Új privát üzeneted érkezett!

Meri akkor töröld őket...

megcsináltam a Kismama újságból a túrós sütit nagyon jó lett

mi wellnesselni megyünk síelés helyett.
Zalakarosra ismét ha minden igaz.most még nagyon szoros szimbiózis ban vagyunk egymással evés terén

viszont jővőre jó lenne Zakopane-ba menni nagyon tetszett tegnap a síkaland járatban.még aqva park is van és Nyunyi jővőre már jól el lenne ott. :lol:

most valahogy belejuttatok egy kis főzeléket lassan.bezzeg tízóraira 190ml őszi-banán-almát betolt...

Bridzsi

Kép
esztora

Meri!

Fogantatás hónapja:Október
Szülés várható ideje: Július. 3.
Kórház: Kistarcsai Flór Frenc
Baba neve: ???(még mindig) :lol: Nem tudunk dönteni

Na megyek feküdni. Most jöttünk meg a bevásárlásból és igencsak fáj a hasam. :shock:
csipcsab

Kép Kép Kép

Egyenlőre ennyi, aztán még gondolkodom hogy lehetne még olvashatóbbá tenni az egészet.
meriann

Meri, hát ez bonyolult kérdés. 2006. augusztusában döntöttünk úgy, hogy elkezdünk próbálkozni, de a hónap végén kiderült, hogy rákos beteg az anyukám. Így minden gyógyszeres kezelés és társai felfüggesztésre került. Védekezni nem védekeztünk, de nem is volt rendes ciklusom, 35-40 napra jött meg.
Aztán anyu tavaly ápriliban meghalt :cry: :cry: és júniusban elkezdtem a Clostyt. Ha így nézed, akkor az 5. hónapban fogant a Peti.

Képzeljétek csajok Peti ma először! jól tenyéren rúgta Apáját :) Olyan megható volt :) Először csak én éreztem, aztán amikor mondtam Apának hogy tegye oda a kezét, a kis huncut abba hagyta. De csak kicsit kellett kérlelni hogy újrakezdje. Rúgott először 3 picit, aztán negyedjére tisztességesen odasózott :)
Apa nagyon vigyorgott, aztán elgondolkodott és megkérdezte, hogy ha Ő ezt így érzi, akkor mit érezhetek én? :):):):):) De csak nagy-nagy meghatódottságot éreztem :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Jaj Meri, ez a tábla számomra olyan elkeserítő... :cry: :(

Pinkiné, nagyon helyes a pocid! :D

Dorka, a segítséggel szavadon foglak ám :wink:

Holnapra szuggerálom apát, hogy tenyészbika eredményeket produkáljon...ha hazaértem, majd bekukkantok :wink:
Majd' szétdurran a hasam, remélem, reggelig kibírják a tüszőim...

Kép
vickybabe

Porsi, csak nem dolgoztok már a kistesón? :wink:

Kép
vickybabe

Meri, akkor mégsem gazdagodnak meg rajtatok a zöldségesek? Talán próbálgasd, hátha vmilyen formában ízlik a zöldség, párolva, rakottan stb. De tudod, az egyoldalú táplálkozással is ki lehet húzni egész jól. Én csak tudom. Most meg pótolom a kulináris élvezeteket meg a vitaminokat! :wink:
Apropó kaja! Múlt héten hozattam kaját 2x, tök jó volt! Olyan izgi, h megrendelhetem, mint egy étteremben, mit szeretnék enni. Nagyon élvezem!
Mire gondoltál, Meri, h ötletek? Ha a pelusnélküliségre, megkeresem a linkjét, ha érdekel. Vagy egy éve Fio ismertette itt meg velem, azonkívül pedig Szirka blogját, a nem mindennapi kislány mindennapjait olvasva is találkoztam ezzel. Anyukája így neveli, és beszámol arról, hogy működik, h megy nekik a dolog. Szirka blogján amúgy rengeteg klassz dolog van, örülök, h "megismertem". Szintén thanks to Fio! :D

Esztora, mi pedig a rácsok felszerelését fontolgatjuk amik a fiamnál voltak. Egy az emeletre vezető lépcső alján, egy a konyha bejáratánál.
Videó, dvd-lejátszó, tévé nálunk egy nagy IKEÁ-ból származó szekrényben vannak, azt mi becsukjuk és egyben zárjuk majd le. Így legalább nem is uralják annyira ezek a ketyerék a nappalit. Sztem is jó lesz, ha intézkedtek, a túl közeli ismerkedés sem Nyunyinak, sem a lejátszónak nem tesz jót...

Pinkiné, de aranyos! Peti, a kis focista! :lol:

Pinkiné, Marietta, nem ingáztok egyet?

Dorka már komolyabban eszik! Ma 3x evett és egy alkalommal majdnem 1 egész üveg körtét.

Babajelek: ha utánanéztem, megosztom majd Veletek. A lényege, h a beszéd megjelenése előtt egyezményes jelekkel képes kommunikálni már a baba, pl. az evést az ujjak szájhoz emelésével
mutatják, ha ezt a szülei megmutatják neki. Állítólag nemhogy hátráltatná, hanem segíti a beszédfejlődést.

Kép

Kép
nán-dorka

Viki, juj, holnap már 11-e! A Ti emlékezetes nagy napotok! :wink:
Jöttök Ti nemsoká a kisbetűs táblarészbe! A pocakod is, látod, h készül már. Hánykor lesz? Akkorra csoportosítom a távenergiákat!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép
nán-dorka

Meri, még azt akartam írni, hogy köszi, amiket küldtél infókat, nagyon kedves tőled! :D És szeretnélek megkérni, h vegyél ki a táblából! Úgyis mindjárt megyek a babásba :wink:

Kép
vickybabe

Meri, Bodziéknál már két lurkó van? Én azt hittem, egy. (tábla)

Feledékenység: tök édi, h ezt kérdezed. Annyira feledékeny vagy, h elfelejtetted, a pocakosok hányszor-de-hányszor panaszkodtak itt erre!!! Teljesen természetes, sőt, egészséges - úgymond átrendeződik a fontossági sorrend az anyuka életében.

Kép

Kép
nán-dorka

Vicky! Nagyon drukkolok holnapra! :):):):) Apa biztosan eszement jó eredményeket fog produkálni :) Abban a hónapban amikor megfogant Peti, pé előtt annyira fájt a hasam, hogy azt hittem, menten szétdurran :) Szóval ezt tessék jó ómennek venni :):):):)

Dorka, én még a legelején ingáztam egyet és fiút jósolt :) Apa még viccelt is vele most, hogy na, mondhatom hogy az inga megmondta előre :) Pedig eleve volt 50% esélye :)

Meri, beírnád a táblába hogy az inga is fiút jósolt? :)

Egyébként emlékeim szerint az első pár hétben én sem tudtam semmilyen gyümit megenni. Max. a meggy- és barackkonzervet. Most meg már régóta nem ettem.
Esetleg próbáld meg azt.
Apa persze mindig mondta, hogy kéne ennem, akárhányszor vásárolni mentünk, de miután egyszer a zöldséges pulttól eljövet majdnem belehánytam a húspultba, nem feszegette tovább a kérdést :) Sőt, a húst sem bírtam nagyon-nagyon sokáig megenni. Most is inkább leveses vagyok, mint husos. Az elkészített husi illatával nincs gondom, csak ne kelljen megenni :)

Dorka, tényleg egy kis focista :) De azért néha leül a kispadra :):) Pénteken az uh után este 11-ig le sem lehetett volna állítani. Egyfolytában éreztem mindenhol. Aztán tegnap pihenősebb volt, csak 1x, 2x mocorgott.
Aztán ma megint rázendített, délelőtt óta most pihent meg először :) De érdekes, mert felébreszteni nem lehet, hiába mocorgatom a pocakom :) Apa is próbálkozott, neki sem ment. Mondtam is, hogy olyan mint az apja, jó alvó, nem lehet felébreszteni. Viszont ha fent van, akkor lelőhetetlen :) Már várom a pénteki uh-on, hogy láthassuk a pofiját :) Remélem lesz olyan aranyos és megmutatja magát :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Viki! Megadrukkok mennek holnapra! :wink: +++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Marietta! Házassági levél: azt hiszem 180 napnál nem régebbi kellett, és a kórházban töltött napok során felkeres a kórházi védőnő, neki kell odaadni a személyivel együtt, és intézi a kórház a szül. anyakönyvi kivonatot, és a lakcímkártyát, tb-kártyát is. :D

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

http://www.femina.hu/frizuraproba/nyito

Jó játék!
Én most kicsit levágtam itthon a hajam, de fodrászhoz menetel előtt tuti megcsinálom még ezt a frizurapróbát.

Kép

Kép
nán-dorka

hihi, 1x kipróbálom Doróval is! :lol:

Kép

Kép
nán-dorka

Marietta Nagyon Boldog Névnapot!

Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Marietta: nagyon boldog névnapot kívánok!

Nán-dorka: ha jól emlékszem :lol: minden linket elraktam magamnak, de nem bánom ha áltküldöd, mert ki tudja mire emlékszem.

Egyébként Bodzinál adminisztrációs hiba történt, vagy előre megéreztem valamit amit még Ő sem tud. :D

Vicky: sajnálom, gondolkoztam is a táblán, már igazítom is és nemsokára (megvárlak) mindkettőnkkel bővítjük azt a bizonyos fenti táblát.
Mennek a drukkok! +++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pinkiné: jaj de jó lehetett a rugdosás. Már nagyon várom én is.

A barack befőttként egyenlőre jöhet, viszont a hús az nekem sem jön be. Elég kitalálnom mit is egyek, amitől nem fordul fel a gyomrom. Na, de minden nap más, majd változik ez is.
Köszönöm az infókat.
meriann

Kép Kép Kép

Egyenlőre ennyit tudok kihozni a táblákból.
meriann

Vicky nagyon nagy kalappal!!!!!

kismamik én kínai sült tésztát ettem ipari mennyiségbe :wink:
meg spenótot sóskát...

Meri szeded a Lenkeit?

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora: nem szedem Lenkeit, hanem a Béres Gravidát.
meriann

Marietta: Nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Vicky: ezer drukk mára!!!! Remélem a párodból is sikerült kihozni a maximumot!!!!
Jaj nagyon izgulok értetek!!!! Kicsi bébi(k) légyszi-légyszi költözz be!!!

Ragota: nagyon gyorsan jönnek a fogai Csonginak, csak ámulok nagyokat.

Arwen: nagyon szépek ezek a tulipánok, már többször megnéztem ezt a képet, olyan jól sikerült lefotózni, mintha egy képeslap lenne! Szegénykém… úgy sajnállak, ez a fogzás lehet, mi más?? Azóta hogy vagytok? Javult már valamit a helyzet?
Balival én együtt ébredek 6 órakor. Dehogy tudok utána aludni! Ő bezzeg van, hogy délelőtt alszik két órát, de akkor én főzök, vagy épp nektek írok. Sokmindenkitől hallom, hogy a gyerekeik koránkelőek, ilyen fajta. Kiváncsi leszek, hogy óraátállásnál mi lesz, majd 5-kor fent kukorékolunk? :shock:

Pinkiné: gratula a kis pöcsöshöz! A pocakod pedig már nagyon nagy!

Meri: menjen a róka a fenébe! Az jutott eszembe, hogy már a kis lurkó se lesz vegetáriánus. :lol:

Esztora: lehet Lenkeit szedni terhesség alatt?

Voltunk neurológusnál ellenőrzésen és azt mondta, hogy ne adjak rá még cipőt. A gyógytornászok meg azt mondják adjak. Akkor most melyik??? :shock:
Ragota, a te dokid is azt mondja, hogy kell rá cipő, igaz? Akkor eddig 3:1 az adni javára. A siesta ugyanolyan, mint az asso. Lúdtalpbetétes, nagyon jó minőség, mi vettünk pénteken neki egy szandit (6e Ft).
Valamelyik nap a kanapéról felmászott a pelenkázójára Bali, amin nagyon meglepődtünk, sőt a szárítónak a harmadik fokát is már megjárta, :shock: :roll: csajok én kész vagyok!!!
szerika

azt hiszem Meri kérdezte meg anno a Lenkeit és lehet szedni.
meg olvastam is

Meri tényleg én is a 3.hónap után szedtem addig a gravidát :wink:

Bridzsi

Kép
esztora

Szeri! Most előre fogjuk állítani az órát, tehát reggel 6kor már 7 óra lesz. :wink: Március első vasárnapján lesz! :D Én már várom... Csenge 7kor szokott kelni, de így 8kor kelne.
Rohamléptekben fejlődik Balázs is! Gratula neki! :D Persze neked így egyre nehezebb lesz...

Csenge egyre többször csinálja azt, hogy mikor áll elenged mindent, és néz rám, vigyorog, mutatja, hogy ő már ezt is tudja. :D Ja és még a csörgőrázás is megy közben... :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Vicky, nagyonnagyonnagyonnagyon szorítunk! Ilyen szép napsütéses napon csak pozitív élmények érhetnek! Ennyi tüsző???????? Hát nem semmi! :lol:

Pinkiné, nagynagy gratula Kukiskához!!!

Nándorka, én is kérek szépen mindent...tanácsadás, stb.

Köszipuszi

Ág

KépKép
KépKép
ragota

Angyalkrisz,
jaaaa... tényleg!!! Valahogy ezeket az óra ide-oda tekergetéseket mindig kevertem. :oops: Akkor így már megszűnt minden aggodalmam.
Bali is ugyanilyen akrobata mutatványokkal szokott elkápráztatni bennünket, mint Csenge. És úgy tud örülni, amikor pár mspercig nullakezezik, én meg közben frászt kapok!
szerika

Ragota, Csongi már kilenc hónapos??? Aztaaaaaaaa!!! Gratula nektek!!!
szerika

Köszi Szeri, bizony már olyan Nagyfiú!!!
Nem is meséltem, hogy tegnapelőtt felült, 2x, de azóta sem csinálja. Hihetetlen, hogy milyen eltérések vannak a Lurkók között...Csongi kúszik ezerrel mindenfelé, eszébe sincs mászni, felülni sincs nagy kedve, pedig egyszerűbb lenne minden.
igen, én is Asso cípőt hallottam, a Sugárban van egy bolt, ahol jó áron lehet ilyet kapni.

Marietta, NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT!

nándorka, bocsika :oops: megkaptam a levelet. Olyan érdekes, hogy tudjuk mi jól, hogy ez a természetes, és ez a legjobb a babának, mégis mindig elbizonytalanodunk.
Ma kettőnk között aludt Csongi, hason. Annyira jó érzés!!!!!
Amúgy Cso sokszor azért ébred fel, mert hasra fordulna, de beleakad a rácsba. és ha már felkelt, akkor cicizne is egyet... :roll:

szerintetek mikor érdemes külön szobába tenni? nem tudom, melyik az ok és melyik az okozat. Ha átteszem, vajon kevesebbet ébred -e? vagy várjam meg, amikor már kevesebbszer szopizik? valaki azt mondja, mikor áttette a Kicsit, ritkábban ébredt. de olyan macera oda átcaplatni, és még nagyon nincs szívem hozzá...

psza

KépKép
KépKép
ragota

Sziasztok!

Marietta,
Boldog nevnapot kivanok!!!!!!!!!!

Jaj Csajok megint csak emiatt jottem,es Vickynek ezerrel kuldom a drukkokat!!!!!!!!!!!
+++++++++++++++++

Most jonnek Anyosek Attilara vigyazni,elegge brutal hetunk lesz,ugyintezes ezerrel.....
Szoval ennyit a pihenesrol....pedig huuu de tudnek aludni most!
Annyira szornyuek az ejszakak,hoyg el sem tudom mondani...
valamenyik nap csak 3x kelt,na az mar kiraly volt!
De most ejjel is.......aaaaaaaaaaaaaa.....brutal....
Szerintem en meghalok mire atalussza az ejszakat :roll:
De nem!Eros vagyok es acelos!Kibiiiiiiiiiiiiirom!Nem foghat ki rajtam ez!
Arrol nem beszelve,hogy meg ugyis at kell elni minimum egyzser ezt az ejszakazos idoszakot a masik gyerkoccel,szoval kitartok :lol:
De neha kivagyok :?

Ragota,
csak gyorsan elolvastam a veget a hszednek,es en pont ezen dilemmazom,hoyg kulon megyunk Attitol.
Pont ugyanezeken gondolkodom,mint Te!
Amugy nekem is azt mondtak az ismerosok,hoyg naluk bevalt,es kevesebbet kelt a gyerek....nem tudom,de tok nehez :oops:
Mondjuk en azt megfigyeltem,hoyg mikor megyunk lefekudni,akkor elkezd mocorogni,es vagy akkor vagy ra max fel oarar ebred ...felmerult bennem,hoyg nem mi zavarjuk-e fel??????A tobbi kelesnel nem tudom mi van...de az elso keles gyanus.... :?

Na rohanok,remelem a napokban vegre tudok bovebben irni es elolvasni kivel mi van......
Ne haragudjatok!!!puszaaaaaaaaa

Kép

Kép
arwen07

erdekes a vonalzom rosszat mutat...Attila mar 2 napja volt 7 honapos.... :roll:

Kép

Kép
arwen07

megszereltem,pusz :wink:

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Marietta! Nagyon boldog névnapot kívánok !!!!!!!!!!!!

Köszönöm mindenkinek a drukkokat, olyan aranyosak vagytok!!!

Megjöttem, OK volt minden, apa eredményei stabilak, darabra annyi volt, mint legutóbb kétszer...A doki hihetetlen kedves volt, kicsit össze lehetett zavarodva, mert a végén mikor köszönt el, még gratulált is...vagy már tud valamit? :wink: Mindenesetre csináltam új vonalzót fiú és lánynyuszival :wink:

Na húzok vízszintesbe...

Pussz

Kép
vickybabe

miért írja, hogy 186 nap múlva szülök??? :shock: na mindegy...

Kép
vickybabe

Vicky, dejódejódejóóóóóó!!! Úgy látszik nemcsak a dokid tudja, hanem a vonalzód is (mostmár ez a vonalzó marad végig hihi) :lol: :wink:
szerika

Csajok! Makacs ! zsírfoltot mivel lehet kiszedni pulcsiból????
szerika

Marietta, Nagyon Boldog Névnapot!

Vicky, szupi hogy minden jól ment :) A doki és a vonalzód is tudhat már most valamit :)

Nálunk a tegnapi dorbézolás után ma csönd van :) Legalábbis idáig, bár reggel a fiatalúr ébresztett :)

Szeri, tényleg nagyon nagy a pocim? :shock: Nekem így felülnézetből nem tűnik vészesnek :)

Ágota, gratula Csonginak a 9. hónaphoz! Úristen hogy nő :) Pont ma mondta egy barátnőm, hogy hihetetlen hogy már félidősek vagyunk. Ő a saját terhességére úgy emlékszik, hogy nagyon lassan ment :roll:

Meri, köszi a tábla javítását :)

Arwen, kitartást az ügyintézéshez! :) Meg az alvás nélküliséghez. :roll: Nemsokára biztosan rendeződnek a dolgok és fogsz tudni aludni. :)

Esztora én egyszer kívántam meg a sült tésztát, akkor bevágtam egy adaggal, de azóta sem bírom a szagát :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Szeri ami nálunk mindent kiszed Ultra 68 univerzális mosókrém.
Nunu ruháiból is minden kijön pedig néha keni rendessen

Bridzsi

Kép
esztora

SZiasztok!

Vicky,
NAGy DRUKK NEKED. Most sikerülnie kell.
Az elmomdani, nem elmondani témához: részben mindkettővel egyet értek. Nincs annál rosszabb, mikor boldog-boldogtalan kérdezget, hogy sikerült már? Viszont, ha van egy bizalmasod, az nagyon tud segíteni. Én rajtatok kívül a két legjobb barátnőmet avattam be, jól esett szóban is kiönteni a lelkem.

Esztora,
Húúú de beindult NYunyi :)
Hát igen azt mondják, élvezzem ki, amíg csak fekszik :lol:

Nándorka,
érdekes ez a pelus nélküliség. Bence annyit pisil és kakil, hogy nem tudnám kipróbálni szerintem.

Babanapló:
Én írok. Olyan rövid a memóriám és mindenre emlékezni szeretnék később. Nem minden nap írom, csak amikor valami új esemény van.

Szeri,
foltra nem tudok mit mondani, nekem sem szokott sikerülni kiszedni.
Szuper, hogy mindenki mást mond cipő ügyben. Én sajnos ebben sem tudok mit mondani, halgass a szívedre.

Meri,
két gyerekem van? :)
Prófáta szóljon belőled!
Bár kedvet kaptam ismét itt a lelkes kismamáktól, de azért még adj még pár hónapot :lol:

Arwen,
Sezgény Atti, rossz lehet neki és neked is.
De előbb-utóbb csak kibújnak azok a fogacskák.

MArietta,
Boldog névnapot!

Mi jól vagyunk, irtó nagyokat sétálunk ebben a jó időben és séta után még két órá is elalszik Bence a levegőn.
Estére viszont "elromlik" mostanság, öt órától fürésig csak kézben hajlandó lenni, de sokszor még úgy is sirdogál. Azt mondják az okosok, fáradt lehet estére, pedig alszik napközben is elég sokat. NA mindegy, ez legyen a legnagyobb bajom :lol:

Kép
bodzi

Vicky: ezek szuper hirek. A vonalzód le ne cseréld, kismamisat tettél fel, nem ciklusosat. Ezek már a tudatalatti dolgok. :D
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bodzi: úgy legyen! Rendben adok pár hónapot. :lol:

Na, húzok pihizni. Most jöttem haza a melóból és elfogyott az összes energiám.
meriann

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket,nagyon aranyosak vagytok! :D

Vicky!

Nagy drukk továbbra is! Szupi hogy ilyen pozitívan telt ez a mai nap! :D

Lányok én már most olyan izgalomba vagyok ugyanis

Szombaton 4D ultrahang 14:30-kor a Genesisben!!!!

Annyira várom már és olyan kivi vagyok ki lakik odabennt. :D
Nagyon kedves volt a nőci a telefonba,mondta hogy minimum fél óra lesz. Először megnéznek mindent a bébin hogy minden oké e mérik stb.... aztán jöhet a mozizás 4d-be. Mondta a nő ne izguljak addig nézik majd amég szét nem nyitja a lábát. :lol:
csipcsab

Viki, jajdejó! Nemsoká mehetek Hozzád babázni! A gyerekek majd bohóckodnak az egyik babának, a másikat én ringatom, míg Te alszol egyet, oké? :wink:

Marietta, Isten éltessen!
Drukk a szombathoz! De jóóóó lesz!

képzeljétek, Doró egyik képével megcsináltam a frizurapróbát. Egész jó volt, némelyiken mint egy ovis kislány. Kár, h menteni nem tudtam, hoztam volna nektek szívesen megmutatni!

Kép

Kép
nán-dorka

Szeri, mi mezítlábaztunk a fiammal, az ort. orvosd javasolta, mert befelécsámpázott. Mostanra elmúlt, eddig Siestát, most Assot hord.

Meri, hirtelen nem találom a linket, de meglesz. Még úgyse kell a pici Lilinek pelus...

Kép

Kép
nán-dorka

Marietta: tényleg klassz lesz a szombat. Majd tegyél fel fotókat és olyan, de olyan kiváncsi vagyok, hogy fiú vagy lány.

Nán-dorka: tuti nem késel el vele.

Ma 3.30-kor arra ébredtem, hogy belehalok magamba. A gyomrom szétesik, szúr és émelyeg. Ha hozzám szólnak attól hányok. Kimentem a kutyikhoz reggelizteteni (mármint később és nem 3.30-kor) és a friss levegő csodákra képes, bár mínuszok voltak, de mégis hatott. És egy kis háztartási keksz. Így valamelyest csökkent az émelygésem, viszont most szédülök.
Az este megnéztünk a Discoveryn egy filmet a fogantatástól a születésig pár nőn. Hát a párom szemébe könnyeket véltem látni, de persze csak por ment bele. Hát megvagyunk rémülve a szüléstől, csak az az egy vigasztal, hogy úgysem lehet megúszni.
Nem tudom mondtam-e, de a párom nem engedi, hogy Lilinek hívjam a babát, jelenleg Mazsola, mert tegnap kibökte, hogy ő fiúra számít. És szerinte az ő megérzése a jó. Persze fiú nevünk egyenlőre nincs. De még nem is égetően fontos.

Mennem kell melózni, az egész havi munkámat új szempontok szerint felül kell vizsgálnom. Imádom az ilyet. Az utolsó napon jönnek rá, hogy nem úgy gondolták, ahogy leírták.
meriann

Vagyok én is, tegnap délután iszonyú rosszul voltam, olyan görcseim voltak, mint még soha, alig bírtam elkúszni az ágyig...szerintem egyszerre repedt meg mind az 5 tüszőm, mert ma már jól vagyok....Este még haldoklásom közben apa lelkét is ápolnom kellett, mert nagyon csalódott volt az eredményei miatt...

Dorka, szavadon foglak ám! :D Van vendégszobánk, úgyhogy jöhettek több napra is :wink:

Marietta, húúú de izgi lesz szombaton!!! Már alig várom a fotókat!!!!!! :D

Meri, OK, meghagyom a vonalzót :wink:

Szeri, ha még friss a folt, akkor sima mosással ki kell jönnie! Ezt írja a mindentudó háziasszony-könyvem:

"Itassuk fel a felesleges zsírt papírtörlővel. Óvatosan nyomkodjuk, nehogy elkenjük a foltot. A nem túl érzékeny, magas hőmérsékleten is mosható anyagokból mosással távolítható el a megmaradt folt.
Finom anyagok: Az érzékeny anyagokon esett foltokat kenjük be eukaliptuszolajjal, majd langyos vízben mossuk ki. Ha az anyag csak szárazon tisztítható, meleg vizes szivaccsal tisztítsuk meg."

Kép
vickybabe

Sziasztok Drága Lányok!

Először is ISTEN ÉLTESSEN MARIETTA!!!Nagyon várom a szombatot én is! Olyan jó, hogy vannak babások a környezetemben, így kicsit újraélem azt a csodás 9 hónapot....és persze csodálatos, hogy lesz egy kis KEresztfiam s Keresztlányom egyszerre!! Háromgyerekes lettem...:D:D:D:D

Ninokám:D
De édes lehetett Petikénk!!
Apa meg volt hatva, mi? Már én is várom, hogy megrugdosson kicsit..és nagyon várom a 4D-s felvételt Róla!!

Vicky:D
Jajj, drága, annyira szorítok Nektek! Apa nem kel, hogy elkeseredjen, végülis csak egy kisfickó kell, aki célba ér, nem igaz? Vagy ketttő ;)
Ha ikrek lesznek én is jelentkezem szolgálatra, úgyis itt laktok közel...ja, és ha már itt tartunk, ahogy pozitívat teszteltél, nem úszod meg, össze kell futnunk:D:D:D:
Nem, kistesón még nem dolgozunk...nekem néha eszembe jut, hogylehet, hogy jobb lenne kis korkülönbséggel szülni, de Apa még nagyon nem rzi magát felkészülve még egy csemetére...mintha ő kelne fel hozzá éjszaka, na mindegy...

Bodzikám:D
Nagyon ügyes Kicsibence, hogy ilyen nagyokat alszik napközben! Te meg a babanaplóval vagy ügyi, nekem is kéne írni, de mikó...;) Hát igen, vannak ilyen periódusok, amikor a Babák "elromlanak" (jajj, de nem szeretem ezt a szót), Ákosom fenekét is hónapokon át hurcoltuk, azzal a különbséggel, hogy Ő napközben sem aludt egy óránál többet. IGazi áldás ilyenkor egy jó kengurú, és ne aggódj, ahogy kicsit önállóbb lesz (forog, manipulál) már le lehet majd kötni másal is és nem csak a sétálással! Addig meg kitartás, én is mindíg ezt mondogattam magamnak ;)

Ágota:D
Nagyon boldog 9 hónapot Csonginak!!! Hhetetlenül beindultak a fogacskái...hogy viselitek? Éjszakák milyenek?
Külön szoba nálunk is nagy dilemma, bár nálunk még lehetőség nincs rá, hiszen egy hálószobánk van, a nappaliba meg nem rakom le aludni...érdekes, nekem is többen mondták, hogy mióta külön szobában van a gyerek, kevesebbet ébred, és az is érdekes, hogy ha Ákos néha anyumnál alszik, ugyanúgy átalussza az éjszakát mint régen...itthon bezzeg mindíg felébred, és nem tudom, hogy ez amiatt van-e, hogy Apát nem bírom lebeszélni az éjszakai tévézésről (gyanítom, igen), vagy hogy nincs ott anyu a tejszagával..érdekes. Én eleinte úgy terveztem, hogy féléves koráig akkor is velünk alut volna, ha van külön szobája, és utána kezdtemvolna átszoktatni, de így, hogy nincs, megkel várnom, míg építünk egyet:D

Arwen:D
Jajj, szegénykém, úgy sajnálom a rossz éjszkákat! Annyit gondolok Rátok! Remélm ha kibújtak a fogacskák minden rendbejön!!
Megvettük a kengurút, tényleg szuper! Csak azt sajnálom, hogy nem ezt vettük először...

Szeri:D
Bali hihetelen...komolyan, olyanokat produkál, hogy mindíg csak nézek bután, mikor olvasom....tényleg viheted oviba ;)

Merikém:D
Sajnálom a rossz közérzetet, meg rókakomát...remélme hamar elmúlik. Szóval Apa meg fiúra számít? Kíváncsi leszek! :D Az én keresztlányom is Lili lesz ám!:D :D :D

Dorka:D
Kát, hogy nem láthatjuk Dorót ovis nagylányként, majd talán next time...:D A pelusnélküliség engem is érdekelne, ha lennél olyan drága, hogy átküldöd! Doró éjszakéival mi a helyzet? Mit hasznosítottál a tündér szopitanácsadó ötleteiből?

Fioo nagyon hiányzik...

És kiváncsi lennék Adrira és Gabi babára, ők is rég voltak...Gáborka mindjárt egy éves, tök komoly, nem Csajok?

puszik

porsika

Hú Porsi, ennyi babát! :D Ígérem, azonnal talizunk,ha kezemben a pozitív teszt! Úgyis rá fogok érni, mert úgy tervezem, ha végre összejön, akkor nem fogok dolgozni többet :lol: Apát győzd meg azzal, hgoy Áki sem jött egyből össze, úgyhogy ideje lenne nekilátni a tesóbabának (azt meg ne említsd neki, hogy a második baba könnyebben jön :wink: )

Hajni és Adri is jól eltűntek...

Kép
vickybabe

Vicky:D
Nagyon helyes, tessék csak szépen pihenni, és a kisgyerekes barátnékkal trécselni;)

Merikém:D
Jaj, még azt szerettem volna kérdezni, ha nem vagyok túl tolakodó, hogy a szülés mely része rémiszt meg? Ha gondolod, priviben is beszélhetünk róla, de természetesen tényleg csak ha akarsz, és csak azért kérdezem, mert szerintem nagyon kihat a szülés menetére az, hogy pszichésen hogyan viszonyu az ember a dologhoz, és mivel nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak, amiket a szakdolgozatomnak köszönhetek elsősorban, nagyon szívesen megosztanám Veled, ha érdekel :oops: :lol: :lol:

puszik

porsika

Porsika: nagyon édi vagy, köszönöm.
Tulajdonképpen a fájdalomtól félek, hogy ne kelljen sokáig kórházban lennünk, félek a beöntéstől és attól is, hogy elveszitem uralmamat a testem felett. Szóval az új és ismeretlen dolgoktól. Nagyon megnyugtatna, ha itthon szülhetnék, vagy mégsem?!

A párom kérdezte pár napja, hogy hogy gondoltam a szülést.
Megbeszéltük, hogy szeptember 15-e mindenkinek jó, igy akkor születik Mazsola. Aznap bemegyünk a kórházba és gyorsan és könnyen szülök/születik. :lol:

Viccet félre téve minden újtól tartok. Vizsgálatoktól, emberektől, stb. Gondolom a szülés alatt már nem fogok agyalni semmin, mert nem lesz idő, de jelenleg még van.
meriann

Meri, és szeretnéd, ha hozzászólnánk? pl. olyat, h nekem egyáltalán nem volt kellemetlen a beöntés és a hatása, sőt, másodjára, Dorkánál, mikor dönthettem, gondoltam rá, h kérek.
Meg más gondolatom is van, de nem szeretném "rádtukmálni".

Fioona, remélem, jól vagytok!!!

Arwen, drukkolok, h javuljanak az éjszakák. +++

Nálunk átlag 4 ébredés (ez jónak számít), de hajnalonta sokszor odaveszem magam mellé. Nincs óra a szobában, fogok bevinni, h lássam, mikortól alszik mellettem. Lehet, h még nincs is olyankor hajnal. Mindenesetre a tanácsadó levele óta legalább azoin nem agyalok, h mit csináltam rosszul, hanem tényleg saját pihimre koncentrálok, h eleget aludjak napközben.

Kép

Kép
nán-dorka

Kép

Kép

Nézzétek, mivel játszottam ma! :mrgreen:

Marietta boldog névnapot! Vicky, jól beugrottam a vonalzódnak. :wink: Ez remlem jó ómen lesz nejked.

Nem tudtam visszaoolvasni. Eddig akkor jöttem, mikor aludt Lilla, de most olyankos készítem neki a névnapi ajándékát. Most elrontottam, így 2 órai munka a sutba ment. :(
Majd próbálok visszaolvasni.

Szeri, utólag jöttem rá, hogy mondtad, Bali máűr lépeget. Nem tudom még mit válaszoltál, bocsi, mindig azt hiszem ezek lurkok is akkor járnak majd, mint Lilla, de persze dehogy..... :roll:

Puszi mindenkinek! :wink:

(tegnap vettünk egy 10 ezres botmixert. :evil: Ez a harmadik, mióta Oli eszikl, de az olcsók eddig mind a kukába landoltak. Remélem ez már jó lesz)

KépKép
KépKép
fioona

Visszaolvastam. 8)

Szeri, Lillának is ilyen a lába. (meg nekem is :( )

Szóval azt mondta a doki, tornával kis korban helyre lehet hozni, ha nem akkor cask műtéttel. De ekkor már Lilla nagyobb volt, talán Bali kinövi. Lábújhegyen, belső talpélen kell járatni, bár azt csak később tudod. (vagy nem, mint ahogy Miss Boszi sem akar)
Nekünk azt mondta a doki, hopgy ahol rugalmas a talaj, tehát nem beton, vagy járólap, ott mezitláb. Többi helyen cipő, mert azok nem nyelik el a lépést, így károsíthatják az izületet. Én a cipő nélküliségre voksolok ezért, meg hát az is a természetes a természetben. Csak Lilla a strandon se lép rá a fűre. :twisted: Olyan kis kényes-csajos. :roll:
Asso, Siesta van nekünk is ált., bár inkább utóbbi, mert a Siestás bolt, abba a bevásárló házba van, ahol dolgoztam, így némi protekciónk van. :wink: Épp az a csaj mondta, hogy vannak magyar, és így olcsóbb cipők is, amiket ugyanarra a siesta talpra varnak. (ezt is felvásárolták a külföldiek. :evil: )

Én első évben nem teszem külön a babát, (pár perpill nem is tudnánk) Ágota, tudod, az első v kiemelkedő. :wink:
Csongiról képeket kérünk!!! :wink:

Esztora4 Én is arra gondoltam. Csak fűszer! Semmi adalék! :wink: 2 napja sikerűlt nekünk is bio répát venni, hurrá!!!!!! :lol:

Meri, épp akartam kérdezni, hogy vannak e olyan félelmeid, mint az első babánál. :( A fájdalmat ne úgy képzeld el, mint most. Illetve sztem nem is lehet elképzelni. Akkor ugyanis teljesen "más" állapotba leszel. :wink: NAgyon ismerősek ám továbbra is a gondolataid. :twisted: Az meg direkt jó, hogy aggyal nem tudod befojásolni. Így nem tudod elrontani se. :mrgreen:

Csajok! Én pont azzal voltam, hogy mennyire más most. Lilla után, évekig bőgtem, ha olyan jelenetet láttama TV-be, hogy baba született. Most meg semmi..... Erre tegnap........ mit egy hülye, úgy bőgtem, hogy én ezt akarom mégegyszer, mert láttunk egy szülésről szóló filmet.......... Meg egyfojtában azon agyalok, milyen jó lenne egy kis kert, pár füszer dologgal, miegymás, pedis mindig utáltam. ... :shock: Nyerni kéne a lotton.... :?
Tisztára meg gyagyásodtam. :twisted: Párom szerint, ha meglenne a 3. baba, egy 4. után sírnék..... :lol:

Pinkiné, gratula a pocidhoz, és a kiskukachoz. :lol: Tök jó! Ez tényleg egy fiús topik. :D

Vicky! Azt hittem, tényleg senkinek nem mondod, bocsi. Igazad van. :wink: Mennek a mega drukkok!!!!

Babajelek! Nekem minimális tapasztaélatom van. Lilla kicsi korába nem volt net, így nem tudtam róla. Többszőr írtam már, hogy ő eléggé le volt/van maradva a beszéd teréna kortársaitól. Mikor nagyobb volt már, teljesen magától kifigyelte, hogy ha a tenyereközepére mutat, akkor a kezébe adjuk a kívánt tárgyat. És ezt következetesen használta is. Ennyi. Azért nekem kicsit fura. :? A pozitív nevelés elmélete kicsit ellentmondó nekem, bar, nem igazán néztem utána. :oops:

Más nem jut eszembe most. :shock:

Olinak 3 foga van!!!! És az előbb mind 3-al megharapott. :evil: Én meg felpofoztam. :oops: Annyira megbántam......... Úgy sírt........ Egy szopival vigasztaltam. De muszály volt, mert hiábba szóltam neki elősszőr, 2 mp után megint harapott. Remélem hamar leszokik róla. Na, felsírt...... A helyesírást se tudom visszanézni, gépelés közben meg nem tudok figyelni rá, bocsi! :oops: Pusz!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok!

Bocsánat mindenkitől...nos azért nem jöttem,mert apát elküldték a munkahelyéről így bevállaltam rengeteg festeni való dolgot.Most is megyek majd,még be kell fejeznem 4 játéktárolót...

Azóta apa talált munkát,de csak márciusban kezd...

Pinkiné!

Gratulálok a kukishoz!!:) Ugye mondtam,hogy fiad lesz!!!
:lol: :lol: :lol:

Marietta!

Szerintem neked pedig lányod...:) de hamarosan kiderül!
A genesis nagyon jó választás!!! Mi összesen 4 helyen voltunk 4D Uh-n és a genesis volt a legeslegjobb!!! Az a fél óra amit ígértek,nekünk 1 órára sikerült.:)Tényleg addig nézik a bébit amíg meg nem mutatja mindenét!

Viki!

Nagyon nagyon drukkolok!!!! Jó a vonalzó,maradjon is!!! :)

Szeri!

Bali nagyon kis ügyes!!!

Fio!

Jók a képek nagyon!
Lillának hogy tetszik a lotti karotti? :)
Domim még mindíg imádja.
3. baba...na igen mi is kettőt terveztünk,de aztán mivel Samci kissrác lett ezért egyértelmű volt,hogy lesz 3. bébi is...valószínű ő is fiú lesz.:-D
Úgy beszéltük meg hogy kb 8-10 év múlva szeretnénk,de ha nyerünk a lottón,akkor már holnap belevágunk...:lol:

Meri!

Én most rettegtem a szüléstől,eleve császárt terveztem,könyörögtem Samunak,hogy legyen faros baba,stb...aztán szerencsére nem lett faros,és a szülés pont olyan mértékben volt jó,mint amennyire féltem..Csodálatos volt minden!
Szerintem beszéld majd meg az orvosoddal jó előre hogy mit nem szeretnél és mit szeretnél...
(én nem beszéltem meg,nekem mázlim volt. :D )

Kép
Kép
Kép
Kép

KépKépKépKép
*orsi*

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?