Új privát üzeneted érkezett!

Csakegy!

Nekem tetszik ez a hozzáállás, én is így gondolkozok. :D
Ezért került pl. a pelenkázó szerkény mellé kérdőjel, ugyanis valszeg az lesz hogy szerzünk valahonnan egy normál magasságú komódot, tetetéje rácsavarozunk egy nagyobb bútorlapot, az oldalára leesés gátlót és jónapot. A nagy sz@rt fogok én 50.000.-ért még használtan is ilyen venni, amikor megvan max. 10-ből. De ez még képlékeny, lehet hogy kiságyra rakható olyan pelenkázó izét fogunk venni.
A fejvédő is azért lett kérdőjeles, azt meg ha meglesz a kiságy, én varrom. Az anyag már megvan hozzá. :D
Ahogy így néztem, némi szerencsével és vadászattal a két babakocsit hordozóval akár 50-ből is meg tudjuk úszni használtan, ami szerintem nagyon jó.

De egyébként tök vicces ez az egész. Eddig akárhányan mondtatok véleményt, mindegyik különbözött (néha homlok egyenest) a másik véleményétől. Na így legyen okos az ember lánya. :D
Azért kíváncsi vagyok még a véleményekre, uh. ne tartsátok magatokat vissza! Jegyzetelek szorgosan. :lol:

Monácska!

Igen, Anyoo-nak már kifejtettem hogy ez a bajom a szeptember elejével. Olyankor az elmúlt években úgy emlékszem még nyári kánikula volt, de biztos voltak olyan évek amikor meg nem. Szóval vegyek rövid ujjú bodyt a gyereknek, meg bundazsákot egyszerre. :D Mellesleg ezzel én is tisztában vagyok, uh. ezért is fog későbbre maradni a ruha vásárlás. :lol:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Rambóka:nekem a védőnő adott egy ajándékcsomagot,abban van egy regisztrációs lap.Ha megszülettetta Tomi és visszaküldöm,akkor küldik a levélkéjüket amiben az áll ha elküldesz x+y mennyiségű nyuszit a pelusról,akkor ezt+azt küldenek.

Nekünk Levinél is így működött.

Nekünk még teknősös rágókát is küldtek anno.A virág az kimaradt az életünkből.könyv+nyuszi stimmel :D

Kép

Kép
lecso

Monee!!

Mások vagyunk, más értékrenddel, fontossági sorrenddel, életkörülményekkel!!!! :)

Ennyi!

Ha rám hallgatsz, ösztönből csinálod!

És még akkor is simán kiderül, hogy sok olyat vettél, csináltál, amit nem kellett volna!
Vendég

Ma voltam az urológián kontrolon.A vesém csodaszép :D A szülés után 4-6 héttel kell menni kontrolra,ha akkor sem látszik semmi az uh-n,vizelet jó,panasz nics akkor már nem is kell utána menni.Kérdeztem a tanárurat a vesemedence gy. miatti esetleges lemaradásról.Egyértelműen kijelentte,hogy BÁRMIFÉLE GYULLADÁS A BABA NÖVEKEDÉSÉBEN MEGLÁTSZIK,VISSZAMARAD!!!!Én ebben a dokiban bízok(csoda :wink: ),de kellett ez a kijelentés most a lelkemnek!
Az nst-szintén jó :D !

Csakegy:elgondolkodtató amit írtál!De ezek után én is azt mondom,hogy lehet nincs is GDM-m.A kaja előtti olyan alacsony szokott lenni,kaja után meg van hogy hypózok 1,5-2 óra múlva :? (ez leginkább délelőtt fordul elő)Na de eszem elég ch-ot,csak valamiért veszettül leesik utána!A diabetológus azt mondta nem baj :? :shock: :roll: Így van hogy 2 óránként eszem nem pedig 3.A vc mérő a barátom.mindennap mérem(1 nap:reggel,2:délben,3:este és így tovább),vezetni kell kisfüzetbe,a diabetológián prof. 2 hetente nézi.

Monácska: Kép Köszi

Kép

Kép
lecso

Csajok!

Eléggé elgondolkodtató ez a GDM dolog!
A kezeletlen GDM-eseknek sok magzatvizük, óriási babájuk van, és nincs idő előtti lepényelöregedésük.
A magas vérnyomás okozhat intrauterin retardációt és korai lepényelöregedést.
A PCOS-soknál gyakoribb a GDM.
Főleg az elhízott PCOS-soknál.
És valljuk be a kutatások jelentős része eddig róluk szólt, hiszen a kutatási csoportokba többnyire őket válogatták be (már csak azért is, mert a dokiknak sokáig gőzük sem volt róla, h. léteznek kifejezetten vékony PCOS-sok is!).
A PCOS-soknál nem az az alapvető gond, h. folyamatosan magas a vércukor, hanem az, h. hirtelen felugrik, aztán a szekunder inzulinkiáramlás miatt leesik.
Nekem Lecsó tünetei inkább erre utalnak, nem GDM-re!
Ezzel nem azt akarom mondani, h. egyikünk sem lehet GDM-es, mert azért sajnos vannak a PCOS-sok közt sokan, akik valóban GDM-esek lesznek.
És az is biztos, h. Lecsó előző terhessége alatti GDM-je miatt a dokija eleve predesztinálta GDM-re, és inkább óvatos volt, minthogy baj legyen.
De nekem úgy tűnik, h. Lecsó a diétával megúszta a GDM-et, nem merült ki a hasnyálmirigyének az inzulintermelése, sőt vidáman IR-ezik továbbra is.
Szóval maradt PCOS-s, met nélkül.

Érdekelne a kontrollcsoport: terhesség alatt metet szedő, de a diétát nem tartó, lusta népség tapasztalata (öööö...izé... én is ez a csoport voltam).

Lecsó!

Szerintem a dokidnak igaza van. Amíg a magzatvíz mennyiségével, a placenta áramlási viszonyaival és az oxigenizációval nincs baj, addig ne hagyd magad beparáztatni!

rambóka

Áh!
Írtam, aztán ki is töröltem..............................

Hülye dokik.....................
Vendég

Monee: akkor jöjjön az én véleményem:
Nagy értékű dolgok:
- Babakocsi otthoni : szerintem is felesleges
- Babakocsi travel system: szuper, nekünk Quinny Buzz van, q..va jó, csak baromi drága :oops:
- Kiságy matraccal: egyetértek Csakeggyel
- Pelenkázó szekrény ? én nem tudnék meglenni nélküle, kézalatt vannak Eszter ruhái, nem kell egyedül hagyni a gyereket amíg keresem a szekrényben a ruciját, és jó nagy a pelenkázófelület, elférnek a szükséges cuccok, popsitörlő, kenőcs, vitaminok, pelenka...
- Ruhás szekrény ? a fentiek miatt felesleges
- Légzésfigyelő: nagyon megnyugtat
- Szopis fotel ? tök felesleges
- Kenguru ? még ráértek megvenni szerintem. Eszter 2,5 hónapos, és még most sem szereti
- Mellszívó ? szerintem kell, de vigyázz, mert vannak nagyon gagyik olcsón persze, de sz..rt sem érnek. Nekem AVENT ISIS kézi van, és nagyon jó!! És persze ki lehet fogni alig használtan is jóval olcsóbban mint az újat (15eFt az új)
- Pihenőszék ? nekünk nincs, ha úgy van akkor a hordozóban tanyázik Eszter...

Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör, nekünk leeresztős kádunk van
- Biztonsági fürdető ? nélküle ordítás volt
- Pelenkázó betét : ez alatt mit értesz?
- Pelenkatartó vödör: sima jól záró kuka, és mi a pelust egyesével külön mini zacsiba rakjuk, így no bűz, viszont nem olyan drága mint a brendonos szagelzárós kuka
- Anyatej tároló alkalmatosságok ? jégkockazacsi tökéletes
- Szoptatós párna :nekem a terhesség alatt nagyon jó volt, a végefelé már csak ezzel tudtam aludni
- Mikrós sterilizátor ? szerintem ha tápszeres lesz, akkor kell igazán, mert nagyon praktikus. használtan érdemes venni
- Baba szennyes tároló én egy kiskosárba gyűjtöm

Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat
- 1 db ágynemű garnitúra
- Fejvédő a kiságyba ?
- 2 db vékonyabb hálózsák nahát Eszter pl. utálja a hálózsákot 1 elég próbaként
- 1 db vastagabb hálózsák ?
- Pléd vastag
- Pléd vékony
- 2 db törölköző :ok
- 2 db textil kifogó :ok
- 2 db pamut lepedő :nem kell
- 2 db gumis lepedő
- 1 db impregnált huzat a matracra:szerintem sem kell
- 1 db pólya ? Eszter utálja
- 20 db textil pelenka ok
- Lázmérő ok
- Vízhőmérő tök felesleges
- Körömcsipesz / olló : szerintem felesleges, én a rendes kisollóval vágom
- Orrszívó még nincs
- Baba hajkefe ok
- Fürdető kesztyű ? felesleges
- 2 db cumisüveg / cumi ? szerintem kell
- 3 db előke 2 is elég
- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú)
- 2 db műanyag kiskanál
- 1 db gyógyszertári szemcseppentő nem kell
- Cumisüveg mosó kefe ? nem kell
- Fertőtlenítő folyadék / tabletta ha veszel mikrós sterilizálót, abba nem kell
- Éjjeli fény a babaszobába nekünk fényerőszabályzós kapcsolónk van, és nagyon szuper, mert ha éjszaka kell kelni, akkor sem veri ki a szemem a nagy fény, pláne nem a gyerekét

Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető
- Gyógyszertári sampon
- Gyógyszertári hintőpor nem szabad, kiszárítja a bőrét
- Testápoló nem kell
- Popsikrém nekünk a gyógyszertári vált be
- Popsitörlő kendő
- Steril vatta (köldök) nem kell
- 70%-os alkohol (köldök)
- Steril gézlapok ez gondolom a köldökére
- Hexachloropohen hintőpor (köldök)
- Fültisztító pálcika
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek
- Pelenkakiütés krém
- Masszázsolaj ? nem kell
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo: án a dmben kapható Norit mosószert és lenor special sensitivet használok

Ruhák:
- 5 db rövid ujjú 56-os body
- 3 db hosszú ujjú 56-os body szerintem több kell, 5-6
- 7 db ujjatlan 56-os rugdalózó
- 3 db napozó 56-os
- 2 db póló rövid ujjú 56-os
- 2 db pulóver / kardigán
- 1 db 62-es kiskabát
- 3 db pamut sapka
- 4 db zokni
- 2 db vékonyabb hálózsák (ujjatlan, felül patentos)
- 1 db vastagabb hálózsák
- 3 db rövid ujjú 62-es body
- 6 db hosszú ujjú 62-es body
- 4 db ujjatlan plüss rugdalózó 62-es
- 3 db plüss hosszú ujjú rugdalózó 62-es: szerintem inkább body+rövid ujjú rugi
- 2 db 62-es fölötti harisnyanadrág
- 1 db kocsi cipő őszre, ha zsákban van a baba, felesleges
- 1 db levegőztető zsák őszre / télre
[/i]

Ennyi

Ja, és a gyerek alszik már rendesen 2 napja :shock: :shock: :shock: :shock:
majd leírom mitől....
átalussza az éjszakát!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

ja... még annyi, hogy kocsicipő helyett érdemes sok számmal nagyobb (akár 18-20-as!) bazi vastag frotír zoknit venni. Lilla végig abban volt (ld. rugdalózóra húztam, úgy nem szorította a lábát viszont majdnem térdig felment rá:))))) Vicces látvány, de amennyibe ezek a zoknik kerülnek szerintem nem érdemes sokkal kisebbet venni... (mi pl. Lilla születésekor kaptunk egy ilyet ajándékba és azóta is azt hordja! Még néhány hétig tutira jó rá...) Ha meg télen nagyon hideg lesz, akkor olyan anorákot kell venni amihez tartozik extra bundás csizma vagy eleve talpa van...
Vendég

Lecsó!

Az tökéletes fogkrém! Csak éppen Gergő utálja!

Monee!

Akkor az én teljesen szubjektív véleményem:

Nagy értékű dolgok:
- Babakocsi otthoni
- Babakocsi travel system
Vagy két kocsi, egy nagy gumikerekű, amivel a faluban tologatod, és egy könnyű, kicsire csukható, amire rá tudod tenni a hordozót ill. a sportrészt is, amivel bejöttök Pécsre bevásárolni.
Vagy két váz, egy nagy gumikerekű és egy picire csukható, mindkettőre felrakható ugyanaz a kemény falú mózes, ugyanaz a hordozó és ugyanaz a sportrész. Tehát attól függően, h. hol akarod használni, csak az alját cseréled.
Több típusból is van ilyen. Nézz körül a boltokban, aztán nézz körül a neten. Ha nem is valószínű, h. egyben megkapod. Simán megvan az esély rá, h. vki csak a nagy kerekű mózeses verziót vette meg falura, egy másik pedig a hordozóst városba. Mivel egy márkán belül azért nem túl nagy a színválaszték még akár egyforma színűt is kifoghatsz!
És még rengeteg időd van!
Kavics is erősen pánikolt már, de végül csak egymásra találtak a Veneziájával! :lol:

- Kiságy matraccal
Hatalmas választék van a neten, de a pécsi topikon is érdemes körülérdeklődni, meg a börzén is figyelj oda majd, az ágy nem lesz kinn, de a fényképe kinn lehet, ill. akik nagyobb rucikat árulnak ott érdemes rákérdezni, mert lehet, h. hónapok óta ott áll szétszedve csak elfelejtették kihozni, vagy a barátnőjének, akinek a rucijait szintén ő árulja van otthon felesleges. Gyűjtsd a telefonszámokat!

- Pelenkázó szekrény ?
- Ruhás szekrény ?
Nekem egy 3 fiókos Ikea komód vált be legjobban ruhatárolásra. A szekrény szerintem totál felesleges és kényelmetlen, de ha szereted élére hajtogatva, kivasalva tárolni a babaruhákat, ám legyen, de még most szólok, h. szopi mellett legkevésbé vasalni és hajtogatni lesz kedved, akkor már inkább egy forró fürdő! :wink:
Pelenkázás: merev aljú pelenkázóalátét a kiságyon keresztben. Tökéletes! Mostmár - mióta felállt - a komód tetején van szintén keresztben, csak így minden lepotyog a komód mögé, amit őfelsége eldob, mert a komód el van húzva a faltól. A rés pótlására tervezett deszka, ami később polcként funkcionált volna, az gondosan meg van véve, már rég le kellett volna festeni és felszerelni. Sebaj, majd 18 éves korára kész lesz! :twisted:

- Légzésfigyelő
Én mindenkinek a Babycontrollt ajánlgatom. Olcsó, jó, megbízható, hatalmas lapokkal, még, ha akar sem tud róla lemászni a ded. 3 laposat keress! Régió emeletén is árulnak használtan, ha nem találsz neten olcsóbban lehet, h. ott érdemes megvenni, mert akkor nem jön rá plusz postaköltség!

- Szopis fotel ?
Fekveszopi!!!!!!!
- Kenguru ?
Csak Ergo! :!: Most van vmi utánzat olcsóbban. Még várj vele!

- Mellszívó ?
Gépit. Jót! Medela, Avent.

- Pihenőszék ?
Szopispárna félbehajtva. Hordozó. Szóval van élet pihenőszék nélkül is! De ha mégis kell, legyen benne biztonsági öv!

Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör
Normál kiskád összecsukható állvánnyal, így be tudjátok vinni a legmelegebb szobába, ha télen hideg lenne a fürdőben.

- Biztonsági fürdető ?
Nekem szivacs maci volt. De csak később a nagykádban használtuk, amikor már biztonságosan ült, csúszásgátlónak. Apa keze mindennél jobb "biztonsági fürdető" és hidd el nem fogja átengedni ezt a jogát! :D

- Pelenkázó betét
- Pelenkatartó vödör
Vagy a rohadtdrága, vagy a normál kukátok.
Mi próbáltunk relatíve jól zárodó különkukát a pelusoknak. Hát már fél nap után mellbevágó a szag, amikor a következő pelust dobod bele, hiába csomagoljuk be külön nylonba!!!! :shock: Komolyan!
Ha kertes házunk lenne én mielőbb kivinném az utcai kukába!

- Anyatej tároló alkalmatosságok ?
Még gyorsan csípj el vkit, akinek bébiételeket eszik a gyereke, és kérd el az üvegeket (én már sajnos mindet kidobáltam)

- Szoptatós párna
Nekem nagyon bevált már a 3. trimesztertől alváshoz, később szopihoz, amíg ülve szoptattam, aztán pihenő- és egy darabig, amíg nem tudott ülni, etetőszékként is.

- Mikrós sterilizátor ?
Chicco sterilező folyadék+ nagy műanyag edény v. különlábas forraláshoz

- Baba szennyes tároló
A saját ruháinkkal tárolom és azzal is mosom. 60 fokon mindet!

Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat
- 1 db ágynemű garnitúra
Felesleges! A gyerek vagy hálózsákban alszik vagy kistakaróval. Kistakaróra ne akarj külön huzatot úgyis azon fogsz parázni, h. magára tekeri és megfullad! Párna ovis koráig nem lesz. Max egy négyrét hajtott pelust teszel a feje alá

- Fejvédő a kiságyba ?
Gergő mindig letolta a rácsok tövéig, úgyhogy nekünk nem vált be.
Amikor meg már nagyobb volt és állandóan kidugdosta a végtagjait, aztán meg visítozott, mert beszorult a rács és a fal közé, akkor bepipultam és hullámvonalban befűztem egy polifoamot a fal felőli rácsok közé. Ezzel meg is oldódott a dolog! :twisted:

- 2 db vékonyabb hálózsák
- 1 db vastagabb hálózsák ?
Arra ügyelj, h. ha háton akarod fektetni, akkor hason cippzárost vegyél, ha viszont hason, akkor fordítva!

- Pléd vastag
Max babakocsiba, de nálunk a termotakarók sokkal jobban beválltak, mint a méregdrága plüsstakaró! Sokkal könnyebb, kisebbre hajtogatható és ugyanolyan meleg.

- Pléd vékony

- 2 db törölköző
Nagyon aranyosak a sarkuknál dupla babatörölközők. De ha ilyet veszel, akkor ne a 70X70-est vedd, mert 2 hónaposan már mindene ki fog lógni. Minél nagyobb, annál jobb! És minél vastagabb! Gergőnek most két 70X140-es törölközője van. :wink:

- 2 db textil kifogó
Nekem nem volt.

- 2 db pamut lepedő
- 2 db gumis lepedő
- 1 db impregnált huzat a matracra
Na akkor itt fussunk neki mégegyszer. Szóval: gumis lepedő alatt ne gumilepedőt érts! (én is azt hittem annó! :oops: )
Hanem gumival behúzott szélű frottír lepedőt. Tökéletes! 2 mindenképpen kell belőle, de talán a 3 jobb.
Csak a kiságy megvétele után vedd meg, mert a 120X60-as nem megy rá a 140X70-es ágyra (én is megszívtam!)
Szóval "pamut lepedő" nem kell!
De a lepedő és a matrac közé nem árt vmi vízzáró réteg! Akár a pelus ázik át, akár telehányja a ded az ágyat, jól jön. Szóval vmi alátétet mindenképpen vegyél! Nekem kettő van. Mert, ha pamurtost veszel, akkor azt is mosod a kakás lepedővel együtt! De legalább a matrac tiszta maradt! :wink:

- 1 db pólya ?
Én el voltam nélküle.

- 20 db textil pelenka
15-tel végigcsináltuk, bár volt, h. csak 1 nem volt mosásban!

- Lázmérő
Kell! A higanyos is elég gyorsan fenn van, ha lázas a gyerek!

- Vízhőmérő
Hehe! :lol: Én is vettem, ha gondolod neked adom, szinte sosem használtuk.

- Körömcsipesz / olló
DM-es körömcsipesz a tuti, kézre áll és nem tudod túlvágni vele a körmét. Jó a kézügyességem, de még így sem mertem körömollóval vágni. A babakörömollók meg teljesen életlenek. Kukában landolt.

- Orrszívó
Porszívós

- Baba hajkefe
Most elég jól eljátszik vele, de rendeltetésszerűen sosem használtuk

- Fürdető kesztyű ?
Minek?

- 2 db cumisüveg / cumi ?
1 cumisüveg többféle lyukméretű cumival. Ha Aventes mellszívót veszel, akkor majd megdumáljuk, van vhol Aventes katalógusom.

- 3 db előke
Az elején felesleges. Később pedig inkább minél nagyobb zsebes verziót vegyél, amikor majd kézzel kezd enni. Abból 2 elég! Addig textilpelus nyakbakötve bőven megteszi!

Gyűjtsd a termékmintákat minden boltban. Én valószínűleg egy csomag DM-est vennék csak előre, mert, ha 3,8-4,5 közt születik, akor lehet, h. sok lesz a két csomag! :lol:

- 2 db műanyag kiskanál
DM-es 5 db-os. De majd csak, ha már hozzátáplálsz (addigra kapsz hozzá bababónuszt). A kórházi csomagban pont 2 kiskanál lesz! :wink: Egy kék meg egy fehér.

- 1 db gyógyszertári szemcseppentő
Úgyis veszel Infacolt és annak tökéletes a csepopentője.

- Cumisüveg mosó kefe ?
Az Aventnek akkora szája van, h. még az én mini kezem is leér az aljáig a szivaccsal. De én is vettem. Minél olcsóbb, annál jobb! :wink:

- Fertőtlenítő folyadék / tabletta
Chicco 1 literes. Bármelyik bababoltban megveheted, de ne a Brendonban vedd!

- Éjjeli fény a babaszobába
Isten mentsen! Aludjon az a gyerek, ne a lámpát nézegesse! :lol:
Sókristály lámpa tökéletes. Vagy egy 20 W-os izzó kendővel letakarva. Ha éjjeli akcióhoz kell kelni, bőven elég, ha pedig vészhelyzet van, csak lekapod a kendőt és már látsz is!

Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető
Fürdetőkrém, reménytelen, a gyerek 18. szülinapjáig ki fog tartani a 2. doboz! :twisted:
- Gyógyszertári sampon
Nivea babasampont használunk, de csak hónapokkal a születése után
- Gyógyszertári hintőpor
Minek?
- Testápoló
gyógyszertári
- Popsikrém
A koleszterines gyógyszertárit kérd a dokidtól!

- Popsitörlő kendő
Evidens
- Steril vatta (köldök)
A köldökcsonk tisztítására a kisfejű fülpucoló alkoholba mártva az ideális! Vatta felesleges!
Dokinéni írja fel.
- Steril gézlapok
A köldökcsonk letakarására kellett, de minek? :roll:
Nekünk ilyen nem volt
- Fültisztító pálcika
Lásd fent
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek
Dokinéni írja fel
- Pelenkakiütés krém
Bepanthenre esküszöm, de kapsz egy tő aloét is a biztonság kedvéért! :wink:
- Masszázsolaj ?
Sima babaolaj, a mandulaolajam pillanatok alatt megavasodott. :evil:
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo
Aha! Én pont a Silan babás hipoallergén öblítőjétől lettem totálisan csalánkiütéses! :evil:
Mi egybe mossuk a sajátunkkal 60 fokon a gyerekét is.

A többit majd később!

rambóka

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés, aztán olvaslak benneteket, mert annyit írtatok, hogy nem érek a végére :lol:

Szüksége van esetleg valakinek egy iwiw meghívóra?
Akinek igen, küldjön priviben e-mail címet és küldöm!!!(Amilyen hülye vagyok, véletlenül rákattintottam a meghívókérésre,de nálunk a családban senkinek nem kell)
ezoterike

Csakegy!
Megejtettük a nagybevásárlást, összesen így 20 pontot tudok neked küldeni! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Na tovább:

Ez a ruhamennyiség, amit leírtál nekem elsőre rengetegnek tűnik!De lehet, h. kell ennyi. Nem tudom, már rég volt.
Vegyük sorba:

- 5 db rövid ujjú 56-os body
- 3 db hosszú ujjú 56-os body
- 7 db ujjatlan 56-os rugdalózó
- 3 db napozó 56-os
- 2 db póló rövid ujjú 56-os
Hát már elég rég volt, de ha jól emlékszem hihetetlenül gyorsan kinőtte az 56-os méretet a ded! :lol:
A tiéd sem nyári baba lesz, tehát a napozók eleve kilőve!
Az öltöztetést egy pici babánál célszerű erősen leegyszerűsíteni, mert vhogy nincsenek oda érte.
Az alap kérdés, h. nálatok a lakásban mennyire van meleg.
Ha 23 fok felett, akkor nappalra rövid ujjú body, ujjatlan rugival, estére hosszú ujjú body vékony pamut-, hidegebb estéken plüss rugival + kistakaró.
Ha 23 fok alatt, éjjel 19 körül, akkor nappalra hosszú ujjú body, ujjatlan rugival, éjszakára viszont hosszú ujjú vastag hálózsákkal.
Én polót nem nagyon adtam rá az elején, inkább hosszú bodyt. Egyszerűbb két réteget ráadni, mint 3-at!

- 2 db pulóver / kardigán
Inkább zippzáros plüss kardigán! Meleg és nem kell áthúzni a fején!
- 1 db 62-es kiskabát
- 3 db pamut sapka
Max 2! De vegyél kintre vastagabbat is!
- 4 db zokni
- 2 db vékonyabb hálózsák (ujjatlan, felül patentos)
Erről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert nálunk a panelban meggyulladt volna benne a gyerek. :twisted:

- 3 db rövid ujjú 62-es body
- 6 db hosszú ujjú 62-es body
- 4 db ujjatlan plüss rugdalózó 62-es
- 3 db plüss hosszú ujjú rugdalózó 62-es
Ezekre valamivel tovább lesz szükség.

- 2 db 62-es fölötti harisnyanadrág
Nekünk számtalan harisnyánk volt, de miután az első után egyből előjött az ekcémája a hajlatokban, töröltük a ruházatok közül.

- 1 db kocsi cipő őszre
- 1 db levegőztető zsák őszre / télre
Mindkettő helyett inkább vegyél egy zárt lábvégű kapucnis anorákot. Aláöltöztetés: hosszú ujjú body, vastag frottír térdzokni, plüss rugi, plüss kardigán. Még kiskabát sem kell! A kocsiba beteszed a thermo takarót négyrét hajtva, fele a ded alatt, fele a ded felett, plussz lábzsák rácippzározva. Fagyálló! :lol:
Én is rettenetesen túlöltöztettem eleinte a gyereket, aztán olvastam egy topikon, h. egy norvég kismama el volt borzadva a magyar (túl)öltöztetési szokásoktól, aztán előjött a hajlatokban az ekcémája, aztán rámizzadt és megfázott a vacak kenguruban, így végül beláttam, h. tényleg elég rá a kevesebb ruha. :twisted:

Na ennyi elég is lesz mára belőlem! :lol:

rambóka

Szió!

Monee!
Megijedtem. :oops: Nekem még listám sincs:( Sokkal okosabb, praktikusabb nőci vagy nálam, le a kalappal előtted :) De mint látom, lista kell!!!! És én elkéstem :oops: :oops:

Pelenkázó : mi is komódot tervezünk :) ; jó nagyot, sok fiókkal. Kezdetben erre teszem a pelenkázót. Ha meg már forog, mocorog sokat a bébi, az ágyunk biztonságosabb lesz.

Azon töröm a fejem.itt Győr környékén lehet használt cuccokat beszerezni??? ( babakocsit, ágyat, stb) Ötletek???

Én tényleg csak az alapvető dolgokat veszem majd meg pocakosan. A többit majd a bébim igényeihez akarom alakítani. Hülyeség anyucik???

(mindenesetre lassan írok én is listát, de ha ilyen hosszú lesz :D ;. apa beijed! :) )

Lecso!
Ugye..mondtam…minden oké lesz. Időre csudaszép babót szülsz majd!

GDM meg hasonló gondok. Nekem a diabetológusom azért javasolta a metet a terhesség alatt, mert a PCO-nál a cukor képes hamar le és fel ugrani. Ez okoz gondot, még diéta mellett is. Rambóka, jól mondom?? (ööö…izé..én is az a csoport vagyok, mint anno te :) )

Hétfőn megyünk 4Dre, remélem éber lesz a Picurom és megmutatja magát :)

Puszi mindenkinek!

Gina
Vendég

Nagy értékű dolgok:
- Babakocsi: én ezt folyamatosan elk.rtam... nagy babára nem szabad Graco-t venni, a Retrus marha nehéz volt, Pierre csóri volt de tisztességgel megszolgált, most egy osztrák van már... ha újból kezdeném, valszeg azt csinálnám mint Kavicska. Igazán jó multifunkciós babakocsi, de használtan!

- Kiságy matraccal: újonnan vettük, kókuszmatraccal, nem bántuk meg, masszív és szép (nem rághatóak a rácsok )

- Pelenkázó szekrény: az is van, komód, de fél éves korában már nem fértek el a ruhái a fiókokban
- Ruhás szekrény : következésképp egyre több holmija megy a szekrénybe, de nem ám vasaltan!

- Légzésfigyelő: Angelcare sima babyfonját még most is használjuk

- Szopis fotel: hajnalban ott szoptattam, én be nem vittem a gyereket az ágyunkba (és nem is tudtam fekve szoptatni)
- Kenguru: nekünk nem jött be

- Mellszívó: ööö.... sokat elárul, ha azt mondom, hogy a végén már kézzel fejtem? (ti régiek ezt nem is tudjátok) - szóval a kézi elég macera tud lenni, még az Avent is

- Pihenőszék: inkább hordozó

Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör: kb. 5ször használtuk, Bogi 2-3 hetes kora óta velem fürdik a nagyban

- Biztonsági fürdető: ammegmi?

- Pelenkázó betét: az alátétre gondoltok?
- Pelenkatartó vödör: nekünk sikerült jót találni. Anyós finanszírozta.

- Anyatej tároló alkalmatosságok: fő az önbizalom! hehe

- Szoptatós párna: kell, a gyerekbekerítéshez is jól jön (az elején, ha a kanapéra teszitek nézelődni stb.)

- Mikrós sterilizátor: jobbára csak az üvegjei tárolására használtam... sterilizáltam vagy 1 hónapig?

- Baba szennyes tároló: ammeg minek?

Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat
- 1 db ágynemű garnitúra: még csak az kéne, hogy egy kisbabának párnája és paplanja legyen... hosszú, meleg, puha hálózsák kell

- Fejvédő a kiságyba: kell

- 2 db vékonyabb hálózsák
Célszerű ezt a baba érkezése után megvenni, attól függően, hogy milyen pózban alszik el (bár ha oldalt cipzáros, akkor nyerő)

- Pléd vastag: a felnőtteké nem jó?

- Pléd vékony: flancolás

- 2 db törölköző: általában nem fér el benne a gyerek (kapucnisokra gondolok), kb. csak 1-2 hós koráig, szóval hülyeség

- 2 db textil kifogó: mondjuk 1 db, míg érzékeny a bőre a normál törölkőzökhöz, jól jöhet

- 2 db pamut lepedő: ????
- 2 db gumis lepedő
- 1 db impregnált huzat a matracra : én nem tudom, mi ez a bonyolultság itt, nekem van 3 olyan lepedőm, aminek a sarka gumis, és egyik oldala gumis, másik oldala nem az (az van felül) és kész

- 1 db pólya: ha hadovál a Mimóza, akkor megteszi sima kendő is

- 20 db textil pelenka: kevés

- Lázmérő: kell

- Vízhőmérő: minek?

- Körömcsipesz / olló: csipesz, 1 éves kor után olló

- Orrszívó: a kézi az egy nagy fika

- Baba hajkefe: Bogi eddig csak a macska fésülgetésére használta

- Fürdető kesztyű: ekkora hülyeséget, nem mosogatni készülünk

- 2 db cumisüveg / cumi: én Haberman párti vagyok, altatáshoz esetleg cumika

- 3 db előke: sose használtuk

- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú): Newborn pelus a csecsemős nővéreknél landolt a kórházban... nekikadtam :) Boginak esélye nem volt beleférni

- 2 db műanyag kiskanál: ráér

- 1 db gyógyszertári szemcseppentő: hülyeség

- Cumisüveg mosó kefe: erről most hallok először

- Fertőtlenítő folyadék / tabletta: nem használtam

- Éjjeli fény a babaszobába: pár hónapos koráig nem kellett, hajnali szoptatáshoz viszont volt éjjeli lámpa

A többivel nagyából ua. mint Rambóka írt!
Vendég

Sziasztok!

De jó sokat írtatok ;) 2 napot kellett bepótolnom és a 2 topikon már 1 órája próbáloom átrágni magam :)

Lista: Nagyon jól jött ez a részletes elemzés. Nekem nem volt még listám, gondoltam majd ha megtudom, hogy mit is kapunk konkrétan a rokonoktól, barátoktól, akkor majd összeírom és elkezdem kihuzogatni a dolgokat. Látom rosszul tettem, mert rengeteg dolog van, amit az ember amúgyis megvesz (pl. textilpelus).
Monee: köszi a listát elmentem magamnak a megjegyzésekkel együtt ;)

Gina: Hú, tök jó akkor hétfőn izgulok értetek, hogy szép videó készüljön ;) Mi majd 2 hét múlva szeretnénk menni... Lassan be kellene jelentkeznem :roll:

Kincs: Nekem egy 100db-os 850-es Merckforminom van. Szívesen odaadom, ha kell. Tartalék (sikerült 1 tartalék dobozt felhalmozni :lol: ), én a 12. héten leálltam róla, max pár szem hiányzik belőle... Szerintem sem kellene most már abbahagynod a szedését... Persze Te tudod ;) Dobj egy privit, ha kéred...

Lecso: ++++ gondolkodás ;) Szerintem is csak feleslegesen paráztatnak a dokik, hogy magukat bebiztosítsák. Én sem feküdnék be a helyedben, pl azért mert én későn kelő vagyok és nem tudnék minden nap korán kelni hőmérőzésre. Bent meg biztosan azon idegeskednél, hogy mi van a másik gyerekkel, jól elvannak-e apával, minden rendben van-3.... Ha közel van a kórház, akkor inkább járj be a vizsgálatokra. Szerintem minden rendben lesz és utólag visszagondolva búsba küldenéd majd a dokikat emiatt... Az a lényeg, hogy fejlődik a kicsi, nem mindegy hogy mennyit? Fejlődik, méghozzá nem csak néhány dekát, hanem azért egészen szépen... A méhlepénykéd is jó állapotú... Pihenj sokat és nem lesz gond ;) Drukk!

Kavics: Rohan az idő... Ahogy azt egy régi sláger is mondja :) Most már tényleg nincs sok ;)

Hú, de késő van... Megyek ledőlök!

Cupp

Kép

Kép
bettica

Csakegy, Rambóka, Norka!

Könnyesre röhögtem már megint magam. :lol: :lol:
Tetszik ez a frappáns összefoglaló! :lol: :lol:
Nekünk már sok minden megvan.

A másik topikba már írtam.

Eddig a 100 tbl 850 mg-os merckformint írtam magamnak.

Február 1től levették róla a támogatást! :evil: A fene vinné el.

Most mérges vagyok, nem mintha 1339 ft-ért drága volna, de felháborít, hogy "csakúgy" leveszik a támogatást és szinte megháromszorozódik az ára.

most azt vadászom, hogy melyik lehet olcsóbb, amin még támogatás van. Muszáj neki 850 mg-osnak lennie. :roll:
Vendég

Kavics: Majd oszd meg velem is légyszi, hogy mit találtál. Egyenlőre nem aktuális, de ha az lesz, akkor én is áttérek egy másikra... Örülök, hogy szeded tovább, engem ez most valahogy megnyugtat veled kapcsolaban... :oops: :roll: ;)

Kép

Kép
bettica

Gina gyors listája (Moneetől lopva):

Babakocsi….ami megtetszik, apa ért ehhez :). Ezt jó lenne kéz alól
Kiságy, matrac, fejvédő, kistakaró, gumis lepedő …ezek újonnan lesznek, már kinéztem
Komód, pelenkázó
Légzésfigyelő…apám milyen drágák!
Hordozó
Törölközőnk van, nem veszek – 5 éve még babásat is kaptunk esküvőre :!:
Textilpelusok …apuci 40-50et javasol
Újszülött pelusok..nem sok, mittom még mekkora lesz a bébim
Szopis fotel tetszik, de majd meglátom hogy lesz kényelmesebb a szopi
Mellszívó
Kád, lehet állványos, mert szobában akarok fürdetni

Babakozmetikumok: még nem tudom :)

Pár darab rövid ujjú bady, egypár hoszú ujjú is (56os és nagyobb is kell)
Kb 5 ujjatlan rugdalódzó
2-3 napozó
sapik, zoknik, nyári cuccok különböző méretben
Hálózsák
Nah ezt tovább nem listázom, mert úgyis megveszem ami megtetszik :)
Jah és pólya 1…mert tetszik

Kezdetnek elég csajok???
Vendég

Ja és Kincs.....metem nekem van akármennyi..ha kell postázok :) De ez Szlovákiai szer, más a neve (850es)...tök ingyen adom (nekem a dokim 3 hetente kiírja)
Vendég

Rég jártam erre, de leírnám én is hogy nekünk mi hogy vált be. :lol:

- Babakocsi travel system (Cam)
- Kiságy matraccal (ebből eszembe nem jutott volna, hogy használtat vegyek, főleg nem matracot). Fenyőágy (120*60-as és kókuszmatrac)
- Pelenkázó szekrény (jó a használt, kölcsönkaptuk, belefér az összes ruha vasalva, élre hajtogatva :twisted: ), felette meg pelenkázok egy puha pelenkázós lemosható szivacson. Anyósnál van ilyen ágyra rakható pelenkázó, állandóan bevágtam bele a gyerek fejét mikor beraktam az ágyba - dehát mást szoktam meg.
- Ruhás szekrény ? (ez minek külön? nincs annyi ruha..)
- Légzésfigyelő
Angel Care - bébiőrzővel kombinált. Hátrány: kicsi lapok, kis súlyú gyereknél tévesen bejelezhet.
- Szopis fotel ? (nem szoptattam, de nem is terveztem venni ilyet)
- Kenguru ? (pár ezer ft-os gagyi bevált, párszor használtuk)
- Mellszívó ? (kézi Avent, viszont használtam gépi Madelát kórházit, az csúcsszuper de nekem kevés tejem volt hogy gépit vegyek)
- Pihenőszék : nekünk nagyon bevált!!! Sokáig használtuk és nagyon jól elvolt benne Domi. Vékony fém kereten áll, könnyű az egész és kis helyet foglal, újan vettük, de nem bántam meg. Biztonsági öves, rezgős-zenélős. Ez utóbbi funkciókat semmire sem használtuk, hidegen hagyta a gyereket.
-kád: állványos, pelenkázós feltéttel (összecsukható állványos, de sosem csuktuk még össze)
- Biztonsági fürdető ?
Nekünk is szivacs maci volt. Hátrány: ki kell csavarni, mert a vastag szivacs megszívja magát vízzel és gombásodik. Már jó régóta béka alakú csúszásgátló szőnyeg van.
- Pelenkázó betét (csak vendégségben használjuk, ha ez az amire gondolok..alátét?)
- Pelenkatartó vödör (ez egy baromság, vettünk, de szart se ér..pontosabban pont azt, mert az árad belőle már bocsánat..de az ember hol tárolja a lakásában ezt a vödröt? Egy ideig a gyerekszobában volt, de ott is bűzlött. Mi egy olcsóbb brendonos vödröt vettünk, de ma már nem használom. Kakis pelus bele a zacskóba és lehet is vele lemenni a kukatárolóba..) Zacskónak eszembe sincs szemeteszacskót használni, annyit adnak a vásárlásoknál, főleg a dm-ben, hogy abba teszem a pelust.

- Anyatej tároló alkalmatosságok ?

1 vagy 2 dl-es gyógyszertári műanyag tégely. darabja 20 ft. Én vettem aventos poharakat is tetővel, strapabíróak, a mai napig abba fagyasztok kajákat, de asszem a nagy hőt nem bírják.

- Szoptatós párna (nem volt)

- Mikrós sterilizátor (ez nagyon kell, ha tápszeres a baba. Még most is használom). Chicco sterilizálóba nem szívesen teszem a kajás cuccokat. Egyéb (orrszívó, mellszívó, nem sterilizálható dolgok mehetnek bele)

- Baba szennyes tároló (felesleges)

Domi koraszülött volt, de egybemostam az első perctől a mi cuccainkkal a ruháit. Öblítő: Coccolino sensitív volt, ma már Lenor. Se ekcéma, semmi allergia nem volt. Mosás: fehérek 60-70 fok, színesek 40 fokon)

ágynemű:

2 gumisszélű lepedő, a sima pamut nem gumis sztem elavult és nem praktikus mert elmászik. Jól jött volna gumilepedő, de nem javasolták, mivel nem olyan jó a szellőzése, másrészt bezavarhat a légzésfigyelőnek. (nincs tapasztalatom)

Fejvédő a kiságyba ?
nagyon kellett, mivel Domi folyamatosan ütögette a fejét az ágyrácsokba. Brendonos drága sajnos és vékony..sajnálom hogy nem vettem meg fillérekért a turkálóból az olcsó, de ízléstelen színűt..az jó vastag és masszív volt.

hálózsák (sosem használtuk) Domi ált. hason aludt és egy jó minőségű takaró simán megtette - huzattal használom ma már. Sok bukás esetén egyszerűbb a huzatot mosni. Eleinte kisebb plédek, vagy pólya szétnyitva jó takarónak.

- Pléd vastag (kocsiba, hordozóra jó)

- Pléd vékony (nem árt ha van)

törülköző: nekünk most 4 db van. Mindegyik kifogó. A nagyobb jobb.

- 1 db pólya ? (vettünk, de megzavarta a légzésfigyelőt, ergo ágyba nem jó)

- 20 db textil pelenka: 15 volt, de Domi sokat bukott, sokat mostam is..

- Lázmérő (digitális)

- Vízhőmérő (eleinte jó ha van)

- Körömcsipesz / olló: nekünk szerencsénk volt a lekerekített fejű bébiollóval. Kellően éles.
- Orrszívó: Porszívós

- Baba hajkefe: nemrég kezdtük használni, eleinte szükségtelen
- Fürdető kesztyű ? (nem jó.) 2 kisebb, vékonyabb, puha szivacs szuper jó. A nagy macis csúszásgátlóhoz adták.

- 2 db cumisüveg / cumi ? (tápszeres gyerek -nálunk kb. 6 cumisüveg kellett, cumifej Nuk, szárazcumi avent szilikonos)

- 3 db előke: legalább 15öt használtunk!! (textilpellus nyakbakötve em vált be)

vettem egy newbornt (30-40 db-os) és egy minit (90 db)..aztán az élet máshogy hozta, hónapokig newbornt használtunk..

- 2 db műanyag kiskanál (nem szeretem a műanyagot, tök kemény. Gumis végű, puha viszonylag mély kanalat használok amivel a folyékonyabb gyümölcs is jól etethető. 2 db bőven elég.

- 1 db gyógyszertári szemcseppentő: nem kell

- Cumisüveg mosó kefe ?
babylove-os nagyon bevált.

- Fertőtlenítő folyadék / tabletta
Chicco 1 literes. Láttam a rossmannban is.

- Éjjeli fény a babaszobába

Sókristály lámpa. Nem szoktattuk hozzá éjszakai világításhoz, sztem az hiba lett volna..

Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető: sosem használtuk. Szerintem undorító trutymó..nekem li. az lett belőle.
Első perctől Nívea sensitív. Ma már Gabi, Johnson stb.

- Gyógyszertári sampon (ez meg mi??) Chicco babasampon vált be
- Gyógyszertári hintőpor (felesleges)
Minek?
- Testápoló:gyógyszertári
- Popsikrém: Sudocreme és gyógyszertári Neogranormonos.
- Popsitörlő kendő: eleinte hypoallergén, aztán bármelyik jó

ami nekünk nem kellett, mert a kórházban lezajlott a köldökcsonk-ápolás:..persze megvettem mindet. :evil:
- Steril vatta
- Steril gézlapok

- Fültisztító pálcika (kell)
- Lázcsillapító kúp (kell, majd felírja az orvos, de utáltam..ma Nurofen)
Dokinéni írja fel
- Masszázsolaj ? (olaj nem kellett soha, de van itthon 2 is)
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo: a fehér ruhákat cloroxoztam, mivel a hozzátáplálásnál a sütőtök nem jött ki mással..

ruhák:

bodyból túl sokat vettem. Volt vagy 10 db rövidujjú, de nem kellett ennyi. Viszont rugiból annál több, mivel sokat bukott. Bevált a hosszúujjú body-naci kombináció is.
Nyári gyereknél kell napellenzős sapka és napozók is. Sok kiszokni. harisnya 1-2.
És én is hajlamos voltam túlöltöztetni..

Kép
babancs

Lilla tegnap jól bekajált :) (ld. miért írtam komplett vegyvédelmi felszerelést a sima előkék helyett...)
Kép
Vendég

Jó reggelt!

Monee
Lista: én még csak tanulom a babázást (2 hetes tapasztalat)
Mostanában kezdek rájönni, hogy van, amit nem vettünk meg, viszont van itthon egy csomó felesleges dolog :oops:
Szegény párom, mindig mehet vásárolni (30-50 kilóméteres autókázás)

Kincs
A végén a DOTE-n született Ádám, ott csinálták meg a császárt. Toxaemia miatt a 36. hét betöltése előtt muszáj volt. A doktorom viszont azt javasolta és intézkedett is, hogy ne Szalkán, hanem Debrecenben, ha esetleg valami gond lenne a babával. Szerencsére, "csak" alacsony volt a cukra.

PCOS/GDM
Én a 12. hétig szedtem a met-et. Aztán figyeltem az étkezésre, a terheléses cukrom csak határérték közelében volt :lol:
Most majd kell valami hozzáértő doktort keresnem Nyíregyházán vagy Debrecenben. Eddig Pestre jártam, csak most babával kicsit nehézkes
Vendég

sziazstok!

Az informedtől jött ez a cikk:
http://www.informed.hu/eletmod/terhesse ... hid=106936

Ezek után már csoda hogy nő Tomi :wink: (csak vicceltem)

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Ma reggel hajnalban arra ébredtem, hogy a bal mellemből "folyik' a "tej". Nedves, ragacsos, síkos volt. :shock:
Tudom, hogy ebben a terhességi korban ez már természetes, de meglepő volt. :roll:

És napok óta nem érzem a frontokat. Vagy nincsenek is??? :roll:
A fokozott fizikai igénybevételt pedig kezdem nem bírni! :? Lásd főzés, sütés, porszívózás! :lol: :lol: :lol:

Ma leszek sokat.

Cuppantás.

Megint hétvége! :D

34+4
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jó a topik hangulata!! tetszik! :D
És a listák nagyon hasznosak!!!
KÖSZÖNJÜK gyakorló anyukák!!!

A napokban én is írtam listát,de csak a fontos dolgokról.
Mi a bútort (pelenkázó és szekrény) nem vesszük hanem csináljuk,kitaláljuk, leszabatjuk,élfólia stb és összerakjuk...a konyhánk is felébe került a bolti árnak..
Rucikból azt hiszem inkább 62méretet fogok venni(bár eddig a bady és rugdalózó kimerítette a képzeletem, látom van kabátka meg stb..ezt még nem tudom) . Harisnyát zoknit cipőt nem akartam,de egy harisnyát lehet veszünk. Takarók, ja és babakocsi amit még keresünk.
Sima kád,kiságy,matrac és ágynemű,hálózsák, textil pelus,és pamut kifogó, szopipárna,légzésfigyelő,mellszívó. "Extra" dolgokat nem akarok venni, meg ha kell pótoljuk.

Tegnap zsufi napunk volt, de nagyon jó volt :D
Van 4db rucink, matracunk, szopis melltartó,és gumis lepedő :D
Voltunk 4D uh-n!! Ébren volt,sokat pózolt, mosolygott kortyolta a magzatvizet és tornázott.
Megdicsértek,hogy nagyon fotogén :D
Minden szerve rendben! BPD: 74mm, AC :241mm, FL: 57mm Becsült súly : 1360gr :D :D korának megfelelő!
És még medencevégű fekvésben van.
Képet raknék,de amit kaptunk cd-t,hogy képek vannak rajta nem sima képek,hanem vmi programmal lehet képeket csinálni belőlük :cry: , így lefotóztam amit kinyomtattak és azt felrakom .

Pocak kívül: 28+4
Kép

És belül
Kép

Lányok a met felajánlást köszönöm!! :) Írok privit és pár darabot átvennék vkitől! 850mg-osat!

És egy szopipárnás oldal,sztem itt a legolcsóbb,és a többi cucc is jó minőségű azt mondják! http://www.szopiparna.hu/index.html

Kellemes hétvégét!
Vendég

Szia Kavics!!

Több helyen olvastam,hogy itt az idő a tejcsinek :) egyre közelebb vagy! (már én is várom, de sehol semmi)Azt elhiszem,hogy fáradsz én tegnap már elég lassan lépegettem a nap végén :lol:
Reggel mikor megláttam a privid időpontját :shock: így néztem

Lilla nagyon szépen eszik! Cuki!
Vendég

Sziasztok!

Latom porog a topic :lol:

Kismamik : Kavicska, Gina es Kincsecske, nagyon szepek a pocik!!! :lol: Jaj, olyan nosztalgiam van...Tegnap raktam el a kismami ruhataramat a gardroba...szepen kimosva, muanyag legmentes zsakokba...nagyon remelem, hogy nem fognak sokaig ott porosodni...olyan jo volt kismaminak lenni, es olyan nagyon gyorsan elrepult a 9 honap. :cry:

Mindenkinek koszonom a tanacsokat...milyen jo is agyban szoptatni. :wink: A szopiparnat egyenlore felretettem....most csak siman, agyban fekve szopizunk, es sokkal nyugisabb is. Mar csak ket ejszakai felkeles van, uh.sokat javult a helyzet, de azert meg az idealistol, hogy ataludja az ejszakat, messze vagyunk.

Ugy latszik en a kivetelek koze tartozom vasarlas szempontjabol...elkepeszto, de az egesz kismamisag alatt be sem tettem a labam egy bababoltba :shock: ...Annyi mindent kaptunk, hogy nemigen volt ra szukseg...Igy is, pl. harom babakocsink van...tomerdek cucc. Mar most tele van vele egy fel gardrob...raadasul, a fele folosleges!!!

Kepzeljetek, tegnap nagyon meghatodtunk...Atjott hozzank a szemben levo hazban lako 80 feletti nenike (a bacsi nem tudott jonni, o mar evek ota tolokocsiban van)...hogy annyira orul a baba szuletesenek, es hozott egy kis ajandekot, hogy ezzel koszontse :shock: ... es atadott egy gondosan becsomagolt ajandekdobozt. Nem is akarmit volt benne...es kis zenelo, plafonra filmet vetito alatatocsillag.(pedig eloszor meg voltam gyozodve, hogy plussalatka lesz) :roll: ...A neni meg csillogo szemmel meselte, hogy csutortokon volt bent a varosban es nem csak a patikaba ment, mint szokas, hanem jatekboltba... :lol: Annyira jolesett az egesz! A tobbi szomszed is atjott, gratulalt...sot, ajandekokat is kaptunk, de ez a neni?.... :lol: Szoval rajottem, hogy imadok itt lakni... :lol:

Minenkinek jo hetveget!

Alice
alice27

Sziasztok!

Mára sikerült végigolvasnom,de már sokat felejtettem :lol:

Csakegy!
Hát ez az etetés nem semmi!(ld. mire kell felkészülnöm :) )

Kincs!
Szép a pocid, és tündéri a lakója :D !
Szopipárnát én is tőlük rendeltem,szeretem, és sokmindenhez tudom használni, most pl. hozzátápnál ehhez támasztom Gergőt, mert az autósülésben nem akar megmaradni.De ha elfogadsz egy jótanácsot, ha rendelsz tőlük, rendelj egy kis utántöltő anyagot is, mert pár hónap múlva tömörödik,és már nem tart úgy.Nekem is után kellett tölteni, bár ha hobbiboltban találsz töltetet, én is ott vettem.

Rambóka!
Ha előbb olvasom , hogy a Spárban van fülhőmérő, akkor nem vettem volna majd' dupla annyiért egy mindentudó kütyüt :evil:

Sajna most kelengyéhez nincs időm hozzászólni, mert disznóölés van szemben mamámnál,csak a dedet jöttem megetetni.
Éjszakai fény nekünk is sólámpa,az legalább egészséges is.Két legyet egy csapásra :)

Na lépek is, jó hétvégét!
ezoterike

Szóval a lista :D

babkocsi:nekünk 2 van.1 nagy sétálni(ez csak nehézkesen fér be a kocsi csomagtartójába)+1 sportkocsi ide-oda menni vele esetleg busszal vagy bevásárlóközpontokba.De ha könnyen be tudnánk rakni az autóba nem hiszem ,hogy vettünk volna.De ez olyan 6 hó után történt csak,amikor már tudott ülni.
kiságy:szükséges :)
pelenkázó:nekünk nem volt Levivel,most sem lesz.Az ágyon raktam tisztába.Gondolom kényelmesebb pelenkázón,de én meg voltam nélküle
Ruhásszekrény:kell
légzésfigyelő:nem volt,de ha a dokinéni ajánlotta volna akkor gondolom vettünk volna.Igaz tanfolyam nélkül nem tudom ér-e valamit :roll:
szopis fotel:nekem fekve volt a legkénylmesebb,valószínűleg mert császáros voltam
kenguru:kölcsön volt,de nem sokat használtuk.Levi 1 hónaposan már 5 kg volt ,2 hónaposan 6 valmennyi.Még Apánk is nehéz volt a vállán cipelni,nem hogy nekem! :lol:
mellszívó:nagyon nagy hasznát vettem.Rengeteg tejem volt eleinte,de a baba étvágya persze kisebb volt és a felesleget el kellett távolítani a mellből.
pienőszék:babának?hordozóban leskelődött,de azt sem ajánlotta az ortopédus,mert nekik még a vízszintes tesz legjobbat a hátuknak.

babakád:kell
biztonsági fürdető:utálta Levi,orrdított.Miután csak pelenkát raktunk a vízbe alá,imádott fürödni
pelenkatartó vödör:fürdőszobai vödör
anyatej tároló alkalmatósságok:akkor vettem tejgyűjtő zacsit,de most fertőtlenített bébiételes üvgben lesznek :)
mikrós sterilizáló:chiccos foyadék volt,de hasznos lehet aki sok cumisüveget használ tápszer ,vagy anyatej miatt.
szennyestartó:külön raktuk ,mostuk kb 6 hónapos koráig.Háós játéktartóba,talán 500 ft van is :lol:

ágynemű:vettünk ,de nem használtuk.Pléddel takartuk be
párna:eleinte nem is szapad,egy pelus a feje alá szuper
fejvédő:volt,de mindig lemászta,így hamarosan likvidáltuk is
hálózsák:akár lehet is,de nekikm szerinzem tökéletesen megfelel egy rugdalózó is+takaró vagy pléd
törölköző:3 db volt,de örököltük,szerintem elég 2 is
kifogó:ott a törölköző
lepedő:2-3 jó ha van
gumis lepedő:nem kell szerintem csak akkor amikor szobatisztává válik majd.éjszakai 1-2 baleset miatt.Egyébként csak melege lesz a kiságyban ,nem tud levegőzni a matrac
pólya: :shock: :wink: minek
textilpelus:20 volt/van,de van amelyiket szinte nem is használtuk,olyan akár új korában.
Megpróbálom feldobni az én kis listácskámat.
- Lázmérő:higanyosra esküszöm,a digitáis már többször becsapott
- Vízhőmérő :jó hasznát vettük.Nálunk Apa csinálta a fürdővizet és ha nem lett volna kakor ki tudja mikor milyenre sikerül.Egybként nem nagy összeg
- Körömcsipesz / olló :kell
- Orrszívó :a pumpás szerintem nem ér semmit,a porszívós az jó
- Baba hajkefe :kell,koszmóírtó :lol:
- Fürdető kesztyű ? :volt de nem használtuk
- 2 db cumisüveg / cumi ? :kell szerintem.Igaz sokan nem adnak üvegből inni ababának csak pohárból
- 3 db előke :mi csak a hozzátápláláskor kezdtük használni,de akkor a 3 kevés :lol:
- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú):kell(de hamarosan újból felkeresitek majd a boltot,mert fogy mint a cukor)
- 2 db műanyag kiskanál :jó ha van.Pl d-vtamin,K-vitamin bevételéhez és nem nagy összeg
- 1 db gyógyszertári szemcseppentő:nem használtunk ilyet
- Cumisüveg mosó kefe ? :kell,főleg ha tápszeres,mert a tápszer odatapad az üveg oldalára
- Fertőtlenítő folyadék / tabletta:mi ezt használtunk,de ha van mikrós.akkor ez nem kell
- Éjjeli fény a babaszobába:kell szerintem.Ne bántsa a nagy fény a baba szemét+érezze most éjszaka van alvás következik még

Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető :kell
- Gyógyszertári sampon:sima baba samponunk volt
- Gyógyszertári hintőpor :volt
- Testápoló :?:a fürdetőkrémet használtuk vizes kéezzel felkenve a testére:JOBB NINCS :D
- Popsikrém :kell
- Popsitörlő kendő:kell
- Steril vatta (köldök) :mi fülltisztítóval takarítottuk a köldökét
- 70%-os alkohol (köldök) :kell
- Steril gézlapok :kell
- Hexachloropohen hintőpor (köldök):kell
- Fültisztító pálcika :kell
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek :kell
- Pelenkakiütés krém :neogranormon vagy bepanthen szupi
- Masszázsolaj ? :nem volt csak sima a hajlatokhoz
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo:mi egyébként is azt használunk.Hypo:foltokra?kellhet

Ruhák:
- 5 db rövid ujjú 56-os body :ha tél akkor nem
- 3 db hosszú ujjú 56-os body nyáron kellhet ez is
- 7 db ujjatlan 56-os rugdalózó :nyáron nem kell szerintem,mert még bodyban is melegük van szinte.Újszülöttnek meg elég a body+kis vékony takaró nyáron szerintem
- 3 db pamut sapka :2 elég bőven
- 4 db zokni :kell
- 1 db levegőztető zsák őszre / télre:nekünk 2 volt

Kép

Kép
lecso

Ami kell vagy kellhet még:
kiskesztyű:1-2 jó ha van.Eleinte hosszú tud lenni a körme.A mi védőnőnk csak 1 hónapos kor után ajánlja a körömvágást.

Cumi:a várandósak könyvében van egy kupon amit a photohllban lehet beváltani.Van benne avent üveg+mam cumi is+pemprs pelus minta.Lehte szükség lehet rá.Igaz nálunk csak a 4 féle jött be,a sima gömbcumi :lol:

vitaminok:amit a dokinénifog felírni

neked:szoptatós tea :D

Más nem jut az eszembe :)

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Poppi: látom Nyíregyházán keresel dokit. Én nyiregyi vagyok, és a KRYO magánklinikán rendel dr. Ésik Katalin. A terhesség alatti metszedést nem pártolja, de tökéletesen tisztában van a PCOS-sel. Az egyik lány volt nála az nlc fórumról, és felírta neki a metet. Én is hozzá készülök elmenni a közeljövőben. Ha elégedettek leszünk vele, és ő is hozzájárul, felkerülhetne a honlapra is....

Mindenkinek köszönöm a tippeket a hasfájással kapcsolatban!!!!
Na szóval ugyebár mondtam hogy a gyerek alszik!!! Még továbbra is így van, tegnap este 7-kor evett, 9-ig játszott, és utána evés nélkül bírta reggel 7-ig, és kelni sem kellett hozzá!! És napközben is szunyál minden étkezés között 1-2 órát.

Ezo: köszi a tippet, ez a gripe water nagyon bevált!!!
A másik pedig amiért alszik a gyerek: a neurológus tanácsára hagytuk sírni egy kicsit. 10 percet.... és elaludt..... (tudom hogy kegyetlenül hangzik, ordított torka szakadtából a gyerek, én meg sírtam, a férjem meg visszatartott hogy nehogy felvegyem, legalább próbáljuk ki...) Első éjszaka még egyszer kellett kelni hozzá, utána már egyszer sem. A doki szerint a gyerekeknek az éjszaka folyamán kb. 2 órás alvásperiódusaik vannak, és amikor éberebben alszik a gyerek, azt a körülményt keresi a visszaalváshoz ahogyan elaludt. És rájön hogy hoppá őt nem ringatják (eddig így altattuk el) és felébred, és sír.... Namármost mióta nem ringatással alszik el, így nem sír fel....
Csak így maradjon!!!!!!!!! :roll: :?

Kincs: gyönyörű pocak és pocaklakó!!! irigyirigyirigyirigyirigyirigyirigy

Csakegy: Lilla aztán belevaló csajszi lehet!!!! Mit eszik? Almát? Látszik hogy nagyon élvezi!!

Ja, és a gyógyszertári fürdetőhöz egy jó tipp: a használhatóság érdekében mi úgy csináltuk, hogy az egész dobozzal beleöntöttük a turmix gépbe, és forró vízzel kb. fél literrel felöntöttük, és jól összedolgoztuk (nem röhögni!!!! :twisted: ) és utána nem válik el a víztől a krém, és így olyan mint egy hígabb tusfürdő, és könnyű a fürdővízben eloszlatni!!

Mindenkinek további jó hétvégét!!!

Kép huncutkám

Kép már így tartja a fejét 10 hetesen
Vendég

Helló!

Jól látom hogy ma senki nem dugta erre az orrát? :shock: :lol:
Na jó, biztos azért mert az elmúlt napokban mindenkit kiakasztottam a listámmal. :D

Rambóka!

Nem vettünk az ég világon semmit. :( Mint mondotta volt a Párom, nem azért mentünk (Ő), nekem meg elment a kedvem így az egésztől. Végigjártuk a sorokat, de összesen 5 dolgot nem tudnék felidézni abból amit láttam. Tök rossz volt így. Ha legközelebb is tiltás lesz, inkább el sem megyek. :(

Na jó éjt mindenkinek!
Bennem most ködlött fel hogy holnap bizony dolgozni kell menni. :?
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Monee!
Mintha csak a saját férjemet látnám :lol: (pl. "Ne nézegesd, ha úgysem vesszük meg!" és sorolhatnám :lol: )
Azért próbáld meg majd minden UH-ra elcibálni, hátha ott majd jól ellágyul a szíve.
Nálunk is így volt, utána már nem volt gond a vásárlás, sőt ő sürgetett dolgokat.
Ja, és nálunk amikor tiltás van, én jól kivágom a hisztit :lol: , és közlöm, hogy kapok én fizetést, és azt veszek, amit akarok :lol:
(nálunk is főleg a gyerek témában van sok vita, hogy mi kell és mi nem, most legutóbb a fülhőmérő megvételénél kaptam kis dorgálást, hát persze ,ha beteg lesz a gyerek, nem neki kell lázat mérni,na ilyenkor vetem be a bankkártyát :lol: )
Próbáld meg azt is megmagyarázni párodnak, hogy sokkal jobb apránként költekezni,úgy nem annyira megterhelő anyagilag, mintha egyszerre adnátok ki jó sok pénzt.
Szóval Monee harcra fel!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
ezoterike

Ezo!

Azért örülök hogy van remény. :lol: Meg azért annak is, hogy nem csak én vagyok ebben a helyzetben, hanem más is végigharcolta már ezt. :D
Oké, most megkapta a Kedves azt az örömöt hogy neki lett igaz, de mostaztán kegyetlenül visszaveszem tőle a gyeplőt. :lol:

Most éppen azon mérgelődök hogy kellene UH-ra időpontot kérnem, de a telefont valamilyen rejtélyes okból nem veszik fel a kartonozóban. :evil: Egyszer 2 percig kicsörög és semmi, utána meg foglalt a vonal 5 percig. :twisted: Agggrrrr...

Monee

Monee

monee85

Monee: 10. hét!!! :) Veletek is repül az idő :lol:
A vásárlással az én Uram is hasonlóképp van. ;) A különbség, hogy azért nem akar még vásárolni, mert nem tudjuk, hogy mit fogunk kapni a barátoktól, rokonoktól... Ezt még én is úgy látom, hogy nincs értelme nagyon bevásárolni, de azért azokat a dolgokat, amiket pl nem szeretnék használtan kapni/venni, már aktuális lenne elkezdeni begyűjteni... Pl. meg kellene majd néznünk, hogy milyen/mekkora ágyat kapunk és ahhoz én is új matracot szeretnék venni + hozzá a kellékeket, mint pl a fejvédő, a takaró, kell még ugye textilpelenka is egy rakat... És ez még csak a jéghegy csúcsa, szóval azért lenne mit megvenni addig is. Én sem szeretnék majd 2 hónap alatt bevásárolni, hanem előbb elkezdeni, hogy ne egyszerre kelljen kiadni azt a sok pénzt ezekre :roll:
A listád nagyon jó támpont, legalább nagyából látom, hogy tényleg mi az, amit meg kell venni függetlenül a rokonoktól... Aszem elkezdem az összegeket is feltüntetni és majd megmutizom a drágámnak, hogy na akkor ennyi lesz kb és gondolkodjon, hogy egyszerre költsünk rengeteget vagy apránként intézhetem a dolgot :)

Kép

Kép
bettica

Monee, Bettica!

Itt röhögök rajtatok! :lol: Bocs, csak jóindulatúan. :lol: :lol:

Nálunk a párom akart már mindent azonnal megvenni! :lol: :lol:

Ahogy kiderült a pozitiv teszt, ő már mondani akarta a családnak a kollegáknak.

De nem hagytam magam, a család csak a szívhang után tudta meg, a kollegák csak a 12-ik UH után.

Ő már babakocsit, kiságyat akart, babaszobát rendezni, szőnyeg stb stb.

Alig lehetett leállítani! :lol: :lol:

Én csak az internetet bújtam és tervezgettem (és tervezgettünk, mert bevontam). aztán rájött, hogy én is készülök, csak nem azonnal bele a közepébe, hanem először körbenézek és érdeklődök, hogy mit hogy érdemes.
Ezért is jó ez a topik.

A végén már ott tartottunk, hogy a párom is azt kérdezte, hogy mi erről a topikos csajok véleménye. :lol: :lol: :lol:
Szóval, ő is megbízik már az itteni lányok tapasztalatában. :lol: :lol:

aztán a 29-ik hét végén rámtört a pánik. Hogy babakocsin kívül semmink sincs! Bőgtem is!

A párom meg kedvesen mondta, hogy jól van, akkor induljon a vásárlás. (mellesleg azt is megjegyezte, hogy ő már régóta meg akarta a dolgokat venni) És elkezdtük.

Mostmár csak kb 10 dolog hiányzik. inkább apróságok és a kórházi csomag összeállítása.
De ez utóbbival nem sietek. Majd a 37 -ik hét körül ráér. :lol:

No, úgyhogy kalandra fel.
Vagy apránként és akkor anyagilag kevésbé érzitek meg.
Vagy egyszerre (mi így csináltuk), így viszont nagyon látványos, de kiadás is van dögivel :lol: mondjuk mi gyűjtögettünk rá, hogy legyen majd mit költeni!

Szóval nincs tökéletes megoldás.

Szerintem az a tökéletes, ahogy a ti kismama lelketek a legjobbnak érzi. És mivel minden kismama más, ezért mindenkinek úgy jó, ahogy ő gondolja.
Viszont ezt a PASIKNAK meg kell érteni!!!!

Ez az én véleményem. :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Bettica köszi a privit!

Aranykavics az őzpörit megcsináltad? Fini lett?

Vásárlás...igazából nagyon hamar nem akartunk, én direkt nem nézegettem rucikat , csak most kezdtük. Én nagyon élvezem a férjem is csak ő hamarabb kidől :lol: de próbál türelmes lenni és már elég jól érti mit miért, mennyiért,hol érdemes.
A pénteki szerzeményeink még a nappaliban díszelegnek olyan jó nézni őket.
Vendég

Kavics:a te kórházi csomagodról beszéltél?37.hét?Én már a 32.-en összekészítettem.Soha sem lehet tudni :wink:

Sőt a 34.hétre már az összes létező cuccot kismostam,vasaltam.A kiságy összerakva.Ennek 2 oka van:1:szintén soha sem lehet tudni ,2:ahogy nő a pocak,közeledik az ember a terhesség végéhez annál nehezebb mozogni,tevékenykedni.Inkább pihenni kell az utolsó hetekben amíg lehet :D !
De persze mindenki maga tudja,maga érzi mit bír! :D

Kép

Kép
lecso

mi is csak a 26. hét után kezdtünk el vásárolgatni. szerintme ráértünk vele. és jó volt már nagy pocakkal nézelődni.

barnarizst lehet adni babáknak, jól szétfőzve, beturmixolva, pl. krumpli helyett néha.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Kaics!

Hát szerintem azért lassan szedheted össze a kórházi csomagot is, biztos, ami biztos alapon.
Az sem egyszerűbb ám! :lol:
Pizsi legyen v. hálóing?
Mit vigyek, mit adnak?
Kell vinni pelust v. nem?
Vegyek felfújható párnát gátmetszés miatt v. ne vegyek?

A 3 legfontosabb dolog:
- wc ülőkére higiénés papír
- 16 tekercses wc papír (majd meglátod! :twisted: )
- fényképezőgép!!!!!! (mi ez utóbbit hagytuk otthon a hülye fejünkkel! hálistennek párom mobilja VGA-s, így ti is láthattátok, h. milyen csúnya békám volt! :lol: )

Rólunk:
Pár napja megint hepaj van. Nem bír elaludni a ded. A 8 órás fektetésből örülünk, ha fél tízre van alvás. Felváltva küzdünk apával.
Néha éjjel is fel-felsír, de egyenlőre többnyire visszaalszik.
Csak tippelni tudok, h. belehúzott az 5-ösei kinövesztésébe. Pedig reméltem, h. azzal vár 24 hónapos korig!
Álmos vagyok és nyűgös. Ő is!
Ma végigüvöltötte a hazafelé utat, h. ő még játszóterezni akar, utána meg itthon az etetést, h. ő fáradt és aludni akar.
Néha én is üvöltenék szívem szerint, h. én meg ebédelni és aludni akarok, de a kutya nem venné figyelembe. :twisted:
Ma megyünk orthopédushoz, mert még mindig lábujjhegyen jár. Kíváncsi vagyok mit fog mondani.
Párom szerint elég lenne 3 tégla egy hátizsákban a gyerekre adva, rögtön nem pipiskedve rohangálna! :twisted: :lol:
Majd rákérdezek! :lol: :lol: :lol:

rambóka

rami írtam neked mélen választ, meg aki még küdött levelet, de nem műxik a levelezőrendszerem! :cry: biztos karbantartják! :?

majd írd meg mit mondott az orthopédus, kiváncsi vagyok rá.

verona nem tudom még milyen gyógyit ajánlanak, majd megírom, ha tudom, de remélem nem kell szednem, ma derül ki a vérvétel eredményétől függ, holnap dönt tűű, fogigátló, vagy felezzük a met adagomat. remélem ez utóbbi, én legalábbis kérni fogom, próbáljuk meg első körben így.

Kép

Kép
rejo

Rejo!

Dokinéni megtekintette, majd megtekergette a ded összes alkatrészét (a pelenka alatti részek kivételével :roll: ), és közölte, h. gyönyörű és egészséges csirkefogó. :D
Azt mondta, h. a lábujjhegyen járás, pipiskedés 5 éves korig teljesen normális dolog, de nem árt megnézetni, mert egyes ritka esetekben okozhatja Achilles ín- ill. izomrövidülés is. De nálunk ez szerencsére nem áll fenn.
Feltettem a "Milyen gyerekcipőt?" kérdést is. A válasz: sarokékest.
Szóval rendben vagyunk hálistennek.

rambóka

Ma voltam védőnőnél..........
Elegem is lett! Nem elég, hogy azzal fogadott, hogy atyaisten, de régen volt nálunk, a következő mondatával el is intézte, hogy ne is menjek soha, de soha többet!

Szóval 10 kilót híztam eddig, vagyok 8 hónapos terhes!
Jól érzem magam, nem hagytam el magam, energikus vagyok, semmi bajom, se nekem, se Nórinak, se a lepényemnek, se a vérképemnek, se a vizeletemnek, se semminek....................
Annyira rühelltem, hogy minden második mondatában azt hallottam, hogy kövér vagyok és sokat híztam. Aztán megkérdezte, hogy vajon miért is nem jöttem, és gondozatlannak kell így felvegyen!

Eldurrantam!!! Közöltem vele, hogy nem vagyok gondozatlan, mert ha nem papolt volna ennyit, akkor ki tudta volna nyitni a könyvemet és megláthatja benne, hogy beteltek a lapok, annyit jártam dokihoz, kórházba, voltam a szülésznőmnél, voltam vérévételen, uh-on, megyek ctg-re, söttörö, és nem véletlenül nem jöttem eddig, innentől nem is fogok többet, engem és gyerekemet egyáltalán ne is keressen, köszönjük szépen! Szóval lemondtam a védőnői szolgáltatást.................

Totál kiakadtam, el sem akartam mondani, de asszem komolyan megfeküdte a gyomromat a dolog.

Méghogy gondozatlan.....................

Pffffffffffffffffffff
Kidühöngtem magam, és most megyek lefeküdni!

Puszka!
Vendég

Szió!

Monácska!
Ó te szegény! "Kedves" :evil: védőnőt fogtál ki :(. A 10 kg szép, egyáltalán nem sok. Én épp ma voltam dokinál (nálunk nincs védőnő) azt mondta +15 kg az egészséges határ! Vagyis no para :wink:

Jelentem, nálunk minden ok. 4D-n is voltunk, apa is. Először. Imádta, na meg hát én is. Mivel eléggé takargatta magát a bébink, még jövő héten is megyünk. Egyébként minden OK, +6 kg-nál tartok.

Azért megmutatom a picimet, aki még farral fekszik és nem árulja el a nemét :) A doki kislányt tippel, de még kukis is lehet :oops:

" minden oké velem"
Kép

"Íme a csini arcocskám:" ( nem szeretem ha fotóznak)
Kép Kép Kép Kép

Remélem valamit kivesztek a fotókból

További kellemes hetet mindenkinek!

Gina
Vendég

Rambóka!

Gratula a makk egészséges nagyfiúhoz :) És türelem! :wink:

Vendég

[quote="monácska"]A írta:monácskaztán megkérdezte, hogy vajon miért is nem jöttem, és gondozatlannak kell így felvegyen!

Eldurrantam!!! Közöltem vele, hogy nem vagyok gondozatlan, mert ha nem papolt volna ennyit, akkor ki tudta volna nyitni a könyvemet és megláthatja benne, hogy beteltek a lapok, annyit jártam dokihoz, kórházba, voltam a szülésznőmnél, voltam vérévételen, uh-on, megyek ctg-re, söttörö, és nem véletlenül nem jöttem eddig, innentől nem is fogok többet, engem és gyerekemet egyáltalán ne is keressen, köszönjük szépen! Szóval lemondtam a védőnői szolgáltatást.................

Monácska drága!
Nincsenek szavaim! Ami van, az inkább nem tűr sem nyomdafestéket és attól tartok, ha ide leírnám a babanettől és az összes létező fórumról kitiltanának. :?

Ez a nő nem normális! :shock: :evil: Én azt hiszem bele is rugtam volna, vagy ráborítottam volna az asztalt, vagy ágyat, vagy ami éppen kéznél van. :x

Hogy lehet így beszélni egy kismamával? Ráadásul egy olyan kismamával, amilyen TE vagy?!

Jól tetted, hogy lemondtál róla. Egy ilyen boszorkára egyáltalán nincs szükséged, mert ez a nő képes lesz a gyerekedtől is eltiltani. Amilyen hülye!

Arra törekedj, hogy találj egy korrekt gyerekorvost. Ő is sokat tud segíteni.

Szerintem nyugodtan bemehetnél a városi ÁNTSzhez és panaszt tehetnél a főnökénél.

Felháborító. Teljesen ki vagyok akadva.

Emlékszem anno Norkát is szétszedte a védőnő, hogy kutya, meg macska a lakásban! És próbálta kikergetni a kutyát. Aztán úgy kb. ebben ki is merült a segítsége! :roll:

Na, ilyen védőnő nem védőnő! :x

Háborgok! Én is! :lol:
De a lényeg, hogy Te kiírtad magadból és megnyugodtál.
Vendég

Rambóka!
No, legalább nem lesz lúdtalpas a kisfiad! :D Ennél jobb talpizomerősítő gyakorlatot már el sem lehet képzelni. Esetleg a sarkon járás. :lol:

Gina!
Akkor még találgatunk. Ez annyira mókás, hogy vannak babák, akik nem hajlandók megmutatni mi van a lábuk között. :lol:
Az én kisfiam csak azt hajlandó megmutatni. :lol: Ő az arcát takargatja! :lol:

Egyébként én kivettem az arcocskáját is és már most látszik, hogy kispufipofi lesz! :D
Vendég

Kavicska!!

Ő a vezetővédőnő, ráadásul "rokon" is............... És annó a kissebbik lányával 26 kilót hízott, mikor terhes volt! No???? Bagoly mondja mi?? Féltem én már az elején, hogy gond lesz!

Áááá, tényleg nem érdemel igazán még szót sem, de nagyon kiakasztott!

Jó, jó, igaz, lehetne kevesebb is....... És akkor???????
Térdeljek le, és elveri a seggem???? Szerintem mehetek majd az ÁNTSZ-hez így is, mert ott kell írásban lemondani a "szolgáltatást", hogy hivatalos legyen! Majd regélek!

Gina!
Igen, ki lehet venni sokat belőle! Nagyon szép arcocskája van! Olyan kis finomak a vonásai, én elhiszem, hogy kislányka lesz!!!! :) Gratulálok Nektek!
Vendég

[quote="monácska"]
írta:
monácskaŐ a vezetővédőnő, ráadásul "rokon" is...............
:shock: :shock: :? :shock: :shock:
Basszus!
[quote="monácska"]
írta:
monácskaTérdeljek le, és elveri a seggem????
:lol: :lol: :lol: :lol:

Talán, de kukoricaszemekre térdepelj!! Úgy az igazi! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kavicska!!!

Ez kellett!!!! :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Köszike!!!! Ölel-ölel-ölel!!!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?