Sziasztok!
Nem is tudom, hol kezdjem.
Mindenek előtt, mindenkinek boldog névnapot kívánok.
Balinak, akinek neve napja, párom szülinapján volt, gondoltam is rá.
Ágotának is, és persze a kis Dorónak is!
És persze Csengének szintén.
Ágota. Olinak nagyon kényelmes az ergó. Nem igazán tudom elképzelni, hogy rosszul is bele lehet tenni.
Viszont nincs spárgába a lába. Kicsit följebb van a popójánál. Nem tudom mennyire érthető, de az a lényeg, hogy lejjebb van a súlypontja. Sokszor még kézben is ezt a lábtartást veszi fel. Viszont én nem tudom vinni a hátamon, az anyajegy miatt, amit mondtam, hogy le kéne szedetni.
Mindig dörzsöli valami. Igaz, amúgy is arra gondoltam, hogy apa kapja majd e nemes feladatot. Szerencsére elől is hamar elalszik, ha meg nem, akkor sehogy.
Csongin így is eszik? Előtte a kaja, és ő nem mászik bele?????
Húúúúúú. Nálunk közelharc az etetés. Kanálért, edényért, vagy , hogy ne forogjon el, máskor nagy vigyorok közepette, elkezdi rázni a fejét......., de legalább ő jól szórakozik közben.
Olyan érdekes, hogy egyszerű dolog, mint a fűtés segíthet. Csak az a baj, hogy ilyen hosszú idő rájönni.
Szeri! Bali döbbenet! Teljesen lent van az ágy????? Oli, ha feláll, akkor sem ér a hónaljáig a kiságy. Igaz a miénk csak 2 magasságban állítható.
A 4 fog meg legalább hamar le van tudva. Nagyos sok hasonlóság van Lillával.
)))) Nála is 4 jött egyszerre fent. Meg a lába is. Bár nem tudni pontosan a lábfeje áll befelé? Lillának a bokája billen befelé. Amúgy nem értem, miért kell kiscipő? Ezeken a problémákon legjobban az segít, ha lábujjhegyen jár a baba. A legtöbben ezt ösztönösen így teszik, persze Lilla ez alól is kivétel volt.
Sajnos még most sem sikerült korrigálni a lábát.
Na, de nem is ezt akartam mondani. Mezítláb-mezítláb, lábtorna, és sok mozgás. Nekünk ezt mondta a maszek, meg az sztk-s ortopéd doki is. Kivétel járókő, mert azon tényleg jobb a cipő.
Tejpépről nem tudok mit mondani.
Szemet kérdezte valaki. Oli bandzsa még, de nekünk senki nem furcsállja. (doki, védőnő) Én is úgy tudom, ebben a korban normális lehet, idővel kinövi a többség. Látom sokan viszitek szemészhez. Nálunk is mindketten rövidlátók vagyunk, + apának még egy veleszületett szaruhártya rendellenessége is van. A kórházi rutinvizsgálaton túl, nem kell semmit csinálnunk. Azt beszéltük meg, ha rövidlátók is lesznek, az csak az iskolás kor körül jelent hátrányt, így akkor visszük vizsgálatra őket, persze, ha nincs különösebb tünet.
Az alvást is kérdezte valaki. Oli is 2× alszik. De ebben a korban a Lilla már 1ú aludt, igaz akkor sztem többet, mint Oli egész nap.
Ez katasztrófa, amit mostanában megint művel.....
Este 8-9 fürcsi, utána szopi. Ezen általában bealszik, de csak 1 órára. Ez megy kb. hajnali 1-ig, óránként kelés. Persze, közben én nem tudok aludni, mert fürdés, ágyazás, stb... ekkor folyik. Szóval 1-től általában 4-ig alszik, majd szintén óránkénti kelés.
Nem tudom ki jött e már felül egy foga, de ha nem is, a napokban áttöri. Kíváncsi vagyok...., de túlzott reményeket már nem táplálok......
Esztora4 Az első, ami eszembe jutott, hogy ez az autó még így is szép.
Bocsi, tudom, ez nem vigasztal. De legalább nem voltatok benne, és ez már jó.
A kajáról akartam kérdezni. Most kezdtünk fűszerezni. Ti az első alkalom után mindig fűszereztek, vagy csak alkalmanként????
És mindennap húst eszik a baba???? Meg még mást is, csak az persze most nem jut eszembe.....
Meri. AZ a jó, hogy belül érzed, minden rendbe. Ha jönnek a parázos gondolatok, próbálj valami kellemesre, szépre gondolni. Mostanában én is ezt próbálgatom. elvégre rosszra, és szépre gondolni egyszerre nem lehet......
Porsi4 Tök jó ez a fürdető! Már Ágotáéknál is csodáltam.
Én is gondolkodom, hogy át kéne variálni a dolgokat. Lilla még nem mer a nagykádba, de a kicsi már kicsi neki, Oli meg nagyon pacskol a dézsába. Csak félek, hogy Lilla kitúrásnak venné a cserét....
Olyan érzékeny.
Köszönjük a dicséretet, Lillus valóban óriásit nőt. És mostanában annyit eszik.......
Már kezdek félni, hogy az apja étvágyát örökli......
És kicsit többet is alszik délbe. És nyugodtabb is. Szerintem azért is, mert Oli szinte egész nap kint van, többet játszanak együtt, és így Lillára is több idő jut végre.
A védőnőitek döbbenetesek kismamik.
A feladatuk a kismama megóvása lenne, és nem riogatása. Mégis, hogyan védi a magzatot az, ha miattuk stresszeltek????? Áááááááá......
Viszont a szem etetése okos dolog. Olvastam egy holisztikus kismama könyvben róla. De nem attól, hogy × felé vágod az almát....
vagy × rágod meg.......
Hajni, jobbulást....
Dorka, nálunk a mikulás hozott kajcsit. Lassan lesz Oli névnapja is. Vannak fair tread játékok, sztem azt kap. Vagy a Lilla régi clemijeit egészítjük ki. Nagyszülök???? Hát, nálunk csak anyám van, neki meg mindegy mit mondok, úgyse azt vesz....még, ha ő kérdezte is.
Lisztérzékenység. Én úgy tudom, 1 éves kor előtt nem szabad glutén tartalmú gabonát adni. Zab, rizs ilyes mehet. Most nem jut eszembe. Mi 2 napja ettünk pici bio zabpelyhet először, a múltkori rizs óta, ami megfogta. Azóta se tudok rájönni mi a baj. Pedig már naplót is vezetek, mikor mit evett, és milyet kakilt. Eredmény: szinte mindegy mit eszik, reggel bogyós kaki van, utána normális.... rejtély.
Krisz, mi 2× eszünk, bár gondolkodom uzsonnán, vagy tízórait, bár a 2. kaja inkább uzsi, mint vacsi. Szóval sztem tízórai is lesz hamarosan.
Marietta, ezek örök emlékek, és olyan olyan szépek......
Doró, igen hallottam róla, és éredekel minden, tanácsadó is.
Vicky, ez így nagyon nehéz lehet, mert akkor gondolom tartanod kell magad az ismerősök előtt......
Nem tudom mit akartam még írni, de ez így is egy kisregény lett.....