljú pelenkázóalátét a kiságyon keresztben. Tökéletes! Mostmár - mióta felállt - a komód tetején van szintén keresztben, csak így minden lepotyog a komód mögé, amit őfelsége eldob, mert a komód el van húzva a faltól. A rés pótlására tervezett deszka, ami később polcként funkcionált volna, az gondosan meg van véve, már rég le kellett volna festeni és felszerelni. Sebaj, majd 18 éves korára kész lesz!
- Légzésfigyelő
Én mindenkinek a Babycontrollt ajánlgatom. Olcsó, jó, megbízható, hatalmas lapokkal, még, ha akar sem tud róla lemászni a ded. 3 laposat keress! Régió emeletén is árulnak használtan, ha nem találsz neten olcsóbban lehet, h. ott érdemes megvenni, mert akkor nem jön rá plusz postaköltség!
- Szopis fotel ?
Fekveszopi!!!!!!!
- Kenguru ?
Csak Ergo!
Most van vmi utánzat olcsóbban. Még várj vele!
- Mellszívó ?
Gépit. Jót! Medela, Avent.
- Pihenőszék ?
Szopispárna félbehajtva. Hordozó. Szóval van élet pihenőszék nélkül is! De ha mégis kell, legyen benne biztonsági öv!
Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör
Normál kiskád összecsukható állvánnyal, így be tudjátok vinni a legmelegebb szobába, ha télen hideg lenne a fürdőben.
- Biztonsági fürdető ?
Nekem szivacs maci volt. De csak később a nagykádban használtuk, amikor már biztonságosan ült, csúszásgátlónak. Apa keze mindennél jobb "biztonsági fürdető" és hidd el nem fogja átengedni ezt a jogát!
- Pelenkázó betét
- Pelenkatartó vödör
Vagy a rohadtdrága, vagy a normál kukátok.
Mi próbáltunk relatíve jól zárodó különkukát a pelusoknak. Hát már fél nap után mellbevágó a szag, amikor a következő pelust dobod bele, hiába csomagoljuk be külön nylonba!!!!
Komolyan!
Ha kertes házunk lenne én mielőbb kivinném az utcai kukába!
- Anyatej tároló alkalmatosságok ?
Még gyorsan csípj el vkit, akinek bébiételeket eszik a gyereke, és kérd el az üvegeket (én már sajnos mindet kidobáltam)
- Szoptatós párna
Nekem nagyon bevált már a 3. trimesztertől alváshoz, később szopihoz, amíg ülve szoptattam, aztán pihenő- és egy darabig, amíg nem tudott ülni, etetőszékként is.
- Mikrós sterilizátor ?
Chicco sterilező folyadék+ nagy műanyag edény v. különlábas forraláshoz
- Baba szennyes tároló
A saját ruháinkkal tárolom és azzal is mosom. 60 fokon mindet!
Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat
- 1 db ágynemű garnitúra
Felesleges! A gyerek vagy hálózsákban alszik vagy kistakaróval. Kistakaróra ne akarj külön huzatot úgyis azon fogsz parázni, h. magára tekeri és megfullad! Párna ovis koráig nem lesz. Max egy négyrét hajtott pelust teszel a feje alá
- Fejvédő a kiságyba ?
Gergő mindig letolta a rácsok tövéig, úgyhogy nekünk nem vált be.
Amikor meg már nagyobb volt és állandóan kidugdosta a végtagjait, aztán meg visítozott, mert beszorult a rács és a fal közé, akkor bepipultam és hullámvonalban befűztem egy polifoamot a fal felőli rácsok közé. Ezzel meg is oldódott a dolog!
- 2 db vékonyabb hálózsák
- 1 db vastagabb hálózsák ?
Arra ügyelj, h. ha háton akarod fektetni, akkor hason cippzárost vegyél, ha viszont hason, akkor fordítva!
- Pléd vastag
Max babakocsiba, de nálunk a termotakarók sokkal jobban beválltak, mint a méregdrága plüsstakaró! Sokkal könnyebb, kisebbre hajtogatható és ugyanolyan meleg.
- Pléd vékony
- 2 db törölköző
Nagyon aranyosak a sarkuknál dupla babatörölközők. De ha ilyet veszel, akkor ne a 70X70-est vedd, mert 2 hónaposan már mindene ki fog lógni. Minél nagyobb, annál jobb! És minél vastagabb! Gergőnek most két 70X140-es törölközője van.
- 2 db textil kifogó
Nekem nem volt.
- 2 db pamut lepedő
- 2 db gumis lepedő
- 1 db impregnált huzat a matracra
Na akkor itt fussunk neki mégegyszer. Szóval: gumis lepedő alatt ne gumilepedőt érts! (én is azt hittem annó!
)
Hanem gumival behúzott szélű frottír lepedőt. Tökéletes! 2 mindenképpen kell belőle, de talán a 3 jobb.
Csak a kiságy megvétele után vedd meg, mert a 120X60-as nem megy rá a 140X70-es ágyra (én is megszívtam!)
Szóval "pamut lepedő" nem kell!
De a lepedő és a matrac közé nem árt vmi vízzáró réteg! Akár a pelus ázik át, akár telehányja a ded az ágyat, jól jön. Szóval vmi alátétet mindenképpen vegyél! Nekem kettő van. Mert, ha pamurtost veszel, akkor azt is mosod a kakás lepedővel együtt! De legalább a matrac tiszta maradt!
- 1 db pólya ?
Én el voltam nélküle.
- 20 db textil pelenka
15-tel végigcsináltuk, bár volt, h. csak 1 nem volt mosásban!
- Lázmérő
Kell! A higanyos is elég gyorsan fenn van, ha lázas a gyerek!
- Vízhőmérő
Hehe!
Én is vettem, ha gondolod neked adom, szinte sosem használtuk.
- Körömcsipesz / olló
DM-es körömcsipesz a tuti, kézre áll és nem tudod túlvágni vele a körmét. Jó a kézügyességem, de még így sem mertem körömollóval vágni. A babakörömollók meg teljesen életlenek. Kukában landolt.
- Orrszívó
Porszívós
- Baba hajkefe
Most elég jól eljátszik vele, de rendeltetésszerűen sosem használtuk
- Fürdető kesztyű ?
Minek?
- 2 db cumisüveg / cumi ?
1 cumisüveg többféle lyukméretű cumival. Ha Aventes mellszívót veszel, akkor majd megdumáljuk, van vhol Aventes katalógusom.
- 3 db előke
Az elején felesleges. Később pedig inkább minél nagyobb zsebes verziót vegyél, amikor majd kézzel kezd enni. Abból 2 elég! Addig textilpelus nyakbakötve bőven megteszi!
- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú)
Gyűjtsd a termékmintákat minden boltban. Én valószínűleg egy csomag DM-est vennék csak előre, mert, ha 3,8-4,5 közt születik, akor lehet, h. sok lesz a két csomag!
- 2 db műanyag kiskanál
DM-es 5 db-os. De majd csak, ha már hozzátáplálsz (addigra kapsz hozzá bababónuszt). A kórházi csomagban pont 2 kiskanál lesz!
Egy kék meg egy fehér.
- 1 db gyógyszertári szemcseppentő
Úgyis veszel Infacolt és annak tökéletes a csepopentője.
- Cumisüveg mosó kefe ?
Az Aventnek akkora szája van, h. még az én mini kezem is leér az aljáig a szivaccsal. De én is vettem. Minél olcsóbb, annál jobb!
- Fertőtlenítő folyadék / tabletta
Chicco 1 literes. Bármelyik bababoltban megveheted, de ne a Brendonban vedd!
- Éjjeli fény a babaszobába
Isten mentsen! Aludjon az a gyerek, ne a lámpát nézegesse!
Sókristály lámpa tökéletes. Vagy egy 20 W-os izzó kendővel letakarva. Ha éjjeli akcióhoz kell kelni, bőven elég, ha pedig vészhelyzet van, csak lekapod a kendőt és már látsz is!
Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető
Fürdetőkrém, reménytelen, a gyerek 18. szülinapjáig ki fog tartani a 2. doboz!
- Gyógyszertári sampon
Nivea babasampont használunk, de csak hónapokkal a születése után
- Gyógyszertári hintőpor
Minek?
- Testápoló
gyógyszertári
- Popsikrém
A koleszterines gyógyszertárit kérd a dokidtól!
- Popsitörlő kendő
Evidens
- Steril vatta (köldök)
A köldökcsonk tisztítására a kisfejű fülpucoló alkoholba mártva az ideális! Vatta felesleges!
- 70%-os alkohol (köldök)
Dokinéni írja fel.
- Steril gézlapok
A köldökcsonk letakarására kellett, de minek?
- Hexachloropohen hintőpor (köldök)
Nekünk ilyen nem volt
- Fültisztító pálcika
Lásd fent
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek
Dokinéni írja fel
- Pelenkakiütés krém
Bepanthenre esküszöm, de kapsz egy tő aloét is a biztonság kedvéért!
- Masszázsolaj ?
Sima babaolaj, a mandulaolajam pillanatok alatt megavasodott.
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo
Aha! Én pont a Silan babás hipoallergén öblítőjétől lettem totálisan csalánkiütéses!
Mi egybe mossuk a sajátunkkal 60 fokon a gyerekét is.
A többit majd később!