Új privát üzeneted érkezett!

Dodó!
Tényleg szenzációs a bukfences kép!

Tappancs!
Persze hogy természetesen akarsz szülni!!!! Nem megbántani akartalak, vagy negatív energiát sugározni. Csak tudod engem nagyon váratlanul ért, mikor közölték, hogy azonnal ki kell venni császárral, mert agyvérzést kapok, ha megindul a szülés. Én végig készültem, kismama jógára és szülésfelkészítőre is jártam, aztán ez lett a vége. Még mindig sírni tudnék ha erre gondolok. :( :( :( Ezt azért írtam csak, mert nagyon együtt érzek veletek, hogy aggódtok. És tényleg őszintén szorítok mindenkinek, hogy ne legyen akadálya a természetes szülésnek.
Én persze halálra izgulom magam, úgy aggódom, hogy nem fogok tudni szülni. Ugye nálam a hegvastagságon/vékonyságon áll vagy bukik a dolog.

Na mindegy. Ez az én bajom. Ti csakis pozitívan! Dávidka tuti segít! :)

Képzeljétek, éjszaka kétszer is arra keltem, hogy begörcsöl a lábam. Nektek volt már ilyen?

kolcsek

Sziasztok!

Én első babikámat várom, ma lettem 14 hetes. Aug. 2-ára lettem kiírva.
Még semmit nem nőtt a pocim, a cicim annál inkább.

Előttem áll ez az AFP dolog, meg a terheléses vércukor. Az elsővel kapcsolatban fura dolgok kavarognak a fejemben, miután olvasgattalak titeket. Tényleg ennyire mindegy az eredmény?
És a terheléses hogyan is történik? Egy újságban három helyen három különböző módszert írtak.
Nincs várandós vagy kicsi babás ismerősöm, akit faggathatnék.
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok lányok!

Húú, nagyon sokat írtatok! Először is mindenkinek gratula akit illet, cukik a fotók is. Akit meg az illet kitartás!!!

Szia terek. krisztina. A vércukor terhelés legjobb tudásom szerint úgy történik, hogy meg kell inni egy nagyon édes lötyit és bizonyos időközönként vesznek vért (szóval tűpárna leszel :)

Tegnap írtama a rossz AFP-ről és mivel a genetikai tanácsadásra csak kedden mehetek, nem bírtam ki és voltam uh-n végig nézegettük a gerincét, hasát végtagjait, fejét arcát és minden normálnak tűnt :D A neme nem teljesen egyértelmű de nagyon nagyon valószínű, hogy lány. (mi nagyon fiúra készültünk, de most nem érdekel csak mindene meglegyen)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 21:46-kor.
Vendég

Na! Összedobtam a lakást meg bedobtam 2 melegszenyát,most gyorsan írok nektek és utánna tényleg lelépek!

Maria! Tényleg nem lehet szó nélkül megállni ahogy takarítanak,jobb is ha nem nézed mert csak idegesek lesztek min2-en!
A végeredmény a fontos!
És hogy ilyen rendi párod van!
Szóval te csak üldögélj az emeleten a gép előtt és csak akkor menj le ha kész van!
Most mennyire vagy pihire fogva?
Kis séta nem fér bele?

Én is simán szeretnék szülni,de ezt úgysem mi fogjuk eldönteni!
Szerintem akkor már mind1 lesz,én csak egytől rettegek-a gerincszúrástól,de attól szinte pánikolok!
De valahogy majdcsak túlleszünk rajta!

Kriszti! Üdv. köztünk és gratuéa a babóhoz!
Gyere sűrűn,itt mindig találsz valakit!
Afp eredményt mostmár nemveszik olyan komolyan,de ha esetleg rossz az eredmény akkor sem kell megijedni,mert utánna van a genetikai uh,ahol minden kiderül!
Ne izgulj!
A terheléses vércukor még igazán odébb van!
Talán 24-25 hét körül csinálják és kórház,labor válogatja a módszert,de előtte a dr. elmondja úgyis!
Hát ennyit tudtam neked segíteni!

További szép napot és tényleg aki csak teheti használja ki a jóidőt!

Léptem.....................

Mostmár tényleg!

Kép

Kép
ibm

D.Dodó! Nagyon jók a képek! Kis bukfencező :D

Orsi! Nagyon édi pofija van a babádnak!

Terek. Kriszti! Nálunk úgy megy a terheléses, hogy éhgyomorra kell menni. Vesznek vért, megnézik a cukrot. Után a meg kell inni egy nagyon édes löttyöt, kb 2-3 deci. Két óra múlva ismét vért vesznek és abban is megnézik a vércukrot. Ennyi.

Kép
szly27

Köszi a válaszokat!

Már nagyon várom, hogy kiderüljön, ki lakik a pocimban! Vajon kislány lesz vagy kisfiú? Tudom, addig még várnom kell néhány hetet, vagy talán még tovább. Szerintem ez a legizgisebb része, mikor kiderül!
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

Tappancs, gratula Dávidhoz!!!
Dodó, hihetetlen kis akrobata!!! :lol: Nagyon tüneményes!!!!
Kriszti, üdv köztünk és gratula a babához!!! A cukorterheléses vizsgálatot helye válogatja, hogy hogyan csinálják. Valahol cukros lötyit kell inni, valahol kiflit kell enni tejjel. Valahol ott kell ülnöd 2 órát és nem mehetsz sehova a két vérvétel között. De ezt úgyis elmondja a dokid vagy a védőnő.

Nem tudom mi van velem, de olyan para jött rám... :? Mindig nagyon aktív a kis Nokedlink, de tegnap este és ma délelőtt sokkal jobban mint eddig. Eddig úgy gondoltam, ha sokat mozog, azt jelenti, hogy jólvan, de most meginogtam. Mi van, ha rosszat is jelenthet? Szerintetek???

Kép
sziszka82

sziszka! Ne idegeskedj! Szerintem ha egy baba sokat mozog, az csak azt jelenthei hogy jól érzi magát. Nekem is nagyon aktív. Sokat mozog. Én inkább akkor parázok egy kicsit, ha nem érzem egy darabig. De szerencsére ilyen nem sűrűn fordul elő.

Kép
szly27

Sziasztok :D
Mi is voltunk orvosnál :D
Minden rendben. BPD 45 mm. Méhszáj zárt, hosszú, 3000-es. Doki szerint vagy fiú vagy lány :lol: :lol: :lol:
Holnap megyünk genetikai UH-ra, ott már csak kiderül :roll:

Magzatmozgás nálam is változó. Vannak nyugis napok, és pl. ma meg le sem áll. Mondjuk ma lelkileg nehéz napom van, lehet ezt érzi.

Véda
Vendég

Kolcsek
nem bántottál meg dehogy is bocs, ha félreérthetően írtam semmi ilyet nem szándékoztam .Remélem most rendben lesz veletek minden mert ez igazán nem egy pozitív élmény neked az első babóval kapcsolatban :(

Véda
ezek nagyon jó értékek, gratula hozzá és kicsit pánikba estem mert mi kisebbek vagyunk viszont a tegnapi BPD: nálunk 43mm-er lányok mekkora lesz akispicúr????

mondták hogy kicsit nagyobb de ha ránéztek a vonalzómra ez kb. 2 hét :roll: a lányom is ilyen volt és 4300-al szültem 59 v. 60 cm-er már nem is tudom de akkor Ő mekkora lesz 5000????????????????
:twisted:

Na inkább lövök a kicsiknél egy délutáni takarodót a paplanok és párnák közé :wink: mint ezen agyyaljak tovább :?
tappancs28

sziasztok, és üdv az újaknak. :)

képzeljétek, ma voltam a dokimnál, vittem a 4D-s leletet, meg beszélgettünk picit. említettem mrá asszem, hogy soha nem adtam még neki egy fillért sem, pedig mindig soron kívül vagy időpontegyeztetéssel fogad, ő maga intézi a labort, veszi le a vért, csinálja az uh-t, soha sehova nem küld el, mindent ő csinál. na ma adtam neki egy borítékot (egy 10es volt benne), és nem is akarta elfogadni. 2szer adta vissza mire rá tudtam beszélni hogy tegye már el. na mindegy, így legalább tudom hogy nem ciki ha nem adok, majd szüléskor úgyis kap. amúgy meg nem tudtam, hogy hogy hozzam szóba a szülést, hogy vállal-e, mert én nem is tudtam, hogy ezt így külön meg kell beszélni, azt hittem természetes. de úgy látszik, hogy neki is természetes volt, mert ő hozta fel a témát, és meg is nézte hogy tutira beírta-e a naptárába. aztán rákérdezett, hogy papás szülés lesz-e, mondtam hogy megbeszélés alatt van. mondta, hogy náluk szinte minden szülés papás szülés... én nemtom, nekem kétségeim vannak.
ti hogy álltok ezzel a témával?

tegnap elmentem a fogorvoshoz is, és találát 3 lyukas fogat. még nem kezdett vele semmit, mert ahhoz időpont kell, feb 18án megyek. megkérdeztem az anyagi részét, mondta a dokinő hogy terhes nőknek ingyen van, de sajnos csak az amalgán tömés. tud olyan megoldást, hogy ha fehéret szeretnék, akkor csak a különbözetet kell fizetnem, ez 5ezer ft foganként. szerintem ez sem vészes, ha azt vesszük hogy egy magándokinál 10ezer egy tömés.

mia_snow

Sziasztok!
Régen jártam erre, de látom megint gyarapodtunk!
Nálunk minden oké, semmi extra változás nincs. Kicsi törpénk egyre többet mocorog! :)
Néha nagyon beindul, mint pl ma reggel, pedig semmi különös nem volt.
Amikor nagyon erőssen fúj a szél, és szátmegy a fejem, akkor ő is sokat ficánkol!
Én 20.-án megyek terheléses cukorra, és a doki a 2 vérvételest kérte. Úgy látszik orvosfüggő, hogy hányszor vesznek vért.
De azt mondták, hogy citromlét az vigyek! :wink: Úgy sokkal elviselhetőbb a dolog!

Remélem mindenki jól van! :)

KépKép
hene

Szia Mia!
Mi már megbeszéltük a párommal, hogy papás szülésünk lesz. Jöjjön be, álljon a fejemnél, fogja a kezem, segítsen amiben tud, és ő vágja el a köldökzsinórt!
Ha az apuka bírja, szerinetem nyugodtan bemehet, de ne a lábamnál álljon. Nekem segítsen.
Szerintem ha erős kötelés van egy pár között, akkor ez nekik is nagyon sokat jelent. De erről a párod kéne megkérdezend.
Egy ismerősünk azt mesélte, hogy pl ő sokkal jobban tiszteli azóta a feleségét. Eddig is imádta, de azóta teljesen másképp néz rá!

KépKép
hene

tudom, ez szól mellette amit te is írsz, hene. viszont nekünk olyan ismerősünk is van, ahol a szeretet és a tisztelet erősebb lett, de a szex jóideje nem működik. most pszichológust akarnak felkeresni. :(
van olyan pasi aki ezt nem bírja, vagy nehezen tudja túltenni magát a dolgon. és ha egy nő sem tud 100%-ig felkészülni a szülésre sem lelkileg, sem fizikailag, akkor egy férfi hogyan tudna?

mia_snow

Részben ezért mondtam, hogy maradjon a fejemnél!
S ebben igazán csak a párod tud döntést hozni. Neki kell éreznie a dolgot ott belül!
Te vagy más nem tudja meggyőzni, vagy eldönteni helyette.
Ha neked jólesne, mond meg neki, és ennek fényében gondolja át, és dontsön.
Szerintem nem haragudnál meg rá, ha inkább kinn maradna, és ezt neki is tudnia kell!
Biztos van olyan ember a családban, aki szívesen helyettesítené. H avan rá lehetőség akár az édesanyád, vagy valamelyik barátnőd!
Így te sem éreznéd magad egyedül! :)

KépKép
hene

megmondom őszintén, hogy szép és jó dolog ha bent van valaki, sőt ha a párom, az egyenesen csodálatos, de tulajdonképpen én magam is bizonytalan vagyok abban, hogy akarom-e, hogy ott legyen. beszélgettünk már erről párszor, de még ő sem tudta eldönteni. persze van még jópár hetünk, csak kíváncsi voltam a véleményetekre. :)

mia_snow

Szia Kike!

Bocs, hogy csak most írok de dolgoztam és nem volt időm. Meg kérdeztem egy jogász ismerősömet és azt mondta, hogy ezeken a helyeken sajnos csak azt nézik, hogy van pénzed arra, hogy törlezd egy kocsinak a részleteit és nem az, hogy esetleg autó nélkül nem jutnátok el sehová! Pedig 2-3 gyerköcnél már bizony kell a kocsi, de ez őket nem érdekli SAJNOS! Én azt javaslom, hogy próbáljatok meg méltányossági kérelmet benyújtani hátha arra változik a véleményük. Más ötletem sajnos nincs.

Próbáljátok meg Én szorítok, hogy sikerüljön hátha egy emberségesebb ügyintéző kapja meg az ügyeteket.

Üdv Nektek
Vendég

Mia :

beszélgessetek róla a pároddal de a fejednél is maradhat és paravánt raknak a hasad felé létezik ilyen is így apa nem lát olyat amit nem akar...Viszont ez akkora élmény nekik, hogy nems zabad kimaradni belőle .Nálunk mndkettőnél ott volt sőt segített tett vett csúcs volt Ő nem élte meg negatívként abszolút és kiakadna és akadt volna, ha nem engedem magamhoz mert Ő azt mondta, hogy Ő is a része és Ő is részese akar lenni a születésüknek.S addig is tenyéren hordozott azóta viszont erősebb kötelék van köztünk mint valaha is közös életünk elején gondoltuk volna.
Ezek mi vagyunk minden ember más de kiskaput a meggondolásra akár uccsó pillanatig szerintem hagyni érdemes 8) .
Szerintem
tappancs28

Sziasztok!

Apás szülés: Roli születésénél bent volt apa. Nem is volt kérdés, hogy bejön-e. Közvetlenül a szülés után azt mondta, nem jön be többet. Egyébként ő nem is állhatott máshol csak a fejemnél. Pláne a végén. Ott meg van mindenkinek a saját helye és nem szabad akadályozni a szülésznőt és az orvost.
Szóval a negatív érzése azért volt, met nem tudott rajtam segíteni.
Most azt mondta, megint bejön. Persze nekem is jó olt, hogy ott volt. Látta a babát, elvágta a köldökzsinórt. Készültek közös képek közvetlenül a szülés után.

Kép
szly27

Sziasztok!

Ma nagyon nem vagyok valami jó formában...tiszta depi...már fáj a fejem a bőgéstől.
Kicsit a párommal is összevesztünk, ez is idegesít, ráadásul elment éjszakára. Na mindegy, majd csak jobb lesz. De nagyon utálom az ilyen napokat!!!!! :evil:

Hene! Ment privi, de nem tudom, hogy sikerült-e mert nincs a kimenőmben. Ha nem akkor szólj, írok másikat!

Iszok egy jó forró kakaót, hátha segít!!

Ma sem ettem oroszkrém tortát, de holnap már nincs menekvés.

Ja!! Képzeljétek! Elmentünk,hogy az apasági nyilatkozatot megírjuk. Erre nem volt jó a beutaló, mert oda "csak" a szülés várható ideje volt rajta, az viszont nem, hogy kb. mikor fogant a baba. Na mit szóltok?? Sztem a várhatő szülés előtt 2 évvel. :?
Ugyan mikor?? Komolyan...

Na jó kakaó, aztán hátha felvidulok egy kicsit.
Ne haragudjatok, hogy ilyen negatív vagyok..Nem akarom a kedveteket elrontani bocsika..

sz.andi

Milyen értelmesen tudsz fogalmazni andi...
Azért remélem értettétek.Bocsika!!

sz.andi

Megyek nézem a viasaton az emberi történeteket, legalább elterelem a figyelmemet a hülye gondolatokról.

sz.andi

El is felejtettem írni, hogy voltam terhestornán. Nem vagyok elszállva tőle. A légzésen kívül semmi értelme. Ráadásul szinte végig hanyatt kellett feküdni. Mire felkelhettem már úgy fájt a derekam, hogy alig tudtam feltápászkodni. Nem bírok a hátamon feküdni, mert megfájdul a derekam.

Kép
szly27

Sziasztok!
Ti tudtok valamit a szüléskor járó egyszeri támogatásról (anyasági támogatás, kelengyepénz???) A védőnőm említett valami ilyesmit is és ehhez is kell valami igazolás a dokitól (állítólag azért nem jó a kiskönyv mert abban nincs benne a fogantatás időpontja??) valami hasonló mint amit sz. andi is írt. Ja és az apasági nyilatkozatnak nem kell 3 hónapon belülinek lennie mint a házassági anyakönyvi kivonatnak?
Vendég

Vidokata!
Az apasági nyilatkozatnak nem fontos 3 hónapon belülinek lennie, nekem a védőnőm azt mondta, hogy elég a 23-24. héten megycsinálni. Vagyis ekkor szokták.

anyasági támogatásról ezt találtam:

"Először is ott van az ú.n. anyasági támogatás, amely minden olyan mamának jár, aki a terhessége alatt legalább négy orvosi vizsgálaton részt vett. A támogatás összege 2005-ben egyszeri 55 575 forint. A kérvényt írásban kell benyújtani a születést követő 180 napon belül, az igénylő lakóhelye szerint illetékes Magyar Államkincstár Területi Igazgatóságán. A formanyomtatvány kitöltése mellett csatolni kell az igénylő személyi igazolványát és lakcímkártyáját, az orvos igazolását arról, hogy megvolt az említett négy vizsgálat, valamint a gyerek TAJ-számát igazoló hatósági igazolványt. Emellett pedig be kell mutatni a gyermek születési anyakönyvi kivonatát is. Mivel nem szerencsés postára adni hivatalos iratainkat, a kérvény írásbeli benyújtását célszerű személyesen megtenni. "

sz.andi

Sz.Andi, ne búsongj! Jön a tavasz :)
Ne haragudj, de ennél vigasztalóbbat nem tudok írni :oops:

Kép
Kép
patr

Patr!
Nagyon aranyos vagy, jól esik. Most sztem megyek aludni, mert a fejem szétmegy. Remélem holnap jobb lesz, bár a tegnap sem volt vidámabb.
Aludjatok jól!

sz.andi

kolcsek, vidokata meg kike ez vicces hogy mindannyiunknak szept. 28 volt az utolsó mensi... csak kike meg én júli 6-ra vagyunk kiírva, ti ketten meg 5-re. :)

sz. andi, nekem is nagyon fáj a derekam, de nekem mindig is volt... még régen elütött egy autó aztán eltört a medencém. azóta nem vagyok százas deréktájon... de akkor ezek szerint nem vagyok egyedül...

dodó, a bukfences kép haláli. :)

terek.kriszti én szerencsére olyan helyre járok, ahol a terhelésesnél nem azt az állítólag szörnyű löttyöt kell inni hanem meg kell enni egy zsömlét meg hozzá tejet vagy kakaót inni. ha szerencséd van, te is ilyen helyre mész. :)

apás szülés téma. én is azt szeretném ha mindenképp benn lenne de nekem is a fejemnél és a kezemet fogja, lenn ne nézelődjön, mert szerintem az megrázó élmény. de nekem szükségem van rá hogy ott legyen. és nekem amúgy az a véleményem erről, hogy mondják hogy szegény férfiak ez nekik mekkora megrázkódtatás stb. én meg fel vagyok ezen háborodva, hogy te hordod 9 hónapig, neked fáj a szülés, őket meg meg kell kímélni a traumától még akkor is ha ez a nőnek segít. hát érdekes... én úgy vagyok vele hogy ha egy nőnek kell ez a támogatás, akkor igenis a férfi legyen férfi és az a minimum hogy ezt elviselje. de ne kövezzetek meg. :)

sz.andi megértem ha kiakadtál. utálom a kockafejű embereket akiknek a való élethez semmi köze...de miért kellett apasági nyilatkozatot írni?

csajok, mindenki ír itt a terhestornáról. Mikortól kell oda járni?????

amúgy már megint bűnöztem. corában baba-mama hetek vannak és az egyik munkatársam mondta hogy feltétlen menjünk el mert nagyon cuki cuccok vannak. hát elmentünk. annyira nem találtam sokmindent, de amit vettem az szerintem tündéri. és persze megint próbáltam az olcsó cuccok között válogatni. ha valakit untatnak a képek, akkor szóljatok és nem teszek fel többet, de egyszerűen oda vagyok ezekért a cuccokért. :) meg talán nektek is jó ötlet hogy éppen hol lehet olcsón édi dolgokat venni épp... bár mindenkinek más az ízlése. na ezt elküldöm aztán jönnek a képek. :)

KépKép
muffin

Sziasztok!

Mire végigolvasom az egész napi történéseket, totál elfelejtem mit akartam írni! :?

Kolcsek - nekem is pont ma éjjel görcsölt be vádlim! Utoljára akkor volt ilyen mikor napi 17 órákat álltam és még nem voltam hozzászokva! A magnézium erre is jó! Asszem egyel megemelem az adagom én is! :wink:

Kriszta - üdv a csapatban! Csinálj vonalzót!! Ha nem tudod hogy kell szólj és segítünk! :)

Mia - nálunk is hasonló ez az apás szülés kérdés. Régebben Apa hallani sem akart róla hogy bejöjjön, és pont azért, amit Szly is írt, hogy dühítené a tehetetlenség. Persze sokat segíthet a jelnléte, de ezt csak mi tudjuk. Azt meg végképp nem szeretném hogy megundorodjon tőlem. Egyébként most, hogy az ismerőseink között gyakorlatilag csak apás szülések voltak mostanában, már azt mondja tuti bejön, de így már nem vagyok benne biztos hogy jó ötlet. Valószínű meg fogom kérni hogy nagyon-nagyon gondolja át, mert én szeretném ha ott lenne, de semmiképp se lenne jó ha negatívan élné meg.

Ami - furi ez hogy egészségügyisként is ennyire rettegsz a gerincszuritól :shock: ... vagy pont azért mert láttál már olyat ami "rosszul sült el"?!?! :roll:
Nekem két barátnőm is mondta hogy mindenképp kérjek, mert olyan mint a megváltás. Asszem én bekészíttetem, aztán majd meglátjuk lesz-e rá szükség.

Andi - sajnálom hogy ilyen rossz napod volt! Remélem mire ezt olvasod már jobb lesz a kedved! Holnap jól sütizz be, az majd ellát boldogsághormonokkal! :wink: :D

Dodó - állati jók a képek! :D :D

Mi ma egész nap úton voltunk a meghívókkal és ez így lesz végig a jövőhéten is. Nem mondom hogy nem unom már!!! :? Most megyek is szunyálni gyorsan, olyan fáradt vagyok hogy tuti nem kell ringatni! :lol:

Szép álmokat minden maminak és babunak! :wink:
Vendég

a kismellény polárral bélelt jó kis vastag, három hónapos kortól 1300, a kötött pulcsi 1100, a békás rugi meg 429 FT!!!! :)

Kép Kép Kép

KépKép
muffin

na most azt hiszem elteszem magam mára. reggel lesz a temetés, úgyhogy ki kell kicsit pihenni magam... holnap majd jövök újra. addig is mindenkinek szép álmokat!

KépKép
muffin

Sziasztok!

csak egy gyors bekukkra jöttem.

Wera! Igen,az eü-ek ált. mindentől jobban félnek,mert a negatívumokat is ismerik!
Én olyan osztályon dolgoztam ahol mindenkit gerincérzéstelenítéssel operáltak és ha lehet inkább kihagynám! :lol:
De aludni sem szeretnék,mert ha nem ébredek fel.......... :lol:
Ilyet még nem láttam,nyugi!!!
De szerintem ha már ott leszek mind1 lesz,hogy mit csinálnak velem,mindent a cél érdekében! :lol:
És van nagyon sok pozitív példa is,úgyhogy nyugodtan!
És császárnál gondoltam,nemtudom hogy viselném,hogy ébren vagyok miközben tudom,hogy mi történik,de nem érzem! :oops:
Na jó,para befejezve!
Valahogy majd azért Áron baba is kibújik és Anya segíteni fogja bármi "ÁRON"!!! :lol:

Apás szülés: Velem a sogórnőm fog bejönni,aki halál nyugodt ember mellesleg most végez az orvosin,tehát még tudni is fogja,hogy mi történik!
Nagyon pozitívan tud hatni emberekre!
A párom nem bírja az ilyen helyzeteket és semmi értelme,hogy elfeküdjön a kövön és még vele is foglalkozni kelljen!
Azthiszem neki ugyanolyan rossz lesz a folyósón rágni a körmét és nemtudni,hogy mi folyik odabenn,mint nekem odabenn szenvedni!
A végeredmény ugyanaz lesz,a gyönyörű közös kisbabánk!
Nem bírja a véres jeleneteket és azt méginkább,hogy szenvedek és nem tud rajtam segíteni!
Így én is úgy gondolom,jobb ha a folyosón járja szét a cipője talpát!
Mellesleg engem Apu látott mikor megszülettem és egy hétig nem adott puszit! :oops:
Nem azért mert nem szeretett,egyszerűen sokkolta a látvány!
Úgyhogy szerintem Apa döntse el,ha akar menjen,ha nem ,inkább más!
De ezt mindenki maga érzi!

Na jó éjt mindenkinek!
Majd holnap jelentkezem!
Ha tudok,mert holnap lesz nővérem kisfia 8 éves,ma feldíszítettük vele a lakást és Anyunak meg sógoromnak is most tartjuk,úgyhogy nem sokat leszek!

Pá-pá

Kép

Kép
ibm

Szia Vidokata!

Az anyasági támogatásról bővebben annyit, hogy akkor jár ha legalább négyszer részt vettél terhesgondozáson. Erről a doki ad igazolást azon a napon amikor a babucival már mész haza a kórházból. Én úgy tudom, hogy ezt minden kórházban tudják és maguktól oda is adják, de azért biztos ami biztos érdemes rákérdezni az orvosodtól akinél szülni fogsz.

Küldök egy linket Itt mindent leírnak részletesen.

http://www.babazo.hu/bebi/20070515anyasagi.html
Vendég

Egyébként akit érdekel a www.babazo.hu -n minden fontos dolog le van írva ami jár és a kötöltendő adatlapokat is le lehet innen tölteni amivel meg kell igényelni a járandóságokat.
Vendég

Jó reggelt és nagyon szép hétvégét kívánok Minden Kismaminak!

Apás szülés: Nálunk még nincs eldöntve, hogy apa bejön v. nem , de ha Ő nem jön akkor az Anyukám lesz bent velem mert mást nem biztos, hogy eltudnék viselni. Apának meg azt mondtam döntse el Ő, hogy szeretne-e jönni vagy nem Én nem eröltetem mert annak szerintem nincs értelme. Egyébként meg nem biztos, hogy szónélkül tudná hagyni, hogy látja a szenvedésemet!
Vendég

Sziasztok!

Köszi Babuli a segítséget,és a tájékoztatást :wink:Hétfőn ennek is meg a TB-nek is utánajárunk.

Maffin:nagyon jók a rucik :wink:
Én tegnap a tescoban vettem kettő badyt:mindkettő 250 ft-volt.

Kép
Kép
Kép
kike

Nagyon szívesen Kike!
Remélem, hogy sikerel jártok ez ügyben is meg a többiben is.

Képzeljétek tegnap már Apa is érezte Babuci mozgását és nagyon Boldog volt. Le sem akarta venni a kezét a hasamról.

Szly27! Én kedden megyek kismami tornára és nagyon várom mert egy nagyon szimpi csaj fogja tartani és izgatja a fantáziámat is , hogy milyen lesz.
Vendég

Családom,Kristi születésnapján:
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Guszti ez a vonatos torta! :D
Vendég

És még egy-kecskés-én vagyok a fejő néni :lol: :még nyáron készült
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Ez a kép is szupi. :D
Vendég

Köszi Babuli:Nővérem érdeme :D

Kép
Kép
Kép
kike

Ma megyek gatyót venni a kismami tornára mert nincs nagyon olyan gatyó amit oda feltudok venni.

Ebédre pörkölt lesz tésztával!

Nálatok mi lesz az ebéd?
Vendég

jó reggelt!

A kismami tornán milyen típusú tornagyakorlatokat csináltok? NAgyon érdekelne!
magdolnam

Nem is tudom-talán paprikáskrumpli-azthiszem :roll:

A pörkölt se rossz,tésztával :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Magdolanam!

Szerdán bövebben tudok majd nyilatkozni Neked.

Annyit tudok előre, hogy lesznek: szülést könnyítő légzéstechnika, keringés és tartásjavító gyakorlatok, intimtorna, relaxáció.
Vendég

A paprikás krumplit Én is szeretem! :wink:
Vendég

Szép reggelt mindenkinek!!

Én még nem tudom, mit fogok főzni...
Jelenleg még az ágyban dőzsölök.... :oops:
apa sajnos már rég dolgozik, lassan hazaér...(10-kor)
Akkor el kell szaladnom Komáromba a könyvelőmhöz, utána embert sem szeretnék látni... :oops: :oops:
Bocsánat, hogy ilyet írok, de aki ilyen szinten foglalkozik felnőttekkel, mint én, az megérti.

Teganp voltunk Apával vacsizni, látta, hogy a lelkem ápolásra szorul, és elvitt.
Utána pedig benéztünk a tesómékhoz, jót beszélgettünk.

Volna egy kérdésem:
Mi a különbség a között, hogy az egész hasad kemény, vagy csak egy része?
Sajna nem tudom, pedig mindkettőben volt már részem... :oops: :roll:

Olyan jó, hogy végre hétvége van..... :lol: :lol: :lol: :lol:
Holnap egész nap itthon lesz mindenki!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szia T.maria!

Én együtt érzek Veled hétvégére általában Nekem is ember undorom lesz. Főleg a sok negatív embertől akikkel nap mint nap találkozok utón útfélen!
Vendég

Jó reggelt!

Tegnap nagyon szuper idő volt. Hatalmasat sétáltunk Danival.
Ma nem nagyon tudok jönni, mert ebédre jönnek afőnökömék. Mármint azok,akiktől gyesre jöttem. Egyébként füstölt tarjával és sajtal töltött s.comb lesz. Hű, még nem is reggeliztem.... :D

Kriszti! Üdvözöllek köztünk. Nekem a terheléses cukornál először levették a vért, aztán ittam cukros löttyöt, és 1 óra múlva újabb vévétel. Azt hiszem Hene írta a citromlét. Nekem is javasolták, de nem volt rá szükség. Szerintem nem olyan szörnyű, ki lehet bírni. Bár naponta nem iszogatnék ilyen vacakot... :)

Sziszka! A baba mozgása miatt ne aggódj. Minéltöbbet mocorog annál jobb.És egyre jobban fogod érezni, úgyhogy lehet hogy nem többet mozog, csak gyakrabban érzed,mert a babuci nő, a hely meg egyre szűkebb.

Tappancs! Örülök, hogy nem bántottalak meg. A méretek miatt szerintem nem kell aggódni. Nekem azt mondták eleinte a fiamnál, hogy 1 héttel kisebb a koránál, aztán a vége fele meg azt, hogy óriás bébi lesz, 4 kiló körül. Aztán megszületett 3220 grammal és 54 centivel. Teljesen normális. Egyébként semtudják a pontos súlyát bent.

Apás szülés: Nekem ugye császár lett az első. De rendes szülésre készültünk, és apás lett volna. A Páromnak az segített dönteni, mikor együtt elmentünk szülésfelkészítőre, ahol elmondták, hogy mit tud segíteni az apuka, mi zajlik a szülés alatt. De én nem erőltettem, csak mindketten bizonytalanok voltunk, ezért mentünk közös felkészítőre. Remélem, most fogjuk tudni kamatoztatni. :? De én is ismerek olyan párt, ahol megromlott a szexuális kapcsolat, és emiatt aztán a házasság is tönkrement. Úgyhogy az apukáknak kell szerintem is dönteni. Az is megoldás lehet, hogy csak a vajúdásnál van ott, aztán mikor véresedik a dolog, kimegy. A folyosón állni is rossz nekik. Nekem a császárnál kint állt a Párom, és halálra izgulta magát, hogy mi van velem, mert negyed óra múlva kivitték a babát, én meg még 3/4 órát bent voltam.Gondolom a szülésnél ugyanígy aggódnak.

Ami! Nekem egyáltalán nem fájt a gerincszúrás. A katéter annál inkább. Én nagyon kába voltam a császár alatt, ésannyira keseredett, hogy nem isérdekelt mit csinálnak. De most nem lesz császsár!! Senkinek!!! Ugye????

Muffin! Nagyon helyes rucikat vettél. Mi holnap megyünk Corába. Már alig várom! Jó hogy most kislány lesz, mert így én is vásárolhatok lelkiismeret furdalás nélkül. Mert ugye nekünk el vannak téve a babaruhák Daniról.

Wera! Írtad, hogy a magnézium jó a lábgörcsre. Én egyáltalán nem szedek. Nekem nem adott adoki. Nem ártok vele, ha elkezdem szedni? A hasam nem görcsöl.

kolcsek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?