Új privát üzeneted érkezett!

Én is azért írtam fonetikusan, mert nem voltam biztos a helyesírásában. Egyébként én a neten így is találtam róla infókat.

Tüccs, sajnálom... :(

thenus

Tüccs!
Nagyon sajnálom! És most hogyan tovább?

Este olyan jóslófájásaim voltak, hogy csak na. Elmentem lezuhanyozni, meg hajat mosni. Aztán visszafeküdtem aludni, még ekkor is volt egy fájás, de már jóval nagyobb kihagyással mint az azelőttiek. Ezek után szépen annyiban is maradt. :? Pedig már tökre kezdtem magam beleélni, hogy mehetünk szülni... Ma megint nst.

Kép
Kép
giga1

Tüccs,
nagyon sajnálom!!!! Pedig úgy izgultam Értetek! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Tényleg, akkor most hogyan tovább?

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Igazán kedvesek vagytok; jól esett a fogadtatás; bár én még nem tartozom igazán ide, de lehet, hogy nemsokára, ha jól alakulnak a dolgok már igen! :wink:

Tiop- ez a három gyönyörű gyerek tényleg jó referencia a dokinak is! :lol: Köszönöm az ajánlást, már meg is néztem a honlapot, nagyon szimpi, valószínű felkeresem, aztán majd meglátjuk.

Ichtus- Merre felé laktok; mi a Csatári-dűlőn építkezünk; remények szerint május a beköltözés időpontja; az M0 elkészülését meg ne is említsd, 5 éve várjuk már, hogy végre kész legyen, de olyan érzésem van, hogy szülésig abból nem lesz semmi.. :?

Nircee- tényleg közel van egymáshoz a szülés várható időpontja; csak így is maradjon!! (Aug. végére vagy kiírva?) Sajnos az izgulásra nem kell bíztatni, mert nálunk a gyerektéma az elejétől fogva kálvária... és láss csodát a kistesó meg nagy és csodálatos meglepetés!! Reméljük, ez előrevetíti a továbbiakat is! :D Ha nem vagyok indiszkrét, Nálad mi volt a gond; mikor kellett bent feküdnöd? Nekem sajna a 25-32-ig; Soma ugyanis akkor született meg.... :? (1970gr-44cm) De szerencsére mára ennek már nincs jelentősége; teljesen beérte a korát! Hihetetlen lurkó!! :lol:
De azért megnyugtató, hogy itt van koraszülött osztály is....

Tüccs- így ismeretlenül is, nagyon sajnálom; :cry: ha ezt pontosan nem is, de a gyerekért való harcot nagyon is jól ismerem.... Tudom, hogy most nehéz, nem is kicsit, de ha van még lehetőségetek, akkor szépen a Ti tempótokban fel kell állni és folytatni kell, mert vár az eredmény!!

Mindenkinek szép napot!
mákszem

Kép

Kép
mákszem

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de remélem csatlakozhatok hozzátok!

Röviden elmesélem a történetemet:

11 hetes terhes voltam, amikor vérezni kezdtem, mire az eddigi dokim, aki a Kútvölgyiben dolgozik, közölte velem, hogy ő most nem ér rá, menjek az illetékes kórházba... Igy kerültem Kistarcsára, a Cseh doktornőhöz. Ő nagyon kedves volt velem végig és orvosilag is szerintem mindent megtett! Szerdán délután már nagyon görcsölt a hasam, bementünk hozzá a kórházba, és mondta hogy maradjak ott, este feltesz egy tágítót és reggel megműtenek, mivel sajnos meghalt a baba... Szerdán éjfélre már ömlött belőlem a vér, és minden ki is jött a görcsölések után... szóval már nem volt idő reggelig várni a műtéttel, úgyhogy a Cseh doktornő már fél 1kor műtött... Szóval semmi rosszat nem szólhatok a kórházra, a nővérek is nagyon rendesek voltak, pedig éjszaka volt, és mégis segített nekem mindenben, és folyton nézte hogy jól vagyok e... A kaja sem volt vészes. Úgyhogy végül úgy döntöttem, hogy ezentúl a Cseh doktornőhöz fogok járni, és remélem a következő babával már minden rendben lesz!

Encsi
encsike87

Helló lányok!

Csak gyorsan bekukkantottam, mert még millió dolgom van. Sajnos zeneházban mi sem voltunk ma, egyéb elfoglaltság miatt.

Tüccs, sajnálom ami történt. Pedig annyira drukkoltam Nektek.

Mákszem, Encsike, üdv köztünk! Jó kis csapat ez itt, majd meglátjátok. :wink:

Futok tovább...
Vendég

Na itt vagyok megint.

A továbbiakban kezdjük majd az új teljes lombik programot, azt hiszem márciusban belevágunk. Nem hittem, hogy ennyire hazavág a hír, de jobban vagyok, aztán csak előre szabad most nézni.
Van még 4 lehetőségünk (tb-támogatott), szóval nem adjuk fel egykönnyen.

Mákszem
Üdv köztünk. A kórház szerintem is szuper, maradj köztünk, szeretjük a kismamikat (és nem kismamikat is). :)

Giga
Lehet, hogy Bulcsúval nem lesz túlhordás??? :roll:

Ichtus
Visszatérve a tanulás témához, szerintem is jól döntöttél. Illetve nem is lehetett most másképp JÓL dönteni. A gyerkőcök biztos megsínylették volna bármennyire is igyekszel velük lenni, szóval én is csak helyeslem a döntésed. Sose bánd, hogy így alakult.

Lányok, annyiféle fejlesztő játékokról, eszközökről, foglalkozásokról írtok, hogy felmerül bennem a kérdés, hogy ha mi ilyen helyekre nem járunk, akkor hátrányban vagyunk-e a többiekkel szemben???? Ez a mai világ sulykolja az emberbe, hogy zenebölcsi, uszoda, gyógytornász stb... ezek nélkül nem lehet egészséges gyermeket felnevelni? Vagy csak eltúlzom ezt az egészet...

mennem kell, Dóri ma még nem aludt, nyügös.

KépKép
tüccs

Mákszem, Encsi!
Üdv köztünk! Gyertek gyakran a fórumba!
Encsi!
Sajnálom, ami a picurival történt, de legközelebb biztosan minden rendben lesz! Szorítok! Örülök, hogy tetszik a kórház.

Pilla!
Jók a vonalzók! :wink:

Tüccs!
Akkor márciusban megy majd a drukk ezerrel!
Lehet, hogy nem lesz túlhordás... Ki tudja? :roll: :wink:
Ezen már én is gondolkoztam (mármint a különböző programokon gyerekeknek). Az tény, hogy amikor Lilivel elmentünk 2-3 alkalommal baba-mama klubba itt Dunakeszin nagyon sokat fejlődött ezen alkalmak alatt, és után. Az első ilyen találkozásunk után kezdett el járni, mert a babaklubban volt egy játék babakocsi és azt kezdte el tologatni. Én meg csak szaladtam utána, nehogy elessen. Aztán már itthon egyre bátrabban megyegetett, és pár nap múlva már egyedül elindult. Szóval az fix, hogy nagyon tudnak fejlődni, ha hasonló korú csemetékkel vannak együtt. Viszont most én is ebben a cipőben vagyok, mint te. Mi sem megyünk semmi ilyen helyre. :( Pedig Lili tutira imádná, nagyon szereti a gyerekeket.
Sőt, sajnos még kimenni sem tudunk minden nap, mert nekem már nincs mindig energiám felöltöztetni, levinni a ruhában 10 kilós gyereket a lépcsőn, aztán a végén meg fel, és még sétálgassak is, amikor már fél óra után tökre kemény a hasam... És még sorolhatnám az okokat. Szóval én is eleget agyalok mostanság azon, hogy így szegény gyermekem vajon kevésbé fejlődik, mint a társai? :( :?: Ha meglesz Bulcsú biztosan többet fogunk lemenni sétálni, de a társaság még egy darabig biztosan elmarad majd. (legalább 6 hétig) :( :oops:

Kép
Kép
giga1

Tüccs...ne viccelj. Egyáltalán nem marad le semmiről aki nem jár különféle foglalkozásokra. MI sem járunk. Néha usziba. Jót tesz persze a mamiknak ia ha kimozdulhatnak egy kicsit, a gyerkőcnek meg van változatosság, valami más mint otthon, amiben jól érezheti magát. ÉS szerintem sokan vannak úgy vele, hogy ha adott a lehetőség akkor mért ne. Egyébként aki nem jár nem marad le semmiről szerintem. :D

thenus

Én abból, amiket összeolvastam, láttam, hallottam, tapasztaltam, azt szűrtem le, hogy 2 dolog fontos igazán a gyerek fejlődése szempontjából: a zene és a mozgás.
Az, hogy ez hogy valósul meg, szinte tökmindegy, az is jó, ha otthon hallgatunk zenét, énekelünk a gyereknek, ha szaladgál az udvaron, labdázik, sportol (bármit, kicsikorban lehetőleg csak szabadon, a mozgás öröméért!).

Mi a közösség miatt járunk - főleg ugye Zenebölcsibe. Az úszás más tészta, azt már akkor elhatároztam, amikor Lolo még csak tervben volt, egészen egyszerű oknál fogva: pár utcányira van tőlünk az uszoda. :) Mivel azt tapasztaltuk, hogy hasznos is, meg szereti is a csajszi, meg jó együtt lenni hármasban, ezért szívesen járunk... De itthon is van zene, meg mozgás, meg minden!
Vendég

Köszönöm mégegyszer, hogy ilyen kedvesen fogadtok!!

Encsike!! Annyira sajnálom!!! :cry: :cry: Miért nem írtad meg nekünk az augusztusi topikba?? Oda is tartozol!!! De örülök, hogy előre nézel!! Látod lei-nek is összejött? :wink: Hamarosan megint babó lesz a pocidban!

Tüccs-ez a beszéd!! :wink:

Mi sem járunk igazából sehova, mióta manó teljesen rendbejött, addig több helyre is jártunk, de jövőre tervezem, hogy babaangolra viszem majd...

mákszem

Kép

Kép
mákszem

Encsike,
téged is üdvözöllek köztünk! Sajnálom, ami történt, de örülök, hogy Ti is előre néztek. Nem lehet egyszerű....

Mákszem,
én a 23-30. hétig feküdtem bent, majd hazaengedtek, és Marci végül a 37. hét közepén született, 3120g és 52cm-rel. Úgyhogy szerencsém volt, de otthon is végig szigorúan feküdnöm kellett. Az első 3 nap végig magnézium infúzióra voltam kötve, majd a szülésig szedtem napi 6 MagneB6-ot, meg 8 Ginypralt (ezt külföldről kellett rendelni, ez kifejezetten koraszülés megakadályozására van), és már nem emlékszem, hány Betaloc-ot (a vérnyomásommal sosem volt gond, hanem ennek is van egy görcsoldó "mellékhatása"). Nekem kinyílt a méhszáj 2000-re 4000-ről 1 hét alatt, de nem ez volt a legnagyobb gond, hanem már a 23. héten beékelődött Marci, és betonkemény volt a hasam annyira, hogy még ez a sok gyógyszer is csak alig tudta oldani a görcsöt. Épp a múltkor meséltem, hogy a dokim még a kórházban előírt nekem napi 1 dl vörösbort is, csak hogy valamennyit oldódjon a görcs. Tök jó volt, mikor a hűtőből elővettem a borocskámat. :wink: :lol: Én leginkább attól félek, hogy hogyan fogok tudni hónapokat feküdni egy 1,5 éves gyerek mellett. De remélem, nem kerül rá sor, egy csomó sztorit hallottam, hogy az első terhességgel hónapokat feküdtek, a másikkal meg még a szülés napján is aktívak voltak.
Úgyhogy fel a fejjel!!!!!!
És megkérdezhetem a Te történeted?

Tüccs,
szerintem sem marad le a gyerek semmiről, bár én is azt tapasztaltam, hogy minden foglalkozás után tanul valamit. De akkor is tanul, ha csak egy másik korabeli gyerekkel van 1-2 órát. De megmondom őszintén, én is csak a társaság miatt megyek. Én is csak zenebölcsibe viszem Marcit heti 1x, aztán úgy 2-3 hetente járunk a katolikus baba-mama klubba, és kb. 1-2 havonta futok össze a barátnőmmel és annak fiával, aki 2 héttel idősebb Marcinál. Tehát túlzásba nem viszem én sem. Nyugi! Dórinak semmilyen hátránya nem lesz, inkább Neked tenne jót egy kis változatosság.

Kép
Kép
nircee

én is, én sem, én is, én is, én is.... Ááááááááááááá!!! Határozottan hanyatlik a fogalmazóképességem. :oops:

Kép
Kép
nircee

Egyenlőre nagyon rossz, de majd idővel jobb lesz mindig... csak még fáj is meg szédülök is néha... De legalább ma már szép idő volt, és ettől már azért picit jobb a kedvem... holnap talán majd elmegyünk kicsit sétálni, ha már bírok, ha meg nem akkor csak autókázni, azzal is eltereljük a figyelmem! De szerencsém van, mert a vőlegényem nagyon rendesen ápolja a lelkem, pedig neki is nagyon rossz, de tartja bennem a lelket..

Lassan majd bekapcsolódok a beszélgetésbe, de egyenlőre még csak a hozzászólásoknál vagyok az ágyon kívül, különben meg fekszem...
encsike87

Sziasztok!

Csak gyors bekukk most, hogy már alszanak. Nagyon kifáradtak mindketten a mai farsangon, nagyon jó volt, jól érztük magunkat, Bence aratott a jelmezzel :D :D :wink: :wink: holnap teszek fel képeket is, de már én is fáradt vagyok most ehhez.

Üdv az újaknak :lol: :lol: :lol: :lol:

Tüccs
nagyon sajnálom a picikéket, de fel a fejjel, látom te is előre nézel és nem hátra, csak pozitív dolgokkal foglalkozz most és legközelebb (márciusban) bizti összejön, nagyon szurkolok nektek

Jó éjszakát mindenkinek!

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Tüccs!
:cry:
Annyira sajnálom!!!!!!!!!
FEL A FEJJEL ÉS HAJRÁ MÁRCIUSI BABÁK!!!!!
Puszillak!!!!

Kép
Kép
ancsa81

Hellósztok,

szegény Lelle olyan nyugtalanul aludt. Az orrán nem kap levegőt, így éjszaka is ki kellett szívni.
Mi még eddig nem is szívtuk neki, mert amikor pár hetes volt és kellett szívni, elég volt az elektromos. Most meg már az nem szív semmit és így a porszívóssal csináljuk. De nagyon nehezen viseli, nincs valami technika vagy bevált póz valakinek, hogy lehet hatékonyan kiszívni az orrocskáját?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pimpoka, nincs. :( Legalábbis nekem. Amikor már ilyen nagyok, és okosak, hadakoznak, mindegy hogyan csinálod. :(

NA megyek,mert Szonja szólított :D

thenus

Pimpo!
Sajna nekem sincs jól bevált taktikám az orrszívásra. Mi is mindig szenvedünk, ha Lilinek szívni kell. Ráadásul nekem kicsit oldalról kell szívni, hogy ne rúgja szét az öcsit a pocakban.

Este voltunk nst-n. Érdekes volt. Lili születésénél a férjecském elmondása szerint a 90-es erősségű fájásoknál már a szülőszobán voltam, és a labdán gubbasztottam. Nem mondom, hogy ezektől már szenvedtem, de nem voltak kellemesek. Most pedig volt 120-as erősségű is a fájás a vizsgálat során, de csak egy ici-picit éreztem. Szerintetek lehet, hogy nem jó helyre volt rakva az érzékelője az nst-nek? Éva is állandóan kérdezgetett már az 50-60-as erősségű "fájásoknál", hogy nem fáj-e, de én azokat meg sem éreztem. Aztán mondta, hogy ezzel a görbével megérdemelnék egy orvosi viszgálatot, de mind a két doki bent volt egy császárnál. 9 körül végeztek volna, velünk meg ott volt a kh-ban Lili is, aki akkor már nagyon álmos volt. Így mondtam, hogy akkor majd hétfőn úgyis jövök a következő nst-re, majd akkor megnéz a doki. Ha meg addig esetleg megszülök, akkor meg mindegy. Éva is azt mondta, hogy ez így jó!
Csajok! Tökre fosok, hogy nem fogom tudni, hogy mikor induljak el a kh-ba. Mi van, ha nem olyan erősek a fájások, hogy én úgy gondoljam, hogy menni kell, aztán meg már késő lesz, és felgyorsulnak a dolgok...? :oops: :roll:
Nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mikor fog Bulcsú úgy dönteni, hogy kijön. Este még pukkanást is hallottam a hasam bal oldala felől. Aztán vártam hátha elkezd szivárogni a magzatvíz, de nem. Apropó! Ha ilyen van, egyből elkezd szivárogni a víz, vagy lehet, hogy csak később? Tiszta ciki, de én ezeket egyáltalán nem tudom, mert Lilinél minden máshogy volt. Mesterkélt volt a szülés megindulása is, burokrepesztés is volt. Ilyen szempontból olyan mintha megint először szülnék... :? :oops:

Kép
Kép
giga1

Pimpó,
nekem a szomszédasszonyom mondott egy trükköt, és bár elég drasztikusnak hangzik, talán ezzel tudtam a legkíméletesebben és a leggyorsabban leszívni Marci orrát (persze ordított, de amúgy is mindig ordít közben):
lefekteted az ágyra, Te keresztbe odaülsz, és az egyik lábadat a lábára fekteted, a másikat meg a testére úgy,hogy a keze is a lábad alatt legyen. Persze nem kell agyonnyomni, csak annyira, hogy ne tudjon mocorogni és csápolni. Mondom, bár drasztikusnak hangzik, mikor csinálod, egyáltalán nem az, és kb. fele idő alatt leszívod a nóziját, mert nem kell még a gyerekkel is harcolni közben. Marci még így a legnyugodtabb, mert hamar rájön, hogy a szorításból nem engedek, így inkább tűr (bár persze sír). Talán próbáld ki, max. nem jön be.

Giga,
nekem elfolyt a magzatvíz, én meg pukkanást nem hallottam. :roll: Néztem a tévét, és egyszer csak elkezdett ömleni belőlem. Nem tudok segíteni a fájásokban, mert nekem már csak a víz elfolyása után kezdődtek, és hát ilyenkor már nem lehet mérlegelni, menni kell. Mindenesetre a 90-120-as fájások igen erősnek tűnnek!!!!! Én is szültem már ekkor!!! :shock: :shock: :shock: Remélem, nem jártok úgy, mint Czakocáék! :wink: :lol:

Kép
Kép
nircee

Hellosztok!

Giga
ilyen erősségű fájások nekem is a szülőszobán voltak!! De sajnos nem tudom miért nem érezted. Szerintem ez csak jó, kevesebb lesz a fájdalom a végén. :wink: Vagy majd Tiop segít, ő már 3x túlesett ezen. :lol: Mindenesetre nyugi, tutira tudod majd, mikor kell indulni a kórházba. Szerintem Czakoczáék esete igen ritka.
Ha nagyon paráztok, menjetek be most a hétvégén a kórházba , megnyugtatásképpen.

Encsi
üdv köztünk és fel a fejjel!!!

Kicsit megnyugtattatok, hogy nem lesz debil a gyerekem bár azért mi is járunk egyszer-egyszer babaklubba. Igyekszem majd többet járni vele oda is, meg úgy tervezzük apával, hogy újrakezdjük az úszást is jövő héttől.
Amúgy képzeljétek, Dóri feladta az alvást. Tegnap amíg kocsiban volt akkor aludt 10 + 30 percet és este fél10-kor még sasolt ki a rácson a kiságyból és dumált. Kb 1 hete tart, hogy nem alszik csak hébe-hóba, az esték meg katasztrófálisak. Na, remélem ez is elmúlik hamar.

Megyek, hegyekben vár a vasalnivaló.

KépKép
tüccs

Köszönöm a tanácsokat orrszívás ügyben. De még várom továbbra is, minden érdekel. Végigpróbáljuk, aztán meglátjuk melyik tart a legrövidebb ideig és melyik a legkíméletesebb.

Giga, a magzatvíz elfolyása előtt én is egy kis pukkanást hallottam. Nagyon érdekes volt, tudtam, hogy az az és ha felállok eláraszt, így is lett. Csináltak nst-t, a fájások akkor olyan 50-70-es voltak, amiket már eléggé éreztem, de a nővérke mondta, hogy ezeket még biztos nem érzem, mondom de, erre ő, hogy biztos nem, mert ezek nem erősek. Szerintem tuti tudni fogod, mikor kell menni, akárhogy is mesterkélt volt az első.

Barátainknak kedden hajnalban született meg a kisfiuk, még fél 11kor beszélgettünk, és mondta a lány, hogy neki olyan egyfolytában fájásai vannak, ő már készülődik, de még nem volt rendszeres, egyszercsak átcsapott 5percesekbe és hajnal 3 után megvolt a baba. Pedig szegény nagyon félt, mert kétszer műtötték már gerincsérvre és, hogy császár lesz a vége, de nagyon ügyesek voltak.

De jó Andibabnak....

Hozzánk ma vendégek jönnek, nem nagyon kívánok most ide senkit, hogy Lelle kicsit beteg, de ők nagyon ritkán jönnek és én is akarok velült találkozni, de csak egy gyümisalit vagyok hajlandó készíteni...

Na, jó hétvégét mindenkinek, mi holnap látjuk a házterveket, már alig várom!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hát, én sem tudom, mikor kell indulni a kórházba, mert nekem egy darab spontán fájásom sem volt, amíg be nem kötötték az infúziót, burkot meg repesztettek, amikor már elég lent volt a gyerek...
Remélem, lesz még lehetőségem átélni a spontán szülést... :roll:

Lolocska ma tiszta nyűgös volt, azt akarta, hogy vele legyek, ült az ölemben, és mondókáskönyvet olvasgattunk meg énekeltem neki, az jó volt, aztán mikor fölálltam, jött a hiszti... Szerencsére "éppen erre jártak" a szüleim, persze merő véletlenségből ;), de ők legalább lekötötték Lolot addig, amíg bepakoltam a mosogatógépbe és megebédeltem. Édes volt a csajszikám, hozta a furulyát, és mindannyiunkhoz odavitte, bele kellett fújni, aztán vitte tovább - úgyhogy bacikat cseréltünk, de Lolo jókedvéért mindent. ;) Aztán anyukám fújta a furulyát, Lolo meg rogyasztgatta a popsiját, úgy táncolt rá. A végén megtapsoltuk, és ő is tapsolt. Ezt még eljátszottuk kétszer, aztán rájött, hogy felesleges produkálnia magát, jöhet rögtön a taps. ;)
Most végre kidőlt, mélyen alszik!
Vendég

Sziasztok!

Giga ha egy tanácsot elfogadsz tőlem semmi esetre se zuhanyozz le otthon bármilyen jól is esne a dolog, mert nálam az eredményezte a kocsiban szülést szerintem :oops: így utólag már okos az ember :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Tüccs!
Sajnálom! :cry: De meglásd hamar ott lesz a pociban a babó! :wink:
Giga!
Ajjaj már lassan itt az idő :wink: Izgulunk már nagyon értetek!Nekem a magzatvíz éjszaka folyt el és a fájások nem jelentkeztek nekem egyből! :? Igaz nekem infúziót kellett bekötni,mert egyáltalán nem akartak fájások jönni! :?Ja és szerintem is van egy kis pukkanás,ami nagyon furcsa érzés !
Encsike!
Nagyon sajnálom ami veletek történt,de fel a fejjel,meglátod hamarosan te is öröm hírrel szolgálsz majd nekünk! :wink: :D Üdv közöttünk,érezd nagyon jól magad! :wink:
Pimpo!
Orrszívást én úgy csinálom,hogy leülök a földre,Zsanit a lábam közé veszem(a földre ültetem) úgy,hogy háttal legyen nekem.,aztán az egyik lábamat átteszem a kis testén(óvatosan,hogy ne nyomjam csak (lefogjam a lábát és a testét)ő ilyenkor már lecsúszik,így a feje bekerül a hónom alá,de a combom megtartja őt!a másik kezemmel lefogom a kezét és más szívom is!Kicsit drasztikus,de sajna nem nagyon lehet könnyebben szívni már nekik! :? :oops:

Sziasztok!
Mákszem!
Örülök,hogy elnyerte tetszésedet Zsolt! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga!
Én Rolinál és Aninál is lezuhanyoztam még ithon! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

sziasztok

csak kukk, mert nincs gepunk a laptop meg vacak
kivancsi voltam megszult-e vajon giga...
látom izgi a dolog...talán szul is..
egyszer majd jovok csak legyen gep es idom

sziasztok
becsi
Iklad

Sziasztok!

Na, ma megint kivagyok egy kissé, 2 dolog miatt is:

1. A dokim mondta még múlt kedden, hogy használjak egy bizonyos fajta intim mosakodót, mert az 8-as Ph-jú, és nagyon jó Candida ellen, tudniillik ezzel küzdöttem a terhességem alatt. Elkezdtem használni, de annyira felborított odalent mindent 3 nap alatt, hogy majd' megbolondultam, annyira elkezdett fájni meg viszketni :oops: . Na, ma vettem Candida-tesztet, és pozitív lett!!!!! Viszont a dokim csak 20-án lesz újra, akkor megyek hozzá. Mi a francot csináljak???? A candidaölő gyógyszerek terhesség alatt nem szedhetők, a hüvelykúp meg nyitja a méhszájat, ami nálam nem szerencsés. Máshoz nem szívesen mennék, mert nem tudja az előzményeket, de most várjak 20-ig? Arról nem beszélve, hogy tök gázak a tünetek. :oops: :oops: :oops:
Hozzáteszem, hogy direkt a terhesség előtt csináltunk egy gyógyszeres kúrát, hogy mire terhes leszek, ne legyen vele bajom. :evil: :evil: :evil: És azt is hozzáteszem, hogy nekem soha nem volt ilyen gondom egész az első terhességemig.
Már minden óvintézkedést megtettem, helyesen törlöm a fenekem, idegen wc-re sosem ülök, sőt, a wc-papírt is letépem egy darabon, és csak a következővel törlök, fürdőbe, uszodába sem járok. A kajával sajna nem tudok mit tenni, mert a hányinger miatt csak bizonyos ételeket tudok megenni, és az sajna zömmel tészta- és gabonaféle, ez tény.

2. A másik meg pont a kajával kapcsolatos: úgy tűnik, az epém miatt vagyok ilyen sokat rosszul a kajáktól. A családomban mindenkinek volt már epeműtétje, úgyhogy sanszos, hogy nekem is előbb-utóbb lesz. Most már ott tartok, hogy a tésztákon kívül szinte semmit nem tudok megenni, mert nem is igazán hányingerem van, hanem úgy általánosságban nagyon rosszul leszek, olyan érzésem lesz, mintha a kaja megrekedne, és nem akarna a gyomromból tovább menni, már néhány falat után is. Elhatároztam, hogy elmegyek a Mátyásföld Klinikára hasi Uh-ra, erre ma kiderült, hogy aki csinálja, az Anyu egyik jó ismerősének a lánya! Anyu hétfőn felhívja, és remélem, mihamarabb kapok időpontot, mert ez így nem mehet tovább, tudnom kell, mi a baj. Mert valami nem stimmel, az tuti, csak nem tudom, mi. Persze az is lehet, hogy anatómiailag olyan vagyok, hogy már most felnyomják a beleim a gyomromat, és ez okozza az emésztési gondokat. Nem tudom,de tisztázni szeretném.

Bocs, hogy most csak panaszkodtam, de most kissé el vagyok keseredve, bár az én bajom semmi Tüccséhez és Encsikééhez képest.....

Hát, most ez a 2 dolog aggaszt.

Kép
Kép
nircee

Most csak röviden írok, mert anyuéknál vagyunk egy hétig.

Tüccs, sajnálom a bébiket, de én is csak azt tudom mondani, amit a többiek, hogy a következő próbálékozás biztosan sikerrel jár. Nagyon drukkolunk.

Giga, nekem is a magzatvízzel kezdődött, először csak szivárgott, pár csepp volt, de biztos, ami biztos bementünk a kórházba, mert a dokim a lelkemre kötötte, hogy, ha folyik a magzatvíz, akkor azonnal irány a kórház. (De azért én is lezuhanyoztam, átöltöztem.) Aztán a kórházban 2-3 adagban távozott a magzatvíz, de én pukkanást egyáltalán nem hallottam :oops: A fájások kb 2 óra megfigyelés után jelentkeztek, először az nst-n látszott csak, de semmit nem éreztem, viszont az Évike, a szülésznő, már akkor dörzsölgette a tenyerét, és hajnalra tényleg meg is született az én kis Gézengúzom.
Szóval szerintem egy villámgyors, nem túl meleg zuhany belefér!

Üdv az újaknak!

Mennem kell, sziasztok!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja, azt elfelejtettem, hogy most estére "ráadásként" még teljesen be is taknyosodtam, 2 percenként tüsszentek, és ömlik az orrom, alig látok ki a fejemből.
MIÉRT NEM LEHET NEKEM ZAVARTALAN TERHESSÉGEM?????????????

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Becsiii!!! Hát már megint elvesztél... :D :D

Giga, nekem elfolyt a magzatvíz. Konkrétan arra ébredtem reggel, hogy tocsog alattam az ágy. Először, első ébredésemből azt hittem bepisiltem. :oops: Semmiféle pukkanást nem hallottam, nyilván, mert aludtam. :wink: Indulás előtt zuhanyoztam.
Onnantól folyamatosan szivárgott. Fájások nuku, infúzió, szivárgás, fájások, no tágulás...de ez már más tészta. :) Szerintem szinte biztos, hogy a második más lesz, mint az első volt.

Nircee, anniyra tudom miről beszélsz!!!! :( Én is az egész terhesség alatt szenvedtem a gombával. MOst is. :? Én mondjuk kaptam hüvelytabikat, nem akart nyílni a méhszájam, még szüléskor sem, úgyhogy rám nem volt olyan hatásuk. :? Alig várom, hogy befejezzem a szopit, és a véremből kikerüljön ez a gomba, mert az agyamra megy. Hol enyhébbek, hol brutálabbak a tünetek. Már dokihoz sem megyek, csak veszek a gyógysziba Canesten kúpot, és viszlát. Úgysem tudom eltüntetni. Néha már szoktam viccelődni a magam nyomorúságán, hogy nagyon jó együtt tudunk mi élni. A gombák, meg én. :oops: :? :lol: :evil: :evil:

NA elmesélem nektek milyen jó kis kalandos napunk volt. :D
Már a héten elhatároztuk, hogy elmegyünk csavirgázni ma. Volt a Kenguruba 30%-os kedvezményem, és gondoltam veszünk Szonjának ezt azt. Terveztem a Cundát is, magamnak nézek ezt azt. :) NA éppen leparkoltunk a Kenguru előtt, mikoron az agyamba villan, hogy a kuponomat itthon hagyám. :oops: A kezdeti hajhullás után beletörődtünk a sorsunkba, valóban csak ezt meg azt vettünk, egy bodyt, és egy sapit. :oops: Ki akarom használni a kedvezményt, és azzal szeretnék több mindent venni egyszerre. HA már Dunakeszin voltunk beugrottunk az Auchanba, megnézni, a labdás sátrat, amit itt Pillával leegyeztettem. A párom kártyával fizetett, és láttam ám, hogy számlástól együtt elteszi a kártyát a buksztárcájába. Beállunk a benzinkúthoz tankolni, és az én drágám össze-vissza keresi a bankkártyát, amit sehogyan sem lele. A kút előtt kidobálja pénztárcája egész taralmát, a csomagtartót kipakolja babakocsistól, szatyrostól. Mögöttünk gyűlik a sor, a zuram igencsak szitkozódik, hogy elhagyta, kirántotta, de nincs. NA nagy nehezen tankoltunk, kanyar vissza a Kenguruba, Auchanba, amerre jártunk maradék hajunk hullását vártuk, miközben könyörögtem én is hagy nézzem át a pénztárcáját. Mire visszakanyarodunk a Kenguruhoz, meglelelm a kártyát. :D MEgkönnyebbülve megyünk tovább anyuékhoz. Beállunk a ház elé, mikoron rájövök, hogy az Auchanban mindent vettünk, csak labdás sátrat nem. :roll: :oops: :lol:
NIncs ám még vége. Anyuéktól egyenesen az Árkádba battyogtunk, felvettük egyik ismerősünket a parkolóban. Párommal megbeszélik, hol talizunk, melyik kijáratnál várjuk. TAmás mondja: "Gyere fel a Média Marktnál a mozgólépcsőn, legfölülre a parkolószintre." Már itt éreztem, hogy nem lesz ott. Pontosabban nem OTT lesz. Várakozunk a kijáratnál, várakozunk, hosszas telefonok, hogy ki hol van, kiderül, hogy mindenki ott, ahol megbeszéltük, mégsem látjuk egymást. A zuram a parkolójegyet szép finoman bedugja a műszerfal, és a kárpit közé, pont egy papírvastagságnyi résbe. Mérgében leállítja a motort, és abban a pillanatban a ventillátor beszippantja a parkolókártyánkat. Műszerfalat szétszedni nem lehet, csak ha kiveszed a rádiót, amihez van spéci fogó. Nálunk persze nincs olyan. :o Feszegeti, húzza vonja a műanyagot, közben az ismerősről kiderül, ő a tertőn várakozik, mi egyel lejjebb :) Neki a legfelső szó maradt meg. Addig ment amíg a mozgólépcső vitte. :D
Közben mi: ÉLetem párja kifeszíti annyira a műanyagot, hogy éppenhogy látszik a parkolójegy, én benyúlok, az ujjaim majd letörnek. :x Szidom őt, magamat, a világot. Kicsúszik a kezéből a műanyag, visítok. :roll: :evil: Annyi csúnyaságot mondtam, hogy itthon nem győzöm majd rakni a perselyt. :oops: NAgy nehezen kihalásztuk a parkolójegyet, és hazáig csapkodtuk a térdünket a röhögéstől. :lol: :lol: :lol:

Szép álmokat mindenkinek!

thenus

Jó reggelt!

Nem tudok aludni... Azt hiszem azért, mert fogyózok és állandóan éhes vagyok. Csak és kizárólag különböző ételekről álmodom. :cry:

Henus, nem semmi kalandos utatok volt tegnap. :shock: Mire elolvastam elfáradtam. :lol:

Nircee, sajnálom, hogy nem érzed jól magadat. :cry: Az epés dolog meg tudom milyen cefet, mert nekem sem egy százas az epém. Kíváncsi vagyok mit mondanak az UH-on.

Gomba: a gombás fertőzés miatt nem elég magunkat kezelni. Sajna aput is kell, mert egy szexuális együttlét alkalmával vissza is kapjuk a cuccot. Így apucinak kenegetni kell a fütykösét Canesten krémmel, és ezalatt az idő alatt NO SZEX.
A terhességi gomba meg totál más tészta, mert az csak a terhesség alatt alakul ki. És nem fertőzéstől, hanem magától a magzattól. Valamiféle védekező reakció és ezt Erdélyi doki anno olyan szépen elmagyarázta nekem, de már nem igazán emlékszem rá. Engem mindkét terhességem alatt elkísért ez a gombás dolog, aztán ahogy megszülettek a lányok, varázsütésre el is múlt.

Giga, nagyon eltűntél tegnap. Csak nem?
Én ilyen magzatvíz folyásról nem tudok Neked írni, mert az nálam nem volt. Mindkét lánynál repesztették a burkot. Ez a pukkanásos dolog mindenesetre érdekes, debiztos érezni fogod, hogy mikor kell indulni a kórházba. Hacsak már nem ott vagy, és feleslegesen gépelem be ezerrel ezeket a betűket. :roll: :lol:

Mi tegnap csajos délelőttöt tartottunk. A tesóm, Sára és én SHOPPINGOLTUNK (picskusan), apa meg Laurát élvezhette itthon. A két csaj rábeszélt, hogy szőkítsük ki a hajamat. Vettünk is festéket én meg tudtam, hogy úgysem leszek szőke, mert már egyszer-kétszer ezt eljátszották és vagy világos barna lettem, vagy vöröses. Na most nem... Konkrétan olyan sárga lett a fejem, mint egy banán héjja. Gyorsan be is festettük gesztenyére, úgyhogy most elég érdekes a hajszínem. :shock: Azt hiszem pár hét múlva elhívom a fodrászomat, aztán majd kezd vele valamit.

Kellemes vasárnapot!
Vendég

Sziasztok!

Gomba!
Pilla anno nekem is tutira elmagyarázta Erdélyi,hogy mivel is állunk szembe!Nekem is volt mind a három terhességem alatt!
Henus!
Istenem milyen kalandokban volt részetek tegnap!Mire elolvastam rendesen én is felhúztam magam+el is fáradtam (ahogy Pilla írta) :lol: :lol: :wink:
Pilla!
Milyen színű eredetileg a hajad???? :roll:

Csajok én is taknyos vok,apa is meg az egész család! :oops: :? :cry:
a betegeskedőknek jobbulást! :cry:
Zsani olyan édes ,most egész nap azt hajtogatja,hogy ADÓ-INNI,ADÓ-INNI,ADÓ-AMÁT,ADÓ-AMÁT,CICIKE,NEM JÓ,meg sorolhatnám tovább annyi mindet mond már!Felvettem egy kis részletet majd megmutatom! :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Halihó!
Ááá! Nem mentem én még kórház közelébe sem tegnap. :wink:
Olyannyira nem, hogy még egy kósza fájás sem volt. Kemény volt ugyan a hasam, de csak azért mert sétáltunk egyet a Városligetben. Este a férjecském olyan vacsit rittyentett, hogy csak na. Sült csibecici rajta hagyma, paradicsom, csípős paprika, szalámi. Emellé grillezett cukkini, padlizsán, illetve gombás-hagymás ragu, hogy ne legyen túl száraz. Nyam-nyam. :D Igen ám, de most meg vár rám a kupleráj a konyhában. :x Tudjátok: Apa húst süt... :wink: Na mindegy, a lényeg, hogy finom volt.

Köszönöm a sok-sok magzatvizes, fájásos segítséget. Remélem most már nincs sok hátra. Nagyon jó lenne esténként már normálisan kikecmeregni az ágyból, nem pedig úgy mint egy hordó kigurulva... És hogy 3 óránként megyek pisilni... :shock: Tudom, utána meg ott lesz az etetés. Szóval most megint lőttek egy évig az átaludt éjszakáknak. :? :D

Nircee!
Sajnálom, hogy megint előjött nálad a gomba. Lilinél én emlékszem, hogy nekem is iszonyú sokáig volt gombám. Úúútáltam! Annyira sz@r! :( :evil: Nagyon remélem, hogy hamarosan valamilyen megoldást találsz majd erre!!! És azt meg felejtsd el, hogy problémamentes terhesség. Szerintem ilyen a mai világban mint a fehér holló. Nagggyon szerencsés az aki ezt elmondhatja magáról.

Szantre!
Jó pihenést anyukádéknál! :D

Thenus!
Hát ezen már tényleg csak röhögni lehet. A végére én is nagyon nevettem már! :oops: :lol:

Pilla!
De jó neked, hogy vásárolgattál. Ééén is akaaarok! Szeretnék magamon megint csini rucikat látni. :P :roll:

Kép
Kép
giga1

Hello Csajok!

Csak röviden vagyok, mert indulunk anyuékhoz ebédre.

Thenus!
Akkorát nevettem, jólesett. Már bocsi, de ez nem semmi sztori volt!! :D :D

Nircee!
Együttérzek a bajok miatt, sajna egyik témában sem vagyok szakértő. Ez a candida egy külön tudományág. Valami homeos cucc nincs erre?????

Tiop!
Jobbulást! Rátok jár a rúd mostanság takonykór ügyben. :(

Tegnap mi is shoppingolni voltunk az aréna-plázában. Dóri imádta, feszített a babakocsiban, nem győzte kapkodni a fejét a sok látnivaló után. Vettünk ezt-azt, persze legutoljára mentünk be a h&m-be ahol annyi csajos cuccot vettem még volna, hogy csak na. Visszafogtuk magunkat, mert a keret addigra lemerült. No, majd legközelebb ott kezdünk. :lol:

Na futok, mert lassan indulás Kistarcsa-city-be.

KépKép
tüccs

Még egy gyors kérdésem lenne.
Amióta Lilinek volt ez a hányásos-hasmenéses vírusa néha-néha bukik egy kicsit. A kérdésem az lenne igazából, hogy ennyi idősen buknak még a babák, vagy ez már hányás? Lehet, hogy még nem gyógyult meg teljesen és azért vannak ilyenek? Pénteken a kh-ban jött ki belőle egy kicsi izé. Attila azt mondta, hogy lehet, hogy azért mert szaladgált. De hát máskor is szokott szaladgálni és nem bukik. Aztán meg ma reggel volt egy kicsi "boá" reggeli után. Lehetséges hogy túlette magát? Csak egy banánt evett, meg néhány biokölest, és ivott jó két és fél deci teát. :? Szerintetek mi lehet ez :?:

Tüccs!
Téged is irigyellek a vásárlás miatt ám! :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok! Nem semmi kalandjaitok vannak! :)

Nekünk csak annyi volt tegnap, hogy váratlanul bejelentkeztek Nyíregyházi barátaink, hogy jönnek hozzánk. Gyorsan összekaptam a lakást - nagyon nem, 3 gyerekük van, szóval tudják, mi a pálya - aztán jöttek is. Dumcsiztunk vagy egy órát, aztán mondták, hogy ők tulajdonképpen be akartak ülni valahova vacsorázni, aztán minket is elcsaltak. Tarcsára mentünk a Nosztalgiába, nagyon jót ettünk, Lolo is jól viselkedett, szépen evett az etetőszékben csirkemellet süt krumplival, aztán Apa túrós csuszájából is kapott (amit a harcsapaprikáshoz evett Apa).
Mondjuk volt majdnem 10, mire hazaértünk, úgyhogy gyorsan fürdés, fekvés. Ma meg aludt 1/4 10-ig. ;)
Vendég

Giga: mostanában pont volt Lolonál is egyszer-kétszer bukás! Pedig már régóta nem bukós, de az elmúlt hetekben 3x is visszajött egy kevés kaja.
Szerintem nem gáz, mert hányásnak az számít, amikor erőlködik, ez meg csak úgy spontán jöt...
Egyébként szerintem is az lehet, hogy most már annyit mozognak a gyerkőcök, hogy attól jön vissza ez-az néha...
Vendég

Sziasztok!

Nircee, az biztos hogy ez nagyon rossz... nekem is sokszor volt sajnos, de az eddigi dokim nem foglalkozott vele... Én is most akarok venni ilyen tesztet, aztán meglátjuk milyen lesz, de mostmár nem lesz ilyen hogy nem foglalkozik vele a doki, mert ez a doki normális!

Olyan jó hogy jó idő van már végre! Tegnap elmentünk kicsit mászkálni, olyan jó volt! Nem is fájt a hasam sem végre, és estére is jobb lett!

Majd még később benézek :)
encsike87

várakozás
Kép

nagycsopisok nyitótánca Kép

királyi pár Kép

felvonulás :) Kép

mi történik ott elől? Kép

mindjárt én következem :))) Kép

bemutatkozom Kép

össznépi vigadalom Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Verna!
Megnyugtattál egy kicsit, remélem tényleg csak a mozgás miatt vannak ezek a visszabüfik. És ahogy mondod, nem erőlködik amikor jön vissza a kaja, nem öklendezik, úgyhogy tényleg csak egy kis bukás lehet ez. :?

Czakocza!
Tök jó Benyó jelmeze! Nagyon tetszik! Te csináltad?

Kép
Kép
giga1

Giga megpróbálkoztam vele, de nem ment és nem akartam elcs...ni az anyagot, meg azt sem akartam, hogy a gyerek valami béna kinézetü rudi legyen és végűl egy jó ismerősöm varrta meg (varrónő a lelkem :wink: )

Thenus hát a végére már én is csak röhögni tudtam a sztorin bármilyen komolyan is indult az egész :lol: :wink:

Nircee ha ez megnyugtat a Bencével én is átestem ezen a terhesség alatt 2x is, viszont a Dettinél nem volt ilyen gondom :roll: lehet, hogy akkor más volt :roll: minden esetre kaptam kúpot és krémet is és kopp,kopp, kopp azóta sem volt problémám ilyen téren

Tiop jobbulást a családnak

Tudja valaki, hogy a 15 hós oltás után egy héttel ha kijönnek a tünetek pl. láz akkor az hány napig tart? Mert múlthét csüt. kaptuk az oltást és tegnap este belázasodott a lelkem aztán egész éjszaka és másnap semmi és most megin meleg a homloka.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Nircee ha ez megnyugtat, ezt úgy értem, hogy sokan vagyunk ezzel a problémával és tudom, hogy ettől neked nem lesz kellemesebb

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Kedevs Giga!

Szeretnélek megkérni, (persze csak ha van rá időd) légy oly kedves segíts nekem! Nem érzem magam "analfabétának", mégsem találom, hogyan tudnék írni a "közös" levelezésekhez a fórumon itt a babaneten, hogy mindenki láthassa azt. Kérlek írd le nekem (a biztonság kedvéért az ozisz.bt@citromail.hu - ra , hogy tehetem ezt meg!

Előre is köszönöm!

N. Renáta
péceli reni

Czakoca, nagyon ötletes a Rudis jelmez. :wink:

Tiop, a hajam eredetileg barna, bár inkáb seszínűnek mondanám. Most meg olyan vöröses-szőkés-világosbarnás szörnyűség lett belőle. :oops:
Jobbulást Nektek! Nálunk kivételesen apa lett taknyos, szenved is ezerrel. Tipikus pasi. Egy kis nátha úgy ledönti a lábáról, mintha minimum gyógyíthatatlan beteg lenne.

Az éjszakánk most elég tré volt, mert Laura vagy fél órán keresztül keservesen sírt, úgy hajnali 3 körül. Ma gyorsan be is nyúltam a szájába, és kiderült az éjszakai sírás oka. Két foga jön egyszerre, felül. :shock:
Vendég

Kép
Vendég

Képzeljétek!

Márk mászik!!
De olyan ügyesen, mintha mindig is ezt csinálta volna!

Olyan büszke vagyok a kicsikémre!!!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Czakocza!
Sajna nem tudok neked segíteni a 15hós oltásos ügyben!
Béna rudi? :lol: Tök jó! :lol: :lol: :lol:

Reni!
Nem igazán értem, hogy milyen közösbe szeretnél írni, de szerintem ezt az üzenetet is oda írtad! :wink: :D Ügyi vagy te!

Pilla!
Remélem hamar túlestek majd a fogas dolgon! Jó a kép a csajsziról! :wink:

Szantre!
Hatalmas gratula Márknak! Egyszer csak elkezdett mászni? Vagy volt valami előzménye?

Kép
Kép
giga1

Gratulálunk Márknak! :wink:
Vendég

Gratulála Márknak!!!

KépKép
tüccs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?