Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lánykák!:-)

Nagyoooon szép napom van: MEGJÖTT!!! :lol: :lol: Mondjuk tegnap miután elküldtem az utsó hozzászólásomat, felpattantam a szobabiciklire és addig tekertem míg tottál begörcsölt a hasam, akkor még azt hittem csak görcsölés lesz, de hajnali 3-kor megérkezett piroska is!;-)

Zazzy, Mamint! nagyon izgulok értetek, remélem lesz egy újabb zebra párosunk!;-)

Rejoka elolvastalak a másik fórumba, és elgondolkoztam mert ugye nekem is szép 3 tüszőm volt még a 13-cn-on most meg csak 1 bazi nagy ciszta volt, lehet hogy nálam is valami olyasmi gond lehet mint nálad! Viszont a bőröd szép ennek én nagyon örülnék!;-) Ja, igaz a többiek írtak, de nekem a tojcsi fehérje és az erős szurka az ovi előtti napon szokott lenni (ezt az UH is alá szoktatámasztani) és igen + 7 nap múlva menj vérvételre!

cherry! Hű te! Miket kérdezel! Gőzöm nincs, hogy veszik ki a cisztát, nekem az a lényeg, hogy kivegyék+ utánna felébredjek! :lol:

Lafika, nálad találtak valamit a laparon vagy "csak" a pici cisztákat intézték el? :roll:

Hú, nem tudom még mit akartam írni... :oops:

Puszi mindenkinek!
Vendég

Tücsi: azért tartasz pihinapot a tekerésnél? azért ne készítsed ki magad teljesen! azért minden második nap kellene pihenni a testnek. tudom , h egész nap csak ülünk és kell a mozgás, de azért a mindennapi tekerés nagyon le tud fárasztani. próbálj inkább 2naponta nem 1/2 órát, hanem 1-et tekerni.
vagy indulni akarsz a tour de france-on? :shock: :lol:

Kép

Kép

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Czinki, jót nevettem! :lol: Direkt nem szoktam pihenőnapot tartnai, de így is volt már 2-3 nap amikor nem bicajoztam (többnyire akkor mikor szétvetett az ideg és olyankor nem tudok a bicajozásra figyelni) és olyankor másnap sokkal fáradtabb vagyok, szóval én úgy érzem, hogy szükségem van rá! 6-os fokozaton szoktam 13-14-es sebességgel, tekerni, nem hiszem, hogy ebből gond lenne, vagy igen? :roll:
Vendég

Tücsi : tudom, h Te nem fogyni akarsz, hiszen honnan fogynál már!!!
de a napi 30 perccel az a bibi, h nem tudom pontosan, h mennyi idő alatt (10-15 perc ) melegszenek be az izmok, és csak utána kezdesz el zsírt égetni (Te esetedben szerintem nincs is). tehát kell a mozgásból az 1 óra.
a másik, meg : a sport nem csak zsírt éget, de savat is csinálhat. vhogy azzal van összefüggésben az izomláz is. már nem emlékszem pontosan , régen olvastam.
és azért is kell a pihinap , h az izom tudjon fejlődni, épülni.
de már az elég lenne, ha csak minden 2.nap pihiznél! meg hát ha minden nap tekersz , nem unsz rá nagyon?? :?:
majd utánanézek a hétvégén!

lányok, segítsen ki, aki tudja pontosabban ezt :!: :roll:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

kedves Pvma!

arra gondolsz, hogy a terheléses 120 perces inzulinod emelkedett 51-ről 56-ra?

ez azt jelenti sztem, de nem vagyok orvos, csak laikus, aki próbál gondolkodni, vannak nálam tapasztaltabb lánykák, de legfőképp ott a doki, aki értékeli, szóval ez nem is igazán növekedés, ez stagnálás. gyakorlatilag maradt az inzulinod rossz. ennyi változás két mérés között belefér, más volt az idő, a légnyomás, máshogy aludtál stb...

Ez elég magas érték, tehát neked mindenképpen szükséged van a metre. sőőt, úgy néz ki, mivel nem mozdult érdemlegesen lefelé az inzulinod, erősebb gyógyszer, akár avandamet kellene neked 3 hónapra, az tutira levinné. (nekem is levitte, peeig én fele ennyiről indultam mint te. nekem 33-ról vitte le 22-re.)

szóval ez miatt ne ess kétségbe, és beszéld meg a továbbiakat a dokival! jó úton jársz, örülj hogy metet szedhetsz és rátaláltál, erős IR-ed van, neked ez kell. ne veygél engem alapul, mert nekem nagyon nagyon enyhe IR-em volt, és ahogy gondolkodom sztem a diane és terhesség miatti hízásból adódóan...másrészt nálam genetikailag máshogy hatnak a gyógyszerek, látom a családban, pl anyumnál huszada kell a szívgyóygszerből neki az átlagos adagnak.

nyugi, szedd a metet, és javulni fogsz, ha kell avandiával, és én egy kicsit halasztanám azt a lombikot, de megértelek, hogy ennyi év után nincs kedved tovább várni.de tudod ez nem kedv kérdése, sajnos!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!!!

Csajok segítsetek!!! Nagyon félek mostmár, teljesen kétségbe vagyok esve hogy esetleg rákos vagyok.

Még soha ilyet nem tapasztaltam magamon korábban.
És ez kb 3 hete tart, mielőtt elmentem volna (először) Valicskó drnőhöz. Egy pár napig szúródott a bal petefészkem, utána
elkezdtem pecsételni(egyik nap volt, másiknap nem és ígytovább).
Ez kb 2 hétig tartott, és Vasárnap óta erősebb,és folyamatos a vérzésem (de egynapra elegendő 1 tisztasági betét). Olyan élénk piros mint amikor elvágod az ujjad(De olyan hogy kis darabkák nem jönnek mint máskor).
Szerintetek a meforal bekavarhatott? A gyogyit még csak 10. napja szedem.
Volt valkinek hasonló problémája?

Közben beszéltem a nőgyogyimmal is és csak hétfőn este tud majd fogadni. De addig is szét vet az ideg mostmár.
Kérlek titeket bármire is gondoltok írjátok meg.

Családient.hu vonalzók
szoriagi

Ági!!!

Nyugi! Kérlek!

Van ismerősöm az NLC-ről, aki hónapokon keresztül vérzett, és nem rákos, hanem pcos!!!!

Nyugi!!! De tényleg!

Szemét betegség ez a pcos, több, egymást fedő tünettel, és ilyen hülyeségekkel is, mint neked van!

A doki meg fog nyugtatni, hogy nem vagy rákos!!!

Igyál egy pohár borocskát kérlek, és próbálj relaxálni!!! Ne hergeld magad jó???????
Vendég

halihó! nincs itt senki?? :cry:
úgy mennék már haza, és még mindig itt sorvadok a munkahelyen! :twisted:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki, jó az avatarod!;-) Nyah, gondolkoztam azon amit írtál, végül is ezt olvastam régen a SHAPE-ben is ,de én úgy gondoltam, hogy ez azoknál számít akik fogyni akarnak, én meg csak a napi ülőmunkát akarom vele kompenzálni! Tavasztól meg tutira nem tekerek mindennap mert akkor szinte egésznap a kertben kapirgálok, mint Kotkoda!;-) Azé' ma nem fogok tekerni, megígérem!:-)
Vendég

Ági, ne butáskodj már, mért lennél rákos??! Egyébként is úgy tudom, hogy erős vérzésnél szokott mióma lenni, szóval az sem rák...De nálad meg tuti, hogy a pcos kavart be! Nyugi-nyugi! Levegő be-ki...;-)
Vendég

Tücsi: igen büszke vagyok nagyon a vonalzóimra és az avataromra is! :lol:
nem akartam kötöszködni a tekerés ügyében , de én így emlékszem, de utána nézek , h hol olvashattam. de szerintem így nehezebben un is rá az ember! :roll:
de látom ki is vetted a diéta + sportot és beraktad a lapart. kistarcsán csinálják?

Ági: próbálj megnyugodni!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!

Ági:én 2000-ben amikor abbahagytam a fogigátlót 3 hónapig nem jött meg,majd 2 hónapig egyfolytában meg volt.Olyan tisztaságbetétesen csak napi több db.Akkor még vidéken laktam, a nőgyógyász nem különösebben foglalkozott vele hiába jártam a nyakára.Majd egyszer csak végre elmúlt,majd újjabb fogigátló onnantól.Abban a 2 hónapban lefogytam nagyon.A felírt fogigátlótól a gyomrom fájt,így abbahagytam.Hála ilyen vérzés nem fordult elő máskor,de a ciklusom 40-60-80-100 napos lett,pattanásos ,zsíros az arcom,,hypóztam.akkor még hallani sem hallodtam a pcos-ról nem hogy kezeltesem magam.

Előnyben vagy!!!! :wink:
Próbálj megnyugodni!

Kép

Kép
lecso

ági!

ne ijesztgezsd magad ,meg engem sem ,ne gondolj már ijenekre !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nincs ott semmi féle csúnya dolog.

csű megyek tornára
mogyoro222

Czinki, nem vettem kötözködésnek egyáltalán, és mondom én is így olvastam ahogy írtad!
Jaj, ne haragudj ez volt az amit még írni akartam: igen kistarcsai kórházban fognak műteni, de nem a nőhöz mentem mert ajánlottak egy pasit aki már csinált ilyen műtéteket, ráadásul Gödöllőn van a magánrendelője így 8 perc alatt ott voltunk nála! A kórház is közel van hozzánk, és ugyan kívülről úgy néz ki mint a szocializmus megtestesítője, de belülről szépen fel van újítva és mint írtam mindenki nagyon kedves és segítőkész! http://www.florkorhaz.hu/ ha van kedved, itt megnézheted van pár kép ha rámész a gyógyító osztályaink linre és ott a szülészet nőgyógyászatra!:-)
Vendég

Sziasztok!
Megjöttem.Helyzetjelentés:
- reggeli hő 36,9
- utána egy nega teszt(nem tudom milyen lesz majd egyszer a kétcsíkos, ezeket már úgy ismerem, tudtam, hogy ez lesz, azt is tudtam, hogy nem kéne, dehát a kisördög erősebb volt :lol: )
- délután mintha mensielőtti fájdogálás lett volna :roll: :?

Ági!
Ne csináld már!!!Kérlek!A pcos-nek annyi tünete van, hogy szerintem nem győznénk felsorolni!És ráadásul szinte mindenkinél más :shock: Olyan gáz ez, de ez van!Én örültem volna annó, ha történik valami(persze tudom, hogy az ember ilyenkor egyből megijed), én úgy éreztem, velem semmit se csinál a met.Jó, fogytam, de az értékek, ciklus :shock: :evil:
Látod lecso is mit írt, kiszámíthatatlan, kinél mi lesz.NYUGI!!! :wink:

Ha tudnátok milyen érzés olvasni, mikor írjátok, hogy az 50-es inzulin sok.Az én decemberi 113-am :shock: Tudom, volt akinek ennél is magasabb volt, nem is kicsit, mégis elkeserítő.Mikorra megy ez le???

Lassan kontrollidőpontot kell kérnem, szerintetek az okés, hogy Valicskó doktornő nem kért se inzulint se cukrot? :shock: Csak hormonokat.Én attól kérhetem, hogy azt is nézzék meg?

Kép
Kép
zazzy

3 hónap után nem szokás terheléses kontrollt nézni, mert abban jelentős változás nem szokott lenni. Csak hormont.

(Sőt Petrányi szerint egyáltalán nem kell ismételgetni a terhelésest)
Vendég

[quote="norka27"]
írta:
norka27
(Sőt Petrányi szerint egyáltalán nem kell ismételgetni a terhelésest)

Norka!
Akkor én ezt nagyon betartom :? 2006 február óta nem volt terheléses inzulin nézve.
Megelégedtem a:
no pattanás
csökkenő édesség kívánás
és menszik és PÉkkel :lol: Jó jó, tudom, hogy szerencsés vagyok.

Ági!
ez nem rák! :lol: Nyugalom!

Egyébként téynleg lányok, csak egy kérdés.!

Méhnyakrák szűrésetek mikor volt utoljára???

Akinek elmúlt 12 hónap legyen szíves menjen el megint!!! Erre is figyelni kell!!!
Vendég

Norka: köszi!Csak olyan kíváncsi lennék, hogy lejjebb ment-e. Mennyi idő után várható javulás???

Kép
Kép
zazzy

Sziszatok!

Ági, ne aggódj! Persze hétfőn menj el dokihoz, de csak azért, hogy teljesen megnyugodj!
Nálam is volt, hogy hosszabban véreztem! Mivel a hormonjaid kuszák, azt se tudják mit csinálnak. Nincs rendszer! :( De idővel rendeződik! Kitartást!

Zazzy, lehet, túl korai volt! Drukkolok! 3 C-t már átteleportáltam hozzád! ;)

Ma 36,4-re ébredtem! Egész reggel vártam a hatalmas körbeérő görcsöt, de egész elviselhető volt. Met óta egyre jobb. Nem is kellett algoflex M.

Pvma, az inzulint elég sok minden befolyásolja, ha javult, vagy romlott volna, akkor sokkal látványosabban változott volna az érték! Ne aggódj! Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a met nem elég, és ahogy Rejo írta, avandamet lehet majd a megoldás!

Kavicska, 39 nap! Döbbenetes! Repül az idő!

Kép
mamint

Zazzy: hogy mennyi idő után? Hát, ha valaki következetes (evés, mozgás, fogyi), és hat neki a met, akkor fél év után elvárt a javulás, akkor szokott lenni a kontroll is. D vannak akiknek ez ki sem derül, mert addigra bekapják a legyet. 8)

Más az Avandamet, ott a 3 hónapos kúra után is nézik. Eddig nagy százalékban jelentősen lejjebb ment a terheléses inzulin. (Nekem igaz fél év Avandamet után volt nézve, akkor volt 27, és 60 volt eredetileg.)

No, szakértő lányok, itt vagyok kíváncsi a véleményetekre. Petrányi szerint hülyeség a terhelés ismétlése, mert az IR nem gyógyul, a terheléses ugyanolyan kaki eredményt ad metforminszedés közben is. Ezzel szemben:

- MM-ben általános tapasztalat, hogy a 3-as alapkezelés hatásossága esetén, metformin mellett, képes valamivel lejjebb menni a terheléses inzulin, a cukorgörbe egyenletesebb lesz
- Avandamet esetén pedig gyakran kb. feleződik a terheléses inzulin

Most akkor hogy is van ez?? Elég nagy esetszám van már, nem légből kapott adatok ezek...

Szoriági!
Valicskó tudja, mit csinál. Mondjuk elvileg úgy szokták, hogy előbb kell kezelni esetedben a PM alulműködést az arra való gyógyival,és ha még mindig nem jön rendbe a ciklus, akkor jön a met. Igenám, de szintén MM-es tapasztalat, hogy a PM alulműködés az esetek nagy %-ban IR-t is generál, és ha metformint is adnak egyből MELLÉ, az kedvező hatással van az anyagcserére és a hormonokra. Vannak lányok, akik eleve diagnosztizált PM alulműködéssel mennek oda, de még mindig nem jól működik a ciklusuk, és kapnak metet. Gyakran az a következmény, hogy a metformin olyan szinten képes bepörgetni az anyagcserét, hogy még PM gyógyszerből is kevesebb kell (átmegy túlműködésbe)!
Vendég

Sziasztok Csajok!

Ma a patikában eldurrant az agyam!

a 100as kiszerelésű 850 mg-os merckforminról február 1-től levették a TB támogatást! :shock:

500 ft helyett 1339-et kell fizetni érte. Azt hittem felrobbanok. Nagyon ideges lettem.

Ami fokozta az idegességem, hogy nagyon sokan voltak a patikában, rengeteg recepttel és gyakorlatilag szinte mindenki sziszegett, hogy sokkal többet kell fizessen.

Akkor miért állítják, hogy nő a gyógyszertámogatás :!: :?: :!:

Nem az a 1339 ft. Hanem az, hogy majdnem triplájára nőtt az ára! :evil:

nagyon mérges vagyok.
Vendég

Nokra, nekem a met az éhomimat levitte minimumra, a terhelésest 117-ről 58-ra. 1 év alatt!

Kavics, a meforal 500-ra eredetileg nem is volt támogatás, az avandamet 3000 felett volt, most majdnem a felére csökkentették! :shock:
Nem tudom mi alapján rakosgatták a támogatásokat, de sejtésem szerint a gyógyszergyártók lobbijának sikerességén múlik a legtöbbször.

Kép
mamint

Köszönöm a választ Aranykavics!

Nagy gond lenne ha néha zaklatnálak az ehhez hasonló kérdéseimmel? :oops: Én már mindet létező PCOS cikket-fórumot végigolvastam nagyjábol kezdek tisztába lenni a szindrómával. 10 éve szedek fog gátlót, egyszer abbahagytam és utána 3 hónapig nem jött meg, de durván pattanásos lettem, és elég szörös az arcom amióta az eszemet tudom.Miután nem jött meg ennyi ideig ujra elkezdtem szedni a gyógyszert majd visszaállt minden a régibe.Most májusban leszek 26 éves. Jövőre szeretném abbahagyni a gyógyszert..és onnantól 1-2 éven belül szeretnék babát. :lol: Dokinál még nem jártam ez ügyben, a fog. gátló mellet nem hiszem hogy el lehetne végezni a vizsgálatokat, abbahagyni meg még nem szeretném a gyógyszert.Kicsit bizonytalan vagyok ebben az egészben. Az lenne a kérdésem meg lehet-e valahogy állapítani, hogy van-e peteérésem, vagy csak menstruálok.Ha esetleg van valami jótanácsod szivesen fogadom. :wink:

Köszönöm a választ és továbbra is olvaslak titeket!

Üdv!
furamokas

Sziasztok!
lenne egy fontos kéredésem: a pcos- honlapon a dokiajánlóban van a Kesckemét városnál Nyírády neve, esetleg valaki tudna írni a tapasztalatairól velle kapcsolatban...?
köszönöm

Napfény

Kép
[/url]
napfeny22

Furamokás!
Egy dolog nem világos számomra. Miért kezdtél el kutakodni a PCOS után? 16 évesd korodig, mielőtt elkezdted volna a fogamzásgátlót szedni rendben volt a menstruációd?
Hány évesen jött meg először?

10 éve szeded a fogigátlót. Egyszer elhagytad három hónapra és nem jött meg ez idő alatt a menstruációd (pont így voltam én is anno) és újból elkezdted szedni a fogamzásgátlót.

Fogamzásgátló mellett nincs peteérés.

Igaz az irodalmi adatok azt mutatják, hogy a fogamzásgátló tabletták 98%ban védnek terhesség ellen, de az a 2 % ék abból adódik, hogy a nők időnként elfelejtik beszedni és estelge lesz egy kósza peteérésük. De ez ritka. :)

Az hogy három hónapig nem jött meg a menszid fogigátló elhagyását követően, sőt ez idő alatt be is pattanásosodtál, ráadásul szőrösödős tipúsú is vagy, ez nagyon nagyon PCOS gyanú.

Bár előfordul olyan is, hogy hosszú távú fogamzásgátlás szedés abbahagyása után ugynevezett postpil amenorrhea alakul ki (vagyis a tabletta még "mindig hat", nincs menszi és nincs peteérés), de ez 3-6 hónapon belül rendeződik.

Fogamzásgátló mellett nem kell vizsgálni, hogy van e peteérésed vagy sem. Mert nincs! :wink:

A gond az ilyen hosszú távú fogigátló szedéssel, hogy fokozza az inzulinrezisztenciát.

Én a helyedben a következő képpen csinálnám. De csak azért vagyok ennyire határozott, mert tudom, hogy min mentem keresztül, főleg lelkileg és jó lenne, ha te ezt megelőznéd! Teljes mértékben.

Én már az idén elhagynám a tablettát. És ha nem jön meg egy-két hónapig, keresnék egy jó endokrinológust (ha pesti vagy akkor Mensmentis és bármelyik doki, ha vidéken laksz, akkor a www.pco-szindroma.hu - néznék körül, hogy ki van képben PCOS szempontból) és kivizsgáltatnám magam.

Ha biztos a diagnózis (bármilyen elváltozást is találnak), akkor azt kezeltetném és közben más módot keresnék a "védekezésre".
Szóval én időben elkezdeném rendezni a szervezetem hormonháztartását, mert sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ha valaki elhagyja a tabelttát, sok idő eltelhet mire talál egy jó dokit, a kezelés sem áll be egy-két hónapon belül, a szervezet lassan jön helyre. Mindennek idő kell. És ha neked még ennyire "áér" a baba, akkor időben elkezdeném a magam menedzselését, hogy amig nyugodt vagyok és türelmes, mindent elintéznék és utánna járnék, hogy rendben vagyok e.

Jelzem mégegyszer, hogy ha tabletta elhagyás után nem jön meg a havi 3 hónapi sőt ez alatt olyan tünetek jelennek meg rajtad, ami azelőtt nem volt, (lásd pattanás) ez semmiképp nem normális.

Normálisan ez úgy müködik, hogy abbahagyod a fogigátlót és ugyanúgy menstruálsz tovább, van peteérésed és fogamzóképes
vagy!

Súlyod milyen a magasságodhoz képest? Túlsúly? Vagy inkább vékony vagy?

No, nem tudom, hogy érthető e amit írtam. Kérdezz nyugodtan.

Te döntesz. :) De nagyon jó helyzetben vagy, azzal, hogy még nem is akarsz gyereket, de érdekel, hogy minden rendben van e veled és időben szeretnél utánnajárni a gyanús tüneteidnek. :)
Vendég

Furamokas, azért van ez a fórum, hogy kérdezz! Nyugodtan tedd fel a kérdéseidet, igyekszünk válaszolni. :)

Ha fogigátlót szedsz, akkor nincs peteérésed, mert a gyógyszer leállítja a szervezeted hormontermelését, és ő "adagolja". Tehát abban igazad van, hogy női hormonokat így nem tudsz nézetni. Inzulint viszont igen. Nincs véletlenül abból a fogigátló mentes időszakból, vagy még a gyóygszer elkezdése előtti időből valami leleted? Hormon, UH, ilyesmi?

Az viszont elég gyanús, hogy abbahagytad, és előjöttek a pattik. Nálam is így volt.

Kép
mamint

Sziasztok csajok!!!

Igazatok volt! Most jöttem haza a dokitól. Ugyanis a tegnap este a párom felhívta a nőgyogyimat és kérte hogy hozzuk előrébb( mára) a vizsgálatot. Hát egy szóra beleegyezett. Egész éjjel nem aludtam egy szemhunyást sem.
Ultrahangot csinált és megvizsgált. Ő is azt mondta hogy a hormonokkal van a gond. Ugyanis 6mm-es a nyálkahártyám és nem akar lelökődni valamiért, és ezért tart meg ilyen hosszan előbb a barnázás, és aztán a vérzés.
Ugyhogy most norkolutot írt fel, hogy hozza meg rendesen a vérzést (hogy a nyálkahártya is váljon le). De igazából én akkor leszek nyugodt ha megcsináltatom a rákszűrést is. Többet nem hanyagolom el.
Kép
Kép

Családient.hu vonalzók
szoriagi

Egyszóval mindenkinek nagyon szépen köszönöm a biztatását, hidjétek el nagyon jól esett hogy mindannyian megpróbáltatok megnyugtatni. Köszön,köszönöm,köszönöm!!!!!
Most megyek lefekszem és megpróbálok egy picit aludni.

a reggel elfelejtettem bevenni a meforalt(1/2 szemet), mi van ilyenkor?
Zazzy: csináltál tesztet? Vagy mi van most?

Kép
Kép

Családient.hu vonalzók
szoriagi

Sziasztok!
Leginkább az van, hogy szarakodik a netem :evil:
Írtam már ma, csak nem ment el :evil:

Reggeli hőm 36,8 :roll:

Norka!Köszi a bőséges választ! :wink:

Furamokas!Egyetértek aranykaviccsal, a helyedben én is elkezdeném rendbe hozni magam, így nagy előnyben lennél mire babát akarsz, nem kellene esetlegesen éveket várnod!HAJRÁ!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy: jaj bocsi , de valahogy elkerülte a figyelmemet a negatív tesztes hozzászólásos. Nem baj, sőtt legalább már nálad beindult valami magától. :wink:
Gondolom ha az elkövetkező pár hónapban így lenne, azt sem bánnád. :!: :?:

Kép
Kép

Családient.hu vonalzók
szoriagi

Sziasztok!

Visszakúsznék ide... jönnek a ragyáim, a bajszom is elkezdett szépen penderedni (na jó, elkezdett látszani de én már ezen is ki vagyok...), a hátam is csupa ragya lett... Még nem vészes a helyzet (ld. ezerszer jobb mint anno 2 éve), de szerintem ha abbahagyom a szoptatást nekem annyi. Már jó úton haladok.

Ma kiváltottam 120 darab 850-es Adimetet (az egyik orvos barátunk írta fel így nem állok ellenőrzés alatt.. a diabetológián körberöhögtek, hogy ránézésre!!! nincs nekem semmi bajom, nem írták ki a vérvételt stb. a belgyógyászomhoz meg majd jövő héten kérek időpontot és az még legalább 3-4 hónap várakozást jelent).

Na szóval a helyzet az, hogy elfelejtettem, hogy is kéne elkezdenem a metet. egyszer negyed, kétszer negyed, aztán felek stb? 2*850 volt az adagom...

Ja... Adimet március 1-től nem TB támogatott, 1300 Ft lesz a 120 darabos. Van valami új gyógyszer amiről még soha nem hallottam, az lett támogatott, 500 Ft körül lesz a 120 darab. Tud valaki erről valamit?

Előre is köszi!

Ui: csak az ucsó oldalba olvastam bele és láttam, hogy valaki Kistarcsára jár. Csak annyit, hogy javaslom, hogy gondosan válassza ki a dokit mert van ott olyan -nem is egy- aki akár a 30. héten is dobja a kismamát ha kiderül, hogy terhességi diabja van ami hála a PCO-nak könnyedén kihozható (aki olvasta a másik topikot az már ismeri a véleményem).
Vendég

Sziasztok!

Légyszi segítsetek!

Ebben a hónapban 3x1 Clostyt szedtem, és LH tesztet is csináltam. Sőt még mértem is a hőmet, amit eddig sose. Igaz csak a második félidőben. Azért nem mértem sosem, mert a kisfiam rossz alvó, sose tudom ugyanakkor mérni, és nem mindig tudok a mérés előtt több órát egyhuzamban aludni.
Belinkelem a táblát.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c ... 01600_.png

A gép arra a napra tette a peteérést, amikor a legerősebb volt az LH teszten a csík. Ráadásul három napig volt pozitív. Lehet az, hogy akkor van peteérés, mikor a csík a legerősebb? Eddig mindig azt olvastam, hogy a poz LH teszt utáni első negatívon van a PÉ.

Ma megjött, így 27 naposra jön ki a ciklus. És nagyon rövid így a luteális fázis. Szerintetek normális a 11 nap? Sőt, lehet, hogy még annál is rövidebb volt, ha nem a gép által számolt napon volt a PÉ.

Tudtok tanácsot adni, hogyan lehet növelni a második szakasz hosszát?

Azonkívül pont ettől a hónaptól 2x500 helyett 3x500 at szedtem. Ez közrejátszhatott?

Köszi, ha válaszoltok!!!!

Egyébként képzeljétek, a kolléganőm egyik-napról a másikra elhúzta a csíkot, mert babás lett. Cukorbeteg, 40 napos ciklusok, hőmérséklete szerint nem mindig volt peteérése, (csini kis bajsza is van - bocsi!) szóval alig néhány hónap után meg sikerült neki.
Pedig azt hittem nem lesz neki ilyen könnyű. Ha klónozom magam, akkor talán el tudom végezni a dupla munkát. A pályázatot a helyére ki se írják még két hónapig, míg a három hónapot be nem tölti, úgyhogy nagyon nehéz hónapok várnak rám. Kétséges, hogy el tudok e menni szabira, egy-két napon kívül. Bocs, hogy úgy kifakadtam, csak már előre sajnálom a családomat, hogy állandóan túlórázni fogok.

Légyszi írjatok!

Köszi! Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok!
Kati: Én sajnos nem tudok neked segíteni!

Lányok!Mai termés: 36,8 + egy nega teszt Ilyenkor mi van??? Pedig a 31. cn-en már tuti megvolt a pé(szerintem) most meg 45. van.
Annyi viszont biztos, hogy ha ez ezután mindig így megy, rövidesen begolyózok! Ma reggel hőmérés után azon morfondíroztam, csináljak-e tesztet, aztán már ott tartottam, hogy hogy fogom majd elmondani a munkahelyemen, hogy terhes vagyok :shock: :shock: :shock: Inkább csináltam egy tesztet... De nem nyugodtam meg!!!

Csakegy!
Szerintem attól is függ, hogy annó hogy bírtad.Nekem például nem is említették a fokozatosságot, rögtön egésszel(500)kezdtem, napi kétszer, és nem is volt olyan gáz.

Kép
Kép
zazzy

Aranykavics, Csakegy: Az hogy van, hogy én eddig is ennyiért vettem az Adimetet??? :shock:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy!

Majd leesik a hőd valamikor, és megjön.
Vagy nem jön emg, ás annyira korán vagy még, hogy nem látszik a teszten semmi!
Ajánlat: 20 percre dugd el a tesztet, és csak utána nézd meg! Ha nega, kidobni, és 3-4-5 napig nem tesztelni!!!!!

Ági!!!

No ugye!!! A lényeg, hogy mostmár lökődjön le az a ny.hártya! Sok-sok-sok mozgás most tud neked ebben segíteni, futni, tekerni, házat átalakítani!!!! Hajrá!

Kati!
A legerősebb LH teszt napján van a peteérés!!! Utána már csak ürül kifelé a hormon! A lényeg, hogy a stimura reagáltál, de vigyázz magadra nagyon!!! Diétát, mozgást a lehető legjobban tartani a Closty mellett, mert rontja az IR-t!!!!
A luteális fázis hosszát a méhnyálkahártya vastagításával lehetne növelni, vagy progipótlással....... Talán, de ebben talán majd a lányok tudnak többet és okosabbat mondani!
Sok sikert a következő hónaphoz, sikerülni fog!!!
Vendég

zazzy: csak a 850-esen volt támogatás, az 500-ason nem...

Na nem mintha ezen múlna, de lehet, hogy kipróbálom majd az olcsóbb fajtát is, ha nem lesz tőle több mellékhatás de ugyanaz a hatóanyag akkor hagy szóljon...
Vendég

Csakegy, én Rambóka tanácsát megfogadtam,
pár napi 1/4 esténkén,
aztán 1/2 esténként,
ha nincs gond, akkor 1/2 reggel, 1/2 este
Mivel én 3X 500-t szedtem, bejött a 1/2 délben is, de akkor nálad kb így nézne ki a továbbiakban:
1/2 reggel, 1 este
1 reggel, 1 este

Az első 2 hétben egy gramm cukrot, vagy cukros dolgot sem vettem be a számba! Még gyümölcsöt se mertem enni. Nem is volt semmi bajom! Utána sem igazán.

Kati, ismerős a több ember helyett ugyanannyiért dolgozni szitu. Kitartást!

Zazzy, 1-2 napig ne is gondolkozz ezen! Ha nagyobbat zuhanna a hőd, akkor spontán mensi, ha meg így marad 36,8-9 körül továbbra is, akkor várj még 2-3 napot a teszttel. Mikortól érezted a mellfájdogálást, ill.mikor is keztél mérni? Milyen érzzékenységű tesztet használtál? Drukkolok továbbra is!

Kép
mamint

zazzy!

Bocsi, hogy rossz volt olvasni, hogy 56-od inzulin rossz. hát tudod, hogy nem akartalak rossz kedvre deríteni. de hát evvan. sztem nem jó az, ha körbenyaljuk egymást, jajj uugyan, nem is olyan magas az az ötven, stb. mikor tudjuk hogy igen.

inkább gondolj arra, tudjuk hogy lehet levinni! :wink: :lol:

kati az nagyon fontos, hogy ebben a hónapban több metet szedtél. sztem ettől van. lehet túl sok ez az adag met neked, vagy: sok Pé-t csinált a clostí. voltál Uh követésen? tudod hágy tüsződ ért? ha nem, nagy hülyeséget csinált a dokid.

Norka szinte biztos vagyok benne, az IR genetikailag ad egy hajlamot, egy hajlandóságot, ez tényleg örökre hordozott adottság, de hogy hová fejlődik, meg mi lesz belőle, ez az egyén életmódjától, meg egyéb körülményektől függ.

nagyon sok embernek van hajlama a rákra, infarktusra, de mégsem lesz rákos, és nem kap infarktust, mert úgy él. valahogy így képzelem el ezt az IR dolgot is. szóval sztem igenis visszafordítható a folyamat. pl. amit mondtál, ha valaki hízik, akkor IR-e lesz. BÁRKINEK. akkor miért ne működne fordítva, ha lefogy, akkor elmúlik az inzulin-eltérés.

Kép

Kép
rejo

Rejo! Semmi gond! Persze, hogy legyünk őszinték!Akkor is azok voltatok, mikor az enyém kiderült!És köszönöm is!!! :wink:

Csakegy!Már október óta én is 850-eset szedek. És én ennyiért vettem. :shock:

Mamint! 30-31. cn-en kezdődött a cicifájás, de baromira, és csak a 36. cn-től mérek.
Szerintem meg fog jönni. Legalábbis olyasmi érzésem van a pocimban. :?

Kész vagyok a nőgyógyász kereséstől.Aki valakinek bejön, az a másiknak tuti nem. Hogy legyen így okos az ember??? Pedig semmi kedvem már kísérletezgetni!

Kép
Kép
zazzy

mamint: nekem akkor volt hányingerem amikor nem ettem elég szénhidrátot a met mellett. Met előtt pl. lényegében nem is ettem édességet, amikor elkezdtem akkor meg elkezdtem 2 pofára zabálni. (soha semmi bajom nem volt tőle)
Vendég

Sziasztok!
Jöhetek a magam kis kérdésivel? Rég olvaslak benneteket, 3 éve probálok babás lenni, de még nem jött össze. Nem tudom mi a gubanc, komolyabb kivizsgálást csak most kezdtem, de elsőre ledöbbentem attól amit a dokinőm mondott, t.i. hogy az LH fázis kötelezően 14 nap mindig!!!!!
Nekem meg 24-25 naposak a ciklusaim, tehát PÉ-m valamikor a 10. nap körül lehet, ha a LH fázisnak 14 napot számolok. Hogy is van akkor ez???? Nem úgy van, hogy rövid ciklusoknál az lh fázis rövidebb? Én legalábbis így tudtam eddig.... Meg a hőmérőzésre azt mondta, hogy az egy nagy marhaság, XIX. századi maradvány, nem jó semmire! Dehát sok doki meddőség gyanú esetén kéri a legalább 3 havi hőt, legalábbis a koll.nőmnél kérték... :shock:
Mit csináljak most? Azt szeretném tudni, hogy mire figyeljek oda, milyen laborokat kérjek? Tanácstalan vagyok. ( Hormonvizsgálatok csak most következnek, még nem tudom hol a baj, rendszeres ciklus mellett nem lehetek pcos, még akkor is, ha pattanások, + kilók, hipozások jelentek meg az utóbbi években? Persze a cs. orvosom mindig csodálkozott, hogy miért akarok én nőgyógyászhoz menni???? Legyintett, hogy nincs nekem semmi bajom... ennek az lett a vége, hogy leváltottam egy másikra. De még ez sem az igazi.)
Bocs a terjedelemért :oops:
difrax

Csakegy!
Tb támogatás.... kapják be! (bocsánat) De már kifejtettem erről egy lappal korábban a véleményem.

Én 850 mg-os 100-as kiszerelésű Merckformint vettem. Erről is levették a támogatást!
Most azt hajkurászom, hogy melyiket éri meg megvenni (tudom, hogy így sem vészesen drága 1339ft.), de akkor is felháborítónak tartom.

Be kell blattyogjak egy patikába és végigkérdezni az összes gyógyit. (csak ahhoz az szükséges, hogy ne legyenek sokan, mert én is utálok várni a patikában, így elhiszem, hogy más is! )

nézz körül az informed honlapján.

www.informed.hu gyógyszeradatbázis. Regisztrálni kell.

Ott rá tudsz keresni, hogy metformin hatóanyagú gyógyszer milyen neveken fut és a különböző mg-os és kiszerelés mennyibe kerül.

Az az igazság, hogy én is szkeptikus vagyok más gyártó gyógyszereivel. :oops: Merckforminnal úúúgy összeszoktam. Most váltsak? :roll: Pedig a hatóanyag ugyanaz. :?
A szokás hatalma.....

Kati!
Már megbocsáss, de muszáj megkérdezzem amit Rejo is kérdezett. Jól értem, hogy nem volt utánkövetés a Closty mellett??? UH-as utánkövetés? :roll: Hát akkor irgumm-burgumm.
11 napos luteális fázis elég rövidke. Bekavarhatott az emelt met adag is. De az is lehet, hogy progi hiányod van.
Elég nehéz ezt most így megállapítani, ha se UH, se PÉ után 7 nappal progi ellenőrzés nem volt.
Próbálkozni lehet bizonyított tüszőrepedés uán, ha elkezded a progipótlást. De sajnos ez sem garancia, hogy hosszabbodni fog a luteális fázisod!

Szerintem most ettől a ciklustól ne ijedj meg. :)
Csak a legközelebbi Clostynál próbálj kicsikarni Uh követést és PÉ után 7-ik napon progeszteron nézést! Hogy láss tisztán mi zajlik a szervezetedben. Persze minden ciklus más. De mégiscsak egy támpont.

Zazzy!
A lányok elmondták. Mérd tovább rendületlenül a hődet. Ha zuhan, akkor megjön. Ha nem zuhan akkor 2-3 nap múlva ismételd meg a tesztet. Ha érzed, hogy megőrülsz a türelmetlenségtől, akkor csinálj minden nap egy tesztet. Kép Jobbat nem tudok. :wink:
Vendég

Sziasztok!!!

Köszi, hogy válaszoltatok!!!!!!
Nem volt UH-követés. Most már nagyon gondolkodok, hogy elmegyek a Mensmentisbe, de sajnos - amint írtam -egyedül maradtam a munkahelyemen, úgyhogy fogalmam sincs mikor tudnék elmenni Pestre. Nagy az esélye, hogy az előre egyeztetett időpontban tuti nem tudok elmenni. Sajna állandó határidőkkel dolgozunk, és most kezdődik a munkánk oroszlánrésze, tavasz-nyár.
És egyetlen egy ember nincs ebben a kócerájban, aki valamit is konyítana a munkámhoz. Ez van sajnos.
Mostanában terveztem hazamenni a szüleimhez is (kb. 180 km-re lakunk tőlük), és most azon filózok, hogy tudom megjátszani, haza tudunk-e menni egyáltalán húsvétkor pár napra.

Mégegyszer köszi, hogy írtatok! Megvárom a következő hónapot, és majd meglátjuk.

Zazzy! Szerintem mindenki így van vele minden egyes hónapban, hogy alig várja mikor tesztelhet. Én se bírom sokszor cérnával.

Ha nem is írok sokszor, azért olvaslak benneteket!!! Talán most már többször írok, mert ettől az évtől újrakezdtük a tesóprojektet.

Utólag is gratulálok Moneenak és Anyoooonak!

Sziasztok!
Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Ha megmondja vki, h. hogyan tudok ide excell táblicskut feltenni, akkor teszek fel egy táblázatot, amiben az összes metforminos gyógyszer ára fenn van.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rami!

Küld át nekem, hátha nekem jobban megy!
De én is csak próbálkoznék, nem biztos, hogy összejönne! :roll: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Rambóka: amikor írsz, a szövegdoboz alatt kék betűkkel, alúhúzva van egy olyan, hogy melléjlet feltöltése, próbáld meg, hátha azzal kell.

Kép
mamint

Rejo, hát itt a gubanc! A vékony IR-esek hova fogyjanak? :(

CSakegy, ez a problémám nekem is, hogy a met simán bírta a csokit, édességet, így nem volt visszatartó erő...

Kavicska, egyébkét a házidoki meg tudja nézni az árakat! Nekem ő nézte meg, hogy sima házidokis kiírással mennyi az avandamet.

Szia Difrax! Kivizsgálás nélkül tényleg nehéz megmondani, hogy melyik fázisodban van gond. Nálam volt a pvos kezelése előtt, hogy huszonakárhánynapokra jött meg, vizsont többnyire nem is volt peteérés a ciklusban. Csak kamu ciklusok voltak, amikor a szervezetem úgy döntött elég ideje termeli (vagy termelgetné) a méhnyh-t, gondolt egyet, és lelökte. Van bizonyíthatóan peteérésed a ciklusokban? LH teszt, UH kimutatta? Vagy érzel a ciklus elején, közepén szúrásokat, enyhe vagy erősebb fájdalmat a petefészkeid környékén? Stb. Van valami jele a peteérésnek?
Szerintem a hőmérőzés nem elavult? Az tény, hogy nem lehet rá 100%-ig hagyatkozni, de egy nagyon jó támpontot ad! Több, mint jósolgatás.

A rendszeres menses nem zárja ki a pcos-t.

Olvasgattad már a www.pco-szindroma.hu oldalt?

Kép
mamint

Odáig eljutottam, h. Excelbe beillesztettem a táblázatot, de nem tudom csak a szöveges területet elmenteni, hozza a teljes excel felületet.
Szóval csak így tudom berakni.
Azt nem tudom, h. mikor volt frissítve utoljára, félő, h. nem most, de megpróbálok olyat is keresni. Ezt a gyogyszeres.hu-n találtam, de ott be kell regisztrálni, így viszont ti is hozzáfértek:

1202670531.6714.xls

rambóka

Na, a Dr. Infón regisztrálás nélkül is mindenki meg tudja nézni, h. melyik gyártmány mennyibe kerül:
http://www.drinfo.eszcsm.hu/drinfo/pid/ ... 0/A10BA021

Beírjátok azt, h. "metformin", "keresésre kattintotok, és felhozza az összes gyártmányt, utána egyenként meg lehet nézni a gyógyszereket, de szerintem ezen is ugyanazok az árak vannak.

Célszerű elmenteni a kedvencek közé, mert bármely gyógyszer árát és betegtájékoztatóját meg tudjátok nézni, mielőtt kiváltanátok és, ha a doki nem ikszelte be a "nem helyettesíthető" rublikát (kis kocka a recept kézzel v. géppel kitöltött nagy fehér mezőjének jobb felső sarkában), akkor a patikussal meg lehet beszélni, h. te az olcsóbbat szeretnéd! :wink:

Most visszakerestem Kavics hsz-ét az 1339-es árról, ezek szerint mégiscsak a legújabb árak vannak az előbb felrakott táblázatomban.
Azt azért is érdemes megnézni, mert darabra is össze van hasonlítva, tehát, h. melyikkel jártok legjobban.

A gyógyszerár támogatás egyébként attól is függ, h. a gyógyszergyártók közül ki mondja be a legolcsóbb árat, mert onnantól az a standard és ahhoz alakítják a többi gyógyszer támogatottságát és árát.

rambóka

Sziasztok!!

Csak nagy puszit küldök mindenkinek!!! ja, és megjött....

Csipi

ui Babszikának: igen, ez jogos észrevétel :D
csipi78

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?